Dodaj do ulubionych

Biustonosz do karmienia

02.09.03, 14:57
Cześć !!! Zostały mi jeszcze 2 miesiące i coraz częściej myślę co będzie po.
Bardzo chcę karmić piersią i chciałabym kupić specjalne biustonosze.
Mogłybyście mi poradzić jakie kupić ? Widziałam różne i w różnych cenach.
Pieniędzy nie mam za wiele i chciałbym kupić wygodny i funkcjonalny. Bardzo
proszę poradzcie !
Obserwuj wątek
    • pat.ka Re: Biustonosz do karmienia 02.09.03, 18:39
      Śmieszna sprawa. Przy pierwszym dziecku "okupiłam się" w takie specjalne, tylko
      bawełniane, otwierane na "klapeczki" staniki i było mi dobrze, bo uważałam, że
      to jedyne własciwe rozwiązanie. Przy trzecim dziecku biustonosze (w różnych
      rozmiarach, bo piersi raz powiększały się, raz malały) nadawały się do
      wyrzucenia. nie miałam wyboru. Używałam zwykłych, nie specjalnych i wyciągałam
      pierś bokiem albo dołem. I było też świetnie. Radzę Ci kupić dwa specjalne,
      różnych firm, do wypróbowania, popatrz jakie modele masz w szafie, a później
      kupisz sobie na bieżąco. Teraz z takim towarem nie ma kłopotu, kupić można od
      ręki. Te specjalne są zazwyczaj z bardziej naturalnych materiałów, ale bardziej
      się w związku z tym wyciągają i zeszmacają. Mają specjalne okienka dla wygody
      karmienia, ale te klapeczki trudno zapiąć dyskretnie jedną ręką, a często na
      drugiej leżało dziecko. Cóż. To da się tylko poznać z praktyki. Miłego
      karmienia! Ja to uwielbiałam
      • gook Re: Biustonosz do karmienia 02.09.03, 21:17
        Ja polecam Triumpha, uzywam go od 5 tyg i jestem b.zadowolona. Ale uwaga - mam
        2 rózne biustonosze triumpha i tylko z jednego jestem zadowolona. Niestety
        wyrzucilam juz opakowanie i nie wiem jak sie nazywa. Róznią sie zapieciem:
        jeden jest taki, ze spokojnie mozna klapkę zapiąc jedną ręką, a w drugim - za
        nic mi się to nie udało. Najlepiej pójdź do sklepu, przymierz i sprawdź
        odpinanie jedną ręką, to na pewno dobrze wybierzesz i będziesz zadowolona smile
        Pozdrawiamy,
        Gośka z Olą (25.07.2003)
        • k799 Re: Biustonosz do karmienia 02.09.03, 23:48
          CZEŚĆ!!!JA także myślałam że specjalny biustonosz ułatwi mi karmienie-ale efekt
          był odwrotny!!!Ja polecam kupienie normalnego biustonosza zapinanego z przodu-
          wychodzi taniej,a do piersi jest dobry dostęp.POZDROWIENIA!!! K&BLIŹNIAKI
    • edki16 Re: Biustonosz do karmienia 03.09.03, 14:47
      Dziękuję
    • nika28wawa Re: Biustonosz do karmienia 03.09.03, 16:31
      Ja mam jeden. Dostałam go od koleżanki która już urodziła. I wcale go nie
      nosiła. Powiedziała, zę normalne staniki też są dobre. Nie weim ja jesze nie
      używałam tego do karmienia. Tzn przymierzałam, wygodny, ale wydaje mi ię że
      nie ma co wydawać dużo kasy. Ten mój jest no name i też jest wygodny.
      Nie wiem czy mi ten wystarczy, jeden to chyba mało. ALe na pewno nie będę
      kupować Triumpha ( choć mnie na to stać i mogłabym,) dla mnie to strata kasy.
      ALe zrobisz jak chcesz.
      Na pewno musi być bawełniany i wygodny.
      Trzymaj się
      Monika
    • agawa79 Re: Biustonosz do karmienia 03.09.03, 17:06
      Ja sceptycznie podchodziłam do biustonoszy do karmienia, więc na początek
      kupiłam sobie jden w Auchanie - chyba za piętnaście zł. Jest świetny, bardzo
      wygodny, mięciutki, a po odrobinie treningu można przypiąć ramiączko jedną
      ręką. I mam zamiar kupić sobie jeszcze jedensmile A jak się rozochocę, to dwawink
    • marta_i3 Re: Biustonosz do karmienia 04.09.03, 13:39
      A ja polecam triumfa. Rezczywiście są dwa rodzaje, ja wolałam ten ciut grupszy,
      na podełku ma napisane "micro", lepiej się zapinała. Nosiłam prawie 16 miesięcy.
      Marta
      • lili24 Re: Biustonosz do karmienia 05.09.03, 09:06
        Hej,
        wczoraj odwiedzilam Centrum Janki i w sklepie reserved sa staniczki wykonane z
        bawelenki bez zadnych usztywnien.
        Kupilam sobie dwa, ale chyba tam wroce, bo sa rewelacyjne mieciutkie i nawet
        jak mi biust sie troszeczke powiekszy to "urosna" z nim.
        Jeden cienisty kolor - i spokojnie w nim spie - normalnie nigdy bym nie dala
        rady, ale musze spac w staniku z wkladkami bo plamie..)
        drugi jest tak samo wygodny w wersji sport tzn. taki przekladany bez zadnych
        fiszbin, usztynien, doskonale dopasowany a za razem rozciagliwy coby podniesc
        i wyciagnac piers.
        Polecam, tez na poczatku myslalam o triumfie, ale w sumie zapinalnosc jedna
        reka niezbyt mi odpowiada wiecej zachodu niz przydatnosci, chociaz sa
        faktycznie ladne, moze zaopatrze sie w jeden tak zeby miec i taki lepsiejszy -
        firmowo smile
        Ja wybralam te i dokupie sobie jeszcze klika sa niedrogie 15 - 25 zl. i z
        powodzeniem bede mogla sobie je zmieniac chocby klika zazy dziennie jak
        przyjdzie taka potrzeba,
        Mysle, ze w innch oddzialach tego sklepu tez znajdziecie te staniczki...

pozdrawiam,

karolina

• czupurek3 Re: Biustonosz do karmienia 07.09.03, 22:38
      Nie czytałam poprzednich postów, ale nie polecam staników firmy canpol babies.
      Sa ogromne, nie dostosowane rozmiarowo i w ogóle nie spełniaja swojej funkcji.
      Kilka złotych droższe a o wiele lepsze sa firmy alles - ja akurat taki nosze i
      jestem bardzo zadowolona. Świetnie sie w nich karmi i nigdzie nie uciekają.
      Łatwo sie je tez zapina. A co najważniejsze - dobrze trzymaja pierś co jest
      ważne, bo po karmieniu dzieki temu nie stanie sie "obwisła".
      czupurek mama Tymka
      • ainer1 Re: Kiedy biustonosz do karmienia 08.09.03, 12:24
        Jestem w trzecim miesiacu ciazy, biust zwiekszyl sie o
        caly numer (trzeba bylo dokonac zakupu nowego stanika :>)
        i jestem ciekawa jak dalej? Czy czekac do konca ciazy z
        zakupami stanikow, czy raczej juz osiagnal swoj
        maksymalny rozmiar? Jak bylo z Wami? Przyznam, ze nie
        chcialaym bco miesiac kupowac sobie nowych i nowych stanikow.
        Drugi problem mam ze spodniami - uwielbiam w nich
        chodzic, zwlaszcza teraz jak pogoda sie waha od 10 - 25
        stopni, ale juz mnie uwieraja w brzuszek (chociaz waga
        prawie nie drgnela) i czuje sie niekomfortowo tak
        sciskana. Czy mozna kupic jakies spodnie z regulacja - z
        szewkami- zeby co miesiac nie kupowac nowych? Bede szukac
        na Slasku lub w Warszawie lub w Olsztynie,
        pozdrawiam,
        Renik + ktos
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka