pleplasia 15.09.05, 10:51 Jak to jest z tymi plemnikami po stosunku ?? ile czasu są w stanie poczekać na owulację ?? wiem że są różne plemniczki, słabsze, silniejsze .... a czytałam że: do 48 godzin, 2-3 dni, a nawet 5-7 dni. Co jest prawdą ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: ile żyje plemnik 15.09.05, 11:04 Prawdą jest wszystko, co piszesz. Żywot plemnika zależy od warunków, w jakich się znajdzie. W kwaśnym środowisku ginie błyskawicznie. Jak trafi na płodny śluz, może wytrzymać nawet do 7 dni. Ale na to nie masz gwarancji, bo każdy plemnik jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
pleplasia Re: ile żyje plemnik 15.09.05, 11:13 A no właśnie, więc muszę cierpliwie teraz czekać, bo w poniedziałek wieczorkiem było przytulanko a dziś rano taki typowy (tak mi sie wydaje) śluz owulacyjny się pojawił. Z M spotkam sie dopiero bardzo późnym wieczorem więc nie wiem czy się jeszcze na ten śluz załapiemy Odpowiedz Link Zgłoś
majka782 Re: ile żyje plemnik 15.09.05, 16:21 Kurcze ja mam taką samą sytuację. Też ostatni raz przytulaliśmy się w poniedziałek a dzisiaj czuję ,że jest owu, bolą mnie jajniki i mam typowy śluzik. Ju się nie mogę doczekać wieczorka ( też późnego bo mój m, wraca póżno z pracy) no i wtedy........ Może tym razem się uda ))) Życzę powodzenia i czekam na dobre wiadomości za jakieś 14 dni :o) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pleplasia Re: ile żyje plemnik 15.09.05, 16:49 Oj to trzymam kciuki mocno za nas obie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś