szwedka_kredka 22.12.04, 13:46 Wiem od dzisiaj rano Mój termin: 3 września. Kto się przyłączy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xandria Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 13:53 Bardzo chetnie sie dolacze Pewność bede miala w piatek, ale cos mi mowi, ze...Teoretyczny termin był by na 4 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 14:30 no to czekam na wiadomości jestem przeziębiona i ratuję się homeopatią, mam nadzieję, że szybko z tego wyjdę, gorączki nie mam, tylko drapanie w gradle i katar Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 15:36 O,jaka niespodzianka!Mialam zakladac taki watek a tu prosze. Ja wiem od dwoch dni,termin (wyliczony przez kalkulator na noworodku 31.VIII,1 IX.To moja druga ciaza ("rezultat" 1-szej ma juz 20 miesiecy i na imie Kubus). Szwedka_kredka-ja tez jestem chora,tylko ze mnie homeopatia nie pomogla i biore antybiotyki(duomox).Juz jest lepiej,ale teraz moj synek cos pokasluje i sie martwie...Do lekarza wybieram sie po Nowym Roku. Macie juz jakies objawy?Bo ja malo... Odpowiedz Link Zgłoś
xandria Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 15:51 Poza wrażliwymi piersiami oraz "muleniem" z rana nic mi nie dolega. Wszystko w swoim czasie wyjezdzam juz jutro na Świeta i wracam dopiero po Nowym Roku. Mam nadzieje, ze do tego czasu bedzie juz nas wiecej! A na razie dziewczyny życze Wam pieknych Świąt i dużo zdrowia!! Fajne prezenty sobie zrobiłyśmy, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 20:10 Objawów żadnych na razie (oprócz chorobowych Mój synek mnie zaraził i sam też choruje, niesttey boli go ucho od dwóch godzin. Madelaine, a jakie miałaś objawy, że lekarz zdecydował się na podanie antybiotyku? Pozdrawiam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mąż jeszcze nie wie, czekam na Wigilię (pod jemiołą . Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 20:51 Ja mam przerosniete migdaly i czesto infekcje koncza sie u mnie angina ropna (z wysoka temperatura-kiedys mialam nawet 40 stopni goraczki).Tym razem tez sie na to zanosilo + do tego jeszcze straszny kaszel...Zapowiadalo sie nieciekawie.Na tym etapie ciazy ponoc lepiej podac odpowiednie leki (ten duomox jest w grupie A-nieszkodliwych dla plodu),bo kazda powazna infekcja moze spowodowac poronienie...Nie wiem juz sama,troche sie niepokoje przyznam szczerze...Przekopalam juz caly net.Pocieszam sie tym,ze duzo mamus na forum bralo antybiotyki i bylo O.K. Mam nadzieje... A moj maz wie-ja nie umialabym utrzymac tajemnicy...Baaardzo sie zdziwil,ze tak szybko sie udalo (oczywiscie dumny z siebie )) Pozdrawiam i zycze Ci zdrowia a wszystkim nam szczesliwych 9 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka131 Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 15:55 moj termin równiez 4 wrzesień. Dwie kreski 23 grudzień. pozdrawiam i trzymam za wami Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: WRZESIEŃ 2005 22.12.04, 18:48 GRATULACJE, troszke Wam zazdroszcze, ja czekam jeszcze 3 dni i bede wiedziec, co prawda test pokazal II krechy ale beta słaba 0,217 !! wiec najblizsze dni pokaza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: WRZESIEŃ 2005 23.12.04, 12:21 Ja wiem od wczoraj. Pragnę sie do Was dołączyć. Zrobiłam test wczoraj wieczorem. Są II krechy. Wg kalkulatora termin mam 30 sierpień lub 1 wrzesień. Jak na razie zero objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: WRZESIEŃ 2005 23.12.04, 12:53 To super, że wątek nam się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: WRZESIEŃ 2005 23.12.04, 13:10 A ty Szwedko_Kredko masz jakies objawy ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 15:08 oprócz nastrojów depresyjnych chyba nie dopisałam dziś swojego posta na temat własnego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
badowimo Re: WRZESIEŃ 2005 24.12.04, 01:27 Mnie w tamta sobote test sie sprawdzil!!Robilam az 3 razy, bo nie moglam uwierzyc) Alez radosc, po swietach ruszam do lekarza. Dodam tylko na szybciaka, ze dzidzius urodzi sie w usa, bo tutaj tymczasowo przebywam. A teraz lece pichcic swiatecznie. aaa...jezeli idzie o objawy, to bola mnie tylko piersi, inaczej czuje sie bez zmian! Pewnie wszystko przed nami. Oczywiscie mnie poki co nic nie przeraza, mam nadzieje taka postawe zachowac przez te 9 dlugich miesiecy. Pozdrawiam i wesolych Swiat zycze./monika Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: WRZESIEŃ 2005 24.12.04, 09:35 ja to bede troche tu troche w sierpniowym watku bo mam termin na 29 sierpnia.. a dowiedzialam sie dopiero przedwczoraj... gdy sie zaczelam zastanawiac czemu bezowulacyjny cykl nie przyniosl mi @... a tu taki prezent na swieta calusy gorace dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ania77 Re: WRZESIEŃ 2005 24.12.04, 11:37 To i ja się dolączę! Dziś robilam test i wyszly dwie piękne i wyraźne krechy! (wczoraj też robilam, ale dziś chcialam się upewnić) Piękny, wymarzony prezent na święta! Dodam, że to będzie moja druga Pociecha- synek ma 3,5 roku. Termin wychodzi mi wg kalkulatora na 02.09.2005 r. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: WRZESIEŃ 2005 26.12.04, 20:16 Witajcie kobietki, my również dostaliśmy cudny prezent na Święta, bo w Wigilię (po "pewnych" przeczuciach) zrobiłam teścik i wyszły dwie różowe krechy!!! Ta testowa gruba a ta druga już nie tak "soczyście" różowa. No ale krecha to krecha. Ponieważ to pierwsze moje testowanie i mało doświadczona jestem to zrobię jeszcze jeden test. Mam jednak wewnętrzną pewność, że zafasolkowałam WQ kalkulatora Gazety mam termin na 6 września, wg noworodek.pl - 3 września, w każdym razie w podobnym czasie jak Wy. I teraz mam do Was pytanie: kiedy wybieracie się do gina? Czytałam, ze najlepszy czas na pierszą wizytę to 6-9 tydzień ale jak tak dlugo nie wytrzymam.... Planuje wybrać się w piątek 31.12 ale nie wiem, czy to nie za wcześnie. Co do moich objawów: mulenie z różnym nasileniem w ciągu całego dnia, bieganie do toalety i wzdęty brzuszek. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę dużo zdrówka dla Was i dla Fasolek pod Waszymi serduszkami. Niniejszym się więc przyłączam do wątku i czekam na dalsze Wasze relacje. Ps 1. To mój debiut na tym forum, bo dotychczas tylko śledziłam i czytałam ale cały czas miałam nadzieję, że szybko do Was dołączę. Ps 2. Gagatku, śledzę Twoje starania i mocno wierzę, że dołączysz do naszego grona (jeśli już w nim nie jesteś ). Trzymam kciuki i przesyłam intensywne ciążowe fluidki. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki Re: WRZESIEŃ 2005 26.12.04, 20:52 a ja jeszcze nie wiem, co prawda okres mialam rowno miesiac temu tzn 28.11 (zwykle wypadal mi wczesniej) ale to zaden znak, zobaczymy jak sie uda to sie dolacze do Was. Pozdrowionka i kurujcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
ar30wroclaw Re: WRZESIEŃ 2005 26.12.04, 22:32 Dziewczyny czytajac was przechodzi mi dreszczyk emocji.Ja rok temu równiez w prezencie dostałam 2 kreski na tescie.Moje szczescie urodziło sie 4 września i ma na imię Dominik. Jest najwieksza radoscia mojego zycia a swieta z nim to najlepsze swieta jakie do tej pory miałam. Zycze Wam duzo zdrówka i szcześliwych rozwiazań Ania mama Dominisia Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki Re: WRZESIEŃ 2005 27.12.04, 17:20 zrobilam dzisiaj test bo juz nie moglam wytrzymac, i wyszedl pozytywny czyli jestem w ciazy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: WRZESIEŃ 2005 27.12.04, 18:57 Witam nowe Mamusie!Fajnie,ze nas przybywa. Juz po Swietach...Krotko jakos w tym roku.I jak dla mnie meczaco...Wieczorami po prostu padalam na twarz,marzac jedynie o spaniu.Niestety-moj synek jest chory i strasznie kaszle,wiec w nocy nosilam go i tulilam,zeby jakos uspokoic i zeby pospal choc troche. W Wigilie powiedzielismy rodzinie,wszyscy byli bardzo zaskoczeni, ale pozytywnie.12 stycznia ide do lekarza,mam nadzieje,ze wszystko jest w porzadku.Jestem troche przygnebiona ostatnio (jak Kuba wyzdrowieje to moj optymizm powroci). Pozdrawiam Was i piszcie co tam slychac!Razem razniej nam bedzie czekac na nasze Skarby. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: WRZESIEŃ 2005 27.12.04, 20:11 tak sobie liczę i wyszło mi, że jest juz nas tutaj aż 8 wrzesniowych mam: szwedka_kredka madelaine6 mola16 azbestowestringi badowimo mama_ania77 mamahanki i ja czyli aneczka8 Czekamy też na wiadomości od xandrii i gagat100 aby nasze grono mogło się powiększyć )) W środę wybieram się do gina (mała zmiana bo miał byc piątek) - nie wiem, czy nie za wcześnie... Wybieram się do dr Nieżurawskiego do Luxmedu na Szernera, słyszałam o nim bardzo dobre rzeczy. Czy któras z Was jest może jego pacjentką albo coś o nim słyszała? A tak w ogóle skąd jesteście i co porabiacie? Ja mieszkam w W-wie i w lutym/marcu będę mgr nauk ekonomicznych. Od 3,5 roku pracuję jako specjalista ds. eksportu, aha staż małżeński - 2,5 roku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 15:03 Rzeczywiście, Nieżurawski był podobno super (moja koleżanka do niego chodziła), ale już na Szernera nie przyjmuje (może na Chmielnej?) Ja mam kipeski nastrój, chyba założę odrębny wątek panikarski. W lewej piersi mam jakieś straszne zgrubienia, nie wiem, czy to zmiany hormonalne czy coś, bardzo twarde, nigdy nie miałam czegoś takiego. Poza tym przeziębienie odezwało mi się jeszcze raz w niedzielę wieczorem, znowu ból gardła i 37,5. Dziś już lepiej, bez gorączki, prawie bez bólo gardła. Moje pięcoioletnie dziecko też chore, kicha, kaszle (na mnie również, może Madleine6 mnie zrozumie), zjadłam po nim kilka razy z talerzyka, zanim sobie przyponiałam, że istnieje coś takiego na świecie jak cytomegalia (idę robić badania w czwartek i już się martwię). I jeszcze sprzątałam przed świętami i mi się rozlał taki zielony plyn i ścierając go, trochę się go nawąchałam. Nastrój mam więc kiepski i chyba nie nadaję się na uczestniczkę, nie mówiąc o założycielce tego wątku. Ja chyba nie lubię być w ciąży, za bardzo mnie to stresuje. Przepraszam Was za moje wynurzenia, mam nadzieję, że mnie nie przepędzicie i że może coś mi się odmieni, zwłaszcza po czwartkowym USG piersi i piątkowym odebrania wyników na cytomegailę. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 do szwedki_kredki... 28.12.04, 15:31 Swietnie Cie rozumiem,moj synak nadal kaszle i jest osowialy... Dobrze,ze dzisiaj w nocy tylko raz sie obudzil. Dalas do myslenia ta cytomegalia!!!Chyba wlasnie spanikowalam... Nie wiem skad czerpac spokoj?Boszsz,chyba posiadanie za duzej wiedza niezbyt nam sluzy...Jutro ide chyba zrobic jakies badania,bo sie wykoncze. -toksoplazmoza -cytomegalia -na rozyczke bylam chora wiec nie robie -...?Jakie jeszcze by sie przydaly? Doradzcie... Nie martw sie,moze jak bedziemy trzymac sie razem to nie zeswirujemy? Mam taka nadzieje i wiecej spokoju nam wszystkim zyce.Ponoc ciaza to nie choroba )) Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: do szwedki_kredki... 28.12.04, 15:49 nie, nie, nie, nie o to michodziło, żeby Was nakręcać (i podkręcać) ale sama się tak czuję i piszę szczerą prawdę poczytałam o tej cytomegalii na forum, dziewczyny w pierwszej ciąży boją się na przykład sytuacji, w któej przychodzi koleżanka z małym dzieckiem, że się zarażą, a co mamy zrobić my-mamy z kichającymi i kaszlącymi przedszkolakami? to, że jadłam po Mikołaju to już moja głupota, ale czy tylko ja zjadam po dziecku? całusy Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: do szwedki_kredki... 28.12.04, 16:12 Slowo honoru,ze ja tez tak sie czuje...Naprawde to nie Ty mnie nakrecilas,po prostu boje sie i juz. Sytuacje pogarsza fakt,ze to paskudztwo przynioslam od 7-latki z korepetycji... Zarazil sie tez moj synek,wiec samo sie jakos nasuwa.Informacje w necie nie przyniosly ukojenia-wrecz przeciwnie.Zrobie te badania,ale jaka pewnosc bede miala,ze za miesiac sie nie zaraze? Musze pgadac z mezem dzisiaj,on dziala jak balsam w takich sytuacjach... W 1-szej ciazy schowal mi ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko",bo mialam wszystkie mozliwe objawy roznych chorob i zagrozen... Do tego wszystkiego mam koszmary,snia mi sie straszne rzeczy... Z utesknieniem czekam na czas,kiedy dzidek zacznie mnie bombardowac kopniakami,wtedy chyba sie uspokoje...troche hi hi. Uszy do gory szwedko!Bedzie dobrze-musi byc! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 16:04 Szwedko Kredko, nie smutaskuj, głowka do góry, wszystko będzie dobrze. Ja też się martwię o Kruszynkę bo to moje pierwsze dzieciątko. Widzę, że Ty to już doświadczona Mamusia.... Ale myślę, że w takim naszym błogosławionym stanie to wszelkie wątpliwości i troski urastają do wiele większych rozmiarów niż zazwyczaj. Mam do Ciebie pytanko, bo widze, ze wybierasz się na USD piersi. Ja też miałam wyznaczoną wizytę na 27.12 (i jak się zapisywałam, to jeszcze oczywiście nie wiedziałam, ze będę w ciązy) ale ją odwołałam bo tak poradził mi konsultant medyczny z Luxmedu. Miała to być wizyta kontrola (robiona rokrocznie) ale powiedział, że rozsądniej byłoby sie najpierw skonsultować z gin, choć badanie samo w sobie szkodliwe nie jest sam obraz może być w jakiś sposób zaciemniony, bo przeciez jest jakiś sens w robieniu tego badanie międy 5 a 10 dniem cyklu, prawda. Czy myślisz, że nie ma żadnych przeciwwskazań? pozdrowionka Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 16:12 ja byłam dziś u ginekologa, bo się przetsraszyłam mojego przeziębienia z gorączką (powidział, ęe 37 mogę mieć i tak w ciąży, więc gorączki nie zbijać, bo to żadna gorączka). Powidziałam mu też o tych piersiach, zbadał i dał mi skierowanie na USG, bo zarówno mnie, jak i jego niepokoi (on twierdzi, że nimela na pewno to zmiany związane z ciążą), że te zmiany są w jednej piersi, a nie na przykład w dwóch. Grube i bolesne. Twoja sytuacja jest zupełnie inna, myślę, że jeśli nic nie wyczuwasz w samobadaniu, to może po prostu odpuść. no, ja niby jestem doświadczona mama (tak by wynikało z faktu posiadania przeze mnie już jednego dziecka), ale to nieprawda tyle tylko, że w pierwszej ciąży martwiłam sę czymś zupełnie innym - głownie piciem i paleniem, ach, kiedy to było.... a teraz chemią gospodarstwa domowego się martwię na tym przykładzie najlepiej widać tę różnicę, która się dokonała w moim życiu Odpowiedz Link Zgłoś
ruda1021 Re: WRZESIEŃ 2005 10.01.05, 18:35 Droga Szwedko-kredko, Własnie przeglądam sobie posty na wątku wrzesien 2005 - bo ten wątek także i mnie dotyczy- i przeczytałam , że w pierwszej ciązy martwiłaś sie głównie piciem i paleniem. Czy mogłabys mi napisać co dokładnie miałaś na myśli ? Pytam, bo ja paliłam papierosy przed zajściem w ciąze i na początku, zanim sie dowiedziałam. Czy o tego rodzaju sytuacje Ci chodzi ? Powiem Ci, że ja też sie tym martwie, ale nie mam już wpływu na to co było. A dziecko pierwsze zdrowe się oczywiście urodziło ???? Pozdrawiam i czekam na info Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 09:47 U mnie wg kalkulatora termin wychodzi na 31.08 lub 01.09, ale chyba zostanę na tym watku. Jak do tej pory nie miałam konkretnych objawów ciąży. Troszkę bolał mnie brzuszek ale już przestał ale za to teraz piersi zaczeły boleć (wcześniej nic nie bolały), bolą tak jak przed @ i cały czas się boję że tą @ dostanę. A wy też macie takie głupie uczucia? Mi to nawet się śniło, że dostałam @ a potem ryczałam cały dzień (oczywiście w snie). Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 11:40 Mola, to zupełnie jak ja ciągle jak głupia sprawdzam bo wydaje mi sie ze to @ dala o sobie znać... nie wiem czym jest to spowodowane, wiem tylko, ze boje się o fasolke, chce, zeby porzadnie sie we mnie zagniezdzila i chce ją wreszcie zobaczyć!!! przesyłam pozytywne fluidki. Głowa do góry! pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 11:52 Chyba kazda z nas sie boi..Tak to juz jest.Ja jakos nie moge sie doszukac zbyt wielu objawow tej ciazy... Oczywiscie to mnie martwi,chociaz w 1-szej ciazy mialam tak samo.Uspokoilam sie dopiero u lekarza,jak wszystko potwierdzil. Jesli chodzi o to czym sie zajmuje,to z wyksztalcenia jestem mgr filologii polskiej,obecnie jestem na II roku filologii angielskiej.Mam 25 lat. Nie pracuje,zajmuje sie wychowaniem synka i domem. Udzielam korepetycji i mam spore stypendium naukowe,co pozwala mi bez wyrzutow sumienia siedziec w domku.Kiedy urodzi sie dzidzius bedzie mi ciezko-zaczne III rok...No ale jakos to bedzie.Oby z dzidzia bylo wszystko w porzadku... Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki Re: WRZESIEŃ 2005 28.12.04, 13:06 Ja tez mam wrazenie ze mam okres i tylko co chwiele zagladam, ale na szczescie nic. To bedzie juz moje 2gie dziecko. Pierwsza Hanka ma 2,5 roku. Mieszkam od 5ciu lat w Niemczech. Skonczylam ekonomie w Gdansku, ale pracowalam tylko rok, bo zaszlam w ciaze i potem bylam caly czas w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiafox Re: WRZESIEŃ 2005 29.12.04, 20:05 ja wyliczylam sobie termin na 30.XIII ale moze byc wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem prawie 11tg po poronieniu i sie troche boje, stracilam moja dzidzie w 9tc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
jagnak Re: WRZESIEŃ 2005 29.12.04, 22:01 gratuluję!!! mi ciś się też spóżnia... a najgorsze, że za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć kiedy dokładnie miałam okres, wydaje się mie że 20, ale nie wiem, męża wtedy nie było i byłam sama w domu z małą córcią i nie zapisałam sobie...kurde,chyba się spalę ze wstydu albo skłamię jak przyjdzie mi iśc do lekarza... mam wszystkie daty zapisane przed pierwszą ciążą, potem była ciąża potem 16m. karmienia i dopiero w miesiąc po odstawieniu dostalam i tak bylo ich trzy i co? już tak szybko..niemożliwe.. z pierwszym pykaliśmy ze trzy lata a dwa mieś. bardzo intensywnie a tu.... coś tam rozmawialiśmy, ale po dwumiesięcznej debacie doszliśmy w święta do wniosku, że za mało kaski, za mała metrów w mieszkaniu i w ogóle ciężko.. no i miałam iść po Nowym Roku do gina po środek dla juz nie karmiących i kurcze pjdę ale po co innego... hm...trzymajcie kciuki cokolwiek będzie się działo... Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: WRZESIEŃ 2005 30.12.04, 14:14 hej, co tutaj dziś tak pusto i smutno? szwedko_kredko i madelaine6 wykurowałyście się już? jeśli jeszcze męczą Was choróbska to życzę dużo zdrówka i optymizmu Musimy się dzielnie wspierać A co słychac u innych Mamusiek (przyszłych)? Skrobnijcie choć słówko? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: WRZESIEŃ 2005 30.12.04, 16:07 Hej,jestem...Uff,wlasnie wrocilam z rajdu po urzedach. Niestety nie wszystko udalo mi sie zalatwic a chcialam sie uporac z tym do konca roku.Trudno. Jesli chodzi o chorobsko,to prawie je pokonalam,ale i tak sie niepokoje,bo jeszcze troche boli mnie gardlo (( Zachorowal tez moj maz,na szczescie Kubusiowi juz przechodzi,ale jeszcze okropnie kaszle.Jutro jade na pobranie krwi,wyniki za 7 dni dopiero.Juz nie panikuje,zostalam postawiona do pionu hi hi. Szwedko_kredko,mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko dobrze.Trzymam kciuki. Gdzie spedzacie Sylwestra dziewczyny?Ja znowu w domu ze znajomymi, przy dobrym jedzonku (apetyt jeszcze mi dopisuje) i filmach. Pozdrawiam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
a2jan Re: WRZESIEŃ 2005 31.12.04, 11:33 Witam wszystkich, dołączam się do Was z radością za zaproszeniem aneczki8 - pozdrawiam )) Ja wczoraj odkryłam dwie piękne krechy) ale powiem Wam szczerze że i tak do końca nie mogę uwierzyć w to szczęście, tym bardziej że oprócz nabrzmiałych piersi i pobolewania w dole brzucha, żadnych objawów nie mam. Żadnych mdłości, wymiotów itp. Natomiast mam brak apetytu, jedzenie wciskam w siebie z rozsądku. Ostatnią miesiączkę miałam 28.11.2004 a cykle 27-28 dniowe, wieć od zafasolkowania najprawdopodobniej minęło prawie 3 tygodnie, chociaż wg lekarskich oblieczeń to prawie 5 tydzień. Cały czas zastanawiam się kiedy iśc do lekarza, żeby mógł juz stwierdzić ciążę, wstępnie umówiłam się na 14.01.2005, ale myślę czy nie przełożyć jednak na później żeby nie miał wątpliwości. A tak poza tym to wszystkiego najlepszego w NOwym Roku i bezalkoholowej imprezki sylwestrowej dzisiaj))) Do zobaczenia w Nowym Roku Trzymajcie się cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi na pewno wrzesien 31.12.04, 20:05 hej mialam jak dotad termin 29 sierpnia ale wczoraj bylam na usg ( 5tydzien,5dzien ciazy) i powiedzial doktor ze ciaza raczej mlodsza jest niz 5,5tc czyli bedzie wrzesien sciskam noworocznie Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: WRZESIEŃ 2005 01.01.05, 17:54 czy w 11 dniu cyklu (zwykle 27 dni trwajacych) moglo dojsc do owulacji, czulam taki dziwny bol w lewym jajniku (czasem mi sie to dzarzalo wczesniej, tez w okolicy srodka cyklu)? Bo jesli doszlo wtedy do owulacji, no to mam nadzieje, ze do Was dolacze...niestety musze jeszcze zaczekac do 15 stycznia, na tescik... Pozdrawiam i miejmy nadzieje... ) Odpowiedz Link Zgłoś
anabubu Re: WRZESIEŃ 2005 01.01.05, 18:52 Witam, siedzę na tym forum od kilku dni i zastanawiam się czy do Was dołączyć. Ja w 12 dniu cyklu "zapomniałam się" i teraz czekam dokładnie jak Tesska na 16 stycznia, ale test chyba zrobię wcześniej. Mam już dwójkę dzieci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: WRZESIEŃ 2005 01.01.05, 19:51 A nasze pierwsze dzieciatko bedzie (mam nadzieje), bo to nasz pierwszy cykl staran... mielismy zaczac w styczniu, ale jakos sie nie udalo, hehe. Gdybym "zalapala" to by mojego malzonka duma pod sufit chyba uniosla....hehe zobaczymy, a test pewnie zrobie tez wczesniej, bo nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
anabubu Re: WRZESIEŃ 2005 01.01.05, 20:08 Bardzo się cieszę waszą radością i będę czekała na wszystkie wrześniówki na forum. Dla mnie sprawa jest poważniejsza, bo już nie jestem taka młoda i trochę jestem przerażona i zaniepokojona, ale niezależnie od wyniku testu będę z Wami. A i jeszcze jedno: życzę wszystkim mamom z okazji Nowego Roku, by rodziły jedynie w szpitalach takich jak w Leśnej Górze (dla niewtajemniczonych "Na dobre i na złe"). Niestety, na razie to tylko mżonki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d-g Re: WRZESIEŃ 2005 02.01.05, 15:54 Moje Drogie, Dzisiaj raniutko (2.I.2005) zrobiłam test i ujrzałam śliczne dwie kreseczki. Przyłączam się do wątku dwiema rękami i nogami, bowiem jak wszystko dobrze pójdzie (oby...), to też zostanę we wrześniu 2005 mamusią. Trzymam za nas wszystkie kciuki i pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 tez wrzesnowa tyle ze z 2004,hihi 02.01.05, 16:23 Dziewczynki ja tylko na chwilkę. Zobaczyłam Wasz watek i tak mi sie na wspomnienia zebrało. My miałysmy watek na oczekiwaniu Wezesniowo-pazdziernikowe mamuski 2004. Oj ile my tam postów napisałysmy.Bardzo się zzyłysmy i teraz mamy swój prywatny wątek Dzieci mamus IX-X. Dziewczyny z wawy robia własnie spotkanko a ja w Gdańsku byłam na spacerku z dwiema mamusiami. Pewnie i Wy napiszecie pełno postów a za rok bedziecie wspominac. Jesli pozwolicie to zaglądne tu do Was od czasu do czasu.Moze w czyms Wam pomogę? A krótko o sobie-po ponad roku staran zrobiłam test 21 stycznia radosci nie było konca.Termin miałam na 24.09.Przed ciąza wazyłam 64kg pod koniec 82kg.W 24 tyg dowiedziałam się ze bede miała synka,straszyli ze duzego bo miałam problemy z cukrem.23.09 w południe odeszły mi wody a o 21.50 powitałam Maksymiliana na swiecie.Dzis ma juz skonczone 3mc,jest słodki mozecie zobaczyc nizej.Moje fotki tez sa na forum Zobaczcie -ciezarnych,oj miałam brzus coś ponad 100cm. Maks wazył 3620kg. Dobra juz koncze bo Was zanudze. Pozdrawiam Was goraco wrzesniowe mamuski(moze i pazdziernikowe-nigdy nie wiadomo)Trzymajcie się i uwazajcie na siebie i na Wasze fasolki. kornelcia i Maksio Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 moje gratulacje !!!! 02.01.05, 16:52 gatuluje wszystkim "Wrzesniówkom" !!! trzymam za Was kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malbab Re: WRZESIEŃ 2005 02.01.05, 18:18 Witam wszystkie wrześniówki. Ja zrobiłam test 29.12 i wyszyły dwie kreski. Przewidyowany termin to początek września. (mój facet ma urodziny 3.09 - ale by miał prezent!).Jeszcze nikomu w domu nie mówiłam. Mam mieszane uczucia; trochę się boję, a trochę cieszę. Nie mam na razie objawów poza bólami brzucha i nabrzmiałymi piersiami. Jestem też bardziej senna, ale to chyba raczej od pogody deszczowej. czytam fora o ginekologach i szpitalach w Krakowie i sama nie wiem, do którego lekarza sie wybrać. pozdrawiam na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwikkk1 Re: WRZESIEŃ 2005 02.01.05, 19:28 witam ja tez we wrześniu termin na 5... Odpowiedz Link Zgłoś
anabubu Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 08:50 Cześć, do tej pory myślałam, że jestem osobą inteligentną, ale nie rozumiem tego testu ciążowego. Kupiłam (nieco za wcześnie może) Quick viu, czy jak on tam się nazywa i w instrukcji jest napisane, a właściwie narysowane, że pod kreską niebieską ma się pojawić różowa. Tymczasem dziewczyny piszą o dwóch kreskach. Trochę mnie to zmyliło, bo za okienkiem kontrolnym z niebieską linią są cztery podłużne okienka. Gdzie mają się więc pojawić te kreski. Przepraszam za naiwne pytanie, ale zgłupiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 09:02 w najwiekszym okienku powinny pojawic sie dwie krechy jesli jestes w ciazy jedna jesli nie jestes, lub jest za wczesnie zeby test to wykryl. na wysokosci, gdzie ma sie pojawic krecha jest napisane C i T C=kontrolna- pojawia sie zawsze, T=testowa-pojawia sie gdy jest ciaza. tamte 4 otworki za duzym okienkiem to taki bajer i zeby bylo widac czy mocz osiagnal koniec papierka. pozdrowienia i daj znac co ci wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
anabubu Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 09:22 Dzięki, przywróciłaś mi wiarę w moją inteligencję. Na razie nie wyszło nic, zobaczymy za tydzień, a na razie zastanawiam się, czy nie iść na badanie krwi. Piszą, że po 10 dniach może być wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 09:38 a ktory to dc? beta z krwi jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
anabubu Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 09:57 Chciałam Ci odpisać na gg, ale musisz go włączyć. Mój gg to 5105781. Czasami mnie nie ma przy komputerze, stąd te przerwy, ale odpowiadam zawsze. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 12:45 Jest mi niezmiernie miło. Właśnie usiadłam do komputera po przerwie świątecznej, by dopisać nowy wątek pod powyższym tytułem, a tu taka miła niespodzianka, że tyle nas!!! Udało się w drugim miesiącu starań (w sierpniu , wrzesień i październik przerwa - mąż w delegacji, no i owocny listopad/grudzień). Według obliczeń i jak dobrze pójdzie moja dzidzia pojawi się 3.09.05. To już druga, starsza będzie miała wtedy skończone 5 lat. Do gin idę w czwartek, ja już taki cykor jestem, że wolę sprawdzić czy się dzidzia prawidłowo usadowiła itd. Na razie ciągle mnie mdli, jem folik i Centrum, a na jedzenie nie mogę patrzeć... Do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 13:14 Witajcie! Ja rowniez ciesze sie,ze nasze grono sie powieksza. Jesli zas chodzi o moje samopoczucie,to...jest fatalne. Mam mdlosci caly dzien,na sama mysl o jedzeniu juz mi niedobrze.Przeraza mnie to,bo w poprzedniej ciazy az tak mi nie dokuczaly...Czuje sie jak pies mysliwski, przeszkadzaja mi wszelkie zapachy.Na badania w koncu ide jutro. Pozdrawiam i zachecam do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 17:23 Witam ponownie, ja co prawda mam zamiar wykonac tescik za okolo 8 dni, ale juz sie nie moge doczekac i przypomnialam sobie ze po udanych przytulaniach temperatura jest okolo 37 °C, wiec tak sobie zmierzylam, no i mam 37,3°C. Nie czuje sie chora, jakos tylko mi ciagle goraco od kilku dni... Bardzo bym chciala, zeby to byl ten znak prawdziwy... Ale poniewaz nie mierzylam sobie temperatury w poprzednich cyklach, to nie mam do czego porownac... Wiec tak sobei tylko rozwazam...hehe Pozdrawiam wszystkie oczekujace mamusie. P.S. Gdyby sie udalo, to wg kalkulatora na gazecie, baby by przyszlo na swiat 29 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 ale się nam wątek rozrasta :) 03.01.05, 18:39 Witajcie dziewczyny, no jestem baaardzo mile zaskoczona, że już nas tutaj tyle. Pięknie pięknie, oby tak dalej. U mnie dzis pierwszy dzień pracki - bardzo zaganiany, więc dopiero teraz tutaj zaglądam. Co do samopoczucia to jest ono średnie - mdli mnie od czasu do czasu, piersi urosły i są bardzo wrażliwe (M. jest baaaaaardzo zadowolony z takiego obrotu rzeczyna wiele rzeczy w ogóle nie moge patrzec (słodkości, mleczne rzeczy), za to bardzo pociągają mnie potrawy z mięska a nade wszystko rzeczy z dodatkiem pomidorów (totalna faza na pomidory!), pikantne i kwaśne potrawy. To na chłopaczka czy dziewczynkę? A poza tym do 15 musze oddać pracę mgr więc ostro się zwijam. Aha, oprócz męża nie wie jeszce nikt. Maiłam ogrrrrrrrrrrrromna ochotę powiedzieć Rodzicom moim i M. w Sylwestra a właściwie wręczyc im zapakowane maleńki skarpeteczki z rozkosznym bobaskiem ale ustaliliśmy, że poczekamy z tym do Dnia Babci i Dziadka, wtedy będzie już po USG (mam na 12/01) Myślę, że bedzie totalne zaskoczenie Pozdrawiam serdecznie, Ania i lilypie.com/days/050903/0/0/1/+1 Odpowiedz Link Zgłoś
amadeokasia Re: WRZESIEŃ 2005 03.01.05, 23:19 Witam wszyskie szczęśliwe mamy...ja też do nich należe...co prawda mamą jestem już od 22 m-cy, ale teraz będę podwójną. Termin mam na 1 września (tak wynika z moich obliczeń), potwierdze to wkrótce u gin. Zrobiłam test 30.12.(musiałam wiedzieć czy mogę poszaleć z alkoh.), chociaż okres opóźniał mi się tylko 2 dni test wyszedł pozytywnie... Ciesze się, że mogę dołączyć do tak zacnego grona. Odpowiedz Link Zgłoś