Dodaj do ulubionych

od dziś "folikowe" przygotowania :)

• op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 26.01.06, 17:30
      witajcie kochane folikówny
      dawno tu nie zagladałam i nie sadziłam ze az tyle juz jest wpisów. u mnie
      kompletna kalpa... czerwone szalenstwo przybyło niestety, ale zakupiłam teraz
      testy owulacyjne i w tym miesiacu zamierzam jeszcze to wypróbować. prosze
      trzymajacie za mnie kciuki!!! a ja trzymam za was!!!
      pozdrawiam
      • nadya22 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 27.01.06, 00:40
        Jesli chodzi o imionka to dla synka mam 3 hhahaha Jas po dziadku,albo Pawel po
        tatusiu i bardzo podoba mi sie Mikolaj!!
        A dziewczynki to podoba mi sie Nadya (moj facet sie nie
        zgadza),Natalia,Tamara,Laura,Nina, hm nie wiem jeszcze jakie!Generalnie to
        chyba takie jakies ruskie imiona mi sie podobaja(tak twierdzi moj facet)
        A jesli chodzi o witaminki to oczywiscie folik zazyty smileChyba zaczely mi sie
        dni plodne(wczoraj tempka 36,00'C)no i jestem tam mokrusienka smilehm nie powinnam
        chyba takich szczegolow pisac!A tak wogole robilam tescik,bo ta ostatnia
        miesiaczka byla do bani(brunatna wydzielina).Jutro ide do gina!
        Fajnie bedzie sie dowiedziec w Walentynki ze jestem w ciazy!hm marzenie...jutro
        gin mi powie czy przypadkiem torbielika nie mam(przy nim tez tempka strasznie
        mi skakala).
        • mamusiamartusi Dzien dobry! 27.01.06, 08:12
          nie liczyłam w najśmielszych marzeniach że będę dziś pierwsza smilesmilesmileno prawie
          pierwsza, bo nadya po północy się wpisała smile

Nadya - oby gin mial same dobre wieści!!! smile
          • monako77 Opowiastaka na dobry dzień! 27.01.06, 08:15
          • monako77 Opowiastka na Dobry Dzień! 27.01.06, 08:20
            Za wcześnie wdusiłam enter, sory.
            A więc: zasłyszana w radio autentyczna opowiastka:

Mama nie zabierała swojej córki do kościoła na msze z powodu jej niesforności.
            Mała ciągle się kręciła, biegała i gadała głośno. Mamie było nie w sos i
            postanowiła odpuścić. Kiedy córka skończyła 4 lata mam postanowiła spróbować
            ponownie. Poszły na mszę, usiadły w ławce. Dziewczynka siedziała jak zamurowana
            wpatrzona tylko w jeden punkt - tabernakulum. Mama dumna nie wytrzymała i pyta:
            - Córeczko czy coś się stało?
            - Cicho mama, nie przeszkadzaj mi, jak tylko się zmieni na zielone
            WYCHODZIMY !!!
            Życzę wszytskich Foliówkom miłego dnia!
            Monia.
            • teresa96 Re: Opowiastka na Dobry Dzień! 27.01.06, 08:23
              Dzień dobry, melduję zażycie foliku. Życzę wszystkim miłego dnia.

monako77 - super, fajne na początek dnia
              mogłoby mi się zielone w pracy zapalić.
            • mamusiamartusi Re: Opowiastka na Dobry Dzień! 27.01.06, 08:23
              ulalala big_grin
              • kordula3 Piątek!!!!!!!! 27.01.06, 09:45
                hurra!!! piątek dziś! jestem już padnięta. w pracy nie ma koleżanki i cały
                tydzień całe biuro na mojej głowie. dobrze, że to ostatni dzień.

a gdzie jest elka???
                • greta18 Re: Piątek!!!!!!!! 27.01.06, 10:12
                  Dzień Dobry!
                  Folik wzięty, kawa wypita.

Pokręciło mnie coś dziś z prawej strony - głową nie mogę ruszac sad
                  Poza tym piątek (i to jest dobra wiadomość) i kupa roboty z przewaga kupy (i to
                  jest zła wiadomość). Więc dziś bedę raczej nieobecna na forum sad(

Całuski dla wszystkich,
                  Grecia.
                  • axela O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!!1 27.01.06, 11:20
                    dlaczego?
                    1. W piatki koncze o 12.30
                    2. W tym tygodniu, udalo mi sie posprzatac w srode, wiec przez weekend zadnego
                    sprzatania, prania, prasowania (to ostatnie wielkodusznie M odwalil)
                    3.Cale dwa dni slodkie "nicnierobienie".
                    Czytam te Wasze posty i wlasnie zdalam sprawe ze dzis znow zapomnialam o
                    foliku, moze powinnam sie przestawic na wieczorna branie, bo z tego rannego nic
                    nie wychodzi.
                    Pozdrawiam serdecznie i weekendowo
                    • qlinek Re: O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!! 27.01.06, 12:43
                      Czesc wszystkim!
                      Ja wybieram się dziś do fryzjera, już nie mogę się doczekać. Więc weekend
                      rozpoczynam od poprawienia sobie humoru. Poza tym wybieram się do apteki na
                      zakupy kwasiku i witaminek. Tym razem zakupie ten, który polecacie (puritan's
                      pride).
                      Dobrze, że już cieplej na dworze, trochę Słoneczka mamy we Wrocławiu, tchnie
                      nadzieją, że jeszcze trochę i będzie cieplutka, pachnąca wiosenka wink Mam
                      nadzieję, że zima już nie wróci.
                      Jem właśnie galaretkę porzeczkową, foliczek łyknięty więc mam poczucie dobrze
                      spełnionego obowiązku wink

Miłego weekendu wszystkim życzę, a szczególnie tym z nas, które tu zajrzą
                      dopiero w poniedziałek wink
                    • misia9944 Re: O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!!1 27.01.06, 12:56

Witam, no ja też bardzo, ale to bardzo ciesze się, że w koncu
                      nadszedł weekend. Odpoczynek huraaaaa!!!!!!!
                      Foliczek łyknięty.
                      • krysia.25 Re: O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!!1 27.01.06, 13:01
                        witam dziewczyny!
                        u mnie również jest piątek, więc nadchodzi weekend! tylko jestem chora i
                        przeleżę go w łóżku!
                        pozdrawiam
                        • pecia3 Re: O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!!1 27.01.06, 14:21
                          Witam wszystkie folikówki.Folik zaraz połknę.Ja też dłuuugo czekałam na ten
                          weekend.Będziemy mieli z Mężulkiem imieninowych gości.Ja mam na imię Agnieszka
                          a M. Maciej.Maciuś zrobił zakupki,jutro zrobię sałatkę i ciasto, dziś od rana
                          gotuje się bigosio. Jest o.k.Pozdrawiam.
                          • emma_sz Re: O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!!1 27.01.06, 14:33
                            Witam Was cieplutko smile Folik wzięty, humor bardzo dobry no bo jak może być
                            inaczej, w końcu mamy upragniony piątek. Jak większość też z utęsknieniem
                            czekałam na ten weekend, po raz pierwszy od dawna nie mamy żadnych planów i
                            będziemy mogli sobie po prostu odpocząć i porządnie się wyspać.
                            Przez tą zimę od kilku dni zasypiam dosłownie na stojąco, ech byle do wiosny!!
                          • mamusiamartusi Re: O jak sie ciesze na ten weekend!!!!!!!!!!!1 27.01.06, 14:34
                            Krysiu duuuużo zdrówka i żeby chociaz niedzielka nie musiała już być w łóżeczku!!
                            Madziu ja tez od kilku dni do foliku wcinam galaretkę z atrakcjami typu mrozone
                            jagódki i malinki a ch pyyychasmile

no wlasnie Doroto już rano wydało mi się dziwne że nei ma Eleny sad, moze ma
                            poprostu dłuższy weekend smile
                            • mamusiamartusi FOLIKÓWKI :) 27.01.06, 14:35
                              kordula3 – Dorota – początek starań marzec
                              synek Kamilek 02.04.2004

elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień
                              pacynka27 -
                              qulinek – Magda – Wrocław - początek starań wrzesień/październik
                              monjan – Monika - Lublin - początek starań listopad 2005
                              kiedy-mama –
                              op.wawa –
                              misia9944 – Angelika – Siemianowice Śląskie - początek starań kwiecień
                              agulag26 –
                              oliwka29 –
                              fuzzyonggbridge –
                              teresa96 – Teresa - początek starań maj
                              arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - początek starań czerwiec
                              tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiecsmile
                              bellka –
                              look29 –
                              aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań sierpień
                              mjodzik78 – Dominika – Poznań - początek starań marzec
                              mamusiamartusi – Gosia – Mińsk Mazowiecki - początek starań styczeń smile
                              córeczka Martusia 11.10.2004

nimeska –
                              agnieszkamonikaz – Olkusz – początek starań od kwietnia
                              monako77 – Monika – Poznań – początek starań połowa lutego
                              córeczka Majka 2.06.2002

bozus78 – Bożena – Kraków - początek starań październik 2005
                              kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec
                              adrasteaa - Ania – Legnica – początek starań od kwietnia
                              ceribella – Agnieszka – Warszawa – początek starań od stycznia
                              sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006
                              mariola314 – Mariola –
                              mkarusi – Marta – początek starań sierpień
                              greta18 – Greta – Warszawa – początek starań styczeń
                              carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005
                              nadya22 – Aneta – folik od listopada 2005
                              krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec
                              pecia3 – Agnieszka - początek starań marzec/kwiecień
                              córeczka Gabrysia 11.09.2003

emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień?
                              spoti – starania od kwietnia/maja
                              renne2 –
                              wiolasb –
                              axela -
                              • axela jak na przygotowania do staran to....... 27.01.06, 16:15
                                mam dziwne objawy wiecie.
                                Przez "pewna pania" z tego watku wink))))))))))) zachcialo mi sie galaretki
                                pozeczkowej ojjjjjjjji bardzo mi sie chce, o niczym innym nie moge myslec.
                                Nikt mi nie mowil, ze przygotowaniom tez towarzysza zachcianki...........ale
                                jak mowialam z wiedza fachowa jestem do tylu
                                Pozdrawiam galaretkowo.
                              • mjodzik78 Re: FOLIKÓWKI :) 27.01.06, 16:54
                                Ależ nasz przybywa w zawrotnym tempie!!! SUPEROWO! rozrastamy się w wzdłuż i
                                nie tylko....powód do chwały, że tyle przyszłych mam dba o swoje i przyszłej
                                fasolki zdrówko!!

alo, alo...więc mamy piatek weekendu poczatek....
                                axela, masz fajowo z tym piatkowym wczesniejszym kończeniem pracy...czy w inne
                                dni pracujecie przez to godzinkę dłużej?
                                Kurcze to prawie dłuuugi weekend..wink
                                Cos dla usmiechu...śmiech to zdrowie, więc śmiejmy się ile sie da !

>>>>>>>>>><<<<<<<
                                Facet wraca z lotniska taksówka i mówi do kierowcy:
                                -Panie, moja stara pewnie lezy teraz z gachem. Tu jest stówa,
                                chodz pan na góre, bedziesz swiadkiem.
                                Auto zajezdza pod dom i obaj mezczyeni ida do sypialni.
                                Tam, pod kocem, lezy piekna kobieta. Maz podbiega do lózka,
                                sciaga koc i miedzy nogami kobiety widzi skulonego kochanka.
                                Mam was! - wrzeszczy facet.
                                Wyciaga pistolet i przystawia go do glowy nieszczesnika.
                                - Nie zabijaj go - jeczy zona. - On daje mi kupe kasy.Pamietasz
                                nasze nowe auto? To on zaplacil. Pamietasz nowa wanne i dywan?
                                To tez on. Nasz nowy jacht to takze za jego pieniadze...
                                Facet oglada sie na taksówkarza i pyta:
                                -Co by pan zrobil na moim miejscu?
                                -Ja? - mówi szofer - naciagnalbym na faceta koc, bo sie jeszcze
                                przeziebi...

Miłego weekendu wink i pewnie do przeczytanie w poniedziałek wink))
                                • misia9944 FOLIKÓWKI :) 28.01.06, 08:26

Życzę wszystkim "Folikówką" udanego weekendu, pamiętajcie o foliczku!
                                  • greta18 Re: FOLIKÓWKI :) 28.01.06, 09:34
                                    Wita, w sobotę, wrrrrrrrr uwaga gryzę wrrrrrrrrrr
                                    @ powitała mnie dziś!!

I ja się pytam - KTO SKONFKOWAŁ BOCIANA, CO???

buuuuuuuuuuuu

Ale dziwnie, bo mi się cykl sktócił do 25 dni, naprawdę dziwne...
                                    • greta18 Re: FOLIKÓWKI :) 28.01.06, 15:39
                                      SKONFISKOWAŁ - oczywiście
                              • nadya22 BYLAM U GINA... :( 28.01.06, 11:30
                                Nici z marzen na ten miesiac...Gin kazal uznac ze mialam okres jednak 24
                                grudnia i mam poczekac na miesiaczke do konca miesiaca(czyli do wtorku)jak nie
                                to wywolac miesiaczke luteinka!W poniedzialek mam zrobic badanie krwi(zobaczyc
                                jak sie moje hormony maja).Po badaniu dopiero bedziemy cos dzialac na regularne
                                miesiaczki itp.No i mialam robiona cytologie,jak wyjdzie dobrze to musze
                                wymrozic nadzerke!Takze pewnie najpredzej w marcu pojawi sie druga kreseczka!
                                Ale folikowe przygotowania trwaja!
                              • ememik Re: FOLIKÓWKI :) 28.01.06, 16:07
                                Witam wszystkie Dziewczyny! Też jestem "nowa" na forum, bo właśnie dopiero
                                niedawno zaczeliśmy z mężem starania o dziecko (pierwsze). Proszę o dopisanie
                                do listy "folikówek" - biorę już od kilku miesięcy, acz nieregularnie - teraz
                                obiecuję brać systematycznie. Super że tak wspieracie się nawzajem!!!
                                Przesyłam wszystkim cieplutkie pozdrowienia smile

Magda, Warszawa, 28 lat
                                • mamusiamartusi Re: FOLIKÓWKI :) 28.01.06, 16:15
                                  hejka
                                  spod kartonów piszę - hihi - następne kilka dni może być krucho z moimi wpisami smile
                                  badzcie dzielne i folikujcie - bede sie starała chocoiaz zagladac i czytac w biegu
                                  w poniedzialek sie przeprowadzamy i cala masa roboty przed nami sad

trzymajcie kciuki
    • mimi.bo Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 28.01.06, 13:59
      Witam serdecznie! Foliczek w domu już kilka miesięcy, ale teraz już obiecuje
      systematycznie łykac. I mam nadzieje, że to moje pierwsze maleństwo wkrótce się
      pojawi.
      • misia9944 do mimi.bo 28.01.06, 14:30

Witamy Cię mimi.bo smile może nam się przedstawisz?

• joanna796 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 28.01.06, 14:56
        Hej hej, jestem tu nowa.Witam Was serdecznie.Ja zażywam wolik dziewiąty
        dzień.Pozdrawiam.
        • emma_sz Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 28.01.06, 19:28
          Witam nowe folikówki smile
          Ja przyznam się, że dzisiejszy folik jeszcze na mnnie czeka. A wszystko przez
          to, że prawie cały dzień jest mi jakoś niedobrze, mam dziwny posmak w ustach i
          kilka razy biegłam do łazienki w wiadomym celu - całe szczęście tylko na biegu
          się skończyło ale nie chciałam ryzykować. Nie wiem co mi jest. Teraz już jest
          lepiej, zjadłam obiad i spałam 3 godziny! Takiego weekendu się nie
          spodziewałam. No ale nic, nie będę wam nudzić o moim żołądku wink Biorę folik i
          wracam chyba do łóżkauncertain
          • mamusiamartusi Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 29.01.06, 09:17
            emma biedulko sad oby się szybko skończyły te paskudne dolegliwości!

poranno niedzielne pozdrowionka dla wszystkich

Angeliko - mam nadzieje ze u Ciebie i Twoich bliskich wszystko w porządku i że
            nei dosięgła Was chorzowska tragedia - pozdrowionka
            jeszcze z Mińska smile
            • misia9944 do GOSI 29.01.06, 09:50

Gosiu u mnie wszystko w porzadku, naszczeście nie byliśmy na tych targach,
              Teraz dziękujemy Bogu, że Teść został w domku, a chciał iść, a Tesciowa cos
              przeczuwała i nie poszedł.

Ściskam buziaczki smile
              • mamusiamartusi do Angeliki 29.01.06, 14:30
                no to super Angeliko - dzieki za info w tej sprawie
                świetnie, że tesciowa go nie puściła - cieszę się ze posłuchał żony smile bo z
                facetami różnei bywa pod tym względem smilesmile - oczywiście to nie jest narzekanie
                na mojego - moj tez słucha smilesmile
                • misia9944 Do Gosi 29.01.06, 16:50

Hehe mój też słucha smilesmilesmile tak ma byc smile
    • op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 29.01.06, 16:55
      Witajcie folikówny!
      myślałam że juz sie Wam przedstawiałam ale jak widac nie, wiec spiesze donieść,
      mam na imię Paulina, mam 27 lat i jestem z Warszawy.
      nadal czekam na odpowiedni moment by zacząć testowanie a tym samym starania.
      Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
    • greta18 Buuuuuuuuuuuu 29.01.06, 22:35
      i nikt nie pocieszy "zamałpionej" Greci?? ...

I niech no kto się w końcu przyzna - KTO PRZETRZYMUJE BOCIANA????
      • ememik Re: Buuuuuuuuuuuu 29.01.06, 23:19
        Greta - to jak nikt się nie wyrywa to ja się rzucam do pocieszania - z braku
        laku lepszy rydz itp. smile))

Głowa i piersi do góry!!!

sama piszesz że ci się dziwnie cykl skrócił - więc może to jaskieś plamienie
        tylko.. jestes pewna tej @ ? teścik robiłaś?

ps. a bociana chyba meme13 złapała i nie puszcza - meme odsyłaj nam bociana do
        Wwy!!! smile))

pozdrawiam i juz chyba spać pójdę, bo mój już pochrapuje smacznie smile
        • monjan Re: Buuuuuuuuuuuu 30.01.06, 11:46
          bocian proszony przez lublin
          Greta nie przejmuj sie!
          nowycykl-nowa szansa!
          glowa do gory, ale piers do przodusmile
    • misia9944 Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 07:16

Mam pytanko gdzie nam sie podziała elka_78? sad
      wie ktos ????????
      • teresa96 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 07:36
        Dzień dobry wszystkim. Ale miałyście weekendy z przejściami, a mój nudny ale za
        to jak się wyspałam. Nareszczeie.
        Miłego dnia.
        • adrasteaa Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 07:44
          Witam po wydłużonym wekendzie piateczek wolny zyc nie umierać ale od dziś szara rzeczywistość
      • ememik Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 08:08
        Hejka Dziewczyny,

witam w poniedziałek... pół nocy nieprzespanej za mną.... nerwy mnie zżerają,
        bo dziś mnie trudne rozmowy w pracy czekają - trzymajcie kciuki, błagam o
        wsparcie i pozytywne fluidki!!!!

ps. qrcze znów rano folika nie wzięłam... za bardzo się do pracy spieszyłam -
        no i po co się do tej roboty sieszyć - pytam??? po co??? ehhh... no nic ...
        wieczorkiem wezmę smile
        • monako77 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 08:18
          i ja się melduję, trochę podziębiona, ale nie jest źle.
          Smutno mi z powodu katastrofy w Katowicach sad
          Pozdrawiam wszystkie Kobietki i miłego dnia.
          Monia.
          • pecia3 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 08:41
            Witam witam.Weekend minął w smutnym nastroju(katastrofa w Chorzowie), ale ja od
            rana mam dobry humorek,segreguje gazetki o dzieciaczkach, folik przyjęłam, a
            teraz przeglądam na allegro oczywiście co by tu przyszłej niuni i obecnej też
            kupić.Pozdrawiam
        • mjodzik78 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 09:02
          DŻEMDOBRY!wink
          nowy tydzień nam sie zaczyna, nie wiem kiedy minał styczeń...wink
          Weekend minał na zakupach do nowego mieszkanka w sobotę i lenistwie błogim w
          niedzielę...chyba jakies choróbsko sie na mnie czai bo gardło mnie boli, ale
          musze się trzymać!
          Ememik - trzymamy kciuki za twoje rozmowy w pracy!!! Obiecuje że wszystko się
          uda, jakby cos to zwal winę na mnie wink
          Greta - nie martw się, ten bocian juz na pewno leci do Ciebie!!! a że długo
          lecie to zrozumiałe, bo to z ciepłych krajów, nowy, świeży w tej pracy jeszcze,
          trzymam kciuki!!

wkrótce zaczynam nowy folik...ależ ten czas biegnie wink
          • adrasteaa Pytanko 30.01.06, 09:05
            Mam takie pytanie czy jak byłyście u gina to czy zlecił wam jakieś badania przed ciążowe czy tylko cytologia i do roboty smilesmile
            • aninka79 Re: Pytanko 30.01.06, 09:51
              Czesc dziewczynki jestem i ja.
              Smutno mi kiedy mysle o Katowicach, o tym ile osob zginelo, az wyc mi sie chce.
              Andrasteaa jeseli chodzi o przygotowanie do ciazy rozmawialam z moim ginem,
              poloznymi (moja mama byla polozna) i najlepiej zrobic podstawowe badania
              toxoplazmoza, cytomegalia, morfologia i do dziela. Znajomy mojej mamy
              stwierdzil, ze tez nie mozna za duzo czytac, bo naczytasz sie czesto pierdul a
              potem moga byc problemy. Podobnie z tabletjami jezeli bierze sie tabletki od
              kilku lat np 10 to np. powinno sie tabletki odstawic na miesiac wczesniej i
              probowac w pierwszym cyklu po bo wtedy jeszcze jest regularny, a potem zaczyna
              sie wszystko zmieniac i moga byc trudnosci, no ale co lekarz to inna szkola
          • mjodzik78 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 10:21
            Wyszło, że jestem nie czuła na tragedię w Katowicach, ale to nie prawda, owszem
            wczoraj było lenistwo, ale przy każdych wiadomosciach ryczałam jak bóbr, to co
            się wydarzyło jest straszne i ja bardzo to przeżywam...
            Musiałam się usprawiedliwić przed Wami dziewczęta, bo jak przeczytałam swój
            post to taki sielankowy był, ale tak nie jest w moim sercu wcale..;-(
            • ememik Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 11:09
              mjodzik - dzięki za słowa otuchy - i absolunie nie musisz się z niczego
              usprawiedliwiać, właśnie jak wszystkim smutno to ktoś powinien wnieść troszkę
              radości, szkoda że to dziś nie ja... sad
              ja jakbym miała dobry humor to bym to wam wszystkim od razu napisała, z
              załączeniem masy pozytywnej energii (żadkość w poniedziałek, no nie?)
              bo nie ma to jak się wpierać w smutnych czasach... przecież słońce w końcu
              wyjdzie zza chmur

no bo co w końcu, kurczę blade! tongue_out (ps. kto kojarzy ten tekst z "Mokołajka"? smile
              • monjan Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 11:51
                melduje sie po weekendzie
                pracowitym zreszta bo w piatek byla owulacjasmile
                folik lykniety
                • ceribella1 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 12:35
                  Gdzie jest Bocian!
                  Gdzie jest Bocian!
                  Dołączam się do postulatu Grety i bardzo proszę o skierowanie bociana w stronę
                  Warszawy, a Ursynowa to już szczególnie!smileObiecuję, że będę go trzymać nie
                  dłużej niż trzebawink
                  Folik łyknięty, w sercu żal i smutek
                  Ciepłe myśli w stronę Katowic pędzą.
                  pozdrawiam,
                  Agnieszka
                  • emma_sz Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 15:54
                    Witam wszystkich w ten paskudny, jak dla mnie poniedziałek uncertain Humor od wczoraj,
                    a w zasadzie od soboty jakiś nienajlepszy, co chwilę myślę o tragedii w
                    Katowicach, z resztą jak większość sad
                    Chyba najlepiej zrobię jak zjem obiad i po prostu położę się spać.
                    Folik łyknięty, po obiadku zamierzam jeszcze wypić herbatkę Hipp dla kobiet w
                    ciąży smile
                    • greta18 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 18:35
                      Troche późno, ale się melduję i ja.
                      Folik zażyty.
                      Dzień - gorzej niż fatalny - tragedia w Katowicach to raz, a "kochani klienci" w
                      pracy - to dwa, że o @ nie wspomne - to trzy.

Bocian, Bocian, Bocian - dawać bociana! Kapusta nie działa!

A;le umówilsmy sie z mężem, ze od dziś będziemy "na wszelki wypadek" - bzykac
                      sie codziennie w lutym! Co radzę i Wam - wszystkie starajace się smile

Idę powarczeć przy garach trochę, to moze mi przejdzie, papa
                      • nadya22 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 20:36
                        Oj mi tydzien zaczął się ciężko!Dopiero przed chwilką łyknełam folik(jak
                        zaczęłam czytać posty to sobie przypomnialam).Trzymajcie się dziewczynki
                        cieplutko!
                        Aha moja koleżanka jest w 5 miesiącu ciąży i mówiła mi ze niczym ktokolwiek
                        podejrzewal ze jest to ciotka zauwazyla ze wszystko leci jej z rak jest jakas
                        rozkojarzona i roztrzepana(ja tak ostatnio mam)haha i spytala czy przypadkiem
                        nie jest w ciazy!Ona nawet jeszcze nie wiedziala ze jest ale ciotka miala
                        intuicje!haha Któraś z Was tez tak miala w pierwszych tygodniach!?
                        • kordula3 Re: Witam w nowym tygodniu ! 30.01.06, 21:24
                          witajcie kochane!

nadya - u mnie było podobnie. tzn. gdzies dwa tygodnie przed testem moja mama
                          mówi do mnie: "no kochana, czyżbyś w ciąży była?" a ja na to: "no co ty mamo!
                          na pewno nie!" - a byłam juz wtedy w 6 tygodniu. no a test zrobiłam dwa
                          tygodnie później - jak sama mówiłam - tak dla beki. i wyszły dwie krechy jak
                          malowane! a ja sierotka nic a nic nie przypuszczałam - jakbym nie wiedziała
                          skąd się dzieci biorą, hihih smile))

gretko - ja dzis posłałam bociana do ciebie na poprawę humoru smile) bo ja chce
                          dopiero zajść po nastepnej @, która to ma zawitać w połowie lutego. chociaz kto
                          wie? może juz nie zawita. jak nawet wczoraj był sexik w 11 dc i bez
                          zabezpieczenia. a dzis jeszcze nie wiadomo jak sie skończy dzień. ale chyba
                          jednak powinnam troche pouważać, jak myslicie?

mam jeszcze do was pytanko, a propos aerobiku - czy na poczatku ciąży można
                          dalej intensywnie ćwiczyć? bo kończy mi sie karnet na zajęcia i nie wiem, czy
                          warto kupować, czy może lepiej w domku poćwiczyć?

i jeszcze się pochwalę, że dziś wpadłam na kilka minut do centrum handlowego,
                          odwiedziłam h&m, gdzie była kicha i smyka, gdzie zrobiłam super zakupy: dwa
                          sweterki, bluzeczka i spodenki cool club dla mojego synka i wydałam niecałe
                          74zł smile))) oj tak to ja lubię, a nie wchodzisz i za sam jeden swterek krzyczą:
                          69zł.

miłego wieczorku, ja jeszcze lece do kuchni po folik. paaaa!
                          • teresa96 Wtorek 31.01.06, 07:17
                            Dzień dobry śpiochy. Pobudka. Czas na wspólne folikowanie. Ja już melduje
                            zażycie. Biorę tak wcześnie w pracy bo później zapominam.
                            Miłego dnia.
                            • nadya22 Re: Wtorek 31.01.06, 07:47
                              Melduje sie!Folik zazyty.Grypa idzie!Z samego rana 38,4'C to chyba nie dobrze!
                              Co dopiero bedzie wieczor! sad Wczoraj bylam 1 dzien w nowej pracy,jak wrocilam
                              to myslalam,ze kregoslup mi wysiadzie!Wszystko przypisalam dlugogodzinnemu
                              staniu,a to grypka szla!No niezle chyba jestem uczulona na robote,bo poprzednio
                              tez tak mialam!
                            • adrasteaa Re: Wtorek 31.01.06, 07:47
                              Jakie śpiochy od dawna na nogach smilesmile Witam wszystkie folikujące. Życzę miłego dnia
                              • monako77 Re: Wtorek 31.01.06, 08:14
                                I ja wstałam o 5.45 !!! Folik zażyty wieczorem, niesteyy bez sexu bo mój ma
                                febry......... :<crying
                            • ememik Re: Wtorek 31.01.06, 08:40
                              hej,

ja też się melduję, folik zażyty wieczorem, ale też coś kiepsko się czuję.... w
                              nocy znów źle spałam i boli mnie głowa i gardło... a niestety do pracy trzeba
                              było przyjść...

zastanawiam się tylko czy takie przeziębienie może mieć wpływ na ew.
                              zagnieżdżanie się jaja (bo jestem w 20dc...)

pozdrawiam wszystkie dziewczyny, trzymajcie się ciepło i nie dajcie się
                              poodzie!!!
                              • mjodzik78 Re: Wtorek 31.01.06, 08:58
                                Witajcie Kobietki,

ja wczoraj zaopatrzyłam sie w duuuże opakowanie do folikowania, mam zapas na
                                uuuuu wink
                                Gardziołko mnie boli i mam nadzieję że to nie jest początek żadnej chorobywink
                                MIłego dzionka! Mi narazie nic z rąk nie leci niestety, bocian gdzies daleko,
                                nikt go nie widział wszyscy słyszeli...
                                Halo bociek, halo bociek! Mam żaby dla Ciebie ;-P..wink
                                • arabelka78 Re: Wtorek 31.01.06, 09:07
                                  I ja sie dzisiaj melduję. Coś widzę, że nam się te Folikówki troche jakby
                                  pochorowały. Tą gardełko, ta znów gorączkę...co jest??? Bronić się!!! Mnie co
                                  prawda wczoraj tez dopadły jakieś słabości, ale dzisiaj już jest OK.
                                  Ale co sie dzieje z Elką_78???? Czyżby ją położyło do łózka? Mam nadzieję, że
                                  nie. Chyba, że to w sprawie bociana to łózko, to rozumiemwink

Trzymajcie się cieplutkowink))
                                  • monjan Re: Wtorek 31.01.06, 09:29
                                    ja tez jestem
                                    lyknelam
                                    Greta dobra rada-bzykajcie sie jak macie ochote, a nie pod linijke
                                    my w tamtym cyklu codziennie a nawet 2razy dziennie i nie udalo sie

aa kochane mam problem-jestem 5 dni po owulacji, 21dc a ja wczoraj mialam lekkie
                                    plamnieni, dzis tez
                                    o co chodzi???nigdy tak nie było???
                                    • axela Re: Wtorek 31.01.06, 11:52
                                      A mnie sie dzis udalo i pamietalam rano zeby lyknac foiczek.
                                      Strasznie sie dziwie, bo tyle lat bralam tabletki i pamietalam a teraz o foliku
                                      zapominam.
                                      Zimno dzis u mnie i wieje.
                                      Pozdrawiam cieplo.
                                      Acha i jeszcze jedno. A jak Wasi mezczyzni sie zapatruje na folikowanie i
                                      starania???
                                      Musialyscie ich przekonywac?
                                      Moj chce, czyta "madre" ksiazki i zadaje pytania w stylu czterolatka, a ja nie
                                      znam odpowiedzi na wiekszosc tych pytan, ale co tam naucze sie wink))
                                      • agnieszkamonikaz Re: Wtorek 31.01.06, 22:44
                                        Oj , dziewczyny.To dziwne, ale chyba jakis wirus w powietrzu.Mnie dzis tez
                                        gardlo wysiadlo...I chyba jakiegos dola zlapalamsad
                                        • mkarusi Środę-czas zacząć 01.02.06, 07:02
                                          Hej dziewczynki dzisiaj ja jako pierwsza witam Was serdecznie w środowy
                                          poranek, odganiam od Was wszystkie doły i dołeczki, wiosna miejmy nadzieję
                                          już niedługo przybędzie, a jak wiadomo z nią bocianki(aby do wiosny),im więcej
                                          tym lepiej dla nas, ściskam Was i idę przebierać moją córcie (to dziewcze mi
                                          spac nie daje) pa
                                          • mjodzik78 Re: Środę-czas zacząć 01.02.06, 08:35
                                            Środkowy dzień tygodnia, a więc do weekendu juz tuż, tuż...wink Gardziołko boli
                                            niestety dalej, mkarusi odgoniła na szczęście doły i dołeczki, więc jest
                                            dobrze..czekamy na wiosenne bociany więc dziewczęta..wink
                                            Wczoraj zasiedzielismy sie z sąsiadami przy winku...i zapomniałam wziąć folik,
                                            oj skleroza w młodym wieku, ale dzisiaj bede pamiętac na pewno wink
                                            A co u Was sie dzieje? Może ktos widział jakiegoś wczesnego bocianka?
                                            • monjan Re: Środę-czas zacząć 01.02.06, 08:44
                                              hej dziewczyny!
                                              ja tez sie melduje w srode
                                              na razie, bo po poludniu moge nie miec czasu...

dzieki wam z slowa otuchy!fajnie ze trzymamy sie razem
                                              jeszcze bociana nie widzialam, ale jak bedzie w Lublinie szybko go odesle dalejsmile
                                              trzymac sie nie chorowac!!!
                                              • adrasteaa Re: Środę-czas zacząć 01.02.06, 09:01
                                                Witam wszystkich oj coś te wirusy fruwają mnie też dzis gardło pobolewa. Czas biegnie w zawrotnym tempie tyle co był poniedziałek a już zaraz będzie piątek
                                          • ememik Re: Środę-czas zacząć 01.02.06, 12:58
                                            Hej, hej! Melduję się i ja, folik wczoraj wiecz. łyknięty, zaraz się wybieram
                                            na przerwę obiadkową w pracy...

super że mogę tu zajrzeć i "usłyszeć" tyle przyjaznych słów... życzliwości
                                            nigdy za wiele, a dobry humor sprzyja zdrowiu.

Pozdrowionka dla wszysktkich, niech słoneczko dla wszystkich zaświeci - jak nie
                                            na niebie to chociaż w duszy smile
                                    • nadya22 MONJAN 31.01.06, 11:56
                                      CZASAMI PLAMIENIA WYSTEPUJA PRZY ZAGNIEZDZANIU SIE JAJECZKA!MOZE TO WLASNIE
                                      TO... smile
                                      • monjan Re: MONJAN 31.01.06, 12:14
                                        Nadya
                                        ale 4,5 dni po owu?? nie za wczesnie??podobno gdzies od 7 dnia
                                        oj cos zaczynam sie martwic...
                                        zobaczymy za 10 dni
                                        • nadya22 Re: MONJAN 31.01.06, 13:14
                                          Jak bylam u lekarza w piatek to mowil mi ze czasem plamienia wystepuja podczas
                                          owulacji,ale trwaja niby tylko gora 2-3 dni!Mowil mi tez ze podczas
                                          zagniezdzania sie jajeczka wystepuja czasami plamienia!
                                          • monjan Re: MONJAN 31.01.06, 13:16
                                            dzieki!
                                            mam nadz e to walsnie takie plamnienia aie np. z powodu ciazy pozamacicznej...brrr
                                            no to czekam
                                            • mjodzik78 Re: MONJAN 31.01.06, 14:35
                                              Monjan - apeluje o pozytywne myslenie!!!! trzymamy wszycy kciuki wink))
                                              • mkarusi Re: MONJAN 31.01.06, 14:44
                                                hejka. Będzie dobrze, myśl pozytywnie, wysyłamy super pozytywne fluidy, sciskamy
                                                dla dodania otuchy, buziaczki pa
    • mimi.bo do misia9944 :) 31.01.06, 12:34
      Witam serdecznie! Na chwilkę pojawiłam się w sobotę, dziś nadrabiam zaległości
      i się przedstawiam. Nazywam się Magdalena, mam 29 lat (jak to poważnie wygląda
      w piśmie!) i chyba na mnie już pora smile Teraz mam kryzys samopoczucia, bo jestem
      całkiem przeziębiona, boli mnie gardło i tak dalej... a chciałabym wyleczyc się
      domowymi sposobami. Pozdrawiam!
      • adrasteaa Witamy Magdo 31.01.06, 12:47
        Witamy a skąd jesteś??? Oj wszystkie chore co to jakaś epidemia herbatke z sokiem malinowym prosze sobie zrobić i siedzieć w cieple Pozdrawiam jeszcze tylko 2.5 h w pracy
      • misia9944 do Madzi :) 31.01.06, 13:06

No witamy witamy Magde smile
        Kuruj sie z tego przeziębienie !! POZDRAWIAMY smile
        Oddzywaj się do NAS smile
      • ememik do mimi.bo :) 31.01.06, 14:34
        Witam Cię Magdaleno - tym cieplej że też mam tak na imię smile

Ja też się próbuje wykurować "domowo" - ale na razie w pracy jestem to tylko
        herbatkę z sokiem malinowym piję. W domciu - ciepłe łożeczko + mąż...mmmm ale
        to dopiero ok 18.... buuuuuu sad

trzymajcie się ciepło, w taką pogodę z małym mrozem najłatwiej coś
        niedobrego "załapać" ... no i niestety mój stres w pracy tez się przyczynia do
        tego "dołka" dzisiejszego

pozdrawiam,
        Magda
        • kordula3 Re: odganiam od was wszytskie "dołki" 31.01.06, 15:10
          i choróbska! a fe, precz! zostawić nasze folikówki w spokoju! smile)

no, mam nadzieję, że choć trochę pomoże. trzymajcie się! paaa!
          • emma_sz Re: odganiam od was wszytskie "dołki" 31.01.06, 15:18
            Witam cieplutko moją imienniczkę Magdalenę smile
            Dziewczyny - nie dajcie się żadnej chorobie!!! Czosnek, mleczko z miodem i do
            łóżka smile Folikówki muszą być zdrowe, silne i odporne big_grin
            Ja póki co ( odpukać ) się trzymam i nie choruję, czego i Wam wszystkim życzę smile
            • kordula3 Re: FOLIKÓWKI - LISTA 31.01.06, 15:38
              nasza "adminka" się przeprowadza, więc postanowiłam pouzupełniać nasza listę.
              mam nadzieję, że niczego nie pomylę smile)

FOLIKÓWKI:

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
              kiedy-mama –
              op.wawa – Paulina - 27lat - Warszawa
              agulag26 –
              oliwka29 –
              fuzzyonggbridge –
              bellka –
              look29 –

nimeska –
              córeczka Majka 2.06.2002

ceribella1 – Agnieszka – Warszawa – początek starań od stycznia
              mariola314 – Mariola –
              nadya22 – Aneta – folik od listopada 2005 - początek starań marzec (?)

renne2 –
              wiolasb –
              axela -
              ememik - Magda - 28lat - Warszawa
              mimi.bo - Magdalena - 29lat
              joanna796 -

jakby się okazało, że wkradł się gdzieś chochlik krzyczcie smile)
              • greta18 Re: FOLIKÓWKI - LISTA 31.01.06, 17:13
                Dzis też późno, ale witam wszystki laski moje kochane!

Monjanku - bocian! bocian! bocian do Lublina!!!!! 3mam kciuki smile)

Wszystkie chore - wiecie co ja sie w piątek miałam? Pokręciło mi szyję i kark,
                tak że z bólu po ścianach łaziłam. Ale wtedy jeszcze miałam nadziję być
                zaciążona, wiec trwado sie trzymałam - nie mogłam brać nic p-bólowego. A na
                grypkę to polecam - czosnek, cebulę, miód, gorace mleko. Dużo zdrówka życze!

Buźka wszystkim!

PS czy wiecie , gdzie w W-wie mogę nabyc ten folik - co laski mówiły, ze tyle
                tabletek i taki tani?
                • ceribella1 Re: FOLIKÓWKI - LISTA 01.02.06, 08:41
                  Wita, witam pierwsza dziś jestem!smile
                  Folik łyknięty, kawka łyknięta, czas rozpocząć nowy dzień.Ba! Nowy miesiąc!
                  Ale ten czas leci! Dopiero Sylwester był! Jejka...
                  Miłego dzionka wszystkim folikówkom życzę.
                  • greta18 Re: FOLIKÓWKI - LISTA 01.02.06, 10:13
                    Coś mało aktywne jesteście ostatnio laseczki!

Witam, folik łykniety, kawa w trakcie.

Oby nam sie dziś spełniły marzenia!
                    • qlinek Re: FOLIKÓWKI - LISTA 01.02.06, 11:30
                      Witam Was po kilkudniowej nieobecnosci. Ale widze, ze wiecej nas chwilowo nie
                      ma... moze wszyscy pochorowani??
                      Mimo, iż mnie nie bylo to folik lykalam systematycznie, do tego codziennie
                      galaretka na moje zbolale kosci smile
                      MamusiuMartusi i Axelo, ciesze sie, ze Wam rowniez zrobilam smaka smile
                      Pozdrawiam cieplo, we Wroclawiu od dwoch dni odwilz, yupi!!! Mam nadzieje, ze
                      we Wrocku nie przycisnie weekendowy mroz!
                      Milego dnia!
                      • emma_sz Re: FOLIKÓWKI - LISTA 01.02.06, 13:07
                        Witam smile
                        Folik łyknięty z samego rana, muszę sobie niebawem kupić następne opakowanie smile
                        Dzisiaj weszłam na wagę i się przeraziłam! Przez tą zimę i te mrozy (
                        przynajmniej tak to sobie tłumaczęsmile przybyło mi prawie 2 kg!!Nie wiem jak to
                        się stało, ech. I tak się zastanawiam czy odchudzać się, czy nie?? W sumie za
                        bardzo się chyba nie opłaca, może wiosną same znikną?
                        Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia!
                        • ememik Re: FOLIKÓWKI - LISTA 01.02.06, 16:29
                          mi lekarz powiedział że odchudzanie może być przyczyną zaburzeń miesiączkowania
                          (bo odchudzałam się w zeszłym roku) ale myślę że mówił raczej o takich bardziej
                          drakońskich dietach

najlepsze jest np. pójście na basenik czy rower - no ale rower to jeszcze nie
                          teraz - i zimowy tłuszczyk zniknie na wiosnę smile
                          • mamusiamartusi FOLIKÓWKI :) 01.02.06, 17:41
                            hej jestem smile i zaczynam naszą listą

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
                            kiedy-mama –
                            op.wawa – Paulina – Warszawa -
                            agulag26 –
                            oliwka29 –
                            fuzzyonggbridge –
                            bellka –
                            look29 –

nimeska –
                            córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
                            wiolasb –
                            axela -
                            mimi.bo – Magdalena -
                            joanna796 –
                            ememik – Magda - Warszawa
                            • mamusiamartusi ale sie naczytałam ojojojoj 01.02.06, 17:42
                              kilka dni nieobecności i tyyyle czytania smile
    • matizka Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 01.02.06, 21:32
      Hej,

jestem w szoku rozmiarami tego watku.

A ja wlasnie też w styczniu kupiłam folik - staram sie pamietać, choć różnie
      wychodzi.

Chciałabym dzidzię w przyszłym roku jesienią więc zaczniemy się starać
      październik/listopad. Moja dotychczasowa córcia zaplanowana prawie co do dnia
      (urodziła się 9 miesięcy i 2 dni po ślubie smile

A więc sama mam 32 lata, Emilka 19 miesięcy i jesteśmy z Warszawy

Pozdrawiam

Matizka - Agnieszka
      • mamusiamartusi FOLIKÓWKI :) 01.02.06, 23:02
        Witaj Agnieszko! smile

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
        kiedy-mama –
        agulag26 –
        oliwka29 –
        fuzzyonggbridge –
        bellka –
        look29 –

nimeska –
        córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
        wiolasb –
        axela -
        mimi.bo – Magdalena -
        joanna796 –
        ememik – Magda – Warszawa
        matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006
        córeczka Emilka 19 miesięcy
      • adrasteaa Ja dziś pierwsza 02.02.06, 07:49
        Witam wszystkie folikowki i życzę miłego i cudownego dnia juz nie bawem wekend Pozdrawiam gorąco, mimo, że u mnie -5
        • monjan Re: Ja dziś pierwsza 02.02.06, 08:46
          witajcie dzis
          u mnie mniej -3
          tez sie zastnawiam co zrobic z tym tłuszczykiem zimowym-nie podoba mi sie...
          ale jak znam zycie sam znikniezawsze chomikuje kilka kg na zime i zrzucam na alto
          mam nadz ze teraz tez tak bedziesmile
          milego dnia!
          • mjodzik78 Re: Już luty 02.02.06, 09:40
            Witajcie,

czy Wam tez sie wydaje jakby ten czas strasznie szybko biegł....tydzień po
            tygodniu..juz minął styczeń, zaraz będzie wiosna wink
            Masz rację ten tłuszczyk zimowy zazwyczaj ma dar samoczynnego znikania na
            lato winkwiec będzie dobrze..wink
            Miłej pracy wszystkim!
            Mamusiumartusi - czekamy na relacje z przeprowadzki...jak poszło? ale przede
            wszystkim zyczenia szczęścia na nowym miejscu osiedlenia !!!!
            • emma_sz Re: Już luty 02.02.06, 10:17
              Witam,
              Ja też mam wrażenie jakby czas dosłownie uciekał mi przez palce. Nawet nie wiem
              kiedy styczeń przeleciał, a tu już luty. Ja już oczami wyobraźni widzę jak
              wiosna do nas nadchodzi smile Już niedługo!
            • mamusiamartusi przeprowadzka 02.02.06, 16:01
              Dominiko dzieki za zyczenia na "nowa droge życia" hihi
              przeprowadzka poszla sprawnie, mino, ze gratow mamy co nie miara smilesmile
              jeszcze nie wszystkie kartony rozpakowanie - ale za to meble juz pozkrecane i
              zaczyna sie robic coraz bardziej domowo smilesmile

Mam nadzieje ze lada chwila bedziemy sie czuli tutaj na prawde jak u siebie !smile

no no kwiecien maj powiadasz Angeliko ci się marzy ?? a co tam niechcbedzie
              szybko! chociaz kwiecien smile byle cieplutenkismile!

wiosno wiosno tesknimy
              z radoscia przeogromą cię ujrzymy! smile
              • ememik Re: przeprowadzka 02.02.06, 20:38
                hejka - jestem i ja, późno ale zawsze smile

mamusiomartusi - to dziś pierwsa noc w nowym mieszkanku, tak? chyba że czegoś
                nie doczytałam.... w każdym razie masz ode mnie życzenia zawsze dobrych i
                spokojnych nocy w nowym miejscu! No i dobrych sąsiadów oczywiście smile - co
                najmniej tak wspaniałych jak niektórzy moi Sąsiedzi. Są dla mnie jak
                przyjaciele, spotykamy się i pomagamy sobie wzajemnie w sprawach małych i
                dużych. Takich Ci życzę! Bo mieszkanko można wybrać, ale już sąsiadów - raczej
                nie... to prawie jak rodziców wink

ps. folik łyknięty przed chwilą, naprawdę gdyby nie forum to bym ciągle
                zapominała - dzięki wielkie za to!
                • agnieszkamonikaz depresja zimowa???? 02.02.06, 22:47
                  Dziewczyny, ratunku!Moj dobry humor chyba odlecial gdzies daleko, daleko....Nic
                  mi sie nie chce, chodze wsciekla jakas i mam wszystkiego dosc.Marza mi sie
                  wakacje...Oj, niech ta wiosna szybko przyjdzie, bo juz naprawde nie moge, no.
                  • qlinek Re: depresja zimowa - nic innego!!! 02.02.06, 23:20
                    To na pewno to! Bez dwóch zdań. Niestety na razie możemy się ratować doraźnie
                    tylko. Ja dziś zaaplikowałam sobie peeling kawowy, usmarowałam sobie łazienkę i
                    śmiałam się do łez z miny mojego męża jak mnie zobaczył całą czarną od kawy smile
                    Teraz mam skórkę jak pupcia niemowlaka i czuję się swietnie! A więc Agnieszko -
                    polecam!
                    Poza tym skończył mi się folik, muszę jutro zakupić nowe megaopakowanie.
                    MamusiuMartusi życzę miłego wicia gniazdka, mnie to czeka za parę miesięcy wink
                    A co z naszą Lenką?? może choruje biedactwo...
                    Spokojnych snów o malutkich dzidziusiach!!!
                    • agnieszkamonikaz kocham weekendy! 04.02.06, 19:52
                      To swietny pomysl z tym peelingiem!Wielkie dzieki qlineksmileMusze sobie jakis
                      zakupic, bo stary mi sie skonczyl.Oj, jak cudownie-sobota, niedziela...Juz mi
                      lepiej!Zaraz przychodza znajomi,wiec pewnie skusze sie na jakies winkosmileOj,
                      kiedy bedzie ten kwiecien??Mamusiamartusi- ta przeprowadzka to w tym samym
                      miescie?My przenosilismy sie 1,5 roku temu.Najmniejszy pokoik jeszcze nie
                      dopiety na ostatni guzik, ale powoli konczymy.Zreszta. bedzie czekal na
                      malenstwosmileBuziaczki dla wszystkich
                      • mamusiamartusi Re: kocham weekendy! 06.02.06, 10:40
                        hej hej do Agnieszkaminiakoz - z Mińska do Warszawy Radość - szkoda
                        pokochaliśmy Mińsk i mamy nadzieję tam jeszcze wrócić! smile, ale kasa (a raczej
                        jej brak hihi) i trza było się przeprowadzić..

misiu ach ta wstręciucha - szkoda zę zawsze nam tak krzyżuje nasze plany i
                        pojawia się nie proszonasad

Wybaczcie, ale jak na razie mało mam czasu na internet sad - tzw
                        POPRZEPROWADZKOWE SZALEŃSTWO smilesmile hihi - może ktoś chce zająć się uzupełnianiem
                        listy smile - będę oczywiście starała się zaglądać jak najczęściej, ale boję się,
                        że nie nadążę z uzupełnianiemsmilesmile
                • mamusiamartusi Re: przeprowadzka 03.02.06, 12:54
                  ememik, Madziu - wielkie dzieki za życzenia - sasiedzi wyglądają na fajnistych smile

agnieszkamonikaz - taaaaaaa ja tez chyba zimowo depresyjnie czy jakos tak sad
                  wiosno gdzies ty się podziała??? czekamy i czekamy!!!

monako - oj tak chcemy pachnaco i milutko szkoda ż edopiero za 2 miesiące ale
                  zawsze to lepiej niz za pol roKU smilesmile

arabelko - masz racje budowa domku potrafi ucieszyc i egipt wtedy nie potrezbny
                  ach marzy mi sie zeby tez moc kiedys zbudowac wlasny domek...

pozdrownka dziewczyny

a swoją drogą racją gdzie ta nasza Lenka???
                  Lenko jak czytasz odezwij się do nas bo tęsknimy!!!
    • pecia3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.02.06, 11:28
      Witam serdecznie Madzie.Dziś już czwartek, czas leci okropnie, ale może to
      dobrze bo już nie mogę doczekać sie wiosny.Mam już dość kurtek, szliczków i
      czapeczek.Co do kologramów to mi też troszkę przyby ło tzn. jakieś 3 kilo, na
      wiosnę na pewno je spale, ale powoli zaczynam się ograniczać w jedzonku a
      szczególnie słodyczy.Choć dodam że nie jem ich dużo.Folik biorę regularnie i
      właśnie dzię muszę kupić sobie to wieeeeelkie opakowanie tj.250 tbl.
      Pozdrawiam Was wszystkie obecne i przyszłe mamusie no i oczywiście tatusiów
      również.
      • axela Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 02.02.06, 12:11
        pozdrawiam i ja, prawie juz weekendowo i wyjatkowo, bo rano, melduje ze ja tez
        juz lyknelam sobie foliczek ;DDDD
        • misia9944 :):):) 02.02.06, 13:37

Hura już jest luty! Oby ten miesiąc również szybko zleciał,
          najlepiej żeby już byl kwiecień-maj smile
          P.S. Foliczek łykniety z rana.
          Trzymajcie się!!!!
          • matizka Rano 03.02.06, 07:21
            Hej,

pomyślałam o Was rano smile i przypomniałam sobie o foliku i łyknęłam już rano (a
            nie jak zwykle wieczoremsmile

Miłego dnia i do pracy !

Aga
    • monako77 Piątkowy poranek 03.02.06, 07:55
      Oj jak się wstawać nie chce. Ciepłe łóżeczko, ciepły mąż obok i marzenia senne,
      a tu nagle trzeba się o 5.45 zrywać... br.... tak, na wiosnę będzie lepiej.
      Jeszcze jakieś 2 m-ce i zrobi sie tak pachnąco i milutko. Ale co będzie za 2 m-
      ce? Ile z nas będzie nosiło pod sercem drugie bijące serduszko? Do tego czasu
      pewnie sporo.
      A ja mam dziś spotkanie - babskie pogaduchy z kumpelami.
      No i możliwośc wyspania się - w sobotę i niedzielę, ach !
      Buziaczki na cały weekend. Monia suspicious
      • monjan juz weekend-prawie... 03.02.06, 08:53
        ojej Monia jak ty wczesnie wstajesz!!!
        mnie tez sie nie chcialo, ale jakos...
        folik etz lykniety i tez pomyslalam sobei o Was
        a na depreche na cche jechac do Egiptu!!!
        na plaze!!!i slonce!!oj juz sie nie moge doczekac
        jeszcze miesiac i pojade! a co!!
        • monako77 Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 09:48
          no no no ... pozazdrościć. Ja za 2 tygodnie w nasze polskie góry, ale i tak się
          nie mogę doczekać - tam się wyśpię! Przywieź trochę ciepłego piasku w słoiku i
          powietrza z tego Egiptu.
          Ps. Ale masz fajnie - boskie lenistwo....
        • monako77 Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 09:51
          A wstawać muszę tak wcześnie bo : wyprawić dziecko do przedszkola trzeba, o
          siebie chwilkę zadbać - kawkę wypić i ... do pracy na 7. Folik łykam wieczorem
          po kolacji ( po 19). pozdrwaiam.
          • monjan Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 10:34
            jeszcze nie zazdroscic! jeszcze nie kupione
            ale powiedzialam-nie che szafek lazienkowych, chce egipt
            to miala byc nasz podroz poslubna ale sie nie udalo-wykanczanie naszego nowego
            mieszkania pochlonelo wszytsko
            teraz tez nie mam kasy-pozycze, ale pojade!
            moze nawet we 3???juz z kims w srodku??
            juz chce slonca!!!!
            ps. nienawdze wczesnego wstawania! 7 rano to srodek nocy!!!
        • ememik Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 10:10
          cześć wszystkim!
          już piątek, piatek , piątek smile))

fajnie macie że gdzieś niedługo wyjeżdżacie - ja niestety dopiero w sierpniu,
          ale myślę sobie że może już z brzuszkiem smile i już mi jakby lepiej z tego powodu

apropos wstawania - Monia ja też wstaję przed szóstą, niestety do pracki na
          7.30 prawie na drugi koniec W-wy jadę, no nie ma lekko...

• arabelka78 Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 12:03
            A my niestety nigdzie nie jedziemy w tym roku i w nastepnych raczej tez nie.
            Zaczynamy w tym roku budowe wymarzonego domku, wiec same rozumiecie. Ale tak
            sie na ta budowę cieszę, że żaden Egipt, ani Tunezja mnie nie skusząwink

Miłej reszty piąteczkuwink
            • pecia3 Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 13:20
              Ale ten tydzień minął!!!!!Super.Ja jak już pisałam jadę z moją rodzinką nad
              morze.Byliśmy tam z mężem 8 lat temu w Łebie i teraz chyba też tam
              pojedziemy.Tylko że teraz we trójkę.Mamy strasznie daleko bo aż 600 km. i
              własnie ta droga mnie przeraża ale ogólnie to już nie moge się doczekać.
              Pozdrawiam dużo słońca i radości życzę Wam.
              • greta18 Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 15:19
                Hejka wszystkim.
                Folik łyknięty.

Do MOnjan: BŁAGAM!! JAK BEDZIESZ W CIĄŻY (czego jak wiesz baaardzo gorąco Ci
                zyczę) nie jedź do żadnego Egiptu! Tam jest inna flora bakteryjna, która z
                ewentualnym zatruciem pokarmowym (tzw. "Zemsta faraona") moze skończyć się
                poronieniem. Tak właśnie otrzegają lekarze, więc lepiej wydaj inaczej ta kasę
                niz na wyjazd w ciąży do krajów arabskich.

Buźka!
                • misia9944 :( 03.02.06, 16:48

Witam Kochane "Folikówki", no i mnie dopadło jakieś przeziębienie
                  ledwo umię oddychać przez ten katar sad i główka boli ał ał.
                  Nici z weekendu sad
                  Ale WAM życzę udanego odpoczynku smile buziaki.
                  • ememik Re: :( 03.02.06, 17:31
                    hej dziewczyny!

jak spędzacie ten piątkowy wieczór?
                    ja nigdzie dziś nie wychodzę, bo mnie też coś ostatnio katar męczy i
                    jakaś "gardłowa sprawa" chyba dopada smile
                    na razie piję ciepłą herbatkę i może sobie jakiś film obejrzymy z moim m.

a więc misia9944 - polecam Ci również herbatkę z sokiem malinowym i cytrynką, a
                    najlepiej sobie czosnek zaaplikuj pod dowolną "świeżą" postacią, nie ma to jak
                    naturalne antybiotyki smile
                • monjan Re: juz weekend-prawie... 03.02.06, 19:00
                  Greta... nie rób mi tego...
                  nie mozna?? dlaczgo???ech...pewnie sie nie uda tera a jak sie nie uda to w
                  nastepnym cyklu gumki i Egipt jest moj!!!
                  okaze sie za tydzien
                  JA CHCE EGIPT!!!
    • mimi.bo Magdalenki!!! 04.02.06, 14:08
      Witam serdecznie wszystkie imienniczki i nie tylko! A wiecie, że długo nie
      lubiłam swojego imienia!! Dbam o zdrowie wciąż, choć z mizernym skutkiem. Muszę
      też dbać nad poprawą samopoczucia, bo z zimowych wakacji nici, mąż jest
      niezbędny w pracy sad Ja nie mam takiego problemu, bo nie mam pracy,tyle,że to
      nie jest powód do dumy. Pozdrawiam ciepło! Ach, napiszcie więcej, co to za duże
      opakowanie folika?
      • arabelka78 Re: Magdalenki!!! 04.02.06, 14:54
        Folik z firmy Puritan's Pride. Opakowanie zawiera 250 tabletek i kosztuje ok 15
        zł. Ja zapłaciłam 14,70 w Bielsku-Białej.
        Pozdrawiamwink
    • misia9944 Sobota 04.02.06, 14:17

Czesc, jak narazie katarek wciaz mam.
      Dziś ide na 17:00 zapalic znicza kolo nieszczesnej Hali Targowej sad
      bo jak wiecie mieszkam 10 min na nożkach od tych TARGOW KATOWICKICH.
      Udanego wypoczynku.
    • ememik Niedziela 05.02.06, 07:21
      cześć dziewczyny!
      jakoś spać nie mogłam dziś, mimo tego że nie trzeba było wstawać.... strasznie
      kusiło mnie dziś, żeby zrobić sobie test, ale byłam dzielna i nie zrobiłam, bo
      mam postanowienie, że dopiero jak @ nie przyjdzie to zrobię - czyli w środę

ale mam przeczucie z gatunku "odwrotnych" tzn. że nie jestem w ciąży sad
      pozdrawiam przy niedzieli

ps. przyznaję się - wczoraj zapomniałam folika.... ale już dziś wzięty smile
    • misia9944 Hallo gdzie Jesteście :) 05.02.06, 14:28

Tak jak wyżej gdzie Jestescie? Coś nasz wątek słabnie, a chyba
      tego nie chcemy tongue_out
      PoZdRaWiAm, CmOk CmOk

P.S.do: mamusiamartusi - tak mi się przesunął okres, że niestety
      starania mi sie rowniez przesuna z początku Kwietnia na koniec
      Kwietnia sad prawie maj!!
      Glupie @@@@@@@@@@@ !!! Krzyżuje mi plany wstręciucha. A ja juz tak
      czekam.

• adrasteaa Znów poniedzialek 06.02.06, 08:37
        Witam wszystkich w nowym tygodniu. Niestety znow zimno się zrobiło ehhh Gorąco pozdrawiam i życżę udanego dnia
        • monako77 Re: Znów poniedzialek 06.02.06, 08:44
          I ja się melduję. W sobotę pytałam w kilku aptekach o duże opakowanie foliku -
          faktycznie jest tylko na zamówienie. Muszę zamówić, nieporównywalnie niższa
          cena! Pozdrawiam Folikówki, niech wątek żyje !!! piszcie dziewczęta, piszcie!!!
          • monjan Re: Znów poniedzialek 06.02.06, 09:01
            ja tez witam poniedzialkowo
            melduje sie ze lyknelam
            martwi mnie tylko ostzrezenie Grety..
            ja chce Egipt!!!
            aa ktora testuje w sobote??
            • mjodzik78 Re: Znów poniedzialek 06.02.06, 09:54
              ahhhh, te poniedziałkowe ranki sa ciężkie...w Wielkopolsce szaro i zimno ;-(
              więc jeszcze gorzej...ale co tam trzeba jakos przeczekać te szarości i oby do
              wiosny....
              Kupiłam duże opakowanie...i cały czas zapominam o nim, małe nosiłam ze soba w
              torebce i pamiętałam cały czas o braniu, a teraz stoi w domku i zapominam rano
              a potem zapominam wieczorem...wink musze chyba nakleić na lustro jakis
              przypominacz..wink
              Z folikowymi pozdrowieniami wink
    • dzagaaa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.02.06, 08:58
      Witam wszystkie foliówki!!!
      Można się jeszcze dołączyć??
      Folik łykam od pożdziernika, a od stycznia sie staramy.
      A wiec mamy za sobą jedną nieudaną próbę i jesteśmy w trakcie intensywnych
      starń drugiej próby winkZa pierwszy razem naiwnie myslałam ze juz tak szybko nam
      sie udalo - miałam objawy wszelkie, albo chciałam je miec i sie
      doszukiwałam smile - no a potem czarna rozpacz....
      Pozdrawiam gorąco i życzę owocnych staran!!!!!
      Aga
      • pecia3 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.02.06, 09:19
        witam zerdecznie.I znowu poniedziałek,ale ta zima leci no i oczywiście bardzo
        dobrze.Folik łyknięty.Dziś mam pare sprawek załatwić ale na koniec dnia idę do
        fryzjera co oczywiście poprawi mi nastrój.Pozdrawiam
        • greta18 Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.02.06, 10:05
          Poniedziałek nam nastał Moje Panie,

1. Folik - łyku, łyk
          2. Kaffka - piciu, pić
          3. Homor - średnio, ale jest
          4. Sexik - bzyku, bzyk
          A dzidzia - mam nadzije, że sie robi.........

A na forum dla starajacych sie (zaciąnęla mnie tam Monjan) jest dosłownie "coś
          pięknego". Jak mam doła to sobie puszczam filmiki, ze szczególnym
          uwzglednieniem pierwszego.....
          media.health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html

Polecam!!

I ja sie pytam - gdzie jest Elka i MammusiaMartusi!!!
          • monjan Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 06.02.06, 10:11
            hej Greta!!
            kawka o tak...
            a seks?? rano??? kiedy??? wieczorem owszem
            ale rano? jak wy zdazacie do pracy???
            a filmy sa boskie...smile
            a moja dzidzia moze(?) rosnie??
          • monako77 Filmik 06.02.06, 11:02
            Greta - dzięki, też chciałam zamieścić tu ten link, (jestem po ogromnym
            wrażeniem, ale mi gdzieś umknął.
            Od dziś będę do niego wracać często, bardzo często.
            Miło wiedziećco tam w środku może się właśnie dziać... no no no...
      • monjan witaj dzagaaa 06.02.06, 10:12
        witamy!!
        uzupelnij nasza folikowa liste czyli napisz cos o sobie!!
        smile
        zyczymy owocnych staransmile
        • mamusiamartusi Re: witaj dzagaaa 06.02.06, 10:37
          cześć cześć ponawiam prośbę, własnie chciałam cię dopisac do listy smile
          • mamusiamartusi FOLIKÓWKI :) 06.02.06, 10:42
            no to moja ostatnia lista smile mam nadzieję, ze któraś z was się zgłosi na
            ochotnika hihi, żeby aktualizować listę.. a może czas na nowy wątek? a listę
            poprostu sobie tutaj zostawmy na pamiatkę big_grin

• mamusiamartusi Re: FOLIKÓWKI :) 06.02.06, 10:51
              synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
              kiedy-mama –
              misia9944 – Angelika – Siemianowice Śląskie - początek starań kwiecień/maj
              agulag26 –
              oliwka29 –
              fuzzyonggbridge –
              bellka –
              look29 –

nimeska –
              córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
              wiolasb –
              axela -
              mimi.bo – Magdalena -
              joanna796 –

dzagaaa – Aga – początek starań styczeń
            • monako77 Re: FOLIKÓWKI :) 06.02.06, 11:00
              Dlaczego to Twoja ostatnia lista? odchodzisz??? no coś Ty - nie wygłupiaj się,
              bo się przecież polubiłyśmy wszystkie... no...???
              • mamusiamartusi Re: FOLIKÓWKI :) 06.02.06, 11:19
                monako no co ty - nigdzi enie odchodze! tylko jak pisalam w jednym poście
                poniżej jakoś tak w poprzeprowadzkowym szaleństwie mam mało czasu na internet sad
                a zaglądać będę a jakże!!!!!!!!!!!!!!!!

PS nie mogę opuścić mojego pierwszego w życiu wątku, który się aż tak rozrósł smile
                hihihihi
        • greta18 Re: witaj dzagaaa 06.02.06, 10:40
          Do Monjan - rano, rano - jakoś mnie tak naszło (bo ja rano nie lubię, ale mój
          mąż - wręcz przeciwnie). Zupełnie wtedy inny dzień!
          Polecam wstanie te 30 min. wczesniej (my sie po prostu spóźniliśmy do pracy).
          hihi.....
          • monjan Re: witaj dzagaaa 06.02.06, 12:13
            o rety u mnie tez maz lubi rano a ja nie...zaspana po prostu jestem za bardzo...
            a do pracy i tak sie spozniam, takze jakbym miala jeszcze cos dzialac to w ogole...
            takie przyjemnosci tylko w weekendsmile
            NIE DA sie wstac 30 min wczesniejsmile
        • dzagaaa Re: witaj dzagaaa 06.02.06, 11:25
          Dzieki wilekie za powitaniesmile
          To miło wiedzieć ze nie jestem sama w staraniu smile
          Nie powiem - same starania sa bardzo przyjemne ;p, nadzieje i wiara ze może tym
          razem tez, ale to co potem jak przychodi @ to juz mniej..... A mysle ze my
          wszytkie tutaj najlepiej to rozumiemysmile Wiec razem raźniej!!!!!
          Aha, my staramy sie powiekszyc populacje Wielkpolski a dokładnie Poznaniasmile
          Pozdrawiam wszytkie i wracam do malowania (mamy remont!!!!! uncertain)
          • misia9944 Nowy tydzień i... 06.02.06, 13:49
            • mamusiamartusi Re: Nowy tydzień i... 06.02.06, 13:52
              i co i co??
              • misia9944 Re: Nowy tydzień i... 06.02.06, 13:53

Szybka jestes GOSIU heheh smile
            • mimi.bo Re: Nowy tydzień i... 06.02.06, 15:15
              Witam sredecznie w nowym tygodniu! Może i dla Nas nastanie wkrótce Nowe!!! W
              Częstochowie nawet na krótką chwilkę zagościło słonko i od razu zrobiło się
              przyjemniej.Wczoraj byłam na wystawie kamieni i minerałów i wciąż jestem
              jeszcze w "ochach i achach" nad pięknem poszczególnych. W oknie sypialni wisi
              sobie zakupiony nowy Aniołek z kamieniem górskim i On wie co ma mi przynieść...
            • ememik Re: Nowy tydzień i... 06.02.06, 20:22
              cześć dziewczyny!

melduję się i ja , coby nie było że zapomniałam o forum - jest to niemożliwe bo
              już sie od was uzależniłam smile

zawalona w pracy jestem ostatnio, no i czekam na @ .... niestety myślę że
              przyjdzie, czuję się dokładnie jak co miesiąc przed @ ...
              węc mi trochę smutno sad

ale nic to, zaniedługo będą nowe starania smile

buziaczki dla wszystkich!!!!

ps. a'propos 1 fimiku - przy takich powiększeniach mikroskpopowych wygląda to
              trochę obrzydliwie.... ale pewnie tylko ja to tak odbieram. cóż, może
              skojarzyło mi się ze zdjęciami mikroskopowymi wirusów wink
              • adrasteaa Wtorek 07.02.06, 09:20
                witam wszystkich w nowym dniu!! Greta a jaki to ważny link bo jakoś nie moge namierzyć??
          • misia9944 Nowy tydzień i... 06.02.06, 13:52

p.s. za szybko enter ;/
            miało byc nowy tydzien no i ruch wrocił do porzadku smile
            uwielbiam czytać co tam u Was slychac.
            Witam "dzagaaa" smile
          • mjodzik78 Re: witaj dzagaaa 06.02.06, 14:00
            Witamy na pokładzie kolejna Wielkopolanke... i powidzenia w remontowaniu, oby
            minął jak najszybciej, wiem co to znaczy wink
            • dzagaaa Re: witaj dzagaaa 06.02.06, 15:22
              Raz jeszcze dzieki za miłe przyjecie.smile
              U mnie remont w połowie - ale teraz to juz bedzie z górki bo po pierwsz w koncu
              beda efekty przyjemne dla oka np plytki a po drugie czarna i brudna robota za
              nami.
              Jak widac u nas po kazdym wzgledem pracowicie wink!!!!
    • greta18 Baaaaardzo ważne!!!!! 06.02.06, 20:13
      Słuchajcie - bardzo wazne!
      Na wspomnianym forum dla starajacych się, któe baaardzo polecam, znalazłam super
      waznego linka forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585
      Polecam lekturę.
      • greta18 Re: Baaaaardzo ważne!!!!! 07.02.06, 09:39
        Słuchajcie - bardzo wazne!
        Na wspomnianym forum dla starajacych się, któe baaardzo polecam, znalazłam super
        waznego linka forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585

Polecam lekturę.

PS moij zdaniem posty zaczynaja swirować - i pojawiać sie w różnych miejscach.
        Wiecie moze dlaczego?
        • monjan Re: Baaaaardzo ważne!!!!! 07.02.06, 10:20
          hmm zy ten wazny link to do miyoki???
          o obalaniu mitów??

eje ej nie przywitałam sie dzisiaj! wiatm wAs drogie panie!
          folik byłsmile
          melduje sie z rana-potem moge nie miec czasu
          jakis głupi wymyslil prace i musze pracowac...sad
          paa
        • monako77 Hej! 07.02.06, 10:20
          Wczoraj wysłałam męża do osiedlowej apteki celem zamówienia kwasu foliow.
          PURITANS i wiecie co Gruba Pani Magister mu odpowiedziała:
          -" Na takie duuuże szpitalne opakowanie to jest potrzebna recepta" !!!
          Nie mogłam! Pewnie Gruba Pani Magister nigdy nie planowała tak rozsądnie jak MY
          swoich dzieci, i nie wie że raczej do skonsumowania przed jak i w trakcie
          ciąży ??? Jestem oburzona ale śmiać mi się chce...
          Dziś idę sama do innej apteki.
          Great - dzięki za linki, przydadzą się, mój się otwiera w pierwszym poście. Pa!
        • adrasteaa Re: Baaaaardzo ważne!!!!! 07.02.06, 10:20
          Przepraszam cie greta ale chyba jestem ograniczona ale o jaki wazny link chodzi oprocz tego co podajesz czyli do forum dla starajacych sie czy chodzi ci o jakis konkretny watek??
          A jeśli idzie o te posty musisz sobie wcisnąc ustawienie badz od najstarszego badz od najnowszego bedziesz wtedy miala pokoleji smilesmile
          • monako77 Re: Baaaaardzo ważne!!!!! 07.02.06, 12:37
            a co powiecie na to :www.noworodek.pl/child/index.php?ms=3&art=46???

Mam nadzieję, że się wklei... suspicious
            • adrasteaa fotki 07.02.06, 12:45
              odlotowe smilesmilesmile
              • mamusiamartusi Re: fotki 07.02.06, 13:08
                nonoo fajne! ja też tak szukałam różności przez i w pierwszej ciąży teraz jakoś
                czasu mniej smilesmile
                • greta18 Re: fotki 07.02.06, 14:35
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=12032890&v=2&s=0

Buuu mam nadzieję, że teraz zobaczycie go , bo ja nie wiem co sie z nim działo
            • dzagaaa Re: Baaaaardzo ważne!!!!! 07.02.06, 15:38
              Fajowe są te zdjęcia!!!!!
              Witam wszytie Panie w dniu dzisiejszymsmile
    • misia9944 :) 07.02.06, 22:09

Witam wie któraś z Was co się dzieje z Lenką (elka_78) dawno jej
      u nas nie byłosad
      P.S. Ale dzisiaj zamiecie na dworze buuuu zimno !
      Foliczek oczywiscie z rana łyknięty.
      • monjan pierwsza!! 08.02.06, 08:58
        dzisiaj
        witam Panie jak humor??
        bo ja dzis nie wytrzymalam i testowalam-13 dpo
        no i oczywiscie nici...
        ale przynajmniej moge jechac go egiptu! nie Greta??
        milego dnia
        folik był
      • pecia3 Re: :) 08.02.06, 09:03
        Witam.Ja również potwierdzam łyknięcie folika.Pogoda rzeczywiście bardzo
        śniegowa i zamieciowa.Nie chce się z domu wychodzić, ale jak trzeba to trzeba-
        muszę iść dzisiaj na zakupki.
        Pozdrawiam Was wszystkie.
        • monako77 Re: :) 08.02.06, 09:43
          A ja już pomału żyję wyjazdem. Ciągle się zastanawiam czy tam nie będę ciągle
          spać... ? okaże się niebawem!
          Pozdrawiam wszystkie fajne folikówki!
          • mamusiamartusi Re: :) 08.02.06, 11:06
            hej hej dzieńdoberek folikówny!
            miłego dzionka wszystkim!
    • mimi.bo Re: :) 08.02.06, 11:37
      Witam i pozdrawiam w ten deszczowy dzień. Ale co tam pogoda ważne jest
      słoneczko w sercu!
      • qlinek Re: wielkie folikowe zakupy 08.02.06, 13:20
        Witajcie folikówki! Właśnie zakupiłam całe, wielkie opakowanie kwasiku
        (Puritans Pride). Będzie co jeść. Jestem zszokowana ceną ponieważ zapłaciłam za
        nie 13,50 zł! Mam nadzieję, że to mi już wystarczy aż do zafasolkowania smile

We Wrocku krajobraz niczym epoka lodowcowa, ludzie jeżdżą po chodnikach, aż mi
        żal starszych osób. Ja sama szłam i trzymałam się płotu, co dopiero oni.
        Ale jeszcze troszkę się wytrzyma!

Widzę, że humorki Wam dopisują smile to dobrze,

pozdrawiam serdecznie i papa
      • misia9944 :) 08.02.06, 13:22

Ja też witam, u mnie rowniez pada deszczyk ale kij z nim tongue_out

• greta18 Re: :) 08.02.06, 16:23
          Hejka, witam w dniu dzisiejszym.

Robotą jestem zawalona, wiec dopiero teraz. Oczywiście łyknęłam folik smile

Nie mam pojecia co sie dzieje z tym wklejaniem. mam ustawione posty
          hronologicznie, a najduje je jakos dziwnie wklejone - gdzi indziej niż było. Ja
          myślę, ze to wina tasiemca 700 - postowego. Moze rzeczywiscie czas i pora
          założyć nowy watek, co? Nie chciałabym broń Boże się wtrącac mamieMartusi w
          zarządzanie, ale taka mał proposal.
          Buźka!
    • dzagaaa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 08.02.06, 20:30
      Dobry wieczór Folióweczki smile
      Jak tam nastroje w dniu dzisiejszym? Ja mam mały dylemacik - dzis 25dc, jutro
      ide do dentysty i powinnam wczesniej potestowac zeby wiedziec co ew powiedziec
      dentystce. Z drugiej strony wcale nie mam jeszcze ochoty bo cos przeczucie
      srednie a nie chce sie pozbawiac jeszcze nadziei - potem i tak sie bede łudzic
      ze moze za wczenie!
      Za to pogoda sprzyja temu zeby wieczorkiem wskoczyc pod kołderkę i
      pobróbować wink)))
      Pozdarwiam cieplutku
      Aha, folik wzietysmile
    • misia9944 Czwartek 09.02.06, 06:58

Czesc wszystkim "Folikówka"! Dzis juz czwartek bardzo bardzo sie z tego
      ciesze bo tylko dzis pojde do pracy jeszcze krociutko bo do godz.13 i jutro
      mam wolne huraaa i dlugi weekend.
      Foliczek łyknięty.
      P.S.Dzis swiętujemy bo "Tesc" ma urodzinki a jutro moj facet smile
      Pozdrawiam mocniutko smile
      • adrasteaa Jeszcze dwa dni do wekendu 09.02.06, 07:39
        A w zasadzie to jeden bo dzisiejszego dnia to juz nie licze jak sie zwlekłam z łożka to już sukces Pozdrawiam gorąco
        • monako77 Witam! 09.02.06, 07:51
          Dziewczyny, wczoraj zakupiłam duze opakowanie kw. foliowego (Puritan's)
          oraz...: test!!! Ale najwcześniej chcę zrobić w sobotę, obym tylko wytrzymała
          do tego czasu... korci mnie niesamowicie. CZuję się dziwnie, jestem zmęczona,
          rozdrażniona, ale też... szczęśliwa. Zobaczymy w sobotę czy naprawdę będę mogła
          się cieszyć - napiszę Wam dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki, gorące
          buziaki. Monia.
          • monjan Re: Witam! 09.02.06, 09:02
            ja tez sie witam
            folik był
            do dzagaaa-spokojnie idz do dentysty i zrob porzadek z zebami
            chodzi o nie leczenie kanalowe głownie, ale zwylke jest ok
            mozesz ze znieczuleniem bez nor adrenaliny
            jak cie zapyta czy jestes w ciazy powiedz ze nie wiesz, bo sie staracie
            ale zeby wylecz
            ps. ja tez niedawno bylam, a info jets od dentystki pozdr
            • axela Re: Witam! 09.02.06, 11:11
              Ja tez witam Was czwartkowo, jeszcze tylko 1.5 dnia i weekend.
              Folik lykniety (udalo mi sie nie zapomniec)
              Jakies plany na weekend ciekawe?????
              Ja chyba zostane w domu, buuuuu ucho mnie boli!
              • mjodzik78 Re: Witam! 09.02.06, 16:17
                czesć kobietki!
                ja juz po folikowej dawce dzisiaj, czekam na weekend, jutro wolne, a w sobote
                udajemy sie z moim mężem na bal walentynkowy, wiec mam zamiar troszke poszaleć,
                co tam wolno mi nie?
                Miłego weekendu i do przeczytania w poniedziałek.
                Trzyamjcie się ciepło i pamietajcie o foliku.
                Za te które testuja trzymam kciuki niech bocian do was leci i przyniesie
                upragnione dzieci....ale mi sie zrymowało..wink hihih
                • ememik Re: Witam! 09.02.06, 22:09
                  Hej dziewczyny!
                  jestem i ja... żeby nie myśleć o tym czy @ przyjdzie czy nie przyjdzie to
                  ostatnio rzuciłam się w wir pracy i zajęć domowych

no i zrobiłam test - 1 kreska sad... nawet cienia drugiej....
                  ale na razie @ nie ma, więc może zakupię drugi? (ale objawów ciąży brak - a z
                  drugiej strony objawów PMS też brak więc troszkę zagubiona jestem...)

na koniec melduję że folik wzięty smile

pozdrawiam wszystkie folikówki!
                  • adrasteaa Piątek nareszcie 10.02.06, 07:43
                    Witam i zycze udanego dnia i wekendu smilesmile
                    • greta18 Re: Piątek nareszcie 10.02.06, 08:48
                      Dzień Dobry,
                      ufffffffffffffffffffffffffffff
                      piąąąąąąąąąąąąąąąąątek!

Folik - obecny

Miłego dnia wszystkim.

G.
              • pecia3 Re: Witam! 10.02.06, 09:27
                Witam cieplutko Was wszystkie.Dziś już piątek-super.Ja dzis ide na usg ale
                niestety nie zobaczę na nim dzidzi tylko kamienie w woreczku.Dziś może okaże
                się czy na pewno mam mięć zabieg usunięcia woreczka czy nie.Jak dziś p.doktor
                mi nie powie to w poniedziałek ide do chirurga.A jutro imieniny u siostry męża.
                Folik łyknięty mam już duuuuże opakowanie Puritans Pride.Pozdrawiam u życze
                powodzonka testującym. Pa
                • demika Re: Witam po raz pierwszy:) 10.02.06, 10:47
                  Witam dziewczynysmilePrzyjmiecie mnie pod swoje skrzydła?Folik biorę od połowy
                  grudniasmile Starania zaczęliśmy w 1 stycznia i jak do tej pory bez skutku..
                  Pozdrawiam serdecznie
                  • monjan Re: Witam po raz pierwszy:) 10.02.06, 11:08
                    witaj demika!
                    przedsatw sie to cie dopiszemy do listysmile
                    ale sie ciesze ze weekend!!
                    folik był
                    • demika Re: Witam po raz pierwszy:) 10.02.06, 11:20
                      A więc się przedstawiamsmile
                      Dominika(27lat).Mieszkam w Warszawie.Jestem mamą 1,5 rocznego Igora.Drugi cykl
                      majstrujemy małemu rodzeństwo ale narazie bezskutecznie.
                      Folik łykam-obowiązkowo raz dzienniesmile
                      • mkarusi Witam 10.02.06, 12:49
                        Witam Was dziewczyny po dłuższej nieobecności, moje dzieciątko jest takim
                        urwiskiem, że brak mi czasu, bardzo muszę na Nią uważać. Troszkę już byłam
                        ciekawa co tu piszecie, uspałam małą i jestem.

Witam nowe dziewczyny na forum.

Fajnie ,że już jest nas tak dużo.Czy u Was też jest dzisiaj tak brzydko, we
                        Wrocku paskudnie, szaro i cos pada, ale na szczęście nasrój jak zwykle
                        dopisuje,pozdrawiam i przesyłam wielki usmiech pa
                        • myszka2312 Re: Witam 10.02.06, 13:24
                          Cześć dziewczyny.Tyle razy ten wątek czytałam, ale jakoś zapominałam się do Was
                          dopisać. Folik łykam już dobre 4 miesiące i staram się staram. Życzę Wam miłego
                          weekendu i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do grona "folikówek". Mam na imię
                          Ewa.
                          • mamusiamartusi Re: Witam 10.02.06, 14:00
                            witam witam nowy "narybek" hihi

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
                            kiedy-mama –
                            agulag26 –
                            oliwka29 –
                            fuzzyonggbridge –
                            bellka –
                            look29 –

nimeska –
                            córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
                            wiolasb –
                            axela -
                            mimi.bo – Magdalena -
                            joanna796 –

demika – Dominika – Warszawa – początek starań styczeń
                            syn Igor – 18 miesięcy

myszka2312 – Ewa – początek starań

pozdr dla wszystkich dzielnie folik bioracychsmile
                            • viki333 Re: Witam 10.02.06, 15:44
                              Witam .... jestem nowasmile)) i dlatego mogę zadawac głupie pytania, prosze o
                              wyrozumiałość. My stramy się juz 6 miesięcy i nic. Co to jest ten "fiolik?"
                              • arabelka78 Re:Do Viki333 10.02.06, 15:56
                                Folik to kwas foliowy. Jego zażywanie przed i na początku ciązy zapobiega
                                ewentualnym wadom cewy nerwowej u płodu, która moze powodowac rozszczep
                                kręgosłupa i inne takie dziadostwa.
    • dzagaaa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.02.06, 14:23
      Hej hej folióweczki!
      W Poznaniu dziś piekna pogoda, slonko slicznie świeci - od razu lepiej sie robi
      na sreduszku!!!
      Folik... musze wziasc bo dzis jeszcze nie było smile
      Pozdrowionka
      • agnieszkamonikaz Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.02.06, 15:14
        Witajcie!!Mam dzis humor rewelacyjny, bo wreszcie nadeszly ferie!!!2 tygodnie
        luzu i spokoju..Uff...Zrobie wreszcie zalegle porzadki, posegreguje notatki i
        wreszcie sie wyśpie.Nie chce nawet myslec o pracy.Folik wziety-melduje
        poslusznie.Trzymajcie sie cieplutko kobietki.Buziaczki
        • misia9944 od dziś "folikowe" przygotowania :) 10.02.06, 15:54

Witam w ten piękny piątek smilei zarazem pozdrawiam WSZYSTKIE
          Folikówki, buzioki.
          P.S. Ale nas dużo smile
    • arabelka78 Re: Do Viki333 10.02.06, 15:59
      Folik to kwas foliowy. Jego zażywanie przed ciążą i na jej początku zapobiega
      ewentualnym wadom cewy nerwowej u płodu, które moga spowodować rozszczep
      kręgosługa i inne takie dziadostwa. Chrońmy nasze maleństwa zanim jeszcze są na
      świecie.
      • agnieszkamonikaz Re: Do Viki333 10.02.06, 16:06
        Witamy Viki333!Arabelka juz wszystko napisala.Musisz kpniecznie kupic
        opakowanie!!I zapraszamy do nassmile
        • emma_sz Weeeekend!!! 10.02.06, 17:24
          Witam serdecznie nowe 'folikówki' smile
          Nie było mnie trochę ale miałam urwanie głowy i nie miałam nawet
          kiedy 'skrobnąć'. Musze się przyznać, że podczas tej mojej kilkudniowej
          nieobecności zaczęły nachodzić mnie dziwne myśli, czy może jednak nie odsunąć
          tych starań trochę w czasie...Do żadnego sensownego wniosku jednak nie doszłam,
          w sumie do lata jeszcze trochę czasu, poczekamy i zobaczymy jak będzie.
          Przestaje smęcić i życzę wszystkim udanego weekendu!!
        • misia9944 Może uzupełnimy liste ?? 10.02.06, 19:44

Wlaśnie pomyslałam, że fajnie by bylo gdyby nasza lista byla uzupelniona
          żeby bylo na niej widac, która z Nas kiedy zaczyna starania, a niestety
          nie każda z Nas podała taka informacje smile
          Pozwolę sobie wymienic te "Folikówki" :
          -pacynka27 -kiedy-mama
          -op.wawa
          -agulag26
          -oliwka29
          -fuzzyonggbridge
          -bellka
          -look29
          -nimeska
          -mariola314
          -carla25
          -nadya22
          -renne2
          -wiolasb
          -axela
          -mimi.bo
          -joanna796
          -ememik
          -myszka2312
          Bardzo bym się cieszyła gdybyscie sie odezwały i napisały od kiedy
          zaczynacie starania smile Pozdrawiam ANGELIKA
          BUZIAK smile
          • pecia3 Sobotka jestem pierwsza!!!!!!!!!!!! 11.02.06, 09:00
            Witam.Dziś ja jestem pierwsza ale folika jeszcze nie łyknęłam.Zaraz po niego
            idę, żeby nie zapomnieć.Zaraz biorę się za małe porządki i ide na zakupki.Fajną
            pogodę mamy więc troszkę pospaceruję z córcią.
            Pozdrwaiam Was wszystkie folikóweczki i wesołego humorku życzę.
          • fuzzyonggbridge Re: Może uzupełnimy liste ?? 12.02.06, 20:04
            ok. starania zaczete w styczniu.
            • adrasteaa Nowy tydzień 13.02.06, 07:41
              Witam w nowym tygodniu ehh niestety dzis 13 mam nadzieje ze nie bedzie pechowy a na wszelki wypadek trzeba odpukac puk puk puk Życze udanego dnia
              • misia9944 Re: Nowy tydzień 13.02.06, 17:04
                No niestety dla mnie 13 byl pechowy !
                Nie skasowalam biletu no i kanar mnie spisal!
                Oj oj.

• monjan Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 09:24
              Fuzzy \podaj nam swoje imięsmilei skad jestes(tzna ja wiem, ale ty to napisz)
              pozdr
          • myszka2312 Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 08:11
            Witam. To mój trzeci cykl starań.Pozdrawiam Was "folikówki".Ja swoja porcję
            wzięłam rano przed pójściem do pracysmile
            • greta18 Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 08:47
              Dzień Dobry Wszystkim Pięknym Paniom!
              Piekny dzień nam nastał smile Folik łyknięty i pęłnbą piersią do przodu!

Słuchajcie jak ja nie cierpię poniedziałków, i to w dodatku 13!! Pocuieszające
              jest to, ze jutro mamy z mężem 6 rocznicę poznania!!

Miłego dnia i tygodnia dla wszystkich!!

Greta.
              • monjan Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 09:25
                Greta jaki optymizm!! az zarażasmile
                ja tez witamsmile
                folik był
                zamowialm wieeelkie opakowanie puritan's pride za 14 zlsmile
                bedzie na dluzej
                milego dnia
            • mimi.bo Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 12:38
              Jestem na wezwanie! Nie było mnie trochę, ponieważ mój komputer mi się
              sprzeciwił. Co do starań, to myślę o marcu, może uda mi się zostać mamą jeszcze
              w tym roku! A jeśli nie to przyszły też jest dobry.
              Ach, przygarnęłam kota. Albo inaczej On się po prostu wprowadził, nawet mój
              pies go zaakceptował! Nie miałam nic do gadania. Tyle ,że w związku z tym muszę
              chyba zrobić dodatkowe badania (toksoplazmoza).
              Pozdrawiam, pa
              • mamusiamartusi Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 12:46
                Angeliko smile świetnie że zaczęłaś "napominać" do uzupełnień listy - ciesze się ,
                że masz ochotę sie tym zająć!! Powodzenia w ściganiu nie podających danych smile i
                w uzupełnianiu listy

i miłego dzionka dla wszystkich!
                • misia9944 Re: Może uzupełnimy liste ?? 13.02.06, 17:08
                  A cześć Gosiu cześć smile
                  No będę się strała zeby dziewczyny uzupełniały liste smileBuziok
                  dla Martusi tez smile
    • misia9944 NASZA LISTA :):):) "Folikówki" 13.02.06, 17:24
      No to przejmuję pałeczke po Gosi smile(mamusiamartusi)

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
      kiedy-mama –
      agulag26 –
      oliwka29 –
      fuzzyonggbridge – początek starań styczeń
      bellka –
      look29 –

nimeska –
      córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
      wiolasb –
      axela -
      mimi.bo – Magdalena - starania od marca
      joanna796 –

myszka2312 - starania trwają (3 cykl)
      • ememik Re: NASZA LISTA :):):) "Folikówki" 13.02.06, 18:31
        cześć Dziewczyny!

chwilkę mnie nie było ale już jestem!
        troszkę miałam dołek bo wstrętna @ jednak przyszła... a już miałam nadzieję, bo
        się nigdy wcześniej nie spóźniała...
        ale nic to, zaraz następne starania się zaczną smile

ps. co do uzupełnienia listy misi9944 - wydaje mi się że pisałam że staramy się
        od stycznia, ale co szkodzi drugi raz napisać wink

pozdrawiam
        Magda
        • misia9944 NASZA LISTA :):):) "Folikówki" do Madzi (ememik) 13.02.06, 19:14

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
          kiedy-mama –
          agulag26 –
          oliwka29 –
          bellka –
          look29 –

nimeska –
          córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
          wiolasb –
          axela -
          joanna796 –
          ememik – Magda – Warszawa - starania od stycznia

Juz Cie dopisalam, pozdrawiam.
      • honiapat chcę dołączyć 15.02.06, 15:50
        wczoraj zaczęłam drugie opakowanie... i próbujemy
    • op.wawa Re: od dziś "folikowe" przygotowania :) 13.02.06, 17:58
      kochane folikówny
      6 dzien z testami owu póki co nic z nich nie wynika, mam nadzieje ze mi ich
      starczy i wreszcie uda sie wyznaczyc ten wazny dzień a tym samym uda sie mocno
      popracowac nad zasianiem fasolki no i uda sie ja wreszcie wychodowac.
      trzymjacie kciuki!!!
      pozdrawiam serdecznie
    • misia9944 14.02.2006 14.02.06, 06:51

Witam, dziś taki piękny dzien,aż chce sie wstac smile
      P.S. greta18- Wszystkiego Najlepszego z okazji 6 rocznicy
      poznania smile dla Ciebie i Męża. Spełnienia Marzeń !!!
      P.S foliczek wlasnie łyknęlam, uciekam do pracy.
      Wszystkim zycze aby te Walentynki były niezapomniane.

• demika Re: Ja też proszę o dopisanie:) 14.02.06, 09:11
        Wpisywałam się wcześniej a na liście mnie nie masad
        • greta18 :-))) 14.02.06, 09:33
          Do Misi - dziękuję Kochana za pamięć!! Comki

Folik - łyknięty
          Humor - 7 na 10, wiec w miarę OK
          Złamany obcas - 1, dziś rano, jak biegłam do tramwaju - niech to szlag. A tik
          taków nie miałaM! Ciekawe jak ja do domu wróce, chyba w pantofelkach, które mam
          w pracy, hihi

Czy oglądałyscie wczoraj "Rozmowy w toku"?
          Było o bezpłodnosci i in vitro. No szlag mnie trafiał, bo Drzyzga zaprosiła
          jakiś kolesi - głoszących teorie, że to nie etyczne! Bo zarodki zapłodnione sie
          wyrzuca. Co jest nieprawdą - o czym zaświadczyło kilka kobiet, które poddawąły
          sie in vitro. Mówie Wam, mięsem sie narzucałam wczoraj jak szewc!

A wczoraj jeszcze zakupiłam kwoas foliowy Puritan's Pride. Zaplaciłam 13,80 zł!
          Genialnie!
          www.puritan.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=23

Pozdrawiam,
          Greta
          • mjodzik78 Re: :-))) 14.02.06, 11:01
            Czesc kobietki!

Folik zaraz bedzie wziety wink
            Dzis walentynki wiec wszystkich Wam życze zeby spelnilo sie Wam jak najszybciej
            marzenie zakochanych w fasolkach wink
            Greta - Tobie i mężowi życze "stosunkowo" udanego wieczoru wink
            Trzymajcie się ciepło w ten zimny dzień gorących uczuć wink
            • monjan najlepsze walentynkowe życzenia 14.02.06, 11:43
              dla miłośniczek folika z okazji Światowego Dnia o Wrodzonych Wadach Sercasmile
              • pecia3 Re: najlepsze walentynkowe życzenia 14.02.06, 12:54
                Wszystkim emamom i etatom oraz przyszłym emamom i etatom życzę dużo miłości i
                wiele radości w dniu św.Waletego(i nie tylko oczywiście)oraz doczekania się
                wymarzonych fasoleczek.Dziewczyny łykajcie foliczek i czasem coś skrobnijcie na
                naszym świetnym forum, które się szybciutko rozrasta.
                Pozdrawiam i życze miłego dnia i wieczoru.
            • mjodzik78 Re: Środek tygodnia...;-) 15.02.06, 09:06
              Czyzbym dzisiaj była pierwsza mimo że nie jestem rannym ptaszkiem wink
              Pewnie wszystkie rano były zajęte "sadzeniem" fasolek wink)) oby owocniewink))
              Pieknego dnia Wam zycze, pełnego słońca i samych dobrych wydarzeń! wink
        • misia9944 Dopisana Dominika :) 14.02.06, 14:57

synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
          kiedy-mama –
          agulag26 –
          oliwka29 –
          bellka –
          look29 –

nimeska –
          córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
          wiolasb –
          axela -
          joanna796 –

demika - Dominika - Warszawa - początek starań styczeń
          syn Igor 1,5 roku smile
          • greta18 środa 15.02.06, 09:48
            Dzień Doberek,
            folik łyknięty, humor średnio na jeża, od rana małe fixowanko na punkcie
            ewentualnej ciąży. Ale to tylko chwilowa słabość....

Dziewczynki - wątek nam umiera! co sie dzieje??
            • monjan Re: środa 15.02.06, 09:56
              witam tez
              u mnie sennie
              kawa nie pomaga...a pracy duuzo
              folik byl, pozdrawiam
              • myszka2312 Re: środa 15.02.06, 12:13
                Witam dziewczyny! Dzisiaj jakiś ciężki dzień, może dlatego tak mało wpisków na
                wątku smile Ja też folik łyknęłam, kawkę rano spiłam. Mam trochę roboty, to czas
                leci.
            • ememik Re: środa 15.02.06, 15:47
              no ciężki dzień, wyjątkowo jakoś ...ehhh, i końca pracy nie widać sad((

pocieszcie mnie Dziewczyny....

ale musimy się jakoś trzymać, uszy do góry!
              • misia9944 środa 15.02.06, 18:35

Hejka! Trzymaj się Madzia u mnie jakos tez ten dzien taki dziwnysad
                Jestem obecnie na stazu jak już kiedys pisalam, ale chce z niego
                zrezygnowac i isc do normalnej pracy. Tzn nie wiem czy taka normalna hehe
                jutro jade na godz 13:00 na rekrutacje do Geanta w Katowicach. Zobaczymy
                jak będzie. Wole juz w nim popracowac, a miec pozniej macierzynski i
                wychowawczy bo z takiego stazu nic nie ma. I przynajmniej lata pracy sie
                licza, a na stazu nic. Buziaki trzymajcie kciuki tongue_out
                Pozdrawiam.
                • myszka2312 czwartek... 16.02.06, 08:28
                  Witajcie dziewczyny w czwartkowy ranek. U mnie dziś 24 dc., tempka 37,0. I
                  tylko czekać do przyszłego tygodnia- folik oczywiscie łyknięty. Pozdrawiam i
                  życze miłego dzionka. Greta- a jak tam u Ciebie?
                  • monjan Re: czwartek... 16.02.06, 09:39
                    ja tez witam!
                    folik był
                    temp nie mierze w tym cyklu-a co!pełny luz...
                    teraz kawa an przebudzenie bo spać...się chce
                    • greta18 Re: czwartek... 16.02.06, 10:21
                      Dziń Dybry,
                      folik łyknięty, humorek w sumie OK, 20 dc, tempki nie mierzę, od kawy mnie
                      odrzuciło oooooooooooooooooo wiec nie piłam dziś i nie mam ochoty...
                      Piersi swędzą, cera - piękna jak nigdy dotąd, wszyscy mi mówią, że świetnie
                      wygladam...

A może to tylko mała schiza?

Monjan - zareaguj plizz
                      • monjan Re: czwartek... 16.02.06, 15:29
                        oj Greta...
                        sorry że tak póxno-miałam pracę
                        ALE...na pewnie pieknie wyglądaszsmile jak zawsze
                        kawa widocznie ci nie potrzebna...tez tak czasami mam...
                        piersi swędza też przed okresem...

wiesz, że trzymam kciuki za ciebie, ale NIE NAKRĘCAJ SIĘ!
                        spokojniesmilepoczekaj
                        łykaj folik i zdawaj nam relacje
                        i nie schizujsmile
                        buziaki
            • misia9944 No wlaśnie "wątek nam umiera" 16.02.06, 11:01

Hmmmm myślę i myślę gdzie sa Wszystkie "Folikówki" ??????
              Foliczek łyknięty tradycyjnie smile
              • mamusiamartusi Re: No wlaśnie "wątek nam umiera" 16.02.06, 13:54
                co ty wcale nie umiera! jestescie dzielne smile
                co jakis czas pojawia sie ktos nowy i z całą parą pomaga rozkręcać - więc przed
                1000 postów nie padnie na pewno a kto wie ile się uda ich jeszcze "napstrykac" big_grin

powodzonka folikowkom smile mi sie folik skonczyl ale lada chwila przyjdzie
                przesyleczka z apteki z krakowa (kupilam wiecej witaminek i suropki dla malej
                tez) a nie uwierzycie folik puritan mają tam za 11, 20 za 250 szt POLECAM
                oczywiscie jak ktos placi przelewem 6zl za przesylke i kupuje wiecej niz tylko
                ten folik smile

moze nie wywalą tej reklamy smile to adres dla chetnych vena-vita.pl/
              • kordula3 Re: a ku, ku :) 16.02.06, 14:00
                jestem, jestem... czytam codziennie, ale niestety opuściła mnie moja wena
                twórcza, stąd to milczenie! a pamiętacie mnie jeszcze? smile))

foliczek sobie łykam codziennie smile

mam pytanko do dziewczyn, które odstawiły tabletki: jak u was z cyklami?
                wydłużyły się, skróciły, czy wcziąż tak samo, jak przed tabletkami?

dlaczego pytam: ja zawsze miałam cykle 32-nawet 40dni sad załamka. ale nieważne.
                zaszłam w ciążę w 2003r, a po porodzie cały czas było "anty": najpierw
                zastrzyki - dwa, potem cerazette, a potem cilest, który odstawiłam w sytczniu.
                19.01. miałam ostatnią @, czyli teoretycznie (wg cyklów książkowych) powinnam
                dostać kolejną @ wczoraj. a nie dostałam. czy dlatego, że powinnam się
                sugerować bardziej cyklem 32-40dniowym? czy możliwe jest, że zostałam
                zafasolkowana? no był co prawda sexik bez zabezpieczenia dwa razy (w 7 i 11dc)
                a tak to gumeczki. kurcze, nie wiem co o tym myśleć. chyba poczekam jeszcze do
                soboty, a wtedy zatestuję. bo w sumie boli mnie trochę brzuch tak "okresowo",
                ale już sama nie wiem co powinnam zrobić.

sorki dziewczyny za ten referat, ale chciałam się wygadać.

pozdrawiam!
                • monjan Re: a ku, ku :) 16.02.06, 15:31
                  jasne że pamiętam kordulasmile
                  a który to dzien cyklu??
                  bo jak masz miec cykl 40 dniowy to moze jeszcze poczekaj i potem zatestuj
                  a w ciazy oczywiscie ze mozesz byc
                  zawsze jest takie ryzyko przy wspolzyciusmile
                  pozdrawiam
                  • kordula3 Re: a ku, ku :) 16.02.06, 15:38
                    dzięki monjan smile

dziś 29dc. tylko nie wiem, jakie długie będę miała te cykle. te 32-40 dniowe
                    miałam kiedyś. cholera, ja tak mało siebie znam... niektóre laski to wiedzą
                    dokładnie kiedy mają owu, a ja jak taka ciapa - nic! tempki też nie mierzę. o
                    pierwszej ciąży to się dowiedziałam jak już był 7 czy 8 tydzień.
                    no nic, chyba poczekam. spokojnie, bez newrwów, folikowo smile)
                    • monjan Re: a ku, ku :) 16.02.06, 15:52
                      dokladnie tak!
                      nie masz obowiazku wiedziec kiedy masz owu
                      przeciez moze cie to nie interesowac...
                      tutaj wiekszosc lasek wie, bo chce wiedziec
                      ale to przeciez nie jest obligatoryjne
                      folikowe cieple pozdowienia
                      • klasyk Re: a ku, ku :) 16.02.06, 16:50
                        hej dziewczyny,
                        jestem tu po raz pierwszy i chce sie do was folikowek dolaczyc. biore folik od
                        dwoch miesiecy a od poczatku lutego zaczelismy starania. minela juz owulacja i
                        teraz pozostaje mi dzielnie czekac na mam nadzieje dwie kreski smile choc szczerze
                        mowiac jakos miewam watpliwosci czy za pierwszyma razem moze sie udac ale mam
                        cicha nadzieje smile

pozdrawiam was cieplutko.
                        • mamusiamartusi Re: a ku, ku :) 16.02.06, 17:22
                          witaj klasyk - zawsze jest nadzieja ze si euda za pierwszym - zycze ci tego
                          jesli to jest to czego teraz chcesz najbardziej smile

misia - swietnie - tak jak pisalas wczesniej ze chcesz zmienic prace (a razcej
                          ja miec, bo to nie staz) to fajnie teraz czytac ze dostalas! smile
                        • mamusiamartusi Kordulka Kochana 16.02.06, 17:25
                          Pewnie ze cie pamietamy Dorotko!

ale by bylo jak by ci sie udalo! big_grin

nie wiem co co powiedziec o tabletkach bralam kiedys cilest dawno dawno i nie
                          pamietam jak mi sie udalo powracanie na niebranie sad

trzymaj sie i informuj smile
                        • misia9944 a ku, ku :) Witamy "klasyk" 16.02.06, 17:55
                          synek Kamilek 02.04.2004

pacynka27 -
                          kiedy-mama –
                          agulag26 –
                          oliwka29 –
                          bellka –
                          look29 –

nimeska –
                          córeczka Majka 2.06.2002

mariola314 – Mariola –

renne2 –
                          wiolasb –
                          axela -
                          joanna796 –

demika - Dominika - Warszawa - początek starań styczeń
                          syn Igor 1,5 roku smile

klasyk - starania od lutego
                    • mjodzik78 Re: a ku, ku :) 17.02.06, 09:19
                      misia - Gratulacje!!

kordula - nie przejmuj się, ja tez nie wiem kiedy mam owu bo z moim lenistwem i
                      sklerozą mierzenie temperatury rano jest awykonalne, ja po odstawieniu tabletek
                      miałam tak samo długi cykl jak w trakcie, ale może jestem inna...winkPosługuje
                      sie dla lepszej orientacji taką internetowa pomoca dla uzupełnienia obserwacji;-
                      ) może tobie tez się przyda: wpisujesz date poczatku ostatniego cyklu, jego
                      długość i "to cos" pokazuje ci orientacyjnie kiedy bedzie owu, kiedy mozna
                      zrobic badania a kiedy test wink
                      www.eltern.de/schwangerschaft_geburt/schwanger_werden/fruchtbarkeitskalender.html
                      wiadomo że nie jest niezawodne ale zawsze coś ;-P
                      więc don't worry moze to nawet lepiej nie wiedzieć dokładnie bo ja sie zaraz
                      stresuje i potem figa z makiem...winkchoc oczywiscie podziwiam Was wszystkie
                      kobietki, które mierzycie tempkę i zazdrosze Wam, że jesteście w tym
                      konsekwentne, bo u mnie zazwyczaj kończy się na postanowieniach...

Ciepłe promyki na ten pochmurny dzień (przynajmniej w Poznaniu tak jest, wiec
                      zasypiam na biurku..)
    • misia9944 :) 16.02.06, 16:47

Czesc ! Wlasnie wrocilam z rekrutacji przyjeli mnie do Geanta w K-cach
      a wiec teraz juz nie bede obijania sie tak jak na stazu;/no coz troche
      sie popracuje wezmie od nich macierzynski i wychowawczy hehe.
      A ze stazu nic by nie bylo.
      Teraz tylko musze ksiazeczke sanepidu zalatwic.
      • greta18 coś się ruszyło... 16.02.06, 20:07
        No nareszcie! juz mysłałm, że tu same martwe dusze są obecne.

Z tą świetną cerą to jest tak, że zwykle w 20 dc ja już swieciłam "diodami"
        przed-okresowymi. A teraz cisza... nic. Normalnie szokujace!
        A że zimą przytyłam (się obżerałam) to inna sparwa. Ja raczej nie należę do
        szczupłych lasek, ale teraz to w ogóle jak smoczyca wygladam. Obiecałam sobie,
        ze jak nie zajdę w ciąże, a snieg w końcu stopnieje - to wezmę się za siebie.
        Jakieś ćwiczenia (których szczerze nie znoszę) czy coś... Znając siebie, to
        raczej to "coś". Czyli głodówa - bo ja, rozumiecie, skaczę ze skrajności w
        skrajność. Jak coś robię to na maxa. Oczywiście taka filozofia życiowa mnie gubi...

Dziś po pracy pobiegłam do sklepu coś sobiekupić - jutro mam jakąś słuzbową
        galę, czy inny raut, wiec wypadałoby wygladac jak człowiek (raczej jak kobieta)
        i... nic. W sensie odłożyłam sobie 2 ciuszki w H&M, ale tak w ogóle to nic nie
        ma! Jakieś same gó..ane szmatki wiszą - to nie wina sklepu, tylko tej mody. Od
        paru lat w ogóle mi się mało co podoba - a dziewczyny to sie wszystkie tak samo
        ubierają - 9 na 10 w oficerkach i rybaczkach. Jak kilka chodziło tak ubranych,
        to fajnie wygladało, ale jak cała Warszawa tak wygląda, to naprawdę mozna
        zwymiotować takim strojem.
        A ja kiecke mam, tylko góry brakuje. I sama nie wiem. Trochę sie wściekłam, bo
        wiecie jak to jest, jak kobitka "nie ma co na siebie włożyć".

Dobra, dobra już kończę bo coś sie płodna literacko na wieczór zrobiłam - obym
        taka płodna te pare dni temu była.... hihi

Buźka.
        Grecia.
        • misia9944 coś się ruszyło... 17.02.06, 07:05
          Hejka
          "Dobra, dobra już kończę bo coś sie płodna literacko na wieczór zrobiłam - obym
          taka płodna te pare dni temu była.... hihi" hehe fajne zdanie ale sie usmialam
          no chcialabym zeby ktoras z naszych Folikowek napisala "jestem w ciaży" smile
          zycze powodzenia.
          Foliczek wlasnie łyknęlam udanego piatku smile
          P.S. "klasyk" może sie nam przedstawisz skad jestes, jak masz na imię bo
          chciałabym na liscie uzupełnic smile
        • monjan Re: coś się ruszyło... 17.02.06, 09:04
          no nareszcie piatek!!!
          napisz Greta jak bylo na tym raucie
          i nie przesadzj z alkoholem, lepiej uważac!smiletrzymam kciuki
          Witam nowe folikówki
          pozdrawiam folikowo
          • kordula3 Re: coś się ruszyło... 17.02.06, 09:55
            witajcie!

bardzo dziekuję wam za wsparcie. u mnie bez zmian. okresu brak. jutro najdalej
            kupuję test, no chyba, że dziś mi się uda. także dam wam znać co i jak. tylko
            tak sobie myślę, że trochę trochę chyba fisiuję smile dziś rano było mi tak jakoś
            dziwnie. mąż w każdym razie mocno trzyma kciuki aby była to fasolka, ja
            wolałabym przyszły miesiąc i trochę jednak oczekuję @.... zobaczymy.

gretka, koniecznie napisz jak się udała imprezka.

a co do zakupów, to dziewczyny polecam kappahl'a! teraz przy wstąpieniu do ich
            klubu (co wiąże się z wypełnieniem ankiety i otzrmaniem karty klubowej) przy
            piwerwszych zakupach otrzymujecie 20% rabatu, bez względu na to czy towar jest
            przeceniony czy nie. ja wczoraj kupiłam mojemu synkowi extra dresik przeceniony
            z 89 na 29zł, a przy kasie zapłaciłam niecałe 24zł! jakbym wiedziała wzięłabym
            coś jeszcze smile))

dobra, wracam do pracy. dobrze, że dziś piątek! ściskam was mocno!

ps. nad morze wróciła zima...
            • demika Re: są dwie:) 17.02.06, 10:20
              Zrobiłam dziś testy i są dwie kreskismileMam nadzieję,że to nie iluzjasmile
              • kordula3 Re: są dwie:) 17.02.06, 10:25
                demika! cudownie! GRATULACJE!!!!!!!!!!!

no to jesteś pierwszą folikówką w ciąży! napisz mi kiedy miałaś ostatnią @ i na
                kiedy wypada ci termin.

ściskam mocno, dbaj o siebie i fasolkę!!!
              • mamusiamartusi Re: są dwie:) 17.02.06, 10:28
                wow Demika zazdroszcze że hej smile i
                GRATULACJE OCZYWIŚCIE!!!!

Kordulko - niech będzie jak ma być dla was najlepiej! Trzymam za to kciuki!
                • agnieszkamonikaz Re: są dwie:) 17.02.06, 12:26
                  To cudownie!!!Gratuluje serdecznie!!To moze od teraz ruszy lawina
                  zafasolkowanych kobietek?Oby tak bylo.Buziaczki
                  • mamusiamartusi Re: są dwie:) 17.02.06, 13:01
                    ja tez - ja tez chce do tej lawiny smilesmilesmile
                    • greta18 Re: są dwie:) 17.02.06, 13:17
                      Demiko! Wspaniale! Gratuluję! Trzynajcie sie oboje!!

Napisze co i jak z tym raucikiem, ale to jest tak - że dziś jeden, a jutro
                      drugi (tak praca sad ) A pić raczej nie bede, bo nawet mnie nie ciągnie a poza
                      tym ja tam "biznes idę robić", wiec przyjemnosciuą to mało ma wspólnego.

Dzięki Kordulko za radę co do Kaphall.
                      Trzynacie się i do przyszłego tygodnia!

Oczywiscie folik łuknięty - a kawy nadal mi sie nie chce....

Buziole
              • misia9944 są dwie:) 17.02.06, 13:33

Czesc Dominika !!! Gratuluje smilemam nadzieje ze teraz coraz częsciej
                będziemy czytać takie posty smile
                Udanego weekendu zycze wszystkim, pamiętajcie o foliczku big_grin
              • monjan Re: są dwie:) 17.02.06, 15:23
                gratulacje!!
                czyżby Bocian przylecial do naszego wątku??jak tak to super!!podeslij go namsmile
                trzymajcie się
              • mjodzik78 Re: są dwie:) 17.02.06, 15:40
                Dominiko (imienniczko) - GRATULACJE!!!
                Pierwsza folikówka zafasolkowana, zobaczycie że teraz bedzie nas coraz wiecej,
                tzn sukcesywnie tak jak sie staramy winkhihih
                A wiec powodzenia wszystkim!
                Dominika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka