inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 19:40 Dziewczyny!!! Jakas godzine temu zrobilam test owu (pierwszy w tym cyklu a dzis 14 dzien) i pokazala sie tylko jedna kreska,wiec go wyrzucilam, ale cos mnie tknelo bo do tej pory nie mialam takich testow w rekach,poszlam o lazienki i wyjelam go ze smietnika! Patrze a tam dwie kreski, ta od wyniku tylko delikatnie jasniejsza od testowej. I teraz nie wiem co zrobic. Chyba nic mojemu nie powiem zeby sie za bardzo nie przejal i wezme sprawy w swoje rece co? troszke sie przejelam tym pozytywnym wynikiem bo bardzo chce teraz zajsc!!! pozdrawiam Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 19:55 A po jakim czasie sprawdzałas wynik za pierwszym razem? Może za wcześnie. Ja używałam testy owu od ewy.analityk. I tam w instrukcji jest napisane żeby sprawdzić po 10 min a potem jeszcze po 30. I najlepiej wykonywać o tej samej porze przez kilka dni, tzn. 2-5 dni. Poza tym nie piszesz jak długie masz cykle bo może za późno zaczęłaś testowanie i może już być po owu. Ja np. mam 13dc owu przy 28-29 dniowych cylkach. Poza tym jeśli jesteś przed owu to za wcześnie na starania jeśli masz druga kreskę bladą. One muszą być tego samego koloru. Wówczas nalezy odczekac ok. 36 godzin od momentu skoku piku lh. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 20:28 wejdz na stronke ewy ona ci wszystko wytłumaczy, ja robilam od niej testy ale szalały i pokazały dwie owulacje w odstepie tygodnia wiec juz nie bede ich robic , czytajac stronke ewy to połowa dziewczyn jest ZA a połowa PRZECIW bo testy im szaleja. Ja w tym mies nic nie robie prócz wyjazdu w TE dni do zakopanego. Oj jakbym chciała aby nam sie udało, dziewczynki!!! Pozdrawiam Asia & aniołek *05.03.2004 Czytelna lista DOBRYCH ginekologów Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 stronka ewy analityk 02.08.04, 20:29 testy owulacyjne ewy analityk Pozdrawiam Asia & aniołek *05.03.2004 Czytelna lista DOBRYCH ginekologów Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 21:38 Testy mam wlasnie od Ewy i instrukcja byla jakas slaba przy nich, wiec myslalam,ze to jak test ciazowy po minucie do kibla! Od czasu jak skonczylam karmic piersia core mialam 3 cykle 32 dniowe a ostani to sie przeciagnal do 40 dni. Mowiac szczerze nie myslalam,ze bede miala owu tak szybko ale zrobilam test i dobrze zrobilamJutro zrobie jeszcze raz. Dzieki dziewczyny, mam nadzieje,ze wszystkim nam sie uda! -- Pozdrawiam Magda mama Inki, 18.05.2003 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7461919 Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 03.08.04, 13:19 zdecydowanie za szybko wyrzuciłas test. Dopiero po 10 minutach jest wiarygodny. Ja uzywałam kupionych w aptece ale działanie i użytkowanie jest takie same. U mnie na testach owulacyjnych dwie kreski były identyczne a i tak przez trzy cykle nie udało się. Dlaczego? W czwartek ide do lekazrza i musze sobie chyba pytania pospisywać bo jak zwykle czegoś zapomne. pozdrófka Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 03.08.04, 19:27 Witam Podłączam się pod sierpniowe starania, chociaż mieliśmy zacząć we wrześniu, ale strasznie nam się z M spieszy To będzie mój pierwszy cykl i z jednej strony nie liczę za bardzo na sukces, ale z drugiej... same wiecie. Dziewczyny z wątku 'i ja niedługo będę miała fasolkę' doradziły mi folik i karnie będę go zażywać, będę kochać się z moim M ile się da - i zobaczymy. Na razie przywlokła się do mnie @, jakaś taka dziwna, ale nie sądzę, żeby to było co innego. Zatem starajmy się, wierzę, że wszystko będzie dobrze i pięknie się uda. Pozdrawiam Kawka Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: SIERPNIOWE starania......... 03.08.04, 22:14 Witajcie, dzisiaj niestety pojawila sie zupelnie nieproszona @. Tak wiec mimo przedluzajacego sie cyklu i nadziei na sukces przeskakuje do Was na sierpien (pociesza mnie to, ze dolaczam do tak milego towarzystwa, bo z wieloma przeciez znamy sie ze staran lipcowych). Rozpoczynam juz 6 cykl staran... Oby ostatni Pozdrawiam, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 forum dla starajacych sie 03.08.04, 23:05 zaistniało niedawno ale ma juz wiele "fanek" zachecam zerknąc na forum dla starajacych sie mozna poczytac, popytac,no i w gromadzie razniej !!! Pozdrawiam Asia & aniołek *05.03.2004 Czytelna lista DOBRYCH ginekologów Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 03.08.04, 23:13 wielkimi krokami zblizam sie do owulacji powinna byc od piatku najwczesniej a najpózniej w nast piatek na szczescie bede odpoczywac w ten tydzien w górach , przypomne ze jestem znad morza wiec całkowita zmiana klimatu. Pozdrawiam Asia & aniołek *05.03.2004 Czytelna lista DOBRYCH ginekologów dla tych co znają i szukają Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 08:39 gagat korzystalas z mojej propozycji noclegu czy znalezliscie cos atrakcyjniejszego? Milego wypoczynku i duzo fasolek Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 eva5 04.08.04, 09:28 jeszcze raz dzieki, ale jedziemy do znajomych, znajomy, znajomego hihihiih bede tam pierwszy raz i mam nadzije ze bede pamietac do konca zycia !!!!! Dla tych co szukają i polecają lista DOBRYCH ginekologów, oraz niestety CZARNA lista ginekologów Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: eva5 04.08.04, 09:29 chodzilo mi o to ze pierwszy raz w górach ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: eva5 04.08.04, 09:35 wyjezdzam dopiero w sobote, jeszcze sie pozegnam Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 hej:) 04.08.04, 11:00 Klara trzymamm kciuki za ten miesiac! Gagat bawcie sie i uzywajcie, pogoda szykuje się całkiem niezła. Zostawcie wszystkie problemy za soba i relaks relaks relaks!))) ps. no i przytulanie pozdrófka! Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 16:00 Witajcie kobitki! Czy Wam tez ten upal tak sie daje we znaki? Spedzilam dzisiaj 10 min w budce telefon. i myslalam, ze sie rozplyne. Ale za to jak przyjemnie na plazy.. !!! Bryzka od morza, delikatny szum fal, ryk poduszkowca .. ) Gagat to juz niedlugo bedziesz sie "wczasowac"! My dopiero za jakis tydzien, dwa. Juz zrobilam liste rzeczy do wziecia - i do przywieziania z powrotem (kielbacha i ogorki kiszone ) Zauwazylyscie, ze do tej pory nie wspomnialam o staraniach? To dobry znak! Czyli jednak zaczynam sie coraz mniej przejmowac. Ide na zywiol No, wsrod tych wakacyjnych klimatow to kto wie.. ) U mnie 7dc a przytulanko zaczelismy juz 2 dni temu, hehe Chociaz ja sie tym razem nie nastawiam. Caly czas licze czy nastepna @ mnie dopadnie w podrozy, czy juz na miejscu. Jakos podswiadomie nie biore pod uwage, ze moze sie juz nie pojawic (Oby!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 16:39 oj tak! wyszłam na chwile z firmy i myślałam że spłyne razem z asfaltem. U mnie za bryze morska robi wiatrak ja niestety juz po urlopie i najładniejsza pogodę tego lata przesiedze w pracy niestety. ja tez starm sie troszke zluzowac i nie myslec o tym "staraniu sie". Ale jak ci kazdy mówi "wyluzuj, wyluzuj" to siłą rzeczy cały czas o tym myślisz hehehehe. Ale co ma byc to będzie! pozdrófka Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 18:07 a ja mieszkam nad samym morzem (nawet widok z okna) a wogole na plaze nie chodze, tak jak i do Gdanska na jarmark dominikanski bo pełno ludzi i kazdy sie pcha a jak jeszcze idzie facet spocony to juz wogole mozna umrzec fuj !!! Dzis 12 dc a jutro rocznica 5-mc od usunięcia mojego malenstwa Dla tych co szukają i polecają lista DOBRYCH ginekologów, oraz niestety CZARNA lista ginekologów Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 05.08.04, 09:59 Gagat ja bym z plaży nie złaziła, tym bardziej że na urlop wybrałam się nad nasze piękne morze i pogoda była barowa więc sobie nie poplażowałam. O jejku jak mi się marzy plaża i morze..... u mnie 4dc \*/ dla Aniołka.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniq7 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 05.08.04, 13:56 To jeszcze raz ja.Długo mnie nie było ale miałm totalnie zwariowany tydzień.Dziś łapię oddech i wyjeżdzam na mazury trochę pożeglować.Muszę wam powiedzieć że od jakiegoś czasu coś mi się stało i przestałm się zadreczać.Przestałam chorobliwie myśleć a co będzię jak ,gdy , kiedy itp.Odzyskałm spokój ducha i tak mi lekko.Nie mam pojęcia jak to sie stało bo wyjątkowo mam skłonności do tragizowania i samodestrukcji.Od razu lepiej się czuję mimo że cągle coś mnie boli ,kłuję, strzyka itd. Wydaję mi się że rzeczywiście duży procent problemów bierze się z głowy. A może by tak zorganizować po wakacjach jakieś małe spoty regionalne ,a potem jeden ogólny w jakimś fajnym miejscu w naszym pięknym kraju.Rozważcie temat,każda sugestia na wagę złota.Odezwę się w poniedziałek Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 06.08.04, 11:35 Aniq ja po ostatnim przezyłam załamanie, ale chyba było mi potrzebne bo teraz mam zupełnieinny stosunek, jestem chyba bardziej wyluzowana. Poza tym byłam wczoraj u lekarza i mnie uspokoiła ze jeszcze nie ma się czym przejmować. Miłego żeglowania Aniq! Gagat wypoczywaj!! ps. hmmm dobry pomysł ze spotkaniem, czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 21:25 A ja zrobilam dzis trzeci test owu i nic! druga kreska dalej blada. Zastanawiam sie po co ja w ogole kupilam te testy? Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: inkaa1 a ktory dzien cyklu ?? 05.08.04, 10:00 dzis 16dc a cykle mialam raczej dluzsze 33-34 dni, wiec owu powinn byc lada dzien. Jutro rano wyjezdzamy na urlop na mazury i mam nadzieje,ze tam splodzimy dzidziusia bez zadnego cisnienia, ktore sama sobie niepotrzebnie zrobilam. Dwa lata temu, tez w sierpniu spolodzilismy nasza corcie, tez na wakacjach,wiec moze taki nasz los? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: SIERPNIOWE starania......... i nic 05.08.04, 13:05 dziewczyny, ale mi dobrze: dzisiaj wyjezdzam na zasluzone wakacje do wloch i .... dostalam okres!!!!! Boze jaka jestem wsciekla: myslalam ze moze mi sie jednak udalo, a tu ten dran @ nie dosyc ze sie w ogole pojawil (a taka mialam nadzieje...), to jeszcze pojawil sie w tym momencie - spóznil sie 7 dni!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jula78 musi sie udać w sierpniu:)) 05.08.04, 14:00 Jestem juz po dniach płodnych, dobrze je wykorzystalismy z mezem) teraz czekam na brak @. Mam nadzieję, że sierpień będzie dla nas szczęsliwy) pa Jula Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: musi sie udać w sierpniu:)) 05.08.04, 15:16 Hej! Juz sie otrzasnelam z niepowodzenia lipcowego. Nastroj mi sie calkowicie poprawil. Postanowilismy, ze teraz bedziemy sie tylko i wylacznie przytulac, i nic poza tym. Bede tu na pewno zagladac do Was, ale daje sobie jeszcze wiekszy luz niz w lipcu. Od minionego miesiaca jestem na Bromergonie i Duphastonie i widocznie troche wiecej czasu musi jednak uplynac, zeby sie hormonalnie wyrownac. Tak wiec przestalam liczyc na sukces od razu. Jednak moj gin ma racje - jak po 4-5 miesiacach leczenia nie bedzie efektow, to dopiero wtedy bedzie powod do zmartwienia. Zycze Wam powodzenia! Jagienka - rozumiem Twoj bol, bo ja tez dostalam @ 5 dni po terminie i strasznie bylam rozgoryczona. Jak juz ma sie pojawic @, to niech przynajmniej bedzie to o czasie, a nie funduje nam kilka dni zludnej nadziei i potem jeszcze wieksze rozczarowanie... No ale pewnie tak musi byc. Niemniej jednak zycze Ci udanych wakacji!!! Klara Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 uda sie uda zobaczycie 05.08.04, 17:40 Widze ze wiekszosc nie szaleje z testami, wykresami,sluzem i innymi czyli luzik tak jak ja i powiem wam ze czasami zapominam o staraniach, a jak robilam wykresy to codziennie myslalam. dzis niestety smutny dzien bo jest 5 mies po stracie mojego malenstwa, i dzis ciagle o nim mysle i zapalam swieczuszki (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: do Gagat 05.08.04, 17:56 Gagat, Czytalam wypowiedzi wielu dziewczyn, ktore pisaly, ze dopiero, jak daly na luz, to sie udalo. I chyba cos w tym jest. Najswiezszy przyklad to Niki, zalozycielki watku lipcowych staran. Razem dalysmy na luz i jej sie udalo (a ja pewnie nadal mam szalejace hormony, bo po miesiacu to widze, ze szansa na wyrownanie jest mala). Ja postanowilam dalej sie nie przejmowac, bo tak to czlowieka zzera stres i to tez na pewno przyczynia sie w duzym stopniu do niepowodzenia. Jestem z Toba w tym smutnym dniu. Trzymaj sie cieplutko i mysl pogodnie o przyszlosci! Klara Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Dziewczyny!!! 05.08.04, 19:26 Jutro wyjezdzam na tydzien i mam nadzieje,ze wroce zaplodniona)) mam tez nadzieje,ze Wam rowniez sie uda, pozdrawiam serdecznie i zycze owocnych staran! gagat100 ja tez zapalam swieczke dla Twojego malenstwa(*) i mam nadzieje,ze Ty pierwsza oznajmisz nam dobra nowine! Buziaki dla Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Dziewczyny!!! 06.08.04, 10:50 inkaa1 dzieki az mi lezka podkrecila sie w oczku. My tez jutro wyjezdzamy i mam nadzieje ze wrocimy w trojke oczywiscie ja 2w1 i mąż ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 07.08.04, 16:43 Mam nadzieje, ze wszystkie niedlugo bedziemy 2 w 1 ) My wyjezdzamy we wtorek (samochodem przez Europe!!) i wracamy dopiero pod koniec wrzesnia. Tak, ze pewnie znikne z watku. Oby podczas wakacyjnych wojazy odnalazly nas bociany! Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 09.08.04, 14:07 Dołączam sie i ja Tak w zasadzie to pierwszy cykl staran, bo 19 lipca przyszla pierwsza @ po prawie 2letniej przerwie (18 maja 2003 urodzilam syneczka). Teoretycznie w tym cyklu juz powinno byc po ptokach, ale z moich obserwacji (sluz i szyjka) wynika ze to wlasnie teraz Iwusia udalo sie skombinowac w pierwszym podejsciu wiec mam cichutka nadzieje ze i teraz sie uda Zrobie sobie test w 28 urodziny 28.08 - oczywiscie jesli @ nie pojawi sie wczesniej. Troche sie wahalam czy zaczynac starania, bo u sasiadow byla ospa, a ja, z tego co wiem, nie przechodzilam w dziecinstwie, ale w niedziele minelo 3,5 tygodnia od kiedy sasiadke wysypalo, dwa tygodnie od kiedy przestala zarazac a blisko 3 od jedynego ciut ryzykownego kontaktu (minelysmy sie w korytarzu). Mysle ze jakby mialo nas wysypac to by juz wysypalo...Jak sądzicie? To jedno mnie nieco gryzie... Trzymam kciuki za wszystkie starające sie Basia Odpowiedz Link Zgłoś
aniq7 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 10.08.04, 07:21 Hej, Wczoraj wróciłam z Mazur.Było fantastycznie, słońce, woda , wiatr, mnóstwo znajomych.Wybawiłam sie za wszystkie czasy i juz nie mogę doczekać się piątku.Humor dopisuje cały czas co mnie dziwi bo zawsze w 24dc miałam juz depresję.Fakt że czyję się nie najlepiej i temperature mam podwyższoną ale myślę ze troche się podziębiłam na łódce bo wieczory bywały chłodne. Czy są w śród nas jeszczre jakieś żeglarki? Basia , jesli chodzi o ospę to wykluwa się dosyć długo ale 3 tygodnie to chyba juz po strachu.Spróbuj znależć jakąś stronkę o tej chorobie bo nie ma sensu lecięć do lekarza aby o to zapytać. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 10.08.04, 12:55 hej! z ospą miałam teraz bardzo podobny problem, jakaś plaga czy jak? ale całe szczęście mnie ominęło choc miałam bardzo bezpośredni konatkt z chorą. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 10.08.04, 15:16 Za namową Klary postanowiłam przejść na sierpniowe starania ale nie bede czesto pisać, bo za często myślę o dziecku i jak przychodzi @ to tak mi smutno, a szczególnie jak się spóźnia i nadzieja jest coraz większa i nagle czar pryska (...) Tak sobie myślę, że jakby teraz się udało to moje maleństwo byłoby z tego samego miesiąca co ja, a jak nie miesiąca to przynajmniej znaku zodiaka. Każdy radzi aby o tym nie myśleć, ale jak już się stara ktoś o dziecko to nie ma możliwości nie myśleć, to ciągle jest w naszej podświadomości i nic na to nie poradzimy. A jeszcze dodatkowo siedzenie na tym forum dodatkowo działa na naszą podświadomość i wzmaga się w nas pragnienie dzieciątka, bo nie jesteśmy same i wiemy, że inne przyszłe mamy będą nas wspierać np. Klara. Liczymy na to, że jak przyjdzie @ to znajdzie się ktoś kto nam współczuje i pocieszy, bo czuje to samo. Nie chcę już mówić, że daję na luz, bo w moim przypadku nie zdało to egzaminu i jak jest kilka dni do @ to stres mnie zzera i nie potrafię nad tym zapanować i ciągle to samo miesiąc po miesiącu. A może straciłam już nadzieję? Wiem, że nie (może teraz tak myślę, ale jak zacznie znowu się spóźniać to ona powróci; i tak wkółko!!!) P.S. Dzięki, że mnie wspierałyście na lipcowych (i wcześniejszych) staraniach. Czasami mam wrażenie, że te staranie to "syzyfowa praca" i wszystko zakończy się wpadką. Ech....... Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 11.08.04, 08:18 To fakt, o tym po prostu NIE DA sie NIE myśleć. Czasem troche zazdroszczę wpadkowiczom - to okropne oczekiwanie mija im w calkowitej nieświadomości... Ja też, mimo, że owu było max dwa dni temu już ciągle myśle - jestem w ciąży czy nie, jestem czy nie, jestem czy nie???? Tłumaczę samej sobie - spokojnie, przecież statystycznie, jak wszystko jest OK, jak trafiliśmy w owu to jest 30% szans, ale co tu dużo kryć - pierwsze idealnie bezproblemowe i planowane poczęcie, bezproblemowa ciąża i poród i cudowny, zdrowy syneczek mnie okropnie rozbestwiły . Gdzieś w środku siedzi uparta nadzieja że i tym razem uda się w pierwszym podejściu. A jak się nie uda...to po pierwszym okropnym rozczarowaniu przejdę na wrześniowe starania Głowa do góry! Basia Odpowiedz Link Zgłoś
aniq7 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 09:45 Cześć, pozdrawiam i znikam na kilka dni bo jadę na Mazurki.Odezwę się po niedzieli bo pewnie ta cholera @ nadejdzie. Dziewczyny , głowy do góry ale musze przyznać że nie da się nie myśleć o tym co nas trapi,macie rację.Nie da się samego siebie oszukać.Ale znam kilka dziewczyn , które myślały o tym tyle samo ile my albo jeszcze więcej , nie mogły się doczekać, popadały w straszne depresje i paranoje ... a teraz nie śpią po nocach bo im dziecko płacze ...)) Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 17:03 Hej! Aniq, masz racje, predzej czy pozniej na pewno dzieciaki nas dopadna, tylko to pytanie - kiedy???? Ja staram sie jak najmniej o tym myslec, czyli kontynuuje moje podejscie rozpoczete w lipcu - wcale sie nie staram i w ogole mi nie zalezy (choc jak sie okazalo przez tych kilka dni, kiedy spozniala sie @ - to jednak straszliwie mi zalezy). Mnie do kolejnej @ jeszcze bardzo, bardzo daleko. Na razie czekamy na owu (dzis dopiero 10 dc). I tak spokojnie sobie kolejny wakacyjny miesiac plynie... Pozdrawiam Was serdecznie, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 21:11 ja tez się już troche uspokoiłam ale ostatnio odebrałam wynik i mam podwyższona prolaktyne, zobaczymy jak mi wyjdzie progesteron. Bedę musiała chyba troszke prochów pojeść zanim powiem "udało się". Ale nie załamuje sie jestem mimo wszystko bardziej teraz wyluzowna. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 13.08.04, 13:35 Klaro!!! Idziemy w podobnym pempie, z tym, że je jestem 2 dni za tobą Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 21:39 Dla mnie to co prawda dopiero pierwszy cykl starań, ale mimo wszystko mam cień nadziei, że się uda od razu... W zasadzie dni płodne właśnie mi się skończyły, ale nie dawałam przez ten czas spokoju mężowi Aż nie mógł wyjść z podziwu... A ja po prostu miałam dodatkowy bodziec i motywację, więc energia wprost mnie rozpierała! Teraz trochę odpoczywamy po wysiłku ostatnich dni, a ja czekam, kiedy będę mogła zrobić sobie test, nawet już zakupiłam go (ale musi poczekać jezcze przynajmniej do 23.08). No i zobaczymy, czy coś z tego wyszło. O wynikach na pewno Was poinformuję. Trzymam za Was, a Wy Trzymajcie za mnie!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
petrela Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 14.08.04, 10:17 Cześć Nie jesteś sama Ja się staram szósty miesiąc. I dokładnie tak jak ty boję się jesieni z tego samego powodu. Trzymaj się i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 no to wróciłam z wakacji z zagadką:) 14.08.04, 14:08 jak pisalam wczesniej tydzien, w ktorym odpoczywalismy na wakacjach byl idealny na poczecie i wykorzystalismy 3 dni bardzo dobrze a czwartego dnia juz myslalam,ze dostalam okres pomyslalam sobie zmiana klimatu i kupilam podpaski. A tu nic, przez trzy dni nie polecialo nic a jedynie ledwo ledwo pobrudzilo ale tak minimalnie. Na poczatku myslalam,ze sie rozwinie a tu nic. no i nie wiem co teraz myslec, moja kolezanka jak zaszla w ciaze to miala jeden okres taki slaby wlasnie,wiec moze... Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: no to wróciłam z wakacji z zagadką:) 15.08.04, 19:18 Inkaa1, trzymam kciuki, zeby to nie byla @! My jestesmy teraz w goracym, choc bardzo spokojnym, okresie staran - dzisiaj 13 dc... Sylwiawm, swietnie, ze idziemy tak blisko siebie U Ciebie dopiero sie zaczyna czas staran, wiec bede trzymac kciuki za nas obie przez najblizszych kilka dni! Ciekawa jestem, po ilu miesiacach Duphaston z Bromergonem dadza pozytywny wynik... Pozdrawiam Was wszystkie i zycze pogodnej koncowki weekendu, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Klary!!! 16.08.04, 14:48 Cześć Klara, nie wiem czy mnie pamiętasz, pisałam na staraniach o dzidzię i na czerwcowych staraniach, wtedy był to mój pierwszy cykl starań. Miałam przykre doświadczenie, myslałam że jestem w ciąży bo 2x testy pokazały różową kreskę. W lipcu miałam przerwę i teraz jest mój drugi cykl starań. Dziś jest 14 dc, OM 3 sierpnia a więc idziemy tak samo. Moje cykle się wydłużyły, teraz są 32 dniowe. Może tym razem nam się uda??Trzymam za Ciebie kciuki, czytałam Twoje wypowiedzi od początku... Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Do Ani 16.08.04, 15:40 Czesc Aniu, oczywiscie, ze Cie pamietam. Wyobraz sobie, ze moj cykl ostatnio tez sie wydluzyl... i mial dokladnie, tak jak u Ciebie, 32 dni Mam nadzieje, ze juz wszystko w porzadku u Ciebie i ze starania teraz w najgoretszej fazie)) Jesli chodzi o mnie, to z kolei w lipcu okazalo sie, ze mam niedobor progesteronu i hiperprolaktynemie (ktora juz mialam w tamtym roku), wiec teraz wspomagam sie drugi cykl lekami i czekam na efekty... Lekarz dal mi czas do konca roku (wiec ja sobie tez i na razie staram sie nie stresowac). Pozdrawiam Cie, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Do Ani 16.08.04, 17:13 Moje przytulanie zaczęło się od razu jak skończył mi się okres. Tak się zastanawiam czy uda się...Czy Ty też miałaś okres 3 sierpnia? Jeśli tak to mamy identycznie.Obliczyłam sobie że powinnam dostać @ najpóźniej do 5 września.Ty się lepiej znasz na dniach płodnych, czy teraz mamy już dni płodne? Ja nie mierzę temperatury a jeśli chodzi o śluz to w niektórych cyklach widzę że jest rozciągliwy itd. a czasem w ogóle nie widzę różnicy dlatego opieram się tylko na obliczeniach.I tak sobie myślę że od dziś do niedzieli jest to tydzień najbardziej decydujący... Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Do Ani 16.08.04, 18:40 Ja tez zaczelam ten cykl 3 sierpnia Dzisiaj czuje bol owulacyjny, wiec teraz jestem w goracej fazie cyklu. Jesli chodzi o sluz, to ciezko mi powiedziec, czy jest on owulacyjny. Przytulamy sie wlasciwie codziennie i wtedy caly prawie czas wyglada jak podczas owulacji. Jesli tak jak ostatnio bedziesz miec ok. 32-dniowy cykl, to nawet opierajac sie tylko na obliczeniach, mysle, ze teraz wlasnie zaczynaja sie i Tobiem, i mnie dni plodne. Zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaplock28 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 16.08.04, 20:40 gagat - u mnie lipcowe starania poskutkowały ( na urlopie) zadnych testów owu, zadnego wiesiołka, spontan totalny! Będę za was trzymać kciuki! Jak cusik to mój gg 7154281. Pozdrawiam serdecznie. Gosia i 6/7 tyg. fasolka... Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Urlop - noclegi w Szklarskiej Por., Kotl. Kłodz.? 17.08.04, 09:09 Witam dziewczyny! Dziś jest pierwszy dzień mojego urlopu, czuję się znakomicie i nie moge się już doczekać, kiedy bedę mogła zrobić sobie pierwszy test (tj. do poniedziałku). Tymczasem nic nie da się zrobić w kwestii płodzenia Maleństwa (25 dc), mogę tylko odpoczywać i relaksować się w oczekiwaniu... Chcielibyśmy wybrać się z Mężusiem w jakieś mniejsze górki,np. do Szklarskiej Poręby albo w Kotlinę Kłodzką - możecie coś polecić, dać jakieś namiary na kwatery, pensjonaty? Będę wdzieczna! Pozdrawiam wszystkie pracujące i urlopujące się formumowiczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Witam po urlopie 17.08.04, 09:25 Wyjechalismy z gdanska do zakopca (bylam pierwszy raz), kwaterka super, a góry coś pieknego, wypoczelam strasznie i mąż pracoholik też!!! Przytulanko było co dwa , trzy dni od 14-22 dnia cyklu (cykle 30-35 dniowe)wiec mam nadzieje ze trafilismy, objawy w poprzedniej ciazy mialam po 10 dniach, ciekawa jestem ile wytrzymam bez testu hihihihihi w sobote mogłabym zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 witaj Gagat100!!! 17.08.04, 10:35 Mam nadzieje,ze twoje starania byly owocne!!!Postaraj sie wytrzymac z robieniem testu jak najdluzej. Ja po moim wypadzie nie mam pojecia na co sie nastawiac i gdyby to co mialam na wakacjach to byla @ to niczym nie zrazona pracuje nad dzidzia dalej.A test zrobie najszybciej 26.08, tak sobie postanowilam i mam nadzieje,ze dam rade! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka wrocilam z wakacji .. biore sie za robote:) 17.08.04, 10:39 witajcie dziewczyny!!! wrócilam wczoraj wieczorem z wielkich wakacji, jestem padnieta, ale to juz 12 dc wiec niedlugo biore sie za meza)). Tylko te moje cykle sa coraz dluzsze teraz juz 37 dniowe!!!! mam nadzieje, ze we wrzesniu wiele z nas wyleci na : ciaza i poród pozdrawiam was goraco Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk kiedy mogę zrobić test ??? 17.08.04, 11:08 witam Was wszystkie! mam pytanko.Staram się o dzidzię,tak jak Wy.W tym miesiącu starania były intensywniejsze niż zwykle Po ilu dniach od ewentualnego zapłobdnienia test ciążowy wyjdzie pozytywny????nie mam siły już czekać na @!!!! kiedy iść kupić test?czy musze czekać do terminu spodziewanej @??? podpowiedzcie jak to jest u Was-proszę! pozdrawiam paula Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: kiedy mogę zrobić test ??? 17.08.04, 12:07 Powiem tak: na pewno nie rób testu zanim nie zacznie Ci się spóźniać @. Nawet jakbyś była w ciąży to może wyjść negatywnie. Moja koleżanka miała tak że zrobiła dwa testy. Pierwszy tydzień po spodziewanej miesiączce - negatywny, drugi dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce - pozytywny. To wszystko zależy od poziomu hormonu. Powstrzymaj się i czekaj, nie ma sensu robić testów za wcześnie, wierz mi... Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 DO Klary! 17.08.04, 12:13 Cześć Klara! Dziś rano miałam lekki ból podbrzusza, a więc z tego co pisałaś to może być ból owulacyjny? U mnie przytulanko codziennie, wczoraj dwa razy. Mój kochany powiedział że jeśli nie zajdę w ciążę to się zdziwi. Najgorsze że nie umiem rozpoznać owulacji, chodzi o śluz. Wiesz co mam taką teorię, że cykle wydłużyły mi się przez moją psychikę. Za dużo myślałam o ciąży i nie mogłam dostać @, a teraz już dostaję co 32,33 dni. Wolałabym mieć co 28 dni, byłoby mniej czekania....Dziś 15dc, jeszcze tyle czekania... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 paulinawk 17.08.04, 13:40 Wytrzymaj jak długo sie da !!! testy powinno sie robic po kilku dniach od spodziewanej @ ktora nie nadchodzi poniewaz moze dojsc do zapłodnienia i wtedy test pokaze druga kreseczke ale nie dojdzie do zagniezdzenia i dostaniesz @ i wtedy rozczarowanie a to bedzie ciaza tzw biochemiczna, ja mialam taka w tamtym mies i byly dwie kreski ale slabiutkie, tym razem postaram sie czekac do 40 dc (jakos w to sama nie wierze hihhi)mozesz zrobic test z krwi po 10 dniach po zaplodnieniu ale HCG na poczatku ciazy raz sie pojawia a raz znika wiec moim zdaniem bez sensu robic i wydawac kase Zycze Ci z calego serca dwoch kreseczek !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do gagat 17.08.04, 13:54 Ja tez miałam taką sytuację że dwa testy pokazały mi różową kreskę i to grubą. Po czym dostałam @.Uważasz że mogło wtedy dojść do zapłodnienia? Mi ginekolog powiedział że testy kłamią, ale nie chce mi się w to wierzyć.Też wydaje mi się że coś musiało być ale skończyło się szybciej niż się zaczęło. Dziś mój 15dc.Dni płodne...Życzę powodzenia, który to Twój dzień cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Do gagat 17.08.04, 14:00 aniu nie koniecznie tak musiało byc!!! jesli bylo zaplodnienie a nie bylo zagniezdzenia to @ pojawia sie bardzo obfita i z duza iloscia skrzepów i jest dluzsza niz inne (moje spostrzezenia) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 26 dc 17.08.04, 14:04 najwczesniej w sobote moglabym zrobic test hhhmmm z wyliczen wynika ze paskudna malpa napewno wyjechala na 9 mies wakacje i nie przyjdzie za tydzien a bedzie on dla mnie dlluuugi, to czekanie jest straszne!!! jak u was ktory dzien cyklu?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: 26 dc 17.08.04, 14:19 Dokładnie tak miałam!!!! Około 5 dni miałam malutkie plamienie a później ok 7 dni bardzo obfitą @. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 a ja 16dc 17.08.04, 17:47 od początku kiedy się staramy z męzem o dziecko tez mam jakby "cięzsze" i dłuzsze okresy. Bardziej bolesne i obfite. Pewnie ten sam problem, jajeczko nie zagnieżdza się a podwyższona prolaktyna w tym nie pomaga. Ale mimo to jestem bardziej wyluzowana niż jeszcze miesiąc temu) Gagat trzymam kciuki!)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 17.08.04, 14:20 gagat czy znasz odpowieź na moje pytanie dotyczące braku owulacji? Założyłam wątek z tym pytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 aniu 17.08.04, 17:16 Musialam odszukac twoj post bo nie zagladam na forum w oczekiwaniu ( chyba jeszcze nie jestem gotowa) mam ustawione w ulubionych sierpniowe starania a szaleje na forum dla starajacych sie i duzo czytam na forum trudna ciaza (jak zajde to wlasnie tam bede). Mam tak ja ty nie czuje wogole owulacji, zadnego sluzu no moze hhhmmmm jak gleboko wsadze palec (cóz za okreslenie hiihih) to zauwazam bialy metny i kleisty, slyszalam i czytalam ze najnowsze badania stwierdzaja ze kobieta ma kilka razy owulacje a napewno dwa z tyz ze ta najwazniejsza powinna ale nie musi byc 14 dni przed @ ale nie jestesmy wrozkami i nie wiemy kiedy jest te 14 dni przed?? w styczniu zaszlam w ciaze bez problemu od listopada stwierdzilismy z mezem ze jak bedzie to bedzie i bylo a teraz tak barrddzo chce ze az nie moge, i dlatego wyluzowalam w tym mies zobaczymy za tydzien. Co do owulacji to najlepiej monitorowac cykl, ja tego nie robilam, wtedy wszystko jest jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Problemy ze śluzem 17.08.04, 18:01 No właśnie z tym śluzem to jest tak dziwnie. Podobno są cykle bezowulacyjne.Ja mam śluz ale jest on teraz bialy i gesty (przed chwila sprawdzalam) a jest dzis 15dc, wiec nie wiem czy mam owulacje czy nie,wg obliczen powinna juz być, szczególnie jutro w 16dc przy 32 dniowych cyklach.Jak jest u Was, czy wy wyraźnie rozpoznajecie kiedy jest owulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Problemy ze śluzem 17.08.04, 18:03 podobno na sluz dobry jest wiesiolek, jak nic nie wyjdzie z tych staran to chyba bede brac Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Problemy ze śluzem 17.08.04, 18:08 Ja też. Który to Twój cykl starań? Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: do Ani 18.08.04, 05:48 Aniu, tak jak Ci juz pisalam, podczas intensywnych staran sluz jest na pewno wymieszany z plemnikami i wtedy jego odroznienie - plodny-nieplodny - jest trudniejsze. Oczywiscie, moze sie tez tak zdarzyc, ze akurat ten cykl jest bezowulacyjny (czego Ci nie zycze!!!), ale skoro piszesz, ze masz jakies bole w podbrzuszu, to moze wlasnie wczoraj mialas owu! U nas starania nadal trwaja, chociaz juz jestem chyba po owu (ale czasem sie tak zdarza, ze bol w podbrzuszu wyprzedza nawet do kilku dni owulacje). Tez bym chciala, zeby moje cykle trwaly nie dluzej niz 28 dni, bo wtedy nie czeka sie tak dlugo na kolejne starania, a i moze rozczarowanie mniejsze, bo ja ostatnio przez az 5 dni ludzilam sie, ze sie udalo... Ale z natura za wiele sie dyskutowac nie da. Pozdrawiam i zycze milego dnia, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: 26 dc 18.08.04, 09:47 Blisko 29 dc. Tyle tylko, że u mnie to była pierwsza @ po prawie 2-letniej przerwie no i dalej karmię piersią dlatego mam wrażenie, że owu było dosłownie parę dni temu i ten cykl liczę na min. 42 dni (no - chyba że się udało .Test mam zamiar zrobic w moje urodzinki - 28 sierpnia Basia Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 a u mnie 29dc przy cyklach 34dniowych... 18.08.04, 08:31 no chyba,ze na wyjezdzie mialam @ to wtedy bedzie 11dc. Jednak wydaje mi sie,ze to nie byla @ i zrobie sobie test pod koniec miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: a u mnie 29dc przy cyklach 34dniowych... 18.08.04, 09:50 Inkaa, swoją drogą czy mnie się dobrze wydaje, że Ty masz dzieciątko urodzone 18 maja 2003? Jeśli tak to idziemy łeb w łeb U mnie dziś też 29 dc tylko - jak pisałam wczesniej jego długośc oceniam min. na 42 dni - karmię jeszcze piersią i trochę to wszytko zamieszane... Basia inkaa1 napisała: > no chyba,ze na wyjezdzie mialam @ to wtedy bedzie 11dc. Jednak wydaje mi sie,ze > > to nie byla @ i zrobie sobie test pod koniec miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Ps sluzu 18.08.04, 08:54 Wlasnie sobie wczoraj uswiadomilam ze (jak juz pisalyscie) ze jesli sa przytulanka to sluz wariuje bo miesza sie z plemnikami, wiec jest szansa !!! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 U mnie 16 dc 18.08.04, 10:24 Rzeczywiście chyba coś w tym jest, ponieważ w lipcu byłam na wyjeździe bez mojego ukochanego przez trzy tygodnie i miałam bardzo wyraźną owulację, jeśli chodzi o śluz. Nie było przeytulania więc może dlatego. Zaraz po przebudzeniu zmierzyłam temperaturę i pokazało mi 37,0. Nie wiem jaka temperaturę mam normalnie ale może to jest owulacja? Bo w sumie ta tempka trochę wysoka no nie? Śluzu owulacyjnego nadal nie widzę ale wczoraj późnym wieczorem były dwa przytulanka... Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Gagat 18.08.04, 10:25 Zbliża się u Ciebie chwila prawdy. Z tego co widzę masz 27 dc... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Gagat 18.08.04, 14:05 Dokładnie, jestem w trakcie leczenia zeba kanalowo i moj dentysta tez z niecierpliwoscia czeka na wynik bo nie moze zrobic przeswietlenia i zamknac zeba czyli tylko wymienia lekarstwa hihhihi Moze zaczynaja mnie bolec lekko piersi ale to chyba od tego macania bo co chwila sprawdzam ;o) w pop.ciazy wyraznie wiedzialam o ciazy nie z testu a piersi mi podpowiedzialy byly zupelnie inne i pelno zylek niebieskich ale od 2 mies zylki mam caly czas wiec mozna by bylo zrobic test w sobote (w moje imieniny) ale obiecalam sobie ze do 40 dc nic nie bede robic aby znow sie nie rozczarowac tak jak ostatnio :o( wiec robic czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 moze sie poznamy 18.08.04, 14:06 podnosze watek POZNAJMY SIE > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne > > > > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat > > > > hanke7885... > > > > agat78... aga... > > > > jonka888... > > > > balbine... > > > > inkaa1... > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat ) > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat > > > > pepe90... > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat. > > > > > > > pascalle > > > > > > > > eva5 ??? > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam Wpisujcie wciskajac CYTUJAC Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 14:22 gagat100 napisała: > podnosze watek POZNAJMY SIE > > > > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne > > > > > > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat > > > > > hanke7885... > > > > > agat78... aga... > > > > > jonka888... > > > > > balbine... > > > > > inkaa1... > > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat ) > > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat > > > > > pepe90... > > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat. > > > > > ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22lata)))) > > > > > pascalle > > > > > > > > > > eva5 ??? > > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam > > > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC > > Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 14:27 ania19821 napisała: > gagat100 napisała: > > > podnosze watek POZNAJMY SIE > > > > > > > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... in > ne > > > > > > > > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat > > > > > > hanke7885... > > > > > > agat78... aga... > > > > > > jonka888... > > > > > > balbine... > > > > > > inkaa1... > > > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 la > t ) > > > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat > > > > > > pepe90... > > > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat. > > > > > > ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22lata))) > ) > > > > > > pascalle > > > > > > > > > > > > eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat > > > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam > > > > > > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 15:02 eva5 napisała: > ania19821 napisała: > > > gagat100 napisała: > > > > > podnosze watek POZNAJMY SIE > > > > > > > > > > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl? > ... in > > ne > > > > > > > > > > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 2 > 8 lat > > > > > > > hanke7885... > > > > > > > agat78... aga... > > > > > > > jonka888... > > > > > > > balbine... > > > > > > > inkaa1...cykl 1, Gdynia, 25lat > > > > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... > 27 la > > t ) > > > > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat > > > > > > > pepe90... > > > > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat. > > > > > > > > ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22lat > a))) > > ) > > > > > > > pascalle > > > > > > > > > > > > > > eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat > > > > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawia > m > > > > > > > > > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: moze sie poznamy 18.08.04, 15:48 Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat hanke7885... agat78... aga... jonka888... balbine... inkaa1...cykl 1, Gdynia, 25lat vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat ) kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat pepe90... sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat. ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22lata))) pascalle eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam Barbs...Basia...Bielsko-Biała...1 cykl...28 (już prawie) lat Wpisujcie wciskajac CYTUJAC Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 może nam się uda 18.08.04, 16:06 Dziewczyny tak się zastanawiałam czy któraś z nas zaciąży i założy wątek MAJ 2005. Fajnie byłoby gdyby udało się większości a najlepiej wszystkim. Czy Wy macie tak jak ja? Cały czas o tym myśle, liczę dni i się zastanawiam: a może ja już jestem w ciąży? Może już rośnie we mnie powoli nowe życie? Dopiero 16 dc ale nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: może nam się uda 18.08.04, 17:02 ania19821 napisała: > Dziewczyny tak się zastanawiałam czy któraś z nas zaciąży i założy wątek MAJ > 2005. Fajnie byłoby gdyby udało się większości a najlepiej wszystkim. Czy Wy > macie tak jak ja? Cały czas o tym myśle, liczę dni i się zastanawiam: a może ja > > już jestem w ciąży? Może już rośnie we mnie powoli nowe życie? Dopiero 16 dc > ale nigdy nic nie wiadomo. Ania ja równiez jestem dokładnie w 16dc i tez mam takie myśli, choc nie tak intensywne jak jeszcze miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
podi11 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 16:29 barbs napisała: Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat hanke7885... agat78... aga... jonka888... balbine... inkaa1...cykl 1, Gdynia, 25lat vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat ) kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat pepe90... sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat. ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22lata))) pascalle eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam Barbs...Basia...Bielsko-Biała...1 cykl...28 (już prawie) lat podi11...Iwona...Radom...2cykl...26lat Wpisujcie wciskajac CYTUJAC Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 kwiecien/maj 2005 18.08.04, 17:56 jad dobrze pojdzie to zawitam jeszcze na watku kwietniowym ale trzymam kciukasy abysmy znalazly sie na tych watkach kwiecien/maj a latem na plaze w bikini ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Do Ani i Sarah 18.08.04, 18:34 Dziewczyny, to jestesmy juz 3 w tym samym dniu cyklu) Sarah, tez mialas tak jak my @ 3.08? Juz powoli za nami okres goracych staran... Jak ja nie lubie tego dlugasnego 2 (a ostatnio nawet 3)-tygodniowego oczekiwania na...? Ale nic to. Pogoda piekna, wakacje w pelnej krasie, oby tak dalej! Gagat100 - zycze Ci, zebys jak najszybciej znalazla sie nawet na kwietniowym watku! Zaslugujesz na to i mam nadzieje, ze tak bedzie. Wytrzymasz do 40dc z testem???? Pozdrawiam, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 do Klary 18.08.04, 18:51 Cześć Klara, czytałam Twoje posty jeszcze w staraniach o dzidzię. Wtedy wątek założyła Nika.Z tego co wyczytałam udało się jej i zaszła w ciążę. Nie wiesz czy u niej wszystko w porządku, bo nie widzę nigdzie jej wpisów. Co do owulacji to w ogóle jej nie widzę, może u mnie jeszcze nie nadeszła? Ale jak już pisałam wcześniej mierzyłam dziś rano po przebudzeniu temperaturę i wyniosła 37,0. Nie mierzyłam wcześniej ale wydaje mi się że jest wysoka, więc mogę podejrzewać że mam owulację. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Może kiedyś.... 18.08.04, 19:12 Może kiedyś, któreś z nas spotkają się na innym forum dotyczącym pielęgnacji niemowląt. Wymieniałybyśmy tam swoje doświadczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: do Klary 18.08.04, 19:25 Czesc Aniu, Nika szczesliwie wskoczyla na watek kwiecien 2005, ale w tej chwili wyjechali z mezem na wakacje i dlatego nie mozesz jej nigdzie znalezc. Do momentu wyjazdu wszystko bylo w porzadku i mam nadzieje, ze dalej tak jest Ja mam tak bardzo nieregularny tryb zycia, ze nawet sie nie staram mierzyc temp., bo na pewno nic z tego nie wyjdzie. Ale jesli masz 37.0, to mysle, ze to dobry znak. Staraj sie mierzyc zawsze o tej samej porze rano, po co najmniej 6- 7 godzinach snu. Lepiej mierzyc temp. w pochwie niz pod pacha. Klara Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 poznajmy sie 19.08.04, 17:32 Moze ktos jeszcze sie dopisze?? > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne > > Gagat100....Joanna....gdansk.........3cykl......28 lat > inkaa1............. Gdynia, ........1cykl......25lat > vase........Magda..Portsmouth UK.....6 cykl.....27 lat ) > kangosia....Gosia....Opole... .......1 cykl.....29 lat > sarah75.....Iwona....Warszawa........4cykl......29lat. > ania19821...Ania.....Warszawa........2cykl......22lata))) > eva5....... Ewa .....Słupsk .........4 cykl.....27 lat > anig7...... Anka ....Warszawa .......2 cykl ....30 lat Pozdrawiam > Barbs.......Basia....Bielsko-Biała...1 cykl.....28 (już prawie) lat > podi11......Iwona....Radom...........2cykl......26lat > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 08:27 Dziś 17dc. Zmierzyłam temp. o 8.00 i było 36,8. A więc pewnie w ciążę nie zaszłam w tym cyklu. Wczoraj o 10.00 było 37,0. Spadek o dwie kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 oj aniu, aniu 19.08.04, 09:23 tak jak piszesz dzis 17dc kazda by tak chciala wiedziec tak szybko, nic nie jest przesadzone, nie bardzo sie znam na tej temperaturce ale chyba w drugiej fazie cyklu nie powinna zejsc do najnizszej z poprzedniej fazy, przeslij swoje obliczenie jestem ciekawa. U mnie 28 ale jakos czuje ze nic z tego :o( Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 13:57 Aniu!!! Temperaturę mierzy siE o jednej godzinie, ale jeżeli ci się to nie uda to nic straconego. Jak zmierzysz godzinę później to odejmij 1 kreskę, a jak wcześniej to dodaj. Co godzinę tempka wzrasta o 1 kreskę. Tak jest u mnie. Więc do 11 można manipulować tempka. Ja mierzę w ustach (przynajmniej mnie nie martwi, że mogę złapać jakąś infekcję, albo czy wystarczająco czysty jest termomert). Odpowiedz Link Zgłoś