Dodaj do ulubionych

objawy ciąży

25.03.04, 11:42
Jakie są objawy ciąży? Czy są takie same albo chociaż podobne do objawów
zbliżającego się okresu? Staram się o dzidziusia od września. i jakoś nie
wychodzi sad( Co miesiąc mam nadzieję że to już. Teraz zbliża mi się okres i
bolą mnie jajniki i piersi. Ale mam nadzieję że nie dostanę.
Obserwuj wątek
    • asiunia51 Re: objawy ciąży 25.03.04, 13:59
      Cześć!!! Ja jestem w 34tyg.to moja druga ciąża przy pierwszej nie miałam
      żadnych objawów przy drugiej natomiast pierwszym objawem(nawet przed dniem
      wystąpienia okresu)było częste oddawanie moczu (myślałam że przeziębiłam
      pęcherz) no a potem ból piersi i straszliwe mdłości.Życzę ci powodzenia i
      napisz czy były to objawy ciąży czy okresu(mam nadzieję że nie okresu)
    • patipo Re: objawy ciąży 25.03.04, 18:10
      Czesc.
      Ja tez staram sie o dzidzie ( nasza druga bo synek ma juz ponad 2 latka)
      I choc do okresu jeszcze troche czasu to wlasnie czuje sie jakos dziwnie, tak
      jak bym za chwilke miala dostac miesiaczke. Nie wiem dlaczego bo gdyby nawet
      doszlo do zaplodnienia 14 -18 marca to przeciez jeszcze chyba za wczesnie na
      jakiekolwiek objawy. Przy pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow troche
      pozniej bolal mnie brzuch ale to dlatego ze wiazadla sie luzowaly i to ponoc
      normalne.
      Nie wiem czym ten bol w dole brzucha jest spowodowany ( wczoraj dzwigalam dosc
      ciezkie sprawunki i czesto nosze mojego 17 kilowego skarba na rekach) mam
      nadzieje ze gdybym byla w ciazy to noszenie jej nie zaszkodzi i nic zlego sie
      nie stanie.
      W kazdym razie nie umiem ci pomoc co to moze byc. Trzymam kciuki zeby bylo
      wszystko dobrze i ciasto w piekarniku zaczelo rosnac!
      Pozdrawiam, napisz czy sie udalo!
      Powodzeniasmile
    • roksana78 Re: objawy ciąży 25.03.04, 20:57
      WITAM

U MNIE TO JEST TAK, @ POWINNA BYĆ 28.03.04 (MAM NADZIEJE, ZE NIE PRZYJDZIE), A
      CO DO EWENTUALNYCH OBJAWOW, TO STRASZNIE BOLA MNIE PIERSI, BOLE JAJNIKOW MIALAM
      KILKA DNI TEMU + JAKIES TAKIE DZIWNE CHWILOWE BOLE-CIAGNIENIA OD PEPKA. OBECNIE
      JAJNIKI MNIE NIE BOLA. MIMO TO JESTEM PELNA NADZIJI PO PRZTULANIU W MARCU.
      KUPILAM NAWET PRZEDWCZORAJ TEST, ALE JAKOS OBAWIAM SIE GO ZROBIC, BY NIE
      ROZWIAC NADZIEJI.. A Z SIUSIANIEM TROCHE DZIWNIE, BO W NOCY MUSZE WSTAWAC DO
      WC.. KURDE A MOZE JUTRO ZROBIE TEN TEST????
      POZDROWKA
    • agat78 Re: objawy ciąży 26.03.04, 10:02
      Dzięki za odp.
      Dzisiaj mam 29 dc i nic. Mierzyłam sobie rano temperaturkę i było 37 kresek. to
      znaczy że jutro jeszcze nie dostanę @. Ale z testem jeszcze poczekam bo w
      zeszłym m-cu dostałam po 31 dniach @. Nie chcę znowu rozczarowania.
    • zielona_dama Re: objawy ciąży 26.03.04, 11:08
      Witam smile
      Z takich objawów, które pojawiły sie jeszcze przed testem to przede wszystkim
      po owulacji jakby kłucie w brzuchu, utrzymująca się powyższona temperatura (mam
      to do dzisiaj) ok. 37,1 no i bolesność piersi, a dokładniej mówiąc sutków, no i
      zgaga po każdym jedzeniu. Test zrobiłam 3 dni przed spodziewaną miesiączką (po
      południu) i miałam drugą baaaaaardzo bladziutka kreseczkę. 2 dni później kreska
      była już wyraźna i zaczęły się zawroty głowy - np. robi mi sie słabo jak dłużej
      stoję.

To tyle. Zadnych mdłości i innych takich smile No ale to dopiero koniec 5
      tygodnia więc wszystko przede mną.

Pozdrawiam
      Ania
      • tatianack Re: objawy ciąży 26.03.04, 11:16
        Dziewczyny,
        a ja mam juz 1,5 rocznego synka i jestem w 34 dc i nic! Za to nie bardzo chce
        mi sie wirzyc w ciaze bo prawie caly miesiac chorowalismy-albo ja albo maz wiec
        przytulania bylo tyle co nic i tak naprawde nie staramy sie jeszcze o malucha.
        Powiedzialam sobie ze za 2 dni kupie test. A moze to na skutek choroby tak mi
        sie przesunal okres???
        Tak czy siak nadzieja we mnie kwitnie, zeby tylko sie nie rozczarowac...
        Mamam Mikiego
        • anula291 Re: objawy ciąży 26.03.04, 11:51
          Witajcie, ja co prawda dopiero dzisiaj dowiedziałam iż udało się tym razem( 5
          cykl)zrobiłam rano test no i są 2 piękne kreski!!!Co do objawów to mogę
          powiedzieć ,że nie było ich wcale, totalna cisza jkby nic się nie dzialo, nawet
          podczas owulacji jajniki prawie nie bolaly( co było dziwne bo zazwyczaj bolały
          przez 3 dni).Dlatego myślałam ,że ten cykl to wogóle jest do bani!!jedyne co
          moge zaliczyć do objawów to fakt ,że ok. tygodnia po owulacji wypryszczylo mnie
          ( co zdarzalo się tylko na 2 dni przed @) i nie bralam tego pod uwagę. Dzisiaj
          myślę ,że to byl pierwszy sygnał iż coś się dzieję!!Piersi zaczęły ponbolewc
          dopiero 4 dni temu, dzisiaj jest dzień po spodziewanej@,troszke pobolewa
          podbrzusze , od 3 dni jestem bardziej śpiąca i nic więcej!!POWODZENIA!!!
    • agat78 Re: objawy ciąży 27.03.04, 14:02
      Niestety to były objawy @. Spadła mi tempetarura na 36,8 i test pokazal jedną
      kreske. Tak więc jutro dostane niechciany @. Muszę próbowac dalej. Dzięki
      wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka