Dodaj do ulubionych

czym się leczyć we wczesnej ciąży :(

09.01.12, 09:45
Dziewczyny podajcie mi wasze sposoby na leczenie przeziębienia we wczesnej ciązy.Coś mnie zbiera choróbsko,a chciałabym od razu walczyć z tym dziadostwem
Obserwuj wątek
    • mysia1103 [...] 09.01.12, 09:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiak37 mysia i madziulaz 09.01.12, 16:10
        prosze zapoznac sie z watkiem na szpilce u gory forum dot.sygnaturek i ich regulaminowej wielkosci.
    • naftalka5 Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 09:59
      Herbata z sokiem malinowym i cytryną, dużo wit C, jadłam czosnek (fuj) tongue_out i leżałam pod kołdrą. Na gorączkę brałam 1 apap.
      Trzymaj się ciepło i nie daj się chorobie smile
      • mola_84 Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 10:36
        Na gardlo tantum werde, cherbatka z sokiem malinowym, miod, mleko z czosnkiem, na kaszel syrop z cebuli albo selera. Jesli to ci nie pomoze a bedziesz miec temp to apap i do lekarza po antybiotyk, lepiej jak zwalczysz infekcje antybiotykiem niz jaby dzieciatko mialo sie rozwijac w infekcji, glowa do gory bedzie dobrze
    • mamuniaolunia Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 10:45
      Mi pomogło osccilloloccocinum, czy jakkolwiek się to pisze smile To lek homeopatyczny, ale bardzo skuteczny. Dodatkowo herbata z miodem i cytrynką.
      • agu-lap Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 10:49
        Mi lek rodzinny zalecił syrop Drosetux i Esberitox N. W ulotce tego drugiego było, że w ciązy ostroznie z tym lekiem, ale koszmarny kaszel i bolące gardło mnie skutecznie przekonały.
        • dzieciusie3 Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 10:59
          Ja nie kaszle i nie mam kataru-na szczęście jednak cały czas mam 37,5-37,7 wyżej nie idzie,pobolewa mnie gardło i czuję się taka rozbita.
          • madziulaz [...] 09.01.12, 11:27
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • annika23 Mój patent 09.01.12, 11:58
              - 3x dziennie naturalny antybiotyk (przepis od koleżanki z forum), czyli 6 rozgniecionych ząbków czosnku, do tego sok z połowy cytryny, wszystko zalane pół szklanki przegotowanej chlodnej wody - pić trzy razy dziennie po łyżce stołowej przez ok3-4 dni.
              - 3 x dziennie herbata z korzenia imbiru- imbir obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy przez 20min. potem powstały napar dosładzamy miodem i pijemy jak najcieplejszy. Bardzo rozgrzewa, lepiej niż ferwexy, gripexy itp.
              - w razie kaszlu:
              * syrop z buraka czerwonego. Buraka kroimy w plastry do słoika, każdą warstwę zasypujemy cukrem i wstawiamy no nagrzanego, ale wyłączonego już piekarnika na 2-3 h. Powstały sok można podawać już 6 miesięcznym dzieciom i co najważniejsze działa!!!
              * syrop z cebuli - robi się go tak jak tego z buraka
              Ja za każdym razem leczyłam się tymi specyfikami w ciąży, wypróbowałam również na synu z dobrymi efektami, także zestaw godny poleceniasmile
              • oregano29 Re: Mój patent 09.01.12, 13:47
                prenalen syrop. masc majerankowa pod nos, sol morska do nosa, ew.syrop z cebuli smile i kołdra smile pozdrawiam
              • kotkowa Re: Mój patent 09.01.12, 15:27
                W ciąży nie powinno się jeść tyle czosnku, może powodować skurcze i krwawienia. Max 1-2 ząbki dziennie. To samo rozgrzewające herbatki z imbiru, czy liści malin.
          • cztero.listna dziedziusie 09.01.12, 19:08
            ale podwyższona temperatura to norma ja tak miałam w ciąży dość długo. Co do gardła to wystarczy jakiś homeopatyczny na chrypkę i będzie git a reszta objawów jak dla mnie wygląda na ciążowe smile
    • kotkowa Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 15:26
      Moj zelazny zestaw to:
      Tantum Verde pastylki lub spray
      syrop Stodal
      syrop z cebuli
      mleko z miodem i czosnkiem (max zabek dziennie)
      Paracetamol w razie goraczki dochodzacej do 38
      na katar sa takie krople bezpieczne homeopatyczne euphorbium compositum c, czy jakos tak.
      • bbbooommm Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 21:54
        Jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży to następnego dnia rozbolało mnie gardło. I wyobraż sobie że przez 2 miesiące chodziłam z tym bolącym gardłem, u lekarzaa byłam chyba z 5 razy, nic mi nie pomagało ani domowe specyfiki ani apteczne. nawet robiłam wymaz z gardła ale nie było żadnych bakterii. a później mi przeszło z dnia na dzień i nawet nie wiem po czym.
        • dzieciusie3 Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 09.01.12, 22:16
          Mam nadzieję,że jutro przejdzie bo ciężko funkcjonować w domu sad
          • mgd20 Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 10.01.12, 09:31
            Mamuniaolunia leki homeopatyczne dzialaja na zasadzie efektu placebo. Mozesz je jesc jak cukierki-ich glowny skladnik to cukier i woda. I na 100% nie lecza smile
            Na przeziebienie inoslabienie organizmu polecam mixture : pol soku z cytryny+szczypta imbiru+szczypta kardamonu+duzo cukru wszystko zalac wrzatkuem i pic bardzo cieple.
            • krzysiowa_mama Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 10.01.12, 11:51
              Zgadzam się odnośnie homeopatii - to w ogóle nie jest lekiem, a producenci się wycwanili i piszą, że zawiera informację leczniczą, (czyli wodę i cukier). Największe spustoszenie homeopatia wywołuje u dzieci, bo rodzice zamiast leki podają miksturki homeopatyczne i tak zwykły katar czy przeziębienie rozwija się w poważną infekcję lub chorobę...
              Osobiście polecam cebulę smile jak mnie zaczęło brać jakieś cholerstwo zafundowałam sobie 3 dni z cebulową kolacją plus rozgrzewająca herbatka i odpukać - jeszcze nie chorowałam smile
              Dzieciusie - tak na marginesie to ogromnie Ci gratuluję.... no i trzymaj się w dwupaku kobieto! big_grin
    • 0-monka Re: czym się leczyć we wczesnej ciąży :( 11.01.12, 17:28
      Ooo dzieciusie3 a Ty w ciąży??? Oj rany przegapiłam, bo głównie na czerwcówkach siedzę! Wieeelkie gratulacje!!! Strasznie się cieszę big_grin big_grin big_grin Mieliście dać sobie spokój ze staraniami, a tu takie wieści!
      A do tematu to faktycznie też polecam jak mgd20 napar z imbiru z cytryną, fantastycznie rozgrzewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka