ania19821 Dziękuję 22.11.04, 10:21 Dzięki Asiu za gratulacje ale wolę się jeszcze tak nie cieszyć, bo już raz się ucieszyłam z dwóch kresek i nic z tego nie wyszło. Robiłam oczywiście test Quick View, taka grubasna krecha, 100 razy bardziej widoczna niż kontrolna. Będę musiała się zapisać do lekarza, ale za jakiś czas bo teraz i tak nic nie bedzie widac na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Dziękuję 22.11.04, 10:41 Aniu , oczywiscie ze na USG nie bedzie widac ale bedzie widac gdzie indziej czyli szyjka i macica i calkiem mozliwe ze gin bedzie JUZ mogl wykluczyc pozamaciczna ewentualnie zapisze duphaston (ostatnie doswiadczenie)ale idz do niego z badami bety !!! zycze wszystkiego dobrego i 40 udanych tygodni !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk do ani 19821 22.11.04, 11:05 Serdeczne gratulacje Aniu!Tak sie ciesze ,ze Ci sie udało.Zobacz,po raz kolejny widzimy,ze totalne wyluzowanie sie czyli podłoże psychiczne jest podstawowym warunkiem by zajsc w ciąże!Nie liczyłas nic,nie mierzylas ,nie sprawdzałas,po prostu -olałaś (sorki za wyrazenie) sprawę.I własnie wtedy gdy nastawiasz sie na kolejna porażkę,na kolejną @,wtedy wychodzi test z II kreskami.Tak samo było u mnie i u innych wielu dziewczyn.Szczerze Ci gratuluję Kochaniutka! U mnie dzis 8 tydzien i 1 dzień www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png Dzis mam kolejną wizytę u gina i USG Serdecznie pozdrawiam Paulina i Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 22.11.04, 12:27 No prosze, prosze! Rosnie nam lista 2w1 az milo! Serdeczne gratulacje jeszcze raz!! Ja w sumie moglabym juz przepisac sie na grudzien, bo w tym cyklu (dzis 17 dc) prawie w ogole nie dzialalismy (tzn. dzialalismy, ale nie w TE dni ) A w ogole to okazalo sie (chyba), ze owu mam pozniej niz przypuszczalam. (Stad zle obliczenia) Zostane na listopadowych tylko dlatego, ze wierze w cuda A nastepne testowanie... w Wigilie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 22.11.04, 14:04 Panicznie się boję że coś będzie nie tak.Już raz to przeżyłam i nie chcę drugi raz.Zapiszę się do lekarza, tylko że nie wiadomo kiedy będzie pierwsza wizyta,pewnie gdzies za 2 tygodnie. Wiem tylko że muszę nadal mierzyć tempkę czy nie spada no i każde plamienie to zły znak.Jak na razie nie mam żadnego plamienia i wszystko chyba jest ok, ale to dopiero 30dc. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Aniu:) 22.11.04, 15:09 Serdeczne gratulacje!!! Bardzo sie ciesze,ze Ci sie udalo. Mysl tylko pozytywnie, to jest podstawa. Wszystko bedzie ok. Dbaj o siebie i cieplo sie ubieraj Idz do lekarza za 2-3 tygodnie bo teraz to i tak niewiele sie dowiesz. Na poczatku ciazy trzeba miec duzo cierpliwosci. Ja pamietam,ze pierwsze usg mialam w 10 tyg. bo tak podobno najlepiej i do tego czasu ciagle sie zastanawialam czy oby na pewno wszystko ok. Bylam pewna,ze po usg sie uspokoje jak uslysze seduszko dziecka. Niestety potem stwierdzilam,ze dopoki nie zacznie kopac to sie nie przestane denerwowac a potem do porodu... I tak popedzalam ta ciaze bo bardzo chcialam miec dzidzie Jestes mloda i zdrowa,sama to ostatnio pisalas,wiec nie martw sie tylko sie ciesz pieknym okresem jaki Cie czeka)) Czy przyszly tatus juz wie? Buziaki dla ciebie i fasolki Aniu czy wiesz moze co u Klary? Nie zauwazylam aby sie odzywala ostatnio. Moze do niej napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia a ja bylam u gina... 22.11.04, 15:24 no i wiesci mam niezbyt dobre... 1.Mam lekko powiekszony lewy jajnik. Lekarz chce go obejzec na usg 02 grudnia. 2.Cykle mam nieregularne i dlugie,wiec trzeba je najpierw uregulowac. Ostatnia @ 19 pazdziernika i jesli do 02 grudnia sie nie zjawi to dostane cos nawywolanie. 3. Na uregulowanie cyklu mam brac przez 2-3 miesiace piguly anty, wiec nie zajde na pewno. Moj gin, cudowny lekarz ale starej daty stwierdzil,ze ziolka to moze by cos tam wspomogly ale cykle musza byc najpierw regularne. Ja jednak jak tylko dostane @ zabieram sie za ziola,dam im sznse przez miesiac a jak nic z tego nie wyjdzie to piguly Skoro ziola poprawiaja prace jajnikow to wlasnie one powinny mi wyregulowac co trzeba. Musze czekac dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 22.11.04, 19:39 Gratulacje dla Ani, miło popatrzeć jak rośnie nasza lista 2 w 1. U mnie 15 dc , owulacja blisko , tempka spadła, śluz robi się coraz bardziej odpowiedni, a więc starania w toku. Mam nadzieję ..... nie, wolę nie mieć. Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Caly czas zle sie czuje :-( 22.11.04, 20:41 Coraj bardziej wierze ze owu byla 22dc i ze dzis (9dpo) bylo za wczesnie na zrobienie testu bo cholipka cosik żle sie czuje , brzuch boli jak na @ ale nie zawsze czasem cosik tam zakuje, piersi bez zmian, troche swedzą dzis 31dc (jesli owu byla 22dc to ten cykl 36 dniowy) Jutro ide do gina wiec mam nadzije ze cosik powie no ale rano znow testuje tym razem quick-em, trzymajcie kciukasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agator3 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 22.11.04, 21:40 Czesc dziewczyny znalazlam na innym poscie zalozycielke naszego watku.A oto jej slowa z wczorajszego dnia. slowa mama_ania1 "Dawno mnie tu nie było, w między czsie przyszła @ i dzidzi nici Odkładam na razie starania na bok co ma być to bedzie." Odpowiedz Link Zgłoś
agator3 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 22.11.04, 23:13 A oto mòj suwaczek src="lilypie.com/TTC/041029/30/2/2/1/+1" alt="Lilypie TTC Days" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
agator3 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 28.11.04, 10:29 A oto mòj nowy suwaczek. <center><p style="background:white;"><font face="verdana,arial,sans-serif" size="1" color="black">Mòj najcenniejszy skarb</font><br /> src="lilypie.com/days/050805/4/24/1/+1" alt="Lilypie Baby Birthday" border="0" /></a></p> Odpowiedz Link Zgłoś
agator3 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 28.11.04, 10:31 ye ye czemu mi nie dziala suwaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
agator3 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 22.11.04, 23:17 sory pomylilam sie mialam wpisac do innego watku sory Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik znowu nie się nie udało 23.11.04, 08:24 Tak właśnie sobie myślę że znowu się nie udało. Od wczoraj zaczełam plamić. Z pewnością dziś albo jutro przyjdzie wredna małpa. Ja już nie mam sił. Coprawda dziwi mnie temperatura bo od wczoraj trzyma się na wyższym poziomie 37,2. Piersi nadal bolą a zwłaszcza sutki. Okres powinnam dostać w czwartek. Wiem dokładnie bo miałam owulację stwierdzoną monitoringiem. Czy mogę miec jeszcze trochę nadzieji, czy już zupełnie nic. Chyba zwariuję. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Znowu porazka 23.11.04, 08:42 Witajcie dziewczyny. Szczere gorace gratulacje dla tych zaciazonych.Strasznie sie ciesze ze list 2w1 tak sie ladnie powiekrzyla. Ja juz raczej musze sie po malu szykowac na grudzien.Wprawdzie w sobote i niedziele meczyla mnie zgaga..ale nic poza tym. Piersi normalne,i od wczoraj zauwazylam leciutkie plamienie.Wiec jak nic dzisja @@@ przyjdzie (28dc). Chyba zastosuje sie do rad kolesanek i wypisze sie na jakis czas z forum. Przestane liczyc, myslec tylko dzialac. Ta pscyhika ma jednak niezly wplyw. A jak do stycznia nic nie wyjdzie ide badac hormonki. Chociaz widze ze cykle mam wyregulowane niesamowicie, owu raczej tez sie pojawia sluzik dobry...wiec cos jest nie tak. A moze to wlasnie ta cholerna psychika. Trzeba probowac wszystkiego. Pozdrawiam goraco i korzystajcie z rad madrych kolezanek. Im mniej myslaly tym szybciej zaszly. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 23.11.04, 10:53 Zrobilam quicka i znow to samo- cien drugiej krechu, dzis ide do gina trzymajcie kciuki !! piersi swedza brzuch wieczorem boli jak na @ i wczoraj mialam w ustach metaliczny smak hhmmm Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 23.11.04, 12:31 Gagat! Trzymam kciuki, zajrzę wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 23.11.04, 15:13 Cześć. U Was też dzisiaj taka chlapa? Paskudnie, najlepiej siedzieć w domku pod kocem i się grzać. Kolokwium poszło mi raczej kiepsko, ale cóż, najwyżej poprawię. Może na wieczór humor mi sie poprawi bo mamy dzisiaj z mężem rocznicę naszego związku (już ósmą!!!) i idziemy na kolację i do kina na jakąś komedię. Jestem z moim mężem od 14 roku życia, teraz wydaje mi się to niemożliwe, ale 8 lat temu uważałam się za całkiem dorosłą . U mnie dziśiaj 18 dc, ovu chyba była wczoraj albo coś koło tego. Przytulanko w 11, 14 i 16 dniu. Czekam na efekty. Pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 dostałam @ na fotelu ginekologicznym :-( 23.11.04, 17:54 no moze przesadnie to napisalam ale doslownie przed wizyta w wc zauwazylam ze przyszła ta wredna małpa, skoro juz bylam w poczekalni to postanowilam jednak wejsc do gina i pokazac moje wykresy tempek i badanie prolaktyny. Ginek przyjrzal sie moim wykresom i powiedzial ze owulacja jest w tych samych dniach cyklu czyli 15-19 wiec super (ta ostatnia jednak 15dc)progesteron dalej wskazany, bromergon juz 1/4 na noc , wiesiolek moge brac, co do testow owulacyjnych krecil nosem mowiac ze nie daja 100 % pewnosci , zadalam mu pytanie dlaczego w tym i poprzednim cyklu widze na testach slabe II krechy i co ?? a wiec wina duphastonu !!!! Powiedzial mi ze wszystkie wyniki dobre, zadnej patologii macicy nie ma, nie widzi u mnie zaadnych problemow w zajsciu w ciąże i zalecil badanie mężą a wiec dzis mam poważna rozmowe hhhmmmm Asia 1dc po tej wizycie wiem na czym stoje i wcale nie jestem zła na ta małpe !!! ListaDOBRYCHginekologów (oraz linki do czarnej listy i super położnych) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Do gagat100 23.11.04, 19:12 Miałam poważną rozmowę z mężem. Skończyło się tak , że moje kochanie nie widziało żadnych problemów względem badania, sama byłam zaskoczona bo nastawiałam się na dłuugie przekonywanie. W końcu mamy już synka. Teraz czekamy jeszcze ten cykl ( bez żadnych "wspomagaczy" ), i ewentualnie badanie. Mam nadzieję, że jednak nie, bo gdyby się udało urodziłabym dokładnie na urodziny męża ( prezent na całe życie). Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik a może jednak? 24.11.04, 08:05 Dziewczyny plamienie ustało. Tempka nadal wysoka, jeszcze wyższa niż wczoraj, piersi nadal bolą. Może jednak się udało. Zrobię sobie dziś jeszcze jeden test. Jakaś nowa nadzieja we mnie ożyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik Re: a może jednak? 24.11.04, 10:16 zrobiłam test i jednak tylko 1 kreska.Robiłam pre testem. Sama już nie wiem. Może za wcześnie. Okres powinnam dostać jutro lub w piątek. Nic trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać. Jutro mam wizytę u gina. Ciekawe co on mi powie. Zastanawia mnie tylko te plamienie. Czasem plamiłam przed okresem ale plamienie to było coraz mocniejsze no a poźniej normalny okres. Tym razem było to takie malutkie no i 2 kropelki krwi w pierwszym dniu plamienia. A jednak tli się we mnie nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re:do gagat 24.11.04, 13:12 www.nasz-bocian.pl/modules.php? name=Forums&file=viewtopic&t=20022&highlight=beta+hcg zobacz kochana tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re:do gagat 24.11.04, 15:28 Asiu przykro mi że znów się nie udało. Wiem dobrze co to znaczy. Ale dobrze że aż tak się tym nie przejęłaś tym razem (sama tak napisałaś). Ja się czuję bardzo dobrze,na razie. Jedynie co mnie piersi bolą i czasem brzuch.Dopiero 32dc,dziś znów temp. 37,1.Codziennie jest identyczna już nawet myślałam że się termometr popsuł. Jakoś w ogóle nie dociera do mnie że jestem w ciąży. Cały czas sie boję że coś będzie nie tak.A do pierwszej wizyty mam jeszcze 2 tygodnie.Może powtórzyć test?? Nie wiem sama już. Ale skoro @ nie ma, to chyba jets ciąża, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re:do gagat 24.11.04, 15:47 cytuje z bociana SZanowny Panie Od paru m-cy na testach (quick viewi cler view)widzę mało wyrażne kreseczki ( ale są )ale ciąży nie ma.Cykle mam stymulowane clo . w tym cyklu zrobiłam b-hcg negatywny wynik był to 9 dzień po owulacji 10dnia zanim odebrałam wynik również zrobiłam test i znów lekko pozytywny. Panie Doktorze czy obecność hcg w moczu to możę być symptom jakieś choroby? Z góry dziękuje za odpowie Lekarz odpowiada Szanowna Pani Trzeba oznaczyć stężenie betahcg A może być takze podwyższone stęzenie LH to podobny hormon do hcg stąd lekko dodatnie testy chodzi mi o to ze dlaczego wychodza slabe kreski bo mi taka tez wyszla w tym cyklu a beta mam 4((( Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re:do gagat 24.11.04, 18:02 Już to pokazywałam naszemu gagatkowi w tym wątku. Powinnaś gagatku oznaczyć inne hormonki a w szczególności LH. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re:do gagat 24.11.04, 18:17 Dzieki dziewczyny, o to chodzi ze ginek mi mowil ze to dlatego dodatnie testy bo duphaston biore. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ~~~~~~~~~~~~~~~~ŁISTA~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.11.04, 09:35 ~~~~~~~~~~LISTOPADOWA~~~~~~~~~~~~~~ 1. daid 25, lat 25,dzieci jeszcze nie ma(już niedługo!) 2. eva5- Ewa, 27 lat, Słupsk, brak dzieci, 3. 4. Dorota,lat 30,córcia Dominika(owoc nocy poslubnej),początek staran 5. daria4,28 lat Wrocław,pierwsza dzidzia,drugi cykl starań 6. niezapominajka, Aga, lat 29 ,trzeci cykl staran, testowanie ok 8 XI 7. laurels 26lat..................................... 8. omn3,Magda lat24,Zielona Góra/Bolesławiec,Synek Oliver 22 miesiace 9. gamciaa, 26 lat, Bielsko-Biała, 1,5 roku po ślubie 10.asieksan, joanna(31 )warszawa(józefów),córka 5 lat 11.ma.dzia, lat 25, gdynia, 3 cykl staran, coreczka Inka 15 miesiecy 12.nuusia 26,Dania,bez dzidzi 13.basoni, Zosia, lat 25 Chodzież, 14.mama_ania1, lat 30 Śląsk, 2 cykl starań, synek 2letni 15.pandziksa, lat 25 Trzebiatów,6 cykl staran 16.Ola7, ola, lat 27 z warszawy, brak dzieci, 3 cykl staran 17.aga_2004,agnieszka, w-wa,lat 30, 18.miska28,Monika(29)Warszawa,bez dzieci,4-ty cykl starań 19.Kawka74, 30 lat, Warszawa 20.patrycja, lat 29 koma 9, Szczecin, bez dzieci 21.vase, Magda lat 28, Portsmouth UK, synek Louis 2 latka 22.nitka111,Anita 29l., 10 miesiąc starań, 3 letni syn Bartuś. 23.apax,asia z gdanska,31 lat 24.martunia1 , córka zuzia 2 latka 25.ewdik - Ewa.31 lat, zabrze, dzieci brak 26.agator3,27 lat, 3-ci cykl staran 27.Traffika, 33 lata, syn 7 lat 28.scarbonka,Zosia,22lata,Kraków,mężatka,starania o pierwsze dziecko 29.,m_adzik777,Magdalena 24lata,Rzeszów,mężatka od prawie 1,5 roku,starania o pierwszego dzidziusia 30. Bjuti1976, Marta 28 lat, Poznań, starania przyszły mc I juz GRUDNIOWA :o)) 1.madzia.reczka, Magda, lat 29, Warszawa (Józefów), córka Karina 2.zuzia36,Gosia,lat23,2 lata po ślubie bez dzieci,starania od grudnia 3.Sarah75 29 lat Warszawa (przedmiescia ), córka 7 lat 4.okti22,Marta, 32 lata, Trojmiasto, aniołek Franek 5.madelaine6, kasia,mama Kubusia 1,5 roku. 6.Gagat100(101) Asia 28lat i Aniołek *05.03.04,Trojmiasto,7cykl 7.magda120475,29 lat 8.miska28,Monika(29)W-wa,bez dzieci ***************LISTA 2w1***************GRATULACJE i udanych 40 tyg > 1.magdapik, Magda (28) Brzesko, córka 2,5 lat, 3 cykl i UDANY (X) 2.suzi27, Marta, lat 27 Warszawa, jak narazie jeszcze bez dzieciątka,2 miesiąc starań i UDANY !!! (X) 3.asteroid,Aga,lat31,W-wa,4 cykl starań,córka Asia 10 lat i II krechy!!!(X) 4.paulinawk,25 lat,Poznań,dzieci brak,4 cykl starań i sa II krechy (X) 5.ankas7 Ania 23 lata,Warszawa,bez dzieci ale juz 2w1 !!!!!!!!! (X) 6.Kasie 27 ,Kolobrzeg,pierwsza dzidzia,sa II krechy !!!! (XI) 7.pysienka,....................(XI) 8.Paula50, 26 lat, Wrocław (brak dzieci)i nareszcie II krechy (XI) 9. Le_lutki, 30 lat, czwarty cykl staran najwyrazniej udany (XI) 10.ania19821-ANIA,22 lata, Warszawa,wkoncu upragnione II krechy (XI) Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 No i znowu sie nie udalo. 25.11.04, 07:42 Czesc dziewczyny. Wczoraj sie jeszcze pol dnia ludzilam ze cos moze sie udalo.Mialam lekkie plamienie ale tempka byla 37,3 ale za jakies 3-4 godziny chyba spadla bo wredna @@@ przyszla. Tak wiec moj 4 cykl staran spisalam na straty i zaczynam cala zabawe od nowa. Dzisiaj 2dc. Postanowilam wyluzowac, stac sie abstynentka forum i mozliwie nie myslec o dzidzi. Mysle ze to u mnie tez rola psychiki.Chociaz te plamienie dzien przed @@ powinno mi dac do myslenia. Wy jestescie specjalistki. Co to plamienie moze oznaczac? Mysle ze moj prganizm jeszcze nie wrocil do formy dawnej tj. sprzed 2 lat kiedy nie bralam tabletek. Biore sie za psychike najpierw a jak to nie zadziala to....badam poziom hormonkow. Na razie wyluzowuje. Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia i trzymam kciuki za zaciazaone i te ciagle czekajace na bociana tak jak ja. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 plamienie przed @ co to moze oznaczac? 25.11.04, 10:55 Zapytam sie Was bo pewnie wiecie. Odkad odstawilam tabletki na dzien, dwa przed @ mam plamienie delikatne. Co to moze oznaczac? Moze na podstawie tego mozna stwierdzic niedobor/nadmiar jakiegos hormonu? Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: plamienie przed @ co to moze oznaczac? 25.11.04, 13:24 ja zanim zaszłam w ciąże w otatnich 3 cyklach tez miałam plamienia.Z tym ,ze one było krótkotrwałe i pojawiały sie ok 24 dc.Lekarz uwazał ,ze to niski poziom progesteronu i wprowadził duphaston.Miałam go brać od 15 do 25 dc.Jest to bardzo ważne dla kobiet które chca zajsc w ciąże.W miesiacu w którym zaszłam w ciąże (październik) tez ok 26 d c miałam małe plamienie.Byłam pewna ,ze to @.Odstawiłam nawet duphaston,ale kiedy zrobiłam test w 32 dc i zobaczyłam dwie kreseczki odrazu znów go łyknęłam(z polecenia lekarza oczywiscie)Duphaston pomaga utrzymac ciąże i narazie go biore.Naszczęscie teraz mniejsza dawke 1 x dziennie od tego tygodnia i to bedzie juz ostatnie opakowanie.Ja na Twpoim miejscu powiedziałabym o plamieniach lekarzowi.Chociaz słyszałam ,ze niektóre dziewczyny po prostu plamieniem rozpoczynają @.Chce Ci jeszcze powiedziec ,ze ja rok temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne.Pierwsze miesiace po odstawieniu pigułek miałam regularne co do miesiaczki i żadnych plamien.Dopiero po kilku dobrych miesiacach pojawiły sie te plamienia.Tak jakby organizm dopiero w pełni sie oczyszczał z hormonów i w kocnu pokazał ,ze przy naturalnym trybie i nie braniu pigułek po prostu jest niski poziom progesteronu.Tak przynajmniej było u mnie. Pozdrawiam Paulina i Maleństwo www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: plamienie przed @ co to moze oznaczac? 25.11.04, 13:47 Paulinko, strasznie dziekuje za odpowiedz. Czy lekarz zapisal Ci Duphaston bez robienia badan hormonalnych? I ile sie staraliscie o dzidziusia? Ja zanim zaczelam brac tabletki mialam miesiaczki w miare regularne ale przewaznie 29-32 dniowe cykle. Po 2 latach brania tabletek odstawilam i teraz juz 4 @ i za kazdym razem mam plamienia. Przed tabletkami plamienia sie zdazaly, ale przewaznie zapowiadaly @ bo pojawialy sie np. rano a pod wieczor juz @ przychodzila. Teraz plamienia sa takze na dzien, dwa przed @. Sadze ze to wlasnie czegos niedobor tym bardziej ze po tabletkach moje cykle sie skrocily 27-28 dni, ostatni 29. Mam nadzieje ze moj biedny organizm dojdzie do normy i wreszcie sie uda. Zaczynam sie juz dolowac tym wszystkim chociaz nie powinnam narzekac - to zaledwie 4 cykl staran za mna. Dobrze ze przynajmniej Wy nakrecacie koniunkture na 2w 1 bo inaczej dostalabym totalnego dola ze jestem bezplodna. W lutym stuknie mi 30 lat. Chyba za pozno zaczelam starania ale skad moglam przewidziec ze z zajsciem beda takie problemy. Pozdrawiam Cie i malenstwo goraco i trzymam kciuki za udane 40 tyg. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
magda120475 Re: plamienie przed @ co to moze oznaczac? 25.11.04, 14:29 U mnie-podobnie jak u Pauliny (mam nadzieję, że wkońcu i efekt będzie taki sam!!!) -zaraz po odstawieniu pigułek (8 lat brania) cykle prawie idealne-28 dni, bez żadnych plamień, dokładnie tak jakby organizm pracował jeszcze z rozpędu tak jak podczas brania pigułek. Po kilku (chyba 5) miesiącach pojawiły się plamienia -właśnie też 2 dni przed okresem, za jakiś czasprzestałam mieć cykle 28-mio dniowe , no i w ostatnim cyklu planienie chyba od 16 dnia. To w końcu skłoniło mnie: po pierwsze do badań hormonalnych i po drugie: do zmiany gina na polecanego na forum. Mam nadzieję że teraz już będzie lepiej i jakoś się z plamieniami uporam. AA- i podczas pobierania krwi i wywiadu także dowiedziałam się, ze te plamienia to pradopodobnie przez progesteron. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk do Miska 28 26.11.04, 08:25 Kochana,lekarz zalecił mi duphaston gdzies od lipca a pierwsze plamienia pojawiły sie jakos w czerwcu.Nie kazał na poczatku robic zadnych badan hormonalnych,uwazał,ze duphaston brany 2 x dziennie z pewnoscia załatwi sprawę.Dał mi do zrozumienia,ze niski poziom progesteronu jak najbardziej moze byc przyczyna niepowodzen ciazowych.Jesli jest go za mało,uniemozliwa to zagnieżdzenie i w ogóle nie ma szansy na utrzymanie ciazy. My zaczelismy starac sie o fasolke tak naprawde czerwiec/lipiec.Z tym ,ze spowodowane to bylo tym,ze mój mąż po prostu wczesniej nie chciał.Pierwszy raz bez zabezpieczenia kochalismy sie w czerwcu.Wydawał o mi sie,ze bylo to akurat w dniach niepłodnych,dlatego nie zdziwiłam sie gdy na koniec czerwca @ mnie odwiedziła.Ale w lipcu,sierpniu i wrzesniu przytulanka byly juzw różne dni- płodne ,niepłodne.Nawet wiedziałam kiedy mam owulacje.Kupiłam testy owulacyjne.Czasem nie udało sie przytulac w akurat ten najwazniejszy dzien,bo przyznam szczerze,ze cały czas to mi bardzoiej zalezało na ciąży.Gdy mój męzus widział ,ze zalezy mi tak na tym ,tracił ochote na cokolwiek.Wrrrrrrrr.W koncu 12 października poczęliśmy Nasze Maleństwo.Ostatnia miesiaczka (hurra) 27 września. Michał jest nie do poznania.Cieszy sie,chucha i dmucha na mnie,dba.Razem chodzimy na USG i razem czekamy na Naszą Maleńka iskierkę.Mówi ,ze juz by chciał bym urodziła.Mały Głupolek.Marzy w ogóle o chłopcu....Wiedziałam,ze tak bedzie.Mój Michas nie lubi zmian,w niektórych kwestiach musze Go stawiac przed faktem dokonanym.HI HI życze Tobie i wszystkim tutaj Starającym sie by sci błyskawicznie zafasolkowały. Najwazniejsze jest by chociaz troche sie wyluzować.Dodam ,ze mi sie to udało dopiero w ostatnim miesiacu staran,a to dlatego ,ze wiedziałam ze znow sie nie uda i ze ta cholerna @ juz sie zbliża.Ale nie przyszła.........Najwazniejsze jest pozytywne nastawienie i luz,jeszcze raz luz. buziaki Paulina i Malestwo Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: do Miska 28 26.11.04, 09:50 Paulinko, Wieeeeeeeeeelkie dzieki za pocieszenie i odpowiedz. Poczekam jeszcze ten cykl, poobserwuje czy te plamienia znowu beda jesli tak to wale w styczniu do lekarza niech cos radzi.Moze tez mi da Duphaston bez badan i bedzie po sprawie tak jak u Ciebie. Dam swojemu organizmowi jeszcze troszke czasu. Wydaje mi sie ze temperaturke mam w porzadku ale moze to nie ma zwiazku z progesteronowym niedoborem. A w tym cyyklu wyluzowuje, kocham sie z milosci a nie myslac ze poczynam dzidziusia i w ogole....zero stresu. Moze pomoze. Trzymaj sie dzielnie i dbaj o siebie. Strasznie fajnie ze mamy przyszle sa tak wesole i optymistyczne jak Ty. Moze i ja jak bede miala w brzuchu fasolke bede radosniejsza. Pozdrowienia gorace, Miska Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Nowa nadzieja 24.11.04, 17:31 Po przejrzeniu listy dobrych ginekologów, podjęłam decyzję o zmianie . Pisałam już, że straciłam zaufanie do mojej gin. Zresztą same pomyślcie: od maja mnie nie zbadała przepisała duphaston na podstawie cytologii ( zresztą wyszła I grupa), od 16 do 25 dc przy cyklach 33 - 34 dniowych ( wyraźny skok tempki i ból e dole brzucha) o niekomunikatywności nie wspomnę ( nie przeszkadzało mi to w pierwszej ciąży ale teraz zaczęło) Poczułam się ostatnio jak smarkula która jest pierwszy raz u gina i niewiele wie. Uff trochę sie pożaliłam, ale w sumie patrzę z optymizmem ( bo jak sie nie uda teraz to idę do innej bardzo zachwalanej gin - może wtedy.......) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: byłam na monitoringu 25.11.04, 17:22 I mam całą hodowlę pęcherzyków !!!!!!!!! Aż jeden urósł. . Ma 13 mm a dziś 11 dc. Mam nadzieję,że chociaż z tego 1 coś będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 wiem, wiem ,wiem 25.11.04, 19:37 mialam wyluzowac ale hhhmmm troszke luzuje naprawde i tak nic z tego nie wyjdzie bo mam problem z namowa meza na badanka ale wynalazlam super suwaczek zauwazcie ze nawet pokazuje na czerwono owulacje hihihihihi a z tego co moj gin zauwazyl mam prawie regularnie wiec moze jakis fuks w tym mies bez badanek meza hhhmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
apax wczoraj był gin-relacja 26.11.04, 07:54 Pierwszy raz u niego byłam i trochę się denerwowałam. Okazało się że świetny facet ( młody bardzo ). Wyluzowany i normalny. Czułam się b.swobodnie. Długo ze mną gadał dał folik 10x większą dawkę niż brałam i kazał iść na tą cholerną biopsję tarczycowego guzka. Kurcze, nie minie mnie ta przyjemność! Umówiłam się na 8.12 do Invicty brrrr. Ale jeszcze o ginie. U mnie "w środku" wszystko ok, nawet nadżerki nie ma - dziwne, ale cytologię oczywiście wziął i kazał zrobić mamografię. Powiedział że po 30 to trzeba i koniec, więc jak się okaże że ten cykl nie wyszedł to pójdę na to badanie. Będę przejrzana z góry na dół. Cały październik chodziłam do dentysty i w tamtym "otworze" też już mam porządek . O toxo powiedział że jeśli robiłam 2 l. temu badanie i okazało się, że nie chorowałam jeszcze, to już nie zachoruję. I mam sobie to badanie przed ciążą odpuścić, dopiero jak zajdę będziemy się badać. No i jeszcze Wam powiem, że siedziałam z dziewczynami w poczekalni o dekadę ode mnie młodszymi a już z fajnie zarysowanymi brzuszkami...JESTEM STARA BUUUUUUUUUU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Witam 26.11.04, 10:36 Witam Panie)) U mnie dzisiaj 28 dc mieisiaczki brak.26 dc cyklu zrobilam test i wyszla bardzo slaba II kteseczka i zaraz polecialam na beta hcg.Wynik wyszedl 4 wiec nie jestem w ciazy ((( no i dalej nie mam okresu.Bola piersi,jajnik i dol brzucha.Test zrobilam wczoraj i jest jedna kreska. Ja sobie robie przerwe!!!! od stycznia zaczynam dzialac razem z lekarzem Calusy laseczki Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik Re: Witam 26.11.04, 10:52 Może nie przekreślaj tego cyklu. Wszystko się może zdarzyć. U mnie dziś 31 dc. Okresu brak. Test robiłam 2 dni temu i negatywny. Dziś robiłam betę ale wyniki dopiero w poniedziałek. Co ma być to będzie. Nadzieję trzeba mieć. Dwa dni miałam plamienia, a od wczoraj już nic. Zawsze po plamieniach dostawałam okres a tu cisza. Nadzieja wciąż się tli. Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 26.11.04, 20:27 <wzdycham> jak fajnie, że tak dużo nas się stara ja właśnie czekam - pojawi się @ czy nie, na razie się spóżnia 3 dzień, fakt to dopiero 3 cykl starań, itd, itd. Ale zaczyna mnie bolec podbrzusze czyli pewnie znowu nici. A powiedzcie mi - jak to wygląda z tą @ w ciąży, że niby jest się zafasolkowanym i "kapie" ? Bo nie chcę testować, jak nie mam ku temu przesłanek, a kontrolna wizyta u G. dopiero w styczniu... oj, a miało byc tak pięknie, jak śpiewa Kubuś Sienkiewicz, dzieciatko na wakacje... a tu będzie "mały jesienny kasztanek " albo zimowa kuleczka, albo no obojętnie co, byleby było... pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ale cisza................... 27.11.04, 17:08 co TU taka cisza, ja troszke mniej zagladam ale ZEBY az tak cicho było ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 27.11.04, 19:18 Cześć mam pytanie do mam 2 w 1 . Już zapomniałam jakie są objawy ciąży ( w końcu minęły prawie 4 lata). Kiedy bolą i swędzą sutki, ja tak mam od ostatniej @ ( bardzo skąpej zresztą), a dopiero wczoraj miałam owu. Czyżby? A może to tylko pobożne życzenie? Bardzo proszę o odpowiedź, czekam. Anita Odpowiedz Link Zgłoś
kasie Do Nitki 29.11.04, 11:53 Czesc Nitko! Ja w jednym miesiacu...miala wszystkie mozliwe objawy ciazy ( he..zaraz po owulacji)...choc niestety w niej nie bylam.Piersi bolaly mnie bardzo, mialam nudnosci, bole brzucha....itd. Po tym jak dostalam @ bylam zdumiona jak czlowiek potrafi sie zasugerowac i co mozg potrafi wygenerowac. W tym miesiacu kiedy zaszlam w ciazy, nie mialam zadnych objawow.Piersi zaczely mnie bolec w okolicy @, mdlosci, bole brzucha i itd...pojawily sie dopiero pod koniec 5 tyg, kiedy juz wiedzialam ze test jest pozytywny. Ja mysle...ze wszystko jest subiektywne..i pewnie kazdy inaczej sie czuje. Pewnie niektore dziewczyny czuja to szybciej inne...czekaja na brak @. Ja sie tego za bardzo tego miesiaca nie spodziewalam...wiec zaniepokoila mnie spozniajaca sie @ Tobie Nitko i wszystkim pozostalym przyszlym mamusiom..zycze duzo pozytnych mysli...wysylam duzo fluidkow....i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agator3 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 28.11.04, 10:34 Miejmy nadzieje ze teraz sie uda! src="lilypie.com/days/050805/4/24/1/+1" alt="Lilypie Baby Birthday" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 28.11.04, 20:41 Ojej jaka cisza, ja w weekend do szkoly a WY pewnie odpoczywacie po ostatkach hihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
nyx robic test czy jeszcze nie..? 28.11.04, 21:00 kobitki, robic test w 34 dniu (przy 30dnowych) cyklach..? czy jeszcze poczekac..? bo jak tak "chcialabym i boje sie...". moze lepiej zaczekac z tydzien?? pzdr serdecznie, nyx Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Trochę mi smutno :(( 28.11.04, 22:44 Witam! Może przesadzam i to po prostu chandra, ale jestem z wami prawie od początku, odzywam się może z różną częstotliwością . A jeszcze nigdy nie dostałam odpowiedzi na swoje pytania. Zadam więc jeszcze jedno: Czy to forum dla wybranych? Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
apax odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 07:52 Witajcie, jestem dziś nastawiona bojowo (3 dni przed@)więc odpowiem najpierw nitce 111 . Kochana, to forum jest dla wszystkich a nie dla wybranych. CZemu nie dostałaś odpowiedzi na pytanie "jakie są objawy ciąży bo zapomniałam" ? Bo może jest to pytanie trochę dziwne. Nic innego nie robimy w tym wątku tylko podglądamy się czy widać jakieś objawy, każda z dziewczyn obecnyc w tym wątku( pomimo że część nie była nigdy w ciąży) omawia po kilka razy objawy domniemane, tradycyjne, encyklopedyczne,przypuszczalne, zasłyszane...więc pytanie o objawy ciąży - wydało się ( przynajmniej mnie) podobne do pytania np "czy chciałybyście zajść w ciążę". Przepraszam jeśli Cię uraziłam. Żadne pytanie nie pozostaje na tym forum bez odpowiedzi i nikt nie jest lekceważony. Dlatego też odpowiadam na Twoje pytanie: brak miesiączki, ból piersi, senność, mdłości, pozytywny test ciążowy "sikany" lub robiony z krwi w labolatorium - to oczywiście tylko wybrane objawy )). Teraz moje żale: idzie @, widziałam brązowe "kapki" na porannym papierku. W czwartek będzie już pełną gębą. Nie będzie sierpniowej dzidzi! Ale mi źle! Mam depresję zimową dziś mało brakowało, a zostałabym w domu. Chrzanię głupią pracę to przez nią tak długo czekałam. DUPA, nic mi się nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 09:24 Hi Apax pozwolilam sobie tu "wtargnac" z innego forum bo chyba wiem co w tej chwili czujesz. Za kazdym razem mam nadzieje, ze cos z tego bedzie a potem przychodzi ogromne rozczarowanie. Co oznacza "tak dlugo czekalam" - czy moge z tego wnioskowac, ze tez 30 na karku? Jesli tak to pociesze - mieszkam za granica i tu wszystkie moje kolezanki zaczynaja planowanie okolo 35. Wprawdzie starania trwaja troche dluzej ale jak dotad wszystkim sie udalo i urodzily zdrowe pociechy. Uszy do gory - damy rade! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 11:17 Apax, biedaku, widzę jak Ci smutno. Ja zachodziłam 5 miesięcy: monitorowanie cyklu, tablety, sex w odpowiednie dni i gó.... . A potem olałam i pyk! Ja pracę olałam odruchowo, bo jej nie cierpię i w dodatku nie udaje mi się zmienić (możę narazie na szczęście) Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 11:38 Dzięki, że rozumiecie mnie Dziewczyny , mam dziś doła i nie powinnam pisać, żeby czegoś nie palnąć ( mam do tego skłonności a potem mi strasznie przykro i głupio)więc powiem tylko że jestem po 30 i dziś wyjątkowo staro się czuję i utyłam od wczoraj chyba z 10 kg )). Pozdrówki dla Was wszystkich, będę sobie czytać i mantrować tu po cichutku swoje nieszczęście. Wierzę, że jutro wstanie lepszy dzień - o ile 30. 11. może być dobrym dniem! Czemu nie ma słońca, pieniędzy,urlopu i truskawek? Co za popieprzony klimat! Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 13:27 a ja tesknie za polskim klimatem - tu nie tylko nie mam slonca, pieniedzy, urlopu i truskawek ale i snieg nie polezy wiecej niz kilku godzin (czyli 2 x w roku mam jesien) Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 13:57 Guniu, czy można tęsknić za tymi wiatrami, deszczem, wiecznym ciemnem i zimnem...Czy mieszkasz w UK? Jeśli tak to też nie masz fajnego klimatu, ale pewnie jak jedziesz samochodem to podwozie nie zostaje Ci w dziurze wielkości krateru po meteorycie...Też mieszkałam daleko od PL przez 9mcy i tęskniłam dosłownie za wszystkim, wiem jak to jest. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale ni możemy być wszędzie ...prawda? Powiedz na jakim jesteś "etapie" starań, czy może już wystarałaś się i cieszysz się "fasolką" "w strączku" czy już poza "strączkiem" ). Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: odpowiadam nitce 111 i wyżalam się Wam!!!! 29.11.04, 21:31 Kochana niestety nie mieszkam ani w UK ani nie jezdze samochodem. dziury to mi sie moga bardziej robic w butach, bo to najczesciej uzywany przeze mnie srodek lokomocji. "wyladowalam" znacznie blizej - po drugiej stronie Odry. a Polske idealizuje na pewno tez troszke ale to znak, ze tesknie (a o tych dziurach w jezdni to rzeczywiscie zapomnialam . ja staram sie od wrzesnia i tez czekam na ten moment, kiedy zobacze te 2 krechy (testuje ok.10.12). fakt, ze "fasolka w straczku" to dopiero poczatek zmartwien ale teraz wiem, ze tego chce (i pomyslec, ze do niedawna wspolczulam kolezankom, ze tak "sie uwiazaly" - 30 strzelila i juz sie swiatopoglad zmienil) pozdrawiam cieplutko i zycze fasolki od Mikolaja gunia Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik znowu nic z tego. 29.11.04, 08:45 witam dziewczynki, a więc znowu się nie udało. Postanowiłam skończyć te starania, bo nie mają sensu. Od trzech miesięcy mój gin faszeruje mnie clo, pregnylem i dhupastonem i nie ma żadnych efektów. Jedyny efekt jest taki mam coraz chudszy portfel. Koniec do gina juz nie ide i mam to wszystko gdzieś. Będe oczywiście się z mężem przytulać, ale w czym tkwi problem to nie wiem. Przecież już raz zaszłam w ciąże normalnie tylko że poroniłam w 11 tyg. Będe tu do was zaglądać. Przestanę też się doszukiwać wszelkich objawów ciąży. Będzie to będzie, nie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: znowu nic z tego. 29.11.04, 08:53 No cześć, dobre metody na dzidzię! Seks, zabawa, niemyślenie! Uda się szybciej niż Ci się wydaje ) Słyszałam też że dobrym sposobem jest "niechcenie". Tzn wymyśl sobie jakiś cel np. wyjazd na narty, albo kurs angielskiego, który nie dojdzie do skutku jeśli będziesz w ciąży. Zacznie Ci zależeć na "celu" a nie na ciąży ...i wtedy...właśnie ...spróbuj, podobno działa )) Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
basoni Re: znowu nic z tego. 29.11.04, 09:00 Oto kolejna historia potwierdzająca fakt iż: - nastawienie pzychiczne jest baaardzo ważne, - jak ma być to będzie, - oprócz medycyny potrzbna jest jeszcze Boża iskra (albo inny cud) www.gala.pl/bizz/gala/a/wywiad_tekst.jsp?place=bizz_gala_wywiad_lista&news_cat_id=117&news_id=7425 Miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 nitko111 29.11.04, 10:51 Ciezko uzyskac odpowiedz o objawy ciazy na forum gdzie dopiero sie staramy, to prawda ze zagladaja tu 2w1 ale ZADKO (wogole jakas cisza ogroma ostatnio) wydaje mi sie ze na KAZDE pytanie staramy sie odpowiadac!!! czasami sa watki ktore przypadkem umkna uwadze ale to nie powod aby bys smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Do nitki111 29.11.04, 11:08 Witaj Nitko111 ! ja jestem 2 w 1 i chetnie powiem Ci jakie objawy byly u mnie.Na poczatku w zasadzie nie było żadnych.W 32 dc zrobiłam test -wtedy bolały mnie piersi.Bolały troche inaczej niz zawsze.Tak jakby bolały głównie same brodawki.Były tkliwe.Opróćz tego cały tydzien od kilku dni przed oczekiwana @ do kilka dni po terminie czułam ból podbrzusza.Zupełnie tak jakby @ miała przyjsc w każdej chwili.W nastepnym tygodniu bolały tylko piersi,a w nastepnych zaczeły pojawiac sie mdłosci.Aha i ważna uwaga!u mnie temperatura ciała od dnia owulacji przez cały czas była ok 37.Później,jak juz wiedziałam ze na 100% jestem w ciazy to nie zwracałam dluzej na to uwagi.Jednakże pamietam,ze utzrymywała sie na tym poziomie przez wiele,wiele dni. Życzę szybkiego zafasolkowania.Pozdrawiam Paulina i Malenstwo www.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Chyba zrobię jutro test. 29.11.04, 14:57 Cześć kupiłam sobie dzisiaj test i jutro zamierzam go zrobić. Wiem, że jest jeszcze wcześnie (9 dzień po owu), ale piszą że wykrywa 6 dniową ciążę (chociaż to pewnie kit) . W piątek powinnam dostać @, jeśli nie przyjdzie to w sobotę powtórzę test. Wiem, że jutrzejszy test jest bez sensu, ale mam straszną ochotę go zrobić Napiszę jutro co wyszło. pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Dziękuję :))))) 29.11.04, 17:17 To chyba faktycznie była chandra, dziękuję za pocieszenie i odpowiedzi. Właściwie chodzi o to że już nie wiem co mam robić. Piersi bolą od poprzedniej @, teraz to nawet bardziej sutki, poza tym są tak jakby dwa razy cięższe ( ogólnie mam duży biust), dzisiaj obudziłam się na brzuchu i prawie się popłakałam z bólu, wydaje mi się że za wcześnie na objawy ciąży po ostatniej @ tempka spadła. Potem był widoczny skok na owu. Nie wiem co mam myśleć i co mam robić , a może to coś z hormonkami? Idę do innej gin , zresztą już o tym pisałam i chciałabym umieć z nią rozmawiać, do tej pory nigdy mi się właściwie nic nie działo. Aha w zeszłym cyklu skończyłam półroczną kurację duphastonem. Tak mi źle i dlatego proszę o radę, z tego co czytam to jesteście bardziej doświadczone ode mnie w sprawach cyklu, badań itd. Może teraz napisałam jaśniej i ktoś mi poradzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
meggi28 Re: pazdziernikowo-grudniowe STARANIA o fasolke 29.11.04, 20:15 Cześć Dziewczyny! Czytam Was już od dawna, a teraz postanowiłam się przyłączyć. Jeżeli oczywiście mnie przyjmiecie. Mam córkę 2,5 roku, a dwa miesiące temu postanowiliśmy z mężem mieć jeszcze jedno dziecko odstawiłam tabletki. Po tabletkach miałam okres, a od tego czasu czyli od 27 września "ani widu ani słychu" @ już myślałam, że jestem w ciąży bo wszystkie objawy u siebie widziałam. Zrobiłam testy, byłam u gina, a potem jeszcze test z krwi i nic nie wyszło. Teraz skończyłam brać luteinę i dalej nic. Wszystko mam chyba rozregulowane, żałuję każdej wziętej tabletki. Tak bym chciała już być w ciąży. A teraz czekają mnie badania hormonów. Ale wszystko będzie dobrze prawda? Pozdrawiam Meggi Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Totalna klapa !!! 29.11.04, 20:45 W czwartek byłam na monitoringu. Pęcherzyk 13 mm. Pomęczyłam męża dopiero w sobotę. Dziś pęcherzyka nie było, ale skoku tempki też więc nie wiem. Testy owulacyjne robione w piątek, sobotę i niedzielę negatywne. Może się wchłonął czy coś. Lepiej dzisiaj też pomęczę męża. Gin powiedział,że skok tempki może być nawet 2 dni po owu. Już nic nie wiem, a w dodatku na Clo wyhodowałam aż 1 pęcherzyk. Totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
apax Depresji ciąg dalszy 30.11.04, 08:02 Nitko, nie pomogę Ci niestety, bo aż tak wyedukowana jeszcze nie jestem. Z tego co na forum się douczyłam, to wiem już napewno że tempka przy ciąży musi nie spadać, a piersi powinny boleć a jakże, tyle że sutki a nie tak jak na @ całe. Mój dół trwa. Pokłóciłam się z M. On stara się żeby wszystko wróciło do normy a ja się nadymam - źle! Nastrój mam taki, że tylko zaplątanie pętli wisielczej na lampie mogło by mnie rozerwać ). Papiery na mój awans z Ministerstwa nie przyszły. Miało być od 1.12. Wiem, że to tylko kwestia czasu, może kilku dni, ale wściekła jestem, bo różnica w pensji spora! I każdy dzień to konkretna, przeliczalna strata. Poza tym stres nowej pracy się przciąga. Poza tym, czekają mnie te okropne badania ( pisałam już - biopsja tarczycy i mammografia). Ta ostatnia to już mój wymysł,ale jak mam mieć schrzaniony grudzień to na całego - chodzi mi o niepokój związany z badaniami i fakt że M w strategicznym momencie wyjeżdża. Chciałabym pojechać na narty, ale nie mam kasy na sprzęt ( na starym już głupio a to pod stokiem najważniejsze )) ) a oczywiście M też chce nowy. Więc wszystko x2. Jak mi się ten wyjazd jakoś skrystalizuje to może i humor będę miała lepszy...Co za koszmarny miesiąc - dobrze że dziś ostatni dzień, ale grudzień wcale nie zpowiada się lepiej i jeszcze te Święta w weekend... KICHA, Kochane Dziewczynki, KICHA! Mimo wszystko wszystkim życzę miłego wtorku i o niebo lepszego nastroju niż mój. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka musi być dobrze 30.11.04, 09:39 Ja wprawdzie po odstawieniu tabletek (brałam 5 lat) czekałam 9!!! miesięcy na regularne cykle, nie doczekałam się, machnęłam ręką i po pierwszej próbie się udało. Nie czekaj na regulrne okresy, tylko do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
hunterus007 Re: musi być dobrze 30.11.04, 13:33 Witajcie. Czytam to forum już bardzo długo,to znaczy może wydaje mi sie,że długo tak jak wydaje mi się, że moje 4 cykle prób to długo Ten ostatni cykl miał być już TYM ostatnim wszystko zaplanowane, hormony pod kontrolą, bo leczę się już tak na poważnie 4 mce, zjedzona góra leków, testy owu w użyciu,leżenie na brzuchu(bo mam podobno duże tyłozgięcie) no i co? nic wczoraj zaczela sie @ i coś we mnie peklo..dlatego postanowilam dolaczyc do tej listy.. wogole to juz jestem 3 lata po slubie i do tej pory nic, Dotad nie zalezalo mi az tak bardzo.Ale w przyszlym roku stuknie 30tka.Pol roku wczesniejsze stracilam przez zlych lekarzy Teraz juz jestem pod opieka wspanialej pani doktor ale widac nic na sile? Fakt,ze wczoraj sie zalamalam ale dzis lzy otarte -walczymy dalej pozdrawiam Was goraco! i zycze wszystkim jak najszybszego zafasolkowania!!Z calego mojego zasmuconego serca! Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: musi być dobrze 01.12.04, 08:34 u mnie tez 4 cykl prob (wprawdzie mialam nadzieje, ze powiedzenie "do trzech razy sztuka" sie sprawdzi ale nic). Wprawdzie "na dobre" zaczelismy od wrzesnia i wtedy juz bylam przekonana, ze cos z tego bedzie ale niestety co miesiac to samo roczarowanie. Ale nie martw sie - niektorzy potrzebuja dluzej a Twoj wiek nie jest az tak zaawansowany, zeby panikowac (dopiero ok 35 panika wskazana). Uszy do gory - bedzie dobrze pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Info dl aWAS odemnie 30.11.04, 14:29 Kochaniutkie zadziej bede zagladac (jak mi smutno) ale postanowilam luzowac, zajelam sie szkoła i praca, cos ucichlo troszke to forum czyzby wiekszosc tez luzowala ??? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.reczka Re: Info dl aWAS odemnie 30.11.04, 16:58 Gagatku, dokładnie, ja podczytuje forum, ale mało się teraz udzielam, dałam sobie na luz i zobaczymy czy to jakiś efekt przyniesie. Miejmy nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.reczka Re: Info dl aWAS odemnie 30.11.04, 16:59 Gagatku, dokładnie, podczytuje Was, ale dałam na luz i miejmy nadzieje, że to da efekty na które tak bardzo czekam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Jedna krecha, ale nadal czekam. 01.12.04, 17:41 Wczoraj w teście wyszła mi jedna krecha, ale był to dopiero 9 dzien po owu więc czekam dalej. W piątek powinna przyść @. Do tej pory zawsze przychodziła po 10 dniach wyższej temperatury więc jeśli nie przyjdzie to w sobotę testuję jeszcze raz. W andrzejkowym laniu wosku wyszły mi dwie twarze i rodzinka żartuje, że bliźniaki. Ja tam wolałabym po jednym, ale co Bóg da... Pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia cisza jak nigdy wczesniej:))) 01.12.04, 21:37 tylko zebysmy zupelnie o forum nie zapomnialy Jutro mam USG i mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok i ten powiekszony jajnik nie okaze sie czyms strasznym. @ nadal nie ma a to juz 41dc (poprzedni 50 dni),wiec lekarz da mi cos na wywolanie. A wtedy zaczynam pic ziola. Mam nadzieje,ze mi pomoga bo jak nie to czeka mnie 2-3 miesieczna kuracja hormonalna brrrr. Gagat kochana, napisz mi jak smakuja ziolka? Pozdrowienia dla wszystkich, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: cisza jak nigdy wczesniej:))) 01.12.04, 22:19 ma.dziu ziólka- TRAGEDIA mieszam z cytryna i miodem i sa i tak ochydne, pije czasami wiec nie wiem czy maja AZ taka moc hhhmmmmm no i inaczej zaparzam po prostu wsypuje do kubka 3 lyzeczki zalewam wrzadkiem i przykrywam kubek spodeczkiem , czekam az dobrze sie zapazy i wystygnie dodaje plaster cytryny i lyzke miodu i pije okolo 2 godzin -bo takie okropne o fuj Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: cisza jak nigdy wczesniej:))) 01.12.04, 22:38 Fakt-cisza prawie absolutna...Jesli chodzi o mnie,to chcialam sie wyciszyc...Niestety,nie za bardzo mi to wychodzi... U mnie 10dc...Boje sie.Tak bardzo bym chciala zajsc w ciaze... Paralizuje mnie strach,ze sie nie uda...tyle abstrakcyjnych mysli... Tesknota za dzidziusiem.Za pukaniem od srodka,za tysiacem uczuc...wrazen, mysli,doznan. Odpowiedz Link Zgłoś
apax DZIEWCZYNY @ NIE MA!!!!! 02.12.04, 07:33 Powinnam dostać wczoraj ewentualnie dziś ( cykle regularne) - ostatnio koło poniedziałku miałam takie jakby jej zwiastuny - myślałam że idzie, NIE PRZYSZŁA. M mówi, że przecież ostrzegał mnie że zrobi mi dziecko w 5 sekund!To był nasz 1 cykl prób - tylko jedno poważne przytulanko i to w okresie kiedy myślałam że już jesem po owu. Aż mi się wierzyć nie chce! Nie mam żadnych objawów dodatkowych.Piersi bolą jak na @. Pierwszy cykl jem euthyrox, czy to może mieć wpływ na przesunięcie @? Nie robię na razie testu, wytrzymam do soboty. Na razie próbuję zatrzymać galopadę myśli! Brzuch tak poboblewa jaby @ była w drodze ale tak mam od dwóch dni i ciągle nic. EMOCJE NIEBYWAŁE! Spróbuję się na pracy skoncetrować - Trudne to będzie )) Całuski! Odpowiedz Link Zgłoś
daria4 Re: DZIEWCZYNY @ NIE MA!!!!! 02.12.04, 07:49 Witam, Długo sie nie odzywałam bo trochę się załamałam naszymi nieudanymi próbami. A poza tym mieliśmy stanowczo za dużo nieszczęśliwych wydarzeń w rodzinie (( Teraz obecnie czekam na @, powinna już być ostatniego listopada ale jakoś nie przyszła ) Niestety objawy mam na typową @ zobaczymy co będzie dalej. Aha robiłam test w piątek i wyszła tylko jedna krecha Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Madziu! 02.12.04, 16:31 Sprawdzam,ale nic nie dostalam (a mialam?) (( Niestety juz kilka osob skarzylo sie,ze ta poczta szwankuje. Jakby co,moj e-mail kasiapom1@wp.pl -niezawodny. Bedzie mi bardzo milo Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: Madziu! 02.12.04, 16:42 Milas urodziny ostatnio prawda? Wyslalam Ci na gazetowa kartke z zyczeniami, szkoda,ze nie doszla nastepnym razem wysle na wp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Madziu! 03.12.04, 09:30 Ojej,ale mi sie milo zrobilo!Szkoda,ze nie doszla,ale i tak bardzo Ci dziekuje!!! Pozdrawiam cieplo.Kasia Odpowiedz Link Zgłoś