Dodaj do ulubionych

beta cena koszmar

23.02.11, 11:05
byłam dzisiaj w laboratorium chciałam zrobić bete i co zaśpiewała 60 zł paranoja nie zrobiłam za drogo dołożyłabym 20 zł i mam usg powariowali z tymi cenami więc niestety czekam jeszcze 2 tygodnie sad na usg
Obserwuj wątek
    • martynika77 Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:12
      gdzie byłas na BETE??? ja dzisiaj robiłam za 30zł
      • dorotatop Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:14
        Bielsko-biała
        • dzieciusie3 Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:18
          U mnie w szpitalu kosztuje 25 zł.,a w ośrodku w mojej miejscowości 15 zł.Tak,że ceny wahają się strasznie i na te czasy trzeba czasami łazić i pytać się gdzie najtaniej bo od samego robienia badań prywatnie można zostać bankrutem,a gdzie cala reszta....sad
        • calineczka793 Re: beta cena koszmar 24.02.11, 12:29
          Dorotatop gdzie w BB chciałaś zrobić betę...ja robiłam we Frydzie na Kresowej i płaciłam ok 20 zł

Pozdrawiam!

D.

Ps. jakiego gina się wybierasz?
    • wuika Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:22
      Masakra! U mnie kosztuje zł 17, wyniki po kilku godzinach są. Za 60 zł bym nie badała.
      • martusik78 Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:26
        dałam dzisiaj 30 zł wynik mam po 14. diagnostyka kraków
        • cheeringup Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:31
          w 3mieście 39,00 zł.
          • aneta79_1979 Re: beta cena koszmar 23.02.11, 11:53
            Siemianowice koło Katowic-27 zł
            • dorotatop Re: beta cena koszmar 23.02.11, 12:07
              i jeszcze co najlepsze powiedzieli że 5 tydzień to 3 tygodnie po zapłodnieniu i może nawet nie wyjść, fakt bardzo dobre laboratorium się cenią ale bez przesady , nie będę szukać na pewno nie jedno u nas jest tańsze no szkoda sad
              • cheeringup Re: beta cena koszmar 23.02.11, 12:08
                eeeeee....z tym wyjściem czy nie wyjściem to chyba przesadzili...
                w 5 tygodniu to już powinna być nawet dość wysoka.
              • wuika Re: beta cena koszmar 23.02.11, 12:09
                3 tygodnie po zapłodnieniu, to jakby nie wyszły, to nie byłoby ciąży w ogóle, nie wiem, czy to takie dobre laboratorium, skoro podają takie pierdoły.
                • asica_l Re: beta cena koszmar 23.02.11, 13:27
                  dokładnie jakieś daremne te laboratorium! mi 2 tygodnie po zapłodnieniu wyszło, ze w ciąży jestem....
                  • papaja_12 Re: beta cena koszmar 23.02.11, 18:41
                    mi tez beta wyszła w 5tc- płasiłam 11 zł na Karowej w stolicy !
              • calineczka793 Re: beta cena koszmar 24.02.11, 12:33
                Ja przy cyklach 21 dniowych zrobiłam betę ok 27 dc i wyszła 790, więc naprawdę nie wiem jakie to jest to dobre laboratoriumwink
            • zalamanalala81 Re: beta cena koszmar 24.02.11, 12:32
              OOOOOoooo, widzę, że jesteś z mojego miasta big_grin
            • zalamanalala81 Re: beta cena koszmar 24.02.11, 12:32
              Oooooo widże że jesteś z mojego miasta big_grin
              • ania_1303 Re: beta cena koszmar 25.02.11, 14:11
                A ja dziś zapłaciłam 29zł (Łódź), w ponieważ robiłam jeszcze parę innych badań, to w sumie zostawiłam 156 zł!!! NIeźle, co?
    • kobietka_29 Re: beta cena koszmar 26.02.11, 11:42
      A na co ci beta? Nigdy nie robilam. I nie rozumiem tej wariacji ze sprawdzaniem sobie bety kazdego dnia. Jestes na cos chora?
      • wuika Re: beta cena koszmar 26.02.11, 12:29
        Po to, żeby wiedzieć, czy ciąża się dobrze rozwija. Nie rozumiesz - nie rób, nikt Ci nie każe.
        • kobietka_29 Re: beta cena koszmar 26.02.11, 12:40
          Nie, nadal nie rozumiem. od tego, zeby wiedziec, czy ciaza sie dobrze rozwija, sa badania lekarskie.
          • misiontko999 Re: beta cena koszmar 26.02.11, 13:21
            W Częstochowie w Diagnostyce 30zł.

Beta jest badaniem lekarskim. A Wuice chodziło o to, że na początku ciąży nie widać na USG zarodka. Często jest to pęcherzyk ciążowy. Więc lekarz kieruje na Betę, żeby wiedzieć czy dobrze przyrasta po 48 godz. Nie jest to jakiś pewny wyznacznik, że ciąża się dobrze rozwija, bo nieraz jest tak, że w pęcherzyku nie pojawi się zarodek i wtedy wywołują poronienie lub łyżeczkują. Ale gdy beta prawidłowo przyrasta, raczej, powtarzam raczej, wyklucza się ciążę biochemiczną.
            Pozdrawiam serdecznie. smile
            • pokusa84 Re: beta cena koszmar 26.02.11, 16:24
              o wiodzę, że też jesteś z Częstochowy smile super big_grin
            • kobietka_29 Re: beta cena koszmar 01.03.11, 14:59
              Wiem, jaki jest cel badania bety. Dziekuje. Dziwi mnie jedynie, ze tak wiele kobiet na forum bardziej wierzy becie niz badaniu lekarskiemu. Robicie sobie prywatne badania krwi, a potem, chociaz wiekszosc z was nie ma zadnego wyksztalcenia medycznego, analizujecie te wyniki na forum. Niektore kobiety jeszcze przed terminem miesiaczki po pozytywnym tescie zaczynaja sobie robic bete. Dla mnie to obled, tak masywnie wywierac presje na sama siebie. To nie prowadzi do niczego dobrego.
          • wuika Re: beta cena koszmar 26.02.11, 14:33
            Na etapie 5-6 tygodnia badania powie Ci, że jesteś w ciąży, a nie, czy ona dobrze się rozwija. Szkodzi Ci to, że ktoś pójdzie się zbadać i będzie spokojniejszy? Jestem po jednej ciąży biochemicznej i z aktualnej zaczęłam się cieszyć i w ogóle dopiero ją dopuściłam do myśli dopiero w momencie, kiedy druga beta potwierdziła prawidłowe przyrastanie.
            • kobietka_29 Re: beta cena koszmar 01.03.11, 15:03
              Na tym etapie, nie powie Ci tez beta, czy ciaza sie dobrze rozwija. Przyrastajaca beta powie Ci jedynie, ze pecherzyk rosnie, a nie, ze cos w tym pecherzyku sie rozwija. Jestem po poronieniu i po ciazy biochemicznej. Ponad rok staralam sie o nastepna ciaze. Przez caly ten czas nauczylam sie jednegow tej kwestii- cierpliwosci. Odpowiedz na to, czy ciaza rozwija sie prawidlowo dadza mi tak czy inaczej tylko i wylacznie odpoweidnie badania lekarskie.
    • gazeta_mi_placi Re: beta cena koszmar 26.02.11, 20:50
      Drogo, test ciążowy wychodzi taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka