Dodaj do ulubionych

początek ciąży Poznań

05.03.06, 11:02
Część dziewczyny,jestem w początkowych tygodniach ciąży, czekam na 1 USG, ale
póki co wszystko wskazuje, że ciąża sie rozwija ;o) Trochę wiem na ten temat,
bo już raz byłam w ciazy, ale w 8t.c poroniłam ;o( brak powodu ale teraz
jestem znowu (po 4 miesiacach od poronienia) i chetnie porozmawiam
Obserwuj wątek
    • jaonna1 Re: początek ciąży Poznań 05.03.06, 11:03
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36824 tutaj jest link o poznańskich
      szpitalach i lekarzach
      • bugsia1 Re: początek ciąży Poznań 05.03.06, 11:05
        dziękuje za informacje ;o)
        • sarunia21 Re: początek ciąży Poznań 05.03.06, 14:36
          jesli nie masz jeszcze wybranego dobrego lekarza polecam ci magdalene szymczak
          jest to bardzo ceniona pani gin pracuje na polnej przyjmuje prywatnie w
          szczepankowie wizyta to 120zł ale polecam w 100% ja mam ciaże zagrozoną, jest
          to doświadczona lekarka gdy cos sie dzieje nie tak od razu kieruje na oddział,
          załatwia tez wszytskie badania, za samą wizyte moze i trzeba troszke wydac ale
          warto! tak sympatycznej osoby jak ona nie znałam nigdy, nawet za pieniadze
          lekarze nie sa tak troskliwi jak ona. ja na poczatku prowadzilam ciaze u kogos
          innego przez którego teraz moja dzidzia jest zagrozona teraz jestem u niej,
          jest napawde godna polecenia lezałam na oddziale na polnej i tam mi ja poleciło
          duzo osob które leżały ze mna na sali i które tez miały
          problemy ...poronienia . jej nr tel 8798226 po 16 godz
          • bugsia1 Re: początek ciąży Poznań 06.03.06, 08:36
            dziękuje sarunie21 mam swoją lekarkę też z Polnej dr Anne Obrębowską i też
            jestem z niej bardzo zadowolona, ale bardzo dziekuje za informacje W razie czego
            na pewno skorzystam ;o) A ty który tydzioeń jesteś????
            • sarunia21 Re: początek ciąży Poznań 06.03.06, 17:12
              ja jestem 16 smile) w 12 miałam poważne problemy ale na szczescie juz jest oksmile)
              ale w łozeczku jeszcze spedze 4-5tyg bez wychodzenia
          • sara301 Re: początek ciąży Poznań 06.03.06, 14:47
            Ja też chodzę do dr Szymczak z Polnej. Jest naprawdę godna polecenia. Ja mam
            problemy z zajściem w ciąże. Też poroniłam 2 lata temu i teraz staramy się o
            maleństwo. Miałam już różnych ginekologów i trafiłam w listopadzie 2005r do dr
            Szymczak i do tej pory żaden lekarz nie zajął się mną tak jak ona.
            • bugsia1 Re: początek ciąży Poznań 06.03.06, 14:53
              dziękuje za info, zawsze warto miec w zastępstwie dobrego lekarza, bo nigdy nie
              wiadomo, a Wam na pewno sie uda. Nam udało się przy drugiej próbie po
              poronieniu, Odczekalismy 3 miesiące no i teraz jestem, ale to początek, więc
              staram się oszczędzać i czekam.... ;o)
              • sarunia21 Re: początek ciąży Poznań 06.03.06, 17:13
                na pewno bedzie ok smile) trzymaj sie cieplutko
                • jbar2 Re: początek ciąży Poznań 06.03.06, 19:35
                  witam, tez jestem z poznania, jestem w 17 tyg. tez mialam od poczatku ciazy
                  niezla jazde, jestem lekko wykonczona.
                  jest to moja druga ciaza, mam w domu 6mc Zosie.
                  wiec miedzy dziecmi bedzie rok roznicy.

o tej ciazy dowiedzialm sie w 8 tyg, zaraz tez okazlao sie ze mam krwiaka, wiec
                  leze juz 2 mc.
                  do tego lekarz prowadzacy mnie non stop czyms nowym straszy. teraz zlecil mi
                  test podwojny bezpodstawnie bo usg genetyczne idealnie. test wyszedl tak sobie
                  wiec od razu skierowal na aminopunkcje na ktora jednak sie chyba nie zdecyduje
                  bo mozna poronic zdrowe dziecko.
                  ahh mowie wam.

a co u was???
                  • bugsia1 Re: początek ciąży Poznań 07.03.06, 08:11
                    Cześć Słoneczka, ja już nie mogę doczekać się pierwszego USG, ale z drugiej
                    strony nie chce robić go za wcześnie, w przyszłym tygodniu zadzwonie i się
                    umówię, póki co jest oki W pierwszej ciąży, poronionej jak zrobiłam test to
                    kreseczka była niemal niewidzialna a teraz była bardzo mona widoczna, uważam to
                    za plus ;o) Życzę Wam wszystkim zdrówka, Wam i waszym Fasolką, ach ja też już
                    bym chciała być po 12 tyg. ciąży ;o)
                  • sarunia21 Re: początek ciąży Poznań 08.03.06, 16:46
                    generalnie nie moge sie juz doczekac nastepnej wizyty a to doopierooo za 2
                    tyg...cały czas sie martwie mimo to iz krwiak niby zniknał wciąz mam
                    obawy...miałam tez odklejoną kosmówke i boje sie ze moze sie znowu cos
                    stac...do tego 20tyg musze polezec na bank !!wiec jeszcze 4 tyg...a plecki tak
                    bolą od lezenia...ale co się nie robi dla malenstwa ...
                    • bugsia1 Re: początek ciąży Poznań 09.03.06, 09:54
                      Pewnie, moja koleżanka też długo leżała a i tak wspomina ten okres bardzo bardzo
                      miło ;o) Pozdrawiam Was, na pewno wytrzymacie Dam znać jak będę już wiedziała
                      coś konkretnego ;o)
                      • goga824 Re: początek ciąży Poznań 09.03.06, 14:52
                        Witam poznańskie mamusie!
                        Ja jestem w 19 tygodniu ciązy i właściwie to już nie taki początek, ale
                        chciałam Wam powiedzieć, że początki też były u mnie trudne. Szalone mdłości,
                        fatalne samopoczucie i plamienie(a co za tym idzie leżenie). Teraz na szczęście
                        wszystko idzie dobrze, a co do różnych badań to też ich trochę przeszłam i tak
                        naprawdę nie wiem czy to tylko służy statystykom i martwi przyszłą mamę czy
                        naprawdę pomaga. Trzymajcie się ciepło, do napisania
                        • jbar2 Re: goga824 09.03.06, 19:05
                          goga824 - napisalam do ciebie meila na skrzynke gazetowa odnosnie tych
                          wszystkich badan,
                          Jak mozesz to zerknij.
                          • goga824 Re: do jbar2 09.03.06, 22:13
                            hej, odpisałam na Twoją gazetową skrzynkę, pozdrawiam Gosia
    • bugsia1 Re: początek ciąży Poznań 09.03.06, 15:18
      no to już rzeczywiście początek masz za sobą, ale fajnie że napisałaś, bo to
      dużo daje ;o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka