Dodaj do ulubionych

Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziusia!

23.08.10, 21:45
Cześć dziewczyny!
Jest to nasz pierwszy cykl starań o trzeciego dzidziusia.Chciałabym
bardzo żeby nam się szybko udało zajść,ale mój ostatni okres był
dziwny,teraz jak nigdy nie mogę wypatrzeć jaki mam śluz,nie bolały mnie
jajniki na owulacje więc nie mam pojęcia czy się uda.Następny cykl
będzie chyba na tabletkach z wiesiołka smile
TRZYMAJCIE KCIUKI!
Obserwuj wątek
    • ewio Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 24.08.10, 08:50
      trzymamysmile Ja niedawno 3 m-ce temu zostałam mamą po raz drugi. marzy mi się
      trzecie dziecko ale niestety raczej się już nie zdecyduję z różnych powodów.
      Powodzeniasmile))
      • marta_mowi Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 24.08.10, 09:15

Witamsmilepowodzenia życzę..
        My zaczeliśmy starania o drugie dziecko,we wrześniu 2cs,bo w
        sierpniu się nie udało.Jestem dobrej myślismileo syna staraliśmy się
        4mce..a Ty o swoje dzieci długo?pozdrawiam
    • goshas3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 24.08.10, 11:42
      U nas też I cs o trzecie dziecko, a ja mam coraz więcej obaw czy to
      aby dobra decyzja... No nic, w każdym razie wielkeigo ciśnienia
      raczej nie mam, najwyżej moje córy dłużej mnie będa mialy tylko dla
      siebiesmile
      Jeszcze nie czas na testowanie, ale staranie nie były zbyt
      intensywne więc pewnie trochę to jeszcze potrwa.
      A w jakim wieku masz dzieci?
      Moje mają prawie 5 i prawie 2,5 roku, a obawy wynikają stąd, że
      młodsza córka wydaje się jeszcze takim maluchem. Zastanawiam się czy
      aby nie za szybko się decydujemy na ten krok... No ale nic, tak to
      już chyba jest, że mamy się zamartwiają z różnych powodów.
      • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 24.08.10, 22:17
        Oj dziewczyny,ile ja z moim mężem nocy przegadałam czy robić
        rodzeństwo dla dzieciaków czy jednak nie.Też w grę wchodziły różne
        inne aspekty,które mnie troch odpychały od trzeciej ciąży,ale teraz
        stanowczo stwierdziliśmy,że podejmujemy to wyzwanie smile.Córka ma 6 lat
        w październiku,syn 2,5.I też mi się wydaje,że młodszy jest za
        młody,ale przecież dzidzia urodzi się (ja wszystko pójdzie jak po
        maśle smile)na jego 3,5 lat więc ok.Co do starań o moje dzieci to
        wszystkie były planowane.Córcia z pierwszym podejściem,no a z synem
        musieliśmy się trochę nagimnastykować bo 1 rok starań więc nie wiem
        jak będzie teraz.Najbardziej to boję się,żeby ciąża nie była
        zagrożona,żebym nie lądowała na patologii.
        • chiyo28 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 25.08.10, 07:25

fajnie, ze wiecej osób stara sie tu o 3. Ja tez mam w domu 2 tyle,
          ze juz wiekszych dzieci (6 i 9 lat). U nas nie było żadnych
          rozterek. Pewnego wieczoru zaczeliśmy rozmawiać i od razu oboje
          wiedzieleiśmy, że chcemy. Tym bardziej, że warunki mamy bardzo
          dobre, dzieci samodzielne. I wszystko by było pięknie, tylko, że
          staramy sie o maleństwo już ponad 2 lata. Przeszłam wszystkie fazy.
          Na początku przez kilka miesiecy totalny luz, później niepokój, że
          coś jednak jest nie tak i rozpoczęcie badań. Kolejno klinika
          niepłodności i nieudany zabieg. Rozpacz i żal. Aktualnie pogodziłam
          sie z losem i czekam na swoje szczęście. Wierzę, ze kiedyś bedzie mi
          dane cieszyć sie z narodzin.
    • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 25.08.10, 09:54
      Ja na razie mam wysoką temperaturę-mam nadzieję,że przed okresem nie
      spadnie bo "GO"nie będziesmile!!Okres mam dostać za ok 7 dni więc jeszcze
      trochę czasu będę tkwiła w niepewności.Fajnie by było tak przy
      pierwszym podejściu zajść,no ale to natura decyduje...Chciałabym to
      trzecie dzieciątko urodzić w okresie letnim bo dwoje mam zimowych.
      • zuzek2007 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 27.08.10, 16:34
        Ja czekam na 3 córeczkę(termin na 22 września, ale szyjka skrócona
        więcsmile), staraliśmy się o nią 3 mc.
        Moje starsze córki mają 7 i 3 latkasmileistny babiniecsmile
        • ursgmo Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 27.08.10, 17:18
          Ja powinnam w sobotę/niedzielę powitać trzeciego maluszka , mam już córkę 13 lat i synka 8 letniego . Teraz spodziewam się drugiej córeczki , starania zaczęliśmy w lipcu a mała "wyszła" w moje 34 urodziny w grudniu wink, poprzednie dzieciaczki były "od ręki" w I cs. Decyzja o trzecim była odkładana przez jakiś czas bo a to przeprowadzka do nowego domu a to jeszcze trochę umeblować a to jeszcze co innego , zadecydował mój wiek chciałam urodzić przed skończeniem 35 lat
          powodzenia !!

https://lmtf.lilypie.com/CLVOp2.png
          • dorotatop Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 27.08.10, 18:03
            a ja też chcę zacząć się starać o 3 mam już córkę 4,5 letnią i syna 2,5 letniego
            brałyście kwas foliowy przed poczęciem ??
    • greeneyedlover Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 29.08.10, 09:45
      Trzymam kciuki za jak najszybsze powodzenie smile
      Ja od wczoraj wiem juz, ze nam sie udalo i jestem w ciazy z trzecim dzieckiem smile
      Jeszcze sama w to nie wierze big_grin
      Z synkiem (4lata) udalo sie od razu, o coreczke (2 lata) staralismy sie 7 cykli
      a o trzecie znow za 1. razem smile

Oby oczekiwanie na pozytywny wynik testu bylo jak najkrotsze smile

• dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 30.08.10, 15:34
        Te ostatnie wypowiedzi były takie radosne i wesołe,że uwierzyłam w
        to,że i ja jestem już w ciąży ale tego jeszcze nie wiem!
        Okres mam niby dostać za 4 dni,temperatura 37,5.Oj temperaturko
        utrzymuj się tak i nie spadaj smilePatrze na śluz i leci ze mnie jak przy
        dniach płodnych!
        Nie chcę nic mówić,nie chcę nic myśleć choć myśli same cisną się do
        głowy!!!Zobaczymy-na pewno Wam dam znać jak tylko spóźni mi się @ o
        jeden dzieńsmile
        • greeneyedlover Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 03.09.10, 09:10
          i jak???
          • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 03.09.10, 11:24
            Miło,że ktoś pamięta mój post i jest ciekawy co u mnie smile!
            Mój okres jak na razie spóźnia się tylko 2 dni,ale od czegoś musi zacząć smile
            Nie zrobiłam jeszcze testu bo się nadzwyczajnie boje co może komuś wydać się dziwne.
            Testu w domu nie mam więc nie kusi mnie zrobić bo tak to bym pewnie już zrobiła,a chciałabym
            poczekać aż okres mi się spóźni np.7 dni-SAMA JUŻ NIE WIEM CZY WARTO CZEKAĆ I TKWIĆ W
            NIEPEWNOŚCI,ale przy drugim dziecku takich testów wykonałam tysiące i każdy był negatywny.
            Ale,ale jestem dobrych myśli,bardzo o siebie dbam jak bym już była w ciąży i tak mi się wydaje,że
            chyba zaczynają boleć mnie piersi czego nigdy przed okresem nie doświadczyłam więc może to są
            objawy c.... smile smile
          • dzieciusie3 Re: greeneyedlover 03.09.10, 11:26
            Może jak jesteśmy w podobnych sytacjach pogadałybyśmy na poczcie???
    • aga.1975 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 06.09.10, 12:49
      Dzieciusie i jak? testowalas?
      • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 06.09.10, 20:09
        Miło mi bardzo,że pamiętałaś aga.1975 smile!
        NIE testowałam i nie krytykuj mnie za to.To 6 dzień kiedy spóźnia się i tak chcę doczekać do środy.Nie chcę żeby okres mi na dniach wyskoczył i chcę za testować jak już naprawdę będzie opóźniony!!A na razie dbam o siebie jak bym była w ciąży smile
        • aga.1975 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 06.09.10, 22:02
          Alez ja podziwiam, nie krytykuje. Gdybym czekala nie mialabym teraz stresu. Z drugiej strony bralam lekarstwo, ktore mialam odstawic w razie pozytywnego wiec testowalam.
          Tyle ze ja bym sie bardziej denerwowala nie testujac. Bo bym nie wiedziala czym sie denerwuje, a tak to na bierzaco wiem. Ale kazdy jest innysmilesmilesmile
          Trzymam kciuki
          • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 07.09.10, 10:57
            Wiem,wiem.
            Dam od razu znać jak będę wiedzieć,a coraz bardziej mnie zbiera żeby już zrobić!!
    • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 07.09.10, 20:44
      Jutro rano testujemy!!!

TRZYMAJCIE ZA NAS KCIUKI!!!
      • aga.1975 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 07.09.10, 20:49
        Trzymamy!smile
        • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 07.09.10, 21:05
          Dzięki!
          Dobrze dziewczyny,że jesteście bo czasami lepiej pogadać z z kimś takim jak Wy niż z kochaną rodzinką!
    • dzieciusie3 Re: :( 08.09.10, 08:53
      Dziewczyny,jestem w takim szoku,że jeszcze nie wierzę,że test wskazał brak ciąży!!!I teraz 100 pytań "dlaczego",przecież wszystko tak ładnie się ułożyło i wskazuje na ciąże,brak okresu,wys.temp.

Czemu ten cholerny test nie wskazał ciąży!!!!!!!! Jest mi źle i jestem zła sad
      • gocha500 [...] 08.09.10, 09:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dzieciusie3 Re: :( 08.09.10, 09:41
          Dzięki Ci za optymistyczną odpowiedź!Jak mam być szczera to jakoś nadziej do końca mnie nie opuściła,ale czy to dobre to nie wiem.Tak postanowiłam,że zrobię jeszcze test tylko teraz wybrałaby jakiś super czuły-jak jest taki podajcie nazwy!

P.S.
          Nie pisałam tego na początku bo spodziewałam sie super grubej i mega widocznej krechy-kreseczka na moim teście jest słabiutka ale nie trzeba robić wytrzeszczu i patrzyć przez lupę żeby ją zobaczyć.
          Wiem,wiem,umie czytać i nie odczytuje tego testu po 30 min.jak inni po schowaniu do szuflady,była od początku tylko taka lichutka,że wzięłam ją za wynik negatywny!
          • gocha500 [...] 08.09.10, 11:14
            • dzieciusie3 Re: :( 08.09.10, 11:27
              Fajna kobieta z Ciebie-dziękuję że wierzysz w nas smile
              Kupię dziś Acon,jutro rano Go zrobię.
              • gocha500 [...] 09.09.10, 08:36
          • matylda07_2007 Re: :( 09.09.10, 08:54
            Mi na pierwszym teście wyszła tak blada kreska, że moja siostra stwierdziła, że trzeba mieć duuużo wyobraźni, żeby tam jakąś kreskę zobaczyć.
            Teraz ta kreska ma 3 lata.
            Parę miesięcy temu ujrzałam niewiele mocniejszą i mamy 7 miesiąc.
            Także zrób jeszcze jeden test.
            • dzieciusie3 Re: :( 09.09.10, 09:25
              Zrobię dziewczyny tylko dajcie mi troszkę czasu.Pewnie,że ja bym robiła testy co godzinę i sprawdzała czy kreseczka się zaciemnia.Poczekam może do jutr i zobaczymy
    • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 09.09.10, 10:55
      Od wczoraj kłucie jajników!!!
      • gocha500 [...] 09.09.10, 11:03
        • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 09.09.10, 11:05
          Z miłą ochotą bym wam ten test wkleiła,ale nie będę bo nie chcę potem wyczytywać jaka ja głupia bo tu nic nie ma czy coś innego.
          • gocha500 [...] 09.09.10, 11:49
    • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 09.09.10, 12:20
      Dodam zdjęcie tylko kombinuje i nie wiem jak to zrobić uncertain
      • gocha500 [...] 09.09.10, 12:45
        • dzieciusie3 Re: gocha500 09.09.10, 13:07
          Wkurzyłaś mnie gocha500 i przywróciłaś do porządku smile,a to wszystko w dobrym tego słowa znaczeniu.Byłam głupia,że nie zrobiłam testu z porannego moczu tylko teraz po kawie i herbacie kiedy to wszystko jest rozcieńczone na maksa.Ale pojawiła się druga kreseczka oczywiście też cień cienia,ale widoczna smile
          Nie bedę sie cieszyć jeszcze ale czuję,że mam szansesmile
      • matylda07_2007 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 09.09.10, 13:04
        Ale masz rację, poczekaj z drugim testem do jutra i znów zrób z porannego moczu, będzie pewniejszy.
        • gocha500 [...] 09.09.10, 14:14
          • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl starań o trzeciego dzidziu 09.09.10, 14:23
            A to wszystko przez Ciebie smile
            Bo tak to pewnie zrobiłabym jutro albo w sobotę!
            Dzięki!!!!
    • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl i trafione :) 10.09.10, 20:42
      Tak,tak pierwszy nasz cykl o trzeciego dzidziusia i udało się!Pierwszy test był nie pewny niby coś było ale to nie do końca to co chciałam widzieć.Drug (na drugi dzień)pokazał bladą kreseczkę,ale już widoczną.Cieszę się niezmiernie!!Oczywiście,że będę się cieszyć jak zobaczę moje dzieciątko na ekranie i może uda mi się już serduszko usłyszećsmile!Cały czas wierzyłam,że się uda,ale zawsze jest ta nić niepewności.przecież ja nawet kupiłam tabletki z wiesiołka jak by tak nie zaskoczyło,a tu masz babko placek nie będę musiała brać!!

Jestem happy!
      • kasiek.83 Re: Pierwszy nasz cykl i trafione :) 11.09.10, 08:09
        gratulacjesmile
        • aga.1975 Re: Pierwszy nasz cykl i trafione :) 11.09.10, 11:56
          dzieciusie , przeciez pisalas, jako mamcia2-dwa o objawach cizowych , wizycie u gina i staraniachw lipcu-wiec dugi cykl.
          Co nie zmienia faktu ze bardzo ci gratulujesmilesmile
          I co planujesz zwolnienie?
          • dzieciusie3 Re: Pierwszy nasz cykl i trafione :) 11.09.10, 12:27
            Jakie zwolnienie?
            • zabcia35 Re: Pierwszy nasz cykl i trafione :) 11.09.10, 12:48
              Gratuluje! Witaj wsród mam 3 dzieciakówsmile
              Zdrowej ciazy !
              W jakim wieku masz starsze dzieci ?
              • dzieciusie3 Re: zabcia35 11.09.10, 13:00
                Witam Cie serdecznie smile
                Dziękuję Ci za szczere gratulacje-jestem szalenie szczęśliwa!Moja córka październiku kończy 6 lat,syn w styczniu 3.
                • matylda07_2007 Gratuluję :) 12.09.10, 10:33
                  Tak podczytywałam, bo też marzyła mi się trójka zawsze. Poprzestanę jednak na dwójce, bo jestem też po 2 poronieniach. Nie chcę ryzykować kolejny raz.
                  Poza tym z każdym dzieckiem "siedzę", będę "siedzieć" w domu, a po odchowaniu drugiego nie chciałabym już przerywać pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka