Dodaj do ulubionych

STARZEJĄCE SIĘ ŁOŻYSKO

31.08.05, 12:32
Czy u którejś z was taką sprawę stwierdził lekarz i tak jak u mnie cholerka
nic nie zrobił ???Mamy termin z synkiem z "om" na 11.09 więc tuż tuż, no i
wczoraj na ostatnim usg włąśnie powiedział mi o tym łożysku. Z tego co wiem
to oznacza że dziecki nie pobiera juz pokarmów z łożyska i że najlepiej
byłoby urodzić. Napiszcie swoje zdanie plis, bo niewiem co myśleć???!!!
Obserwuj wątek
    • sylwiawm Re: STARZEJĄCE SIĘ ŁOŻYSKO 31.08.05, 23:59
      U mnie zaczęło sie starzeć dosć wcześnie. Juz w 36 tyg był zaawansowany III
      stopień. Urodziłam 2 dni po terminie. Wiki była mała, bo łożysko nie
      dostarczało już tak dużo pożywienia co wcześniej. Miała 2850g.
      • renii10 Re: STARZEJĄCE SIĘ ŁOŻYSKO 11.09.05, 13:00
        mam ten sam problem, w 36 tyg łożysko miało II/III stopień starzenia, ale mój
        gin powiedział że to ok , sama nie wiem co o tym myslec, termin mam 16.09 i
        trochę boję się że dzidziuś nie będzie dobrze się rozwijał pod koniec ciąży.
        czekam do terminu , a potem na izbię przyjęć zobaczymy co powie lekarz, znając
        zycie zbedzie mnie sad
        • sylwiawm Re: STARZEJĄCE SIĘ ŁOŻYSKO 12.09.05, 00:09
          Stopień łożyska nie świadczy o tym, że dziecko się źle rozwija tylko, że moze
          mieć oznaki przenoszenia tj. skóra, która wygląda jak po kąpieli i może
          popękać, czy niska waga urodzeniowa. Nie masz się co martwić, bo waga wzrośnie,
          a skóra wróci do normy bardzo szybko.
    • cicuta Re: STARZEJĄCE SIĘ ŁOŻYSKO 12.09.05, 17:35
      No to ja nie bede taka uspokajajaca, bo lezalam na patologii na rozkurczaniu,
      bomi sie w 34 tyg, zrobilo rozwarcie, ale jak przy 35 tygodniach sie okazlao na
      usg, ze jest III st. dojrzalosci lozyska to odstawiono od razu wszystkie prochy
      i kazano rodzic-corcia urodzila sie nastepnego dnia...
    • ila_4 Re: STARZEJĄCE SIĘ ŁOŻYSKO 13.09.05, 14:45

wiola pewnie już urodziłas, ale napiszę dla innych dziewczyn. w 40 tygodniu łozysko ma prawo mieć trzeci stopien dojrzałości i nikt sie temu nie powinien dziwic. Ordynator szpitala w ktorym rodziłam- rydygiera w Łodzi własnie to mi oznajmił w drugim dniu mojego pobytu w szpitalu. przyszlam tam zgodnie z terminem- 6 . 07 zrobiono mi usg- własniet o wykazało, ale że wszystko inne było ok- ktg, test oksytocynowy, to mnie zostawili i tak urodzilam 13.07 czyli tyzien po terminie. dziecko nie było nawet "jak z wody" ani nie mialo przesuszonej skóry, to naprawde nie jest regułą, a urodzilo się z wagą 3500- dziewczynka. a łożysko mialam już naprawdę bardzo brzydnkie- ale powtarzam- w tym tygodniu, czy wogóle pod koniec ciąży to normalne zjawisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka