angelkochanie 14.04.09, 14:20 czy to mozliwe ze w 7 tygodniu jest widoczny juz troche brzuszek....??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:24 Na logike nie. Podobno w 1. coazy to zawyczaj kolo 6-7. meisiaca cos widac najwczesniej, ale to pewnie zalezy indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marpessa Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:26 u mnie prawie 16 t i bardziej wyglądam na porządnie najedzoną niż ciężarną w 7 tyg. dziecko ma ok. 30 mm,więc pewnie wybrzuszyło Cię na wskutek zwolnionej pracy jelit Odpowiedz Link Zgłoś
eniigmaa Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 15.04.09, 11:27 marpessa napisała: > u mnie prawie 16 t i bardziej wyglądam na porządnie najedzoną niż > ciężarną w 7 tyg. dziecko ma ok. 30 mm a skąd takie dane??? moje dziecko 7tc3d miało 1,26cm 3 cm ma dziecko 9-10 tygodniowe Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:29 e, coś Ty Raczej gazy i tyle Wiesz jak duże jest Twoje dziecko w 7 tyg??? Więc skąd niby brzuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyjagodka88 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 18.04.09, 07:12 u mni było widać już w 15 tygodniu lekki brzuszek a w 26 miałam taki brzuch jak moja mama gdy mnie urodziła w 34 tygodniu, ale ja byłam malutka więc dużego brzuszka nie miała hi hi córcia ważyła 3330 i miała 58 cm Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:50 ta odp. to chyba jakiś żart???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:51 chodziło mi o odp, że dopiero w 6-7 miesiącu coś widać ... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 17:54 Napisalam przeciez, ze to pewnie idywidualnie zalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 20.04.09, 22:22 annajustyna napisała: > Na logike nie. Podobno w 1. coazy to zawyczaj kolo 6-7. meisiaca cos widac > najwczesniej, ale to pewnie zalezy indywidualnie. Słucham?!! Obśmiałam się Co to znaczy "podobno"? Nie ma czegoś takiego jak "podczas pierwszej ciąży brzuszek widać od". U mnie po 12 trymestrze już było widać, że jestem w ciąży a w 16 tc nie dałoby się tego ukryć, choćbym starała się przeokrutnie! I tu nie ma reguły, sprawa mięśni również - jak jesteś wysportowana to do końca ciąży możesz zdołać ukryć, że w niej jesteś, choćby to była Twoja piąta ciąża. Ale nigdy nie uwierzę, że widoczna ciąża po 6-7 miesiącu to coś innego niż wyjątek - w którejkolwiek ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 20.04.09, 22:23 Po 12 trymestrze )) = po 12 tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:28 Możliwe. To w końcu trochę osobnicza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:39 tez sie zastanawiam jak taki gluptasek...az mi bylo mi sie was troche glupio pytac... hm...mozliwe ze i troche to wzdecia..ale zdaje mi sie ze od podbrzusza wzdecia sie nie zaczynaja...hm... sama juz nie wiem...a niech sie dzieje co chce...najwazniesze zeby bobasek rosl jak na drozdzach...i byl zdrowy KTO PYTA NIE BLADZI Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:41 zaszłam w ciążę na początku września. w połowie listopada miałam już całkiem spory brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:46 hm... ciekawe... juz sama nie wiem co ja mam...hahahah... ciaze napewno...hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:46 Jestem w 17 tygodniu. Wyglądam czasami, jakbym była lekko wzdęta. Generalnie nie widać nic. Od czego ma ci ten brzuch urosnąć w 7 tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 14:48 pewnie,od gazow w jelitach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 17:40 angelkochanie, żaden z Ciebie głuptasek, ja właśnie w 7 tygodniu już miałam brzuszek, nieważne jak duże jest dziecko na tym etapie, tylko macica się powiększa, rozpulchnia i przygotowuje do utrzymania zarodka, nie wiem co wy wypisujecie, że w I ciąży widać w 6,7 miesiącu, wszystko zależy od kobiety, ja w pierwszej ciąży (mam 156cm wzrostu i 50 kg) w 7 miesiącu wyglądałam jak przed porodem! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 17:56 Napisalam, ze zalezy indywidualnie, prawda? Znam dziewczyny, co w 6. miesiacu braly kredyty jako bezdzietne, ba nawet jedna kolezanka pod koniec 5. na rozmowe kwalifikacyjna poszla i prace dostala, bo nic nie bylo widac... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 15.04.09, 09:06 Dokładnie,jak w pierwszej ciąży w 7 m-cu powiedziałam znajomym, że jestem w ciąży i niedługo rodzę to parsknęli śmiechem W ubraniu dopiero ok 8 m-ca tę ciążę było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 14.04.09, 18:12 raczej niezbyt prosze o kolejny zestaw glupich pytan.... Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re:18_lipcowa1 14.04.09, 19:02 18_lipcowa1 napisała: > raczej niezbyt > > > prosze o kolejny zestaw glupich pytan.... > > no u 18_lipcowej do 9 miecha nic nie bedzie widac po tym jak zakazdym razem podklesla w inny postach ze do najlrzejszych nie nalezy... u niej ciaza rozwija sie w jamie ustnej dlatego ma coraz wieksza m...rde do szczekania... Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re:18_lipcowa1 14.04.09, 19:04 A u mnie było widać - nie wiem, czy to powiększająca się macica, czy wzdęcia, w każdym razie potrzebowałam luźniejszych ciuchów i sama byłam tym faktem mocno zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Spokojnie, dzidziulkowi zaszkodzisz 14.04.09, 19:09 U mnie w ciąży mój brzusio było widać w 6 miesiącu, wcześniej to chyba kupka w jelitach zalega, albo jakieś gaziki, wydęło cię znaczy, albo twój dzidziulek rośnie w zatrważającym tempie i ma teraz co najmniej 15 cm. To wtedy tak, w 7 tygodniu moze brzunio wysadzić. Jak w tym serialu, o. fringe.net.pl/index.php/ep/68-s1e2 Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Spokojnie, dzidziulkowi zaszkodzisz 19.04.09, 17:40 O rany, "brzunio", "dzidziulek", "gaziki", "kupka"... Odpowiedz Link Zgłoś
igwiazda Re: Spokojnie, dzidziulkowi zaszkodzisz 19.04.09, 18:18 U mnie w 7 tyg Groszek miał 13,5 mm ale juz cos było widac. Ja miałam pobozne zyczenia, że brzuszek... który faktycznie troche urósł, ale urósł mi też tyłek uda oraz piersi. Wszyscy mysleli ze utyłam. Jeżeli zmiany hormonalne (progesteron, głównie, którego cząseczka wiaze wode) powoduje powiększenie piersi, bioder, to dlaczego też nie brzucha. Teraz jestem w 11 tyg i wygladam jak moja przjacólka w 23- 25 tyg, taki mam brzuch- a tyłek juz nie urósł. Sprawa zupełnie indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: Spokojnie, dzidziulkowi zaszkodzisz 20.04.09, 18:02 Specjalnie, uwierz. Starałam się jakoś wczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Spokojnie, dzidziulkowi zaszkodzisz 20.04.09, 22:16 martabg napisała: > Specjalnie, uwierz. Starałam się jakoś wczuć. Hehe, to niezle Ci wyszlo bo uwierzylam, ze tak naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re:18_lipcowa1 14.04.09, 19:10 dziecko drogie w 7 tyg ciazy zarodek ma 7- 8 mm nie jest to mozliwe zeby miec brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re:18_lipcowa1 14.04.09, 19:39 Ach te dzidziulki... i te brzunia... i te jelitka....i kupeczki aaaaaaaaaaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re:hhahahahahaha....:) 14.04.09, 20:48 ach te baby w ciazy... ja tylko chcialam wiedziec czy to mozliwe.... kupeczka..jelita... wzdecia... i dzidziunia...skutek brzuszek... juz lepiej co niektorym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re:hhahahahahaha....:)- nie 15.04.09, 09:39 smiec mi sie zachcialo z tego co napisalas do lipcowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re:18_lipcowa1 15.04.09, 08:03 Znowu szukasz zaczepki? Weź kobieto spadaj, bo jedyne co wnosisz na fora to dawkę głupoty powodującą bezsensowne gadki, bez których nie potrafisz żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re:18_lipcowa1 15.04.09, 09:23 green_land napisała: > Znowu szukasz zaczepki? Weź kobieto spadaj, bo jedyne co wnosisz na fora to > dawkę głupoty powodującą bezsensowne gadki, bez których nie potrafisz żyć. oh oh oh! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re:18_lipcowa1 18.04.09, 13:51 Dziecko ma kilka milimetrów, owszem. Ale łaskawie zwróć uwagę na to, że dzidzia to nie wszystko, co rośnie. Pęcherz płodowy wypełniony płynem jest kilkukrotnie większy od dziecka! Poza tym powiększająca się macica też ma swoje gabaryty. Radzę nie mierzyć każdego swoją miarką. Tyle w temacie. Pozdrawiam wiosennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg29045 do 18_lipcowa1 19.04.09, 15:28 Witam czy pamiętasz jak prosiłam o rade gdzie w warszawie zgłosić się do lekarza przypominam że stwierdziłaś że to też jest głupie pytanie zastanów się jeśli ktoś czeka i stara się o dziecko to chyba wie czy może być w ciąży czy nie (ale nie ważne) jestem w ciąży i od kilku dni mam założony szew i moje maleństwo ma się dobrze bo były na forum dziewczyny które chciały pomóc i pomogły dzięki temu nie straciłam 2 ciąży a ty się dziewczyno albo zrelaksuj albo przestań pisać bo NIE MA GŁUPICH PYTAŃ SĄ TYLKO GŁUPIE ODPOWIEDZI I TWOJE DO NICH NALEŻĄ jak już któraś napisała kto pyta nie błądzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 jestem w 12tc 14.04.09, 20:07 i troche brzuch mi wyskoczyl... ale jak ktos nie wie ze jestem w ciazy, to mysle ze by nie pomyslal ze jestem... wydaje mi sie, ze moze wyskoczyc..napewno nie jakis tam duzy, raczej wielkosc dzidziusia na ta nie wplywa w 7tc, ale moze z innych czynnikow wyskoczyc.. w koncu to spore zmiany hormonalne!!!! opanujcie sie wiec- kazdy ciaze przechodzi inaczej moja siostra twierdzi ze w 4 miesiacu u niej nie bylo widac - a ja widzialam, ze jest wieksza! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 i dodam, ze u mnie kupka nie zalega 14.04.09, 20:10 bo przemiana materii bardzo mi sie poprawila od momentu kiedy zaszlam w ciaze- dziwne, ktos powie.. ale u mnie tak jest... i wcale sie nie objadam- jem raczej normalnie, moze ciut wiecej ale nie sa to jakies duze ilosci... Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: lipcowa wszystkie rozumy już zjadła 14.04.09, 21:37 jak już wcześniej pisałam, brzuch nie rośnie tylko z powodu zarodka lipcowa - dokształć się, bo tylko ci się wydaje, żeś taka mądra.. po mnie obydwie ciąże widać już było w 2 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 15.04.09, 08:12 Było mi brzuch widać, co prawda nieznacznie, ale było. Bo raz - jestem osobą nadmiernie szczupłą, dwa - MACICA się powiększa i robi sobie miejsce wśród jelit. Podbrzusze jest więc powiększone, nie cały brzuch. A jak dochodzi do tego wolniejsza perystaltyka i jedzenie zalega dłużej w jelitach, to i brzuch będzie większy. A sprawą osobniczą jest na ile go widać i od kiedy. Ja już w 5 tyg widziałam różnicę. Jak dziewczyna ma tłuszczyk na brzuchu to powiększającego się brzucha nie widać od razu. Moja znajoma jest dość otłuszczona, więc jej ciążę można było zauważyć w 7 miesiącu dopiero, bo każdemu wydawało się, że tylko trochę przytyła. Ale twierdzenie, ze jej ciąży nie było widać do 7 miesiąca jest nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
3.mamuska Re: To możliwe 15.04.09, 09:39 W ciąży jestem po raz trzeci i u mnie delikatny brzusio w poprzednich ciążach zaczął pojawiać się tak ok 18 tyg. Teraz był już w 14 tyg. Jestem osobą dość szczupłą i zdaniem położnej kolejna ciąża sprawiła to, że "rosnę szybciej". A jeśli chodzi o pytanie autorki, to będąc jakieś dwa miesiące temu w szpitalu na patologii ciąży, była tam dziewczyna w 8 tyg, bardzo szczupła, a brzuszek miała taki jak ja teraz w 25 tyg. i słyszałam jak lekarz się dziwił, ale po chwili stwierdził, że widocznie, tak szybko zbierają się jej wody płodowe i to może być efekt tego sporego jak na tę chwilę brzusia. Po za tym wiem sama po sobie, że jak już wiedziałam o ciąży to starałam się luźniej ubierać, żeby nic nie uciskało i nie przeszkadzało maleństwu, bo przecież ono jest najważniejsze, pozdrawiam i życzę duuuuużo energii Odpowiedz Link Zgłoś
heidi21 Re: To możliwe 15.04.09, 10:51 Ja jestem w ósmym tygodniu i również troszeczkę widac mi brzuszek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek15 Re: To możliwe 15.04.09, 14:49 ja jestem w 9tc i juz nie we wszystkie spodnie się mieszczę np dzinsy odpadają bo sie nie dopinam. dzis kolezanka mi powiedziałaże "chyba jesteś w ciazy bo masz taki brzuszek " a nic o tym nie wiedziała wic chyba coś tam juz widac. wagowo mi tez juz przybyło pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis5 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 18.04.09, 07:24 wydaje mi sie ze jest to sprawa indywidualna - wielkość brzuszka czy tycie Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 20.04.09, 19:25 oj chyba nie, no chyba że od jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania jasne że tak... 20.04.09, 19:41 W drugij ciązy od 7 tygodnia nosiłam ciuchy ciążowe, bo w swoje przestałam się mieścić. W 6 miesiącu mówili mi, ze chyba niedługo rodzę- taki miałam duży brzuszek, do 9 miesiąca niewiele urósł. W sumie przytyłam 12 kg, z czego w pierwszym trymestrze 0,5kg. Odpowiedz Link Zgłoś
szymus85 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 20.04.09, 21:45 ja mialam powiększony brzuszk, przynajmniej tak czułam , poprostu wiekszy niz zawsze, (wczesniej tak odczuwałam przy okresie), Ale to nie przejmuj sie kochana tylko ciesz, bo ja potem martwiłam sie ze nic nie rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 20.04.09, 21:50 Nie mozliwe no bo niby co ci ma wycisnac ten brzuch...ten maly zarodek? ja dopiero w 6 tyg dowiedzialam sie ze jestem w ciazy a brzuch zaczelo mi wyciskac okolo 5-6 m-ca na wadze zaczelam przybierac od 20 tygodnia wczesniej stala w miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 21.04.09, 09:00 Pewnie z emozliwe. U kazdej kobiety wyglada to inaczej. Spojrz zreszta na fotoforum na ciazowe bzuszki i zobaczysz jak roznie kobiety wygladaja w roznym czasie. Jestem w 1 ciazy i tez kolo 6-8 tygodnia musialam chodzić z pasem ciazowym i ropietymi spodniami. Malutki byl brzuszek, ale bylo juz widac. Teraz jestem w 7 miesiacu, a juz 2 miesiace temu jedna babka w pacy pytala za ile dni rodze... Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: wlasnie ze mozliwe... po wizycie ... 21.04.09, 10:37 dzisiaj bylam na wizycie maluch ma 11 mm..duzy po mamusi ma raczki nozki i serduszko...troche niewyraznie widac bo niefotogeniczny po tatusiu...mieszka sobie w tym moim brzuszku bezpiecznie bo mam ladne wody plodowe... i lekarz powiedzial ze ladny brzusio mam i przynajmniej jak kobieta w poczatkowej ciazy wygladam :p Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: wlasnie ze mozliwe... po wizycie ... 21.04.09, 13:14 A czy nie jest tak, ze każda kobieta w początkowej ciąży wygląda jak kobieta w początkowej ciąży bo w niej jest?... Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: wlasnie ze mozliwe... po wizycie ... 21.04.09, 14:15 martabg napisała: > A czy nie jest tak, ze każda kobieta w początkowej ciąży wygląda jak > kobieta w początkowej ciąży bo w niej jest?... wlasnie ze nie bys sie baaaa...rdzo zdziwila...... poczytaj sobie posty dokladnie i poogladaj brzuszki... Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: wlasnie ze mozliwe... po wizycie ... 22.04.09, 17:28 Gdybym powiedziała mojemu ginekologowi w 7 tygodniu, że mam brzuszek, to umarłby ze śmiechu. Aktualnie jestem w 18 tygodniu i brzuch mi wyskoczył raptem wczoraj, jeżeli to w ogóle można nazwać już brzuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
agulaq Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 22.04.09, 16:35 Raczej sadełko przyszłej a nie zaokrąglony brzuch pokazujący ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiagim Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 22.04.09, 19:11 Dajcie spokój, jak może być widać brzuszek w 7tc jak dzidzia waży parę gram. Przykre, ale to chyba tłuszcz wypycha ten brzuch na tak wczesnym etapie. Jestem w 20tc i jakoś ledwie widać a dzidziuś 30razy większy niż w 7tc. Powodzenia dalej)) Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 22.04.09, 19:33 co niektorym ciaza chyba sie najpierw w dupie ujawnia...bo rosnie a potem brzuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
yoga24 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 23.04.09, 09:24 Dziewczyny jestem na przełomie 8/9 tydzień i mam mały brzusiu. Mój mąż 2 dni temu powiedział, że chyba trochę mi urósł, po czym pobiegłam i lustra i faktycznie minimalnie mi wystaje i to nie w taki sposób, że jak bym się najadła tylko tak bardzo nisko i nie mogę go wciągnąć. Jak czasem najadłam się to mogłam brzusio wciągnąć i było ok a teraz nic. Dzidzia jest maleńka więc tylko jej rozmiar na pewno nie wpływa na mój brzusio, ale dochodzi jeszcze do tego pęcherzyk płodowy, rozszerzająca się macica a i jeszcze zaparcia. Dodam, że jestem osobą szczupłą, wysportowaną, zawsze trenowałam i robiłam brzuszki, czyli według dziewczyny, która pisała powyżej, że dziewczyna wysportowana to do końca ciąży może ukryć brzuch jest bzdurą!!!! Codziennie trenowałam na skakance po 20 minut + 30 minut chodziarza i 3x w tygodniu brzuchy. To na prawdę wszystko jest inaczej u każdej dziewczyny, nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
madzi-a1985 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 03.05.09, 13:17 Oczywiscie, ze jest mozliwe Powodem powiekszenia sie brzuszka w tak wczesnej ciazy sa hormony a co za tym idzie nagromadzenie sie wody w organizmie. Niektore kobiety przed miesiaczka nie moga dopiac spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia86 Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 03.05.09, 14:12 mipod koniec trzeciego miesiaca juz bylo widac brzuszek ale w siudmym tygodiu sama nie wiem, bejbi jest jeszcze za male chyba Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: czy to mozliwe ze w 7 tygodniu... 03.05.09, 14:48 zaczyna sie jutro 10 tc i brzusio rosnie w dalszym ciagu...bardzo powolutku ale sie powieksza...hm... miala ktoras z was w tym okresie silne bole w krzyzu??? bo ja czasem w nocy az sie budze z bolu... Odpowiedz Link Zgłoś