Dodaj do ulubionych

która z was jeszcze musi leżeć ?????

13.03.05, 15:17
Jestem obecnie w 31 tygodniu wszystko bylo ok kiedy na badaniu w 28 tygodniu
okazalo się że grozi mi poród przedwczesny (szyjka się zmniejsza)???? Lekarz
kazal leżeć i nie ruszać się.... sad( a jeszcze tyle czasu.
Magdzioreczek@wp.pl
Obserwuj wątek
    • pampeliszka Re: która z was jeszcze musi leżeć ????? 13.03.05, 18:56
      Ja leze od 27 tc, po powrocie ze szpitala (krwawienie, odklejalo sie lozysko).
      Juz na szczescie zaczynam 36 tc i powoli sie nastawiam psychicznie na cc. Mam
      juz dosc tego lezenia, szczerze mowiac.
      • czarmanik DO PAMPELISZKA 13.03.05, 19:03
        ZAZDROSZCZĘ CI JUŻ NIE DUŻO CI ZOSTALO !!! JA JUŻ TEŻ NIE MOGĘ A CO NAJGORSZE
        WOGÓLE NIE JESTEM PRZYGOTOWANA NA PRZYJĘCIE BOBASA ANI LÓŻECZKA ANI NICsad A
        PRZECIEZ NIE MOGĘBUSZOWAĆ PO SKLEPACH ALE ZDROWIE BOBASÓW NAJWAŻNIEJSZE.
        OGÓLNIE JAK SIĘ CZUJESZ DOKUCZAJĄ CI JAKIES BÓLE ?????
        • pampeliszka Re: DO PAMPELISZKA 13.03.05, 23:06
          32 i 33 tydzien byly nieznosne, nie moglam spac, ciagle mnie bolal brzuch
          (jakies zatwardzenie czy cos w tym stylu), w 34 przeszlo i juz drugi tydzien
          jest dobrze. Podejrzewam, ze mala sie juz inaczej uklada, nie gniecie jelit i
          dlatego jest lepiej.Kopie i bryka caly czas. Ja wozek kupilam przez internet,
          czesc rzeczy dostalam od rodzinki, zaluje,ze zakupy zostawilam na ostatni
          trymestr, bo niewiele skorzystalam, czesc kupila tesciowa, czesc moja siostra i
          mama. Ale co tam, z tych szybko wyrosnie, a potem bede sama wybierac. Tak, jak
          piszesz, wazne, zeby maluch byl zdrowy, reszta sie jakos ulozy. Trzymaj sie i
          milego lezenia.Mnie nawet szybko mija. Ciesze sie, ze jest zima, to mi nie
          szkoda,ze nie moge isc na spacer...
    • yo_witka Re: która z was jeszcze musi leżeć ????? 14.03.05, 11:21
      Hej!

U mnei było dokładnie to samo w 28tc. pojechałam na badanie i okazało sie że
      moja szyjka macicy już się skróciła i to bardzosad i też zostałam postraszona
      przedwczesnym porodem i mam dużo leżeć i brać Nospę 3 razy dziennie plus
      Kaprogest zastrzyki co 5 dni. I też nie jestem bardzo zadowolona z tego faktu
      bo nie mam tak jak ty jeszcze nic dla maluszka i myślałam że w trzecim
      trymestrze pójde na zwolnienie i wtedy sobie pobrykam po sklepach i poszukam
      wózka, łózeczka itp. Tymczasem z brykania nici. Ale dobra wiadomośc jest taka
      że moja pani dr. powiedziała że po 32tc. jest taki okres kiedy dzieci się
      uspokajają i już tak nie pchają mocno na świat więc jest szansa że nie będę
      musiała leżeć do końca ciązy, tylko do tego 32 tc. Może U ciebie będzie
      podobnie i też jeszcze wstaniesz na nogismile)))Trzeba być dobrej myślismile))

Pozdrawiam
      Asia i Wojtuś(29tc.)
      • czarmanik Re: która z was jeszcze musi leżeć ????? 14.03.05, 13:24
        Ja też biorę nospę. Leżeć mam na razie do 10 kwietnia sad Czy coś cię boli, ja
        nieraz czuje bolesne ukucie w dole brzucha po lewej stronie. I plecy bolą od
        leżenia, no ale czego się nie robi dla naszych bobasów smile)
        • yo_witka Re: która z was jeszcze musi leżeć ????? 15.03.05, 10:50
          Nie nic mnie nie boli dlatego tym bardziej cięzko mi sie przekonać do leżenia,
          od leżenia nie tylko bolą mnie plecy ale tez nogisad Wiec troche oszukuje i raz
          w tygodniu (oczywiscie za zgoda lekarzasmilejezdze na basen i tam wchodze sobie do
          takiego brodzika z ciepla woda i leze jak hipopotam godzinkesmile Woda troche
          masuje plecy i to naprawde pomaga. Mysle ze mozesz tez spróbowac czesto lezec
          sobie w wannie jak cie bola plecy, w takiej nie za goracej, ale cieplej
          wodzie.Pomaga serio.

Asia i Wojtuś(29tc.)
    • kajustka Re: która z was jeszcze musi leżeć ????? 17.03.05, 13:20
      Witajcie!
      Jestem w 28 tc. Miesiac tem bylam operowana, zalozono mi szew. Zrobiono to w
      ostatniej chwili, gdyz moja szyjka nie tylko sie skrocila, ale rozwarla i
      otworzyla jak do porodu. Na szczescie wszystko sie udalo i teraz musze lezec do
      konca. Termin mam na poczatek czerwca, ale raczej urodze w polowie maja.
      Lezenia mam czasami dosc, tym bardziej, ze mam 2,5 letnie dziecko. Na szczescie
      mam internet, laptopa na lozku i wszystko zalatwiam dzieki laczom. Kupuje
      urbranka dla mojego pierworodnego i ogladam rozne nowosci dla mojej coreczki.
      Najwazniejsze jest wsparce rodziny i bliskich. Pozdrawiam wszystkie lezace
      mamusie, wiem co czujecie, jestem z Wami!!!!
      Na pocieszenie powiem Wam, ze niektore kobiety leza w szpitalu, wiec cieszcie
      sie, ze mozecie byc w domu. Dbacie o Wasze brzuszki, bo na prawde warto. Lepiej
      teraz polezec i potem miec zdrowe dziecko. Dacie rade!!!
      Powiedzcie mi tylko, na jaka aktywnosc mozna sobie pozwolic majac szew?
      kajustka
      • pluszufka nie taki diabeł straszny..:) 22.03.05, 14:09
        Cześć Wam!
        Ja już jestem w 37 tc i najgorsze mam za sobą, ale w 18tc miałam zakładany szew (co było dla mnie wielkim zaskoczeniem). Od tamtej pory praktycznie non-stop muszę lezec-dodatkowo ostatnio na USG wyszło, że dzidzia za mało waży i muszę leżeć TYLKO na lewym boku-nie to zeby mnie juz biodro bolalo.
        A jesli chodzi o to co mozna robic w takiej sytuacji-jestem zmuszona chodzic po schodach, bo sypialnie mam na pietrze, a kuchnia na dole, wiec mimo zakazu lekarza dziennie robie 3-4 pietra. Jak sie robi rzeczy wolniutko i nie na sile, to i posiedziec troche mozna i wyjsc na kruciutki spacerek...Jakos mi sie udalo dotrzymac tak dlugo, to i Wam sie uda!!!
        A, zaraz po szwie jechalam z Lodzi do Szczecina i tez nic mi sie nie stalo, a lekarze mieli podzielone zdania na ten temat.
        Trzymajcie sie dziewczyny,
        Beata
        • mandarynka32 Re: nie taki diabeł straszny..:) 25.03.05, 23:02
          ja dopiero test zrobiłam, ale leżenie chyba mam jak w banku. Dwie poprzednie
          ciąże straciłam (w 18 i 16 tygodniu) to teraz gino będzie pewnie na zimne
          dmuchał.
          Pozdrowienia dla wszystkich leżących
          • luxfera1 DZIEWCZYNKI KOCHANE 28.03.05, 19:11
            Wiem jak to jest, bo przyjęłam pozycje horyzontalną w 28 tc już do konca..czyli
            cc prawie na koniec 39tc..mały ma 18 dni..to sie wydaje nie do przeżycia ale
            zaręczam Wam już pare dni po porodzie zastanawia sie człowiek"jakie
            leżenie?" "jaki poród?" było wogole takie cos??Trzymam za Was kciuki ,będzie
            dobrze!!
          • anulka59 Re: nie taki diabeł straszny..:) 15.04.05, 20:05
            Jestem w ciazy wysokiego ryzyka i leze juz od 4tyg ciazy ale znosze to dzielnie
            bo wiem co znaczy leczyc sie na nieplodnosc i probowac roznych dawek lekow
            stymulujacych jajeczkowanie.Trzymam kciuki i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka