ewa.p551 25.07.07, 13:35 czy można sprawdzić samemu rozwarcie, mój gin jest na urlopie chodzi mi o to czy samemu oczywiście w granicach rozsądku można jakoś poznać rozwarcie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: rozwarcie 25.07.07, 13:37 Jedynie badając się ginekologicznie czyli bad.wewn.,no i trzeba znać sie na badaniu ginekologicznym i wiedzieć/rozpoznać ile się ma cm.rozwarcia ew.na ile palcow ma się owo rozwarcie. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.p551 Re: rozwarcie 25.07.07, 13:39 bo ja jestem juz w 39 tyg skończonym i czekam i czekam i nie mogę się doczekać na nasz skarb dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
daniem Re: rozwarcie 25.07.07, 17:35 Mąż może to zrobić. Podczas seksu wyczuwa sie szyjke wyrażnie np petingu. Szyjka bez oznak porodu to twarda z rozwarciem poniżej 0,5 centymetra a potem robi sie bardzie miekka i skraca sie. Ja swojej żónie sprawdzałem trwało to sekunde i byłem spokojny bardzo prosta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: rozwarcie 25.07.07, 17:52 Mozna sobie "zmierzyć" samej, ale nie każdej się to udaje, głównie znalezienie szyjki, bo jak juz się znajdzie, to łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: rozwarcie 25.07.07, 18:57 mozna potrzeba jednak wprawy i porównania ja badałam szyje podczas całego cyklu w celu rozpoznania dni płodnych pierwszy cykl nie wiedziałam jeszcze o co chodzi - jak dotykałam wydawało mi sie tak samo zawsze ale juz w kolejnym wyczuwałam róznicę Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: rozwarcie 26.07.07, 10:30 Ale gdzie jest ta szyjka? Bo my z mężem mamy problem z jej znalezieniem, bo palec cały wchodzi i na nic nie napotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: rozwarcie 26.07.07, 10:31 najlepiej badać kucając wtedy szyjka jest najniżej Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: rozwarcie 26.07.07, 10:32 a poza tym nie sądzę że wyczujes zjakieś rozwarcie Ty cz mąż jesli nigdy nie dotykałas szyjki raczej nie masz szans na rozpoznanie trzeba troche wprawy i wiedzy jak to ma wyglądać ) Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: rozwarcie 26.07.07, 10:42 No tak A ja ani wiedzy na ten temat ani praktyki Mąż też Odpowiedz Link Zgłoś