Dodaj do ulubionych

kochane co o tym myślicie? :(

07.04.10, 22:35
Od jakiegoś czasu czytam wasze forum lecz dopiero się zalogowałam. więc
tak...test domowy robiłam 35dc no i negatywny, zrobilam bete i wynik <1 no i
poszlam do lekarza i zrobila mi usg dopochwowe i na nim widziałyśmy owalny
kształt,jeszcze nic w środku itd ale lakarka mowi ze to moze być ciąża.No ale
ta beta taka prawie ze znikoma wyszla ale lekarka mowila zeby sie tym nie
sugerowac bo moze byc jeszcze bardzo wczenie nawet na bete i ze tak sie
zdarza.okres mialam 2 marca wiec dzisiaj jest 37 dc a brzuch pobolewał wczoraj
i przez kilka wczesniejszych dni i przestawał i dzisiaj juz nic nie boli.
nigdy mi sie nie spoznial a teraz taka checa. Mam juz jedno dziecko i niby
wiem wiele a tu prosze taka niewiadoma. co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • q_fla Re: kochane co o tym myślicie? :( 07.04.10, 23:00
      Myslę, że:
      może jesteś w ciązy
      a może nie jesteś
      może masz jakieś zaburzenia hormonalne
      test ciążowy przeterminowany i kłamie
      albo dobry i mówi prawdę
      beta nieciążowa
      albo ktoś w labie pomylił wyniki
      lekarka widziała pęcherzyk
      albo jej się cóś albo z czymś pomyliło

Btw, mój gin nie robi tak wcześnie usg, każe przyjść ok 7tc, czyli w
      ok. 50dc. I ma rację.
      • mamusia_dziewczynki Re: kochane co o tym myślicie? :( 07.04.10, 23:13
        na Usg wyraznie widac owalny kształt i nawet zdjecie zrobila i mi dała i kazala
        czekac, tylko ta beta taka niska ze nie wiem co mam myslec.dostalam luteine i
        zobaczymy...
        • miszail Re: kochane co o tym myślicie? :( 07.04.10, 23:19
          Nic teraz nie wymyślisz, beta po terminie miesiączki <1 oznacza brak
          ciąży. Nawet jeżeli przyjąć, że owu miałaś późno, tuż przed terminem
          miesiączki, to żaden lekarz nie byłby w stanie w tym stadium ciąży
          znaleźć pęcherzyka na monitorze.
          A czy pani doktor zmierzyła ten pęcherzyk?
          • mamusia_dziewczynki Re: kochane co o tym myślicie? :( 07.04.10, 23:25
            Nie nic nie mierzyła.Też mi sie to wszystko wydaje dziwne i to usg tak wczesnie
            ale w sumie to juz sama nie wiem co to innego moze byc. w pierwszej ciazy miałam
            wynik 444 od razu i mam teraz core ktora ma 3 lata skonczone w marcu a teraz
            jakies to wszystko skomplikowane. biore luteine i zobaczymy co bedzie.czas
            pokaze bo labolatorium na bank sie nie pomylilo tak mi sie wydaje.
            • karolinakarolina1 Re: kochane co o tym myślicie? :( 08.04.10, 00:23
              Co do pomyłki w laboratorium to różnie może być. W moim przypadku w styczniu się
              pomylili, ale z uwagi na pozytywny test ciążowy poszłam jeszcze tego samego dnia
              na betę w inne miejsce i już nie było wątpliwości.

• ewio Re: kochane co o tym myślicie? :( 08.04.10, 08:12
                Wisz co powtórz betę w innym laboratorium. Możesz też już teraz spokojnie zrobić
                zwykły test ciążowy, który powinien "pokazać" ciążę, choć z tym różnie bywa. Z
                pomyłkami w laboratorium też. Zdarzają się dość często. Powodzenia i daj znać
                czy Ci się udałosmile
                • mamusia_dziewczynki Re: kochane co o tym myślicie? :( 08.04.10, 08:30
                  Dziękuję wam za odpowiedzi.Pójde jutro do labolatorium i zrobię ponownie badanie
                  hcg. zobaczymy co tym razem pokaze.narazie bede ssac luteine tak jak lekarka
                  powiedziała i zobaczymy.Nie planowałam tak szczegolnie dziecka tak jak przy
                  pierwszej ciazy (połtora roku starań) ale mialam cicha nadzieje ze moze sie
                  uda.no i jak mi lekarka pokazala na monitorze cos takiego jak przy pierwszej
                  ciazy i powiedziała ze to mozliwe ze ciaza ale jeszcze bardzo wczesna to jakos
                  tak mi sie cieplo na sercu zrobilo i teraz same wiecie wciaz mysle czy to ciaza
                  czy nie.
                  • eps Re: kochane co o tym myślicie? :( 08.04.10, 09:06
                    chyba musisz cierpliwie poczekać i jeszcze raz zrobić badania.
                    Ja osobiście nie wierze w takie czary jak ciąza a beta niska.
                    u mnie 2 dni przed terminem @ wychodziły testy a labolatoryjny pokazał dużą
                    betę. do tego jak poszłam na USG to było widać ładny ciążowy pęcherzyk. Jak dla
                    mnie u Ciebie za dużo dziwnych niewiadomych i nalezy chyba poczekać z radością smile
                    ale z całego serca życze ciąży.
                • mamusia_dziewczynki karolinakarolina1.... 08.04.10, 08:32
                  powiedz mi czy test ten pomyłkowy w labolatorium pokazał ze w ciazy nie jestes?
                  • vanilia_cz Re: karolinakarolina1.... 09.04.10, 15:46
                    u mnie w 34 dc tez test byl negatywny, dopiero w 39 pozytyw, poczekaj nie
                    wydawaj pieniedzy na ta bete, bez sensu to tylko kwestia kilka dni, na pewno
                    zarza sie dowiesz czy jestes w ciazy czy nie
                    • mamusia_dziewczynki vanilia_cz 12.04.10, 16:41
                      a powiedz mi czy ten test ktory ci nie wyszedł to tez była beta? ja nadal okresu
                      nie mam. ponownego testu nie robilam bo jakos udaje mi sie spokojnie czekać.
                      dostalam luteine.czasami boli mnie brzuch ale to taki meczacy, klujacy ból ale
                      przechodzi i wszystko ok,bola piersi ale juz sama nie wiem czy to objaw @ czy
                      ciąży. I powiedzcie kobietki czy to nie głupie...matka a nie wie co jest grane smile
      • z-u-z-a-n-n-a Re: kochane co o tym myślicie? :( 12.04.10, 22:08
        > Btw, mój gin nie robi tak wcześnie usg, każe przyjść ok 7tc, czyli w
        > ok. 50dc. I ma rację.
        Dziwne....moja ginekolog na pierwszej wizycie(po tym jak zrobilam test) zrobila
        mi usg i powiedziala mi ze jestem w 4 tygodniu,a pierwsze zdjecie malej z usg
        mam z 9 tyg
    • iwonagos Re: kochane co o tym myślicie? :( 13.04.10, 10:32
      a ja nie zwlekałabym z ponownym testem i nie liczyłabym na cud. A jeżeli coś jest nie tak, jeżeli coś ci dolega???w sumie to juz ponad 40 dc?
      • vanilia_cz Re: kochane co o tym myślicie? :( 13.04.10, 14:19
        nie ja bety nie robiłam nigdy w zyciu
        • mamusia_dziewczynki Re: kochane co o tym myślicie? :( 13.04.10, 19:27
          Macie rację.Jutro zrobie jeszcze raz test,skoncze brac ta luteine i zaczekam na
          ten okres. znajomy mi podpowiada ze to moze jakas cysta bo wyraznie bylo widac
          taki owalny kształt wiec jak to nie ciaza to nie wiem co sad
    • iwonagos Re: kochane co o tym myślicie? :( 14.04.10, 08:00
      ni i daj znaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka