justyna198390 13.10.09, 07:36 Wczoraj dowiedziałam sie że jestem w ciąży,to będzie moje 3 dziecko,nie planowaliśmy go z mężem. Mamy już chłopca 4 lata,dziewczynkę roczek a teraz 3 w drodze.Jak znosicie to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trixie-hope Re: 3 ciąża 13.10.09, 07:57 Cześć, Ja też jestem w 3 ciąży od niedawna. My planowaliśmy kolejne dzieciątko Mamy dwóch synków w wieku 6,5 i 3 latka. Pytasz jak znosimy trzecią ciążę czy fakt, że zostaniemy matkami po raz trzeci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edziulek28 Re: 3 ciąża 13.10.09, 12:00 Powiem być może brzydko i niestosownie, ale poprostu ciesz się tym i nie zastanawiaj, poprostu masz duże szczęście że Bóg zesłał Wam kolejną ciążę...Nie zastanawiaj się tylko pomyśl ile radości sprawiają Ci twoje dzieci a teraz czekasz na kolejne,które pewnie nie mniej Ci jej dostarczy. Nie każdy ma tyle szczęścia,nawet na jedno dziecko..... Gratuluję i życzę cudowny miesięcy w ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
moniplus2 Re: 3 ciąża 13.10.09, 20:18 Justyna-jakbym widziała moje myśli sprzed kilku miesięcy-czytając twoje słowa. U mnie trzecia ciąża to totalny szok-starszy 5lat,młodszy rok i 3m-ce. Teraz jestem w siódmym m-cu i choć tyle czasu oswoiłamam się z ta sytuacją-to lekko nie jest-może dlatego że ciąża w przeciwieństwie do poprzednich z powikłaniami i zagrożeniem. Ale musi być dobrze-widać tak miało być. Jak napisała poprzedniczka cieszmy się-wszystkiego dobrego dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: 3 ciąża 14.10.09, 13:31 Koleżanka nie pisze, ze wpadła w depresje z tego powodu, tylko pyta, jak sobie radzimy. Oczekuję drugiego dziecka, różnica będzie 3 lata. jest cięzko bo nie mam nikogo do wsparcia, mąż całymi dniami pracuje, córka od dwóch miesięcy choruje non stop, moja ciąża zagrożona, rodzina 200 kilometrów stąd. Sama więc rozumiesz, ze momentami wyć mi się chce. Jakbym czekała na trzecie dziecko teraz to w takiej sytuacji jak sama jestem chyba bym zwariowała. jeśli masz bliskich obok siebie, którzy moga Cię wesprzeć to jest super. Ja nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrk Re: 3 ciąża 15.10.09, 08:36 a u mnie jest chłopiec 3lata i 4 m-ce , dziewczynka, która parę dni temu skończyła rok, i czekamy na trzecie w okolicach 15 XI. Różne trudne chwile bywały w ciągu tych miesięcy, bo wiadomo i zmęczenie i potrzeby dzieci, które już są, i niewiadoma jak to będzie.... Też nie obyło się u mnie bez komplikacji, ale teraz już pod koniec jestem pełna nadziei i optymizmu. Dam radę, wszystkie damy radę; każda rzecz jest trudna nim stanie sie łatwa, a człowiek się łatwo przystosowuje do nowych sytuacji. Bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
liwia_augusta Re: 3 ciąża 16.10.09, 12:12 Ja również niebawem urodzę trzecie dziecko. Cieszę się, moja dwójka jest już starsza - 11 lat i 9 lat. Kiedy urodziły się moje dzieci byłam młoda, nawet nie zauważyłam, w tym ogromie różnych obowiązków, kiedy podrosły. Teraz mam nadzieję, że będzie trochę inaczej Nie chcę niczego przegapić Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś