Dodaj do ulubionych

test ciążowy

05.10.10, 18:30
kiedy jest wynik wiarygodny w dniu spodziewaneg okresu czy można testować 5 dni wcześniej przed spodziewanym okresem czy będzie to jeszcze za wcześnie i wynik może wyjść nie wiarygodny
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: test ciążowy 05.10.10, 18:35
      a ulotke przeczytala?smile
      • em.haa Re: test ciążowy 05.10.10, 18:37
        Nawet nie trzeba opakowania otwierać.
      • alajna85 Re: test ciążowy 07.11.10, 22:58
        Jest milion wątków na ten temat - po co zakładasz kolejny...?
    • czekolada85 Re: test ciążowy 05.10.10, 18:37
      Ja bym raczej poczekała chociaż do dnia w którym miesiączka ma się pojawić.

A jeśli bardzo Cię korci żeby zrobić szybciej to chociaż z rannego moczu ale po mojemu to troszeczkę za wcześnie... chociaż mogę się mylić.

Pozdrawiam
    • tetetka.81 Re: test ciążowy 05.10.10, 19:17
      To zależy czego od niego oczekujesz jak potwierdzenia to możesz próbować bo pozytywny będzie wiarygodny choć 5 dni przed okresem są na taki wynik małe szanse, ale jeśli chcesz wykluczyć to negatyw nie musi być wiarygodny.
      A wiesz jak długą masz fazę lutealną bo jeśli dłuższą niż standardowe 14 dni to jest nieco większa szansa na wiarygodny wynik,a jak krótszą to raczej zaczekaj.
      • mag1982 Re: test ciążowy 05.10.10, 21:13
        Mnie 5 dni przed okresem wyszedł negatywny a aktualnie jestem w 16 t.c. tak, że radzę poczekać
    • dominikanj1 Re: test ciążowy 05.10.10, 21:19
      niecierpliwym zamiast testu z moczu polecam betę z krwi.
      cena dwóch sikaczy, a wynik 100% na 5 dni przed miesiączką.
      u mnie sikacz pozytywny na tydzień prze miesiaczką
    • titerlitury Re: test ciążowy 05.10.10, 21:43
      nawet te super-czułe testy najlepiej wykonywać od dnia spodziewanej miesiączki i zawsze z prannego moczu, wtedy nie ma wątpliwości i nie ma ani fałszywie pozytywnych ani fałszywie negatrywnych
    • lil-lia Re: test ciążowy 06.10.10, 10:33
      u nas wyszla bladziuchna w 10 dniu po owulacji, ale byla blada wiec i tak do konca temu testowi nie wierzylam, poczekalam 2 dni i kreseczka byla juz mocniejsza (u mnie zawsze pozna owulacja, 17-18 dzien cyklu na 28 dniowe cykle)

z wlasnego doswiadczenia powiem Ci ze najlepiej poczekac do dnia @ a najlepiej do dnia po @, zwlaszcza bioraca pod uwage ceny testow i to ze wiekszosc ciaz niestety tracona jest w okolicach @
    • kukulka23 Re: test ciążowy 06.10.10, 13:48
      Również polecam beta HCG z krwi, wiarygodnośc 100%, jest to gonadotropina wytwarzana przez łożysko płodu i wiemy czy tak czy nie nawet przed spodziewaną miesiączką.
    • anabella32 Re: test ciążowy 07.11.10, 13:35
      Z tymi testami to jest różnie. Najczulszy test (10) pokazał bladziutką kreskę 11 dni po owulacji. Następnego dnia badanie z krwi 71. Dodam że 8 dni po owu test z krwi był ujemny więc nie można uogólniać. Wszystko zależy od tego kiedy nastąpi implantacja. Myślę,że nie warto robić przed 12 dniem po owu bo czasem wyjdzie czasem nie a i tak pewności nie ma żadnej jeśli jest negatywny.
    • misia9944 Re: test ciążowy 07.11.10, 13:49
      Ja wczesniej nigdy nie robie chyba ze gora 1 dzien przed @
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka