babea 22.03.05, 13:16 Hej Dziewczyny! Mieszkam w Piasecznie (koło Wawy) i jestem w 23 tyg. ciąży. Może któraś z Was "ma podobne parametry" zawsze to miło mieć kogos w podobnym stanie w okolicy.... pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna266 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 22.03.05, 13:31 witaj.ja rowniez jestem z piaseczna .moj dzidzius ma juz 35 tygodni prawdopodobnie jest chlopczykiem.moze jutro bede wiedziala napewno gdyz idziemy na usg.mam jeszcze dwojke dzieciaczkow Alik lat 5 i Gabrysia 21 miesiecy.POZDROWIONKA))) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_bo Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 22.03.05, 20:05 Ja prawie z Piaseczna - Nowa Iwiczna. Dziś równe 23 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 22.03.05, 22:42 Hej dziewczyny - ale żeśmy się zgadały coś sie musiało zdażyć w tym Piasecznie 23 tygodnie temu..... ))) ja też jestem z Piaseczna, mam idealnie 23 tc i mam na imię Beata TP mam na 20.07. Chcę rodzić na Madalińskiego, ale jeszcze nie wiem.... zapraszam na GG 479398. Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.03.05, 14:19 Ja jestem z okolic Piaseczna - Konstancin. Jestem w 33 tc, termin mam na 09 maja. Będę rodzić na Wołoskiej. Kto prowadzi wasze ciąże? Pozdrawiam sąsiadki ))) Aga i Kamilek Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 11:14 No, to ciesze sie bardzo na taki odzew na moj post! Ja termin mam tez na 20.07 i na imie też mam Beata (ukłony w strone Bemarka76 Co do miejsca planowanegpo porodu- hm..., pewnie się zdziwicie, ale myślałam o Wołominie.... Pewnie się teraz zastanawiacie czemu tak daleko?!?- a, sa po temu pewne powody, ale o tym może następnym razem... A teraz pytanko: Chodzicie/zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia?!? Gdzie?, jak jest? Czekam na wieści i także życze cuudownych Świąt! ps. mój GG: 8099320 Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_bo Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 20:06 2 dni chorowałam, nie wchodziłam tu. Ja mam termin na 19.07 ale tak jak starsze dzieci urodze raczej później, potwierdza to też ostatnie USG. Pewnie na Karowej. Mam dwie córcie, teraz ponoć chłopczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
pasmois Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.03.05, 22:02 Hej kochane, jestem w 30 tc i mieszkam w Jozefoslawiu. Bede rodzic w Sw Zofii, to moj drugi Synek Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 08:54 Hop hop! Dziewczyny, czemu się nie odzywacie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomcia5 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 09:53 Nie jestem rodowitą piaseczynianką....mieszkam tu 9 lat....... Można powiedzieć ,ze jestem już " na wylocie " w sobote zaczynam 39 tydzień...... W domu mam trzech facetów...i to też bedzie facet...... Planowałam rodzic w bielanskim.....ale dopiero otwierają go 4.04 ...i to nie na 100%....... w razie czego mam w odwodzie szptal na Starynkiewicza....juz raz tam rodziłam....było nawet o.k......tylko wtedy miałam swojego lekarza......a teraz on juz tam nie pracuje....... Pomimo 4 -tego porodu....a moze właśnie dlatego ,ze wiem co mnie czeka.......jestem w stresie...... Mam nadzieje,ze święta jeszcze będę w domu.......termin mam co prawda na początek kwietnia...ale różnie to bywa......poprzednie dzieci przenosiłam każde prawie 3 tygodnie..... Ale podobno jak się chce urodzić później ( a mam nadzieję doczekać do otwarcia bielańskiego)....to jest na odwrót...... Jutro czekają mnie zakupy w Auchan......jedyna rozrywka......oczywiscie w asyście męża........ Najbardziej barkuje mi jazdy samochodem...od wtorku już nie jeżdżę......i aktywności życiowej.....a z racji gabarytów( muszęprzyznać,ze dużo nie przytyłam ) trzeba trochę przystopować .......dobrze ,ze mąż wysprząta mmieszkanie i wszystkim się zajmie..... SPOKOJNYCH śWIĄT ....... DBAJCIE O SIEBIE I MALENSTWA W BRZUSIU...... Pozdrawiam T. koniec 38 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 10:15 oo jaki fajny watek to i ja sie melduje mieszkam w paiecznie i w tejj chwili jestem w polowie 25 tc bedzie dziewczynka i chce rodzic na madalinskiego pozdrawiam kasia i 25 t oleńka Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 20:11 Nooooo nareszcie! mam przyjazną duszę ktora tez myśli o Madalińskiego. U mnie też dziewucha, 23 tc. termina mam na 20.07. Zapraszam na GG 479398. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmm181 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 10:54 hallo, do Piaseczna mam trochę, bo 12 km. Mieszkam w Łosiu (trasa na Grójec). Termin mam na 21 lipca, ale pewnie urodzi się później (tak jak starszy braciszek). Na razie jeszcze pracuję i dojeżdżam (na Pragę) ale od kwietnia mam zamiar trochę zwolnić, męczą mnie te ponad godzinne dojazdy. Zapisuję się na gimnastykę dla kobiet w ciąży w Konstancinie, myślę że wtedy poznam kilka miłych mam. Rodzić planuję na Inflanckiej lub gdziekolwiek indziej, wcześniej rodziłam na Żelaznej. Z przyjemnością poczytam, co słychać u sąsiadek... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 12:29 mmm181 ale Ci zazdroszcze.w zeszlym oku jezdzilam do losia orientowac sie w dzialkach do kupienia,ale jeszce musze troszke poczekac a gdzie jest gimmnastyka dla kobiet w ciazy w konstancinie? z checia bym poszla o ile lekarz pozwoli. termin porodu mam na 08.07 ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmm181 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 14:22 witam, my w łosiu mieszkamy już 5 lat. Fakt, jest fajnie, szczególnie latem i wiosną. Blisko las, rzeka (2). Dziecka nie trzeba wyprowadzać na spacer, wystarczy otworzyć drzwi na taras. ALe też daleko od Warszawy. Niby cały Łoś dojeżdża, wszyscy nasi sąsiedzi, mimo wszystko gdy ma się dziecko, a niedługo dwoje, to już pewien kłopot. Coś za coś... Gimnastykę w wodzie prowadzą w CKiR na Gąsiorowskiego. Jest tam fajny basen, nie wiem jak osoba prowadząca, bo jeszcze nie byłam. Zajęcia odbywają się w pon i pt o 9 (więc tylko dla mam, które nie pracują lub są na zwolnieniu). Zajęcia trwają 30 min. Koszt na miesiąc 120 zł. Mam zamiar zacząć od kwietnia (też najpierw spytam lekarza). Potrzebuję ruchu, bo wydaje mi się,że robi się ze mnie monstrum... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.03.05, 20:18 Fajowy basen, nie wiedzialam ze jest tam gimnastyka dla kobiet w ciazy - jak na ironie w zeszlym roku rehabilitowalam tam sobie moj kregoslup teraz i tak mnie boli bo dzidzia rosnie i robi sie ciezka. Ale chyba zaczne tam chodzic, moze od maja? mam zamiar wtedy przestac pracowac... Kajka 76 chyba pytala o szkole rodzenia - przy szp. Madalisnkiego jest Szkola rodzenia IDEA, dzwonilam nawet tam ostatnio zeby sie troche wiecej dowiedziec. Chyba sie trzeba tam wybrac. jest 8 spotkan, koszt 350 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.03.05, 09:24 wpadlam na chwilke do pracy bemark76 wlasnie sie zastanawiam nad ta szkola rodzenia,moze n apare wykladow bym poszla....ale to juz po swietach pomysle. a co do gimnastyki to jestem chetna ale musze spytac lekarza swojego czy moge bemark ciekawe..moze sie spotkamy n amadalinskiego hihihi jak bedziesz maial nowe wiesci ad szpitala to sie podziel pozdraiwm Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.03.05, 11:51 kajka76 - napisz na moj prywatny email besi76@wp.pl, to sie jakos umówimy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 30.03.05, 12:18 Hej, hej Dziewczyny! Mi pomysl cwiczen w wodzie tez sie bardzo spodobal- wiec mysle, ze sie tam spotkamy! Ja chcialabym zaczac chodzic w kwietniu- jutro bede u mojego lekarza, to sie okaze czy bede mogla... Ponoc, aby sie zapisac, trzeba miec zaswiadczenie od lekarza o braku przeciwwskazan. A, i z tego co czytalam na ich stronie, zajecia sa w poniedzielki i srody, a nie piatki- tak jak pisalyscie.... No nic- zobaczymy.... Do milego! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 30.03.05, 13:00 Ja też z piaseczna w poniedziałek zaczełam 23 tc,cos chyba 23 tygodnie temu fruwało w powietrzu Ja chce rodzić na Solcu. niedługo idziemy na usg, ciekawe kogo noszę ?? pozdrawiam mamusie i brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
mmm181 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 31.03.05, 09:57 witam po świętach.Mam małe pytanko. Prawie wszystkie jesteśmy ok. 5-6 miesiąca ciąży, powiedźcie proszę ile Wam już przybyło przez ten okres? Dzisiaj stanęłam na wadze i odkryłam z przerażeniem, że to już 9 kg na plusie (zaczynam 25 tydzień). W pierwszej ciąży przybyło mi prawie 20 kg i potrzebowałam ponad 6 miesięcy żeby wrócić do poprzedniej figury. Wolałabym nie powtarzać tego raz jeszcze. Stąd mój pomysł na gimnastykę. Jeśli lekarz nie będzie protestował, zaczynam od poniedziałku. Napiszcie, jak wasza aktywność fizyczna i sampopczucie. pozdrawiam, Marta z Łosia Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 31.03.05, 12:23 babea amozesz podac mi cih strone?? (z tymi cwiczeniami ? i jakie to sa takie normalne czy w basenie etc?) ide dzisiaj do swojego lekarza takze dowiem sie czy moge tam uczeszczac bemark mamy juz tzrecia kolezanke na madalinskiego w lipcu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 31.03.05, 14:22 no to się cieszę, że jest nas więcej - w ilości siła! jak "napadniemy" na te położne na Madalińskiego to chyba nas popamiętają do końca życia Co do tycia..... hm..... mam już 12 kg na plusie to jest moja pierwsza ciążą i boje się żeby nie przkroczyć 20-stki, tak na prawde to sama nie wiem ile ważylam na poczatku bo od 1-go października bylam na diecie - schudlam wtedy cos ok. 3 kg a w miedzyczasie zaszlam w ciaze o czym nie wiedzialam i tak na prawde nie wiem jak liczyc wage wyjsciowa. Zakladam ta najniższą - 61 kg, teraz mam 73.... w życiu tyle nie wazyłam, kręgosłup mi siada Zdecydowanie trzeba sie gimnastykować! Ja bede chodzic do CKiR w Konstancinie dopiero od maja - teraz jeszcze chodze do pracy. Ale to tez z tym tyciem jest tak, że to zalezy od budowy kobiety, od przemiany materii... moja bratowa rodzi 2.05 i przytyla raptem 9 kg... ale ona jest niska, chuda, i podejrzewam, ze dziecko nie bedzie wazyc duzo (wg ost USG wazy dopiero jakies 2,2 kg) co ostatecznie tez wplywa na caloksztalt (male dziecko, nieduze lozysko itp itd.). Chyba trzeba przyjac fakt, ze ma sie taka fizjonomię a nie inną i z tego powodu waga rośnie szybko lub nie. Pozdrawiam "grubaski" B Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 31.03.05, 20:14 Hej, hej! Mi przybylo kolo 10 kg, choc wedlug wagi mojego lekarze tylko 8 i on uwaza, ze to w normie, wiec sie nie martwie! Zreszta- zdrowko Bobasa najwazniejsze, o figure bedziemy sie martwic potem Bylam dzis tam na basenie i trzeba pamietac, ze chcac sie zapisac trzeba przyniesc kwitek od lekarza o braku przeciwwskazan. Ja dzis u lekarza bylam i kwitek zdobylam, wiec z poczatkiem kwietnia sie pewnie pojawie! Zastanawiem sie tylko czy wykupic miesieczny abonament za 120 zl czy chodzic na pojedyncze zajecia po 20zl. Dobrze by bylo na poczatek sie zorientowc jak to wyglada i czy bedzie mi odpowiadac... Z drugiej strony boje sie, ze jak nie wykupie abonamentu, to bedzie mi brakowac motywacji zeby jezdzic- na basenie nie bylam juz z miesiac (choc mam blisko i tez mam karnet!), bo jakos tak nigdy nie moge sie zebrac.... A strone internetową znalazła Bemark76!- dzieki! Mozesz wejsc na strone samego osrodka: www.ckir.pl/ lub poczytac juz o konkretach: www.rekreacjaspa.pl/plywalniad.htm Pozdrawiam wiosennie (ja nawet dzis wypuscilam sie na rower!) i do zobaczenia (przynajmniej z niektorymi na basenie! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 01.04.05, 10:28 hej. ja niestety nie moge narazie korzystac z tych dobrodziejstw.wczoraj bylam u lekarza i dostalam nastepny antybiotyk.od poczatku ciazy mam bakterie e- coli ,ktorych ni emoge si epozbyc.i narazie lekarz powiedzila,ze generalnie przeciwskazan nie ma,ale podczas brania antybiotyku ni emoge sie kapac w basenie ..chodzi o zimna woda etc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 01.04.05, 12:18 Kajka- współczuje antybiotyków!.... Pewnie lekarz ma racje, choć woda tam w basenie wcale nie jest zimna! Życzę duuużo zdrówka!, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 01.04.05, 14:23 Witajcie, ja tez jestem z Piaseczna. Termin mam na 26.07 i chyba bęszie dziewczynka Myślę o szpitalu na Wołoskiej. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 07.04.05, 10:19 Hej Dziewczyny! Jak żyjecie? Jak Wasze brzuszki? Coś tu ostatnio strasznie cicho!- spadłyśmy na drugą strone.... Wiem, wiem- Papież...., ale niesienie Nowego Życia też jest przecież ważne! Ja mam za sobą doświadczenie pierwszych zajęć w szkole rodzenia! Zapowiada sie fajnie! Myslałam tez ostatnio o kupnie wózka- póki mam na to siłe i ochotę... Interesowałyście sie tym tematem? Znacie jakieś sklepy na prawde warte polecenia- szczególnie w okolicy? Po trasie do Wawy są chyba 2 takie duże- może któraś z Was tam była? Ja, póki co, dopiero sie wybieram... Pozdrawiam i czekam na newsy! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 07.04.05, 14:49 A gdzie te sklepy są? Gdzieś przy Puławskiej? Jakoś nie rzuciły mi sie w oczy... Ja myśle o zakupie Deltima Focusa, ale jeszcze też nie oglądałam innych wózków w sklepie... Dopiero się wybieram. Pozdrawiam Aga 35 tc Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 07.04.05, 22:24 Nie wiem na pewno czy tam są te sklepy- tak mi sie wydawało jak przejeżdzałam włóaśnie puławską, że widziałam szyldy jakiegoś "Świata dziecka" czy innego takiego... Jak ustale coś- dam znać! Na pewno w każdym razie jest taki sklep w samym Piasecznie na ul. Warszawiskiej 37 - jaki jednak mają wybór- nie wiem, nie byłam w środku.... Co do wózka- ja myślałam o BeBeCar Raider- mają dobrze amoryzujące, pompowane kółka i w ogóle są fajne- tylko troche drogie.... Nie wiem jeszcze- ja w sumie mam jeszcze czas na decyzje (26tc), ale wole sie tym zająć teraz- póki mi sie chce- później może byc trudniej... Jak wybiore sie na "rajd po sklepach"- odezwe sie (choc, w sumie, nie wiem czy w ten weekend- sklepy mogą byc pozamykane, skoro juz piątek jest wolny....). A tak w ogóle - przyszło mi do głowy, że może byłoby warto, poza basenem, zapisac się na joge?! Czytałam sporo dobrego o uprawianiu jogi w czasie ciąży! Czy któras z was może sie orientuje gdzie można chodzic na joge? pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 08.04.05, 20:49 tez ostatnio rozgladam sie za wozkiem ,jutro jadziemy ogladac wozki implast.ogladalismy chicco tech 4 duo ,ale mi osobiscie pod zadnym wzgledem sie nie podal pozdrawiam,kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 08.04.05, 22:23 Chicco podobno sa awaryjne... Kajka76 - napisz jak podobały Ci się implasty... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.04.05, 17:48 no wiec ja ju po zakupach.kupilismy dzisiaj wozek implast 4 xl.wg mnie a polecila mi go kolezanka z forum...jets super ma niezbedne i najwazniejsze funkcje w dodatku jest ladny a i cena jeszce jako tako jak na nowy wozek dwufunkcyjny kasia Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.04.05, 19:12 No, to widze, ze zakupy niektóre z Was mają juz porobione!!! Ogłądałam na stronie internetowaj wóżki implast (www.implast.com.pl/) - całkiem fajne! Mi się podoba 4xl. I faktycznie nie sa takie drogie! Tylko nie jestem przekonana co do tych kółek- z czego one są zrobione?, bo nie są pompowane? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.04.05, 18:15 Witam dziewczynki z Piaseczna.ja juz zamowilam wozeczek i odbieram w przyszlym tygodniu.jest to wlasnie implast driver3xl.super bryka pod kazdym wzgledem.jedyny mankament to moze waga.jest dosc ciezki ale ma to znaczenie dla mamus mieszkajacych w bloku.wszystkie niezbedne zakupy(sporo rzeczy mam po starszakach)kupilam we wspomnianym juz wczesniej swiecie dziecka przy ul pulawskiej 2.Sklep jest super zaopatrzony i sprzedawcy znaja sie na rzeczy.po pierwszych zakupach daja rabat na nastepne.ja juz mam 10% upustu po zakupach dla starszej corci.w piasecznie nie ma dobrze zaopatrzonego sklepu dla dzieci.a w tych co sa w temacie jest drogo.szkoda((((z ubranek polecam siec h&m (ameryki nie odkrylam;_)))))super wzornictwo i w miare ceny.pozdrawiam serdecznie)))Joanna 39 tc(chlopczyk) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.04.05, 20:09 babea te kolka w wozku implas 4xl sa pompowane! jak pisalam wyzej ,dzisiaj taki wozek kupilismy byly w sklepie jeszcze wozki z grubszymi i wiekszymi kolami i nie pomopowane tylko...jakies tam ale te driver 4xl na bank maja kolka pompowane . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.04.05, 21:56 Ja dziś zakupiłam wózek. Rzeczywiscie wózki implasta są bardzo ładne, ja tez chciałam kupić ale ostatecznie zdecydowałam się na Smarta Emmaljunga. Implast ma niestety strasznie małą gondolkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.04.05, 22:02 Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakiegoś ginekologa w Piasecznie lub w okolicach bo ja nie jestem zadowolona ze swojej pani doktor. Podjęłyście już decyzję co do szpitala? pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 do kasiik 09.04.05, 23:17 szczerze polecam doktor Kurczuk-Powolny.przyjmuje prywatnie na przeciwko banku PKO na powstanców warszawy(NIEDALEKO BONDER MEDICA).na co dzien pracuje w szpitalu na zelaznej.wizyta kosztuje 80 zl i usg rowniez 80 zl.bardzo fajna lekarka jest tez doktor Dandelska z Bondera.jednak na wizyte trzeba zapisywac sie na miesiac wczesniej.jesli chodzi o miejsce porodu to chcialabym ponownie rodzic na Zelaznej ewentualnie na Inflanckiej.pozdrowionka )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: do joanna266 09.04.05, 23:28 bardzo Ci dziękuję, spróbuję do doktor Kurczuk-Powolny bo już 5 tyg nie byłam na wizycie. Ja mojego synka rodziłam też na Żelaznej ale teraz mam sporo wątpliwości. Słyszałam opinie, że to już mała fabryka, w której trzeba zostawić sporo pieniażków. Jaka jest Twoja opinia na temat Żelaznej? Serdecznie pozdrawiam, Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: do joanna266 09.04.05, 23:50 rodzilam tam w 2003 roku .naprawde opieka super.starszego synka rodzilam na madalinskiego w 1999 i w porownaniu z zelazna koszmar.faktycznie za porod rodzinny trzeba bylo zaplacic wtedy 500 zl ale bylo warto.maz bardzo mi pomogl.po remoncie koszty porodu rodzinnego wzrosly dwukrotnie i teraz wynosza 1000 zl dla tych co pierwszy raz i 800 dla tych co juz tam rodzili.znieczulenia sobie nie serwuje wiec bylby to jedyny koszt.fakt niemaly i dlatego sie wahamy nad Inflancka.gdybys chciala pogadac podaje moj numer gg.chetnie odpowiem na twoje pytania.pozdrowionka)))gg 1745227 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: do joanna266 10.04.05, 19:41 Dzięki, za info.Muszę sobie zainstalować gg wtedy chętnie pogadam. Serdecznie pozdrawiam )) Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 10.04.05, 00:02 A ja polecam dr Lenkiewicz-Muszyńską... Centrum Zdrowia ul Czajewicza 5/7 (prawie naprzeciwko Urzędu Skarbowego). Jestem bardzo zadowolona z wizyt u pani doktor... Pozdrawiam Aga 35 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik do agga72 10.04.05, 19:39 Z tego co wiem to dr Lenkiewicz pracuje na Wołoskiej. Czy zaplanowałaś, że tam będziesz rodzić?.Ja myślałam o tym szpitalu ale coś słyszałam, że mają tam gronkowca ( choć możliwe, że to plotka) a w ogóle to mają mieć remont w lipcu. Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: do agga72 11.04.05, 01:04 tak, tam pracuje a ja zamierzam tam rodzić. W czwartek mam wizytę u pani doktor więc omówię z nią istotne rzeczy. Termin mam na 9 maja, więc już niedługo. Co do gronkowca, to mam nadzieję ze się z nim uporaja (jeżeli to prawda oczywiscie). Jestem dobrej myśli )))) Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: do agga72 11.04.05, 13:52 dziewczyny oddalam ten wozek implasta 4xl bo ma jednak za mala gondole( ale wyminilam na smarta duo combi emmaljunga...jest super kasik Ty tez taki kupilas?? pozdrawiam. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: do kajka76 11.04.05, 17:05 Kupiłam smarta. Implasty fajnie wyglądają, ale gondolki są małe a ja rodzę pod koniec lipca więc gondolka przyda się na parę miesięcy.Potem spacerówka też jest obszerna więc dzidzia będzie wygodnie spała. Wózki emmaliunga są podobno bardzo solidne, zresztą wyglądają porządnie i ja jestem bardzo zadowolona z zakupu ) pozdrawiam kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: do agga72 11.04.05, 17:11 To już mało czasu Ci zostało... zazdroszczę Ci Ja też mam nadzieję, że z tym gronkowcem to plotka. Mam pytanie, czy umawiasz się z doktor Lenkiewicz żeby odbierała poród, czy może zaplanowałaś poród z jakąś wybraną położną? Serdecznie pozdrawiam ) Kasik Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: do agga72 11.04.05, 17:39 na pewno nie będe umawiać się indywidualnie z dr Lenkiewicz - lekarze nie odbierają porodów, zjawiają się po porodzie, oceniają i zszywaja... zastanawiam się co do umówienia się z położną, chociaż znajoma z innego forum odradzała (a też rodziła na Wołoskiej)... Podpytam dr na najbliższej wizycie jak to załatwić i czy warto - mam nadzieję że mi szczerze odpowie, chociaż wiem że decyzja i tak nalezy do mnie... Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: do agga72 11.04.05, 19:53 kasik gondolka jest naparwde bardzo mala w iplascie a poza tym jest mala roznica cenowa miedzy tymi wozkami.w kazdym razie ja tez jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wymiany )) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: do agga72 11.04.05, 19:55 i wlasnie co do tej gondolki to tez stwierdzilismy ze jak dzidzius urodzi siena poczatku lipca to do marca na pewno bedzie w gondolce jezdzil wiec zdecydowanie potrzebna jest wieksza..a poza tym ladniejszy jest ten wozek i tez slyszalam o nim same dobre opinie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 implast 11.04.05, 22:55 dziewczyny faktycznie gondole implasta nie sa ogromne ale w nowej tegorocznej kolekcji je powiekszono.mam juz pewne doswiadczenie w kwestii wozkow i najczesciej 5,6 miesieczniaki absolutnie nie chca jezdzic w gondolach i trzeba je przesadzac w spacerowki.tak wiec nawet ta stara gondolka drivera w zupelnosci by wystarczyla nawet dla sporego bobaska.a w driverach spacerowka tez jest super a to nie zdarza sie czesto w wozkach dwufunkcyjnych.Ja jestem w pelni zadowolona.przy starszej coreczce mialam wozek z wielka gondolka ktora przydala mi sie na okres 5 miesiecy i dziecko fakt mialo w niej miejsca jak w lozeczku tylko po co?tak wiec upieram sie ze implasty to super bryki.pozdrowionka lokalne ciezaroweczki))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: implast 12.04.05, 10:16 joanna266 ja wcale nie twierdze ze impasty sa do kitu,bo tez mi sie podobaja i naczej nie kupilabym tego wozka w sobote.ale po przeanalizowaniu ,przespaniu sie itd stwierdzilam ze nie ma sensu meczyc dziecka i samemu stwarzac sobie problem z gondola.moj dzidzius urodzi sie na poczatku lipca i czy bedzie chcial jezdzic w gondoli czy nie to i tak min od marca bedzie musial bo nie wsadze go w zime do spacerowki!!!! . wiec nie wyobrazam sobie 8-9 miesiecznego bobaska w kombinezonie, opatulonym etc w tak malej gondoli! uwazam ze jest ona dobra ale dla dziecka do 5-6 m-cy i nie wokresie zimowym. a wozki jako wozki sa ladne i maja fjne funkcje,ale neistety,ten jeden mankament( czego bardzo zaluje bo wozek stal juz u mnie w domu. pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: implast 12.04.05, 10:38 Kasiu pewnie masz racje ze twoja dzidzia lepiej bedzie miala w wiekszej gondolce skoro bedzie miala w niej jezdzic zimna pora roku.chcialam tylko podkreslic fakt ze im dzidzia starsza tym mniej jej spacerki na plasko odpowiadaja.i chcac nie chcac trzeba sie przesadzic w spacerowke nawet z dzidzia ktora jeszcze super nie siedzi.a w spacerowce swiat widac znacznie lepiej a ta w implascie jest fajnie zrobiona i przy projektowaniu przylozyli sie rowniez do niej a nie tylko do samej gondoli, jak to czesto bywa.twoj wozeczek tez na pewno jest bardzo fajny skoro zdecydowalas sie na wymiane.jednego jednak jestem pewna 8,9 miesieczniak z cala pewnoscia nie bedzie chcial jezdzic w gondoli.dobry spiwor i okrycie na nozki w zupelnosci wystarcza do spacerowki.pozdrowionka serdeczne))) Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: implast 12.04.05, 11:16 CO DO SPACEROWKI MASZ RACJE JAK NAJBARDZIEJ jeST SUPER W IMPASCIE (podkreslam inaczej bym go nie kupilaale wt ym co kupilam tez nie jest gorsza wiec nie widze sensu narazania sie na jakiesp roblemy potem. A CO DO DZIECKA ..NIE WIEM ZOBACZYMY JAK TO W pRANIU WYJDZIE).moja kolezanka ma dziecko 8 m-czne i jezdzi w gondoli jeszcze,teraz dopiero bedzie myslala o spacerowce.to samo mowi mi duzo os ze owszem dziecko najprawdopodobniej bedzie sie juz buntowalo,ale nie wystawie swojego dziecka w zime z gondoli.nie ma szans po prostu i dlatego zrezygnowalam i ze tak powiem zabezpieczylam sie na taka ewentualnosc niz potem mam sie martwic w zime..co ja zrobie. dlatego powtarzam,nie spieram sie,ale nad kupnem akuarat tego modelu 4 xl radzilabym sie dokladneie zastanowic.po co ktos ma ma sie meczyc z myslami tak jak ja z soboty na niedziele i z niedzieli na poniedzialek.wydac kupe kasy i narobic sobie problemu.nawet w nocy jak sie budzialam na siusiu to myslalam o tej gondoli ze wozek super ,ale czy napewno ta gondola etc itd ze co to bedzie jak sie dziecko jednak nie zmiesci a ze wzgledu na zime bedzie musialo jezdzic. wiec po prostu oddalam go . dla dobra wlasnego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: implast 12.04.05, 11:26 Kasiu mysle ze to pewnie twoja pierwsza dzidzia i stad te nerwy i ciagle rozmyslania.ja tez tak mialam przy moim synku.najpierw jak bylam w ciazy zamartwialam sie czy wszystko jest ok.ciagle bilam sie z myslami czy to co zjadlam mu nie zaszkodzi itd..pozniej przy kompletowaniu wyprawki czy wszystkiego wystarczy(tym sposobem moglam pozniej ubrac chyba z troje dzieci,a niektorych ubranek wcale nie zdazylam mu zalozyc tak szybko urosl).pozniej ciagle porownywalam jego rozwoj z gazetowymi i ksiazkowymi dziecmi no i oczywiscie z rowiesnikami.a gdy chocby troche odbiegal od innych juz zamartwialam sie okropnie.pierwsze dziecko ma swoje prawa ale warto wzucic na luz i nie zamartwiac sie tak wszystkim .dla maluszka najwazniejsze jest to ze go kochasz a tak naprawde te super wozki sa bardziej dla nas niz dla naszych dzieci)))))pozdrowionka cieplutkie:-000 Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: implast 12.04.05, 12:05 hmm tak to jest moje pierwsze dzeicko ,ale dzieki Bogu zaczelam 7 m-c i jakos nie warjuje nie latam na usg co chwila i nie siedze z ksiazka w reku jem to na co ma ochote i zadne posty typu watrobka czy pasztet mnie nie zrazaja.wcinam parowki i parowkowa jesli mam na to ochote..wiec jak widzisz nie naleze do tych przesadnych przyszlych mamus.wozki sa dla nas oczywiscie ,ale chodzi o bezpieczenstwo i wygode dla dziecka a nie o nas czy nam sie podoba czy nie. bo co z tego ze wozek kupilam i mi sie podobal skoro nagle zrobilo sie tyle watpliwosci.wozek to nie jakas tam rzecz ,ktora moge sobie wymienic za pol roku.moze Ty tak,mi jest szkoda kasy i jesli cos kupuje to chce zeby to mialo rece i nogi ..wiesz na zasadzie..g.... kupisz g... masz.i lepiej skonczmy ten temat bo mnie nie przekonasz do tego wozka bo mialam go przez dwa dni w domu .dlaczego mam kupic cos i sie zamartwiac za pol roku co to bedzie czy bedzie dobre etc jak moge kupic w tej samej cenie cos co mam pewnosc ze bedzie dobre a funkcje ma te same a wozek nawet laniejszy kazdy ma prawo do swojego zdania i ja jak wiekszosc wyrazam je tu na forum.jesli Tobie sie nie podoba to nie czytaj..po prostu dziele sie swoja opinia i tym co ostatnio przezylam przez ten wozek ... jesli dla ciebie jest ok..to chwala,ja sie zawiodlam i tyle i takich opini ad gondoli w 4xl masz tu wiecej.wejdz na wyszykiwarke ciaza i porod.wiec to nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat i powtarzam raz jescze wozek jest ladny i fajny bo gdyby taki nie byl to bym nie wydala na niego 1400 zl!! ale to ze jest ladny i fajny to nie wszystko... jesli Ty jestes zadowolona to bardzo sie ciesze, natomiast jesli chodzi o mnie nie zamierzam narazac siebie na ewentualne klopoty z wozkiem i dodtakowe koszty a dziecka na scisniete w zimie w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: implast 12.04.05, 12:08 a co do ubranek i wyprawki to niestety nie mam tej przyjemnosci latania po sklepach poniewaz wszystkim zajmuje sie moja mama i jej siostra.ja ma zakaz kupowania czegokolwiek wiec widzisz..chocbym chciala zwariowac..nie moge pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: implast 12.04.05, 12:09 Witam dziewczyny Z tymi zakupami to poważna sprawa ) Myślę,że i tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu.Ja kupiłam smarta dla własnego spokoju.Może dzidzia będzie duża... i może nie będzie się tak szybko buntowała, zresztą jeśli będzie się buntowała to chyba spacerówa smarta też jest obszerniejsza. Tak czy inaczej myślę, że z tymi wózkami nie ma złotego środka. Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: implast 12.04.05, 12:15 ale sie zdenerwowalas.zupelnie niepotrzebnie bo nie o to mi chodzilo by przekonywac cie do wozka ktory sama kupilam.bo po co mialabym to robic?przeciez napisalam ci ze twoj tez napewno jest super skoro go wymienilas.po prostu tak zwyczajnie chcialam pogadac i nie mialam zamiaru cie wyprowdzac z rownowagi jesli tak sie stalo to przepraszam.jasne ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania i ja jak najbardziej nie che nikomu wtracac wlasnego.juz niedlugo bedziesz miala swojego bobaska i sam bedziesz wiedziala co jest dla niego najlepsze.pozdrawiam raz jeszcze i mysle ze jeszcze pogadamy bez urazy forumowa kolezanko00000 Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: implast 12.04.05, 12:25 joanna266 no co Ty nie zdenerwowalas mnie ani nie wyprowadzilas z rownowagi nie jest az tak zle po prostu odpowiadalam na Twoje posty i tyle hmm a co mojego wozka to zobaczymy czy jest super jak zaczne uzytkowac :- ),narazie jstem w 100 % zadowolona z zakupu tzn na chwile obecna nie mam takich watpliwosci jakie jeszce mialam w weekend ad impasta a jak bedzie to sie okaze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: implast 12.04.05, 12:10 A czy mogłabym sie dowiedziec jak sprawa z tymi wozkami wyglada cenowo? Tylko napiszcie tez czy kupilyscie od razu komplet czy na razie tylko gondolke. pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: implast 12.04.05, 12:19 babea ja za impasta driver 4 xl zaplacilam 1400 zl z torba gondola i spacerowkka. natomiast za emmaljunga smart zaplacilam 1650 z gondola,spacerowka, parasolka, torba i takim wkladem-becikiem do wozka. z tym ze wklad i torb ato chyba gratis sa niestety wybor wozka to powazny wybor bo w koncu to nasze dziciatka maja miec dobrze wygodnie i bezpiecvznie a poza tym wozki to spory wydatek wiec lepiej kupic cos co wg NAS bedzie spelnialo wszystkie kryteria pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 do babea 12.04.05, 12:21 wózek ktory kupilam to implast driver 3 xl.z rabatem 10 % kosztowal 1120 zl.jest to wozek dwufunkcyjny.pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: do babea 12.04.05, 12:27 joanna chcialam Ci powiedziec ,ze gondola w wozku 3xl jest troszke wieksza i glebsza niz w wzoku 4 xl..wiem bo patrzylam w sklepie i pewnie dlatego tak sie upieralas przy swoim a ja przy swoim.myslalam,ze tez masz 4 xl) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 do kajka 76 13.04.05, 12:11 witaj.a wiesz ja myslalam ze w obu modelach sa takie same.maz od razu uparl sie na ten trzykolowy wiec tamtemu nawet sie nie przyjrzalam.ale warto wiedziec ze sie roznia chocby po to by napisac na forum zakupy .moze ta widomosc przyda sie innym dziewczynom.fajnie ze sie nie gniewasz.pozdrowionka)))) Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: do kajka 76 13.04.05, 12:14 A jak jest ze "sterowalnoscia" tych 3kolowcow- czytalam gdzies na innej dyskusji o wozkach, ze je ciezko sie prowadzi- co o tym sadzicie? pozdrawiam, beata Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: do kajka 76 13.04.05, 12:25 Witaj.wlasnie czytalam na forum ezakupy wypowiedz uzytkowniczki modelu driver3xl.napisala ze w prowadzeniu jest swietny.zreszta sama przeczytaj.tytul driver4xl czy 3xl.ja wozek odbieram w przyszlym tygodniu.mam nadzieje ze do tego czasu moj maluszek juz opusci swoj wodny apartament.wtedy napisze jak wozek sprawdza sie w uzytkowaniu.gdy probowalam go w sklepie byl bardzo zwrotny i wygodny.zobaczymy jak bedzie w praktyce.pozdrowionka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 do babea. 13.04.05, 12:27 oczywiscie moj poprzedni poscik byl do ciebie.nie zmienilam tematu.pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: do agga72 14.04.05, 21:37 Witaj Aga. Powiedz jak tam po wizycie? Mam nadzieję,że wszystko ok i teraz to już chyba masz z górki Umówiłam się na wizytę za tydzień w czwartek ale może Ty już coś wiesz więcej na temat porodu na Wołoskiej.... nie wiesz moze czy rzeczywiscie planują jakiś remont? Jeśli mogłabyś się podzielić informacjami byłabym bardzo wdzięczna. Serdecznie pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: do agga72 15.04.05, 00:59 hej kasiik: już jestem po ostatniej (mam nadzieję) wizycie u Pani doktor. Dostałam już skierowanie do szpitala... Niestety nie wiem nic na temat remontu - nie spytałam o to. Dostałam też namiary na położną gdybym zdeydowała się ją sobie opłacić (koszt to 600 zł) i się z nią umówić (sama nie wiem co zrobić). Pani dr powiedziała że tłoku nie mają więc z przyjęciem nie powinno być problemu (zresztą mam od niej kwit). U mnie wszystko w porządku - wyniki badań mam super (lepsze nawet niż na samym początku ciąży) więc już nie muszę robić żadnych badań (Bogu dzięki)) ), szyjka ładnie trzyma, ogólnie dobrze. Gdybym nie zaczęła rodzić wcześniej to mam zgłosić się 9 maja (termin) do szpitala na badanie - więc do 9 maja mam spokój (chyba...) Acha, może wybiorę się ktoregos dnia do szpitala zobaczyć oddział - jak będzie mi sie chciało i zdążę.. Pani dr powiedziała żeby tak zrobic tzn. pojechać i sobie obejrzeć... To tyle z dzisiejszego dnia )) Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 13.04.05, 12:28 Czesc ja jestem z Józefoslawia (urocza wies kolo miasta Piaseczno i jestem w poł.29 tyg. Juz od Wielkanocy siedze w domu i wypoczywam czasem zagladam do netu by byc blizej cywilizacji. jak sie czujesz i gdzie dokladnie mieszkasz w samym Pisecznie ja ok 1 km od Auchan pozdrowionka M Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 14.04.05, 09:56 Hej! dzieki za info dotyczace wozeczkow- ja moze w koncu w ten weekend wybiore sie na "rajd" po sklepach, wiec pewnie bede miala tez jakies wlasne przemyslenia, a moze i zakupy Wielkie dzieki jednak za podzielenie sie swoimi wnioskami- na pewno okaza sie pomocne- takze te dot. wieku, do ktorego dzidzia jezdzi w gondolce- ja nie mam w tej kwestii zadnego doswiadczenia.... A co do mojego mieszkania w Piasecznie- hmm, na coz.... W Piasecznie mieszkam na ul. Albatrosów (stosunkowo nowe osiedle w strone Magdalenki). Aktualnie jednak jestem dumną obywatelka Góry Kalwarii- to od Piaseczna troche dalej (jakies 17 km A czuje sie super- nie mam zadnych dolegliwosci ciazowych (jak na razie 27tydz). Co prawda popsula mi sie morfologia- musze brac zelazo, ale poza tym jest OK! Zapraszam do dyskusji na priva- albo mailowej albo na GG- mój numer: 8099320. pozdrawiam gorraco wszystkie Ciezarówki! 3majcie sie dzielnie! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 "ciężarówki" z Piaseczna? 14.04.05, 15:39 Ja jestem w 25 tyg i przybyło mi dopiero 5 kg, ale za to kręgosłup już nieźle daje o sobie znać, nie dość ze boli to jeszcze uciska na nogę i utykam jak idę. mieszkam tez w Piasecznie na osiedlu Słowicza szkoda tylko,ze tak tu mało pacu zabaw dla dzieci, za to duzo dzieciaczków ostatnio jak mój szwagier obok jednego placu zabaw przechodził, to myślał,ze jakaś msza tam jet tyle było ludzi i dzieci Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.04.05, 00:09 hej! Ja też mieszkam na Albatrosów, jestem w 15 tc, cały czas jestem na zwolnieniu, na początku musiałam leżeć ale teraz jest trochę lepiej. Gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.04.05, 10:06 Hej dziewczyny, troche sie zaniedbalam na tym naszym "Piaseczynskim" forum. U mnie 28 tc - ale bez dolegliwoscie sie niestety nie obeszlo - strasznie bola mnie pachwiny od jakis 2 tyg. - nie moge chodzic (tzn. chodze ale kazdy krok to bol). W poniedzialek ide do ortopedy - oby nie okazalo sie tylko ze to rozejscie spojenia lonowego bo to jest wyrok na CC a ja chce naturalnie..... Najgorsze jest to ze RTG nie mozna robic ew. USG ale to tez musi byc specjalista zeby z obrazu USG to odczytal. Przez to na razie zrezygnowalam ze szkoly rodzenia - tzn. nie wiadomo czy bede mogla chodzic na cwiczenia - bo wyklady by sie przydaly - w koncu po raz pierwszy zostaje mama i jestem ZIELONA!!!! Nic to - mam nadzieje ze w poniedzialek u ortopedy sprawa sie sie wyjasni.... fakt jest faktem, ze podnoszenie z lozka i chodzenie to u mnie wyglada tak jabym juz byla po ciezkim porodzie z mocno ponacinanym kroczem..... Zycze wam dziewczynki zebyscie nie mialy takich dolegliwosci jak ja! buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.04.05, 10:14 bemark76 ja mam dokladnie to samo,cale pachwiny,krocze to jeden wielki bol .chodzenie po dluzszym siedzeniu, wstawanie z lozka lub przekrecanie si eto jedne wielkie jęki sa..jakbym miala 80 lat. mowilam o tym lekarzowi tzn napomknelam,ale on stwierdzil ,ze to po prostu organizm juz przygotowywuje sie do tej wielkiej chwili.napisz koniecznie co powie ci ortopeda.moze wtakim razie ja tez bede musiala sie wybrac? bo bol mam niesamowity,po prostu ledwo chodze. dzisiaj koncze 29 tc a moja coreczka cudownie fika mi w brzuszku ) pozdrawiam,kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.04.05, 17:13 Jestem umówiona u ortopedy o 17.20 w poniedziałek - jak bede coś wiedzieć to natychmiast napiszę. Wybieram sie do dr. Panowa z CKiR w Konstancinie (to tam gdzie jest ta gimnastyka w wodzie) Byłam u tego ort. w zeszłym roku jak miałam problemy z kręgosłupem (zresztą tam tez chodziłam na 3 tyg. rehabilitację) Mam nadzieję że ten lekarz rozezna się co i jak, bo ja już ledwo żyję! Mój gin też mówił, że to organziam przygotowuje się do porodu, że takie jest działanie prolaktyny, ale wczoraj już go wręcz napadłam, więc mnie położył na leżance i ponaciskał tu i ówdzie - troche bolało nie powiem.... W każdym razie boję się, żeby nie okazało się, że jest to rozejscie spojenia łonowego - bo - tak jak napisałam - to grozi CC... Kajka76 - napisz do mnie na GG - to w pon. opowiem Ci na privie co i jak było, mój nr 479398, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik do bemark76 24.04.05, 18:32 Hej, jestem bardzo ciekawa co powie Ci ten ortopeda. Prawdę mówiąc szukałam jakiegoś lekarza ortopedy który robi konsultacje "cieżarówkom". Ja mam podobny problem, tyle że już przy pierwszym porodzie rozeszło mi się spojenie łonowe i naprawdę nikomu tego nie życzę. Leżałam przez ponad miesiąc i nie mogłam się w ogóle ruszać. Teraz obawiam się, że sytuacja się powtórzy a wielu lekarzy gin lekceważy ten problem.Byłabym wdzieczna gdybyś napisała co poradził Ci ortopeda i czy go polecasz, to moze i ja bym skorzystała. Cieplutko Cię pozdrawiam i wszystkie cięzarówki z Piaseczna Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: po wizycie u ortopedy 25.04.05, 20:15 No niestety dr Panow, nie chciał wyrazić swej ostatecznej opinii nt spojenia lonowego. Wg niego (a badał mnie palpacyjnie dość szczegółowo i dlugo) spojenie sie rusza, ale przyznał że bez RTG trudno mu stwierdzic i przyznał też że nie jest dobrym specjalista od tego typu przypadków. Stwierdzil, że ost. opinię powinien wydać dobry gin położnik ktory w dodatku jest diagnosta USG. Dal mi kilka namiarow. Jedyny plus to taki, że ponastawial mi kregosłup przez co posladki troche przestaly mnie bolec i ogolnie "postawa" wrocila do normalnosci - przez chwile chociazby bo dzidzia jest ciezka i to niestety nie jest dobre dla kregosłupa. Nie nastawial mi odcinka ledzwiowego bo brzuch ale odc. piersiowy mam juz na swoim miejscu. No i po raz pierwszy usłyszałam od lekarza że CC jest bezpieczniejsze i lepsze dla matki i dziecka niz poród siłami natury... To już jest dla mnie kompletne NOVUM zawsze każdy mnie przekonywał, że jest inaczej a tu taka niespodzianka i to jeszcze w ustach przedstawiciela słuzby zdrowia ! Pozdrawiam was "mamunie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boci 01.05.05, 11:45 No dziewczyny.... a co tu taka cisza???? podzielcie się informacjami co u was? Zastanawiam się własnie nad pojsciem do szkoły rodzenia Usmiech Bociana, w Piasecznie na ul. Warszawskiej 37, na razie wiem tylko tyle ze kurs kosztuje 360 zł, i trwa chyba 16 h. Jutro poznam wiecej szczegolow. Czy ktoras z was tam chodzi???? podzielcie sie opinią. W sobote byłam na USG podejrzeć moją "kuleczkę" Ma już prawie 1,5 kg (29-30 tc.) Ciekawe ile jeszcze urośnie. Dzidzia jest zdrowa, wszystko jest OK. Napiszcie co u was. Pozdrawiam. B Odpowiedz Link Zgłoś
aniabardo2 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 02.05.05, 18:32 cześć bemark76 , też jestem z Piaseczna i od jakiegoś czasu rozglądam się za szkołą rodzenia, ale nie dotarłam do Uśmiechu Bociana. Jak będziesz miała więcej szczegółów (np. nr telefonu, ile razy w tygodniu są zajęcia i o której) to sie nimi podziel. Ja zapisałam się na razie do szkoły Akuszerka przy szpitalu na Solcu (koszt 395zł) i zajęcia zaczynaja się 30.05.2005 o 18.00 godz., ale chętniej chodziłabym w Piasecznie niż jeździć po pracy jeszcze do centrum. Pozdrawiam border="0" src="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;122/st/20050925/k/ce27/preg. png"></a> Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 02.05.05, 18:44 Bardzo chetnie podziele sie wiesciami bo wlasnie dzis tam dzwonilam. Zajecia zaczynaja sie 18.05 - trzeba wczesniej zadzwonic podac swoje nazwisko i tel. kontaktowy, koszt 360 zł (niezaleznie czy bedziesz sama czy z mezem). Taniej niz tam gdzie sie zapisalas Tel. Kontaktowe, 716 44 74, lub 0602 748 816 Zajecia sa w jakims zlobku/przedszkolu na ul. Fabrycznej (centrum) a zapisy na ul. Warszawskiej 37, tam jest sklep dla dzieci "Usmiech Bociana". W cenie kursu dostajemy jeszcze jakis bon rabatowy za 150 zl na zakupy w tym sklepie "... grunt to dobra promocja..." Acha - zajecia sa w środy i piątki od 18 - 20 - cały kurs trwa 8 spotkan - czyli 4 tygodnie. Pozdrawiam, PS. Ja sie zapisalam, bo u mnie juz prawie 30 tc. wiec nie ma co czekac. PA Odpowiedz Link Zgłoś
aniabardo2 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 02.05.05, 19:36 dzięki za informacje, na pewno tam zadzwonię. Czy zajęcia obejmują zarówno teorię jak i ćwiczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 02.05.05, 21:53 cześc teoretyczna - wg informacji - to przede wszystkim aktywna dyskusja, dot. przebiegu porodu, opieki nad dzieckiem itp itd. czesc cwiczeniowa to cwiczenia fizyczne ciezarnej pomagajace w porodzie, pologu. Nie pytalam czy dostaniemy "sztucznego" bobasa do "doświadczeN" ale mysle ze tak. Powiedzial mi zreszta ten Pan, że to wszystko zalezy od grupy - jak jest bardzo aktywna i ma duzo pytan to zajecia trwaja dluzej niz te 2 godz. i obejmuja to co akurat grupa chce w danym dniu. Mysle ze bedzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 04.05.05, 11:49 czesc dziewczyny...jak tam po dlugim weekendziku? u mnie dobrze wypoczelam,caly czas na swiezym powietrzu troche meczy mnie ta dieta cukrzycowa bemark76 nawet nie wiedzialam ,ze w piasecznie mamy szkole rodzenia.zaraz tam zadzwonie i z mila checi apojde,ale interesuje mnie tylko teoria bo cwiczenia odpadaja,raz ze nie moge a dwa bede miala cesarke wiec nie przyda mi sie moze sie spotkamy jak zadzwonie do sie odezwe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 04.05.05, 14:44 ano mamy szkołę, mamy położna która tam prowadzi pracuje na Madalińskiego, czyli tam gdzie ja chce rodzic. Co do cwiczeń to musisz sie dogadac. Nie wiem czy przez to zgodza się obnizyc cene kursu, ale mozesz próbować. Mój GG 479398, napisz do mnie to sie moze jakos umówmy na te pierwsze zajęcia 18.05. - oczywiscie jesli sie zdecydujesz. Ja na razie mam opcje na poród naturalny ale kto wie co się jeszcze wydarzy. Moja bratowa w zeszłym tyg. miała cesarkę - czuła się po niej potwornie, wyglądała jak z krzyża zdjęta (widok okropny, mój brat miał traumę), sama nie wiem już co jest lepsze... tak czy inaczej urodzic trzeba, a ból i cierpienie chyba jest już wpisane w ten cud narodzin )) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 04.05.05, 16:16 dzwonilam tam i rozmawialam z wlascicielem,mily facet ,ale powiedzial ,ze te cwiczenia np oddechowe itp sa na ogolnych cwiczeniach np kapiel noworodka etc i ze te co nie chcialy cwiczyc to po prostu mialy przerwe 10-15 min. i teraz sama juz nie wiem ..isc czy nie isc zajecia zaczna sie 20-go albo 26-go..tak mowili,ze musi ta grupa skonczyc a do 18-go to sie nie wyrobia no nic pogadam z mezm wieczorem i podejmiemy decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? Szkoła Rodz.Uśm.Boc 04.05.05, 19:40 rzeczywiście pogadaj z mężem. Ja osobiscie to bym chodzila bo nauczylabym sie opieki nad dzieckiem i innych potrzebnych inforamcji, niezaleznie od tego jaki porod by mnie czekal. Mysle ze z tego powodu warto sobie zafundowac taki kurs. Ale decyzja nalezy do was. A jesli chodzi o termin rozpoczecia kursu to jeszcze w poniedzialek byla mowa o 18.05 a teraz juz 20.05.... hm.... moze sie cos pozmienialo. No nic to. Jak sie zdecydujesz to spotkamy sie na miejscu. PA Beata Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.05.05, 19:37 Ja "sąsiadka" z Konstancina - dziś mój termin, ale maluszkowi dobrze w brzuchu, jeszcze go troszkę ponoszę )) Byłam w szpitalu na badaniach, oznak zbliżającego się porodu brak, żadnych skurczy, szyjka zamknieta... czekam więc dalej... Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.05.05, 23:31 Hej agga72, napisz gdzie będziesz rodzić - i jakie są twoje spostrzeżenia nt. tego szpitala. No i oczywiście podziel się wrażeniami "po..." pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 10.05.05, 15:18 Oj- z tymi terminami to kiepska sprawa. Gdyby to bylo jednoznaczne i pewne,to czlowiek moglby sie lepiej przygotowac!, a tak?.... Agga- zycze powodzenia! U mnie jeszcze troche..., termin mam na 20.07... Zastanawiam sie tylko jak to jest jak juz przychodzi ten czas? Duzy stres? czy raczej sie czlowiek cieszy, ze juz zaraz pozbedzie sie brzuszyska a za to dostanie malego czlowieczka! serdecznie was wszystkie pozdrawiam! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 10.05.05, 18:41 Babea - ja mam teraz termin na 14.07 - pewnie co USG to będzie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 10.05.05, 23:11 tak, z tymi terminami to jest różnie... czasem podobno się udaje wstrzelić )) Ja w tej chwili nie czuję się wcale "gotowa" do porodu - tzn brzuch za bardzo mi nie przeszkadza, nie mam żadnych dolegliwości, maluch fajnie się wierci... Rodzić bedę na Woloskiej, jutro drugie ktg... nie myślę wcale o porodzie, przecież musimy przez to przejść... Pozdrawiam Was gorąco... Aga ps. zobaczycie jak szybko zlecą Wam te ostatnie dwa miesiące...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 11.05.05, 16:06 Ze szybko zleca- to wiadomo! Juz te pol roku do tej pory zlecialo niewiadomo kiedy, a to przeciez niby tyle czasu... To ten pozostaly czas zleci na pewno tym szybciej! Mowia, ze czlowiek widzi jak sie starzeje i jak czas leci wlasnie po dzieciach... Po tych jeszcze nie narodzonych chyba juz tez Ja tam zamierzam urodzic 20go, zgodnie z terminem- mysle, ze od mojej woli tez to zalezy )) A tak powaznie- zupelnie nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak to jest: siedziec w domu i czekac az sie zacznie...- brr... To juz chyba lepiej jest urodzic przed terminem- wtedy ma sie juz wczesniej to za soba i nie ma tego niecierpliwego oczekiwania... Zycze powodzenia! I rowniez czekam na relacje "ex post" Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 12.05.05, 12:56 Witam moje mile sasiadeczki "cieżaróweczki" ja już zaczynam sie wiercić i coraz cześciej mysle o porodzie (termin 29/06) rodzę na Karowej zrobilam tam też szkolę rodzenia, jak na razie wszystko ok nawet szpital jaki nam pokazali w porzadku. Ale zawsze...to strach W poniedzialek mam usg by zajarzec do mojego synka czy ustawia sie prawidlowo dawno go nie widzialam "(ost. w 22 tyg. na "USG polówkowym" A jak tam wyprawki macie juz wszystko? pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 12.05.05, 23:08 Ja jeszcze nie mam nic.... ale chętnie wysłucham waszych opinii co do tego co jest potrzebne "na start" tj. do szpitala i na pierwszy miesiąc. Macie może jakąs "złotą" liste zakupów???? Podzielcie się nią OK? Będę zobowiązana Pozdrowionka B i "kuleczka" PS. Czy wy tez macie taką potworną zgagę ????? Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 13.05.05, 10:44 Hej, hej! Ja rowniez jestem jeszcze zupelnie "w proszku" jesli chodzi o zakupy.... Jednak ja mam jeszcze troche wiecej czasu- do 20.07! Zrobilam natomiast gruntowny wywiad co do tego, co i w jakiej ilosci bedzie mi potrzebne. Oto link do dyskusji nt. wyprawki, ktora prowadzilam laforum "zakupy": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=22958856 Ponizej wklejam tez liste rzeczy do szpitala, ktora dostalam od kolezanki- ponoc sprawdzona Warto jednak jeszcze sie dopytac w samym szpitalu, bo to tez roznie bywa, niektore szpitale wymagaja czego innego... Mam nadzieje, ze pomoglam.... URZĘDOWE Dowód Osobisty Książeczka ubezpieczeniowa (rodzinna i Maćka) Karta ciąży Wyniki badań (WR i HBS) Skierowanie do szpitala Kasa na wszelki wypadek Leki (np. witaminy, żelazo, ale tez maść na hemoroidy i czopki glicerynowe!) Ładowarka DLA MAMY Koszule nocne (2-4) Szlafrok Kapcie Klapki pod prysznic Bielizna (skarpetki, biustonosze do karmienia, majtki jednorazowe i materiałowe) Ręczniki (2) Higieniczne rzeczy (wkładki laktacyjne, wkładki i podpaski, papier toaletowy (!),chusteczki higieniczne) Kosmetyki (ważne: maszynka do golenia) Termofor (?) Laktator (?) Woda niegazowana 2 szt. DLA DZIECKA Ubranka do szpitala (3-4 komplety: śpioszki, koszulki, kaftaniki, body) Czapeczki (2: cienka do szpitala i grubsza na wyjście do domu) Rękawiczki (bez palców zapobiegające podrapaniu się) Kocyk lub rożek Ubranko na wyjście do domu (coś cieplejszego np. kombinezon) Pieluszki (Pampersy i 2–3 tetrowe) Chusteczki wilgotne do mycia Linomac, oliwka pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 13.05.05, 12:59 Witajcie własnie przestudiowalm "subiektywną liste Linki- z formu Kwietniówki 2005" znalazlam ja na linku ktory podala babea. Dla mnie rewalacja wiele potwierdza sie rad ze szkoly rodzenia oraz od moich doświadczonych koleżanek z dziećmi - nic dodać nic ująć. Ja juz wyprawke prawie mam, troche obawiam sie ze za duzo kupilam na rozmiar 56 ale zobaczymy jaki Qubuś urodzi sie duży Teraz w sobote chcemy ostatecznie zdecydowac sie na wózek czytal troche Waszych rad i inne żródła więc juz wiem czego szukać. goraco pozdrawiam dam zanc w przyszlym tyogniu po usg cio Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 16.05.05, 12:05 witam po malej przerwie.mialam malowanie miszkanka i musialam zniknac ale na szczescie juz wszystko gotowe.odswiezone i czysciutkie jak tam wasze dzidzie? moja miewa sie dobrze .1,5 tyg temu wazyla 1800 .zobaczymy ile teraz podrosla bo ide na nastepne usg jutro lub w srode.niestety ze wzgledu na moja cukrzuyce ciazowa i bakterie e-coli musze miec teraz czesto badania i usg. z wyprawka to u mnie wszystko gotowe,mama sie postarala...kupila,uprala,poprasowala i juz czeka gotowe w szafie brakuje nam tylko lozeczka,ale mamy juz upatrzone pozdrawiam, kasia 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 09:52 Hej Kajka! To widze, ze jestes juz gotowa na wszystko! Nawet po remoncie! (czy dzidzia bedize miala swoj pokoj?- jaki kolor scian wybralas? U mnie 32 tydz i , na szczescie, wszystko w porzadku. Ttlko z wyprawki nic jeszcze nie mam No, jedynie lozeczko (z tradycjami- jeszcze swoje tylko materacyk musze do niego dokupic.... Jaki masz wozek? Ja wciaz nie moge sie zdecydowac... Juz sama nie wiem jaki bylby najlepszy..... pozdrawiam gorrraco i zycze zdrowka! swoja droga- to fajnie tak czesto "miec widzenie" ze swoim malenstwem! Ja swojego nie widzialam juz dluuugo, a pewnie sporo sie zmienil... Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 16.05.05, 12:54 Dziewczyny, która z Was rodzi na Madalińskiego? Macie może stamtąd lekarza prowadzącego. Ja mam termin na 26 lipca. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
monikasss Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 16.05.05, 13:22 Czy któraś z Was planuje poród na Wołoskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 16.05.05, 13:28 kasik ja ede rodzic na madalinskiego na bank i mam stamtad lekarza. pozdrawiam,kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 16.05.05, 13:43 Kasia, a jak się nazywa Twój lekarz prowadzący?. Ja idę dziś na wizytę do doktor Jędrzejowskiej. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Wiesz może kiedy oddadzą do użytku wyremontowane pokoje? Pozdrawiam Kasik Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 09:23 Ja też będe rodzi na Madalinskiego, byłam tam u dra Zwolińskiego, fajny. Termin mam na 14.07, może się tam spotkamy Nowe sale mają być w czerwcu - oby zdążyli zanim my tam pojedziemy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 10:34 Ja byłam wczoraj na wizycie o lekarki, która pracuje na Madalińskiego i mówiła, że sale w lipcu już będą dostępne. Nie dopytałam się tylko czy mówiła o salach porodowych czy pokojach poporodowych? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 13:10 chodzi o sale porodowe (nie po porodowe) - 7 nowych, pojedynczych sal zamiast sal ogólnych z np. 4 boksami - wtedy nie możesz rodzic z męzem bo za przegrodą rodzi inna kobieta.... Na 7 sal mają przypadac 2 położne. Te sale są już gotowe ale mają problem (finansowy) z ich wyposazeniem - zwlaszcza chodzi tu o monitoring TV, bo wiadomo, że położna musi skąś obserwowac te kobiety co się dzieje a nie może być w kilku salach jednoczesnie. Chyba że wykupisz sale porodów rodzinnych (chociaż ona bedzie taka samam jak te nowe) tylko ze do tej sali masz przypisana indywidualna położną, tylko dla Ciebie i do twojej dyspozycji przez cały poród. Albo moze byc tak, że jak zaczniesz rodzic to akurat na te 2 położne beda rodzic 2 kobiety i tez bedzie prawie indywidualnie Chociaż jak się nie zapłaci to pewnie trudno bedzie wymagac zeby położna była przy tobie non stop. Ja od dra Zwolinskiego słyszałam o tym że sale beda w czerwcu, ale widac ciagle brakuje kasy i stad te przesuniecia. Zobaczymy jak to w koncu wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 14:43 a ja bylam dzisiaj na usg u dr Zwolinskiego,widzialam moja coreczke..jest taka sliczna,dr zlapal mi super ujecie) wazy 2 kg i wszystko jest wporzadku Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 17:21 kurcze... a ja nie zapisałam się do dra od razu po ostatniej wizycie tj. 29.04 tylko dopiero teraz i mam termin dopiero na 17.06..... beznadziejnie - troche długo dobrze ze caly czas chodze do LUX Medu, to zwolnienie, badania itp cały czas będę miała ale..... chciałam zeby mnie dr chociaż pare razy zobaczył przed porodem (((. kajka - ja tez mam córeczkę. Byłam na USG 30.04 - to był prawie 30 tc i mała ważyła 1,5 kg. Ciekawe czy coś jej przybyło Ciekawe czy mozna przyjśc do dra tak bez zapisania? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 18:11 bemark nie wiem ,ale bez zapisu raczej chyba nie mozna. faktycznie masz troche czasu do tego usg,ale zleci szybko fajnie ze bedziesz miala coreczke moja w 29 tc wazyla jakos 1500, teraz nasze dzieciaczki beda szybko rosly dzwonil dzisiaj do mnie ten facet ze szkoly rodzenia w piasecznie,ale jednak zrezygnowalam,zajecia zaczynaja sie w piatek Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 18:42 czesc wszytskim ja juz po wizycie u gina maly Qbuś jest ok uklada sie juz glowka do wyjscia ale szyjka trzyma caly jest zdrowy wazy ok 2422g nastepna wizyta za 3 tyg Co do wozka to poszlismy na calosc (rodzina sie dolozyla kupilismy wozek Emmaljunga classic - fakt jest drogi, ale ma wszystko czego byscie mogly chciec od wozka (szczegolnie w naszych okolicach gdzie chodnika bardzo czesto nie ma) - zachecam w swiecie dziecka w Jupiterze jest promocja - daja wszytsko co jest do dokupienia jako ektra w pakiecie. tymczasem pozdrawiam trzymajcie sie dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.05.05, 19:02 magdalac a w ktorym tc jestes? tez kupilismy dla naszej coreczki emmaljunga tyle ze smarta ale jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? do KAJKA76 17.05.05, 19:23 Kajka - czemu zrezygnowalas ze szkoly rodzenia? facet tez do mnie dzis dzwonil ale ja pojde, moze sie czegos naucze... zawsze to wiecej niz wiem w chwili obecnej Co do wozka to ja jeszcze nie wiem co kupie, ale raczej nie bedzie to cos drogiego, markowego. Wole dziecku pozniej kupic cos pozytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? do Bemark76 17.05.05, 21:20 bemark zrezygnowalam bo szkoda mi kasy .pierwsze dwa m-ce bede u mamy po porodzie a ona specjalistka w tych sprawach, poza tym sporo rzeczy wiem i na pewno dam sobie rade co do wozka to wiesz z jednej strony szkoda kasy ,ale z drugiej....w koncu to na jakies 3 latka.ja na szczescie mam sponsora wiec podchodze do tego inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: "ciężarówki" z Piaseczna? do Bemark76 17.05.05, 21:58 Kajka: jestem w 34 tyg. zalaczm moj ticker: tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;16;51/st/20050629/dt/6/k/7097/preg.png Emmaljungi sa bardzo popularne w naszej okolicy, fakt kasa nie mala ale jak rodzina pomoze to naprawde warto. Ja zrobilam szkole rodzenia na Karowej i uwazam ze warto ale jak masz fachowca w rodzinie to moze nie ma co. Mi zalezalo by z kazdej strony zapenic sobie przyjecie na Karowa a i tak nie ma pewnosci - zobaczymy pozdrowienia dla wszystkich Magda Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? do Bemark76 18.05.05, 10:04 Hej Dziewczyny! Ja na sazkole rodzenia tez chodzilam- teraz juz praktycznie koncze..., lae uwazam, ze warto! Nie wiem jaki jest program tej w Piasecznie, ale w programie tej, do ktorej ja chodziłam były ćwiczenia z rehabilitantką przygotowujące do porodu. Oprócz różnych ćwiczeń oddechowych, przymierzałyśmy sie np. do różnytch pozycji porodowych. Byly tez cwiczenia ogolno rozwojowe, poprawiajace kondyche przed porodem, było rozciąganie krocza- tak, aby w miarę możliwości urodzić bez nacinania... Krótko mówiąc- uważam, że warto zapisać się do szkoły nawet nie ze wzgledu na merytorykę, a ze względu na ćwiczenia! A jeśli zamiezracie rodzić z mężem, to myśle, że warto, żeby pochodził na szkołę i zdawał sobie sprawę z tego jak wygląda poród!- faceci wiedzą nt temat znacznie mniej niż my , a instruktarz ze strony żony może nie wystarczyć No, to tyle ode mnie o szkołach rodzenia.... Ja wózka też ciągle nie mam i już sama nie wiem jaki powinnam kupić- za długo chyba o tym myślałam A poza tym- u nas wszystko w porządku- jeszcze 2 miesiączki i będziemy razem- po tej stronie brzucha! Poki co Mały kopie straszliwie- szczególnie rano- jak jest głodny )) pozdrawiam Was serdecznie! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? do Bemark76 18.05.05, 18:16 babea nie widzialam Twojego postu wczesniej..przepraszam mala bedzie narazie z nami w pokoju bo mamy tylko dwa ale moze uda nam sie zamienic na pare metrow wieksze trzy pokojowe,ale to narazie tylko plany i marzenia w sypialni mamy kolor pistacjowy a w pokoju lekki roz,naparwde bardzo delikatny.nam sie w kazdym razie podoba.no i juz ma czysto i fajnie to najwazniejsze.wozek kupilismy emmaljunga smart. co d o szkoly rodzenia to dziewczyny maci erazje,warto chodzic tez to wiem.w sumie zrezygnowalam bo mam mnie namowila ze w zasadzie nie potrzeba, co do cwiczen to ja bede miala cc wiec i tak bym nie skorzystala. mam nadzieje,ze bedzie wszytko oki i nie bede pluc sobie w brode. ...zawsze moge poradzic sie tez na forum hi hi hi) kasik mnie prowadzi dr Adamowicz termin mam na 8-9.07.05 ale przez ta moja cukrzyce ciazowa i bakterie coli ktorych nie moge sie pozbyc musze robic teraz czesto badania i stawiac sie co tydzien u lekarza bo moze byc taka mozliwosc ze trzeba bedzie robic cc wczesniej,ale jak narazie wszystko jest ok i mam andzieje ze dotrwam chociaz do 38 tc Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 18.05.05, 19:06 a tak wogole...chodzilam dzisiaj po bazarku i widzilaam 2 dziewczyny z brzuszkiem i tak sie zastanawialam czy ktoras z nich nie byla przypadkiem ktoras z was )))) Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 18.05.05, 19:38 Hej! Dawno mnie nie było na forum. Jak Kajka na pisałaś o bazarku to od razu mi się przypomnialo ze jak widze dziewczyny w ciazy to sie zastanawiam czy to nie ktoras z was, np. babea (chociaż jest teraz poza Piasecznem), Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.05.05, 12:37 Hej Dziewczyny! Mnie faktycznie na bazarku raczej spotkac nie mozna.... Ale tak sobie mysle- moze bysmy zorganizowaly sobie "zlot Brzuchatych" -tak, zeby na przyszlosc sie kojarzyc idac bazarkiem Moze jakos w przyszlym tyg? Tylko zupelnie nie mam pomyslu gdzie moglybysmy sie umowic.... Czekam na odzew i konkretne propozycje! pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.05.05, 14:07 nio,ja jestem chetna tylko pomyslmy nad miejscem bo akich w piasecznie nie ma za duzo,ale cos sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.05.05, 17:29 Myślę ze to dobry pomysł, tylko gorzej z miejscem na spotkanie. Jest cukiernia- kawiarnia (zielona budka) ale tam jest nie za dużo miejsca więc nie wiem czy się wszystkie zmieścimy (chyba że będzie ciepło to wtedy można usiąść na zewnątrz). Nic innego nie przychodzi na razie do głowy. Park w Piasecznie jest niezbyt ładny, poza tym to miejsce spotkań pijaków i młodzieży, a i ławek jest mało albo są zdemolowane. Będę myślała dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.05.05, 22:00 A może w tej knajpie Gandalf co jest na os. LECH? nigdy tam nie byłam w srodku ale wydaje się z zewnątrza ze jest OK. Co wy na to? moze w najblizsza sobote bedzie jakas ladna pogoda to bedzie sie mozna spotkac w jakis popoludniowych godzinach? albo pojedzmy do zalesia nad zalew - moze sie poopalamy w bikini :- )))))))))))) w koncu wygladamy tak atrakcyjnie rubensowskie kształty...... Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.05.05, 22:27 A może z częścia z was spotkam sie na szkole rodzenia Usmiech Bociana? zajecia zaczynaja sie jutro o 18.00 w przedszkolu na Fabrycznej 13. Ja na pewno bede. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 21.05.05, 12:10 W sobote, czyli dzis?- mysle, ze to za wczesnie! Dajmy szanse innym przeczytac info! Ja proponuje najblizsza srode- 25.05. Potem w weekend mnie chyba nie bedzie- radosnie chce jeszcze zaliczyc morze w tym sezonie No, albo moze nawet jeszcze w nastepnym tyg? Co do miejsca- mi jest obojetne. Moze byc i Gadnalf- choc nie wiem gdzie to jest...- tu przy obwodnicy? A jak tam wrazenia ze szkoly rodzenia? Jak frekwencja dziewsczyn z forum? Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 21.05.05, 18:12 bremark76 jak bylo na szkole rodzenia? czekamy na relacje Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 21.05.05, 19:20 Hej dziewczęta! jak było na szkole rodzenia? baaaardzo fajnie, prowadzi je położna z Madalińskiego (chyba dobrze trafiłam własnie tam chce rodzić) rozgadana, kontaktowa, uśmiechnięta, przekazuje wiele cennych rad i wogóle jest miło. Pogadam z nią nt. wspólnego porodu. Zobacze co mi zaproponuje. Czy były tam dziewczymy z forum? nie wiem - nie ujawniły się. Ciesze się, że tam trafiłam bo niedługo poród by mnie zastał a ja bym nie wiedziała co się dzieje ))) i nie wiedziałabym, że to już to. Generalnie położna powiedziała, że w 36 tyg. dobrze by było już mieć spakowaną torbę do szpitala.... bo od 36 tyg. uważa się ciążę za donoszoną - a ja sobie uświadomiłam że u mnie jest teraz 32 tc więc to w zasadzie za chwilę... Jesli o mnie chodzi to jestem w absolutnym proszku ))) na razie jestem w transie zmiany mieszkania, więc wogóle nie dociera do mnie, że za chwilę będe matką . Wyprawek i tych innych dupereli nie mam, czyli jeszcze wszystko przede mną . Na razie kupiłam sobie zestaw do masowania krocza - wzięłam sobie za ambicję urodzić bez nacięcia.... czy mi się to uda???? nie wiem, życie pokaże Co jeszcze.... to chyba na tyle. Co do spotkania w środę najbliższą to ja nie dam rady ale od 30 maja jestem z powrotem w Piasecznie, więc możemy się umawiać. Generalnie do końca czerwca mam jeszcze internet a potem przeprowadzam się do nowego mieszkania, gdzie internetu nie będę mieć więc zamilknę na amen :- ) Jeśli się szybko nie umówimy - to potem będę nieuchwytna. Gandalf jest na osiedlu LECH, na ul Młynarskiej, w jednym z bloków, obok jest sklep Żabka. Gandalf mieści się na wys. skrzyzowania Młynarskiej z ul. Królewskie Lipy. Ul. Królewkie Lipy odchodzi od Chyliczkowskiej własnie do Młynarskiej - trzeba z Chyliczkowskiej skręcić w lewo na wys. Starostwa Powiatowego. To tyle! Pozdrawiam Was mamusie! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.05.05, 11:21 Hej, hej! Wiedzialam, ze szkola Ci sie spodoba!- ja tez jestem zadowolona ze swojej, bardzo fajna sprawa! Tia- u mnie 33tydz, a tez jeszcze nic nie mam (no, poza fotelikiem, lezaczkiem i kolyska, ktore dostalam ostatnio "w spadku" od kuzynki)- zadnych ubranek, pieluch, kosmetykow czy wozka.... A teraz to na prawde juz pora sie za to wziac- przeciez trzeba jeszcze poprac, poprasowac- ach.... Ale- ja zamierzam urodzic dokladnie w terminie, wiec mam jeszcze prawei 2 mies! )) Zestaw do masowania krocza?- brzmi ciekawie! Moze by tak cos wiecej na ten temat?... Mi na szkole rodzenia pokazywali tylko cwiczenia ruchowe,a to to dla mnie novum... Tak- ze spotkaniem to i u mnie ta sroda odpada- rozchorowalam sie....Ale moze przyszla?- tak w dzien dziecka? Czekam na odzew! Sle sloneczne (w koncu!) pozdrowionka!, korzystajcie z pogody poki jest Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.05.05, 13:43 Bremark to super ze jestes zadowolona a jak nazywa sie ta polozna? to pare tam znam z widzenia bo co tydzien mam ktg w szpitalu no i lezalam tam przeciez na patologi jejku a u mnie 34 tc to chyba juz musze zaczac pakowac ta walizke hmmm,dla dzidziusia wszystko mam zajela sie tym mama jeszce kosmetykow brakuje,al eto sie dokupi lada dzien pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.05.05, 22:16 dziewczyny ide znowu do szpitala,mam nadzieje ze w srode wyjde.znowu na madaliskiego i znowu na badania bo nie jest za dobrze. pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 23.05.05, 22:53 Położna z Madalińskiego, która prowadzi szkołę nazywa się Bogusia Wiśniewska. Zestaw do masowania krocza to olejek do masażu ze słodkich migdałów lub pestek winogron. Trzeba masowac 2* dziennie, ale najlepszym masażem jest "bzykanko" :- ))))) więc położna namawiała, żeby tego chłopa "dopuszczac" do samego końca, bo ponadto, że wymasuje krocze ))) (ale to brzmi....) to w spermie są jakieś prostagladyny (chyba tak to się pisze), które pomagają w rozciąganiu krocza. Przez to ono jest bardziej elastyczne i da się zrobić ochronke podczas porodu. Spotkanie 1.06? czemu nie, ale od 18.00 mam zajęcia w szkole rodzenia, więc chyba, że na wcześniejszą godzinę. Ciekawe czy Kajka da radę przyjść - czy wszystko dobrze z nią i z dzidziusiem, zmartwił mnie ten jej post, że idzie do szpitala. Pozdrowienia dla wszystkich "ciężarowek z Piaseczna" Beata Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.05.05, 12:33 Hmm- ciekawa sprawa z tym masazem..... Choc ze wspolzyciem w bardziej zaawansowanej ciazy to nalezsy uwazac!- nie wiem jak to jest z obecnoscia prostagladyn-czy-jak-im-tam w spermie, ale napewno jest tam oksytocyna, ktora- jak wiadomo- wywoluje skurcze i moze przyspieszyc porod! Ponoc jest to nawet swego rodzaju metoda gdy jest juz po terminie i chce sie wywolac porod No, a co do spotkania- to proponuje umowic sie 1.06 na godz 12, w "Gandalfie"? Co Wy na to? Czekam na potwierdzenia przybycia! Poki co jestesmy chyba tylko we dwie, co Bemark?.... Zycze duzo zdrowka!- Wam wszystkim, a szczgolnie Kajce! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.05.05, 15:51 Witam miłe sąsiadki po przerwie... Urodziłam!!!!!!! 14 maja o godz. 1:40 w szpitalu na Wołoskiej. Mały ważył 3400g mierzył 55 cm dostał 10 pkt. Niestety muieliśmy zostać dłużej w szpitalu, do domku wróciliśmy w niedzielę. Pozdrawiam Was goraco aga Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.05.05, 17:08 Agga72 - gratulacje!!!!!!! ale Ci dobrze - masz to już za sobą. podziel się wrazeniami jak znajdziesz chwilkę, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 24.05.05, 21:23 Agga72 - Gratulacje i trzymajcie się cieplutko Jak będziesz miała chwilkę to poopowiadaj jak było. Serdeczne pozdrowienia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.05.05, 11:12 Ja rowniez przylaczam sie do serdecznych gratulacji dla Aggi! Wszystkim nam zycze rownie zdrowych (10cio punktowych!) dzieci! Oby dotrwac do porodu!.... Ktora teraz pierwsza w kolejce? Ja mam termin dopiero na 20.07.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.05.05, 12:33 Ja jestem jeszcze za Tobą, mam termin 26.07 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.05.05, 14:43 ja wg Om mam na 8.07 wg USG na 14.07 - ale chyba musze się trzymac tego pierwszego terminu a jak wpadne w wir urzadzania nowego mieszkania to moze się to jeszcze przyspieszyc oby nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.05.05, 17:42 Agga gratulacje !!! ))i rowniez czekam na relacje z porodu w wolnej chwili...szczegolowe wrocilam ze szpitala,ale nie jst najlepiej i chyba bede nastepna w kolejce.na szczecie z dzidzia jest wszystko dobrze,wazy juz 2350 )))) ale ta infekcja w moczu nie chce sie ode mnie uwolnic lekarz powiedzial ze niestety ,ale przetrzymamy na tyle ile sie da i bedzie chyba ciecie. w kazdym razie musze robic co tydzien .poltora, badania i sprawdzac czy jest lepiej czy gorzej i czy infekcja nie zagraza mojej coreczce bo na pewno do konca ciazy bede te bakterie miala skoro po 4 antybiotykach nie jest lepiej. pozdrawiam i zycze milego dlugiegooo weekendzieku)) ps ale jestem nie wyspana.trafila mi sie dziewczyna co chrapala jak parowoz) Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.05.05, 21:43 Agga gratulacje! Życzę Ci i maluchowi zdrówka. Jak przeczytałam na kiedy macie termin to stwierdziłam, że jestem daleko za wami bo mam termin na 14 października. Wy już zapomnicie o porodzie a ja dopiero będę przed. Dzisiaj wylądowałam na nieplanowanej wizycie u gina bo od wczoraj odczuwam jakieś kłucie raz po prawej, raz po lewej stronie, to znów w pachwinach, czasami kłucie się nasila więc wolałam iść. Na usg wszystko wygląda dobrze, szyjka zamknięta, łożysko prawidłowo, dzidziuś się wierci. Nie wiadomo co to. Dostałam no-spę, mam leżeć, jak po tygodniu nie przejdzie to do szpitala pod kroplówkę. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 25.05.05, 22:28 no nie zazdroszcze Ci bo przed toba upały - przede mna zreszta tez ale nieco krocej. W kazdym razie mnie jest juz ciezko i chcialabym zeby byl lipiec zeby juz urodzic. Na razie to do mnie jeszcze nie dociera ze wogole bede miala dziecko, jakos nie mam natchnienia zeby o tym glebiej pomyslec.... a moze jestem jakas wyrodna matka???? no nic to - mam nadzieje ze uczucia przyjda same jak tylko dostane malenstwo w swoje ramiona - oby..... ale troche mnie to martwi ze mam taki "zimny" stosunek do tego co mnie czeka..... wydaje mi sie juz moj maz ma wiecej ciepla dla tego dziecka niz ja.... oj oj cos nie tak ze mna.... Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 27.05.05, 18:27 Witam ponownie - mały śpi, mam więc chwilę dla siebie ))) jak już napisałam rodziłam na Wołoskiej, ze względu na małe przeterminowanie (5 dni po terminie) miałam mieć wywoływany poród. Ale dzięki mojej wspaniałej lekarce udało mi się urodzić bez tej przyjemności. A dzięki równie cudownej położnej mój poród trwał bardzo krótko - 2,5 godz. Nie chodziłam do szkoły rodzenia, nie uczyłam się oddechów... i poszło gładko... Nie bójcie się porodów, ból jest do zniesienia... a maleństwo wynagradza wszystko )))))) Pozdrawiam Was gorąco, życzę równie szybkich i lekkich porodów ))) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 30.05.05, 12:38 A co z naszym spotkanie w Gandalfie na ul. Młynarksiej w dniu 1 czerwca o 12.00? Będzie ktoś oprócz mnie i Babei? Przyjdzcie dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 30.05.05, 12:52 Hej! Co do spotkania to jak się ochłodzi i trochę popada do środy to na pewno będę bo mam uczulenie na pyłki i muszę siedzieć w domu jak jest tam słonecznie i gorąco. Nie mogę brać leków, które brałam przed ciążą dlatego siedzę w domu i czekam chociaż na trochę deszczu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mela00 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 30.05.05, 15:58 dziewczyny, jak dobrze, że jest nas tyle )) też piaseczynianka i też w ciąży, co prawda dopiero 12 tc, ale bardzo się cieszę, że jesteście na forum. ja na razie leżę, ale z chęcią spotkam się z Wami, jak tylko lekarz pozwoli nam wstać )) mela Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 31.05.05, 13:20 Trzymaj się Mela. Mam nadzieję że już niedługo będziesz mogła się z nami spotkać. Ja leżałam przez miesiąc zaraz na samym początku ciąży, teraz też czasami muszę leżeć bo ciągle coś się dzieje. Mam nadzieję że będzie dobrze. Ja zbliżam się do 21 tygodnia. Mały coraz bardziej się rusza. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 "ciężarówki" z Piaseczna_SPOTKANIE_01-06 01.06.05, 21:36 No i spotkałyśmy się dziś z Babeą o 12.00 tak jak wcześniej pisałysmy i byłysmy tylko we dwie (((((( Gandalf był zamknięty (okazuje się, że jest czynny od 14.00) ale na płocie przy Gandalfie zostawiłysmy kartkę (przyklejoną plastrem z opatrunkiem )) że jesteśmy w Zielonej Budce na Puławskiej. Poszłysmy do Zielonej Budki a tam był remont w środku i wszystkie stoliki były na zewnątrz. Przeraziłyśmy się zimna i pszłyśmy do lodziarni jakieś 40 m dalej. W Zielonej Budce już nie zostawiałyśmy dalszych namiarów gdzie jesteśmy.... to by było trochę jak zabawa w podchody Czy któraś z was jeszcze była ale nas nie znalazła? Aaaa - jeszcze jedno pytanie: czy są tu dziewczyny, które teraz chodzą do szkoły rodzenia w Piasecznie Uśmiech Bociana p. Bogusi Wiśniewskiej? Ujawnijcie się plissss Dzisiaj chyba jendej z was malowałam córeczkę na brzuszku.... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna_HOP HOP 03.06.05, 19:54 jest tu ktoś? czemu milczycie....? Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 05.06.05, 13:05 Hej dzieczyny! Co tak cicho na forum.Nie wiadomo co się u Was dzieje. Ja idę we wtorek na wycięcie nowotworu skóry (na szyi). Później może pójdę do szpiala z powodu ciąży bo mam kłucia w brzuchu. Jakie wrażenia ze szkoły rodzenia w Piasecznie. Czy któraś mogłaby powiedzieć czy warto się zapisać tam czy szukać gdzie indziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 05.06.05, 22:11 Mnie się podoba w tej szkole - aczkolwiek spodziewałam się samej teorii (zero emocji - tylko sama technika porodu, technika oddychania) a tu także jest zabawa i rozwijanie uczuć do dziecka, przyzwyczajanie sie do nowej sytuacji. Dla mnie jest to wazne, bo ciąża jest dla mnie zaskoczeniem więc szkola pomaga mi w rozbudzeniu w sobie uczuć macierzyńskich. To jest moja indywidualna opinia. Były jak na razie 2 zajęcia - będzie ich jeszcze 6. Nie ma sztywnego programu, jest bardzo miła, luźna atmosfera. Może któraś jeszcze podzieli się swoimi spostrzeżeniami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 08.06.05, 20:05 Drogie ciezarowki Piaseczynskie (ja tez z Piaseczna mieszkajaca teraz za morzem),bede w P-nie w Lipcu i chcialabym zrobic sobie USG 3D,wiecie moze gdzie w Piasecznie robia?? (tu gdzie mieszkam jest koszmarnie drogie). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 08.06.05, 22:18 Dziewczyny pomóżcie Magdzie! ja nie wiem gdzie to USG 3D, nie wiem czy wogóle w Piasecznie - czy nie prędzej w Warszawie. Ja osobiście nie robiłam USG 3D - uważałam to za zbyteczne. Najwazniejsze dla mnie było USG genetyczne, sprawdzające czy wszystko z dzidzią jest OK. Ale to już indywidualna sprawa. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.06.05, 10:06 W Piasecznie nie zrobisz USG 3D.... Mozna w Warszawie, w kilku miejscach (np. na pewno na Nowym Świecie)- kosztuje chyba cos kolo 200zl. Ja tez nie robilam, wiec szczegolow nie znam, ale jak wpiszesz w wyszukiwarke USG 3D warszawa, to na pewno dowiesz sie wiecej! pozdrawiam,. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
monikasss Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.06.05, 14:08 Od maja można zrobić usg 4D w Piasecznie na ul. Czajewicza 5/7 (centrum zdrowia i rodziny, dr Muszyński). Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 09.06.05, 14:29 Wielkie dzieki za odzew. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 10.06.05, 11:01 A popatrz- to nie wiedzialam! A ile kosztuje?, moze wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
monikasss Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 10.06.05, 14:55 250zł. Wczoraj byłam na usg , ale dzidziuś nie chciał sie odpowiednio obrócić i nic nie było widać. Zrobiono mi zwykłe usg i nie pobrano opłaty za 4d. Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 17.06.05, 16:21 Halo gdzie się wszystkie podziałyście? Mam nadzieję że u Was wszystko w porządku. Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 18.06.05, 11:39 melduje sie dzisiaj koncze 37 tydzien i juz czekam spakowana do szpitala,jesli samo sie nie zacznie za tydzien bede miala cc...a co u was? jak sie czujecie? bo mi cholernie ciezko,zgaga dokucza i ogolnie chcialabym juz miec mala przy sobie pozdrawiam,kasia Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 18.06.05, 11:51 Jestem i ja- ciagle "ciezarowka", jeszcze nie przenioslam sie na liste "mlode mamy z Piaseczna" U mnie koncowka 35 tyg, ale ja -w przeciwienstwie do Kajki - spakowana do szpitala jeszcze nie jestem, co gorsza- gdybym miala sie pilnie pakowac to moglabym zabrac jedynie pare rzeczy dla siebie, dla Malucha wciaz nic nie mam.... Ostatnio wzielam takie zlecenie i nie mialam czasu myslec o niczym innym... Ale- dzis koniec! i biore sie powaznie za przygotowania do przyjecia noweczo czlonka rodziny!- tym razem to juz na serio! pozdrawiam Was serdecznie i czekam na newsy! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.06.05, 08:58 Ja jestem spakowana już od jakiś 2-3 tygodni, woże tę torbę w moim seicento i już na nic nie ma miejsca. U mnie prawie 36 tc., termin mam na 8.07, ale... byłam ostatnio u "Madaliniaka" i jest problem. Pisałam o tym Kajce - prawdopodobnie bedę miała CC. Powód: rozejście spojenia łonowego. Obecnie jest już 7,5 mm co podobno mnie kwalifikuje do CC, ale wszystko uzgodnię jeszcze z ordynatorem. Obawiam się, że może nie chceć mi zrobić CC - bo każdy szpital teraz oszczędza, robią CC jak zagrożenie życia dziecka a to, że matce rozejdzie się spojenie i przez miesiąc z małym dzieckiem będzie unieruchomiona a dochodzić do siebie będzie przez kolejne pół roku to już jest dla nich nieistotne. Liczy się kasa z NFZ której jak wiadomo nie ma. Idę jeszcze do ortopedy niech mi wystawi jakieś kwity, żebym miała podstawę do walki. Szczerze mówiąc wolałabym rodzić normalnie.... cesarka to dla mnie ostateczność... no ale jak mus to mus. Będę meldowac co u mnie, pozdrawiam. PA Odpowiedz Link Zgłoś
babea Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 19.06.05, 23:41 Hej Bemark! To faktycznie nie za ciekawie... - szzczerze zycze powodzenia!, a ja myslalam, ze przeprowadzka to teraz Twoj najwiekszy problem.... Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo OK! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 20.06.05, 08:57 Babea, z przeprowadzką jest też problem (dlatego tak to wszystko rozkłada się na 2) Dzisiaj wchodzi ekipa żeby nam to mieszkanie przygotować, przerobić. Mają pracowac 2 tygodnie..... Biorąc pod uwagę że u mnie już 37 tc. to skończa w 39...... a ja przez najbliższe 2 tyg. będę siedzieć ze złączonymi nogami i będe powtarzać małej: "Siedź tam i jeszcze nie wychodź" ))))) A jeśli ma być cesarka to wiesz... oni muszą ją zrobić wcześniej..... Obawiam się, że to wszystko się nałoży jak diabli... ale nic to. Jak będzie tak będzie. 3 lipca musze wyprowadzić się z mieszkania więc akurat za 2 tygodnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik Re: "ciężarówki" z Piaseczna? 01.07.05, 13:40 No właśnie co tam u Was jakaś straszna cisza zapadła..... U mnie się tyle zmieniło ,że będę miała jednak prawdopodobnie cesarkę, w poniedziałek powinnam juz wiedzieć więcej. Czy Wasze dzidzie są aktywne bo moja takie daje mi kopy, że czasami aż mam ochotę dać w tyłek i...ciagle ma czkawkę Pozdrowienia dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
kasiik do bemark76 20.06.05, 12:07 Ja mam podobny problem...rozwjście spojenia łonowego i z tego co wiem to niechętnie robią CC. Też planuję poród na Madalińskiego i ciekawa jestem co Ci powie ordynator. Nie wiesz czy na wyrobią się z remontem na lipiec ? Pozdrawiam Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kajka76 Re: do bemark76 20.06.05, 16:08 Bemark wiesz co, jest to bardzo dobry lekarz, lecze sie u niego juz 10 lat,moze nie jest zbytnio rozmowny,ale to tez zalezy. w kazdym razie ja ufam mu w 1000 % 27 bede u niego w szpitalu bo on wraca wlasnie z urlopu i wtedy ustalimy dzien cesarki bo teraz kazal mi zrobic wszystkie badania,ale bedzie to wlasnie ten tydzien miedzy 27,06-01.07. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: do bemark76 01.07.05, 10:46 Hej dziewczyny czy to forum to dziala jeszcze ? Jak tam urodzila ktoras? Ja mailam urodzic 29/06 ale moj maly strasznie oporny wiec czekam i chodze co 2 dzien na KTG strasznie upierdliwa sprawa ale coz wszystko dla dziecka. Pdezwijcie sie co tam u Was slychac: Bemark,Babea,Kajka i reszta ciezarowek. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: do bemark76 01.07.05, 14:10 ja cały czas walcze o CC na Madalinskiego - sil mi brak, ale sie nie poddaje! jeszcze nie urodzilam ale wczoraj mialam dwa takie dziwne skurcze.... oj byly bolesne aczkolwiek krotkie dzis obserwuje sie bacznie ale nic nie stwierdzam..... Odpowiedz Link Zgłoś
babea wciaz z brzuchem ;) 02.07.05, 08:33 Ja takze wciaz z brzuchem! Ale moj Brzunio ma jeszcze czas- do 20.07... Choc na poczatku tygodnia mialam takie dni, tak sie dziwnie czulam, ze bylam przekonana, ze do konca tyg nie donosze... Ale juz to sobie wytlumaczylam- pelnia byla, a wtedy ponoc dzieciaki najbardziej na swiat sie pchaja Tylko Twoj, Madziu, jakos nie chce...?... pozdrawiam i zycze powodzenia! teraz to juz kwestia dni.... Beata ps. a Kajka to juz pewnie ma Malucha po tej stronie brzucha...., dlatego nie ma czasu nawet skrobnac do kolezanek... Odpowiedz Link Zgłoś
fruzik przychodnie w Piasecznie 04.07.05, 15:11 Cześć, jestem z Józefosławia, więc też podpadam pod Piaseczno. Jestem w 34 tyg., będę miała cc na Karowej. Dowiedziałam się niedawno, że po urodzeniu dziecka trzeba zarejestrować je w przychodni w miejscu zamieszkania. A ja nie mam pojęcia jakie przychodnie są w Piasecznie. Możecie coś doradzić? fruzik Odpowiedz Link Zgłoś
awa1109 Re: przychodnie w Piasecznie 04.07.05, 16:49 cześć Fruzik! Z tego co mi wiadomo to wiadomo w Piasecznie są dwie przychodnie państwowe. Jedna jest w centrum P-seczna przy ul. Fabrycznej (jak ja byłam dzieckiem, a to już prawie 30 lat to ta przychodnia już była). Nie wiem jak tam jest pod względem opieki pediatrycznej. Druga jest przy ulicy Powstańców Warszawy "Bonder", istnieje pd kilku lat. Można korzystać z niej zarówno za pieniądze jak i bez płacenia. Ja wybiorę własnię ją bo mam do niej parę kroków, widzę ją z okna. Pozdrawiam awa Odpowiedz Link Zgłoś
magdalac Re: przychodnie w Piasecznie 04.07.05, 18:03 Czesc Fruzik sasiadko ja też jestem z Jozefoslawia (oś. Słoneczny Sad kolo fryzjera). Jestem juz 5 dni po terminie wiec chyba rozpadne sie przed Toba :- ) ale tez na Karowej. Jak to u Ciebie z tą cesarką: na życzenie czy względy zdrowotne? Masz tam lekarza i/lub położną? daj znać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 TP dzisiaj i nic..... 08.07.05, 22:15 Dziewczyny, jeszcze nie urodzilam.... i na razie nic sie nie zanosi.... dzidzia daje mi jeszcze WOLNE A kajka? a babea? dziewczyny dajcie znak....... Odpowiedz Link Zgłoś
fruzik do magdylac 09.07.05, 21:24 Cześć Magda, dawno nie otwierałam poczty, więc pewnie już masz dzidziusia. Mam cesarkę ze względów zdrowotnych (siatkówki w oczach) - z terminem na 10 sierpień, więc nie szukałam położnej. Mam natomiast lekarkę stamtąd, która mi zrobi cesarkę. Zachodzę w głowę, gdzie w Józefosławiu jest fryzjer. Czy to gdzies w okolicy Julianowskiej? A może ja juz tak dawno nie wychodziłam z domu na spacer, że coś powstało nowego? Mieszkam na osiedlu Przylesie, duże osiedle 2-pietrowych małych bloczków w kolorze kremowym. Napisz co u Ciebie. Jak dzidzia i wrażenia z Karowej? Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 8 dni po terminie... 16.07.05, 16:05 i nic.... ale jest nadzieja! dzisiaj od rana mam lekkie skurcze co 15-20 min, juz tak od kilku godzin. Poza tym przed chwila odszedl mi czop sluzowy... A moze jakies "zaklady" za ile czasu urodze??????? ))) mam juz dosc tej ciazy i wypytywan rodzicow, znajomych i wszystkich wokolo "KIEDY?????" a z drugiej strony ostatnie chwile wolnosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
babea ja juz!!! 30.07.05, 13:52 Nie omieszkam sie pochwalic- w koncu zostalam 100% Mamą!!! Jasiek urodzil sie 26.07 o godz. 17:08, majac 3,4 kg i 54 cm oraz 10 pktow w skali Agpar! Rodzilam 7 godzin, silami natury- w 100%, nawet bez znieczulenia- niezla jazda... Od czwartku wieczor jestesmy juz w domu, mamy sie dobrze, powoli zaczynam uczyc sie funkacjonowania w stylu "zombie"- bez snu. I coz- to chyba tyle, po krotce... Pozostaje mi juz chyba tylko zalozyc nowy watek- "mlode mamy z Piaseczna" pozdrawiam Was wszystkie baaardzo serdecznie, a tym, ktore wciaz z brzuchami zycze powodzenia!!! Choc, w sumie, tym ktore juz brzuchow nie maja- tez bedzie ono potrzebne wszystkiego naj na "nowej drodze zycia! Beata Odpowiedz Link Zgłoś