Dodaj do ulubionych

Test ciążowy

05.02.11, 07:20
Hej dziewczyny,mam pytanko odnośnie testu...
Robiłam test w poniedziałek (22dc) i wyszedł negatywny...Następnie zrobiłam w środę,też wyszedł negatywny,ale po 2 godzinach pojawiła się druga kreska...I zrobiłam dziś i druga kreska jest mniej widoczna,ale pojawiła się niemal po 3-4 minutach. Myślicie,że to ciąża?
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • tylkolondon Re: Test ciążowy 05.02.11, 10:01
      na ulotkach wszystkich testów jest napisane żeby odczytać wynik w określonym czasie a później go najlepiej wyrzucić do kosza , ponieważ dalej trwają reakcje chemiczne i wynik po kilku godzinach może być mylący.... ale.............................. smile
      ja robiłam test w 26 dc i druga kreseczka wyszła bardzo bardzo bardzo blada i to po kilkunastu dopiero minutach, test w 27 dc - to samo,
      na początku myślałam że może mam omamy wzrokowe bo tak chcę być w ciąży, pokazała je mężowi i on nic nie widział , pokazałam koleżance i ona je widziała smile
      test w 29 dc cyklu krecha wyraźna smile
      byłam już u lekarza (w grudniu poroniłam i skończyło się zabiegiem) mówiłam mu o tych testach smile kazał unikać skupisk ludzi gdzie można się zarazić paragrypą itp, przepisał luteinę i no-spę i co najważniejsze - KAZAŁ SIE NIE STRESOWAĆ smile
      pierwsze usg będzie 18/02 wtedy cokolwiek będzie wiadoma czy wszystko rozwija się jak powinno, wczoraj odradził - powiedział że w tym tygodniu ciąży ( 4t 1d) nić usg konkretnego nie wykaże a dodatkowego stresu mi nie trzeba smile
      u ciebie może być podobnie smile
      trzymam kciuki za nas obie i za wszystkie które chcą dziecka smile
      • crypticgirll Re: Test ciążowy 05.02.11, 10:14
        Dzięki za odpowiedź smile
        Pozdrawiam smile
        I trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze smile
    • wiki11110 Re: Test ciążowy 05.02.11, 10:41
      Trzymam kciuki i gratuluję. Ja miałam taką podobnie 'dziwną' sytuacje ponad 3lata temu (nie pamiętam teraz dnia cyklu ale wiem, że już powinna być miesiączka a dziwnie się czułam). Zrobiłam test w sobotę i negatywny (poryczałam się bo byłam 2m-ce po poronieniu i baaardzo chciałam mieć dziecko). Jednak @ nie było i w poniedziałek powtórzyłam test wyszły dwie kreski (ta druga nieco bledsza). Szczęściu nie było końca. Tego i Tobie życzę big_grin.
    • pusza123 Re: Test ciążowy 05.02.11, 10:57
      dziewczyny, po co robicie testy tak szybko? na każdym napisane jest, że najlepiej testować w dniu spodziewanej miesiączki. Niepotrzebnie narażacie się na stresy. nie lepiej poczekać kilka dni i mieć bardziej wiarygodny wynik, niż później sie zawieść...?
      • alajna85 Re: Test ciążowy 05.02.11, 13:23
        Też tego nie rozumiem. A potem lament/rozczarowanie/dociekanie, tylko niepotrzebny stres i robienie zamieszania.
      • tylkolondon czemu tak wcześnie? 05.02.11, 17:06
        czemu? ze względu na pracę która nie jest lekka i jest stresująca ..... czytałam że większość wczesnych poronień zdarza się w okolicach wystąpienia miesiączki.....
        w każdej ciąży miałam okropne skurcze w okolicach @ i później też, występowały one najczęściej po tym jak coś dźwigałam....
        czyli podejrzewając ciążę miałam się narażać na stres i dźwigać wmawiać sobie że to na pewno nie ciąża????
        w grudniu poroniłam i nie chcę tego przeżyć jeszcze raz
        nie chce później żałować że znów straciłam dziecko bo coś zrobiłam nie tak lub coś zaniedbałam..........
        • crypticgirll Re: czemu tak wcześnie? 05.02.11, 20:48
          Moim zdaniem stres jest taki sam jak się czeka na tą datę wystąpienia @... A czasami test może wykazać wcześniej...Poza tym chyba jest po coś napisane na ulotkach testu,że wykrywa nawet 6-dniową ciążę...Więc to już kwestia wyboru;p
          tylkolondon teraz będzie dobrze,zobaczysz smile)
        • alajna85 Re: czemu tak wcześnie? 05.02.11, 21:55
          Ja to wszystko rozumiem, tylko że przez terminem @ i tak test najprawdopodobniej nie wyjdzie. Prawie nigdy nie mamy wpływu na wczesne poronienie, jeśli zarodek jest uszkodzony to nastąpi poronienie, i na tak wczesnym etapie najprawdopodobniej właśnie będzie to spowodowane jego wadą a nie tym, że czegoś nie dopilnowałyśmy.
          Osobiście uważam, że nie ma co testować za wcześnie, biorąc pod uwagę możliwość ciąży biochemicznej wolałabym nic o niej nie wiedzieć, niż za kilka dni cierpieć (i tak nic na to nie mogłabym poradzić). Ale to tylko moje zdanie.
          • dzieciusie3 Re: czemu tak wcześnie? 06.02.11, 16:58
            Tak na testach piszę,że wykrywa 6 dniową ciąże tylko pamiętajcie,że nie wiemy kiedy dochodzi do zapłodnienia więc dla tego najlepiej czekać do DATY @
            • zabkaa24 Re: czemu tak wcześnie? 06.02.11, 20:51
              Tym bardziej, że ilość bhcg tak na prawdę do ilości wykrywalnej w testach wzrasta po zagnieżdżeniu a nie samym zapłodnieniu, a to może nastąpić nawet do 12 dnia fazy lutealnej (tak mówił mi lekarz).
              Więc nic, tylko spokój, przynajmniej do 1 testu w dniu spodziewanej @ smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka