defekation 01.11.03, 12:44 no wlasnie. czy sa jakies przeciwwskazania do stosowania tego leku w okresie ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bczerwin1 Re: ciaza a rutinoscorbin 01.11.03, 13:32 Ja bralam i teraz w czasie karmienia piersia tez biore. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ania30poz Re: ciaza a rutinoscorbin 01.11.03, 13:44 Własnie teraz nalepiej brac rutinoscorbin ze względu na infekcje i przeziebienia. Lekarz zalecil mi brac 2 razy w tyg po 1 tabletce. Ania i 23 tyg. maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
toolateforyou Re: ciaza a rutinoscorbin 01.11.03, 17:51 mnie lekarka bezwzględnie zabroniła, bo Rutinoscorbin ma działanie obkurczające i może wywołać przedwczesne skurcze macicy!Monika Jak byłam przeziębiona, leczyłam się homeopatią i ziołami Odpowiedz Link Zgłoś
majcia74 Re: ciaza a rutinoscorbin 01.11.03, 19:08 Hm... a ja przeciwnie, Rutinoscorbin miałam zalecony przez lekarza 3 x dziennie przez przeszło dwa tygodnie bo tyle trwało u mnie okropne przeziębienie. Widać co lekarz to inne metody leczenia, ale mojemu doktorkowi ufam w tej sprawie bo nie jest zwolennikiem leków w ciąży wogóle, więc skoro zalecił to już na 100% można brać. Tylko nie należy wtedy brać dodatkowej wit. C bo ta zawarta jest już w Rutinoscorbinie i witaminkach ciążowych jakie się przyjmuje. Ja miałam zgodę na jedną vit.C dziennie + oczywiście tę zawartą w cytrynie, a było jej sporo bo wiadomo herbatka z cytrynką Pozdrawiam Maja i Groszek /29tyg./ Ps. A homeopatia po mnie "spływa", żadnego działania ( Odpowiedz Link Zgłoś