Dodaj do ulubionych

CIĄGLE BOLI MNIE BRZUCH NA GÓRZE

08.02.05, 15:35
JESTEM W 17TC MAM DOŚC MOCNE BÓLE NA GÓRZE BRZUCHA NA ŚRODKU KOŁO
ŻOŁĄDKA ,NAWET JAK SPRÓBUJE MASOWAĆ TO MIEJSCE ALBO COŚ TO JESZCZE BARDZIEJ
BOLI .nA POCZĄTKU MYSLAŁAM ,ZE TO ŻOŁĄDEK ALE JUŻ DRUGĄ NOC NIE SPAŁAM I
NAPRAWDE MAM DOŚC MAM NOSPĘ NIC MI NIE POMOGŁA .NIE WIEM CZY TO RZECZYWIŚCIE
NORMALNE PROSZE NAPISZCIE CZY WY TEZ TAK MIALYŚCIE I CO Z TYM ZROBIĆ
Obserwuj wątek
    • 020305r Re: CIĄGLE BOLI MNIE BRZUCH NA GÓRZE 08.02.05, 21:17
      Witaj,
      mogę Cię "pocieszyć",że tak juz będzie no...prawie do końca.Po prostu zapowiada
      sie ,że będziesz mieć brzuch "wysoko".Prześledziłam ten temat wsród koleżanek
      iwg mnie niektóre dziewczyny mają brzuch wysoko i wtedy niestety boli
      żołądek,bo zaczyna być ściskany i do tego dochodzi(jak u mnie)ból żeber,które
      się niestety rozchodzą i zgaga(nieznana mi wcześniej)ale za to na pocieszenie
      nie ma problemów z pęcherzem etc.,albo brzuch jest nisko i wtedy nie wie się co
      to zgaga ,ale za to biega co chwila do ubikacji lub ma się problemy z
      wypróznianiem.Ja jestem aktualnie w 38 tygodniu i od ok 3 tyg mój Maluch
      zjechał mi równo na środek,więc mam czym oddychać i skończyły się problemy choć
      zdarza się ,że czasem jeszcze pobolewa.
      Powodzenia
      pozdrawiam
      Już Za Chwilę Mama
    • jagasz Do lekarza! 09.02.05, 09:14
      Natka, po swoich doswiadczeniach z bólami brzucha "na górze" mogęCi napisać, że
      przyczynąbóli był kamień w pęcherzyku żółciowym. Zauważ czy boli Ciebie po
      jedzeniu, po jakim jedzeniu (ja miałam straszne bóle w nocy i pod wieczór).
      Obecnie jestem w 36 tc. po USG jamy brzusznej (które to USG wykryło kamień),
      brałam Nospę (do 8 tabletek dziennie) i miałam przepisane inne leki. Operacja w
      obecnej chwili nie wchodzi w grę, chyba, że bóle są bardzo ostre.
      Bóle ucichły ale tak czy inaczej czeka mnie laparoskopia po porodzie.
      Moja rada zgłoś się do lekarza, powiedz o dolegliwościach, zrób USG jamy
      brzusznej na czczo. USG wykryje przyczynę. Nie jest szkodliwe dla dziecka.
      Jeżeli to kamień, nie wytrzynmasz długo z bólami bez leczenia.

aga
    • aga200110 Re: CIĄGLE BOLI MNIE BRZUCH NA GÓRZE 09.02.05, 19:06
      Hej, najlepiej idź do lekarza, ale moim zdaniem nie powinnaś się zamartwiać. Ja
      jestem w 27 tc, i kilkakrotnie miewałam takie uciski, poczatkowo myslałam, że
      cos mi zaszkodziło i boli mnie wątroba, bo nawet przy siadaniu czułam dziwny
      ból w górnaj części brzucha. Mój ginekolog rozwiał obawy, tłumacząc, że to
      rosnąca macica uciska przeponę i że ten dyskomfort szybko minie. Miał racje smile
      Pozdrawiam i życzę powodzonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka