Dodaj do ulubionych

mamy po 35 roku życia poszukiwane

24.07.11, 09:17
Witam, mam 38 lat i rozważam możliwość posiadania 3 dziecka, zdaje sobie sprawę, że w tym wieku zmniejsza się dramatycznie moja płodność więc szanse na to są małe, no ale gdyby się udało,to chciałabym zapytać o wasze doświadczenia z ciążą w takim wieku. Boje się o zdrowie maluszka, ale lekarz mi mówi, że skoro mam dwoje zdrowych dzieci, w związku z tym szanse na urodzenie dziecka chorego są mniejsze. Jestem pełna obaw. Dodam że pierwsza córeczkę urodziłam w wieku 30 lat, a drugą w wieku 35 lat. Jak było u was,napiszcie proszę......
Obserwuj wątek
    • nika.lucja Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 11:40
      moja pierwsza córka (teraz ma prawie rok) urodzila sie zaraz przed skonczeniem przeze mnie 37 lat, super zdrowa, planuję drugie wkrótce smile nie mam żadnych obaw, wierzę ze będzie dobrze
      • iwonagos Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 12:06
        Pierwszą córkę urodziłam w wieku 38 lat po 8 latach starań (zdrowa niby jak ryba), drugą poczęliśmy w 1 cyklu starań, urodziłam po 36 urodzinach. Myśl o 3 dziecku gdzieś się nam tam w głowach kołotała.... Mąż po 4 miesiącach przyjechał z zagranicy na święta i .... we wrześniu urodzi się nasze 3 dziecko - nieplanowane. SYNsmile Dwie córeczki zdrowe, śliczne, kochane (jak dla każdej mamy). Trzecia ciąża podręcznikowa, wszystkice badania super. Dodam, że w 3 ciążę zaszłam dość szybko po całkowitym usunięciu tarczycy.

Czasem przeraża mnie tylko myśl, że gdy moje dziecko ostatnie będzie miało 18 lat, ja 56...
        • iwonagos Re: ajć pomyłka:) 24.07.11, 12:12
          Pierwszą córkę urodziłam w wieku 33 latsmile
    • kasiak37 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 12:40
      nie przesadzajsmile.Urodzilam corke(3 dziecko) w wieku prawie 38 lat,w ciaze zaszlam po 16 latach brania tabletek zaraz w po odstawieniu i pierwszej naturalnej miesiaczce.
      Moja przyjaciolka urodzila 3 dziecko w wieku 42 lat,w ciaze zaszla momentalniewink
      Obydwie mamy zdrowe dzieci,ja robilam tylko usg genetyczne 11-14tc u specjalisty.
      • bialasek75 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 19:58
        Pierwsza córka urodzona w wieku 34 lat, druga ciąża w wieku 36 lat utracona w 6 tygodniu, planujemy kolejne. Jeśli się uda, urodzę w wieku 37 lat.
    • magdusia11 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 20:29
      Pierwsza Córcia urodzona w wieku 25 lat smile teraz po prawie 9 latach przyszło pragnienie drugiego Dzieciątka smile jeśli urodziłoby się tak jak planujemy czyli latem przyszłego roku to będę też już miała prawie 35 lat smile wierzę,że będzie dobrze smile
      Pozdrawiam i życzę owocnych starań smile
    • black.joanna Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 23:06
      Mam 3,5l synka, teraz jestem w ciąży a mam 38 lat smile Moja pani dr powiedziała, że w UE 38lat, to średni wiek na PIERWSZE dziecko, więc nie ma się czym martwić. Powodzenia smile
      • agusia_mamusia Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 24.07.11, 23:32
        38 lat to średni wiek na 1 dziecko w UE???? Ta JASNE!!!!
        bzdura komletna.
        • anka000001 co to znaczy sredni wiek ? 25.07.11, 14:50
      • norah [...] 25.07.11, 21:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kasiak37 norah 25.07.11, 21:33
          w watku na szpilce u gory forum znajdziesz troche o sygnaturkach i ch regulaminowej wielkosci.Zastosuj prosze w praktycewink
    • julita165 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 26.07.11, 14:47
      Za nieco ponad miesiąc kończę 37 lat, a za półtora urodzę moje pierwsze dziecko smile Zachodzenie w ciążę bez żadnego leczenia i kłopotów aczkolwiek zabrało nam to 10 miesięcy. Cała ciąża jak dotąd bez najmniejszych problemów i dolegliwości, czuję się bardzo dobrze, wyniki świetne, dzidziuś też bez zastrzeżeń także nie ma co się bać. W ogóle to mam w swoim otoczeniu całą masę ciężarówek lub świeżo upieczonych mamuś w wieku 35-39 lat i wszystkie tak przechodzą ciążę i mają zdrowe dzieci smile
    • 3fanta Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 26.07.11, 21:27
      Mam 38 lat i jestem w 36 tygodniu ciąży.Pierwsze dziecko syn 17 lat i teraz będzie córkasmile
    • katarzyna.br Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 27.07.11, 18:46
      Witam, dzięki za wpisy. Byłam dzisiaj u swojego " gina", powiedziałam mu że myślę o trzecim dziecku, ale że mam obawy, mój wiek, zdrowie dziecka etc.,a on powiedział, że obecnie jego pacjentki to głównie kobiety w wieku 33-40 lat, i że w moim wieku kobiety mają dopiero pierwsze dziecko, także dodał mi otuchy i powiedział, że jak są chęci to trzeba działać......
      Zobaczymy.....
      Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania
      • homerowka Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 06.08.11, 18:53
        hej- jestem kolejnym przypadkiem,37 lat,4 miesieczny ,zdrowy synek spi mi na kolanach wink
        jak cud wink
    • mamba30 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 07.08.11, 08:27
      Witaj. Druga ciąża też w "późnym" wieku smile. Różnica między synami 16,5 roku. Zaszłam przy 1 podejściu, sama byłam w szoku. Ciąża prawidłowa, czułam się lepiej, nie miałam mdłości. Badania rewelacyjne. Co prawda leżałam 2 połowę ciąży, ale to z powodu przedwczesnych skurczy. Powtórka z 1 ciąży, więc to nie kwestia wieku.

Synek urodził się zdrowiusieńki, cudny, śliczny i jestem szczęśliwa. Z racji wieku będziesz miała możliwość robienia badań genetycznych. Jak pragniesz kolejnego dziecka, to się nie zastanawiaj, tylko do dzieła smile Powodzenia.
      • zabcia35 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 11.08.11, 21:33
        W wieku 38 lat urodziłam moją 3 córeczkę, zdrową jak ryba smile Włąsnie ma teraz póltora roku
        Zycze szczesliwej ciąży i łatwego ( a z pewnoscią masz szansę aby tak było ) rozwiązania smilesmilesmile
        • jula1023 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 11.08.11, 22:57
          Ja urodzilam moja upragniona coreczke w wieku 41 lat, po 20 letniej przerwiesmile
          Ciaza i porod ksiazkowy.
          Zycze powodzenia i odwagi.
    • jeza_bell Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 12.08.11, 08:30
      Najstarszy 18 letni, najmłodszy 6 miesięczny.
      Cudowna różnica wieku.
      Co do strachu, to towarzyszy każdej ciąży- trzeba go po prostu oswoić smile
    • minerwamcg Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 14.08.11, 21:40
      Przebijam - pierwsze dziecko urodziłam mając 42 lata smile Zdrowe.
      Moja ciotka dobre pół wieku temu mając po czterdziestce urodziła dwoje w odstępie dwóch lat. Też zdrowe, wybitnie zdolne. Więc chyba można? smile
      • lwiczka99 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 15.08.11, 21:35
        Dzięki dziewczyny, dodałyście i mnie otuchy. Dziś kończę 35 lat i od 2 lat czekam na upragnioną 2 ciążę. 1 dziecko ma juz 12 lat.
      • gaba613 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 17.08.11, 22:41
        minerwamcg napisała:

> Przebijam - pierwsze dziecko urodziłam mając 42 lata smile Zdrowe.

Ja też, ja też smile Ma już 11 dni.
        • aja-77 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 18.08.11, 18:22
          ja mam 34 lata i jak powiedziałam gince ze się przejmuję ze już jestem stara na pierwsze dziecko, to powiedziała, że wiekiem w ogóle się nie powinnam przejmować
          • gaba613 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 19.08.11, 12:55
            aja-77 napisała:

> ja mam 34 lata i jak powiedziałam gince ze się przejmuję ze już jestem stara na
            > pierwsze dziecko, to powiedziała, że wiekiem w ogóle się nie powinnam przejmow
            > ać
            Dobrze powiedziała smile
            Przypominam: ja mam 42 lata i dwutygodniowe dziecko (pierwsze) tongue_out
        • minerwamcg Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 01.09.11, 14:15
          Gratulacje!!!
    • mama390 Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 26.08.11, 15:14
      Witam.Kasiu ja mam 39 lat.Pierwszą ciąże poroniłam.Z drugiej mam syna 16 lat.I nagle bom własnie dowiedziałam się,ze jestem w ciąży.Mało tego mam ciążę bliżniaczą.Jest zagrożona ,mam plamienie i sama nie wiem jak będzie.Każdy przypadek jest inny.
    • tylkocafe Już się bałam,ze najstarsza na forum jestem :) 15.09.11, 10:23
      A u mnie było trochę inaczej.Pierwszy poród -19lat(sn,córka),drugi-35(cc,syn).Pod koniec listopada będzie 3(syn),czyli będę miec 38lat.
    • tylkocafe Re: mamy po 35 roku życia poszukiwane 15.09.11, 10:33
      1 ciąża-bez problemów.
      2-początkowe rokowanie +/- ze względu na mięśniaki.Poród w 40tyg,cc bo groziila zamartwica .Dziecko miało asymetrię,teraz jest podejrzenie zachowań ze spektrum autyzmu.Dwóch psychologów i 2 sprzeczne opinie.Syn kontaktowy,bardzo rozmowny,rozrabiajacy .Nasze pierwsze dziecko z cudownymi lokami smile
      3-mięśniaki,krwiak na kosmówce(był do 5mies ciąży)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka