Dodaj do ulubionych

Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:)

07.10.10, 10:10
WItajcie,
jestem męzatką od ponad roku, niedawno podjelismy decyzje iż starania o maleństwo rozpoczniemy w przyszłym rokusmile lecz tak czy tak nie stosowalismy zapezpieczeń - jako taki kalendarzyk, ewentualnie gumkasmile równie bo wyszlismy z założenia ze jak bedzie dzidzia to cudnie, choc bylismy ostroźni w "te" dni.
2 dni temu sie rozpedzilismysmile a to był akurat 15 dzień cyklu (który trwa u mnie 28dni)
teraz oboje nie mozemy sie doczekac kiedy wreszcie test, a tu jeszcze 1,5 tyg...
Nawet nie wiecie jaka radosc mamy z tego ze tak sie stałosmile oboje mamy przeczucie ze to juzsmile choc wiem ze to mało prawdopodobne, bo tak za pierwszym strzałem??;p
dodam ze po stosunku - kilkanascie godzin czułam to rwanie zwane jajeczkowaniem, choc moze to tylko moje wyobrażenie...dzis czuje jak bym miała "spuchniete piersi" i bola...
Tak bardzo chce pozytywnego testu...smile moze to tylko moje wyobrażenia?
Co o tym myslicie? smile
Obserwuj wątek
    • tetetka.81 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 10:26
      Może akurat u nas za pierwszym razem tak było. Mieliśmy się starać od września, a w sierpniu jak myśleliśmy że już po owu raz się rozpędziliśmy i synek ma ponad dwa lata. Teraz trwało to nieco dłużej.
      • aniolek1304 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 10:30
        Supersmile Nawet nie wiesz jak tego pragnesmile
        Od jakiegos czasu (kilka miesięcy) mam cos takiego ze przekladam gazety, szukam obranek, chodze po działach z rzeczami dla bobasów...tak mnie tam ciągnie...
        smilesmilesmilesmile
        • michasia52 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 10:43
          Nam sie udalo dwa razy za pierwszym razem, wiec jest to jak najbardziej mozliwesmile Zycze szczescia
    • dominikanj1 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 11:40
      popieram, za pierwszym razem też się udajesmile
      dodam, że u mnie obrzmienie piersi to pierwszy objaw po którym byłam pewna, że jestem w ciaży.
      objaw ten wystąpił już 2-3 doby po owulacjismile
      owu 14 dc, test pozytywny w 21 dc (cykle 28-29)
      pamiętaj o kwasie foliowym i powodzenia
      • megi110174 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 12:17
        z całego serca życzę Ci aby sie udało i abys już miała w sobie małego Bąbelka. Nie nastawiaj sie jednak tak strasznie bo możesz się bardzo przykro rozczarować jesli do niczego nie doszło. Ja tez czułam że to była owu (i nawet na USG potwierdziłam sobie że była) hormony badałam i wszytkie objawy wczesnej ciązy były typu mdłości, bolące piersi a potem przychodziła ta okropona ciotka. był potem płacz i dywagacje dlaczego nie zaskoczyło??? No cóż, niektórzy maja szczeście a inni musza na nie troche poczekać. oczywiście trzeba być dobrze nastawionym ale miec trochę dystansu. Niemniej trzymam kciuki smile
        • aniolek1304 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 12:23
          OJsmile Dziekuje wam przepiekniesmile
          Trzymajcie kciuki!
          Jak myslimy o ciązy z moim m. to troszke sie boimy, moi rodzice starali sie 4 lata, jego 7... wiem troszke taka obawa w głowie jest...
          Dam znać!smile pozdrawiam was serdecznie
          • czekolada85 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 13:01
            Życzę z całego serca żeby się udało już teraz... tylko nie nastawiaj się aż tak bardzo bo jak się nie uda to rozczarowanie jest większe...
            Ja z mężem o dzidzie staraliśmy się ponad rok, na początku wyglądało to jak u Ciebie wyszliśmy z założenia co będzie to będzie a że nie było nic to zaczeliśmy starania pełna parą... za kazdym razem czułam ze to juz a jak sie okazywało ze nie to płakałam tydzien w poduszkę. i tak nam minął rok...
            Dlatego lepiej się miło zaskoczyć niż nie fajnie rozczarować wink
            Ale znam pary którym udało się za pierwszym razem.
            Dlatego trzymam kciuki!
            Daj znać co i jak...
    • thorgalla Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 16:34
      Dobrze pamiętam swój entuzjam na początku starań i przeczucie,że się uda szybko i bez problemów.Ach,to były czasy smile No cóż,los łaskawy dla mnie był bo dwie kreski na teście zobaczyłam dopiero po ponad 50 cyklach (mocno wspomaganych).
      Życzę powodzenia smile
      • olgaaa1 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 17:10
        My się tak zapędziliśmy w 2 rocznice naszego ślubu, dokładnie 15 dzięń cyklu smile
        Teraz czekamy na naszą Gabrysie smile
        Chociaż ja się wcale tak z tego nie cieszyłam, a teraz oddałabym za nią wszystko.
        To niesamowite jak zmienia się podejście kobiety, kiedy zaczyna się czuć ruchy dziecka.
        • hanula12 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 07.10.10, 20:38
          ja zaszłam za pierwszym razem i urodził się nam synek, teraz po ponad 4 latach staramy się o drugie (obecnie 2 cykl starań)
          • aniolek1304 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 08.10.10, 09:27
            DObra, to już nie nakręcamsmile
            Dam znać jak juz bedzie wiadomosmile
            I ja za Was trzymam kciukismile i serdecznie gratuluje pociechsmile

A i jeszcze jedno pytanie- hm moze głupie- jak spradzić kiedy ma sie owulacje? Ja odczuwam cos w rodzaju rwania jajników- ale nie mam 10 % pewności... Są chyba jakies testy ale na czym to polega?
            • aga.1975 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 08.10.10, 23:47
              wrzuc w wyszukiwarke testy owulacyjne lub testy LH. Dodatkowo metodami NPR, osobne forum jest od tego.
    • zabkaa24 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 08.10.10, 12:27
      Ja w pierwszym cyklu też miałam chyba wszystkie "objawy", mimo to nie udało się. Oczywiście Tobie może się udać, ale radzę się nie nakręcać, bo rozczarowanie potem jest bardziej bolesne. Czekaj na testowanie ale nie myśl o nim.
      Niemniej - z tego co piszesz - jesteście już chyba gotowi na dzidzię, więc wydaje mi się, że jeśli ten cykl będzie nietrafiony to i tak zaczniecie już staranka wink
      • aniolek1304 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 11.10.10, 11:03
        Hej, dziewczyny, wiem ze mnie skarcicie, bo to głupie nawet... ale
        wczoraj z męzulkiem mielismy piekny dzień razem, spacerki itd... to i mimo ze nie chcemy sie nakręcać, to tak jakos temat sam sie nasuwał ... oczywiscie o dzidzi, i snucie marzeń itd... ale cały czas z zapewnieniami na wzajem ze jak nie tym razem to nic, te beda kolejne...
        przypominam dzis rano byłby 6 dzień po ewen. ow, / zapł, ale oczywiscie nie! niewytrzymalismy i test wczoraj...wiedzac ze i tak bedzie N., ale z nadzieja..., oczywiscie był N....
        Kurcze... co ja przezywam, a co bedzie jak zaczne prawdziwe starania;/ ???
        Póki co czekamy na @, a włąsciwie to na nia nie czekamy;p
        uff
        miło tu z Wamikiss**!!!
        (oby do niedzieli/poniedzialku 17/18)
        • ladyann77 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 11.10.10, 11:51
          Spokojnie...

Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i zrób wtedy test. Testy robione przed tym dniem są po prostu niemiarodajne, wiesz to doskonale. Przeżywałam to samo, co Ty, ale udało mi się wytrwać do czasu, w którym test był miarodajny wink. I, choć testowałam dokładnie tego dnia, którego miała przyjść @, druga kreska na teście była strasznie bladzieńka, ja widziałam, mąż nie. Dwa dni później zrobiłam betę i wszystko było jasne wink. Aha, i o pierwsze dziecko staraliśmy się przez 2 cykle, a o drugie - zaskoczyło od razu. Czego i Tobie życzę. A na nakręcanie się będziesz miała mnóstwo czasu od kiedy zobaczysz dwie krechy wink.
      • aniolek1304 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 18.10.10, 14:48
        WItam Wassmile
        Przepraszam za brak relacji w ostatnich dniach, niestety miałam problem z internetem.
        Ale do rzeczy...
        wieć tak za mną trzy testy- każdy negatywny, pierwszy zrobiłam tak jak pisałam 5 dnia wiec z góry znany był wynik, drugi zrobiłam 8 dnia przed okresem...a ostatni wczoraj...
        Wczoraj też powinnam dostać @...ale brak, dziś póki co również... a zawsze jak w zegareczku...
        sad czy ;/ czy smile ???
    • tylkolondon Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 12.10.10, 10:43
      jak tak was czytam to i ja zaczynam mieć nadzieję, że może za tydzień zobaczę 2 krechy na teście smile okres mam regularnie co 26/27dni i z reguły mogę "wyczuć" owulację, Kochaliśmy sie z mężem teoretycznie 2 dni po owulacji i zastanawiam się czy mogło zaskoczyć smile dodam że jestem troche przeziębiona (czyli ow mogła sie przesunąć...?) a to są starania o drugą dzidzię, Synek na prawie 6lat więc .muszę czekać jeszcze tydzień z testem, niestety................. sad
      daj znać jak u ciebie
      • aniolek1304 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 12.10.10, 13:59
        tylkolondon- trzymam kciuki !!! smile mocniutko!

Ja wczoraj z mezulkiem nie moglismy sie oprzec i zakupilismy test, mamy zrobić go w sobote rano czyli 1/2 dni przed @ , bo ma czułosc 10 dni po...
        korci by zrobić jutro jakis inny...;/ <zgryzek> ;p
        Swirujesmile

• tylkolondon Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 12.10.10, 14:56
          przy pierwszym dziecku robiłam 4 testy, z czego 3 były negatywne a dopiero 4 poztywny . I jak za każdym razem oazywało sie że nici ze starań to ryczałam jak ta głupia ;-( teraz spróbuje doczekać do 20 pażdziernika to będzie 27 dc .... ale trudno mi sie skupić na czymkolwiek, co chwila myślę czy sie udało, czy mój skarbek wkońcu będzie miał rodzeństwo... pobolewa mnie brzuch tak jak na miesiączkę - tak miałam w pierwszej ciąży, ale nie wiem czy sobie wmawiam czy to prawda...
          ciekawe czy w sobote wyjdzie ci wiarygony wynik....
        • aneta79_1979 Aniołek.... 12.10.10, 16:17
          Znam ten ból kiedy test czeka a Ty wszelkimi siłami opierasz się żeby go nie zrobićsmile A myśli typu: ON czeka w łazience.... On czeka w łaziencesmile ja zrobiłam test 23 ok 12:00 i już wyszło....nie żebym Cie podpuszczała.......big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • aniolek1304 Re: Aniołek.... 18.10.10, 16:36
            WItam Was
            Przepraszam za brak relacji w ostatnich dniach, niestety miałam problem z internetem.
            Ale do rzeczy...
            wieć tak za mną trzy testy- każdy negatywny, pierwszy zrobiłam tak jak pisałam 5 dnia wiec z góry znany był wynik, drugi zrobiłam 8 dnia przed okresem...a ostatni wczoraj...
            Wczoraj też powinnam dostać @...ale brak, dziś póki co również... a zawsze jak w zegareczku...
            czy ;/ czy ???
            • hanula12 Re: Aniołek.... 18.10.10, 21:09
              oby to było tosmile ale często @ spóźnia się ze względu na stres związany z oczekiwaniem na pozytywny test, niestety. życzę Ci z całego serca, aby w Twoim przypadku tak nie byłosmile
              • aniolek1304 Re: Aniołek.... 19.10.10, 11:11
                @ nadal brak....

jak myslicie czy jesli zrobiłam test w dniu spodziewanej @ wieczorem tj. ok. 23, i wyszedł negatywny wyyyyyyyyyraźna 1 krecha, to mimo to jest szansa?
                Jak dziś nie przyjdzie to jutro rano zrobie z porannego...
                Zawsze przed @ miałam mega bóle, tylko ketonal działał...ale mam wilgotno ale nic... hmmm...co mam myslec???
                • goshas3 Re: Aniołek.... 19.10.10, 11:16
                  musisz się uzbroić w cierpliwość i robić testy z porannego moczusmile
    • meggi79 Re: Oczekiwanie na pozytywny wynik testu:) 20.10.10, 00:49
      Witam,
      Jeśli mogę to chciałabym się do Was przyłączyć smile
      Tak tu u Was miło smile
      Też by mi się 2 krechy na teście przydały smile
      • aneta79_1979 Meggi.... 20.10.10, 08:03
        To trzymam kciuki i za Ciebiebig_grin
        • meggi79 Re: Meggi.... 20.10.10, 10:32
          Dzięki Kochana smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka