Dodaj do ulubionych

farbowanie w czasie ciąży

30.01.09, 13:37
mam pytanko czy w czasie ciąży można farbować włosy.
słyszałam że tak czy któtaś z was farbowała włosy
Obserwuj wątek
    • elllisia29 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:44
      ja w pierwszej ciąży, na samym jej początku farbowałam włosy , gdy nie
      wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży.Mojemu dziecku to nie zaszkodziło.Jednak z
      tego, co słyszałam farbowanie włosów w ciąży jest niewskazane. Choć nie
      wyobrażam sobie chodzenia z paskudnymi odrostami przez 9 miesięcy...Jestem teraz
      w 5tc i właśnie mam ten problem...Pozdrawiam
    • deela Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:50
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      • arctic_77 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 18:20
        POPIERAM!
    • sagittarius_84 BZDURA! 30.01.09, 13:52

Farbowałam parę dni temu - 12tc - a konkretnie pasemka.
      Kolor wyszedł jak zwykle!
    • zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:57
      jestem w 26 tygodniu i farbowałam już 4 razy
    • kaneloni Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:59
      jestem w 33 tc i w przyszłym tyg będę robić balejaż - bez przesady, nie dajmy
      się zwariowaćwink
    • fabiankaa Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:06
      Czy trzeba co 2 dni zadawac to pytanie? czy nie mozna uzyc
      wyszukiwarki?
      • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:58
        fabiankaa napisała:

> Czy trzeba co 2 dni zadawac to pytanie? czy nie mozna uzyc
        > wyszukiwarki?

co jakie 2 dni, ten watek jest poruszany w roznych miejscach piecdziesiat razy
        na dzien. Zaraz po zabobonach dotyczacych ciazybig_grin typu: czarne majtki nosisz
        urodzisz murzynabig_grin

Odpowiem po raz ostatni, mozna farbowac, nie ma zadnych przeciwskazan i mozna to
        robic w dowolnym tygodniu ciazy i dowolna ilosc razy. Nie ma ZADNYCH medycznych
        przeciwskazan! to juz nie sa te farby stosowane przez nasze babcie, ktore
        robione byly na produktach z Czarnobylabig_grin
        Ja farbuje wlosy co dwa miesiace i zyje, syn ma sie wrecz wspaniale. Nie
        zaszkodzily mu urlopy w cieplych krajach w pierwszym trymestrze, loty
        samolotem,16 godzinne jazdy autokarem, huczne zabawy do rana, ani tez drinki
        wypijane od czasu do czasu.Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmuuncertain
        • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:04
          Ty mnie poprostu rozwalasz smile Są MEDYCZNE przeciwwskazania w okresie
          oraganogenezy. To,że Twojemu dziecku nic sie nie stało, o niczym nie
          świadczy. Gratuluję zwłaszcza drinków i zabaw do rana. A
          konsekwencje jeszcze mogą przyjść.
          P.S. jestes po medycynie,że z taką pewnościa głosisz swoje
          przekonania?
          • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:35
            Nie ma zadnych medycznych przeciwskazan, pytalam lekarza i to jest jego opinia,
            a on jest po medycynie, potwierdzila to moja matka chrzestna, ktora jest
            polozna, wiec jak widzisz wiem co pisze. Gdybym nie wiedziala to bym nie pisala.
            Konsekwencje? popatrz na te matki co dmuchaly i chuchaly na siebie w ciazy i
            maja chore dzieci...rozmieszasz mnie swoimi twierdzeniami z epoki
            lodowcowej...najlepeiej robic balejazbig_grin hehehebig_grin bo jak sobie pofarbuje cala
            glowe na czarno to wyjdzie murzyn no nie?big_grin
            a co do drinkow i zabaw, nigdzie nie stwierdzono, by zabawa miala wplyw na
            dziecko, a drinki, no coz, nie siedzialam nigdy z testem owulacyjnym i testem
            ciazowym i nie sprawdzalam co minute na urlopie czy jestem w ciazy czy nie...nie
            wszystkie kobiety wiedza od razu, ze sa w ciazy i nie mow mi, ze jestem
            odosobnionym przypadkiem.W dodatku ani test ani lekarz nie stwierdzi ci w
            pierwszych paru dniach ciazy.
            • elkam80 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:51
              Zgadzam się z Seytan_a_22, przeciwwskazań nie ma!!! Generalnie wpływ farb itp
              rzeczy nie został ostatecznie zbadany i potwierdzony. A w medycznych pismach i
              na stronach JEST CO NAJWYŻEJ ŻE SIĘ NIE ZALECA a nie że zakazuje!!! A to
              "drobna" różnica!!!
              Co do alkoholu - no cóż, mi też zdarzyło się "zabalować" na własnych imieninach
              (i to dość konkretnie:/), niecały tydzień później zrobiłam test i okazało się że
              jestem w ciąży. Czy to oznacza że też jestem "wyrodna" i "nieodpowiedzialna"?
              Bez przesady!!!
              • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:56
                No własnie, nie zaleca, zawsze masz wybór i to Twoja sprawa. Co do
                alkoholu, to sa konkretne potwierdzone badania,że pić nie należy i
                tyle.Wypiłaś bo nie wiedzialas o ciąży, ok, ale to chyba nie
                znaczy,że należy popierać picie podczas ciąży?
                • elkam80 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:25
                  Ale nikt tu nie popiera picia w ciąży!!!

A jeśli mamy patrzeć na wszystko na zasadzie "nie zaleca się", to życzę w tym
                  wypadku zdrowego życia, bo w tym wypadku nie powinno się jeść 80% produktów na
                  naszym rynku. Podobnie z większości kosmetyków trzeba by zrezygnować bo
                  zawierają w swoim składzie SLS czyli środek spieniający - podobno rakotwórczy.

Nie dajmy się zwariować! Ale oczywiście, każdy ma wybór.
                  Ja włosy w pierwszym trymestrze farbowałam 2 razy - raz "nieświadomie". Dziecko
                  rozwija się bez komplikacji. Z resztą, nie ono jedno (znam wiele takich
                  przykładów)...
                  • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:29
                    Ja też nieświadomie farbowałam włosy w pierwszym trymestrze.Chodzi
                    mi o to, że ileś tam razy nic sie nie stanie, a raz tak. To troche
                    jak z jazdą po pijaku. Autorka zadała pytanie, więc jej
                    odpowiedziałam zgodnie z wytycznymi obecnej wiedzy medycznej. Sama
                    zrobi jak uważa.
                    • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 21:56
                      > Ja też nieświadomie farbowałam włosy w pierwszym trymestrze.Chodzi
                      > mi o to, że ileś tam razy nic sie nie stanie, a raz tak.

Jak mi napiszesz rzecz, ktora w naszym zyciu nie wiaze sie z zadnym ryzykiem to
                      sie bardzo uciesze. Zawsze sie cos moze stac, przy najbardziej prawidlowo
                      rozwijajacej sie ciazy moze dojsc do czegos nieprzewidzianego czy to podczas
                      niej czy podczas porodu. Mozesz nie wiadomo co robic, ryzyko bedzie zawsze i nie
                      pomoze ci to, ze nie bedziesz farbowac wlosow czy nie pojdziesz na impreze. To
                      nie zalezy od nas. I co najlepsze i najbardziej irytujace jest, ze kobiety np
                      pijace podczas ciazy rodza zupelnie zdrowe dzieci, a te ktore zyja jak zakonnice
                      doczekuja sie chorego potomstwa. Na pewne rzeczy nie ma sie zadnego wplywu. Tak
                      wiec jak pisalam nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu! bo co powiesz tej
                      kobiecie co robila wszystko by jej syn czy corka byly zdrowe i trzymala sie
                      wszystkich zalecen jakie sa mozliwe, wrecz pedantycznie podchodzila do ciazy a
                      mimo to jej dziecko urodzilo sie chore, ze co, ze tak chcial Bog?jak Bog bedzie
                      chcial to zrobi tak czy inaczej po swojemu.amen

Chcesz rozsmieszyc Boga opowiedz mu o swoich planach na zyciesmile
                • sanciasancia Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:30
                  Są też konkretne, potwierdzone badania, że pić należy, ale sporadycznie i mało
                  (tzn. Panie, które piły sporadycznie i mało miały bardziej wygadane trzylatki).
            • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:21
              No popatrz, a mój lekarz twierdzi przeciwnie. Tak jak artykuły w
              czasopisamch medycznych, poparte badaniami. No ale przecież to Ty
              masz racje i Twój lekarz, o tak o tym jesteś przekonana. Przecież
              polscy lekarze to półgłówki, 100 lat za murzynami.
              Balejaż zaleca się dlatego, że omija skórę głowy.
              Rozumiem,że kobiety piją alkohol gdy nie wiedzą o ciąży, tylko że Ty
              napisałas w ten sposób, jakby alkohol w ogóle nie szkodził, no bo
              Twojemu dziecku nic się nie stało. A wiesz co? Widziałam wiele
              dzieci z zespołem FAs, w przeciwieństwie do "dzieci ponospowych"
              Jeszcze jedno, w pewnych zagadnieniach jestem osobą bardziej
              kompetentna od Ciebie, więc odpuść sobie sarkazm, ok?
              • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 21:45
                > No popatrz, a mój lekarz twierdzi przeciwnie. Tak jak artykuły w
                > czasopisamch medycznych, poparte badaniami. No ale przecież to Ty
                > masz racje i Twój lekarz, o tak o tym jesteś przekonana. Przecież
                > polscy lekarze to półgłówki, 100 lat za murzynami.

Jakbys umiala czytac to moze udaloby sie dojsc do zdania, ze moja matka
                chrzestna jest polozna w Polsce!!!wiec moja wiedza na ten temat nie jest oparta
                tylko na zagranicznych stwierdzeniach i badaniach.

> Rozumiem,że kobiety piją alkohol gdy nie wiedzą o ciąży, tylko że Ty
                > napisałas w ten sposób, jakby alkohol w ogóle nie szkodził, no bo
                > Twojemu dziecku nic się nie stało. A wiesz co? Widziałam wiele
                > dzieci z zespołem FAs, w przeciwieństwie do "dzieci ponospowych"

Ja napisalam normalnie, a ty musialas koniecznie znalezc cos, by sie doczepic. O
                ile wiem zespol Fas nie wystepuje od wypicia paru drinkow czy piw. Tym bardziej,
                ze niektorym kobietom w ciazy zaleca sie picie piwa ze wzgledu na slaba
                wydolnosc nerek. No chyba, ze ci Polscy lekarze, ktorzy to zalecili mojej
                kuzynce sa konowalami.

> Balejaż zaleca się dlatego, że omija skórę głowy.

dlatego wszystkie kobiety powinny chodzic w ciazy w balejazubig_grin akurat balejaz
                uwazam za paskudztwo nie z tej ziemi i nigdy bym sie nie zdecydowala posiadac
                cos takiego na glowie, no ale kazdy ma inny gustbig_grin

Jeszcze jedno, w pewnych zagadnieniach jestem osobą bardziej
                > kompetentna od Ciebie, więc odpuść sobie sarkazm, ok?

O tak, ty wiesz wszystko na kazdy temat zdazylam sie juz o tym przekonac i to
                lepiej od innych forumowiczek, ba, nawet lepiej od lekarzy. Nie daj Panie Boze
                by ktos mial inna opinie od Twojej, albo cytowal opinie, ktora nie zgadza sie z
                Twoja, od razu sie stroszysz. Kompetencje masz, jak je pokazesz na papierku, bo
                na internetowym forum mozesz robic nawet za profesora zwyczajnego od spraw
                kardiochirurgii i poloznictwa. Ja nie pisze wlasnych opinii w sprawach lekow
                itd. tylko przekazuje opinie osob kompetentnych typu moj lekarz czy polozna i
                wybacz wydaje mi sie to wiarygodniejsze niz twoje zaswiadczenie, ze jestes
                kompetentna.
                • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 22:33
                  Wytłumacz mi, dlaczego to Twój lekarz ma rację, a nie mój? No proszę
                  bardzo o argumenty.Odnośnie FAS - owszem, sporadycznie może wystąpić
                  po kilku drinkach, są na to badania. Piwo na wydolność nerek w ciąży
                  to jakaś paranoja, tak,dla mnie ten lekarz jest konowałem.
                  Nie chce mi się z Toba dyskutować, bo to bez sensu. Twój lekarz
                  mądry, mój głupi, ten co zapisuje Nospę kretyn,a ten co pozwala na
                  piwko na pewno wie co robi. Wiesz co, zarzucasz mi,że wiem wszystko,
                  a to Ty taka właśnie jest. Akurat wiem, czego dotyczą moje
                  kompetencje i dlatego na temat prawa czy np. architektury nie
                  wypowiem sie, bo poprostu nie znam sie na tym. Jesli o mnie
                  chodzi,możesz sobie myśleć ,że jestem po kilku klasach podstawówki
                  lub szkole specjalnej a książki to już w ogóle nie miałam w
                  ręce.Pisz sobie dalej i głoś swoja prawdę, bo tylko ona jest
                  prawdziwa. A teraz wybacz, mam ważniejsze sprawy na głowie smile
                  • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:20
                    Piwo na wydolność nerek w ciąży
                    to jakaś paranoja, tak,dla mnie ten lekarz jest konowałem.

no to macie konowala w Polscesmile alez przeciez lekarze w Polsce wiedza lepiej od
                    zagranicznych no niebig_grin nospa jest super lekiem, a piwko zapewnie wzmacnia jej
                    dzialanie...juz mam dwa przyklady dlaczego nie warto leczyc sie u polskich
                    lekarzy, podaj dalsze
                    • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:40
                      Już pisałam, ja nie uogólniam.
                      zdarzają sie konowały, nigdy nie twierdziłam inaczej. Tylko jest
                      zasadnicza różnica: Nospa jest powszechnie stosowana według
                      wytycznych Towarzystwa Ginekologicznego w Polsce. Piwa w wytycznych
                      nie ma, jest zakazane, więc taki lekarz to konował. Poza tym:
                      NIGDZIE nie pisałam,że lekarze w Polsce są lepsi od zagranicznych.
                      Wypowiedziałam się jedynie,że takie leczenie w POLSCE jest
                      prawidłowe, autorka wątku nie pytała o lecznie stosowane w Niemczech.
                      • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 00:03
                        Wypowiedziałam się jedynie,że takie leczenie w POLSCE jest
                        > prawidłowe, autorka wątku nie pytała o lecznie stosowane w Niemczech.

I znow wychodzi na to, ze nie czytasz ze zrozumieniem, bo autorka pytala czy
                        nospa szkodzi, a nie o to jakie leczenie jest w Polsce czy Niemczech. ja
                        odpowiedzialam, ze w Niemczech uwaza sie za szkodliwa nospe i sie jej nie
                        podaje, ze wzgledu na szkodliwosc, a ty zaczelas o leczeniu...tak wiec, moze
                        jakis kurs czytania ze zrozumieniem by ci sie przydal
                    • zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:43
                      daj spokój seytan.
                      Nawiedzonej nie nawrócisz. Niech się zamknie w namiocie tlenowym na
                      9 miesięcy. Razem ze swoim mądrym lekarzem - jej sprawa
                      • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży- zoofka 30.01.09, 23:53
                        Ja jestem nawiedzona czy ona?big_grin bo jest pozno i kurcze chyba juz slabo jarzebig_grin
                        wogole dzis zrobilismy z moim M szczyt glupoty, pojechalismy do babymarktu
                        oddalonego od nas o 40km po czym okazalo sie, ze podobny babymarkt jest poltora
                        km od naszego domubig_grin wiec wychodzi na to, ze dzis z tym ''jarzeniem'' nam nie
                        idziebig_grin
                        • zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży- zoofka 02.02.09, 16:22
                          ona smile
              • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:16
                > No popatrz, a mój lekarz twierdzi przeciwnie

To jak w koncu, Twoj lekarz czy twoje kompetencje? bo poki co pisalas zawsze, ze
                to ty wiesz, a nie twoj lekarz...
                • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:34
                  A czy to się wyklucza ? Środowisko medyczne, teraz lepiej?
    • lula_to_ja Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:06
      tak farbowałam w ciąży włosy 3 razy, to nie ma żadnego w pływu ale
      jak masz obawy to wstrzymaj się do 12tyg. tak zalecają lekarze ale
      wiele rzeczy zalecają dopiero po po 12 tyg. np.lot samolotem.
    • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:11
      Lepiej wstrzymać sie do 12 tygodnia, wtedy gdy wykształcaja sie
      organy maleństwa lepiej nie ryzykować. Potem można, najlepiej
      balejaż.
      • agusia-g Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:16
        jestem w 16tc mój lekarz mi powiedział nie!! ja się wstrzymam i dla zdrowia
        dziecka wytrzymam te odrosty. Lekarz powiedział ze chodzi o chemiczny wpływ
        farby. Myślę , ze każdy do tematu podejdzie rożnie,indywidualnie. Ale jako, że
        jestem po jednym poronieniu wstrzymam się na pewno i stąd mój lekarz chce
        zachować ostrożność. Mimo, iż przyczyną poronienia nie było farbowanie,ale ja na
        zimne dmucham.
        • hanulllka Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:18
          dołączam się do deela:
          aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      • dragica Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:55
        Zaraz pewnie podzrucisz link o nerwiaku plodowym,bo akurat na
        Wikipedii jest napisane,ze farbowanie wlosow w ciazy moze wplywac na
        nerwiaka.

W ciazy nic nie mozna,najlepiej jest lezec i czekac na rozwiazanie.
        • florka72 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 21:16

racja.
          leżeć, czekać na rozwiązanie - koniecznie na zwolnieniu od 2 tygodnia.

i jeść tylko suchy chleb. wszystko inne szkodzi.
    • thorgalla Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:38
      A ja właśnie sobie fajny kolorek kupiłam i nie mogę się zebrać aby
      sobie pomalować.
      Lenistwo straszne wink
    • balsamina-niecierpek Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:09
      Zlitujcie się, dziewczyny, o farbowaniu włosów w ciąży było na tym
      forum milion sto piętnaście tysięcy razy, od tej pory nic się nie
      zmieniło smile Używajcie wyszukiwarki, możecie wskrzeszać stare tematy
      o ile nie są zarchiwizowane - ale nie zakładajcie takich
      bumerangów smile
    • kai_30 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:19
      O jesus, o jesus, wczoraj pofarbowałam po raz chyba piąty tej ciąży, o matko, co
      to będzie, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Wrrr. Wyszukiwarka nie gryzie!
    • elkam80 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=82181&w=88492689&a=88492689
    • lubie_gazete Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:36
      Seytan wymiata big_grin
      • m2211pl Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 17:18
        Seytan niestety dezinformuje. Szerzy madrosci ludowe powszechnie aprobowane, ale
        niestety nie do konca prawdziwe. Jezeli seytan nie wie nic o przeciwwskazaniach
        farbowania wlosow, to nie oznacza ze takie przeciwwskazania nie istnieja. A o
        tym ze istnieja mozna sie przekonac nawet w Internecie - wystarczy wyszukiwarka
        i znajomosc angielskiego.
        • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 18:08
          Uważaj, bo zaraz Ciebie wyśmieje smile Dla niej internet, artykuły i
          książki medyczne to nic. Tylko ona, jej lekarz i jej ciotka mają
          rację.
          A tak w ogóle to zauważyłam, że większość chce się tylko utwierdzic
          w przekonaniu,że farbowanie jest ok. i tyle. Nie ważne jaka jest
          prawda.
        • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 22:21
          > Seytan niestety dezinformuje. Szerzy madrosci ludowe powszechnie aprobowane, al
          > e
          > niestety nie do konca prawdziwe. Jezeli seytan nie wie nic o przeciwwskazaniach
          > farbowania wlosow, to nie oznacza ze takie przeciwwskazania nie istnieja. A o
          > tym ze istnieja mozna sie przekonac nawet w Internecie - wystarczy wyszukiwarka
          > i znajomosc angielskiego.

o tak, w internecie same prawdy gloszabig_grin pewnie dlatego, ze po angielsku to juz
          jest prawdziwe, w koncu anglicy tak dbaja o ciaze od pierwszego dnia poczecia...
          nie rozsmieszaj mnie, madrosci ludowe szerzysz ty co najwyzej, i wybacz , ale
          watpie czy lekarze i polozne sie myla, a twoja prawda objawiona z internetu jest
          ta wlasciwa. To samo odnosnie ksiazek, ktore bywaj zdeaktulizowane. jesliw ezme
          podrecznik sprzed 30 lat to jasne, ze jest napisane tam, ze farby szkodza. a) bo
          wtedy nie bylo wystraczajacych badan, b) bo 30 lat temu produkowano farby na
          innych bazach niz teraz. Zamknij sie najlepiej razem z julimama czy jak jej tam
          w namiocie tlenowym na 9miesiecy z daleka od farb, a nuz widelec dostaniecie
          wysypki od samego patrzenia na opkaowania i urodzicie dzieci z zespolem
          farbowania wlosow. ZFWbig_grin

ps nie znam angielskiego i nigdy nie znalam, ale mozesz mi przyslac strony po
          turecku, niemiecku czy rosyjsku

i jeszcze cos...wejdzcie sobie na watek o blyszczykach, smieja sie tam za takich
          jak wy nawiedzonych az huczybig_grin
          • julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 22:46
            Wiesz co , Ty masz poważny problem ze sobą. Czyżby urojenia? Bo
            widzisz, moja wiedza oparta jest na aktualnych podręcznikach z
            zakresu ginekologii i położnictwa, nie wymyślaj sobie książek
            trzydziestoletnich, ok? W internecie natomiast polecam www.
            termedia.pl z najnowszymi artykułami specjalistów ginekologii i
            położnictwa, popartymi długimi badaniami.
            Takie to typowe dla braku wiedzy i argumentów -pusty śmiech i
            obrażanie innych. Mnie i tak nie obrazisz bo nie jesteś w stanie smile
            • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 22:52
              W internecie natomiast polecam www.
              termedia.pl z najnowszymi artykułami specjalistów ginekologii i
              położnictwa, popartymi długimi badaniami.

ostatnio zes pisala , ze nie przeprowadzaja badan na ciezarnych, juz zaczeli? big_grin
              zapewne na potrzeby twoich argumentow odnosnie farbowania wlosowbig_grin

> Wiesz co , Ty masz poważny problem ze sobą. Czyżby urojenia?

na szczescie nie mam takich urojen jak tybig_grin zamknij sie wreszcie w tym namiocie
              tlenowym, bo nie tylko ja sie z ciebie smieje

• julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 23:06
                a jednak urojenia smile nie pisałam o badaniach na ciężarnych i za
                długo by tłumaczyć, że sa badania i badania, na pewno nie tobie
                • seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 23:13
                  oszczedz sobie, bo mnie zanudziszsmile nie chce twoich badan ani twojego
                  nawiedzonego podejscia do ciazy czytac...zajmij sie teraz kims innymbig_grin bez odbioru
            • sanciasancia www.termedia.pl 02.02.09, 16:49
              Nie spodziewałabym się po tych pismach zbyt dużo - jeżeli mają Index Copernicus
              Value co najmniej 50 razy mniejszy od Lancetu czy 100 razy mniejszy niż New
              England Journal of Medicine.
          • m2211pl Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 10:26
            Prawdziwe nie dlatego ze po angielsku a dlatego ze oparte na racjonalnych
            naukowych przeslankach. A o Internecie wspominalam dla leniuszkow ktorym nie
            chce sie pofatygowac do biblioteki medycznej. Niekompetetni lekarze nieznajacy
            nowych opracowan naukowych sie zdazaja. Modyfikacje skladu farb nie sa zwykle
            wprowadzane pod katem zwiekszania bezpieczenstwa dzialania na plod, wiec
            twierdzenie ze nowe farby nie szkodza w ciazy nie jest oparty na racjonalnych
            przeslankach.
            Nie mowie ze nalezy demonizowac dzialanie farb do wlosow, najnowszy stan wiedzy
            medycznej jest taki, ze jak ktos ufarbuje wlosy raz czy dwa w czasie ciazy to
            PRAWDOPODOBNIE nie zaszkodzi dziecku. Ale twierdzenie ze w ciazy mozna farbowac
            wlosy ile razy sie chce i NA PEWNO nie zaszkodzi sie dziecku jest nieprawdziwe
            (chociaz chwytliwe, bo nikt nie lubi chodzic z odrostami).
    • qwerty3.5 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 10:20
      Wieść niesie że jak się farbuje włosy w ciąży to się gremlinsa
      urodzi, o własnie takiego jak w tym filmie..big_grin
    • agas-30 Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 08:59
      Ja w pierszej ciązy farbowałam i teraz w drugiej też farbuję bo nie
      mogę sobie wyobrazić siebie z gigantycznymi odrostami. nie uważam
      się też za jakąś złą wyrodną matkę. Są farby które można stosować w
      ciąży. A tak z drugiej strony co ma powiedzieć kobieta która jest
      fryzjerką i jest w ciąży i wdycha ten zapach farb?? Wiecie przecież
      że to my same mamy decydować co jest wskazane i dobre dla naszego
      dzidziusia a co nie. Jest tyle za i przeciw i tyle niezgodności,
      sprzeczności że tak jak pisały dziewczyny - gdyby wszystko brać na
      serio to naprawdę od 2 tyg. leżeć i nic nie robić. Fale komputerowe
      też nie są dobre dla dzidziusia.....
      • elllisia29 Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 14:57
        dziewczyny, po co te złośliwości i kłótnie na forum.Przecież wiadomo,że każda z
        nas chce urodzić zdrowego dzidziusia i ma na uwadze jego dobro.Musimy
        pamiętać,że medycyna jednak nie jest doskonała, z postępem coraz to nowych
        rzeczy się dowiadujemy. Jeżeli chodzi o alkohol to jest już udowodnione, że
        nawet niewielka ilość alkoholu może (ale nie musi!) zaszkodzić maleństwu.Jest to
        już nagłośnione,także z całą pewnością twierdzę,że w ciąży alkoholu nie
        wypiłabym, nawet niewielkiej ilości!Po co ryzykować na własnym dziecku???Co do
        farbowania włosów to nigdzie nie znalazłam wzmianki na ten temat, w żadnej
        ulotce informacyjnej, czy może to szkodzić dziecku.Słyszałam jedynie, podkreślam
        słowo :"słyszałam", że jest to niewskazane.Pozdrawiam
    • konikmorski1976 Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 20:36
      nie zaleca się jedynie farbowania na fiolet, zółty i zielony. wtedy dziecko ma
      87,9 % szans, ze urodzi się ze skóra o takim kolorze (badania Susanne Cretine i
      Yves Debile z Uniwersite des Idiots próba statystyczna w mieście Le Cul du
      Chevre we Francji). jesli brunetka farbuje na blond, dziecko będzie miało oczy
      różnego koloru, jesli blondynka na rudo , dziecko będzie miało zrosnięte palce u
      rąk z palcami u nóg (wykazały to te same badania).więc lepiej nie farbować.
      można pofarbować sobie spodnie na przykład jak juz ktoś nie może sie powstrzymać.
      • hancik5 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 10:30
        Ja nie farbowałam włosów do 8 miesiąca i miałam gdzieś moje odrosty. Naprawdę
        daleko gdzieś, odrosty nie miały wpływu na moje samopoczucie. Co myśleli inni
        ludzie też miałam daleko gdzieś.
        Nie wypiłam też ani jednego piwa, chociaż bardzo lubię i lekarz mi pozwolił na
        pół piwka dziennie. Tak, tak. pozwolił, dopiero od niedawna okazuje się, że nie
        wolno jednak...
        Farby to czysta chemia, idiota tylko powie,że nie. Farbując włosy wdychasz
        opary, farba styka się w dużych ilościach ze skórą głowy...
        Skoro nie wolno w ciąży przebywać w świeżo malowanych pomieszczeniach, czy
        wdychać jakiekolwiek opary chemiczne, to jakim cudem mogę sobie wdychać farby
        ile wlezie ??

Zresztą, moje małe nie ma ani grama alergii, w przeciwieństwie do innych dzieci,
        bo zdaniem niektórych lekarzy farby mogą mieć niejasny wpływ na wystąpienie
        alergii..

• zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:24
          straszne straszne!!!
          chemia!
          po co wychodziłas z namiotu tlenowego?
        • carolinecat Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 22:36
          rozumiem, że wszystkie przeciwniczki farbowania włosów wychodząc na ulicę
          zakładają maski tlenowe? i pewnie też się nie myją - bo większość szamponów i
          żeli pod prysznic zawiera strrraszne parabeny i lauretosiarczan sodowy, które
          przenikają przez skórę i to nie tylko głowy! a co z lakierem do paznokci? jak
          przez włosy coś może przejść, to przez paznokcie też przejdzie!

a tak na serio - w ciąży farbowałam włosy 4 razy. urodziłam zdrowe dziecko, jak
          na razie bez alergii. a jeśli nawet jakaś alergia się ujawni, to na pewno nie
          będę za nią obwiniać farby do włosów - więcej szkodliwych substancji wdychamy
          codziennie z powietrza, nie mówiąc już o jedzeniu.
      • dylkat36 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 12:44
        konikmorski1976 napisała:

> nie zaleca się jedynie farbowania na fiolet, zółty i zielony.
        wtedy dziecko ma
        > 87,9 % szans, ze urodzi się ze skóra o takim kolorze (badania
        Susanne Cretine i
        > Yves Debile z Uniwersite des Idiots próba statystyczna w mieście
        Le Cul du
        > Chevre we Francji). jesli brunetka farbuje na blond, dziecko
        będzie miało oczy
        > różnego koloru, jesli blondynka na rudo , dziecko będzie miało
        zrosnięte palce
        > u
        > rąk z palcami u nóg (wykazały to te same badania).więc lepiej nie
        farbować.
        > można pofarbować sobie spodnie na przykład jak juz ktoś nie może
        sie powstrzyma
        > ć.
        Co za bzdury!!!!
        Dlaczego straszycie dziewczyny?.Ludzie, mam nadzieję, że to żarty
        ktoś sobie tutaj robi.
      • qwerty3.5 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 17:43
        buahhaaahaaa big_grin, ale to chyba tylko twoje oryginalne poczucie
        humoru..prawda??
      • carolinecat Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 22:23
        konikmorski1976 napisała:

> nie zaleca się jedynie farbowania na fiolet, zółty i zielony. wtedy dziecko ma
        > 87,9 % szans, ze urodzi się ze skóra o takim kolorze (badania Susanne Cretine i
        > Yves Debile z Uniwersite des Idiots próba statystyczna w mieście Le Cul du
        > Chevre we Francji). jesli brunetka farbuje na blond, dziecko będzie miało oczy
        > różnego koloru, jesli blondynka na rudo , dziecko będzie miało zrosnięte palce
        > u
        > rąk z palcami u nóg (wykazały to te same badania).więc lepiej nie farbować.
        > można pofarbować sobie spodnie na przykład jak juz ktoś nie może sie powstrzyma
        > ć.

DEBEŚCIAK MIESIĄCA!!!!!!!!!
    • dylkat36 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 12:39
      Witaj . Jestem w 34 tygodniu ciąży , regularnie co miesiąc farbuję
      włosy, zawsze farbowałam. Nie ma to wpływu na ciążę. Jeżeli się
      martwisz to niepotrzebnie. W zeszłym tygodniu rozjaśniałam włosy aby
      poczuć się odświeżona i zadbana. Chcę, aby moja Antosia zobaczyła
      ładną, zadowoloną mamusię po porodzie. Poprawianie swojego wygladu
      ma wpływać na nas pozytywnie. Dzieci to czują i są szczęśliwe.
      (Jestem już mamą 2 córek). Bądźmy i czujmy się piękne.
    • angel-marta Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:13
      Ja robiłam w piątym miesiącu pasemka na ślub. Dziecko zdrowe jak
      ryba smile
    • girlinacoma Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:22
      Oczywiscie,ze nie mozna. Jesli farbujesz wlosy bedac w ciazy to ci
      sie za kare urodzi siwe dziecko.
      • hancik5 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 21:31
        Wiele kobiet nie umie używać rozumu, i jeszcze się tym chełpi.. Ale co mnie to
        obchodzi w końcu...
        • girlinacoma Re: farbowanie w czasie ciąży 03.02.09, 10:32
          To do mnie?uncertain
      • agas-30 Re: farbowanie w czasie ciąży 03.02.09, 11:54
        ... dobresmile ale się uśmiałam czytając te wpisy przeciw farbowaniu.
        Pewnie nic nie róbmy: farbowanie, malowanie ust itp. i bądzmy - jak
        to ująć aby nikogo nie urazić- brzydkie, zaniedbane, takie ble...Ale
        to my same decydujemy co wolno a czego nie smile pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka