borowka78 Kopniaczki:)) 18.10.04, 17:07 czesc Mamusie) Wpadam teraz na nasz watek rzadziej, ale postaram sie od czasu do czasu cos tu napisac. Strasznie lubie tu byc)) Po piatkowym USG czuje sie rewelacyjnie-kamien z serca, ze z dzidzia wszytko ok. Nie denerwuje sie, nie zwracam sie do brzuszka per pani Julcia, tylko teraz Junior i sa tego efekty Maly w sobote mnie kopnal-jakie to cudowne uczucie!!! Strasznie kocham to moje slodkie malenstwo!! Odstawilam dzisiaj juz na dobre Duphaston, lekarz powiedzial, ze przez kilka dni mam brac Relanium, ale mam obawy...Nie denerwuje sie, nie przemeczam, wiec sama nie wiem co mam zrobic( doradzcie!!! Poza tym weekend w Kolobrzegu- super, z Juniorem nawdychalismy sie jodu na zapas A jak tesciowa szalala na punkcie mojego brzuszka) Oby juz nic zleego sie nie wydarzylo, chyba starczy tych wszystkich moich stresow, prawda?!! Zajrze tu za kilka dni, trzymajcie sie cieplo Asia i Junior Odpowiedz Link Zgłoś
amania brzuch mi rośnie... 18.10.04, 19:58 mam teraz taki jaki w poprzednich ciążach miałam dopiero w szóstym miesiącu Trzeba będzie niebawem powiedzieć córce, ale jakoś nie mogę się zebrać. Ciekawe jak zareaguje moja pięciolatka. jak dotąd to marzy o siostrze, ale...dziewięcioletniej. anfi, dziękuję za dopisanie do listy Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: Kopniaczki:)) 19.10.04, 09:51 Borówko-Asiu, jak zareagowaliście na Juniora? Przecież byłaś pewna że to będzie Julia? Mój monsz chce Julie, a ja Pawełka - mały konflikt interesów W przyszłym tygodniu ide na USG 3D i bardzo się obawiam - wiadomo, wszystko jest w jak najlepszym porządku, oprócz zabiegu, który prawdopodobnie będę miała w przyszłym miesiącu pod pełną narkozą i tego sie trochę obawiam. Zazdroszczę Ci weekendu w Kołobrzegu... marze o morzu Asiu, nic sie już złego nie wydarzy! Myśl pozytywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Kopniaczki:)) 19.10.04, 11:14 Cześć Dziewczyny))) Dawno mnie tutaj nie było i teraz nie wiem co komu chciałam napisać... Cieszę się każdą pozytywną informacja od Was))) Mój dzidziulek na razie rzadko się odzywa i bardzo delikatnie kopie mamusię, a tatuś niestety coś nie może utrafić) Do gina dopiero za 2 tygodnie i wtedy USG połówkowe. Nie mogę się już doczekać Tak bardzo chcę znowu zobaczyć maluszka i usłyszeć od mojego gina, że wszystko ok) Ja też chodzę często do WC Mój pęcherz się buntuje W nocy musowo raz, czasami nawet dwa W piątek będę robić wszystkie badania: krew + mocz. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre Czujemy się znakomicie, więc dlaczego miałoby być coś nie tak. Brzuszek mam naprawdę ciążowy) Już wszyscy widzą, co jest grane)) Nawet Ci niewtajemniczeni sami mogą zobaczyć)) Bardzo się z tego cieszę, chciałam żeby szybko było widać) Nie chcę pisac o smutnych rzeczach, ale mieliśmy ostatnio trochę przeżyć... Mam nadzieję, że nie odbije się to na dzidzi... Mój ośmioletni braciszek miał wypadek, potrącił go samochód... Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i dzisiaj, albo jutro wyjdzie ze szpitala W dodatku ja dowiedziałam się dzień po wszystkim i to przez przypadek, bo nie chcieli mnie denerwować... Gratuluję synków)))) To już dwóch chłopców)) Ja też się nie mogę doczekać aż gin powie, kto mieszka u mnie w brzuszku Pozdrawiamy) Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 dzisiejsze USG:)))) 19.10.04, 21:28 Witam, właśnie wróciłam z wizyty u mojej ginki. Jak zwykle strasznie się bałam a okazało się, że niepotrzebnie)) W końcu słyszałam puls mojej dzidzi , wynosił 140 i to podobno ok)) Później było usg i oglądanie dzidzi, wszystko w normie)) A na następną wizytę mam mieć ze sobą kasetę i będziemy oglądać dzidzię bardzo szczegółowo, co będzie oczywiście nagrane na kasetę. Pani doktor powiedziała, że moją ciążę można już określić jako zdrową!!!! Tak strasznie się cieszę))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 niestety leze od 4 dni 19.10.04, 22:58 ja rowniez pragne do was dolaczyc w marcu 29? obecnie bole skurczowei brzuszek twardy jak kamien, wczoraj jeszcze mialam problem, aby dojsc do toalety, dzis wieczorem troszke lepiej, w szpitalu mnie nie zatrzymali, bo szyjka zamknieta...a ja i tak truchleje tu sama w domu ze strachu ciesze sie na was i wasze zdrowe bobaski pozdrowionka moj Tuptus lub owa ? na razie nie zdradzilwielkiej tajemnicy, a teraz jeszcze tak bardzo chcialabym go juz poczuc, moze to uspokoiloby mnie choc na chwile... Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: niestety leze od 4 dni 20.10.04, 07:07 Trzymaj się mgg1,musi być dobrze. A może zgłoś się do szpitala, tam zrobią Ci porządne badania i na pewno Ci pomogą, a ty będziesz spokojniejsza. Teraz nie możesz się tak denerwować. Ja też nie znam jeszcze płci)) Na kopniaczki również nie mogę się doczekać))) Ale pani dr stwierdziła,że już na dniach powinnam je poczuć.......zobaczymy)) Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Witam serdecznie;)))) 20.10.04, 09:22 Alice - puls 140 u dziecka jest bardzo dobry, mój dzidziuś też się tak bardzo spieszy U mnie wszystko OK, samopoczucie na razie dobre, apetyt w normie (ostatnio jadłam przepyszne śledziki Lisnera mniam, wieczorem brzuszek jest dużo większy niż w ciągu dnia. Wieczorami w ogóle czuję się już trochę zmęczona. Mam trochę dosyć pracy ze względu na różne uszczypliwości. Ale poza tym....cieszę się, że niedługo będzie trochę wolnych dni, może odpocznę. Pozdrawiam Was mamusie aga Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: Witam serdecznie;)))) 20.10.04, 11:09 Jagasz, u mnie też brzuszek wieczorami jest większy niż rano. No i w końcu muszę rozejrzeć się za jakimiś ciążowymi spodniami, bo w moich już robi mi się niewygodnie))) A śledziki też lubię Pozdrawiam serdecznie, Alicja lilypie.com/days/050327/1/0/1/+1 Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: niestety leze od 4 dni 20.10.04, 13:04 Mgg1, trzymaj się cieplutko Wszystko będzie dobrze) Życzę tego Wam wszystkim Sula, biedactwo... oby choroba szybko minęła. Dużo zdrówka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: MARZEC 2005 20.10.04, 09:22 Cieszę się, że większość z Was ma same dobre wiadomości, za pozostałe trzymam kciuki (mgg1 i Agusik - w związku z braciszkiem). Ineta, gratuluję chłopczyka... to już trzeci marcowy chłop! Ja też zaliczam w nocy jeden wypad do WC, a w dzień... nie zliczę. I też brzuch się buntuje przy nagłym poderwaniu, podobne efekty przy kichaniu w pozycji wyprostowanej... w związku z katerem ostatnio ciągle byłam skulona )). Amania i Jagasz, jeśli tylko reakcja Waszych córeczek na dzidziusia miałaby być choć odrobinę podobna do Natalki... to nie zwlekajcie. Ja mam łzy w oczach, kiedy Natusia dopytuje o zdrowie i samopoczucie maleństwa, zwraca mi uwagę "mama, tylko uwaziaj, ziebyś sie nie pziewróciła,", czy też tacie: "tata uwaziaj na mamy bziusiek", tuli się do brzucha, wita sie się z nim i wyczekuje na kopniaczki, przykładając swoją malutką rączkę: "puka juź?"... To jest niesamowite, do nikogo jeszcze nie miała tak pozytywnego nastawienia. Borowko, nie bierz tego relanium, jeśli nie widzisz takiej potrzeby, po co maluszkowi takie "wspomaganie" skoro mama sobie sama świetnie radzi. U mnie natomiast lekka poprawa, wygląda na to, że domowe sposoby wystarczą. Maleństwo kopie, "że ho, hooo", więc choróbsko chyba na nie nie wpłynęło źle... na szczęście to już nie ten groźny I trymestr. Nie mogę się doczekać poznania płci... Pozdrawiam marcóweczki, Ania 20 tc Odpowiedz Link Zgłoś
sula_i_komary Re: MARZEC 2005 20.10.04, 11:15 Witam i pozdrawiam! Ja od rana jestem załamana.Dopadła mnie chyba jakaś grypa żołądkowa lub się zatrułam (obsawiam pierwsze).Tak się boje!!Najgorsze jest to ,że brzuch mnie boli i bardzo się martwię czy to nie zaszkodzi dzieciom.Chyba będę wymiotować...a przez całą 20 tyg. tego nie doświadczyłam...nie będę mówić nawet o biegunce . Trzymajcie się i oby takie paskudztwa Was omijały z daleka Sula i bliźniaki 20t6d Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 *****************LISTA MARCÓWECZEK************** 20.10.04, 09:36 zpomniałabym o aktualizacji: wciągam mgg1 i dopisuje adnotacje przy inecie gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - ? - 1 cykl - 1 dziecko m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
ullaaa1 Re: *****************LISTA MARCÓWECZEK*********** 20.10.04, 11:19 ...i jeszcze ja )) ULA termin na 03 marca 2005, nasz pierwszy dzidziuś,na 90% córeczka ))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: *****************LISTA MARCÓWECZEK*********** 20.10.04, 12:23 Wreszcie jakaś dziewzcynka))) Gratulacje Tak pomyslałam, że może powiem Marcie po połówkowym USG. Boję się reakcji zagrożenia, dopiero co poszła do przedszkola nie chcę aby poczuła sięw jakiś sposób odrzucona, zapomniana. Pozdrawiam brzuchatki A ile macie w pasie (mierzone wieczorem aga Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Cześć:) 20.10.04, 13:03 Ja mam nadal troche doła związanego z wypadkiem mojego braciszka( Mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze... ale i tak się strasznie denerwuję... Wiem, że to niedobre dla dzidzi... Alice, cieszę się, że u Ciebie lepiej) Jagasz, ja mam w pasie 84cm - mierzone dzisiaj rano A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Cześć:) 20.10.04, 13:13 Napiszę jutro jak tam moja talia Proszeo miary wieczorne Agusik napisz jak tam Twój braciszek, koniecznie! aga Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Cześć:) 20.10.04, 14:18 Dziewczyny, dzięki za troskę Dzisiaj jeszcze Filip będzie miał badania a jutro już ma iść do domku Nareszcie Dla ośmiolatka takie leżenie w łóżku to istna katastrofa Ja się jednak cały czas boję, żeby nie było żadnych późniejszych skutków ubocznych... A temu cholernemu (przepraszam za wyrażenie) kierowcy nie podaruję!! Jagasz, w takim razie ja zmierzę jeszcze wieczorem, żebym przy Was kiepsko nie wypadła I napiszę jutro... ale chyba nie będzie wielkiej różnicy Buziaki i trzymajcie się zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia77 Re: *****************LISTA MARCÓWECZEK*********** 21.10.04, 21:26 Aktualizuję listę i uzupełniam karolcię77: gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Re: *****************LISTA MARCÓWECZEK*********** 27.10.04, 08:07 Dopisuje sie do listy marcówek na szarym burym końcu pod hasłem azylek > > gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko > wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik > zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś > 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? > Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko > - na 100% chłopak) > tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko > kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko > karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko > m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś > borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia > - chłopczyk (Marcin) > jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko > dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko > edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia > sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! > aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko > iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia > anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko > amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś > monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś > kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko > agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia > jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia > Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? > dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko > mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko > Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko > ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko > - chłopczyk > niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko > socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia > alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko > niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko > ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia > mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? > mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko > azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
kamea18 Re: MARZEC 2005 20.10.04, 14:15 Daaaaawno mnie tu nie było. Zaglądam i co widzę: przybyło i marcóweczek i wątek tak jakoś się rozrósł Dużo mam do nadrobienia. Widzę, że niektóre z was już znają płeć dziecka, ja jeszcze ciągle nie wiem kto mnie tam poszturchuje od środka. I USG, ktore ewentualnie mogłoby to ujawnić, muszę przesunąć, bo jestem unieruchomiona czyli siedzę w domu na zwolnieniu. Brzuszek już spory, od jakiś dwóch tygodni chodzę już w ciążowych spodniach. Samopoczucie ok, minęły wreszcie te okropne bóle głowy, które i w pierwszej ciąży dały mi niźle popalić. Uwierzycie, że to już połowa ciąży (dla niektórych wkrótce). Z jednej strony fajnie, ale z drugiej to niestety ta "lżejsza" połowa . Serdecznie pozdrawiam wszystkie marcowe mamy. Trzymajcie sie ciepło . Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: MARZEC 2005 20.10.04, 15:31 Mnie tez troche nie bylo (brak netu) i ciesze sie, ze mam tyle do czytania Fajnie wiedziec, ze jest juz kilku facecikow i jedna laseczka w maminych brzuchach )) ja na polowkowe ide za 3 tyg. i sama nie wiem, czy chce znac plec czy nie (poki co wszyscy naokolo chca wiedziec, kto siedzi u mnie). Ostatnio mialam robione full badan (toxo, rozyczka, cytomegalia, hiv, zoltaczka i podstawowe krwi, moczu i pelno innych) i wszystko jest ok. Na AFP sie nie zgodzilam. Mam przyjmowac zelazo i kwas foliowy na zmiane, zadnych innych witamin - zreszta jak oszalala wsuwam jablka i gruszki, czasem z moja coreczka mandarynki i winogrona. Od poczatku ciazy przytylam ok 3 kg, a w pasie postaram sie zmierzyc wieczorem jak nie zapomne. Do toalety tez latam jak oszalala w dzien i w nocy... pozdrawiam wszystkich Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: MARZEC 2005 20.10.04, 20:44 Witam Własnie się zmierzyłam i mój wieczorny obwód w pasie to 83cm, zdecydowanie wieczorem zmieniam się w kulkę bądź jak to określa mój mąż kwadrat.Na razie oszukuję na ubraniach spodnie trzymają się na luźnym pasku, bez zapinania guzika i niestety coraz częściej suwaka, a na to trochę dłuższy sweter.Tylko długo juz tak chyba nie pociągnę. Wanna ty sobie odpoczywaj i nie martw się, jak szyjka cała i się nie skraca to wszystko pod kontrolą.Pozdrawiam i idę coś zjeść Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 09:51 Cześc Wanna, dobrze, że wróciłaś) Najważniejsze, że z szyjką wszystko ok Wypoczywaj spokojnie) Mam do Ciebie prośbę... mogłabyś dokładnie opisać jak twardnieje brzuch i jak odczuwa się skurcze? Wiem, że to pewnie trudne, ale mi też czasami brzuszek robi się twardy i trochę się tym denerwuję... Wizyta u gina dopiero 02.11 Ja zapomniałam zmierzyć się wieczorem Tak więc na razie podtrzymuję moje 84cm z porannej miary Odpowiedz Link Zgłoś
wanna1999 Re: leżałam na patologii 20.10.04, 19:53 witam, jestem juz w domku... ale od czwartku leżałam na patologii ciąży w szpitalu w Miedzylesiu. Zaczęło sie od twardniejącego brzuszka i skurczów (niebolesne ale nieprzyjemne), i pomimo że szyjka się nie skrócila zostawili mnie na obserwacji. W tej chwili skurcze sie pojawiają ale o wiele rzadziej i nadal zjadam fenoteral. Uważajcie na siebie i na każdy niepokojący objaw. Dodam, ze mój dzidzus wg OM ma 21 tygodni a wg usg 24. Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 09:52 Czesc Mamusie!! JUNIOR pomalu zaczyna szalec, ALE TO TAKIE FAJNE UCZUCIE) Czujemy sie dobrze, brzusio rosnie...Wszyscy sie ciesza, ze bedzie chlopak (ja zreszta tez). Moj mezulek chodzi dumny jak paw) Mysle, ze najgorsze juz za nami i teraz trzeba myslec tylko pozytywnie!!! Agusik-z bratem bedzie wszystko ok, trzymam kciuki!!! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
aska1972 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 10:03 Witajcie, byłam wczoraj u lekarza. Od ostatniej wizyty przybył mi 1 kg, w sumie, od początku 4,5 kg. Słuchaliśmy tęntna, ale krótko bo Dzidzia szalała i uciekała spod apratu Wyniki w miarę, troszkę mało żelaza, więc chyba zacznę łykać jakieś witaminki, szyjka też w miarę, chociaż troszke otwarta. Zalecono polegiwać. Hmmmmmmmm, jak to zrobić z 2 letnim brzdącem???? Więc poleguje nocą Obw. w pasie 86 cm. Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: MARZEC 2005 21.10.04, 10:12 Zapomniałam się zmierzyć wieczorem, zrobie to na pewno dzisiaj. Miałam sięjuż dawno WAs spytać, czy macie może bóle w pachwinach, i wewnętrznych stronach ud? Bo ja się czuję tak jakbym nieźle ćwiczyła gdzieś na siłowni. Nie wiem czy się tym martwić czy nie. Za dwa tygodnie idędo lekarza to spytam. Tak jakbym miała jakieś porządne zakwasy. Może rozciągam siępowoli Pozdrawiam serdecznie, to strasznie miłe, że jest nas tak dużo! aga Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 10:18 Czasami mam takie lekkie pobolewania, ale szybko mijajaj, wiec sie nimu nie zamartwaim. Powiedzialam sobie-dosc zmartwieniom, wiec od ostatniego piatku jestem wiecznie usmiechnieta) I juniorek to czuje, bo mnie slodko laskocze Wczoraj moj Marcin senior) poczul male drganie-ale szalal ze szczescia!!! Zastanawiam sie, czy mozna byc bardziej szczesliwym?!!!!! hmm..a relanium jednak lykam, ma zapobiec ewentualnym skurczom, po odstawieniu hormonow... (odstawilam w poniedzialek)chyba nie zaszkodzi-to tylko kilka dni... Moj obwod pasa jestr okolo ..szok....92 rano....No coz....rosniemy bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 10:35 Borówka78 na prowadzeniu) No, no 92cm) Chociaż to pewnie zależy od tego ile miałyśmy wcześniej, wtedy dopiero można by porównywac Jagasz, ja nie mam takich bóli. Jednak to faktycznie może być po prostu rozciąganie mięśni itp Mnie wczoraj zaczęły pobolewac nogi... ale sama jestem sobie winna, do tej pory chodzę w szpilkach Obiecuję jednak poprawę Kupię jakieś płaskie buty Filip wychodzi dzisiaj ze szpitala Jestem już trochę spokojniejsza, w końcu nie można się denerwowac w nieskończoność. Dzidzia by na tym ucierpiała. Jednak dopiero za pół roku okaże się czy wszystko dobrze... jeżeli przez ten czas nic się nie stanie, to już będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
dorota29 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 11:33 Witam witam!!! Ja mam termin na 25 marca a wg usg na ok17 marca - brzuchol rośnie - wczoraj się wieczorem zmierzyłam i mam o zgrozo))) 88 cm - a zaczynałam od 68 cm)) - wagowo ok 6 kg do przodu - chociaż tak bardzo nie widać - chyba wszystko w brzuch i cycki poszło)) - w sobotę mam wizytę u gin to zobaczymy jak się moja szyjka trzyma - bo ona z tych takich króciutkich - dodatkowo męczy mnie grzybica i to dość mocno już nie wiem jak sobie z nią radzić((( dzidzia wierci się - chociaż czasami się uspokaja na długo i ja wtedy od zmysłów odchodzę)- pozdrawiam wszystkie marcóweczki życzę miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: MARZEC 2005 21.10.04, 10:15 no i ja w końcu też się doczekałam pierwszych ruchów dzidzi ))) a całą niedzielę przeleżałam z reką na brzuchu i nic, a wczoraj wieczorem zaczęło coś się dziać, żadne burczenie, bulgotanie tylko takie delikatne kopniaczki )))))) Wspaniałe uczucie !!!!! we wtorek wybieramy się na USG to może zobaczymy kto to zaczyna broić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 11:44 Witajcie! Nie było mnie trochę, bo komputer znowu w serwisie. (( Musiałam trochę nadrobić z czytaniem. Przedwczoraj byliśmy na usg (to już 20 tc!), wszystko w porządku. Nawet wiek dziecka zgadza się co do dnia! Pan doktor obejrzał dzidzię bardzo dokładnie, sprawdził wszystko co tylko się dało. Na szczęście wygląda, że łożysko jest ułożone prawidłowo, bo poprzednio wyszło nisko. Widzieliśmy nawet dłoń dzidziusia ze wszystkimi paluszkami, i piękne... ziewnięcie! Badanie trwało dosyć długo i maluszek zaczął się niecierpliwić, bo takie usg to dla niego nieprzyjemne brzęczenie. Zaczął się kręcić, kopać, widać było, że jak dla niego to już wystarczy. ) Jeśli chodzi o płeć, to trudno stwierdzić na 100%, ale na razie pan doktor powiedział, że chłopczyka to on nie widzi. )) Chociaż może się jeszcze ujawnić później. Przyznam, że byłabym zdziwiona, bo już się przyzwyczaiłam do myśli, że to dziewczynka! Któraś z Was pytała o bóle w pachwinach. No właśnie! Mam, niestety. Przy dłuższym chodzeniu boli bardzo. Zresztą w ogóle przemieszczam się wolniej niż zwykle, bo i w pachwinach boli, i w brzuchu kłuje. Ale nie jest źle. Jak sobie pomyślę, że niektóre dziewczyny leżą przez całą ciążę... Straszne. Jak tylko jestem "na chodzie" to jest OK. A co do "talii", mierzyłam się jakiś czas temu i wyszło chyba 97 cm... Pozdrawiam Was! Trzymam kciuki za te chorujące. Niestety, taka paskudna pora roku, a w ciąży jeszcze większa szansa na złapanie jakiegoś choróbska. Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: MARZEC 2005 21.10.04, 12:14 ufff...ktos pobil mnie jesli chodzi o obwod talii) ale ja ciesze sie, ze brzusio juz taki duzy i ladniusi) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej zmartwienie 21.10.04, 13:33 cześć czy jest jeszcze ktoś w 20 tc kto nie czuje ruchów? martwię sie i nie moge doczekać soboty i połowkowego USG Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: zmartwienie 21.10.04, 13:40 Iwona, ja zaczęłam dzisiaj 20tc i żadnych regularnych ruchów nie czuję Jedynie czasami takie drobne, delikatne... Chociaż szczerze mówiąc, nie jestem pewna czy to moja dzidzia czy coś innego... Nie przejmuj się Będzie dobrze Dzidziul ma teraz dużo miejsca i może kopać "do środka", więc tego nie czujesz. Daj znać jak było na USG Ja mam dopiero 02.11, chyba się nie doczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 ... dalej leze... 21.10.04, 13:43 pozdrawiam agusiaka i alice i wszystkie marcoweczki, ja tez jeszcze nie czuje ruchow, nieznam plci... och i jeszcze chudne...martwie sie dziewczyny powiedzcie, czy to normalne, aby w ciagu 2 mies nic nie przytyc, a wrecz schudnac? moze dzidzus nie rosnie?nastepna wizyta usg 29.10. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: ... dalej leze... 21.10.04, 14:06 witam wszystkich. ja tez wczoraj zapomnialam zmierzyc sie ...jak nie zapomne dzisiaj, to jutro podam dane. Ruchy maluszka czuje od soboty-niedzieli i jest super. Z Paula tez tak wczesnie zaczelam czuc, a nawet wczesniej. Za dlugo nie moge siedziec przed komputerem bo malenstwo zaczyna kopac - pewnie mu niewygodnie jak siedze taka zgieta. Brzuch tez mi czasem twardnieje, ale znajac to z poprzedniej ciazy nie martwie sie na zapas. Lece do mojego sloneczka, bo sie nudzi po obiedzie. pozdrwiam Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: ... dalej leze... 21.10.04, 14:09 mgg1 napisała: > moze dzidzus nie rosnie?nastepna wizyta usg 29.10. Nawet tak nie myśl! Skoro chudniesz, to oznacza, że dzidzia Cię "objada") I spokojnie sobie rośnie. Nie przejmuj się, zdążysz jeszcze nadrobić Chyba Wam jeszcze nie pisałam, że moja mama przytyła ze mną w ciąży... 6kg!!! Ja w ogóle jestem z rodu patyczaków, więc nie można tego wytłumaczyc tym, że miała zbyt dużo nagromadzonych zapasów) I co? Urodziłam się zdrowa i śliczna A jako małe dziecko byłam fajnym pulpetem) Mgg, ściskam Was mocno Odpoczywajcie Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: ... dalej leze... 21.10.04, 15:38 Dzięki, wzajemnie))) Nie martw się, na pewno nadrobisz wagę, aż będziesz miała dość. A o dzidziusia się nie martw, z pewnością ładnie rośnie i bierze sobie co najlepsze z ciebie))) Moja waga zresztą też jakby stoi w miejscu, ale przyjdzie czas i na to)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: hej, hej... 21.10.04, 14:55 Wanna i mgg1! Oczszędzać się! Myśleć wyłącznie o dziecku w brzuchu! Nie stresować się! Wszystko może zrobić za Was ktoś inny, a jedynym Waszym zadaniem jest donosić szczęśliwie ciążę. I tego się trzymać!!! Iwona, nie martw się, niedługo poczujesz maluszka. pamietam, że dziewczyny na forum pisały, że nawet w 22 tyg. jeszcze nic nie czuły. Cierpliwości, wszystko będzie dobrze. Wiem, że odliczanie rozpoczęło nam się jednakowo, jednak u mnie to druga ciąża i dlatego wcześniej poczułam kopniaczki. Mój brzuch ma 93 cm, a pas (linia z pępkiem ) 86 cm. Ostatnio przybyło mi zatem w pasie - chyba "domek" pnie się w górę. Tymczasem największe harce odczuwam w dolnej części brzucha... wszystko ok, dopóki nie zachce się maleństwu sprintu po pęcherzu. Podobnie, jak u Sockiej podnosi największy bunt, kiedy mama buszuje w sieci . Czuję się super, nic mnie nie boli, jestem mobilna, nawet przygotowuję mężowi ściany do malowania tj, odkurzam, szpachluję - czyli Ania budowniczy! Wszystko to przy jednoczesnej opiece nad Natalką! A co! Pozdrawiam i życzę wszystkim duuuużo zdrówka, Ania 20 tc (jej, jak te tygodnie pędzą)... Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: hej, hej... 21.10.04, 15:07 Oj oj...ja w sumie tez chcialabym wiele rzeczy robic, a nie moge (ale dla mojego Juniorka sie poswiece!!! On jest najwazniejszy!!! Najgorzej, ze w najblizszych miesiacach (oczywiscie przed marcem), czeka nas remont mieszkania, ktore mamy zamiar kupic juz niedlugo...i nie bede przydatna!!! ale co tam... bede tylko nadzorowac Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: hej, hej... 21.10.04, 15:57 Dziewczynki, faktycznie odpoczywajcie duzo i najwazniejsze - nie martwcie sie na zapas. Maluszek na pewno rosnie i ma sie swietnie!!! A kopniaczki pewnie jeszcze beda Was po nocy budzic i spac nie dawac )))) Mnie prawdopodobnie czeka przeprowadzka...druga juz w tym roku. Zanim dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy wyprowadzilismy sie troszeczke za miasto i teraz mam problem, bo prawka nie mam, a autobus jezdzi jak od swieta i gdyby co (tfu,tfu!!!) to nie mialabym jak pojechac do lekarza. Szukamy wiec czegos w centrum i moze w grudniu-styczniu bedziemy sie znowu pakowac i urzadzac mieszkanie. Ale ja to lubie, juz mi sie marzy, jak poustawiam meble, co kupie do pokoju maluchow itp pozdrawiam i lece dalej posurfowac ) Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: hej, hej... 21.10.04, 22:10 Melduję, że w brzuchu mam... jezus maria, 95 cm! Delikatne kopniaczki czuję kilka razy dziennie, najczęściej jak leżę na plecach. I jestem śpiąca, 24 godziny na dobę. W ciągu dnia robię sobie, przynajmniej dwie godzinne drzemki Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: hej, hej... 22.10.04, 08:58 U mnie stan brzuchowy na wysokości pępka: 91 cm. Wczoraj bolał mnie brzuch tam gdzie dziecko ma głowę. Twarda głowa u tego malucha, rozpycha się strasznie. Mgg ja prawie też nic nie przytyłam a wręcz spadłam 700g. Nie martw się nabierzesz teraz. Do mam nie czujących ruchów, poczekajcie jeszcze dwa tygodnie, wtedy powinnyście już coś czuć. Pozdrawiam weekendowo aga Odpowiedz Link Zgłoś
ineta Re: hej, hej... 22.10.04, 09:47 A ja myślałam, że mam wielki brzuch! Wczoraj zmierzyłam się i tylko 83cm! Przy Waszych wynikach to nie wygląda imponująco! Ruchy raz czuję bardziej, raz mniej. W każdym razie żeby poczuć to muszę się przez chwilę na tym skupić. Ale maluch rusza sie niewątpliwie bo jak położna chciała zmierzyć jego tętno to tak śmigał że musiała z aparatem jeździć po całym brzuchu tam i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
m_madi Re: hej, hej... 22.10.04, 10:19 Witam Mój brzucho mierzony wieczorem to 86cm a w pasie 75cm. Wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest w porządku. Zmierzenie tętna też nie było takie łatwe ale sie udało i wynosi ono 134. Po lekarzu wybrałam sie na zakupy i w końcu udało mi sie kupić sobie spodnie ciążowe, teraz tylko musze je troche skrócić bo strasznie długie są. Już wiem gdzie będe rodzić, nie wymagają tam szkoły rodzenia i nie ma żadnych opłat. Może za miesiąc wybiore sie obejrzeć ten szpital, no i musze wypytać co i jak. Tzn co musze koniecznie mieć swoje a co nie. Na USG mam zamiar umówić sie w przyszłym tygodniu, nie wiem dlaczego ale odkładam to już od 2 tyg. Może temu że teraz musze sobie sama to zorganizować bo tam gdzie byłam wcześniej nie da rady,lekarz jest na urlopie naukowym - ok 3 miesiące. Ale wiem gdzie moge iść i tam nie ma kolejek, czeka sie najwyżej kilka dni. Trzymajcie sie ciepło i odganiajcie choróbska. PS. Ja pije aktimela i jest ok. Mąż był chory a ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 dzieki wam wszystkim 22.10.04, 10:34 codziennie tu prawie zagladam, jest mi i Tuptusiowi (owej) duzo lepiej, dodajecie mi otuchy, a tak bardzo nam tego teraz trzeba... martwi mnie to, ze mimo lezenia nie przytylam ani deka, niech juz mnie dalej objada....aby tylko urosl duzy...i zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
sula_i_komary Re: MARZEC 2005 22.10.04, 10:38 Cześć! Dzieciaki coraz bardziej łobuzują i czuje się dużo lepiej.OJJJJ jak miło...Myślałam,że moj brzuch jest super ogromny a okazuje się,że jest tylko ogromny (na wysokości pępka 104)...no a tam mają domek dwa juniory. W poniedziałek będziemy podglądać co się u nich dzieje i może poznamy płeć. pozdrawiam Sula i 2 komary 21t1d Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: MARZEC 2005 22.10.04, 13:19 Sula, ale Ci fajnie z małymi Komarami!!! Ja mam taki brzuchol, że dziś spytałam pana doktora na USG czy to przypadkiem nie blizniaki się chowają Okazuje sie że nie i podobno brzuchol tez nie jest taki wielki jak mi sie zdaje. I dziś się dowiedziałam, że prawdopodobnie rośnie mała Julka Nie chciała się pokazać w całej okazałosci, ale to raczej dziewczynka. Jesteśmy szcześliwi. Ja przedewszysztkim dlatego, że jest zdrowa, a mąż bardzo chciał dziewczynke. Niestety, była przede mną dziewczyna z mężem, wyszła zapłakana. Lekarz powiedział, że nosi obumarła ciąże. A brzuszek miała już spory. Bardzo sie wystraszyłam i zdenerwowałam. Biedna kobieta, tak strasznie jej współczuje. Chce mi się płakać. Ściskam Was, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz MARZEC 2005 22.10.04, 15:21 No i druga dziewczynka, Borówko gratulacje!!! Proponuję powoli wpisywać propozycje imion dla naszych dzieci Możemy zacząć nazywać je po imieniu (jeżeli oczywiście jesteśmy na 100%pewne, że jest to dziewczynka lub chłopiec). W Weekend wybieram się na cmentarze....pogoda ma być cudna Pozdrawiam Was aga Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: MARZEC 2005 22.10.04, 15:24 Cześć) Ja mam dzisiaj troszkę doła... Borówka, jak przeczytałam o tej dziewczynie, to aż zamarłam... Dlaczego takie rzeczy muszą się zdarzać?!!! Wrrrrrrrrrrrrr Trzymam kciuki za nas wszystkie Za ZDROWE i śliczne dzidzie) Życzę miłego weekendu Zapowiada się ładna pogoda, więc warto to jeszcze wykorzystać) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: MARZEC 2005 22.10.04, 16:13 Mam nadzieje, ze zadnej z nas nie spotka sytuacja opisana przez borowke!!! Oby wszystkie maluchy ladnie rosly!!! Agusik nie doluj, pogoda piekna, dzidzia ma sie dobrze, wiec trzeba sie tylko cieszyc! ))) A moje malenstwo jakos dzisiaj cichutko.....mam nadzieje, ze smacznie spi, zeby potem moc pokopac mamusie )) pozdrawiamy Ania i Paula Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: MARZEC 2005 22.10.04, 23:30 Ech Borówko, niestety zdarzają sie jeszcze gorsze rzeczy.... Ja też byłam dzisiaj na przeglądzie sklepów. Niestety w Kaphalu tragedia, spodnie są, ale z takimi paskudnymi workami na brzuch Kupiłam sobie za to takie rociągane dżinsy w Jackpocie, o dwa numery za duże, więc mam jeszcze spore luzy w brzuchu. No i czekam na kolejne spodnie zamówione na www.happymum.pl. Kupowałyście już może coś od nich? No nic, pozdrawiam i lecę spać... Odpowiedz Link Zgłoś
amelia124 Re: MARZEC 2005 23.10.04, 08:29 czesc Dziewczyny. Fajnie, ze coraz wiecej dzieciaczkow kopie Ja sie nie mierze i waze, tylko na wizytach u gin, takze narazie nie wiem ile mi przybylo. Dzidzius rusza sie codziennie coraz bardziej. Ostatnio kopnal tatusia! Wczoraj mialam bardzo pzrykre przejescia w pracy i zasatanawiam sie czy nie rzucic tego i nie pojsc na zwolnienie. Nie odsc, ze czlowiek daje z siebie wszytsko, wiecej niz powienien w tym stanie to jeszcze jakies pretensje. Strasznie sie splakalam wczoraj i chyba musze cos z tym zrobic. Mam nadzieje, ze maluszkowi nie zaszkodzilo, ale na szczescie mocno kopal wieczoram (pewnie tez to przezyl biedactwo). A Wy jak z praca, jak sobie radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota29 Re: MARZEC 2005 24.10.04, 08:15 Witam witam Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej - dzidzia pięknie rośnie i fika koziłki - mamusia też pięknie rośnie 2,5 kg przez 5 tygodni))) - badania w normie ciążowej - dostałam ferrum rek na poprawę morfologii i jakieś globulki na moje grzybki - ciśnienie super 100/50 - więc jestem zadowolona - dzidzia pokazała co ma między nóżkami - ale nie powiem co bo jak pani doktor powiedziała to jeszcze bardzo wcześnie (19 tydz) i wszystko się może wydarzyć))) - najważniejsze że na tym etapie wszystko ok - moja nieszczęsna krótka szyjka się jakoś trzyma więc też ok - kolejna wizyta za 4 tyg i mam nadzieję że też się potwierdzą dobre wiadomości - pozdrawiam wszystkie marcóweczki i życzę zdrówka) - dorota29 z 6 letnim Adrianem i fasolką marcową)) Odpowiedz Link Zgłoś
alice1 Re: MARZEC 2005 24.10.04, 09:15 Strasznie lubię czytać dobre wiadomości po wizytach))) Cieszę się, że wszystko ok!!! Ja już także chciałabym znać płeć........może na następnej wizycie za 3 tyg.... Na razie zwracam się do mojego dzidziulka bezosobowo)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Mały problem 24.10.04, 19:07 Dziewczyny mam do was pytanie, od kilku dni zauważyłam mały wyciek jakiegoś płynu z obu brodawek.Nie jest tego dużo ale ślady na staniku czy piżamie są widoczne, czy to normalne czy może coś mam z hormonami. Czy któraś z was też ma takie niespodzianki bo trochę mnie to stresuje.Poza tym czuje się ok dzidziul kopie wczoraj nawet kopnął tatę.Pozdrawiam Aga i kulka-20tc Odpowiedz Link Zgłoś
kligler Re: Mały problem 24.10.04, 21:04 Hej!!! Kuki ja mam podobnie od paru dni. Myślę, że jest to normalne - nasze pierwsze mleczko )) Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Mały problem 25.10.04, 08:36 Witam po weeekendzie, jak tam wasze samopoczucie???? U mnie z soboty na niedzielę jakieś zatrucie albo sama nie wiem co, w każdym bąź razie noc z głowy, spędzona w WC, tragedia. Zaczynam się jeszcze zastanawiać nad naszym zimowym wyjazdem w góry, czy to jest taki dobry pomysł, coraz ciężej się poruszam, pobolewa mnie dół brzucha, raczej się nie mogę gdziekolwiek pospieszyć, około 6 godzinna podróż.... sama nie wiem, do wyjazdu 2 miesiące, nie wiem czy moje samopoczucie do tego czasu się poprawi... według mnie może być ciężej....Muszępodjąć decyzję do końca tego tygodnia. Cały czas piękna polska złota jesień Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: Mały problem 25.10.04, 09:03 Aga!!! Zatrucie minie i bedziesz czula sie lepiej-zobaczysz!!! A co do wyjazdu w gory...moze nie bedziesz musiala z niego rezygnowac, ale z drugiej strony najwazniejszy MALUSZEK!!!! Sylwester w domku tez mozna milo spedzic... A jak myslisz, czy to moje male lekkie sobotnie plamienie mogło byc spowodowane odstawieniem DUPHASTONU? Głowie sie i glowie i potrzebuje rad i ....WSPARCIA!!!! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: MARZEC 2005 25.10.04, 10:38 Amelio, ja równiez przeżywam ciągłe stresy w pracy. I maleńka Julia od razu reaguje. Codziennie rano zastanawiam się czy powinnam iśc do pracy. Mam już tego po dziurki w nosie, ale zagryzam zęby i robie swoje. Chyba też dlatego przytyłam tak dużo - jedzenie, a w szczególności czekolada, koi moje nerwy. Ale również boje się o moją kruszynę, bo cóż ona zawiniła.... Trzymajmy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Ciągle stresik.... 25.10.04, 08:30 Witam po weekendzie. Jak samopoczucie?!! U mnie ok, choc w sobote wieczorem znowu nerwy i placz...Male (naprawde malenkie) plamienie brunatne, podobno ten kolor mowi, ze z dzieckiem nic sie nie dzieje, a moj lekarz powiedzial, ze nawet kilka dni po badaniu cos takiego moze wystąpic. Tak wiec z dusza na ramieniu poszlam spac, a rano juz lepiej...nic nie ma...czysto. Najwazniejsze, ze ja dobrze sie czuje i Maly troche sie rusza. Łykam jednak to Relanium (jeszcze przez 3 dni), wiec moze zrobil sie leniwy. Oszczedzam sie, duzo leze i wolniutko sie przemieszczam. Kolejna wizyta kontrolna za miesiac, musi byc dobrze-jestem optymistka!!!! Całe szczęście, ze zdrowa jestem, maż sie zaszczepil przeciwko grypie, mysle ze zadnych zarazkow do domu nie przyniesie. Jak dobrze ulozą się dzisiaj sprawy w biurze, to pod wieczor jedziemy ogladac mieszkania. Jak ja juz chyce miec swoje katy, niby nie mamy teraz zle, bo mieszkanie od ciotki jest w naszym posiadaniu, ale ona raz na dwa lata przyjezdza z Australii, a wspolne mieszkanie doprowadza mnie do szewskiej pasji...Rozumiecie, prawda?) Mnie na razie zadne mleczko nie wypływa...Doczekam sie i tego... Jutro początek 22 tc-ale ten czas biegnie do przodu...Junior rosnie A co u Was? Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Ciągle stresik.... 25.10.04, 09:10 Doskonale wiem co to znaxczy wspólne mieszkanie, mieszkamy tak już 5 lat. Ostatnio temat nie schodzący nam z ust to własne mieszkanie.... Asia, a może możesz sięskontaktować z e swoim lekarzem, via telefon, poradzić dię powiedzieć o swoich niepokojach...Mój lekarz jest zawsze pod koórką, jeżeli jest coś niepokojącego to zawsze mogę do niego zadzwonić... trzymaj się ciepło.. aga Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: Ciągle stresik.... 25.10.04, 09:29 Ok, i tak jest mi juz lepiej, mysle pozytywnie) A do lekarza zadzwonie... Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Ciągle stresik.... 25.10.04, 09:37 Cześć Witam po weekendzie Pogoda nadal piękna)) Borówka78, nie przejmuj się Bedzie dobrze Krwawienie, które opisujesz mogło być spowodowane badaniem, moja przyjaciółka też tak miała. Tak więc, główka do góry Jeżeli Cię to uspokoi to zadzwoń do lekarza... Spokój najważniejszy)) Ja tez ostatnio miałam trochę (czyt. mnóstwo) obaw, lęków itp. Na szczęście wszystko minęło) Dzidzia się wczoraj rozbrykała Nawet tatusiowi się dostało) Pierwszy raz) Mądry ten nasz dzidzulek... bo mój M. miał wczoraj imieniny Lepszego prezentu nie mógł sobie wymarzyć Był wniebowzięty) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek78 Re: MARZEC 2005 25.10.04, 11:47 Hej wszystkim mamom i maleńkim żabkom za mna 20tydz.a w czwartek idziemy na usg do dr.Roszkowskiego.Jestem pełna obaw,ale nie mogę się juz doczekać!!!!!ciekawe czy dzidzia ustawi sie do fotki i pokaze co kryje między nóżkami)))bo oboje z mężem bardzo chcemy wiedziec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: MARZEC 2005 25.10.04, 11:56 witam u mnie 18 tydzień , czuję się super. Weekend przesiedziałam u rodziców, więc dotleniałam się na ogródku ile się dało. A jutro czeka mnie drugie USG (pierwsze robiłam w 13 tc.) podobnie jak ty Aniolku78 jestem pełna obaw, ale na pewno będzie wszystko w porzątku. No i też mamy z mężem nadzieję, że zobaczymy kto mieszka u mnie w brzuszku ))) pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Mieszkanko 25.10.04, 13:55 Oj, dziewczyny... Dzis wieczor wrazen-ogladamy mieszkania...wiem wiem....mam sie oszczedzac, wiec wolniutko bede wszytko ogladac... chcemy wybrac fajne lolum dla naszej rodzinki-my, kochany Juniorek i nasza kicia Trzymajcie kciuki Asia Odpowiedz Link Zgłoś
sula_i_komary Re: MARZEC 2005 25.10.04, 17:18 90 % CHŁOPAKI.Rosną jak na drożdżach!!!!!!!!!!!!!wszystko jest dobrze, wody płodowe w normie, chłopaki rosną równiutko więc podam jedne wymiary : waga:468 +_ 99g BPD 53mm = 21w2d HC 191mm = 20w5d AC 153mm = 21w3d FL 33m = 20w4d Według naszych obliczeń to 21t4d. Chłopaki chyba spali bo nie machali łapkami jak ostatnio.Ułożeni są poprzecznie i obie pary nóg mam w lewym boku....ale o tym to i bez usg wiedziałam . Wszystko znowu nagraliśmy .W domu nie mamy video a ja już bym chciała to jeszcze raz zobaczyć /na spokojnie/. Pozdrawiam Tak się cieszymy!!!!! sula i chłopaki-bliźniaki/od początku mieliśmy takie przeczucie/ 21t4d Teraz musimy ochłonąć Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: MARZEC 2005 26.10.04, 08:32 Rewelacja!!!!!GRATULACJE!!! Dwa maluszki)i piekne, duze) Zuch chlpoaki-a tatus to pewnie dumny jak paw?!!! ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 08:34 Ufff... Z moim Juniorkiem wszytko dobrze, leniwy, ale daje o sobie znac. Dzis zaczynamy 22tc)) Rosniemy... Poza tym w koncu spelni sie tez nasze inne marzenie-mieszkanko. KUPUJEMY)) Odpowiedz Link Zgłoś
sula_i_komary Re: WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 08:51 Pewnie!!!Tak bardzo chcieliśmy synów ....a jak paw to jest dumny od dnia, w którym okazało się,że to bliźniaki sula i komary 21t5d Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Dzisiaj świętujemy... 26.10.04, 09:14 ... trzecie urodziny Natalki! Jesteśmy z niej bardzo dumni! Trochę zebrało mi się na wspominki: o tej porze pierwsze skurcze skłoniły mnie do konsultacji telefonicznej, potem wcale nie znikały, a o 17:10 cieszyliśmy się już widokiem malutkiej. To były piękne chwile... Gratuluję kolejnych chłopców! Chyba już nas niewiele zostało z niespodziankami. Wyczytałam, że niektóre mamy juz mają siarę - uważajcie na bieliznę, bo plami okrutnie. Mi przyśniło się pierwsze karmienie dzidziusia (chyba po porodzie ). Na dodatkowe USG chyba się nie wybiorę, bo mamy remont w domu i nijak nie moge się wyrwać. Normalna wizyta 4-go, więc chyba poczekam. Pozdrawiam wszystkie mamy, ledwie żywa Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.04, 10:52 Aniu wszystkiego najlepszego dla Natalki!!!!!!!!!!!!!!Zdrówka, pomyslnosci, szczęścia)))))))))))) Dokładnie za miesiąc są urodziny mojej Marty)))) Urodziła się o 18.35, jak to wtedy mówiliśmy dokładnie na Fakty TVN Aniu a jakie Ty masz przeczucie: chłopak? dziewczynka? Sula gratuluję chłopaków)))) No i kolejne chłopaki.....ten marzec może być bardzo męski))) Borówka gratuluję mieszkania! Z niecierpliwością oczekuję w swoim życiu takiego momentu Pozdrawiam Was serdecznie cieszmy się piękną jesienią aga Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: Dzisiaj świętujemy... 26.10.04, 11:44 STO LAT!!! Zdrówka i szczęścia, dużo słodyczy, ciasteczek i cukiereczków!!! Słoneczka i uśmieszków)A dla kogo-dla małej Jubilatki NATALKI) od Asi i Juniorka) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 10:53 Gratulacje dla Suli, a masz już wymyślone imiona? Ja jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka, chciałabym córeczkę,ale śnił mi się ostatnio chłopiec.A poza tym to chyba będzie podobny do taty bo taki zaradny- wyhodował sobie meszek na moim brzuchu żeby mu na zimę było cieplej i juz sobie zaczął mleczko szykować hi hi.Z tą siarą to się nie ucieszyłam za bardzo bo równie dobrze mogłaby pojawić się później,a tak już muszę wkładki do stanika nosić.Za tydzień mam USG u Roszkowskiego i mam nadzieję że wszystko będzie ok i podejrzymy maluszka.Pozdrawiam wszystkie coraz bardziej krągłe mamy Aga i kulka 20tc Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 10:44 Asiu!!! Moje gratulacje! Życzę Ci, aby cała transakcja przybiegła bezproblemowo! Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 11:47 Dzieki bardzo, mysle, ze wszytsko pojdzie gladko i maluszek bedzie mial ladne gniazdko) Juniorek musi czuc jak ta jego mamuska jest szczesliwa, moglabym tanczyc z radosci( ale nie moge sie przemeczac...) Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 13:14 Sula, to teraz będziesz najpiękniejszą kobietą w domu )) Gratuluję! A my powiedzieliśmy Marysi. Tzn. mąż powiedział. Zapytała w odpowiedzi:"Ale jeszcze nie teraz, tylko za jakiś czas?" Kiedy usłyszała, że jest jeszcze trochę czasu, była wyraźnie zadowolona Chyba marna reakcja, jak na dziewczynkę, która ma 5 i pół roku... Ale tego się spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: WSZYSTKO SIE UKLADA:)) 26.10.04, 13:52 Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Natalki anfi!!!! Zdrówka, uśmiechu i samych radosnych dni. I oczywiście ogromne gratulacje dla dumnych Rodziców! Sula, nie dość, że jesteś wyjątkowa ze względu na bliźniaki, to jeszcze będziesz jedyną kobietą w domu! Wszystkie Twoje chłopaki będą Cię kiedyś nosić na rękach! Gratulacje!!! Nasza dzidzia wierci się czasem tak, że widać na zewnątrz przez brzuch. Poza tym znalazła sobie takie miejsce, gdzie lubi wbić jakąś rączkę czy nóżkę i to tak, że aż boli. Ale nic to. Niech bryka! Natalię czasem tak coś najdzie, że przytula się do brzucha, całuje go, gada do dzidziusia i nawet wie dokładnie, że urodzi się w marcu. To dla niej trochę abstrakcja, ale zdaje sobie sprawę, że trzeba jeszcze przeczekać całą zimę. Nie może się już doczekać. Ogląda się za każdym niemowlakiem. Wczoraj nie mogłam wyjść ze sklepu, bo nie chciała odejść od 4- miesięcznej słodkiej Kasi. Patrzyła jak w obrazek. Oby jej nie przeszło. Pozdrawiam serdecznie! Ania 21tc. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba2 Re: MARZEC 2005 26.10.04, 17:38 Witajcie Dziewczyny, dołączam do Waszego grona. Termin porodu mam wyznaczony na 7 marca. Mam już spory brzuszek...., mętlik w głowie od ogladania rzeczy dla maluszka i zastanawianiem się na co się zdecydować, czym kierować się przy wyborze. Jak wygladają Wasze przygotowania ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kligler Re: MARZEC 2005 26.10.04, 20:47 Witam marcóweczki. Dzisiaj byłam na USG (wreszcie, bo już nie mogłam się doczekać). Wszystko jest w jak najlepszym porządku, lekarz bardzo dokładnie wszystko obejrzał i nam objaśnił z dużą DOZĄ cierpliwoścI. Znamy już płeć - mamy dziewczynkę, jesteśmy baaaaaardzo szczęśliwi. A oto wymiary naszej kruszynki: BPD 49 mm (21 Hbd) HC 180 mm (20,3 Hbd) AC 143 mm (19,3 Hbd) FL 35 mm (20,6 Hbd) Kruszynka podczas USG buła bardzo ruchliwa, pomachała do nas, popatrzyła prosto w ekran - wszystko to było niesamowite (już nie mogę się doczekać kiedy jeszcze raz obejrzymy sobie to wszystko na kasecie VHS) Lekarz zmierzył długość stopki 37 mm - to tyle ile miała w 11 tygodniu - szok. Pozdrawiam Kligler i Kruszynka Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Re: MARZEC 2005 27.10.04, 08:03 Witam wszystkie Marcóweczki! Ja również sie do Was zaliczam i bardzo sie cieszę, że znalazłam to forum. Jestem już - a może dopiero - w 19tc (jutro zaczynam 20), termin mam na 17.03. Brzuchol już mi rośnie na potęgę, ale jako takich ewidentnych kopniaczków jeszcze nie czuję, sama nie wiem czy powinnam sie martwić? Płci nie znam, bo USG mam dopiero 4.11. i juz sie nie mogę doczekać. Jutro mam dodatkowo obrone pracy mgr i bardzo sie stresuje... Pozdrawiam wszystkie brzuszki i ich mamusie i zyczę zdrówka. Azylek i 19t "kfiatuszek" Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej Re: MARZEC 2005 27.10.04, 09:30 hej hej sobotnie USG uspokoiło mnie - dziecko sie rusza choć ja tego nie bardzo jeszcze jestem świadoma, serduszko bije mu b.szybko ma 5 cm obwodu głowy i 3 cm w udzie Odkryło swoją płeć lecz pan powiedział, że wszystko jeszcze możliwe. Trzeba poczekać jeszcze kilka tygodni żeby pewność była na 100% poza tym czujemy sie ok, mam tylko zwolnić tempo i więcej odpoczywać, trudne to jednak Kupiliśmy z mężem kilka następnych ciuszków - ale ci producenci numery robią - żeby nie płacić jakiegos podatku zaniżają rozmiary - moje nowe koszulki okazały sie być odpowiednie na jakis 2-3 lata ehhh, bęe teraz na bezczela rozbrajac opakowania, a co!!! pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
ineta Re: Wszystko mi wypada z rąk :) 27.10.04, 09:41 Też tak macie? Bo ja np. trzymam szklankę, rozmawiam z kimś i nagle szklanka na podłodze. Inne rzeczy też... W pierwszej ciąży też tak miałam i wyczytałam gdzieś, że to organizm tak reaguje na ciążę, tzn. więzadła stawowe ulegają poluzowaniu czy coś takiego - w ramach przygotowania do porodu. Ale jeszcze nie spotkałam nikogo z takimi śmiesznymi objawami - może na forum ktoś się ujawni? W każdym razie mąż zabronił mi zmywać naczynia bo straty byłyby za duże, hi, hi. Aha, moje piersi też już coś zaczynają produkować chociaż bielizna na razie nie poplamiona. W ubiegłym tygodniu cała rodzinka przechodziła solidarnie jakąć grypę jelitową. Wszyscy już dawno zapomnieli o chorobie a mnie jeszcze męczy Nie jakieś straszne dolegliwości ale ciągle muszę stosować lekką dietę i ratuję się smectą. Macie może jakieś sposoby na to? Bo zaczyna mnie to wkurzać. Na poprawę humoru kupiłam maluszkowi ślicznego pajacyka i dresik w Cubusie. Ceny były obniżone o 50% i nie mogłam się oprzeć . Ale teraz to już obiecałam sobie, że przejrzę rzeczy po starszym synku, zrobię listę czego brakuje i dopiero wtedy na ROZSĄDNE zakupy. Pozdrawiam Aneta i 19 tyg bąbelek. Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Wszystko mi wypada z rąk :) 27.10.04, 09:58 Cześć) Troszkę się nazbierało wpisów i nie wiem co komu miałam odpisać... Witam nowe marcóweczki)) Iwona, cieszę się, że wszystko u Was ok) Z niecierpliwością wypatrywałam Twojego opisu USG Spóźnione, ale jak najbardziej szczere i najlepsze życzenia urodzinowe dla Natalki) Wczoraj Was popołuidniu dopadła mnie chyba ta straszna grypa żołądkowa(( Na szczęście szybko przeszło, ale nie było przyjemnie... Ineta, współczuję Ci... Oby jak najszybciej przeszło Moja dzidzia rozbrykała się na dobre) Bardzo się cieszę) W piątek mam wizytę u gina i USG. Trzymajcie kciuki) Mi niestety nic z rąk nie wypada... a miałabym wymówkę, żeby nie zmywać) Jako jedna z pierwszych domagałam sie listy z wyprawką... a na razie nic w tym kierunku nie ruszyłam Robimy jeszcze sypialnię i dopiero jak skończymy zabiorę się za planowanie zakupów dla dzidziulka Pozdrawiam cieplutko) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Do Azylka 27.10.04, 11:33 Witam Ja z uporem maniaka wracam do tygodni ciąży,mamy ten sam termin porodu więc musimy być w tym samym tygodniu ciąży.Liczyłyśmy już to na forum ( od pierwszego dnia ostatniej @). Jutro zaczynamy więc 21tc.Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Dziękuję!!! 27.10.04, 10:31 Ojej, nawet nie wiecie, jakie to było miłe - tyle wirtualnych życzeń! Przekazałam je jubilatce, mówiąc, że to od cioć z forum )). Dziękujemy . Wczoraj był wyjątkowy dzień, bo moja koleżanka urodziła synka! Dokładnie 3 lata, 2 godz. i 20 min. po Natalce . Ja dzisiaj robię dzień laby w remoncie, bo już nie wyrabiam... jutro znowu do dzieła, a potem znowu coś wymyślę, żeby wszystkim czas "umilić" . Jagasz, nie mam przeczucia, ale... coraz częściej moje myśli krążą wokół chłopca ??? I co z wyjazdem w góry? Borowko, gratuluję zakupu mieszkania, na pewno urządzicie piękne i wygodne gniazdko. Alebaba2, może zobacz naszą listę zakupów; przejdź do postów o nr 601-700, u góry szukaj postu Agusik25 "wyprawka- lista", potem jest kilka komentarzy, głównie moich )). Na pierwszy rzut oka lista powala ogromem, ale jest naprawdę dobra! Kuki77, pisałaś o meszku na brzuchu - ja teraz i poprzednio też tak mam, nie jest to "dziki agrest", ale zdecydowanie więcej włosków - na szzcęście jasnych, więc prawie niewidocznych. Dla równowagi, na nogach prawie wcale mi nie rosną. Golę je co... 4 tygodnie, a i tak nie bardzo mam co! szkoda, że tak nie zostanie... Zaczęłam się zastanawiać nad sensem słów mojego gina, który stwiedził, że "wszystko mam jakoś nisko". Zauważyłam, że dla większości z Was pas = brzuch, u mnie nie - brzuszek jest niżej. Może rzeczywiście "jakos nisko" mam sprzęt. Azylek, witaj w gronie i powodzenia jutro!!! Trzymam kciuki, daj znać o wyniku. Ja jedynie odbierałam dyplom z brzuszkiem... rok po obronie... takie mam tempo )). Ale pani w dziekanacie zauważyła, że dziecko (Natalka) będzie bardzo mądre... Azylku, przeniosę Cię na właściwe miejsce listy - wg terminu porodu. Pozdrawiam serdecznie, Ania (21 tc... już z górki) Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba2 Re: Dziękuję!!! 29.10.04, 15:56 Witaj Aniu, bardzo dziękuję za podpowiedź. Właśnie jestem w trakcie czytania postów. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 do Aniołek78, Kligler i innych... 27.10.04, 10:50 Dajcie jakieś informacje o sobie, to wciągnę Was na listę. wiem tylko, że jesteście marcówkami... a i kligler będzie miała dziewczynkę. Nie znam terminów porodu. Inne chcące znaleźć się na liście, też proszę o namiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Do wszystkich Marcóweczek!! 27.10.04, 11:57 Przepraszam za smiałość i chwilami "upierdliwość", której w przyszłości możecie doświadczyć z mojej strony...(hahaha) Dołaczyłam do Was dopiero dzisiaj i nie znam wszystkich marcowych mam, nie we wszystkim jestem temacie i pewnie będę sie powtarzała w pytaniach i tematach. Starałam sie czytać wszystko wstecz ale jest tego sporo i nie wszystko wyłapuję od razu. Dziekuje więc za cierpliwość, dobre rady i podtrzymywania na duch. Dziewczyny - jesteście WIELKIE Ściskam gorąco i będe w stałym kontakcie. Do anfi74 Dziękuję za wciągnięcie mnie na listę w odpowiednie miejsce! azylek Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: do Aniołek78, Kligler i innych... 27.10.04, 14:29 Ja też chce być na liście! ) Mam termin na 17 marca i noszę w brzuszku 20 tyg. Zuzię. Co jeszcze podać? Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: do Aniołek78, Kligler i innych... 27.10.04, 14:31 Acha, to mój 1 dzidziuś ) Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: do Aniołek78, Kligler i innych... 27.10.04, 14:32 ... i jestem z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Re: do Aniołek78, Kligler i innych... 29.10.04, 10:27 To i ja się dopisuję. Agnieszka, drugie dziecko, dziewczynka, po wielu, wielu miesiącach starań, termin na 2 marca, Warszawa. Maluszek podobno zdrowy (na połówkowym lekarz nie miał się do czego przyczepić), i wiecie co? Specjalnie zapisałam się na takie trójwymiarowe, ale nie miałam szczęścia. Malutka pozwoliła się obejrzeć pod tym zwykłym USG, a gdy pan doktor chciał jej zrobić portret, obróciła się do świata pleckami, wtuliła buzię w pępowinę i mogliśmy sfotografować... jej rączkę Ale kopie mnie już chyba od 16-go tygodnia, ma takie okresy spania i skakania. Czasem czuję, jak się przewraca na drugi boczek albo jeździ mi po brzuchu łapkami. Ciążę znoszę dobrze (najgorsze były mdłości w lipcu), zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 ****************LISTA MARCÓWECZEK***************** 27.10.04, 10:51 Aktualizacja: wciągam ullaaa1 i Alebaba2, dopisuję płeć (bądż przypuszczalną płeć), potem będziemy ewentualnie korygowały gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka (Julka)? 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? ullaaa1 - Ula - ? - ? - 3 marca - 1 dziecko - na 90% córeczka Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko Alwbaba2 - ? - ? - ? - 7 marca - ? m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! - na 90% chłopaki aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko - dziewczynka ? iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz ;) 27.10.04, 11:20 Dziękuję za nową listę))) Ania, moje mysli też krążą wokół chłopca, ale to chyba tak dla równowagi z Martą. Jakby co imienia dla chłopaca nie mam. Czekam na kolejne USG... Dzisiaj odebrałam wyniki "tarczycowe" wszystko OK Jeżeli chodzi o mój wyjazd w góry na razie się zastanawiam, dajęsobie czas do namysłu do końca tygodnia. Poza tym cieszę się, że jest nadal ciepło i idę dzisiaj do fryzjera))))) aga Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Do kuki77 27.10.04, 11:50 Super, super, super. Cekawa jestem w zwiazku z tym, czy OM mialas 10.06? Ja skrupulatnie licze i jutro wychodzi mi 20tc a nie 21tc. Ale biore poprawke, ze ciagle sie na tym skupiajac moglam sie pomylic.A jak plec i czujesz ruchy?? czy Przepraszam jesli juz wczesniej pisalas o tym ale nie wszystkie posty sledzilam uwaznie-tyle ich jest. Przesylam pozytywne fluidy azylek Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Azylek:) 27.10.04, 11:57 Ja miałam ostatnią @ 10.06))) Ty też? I od jutra zaczynam 21tc Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Re: Azylek:) 27.10.04, 12:03 W takim razie zmartwiłaś mnie ogromnie. ;-((( Dlaczego ja jeszcze nie czuję kopniaczków? Przelewania w brzuchu takie sporadyczne i raczej przypominające ruchy jelitowe to tak, ale... to chyba nie jest to? Wizyte mam dopiero 4.11. , myslisz,że powinnam udać sie wcześniej? Rozdygotany azylek Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Azylek:) 27.10.04, 12:45 Myślę, że nie ma się czym martwić Czytałam na forum "Ciąża i poród", że niektóre dziewczyny zaczynały czuć ruchy dzidzi około 22-23tc. Zresztą takie przelewanie, bulgotanie itp. to też może być dzidzia Wiem, że łatwo mi mówić... ale poczekaj spokojnie na umówioną wizytę. W końcu to tylko tydzień PS: Nie chciałam Cię zdenerwować... Pamiętaj, że każda z nas czuje inaczej Iwona też się martwiła, że nie czuje dzidzi, a na USG wyszło wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
kuki77 Re: Azylek:) 27.10.04, 13:26 Mój termin ostatniej @to też 10.06. Ciekawe która pierwsza urodzi, ale chyba nie będziemy się ścigać hi hi.Ja ruchy czuję gdzieś od tygodnia i zaczęły się bez uprzednich przelewań bulgotań itp,po prostu poczułam nieśmiałego kopniaczka- super.Teraz głównie wieczorami kulka się rozkręca i daje mi znaki.Azylku nie martw się bo ruchy to naprawdę indywidualna sprawa i równie dobrze mogą być troszkę później.Poza tym zależy to podobno od ilości tłuszczyku na brzuszku jak go jest więcej to mozna później poczuć.Pozdrawiam(a płci jeszcze nie znam) Aga i kulka 20 tc Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Azylek:) 27.10.04, 13:30 Kuki, Azylek to co? może się jednak założymy, która będzie pierwsza))) Ja wcześniej jak bardzo wyczekiwałam ruchów to czułam takie bulgotanie, ale nie jestem pewna czy to była dzidzia Prawdziwe kopniaczki czuję od 14.10 Gin kazał zapamiętać datę) Pojawiły się nagle U Ciebie Azylek też tak będzie Dzidzia Cię jeszcze zaskoczy) Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Re: Azylek:) 27.10.04, 13:50 Dobre z tym zakładaniem! Powiedzmy, że bedziemy obserwować, znając mój i mojej dzidzi "pospiech" będę ostatnia. Ale, co tam! A co do tego tłuszczyku na brzuchu i kopniaczków to niestety... Przed ciążą ważyłam 54kg a mierze 165. Czyli wydaje mi sie, ze tłuścioszek - nie urazajac nikogo -szczególnie teraz - nie byłam. No własnie a z ciekawości: ile juz przytyłyście? Ja doliczyłam sie nadprogramowych 4kg. Ale brzuch... mam - wydaje mi sie - gigantyczny. caluski azylek Odpowiedz Link Zgłoś
jolmak Re: Azylek:) 27.10.04, 14:32 Witam wszystkie Marcowe Mamy)) Zaglądam od dłuższego czasu na to forum, ale dzis wreszcie się zebrałam by też cos napisac. Na poczatku cos do Azylek, ja tez ostatnia @ mialam 10.06 i według wyliczen i mojego gina jutro zacynam 21tc. Co do kopniaczkow to nie martw sie bo ja tez narazie nic praktycznie nie czuje, czasem cos tam jakby sie "poruszy" ale nadal nie jestem pewna czy to to. Tak wiec rowniez czekam na cos konkretnego ze strony dzidziulka Co do wagi to jak narazie mam 5kg na plusie,ale jutro jade do gina wiec okaze sie jak to jest z tym teraz. Plci jeszcze nie znam, na USG ide dopiero 9.11 i mam nadzieje,ze wtedy sie dowiem ale to jeszcze tyle czasu(( Goraco pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Malenstwa)) Jola+Ktos marcowy Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: Azylek:) 27.10.04, 14:35 ja też miałam ostatnią 10.06! Pozdrowionka! Gosia + 20 tyg. Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
wanna1999 Re: kilka pytań - proszę odpowiedzcie 27.10.04, 13:00 Witam wszystkie Marcowe Mamusie! Rzadko sie odzywam, ale zaglądam tu codziennie, forum stało się moim "narkotykiem", teraz mam baaaaardzo dużo czasu (miesiąc zwolnienia-leżenia ze względu na skurcze i pobyt w szpitalu), mam do Was pytania: - co jaki czas powtarzacie badania na p-ciała (niezgodność w grupie Rh, mam ARh- - kiedy zrobić badania obciążenia glukozą - czy trzymacie się jednego lekarza, czy macie ochotę pójść i sprawdzić u innego (mnie niestety czasem korci) - czy powtarzać badania na toksoplazmozę (nie mam p-ciał) a mam pieska w domku Kurcze, dopadło mnie też dziwne przeziębienie: doslownie leje mi się z oczu, nosa i całe gardło zawalone, kaszel. Psikam Bioparox - niestety antybiotyk, na całe szczeście miejscowy... Ale co robic z ropą z oczu???? Lekarz internista nie potrafil powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: kilka pytań - proszę odpowiedzcie 27.10.04, 13:07 Ja niestety za dużo Ci nie pomogę... Odpowiem tylko na to co wiem wanna1999 napisała: > mam do Was pytania: > - co jaki czas powtarzacie badania na p-ciała (niezgodność w grupie Rh, mam ARh- niestety tutaj Ci nie pomogę > - kiedy zrobić badania obciążenia glukozą czytałam, że pomiędzy 24-26tc... ale ja juz robiłam (w 20tc), bo gin mi zlecił, a ja mu ufam > - czy trzymacie się jednego lekarza, czy macie ochotę pójść i sprawdzić u > innego (mnie niestety czasem korci) chodzę do jednego lekarza > - czy powtarzać badania na toksoplazmozę (nie mam p-ciał) a mam pieska w domku nie wiem... ale ja nie robię pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: kilka pytań - proszę odpowiedzcie 27.10.04, 13:14 Wanna badania na przeciwciała Anty Rh robi się raz na kwartał, czyli co trzy miesiące, można dla "spokojności" robić co dwa Na toxo badania robiłam raz. Mam dwóch lekarzy: prywatnego i państwowego, jak jeden o czymś zapomni (zwłaszcza ten państwowy) to praywatny pamięta zawsze)))). Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 27.10.04, 15:21 Dopisałam Flawię gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka (Julka)? 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? ullaaa1 - Ula - ? - ? - 3 marca - 1 dziecko - na 90% córeczka Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko Alwbaba2 - ? - ? - ? - 7 marca - ? m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! - na 90% chłopaki aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko - dziewczynka ? iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Flawia - Gosia - Warszawa - ? cykl - 17 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka Zuzia agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 27.10.04, 15:25 I jeszcze wpisuję Jolę (Jolmak), tylko brakuje niektórych danych... gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka (Julka)? 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? ullaaa1 - Ula - ? - ? - 3 marca - 1 dziecko - na 90% córeczka Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko Alwbaba2 - ? - ? - ? - 7 marca - ? m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! - na 90% chłopaki aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko - dziewczynka ? iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Flawia - Gosia - Warszawa - ? cykl - 17 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka Zuzia Jolmak - Jola - ? - ? - 17 marca - ? agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 27.10.04, 19:46 Dopisuję Agnieszek2 (czy to twoje pierwsze dziecko?) i uzupełniam Jolmak gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka (Julka)? 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? ullaaa1 - Ula - ? - ? - 3 marca - 1 dziecko - na 90% córeczka Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko Alwbaba2 - ? - ? - ? - 7 marca - ? m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! - na 90% chłopaki aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko - dziewczynka ? iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś Agnieszek2 - Agnieszka - Sochaczew - ? - 16 marca - 1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Flawia - Gosia - Warszawa - ? cykl - 17 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka Zuzia Jolmak - Jola - Sochaczew - ? - 17 marca - 1 dzidziuś agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 27.10.04, 19:47 Jolmak, przepraszam pokręciłam gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka (Julka)? 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? ullaaa1 - Ula - ? - ? - 3 marca - 1 dziecko - na 90% córeczka Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko Alwbaba2 - ? - ? - ? - 7 marca - ? m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! - na 90% chłopaki aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko - dziewczynka ? iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś Agnieszek2 - Agnieszka - Sochaczew - ? - 16 marca - 1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Flawia - Gosia - Warszawa - ? cykl - 17 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka Zuzia Jolmak - Jola - Warszawa - ? - 17 marca - 1 dzidziuś agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
kligler Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 28.10.04, 17:04 Chciałam się wreszcie dopisać do listy marcóweczek: 1 cykl starań, 1 dzidzia - dziewczynka - Marcelinka, termin to ~ 12.03, Bydgoszcz Azylek - serdeczne gratulacje Sz. P. magister. Teraz sobie wypoczywaj. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 *****************LISTA MARCÓWECZEK*************** 29.10.04, 09:46 Dopisuję Kligler; mamy 4 dziewczynki i 6 chłopców (łącznie z synkiem Aniołka, której nie ma na liście) gosiola - Gosia - Łodź - 2 cykl - 5-12 lutego - 2 dziecko wanna1999 - Ania - warszawa - 1 marca (wg ostatniego usg...) - 2 bejbik zielona_borowka - Ania - Warszawa - 7 cykl - 2 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka (Julka)? 020305r - Dominika - ? - ? - 2 marca - ? ullaaa1 - Ula - ? - ? - 3 marca - 1 dziecko - na 90% córeczka Honda1998 - Eliza - Warszawa - 04 marca - 2 dziecko - na 100% chłopak) tojakika - Magda - Warsz - 2 cykl - 4-6 marca - 1 dzieciątko kamea18 - Kasia - Tychy - ? - 7 marca - 2 dziecko karolcia77 - Karolina - Leszno - 7 marca- 1 cykl - 1 dziecko Alwbaba2 - ? - ? - ? - 7 marca - ? m_madi - Magdalena - Chorzów - 1 cykl - 8 marzec - 1 dzidziuś borówka78 - Asia - ? - 2 cykl - 8 marzec - 1 dzidzia - chłopczyk (Marcin) jagasz - Agnieszka - Warsz - 5 cykl - 9 marzec - 2 dziecko dorina1 - Dorota - Pruszków - ? 9-12 marzec - 2 dziecko edytafg1-Edyta-Krakow- udalo sie za 1szym razem- 10 marca - 1 dzidzia sula_i_komary - Paulina - Szczecin - 1 cykl - 10 mar.? - pierwsze bliźnięta! - na 90% chłopaki aronka1 - Kraków - 1 cykl - 10-15 marca - 2 dziecko - dziewczynka ? iwonaandrzej - Iwona - Łódź - 3 cykl - 11-15 III - 1 dzidzia anfi74 - Ania - Rzeszów - 2 cykl - 12 marca - 2 dziecko kligler - ? - Bydgoszcz - 1 cykl - 12 marca - 1 dziecko - dziewczynka (Marcelinka) amelia124 - Agata - Kraków - 2 cykl - 16 marca - 1 dzidziuś monikwodnik - Monika - Białystok - 2 cykl - 16 marca -1 dzidziuś Agnieszek2 - Agnieszka - Sochaczew - ? - 16 marca - 1 dzidziuś kuki77 - Agnieszka - ? - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Azylek - Aga - Łódź - 3 cykl - 17 marca - 1 dziecko Flawia - Gosia - Warszawa - ? cykl - 17 marca - 1 dzidziuś - dziewczynka Zuzia Jolmak - Jola - Warszawa - ? - 17 marca - 1 dzidziuś agusik25 - Agnieszka - Ostrów Wlkp. - 1 cykl - 18 marca - 1 dzidzia jovanka_lena - Jovanka - Opole - 2 cykl - 21 marca -1 dzidzia Amania - ? - ? - 1 cykl - 22-23 marca - ? dorota29 - Dorota - Warszawa - 1 cykl - 17(wg usg)25 marzec(wg om)- 2 dziecko mbuk - Marzena - ?? - 6 cykl - 25 marca - 1 dziecko Ajk74 - Agnieszka i Piotr - Warszawa - 25 marca - 1 dziecko ineta - Aneta - Wrocław - 3 cykl - 26 marca - 2 dziecko - chłopczyk niunia44 - ??? - ??? - ??? - 26 marca - 2 dziecko socka2 - Ania - Slupsk/Potenza (Wlochy)- 1 cykl-26 marca - 2 dzidzia alice1 - Alicja - ?? - 3 cykl - 27 marca - 1 dziecko niedzwiedz9 - Kaśka - Kraków - 2 cykl - 29 marca - 2dziecko ainaw - Ania - Warszawa - wpadka (super!) - 29 marca - 1 dzidzia mgg1 - ? -? - ? - 29 marca - ? mama_wojtusia2 - ??? - ??? - ??? - 31 marca - 2 dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba2 Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 29.10.04, 15:35 Witaj, uzupełniam listę: Alebaba2 to Ala, Gdańsk, płeć- dziewczynka, 1 dziecko Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
ullaaa1 Re: ****************LISTA MARCÓWECZEK************ 02.11.04, 12:57 Aktualizuję swoje dane: Ula - Białystok - pierwsze dziecko - dziewczynka - chyba Natalka - termin - 03 marzec 2005 )) Pozdrawiam wszystkie marcóweczki ULA i 23 tyg. Natalka ) Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Sczescia ciag dalszy!! 27.10.04, 13:20 Pozdrawiam "stare" i "nowe" marcoweczki. U mnie idylla, ciagle zyje nowym mieszkankiem, jutro spisujemy umowe przedwstepna... Juniorek ciagle leniwy, ale to przez Relanium...koncze je brac za 2 dni. Zadnych niepokojacych objawow nie mam, czasami wieczorem poczuje moje malenstwo, ale ja chce WIECEJ!! tak jakos wydaje mi sie, ze brzuszek znowu zrobil sie wiekszy) jagasz-zazdroszcze fryzjera, ja dopiero po 11 listopada cos z ta moja czupryna pojde zrobic)ale i tak mezowi sie podobam) Wanna1999-nie daj sie!!!! Przez najblizsze dni nie wiem, czy bede tu zagladac i co ja zrobie?!!!ta naprawde jak narkotyk!! A WY wszystkie jestescie swietne!!! Buziaki Asia Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: Sczescia ciag dalszy!! 27.10.04, 13:26 Asia, to super)) W ogóle bardzo przyjemnie czyta się takie radosne posty, od razu człowiek się uśmiecha) Dzidzia pewnie też szczęśliwa, skoro mamusia taka wesoła) PS: Ja też bym chciała żeby dzidzia się dużo ruszała) Niedługo pewnie będziemy błagały swoje dzidzie, żeby troszkę przestały kopać i dały nam w nocy pospać) Odpowiedz Link Zgłoś
borowka78 Re: Sczescia ciag dalszy!! 27.10.04, 13:45 ja tam marze o kopniaczkach)niech mi nawet spac nie daja) zreszta czasami moj kot tak w nocy buszuje, ze o spaniu mowy nie ma, ale wtedy ja glaszcze moj brzusio...i powolutku zasypiam) Trzymajcie sie mamusie Asia Odpowiedz Link Zgłoś
m_madi Re: Sczescia ciag dalszy!! 27.10.04, 14:33 Mój dzidziuś daje o sobie znać kopniaczkami codziennie. Ma już nawet stałe pory kopania ok.15 po obiedzie, ok 17 i ostatnio o północy. Raz zdarzyło sie mu nawet obudzić mnie o 5 nad ranem. Jutro ide na USG i bardzo chciałabym dowiedzieć sie kto tam sobie mieszka. Wizyte mam o 19 i troche sie martwie czy dzidziuś nie obróci sie wcześniej tak że nie będzie widać. Mam nadzieje że ni Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Re: Sczescia ciag dalszy!! 27.10.04, 15:32 Oj, z tym kotem to dla mnie nic nowego. Rowniez mam kocice (1.5roku) i strasznie rozrabia, drzwi sie do pokoju nie da zamknac bo wszak kot to towarzyskie stworzenie. A najbardziej mnie budzi jak wskakuje w nocy ze dwa razy do kuwety i robi w niej kipisz. Wiec wstaje ze dwa razy sprzatac aby nie roznosila po calym domu, a przy okazji robie siku i pije, pije, pije, bo strasznie mnie suszy. Dopiero pozniej klade sie glaszcze brzuszek i... usypiamy. A jak zacznie mnie dzidzi jeszcze kopac to juz wcale nie bede spala... hahaha Zdrwka!!! Azylek Odpowiedz Link Zgłoś
kamea18 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 14:28 Cześć dziewczyny. Śledzę forum bardzo uważnie, chociaż rzadko piszę. Widzę, że chłopcy chyba górą, natomiast wśrod dziewczęcych imion dość często przewiją się Julia. Imię bardzo ładne, do mnie natomiast przyczepiła sie Julianna. Gorzej, ze mąż uparł się na Hanię. Mam nadzieję, ze piątkowe USG wyjaśni co nieco i nie będziemy sie spierać o imię dla dziewczynki. Tylko dla chłopca . Mam pytanie do mam, ktorej oczekują drugiego dzidziusia. Jak różnica wieku bedzie między waszymi dziećmi? U mnie 2 i pół roku. A jakie sa wasze plany zawodowe, czy chcecie od razu po macierzyńskim wrócić do pracy? Mam mnóstwo wątpliwości czy dam radę pogodzić podwójne macierzyństwo i pracę zawodową. Tym bardziej, ze nie ma mnie w domu od 7 do 17.00. Mniejszy etat nie wchodzi w grę, przynajmniej nie u tego pracodawcy. Co prawda watpliwości miałam też przed powrotem po pierwszym macierzyskim i wszystko się w koncu jakoś ułożyło. Inna sprawa czy ta praca bedzie na mnie czekała, bo już czuję że może być różnie. Ale to chyba nie pora na gdybanie, tylko na cieszenie sie odmiennym stanem, uciążliwym jeszcze. Pozdrawiam serdecznie rosnące i fikające brzuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamea18 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 14:30 > Ale to chyba nie pora na gdybanie, tylko na cieszenie sie odmiennym stanem, > uciążliwym jeszcze. Miało być, oczywiście, nieuciażliwym jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszek2 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 17:06 Dzien dobry Mam na imie Agnieszka i bardzo chcialabym znalezc sie na Waszej wspanialej liscie. Sledze forum od niedawna i bardzo podobaja mi sie Wasze pogaduszki. Termin mam na 16.03 a teraz jestem w 20tc. Mam juz 5 kilo wiecej. To bedzie moja pierwsza dzidzia. Nie wiem jeszcze czy bedzie to chlopiec czy dziewczynka. Mam nadzieje, ze niebawem sie to wyjasni. Wiem napewno, ze to bardzo zwiercone dziecko, caly czas kopie. Ostatnio w pecherz, a to nie jest mile Jestesmy z Sochaczewa jakies 50 kilometrow od Warszawy. W warszawie pracuje, ale aktualnie mam zwolnienie lekarskie i strasznie mi sie nudzi w domu. Pozdrawiamy wszystkie Marcowe Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 14:40 witam wszystkie mamusie serdecznie! Wanna, ja tez mam konflikt z mezem i do tej pory robilam odczyn coombs'a 2 razy i juz mam zlecenie na nastepny raz (zawsze sa negatywne). Test obciazenia glukoza mam tez zlecone teraz. Na toxo mialam raz robione badania. W poprzedniej ciazy bylo podobnie, teraz znowu zaczyna sie krwawienie z nosa : (( Czy ktoras z Was tez tak ma? Miedzy Paula a dzieciaczkiem beda 2 lata i 2 mies roznicy, nie pracuje, wiec nie mam problemow z macierzynskim. Ciesze sie, ze z Waszymi maluszkami jest ok!!! Ja mam usg dopiero 8.11 i musze jeszcze troche poczekac ale wierze, ze bedzie wszystko super! Maluszek rusza sie sporo, szczegolnie wieczorem jak juz klade sie spac. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: MARZEC 2005 28.10.04, 09:34 No właśnie! Same Julki. Tak jak wszystkie moje lalki jak byłam mała - każda miała na imie Julia Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba2 Re: MARZEC 2005 29.10.04, 15:42 A ja Polę lub Marysię, chyba, że macie inne propozycje.... Odpowiedz Link Zgłoś
wanna1999 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 14:53 U mnie będzie 5 i pól roku różnicy. Coraz bardziej sie obawiam reakcji mojej Zosi. Ostatnio, kiedy tuliłam w ramionach płaczącego miesięcznego Frania - synka mojego brata - podeszła do mnie i powiedziala, że ja jej już nie potrzebuję... Myslałam, że się popłaczę... rozmawiam z nią często o dzidzi ale powtarzam równie często że jest dla mnie najważniejsza. Moja dzidzia już bryka od kilku tygodni - najbardziej upodobała sobie godziny pomiędzy 21 a 23.00 Czy to się jakoś przekłada na to co będzie później???? Mam nadzieję, że nie. Mój lekarz chyba nie zdradzi mi do końca, kogo mam w brzuszku. Ten typ tak ma. Zamierzam rodzić razem z lekarzem. Czy któraś z Was myślała już o tym? Czy jest sens? Pytam, bo sama nie jestem do końca przekonana do tego, ale mój małżonek się uparł... Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 15:18 Flawia i Jola, skoro też miałyście OM 10.06 to też się możecie założyć z nami, która będzie pierwsza))) Ja mam tylko nadzieję, że przed świetami będę już z dzidzią w domku) Azylek, ja przed ciążą ważyłam jakieś 46kg, przy wzroście 165cm... zawsze byłam strasznym chudzielcem... chociaż teraz brzuszek mam spory) Na ostatniej wizycie 05.10 miałam 2kg na plusie, teraz będę się ważyć w piątek... wydaje mi się, że dojdzie kolejne 2, co najmniej) Wanna, ja na razie nie jestem nastawiona na rodzenie z lekarzem. Chociaż wszystko się może zmienić Moje koleżanki, które rodziły w tym roku najpierw nastawiały się na poród z lekarzem... w końcu z tego zrezygnowały Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
azylek Re: MARZEC 2005 27.10.04, 16:25 A ja coś dzisiaj się chyba za bardzo stresuję jutrzejszą obrona i nic mnie nie cieszy, nawet mi czarne mysli przychodzą do głowy!!!! Niech ten dzień się skończy... bbuuu (( Smutny Azylek i Duży Brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
agusik25 Re: MARZEC 2005 27.10.04, 19:50 Uzupełniłam listę na życzenie) Dwa razy, bo troszkę pokręciłam Jeżeli coś się nie zgadza to mozna krzyczeć Azylek, trzymamy kciuki za Ciebie) Napisz koniecznie jak poszło Dobrze pamiętam swoją obronę Wcale nie było strasznie) Powodzenia!!! Zmykam już, bo obiecałm sobie i dzidzi, że nie będę ciągle przesiadywac przed komputerem Odpowiedz Link Zgłoś
jolmak Re: MARZEC 2005 27.10.04, 19:09 To faktycznie ciekawe która z nas bedzie pierwsza przyznam, ze ja tez mam ogromna nadzieje spedzic swieta z maluszkiem w domciu Jutro czeka mnie kolejna wizyta, niestety bez USG, ale chociaz poslucham tentna dzidziulka. To mnie moze choc troche uspokoi,ze wszystko ok, bo poza delikatnymi "bulgotaniami" konkretnych kopniaczkow nadal nie ma Gorace pozdrowienia dla marcowych mam i maluszkow)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: do Agusik25/zakład :)) 28.10.04, 10:12 Ok Ale przyznam szczerzę że mi się wcale nie spieszy - to znaczy z jednej strony chciałabym już tulić moją Zuzkę, ale z drugiej - boję się jak cholera że nie donoszę, wiecie jak to jest... Przynajmniej raz na tydzień zdarza mi się jakiś koszmarek senny z tym związany, wy też tak macie? gosia + 2o tyg. Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś