magducha11 11.02.05, 14:57 Chcialabym pofarbowac wlosy, ale nie wiem czy powinnam. Jestem w 9 tc i nie wiem czy czekac az skoncze 1 trymestr? Czy moze to zaszkodzic mojemu dzidziusiowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: Farbowani włosów 11.02.05, 15:24 to pytanie do znudzenia przewijało się na forum ciąża i poród forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=585 spróbuj skorzystać z wyszukiwarki. A co do samego farbowania włosów - jedni twierdzą że można bo farba nie przenika do krwioobiegu w jakichś znaczących ilościach - farbują włosy i rodzą zdrowe dzieciaczki - najważniejsze żeby nie wdychać oparów z farby. Natomiast jak spytałam o to swoją lekarkę to powiedziała że ziołowymi i owszem ale mogą nie wyjść albo wyjdzie jakieś dziwactwo natomiast jeśli chodzi o zwykłe farby (z amoniakiem i innymi świństwami) to mi nie pozwoliła i powiedziała żebym się lepiej wstrzymała do 20 tygodnia ciąży. Najlepiej będzie jak spytasz swojego lekarza - bo na forum znajdziesz tysiąc odpowiedzi -ale to Twój lekarz powinien się ostatecznie wypowiedzieć w tej kwestii przynajmniej ja się zawsze pytam zanim coś zrobię. Dużo dziewczyn robiło sobie natomiast pasemka (balejaż)bo to ponoć nie ma kontaktu ze skórą głowy i tyle -ja czekam do 20 tc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poszukujaca.prawdy Re: Farbowani włosów 11.02.05, 16:42 najlepiej nie farbuj włosów i nie myj sie, bo mydło też może przenikać przez pewien otwór do dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: Farbowani włosów 11.02.05, 18:03 sprawa pewnie wygląda podobnie jak z komputerem, ktoś tam coś powiedział, ale badania tego nie potwierdziły, pytałam fryzjerki o farbowanie, twierdzi, że przecież przez głowę do krwiobiegu sie nic nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
emka1974 Re: Farbowani włosów 11.02.05, 19:49 Moja fryzjerka pozwoliła, a lekarz nie (ew. balejaż). Bardziej ufam lekarzowi. Na szczęscie byłam zapobiegliwa i przed ciążą zafarbowałam włosy na kolor zblizony do naturalnego Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Farbowani włosów 13.02.05, 19:51 Hej, jestem szczesliwa mama cudownej córeczki i.... nie radze,po co masz sie zastanawiać. Moj lekarz nie kazał NIC z tych rzeczy w I trymestrze. Tak naprawde nikt Ci nie odpowie na to pytanie,bo nikt nie robil takich badań. pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
al_a Re: Farbowani włosów 14.02.05, 11:55 no własnie nikt nie wykonywał badań jaki wpływ ma farbowanie włosów na dzidziusia no o niby jak. Moja ginka powiedziała, żeby nie farbować choć jestem już w 5 misiącu. Zatem nie farbuję farbami chemicznymi tylko ziołowymi. Co do wpływu farb do włosów to są badania, które twierdzą, że w składzie farb (szczególnie ciemne kolory) są substancje uważane za raktwórcze, które mogą przenikać do organizmu. A normalne mydło takich nie posiada.(to do poszukującej prawdy). Odpowiedz Link Zgłoś
dobimigdal Re: Farbowani włosów 21.02.05, 11:12 Ja jestem juz w 28 tc.Chcac pofarbowac wlosy zapytalam sie swojego lekarza czy mozna, a ona na to ze jak juz to tylko ziolowymi, albo szamponami koloryzujacymi.Poza tym nie powinno sie farbowac w I trymestrze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ada74 Re: Farbowani włosów 15.02.05, 15:46 Urodziłam dwójkę dzieciaczków i zawsze malowałam włosy a raczej odrosty co dwa miesiące bedąc w ciąży i nic się nie działo ,zawsze kolor brał a nie wyobrażam sobie siebie blondynkę z dużymi ciemnymi odrostami brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Farbowani włosów 15.02.05, 19:22 Droga ado, to masz szczeście ze urodzilaś dwojke, zdrowych pięknych dzieci. Ja tez mam wielkie szczescie, choć nieswiadomie poszlam na rtg płuc i nie bylo dnia abym o tym nie myslala. Wiecej juz nie dam sie prześwietlić tak bezmyślnie, mimo,ze córcia jest okazem zdrowia. Jestem blondynką ciemna i nie czuje potrzeby sie upiększać. Czemu faceci sie nie farbują, poza wyjatkami?! Lubie siebie taka jaka mnie naura stworzyla, nic lepszego nie wymyślę))) Powodzenia,pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
al_a Re: Farbowani włosów 16.02.05, 11:38 Dla mnie nie było łatwe zaprzestanie farbowania włosów farbami chemicznymi, zwłaszcza, że mam ciemne włosy z pojawiajacymi się siwymi, które widać z kilometra. Ale, żeby dobrze wyglądać i czuć się przeszłam na ziołowe i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Farbowani włosów 16.02.05, 11:50 a jakie ziolowe do czarnych włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
al_a Re: Farbowani włosów 16.02.05, 15:28 Pytaj w sklepach o chnę lub basmę.Są w różnych kolorach (choć wybór ubogi). Ja kupuję kasztan, wiem że jest też czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Farbowani włosów 16.02.05, 15:56 właśnie o to chodzi - że ta basma ponoć nie wychodzi czarna tylko komuś wyszedł ciemny kasztan -a ja uciekam od tej kolorystyki - i się boję - bo odrosty już są znaczne -a mam bardzo długie włosy i trwale przefaarbowane na czarno -jeśli nie wyjdzie czarny tylko np. czerwonkawy tyo wyglądam jakbym dostała siekierą w czaszkę Odpowiedz Link Zgłoś