agusia-mateuszek 05.10.10, 18:30 kiedy jest wynik wiarygodny w dniu spodziewaneg okresu czy można testować 5 dni wcześniej przed spodziewanym okresem czy będzie to jeszcze za wcześnie i wynik może wyjść nie wiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alajna85 Re: test ciążowy 07.11.10, 22:58 Jest milion wątków na ten temat - po co zakładasz kolejny...? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: test ciążowy 05.10.10, 18:37 Ja bym raczej poczekała chociaż do dnia w którym miesiączka ma się pojawić. A jeśli bardzo Cię korci żeby zrobić szybciej to chociaż z rannego moczu ale po mojemu to troszeczkę za wcześnie... chociaż mogę się mylić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tetetka.81 Re: test ciążowy 05.10.10, 19:17 To zależy czego od niego oczekujesz jak potwierdzenia to możesz próbować bo pozytywny będzie wiarygodny choć 5 dni przed okresem są na taki wynik małe szanse, ale jeśli chcesz wykluczyć to negatyw nie musi być wiarygodny. A wiesz jak długą masz fazę lutealną bo jeśli dłuższą niż standardowe 14 dni to jest nieco większa szansa na wiarygodny wynik,a jak krótszą to raczej zaczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: test ciążowy 05.10.10, 21:13 Mnie 5 dni przed okresem wyszedł negatywny a aktualnie jestem w 16 t.c. tak, że radzę poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
dominikanj1 Re: test ciążowy 05.10.10, 21:19 niecierpliwym zamiast testu z moczu polecam betę z krwi. cena dwóch sikaczy, a wynik 100% na 5 dni przed miesiączką. u mnie sikacz pozytywny na tydzień prze miesiaczką Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: test ciążowy 05.10.10, 21:43 nawet te super-czułe testy najlepiej wykonywać od dnia spodziewanej miesiączki i zawsze z prannego moczu, wtedy nie ma wątpliwości i nie ma ani fałszywie pozytywnych ani fałszywie negatrywnych Odpowiedz Link Zgłoś
lil-lia Re: test ciążowy 06.10.10, 10:33 u nas wyszla bladziuchna w 10 dniu po owulacji, ale byla blada wiec i tak do konca temu testowi nie wierzylam, poczekalam 2 dni i kreseczka byla juz mocniejsza (u mnie zawsze pozna owulacja, 17-18 dzien cyklu na 28 dniowe cykle) z wlasnego doswiadczenia powiem Ci ze najlepiej poczekac do dnia @ a najlepiej do dnia po @, zwlaszcza bioraca pod uwage ceny testow i to ze wiekszosc ciaz niestety tracona jest w okolicach @ Odpowiedz Link Zgłoś
kukulka23 Re: test ciążowy 06.10.10, 13:48 Również polecam beta HCG z krwi, wiarygodnośc 100%, jest to gonadotropina wytwarzana przez łożysko płodu i wiemy czy tak czy nie nawet przed spodziewaną miesiączką. Odpowiedz Link Zgłoś
anabella32 Re: test ciążowy 07.11.10, 13:35 Z tymi testami to jest różnie. Najczulszy test (10) pokazał bladziutką kreskę 11 dni po owulacji. Następnego dnia badanie z krwi 71. Dodam że 8 dni po owu test z krwi był ujemny więc nie można uogólniać. Wszystko zależy od tego kiedy nastąpi implantacja. Myślę,że nie warto robić przed 12 dniem po owu bo czasem wyjdzie czasem nie a i tak pewności nie ma żadnej jeśli jest negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: test ciążowy 07.11.10, 13:49 Ja wczesniej nigdy nie robie chyba ze gora 1 dzien przed @ Odpowiedz Link Zgłoś