Dodaj do ulubionych

LUTOWE MAMUSIE:-)

05.01.04, 15:43
Zauważyłam na forum przyszłe mamy z różnych miesięcy. A czy są mamy lutowe?
Ja mam termin na 28 lutego, a ten rok jest przestępny i wszystko się może
zdarzyć smile
Kasia i 32 tyg. bebiko
Obserwuj wątek
    • sanna99 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 05.01.04, 15:52
      mi z USG wyszło ostatnio 29 luty - to dopiero psikussmile))
      • jaga2003 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 05.01.04, 15:58
        Ja też przewiduję się na lutowy - zapraszam na wątek LUTY2004 na forum "W
        oczekiwaniu"
        jaga

• ania_florek Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 09.02.04, 18:16
          witam wszystkich ja mam termin na 24 lutego ale lekarz na usg powiesział że
          moja Oliwia może przyjść na świiat trochę wcześniej. ja mam w pasie 104 cm i
          jak przeglądałam forum to się troszkę przestraszyłam bo niektóre przyszłe
          mamusie miały po 111 cm w 27 tygodniu ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi
          uspokoiłam się. do dzidzi mam już wszystko kupione brakuje mi tylko wózka ale
          to dopiero po narodzinach.pozdrawiam was serdecznie!!!
    • barrtis Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 05.01.04, 15:59
      Witaj,ja mam też termin na 28 lutego, a z drugiego USG nawet na 29.
      Ciekawa jestem kiedy dzidziuś się urodzi.Mam pytanie,ile macie cm w obwodzie
      brzuszka,bo mi się wydaje że mam za mało - ja mam 106 cm.
      pozdrawiam
      • sanna99 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 05.01.04, 16:04
        ja nie mam nawet 100. Staram sie tym nie martwić.
      • kasiamin Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 05.01.04, 16:08
        A co ja mam powiedzieć, mam w obwodzie 96 cm. Ale przegladając na forum
        wypowiedzi, niektóre mamusie też tyle mają w tym okresie, więc się pocieszam,
        ze nie jest źle.
        K.
        • kasik8 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 00:31
          Ja mam 98smile
          I dopisuje sie do mam lutowych..16.02. OM i 10.02. z USG...a wedle mojego
          lekarza to juz sie ze mna pozegnal dzisiaj hehe prosil bym jescze wytrzymala
          ze dwa tygodnie. Smieszny!...mnie nie bylo do smiechu.
          Kasik
          • sanna99 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 08:41
            A co się dzieje ze cie pozegnał? Jakies zwiastuny? Bo do 10 lutego jeszcze
            miesiąć...
            • kasik8 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 10:23
              sanna
              Do 10 lutego to termin z USG..a przeciez w szpitalu uznaja bardziej date z
              OM..a ta mam na 16 lutego. Poprostu lekarz stwierdzil ze mam juz skrocenie
              szyjki i miekkosc szyjki.. i wyglada to dla niego jak zwiastuny porodu. Prosil
              bym przetrzymala jeszcze dwa tygodnie..wtedy mozna juz bezpiecznie rodzic (od
              37 do 40 tyg to donoszona ciaza)..dal nospe i kazal lezec..moze sie
              uda..dlatego tez sie pozegnal..zartujac. Mnie do smiechu jednak nie bylo..leze
              wiec i czekam..aby te dwa tygodnie. A pewnie wyjdzie tak ze urodze po terminie
              hihi
              ZObaczymy. Kasik
    • sylvia12 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 08:59
      widze ,że nie tylko ja mam taką niespodzianke w przestepnym roku smile tez termin
      na 28-29 luty smile
      ile ważyłyscie przed,a ile przytyłyście do teraz?
      • kasiamin Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 12:43
        Ja przed samą ciążą ważyłam 50 kg. Przy zakładaniu karty lekarz zważył mnie i
        było...48 kg. Dwa miesiace temu ważyłam 55 kg.A teraz to właściwie nie wiem, bo
        lekarz do którego chodzę przyjmował ostatnio w nie swoim gabinecie, w którym
        nie było wagi, a i ja nie jestem szczęśliwą jej posiadaczką.
        Myslę, że gdzieś z 57 to ważę:-. Brzuch cały czas rośnie, tak więc nie jest źle.
        Pozdrawiam
        • sylvia12 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 13:12
          troche dziwnie smile myslałam ,ze ważenie to jeden z podstawowych elementów
          podczas wizyty u lekarza,ale może tylko mój jest tak uczulony na to
    • lastka Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 06.01.04, 09:08
      Ja mam na 27 luty albo wcześniejszy termin na 19 luty. Myślę jednak że urodzę
      ok 27 byle nie 29 smile))
      • becia-79 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 08.01.04, 10:29
        witam wszystkie lutowe mamuski ja mam wedlug om termin na 28 lutego a wedlug
        usg na 22 wiec tez mam nadzieje ze nie bedzie to 29 ale zobaczymy.
        jwstem mama 2 letniego aleksandra a w lutym urodzi sie maksymilian chetnie
        porozmawiam z mamami przyszlymi o podobnych dolegliwosciach ciazowych moj numer
        gg1789335 pozdrawiam beata

• svistak Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 09.01.04, 07:38
          Melduję sie z terminem na 28/29 lutego. Waga +15 kg. Obwód brzucha ( w
          najszerszym miejscu)115 cm- co jest pobiciem rekordu mojej mamy,
          gdy "chodziła" z bliźniakami.
          Mój mąż powiada:"Takich dwóch jak nas trzech nie ma ani jednego".
          Chetnie pogadam: gg 1518055.
        • blazejka1 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 09.01.04, 12:24
          Aż się zachłysnęłam!
          Becia-79 - ja też jestem mamą 2,5-letniego Aleksandra, a 14.02 ma przyjść na
          świat Maksymilian. Co za zbieg okoliczności!
          • becia-79 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 11.01.04, 10:19
            witam cie blazejka1 to super zbieg okolicznosci szkoda ze nie podalas numeru gg
            to bysmy sobie pogadaly ale mam nadzieje ze zajzysz jeszcze na to forum moj
            numer gg to 1789335 napisz do mnie pozdrawiam trzymaj sie cieplutko beata
    • dorjot Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 08.01.04, 22:15
      Ja mam termin na 20 lutego. Prawdopodobnie cicie cesarskie - dyskopatia.
      Jestem juz mama 10-letniego chlopca, a teraz ma byc drugi synek. Nie wiem jaki
      szpital wybrac. Moze Karowa?

dorjot
      • becia-79 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 11.01.04, 10:16
        blazejka1 to nie samowit szkoda ze nie znam twojego gg to busmy sobie pogadaly
        to jest naprawde zbieg okolicznosci jak zajzysz na te forum to napisz do mnie
        moj numer gg 1789335 pozdrawiam cie cieplutko pa pa beata z gliwic
        • becia-79 Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 11.01.04, 10:22
          przepraszam ze sie tak powtarzam ale cos mi sie pochrzanilo i dwa razy wyslalm
          ten sam list sorry za zamieszanie
          • katstud Re: LUTOWE MAMUSIE:-) 11.01.04, 17:52
            cześć wink)) ja mam termin na 29 lutego wink i powoli zaczynam panikować....
            jeszcze tyle rzeczy musze kupić !!! wózek , łózeczko, ubranka. Może polecicie mi
            jakiś wózek ?? i czy kupujecie na tych duzych kolach czy na mniejszych ??
            Pracujecie jeszcze ??? ja jeszcze tak, chyba miesiac wytrzymam, w lutym moze dam
            juz sobie spokoj wink
            pozdrawiam Was bardzo cieplutko Kasia i Juleczka
            • dorjot Re: LUTOWE MAMUSIE_WOZEK 11.01.04, 21:03
              Czesc Kasia

Ja juz od stycznia nie pracuje. Termina mam na 20 lutego. Juz troche zakupów
              dla synka zroblam. W sobote kupilismy nawet lozeczko. Wozek tez juz mam.
              Kupila wozek firmy "Tacko", na duzych kolach, jest to wozek sportowy z
              wkladanym nosidelkiem dla maluszka. Tak ze na spacery w marcu i kwietniu moze
              byc. Jedyna wada a moze i zaleta ze on sie nie buja jak typowe wozki glebokie.
              Ale mam powazne postanowienie aby nie nauczyc malego bujania i noszenia na
              rekach. Zobaczymy czy mnie sie to uda.

Pozdrawiam
              Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka