Dodaj do ulubionych

czy kupować testy owulacyjne?

26.10.10, 21:18
a jesli tak, to jakie? konkretnej firmy czy wszystko jedno? można je kupić w aptece?
Obserwuj wątek
    • miaau Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 06:50
      mi się sprawdziły (1 cs i sukces), firmy nie pamiętam, kupiłam w Rossmanie..
    • ackne Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 08:04
      u mnie sie sprawdzily, co prawda z 6 miesięcy to trwalo, ale to juz inna historia. Zaszlam w ciaze, a testy mi pomogly, przy moich dlugich i nieregularnych cyklach. Super sprawa. Ja kupowalam LH test, przez apteke internetowa, dbam o zdrowie, odbior w aptece, która wybierasz na stronie.
    • cpt1 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 09:36
      Ja kupiłam test "Amil". Podobno dobre. Zaczynam je robic dzis. Wczesniej nie kozystalam z testow.
      • rooms Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 09:48
        ja mam LH testy z allegro - płytkowe (w zeszłym miesiącu miałam paskowe). U mnie się sprawdzają. Warto jeden cykl robić codziennie, żeby sprawdzić jaka "kreska" oznacza skok LH przed owulacją, bo to różnie bywa.
    • dorotatop Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 09:47
      ja bym nie kupowała szkoda kasy lepiej się skupić na konkretach wink i w czuć się w ciało
    • krecik111 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 11:04
      jeśli nie stosujesz naturalnych metod planowania rodziny to możesz kupić, choć zawsze pamiętaj, że testy mają różną czułość LH więc najpierw sprawdz jak "odczytują" twój cykl i nie nastawiaj się, że pomogą już w pierwszym cyklusmile. Ja stosowałam testy z rossmanna i pięknie mi pokazały pik LH, ale mam świadomość, że każdy organizm jest różny i nie koniecznie to co pomogło mi pomoże i Tobie. Aha i do tego obserwowałam śluz. Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • an-nek Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 11:27
      Ja bardzo polecam. Dostałam w spadku 3 testy po koleżance, której udało się zajść w ciążę. Wcześniej lekarz po monitoringu, nie dawał mi szans na owulację w tym cyklu, tak jak i w poprzednim (do dzisiaj zastanawiam się jak to możliwe), zalecił tabletki anty, bo znowu pojawiła mi się torbiel endometrialna (2 miesiące po laparaskopowym wycięciu poprzedniej). Jednak coś mnie podkusiło i zrobiłam testy (1 dzień- brak kreski, drugi - ledwo widoczna, trzeci - bardziej, ale bez rewelacji) i teraz jestem w 28 tc.
      • hanula12 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 14:05
        No to kupiłamsmile, nie nastawiam się, że nagle cud się stanie, ale lepiej robić coś niż nicwink zobaczymy, co ma być, to będziewink
        • hanula12 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 14:07
          a i jeszcze jedno, kiedy zacząć je robić? mam cykle 29-30 dniowe, ale mam wrażenie, że owulacja jest jakoś wcześniej niż 14dc. myślę, by testować od 9dc, co Wy na to?
    • zabkaa24 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 14:13
      Nie stosuję m.in. dlatego, że mi nie wychodzą - wynik negatywny bądź wątpliwy w cyklu, gdzie owulacja była potwierdzona usg. W sumie kupiłam te testy bardziej z ciekawości, bo i tak obserwuję swoje ciało (temp. i śluz) i na tej podstawie celuję w owulację. Znacznie tańsza i (dla mnie) skuteczniejsza metoda (póki co określania owulacji).
    • cpt1 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 14:29
      My poza testami postanowilismy stosowac metode przytulanka codziennie przez 2 tyg smile Moze cos to da...
      • fiore2 Re: czy kupować testy owulacyjne? 28.10.10, 15:43
        Ja nie kupuje, w zupelnosci wystarcza mi obserwacja sluzu.
        • miaau Re: czy kupować testy owulacyjne? 30.10.10, 09:37
          owulacja jest na 14 dni przed okresem, (czyli okres pojawia się na 2 tygodnie po owulacji, niezaleznie którego dnia cyklu owulacja była)... jeżeli masz cykle 30 dniowe, powinna być około 16 dc..
          • izkad Re: czy kupować testy owulacyjne? 30.10.10, 13:14
            Przepraszam ale glupoty wygadujesz, kobiety sa rozne i jedne maja owulacje 14 dni przed okresem, a inne 11 czy nawet 16 dni przed. Nie wiemy tego jesli nie mamy monitoringu cyklu. Ja mam cykle wlasnie 29-30 dni, testy owulacyjne dodatnie wychodza nie wczesniej niz 17-19dc, wiec mowiac komus ze owulacje bedzie mial okolo 16dc to wprowadzenie w blad. Moja faza lutealna to 11 dni, faze lutealna liczymy od wzrostu temperatury, oczywiscie dzien jej wzrostu nie oznacza owulacji. Owulacja moze byc na kilka dni przed wzrostem jak i do 2-3 dni po wzroscie temp. Najlepsza rada to kochac sie co drugi dzien, a wtedy nie przegapi sie owulacji. smile)-
            • asiaxxxx Re: czy kupować testy owulacyjne? 30.10.10, 21:59
              Ja kupiłam monitor płodności. Ponoć jest skuteczniejszy niż same testy owulacyjne gdyż mierzy poziom 2 chormonów i wskazuje kiedy jest największa szansa poczęcia. W tym miesiącu zacznę stosować bo w poprzednim cyklu było za późno trzeba zacząć do piątego dnia cyklu. Dam zanćcodo rezultatu na koniec miesiąca. Pozdrowienia i powodzenia.
            • anina-1 Re: czy kupować testy owulacyjne? 05.11.10, 19:42
              A trwająca 11 dni faza lutealna to nie jakieś zaburzenie? Myślałam, że to się leczy bo wpływa albo na niepłodność albo na wczesne poronienia.
    • edittt Re: czy kupować testy owulacyjne? 06.11.10, 21:38
      dwa razy w ciążę zaszłam w 1cs, przy testach
      polecam, miałam zwykłe najtańsze z allegro
      u mnie owulacja też nieco wcześniej, robiłam od 10dc
      • hanula12 Re: editt 06.11.10, 21:46
        a ilu dniowe cykle miałaś? i w którym dniu owulację?
        • beti601 Re: editt 08.11.10, 22:19
          ja chciałam urodzić w marcu lub kwietniu za pierwszym podejściem się nie udało i użyłam testu to świetna metoda polecam ma termin na kwiecień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka