Dodaj do ulubionych

rocznik 81

20.02.06, 15:11

Obserwuj wątek
    • niunka24 81 raz jeszcze:-) 20.02.06, 15:13
      przepraszam,
      przez pomyłkę wysłałam sam tematsmile
      Zastanawiam się, ile z Was jest z mojego rocznika, czyli z 81 roku.
      Ja się powoli przymierzam do starań. jeszcze do dziś rano myślałam,że to JUŻ,
      ale niestety...nic z tego...Trochę się boję, bo miałam poważne problemy ze
      zdrowiem, ale lekarze sugerują,żeby próbować teraz,potem może być za późno...
      Jak jest u Was?smile
      Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia
      • asikasik1 Re: 81 raz jeszcze:-) 20.02.06, 15:17
        cześć, ja też jestem rocznik 81/ okolice Poznania i jestem w ciąży 3 m-c.
        Super się czuję i jestem szczęśliwa.

pozdrawiam
        • niunka24 Re: 81 raz jeszcze:-) 20.02.06, 15:21
          Gratulacje!!
          Ile się starałaś?
          • kasiulka82 Re: 81 raz jeszcze:-) 20.02.06, 15:32
            Ja jestem z rocznika 82 i za tydzień zaczynam ósmy miesiąc. Przepraszam jeśli
            się wtrąciłam w nie swój temat, ale widzę, że Was tu niewiele.wink
            • niunka24 81,82,różnica mała:-) 20.02.06, 15:42
              81, 82 - nie taka wielka różnica...
              Opowiecie coś o sobie?smile)
              zazdroszczę Wam,że już czekacie na dzidziusia, nie na dwie magiczne kreseczki...
              pozdrawiam,
              • kasiulka82 Re: 81,82,różnica mała:-) 20.02.06, 16:12
                Niunka24: Niedługo Ty też będziesz się cieszyła razem z nami.
                U mnie dwie kreski wywołały straszny płacz i gdyby nie mój mąż, to pewnie nie
                dałabym sobie z tym rady. Mieliśmy wziąć ślub rok później i wtedy zacząć się
                starać o dziecko. Kiedy dowiedziałam się o ciąży, spanikowałam. Miałam
                wrażenie, że nasze plany legły w gruzach. Przyspieszyliśmy ślub dzięki
                maluszkowi. Mój mąż od początku był dobrej myśli, powiedział, że bardzo dobrze,
                że się tak stało, bo pewnie bym się nie zdecydowała tak od razu po ślubie.
                Teraz nie wyobrażamy sobie życia bez malutkiej, ale na początku miałam dziwne
                myśli. Raz ją uwielbiałam, raz miałam wrażenie, że nie będę umiała jej
                pokochać. Na szczęście złe dni minęły, teraz wstydzę się swoich uczuć z tamtego
                okresu. Dziecko to największa radość. Mam teraz trochę obaw związanych z
                porodem, ale mam nadzieję, że nie będzie źle.wink
                Niunka24: Trzymam kciuki za upragnione dwie kreseczki. Mam nadzieję, że
                będziemy w kontakcie. Skąd jesteście dziewczyny??
                • kasiulka82 Re: 81,82,różnica mała:-) 20.02.06, 16:14
                  Niunka24:Wprawdzie nie wiem jakie miałaś problemy ze zdrowiem, ale może
                  pocieszy Cię to, że ja też miałam wątpliwości. Często jadłam marnie, miałam
                  zerową kondycję. Wielokrotnie mi powtarzano, że mam prowadzić inny tryb życia.
                  A jednak się udało i to wtedy, kiedy w ogóle się tego nie spodziewałam. Dbaj o
                  siebie, dobrze się odżywiaj i myśl optymistycznie. Na pewno się uda.
                • niunka24 Re: 81,82,różnica mała:-) 20.02.06, 19:12
                  Witam Was.
                  Jestem z Elbląga.
                  Miałam robioną laparoskopię ok.miesiąca temu,podejrzenie endometriozy.okazało
                  się,że miałam zapalenie jajników,zrosty i jakieś dziwne żylaki na przymaciczach.
                  Mam tylko jeden jajnik czynny i, jeśli chcę mieć dzieci, to nie powinnam z tym
                  czekać. Dziś dostałam @, a byłąm pewna,że jestem w ciąży i przeżyłam bardzo
                  wielkie rozczarowanie i bólcrying
                  Wiem,że w moim wypadku dziecko to trochę z cudu, trochę ze szczęścia...
                  I wiem też, że czas działą na moją niekorzyść... I że bardzo chcę już być w
                  ciąży, jak Wysmile
                  Jeszcze rano myślałam,że jestem wśród Was, oczekujacych na poród...ale ja wciąż
                  czekam na ten mały cud.
                  Pozdrawiam!
                • agunia256 Re: 81,82,różnica mała:-) 23.02.06, 20:40
                  Witam jestem z 81 roku i już za 5 tygodni zostanę mamusią!Sama nie mogę w to
                  uwierzyć.W zeszłym roku dowiedziałam się że nie będę mogła mieć dzieci a tu
                  natura sprawiła mi niespodziankę.Trzy dni przed ślubem dowiedziałam się że
                  jestem w ciąży!!!!!Byłam w wielkim szoku bo jeszcze wtedy nie wyobrażałam sobie
                  że mogę być mamą.Byłam przerażona a mój mąż był w siódmym niebie i tylko dzięki
                  niemu przetrwałam najtrudniejszy okres w moim życiu i teraz nie mogę się
                  doczekąc aż urodzę naszego synka!!Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę szybkich
                  porodów!!!!!
        • agular Re: 81 raz jeszcze:-) 20.02.06, 20:39
          ja tez 81 lipiec i juz 6,5 miesiaca po cc smile
          • niunka24 Re: 81 raz jeszcze:-) 20.02.06, 21:05
            agular, Gratuluje!!!
            A który lipiec? Ja 23smile
            pozdrawiam
      • 1marta2 Re: 81 raz jeszcze:-) 29.03.06, 11:54
        ja też jestem z rocznika 81. jestem już w 6 miesiącu ciąży. podobno wiek 24-25
        lat to najlepszy okres na zajście w ciążę (oczywiście fizjologicznie).
        Przy staraniach o dzidziusia trzeba być wyluzowanym i nie myśleć o tym. Wiem, że
        jest ciężko, sama przez to przeszłam, ale po dwóch miesiącach starań zaszłam w
        ciążę. Jak dostałam za pierwszysm razem okres to się załamałam i myślałam, że
        nie mogę mieć dzieci (teraz mi się to głupie wydaje, bo judzie staraja sie po
        6-9 miesięcy). Wtedy właśnie przestałam o tym myśleć i poprostu kochaliśmy się z
        mężem tak często jak tylko mogliśmy smile Nei robiłam juz dzinych póz smile jak za
        pierwszysm razem tzn. leżałam z pupą podniesioną do góry, żeby więcej plemników
        dostało się do środka smile Poprostu byliśmy razem i jak się wyluzowałam to od razu
        "zaskoczyłam"... Tak więc dużo luzu i dużo seksu smile Życzę powodzenia
        • aga05022 Re: 81 raz jeszcze:-) 29.03.06, 12:47
          witam smile rowniez z rocznika 81, jestem dopiero w 8 tygodniu ciazy i czekam na
          corunie, bo mam 2 synkow:Radek 2001, Kuba 2004, ale na trzeciego tez sie nie
          obrazesmile ciaze planowalismy,seks bez ograniczen i za 1 razem "zaskoczylam"smile
          pozdrawiam, odezwij sie do mnie, czekam, pa
      • zgagunia Re: 81 raz jeszcze:-) 29.03.06, 13:10
        Hej ja też 81 rocznik. U mnie tez lekarz przewidywal problemy (i to z dwoch
        powodów) i w pierwszym miesiacu po wizycie (seksik co dzien - fakt) zaszłam w
        ciąże i jestem w 30 tygodniu, więc się tak nie martw, tylko do dzieła. Pozdrawiam
    • paula08 Re: rocznik 81 20.02.06, 16:49
      Witam!smile dolaczam do waskiego gronasmile rocznik 81, obecnie w pierwszej,
      wyczekiwanej i wymarzonej ciazysmile Koncze 4-ty m-csmile Powodzenia w staraniach,
      oby byly krotkie!smile
      • kasiol81 Re: rocznik 81 21.02.06, 08:42
        Ja też jestem rocznik 81, i niestety to moj 4 cykl starań o upragnione maleństwosmile
        • paula08 Re: rocznik 81 21.02.06, 09:21
          Kasiol81 4-ty cykl to naprawde malutkosmile Chociaz wiem, co sama przezywalam i w
          1 i 2, 3,4,... cyklu staran, gdy test uparcie pokazywal jedna kreske... Bardzo
          mocno trzymam kciuki, zeby ten 4-ty cykl byl ostatnim!!!smile Powodzenia!!!
    • scarbonka Re:a styczeN 82 może być ;) ? 21.02.06, 21:45
      Ja jestem ze stycznia 82, a moja córeńka własnie skończyła pół roczku. Będę
      trzymała kciuki za Wasze starania.
      Pozdrawiam
      • niunka24 Re:a styczeN 82 może być ;) ? 22.02.06, 13:18
        smile
        Gratuluję córci, jak sobie radzicie,wszystko ok? Długo się staraliście?
        pecia, powodzenia, trzymam kciuki!
        Ja idę z atydz.do lekarza,bo mi @ zniweczyła wszystkie plany,lącznie z wizytąuncertain
        Pozdrawiam,
        POWODZENIA!smile
    • pecia3 Re: rocznik 81 22.02.06, 10:38
      Witam ja jestem z czerwca 81.Mam na imię Agnieszka.Mam córcie 2 i pół roczku i
      za 2 miesiące zaczynamy z mężęm starania o rodzeństwo dla niej.Za dwa mięsiące
      dlatego, ponieważ za 3 tygodnie idę na zabieg usunięcia woreczka żółciowego.
      Gratuluję Wam wszystkim już mającym fasolki i tym kochane z Was, które testuję
      i z utęsknieniem czekaja na II grube i ciemne kreseczki.Pozdrawiam
    • hanti Re: rocznik 81 22.02.06, 16:07
      cześć smile)) ja jestem z Warszawy i właśnie czekamy na nasze trzeci dziecko, które
      ma przyjść na swiat na przełomie sierpnia i wześnia smile))
    • fioolka81 Re: rocznik 81 22.02.06, 16:30
      Czesc smile ja rowniez jestem rocznik 81' - 13lipiec ,pod koniec marca ma przyjsc
      na swiat moja kruszynka smile) juz sie nie moge jej doczekac big_grin
      Zycze powodzenia w staraniach.
      Pozdrawiam przyszle i obecne mamusie.
    • mostowka1 Re: rocznik 81 23.02.06, 18:34
      Dołączam się do Was- roczniku 81. Jestem w 9 m-cu i już po terminie. Czekam
      więc smile)
      • niunka24 Re: rocznik 81 23.02.06, 20:46
        dziewczyny powodzenia!
        mostowka.... do dzieła!!!smile)))
        pozdrawiam
        • gosita3 Re: rocznik 81 24.02.06, 18:18

Ja tez jestem rocznik 81 czekam na swoje pierwsze malenstwo to juz 3 miesiacsmile
          • niunka24 Re: rocznik 81 24.02.06, 19:00
            dziewczyny,a jak się czujecie będac mamusiami czy przyszłymi mamami?
            Nie macie obaw,że za wcześnie,że jeszcze nie teraz,że tracicie jednak jakąś
            część życia typu imprezy,wycieczki,swoboda wyboru...?? Jakie macie obawy,a
            czego jesteście pewne...?? Ja nie jestem 100% pewna,że jestem gotowa na bycie
            mamąwink Ale z drugiej strony,czekać po prostu nie mogę,...
            Jak jest u Was?
            pozdrawiam i powodzenia!
            • hanti Re: rocznik 81 24.02.06, 19:08
              Ja musiałam dorosnąć, bo wpadałam z mężem wink ale to już było baaardzo dawno
              temu. Teraz czekamy na trzecią pociechę smile
              Na imprezki chodzimy, tedy teściowa przyjeżdża i nocuje z dziećmi, z wycieczek
              nie rezygnujemy, tylko trochę nam weselej w czasie podróży, no i ni są to bardzo
              dalekie podróże, chciaż jak dzieciaki podrosną kto wie wink Gwarantuję że wszystko
              da się zorganizowac razem z dziećmi tylko trzeba chcieć smile) powodzenia
              • 8monia1 Re: rocznik 81 25.02.06, 17:48
                Ja też jestem z rocznika 81. Obecnie jestem w ciąży (termin koniec sierpnia
                początek września) i cieszę się,że zostanę mamą. Jestem po jednym poronieniu
                (4lata temu) i mam nadzieję, że teraz wszystko się uda.
                Ja też choruję, ale jak na razie jestem w remisji (mam nadzieję, że nie będzie
                nawrotu choroby - cały czas biorę leki).
                Teraz jestem na L4 muszę jak najwięcej leżeć i się oszczędzać.
                Aha jestem ze Śląska.
    • iwonak81 lipiec 81 25.02.06, 23:22
      cześć jestem lipcówką 81 a w kwietniu spodziewam sie pierwszej dzidzi (to już
      tylko 52 dni)jestem na etapie kompletowania wyprawki :o) a psychicznie w
      fazie "jak ja sobie z tym wszystkim dam radę" ale myślę że wszystko będzie ok
      leże w domku na L4 i biorę fenoterol (założony szew) bo Małej się spieszy do
      nas ale jak na razie dajemy rade :o)
      a i jeszcze jestem studentką :oP
      pozdr - iwa
      • agunia256 Re: lipiec 81 26.02.06, 15:51
        Witam ja też jestem z Lipca 81.Jak już wczesniej pisałam mam termin na 20 marca
        ale podobnie jak ty biorę od dwóch miesięcy fenoterol i leżę!Pozdrawiam ciebie
        i życzę szybkiego i bezbolesnego porodu.Aga
        • niunka24 Re: lipiec 81 27.02.06, 14:26
          Ja też jestenm z lipcawink))
          W tym miesiacu chyba zaczynamy się starć...jeszcze tylko wizyta u lekarza!smile
          pozdrawiam,
          powodzenia!
    • monika33336 Re: rocznik 81 27.03.06, 17:11
      w prawdzie jestem z rocznika 83 ale czuję się w tym temaciesmilebardzo ostatnio
      pragnę dziecka ale boję sie spróbować.tyle czytałam o kąplikacjach po
      tabletkach że aż strachsadale mimo to marzy mi sie już taki maluszek.strasznie
      zazdroszczę Wam że już macie swije fasolkismile
      • magaol Re: rocznik 81 27.03.06, 17:45
        Witam Was...
        Ja rowniez jestem z 1981 roku,z lutego.Moja coreczka ma juz 3 lata...i z chwila
        kiedy dowiedzielismy sie z mezem(byismy 4 miesiace po slubie) ze bedzie z nami
        jeszcze Ktos nasz swiat zmienil sie na jeszcze piekniejszy...
        Nawet przez chwile nie pomyslelismy "co to teraz bedzie"??Chociaz mialam troche
        komplikacji w ciazy,na szczescie nie groznych,to cale 9 miesiecy tylko
        pozytywnych mysli.Jestem najszczesliwsza mama i zona.
        Pozdrawiam i zycze Wam samych pozytywnych mysli..one naprawde pomagaja.

• marynia81 Re: rocznik 81 27.03.06, 21:22
          Witam Was! ja też z 81, tylko że grudzień. No i też się spodziewamy dzidziusia,
          prawdopodobnie w listopadzie. Ale póki co, to czekam na usg, dopiero za 2 tyg,
          a mnie roznosi! Nie nastawiam się dopóki ciąży nie potwierdzi usg, bo teścik to
          nie wszystko, jak się już raz zdążyłam przekonać. Kreseczki były i nic poza tym:
          ( Mam nadzieje, że tym razem będzie dobrze. Ale czekamy...
          Powodzenia wszystkim przyszłym mamusiom i tym starającym się! A są jakieś
          krakowianki 81, jak ja?
          • magaol Re: rocznik 81 29.03.06, 08:38
            Witam...
            Krakowianka 81 jestem...Mieszkam w Krakowie juz 25 lat.Pozdrawiam serdecznie.
            • marynia81 Re: rocznik 81 29.03.06, 10:20
              Witam więc Sąsiadkęsmile I gratuluję córuni!
              • lenka30a Re: rocznik 81 29.03.06, 14:03
                Witajcie
                MAM 6 m-czną dzidzię
                i jestem bardzo szczęśliwasmile
                rocznik '81
    • iwonak81 witam ponownie wszystkie '81 29.03.06, 14:37
      Zostało mi już tylko 20 dni do terminu a w piątek idę do szpitala na zdjęcie
      szwu i mam nadzieję że mała się pośpieszy i święta spędzimy już we trójkę w
      domku. Trochę mam stracha przed porodem i rewolucją w dotychczasowym życiu ale
      jestem bardzo szczęśliwa i już nie mogę się doczekać
      A jak tam wasze maleństwa zarówno te w brzuszkach i te już poza oraz jak
      staranka o kruszynki
      pozdrawiam i buziaki - iwona
      odezwę się jak się rozdwoję pa pa
    • liwilla1 Re: rocznik 81 03.04.06, 12:17
      ja tez jestem rocznik 81 i obecnie w 32 tygodniu ciazy (slodka "wpadka" po
      hormonach) smile synek zaplanowany ma dzien urodzin na 5 czerwca, co daje niecale 3
      przed moimi wlasnymi tongue_out pozdrawiamy z trojmiejskich glebin
      Ania i Staś
      • iskra23 Re: rocznik 81 04.04.06, 16:37
        Witajciesmile Też jestem rocznik 81smile U mnie 21 tydzień, ciąża planowana, a od
        wczoraj wiadomo, ze bedzie Igorsmile
    • max9923 Re: rocznik 81 03.04.06, 19:34
      czesc, ja też jestem 81, dzisiaj 38 tydzień.Planowana cesarka na 10.04.2006
      czyli za tydzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka