Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

12.05.14, 18:56

olala2013

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa więc od razu przepraszam za jakiekolwiek pomyłki z mężem staramy się o dzidziusia od stycznia. Mój przypadek jest taki, że w marcu nie miałam @ w kwietniu już tak. W tym momencie spóźnia mi się 2 tygodnie. W czwartek zrobiłam test (strasznie kręciło mi się w głowie) wyszedł pozytywny. Z niedowierzania zrobiłam drugi również dwie kreseczki następnego dnia poszłam do ginekologa, ale stwierdził że za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć tylko wykrył torbiel na jajniku 4.6cm na 3,5cm. Przepisał mi duphaston (czy któraś z Was go brała?) Wyszłam załamana przez co zrobiłam następny test i również wyszły dwie kreski. Dzisiaj zrobiłam badanie betaHCG. Jutro może będą wyniki a ja siedzę jak na szpilkach. W sumie zrobiłam pięć testów i we wszystkich wyszło, że zostane mamą każdy z innej firmy więc raczej małe prawdopodobieństwo pomyłki? Inne objawy: senność, czeste oddawanie moczu, ból piersi i brzucha, czasami to sie czuje jakbym miała zakwasy na brzuchu, pragnienie, zawroty głowy. Weszłam tu żeby porozmawiać z osobami które mają te same problemy, żeby czas szybciej minął bo siedzę jak na szpilkach. Wiecie może coś na temat tego, że torbiel zmienia wyniki testu?
Obserwuj wątek
    • 00zuza00 Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 19:44
      Rzadko się zdarza, żeby test pokazał pozytywny wynik i się mylił (czasem myli się jeśli jest jedna kreska, ale przy ciąży rzadko kiedy), a co dopiero pięć testów. Moim zdaniem na 99,999% jesteś w ciąży. Gratuluję smile
      Torbiele na jajnikach ma wiele kobiet, ja też miałam wykrytą na pierwszym USG w ciąży (ok 4cm), przez całą ciążę nie dawała żadnych objawów, a po porodzie okazało się że się wchłonęła - to podobno zasługa hormonów ciążowych.
      Dupasthonu nie brałam, ale nie wiem w jakim celu lekarza Ci go przepisał, skoro nawet nie potwierdził ciaży - niektórzy lekarze przepisują je chyba każdej pacjentce jak leci uncertain niemniej ten lek raczej Ci nie zaszkodzi...
      • olala2013 Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 20:20
        Dzięki dziewczyny! Jutro będę miała wyniki betaHCG. Już nie mogę się doczekać.. Tym bardziej,że w dzień zrobienia testu szefowa chciała dać mi wypowiedzenie.. sad
    • fafyfa Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 19:44
      Nie sadze ze torbiel zmieni wynik testu. Kazda z nas na poczatku siedzi jak na szpilkach i wymysla historie. Nie martw sie to normalne i postaraj sie nie stresowac. Odpoczywaj ile mozesz i sluchaj zalecen lekarza. Nie bralam duphastonu ale sporo tu dziewczyn ktore go biora na poczatku ciazy. Pozdrawiam
      • olala2013 Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 20:22
        A czy to normalne, że będąc w ciąży ma się okropne bóle jak na @?
        • kremka2014 Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 20:42
          Okropne bóle to raczej nie powinny występować,ale bol jak na @ to mialam w obu ciazach plus klucia w jajniku. To w którym tyg.ciąży jesteś? To juz 2 tyg.po terminie okresu, czyli 6 tydzień? Jeśli testy pozytyw to znaczy, ze zaplodnienie wystapilo😊 jutro z bety będzie wiadomo mniej wiecej który tydzień
          • olala2013 Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 21:43
            Wychodzi na to,że 6tydzień. Byłam w piątek u ginekologa ale nic nie było jeszcze widać. Dlatego dzisiaj poszłąm na betaHCG. Mam bóle jak na @, co miesiać przez jeden dzień miałam straszne, lekarz przepisywał mi ketonal i jakoś dawałam rade. A teraz boli od kilku dni i tylko leże. Jak już przestanie a tylko coś porobie to ból wraca. Najbardziej wieczorem..
    • kerri31 Re: Proszę o pomoc 12.05.14, 22:10
      Torbiel nie zmienia wyniku testu. Torbiel jest częstym zjawiskiem we wczesnej ciąży. Moja urosła do 7,5 cm x 6,5 cm. Zniknęła po 12 tc. Bolał mnie jajnik i to jedyne objawy torbieli. Co do objawów ciążowych jakie opisujesz, miałam takie same w ciąży.
      Gratulacje , bierz kwas foliowy !

smile
      • olala2013 Re: Proszę o pomoc 13.05.14, 09:54
        Ze stresu dzisiaj prawie wcale nie spałam. Twója odpowiedz troche mnie uspokoiła.. Bo jak może być inaczej.. 5 testów pozytywnych, brak @ objawy są więc muszę mieć pod serduszkiem skarb smile
        • lenk_a37 Re: Proszę o pomoc 13.05.14, 11:36
          torbiel na jajniku we wczesnej ciąży to przeorśnięty pęcheżyk żółtkowy smile
          nie martw się, to się często zdarza, sama taka mialam - 3 cm. Po tygodniu zazywania Duhastonu sama się wchłonęła.
          Co proawda moją ciąża z torbielą nie zakończyła sie dobrze ale nie wiąże tego ze sobą. Teraz jestem kolejny raz w ciąży smile
          Zyczę powodzenia.
          • olala2013 Re: Proszę o pomoc 13.05.14, 18:01
            Odebrałam wyniki bety i mam 955,1. Lekarz mnie przyjął choć nie byłam zapisana i powiedział że na usg widzi małą fasolkę 4mm.. Tylko teraz nie wiem czy się cieszyć czy nie za wcześnie....... A wszystko przez bolący brzuch chociaż gin powiedział, że to normalne
            • kremka2014 Re: Proszę o pomoc 13.05.14, 20:38
              GRATULUJE!!!!! Ciąża czasem boli czasem nie😊obecna boli mnie niemal bez przerwy, a to juz 33 tydzień i wszystko z dzieciem ok.
              • olala2013 Re: Proszę o pomoc 13.05.14, 20:50
                Czyli jak boli niekoniecznie musi byc źle.. ja dzisiaj pojechalam do lekarza, w tym 3 km pieszo. Teraz jestem na zakupach ale juz nie wytrzymalam i wyszlam zeby usiasc...
                • olala2013 Re: Proszę o pomoc 14.05.14, 21:05
                  Dziewczyny a co robicie przy przeziebieniu we wczesnej ciazy??
                  • kremka2014 Re: Proszę o pomoc 15.05.14, 08:55
                    Ja w 9 t.c. obecnie miałam nawet 38,2 temperatury. Oczywiście zbijanie temperatury obowiązkowo- paracetamolem + wit. C, miodek, czosnek, leżakowanie, odpoczywanko, rosołeksmile
                    • olala2013 Re: Proszę o pomoc 15.05.14, 11:18
                      Temperatury na szczęście nie mam.. tzn mam 37 stopni ale odką dowiedziałam się o ciązy tak mam.. Boli mnie gardło i mam zatkany nos.. Zastanawiałam się czy jechać do lekarza..
                      • puszek1991 Re: Proszę o pomoc 17.05.14, 16:51
                        Miód, cytryna, herbata, woda utleniona do płukana na gardło żadne leki nie są wskazane. Tamtum verde na gardło i propolki ale lepiej zapytać lekarza na tak wczesnym etapie ciąży żeby nic nie zaszkodziło. Też chorowałam ale troche pózniej i wyleczyłam się w domu tylko ,że dwa razy dłużej niż z lekami.
    • puszek1991 Re: Proszę o pomoc 17.05.14, 16:47
      Hej ja brałam duphaston ale kolejny lekarz kazał mi odstawić to niby nic nie daje a po co się faszerować. Bardzo bałam się brać ten lek ale obyło się bez dłuższego brania jest chyba ok za 2 msc poród. Pierwsze usg miałam w 6 tyg. Ty jesteś chyba w 4 więc pewnie zbyt wcześnie aby zobaczyć pęcherzy ciążowy. Może idz do drugiego lekarza i powie Ci coś na temat duphastonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka