Dodaj do ulubionych

Starające się z Trójmiasta III

• pszczolaasia melduje się również ...i również nieprzytomna:D 23.12.05, 09:58
      Pachnacej lasem choinki
      na stolke wódki i szynki
      wesołych kolędników
      podarków bez liku
      seksu na śniegu
      mniej życia w biegu
      dużego bałwana i zabawy do ranasmile)))))))))))
      caluje forever jors Pszczoławink)))))))
      • zwiatrem całuski 23.12.05, 14:38

• patchuli ja dla was :) 24.12.05, 09:33
          Wielkimi krokami zbliżajamy się do Wigilii.
          To czas, kiedy mocniej niż zazwyczaj uświadamiamy sobie znaczenie więzi między
          ludźmi, więcej poświęcamy najbliższym, spędzamy z nimi więcej czasu.
          Życzę Wam świątecznych Świąt.
          Świątecznych, czyli niezwyczajnych, innych od zabieganej codzienności.
          Niech w Waszych domach zagości spokój i radość płynąca ze spotkania z
          najbliższymi.
          Niech blask choinki i świec na wigilijnym stole rozświetli każdy kąt, a Święty
          Mikołaj będzie wyjątkowo szczodry smile
          Niech czas Świąt stanie się źródłem, z którego będziecie czerpać pozytywną
          energię na co dzień.
          Życzę Wam, aby magia Świąt Bożego Narodzenia pozostała z Wami na dłużej, aż do
          następnych Świąt.

ps - przy okazji przepraszam, że dawno mnie nie było... żyję i mam się
          dobrze... hihi tu skłamałam... pracuje od 7mej do 22iej i spie kilka godzin,
          czuję się fatalnie... stąd brak czasu na forum, czytanie maili... ale obiecuję
          wrócić smile gdyż trzeba tu być smile bo jesteście kochane smile
          • zwiatrem nieeeeee no ja bardzo przepraszam 24.12.05, 21:38
            ale co Paniusia tutaj robi?? Padac na kolana i błagać o litość, bo...tak długo
            milczałaś, a tak naprawde- to miło Cię znowu zobaczyć.
            Jak Tata?
            Powyżej jest linka dla Ciebie dłuo to on tutaj nie będzie, ma ograniczenie
            czasowe, to może jakoś poszperaj u góry i sobie przywłaszcz
            całuski
            • ineze Hej, hej 25.12.05, 21:08
              Witajcie-oczywiscie cisza zrozumiała. Pozdrawiam z Roztocza. Jak Zwiatrem
              święta mimo przeszkód? Super, że Patchuli "wyszła z ukrycia". Ata zajrzałam do
              skrzynki-bardzo dziękuję za życzenia. Posłuchałam piosenki "doczepionej" do
              pozytywnie zwariowanej Pszczoły-fajna. Kinia-ty też "na wyjeździe"? Madzia,
              Efqa-jak swięta upływają?
              • zwiatrem Anieli grają... 27.12.05, 12:14
                i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka2000.swf
    • pszczolaasia Re: Starające się z Trójmiasta III 28.12.05, 08:46
      witam po Świętach...jessooo ale mi sie nic nie kce...tongue_out sciski dziołchywink))
      • ata76 Re: 6 po Świętach :))))))))))))))) 28.12.05, 11:23
        Laski a co tu tak cichutko??? Jeszcze Świętujecie???

Patchuli, witam witam smile)))
        • zwiatrem Re: 6 po Świętach :))))))))))))))) 28.12.05, 12:13
          a u mnie Karolek chorujący- a jak tam reszta? nie wróciły jeszcze??
    • ma.dzia i ja jestem:) 28.12.05, 16:15
      Przezylam jakos te swietasmile wczoraj jak poszlam na basen to ledwo moglam
      plywacwink dzis mialam troche tak zwanej "roboty" bo nosilam drewno do pieca i
      ladnie ukladalam,wiec rece mnie bola i ogolnie spac mi sie chce ale nic z tego,
      moja siostra konczy dzis 32 lata,wiec bedzie imprezka. Inka zdrowa i
      zadowolona, od przedwczoraj siedzi maluje farbkami
      img499.imageshack.us/img499/778/dscf00021av.jpg
      Zwiatrem pozdrowienia i usciski dla Karolka i reszty slodkiej gromadkismile
    • pszczolaasia oj a dlaczego spadłyśmy an 2-gą stronę hę? 29.12.05, 22:50
      witam ....jeszcze tylko jutro i wolen...znowu łikendsmile)))) na serio wiecie nic
      mnie sie nie kce..swięta mnie rozleniwiłysmile))) ściskamsmile))
    • ma.dzia siema Pszczola:) 30.12.05, 12:31
      widze,ze wyciagnelas watek zanim spadl na druga stronesmile Ja tu blakam sie caly
      czas kolo kopma ale postanowilam troche wyluzowac i zabralam sie za czytanie
      ksiazkismileostatnio nie czytalam za duzo i postanowilam nadrobic. Dziewczyny
      bawicie sie gdzies jutro? Ja bede z Markiem w domu i zrobimy sobie prywatna
      imprezkesmile
    • ineze Wracam 30.12.05, 14:46
      Dobre kobiety pomyslcie ciepło jutro wracamy ponad 600 km a ostatnio pomogło. A
      wogóle cos milczycie ale moze to cisza przed noworoczną burzą.....
      • zwiatrem e-tam 30.12.05, 15:07
        u nas Karol tak chory, że nie ma cooskrzela jako powikłanie wirusa pokarmowego,
        który go dorwał przed świętami- no nie wiem co by było z nim 100 lat temu-
        byłby aniołkiem już, to coś komszmarnego
    • ineze Zwiatrem 30.12.05, 15:17
      Zwiatrem -strasznie przykro. Męczy sie Maluch i ty z nim. Czyli moje niby
      przeczucia, że świeta będą dobre były na nic.
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 30.12.05, 15:28
      Zwiatrem ogromne buziaki i pozdrowienia dla Karola, mam nadzieje,ze szybko
      bedzie zdrowy.
    • zwiatrem <a href="http://voila.pl/cemc5/index.php?get=1&f=1" target="_blank 30.12.05, 20:27
    • ata76 Re: Dziewczyny 31.12.05, 17:09
      wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! Samych radosnych chwil, morza miłości,
      spełnienia wszystkich marzeń!!!!

Ata
      • pszczolaasia Re: Dziewczyny 31.12.05, 17:14
        życzę wam wszystkiego, wszystkiego najlepszego!!!!! oby rok przyszły był lepszy
        od poprzedniego..smile))))))
    • ineze bąbelkowo... 01.01.06, 17:12
      dopijam twz. szampana sylwestrowego i coraz bardziej mi błogo.
      Wiary, nadziei i miłości Wszystkim życzę.
    • efqa Święta, święta i po świętach 02.01.06, 12:20
      A ja przeżyłam!!! W końcu najazd się skończył i będę mogła odpocząć od
      gotowania, sprzątania, wrzasku itp. Jednak 12 ludzi w jednym domu to stanowczo
      dla mnie za dużo smile
      No ale się wyszalałam i teraz czekam na ostatnią @. No a potem to się będzie
      luby cieszył smile
      Tak w Nowym Roku życzę Wam kobitki wszystkiego naj. No i coby nam się w końcu
      udało smile
      E.
    • pszczolaasia Re: Starające się z Trójmiasta III 02.01.06, 22:09
      a co tu taka cisza?????? smile))))))))))))))))) witam w Nowym Roku!!!!!!! oby był
      lepszy od poprzedniego!!!!!!!!!!! co ja gadam...bedzie lepszy od poprzedniego
      smile)))))))))))))))))))))))))))
      ściskam w apsie dziewczyny i caluje wieczornie:-0)))))) musze iść do cud
      dochtorka...ysz...a tak mi sie nie kce....
      • ineze Patrzę... 03.01.06, 22:43
        a to spadłyśmy z pierwszej strony!Jak u doktora Pszczółko? Humor mi sie zepsuł
        na wieczór przez pewnego typa z pracy więc pa.pa.
      • zwiatrem wyprzedaż w Auchanie, całkiem fajne niektóre .... 30.01.06, 13:03
        cześć Dziewczynki Kochane, jak leci, bo ja tu czekam na te Wasze testy , są
        nadzieje?
        • ineze Re: wyprzedaż w Auchanie, całkiem fajne niektóre 30.01.06, 13:10
          ja to jakoś ne uwewnętrzniam, że kiedyś pozytywny jeszcze zobaczę. Kupiłaś coś
          fajnego?
          • ma.dzia Re: wyprzedaż w Auchanie, całkiem fajne niektóre 30.01.06, 13:48
            ja nie mam w poblizu auchan tylko tesco...i nawet za bardzo kasy na zakupy nie
            mam...
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 04.01.06, 11:32
      Nie moge sie dzisiaj obudzic. Rano przed 8:00 poszlam do sklepu a jak wrocilam
      to zagrzebalam sie pod koldre i teraz ledwo wstalam... glowe mam ciezka i nic
      tylko spac...... a mozna pomyslec,ze niewioadomo co robialmsmile a ja bylam na
      basenie a potem szybkim marszem 20 minut do domu i tak mnie scielowink
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 04.01.06, 12:34
      Witam Was wszystkie w Nowym (oby SZCZĘŚLIWYM) Roku! Uffff...całe szczęście że
      to całe zamieszanie świąteczno-sylwestrowe juz minęło! Nie specjalnie to lubię.
      Wiecie co?! Od wczoraj nie palę!!! Ale stwierdzam, że palenie jest jednak
      bardzo zdrowe, bo w przeciwnym razie sie czułabym się tak jak się czujęsmile No a
      moje zachowanie!!! Fatalne! Mąż stwierdził, że chyba teraz to On zacznie
      palićsmile Cały czas myślę o tym jak miło jest zapalić, jak to zaraz rzucę
      wszystko i pójde palić, jak to papierosek...itp. No, może cały czas o tym nie
      myślę, bo za 2 dni się wyjaśni , wiecie co !!! Więc dodatkowo , na zmianę raz
      mamię się złudzeniami raz jestem realistycznie nastawina smile I do tego jeszcze
      brak słodkiej nikotynki. Odezwę się później, bo mnie zaraz qrwi.. trafi.
      Miłego dnia!
      • zwiatrem Re: Starające się z Trójmiasta III 05.01.06, 13:13
        ale tu pusto sie robi, wywiao nas czy jak??/
    • zwiatrem efqa aaaaaa na pomoc 05.01.06, 17:06
      spotkałam Twoje wrzesniowe wypowiedzi na forum w rekodzięłach czy gdzieś w tych
      okolicach, powiedz proszę jak robi się mamsę papierowa z jakiego
      papieru...byłabym wdzięczna za jeden sprawdzony przepis, tyle tego w forcah, a
      ja nie wiem, co i jak-nie odmówisz co??
      • efqa Re: efqa aaaaaa na pomoc 09.01.06, 10:53
        Ależ oczywiście. Ja robię w najprostszej formie. Drę gazety (zwykłe) w paski i
        moczę przez noc w wodzie z klejem biurowym (w tubce). Takimi pasami można
        oklejać co się chce. Można tez namoczone gazety zmiksować i powstanie papka do
        lepienia.
        Osobiście wole wersję z paskami. Potem jak już wyschnie można pociągnąć białym
        gipsem, wyszlifować, pomalować itp. Fajna zabawa. Polecam.
        A jak nie boisz się o stan domu to polecam masę solną. Tak zamiast plasteliny:
        sól, mąka i odrobina wody.

A u mnie przygotowania do przygotowań. Łykam kwas i witaminki i wybieram się do
        lekarzy. Kończy mi się @ i zaczynam się już stresować. Brr.
        • zwiatrem Re: efqa aaaaaa na pomoc 09.01.06, 11:01
          no to szczerego powodzenia....i dziękuję za przepis
    • ineze Dziewczyny gdzie Was wywiało?! 07.01.06, 15:35
      Ja to mam furę prac do sprawdzenia i różne zaległości już od początku roku. O
      ile dobrze pamiętam to styczeń miał być bardzo obfity w starania po różnych
      przerwach. No cóż czuje, że okres tuż tuż bo zła jestem jak przysłowiowy pies.
      Zwiatrem a gdzie Ty?
      • zwiatrem Re: Dziewczyny gdzie Was wywiało?! 07.01.06, 21:09
        a ja tu, potem tam ijeszcze tamtędy gonię....ale jestem, jestem jak zwykle
        • pszczolaasia Re: Dziewczyny gdzie Was wywiało?! 07.01.06, 23:56
          no ja tyz jestemsmile u mnie jak zwykle doopasmile 1 dcsmile tiaaa...wink) branoc.
          • erga4 Re: Dziewczyny gdzie Was wywiało?! 10.01.06, 13:50
            Pszczoła - widzę że idziemy łeb w łeb z małpami!
            wpadnij do nas na karnawałowe bo kobitki za tobą tesknią.
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 10.01.06, 14:57
      Witajcie dziewczynki! Nie jestem w najlepszym nastroju więc tylko się przywitam
      i spadam smile
      • zwiatrem raporciki 10.01.06, 15:47
        a raporcików to nie dostałam wiecie???jest tu kto jeszcze? mam przepis na chleb
        fajny sprawdzony banalnie łatwy, prosty i co??chętny jest tu ktoś??

• ineze Re: raporciki 10.01.06, 17:03
          Jeśli łatwy to ja chcę! Czuje sie "małpowo"-tak boli dokłądnie tylko anergii
          dużo i humor świetny i mi sie dziwnie przypomniały NRDowskie pływaczki chyba
          czy biegaczki które specjalnie w ciaże zachodziły dla początkowej wydajności
          więc chyba zrobie test ale sie boję
          • ineze jedna 10.01.06, 23:26
            kreska, i trzy dni opóźnienia-chyba działanie ziół
            • efqa Re: jedna 11.01.06, 11:29
              A może za wczesnie na test?
              Nie zawsze pokazuje tak szybko. Też tak miałam.
              Mi gin kazał robić betę dopiero w 40 dniu bez @.
              I żadnych testów. Hmm zobaczymy czy dam radę się powstrzymać smile
              e.
              • zwiatrem Re: jedna 11.01.06, 12:56
                czy takie słowa, to światełko w tunelu, czy szukanie tego światełka??

Nasza malutka dzsiaj wymiotowała rano, i teraz siedzę, czekam, czuwam, boję się
                oddychać, ona narazie spi
    • ma.dzia zglaszam sie do raportu... 11.01.06, 16:03
      a ja dalej walcze z tym co narobil moj ojciec. Probujemy wszystko powoli
      odkrecac ale z kazdym ruchem wydostaje sie coraz wiecej smrodu. Jestem jednak
      przekonana,ze musi byc dobrze i staram sie myslec pozytywnie i w obliczu innych
      tragedii ludzkich moj "krzyz" wydaje sie nie byc najgorszywink
      Do jakiegokolwiek testowania mam conajmniej tydzien,wiec jeszcze nie mysle o
      tym. Pozdrawiam Was goraco i bede sie odzywac jak tylko dam rade! Ucalowania
      dla gromadki z Marysia na czelesmile
      • zwiatrem Re: zglaszam sie do raportu... 11.01.06, 17:20
        a z Marysią to jest tak, że równo 1/2 mówi Emilka, a druga połowa mówi Marysiu
        ooo i tak się narobio, czekam na testowanie Wasze, pozyjemy zobaczymy
        1
        • ineze Re: zglaszam sie do raportu... 11.01.06, 17:24
          czyli Emilka to też Marysia? Jak sie czuje? Uspokoiłaś się? A mojego okresu
          dalej nie ma choć testowanie było negatywne
          • ma.dzia Re: zglaszam sie do raportu... 11.01.06, 17:58
            Zwiatrem dla Ciebie Emilak Marysia zawsze bedzie nie? To ja dla Ciebie tak o
            niej piszewink
            • zwiatrem Re: zglaszam sie do raportu... 11.01.06, 19:21
              Madziu - to milusio, że dla mnie tak miło piszesz- lepiej zdecydowanie jest --OK
    • ma.dzia aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 12.01.06, 20:44
      moja siostra jest w ciazy!!! Wszyscy sa w szoku bo nikt sie tego nie spodziewal
      ale wszyscy zadowolenismile Siostra 32 lata, dwojka dzieci 10,5 i 9 lat a tu taka
      niespodzianka!
      • efqa Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 13.01.06, 10:40
        A to gratulacje dla siostry.
        Moja szwagierka też. Miałyśmy razem zaciążyć żeby się wspomagać na
        macieżyńskim sad Jadę teraz do niej na weekend poprzytulać sie do sporego już
        brzuszka i pozazdrościć trochę. A może się "zarażę"? smile
        Też bym chciała żeby moje siostry zaszły w ciąże. Fajnie by było. smile
        Pozdrawiam już prawie wekendowo.
        E.
        • zwiatrem Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 13.01.06, 16:04
          nie no ludzie ,jak dla mnie bomba, oby tylko "zaraza" sie rozeszła po Waszych
          kościach,;
          Pszczołencja a jak tam, mój zięciunio?? płaczuśny nadal? rośnie? śliczny?
          A Inka? Oleńka? Kurczaki, poszły sobie no dobra, to ja też idę...
    • zwiatrem Re: Starające się z Trójmiasta III 14.01.06, 16:05
      AGa, o co się obraziłaś?? Ja przepraszam, choć nie wiem za co.
      • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 14.01.06, 21:52
        No coś ty absolutnie NIE
    • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 15.01.06, 00:58
      Uff. Kończy sie ten zakręcony tydzień -do tego stopnia zakręcony, że o
      spotkaniu ze znajomymi dziś zapomniałam i wczoraj wieczorem odblokowało mi
      pamieć. No i na szybko jakieś dania małe. A tak na przyszłosć znacie jakieś
      szybkie fajne dania?Niesamowite jaki bałagan potrafi zrobić troje dzieci!
      Zwiatrem-ogarniasz to pewnie, ja godzine sprzątałam pokój Oli. Pozatym w sumię
      nawet dobrze, że jeszcze sie nie udało. Ja -w przeciwieństwie do Madzi i Ewqi
      jakoś nie mam wokół siebie narazie żadnej bliskiej kobiety w ciąży bo pewnie
      strasznie bym chciała.
      • efqa Re: Starające się z Trójmiasta III 16.01.06, 15:14
        Ja znam fajne i najszybsze danie.
        Robi się tak:
        prasujesz mnóstwo czosnku, rozcierasz z masłem i przyprawami
        bierzesz bagietkę i nacinasz ją od góry w kanapeczki ale tak, żeby nie przeciąć
        skórki dolnej.
        Pomiędzy kanapaczki smarujesz masłem, górę trochę też. Zawijasz wszystko w
        sreberko i do pieca na 10 min.
        Pycha, palce lizac i mniam mniam smile
        Idealne do grila, kurczaków, same i z tzatzykami smile

A my zaczynamy (mam nadzieję) płodne dni. Więc chodze niewyspana wink
        E.
        • ma.dzia Ineze 16.01.06, 15:28
          Inka w maju skonczy 3 lata czyli ma 2 lata i 8 miesiecy. Od maja zeszlego roku
          wola bardzo ladnie jak chce siku. Nawet nocnik wyladowal w piwnicy i teraz Inka
          robi na kibelek z nakladka. Na jutro jednak musze nocnik przyniesc, wyparzyc i
          rano z nocnika do pojemnika przeleje sikismile A Twoja ile ma?
          • ineze Nocniczkowo 16.01.06, 17:04
            Efqa dziękuję. Podoba mi sie taki pomysł-skorzystam przy okazji.
            Madzia-Ola 24 II skończy dwa lata. Uspokoiłam sie bo Inka jednak starsza. Mam
            zamiar jak będzie ciepło czyli od maja ją zacząć pilnować i uczyć ale narazie
            jeszcze dwóch lat nie ma. Ale Inka dość wcześnie zaczęła!
            Zwiatrem-a Twoje Maluchy-kiedy zaczynały "nocniczkować"?
            • ma.dzia Re: Nocniczkowo 16.01.06, 18:43
              U nas jedyna skuteczna metoda to zdjecie majtek i czeste sadzanie na nocniku.
              Inka szybko zalapala ale z dziecmi to roznie bywa,wiec niczym sie nie przejmuj
              nawet jak zajmie jej to jeszcze kilka miesiecy.
            • efqa Re: Nocniczkowo 17.01.06, 15:37
              Najlepiej z nocnikiem poczekać aż się zrobi ciepło. Małą wysadzaj po każdym
              spaniu i jedzeniu i obserwuj. Koniecznie bez pieluchy. Jak się zsiusia to
              troszkę przetrzymaj żeby poczuła dyskomfort. Po jakimś czasie zauważysz jak
              zacznie przebierać nóżkami i będziesz wiedziała kiedy wysadzać.
              U nas się sprawdziło. Powodzenia.
              E.
        • ma.dzia Efqa babo!!! narobilas mi smaku:) 16.01.06, 18:44
          i gdyby nie to,ze jutro od rana mam kontakt z ludzmi to jeszcze dzis bym sie
          taka bagietka objadla!
          • ineze Re: Efqa babo!!! narobilas mi smaku:) 16.01.06, 20:00
            Mnie też narobiłaś. Odnośnie szybkich potraw - może sie przyda- to zrobiłam
            boczek ze śliwką. Plasterki boczku-najlepiej gotowy pokrojony w to zawinąć
            śliwkę suszoną można samą albo z orzechem lub serem, wykałaczką i do piekarnika
            na troszkę. Strzeliło dosłownie z talerza. A łatwe do zrobienie bardzo.
            Szparagi w szynce -jeszcze łatwiejsze. Powiem szczerzę-nie lubie gotować i czym
            łatwiejsze tym lepsze dla mnie.
          • efqa Re: Efqa babo!!! narobilas mi smaku:) 17.01.06, 15:34
            To masz jeszcze jedno danie "z niczego".
            Ugotowane jakja przeciąć na pół. Wyjąć żółtko. Zmiażdżyć, wymemłać z odrobiną
            majonezu, przypraw, zieleniny i upchać spowrotem.
            Można zrobić też tak, że jajek nie obierać tylko przeciąć na pół i wyjąć
            delikatnie zawartość. Takie wymemłane z przyprawami napchac w skorupki, posypać
            parmezanem i do pieca na chwilkę. Szybkie co? smile
            A jak macie pod ręką sałatkę warzywną to można ją zawijać w plastry szynki.
            Znika momentalnie.
            Kombinować dalej?
            O! Mam. Hit na dziś. Krążki cebulowe.
            Cebulę pokroić w krążki. Zrobić ciasto naleśnikowe gdzie zamiast wody dać
            trochę piwa. Krążki maczać w cieście i na głęboki olej. Przepyszne na gorąco!
            Smacznego.
            e.
            • zwiatrem krążki cebulowe 18.01.06, 10:50
              krążi cebulowe panieruje jak kotleta maką -jajo- bułka i na olej, bomba ,
              nawet dzieci lubią
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 16.01.06, 14:14
      Halo! Nikogo nie ma to chociaz ja sie zameldujesmile U mnie dzis 28dc i oczywiscie
      nie wytrzymalam i zamowilam testy na allegro. Jak sie cholera jedna nie pojawi
      to pewnie w srode bede test robic. Zobaczymy.
      Moja siostra ciaza w pelni, wymioty i wszystko jej smierdzismile
      Inka od tygodnia popuszcza w majtki,wiec pojechalam z nia dzis do lekarza, mam
      skierowanie na badanie moczu i furagin do lykania. Sama czuje sie spoko i nawet
      troche mi sie nudziwink
      • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 16.01.06, 14:59
        Madzia a ile twoja Inka ma? Moja Ola jeszcze z pieluszkami lata-narazie próby
        nauki bezskutecznie? A z pobraniem moczu to mam problem
    • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 17.01.06, 18:50
      świetne pomysły ale cebula w ciescie kiedyś mi sie nieudała...taka ze mnie
      mizerota kulinarna.
    • ma.dzia Cześć! 19.01.06, 09:50
      No to u mnie 34 dc, @ brak, czekam na testy ciazowe. No i albo ciaza albo
      jajniki do wymiany...
      • zwiatrem Re: Cześć! 19.01.06, 11:38
        no cześc to czekamy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka