Dodaj do ulubionych

Infekcja drog moczowych

05.06.07, 12:49
Znow dopadla mnie infekcja drog moczowych!W zeszlym roku mialam az 2 razy,ale
jakis czas pozniej lekarz skierowal mnie na badanie moczu i wyszlo,ze zadnej
bakteri nie mam.A teraz znow niestety!Dostalam anybiotyk,ale bardzo boje sie
o dzidzie(minal 8 tydzien)Zapytalam lekarza czy antybiotyk dzidzi nie
zaszkodzi,ale on tylko na to,ze teraz jest wazne dla mnie zeby pozbyc sie
bakterii.Zreszta tak bardzo mnie boli przy oddawaniu moczu(a wlasciwie juz
samej krwi)ze nie wyobrazam sobie go odstawic,ale nadal sie boje o moje
malenstwo!Spotkalo was cos takiego w czasie ciazy,ze musialyscie przyjmowac
antybiotyki?Jak to moze odbic sie na dziecku?
Obserwuj wątek
    • kasiap75 Re: Infekcja drog moczowych 05.06.07, 13:09
      Miałam kłopoty z pęcherzem w pierwszej ciąży. Brałam też antybiotyk Ampicylinę,
      około 20tyg. ciąży. Nic nie zaszkodziło mojej córci, urodziła się zdrowiutka.
      Najważniejsze żeby wyleczyć zakażenie. Nie leczone może mieć gorsze skutki dla
      dziecka i ciąży, zważywszy, że miejsce zakażenia jest blisko pochwy i łatwo o
      przeniesienie bakterii. Nic się nie martw i lecz się. Będzie dobrzesmile
    • piwonia81 Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 09:56
      Ja właśnie kończe przyjmowanie antybiotyku, bo miałam przeziębiony pęcherz.
      Biorę Amotaks. Z tego co wyczytałam na ulotce nie ma przeciwwskazań do
      przyjmowania przez kobiety w ciąży, a mój lekarz też powiedział, że ważniejsze
      jest zlikwidowanie infekcji niż to czy będę sie faszerować lekami czy nie.
      A i jeszcze jedno!!! Pij dużo soku z cytryny, żeby zakwasić mocz, to szybciej
      Ci przejdzie - to rada mojego lekarza pomogła w 1,5 godz. a wczesniej cały czas
      siedziałam w WC.
      • ameliax1 Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 11:00
        Dzieki dziewczyny!Jakos mi lepiej po waszych listach!Chociaz wciaz sie martwie
        skad u mnie te nawracajace infekcje?
        Jeszcze pytanko:jak pilas ten sok z cytryny?rozcienczony z woda?
        • epb3 Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 11:12
          Pij dużo. Najlepiej wody z cytryną.
          Ja np. jak mi się coś takiego zdarzylo(też dostałam antybiotyk - ale taki
          jednorazowy, nie pamiętam co to było) wypilam całą butelkę wody z dwiema
          cytrynami w ciągu 1,5h. Ciągle biegałam do toalety i bakterie sie wyplukiwały.
          PO paru godzinach już mnie nic nie bolało.
          I tak jest zawsze kiedy mam problem z infekcją - na szczęscie w ciązy tylko raz.
          Poza tym profilaktyka to picie, picie i jeszcze raz picie smile
          I siku po seksie. Jak najszybciej.
          Życzę zdrowia. Ewelina
          • kraabik Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 11:19
            Ja infekcji dróg moczowych nie mam, ale jestem w ciąży i też muszę zakwaszać
            mocz (żeby taki odczyn był). Gin kazał pić herbatkę żurawinową (tylko nie pseudo
            żurawinową- jakich pełno). Znalazłam w zielarskim herbatkę Kawon (50% owocu
            zurawiny) Herbapol ma chyba ok 30%. Moze być też prawdziwy sok z żurawiny (nie
            wiem ile w syropie Herbapolu żurawiny jest, ale pewnie nie za dużo bo jest tani.
            W zielarskim butelka soku żurawinowego kosztuje jakies 15-20 zł, wiec z 5 zł
            różnica w jakości musi być). I to mi pomaga. Wyniki mam dobre, jak piję
            conajmniej 2 razy żurawinę.
    • wiolka67 Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 11:53
      zapalenie pecherza mialam bardzo czestoi przed ciaza i w czasie. bralam urinal
      furagin ale w ciazy bralam go tylko 10 dni. co wyleczylam sie po jakims czasie
      choroba wracala. w 5 miesiacu ciazy wyniki badan moczu byly zle lekarz zrobili
      usg nerek okazalo sie ze dzizia uciska na nerke i trzeba zalozyc szyne. sam
      fakt ze mam szyne mil nie sprawiac mi klopotow. bylo zupelni inaczej. oddawalam
      mocz z krwia po przejsciu doslownie 5 krokow zastanawialam sie gdzie jest
      toaleta. bralam przez 3 misiace antybiotyki na zmiane z uroseptem bo
      antybiotyki nie pomagaly pilam herbate z pokrzywy robilam nasiadowki. pomimo
      tylu lekarstw ania urodzila sie zdrowa, a co najlepsze porod trwal 20 min.
    • ania2601 Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 12:58
      JA jestem w 9 miesiącu a infekcję dróg moczowych mam 4 raz.
      W zasadzie nie nadążałam sie z niej wyleczyć bo pojawiała się kolejna. Dwa razy
      była to grzybica - i nie mam pojęcia skąd to się bierze bo dbam o higienę. Raz
      dostałam antybiotyk - są one bezpieczne. Czterokrotnie miałam też robiony
      posiew ale mocz okazywał sie jałowy. Glowa do góry tyle ze na swoim przykładzie
      mogę powiedzieć ze jak zaczeło się na samym początku tak ciagnie sie to za mną
      do samego końca
    • azille Re: Infekcja drog moczowych 06.06.07, 18:44
      A robiłaś posiew?
      Może tę infekcję nie wywolaly bakterie a np grzyby?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka