Dodaj do ulubionych

SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie uda :o)

• inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 19:40
      Dziewczyny!!! Jakas godzine temu zrobilam test owu (pierwszy w tym cyklu a dzis
      14 dzien) i pokazala sie tylko jedna kreska,wiec go wyrzucilam, ale cos mnie
      tknelo bo do tej pory nie mialam takich testow w rekach,poszlam o lazienki i
      wyjelam go ze smietnika! Patrze a tam dwie kreski, ta od wyniku tylko
      delikatnie jasniejsza od testowej. I teraz nie wiem co zrobic. Chyba nic mojemu
      nie powiem zeby sie za bardzo nie przejal i wezme sprawy w swoje rece co?
      troszke sie przejelam tym pozytywnym wynikiem bo bardzo chce teraz zajsc!!!
      pozdrawiam Magda.
      • agat78 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 19:55
        A po jakim czasie sprawdzałas wynik za pierwszym razem? Może za wcześnie. Ja
        używałam testy owu od ewy.analityk. I tam w instrukcji jest napisane żeby
        sprawdzić po 10 min a potem jeszcze po 30. I najlepiej wykonywać o tej samej
        porze przez kilka dni, tzn. 2-5 dni. Poza tym nie piszesz jak długie masz cykle
        bo może za późno zaczęłaś testowanie i może już być po owu. Ja np. mam 13dc owu
        przy 28-29 dniowych cylkach. Poza tym jeśli jesteś przed owu to za wcześnie na
        starania jeśli masz druga kreskę bladą. One muszą być tego samego koloru.
        Wówczas nalezy odczekac ok. 36 godzin od momentu skoku piku lh.
        Życzę powodzenia.
        • gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 20:28
          wejdz na stronke ewy ona ci wszystko wytłumaczy, ja robilam od niej testy ale
          szalały i pokazały dwie owulacje w odstepie tygodnia wiec juz nie bede ich
          robic , czytajac stronke ewy to połowa dziewczyn jest ZA a połowa PRZECIW bo
          testy im szaleja. Ja w tym mies nic nie robie prócz wyjazdu w TE dni do
          zakopanego.

Oj jakbym chciała aby nam sie udało, dziewczynki!!!

Pozdrawiam Asia
          & aniołek *05.03.2004

Czytelna lista DOBRYCH ginekologów
    • gagat100 stronka ewy analityk 02.08.04, 20:29
      testy owulacyjne ewy analityk

Pozdrawiam Asia
      & aniołek *05.03.2004

• inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 02.08.04, 21:38
      Testy mam wlasnie od Ewy i instrukcja byla jakas slaba przy nich, wiec
      myslalam,ze to jak test ciazowy po minucie do kibla! Od czasu jak skonczylam
      karmic piersia core mialam 3 cykle 32 dniowe a ostani to sie przeciagnal do 40
      dni. Mowiac szczerze nie myslalam,ze bede miala owu tak szybko ale zrobilam
      test i dobrze zrobilamsmileJutro zrobie jeszcze raz. Dzieki dziewczyny, mam
      nadzieje,ze wszystkim nam sie uda!
      --
      Pozdrawiam Magda mama Inki, 18.05.2003
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7461919
      • sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 03.08.04, 13:19
        zdecydowanie za szybko wyrzuciłas test. Dopiero po 10 minutach jest wiarygodny.
        Ja uzywałam kupionych w aptece ale działanie i użytkowanie jest takie same.
        U mnie na testach owulacyjnych dwie kreski były identyczne a i tak przez trzy
        cykle nie udało się. Dlaczego? W czwartek ide do lekazrza i musze sobie chyba
        pytania pospisywać bo jak zwykle czegoś zapomne.
        pozdrófkasmile
    • kawka74 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 03.08.04, 19:27
      Witam smile Podłączam się pod sierpniowe starania, chociaż mieliśmy zacząć we wrześniu, ale strasznie nam się z M spieszy smile To będzie mój pierwszy cykl i z jednej strony nie liczę za bardzo na sukces, ale z drugiej... same wiecie. Dziewczyny z wątku 'i ja niedługo będę miała fasolkę' doradziły mi folik i karnie będę go zażywać, będę kochać się z moim M ile się da - i zobaczymy. Na razie przywlokła się do mnie @, jakaś taka dziwna, ale nie sądzę, żeby to było co innego. Zatem starajmy się, wierzę, że wszystko będzie dobrze i pięknie się uda. Pozdrawiam
      Kawka
      • klara_76 Re: SIERPNIOWE starania......... 03.08.04, 22:14
        Witajcie, dzisiaj niestety pojawila sie zupelnie nieproszona @. Tak wiec mimo
        przedluzajacego sie cyklu i nadziei na sukces przeskakuje do Was na sierpien
        (pociesza mnie to, ze dolaczam do tak milego towarzystwa, bo z wieloma
        przeciez znamy sie ze staran lipcowych). Rozpoczynam juz 6 cykl staran... Oby
        ostatnismile
        Pozdrawiam,
        Klara
    • gagat100 forum dla starajacych sie 03.08.04, 23:05
      zaistniało niedawno ale ma juz wiele "fanek" zachecam zerknąc na forum dla starajacych sie mozna poczytac, popytac,no i w gromadzie razniej !!!

Pozdrawiam Asia
      & aniołek *05.03.2004

• gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 03.08.04, 23:13
      wielkimi krokami zblizam sie do owulacji powinna byc od piatku najwczesniej a
      najpózniej w nast piatek sad na szczescie bede odpoczywac w ten tydzien w
      górach , przypomne ze jestem znad morza wiec całkowita zmiana klimatu.

Pozdrawiam Asia
      & aniołek *05.03.2004

Czytelna lista DOBRYCH ginekologów dla tych co znają i szukają
      • eva5 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 08:39
        gagat korzystalas z mojej propozycji noclegu czy znalezliscie cos
        atrakcyjniejszego? Milego wypoczynku i duzo fasoleksmile
        • gagat100 eva5 04.08.04, 09:28
          jeszcze raz dzieki, ale jedziemy do znajomych, znajomy, znajomego hihihiih bede
          tam pierwszy raz i mam nadzije ze bede pamietac do konca zycia !!!!!

Dla tych co szukają i polecają lista DOBRYCH ginekologów,
          oraz niestety CZARNA lista ginekologów
          • gagat100 Re: eva5 04.08.04, 09:29
            chodzilo mi o to ze pierwszy raz w górach ;o))
            • eva5 Re: eva5 04.08.04, 09:31
              no to milej zabawysmile
              • gagat100 Re: eva5 04.08.04, 09:35
                wyjezdzam dopiero w sobote, jeszcze sie pozegnam
                • sarah75 hej:) 04.08.04, 11:00
                  Klara trzymamm kciuki za ten miesiac!
                  Gagat bawcie sie i uzywajcie, pogoda szykuje się całkiem niezła. Zostawcie
                  wszystkie problemy za soba i relaks relaks relaks!smile)))
                  ps. no i przytulaniesmile
                  pozdrófka!
    • vase Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 16:00
      Witajcie kobitki!
      Czy Wam tez ten upal tak sie daje we znaki? Spedzilam dzisiaj 10 min w budce
      telefon. i myslalam, ze sie rozplyne. Ale za to jak przyjemnie na plazy.. !!!
      Bryzka od morza, delikatny szum fal, ryk poduszkowca .. smile)
      Gagat to juz niedlugo bedziesz sie "wczasowac"! My dopiero za jakis tydzien,
      dwa. Juz zrobilam liste rzeczy do wziecia - i do przywieziania z powrotem
      (kielbacha i ogorki kiszone smile)
      Zauwazylyscie, ze do tej pory nie wspomnialam o staraniach? To dobry znak!
      Czyli jednak zaczynam sie coraz mniej przejmowac. Ide na zywiol smile No, wsrod
      tych wakacyjnych klimatow to kto wie.. smile)
      U mnie 7dc a przytulanko zaczelismy juz 2 dni temu, hehe
      Chociaz ja sie tym razem nie nastawiam. Caly czas licze czy nastepna @ mnie
      dopadnie w podrozy, czy juz na miejscu. Jakos podswiadomie nie biore pod uwage,
      ze moze sie juz nie pojawic wink
      (Oby!!!)
      • sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 16:39
        oj tak! wyszłam na chwile z firmy i myślałam że spłyne razem z asfaltem. U mnie
        za bryze morska robi wiatraksad
        ja niestety juz po urlopie i najładniejsza pogodę tego lata przesiedze w pracy
        niestety.
        ja tez starm sie troszke zluzowac i nie myslec o tym "staraniu sie". Ale jak ci
        kazdy mówi "wyluzuj, wyluzuj" to siłą rzeczy cały czas o tym myślisz hehehehe.
        Ale co ma byc to będzie!
        pozdrófkasmile
        • gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 18:07
          a ja mieszkam nad samym morzem (nawet widok z okna) a wogole na plaze nie
          chodze, tak jak i do Gdanska na jarmark dominikanski bo pełno ludzi i kazdy sie
          pcha a jak jeszcze idzie facet spocony to juz wogole mozna umrzec fuj !!!
          Dzis 12 dc a jutro rocznica 5-mc od usunięcia mojego malenstwa sad

Dla tych co szukają i polecają lista DOBRYCH ginekologów,
          oraz niestety CZARNA lista ginekologów
          • sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 05.08.04, 09:59
            Gagat ja bym z plaży nie złaziła, tym bardziej że na urlop wybrałam się nad
            nasze piękne morze i pogoda była barowa więc sobie nie poplażowałamsad. O jejku
            jak mi się marzy plaża i morze.....smile
            u mnie 4dc
            \*/ dla Aniołka..
            • aniq7 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 05.08.04, 13:56
              To jeszcze raz ja.Długo mnie nie było ale miałm totalnie zwariowany
              tydzień.Dziś łapię oddech i wyjeżdzam na mazury trochę pożeglować.Muszę wam
              powiedzieć że od jakiegoś czasu coś mi się stało i przestałm się
              zadreczać.Przestałam chorobliwie myśleć a co będzię jak ,gdy , kiedy
              itp.Odzyskałm spokój ducha i tak mi lekko.Nie mam pojęcia jak to sie stało bo
              wyjątkowo mam skłonności do tragizowania i samodestrukcji.Od razu lepiej się
              czuję mimo że cągle coś mnie boli ,kłuję, strzyka itd.
              Wydaję mi się że rzeczywiście duży procent problemów bierze się z głowy.
              A może by tak zorganizować po wakacjach jakieś małe spoty regionalne ,a potem
              jeden ogólny w jakimś fajnym miejscu w naszym pięknym kraju.Rozważcie
              temat,każda sugestia na wagę złota.Odezwę się w poniedziałek Pozd
              • sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 06.08.04, 11:35
                Aniq ja po ostatnim przezyłam załamanie, ale chyba było mi potrzebne bo teraz
                mam zupełnieinny stosunek, jestem chyba bardziej wyluzowana. Poza tym byłam
                wczoraj u lekarza i mnie uspokoiła ze jeszcze nie ma się czym przejmować.
                Miłego żeglowania Aniq!
                Gagat wypoczywaj!!
                ps. hmmm dobry pomysł ze spotkaniem, czemu nie?
    • inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 04.08.04, 21:25
      A ja zrobilam dzis trzeci test owu i nic! druga kreska dalej blada. Zastanawiam
      sie po co ja w ogole kupilam te testy?
      • gagat100 inkaa1 a ktory dzien cyklu ?? 05.08.04, 09:51

• inkaa1 Re: inkaa1 a ktory dzien cyklu ?? 05.08.04, 10:00
          dzis 16dc a cykle mialam raczej dluzsze 33-34 dni, wiec owu powinn byc lada
          dzien. Jutro rano wyjezdzamy na urlop na mazury i mam nadzieje,ze tam splodzimy
          dzidziusia bez zadnego cisnienia, ktore sama sobie niepotrzebnie zrobilam. Dwa
          lata temu, tez w sierpniu spolodzilismy nasza corcie, tez na wakacjach,wiec
          moze taki nasz los? Pozdrawiam.
    • 1jagienka Re: SIERPNIOWE starania......... i nic 05.08.04, 13:05
      dziewczyny, ale mi dobrze: dzisiaj wyjezdzam na zasluzone wakacje do wloch
      i .... dostalam okres!!!!! Boze jaka jestem wsciekla: myslalam ze moze mi sie
      jednak udalo, a tu ten dran @ nie dosyc ze sie w ogole pojawil (a taka mialam
      nadzieje...), to jeszcze pojawil sie w tym momencie - spóznil sie 7 dni!!!!!
      • jula78 musi sie udać w sierpniu:)) 05.08.04, 14:00
        Jestem juz po dniach płodnych, dobrze je wykorzystalismy z mezemsmile) teraz
        czekam na brak @. Mam nadzieję, że sierpień będzie dla nas szczęsliwysmile)
        pa
        Jula
        • klara_76 Re: musi sie udać w sierpniu:)) 05.08.04, 15:16
          Hej!
          Juz sie otrzasnelam z niepowodzenia lipcowego. Nastroj mi sie calkowicie
          poprawil. Postanowilismy, ze teraz bedziemy sie tylko i wylacznie przytulac, i
          nic poza tym. Bede tu na pewno zagladac do Was, ale daje sobie jeszcze wiekszy
          luz niz w lipcu. Od minionego miesiaca jestem na Bromergonie i Duphastonie i
          widocznie troche wiecej czasu musi jednak uplynac, zeby sie hormonalnie
          wyrownac. Tak wiec przestalam liczyc na sukces od razu. Jednak moj gin ma
          racje - jak po 4-5 miesiacach leczenia nie bedzie efektow, to dopiero wtedy
          bedzie powod do zmartwienia.
          Zycze Wam powodzenia!
          Jagienka - rozumiem Twoj bol, bo ja tez dostalam @ 5 dni po terminie i
          strasznie bylam rozgoryczona. Jak juz ma sie pojawic @, to niech przynajmniej
          bedzie to o czasie, a nie funduje nam kilka dni zludnej nadziei i potem jeszcze
          wieksze rozczarowanie... No ale pewnie tak musi byc. Niemniej jednak zycze Ci
          udanych wakacji!!!
          Klara
          • gagat100 uda sie uda zobaczycie 05.08.04, 17:40
            Widze ze wiekszosc nie szaleje z testami, wykresami,sluzem i innymi czyli luzik
            tak jak ja i powiem wam ze czasami zapominam o staraniach, a jak robilam
            wykresy to codziennie myslalam.
            dzis niestety smutny dzien bo jest 5 mies po stracie mojego malenstwa, i dzis
            ciagle o nim mysle i zapalam swieczuszki (*)(*)(*)
            • klara_76 Re: do Gagat 05.08.04, 17:56
              Gagat,
              Czytalam wypowiedzi wielu dziewczyn, ktore pisaly, ze dopiero, jak daly na luz,
              to sie udalo. I chyba cos w tym jest. Najswiezszy przyklad to Niki,
              zalozycielki watku lipcowych staran. Razem dalysmy na luz i jej sie udalo (a ja
              pewnie nadal mam szalejace hormony, bo po miesiacu to widze, ze szansa na
              wyrownanie jest mala). Ja postanowilam dalej sie nie przejmowac, bo tak to
              czlowieka zzera stres i to tez na pewno przyczynia sie w duzym stopniu do
              niepowodzenia.
              Jestem z Toba w tym smutnym dniu. Trzymaj sie cieplutko i mysl pogodnie o
              przyszlosci!
              Klara
    • inkaa1 Dziewczyny!!! 05.08.04, 19:26
      Jutro wyjezdzam na tydzien i mam nadzieje,ze wroce zaplodnionasmile)) mam tez
      nadzieje,ze Wam rowniez sie uda, pozdrawiam serdecznie i zycze owocnych staran!
      gagat100 ja tez zapalam swieczke dla Twojego malenstwa(*) i mam nadzieje,ze Ty
      pierwsza oznajmisz nam dobra nowine! Buziaki dla Was wszystkich.
      • gagat100 Re: Dziewczyny!!! 06.08.04, 10:50
        inkaa1 dzieki az mi lezka podkrecila sie w oczku.
        My tez jutro wyjezdzamy i mam nadzieje ze wrocimy w trojke oczywiscie ja 2w1 i
        mąż ;o)
    • vase Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 07.08.04, 16:43
      Mam nadzieje, ze wszystkie niedlugo bedziemy 2 w 1 smile)
      My wyjezdzamy we wtorek (samochodem przez Europe!!) i wracamy dopiero pod
      koniec wrzesnia. Tak, ze pewnie znikne z watku.
      Oby podczas wakacyjnych wojazy odnalazly nas bociany!
    • barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 09.08.04, 14:07
      Dołączam sie i ja smile Tak w zasadzie to pierwszy cykl staran, bo 19 lipca
      przyszla pierwsza @ po prawie 2letniej przerwie (18 maja 2003 urodzilam
      syneczka). Teoretycznie w tym cyklu juz powinno byc po ptokach, ale z moich
      obserwacji (sluz i szyjka) wynika ze to wlasnie teraz smile Iwusia udalo sie
      skombinowac w pierwszym podejsciu wiec mam cichutka nadzieje ze i teraz sie
      uda smile Zrobie sobie test w 28 urodziny 28.08 - oczywiscie jesli @ nie pojawi
      sie wczesniej.
      Troche sie wahalam czy zaczynac starania, bo u sasiadow byla ospa, a ja, z tego
      co wiem, nie przechodzilam w dziecinstwie, ale w niedziele minelo 3,5 tygodnia
      od kiedy sasiadke wysypalo, dwa tygodnie od kiedy przestala zarazac a blisko 3
      od jedynego ciut ryzykownego kontaktu (minelysmy sie w korytarzu). Mysle ze
      jakby mialo nas wysypac to by juz wysypalo...Jak sądzicie? To jedno mnie nieco
      gryzie...
      Trzymam kciuki za wszystkie starające sie smile
      Basia
      • aniq7 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 10.08.04, 07:21
        Hej, Wczoraj wróciłam z Mazur.Było fantastycznie, słońce, woda , wiatr, mnóstwo
        znajomych.Wybawiłam sie za wszystkie czasy i juz nie mogę doczekać się
        piątku.Humor dopisuje cały czas co mnie dziwi bo zawsze w 24dc miałam juz
        depresję.Fakt że czyję się nie najlepiej i temperature mam podwyższoną ale
        myślę ze troche się podziębiłam na łódce bo wieczory bywały chłodne.
        Czy są w śród nas jeszczre jakieś żeglarki?
        Basia , jesli chodzi o ospę to wykluwa się dosyć długo ale 3 tygodnie to chyba
        juz po strachu.Spróbuj znależć jakąś stronkę o tej chorobie bo nie ma sensu
        lecięć do lekarza aby o to zapytać.
        Pozdrawiam smile)
        • sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 10.08.04, 12:55
          hej! z ospą miałam teraz bardzo podobny problem, jakaś plaga czy jak? ale całe
          szczęście mnie ominęło choc miałam bardzo bezpośredni konatkt z chorą.
          • sylwiawm Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 10.08.04, 15:16
            Za namową Klary postanowiłam przejść na sierpniowe starania ale nie bede czesto
            pisać, bo za często myślę o dziecku i jak przychodzi @ to tak mi smutno, a
            szczególnie jak się spóźnia i nadzieja jest coraz większa i nagle czar pryska
            (...) Tak sobie myślę, że jakby teraz się udało to moje maleństwo byłoby z tego
            samego miesiąca co ja, a jak nie miesiąca to przynajmniej znaku zodiaka. Każdy
            radzi aby o tym nie myśleć, ale jak już się stara ktoś o dziecko to nie ma
            możliwości nie myśleć, to ciągle jest w naszej podświadomości i nic na to nie
            poradzimy. A jeszcze dodatkowo siedzenie na tym forum dodatkowo działa na naszą
            podświadomość i wzmaga się w nas pragnienie dzieciątka, bo nie jesteśmy same i
            wiemy, że inne przyszłe mamy będą nas wspierać np. Klara. Liczymy na to, że jak
            przyjdzie @ to znajdzie się ktoś kto nam współczuje i pocieszy, bo czuje to
            samo. Nie chcę już mówić, że daję na luz, bo w moim przypadku nie zdało to
            egzaminu i jak jest kilka dni do @ to stres mnie zzera i nie potrafię nad tym
            zapanować i ciągle to samo miesiąc po miesiącu. A może straciłam już nadzieję?
            Wiem, że nie (może teraz tak myślę, ale jak zacznie znowu się spóźniać to ona
            powróci; i tak wkółko!!!)

P.S. Dzięki, że mnie wspierałyście na lipcowych (i wcześniejszych) staraniach.
            Czasami mam wrażenie, że te staranie to "syzyfowa praca" i wszystko zakończy
            się wpadką. Ech.......
            • barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 11.08.04, 08:18
              To fakt, o tym po prostu NIE DA sie NIE myśleć. Czasem troche zazdroszczę
              wpadkowiczom - to okropne oczekiwanie mija im w calkowitej nieświadomości...smile
              Ja też, mimo, że owu było max dwa dni temu już ciągle myśle - jestem w ciąży
              czy nie, jestem czy nie, jestem czy nie???? Tłumaczę samej sobie - spokojnie,
              przecież statystycznie, jak wszystko jest OK, jak trafiliśmy w owu to jest 30%
              szans, ale co tu dużo kryć - pierwsze idealnie bezproblemowe i planowane
              poczęcie, bezproblemowa ciąża i poród i cudowny, zdrowy syneczek mnie okropnie
              rozbestwiły smile. Gdzieś w środku siedzi uparta nadzieja że i tym razem uda się w
              pierwszym podejściu. A jak się nie uda...to po pierwszym okropnym rozczarowaniu
              przejdę na wrześniowe starania smile
              Głowa do góry!
              Basia
              • aniq7 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 09:45
                Cześć, pozdrawiam i znikam na kilka dni bo jadę na Mazurki.Odezwę się po
                niedzieli bo pewnie ta cholera @ nadejdzie.
                Dziewczyny , głowy do góry ale musze przyznać że nie da się nie myśleć o tym co
                nas trapi,macie rację.Nie da się samego siebie oszukać.Ale znam kilka
                dziewczyn , które myślały o tym tyle samo ile my albo jeszcze więcej , nie
                mogły się doczekać, popadały w straszne depresje i paranoje ... a teraz nie
                śpią po nocach bo im dziecko płacze ...smile))
                Pozd
                • klara_76 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 17:03
                  Hej!
                  Aniq, masz racje, predzej czy pozniej na pewno dzieciaki nas dopadna, tylko to
                  pytanie - kiedy????
                  Ja staram sie jak najmniej o tym myslec, czyli kontynuuje moje podejscie
                  rozpoczete w lipcu - wcale sie nie staram i w ogole mi nie zalezy (choc jak sie
                  okazalo przez tych kilka dni, kiedy spozniala sie @ - to jednak straszliwie mi
                  zalezy).
                  Mnie do kolejnej @ jeszcze bardzo, bardzo daleko. Na razie czekamy na owu (dzis
                  dopiero 10 dc). I tak spokojnie sobie kolejny wakacyjny miesiac plynie...
                  Pozdrawiam Was serdecznie,
                  Klara
                  • sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 21:11
                    ja tez się już troche uspokoiłam ale ostatnio odebrałam wynik i mam podwyższona
                    prolaktyne, zobaczymy jak mi wyjdzie progesteron. Bedę musiała chyba troszke
                    prochów pojeść zanim powiem "udało się". Ale nie załamuje sie jestem mimo
                    wszystko bardziej teraz wyluzowna.
                  • sylwiawm Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 13.08.04, 13:35
                    Klaro!!!
                    Idziemy w podobnym pempie, z tym, że je jestem 2 dni za tobą smile
    • kangosia Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 12.08.04, 21:39
      Dla mnie to co prawda dopiero pierwszy cykl starań, ale mimo wszystko mam cień
      nadziei, że się uda od razu... W zasadzie dni płodne właśnie mi się skończyły,
      ale nie dawałam przez ten czas spokoju mężowiwink Aż nie mógł wyjść z podziwu... A
      ja po prostu miałam dodatkowy bodziec i motywację, więc energia wprost mnie
      rozpierała! Teraz trochę odpoczywamy po wysiłku ostatnich dni, a ja czekam,
      kiedy będę mogła zrobić sobie test, nawet już zakupiłam go (ale musi poczekać
      jezcze przynajmniej do 23.08). No i zobaczymy, czy coś z tego wyszło. O wynikach
      na pewno Was poinformuję. Trzymam za Was, a Wy Trzymajcie za mnie!!! Pozdrawiam!
    • petrela Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 14.08.04, 10:17
      Cześć
      Nie jesteś sama smile Ja się staram szósty miesiąc. I dokładnie tak jak ty boję
      się jesieni z tego samego powodu. Trzymaj się i powodzenia.
    • inkaa1 no to wróciłam z wakacji z zagadką:) 14.08.04, 14:08
      jak pisalam wczesniej tydzien, w ktorym odpoczywalismy na wakacjach byl idealny
      na poczecie i wykorzystalismy 3 dni bardzo dobrze a czwartego dnia juz
      myslalam,ze dostalam okressad pomyslalam sobie zmiana klimatu i kupilam
      podpaski. A tu nic, przez trzy dni nie polecialo nic a jedynie ledwo ledwo
      pobrudzilo ale tak minimalnie. Na poczatku myslalam,ze sie rozwinie a tu nic.
      no i nie wiem co teraz myslec, moja kolezanka jak zaszla w ciaze to miala jeden
      okres taki slaby wlasnie,wiec moze...
      • klara_76 Re: no to wróciłam z wakacji z zagadką:) 15.08.04, 19:18
        Inkaa1, trzymam kciuki, zeby to nie byla @!
        My jestesmy teraz w goracym, choc bardzo spokojnym, okresie staran - dzisiaj 13
        dc... Sylwiawm, swietnie, ze idziemy tak blisko siebiesmile U Ciebie dopiero sie
        zaczyna czas staran, wiec bede trzymac kciuki za nas obie przez najblizszych
        kilka dni! Ciekawa jestem, po ilu miesiacach Duphaston z Bromergonem dadza
        pozytywny wynik...
        Pozdrawiam Was wszystkie i zycze pogodnej koncowki weekendu,
        Klara
        • ania19821 Do Klary!!! 16.08.04, 14:48
          Cześć Klara, nie wiem czy mnie pamiętasz, pisałam na staraniach o dzidzię i na
          czerwcowych staraniach, wtedy był to mój pierwszy cykl starań. Miałam przykre
          doświadczenie, myslałam że jestem w ciąży bo 2x testy pokazały różową kreskę. W
          lipcu miałam przerwę i teraz jest mój drugi cykl starań. Dziś jest 14 dc, OM 3
          sierpnia a więc idziemy tak samo. Moje cykle się wydłużyły, teraz są 32 dniowe.
          Może tym razem nam się uda??Trzymam za Ciebie kciuki, czytałam Twoje wypowiedzi
          od początku...
          • klara_76 Re: Do Ani 16.08.04, 15:40
            Czesc Aniu, oczywiscie, ze Cie pamietam. Wyobraz sobie, ze moj cykl ostatnio
            tez sie wydluzyl... i mial dokladnie, tak jak u Ciebie, 32 dnismile
            Mam nadzieje, ze juz wszystko w porzadku u Ciebie i ze starania teraz w
            najgoretszej faziesmile)) Jesli chodzi o mnie, to z kolei w lipcu okazalo sie, ze
            mam niedobor progesteronu i hiperprolaktynemie (ktora juz mialam w tamtym
            roku), wiec teraz wspomagam sie drugi cykl lekami i czekam na efekty... Lekarz
            dal mi czas do konca roku (wiec ja sobie tez i na razie staram sie nie
            stresowac).
            Pozdrawiam Cie,
            Klara
            • ania19821 Re: Do Ani 16.08.04, 17:13
              Moje przytulanie zaczęło się od razu jak skończył mi się okres. Tak się
              zastanawiam czy uda się...Czy Ty też miałaś okres 3 sierpnia? Jeśli tak to mamy
              identycznie.Obliczyłam sobie że powinnam dostać @ najpóźniej do 5 września.Ty
              się lepiej znasz na dniach płodnych, czy teraz mamy już dni płodne? Ja nie
              mierzę temperatury a jeśli chodzi o śluz to w niektórych cyklach widzę że jest
              rozciągliwy itd. a czasem w ogóle nie widzę różnicy dlatego opieram się tylko
              na obliczeniach.I tak sobie myślę że od dziś do niedzieli jest to tydzień
              najbardziej decydujący...
              • klara_76 Re: Do Ani 16.08.04, 18:40
                Ja tez zaczelam ten cykl 3 sierpniasmile Dzisiaj czuje bol owulacyjny, wiec teraz
                jestem w goracej fazie cyklu. Jesli chodzi o sluz, to ciezko mi powiedziec, czy
                jest on owulacyjny. Przytulamy sie wlasciwie codziennie i wtedy caly prawie
                czas wyglada jak podczas owulacji.
                Jesli tak jak ostatnio bedziesz miec ok. 32-dniowy cykl, to nawet opierajac sie
                tylko na obliczeniach, mysle, ze teraz wlasnie zaczynaja sie i Tobiem, i mnie
                dni plodne. Zycze powodzenia!!!
    • gosiaplock28 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 16.08.04, 20:40
      gagat - u mnie lipcowe starania poskutkowały ( na urlopie) zadnych testów owu,
      zadnego wiesiołka, spontan totalny! Będę za was trzymać kciuki! Jak cusik to
      mój gg 7154281. Pozdrawiam serdecznie. Gosia i 6/7 tyg. fasolka...
    • kangosia Urlop - noclegi w Szklarskiej Por., Kotl. Kłodz.? 17.08.04, 09:09
      Witam dziewczyny! Dziś jest pierwszy dzień mojego urlopu, czuję się znakomicie i
      nie moge się już doczekać, kiedy bedę mogła zrobić sobie pierwszy test (tj. do
      poniedziałku). Tymczasem nic nie da się zrobić w kwestii płodzenia Maleństwa (25
      dc), mogę tylko odpoczywać i relaksować się w oczekiwaniu... Chcielibyśmy wybrać
      się z Mężusiem w jakieś mniejsze górki,np. do Szklarskiej Poręby albo w Kotlinę
      Kłodzką - możecie coś polecić, dać jakieś namiary na kwatery, pensjonaty? Będę
      wdzieczna! Pozdrawiam wszystkie pracujące i urlopujące się formumowiczki!!!
    • gagat100 Witam po urlopie 17.08.04, 09:25
      Wyjechalismy z gdanska do zakopca (bylam pierwszy raz), kwaterka super, a góry
      coś pieknego, wypoczelam strasznie i mąż pracoholik też!!!
      Przytulanko było co dwa , trzy dni od 14-22 dnia cyklu (cykle 30-35 dniowe)wiec
      mam nadzieje ze trafilismy, objawy w poprzedniej ciazy mialam po 10 dniach,
      ciekawa jestem ile wytrzymam bez testu hihihihihi
      w sobote mogłabym zrobic
      • gosiaplock28 Re: Witam po urlopie 17.08.04, 13:24

• inkaa1 witaj Gagat100!!! 17.08.04, 10:35
      Mam nadzieje,ze twoje starania byly owocne!!!Postaraj sie wytrzymac z robieniem
      testu jak najdluzej. Ja po moim wypadzie nie mam pojecia na co sie nastawiac i
      gdyby to co mialam na wakacjach to byla @ to niczym nie zrazona pracuje nad
      dzidzia dalej.A test zrobie najszybciej 26.08, tak sobie postanowilam i mam
      nadzieje,ze dam rade!
    • 1jagienka wrocilam z wakacji .. biore sie za robote:) 17.08.04, 10:39
      witajcie dziewczyny!!!
      wrócilam wczoraj wieczorem z wielkich wakacji, jestem padnieta, ale to juz 12
      dc wiec niedlugo biore sie za mezasmile)). Tylko te moje cykle sa coraz dluzsze
      teraz juz 37 dniowe!!!!
      mam nadzieje, ze we wrzesniu wiele z nas wyleci na : ciaza i poród
      pozdrawiam was goraco
      • paulinawk kiedy mogę zrobić test ??? 17.08.04, 11:08
        witam Was wszystkie! mam pytanko.Staram się o dzidzię,tak jak Wy.W tym miesiącu
        starania były intensywniejsze niż zwyklesmile Po ilu dniach od ewentualnego
        zapłobdnienia test ciążowy wyjdzie pozytywny????nie mam siły już czekać na
        @!!!! kiedy iść kupić test?czy musze czekać do terminu spodziewanej @???
        podpowiedzcie jak to jest u Was-proszę!
        pozdrawiam

paula
        • ania19821 Re: kiedy mogę zrobić test ??? 17.08.04, 12:07
          Powiem tak: na pewno nie rób testu zanim nie zacznie Ci się spóźniać @. Nawet
          jakbyś była w ciąży to może wyjść negatywnie. Moja koleżanka miała tak że
          zrobiła dwa testy. Pierwszy tydzień po spodziewanej miesiączce - negatywny,
          drugi dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce - pozytywny. To wszystko zależy
          od poziomu hormonu. Powstrzymaj się i czekaj, nie ma sensu robić testów za
          wcześnie, wierz mi...
          • ania19821 DO Klary! 17.08.04, 12:13
            Cześć Klara! Dziś rano miałam lekki ból podbrzusza, a więc z tego co pisałaś to
            może być ból owulacyjny? U mnie przytulanko codziennie, wczoraj dwa razy. Mój
            kochany powiedział że jeśli nie zajdę w ciążę to się zdziwi. Najgorsze że nie
            umiem rozpoznać owulacji, chodzi o śluz. Wiesz co mam taką teorię, że cykle
            wydłużyły mi się przez moją psychikę. Za dużo myślałam o ciąży i nie mogłam
            dostać @, a teraz już dostaję co 32,33 dni. Wolałabym mieć co 28 dni, byłoby
            mniej czekania....Dziś 15dc, jeszcze tyle czekania...
        • gagat100 paulinawk 17.08.04, 13:40
          Wytrzymaj jak długo sie da !!! testy powinno sie robic po kilku dniach od
          spodziewanej @ ktora nie nadchodzi poniewaz moze dojsc do zapłodnienia i wtedy
          test pokaze druga kreseczke ale nie dojdzie do zagniezdzenia i dostaniesz @ i
          wtedy rozczarowanie a to bedzie ciaza tzw biochemiczna, ja mialam taka w tamtym
          mies i byly dwie kreski ale slabiutkie, tym razem postaram sie czekac do 40 dc
          (jakos w to sama nie wierze hihhi)mozesz zrobic test z krwi po 10 dniach po
          zaplodnieniu ale HCG na poczatku ciazy raz sie pojawia a raz znika wiec moim
          zdaniem bez sensu robic i wydawac kase

Zycze Ci z calego serca dwoch kreseczek !!!!
          • ania19821 Do gagat 17.08.04, 13:54
            Ja tez miałam taką sytuację że dwa testy pokazały mi różową kreskę i to grubą.
            Po czym dostałam @.Uważasz że mogło wtedy dojść do zapłodnienia? Mi ginekolog
            powiedział że testy kłamią, ale nie chce mi się w to wierzyć.Też wydaje mi się
            że coś musiało być ale skończyło się szybciej niż się zaczęło. Dziś mój
            15dc.Dni płodne...Życzę powodzenia, który to Twój dzień cyklu?
            • gagat100 Re: Do gagat 17.08.04, 14:00
              aniu nie koniecznie tak musiało byc!!!
              jesli bylo zaplodnienie a nie bylo zagniezdzenia to @ pojawia sie bardzo obfita
              i z duza iloscia skrzepów i jest dluzsza niz inne (moje spostrzezenia)
            • gagat100 26 dc 17.08.04, 14:04
              najwczesniej w sobote moglabym zrobic test hhhmmm
              z wyliczen wynika ze paskudna malpa napewno wyjechala na 9 mies wakacje i nie
              przyjdzie za tydzien a bedzie on dla mnie dlluuugi,
              to czekanie jest straszne!!!

jak u was ktory dzien cyklu??
              • ania19821 Re: 26 dc 17.08.04, 14:19
                Dokładnie tak miałam!!!! Około 5 dni miałam malutkie plamienie a później ok 7
                dni bardzo obfitą @.
                • sarah75 a ja 16dc 17.08.04, 17:47
                  od początku kiedy się staramy z męzem o dziecko tez mam jakby "cięzsze" i
                  dłuzsze okresy. Bardziej bolesne i obfite. Pewnie ten sam problem, jajeczko nie
                  zagnieżdza się a podwyższona prolaktyna w tym nie pomaga. Ale mimo to jestem
                  bardziej wyluzowana niż jeszcze miesiąc temusmile)
                  Gagat trzymam kciuki!smile))
    • ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 17.08.04, 14:20
      gagat czy znasz odpowieź na moje pytanie dotyczące braku owulacji? Założyłam
      wątek z tym pytaniem.
      • gagat100 aniu 17.08.04, 17:16
        Musialam odszukac twoj post bo nie zagladam na forum w oczekiwaniu ( chyba
        jeszcze nie jestem gotowa) mam ustawione w ulubionych sierpniowe starania a
        szaleje na forum dla starajacych sie i duzo czytam na forum trudna ciaza (jak
        zajde to wlasnie tam bede). Mam tak ja ty nie czuje wogole owulacji, zadnego
        sluzu no moze hhhmmmm jak gleboko wsadze palec (cóz za okreslenie hiihih) to
        zauwazam bialy metny i kleisty, slyszalam i czytalam ze najnowsze badania
        stwierdzaja ze kobieta ma kilka razy owulacje a napewno dwa z tyz ze ta
        najwazniejsza powinna ale nie musi byc 14 dni przed @ ale nie jestesmy wrozkami
        i nie wiemy kiedy jest te 14 dni przed?? w styczniu zaszlam w ciaze bez
        problemu od listopada stwierdzilismy z mezem ze jak bedzie to bedzie i bylo a
        teraz tak barrddzo chce ze az nie moge, i dlatego wyluzowalam w tym mies
        zobaczymy za tydzien.
        Co do owulacji to najlepiej monitorowac cykl, ja tego nie robilam, wtedy
        wszystko jest jasne.
        • ania19821 Problemy ze śluzem 17.08.04, 18:01
          No właśnie z tym śluzem to jest tak dziwnie. Podobno są cykle bezowulacyjne.Ja
          mam śluz ale jest on teraz bialy i gesty (przed chwila sprawdzalam) a jest dzis
          15dc, wiec nie wiem czy mam owulacje czy nie,wg obliczen powinna juz być,
          szczególnie jutro w 16dc przy 32 dniowych cyklach.Jak jest u Was, czy wy
          wyraźnie rozpoznajecie kiedy jest owulacja?
          • gagat100 Re: Problemy ze śluzem 17.08.04, 18:03
            podobno na sluz dobry jest wiesiolek, jak nic nie wyjdzie z tych staran to
            chyba bede brac
            • ania19821 Re: Problemy ze śluzem 17.08.04, 18:08
              Ja też. Który to Twój cykl starań?
              • gagat100 26 dc 17.08.04, 19:00
                Czy jest ktosik tak jak ja???
                • klara_76 Re: do Ani 18.08.04, 05:48
                  Aniu, tak jak Ci juz pisalam, podczas intensywnych staran sluz jest na pewno
                  wymieszany z plemnikami i wtedy jego odroznienie - plodny-nieplodny - jest
                  trudniejsze. Oczywiscie, moze sie tez tak zdarzyc, ze akurat ten cykl jest
                  bezowulacyjny (czego Ci nie zycze!!!), ale skoro piszesz, ze masz jakies bole w
                  podbrzuszu, to moze wlasnie wczoraj mialas owu!
                  U nas starania nadal trwaja, chociaz juz jestem chyba po owu (ale czasem sie
                  tak zdarza, ze bol w podbrzuszu wyprzedza nawet do kilku dni owulacje).
                  Tez bym chciala, zeby moje cykle trwaly nie dluzej niz 28 dni, bo wtedy nie
                  czeka sie tak dlugo na kolejne starania, a i moze rozczarowanie mniejsze, bo ja
                  ostatnio przez az 5 dni ludzilam sie, ze sie udalo... Ale z natura za wiele sie
                  dyskutowac nie da.
                  Pozdrawiam i zycze milego dnia,
                  Klara

• barbs Re: 26 dc 18.08.04, 09:47
                  Blisko smile 29 dc. Tyle tylko, że u mnie to była pierwsza @ po prawie 2-letniej
                  przerwie no i dalej karmię piersią dlatego mam wrażenie, że owu było dosłownie
                  parę dni temu i ten cykl liczę na min. 42 dni (no - chyba że się udało smile.Test
                  mam zamiar zrobic w moje urodzinki - 28 sierpnia smile
                  Basia
    • inkaa1 a u mnie 29dc przy cyklach 34dniowych... 18.08.04, 08:31
      no chyba,ze na wyjezdzie mialam @ to wtedy bedzie 11dc. Jednak wydaje mi sie,ze
      to nie byla @ i zrobie sobie test pod koniec miesiaca!
      • barbs Re: a u mnie 29dc przy cyklach 34dniowych... 18.08.04, 09:50
        Inkaa, swoją drogą czy mnie się dobrze wydaje, że Ty masz dzieciątko urodzone
        18 maja 2003? Jeśli tak to idziemy łeb w łebsmile U mnie dziś też 29 dc tylko -
        jak pisałam wczesniej jego długośc oceniam min. na 42 dni - karmię jeszcze
        piersią i trochę to wszytko zamieszane...
        Basia

inkaa1 napisała:

> no chyba,ze na wyjezdzie mialam @ to wtedy bedzie 11dc. Jednak wydaje mi
        sie,ze
        >
        > to nie byla @ i zrobie sobie test pod koniec miesiaca!

• gagat100 Ps sluzu 18.08.04, 08:54
      Wlasnie sobie wczoraj uswiadomilam ze (jak juz pisalyscie) ze jesli sa
      przytulanka to sluz wariuje bo miesza sie z plemnikami, wiec jest szansa !!! ;o)
      • ania19821 U mnie 16 dc 18.08.04, 10:24
        Rzeczywiście chyba coś w tym jest, ponieważ w lipcu byłam na wyjeździe bez
        mojego ukochanego przez trzy tygodnie i miałam bardzo wyraźną owulację, jeśli
        chodzi o śluz. Nie było przeytulania więc może dlatego. Zaraz po przebudzeniu
        zmierzyłam temperaturę i pokazało mi 37,0. Nie wiem jaka temperaturę mam
        normalnie ale może to jest owulacja? Bo w sumie ta tempka trochę wysoka no nie?
        Śluzu owulacyjnego nadal nie widzę ale wczoraj późnym wieczorem były dwa
        przytulanka...
      • ania19821 Gagat 18.08.04, 10:25
        Zbliża się u Ciebie chwila prawdy. Z tego co widzę masz 27 dc...
        • gagat100 Re: Gagat 18.08.04, 14:05
          Dokładnie, jestem w trakcie leczenia zeba kanalowo i moj dentysta tez z
          niecierpliwoscia czeka na wynik bo nie moze zrobic przeswietlenia i zamknac
          zeba czyli tylko wymienia lekarstwa hihhihi
          Moze zaczynaja mnie bolec lekko piersi ale to chyba od tego macania bo co
          chwila sprawdzam ;o) w pop.ciazy wyraznie wiedzialam o ciazy nie z testu a
          piersi mi podpowiedzialy byly zupelnie inne i pelno zylek niebieskich ale od 2
          mies zylki mam caly czas wiec mozna by bylo zrobic test w sobote (w moje
          imieniny) ale obiecalam sobie ze do 40 dc nic nie bede robic aby znow sie nie
          rozczarowac tak jak ostatnio :o(

wiec robic czy nie??
    • gagat100 moze sie poznamy 18.08.04, 14:06
      podnosze watek POZNAJMY SIE

> > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne
      > > > >
      > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat
      > > > > hanke7885...
      > > > > agat78... aga...
      > > > > jonka888...
      > > > > balbine...
      > > > > inkaa1...
      > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat smile)
      > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat
      > > > > pepe90...
      > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat.smile
      > > >
      > > > > pascalle
      > > > >
      > > > > eva5 ???
      > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam

Wpisujcie wciskajac CYTUJAC

• ania19821 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 14:22
        gagat100 napisała:

> podnosze watek POZNAJMY SIE
        >
        >
        > > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne
        > > > > >
        > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat
        > > > > > hanke7885...
        > > > > > agat78... aga...
        > > > > > jonka888...
        > > > > > balbine...
        > > > > > inkaa1...
        > > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat smile)
        > > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat
        > > > > > pepe90...
        > > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat.smile
        > > > > > ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22latasmile))))
        > > > > > pascalle
        > > > > >
        > > > > > eva5 ???
        > > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam
        >
        >
        > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC
        >
        >
        • eva5 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 14:27
          ania19821 napisała:

> gagat100 napisała:
          >
          > > podnosze watek POZNAJMY SIE
          > >
          > >
          > > > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... in
          > ne
          > > > > > >
          > > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat
          > > > > > > hanke7885...
          > > > > > > agat78... aga...
          > > > > > > jonka888...
          > > > > > > balbine...
          > > > > > > inkaa1...
          > > > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 la
          > t smile)
          > > > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat
          > > > > > > pepe90...
          > > > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat.smile
          > > > > > > ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22latasmile)))
          > )
          > > > > > > pascalle
          > > > > > >
          > > > > > > eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat smile
          > > > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam
          > >
          > >
          > > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC
          > >
          > >
          • inkaa1 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 15:02
            eva5 napisała:

> ania19821 napisała:
            >
            > > gagat100 napisała:
            > >
            > > > podnosze watek POZNAJMY SIE
            > > >
            > > >
            > > > > > > > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?
            > ... in
            > > ne
            > > > > > > >
            > > > > > > > Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 2
            > 8 lat
            > > > > > > > hanke7885...
            > > > > > > > agat78... aga...
            > > > > > > > jonka888...
            > > > > > > > balbine...
            > > > > > > > inkaa1...cykl 1, Gdynia, 25lat
            > > > > > > > vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl...
            > 27 la
            > > t smile)
            > > > > > > > kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat
            > > > > > > > pepe90...
            > > > > > > > sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat.
            > smile
            > > > > > > > ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22lat
            > asmile)))
            > > )
            > > > > > > > pascalle
            > > > > > > >
            > > > > > > > eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat smile
            > > > > > > > anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawia
            > m
            > > >
            > > >
            > > > Wpisujcie wciskajac CYTUJAC
            > > >
            > > >
            • barbs Re: moze sie poznamy 18.08.04, 15:48
              Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne
              Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat
              hanke7885...
              agat78... aga...
              jonka888...
              balbine...
              inkaa1...cykl 1, Gdynia, 25lat
              vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat smile)
              kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat
              pepe90...
              sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat.smile
              ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22latasmile)))
              pascalle
              eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat smile
              anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam
              Barbs...Basia...Bielsko-Biała...1 cykl...28 (już prawie) lat
              • ania19821 może nam się uda 18.08.04, 16:06
                Dziewczyny tak się zastanawiałam czy któraś z nas zaciąży i założy wątek MAJ
                2005. Fajnie byłoby gdyby udało się większości a najlepiej wszystkim. Czy Wy
                macie tak jak ja? Cały czas o tym myśle, liczę dni i się zastanawiam: a może ja
                już jestem w ciąży? Może już rośnie we mnie powoli nowe życie? Dopiero 16 dc
                ale nigdy nic nie wiadomo.
                • sarah75 Re: może nam się uda 18.08.04, 17:02
                  ania19821 napisała:

> Dziewczyny tak się zastanawiałam czy któraś z nas zaciąży i założy wątek MAJ
                  > 2005. Fajnie byłoby gdyby udało się większości a najlepiej wszystkim. Czy Wy
                  > macie tak jak ja? Cały czas o tym myśle, liczę dni i się zastanawiam: a może
                  ja
                  >
                  > już jestem w ciąży? Może już rośnie we mnie powoli nowe życie? Dopiero 16 dc
                  > ale nigdy nic nie wiadomo.

Ania ja równiez jestem dokładnie w 16dc i tez mam takie myśli, choc nie tak
                  intensywne jak jeszcze miesiąc temu.
              • podi11 Re: moze sie poznamy 18.08.04, 16:29
                barbs napisała:

Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne
                Gagat100... Joanna... gdansk... 3cykl.... 28 lat
                hanke7885...
                agat78... aga...
                jonka888...
                balbine...
                inkaa1...cykl 1, Gdynia, 25lat
                vase... Magda... Portsmouth UK... 6 cykl... 27 lat smile)
                kangosia...Gosia...Opole...1 cykl...29 lat
                pepe90...
                sarah75...Iwona...Warszawa...4cykl...29lat.smile
                ania19821...Ania...Warszawa...2cykl...22latasmile)))
                pascalle
                eva5 Ewa Słupsk 4 cykl starań 27 lat smile
                anig7 Anka Warszawa 2 cykl 30 lat Pozdrawiam
                Barbs...Basia...Bielsko-Biała...1 cykl...28 (już prawie) lat
                podi11...Iwona...Radom...2cykl...26lat
                • gagat100 kwiecien/maj 2005 18.08.04, 17:56
                  jad dobrze pojdzie to zawitam jeszcze na watku kwietniowym ale trzymam kciukasy
                  abysmy znalazly sie na tych watkach kwiecien/maj a latem na plaze w bikini ;o)
                  • klara_76 Re: Do Ani i Sarah 18.08.04, 18:34
                    Dziewczyny, to jestesmy juz 3 w tym samym dniu cyklusmile) Sarah, tez mialas tak
                    jak my @ 3.08? Juz powoli za nami okres goracych staran... Jak ja nie lubie
                    tego dlugasnego 2 (a ostatnio nawet 3)-tygodniowego oczekiwania na...?
                    Ale nic to. Pogoda piekna, wakacje w pelnej krasie, oby tak dalej!
                    Gagat100 - zycze Ci, zebys jak najszybciej znalazla sie nawet na kwietniowym
                    watku! Zaslugujesz na to i mam nadzieje, ze tak bedzie. Wytrzymasz do 40dc z
                    testem????
                    Pozdrawiam, Klara
                    • ania19821 do Klary 18.08.04, 18:51
                      Cześć Klara, czytałam Twoje posty jeszcze w staraniach o dzidzię. Wtedy wątek
                      założyła Nika.Z tego co wyczytałam udało się jej i zaszła w ciążę. Nie wiesz
                      czy u niej wszystko w porządku, bo nie widzę nigdzie jej wpisów.
                      Co do owulacji to w ogóle jej nie widzę, może u mnie jeszcze nie nadeszła? Ale
                      jak już pisałam wcześniej mierzyłam dziś rano po przebudzeniu temperaturę i
                      wyniosła 37,0. Nie mierzyłam wcześniej ale wydaje mi się że jest wysoka, więc
                      mogę podejrzewać że mam owulację.
                      • ania19821 Może kiedyś.... 18.08.04, 19:12
                        Może kiedyś, któreś z nas spotkają się na innym forum dotyczącym pielęgnacji
                        niemowląt. Wymieniałybyśmy tam swoje doświadczenia...
                      • klara_76 Re: do Klary 18.08.04, 19:25
                        Czesc Aniu,
                        Nika szczesliwie wskoczyla na watek kwiecien 2005, ale w tej chwili wyjechali z
                        mezem na wakacje i dlatego nie mozesz jej nigdzie znalezc. Do momentu wyjazdu
                        wszystko bylo w porzadku i mam nadzieje, ze dalej tak jestsmile
                        Ja mam tak bardzo nieregularny tryb zycia, ze nawet sie nie staram mierzyc
                        temp., bo na pewno nic z tego nie wyjdzie. Ale jesli masz 37.0, to mysle, ze to
                        dobry znak. Staraj sie mierzyc zawsze o tej samej porze rano, po co najmniej 6-
                        7 godzinach snu. Lepiej mierzyc temp. w pochwie niz pod pacha.
                        Klara
                • gagat100 poznajmy sie 19.08.04, 17:32
                  Moze ktos jeszcze sie dopisze??

>
                  > Login... imie... miejscowosc... ktory cykl?... inne
                  >

> Gagat100....Joanna....gdansk.........3cykl......28 lat
                  > inkaa1............. Gdynia, ........1cykl......25lat
                  > vase........Magda..Portsmouth UK.....6 cykl.....27 lat smile)
                  > kangosia....Gosia....Opole... .......1 cykl.....29 lat
                  > sarah75.....Iwona....Warszawa........4cykl......29lat.smile
                  > ania19821...Ania.....Warszawa........2cykl......22latasmile)))
                  > eva5....... Ewa .....Słupsk .........4 cykl.....27 lat smile
                  > anig7...... Anka ....Warszawa .......2 cykl ....30 lat Pozdrawiam
                  > Barbs.......Basia....Bielsko-Biała...1 cykl.....28 (już prawie) lat
                  > podi11......Iwona....Radom...........2cykl......26lat
                  >

• ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 08:27
      Dziś 17dc. Zmierzyłam temp. o 8.00 i było 36,8. A więc pewnie w ciążę nie
      zaszłam w tym cyklu. Wczoraj o 10.00 było 37,0. Spadek o dwie kreski.
      • gagat100 oj aniu, aniu 19.08.04, 09:23
        tak jak piszesz dzis 17dc kazda by tak chciala wiedziec tak szybko, nic nie
        jest przesadzone, nie bardzo sie znam na tej temperaturce ale chyba w drugiej
        fazie cyklu nie powinna zejsc do najnizszej z poprzedniej fazy, przeslij swoje
        obliczenie jestem ciekawa.
        U mnie 28 ale jakos czuje ze nic z tego :o(
      • sylwiawm Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 13:57
        Aniu!!!
        Temperaturę mierzy siE o jednej godzinie, ale jeżeli ci się to nie uda to nic
        straconego. Jak zmierzysz godzinę później to odejmij 1 kreskę, a jak wcześniej
        to dodaj. Co godzinę tempka wzrasta o 1 kreskę. Tak jest u mnie. Więc do 11
        można manipulować tempka. Ja mierzę w ustach (przynajmniej mnie nie martwi, że
        mogę złapać jakąś infekcję, albo czy wystarczająco czysty jest termomert).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka