03.09.03, 10:25
czy to że moje dziecko ( będące jeszcze u mnie w brzuszku ) często ma czkawkę
może byc powodem do niepokoju ? to 38 tydzien
Obserwuj wątek
    • nika28wawa Re: czkawka 03.09.03, 11:15
      Moja mała też miała często czkawkę, nawet dwa razy dziennie. Najczęściej
      przed spaniem lezac w łóżku. TEraz jesteśmy w 40 tygodniu ( po terminie) i od
      dawna nie ma czkawki. Podobno dzidzie strasznie to lubią. Czkać. Na pewno nie
      jest to nic złego ani niepokojącego. Tak mi powiedziała pani doktor prowadząca
      mnie i doktor ze szpitala to potwierdził, jak byłam ostatnio na kontroli ktg.
      Nie martw się. Pij dużo wody niegazowanej i już. Chociaż to za bardzo nie ma
      wpływu na czkawkę.
      Będzie wszystko ok.
      Monika
      • ula1001 Re: czkawka 03.09.03, 19:28
        A ja jesli mozna to przy okazji zapytam, czy czkawka to takie delikatne
        regularne stukanie w jednym punkcie przez kilka minut? Ja mam zwykle z prawej
        strony brzucha, dosc czesto od kilku dni. Pozdrawiam

Ula i Kaja (32 tyg.)
        • ingrid123 Re: czkawka 03.09.03, 19:31
          Tez mnie nurtuje jak to jest jak dzidzia ma czkawke..
          Po czym można to poznac?
          • magdazaw Re: czkawka 03.09.03, 20:04
            czkawka to jest wlasnie takie rytmiczne stukanie, czasami w calym brzuchu,
            czasami z jednej strony. U mnie czasami da się to wyczuc jak się położy rękę na
            brzuchu, a czasami tylko ja to czuję w środku.zazwyczaj jak się poruszam to
            szybciej mija. troche się bałam że jest to objaw jakiejś wady przełyku czy
            przewodu pokarmowego, ale teraz już jestem spokojna.
            Magda
    • nika28wawa Re: czkawka 03.09.03, 21:02
      to znowu ja
      czkawka nie jest objawem wady przełyku czy ogóle wady czegoś tam. Jest wtedy
      gdy dzidzia zaczyna uczyć się oddychać w brzuszku i nałyka się wód płodowych
      za dużo. Ale to nic niebezpiecznego. Jak już pisałam, słyszałam, że to lubią.
      Nie ma się czym martwić.
      Monika i Basia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka