ap164 30.01.09, 13:37 mam pytanko czy w czasie ciąży można farbować włosy. słyszałam że tak czy któtaś z was farbowała włosy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elllisia29 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:44 ja w pierwszej ciąży, na samym jej początku farbowałam włosy , gdy nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży.Mojemu dziecku to nie zaszkodziło.Jednak z tego, co słyszałam farbowanie włosów w ciąży jest niewskazane. Choć nie wyobrażam sobie chodzenia z paskudnymi odrostami przez 9 miesięcy...Jestem teraz w 5tc i właśnie mam ten problem...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:50 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 BZDURA! 30.01.09, 13:52 Farbowałam parę dni temu - 12tc - a konkretnie pasemka. Kolor wyszedł jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:57 jestem w 26 tygodniu i farbowałam już 4 razy Odpowiedz Link Zgłoś
kaneloni Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 13:59 jestem w 33 tc i w przyszłym tyg będę robić balejaż - bez przesady, nie dajmy się zwariować Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:06 Czy trzeba co 2 dni zadawac to pytanie? czy nie mozna uzyc wyszukiwarki? Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:58 fabiankaa napisała: > Czy trzeba co 2 dni zadawac to pytanie? czy nie mozna uzyc > wyszukiwarki? co jakie 2 dni, ten watek jest poruszany w roznych miejscach piecdziesiat razy na dzien. Zaraz po zabobonach dotyczacych ciazy typu: czarne majtki nosisz urodzisz murzyna Odpowiem po raz ostatni, mozna farbowac, nie ma zadnych przeciwskazan i mozna to robic w dowolnym tygodniu ciazy i dowolna ilosc razy. Nie ma ZADNYCH medycznych przeciwskazan! to juz nie sa te farby stosowane przez nasze babcie, ktore robione byly na produktach z Czarnobyla Ja farbuje wlosy co dwa miesiace i zyje, syn ma sie wrecz wspaniale. Nie zaszkodzily mu urlopy w cieplych krajach w pierwszym trymestrze, loty samolotem,16 godzinne jazdy autokarem, huczne zabawy do rana, ani tez drinki wypijane od czasu do czasu.Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:04 Ty mnie poprostu rozwalasz Są MEDYCZNE przeciwwskazania w okresie oraganogenezy. To,że Twojemu dziecku nic sie nie stało, o niczym nie świadczy. Gratuluję zwłaszcza drinków i zabaw do rana. A konsekwencje jeszcze mogą przyjść. P.S. jestes po medycynie,że z taką pewnościa głosisz swoje przekonania? Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:35 Nie ma zadnych medycznych przeciwskazan, pytalam lekarza i to jest jego opinia, a on jest po medycynie, potwierdzila to moja matka chrzestna, ktora jest polozna, wiec jak widzisz wiem co pisze. Gdybym nie wiedziala to bym nie pisala. Konsekwencje? popatrz na te matki co dmuchaly i chuchaly na siebie w ciazy i maja chore dzieci...rozmieszasz mnie swoimi twierdzeniami z epoki lodowcowej...najlepeiej robic balejaz hehehe bo jak sobie pofarbuje cala glowe na czarno to wyjdzie murzyn no nie? a co do drinkow i zabaw, nigdzie nie stwierdzono, by zabawa miala wplyw na dziecko, a drinki, no coz, nie siedzialam nigdy z testem owulacyjnym i testem ciazowym i nie sprawdzalam co minute na urlopie czy jestem w ciazy czy nie...nie wszystkie kobiety wiedza od razu, ze sa w ciazy i nie mow mi, ze jestem odosobnionym przypadkiem.W dodatku ani test ani lekarz nie stwierdzi ci w pierwszych paru dniach ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:51 Zgadzam się z Seytan_a_22, przeciwwskazań nie ma!!! Generalnie wpływ farb itp rzeczy nie został ostatecznie zbadany i potwierdzony. A w medycznych pismach i na stronach JEST CO NAJWYŻEJ ŻE SIĘ NIE ZALECA a nie że zakazuje!!! A to "drobna" różnica!!! Co do alkoholu - no cóż, mi też zdarzyło się "zabalować" na własnych imieninach (i to dość konkretnie:/), niecały tydzień później zrobiłam test i okazało się że jestem w ciąży. Czy to oznacza że też jestem "wyrodna" i "nieodpowiedzialna"? Bez przesady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:56 No własnie, nie zaleca, zawsze masz wybór i to Twoja sprawa. Co do alkoholu, to sa konkretne potwierdzone badania,że pić nie należy i tyle.Wypiłaś bo nie wiedzialas o ciąży, ok, ale to chyba nie znaczy,że należy popierać picie podczas ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:25 Ale nikt tu nie popiera picia w ciąży!!! A jeśli mamy patrzeć na wszystko na zasadzie "nie zaleca się", to życzę w tym wypadku zdrowego życia, bo w tym wypadku nie powinno się jeść 80% produktów na naszym rynku. Podobnie z większości kosmetyków trzeba by zrezygnować bo zawierają w swoim składzie SLS czyli środek spieniający - podobno rakotwórczy. Nie dajmy się zwariować! Ale oczywiście, każdy ma wybór. Ja włosy w pierwszym trymestrze farbowałam 2 razy - raz "nieświadomie". Dziecko rozwija się bez komplikacji. Z resztą, nie ono jedno (znam wiele takich przykładów)... Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:29 Ja też nieświadomie farbowałam włosy w pierwszym trymestrze.Chodzi mi o to, że ileś tam razy nic sie nie stanie, a raz tak. To troche jak z jazdą po pijaku. Autorka zadała pytanie, więc jej odpowiedziałam zgodnie z wytycznymi obecnej wiedzy medycznej. Sama zrobi jak uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 21:56 > Ja też nieświadomie farbowałam włosy w pierwszym trymestrze.Chodzi > mi o to, że ileś tam razy nic sie nie stanie, a raz tak. Jak mi napiszesz rzecz, ktora w naszym zyciu nie wiaze sie z zadnym ryzykiem to sie bardzo uciesze. Zawsze sie cos moze stac, przy najbardziej prawidlowo rozwijajacej sie ciazy moze dojsc do czegos nieprzewidzianego czy to podczas niej czy podczas porodu. Mozesz nie wiadomo co robic, ryzyko bedzie zawsze i nie pomoze ci to, ze nie bedziesz farbowac wlosow czy nie pojdziesz na impreze. To nie zalezy od nas. I co najlepsze i najbardziej irytujace jest, ze kobiety np pijace podczas ciazy rodza zupelnie zdrowe dzieci, a te ktore zyja jak zakonnice doczekuja sie chorego potomstwa. Na pewne rzeczy nie ma sie zadnego wplywu. Tak wiec jak pisalam nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu! bo co powiesz tej kobiecie co robila wszystko by jej syn czy corka byly zdrowe i trzymala sie wszystkich zalecen jakie sa mozliwe, wrecz pedantycznie podchodzila do ciazy a mimo to jej dziecko urodzilo sie chore, ze co, ze tak chcial Bog?jak Bog bedzie chcial to zrobi tak czy inaczej po swojemu.amen Chcesz rozsmieszyc Boga opowiedz mu o swoich planach na zycie Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:30 Są też konkretne, potwierdzone badania, że pić należy, ale sporadycznie i mało (tzn. Panie, które piły sporadycznie i mało miały bardziej wygadane trzylatki). Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:21 No popatrz, a mój lekarz twierdzi przeciwnie. Tak jak artykuły w czasopisamch medycznych, poparte badaniami. No ale przecież to Ty masz racje i Twój lekarz, o tak o tym jesteś przekonana. Przecież polscy lekarze to półgłówki, 100 lat za murzynami. Balejaż zaleca się dlatego, że omija skórę głowy. Rozumiem,że kobiety piją alkohol gdy nie wiedzą o ciąży, tylko że Ty napisałas w ten sposób, jakby alkohol w ogóle nie szkodził, no bo Twojemu dziecku nic się nie stało. A wiesz co? Widziałam wiele dzieci z zespołem FAs, w przeciwieństwie do "dzieci ponospowych" Jeszcze jedno, w pewnych zagadnieniach jestem osobą bardziej kompetentna od Ciebie, więc odpuść sobie sarkazm, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 21:45 > No popatrz, a mój lekarz twierdzi przeciwnie. Tak jak artykuły w > czasopisamch medycznych, poparte badaniami. No ale przecież to Ty > masz racje i Twój lekarz, o tak o tym jesteś przekonana. Przecież > polscy lekarze to półgłówki, 100 lat za murzynami. Jakbys umiala czytac to moze udaloby sie dojsc do zdania, ze moja matka chrzestna jest polozna w Polsce!!!wiec moja wiedza na ten temat nie jest oparta tylko na zagranicznych stwierdzeniach i badaniach. > Rozumiem,że kobiety piją alkohol gdy nie wiedzą o ciąży, tylko że Ty > napisałas w ten sposób, jakby alkohol w ogóle nie szkodził, no bo > Twojemu dziecku nic się nie stało. A wiesz co? Widziałam wiele > dzieci z zespołem FAs, w przeciwieństwie do "dzieci ponospowych" Ja napisalam normalnie, a ty musialas koniecznie znalezc cos, by sie doczepic. O ile wiem zespol Fas nie wystepuje od wypicia paru drinkow czy piw. Tym bardziej, ze niektorym kobietom w ciazy zaleca sie picie piwa ze wzgledu na slaba wydolnosc nerek. No chyba, ze ci Polscy lekarze, ktorzy to zalecili mojej kuzynce sa konowalami. > Balejaż zaleca się dlatego, że omija skórę głowy. dlatego wszystkie kobiety powinny chodzic w ciazy w balejazu akurat balejaz uwazam za paskudztwo nie z tej ziemi i nigdy bym sie nie zdecydowala posiadac cos takiego na glowie, no ale kazdy ma inny gust Jeszcze jedno, w pewnych zagadnieniach jestem osobą bardziej > kompetentna od Ciebie, więc odpuść sobie sarkazm, ok? O tak, ty wiesz wszystko na kazdy temat zdazylam sie juz o tym przekonac i to lepiej od innych forumowiczek, ba, nawet lepiej od lekarzy. Nie daj Panie Boze by ktos mial inna opinie od Twojej, albo cytowal opinie, ktora nie zgadza sie z Twoja, od razu sie stroszysz. Kompetencje masz, jak je pokazesz na papierku, bo na internetowym forum mozesz robic nawet za profesora zwyczajnego od spraw kardiochirurgii i poloznictwa. Ja nie pisze wlasnych opinii w sprawach lekow itd. tylko przekazuje opinie osob kompetentnych typu moj lekarz czy polozna i wybacz wydaje mi sie to wiarygodniejsze niz twoje zaswiadczenie, ze jestes kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 22:33 Wytłumacz mi, dlaczego to Twój lekarz ma rację, a nie mój? No proszę bardzo o argumenty.Odnośnie FAS - owszem, sporadycznie może wystąpić po kilku drinkach, są na to badania. Piwo na wydolność nerek w ciąży to jakaś paranoja, tak,dla mnie ten lekarz jest konowałem. Nie chce mi się z Toba dyskutować, bo to bez sensu. Twój lekarz mądry, mój głupi, ten co zapisuje Nospę kretyn,a ten co pozwala na piwko na pewno wie co robi. Wiesz co, zarzucasz mi,że wiem wszystko, a to Ty taka właśnie jest. Akurat wiem, czego dotyczą moje kompetencje i dlatego na temat prawa czy np. architektury nie wypowiem sie, bo poprostu nie znam sie na tym. Jesli o mnie chodzi,możesz sobie myśleć ,że jestem po kilku klasach podstawówki lub szkole specjalnej a książki to już w ogóle nie miałam w ręce.Pisz sobie dalej i głoś swoja prawdę, bo tylko ona jest prawdziwa. A teraz wybacz, mam ważniejsze sprawy na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:20 Piwo na wydolność nerek w ciąży to jakaś paranoja, tak,dla mnie ten lekarz jest konowałem. no to macie konowala w Polsce alez przeciez lekarze w Polsce wiedza lepiej od zagranicznych no nie nospa jest super lekiem, a piwko zapewnie wzmacnia jej dzialanie...juz mam dwa przyklady dlaczego nie warto leczyc sie u polskich lekarzy, podaj dalsze Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:40 Już pisałam, ja nie uogólniam. zdarzają sie konowały, nigdy nie twierdziłam inaczej. Tylko jest zasadnicza różnica: Nospa jest powszechnie stosowana według wytycznych Towarzystwa Ginekologicznego w Polsce. Piwa w wytycznych nie ma, jest zakazane, więc taki lekarz to konował. Poza tym: NIGDZIE nie pisałam,że lekarze w Polsce są lepsi od zagranicznych. Wypowiedziałam się jedynie,że takie leczenie w POLSCE jest prawidłowe, autorka wątku nie pytała o lecznie stosowane w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 00:03 Wypowiedziałam się jedynie,że takie leczenie w POLSCE jest > prawidłowe, autorka wątku nie pytała o lecznie stosowane w Niemczech. I znow wychodzi na to, ze nie czytasz ze zrozumieniem, bo autorka pytala czy nospa szkodzi, a nie o to jakie leczenie jest w Polsce czy Niemczech. ja odpowiedzialam, ze w Niemczech uwaza sie za szkodliwa nospe i sie jej nie podaje, ze wzgledu na szkodliwosc, a ty zaczelas o leczeniu...tak wiec, moze jakis kurs czytania ze zrozumieniem by ci sie przydal Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:43 daj spokój seytan. Nawiedzonej nie nawrócisz. Niech się zamknie w namiocie tlenowym na 9 miesięcy. Razem ze swoim mądrym lekarzem - jej sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży- zoofka 30.01.09, 23:53 Ja jestem nawiedzona czy ona? bo jest pozno i kurcze chyba juz slabo jarze wogole dzis zrobilismy z moim M szczyt glupoty, pojechalismy do babymarktu oddalonego od nas o 40km po czym okazalo sie, ze podobny babymarkt jest poltora km od naszego domu wiec wychodzi na to, ze dzis z tym ''jarzeniem'' nam nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:16 > No popatrz, a mój lekarz twierdzi przeciwnie To jak w koncu, Twoj lekarz czy twoje kompetencje? bo poki co pisalas zawsze, ze to ty wiesz, a nie twoj lekarz... Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 23:34 A czy to się wyklucza ? Środowisko medyczne, teraz lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
lula_to_ja Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:06 tak farbowałam w ciąży włosy 3 razy, to nie ma żadnego w pływu ale jak masz obawy to wstrzymaj się do 12tyg. tak zalecają lekarze ale wiele rzeczy zalecają dopiero po po 12 tyg. np.lot samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:11 Lepiej wstrzymać sie do 12 tygodnia, wtedy gdy wykształcaja sie organy maleństwa lepiej nie ryzykować. Potem można, najlepiej balejaż. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia-g Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:16 jestem w 16tc mój lekarz mi powiedział nie!! ja się wstrzymam i dla zdrowia dziecka wytrzymam te odrosty. Lekarz powiedział ze chodzi o chemiczny wpływ farby. Myślę , ze każdy do tematu podejdzie rożnie,indywidualnie. Ale jako, że jestem po jednym poronieniu wstrzymam się na pewno i stąd mój lekarz chce zachować ostrożność. Mimo, iż przyczyną poronienia nie było farbowanie,ale ja na zimne dmucham. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:18 dołączam się do deela: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:55 Zaraz pewnie podzrucisz link o nerwiaku plodowym,bo akurat na Wikipedii jest napisane,ze farbowanie wlosow w ciazy moze wplywac na nerwiaka. W ciazy nic nie mozna,najlepiej jest lezec i czekac na rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 21:16 racja. leżeć, czekać na rozwiązanie - koniecznie na zwolnieniu od 2 tygodnia. i jeść tylko suchy chleb. wszystko inne szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 14:38 A ja właśnie sobie fajny kolorek kupiłam i nie mogę się zebrać aby sobie pomalować. Lenistwo straszne Odpowiedz Link Zgłoś
balsamina-niecierpek Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:09 Zlitujcie się, dziewczyny, o farbowaniu włosów w ciąży było na tym forum milion sto piętnaście tysięcy razy, od tej pory nic się nie zmieniło Używajcie wyszukiwarki, możecie wskrzeszać stare tematy o ile nie są zarchiwizowane - ale nie zakładajcie takich bumerangów Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 15:19 O jesus, o jesus, wczoraj pofarbowałam po raz chyba piąty tej ciąży, o matko, co to będzie, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Wrrr. Wyszukiwarka nie gryzie! Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: farbowanie w czasie ciąży 30.01.09, 16:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=82181&w=88492689&a=88492689 Odpowiedz Link Zgłoś
m2211pl Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 17:18 Seytan niestety dezinformuje. Szerzy madrosci ludowe powszechnie aprobowane, ale niestety nie do konca prawdziwe. Jezeli seytan nie wie nic o przeciwwskazaniach farbowania wlosow, to nie oznacza ze takie przeciwwskazania nie istnieja. A o tym ze istnieja mozna sie przekonac nawet w Internecie - wystarczy wyszukiwarka i znajomosc angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 18:08 Uważaj, bo zaraz Ciebie wyśmieje Dla niej internet, artykuły i książki medyczne to nic. Tylko ona, jej lekarz i jej ciotka mają rację. A tak w ogóle to zauważyłam, że większość chce się tylko utwierdzic w przekonaniu,że farbowanie jest ok. i tyle. Nie ważne jaka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 22:21 > Seytan niestety dezinformuje. Szerzy madrosci ludowe powszechnie aprobowane, al > e > niestety nie do konca prawdziwe. Jezeli seytan nie wie nic o przeciwwskazaniach > farbowania wlosow, to nie oznacza ze takie przeciwwskazania nie istnieja. A o > tym ze istnieja mozna sie przekonac nawet w Internecie - wystarczy wyszukiwarka > i znajomosc angielskiego. o tak, w internecie same prawdy glosza pewnie dlatego, ze po angielsku to juz jest prawdziwe, w koncu anglicy tak dbaja o ciaze od pierwszego dnia poczecia... nie rozsmieszaj mnie, madrosci ludowe szerzysz ty co najwyzej, i wybacz , ale watpie czy lekarze i polozne sie myla, a twoja prawda objawiona z internetu jest ta wlasciwa. To samo odnosnie ksiazek, ktore bywaj zdeaktulizowane. jesliw ezme podrecznik sprzed 30 lat to jasne, ze jest napisane tam, ze farby szkodza. a) bo wtedy nie bylo wystraczajacych badan, b) bo 30 lat temu produkowano farby na innych bazach niz teraz. Zamknij sie najlepiej razem z julimama czy jak jej tam w namiocie tlenowym na 9miesiecy z daleka od farb, a nuz widelec dostaniecie wysypki od samego patrzenia na opkaowania i urodzicie dzieci z zespolem farbowania wlosow. ZFW ps nie znam angielskiego i nigdy nie znalam, ale mozesz mi przyslac strony po turecku, niemiecku czy rosyjsku i jeszcze cos...wejdzcie sobie na watek o blyszczykach, smieja sie tam za takich jak wy nawiedzonych az huczy Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 22:46 Wiesz co , Ty masz poważny problem ze sobą. Czyżby urojenia? Bo widzisz, moja wiedza oparta jest na aktualnych podręcznikach z zakresu ginekologii i położnictwa, nie wymyślaj sobie książek trzydziestoletnich, ok? W internecie natomiast polecam www. termedia.pl z najnowszymi artykułami specjalistów ginekologii i położnictwa, popartymi długimi badaniami. Takie to typowe dla braku wiedzy i argumentów -pusty śmiech i obrażanie innych. Mnie i tak nie obrazisz bo nie jesteś w stanie Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 22:52 W internecie natomiast polecam www. termedia.pl z najnowszymi artykułami specjalistów ginekologii i położnictwa, popartymi długimi badaniami. ostatnio zes pisala , ze nie przeprowadzaja badan na ciezarnych, juz zaczeli? zapewne na potrzeby twoich argumentow odnosnie farbowania wlosow > Wiesz co , Ty masz poważny problem ze sobą. Czyżby urojenia? na szczescie nie mam takich urojen jak ty zamknij sie wreszcie w tym namiocie tlenowym, bo nie tylko ja sie z ciebie smieje Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 23:06 a jednak urojenia nie pisałam o badaniach na ciężarnych i za długo by tłumaczyć, że sa badania i badania, na pewno nie tobie Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 23:13 oszczedz sobie, bo mnie zanudzisz nie chce twoich badan ani twojego nawiedzonego podejscia do ciazy czytac...zajmij sie teraz kims innym bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia www.termedia.pl 02.02.09, 16:49 Nie spodziewałabym się po tych pismach zbyt dużo - jeżeli mają Index Copernicus Value co najmniej 50 razy mniejszy od Lancetu czy 100 razy mniejszy niż New England Journal of Medicine. Odpowiedz Link Zgłoś
m2211pl Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 10:26 Prawdziwe nie dlatego ze po angielsku a dlatego ze oparte na racjonalnych naukowych przeslankach. A o Internecie wspominalam dla leniuszkow ktorym nie chce sie pofatygowac do biblioteki medycznej. Niekompetetni lekarze nieznajacy nowych opracowan naukowych sie zdazaja. Modyfikacje skladu farb nie sa zwykle wprowadzane pod katem zwiekszania bezpieczenstwa dzialania na plod, wiec twierdzenie ze nowe farby nie szkodza w ciazy nie jest oparty na racjonalnych przeslankach. Nie mowie ze nalezy demonizowac dzialanie farb do wlosow, najnowszy stan wiedzy medycznej jest taki, ze jak ktos ufarbuje wlosy raz czy dwa w czasie ciazy to PRAWDOPODOBNIE nie zaszkodzi dziecku. Ale twierdzenie ze w ciazy mozna farbowac wlosy ile razy sie chce i NA PEWNO nie zaszkodzi sie dziecku jest nieprawdziwe (chociaz chwytliwe, bo nikt nie lubi chodzic z odrostami). Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty3.5 Re: farbowanie w czasie ciąży 31.01.09, 10:20 Wieść niesie że jak się farbuje włosy w ciąży to się gremlinsa urodzi, o własnie takiego jak w tym filmie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agas-30 Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 08:59 Ja w pierszej ciązy farbowałam i teraz w drugiej też farbuję bo nie mogę sobie wyobrazić siebie z gigantycznymi odrostami. nie uważam się też za jakąś złą wyrodną matkę. Są farby które można stosować w ciąży. A tak z drugiej strony co ma powiedzieć kobieta która jest fryzjerką i jest w ciąży i wdycha ten zapach farb?? Wiecie przecież że to my same mamy decydować co jest wskazane i dobre dla naszego dzidziusia a co nie. Jest tyle za i przeciw i tyle niezgodności, sprzeczności że tak jak pisały dziewczyny - gdyby wszystko brać na serio to naprawdę od 2 tyg. leżeć i nic nie robić. Fale komputerowe też nie są dobre dla dzidziusia..... Odpowiedz Link Zgłoś
elllisia29 Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 14:57 dziewczyny, po co te złośliwości i kłótnie na forum.Przecież wiadomo,że każda z nas chce urodzić zdrowego dzidziusia i ma na uwadze jego dobro.Musimy pamiętać,że medycyna jednak nie jest doskonała, z postępem coraz to nowych rzeczy się dowiadujemy. Jeżeli chodzi o alkohol to jest już udowodnione, że nawet niewielka ilość alkoholu może (ale nie musi!) zaszkodzić maleństwu.Jest to już nagłośnione,także z całą pewnością twierdzę,że w ciąży alkoholu nie wypiłabym, nawet niewielkiej ilości!Po co ryzykować na własnym dziecku???Co do farbowania włosów to nigdzie nie znalazłam wzmianki na ten temat, w żadnej ulotce informacyjnej, czy może to szkodzić dziecku.Słyszałam jedynie, podkreślam słowo :"słyszałam", że jest to niewskazane.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konikmorski1976 Re: farbowanie w czasie ciąży 01.02.09, 20:36 nie zaleca się jedynie farbowania na fiolet, zółty i zielony. wtedy dziecko ma 87,9 % szans, ze urodzi się ze skóra o takim kolorze (badania Susanne Cretine i Yves Debile z Uniwersite des Idiots próba statystyczna w mieście Le Cul du Chevre we Francji). jesli brunetka farbuje na blond, dziecko będzie miało oczy różnego koloru, jesli blondynka na rudo , dziecko będzie miało zrosnięte palce u rąk z palcami u nóg (wykazały to te same badania).więc lepiej nie farbować. można pofarbować sobie spodnie na przykład jak juz ktoś nie może sie powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 10:30 Ja nie farbowałam włosów do 8 miesiąca i miałam gdzieś moje odrosty. Naprawdę daleko gdzieś, odrosty nie miały wpływu na moje samopoczucie. Co myśleli inni ludzie też miałam daleko gdzieś. Nie wypiłam też ani jednego piwa, chociaż bardzo lubię i lekarz mi pozwolił na pół piwka dziennie. Tak, tak. pozwolił, dopiero od niedawna okazuje się, że nie wolno jednak... Farby to czysta chemia, idiota tylko powie,że nie. Farbując włosy wdychasz opary, farba styka się w dużych ilościach ze skórą głowy... Skoro nie wolno w ciąży przebywać w świeżo malowanych pomieszczeniach, czy wdychać jakiekolwiek opary chemiczne, to jakim cudem mogę sobie wdychać farby ile wlezie ?? Zresztą, moje małe nie ma ani grama alergii, w przeciwieństwie do innych dzieci, bo zdaniem niektórych lekarzy farby mogą mieć niejasny wpływ na wystąpienie alergii.. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:24 straszne straszne!!! chemia! po co wychodziłas z namiotu tlenowego? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 22:36 rozumiem, że wszystkie przeciwniczki farbowania włosów wychodząc na ulicę zakładają maski tlenowe? i pewnie też się nie myją - bo większość szamponów i żeli pod prysznic zawiera strrraszne parabeny i lauretosiarczan sodowy, które przenikają przez skórę i to nie tylko głowy! a co z lakierem do paznokci? jak przez włosy coś może przejść, to przez paznokcie też przejdzie! a tak na serio - w ciąży farbowałam włosy 4 razy. urodziłam zdrowe dziecko, jak na razie bez alergii. a jeśli nawet jakaś alergia się ujawni, to na pewno nie będę za nią obwiniać farby do włosów - więcej szkodliwych substancji wdychamy codziennie z powietrza, nie mówiąc już o jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dylkat36 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 12:44 konikmorski1976 napisała: > nie zaleca się jedynie farbowania na fiolet, zółty i zielony. wtedy dziecko ma > 87,9 % szans, ze urodzi się ze skóra o takim kolorze (badania Susanne Cretine i > Yves Debile z Uniwersite des Idiots próba statystyczna w mieście Le Cul du > Chevre we Francji). jesli brunetka farbuje na blond, dziecko będzie miało oczy > różnego koloru, jesli blondynka na rudo , dziecko będzie miało zrosnięte palce > u > rąk z palcami u nóg (wykazały to te same badania).więc lepiej nie farbować. > można pofarbować sobie spodnie na przykład jak juz ktoś nie może sie powstrzyma > ć. Co za bzdury!!!! Dlaczego straszycie dziewczyny?.Ludzie, mam nadzieję, że to żarty ktoś sobie tutaj robi. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty3.5 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 17:43 buahhaaahaaa , ale to chyba tylko twoje oryginalne poczucie humoru..prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 22:23 konikmorski1976 napisała: > nie zaleca się jedynie farbowania na fiolet, zółty i zielony. wtedy dziecko ma > 87,9 % szans, ze urodzi się ze skóra o takim kolorze (badania Susanne Cretine i > Yves Debile z Uniwersite des Idiots próba statystyczna w mieście Le Cul du > Chevre we Francji). jesli brunetka farbuje na blond, dziecko będzie miało oczy > różnego koloru, jesli blondynka na rudo , dziecko będzie miało zrosnięte palce > u > rąk z palcami u nóg (wykazały to te same badania).więc lepiej nie farbować. > można pofarbować sobie spodnie na przykład jak juz ktoś nie może sie powstrzyma > ć. DEBEŚCIAK MIESIĄCA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dylkat36 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 12:39 Witaj . Jestem w 34 tygodniu ciąży , regularnie co miesiąc farbuję włosy, zawsze farbowałam. Nie ma to wpływu na ciążę. Jeżeli się martwisz to niepotrzebnie. W zeszłym tygodniu rozjaśniałam włosy aby poczuć się odświeżona i zadbana. Chcę, aby moja Antosia zobaczyła ładną, zadowoloną mamusię po porodzie. Poprawianie swojego wygladu ma wpływać na nas pozytywnie. Dzieci to czują i są szczęśliwe. (Jestem już mamą 2 córek). Bądźmy i czujmy się piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:13 Ja robiłam w piątym miesiącu pasemka na ślub. Dziecko zdrowe jak ryba Odpowiedz Link Zgłoś
girlinacoma Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 16:22 Oczywiscie,ze nie mozna. Jesli farbujesz wlosy bedac w ciazy to ci sie za kare urodzi siwe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: farbowanie w czasie ciąży 02.02.09, 21:31 Wiele kobiet nie umie używać rozumu, i jeszcze się tym chełpi.. Ale co mnie to obchodzi w końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
agas-30 Re: farbowanie w czasie ciąży 03.02.09, 11:54 ... dobre ale się uśmiałam czytając te wpisy przeciw farbowaniu. Pewnie nic nie róbmy: farbowanie, malowanie ust itp. i bądzmy - jak to ująć aby nikogo nie urazić- brzydkie, zaniedbane, takie ble...Ale to my same decydujemy co wolno a czego nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś