ella73 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.04.06, 12:27 Cześc Trzydziestolatki, Wcale nie jest nas mało!!! Ja mam 33 lata i oczekuję na 3 malucha, jestem w 9 tygodniu (kompletne zaskoczenie i niesamowita niespodzianka). Mamy 4,5 letnią córeczkę i 1,5rocznego synka, Malch urodzi się nam na początku grudnia. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Jestem ciekawa czy będzie równie duży jak rozeństwo; córeczka ważyła 3950g, a synek 4560g. Już się cieszę na taką fajną brygadę urwisów w domu. A na razie mam potworne mdłości, ale to minie mam nadzieję. Pozdrawiam wszyskie mamy - forumowiczki. A swoja drogą; macierzyństwo po 30-tce jest naprawdę fantastyczne; dojrzalsze, spokojniejsze i bardziej świadome. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dune Re: trzydziestolatki w ciazy 25.04.06, 15:15 zgadzam się z Tobą Właśnie sobie wczoraj wspominałam pierwszą ciążę, jak miałam 27 lat... panika i zagubienie, jak tu wygrzebać radość spod tego wszystkiego? Musiałam się uczyć jak kochać moje dziecko i jednocześnie pozostać sobą... Czasem mam wrażenie, że te pierwsze dzieci jednak mają gorzej, przynajmniej niektóre z tych, które znam... Teraz jest zupełnie inaczej. Lepiej, spokojniej, z większą tolerancją i optymizmem Cieplutko pozdrawiam diuna Odpowiedz Link Zgłoś
rena78 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.04.06, 18:11 witajcie a ja mam 28lat i zaczynam się starać o dzidzię przeczytałam wasze wszystkie wypowiedzu są super gratuluję wam z całego serducha trzymajcie się trzydziesteczki buziaki dla waszych skarbów!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morrodiel Re: trzydziestolatki w ciazy 25.04.06, 19:17 Witam wszystkie trzydziestki!!! Jestem w pierwszej ciąży, termin mam na 20 lipca i właśnie w tym dniu skończę 30 latek!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Morrodiel.))))))))))))) 26.04.06, 11:01 Witam Morrodiel Jak znosisz swoja pierwsza ciaze? Ja w miare dobrze.-) Bardzo serdecznie witam w naszym gronie Serdecznie pozdrawiam.-) Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
morrodiel Re: Do Justysi30 26.04.06, 11:43 Niestety nie najlepiej, od początku problemy.... aktualnie podwyższone ciśnienie i tętno - biorę lekarstwa. Na szczęście z dzidzią jest wszystko ok, skacze, kopie a mnie to cieszy)) Za dwa tygodnie idę na USG więc będziemy znać wszystkie parametry. Im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się uspokajam. Kończy się 28 tydzień!!! A jak ty się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes744 Re: Do Justysi30 26.04.06, 13:17 Ale sie nazbieralo 30!!!Hurra nie jestem taka sama!)Dzieki Justysia30 za ten watek! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Do Justysi30 26.04.06, 13:25 Ja w tym roku tez 30 i co prawda to dopiero starania ale chętnie dołączę jako mama Kubusia. (5 l) Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Dorota.m1976 26.04.06, 14:53 Witaj bardzo zapraszam do klikania z nami.-) Serdecznie pozdrawiam Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Agnes744 26.04.06, 14:51 Witaj tez jestem zdziwiona ze tak sie na zbieralo ale sie ciesze ze jest nas tak duzo serdecznie pozdrawiam Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: 08.06.06, 20:01 Czesc dziewczyny co tam u was nowego cos ostanio tu sie pusto zrobilo serdecznie pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
susannamotylek trzydziestki w ciąży 12.06.06, 00:10 ja mam 31 lat i to moja pierwsza córeczka. jestem w 33 tyg. ciąży. robiłam badanie przezierności karkowej (tak to się chyba fachowo nazywa) i wyszło, że na 99,9% wszystko jest ok, ale tego nigdy nie można wiedzieć na 100%. ale nie martwie się, czuje się młodo i ciąża przebiega jak na razie bezproblemowo. tylko na początku mialam straszne mdłości, które trwały dość długo o bardzo brzydka cerę (podobno hormony), po za tym byłam okropnie senna. dopiero od niedawna czuję się dobrze, caera się poprawiła, a ja robię się coraz bardziej ociężała. no i zaczynam się bać porodu coraz bardziej. nie wiem czego się spodziewać, bo to pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: do susannamotylek 12.06.06, 15:37 Witam serdecznie w naszym gronie, ja tez czekam z niecierpliwoscia na nasza coreczkeale jeszcze troche czasu zostalo,mnie osobiscie ostatnio stracznie mecza upaly no ale coz jakos trzeba bedzie je przezyc, chetnie nawiaze z toba kontakt serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Justysi30 15.06.06, 17:22 Hej dziewczyny ale tu ostatnoio pusto sie zrobilo serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka.1 Re: Do Justysi30 22.06.06, 07:43 hej, ja za m-ąc konczę 29 i wkraczam do 30-stekdzidzia w sam raz na 30 urodzinki Będziemy lipcowe dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Sikorki. 1 22.06.06, 09:34 Witaj serdeczniew naszym gronie? a jak U Ciebie z ciaza wszystko ok? Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka.1 Re: Do Sikorki. 1 22.06.06, 11:56 dobrze dobrze, gorąco tylko...u nas 30st w cieniu...w pon.umawiam się na cc i kochane maleństwo już niedługo z nami Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: 21.06.06, 15:23 Czesc Dziewczyny Co tam u was nowego jak sampoczucie i maluszki Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Morrodiel 26.04.06, 14:49 Ja czuje sie w miare dobrze chociaz gdyby nie nocne skurcze lydek i czasami pobolewa mnie kregoslup ale to nic w porownaniu z toba.-) Wcale Ci sie nie dziwie ze im bardziej zawansowana ciaza tym sie uspokajacz.-) U mnie leci 23tyg wiec mi zostalo wiecej czasu niz tobie Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie @.-)Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Do Morrodiel 27.04.06, 16:20 po wizycie moi chlopcy rosna rowno maja po pol kilo co miesiac mam usg genetyczne i wszystko ladnie sie rozwija szyjka dluga 4cm pozatym mam sporo wody w organizmie nadal spuchnieta jestem i w ciagu miesiaca przytylam 5 kilo ale niech i tak bedzie byle by chlopcy rosli duzi Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Donata72 27.04.06, 16:52 No to fajnie ze wszystko u Ciebie w porzadku byle tak dalej.-) Serdecznie pozdrawiam Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Re: trzydziestolatki w ciazy 28.04.06, 13:19 Witam Was wszystkie serdecznie,dołączam sie do Waszego gronaPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 29.04.06, 17:11 Witam wszystkie dziewczyny Niema dzisiaj nikoko na forum Co tam u was nowego jak sie czujecie???????????????? serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izka744 Re: trzydziestolatki w ciazy 29.04.06, 17:51 witam serdecznie! dołączam sie do Waszego grona. mam 32 lata jestem po raz szósty w ciąży. niestety pięć poprzednich zakonczylo sie poronieniem. od 5 lat w ogole nie moglam zajsc w ciaze i trzy lata temu z mezem poddalismy sie, a tu taka niespodzianka. teraz jestem w 6tyg. i rozmyslam czy tym razem sie uda. pozdrawiam i zycze zdrowych dzieciątek. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Izka744 29.04.06, 17:57 Witaj Izka744 Bardzo milo ze do nas dolaczylas.-) Mysl pozytwnie to napewno wszystko sie uda trzymama za Ciebie kciuki i zycze z calego serca zeby sie udalo Serdecznie pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
ilwa Re: trzydziestolatki w ciazy 06.05.06, 22:07 Witam byłam dziś u lekarza, ciąża jest bardzo wczesna ok 6 tygodni na razie na USG widać małą kropeczkę, ale jest!!!! Muszę brać dufaston i folik, póki co wszystko wygląda dość dobrze, chociaż do pracy to chyba za długo nie pochodzę, mój lekarz uważa, że lepiej dmuchac na zimne z racji wcześniejszego poronienia. Apetyt mam olbrzymi ciekawe jak się to skończy. W pierwszej ciąży na początku schudłam 4kg,a teraz to chyba nie. Pozdrawiam wszystkie mamusie Ilwa Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 06.05.06, 22:22 Czesc Ilwa Ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze teraz tylko uwazaj na siebie bo dzidzuis najwazniejszy.-° Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janka301 Re: trzydziestolatki w ciazy 09.05.06, 22:29 cześć ja tuta pierwszy raz.mam 30 lat istaram sie o drugiego dzidziusia.mój pierworodny ma na imię Mikołaj i ma 20 m-cy.trochę się boję tej drugiej ciąży bo jestem mamą "bisnesswomen"ale myślę że dla chcącego nic trudnego.Dziewczyny jak godzicie prowadzenie własnej firmy i macierzyństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mia44 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.05.06, 14:23 Ja też jestem biznesswoman i chciałabym zajść w ciążę, ale ZUS mnie przeraża. Odstraszają jak mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna Re: trzydziestolatki w ciazy 12.05.06, 16:57 Hej, Mam 38 lat i jestem w 24 tc. To moja pierwsza ciąża i miło mi będzie być z Wami. Czy któraś z Was jest może z Krakowa? Bo chętnie nawiązałabym też kontakt osobisty. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 12.05.06, 17:37 Witaj Ewa Witamy bardzo serdecznie w naszym gronie. a jak u Ciebie sie przebiega ciaza wszystko ok? serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna Re: trzydziestolatki w ciazy 25.05.06, 10:02 U mnie średnio. Mam cukrzycę ciążową, więc dietka. Do tego lekarka straszy mnie ciągle insuliną, chociaż według mnie podstaw nie ma. Z ciśnieniem miałam problemy, ale jem Dopegyt i się unormowało. Niestety to tego przed tygodniem spuchły mi okropnie nogi i tak już zostało. Macie jakiś sposób na spuchnięte nogi? Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.05.06, 10:38 Hej No to rzeczywscie u cienbie nie zaciekawie ja z kolej mam dietke bo zaduzo prztylam no ale to jest male piwo w porownianiu z toba. Niestey nie mam sposobu na spuchniete nogi. Serdecznioe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ab76 Re: trzydziestolatki w ciazy 29.04.06, 21:04 Nie było mnie kilka dni, patrzę - a tu wątku nie ma! Znalazłam ten, więc dla przypomnienia: mam na imię Agnieszka, w tym roku kończę 30 lat, jestem w pierwszej ciąży (prawdopodobnie dziewczynka), 38 tydzień(więc już niedługo),mieszkam w Katowicach. Wczoraj wróciłam ze szpitala, musiałam poleżeć kilka dni- sprawdzić czy wszystko w porządku, bo mam wysokie ciśnienie i obrzęki. Na szczęście wszystko ok, maluch w "pozycji startowej", waży ok.3200. Dostałam nowe leki, mam sobie odpoczywać i czekać spokojnie na poród. Życzę wszystkim dużo zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 30.04.06, 09:42 Witaj AB76 no to jestesmy ten sam rocznik.-) To dobrze ze u Ciebie wszystko ok.-) Ja tez zycze tobie duzo zdrowka i duzo odpoczywaj pozdrawiam serdecznie Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak30 Re: trzydziesteczki pierworódki 29.04.06, 22:37 Tak sobie czytam i lekko się uśmiecham na myśl o tym ,jak jeszcze nie tak dawno postrzegane były 30 i więcej jako przyszłe mamy.Poplotkowałam o tym z babcią i wiecie co za jej czasów było nie do pomyślenia w tym wieku powijać pierwsze maleństwo.Kobitka uchodziła za chodzący "sarkofag"lub "pruchenko".A teraz,aż miło,dbają o "stare pierwiastki"jak należy,a i słaby przyrost naturalny wpływa na to,że każda kobietka ,bez względu na wiek,jest na wagę złota.Mimo wszystko fajnie,że jest nas tak wiele,a poglądy otoczenia też uległy zmiane.Pozdrawiam.Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2001 Re: trzydziestolatki w ciazy 30.04.06, 20:11 cześć dziwczyny!!! w czerwcu skończę 31 więc spokojnie jestem trzydziechą jak nic Jestem w 14 tyg ciąży czuję się w miere dobrze jest to moja druga ciąża bo mam już córeczkę która ma juz 5 lat - duża pannica Myślałam, że będę najstarszą matką w Warszawie i na dokładkę "wielodzietną" (u mnie w pracy mało kto ma dziecko byłam taką Matką Polką jak się dowiedziały, że jestem w ciąży to nie ukrywały zaskoczenia ale co mi tam) Stwierdziłam, że to już najwyższy czas Klaudusia ma 5 lat a ja też nie jestem najmłodsza - pogoń za karierą zostawiam innym!!! pozdrawiam wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 30.04.06, 20:51 Witaj Dorota2001 Bardzo serdecznie witamy w naszym gronie.-) Mam nadzieje ze bedziesz z nami klikac.-° Serdecznie pozdrawia Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2001 Re: trzydziestolatki w ciazy 01.05.06, 11:44 Witam, z miłą chęcią z Wami poklikam jestem na zwolnieniu lekarskim więc mam sporo czasu pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 01.05.06, 11:51 Witam Dorota2001 Co tam U Ciebie jak znosisz druga ciaze? To moja pierwsza ciaza jak narazie znosze jo dobrze u mnie to jest juz 24t.c serdecznie pozdrawiam.-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2001 Re: trzydziestolatki w ciazy 01.05.06, 17:38 cześć muszę przyznać, że przy pierwszej ciąży bardziej panikowałam bo miałam małe kłopoty (plamienie) ale w pore trafiłam do bardzo dobrego lekarza na Szaserów Powodem prawdopodobnie było przemęczenie non stop praca, trochę odpoczełam i było ok. Dlatego teraz stwierdziłam, że najważniejszy jest mój dzidziuś - od 3 tyg jestem na zwolnieniu i mam więcej czasu dla Kludusi. Czuję się w miarę dobrze chociaz bardzo szybko się męczę i mam trochę kłopoty z żołądkiem. Na początku ciąży brałam zestaw witamin MATERNA, króra bardzo mnie uczuliła i od tej pory mam kłopoty z brzuszkiem. U Ciebie to juz 24 tc fajnie na kiedy masz termin ?? i jak się czujesz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Dorota2001 01.05.06, 18:31 Czesc Termin mam na z OM na 28.08 a z USG na koniec sierpnia poczatek wrzesnia.-) Poztym czuje sie dobrze tak ja ty szybko sie mecze ale to normale. Pozatym czasami mam skurcze lydek no ale starczy narzekania bo ja nie lubie za duzo narzekac.-) A ty duzo odpoczywaj i korzystaj ze zwolnienia i poswiecaj czas Kladusi.-) serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2001 Re: Do Dorota2001 01.05.06, 18:40 a to ciekawe moja córcia urodziła sie 28,08 tylko że w 2001 roku Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Dorota2001 01.05.06, 18:48 no i u nas ma byc tez corcia to bardzo ciekawe.-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dobrosiaxs Re: trzydziestolatki w ciazy 02.05.06, 13:41 Witajcie!Jestem jedną z najstarszych wśród Was ale ciągle mi sie wydaje,że mam 20 lat i tak się czuję. Mam 36 lat.To moja czwarta ciąża. Mam 10-letnią córeczkę, synek umarł na białaczkę a trzecią ciąże poroniłam. Długo nie udawało mi się zajść w ciążę, wpadłam w depresję i nie szczególnie miałam siły żyć. Kiedy 14 tygodni temu zobaczyłam dwie kreseczki, narodziłam się na nowo. Okres oczekiwania jest piękny dla całej mojej rodziny. Moja córeczka jest najszczęśliwszą dziewczynką na świecie, mąż znów ma siły i chęci, moi rodzice czują się młodszi i potrzebni.Jest to trudna ciąża, czuję się bardzo źle ale wiem, że wszystko minie.Jest to niezwykłe doświadczenie. Jestem świadoma, dojrzała, pokorna i ....szczęśliwa. Pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Dobrosiaxs 02.05.06, 14:33 Witamy bardzo serdecznie w naszym gronie.-) Mam nadzieje i trzymam za Ciebie kciuki ze wszystko Bedzie ok uwazaj na Siebie serdecznie pozdrawiam.-) Odpowiedz Link Zgłoś
gunia.a Re: trzydziestolatki w ciazy 02.05.06, 20:08 ja wkrotce koncze 32 - 12 t.c. czekam kiedy skoncza sie mdlosci i nabiore wigoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ilwa Re: trzydziestolatki w ciazy 02.05.06, 21:20 No to chyba się dołaczę mam 32 lata i dopiero wyraźne dwie kreski na teście, przed sobą wizytę u lekarza. To jest moja trzecia ciąża, mam pięcioletniego synka Mikołaja i jedno niepowodzenie za sobą, ale wiem, że teraz będzie wszystko dobrze. Jeszcze nie dopadły mnie nudności(w pierwszej ciąży męczyły mnie prawie do 6 misiąca)za to mam wilczy apetyt, obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to zamienię się w wieloryba! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 03.05.06, 10:02 Witaj Ilwa Gratulacje z powodu dwoch kresek.-) Mam nadzieje ze do nas dolaczysz i bedziemy w kontakcie serdecznie pozdrawiam.-) Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2001 Re: trzydziestolatki w ciazy 03.05.06, 10:04 Witajcie, własnie wczoraj byłam u ginka i okazało się, że wg badania ginekologicznego moja ciąża jest prawdopodobnie starsza o jakies 2 tygodnie Trochę dziwne bo w zeszłym tyg byłam na usg i lekarz nie powiedział mi tego i za 4 tygodnie muszę jeszcze raz zrobic badanie usg chociaż mi na "babski rozum" wydawało się trochę duże bo to był 14 tc a dzidziuś miał jakies 12 cm już sama nie wiem co myśleć. Muszą was pocieszyć bo przez ostatnie trzy tygodnie przytyłam 3 kg - dobre!!! Licząc, że zostało mi jeszcze jakieś 26 tc to dodatkowe 26 kg??? to dopiero będzie WIELORYB )))) a w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg pozdrawiam Was cieplutko Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: trzydziestolatki w ciazy 03.05.06, 10:10 Witam wszystkie TRZYDZIESTKI. gdzieś na początku tego wątku się wpisałam a później go przenieśli, ale w końcu znalazłam. Jestem "trzydziestką z jedynką".Obecnie jestem w 12tc.Jest to moja druga ciąża.Pierworodny w tym miesiącu skończy 10 lat.Długa przerwa, no ale czasem tak bywa. Pozdrawiam wszystkie Panie bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 03.05.06, 13:14 Witaj Dorota2001 Ciesze sie ze u ciebie wszystko dobrze.-) Ja na poczatku tez duzo tylam ale teraz sie uspokoilo chociaz przytylam juz 15kg No tak ale ty w pierwszej ciazy prztylas rzeczywiscie mniej zobaczymy co bedzie dalej... serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 23.05.06, 10:11 Czesc dziewczyny cos ostatnio sie pusto zrobilo zu was nowego serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaada13 Re: trzydziestolatki w ciazy 04.05.06, 13:46 Witajcie dziewczyny, w lutym skończyłam 31lat,jestem w 28tc, to bedzie nasze pierwsze dziecko, a gin mówi,ze to chłopczyk Pozdrawiam wszystkie oczekujące Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do asiaada13 05.05.06, 19:20 Witaj asisada13 Witam bardzo serdecznie w naszym gronie mama nadzieje ze dolaczysz do nas... Jak u Ciebie sie wszystko odbywa czy wszystko w porzadku? u mnie jak narazie wszysko ok serdecznie pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
zona29 Re: Do asiaada13 06.05.06, 18:42 witam Was dziewczynki! w marcu stuknęła mi 30 a teraz jestem w 10 tyg ciązy.Ciesze sie bardzo bo jest to wyczekane maleństwo.Justysia30 czy przypadkiem nie byłaś niedawno na innym forum?Czy to z Tobą płakałam ze szczęścia? pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re:Do zona29 06.05.06, 18:46 Witam u mnie z koleji w kwietniu stuknela30 i to tez jest wyczekane malenstwo. Chyba jednak nie ze mna bo ja tu jestem od dwoch tygodni wiec chyba nie ale chetnie z toba nawiaze kontakt.-) Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
zona29 Re:Do zona29 07.05.06, 15:34 Justysia wcześniej byłam na forum niepłodnośc ale JUŻ NIE JESTEM!Tam jak ktoś oznajmia że jest w ciązy chlipie sie razem z nim ze szczęścia oczywiście.Jakiś czas temu pewna inna Justysia miała takie dobre wieści.Ciesze sie że zaczynasz od tego radosnego forum pozdrawiam cieplutko Nika Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re:Do zona29 07.05.06, 15:40 Czesc Ja to znam chociaz nie bylam na tym forum ale my z moim mezem staralismy sie o fasolke 1,5roku i tez juz myslalam ze to nigdy sie nam nie przydazy no ale najwazniejsze ze wszystko teraz jest ok i mama nadzieje ze u Ciebie tez mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie Serdecznie pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 06.05.06, 21:46 Ja mam 36 lat i to moja pierwsza bardzo wyczekiwana ciąża. Droga do niej nie była prosta przez jednego bardzo nieuczciwego lekarza ze szpitala przy Szaserow. Ale to juz za nami i obecnie ciesze sie wraz z małonkiem z naszej 9- tygodniowej fasolki. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 06.05.06, 22:24 Czesc Ola Bardzo serdecznie witamy w naszym gronie i mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie.-) Jak sie czujesz i znosisz ciaze? Pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 07.05.06, 22:18 Cześć! Jest mi bardzo miło i równiez mam nadzieje na potrzymanie kontaktu. Obecnie jestesmy ze sobą juz 9. tydzień. Jest już coraz lepiej, minęły mdłości, częściow apatia, słabość i jeśli tak ma wyglądac dalej ciąża to mogę w niej byc dłużej niz 9 miesięcy. Pozdrawiam wszystki przyszłe mamy. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Oleska16 08.05.06, 09:26 Czesc Ola Ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok i minely ci mdlosci, bo ja czasami jeszcze rano mam ale jestem juz 25t.c ale to jest pryszcz.-) Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: Do Oleska16 08.05.06, 21:05 Dzis byłam po raz kolejny u ginekologa. Jak na razie, ale przecież tak będzie i dalej, moja fasolina rośni prawidlowo. Pod koniec miesiąca mamy zrobic pierwsze usg i wtedy mam nadzieję zobacze czy przeczucie mnie nie myli i czy mój maz miał proroczy sen ( śniła mu sie dziewczynka o blond włosach; troche to dziwne bo nikt w rodzinie nie ma blond włosów, ja jestem szatynką a mąż brunetem). Pozdrawiam Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Oleska16 08.05.06, 21:32 Czesc Ola Ciesze sie ze u ciebie wszysko dobrze i tak ma byc i bedzie. Co do snu to mojemu mezowi snila sie pare razy ze to bedzie coreczk no i sie sprawdzilo zobaczymy jak bedzie w Waszym przypadku.-) Serdecznie pozdrawiam! Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: Do Oleska16 19.05.06, 12:28 Witam! Nie zagladałam na forum i przepraszam, że nie pisałam, ale kilka dni byłam u rodziców by i oni nacieszyli sie naszym przyszłym maleństwem. Kocham swoich rodziców bo to bardzo zacni ludzi i nigdy nie nie zawiedli, ale co u siebie to u siebie. Te kilka dnie strasznie mi sie dłużyło. Czulam sie jak w przysłowiowej klatce, poniewaz nic nie wolno mi było robic poza leżeniem i jedzeniem. A ile tak można? Wiem, że to wszystko wynika z miłości do mnie i chęci niesienia pomocy, ale w domu to przecież sama zajmuje sie gospodarstwem; mąz pomaga mi w ciężkich pracach. Czasem gdy wracamy z zakupów to czuje sie jakbym miała swego osobistego lokaja (obydwoje wiemy, że dzwiganie siat z zakupami to nie dla mnie). Juz nie moge sie doczekac 9 czerwca bo wtedy własnie idziemy na nasze pierwsze usg i byc może wtedy dowiemy się na kogo czekamy: na Marysie czy tez na Bartka, choz w gruncie rzeczy nie ma to większego znaczenia bo bardzo chcielismy miec kogos trzeciego, kogos kto bedzie naszym prywatnym małym terrorystom. Pozdrawiam serdecznie. Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Oleska16 19.05.06, 13:48 Nic nie szkodzi ze sie nie odzywalas.-) Najwazniejsze ze u Ciebie wszystko dobrze a to dziwne bo my idziemy na 3Usg 09 czerwca.-) A jak sie czujesz? A czuje sie dobrze chociaz nasa corcia fika koziolki i to coraz mocniej i czasam potrawi obudzic w nocy... Pozatym to nic nowego serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 mogę się przyłączyć? 09.05.06, 09:06 właśnie zrobiłam test wynik pozytywny, mam nadzieję..że lekarz potwierdzi.. przyjmiecie mnie do swojego grona zacnych 30 w ciązy? aha dodam, że 30 strzeliła mi 3 kwietnia pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: mogę się przyłączyć? 09.05.06, 09:12 Witamy bardzo serdecznie w naszym gronie.-) Gratulacje i tez mam nadzieje ze lekarz potwierdzi...) Mnie 30 strzelila 16 kwietnia Powodzenia!!!!!!!!!! mama nadzieje ze bedziemy w kontakcie Serdecznie pozdrawiam.-)justysia Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka6 Re: mogę się przyłączyć? 09.05.06, 12:40 ...pozdrawiam justysiu, widzę,ze wąteczek rosnie w siłę, aż miło popatrzeć, ja ogólnie urzęduję na innym forum,ale nieraz też do Was zaglądam, mam nadzieję,że czujesz się dobrze, a Twoja dzidzia fika juz niezłe koziołki Swoją drogą, nawet nie myslałam,że tyle trzydziestek dzidziolki sobie szykuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
mia44 Re: mogę się przyłączyć? 25.05.06, 14:27 Jovanka, czy jesteś z Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 Re: mogę się przyłączyć? 09.05.06, 14:40 dziękuję...za tak miłe przyjęcie i gorąco pozdrawiam będę się odzywać Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia06 Re: trzydziestolatki w ciazy 09.05.06, 13:36 cześć,trzydziestki,jestem w 21 tygodniu ciąży,to moja druga już ciąża,jak macie jakieś pytania to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 11.05.06, 17:29 Czesc Dziewczyny co tam u Was nowego Slychac jak sampoczucie? serdecznie pozdrawiam.-) Odpowiedz Link Zgłoś
morrodiel Re: trzydziestolatki w ciazy 10.05.06, 21:55 Właśnie wróciłam z usg, wreszcie zobaczyliśmy co ma miedzy nóżkami...a właściwie czego nie ma!!!! Nasza dziewczynka waży 1400 gram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 10.05.06, 22:09 Witam Ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze i Wasza corcia sie dobrze rozwija Serdecznie pozdrawiam.-) Odpowiedz Link Zgłoś
agal10 Re: trzydziestolatki w ciazy 11.05.06, 22:14 Witam,ja również skończyłam 29l,jestem w 4 tyg.i będzie to moje pierwsze dzieckko,jestem troszkę zestresowana-najbardziej pracą Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 21.05.06, 16:42 Witam wszystkie dziewczyny Co tam u was nowego jak sie czuja brzuszki? serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agal10 Re: trzydziestolatki w ciazy 11.05.06, 22:16 Witam,mam 29 lat i jest to moja pierwsza ciąża,troszkę jestem w szoku Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: trzydziestolatki w ciazy 12.05.06, 08:00 U mnie juz 28 tc corcia rosnie ma juz 1013g - czuje sie super - mala tylko od 3 dni kopi mnie nozkami w krocze ale mysle ze juz niedlugo sie przekreci.Mam 37 lat i 14 letniego syna jestem z Gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 12.05.06, 10:41 Czesc Kasia161069 Witam serdecznie w naszym gronie.-) Ja jestem obecnie zaczelam 26t.c U mnie tez jestw szystko super a nasza corcia kopie o kazdej porze dnia i nocy serdecznie pozdrawiam.-) Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
agal10 Re: tarczyca 15.05.06, 20:08 czy jest ktoś kto leczy się w trakcie ciąży na niedoczynność tarczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka203 Re: trzydziestolatki w ciazy 16.05.06, 09:44 Witam was babeczki Dołączam się do listy trzydziestek. W czerwcu skończę 35lat i to moja pierwsza dzidzia. Jestem w 6tygodniu i ciesze się jak wariatkaI dobrze bo ta wariacka radość przyćmiewa mnóstwo obaw i strachów. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 16.05.06, 10:00 Witaj Agnieszka203 Bardzo serdecznie witamy w naszym gronie i zapraszam do poklikania z nami.-) Mam nadzieje ze Wszystko bedzie dobrze no i oczywscie trzeba myslec poztywnie Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka203 Re: trzydziestolatki w ciazy 16.05.06, 11:04 też wierze, że wszystko będzie dobrze, chociaż biore duphaston i potrójną dawkę fokiku. We czwartek tj pojutrze idę na drugą wizytę do doktorka. W ubiegły poniedziałek powiedział, że jest jeszcze baardzo wcześnie więc trzeba dac parę dni na zagnieżdzenie czyli spokój, dużo odpoczynku itp...no ale do pracy chodzę bo mam względnie spokojnie i nie męcze się. Ehhh... zresztą dziś juz czuje się całkiem nieźle bo początki były koszmarne. I wyobraźcie sobie, że już mam brzuszek!!!!!! spódnice są ciasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: trzydziestolatki w ciazy 18.05.06, 18:16 dziewczyny czy 30 to juz tak pozno...nie wpadajmy w panike Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 18.05.06, 18:58 Witaj Lamia78 Ja nie w padam w panike uwazam ze to najlepszy okres na urodzenie dzidzusia.-) Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka6 Re: trzydziestolatki w ciazy 18.05.06, 19:41 ...zgadzam się z przedmówczynią pozdrawiam Ciebie Justysiu i wszystkie mamusie po trzydziestce Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 19.05.06, 12:37 A ja mam 36 lat i wcale nie czuje sie taka strasznie stara by dopiero teraz urodzic pierwsze dziecko. Popatrzcie dookoła jak zmienia sie świat. Teraz dwudziestoletnia matka to jeszcze mlodociana, choc czas jak najbardziej optymalny na poczęcie potomstwa. U wiekszości takich dziewuszek to w glowie pustka, licza sie faceci fajne imprezki a bobasem zajmuje sie najczęsciej babcia (zman to z obserwacji środowiska z którym poprzez prace mam kontakt). A taka trzydziestolatka to kobieta, która wie czego chce, umie dbac o siebie i swoja rodzinę, posiada okreslona pozycje społeczno - ekonomiczna i jest w stanie zapewnic odpowiednie warynki dla własciwego wychowania swej pociechy. Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 19.05.06, 13:49 Jeszce raz zgadzam sie z Ola i podisuje sie pod nia pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 23.05.06, 15:52 Miło, że zgadzasz sie ze mną. To jeszcze jeden przyjemny monent dzisiejszego dnia. Wróciłam niedawno od koleżanki, która prowadzi mnie w ciąży i to co zobaczyłam, a własciwie odczucia z tym związane sa bardzo trudne do opisania. Dzis Beata zrobiłam mi, raczej nam, pierwsze usg (bo mnie mój brzuch obnoszony z duma wydawał sie podejrzanie duży i myślałam, że bedzie to ciążą mnoga). To było niesamowite: widok pikającego serduszka i to przeciąganie sie bobasa. Tak mi sie wtedu jakos blogo na sercu zrobilo i tak tkliwie. Dla męża oczywiście przyniosłam "zdjęcia" na komódkę. Wiemy jednak, że będzie nas jak na razie troje i to juz, albo dopiero w grudniu. To może nawet i lepiej bo wg ginekologów ciąza mnoga to patologia(mniejsza masa urodzeniowa plodu i przedwczesny poród). Życze każdej przyszłej mamie takich wrażeń, tak miłych, jak ja dzis doznałam. Pozdarwiam gorąco Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 23.05.06, 16:05 Czes Ola Ja tez na poczatku myslalam ze bedzie ciaz mnoga bobardzo duzo prztylam ale okazalo sie ze to jedna dzdizia a my tez z moim mezem bylismy bradzo poruczeni pierwszym Usga szczegolnie jak uslyszelismy serce dzidzusia to bylo cos nie samowitego. Dobrze ze u Ciebie wszystko w porzadku i dzidzia ma sie dobrze to najwazniejsze a czas tak szybko ucieka ze to szybko zleci Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 24.05.06, 11:55 Dzieki za wszystkie ciepłe słowa. To usg nie było zaplanowane, takie spontaniczne. Na to własciwe czekamy do 9 czerwca. Pomio tego, że rosniemy obydwoje (ja wszerz a bobas we wszystkich kierunkach) to kilka dni spedzimy w szpitalu by ZUS sie mnie nie czepiał, bo jak długo moga trwac uporczywe wymioty a ja na zwolnieniu przebywam prawie od początku ciązy. Trzymajci sie ciplutko. Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 24.05.06, 12:09 Czesc Ola Nie ma za co to normalne. To najwazniejsze ze rosniecie.Nasza corcia tez rosnie i ja tez juz duzo;prztylam no i teraz musze uwazac niestety na to co jem to to nie takie latwe no coz. Mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie. Miloego podytu w szpitalu... Pozdrawiam bardzo serdecznie Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.05.06, 13:00 Witam! Ten szpital to chyba dopiero po 9 czerwca i to jedynie taka propozycja. Będe z niej musiała jednak skorzystać, choć po ostatnim styczniowym pobycie to nie sadziłam, że wróce na ginekologię tak szybko. Ale czego sie nie zrobi dla dobra bobasa, tym bardziej, że prace mam dośc ciężką bo prawie cały czas na stojąco lub w wygięciu na siedząco a do tego opary ze środków chemicznych (nie ma na nich adnotacji na temat działania teratogennego i wole by na mnie go nie próbowano). Odnosnie jezdenia ja ma ten problem od samego początku. Nie tolerujemy kapusty (nawet takiej gotowanej na slodko, choc bardzo ja lubię) i napojów gazowanych. Ale to da sie wyeliminowac diety. Wszystkie zaległości odbije sobie za rok jak juz nie będe karmiła. Ale może wtedy znów będę w ciąży bo tak sobie planujem.... Pozdrawiam Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.05.06, 13:07 Witam Masz racje bobas jest najwazniejszy a tym bardziej ze masza taka prace. A mnie za to ciagnie strasznie do slodkiego ale niestety nie moge ze wzgledu na diete nno lae coz ja tez sobie odbije potem Pozdrawiam bardzo serdecznie Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
inka1812 Re: trzydziestolatki w ciazy 24.05.06, 14:21 Hej trzydziestki! Dołączam do Was. !!! Aktualnie 11 t.c., termin na 18 grudnia. Wówczas skończe 31 latek. To moje pierwsze dziecko i stwierdzam, że jest to (w moim przypadku) najlepszy czas na posiadanie maleństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Inka1812 24.05.06, 14:49 Witaj bardzo serdecznie w naszym gronie gralulacjie i szczescia n Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Inka1812 24.05.06, 14:51 justysia30 napisała: > Witaj bardzo serdecznie w naszym gronie gralulacjie i szczescia najblizsze 9 miesiecy.-) A pozatym jak sie czujesz wszystko ok? Mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 25.05.06, 12:42 Witam! To taj jak ja. Też mam termin na 18 grudnia (choc na razie na podstawie daty ostatniej miesiączki). Pozdarwiam serdecznie Was oboje. A może troje choc tego drugiego nie zyczę. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ka.mi Re: trzydziestolatki w ciazy 18.07.06, 13:01 Witajcie! Ja mam 33 lata i to moja pierwsza ciąża. Za dwa miesiące nasze maleństwo będzie już na świecie. Cieszę się ogromnie. Tym bardziej, ze ciąża przebiega raczej ciężko. Teraz jest ok i nawet mogę wychodzic na spacerki. Pozdrawiam Was bardzo cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Ka.mi 18.07.06, 16:24 Witaj bardzoe serdecznie w naszym gronie i gratulajcie Dobrze ze jest u Ciebie teraz lepiej, zapraszam doi klikania z nami Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
anna_iza Re: Do Ka.mi 19.07.06, 14:27 czesc ja test ciazowy zrobila miesiac przed 30 urodzinami teraz jestem w 24 tc, i mysle ze to dobry moment na bycie mama (chociaz ciaza nie byla planowana) i mimo ze nei wygladam pieknie i zjawiskowo - mam poblemy z cera - to jestem bardzo szczesliwa Ps bedziemy mieli synka - Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Anna-Iza 19.07.06, 15:21 Witaj bardzoe serdecznie w naszym gronie ja tez sie z toba zgadzam, i tez na poczatku wlasnie tak okolo 20t.c mialam problemy z cera ale teraz juz jakos przeszlo. Gratulacie a moj chrzesniak to tez Mikolaj serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
anna_iza Re: Do Justysia 22.07.06, 10:51 hej dzieki za pocieszenie - na razie mi niestety nie przechodzi ale chyba musze sie z tym pogodzic a stosowales cos specjalnego czy po prostu problemy z cera same Ci przeszly? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Anna_iza 22.07.06, 13:05 Hej Nie nic specjalnego nie uzywalam tylko tak jak zawsze krem no i tonic zeby nawilzyc cere i jakos po malu samo zniknelo mam nadzieje ze u Ciebie bedzie tak samo.-) A poztym jak samopoczucie u Ciebie serdecznie pozdraiwam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
anna_iza Re: Do Anna_iza 26.07.06, 11:22 hej samopoczucie ogolnie dobrze. chyba nie bede oryginalna jak powiem ze te upaly troche mi juz dzialaja na psychike no ale coz zrobic. ale poza tym wszystko ok dzisiaj mam imieniny i moj Mikolaj chyba chce zlozyc mamie zyczenia bo wierci sie jak nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Anna_iza 26.07.06, 11:27 To wszystkiego najlepszego no i szczesliweggo rozwiazania.-) A upaly to musiùmy jakos przezyc nic innego nam nie zostalo Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
anna_iza Re: Justysia 30 26.07.06, 11:36 dzięki no dokładnie - jakos trzeba sobie radzic, szkoda mi tylko ze wtedy zycie jest utrudnione tyle bym chciala pozalatwiac rzeczy a musze sobie rozkładac i wszystko pomału bo mam takie ataki dusznosci ze wole nie przesadzac a ogarnal mnie szal zakupow i jezdze po sklepach i ogladam na zywo rzeczy ktore wczesniej np widzialam na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re Do Anna- Iza 26.07.06, 11:40 Ja to samo przechodze tez musze sobie rozkladac prace bo inaczej nic z tego nie bedzie albo nasza corcia zechce szybcie sobie wyjsc wiec trzeba uwazac a zakupy to bardzo fajna rzecz ja czasami nie moge sie oprzec by czegos nie kupic.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_iza Re: Justysia 26.07.06, 11:34 ta ostatnia odpowiedz oczywiscie byla do Ciebie - sama sobie nie odpowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
dorsie6 Re: trzydziestolatki w ciazy 24.05.06, 15:58 witam serdecznie ja mam 34 lata i jestem w ciązy (23tyg i 6 dni) po 7,5 roku starań o dzidzie,jestem szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do Dorsie6 24.05.06, 16:13 Wiatm serdecznie w naszym gronie Gratulacje.-) A jak sie czujesz i znosisz ciaze wszystko ok? Serdecznie pozdrawiam justysia Odpowiedz Link Zgłoś
dorsie6 Re:justysia30 24.05.06, 16:26 witam ,czuję się wspaniale,dopiero teraz zaczynam troszkę tyć,ale jest ok,z dzidzią też wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_bb Re: trzydziestolatki w ciazy 26.05.06, 19:50 witam , ja mam 35 lat i bedzie to moje pierwsze Malenstwo-nie znam płci m dopiero 17 tydzień .Czekam aż poczuję , że tam jest . Trochę sie martwię każdym ukłuciem , ale czuję się w miarę dobrze pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 26.05.06, 19:59 Witaj bardzo serdecznie w naszym gronie. Zapraszamy do poklilkania z nami Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 30.05.06, 20:39 Witam! Miałam trochę problemów z dostepem do netu i musze przyznac, że troszke brakowalo mi lektury forum. Mąż smieje się ze mnie, że to małóg albo potajemnie umawaim się za jego placami z innymi. Poza tym wszystko gra tak jak nalezy i nie moge docxzekac sie już na usg. Pozdarwiam gorąco. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 30.05.06, 20:58 Witam Moj maz ze sie ze mnie smieje ale przeciez to fajne troche sobie poklikac.-) Ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze i ja osbiscie tez niemoge sie odczekac najblizszego usg bo to tak fajnie poogladac maluszka.-) Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 31.05.06, 20:04 Jasne, ze takie klikanie ma swój urok. A poza tym forum stanowi orgomna skarbnice wiedzy. Mozna czasem przeczytac o wielu przydatnych rzeczach. Ostatnio dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym mam zamiar rodzic bedzie remont, a poniewaz termin mamy na grudzień ekipa budowlana zakończy swe prace. A i na oddziale nie bedzie czuć zapachu farby. Jak już jestem przy zapachach to muszę przyznać, że to moja zmora. W ciązy tak mi sie wyostrzył węch, że czasem to przeszkadza. Nie spoglądając przez wizjer wiem kiedy sąsiad wychodzi palić a także siedząc w domu kto i co gotuje na obiad. Mąż się smieje, że to może służyc jako podpoiwedź przy ustalaniu jadłospisu. Pozdrawiam cieplutko bo pogoda raczej wczesnojesienna. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 31.05.06, 20:15 Witam Ja pamietam ze w pierwszych miesiacach to najbardzie przeszkadzaly mi produkty chemiczne do sprzatania oczywiscie dym z papierosow i benzyna to zostalo do tej pory. Tez sie z toba zgadzam ze na forum mozna dowiedziec sie wielu fajnych rzeczy. Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
gimel4 Re: trzydziestolatki w ciazy 01.06.06, 11:57 witam, 36 lat, czwarta ciąża, czwarte dziecko. Mam już dwie córki (duże - 16 i 14 lat), synka (7 lat) i teraz 14-tygodniową fasolkę. Zastanawiam się, jak to będzie... i czy mam jeszcze tyle siły, by pogodzić maleństwo z pracą, jak to było poprzednio. Boję się, że teraz nie mam aż tyle energii... Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: trzydziestolatki w ciazy 01.06.06, 13:20 Mam nadzieję, że ten wstręt do zapachów po ciąży to minie. Bo pracuje w dośc bliskim kontakcie z ludźmi a nie wszyscy dbają o higienę a zwrócić uwagę nie bardzo pasuje zwłaszcza tym starszym. Bo mlodzi to sie obrażają za prawdę. Sami nie chcieli by byc na moim miejscu. Narzeszcie za oknem troche sloneczka. Mam cichutka nadzieję, że w końcu zrobi sie ciepło bo to zimno to mnie wykańcza, jak jesień, i mam jedynie ochotę na leżenie pod kocem. Czasem nawet nie chce mi sie wstac i zrobic sobie herbaty. A jak Ty znosisz tę koszmarna pogodę. Pozrawiam. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 01.06.06, 20:24 Ja tez mam nadzieje ze wstret do zapachow minie. Co do pogody to nich sie troche ociepli ale nie za bardzo bo niestety upaly mnie troche mecza a do porodu jeszcze troche czasu zostalo. Serdecznie pozdrazwiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: trzydziestolatki w ciazy 02.06.06, 13:26 Czesc, mam 35 lat i niedawno odkrylam, ze zaledwie po dwoch miesiacach staran jestem w pierwszych tygodniach mojej drugiej ciazy. Synek ma teraz 5,5 roku. Synka urodzilam dwa miesiace pzred 30-stka. Teraz jestem w 4-5 tygodniu i niestety zaczynam sie czuc niespecjalnie. Draznia mnie zapachy, jest mi niedobrze po wszystkim co zjem i zaczyna mnie glowa pobolewac. W pierwszej ciazy nie czulam sie tak zle juz tak wczesnie. Nie wiem czy wiek ma z tym cos wspolnego. Boje sie tycia, bo w pierszej ciazy utylam az 21 kg, a biust zrobil sie gigantyczny (na codzien tez nie nalezy do najmniejszych). Generalnie mam wrazenie, ze druga ciaze przyjmuje sie inaczej niz pierwsza, bo czlowiej juz dokladnie wie co go czeka i ze nie sa to same rozkosze. Przynajmniej ja tak mam. Pozdrawiam starsze i mlodsze. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 02.06.06, 13:33 Czes Monia witaj bardzo serdecznie w naszym gronie. Gratulacije i zycze spokojnych 9 misiecy Napewno kazda ciaza jest inna w moim przypadku jest to moja pierwsza ciaza i tak jak juz pisala na poczatku tez mialam wstret do zapachow i nie mowiac juz o wymiotach no ale to minelo w 12t.c i teraz jest ok serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
1magnolia Re: trzydziestolatki w ciazy 02.06.06, 15:23 Dzien dobry wszystkim! Niedawno skonczylam 33 lata i jestem w 1 ciazy - to koncowka 21 tygodnia. Czuje sie dobrze, Maly Ktos kopie czasem jak oszalaly i gdyby nie puchnace kostki i zaparcia byloby super! Pozdrawiam Wszystkie 30- stki ) Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do 1magnolia 04.06.06, 11:05 Witam serdecznie w naszym gronie Niestety na puchnace kostki nie mam sposobu i mam tak samo ale na zaparcia najlepsze jest kiwi no i oczywscie jogurty ja to stosowalam i u mnie to dzialalo. Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1101 Re: trzydziestolatki w ciazy 04.06.06, 10:40 witam w sierpniu kończę 30 lat poród z OM na 4 wrzesień ale z pierwszego USG 29 sierpień brzuch mam ogromny przytyłam 10 kg do dziś wyniki mam dobre niestety niski poziom płytek krwi i dodatko jestem pod opieką lekarza hematologa. dzidzia też zdrowo rośnie 27 czerwca mamy trzecie USG. ogólnie czuję się dobrze ale już coraz ciężej no i zaczęły mi puchnąć nogi( podzrawiam was i trzymam kciuki za nasze dzieciaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: do Kropka11011 04.06.06, 11:07 Witaj serdecznie w naszy gronie ja skonczylam 30 w kwietniu no i mamy bardzo podobny termin porodu. mam nadziejeze bedziemy w kontakcie serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1101 Re: do Justysi 04.06.06, 15:57 witaj Justysia czy już zaczełaś jakieś przygotowania do przyjścia na świat swojego dziecka? ja od jutra zaczynam szkołę rodzenia w Wa-wie w szpitalu na Czerniakowskiej (szpital im. Orłowskiego).... kupiłam też wózek no i teraz siedzę na necie i patrzę gdzie tu kupić wszystkie niezbędne akcesoria. mam madzieję że położna coś jeszcze doradzi co naprawdę jest potrzebne dla noworodka)) Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: Do kropka1101 04.06.06, 16:22 Witaj Ja poamlu zaczelam kupowac drobiazgi typu termometr i take tam rozne pozatym my dostalismy duzo rzeczy typu wozek no i pelno ubranek od przyjaciol wiec zaczelam je pomalu prac i prasowac no i zaczynam szykowac torbe do szpitala bo to przeciez nigdy nic nie wiadoma ja tez sama nie wiem co tak naprawe jest rzczywscie potrzebne a co nie no ale z tym bedzie sobie trzeba jakos poradzic)) Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: trzydziestolatki w ciazy 04.06.06, 15:00 Czesc dziewczyny ja mam 36 lat i wlasnie kilka dni temu zrobilam test ciazowy i wyglada ze zaszlam w ciaze, staralismy sie o dzidzie 1.5 roku, juz calkiem zwatpilam. Mamy synka 3 letniego. Serdecznie wszystkie pozdrawiam. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: trzydziestolatki w ciazy 04.06.06, 15:17 Witaj serdeczniew naszym gronie gralulacjie i zycze spokojnych 9 miesciecy Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś