Dodaj do ulubionych

My, Folikówki :)

• monjan aa moj wkres ciazowy 30.05.06, 09:00
      www.fertilityfriend.com/home/monjan
      owu byla chyab jednak wczesniej, ok 1 maja, to by sie zgadzalo z usg
    • misia9944 Do Kasi (krokodylka) i Anetki (nadya) :) 30.05.06, 14:41
      Witam i jak dzionek minał, mam nadzieje ze @ nadal nie ma! ?
      Dajcie znac, czekam na dobre wiesci smile
      Pozdrawiam Wszystkich.
    • misia9944 My, Folikówki :) Nasza Lista 30.05.06, 14:43
      Folikówki , które oczekują swoich pociech smile

kordula3 – Dorota – w ciąży smile - syn Kamilek 02.04.2004
      mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży smile
      demika - Dominika - Warszawa - w ciąży smile - syn Igor 3.08.2004
      mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży smile
      córeczka Martusia 11.10.2004
      sagula - Iga - Warszawa - w ciąży smile
      rena78 - w ciąży smile
      ememik – Magda – Warszawa - w ciąży smile
      myszka2312 - w ciąży smile
      monjan – Monika - Lublin - w ciąży smile

Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia smile

monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego)
      córka Majka 2.06.2002
      matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006
      córka Emilka 19 miesięcy
      pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003
      baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004
      asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003
      szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002
      mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004
      bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002
      dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub
      dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka
      Julia 20.09.1998
      marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002

Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz
      Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek smile

misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj)
      krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj)
      agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj)
      adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień)
      greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń)
      nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj)
      mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja
      aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec)
      martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań
      elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień
      fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen)
      qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań
      teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj)
      arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań
      tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiecsmile
      aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec
      bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005)
      kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec
      ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń)
      sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006
      mariola314 – Mariola –
      mkarusi – Marta – początek starań sierpień
      carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005
      krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec
      emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień
      spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj)
      mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec)
      ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen)
      dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń)
      niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań
      anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień)
      renne2 – Świdwin - w trakcie starań
      ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań
      mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień)
      eszymala - starania od lipca
      kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień)
      fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień)
      jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań
      wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań
      op.wawa – Paulina – Warszawa -
      breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca
      agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca
      natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień)
      gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj)
      dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień)
      lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia
      tappo - Kraków - w trakcie starań
      monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań
      miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007
      heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań
      necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań
      an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień)
      alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj)
      rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień)
      magdaomar -
      axela -
      nimeska –
      look29 –
      bellka –
      agulag26 –
      kiedy-mama –
      oliwka29 –
      pacynka27 -
      joanna796 –
      wiola1234 -
      mamaaga283 -

Dziękuje Wam za to, że Jesteście !
      Misia
    • misia9944 do Krokodylka :):):):):):):):):) 30.05.06, 15:33
      Kurcze dopiero dzis zajrzalam na poczte, a tam wiadomosc od Ciebie ojejjj, ale
      ze mnie gluptas tongue_out że wczesniej nie weszlam, odpisalam Ci i mam nadzieje ze ten
      email dojdzie (daj znac smile)
      Dzięki
      • mycha.76 Re: Wtorkowe oczekiwania:) 30.05.06, 16:17
        Kochane Folikówki!

Witam Was wszystkie we wtorek...
        Dziś będzie krótko, bo nic ciekawego się u mnie nie wydarzyło...
        Ot, praca, obiad, poszłam też do biblioteki po nowy zapas lektury...
        @ już powoli mnie opuszcza...I całe szczęście, bo już mam jej dośćwink

Zajrzałam dziś na forum - w oczekiwaniu na dobre wieści,
        ale Kasia i Anetka się jeszcze nie zameldowały...Odezwijcie się Słonkasmile
        Nie trzymajcie nas w niepewnościwink

Sytuacja wyjaśniła się u Agniesicrying Taki ładny ten wykresik i co...
        Szkoda, przytulam Cię Agniesiu wirtualniesmile Domyślam się, że cięzko Ci dziś...
        Ale i tak dzielna jesteś, bo Twój post...mimo wszystko brzmi optymistyczniesmile

Rybko, 26 dc to za wcześnie na testowanko. Ale rozumiem, że nie wytrzymałaś,
        zresztą miałaś imieninki,więc wolno Ci było pozwolić sobie na teścik.
        I wcale nie jesteś marudą, zresztą czasem dobrze jest sobie pomarudzić...
        Każda z nas ma takie momenty, że po prostu musi...
        Gdybyś wiedziała, ile razy ja marudziłam uncertain

Dakota - gratuluję komputerowego sukcesu i ...ślicznej córci!
        Obejrzałam wszystkie zdjęcia Twojej Julcismile
        Też zamawiam sobie taką wspaniałą córeczkęsmile

Monjan - dzięki za wieści z wizyty.
        Właśnie odmierzyłam sobie na linijce 2,3 mm...
        To tak niewiele, ...a zarazem wszystko! Dbaj o tę swoją Kropeczkębig_grin

Misia - biegiem do apteki po folik! Nie zaniedbuj sięsmile
        Pozdrawiam Was wszystkie i czekam na dobre wiadomościbig_grin Monika

• nadya22 Re: Wtorkowe oczekiwania:) 30.05.06, 20:15
          Cześć dziewczynki big_grin @ nadal do mnie nie przyszła, mierzyłam jednak tempke rano
          i jest tylko 36,2'C także temperatura nie jest ciążowa uncertain hm wogóle nie rozumie
          mojego organizmu sad Dziś musiałam troszke polatać po Urzędach, więc rano nie
          było mnie na forum sad Co gorsze coś się dzieje z netem u mnie także będę tylko
          z doskoku czasem do Was zaglądała uncertain Zaniosłam następne podanie do biura
          rachunkowego(nie wiem dlaczego ale koniecznie chce pracować w takim biurze).
          Jestem ostatnio cały czas śpiąca i rozdrażniona, normalnie tylko mój P. łagodzi
          moje humorki i troszke rozpieszcza big_grin
          Trzymam kciuki natomiast za Kasieńke i mam nadzieję, że Ty kochana w Dzień
          Dziecka ujrzysz dwie kreseczki smile
          Monjan dziękuje, że zdajesz nam relacje odnośnie swojego samopoczucia i
          fasolki smile
          Aagniesiu taki piękny wykresik a ta wredna @ i tak przyszła uncertain Ja tego nie moge
          pojąc i to kompletnie sad
          Mam już dość czekania na tą @. Chciałabym, żeby wreszcie przyszła (bo jestem
          przekonana, że dzidzi nie ma)i mogłabym spokojnie zacząć nowy cykl smile
          Całuje dziewczynki buziaczki papatki
      • krokodylek1313 Melduję się :) I cos dla monjan... 30.05.06, 16:58
        Witam Was kochane folikówki smile
        U mnie dziś 25 dc... czyli ostatni, jutro "powinna" nadejść @, ale czort ja
        wie.... Lecz wcale za nia się nie steskniłam wink Zobaczymy, na wszelki
        zaś "ewkipunek" nosze przy sobie winkSmaopoczucie b/z czli trochę pobolewa
        brzuchol na dole i dzis prawy jajnik. Ale nic poz tym sad

Mycha... zdolna dzieczynka.. smile Pokonałas wykresy ! Wiesz, ja tez od razu
        dorwałam linijkę, ja monjan napisał ile jej bąbelek ma mmm. 2,3 - to takie
        maleństwo.... Od czegoś trzeba zacząć... My też takie byłysmy smile

Misiulko.... dostałam już maila, bardzo Ci dziekuję. Buziak !!! Wymiękam, jak
        wracam z pracy a tu pierwszy post 4.59 ! My smacznie chrapiemy a Misia walczy
        ze sprzętem wink

rybko.... po to jest forum, aby wyrzucac sowje wszytskie obawy... Tu na nikomgo
        nie krzyczymy smile

monjan... po pierwsze mi sie rozwalił ten cholerny kubeczek.... smile
        po drugie... gratulacje... bąbelek juz rosnie... i rośnie... Duzo zdrówka dla
        Was obojga smile

trofoblast (gr. trophé ‘pokarm’ + blastós ‘kiełek, zarodek’wink biol. wierzchnia
        warstwa komórek zewnętrznych błony płodowej, wyodrębniająca się u ssaków we
        wczesnym stadium rozwojowym zarodka, odpowiedzialna za tworzenie się łożyska
        oraz transportowane przez nie substancje odżywcze.

A teraz mała ściaga:
        Prawidlowo zaplodnienei nastepuje w gornej czesci jajowodu (blizej jajnika).
        Proces ten zachodzi wowczas gdy zaplemneinie jest odpowiednio skorelowane w
        czasie z jajeczkowaniem (owulacja), czyli uwolnienem zenskiej komorki plciowej
        z dojrzalego pecherzyka jajnikowego ( w warunkach panujacych w macicy i
        jajowodzie plemniki zyja przez 2-3 dni a oocyt II rzedu - kilkanascie godzin).
        Podczas wedrowki plemnikow w drogach rodnych kobiety wiekszosc zostaje w nich i
        ginie, co ma istotne znaczenie selekcyjne, a do oocytu II rzedu docieraja
        najbardziej zywotne.

Faza bruzdkujacego zarodka i gastrulacji.
        Po zajsciu kariogamii zygota rozpoczyna bruzdkowanie. Poniewaz jaj aczlowieka
        sa ubogie w zoltko, ktore jest prawie rownomiernie rozmieszczone bruzdkowanie
        przebiega w sposob calkowity i prawie rownomierny. W wyniku tak przebiegajacego
        bruzdkowania powstaja blastomery o podobnej wielkosci. Podzialy blastomerow
        prowadza do utworzenia litej grudki komorek - moruli. Dalsze dzielenie sie
        moruli polaczone z przesuwaniem sie blastomerow wzgledem siebie i powstaniem
        wolnych przestrzeni miedzy nimi, w ktorych gromadzi sie plyn, powoduje
        utworzenie pecherzyka zwanego blastocysta. Na powierzchni blastocysty znajduje
        sie pojedyncza warstwa komorek - trofoblast do ktorego od wewnatrz przyczepiony
        jest wezel zarodkowy = embrioblast. Trofoblast w dalszym rozwoju zarodka
        uczestniczy w tworzeniu kosmowki, a embrioblst rozwija sie w zarodek i
        pozostale blony plodowe.

Po 5-9 dniach wedrowki zarodek trafia do macicy i rozpoczyna sie proces
        wszczepienia blastocysty w sciane macicy, zwany implantacja. Po zetknieciu sie
        blastocysty z blona sluzowa macicy komorki trofoblastu dzila sie intensywnie. W
        powstalych komorkach, od strony macicy granice komorkowe zanikaja, co powoduje
        utworzenie wielojadrowego synsytiotrofoblastu. Wokol jamy blastocysty zostaje
        zachowana blona komorkowa. Jest to cytotrofoblast. Trofoblast wydziela enzymy
        trawiace sluzowke macicy, umozliwiajac zagneizdzenie w niej blastocysty. Z
        nadtrawionych przy tym naczyn krwionosnych wyplywa krew matki, ktora bierze
        udzial odzywianiu blastocysty. Taki sposob odzywaiania zarodka funkcjonuje do
        czasu utworzenia lozyska.

W 12 dniu po zaplodnieniu rozpoczyna sie proces tworzenia blon plodowych. W
        obszarze wezla zarodkowego powstaje jama owodni. Komorki lezace powyzej tej
        jamyaja sie ektoderma owodni, a pozniej tarczka zarodkowa. Ta ostatnia dzieli
        sie na dwie warstwy - gorna, zwana epiblastem i dolna zwana hipoblastem.
        Komorki hipoblastu rozrastaja sie poza obszar tarczki zarodkowej, wyscielajac
        od wewnatrz trofoblast. W wyniku tego procesu powstaje pecherzyk zoltkowy
        pierwotny. Z epiblastu rozwija sie ektoderma i entoderma zarodka oraz
        wyodrebniaja sie komorki trzeciego listka zarodkowego - mezodermy. Komorki
        mezodermy, ktore przenikaja pomiedzy ektoderme i entoderme zarodka, stanowia
        mezoderme zarodkowa, a te ktore rozwiajaj sie poza obszarem zarodka - mezoderme
        pozazarodkowa. Komorki mezodermy wnikaja pomiedzy entodermalna sciane
        pecherzyka zoltkowego pierwotnego a trofoblast, powodujac ich odgraniczenie. W
        mezodermie pozazarodkowej powstaja przestrzenie zlewajace sie w pozazarodkowa
        jame ciala. Trofoblast wyscielany od wewnatrz mezoderma pozazarodkowa nosi
        nazwe kosmowki, a entodermalny pecherzyk zoltkowy pierwotny pokryty od zewnatrz
        mezoderma pozazarodkowa przyjmuje nazwe pecherzyka zoltkowego ostatecznego. W
        jednym miejscu komorki mezodermy pozazarodkowej tworza lity sznur biegnacy od
        zarodka do powierzchni trofoblastu. Sznur ten zwany poczatkowo szypula, w
        dalszym rozwoju przeksztalca sie w pepowine. Do szypuly wrasta uchylek jelita
        tylnego i oba te skladniki tworza omocznie. W miare rozwoju omoczni, do szypuly
        wnikaja trzy duze naczynbai krwionosne, ktore w przyszlosci beda stanowic
        naczynia pepowate.

Patrzac od strony jamy omoczni, w czesci ogonowej zarodka powstaje zgrubienie
        utworzone z komorek epiblastu. Rozciaga sie ono ku przodowi wzdluz dlugiej osi
        zarodka, dajac obraz smugi pierwotnej. Przedni jej koniec rozszerza sie w wezel
        pierwotny, inaczej wezel Hensena. Z wezla pierwotnego wyrasta do przodu lite
        pasmo komorek mezodermalnych, tworzacych zawiazek struny grzbietowej zwanej
        przedluzeniem glowowym. Z ektodermy grzbietowej roznicuje sie plytka nerwowa,
        ktora przejsciowo przechodzi w postac rynienki, aby wkoncu zamknac sie, dajac
        cewke nerwowa. Entoderma sklepienia pecherzyka zoltkowego zwija sie w podluzna
        rynienke jelitowa, ktora w czesci srodkowej poczatkowo zachowuje polaczenie z
        pecherzykiem zoltkowym, a nastepnie zamyka sie w cewke jelitowa.

Faza rozwoju zarodkowego.
        trwa od 4 do konca 8 tygodnia. W tym czasie nastepuje roznicowanie komorek w
        tkanki i powstawanie zawiazkow pierwotnych narzadow. W czwartym tygodniu
        pojawiaja sie zawiazki konczyn i nerek. Serce zaczyna pracowac, przedsionki
        rozdzielaja sie> Z przedniej czesci cewki jelitowej tworza sie zawiazki
        tchawicy i pluc, a z dalszej - zawiazki watroby i trzustki. W czesci glowoej
        pojawiaja sie zawiazki oczu i uszu oraz powstaja trzy pierwotne pecherzyki
        mozgowe, przodmozgowie, srodmozgowie i tylomozgowie. Z mezodermy ;ezacej przy
        strunie grzbietowej wyodrebnia sie somity.

Tworzy sie lozysko. W budowie lozyska czlowieka i innych naczelnych kosmki
        skupione sa w obszarze kosmowki w postaci tarczy. Zarodek jest polaczony z
        lozyskiem pepowina, w ktorej biegna dwie tetnice i jedna zyla. W tetnicach
        plynie krew zylna, a w zylach tetnicza.

W piatym tygodniu zarysowuje sie twarz. Pojawiaja sie dlonie i stopy. Tworza
        sie platy pluc. Zaczynaja powstawac przegrody poprzeczne w sercu, tj.
        przedsionkowo-komorowe. Pojawia sie tkanka chrzestna i miesiowa oraz zawiazki
        wewnetrznych i zewnetrznych narzadow rozrodczych.

W szostym tygodniu serce jest calkowicie wyksztalconym narzadem. Tkanak laczna
        zaczyna kostniec.

W siodmym i osmym tygodniu glowa znacznie zwieksza rozmiary.

Faza rozwoju plodowego.
        Trwa od 9 tygonia do konca ciazy. W tym okresie formuja sie ostatecznie narzady
        i nastepuje znaczny wzrost plodu.
        W dziewiatym tygodniu lozysko jest rozwiniete.
        W dwusnatym tygodniu pojawia sie meszek plodowy. Zaczynaja pracowac nerki.
        Zewnetrzne narzady rozrodcze sa zroznicowane, charakterystyczne dla plci.
        Pojawiaja sie zawiazki paznokci.

Okolo 16 tygodnia twarz nabiera ostatecznie ludzkiego wygladu.

W dziewietnastym i dwudziestym tygodniu pojawiaja sie wlosy na glowie. Bicie
        serca staje sie slyszalne. Matka czuje ruchy plodu.

W 24 zarosniete dotad powieki otwieraja sie. Pojawia
        • monjan Re: Melduję się :) I cos dla monjan... 31.05.06, 08:49
          Wow!!!!!!!!!!! dzieki kochana!!! to sie czyta jak kryminal!!!!
          skad masz takie super opisy???pozwolisz ze je sprzedam na Styczniowkach?smile
          sorry z tym jogurtem, wszystko mi sie pomieszalosmile)
          buzka wielka dla ciebie!!!
    • heejakawa hejka 30.05.06, 19:30
      witam wink Widze ze w polsce pogoda nie najlepsza a u mnie nawet nawet. Mam
      nadzieje ze sie juz poprawi bo chyba od 3 tygodni leje deszcz. Wczoraj
      zapowiadalo sie ladnie ale potem sie bylo na zmaine deszcz i slonce, dzisiaj
      narazie nie lalo wiec moze to sloneczko juz przyjdzie.
      Pozdrowionka smile
      • dakota123 Re: hejka 30.05.06, 19:37
        no to tylko pozazdrościć! u mnie leje cały dzień z małymi przerwami. i to ma być
        wiosna?
    • agnieszka_z-d Ufff... Wreszcie w domku:-))) 30.05.06, 20:33
      Witajcie przy tym pięknym wtorkusmile Trochę chmurek, trochę deszczu, ale nawet i
      słońce dziś było - więc nie jest źle. Tylko mogło by być o jakieś 10 stopni
      cieplej...
      Zaliczyłam - choć oceną nie ma co się chwalić (3+). Ale egzamin z tego mam
      dopiero w przyszły piątek, więc jeszcze zdążę uzupełnić wiedzęsmile
      A Wy oczywiście jak zwykle nasmarowałyście mnóstwo postów...
      RYBKO!!! JA na Ciebie krzyczę, ale to za to, że wygadujesz takie bzdurki... Jak
      możemy mieć Cię dosyć, kiedy chyba każda z nas doskonale Cię rozumiesmile
      Nadya - gdzie jesteś?? Pisz co u Ciebie?? Wrednej @ nie ma??
      AAgnieś - @ przyszła - ale za to masz przed sobą nowiutki, nieużywanysmile cykl
      starań. Oczywiście 3mam kciuki.
      Krokodylku - dzięki za porcję edukacji. Niestety ja już dziś wiedzy nie
      przyswajamwink

A co poza tym?? Acha - przypomniało mi się. Czemu Myszko sądzisz, że u mnie już
      po owu?? Mi się wydaje (choć fakt - późno zaczęłam obserwacje), że jeszcze nie
      miałam - bo przed 15dc to by było bardzo wcześnie skoro cykle miałam do tej
      pory 32-dniowe... Nie wiem co robić. Skończyłam nam się ostatnia paczka gumek.
      Poradźcie coś... Sexić się już "na żywca"?? Czy jeszcze nabyć jedną paczkę i
      zacząć starania zgodnie z planem od czerwca?? Choć czerwiec już pojutrzewink)) A
      może ten przedłużający się okres płodny jest dla mnie "znakiem"?? (Teraz to już
      chyba troszkę popuściłam wodze fantazji...hihi) Bo już sama nie wiem. Choć
      gdybym zobaczyła teraz dwie krechy na sikoteście to chyba bym zawyła ze
      szczęściasmile)) Jestem w kropce. A mój T. mówi, żeby już nie kupować gumek
      tylko - co ma być to będzie.
      Pomóżcie mi...
      • dakota123 Re: Ufff... Wreszcie w domku:-))) 30.05.06, 20:40
        agnieszko-przede wszystkim gratulacje z powodu zaliczenia,3+ to przecież tez
        jakaś ocena!zrób tak jak radzi twój mężczyzna-dajcie się porwać namiętności
        (oj,zaleciało trochę harlequinem),co ma byc to będzie!
        może to rzeczywiście jakiś znak z góry? powodzonka!
      • mycha.76 Re: Do Agnieszki-z-d 31.05.06, 16:08
        Cześć Agniesiusmile
        Gratuluję zaliczeniabig_grin
        3+ to przyzwoita ocena, lepsza będzie na egzaminie, czego Ci bardzo życzęsmile
        Rzeczywiście wydaje mi się, że owulację miałaś 15, bo potem od razu są
        wysokie tempki, a tam jakby taki skok nastąpił...
        I myślę, że możecie przestać kupować gumki...
        Wiesz, mi się jeszcze 2 lata temu wydawało oczywiste, że jak się współżyje w dzień płodny, to zachodzi się w ciążę. Dopiero życie zweryfikowało te poglądy...
        Bo jesteśmy już 3 lata po ślubie i nic.
        A powiem Ci, że nigdy nie stosowaliśmy żadnych środków zabezpieczjacych,
        a wprost przeciwnie - "staraliśmy się" w dni płodne na podstawie testów owu i
        wykresów...Życzę, by Wam się udało za pierwszym razem, ale ponoć zupełnie zdrowa
        para, gdy odbędzie stosunek w dni płodne, to w jednym cyklu ma 25 % sznasy na zajście w ciążę. Nie wiem z czego to wynika.
        W każdym razie łatwiej jest nie zajść w ciążę niż zajść...
        Pozdrawiam Pasmile
        • nadya22 Re: Do Agnieszki-z-d 31.05.06, 16:21
          NO właśnie ostatnio mnie to zastanawia!Jak to się dzieje, może inaczej te
          laski, które wpadają mają niebywałe wprost szczęście(w tym wypadku dla nich
          pecha)trafić w odpowiedni moment cyklu uncertain Czemu u licha my tak nie możemy??
          • martajotka Re: Do Agnieszki-z-d, Nadyi iinnych 31.05.06, 16:28
            tego, kiedy sie zachodzi w ciaze to chyba sie nie dowiemy bo jest to pytanie,
            na ktore odpowiedz jest w strefie Magii naszych organizmow. Ja mam bardzo duzao
            kolezanek ktore zaszly za pierwszym podejsciem (i ta swiadomosc mnie nieco
            doluje, ze one mogly a ja nie) a z nimi to roznie bywalo; jedne bardzoi
            chcialy, inne mniej...
            Czyli tak jak Monjan musimy czekac az ziści się cud...
            No i trzeba wierzyć, że się uda!smile
            Ja jutro idę na USg monitorujące. ZObaczymy coz tego wyniknie. Gdzieś cztałam
            że powinno się je wykonywać przy pełnym pęcherzu (Ale tego mi lekarz nie
            powiedział gdy się umawiałam na wizytę). Czy któraś może mi to potwierdzić?
            Miłego popołudnia i wieczoru! JA dziś na basen i saune (8dc- przynajmniej ide
            tam bez obaw)
            smile
            m
            • mycha.76 Re: Do Marty... 31.05.06, 16:38
              Hej Martasmile
              Zgadzam się z Tobą...
              "Są na świecie tajemnice, o których się nie śniło nawet filozofom"...Tak jakos to było...I cud poczęcia do tych tajemnic należy....
              Nie na wszystko mamy wpływ...
              Wiele dziewczyn na forum pisz, że ma dobre wyniki (i ona, i on - wprost ksiązkowe) i mijają miesiące, lata - a ciązy nie ma...
              Dlatego nie traćmy nadziei i wiarysmile
              A co do monitoringu - miałam już 2 cykle monitorowane, ale pierwsz słyszę
              o pełnym pęcherzu...Ja wprost przeciwnie, zawsze przed badaniem, jeszcze biegłam do toalety, żeby mieć pusty pęcherz...A teraz myślę, że może źle robiłam?
              Bo w tym drugim cyklu, pani droktor tak trudno się u mnie szukało pęcherzykauncertain
              Może to przez to? Marta, proszę spytaj jutro lekarza (jak nie zapomnisz oczywiściesmile o to, bo też jestem ciekawa. A wiedzę spożytkuję idąc na usg
              w następny wtorek (12 dc) Pozdrawiam, pasmile
              • heejakawa hejka:-) 31.05.06, 18:21
                U mnie nadal piekny dziensmile troche zimno ale sloneczko pieknie swieci i nie
                pada. Ja siedze juz jak na szpilkach, ale glowa mnie dzisiaj strasznie boli
                (czasem tak bywalo przed okresemsad ) wiec pewnie nadejdzie ta zmora. Ciekawa
                jestem strasznie jak jutro pojdzie ten wazny dla wielu z nas testwink u mnie
                dzis 27dc- miesiac temu wlasnie przyszla w 27 dniu, dwa w 28 ale 3 az w 32,
                wiec nic to i tak nie mowismile
                Pozdrowionka a dla testujacych jutro II tlusciutkich krech smile
    • heejakawa jak wam mija trudny tydzien? 30.05.06, 21:08
      Ja juz nie moge sie doczekac niedzieli, oby wczesniej nie przyszla @. Boje sie
      mojej reakcji jak przyjdzie. Ostatnio dwa dni ryczalam i mialam dola sad Oj
      zeby to juz sie nie powtorzylo. Jak u Was? Pozdrowionka smile
      • dakota123 Re: jak wam mija trudny tydzien? 30.05.06, 21:11
        ja też sobie nie mogę miejsca znaleźć i ciągle myślę-jestem czy nie jestem!
        to czekanie mnie dobija.
        no ale to jeszcze TYLKO 5 dni,damy radę!
        • heejakawa Re: jak wam mija trudny tydzien? 30.05.06, 21:51
          ciezko jest ciezko, ja juz sie martwie ze przyjdzie i juz sie denerwuje ;-(
          Dobrze ze sie mamy smile
          • dakota123 Środa 31.05.06, 07:23
            oj,oj-czyżbym dzisiaj była pierwsa?
            witam was cieplutko folikóweczki choć u nas c.d.beznadziejnej pogody-wieje,zimno
            i całą noc lało!
            i jak tu cieszyc sie życiem?
            ale głowy do góry-jutro dzień dziecka!!!
            buziaki na resztę dniawink))
            • heejakawa Re: Środa 31.05.06, 07:51
              I mi sie udalo dzisiaj ranosmile U mnie natomiast pogoda sliczna, slonce swieci
              tak ze patrzec nie mozna, niebo blekitne,ptaki spiewaja... ach zeby juz tak
              zostalo Pozdrowionka i pogodnego dnia zycze wink
            • rybka303 Re: Środa 31.05.06, 07:52
              Hej Dziewczynki, dziekuję Wam bardzo za wsparcie. Rozmawiałam wczoraj z
              koleżanką i powiedziała mi , że dwa lata się starała a udalo się jak pojechali
              na wakacje i się wyluzowali. Ja wybieram się na odpoczynek dopiero we wrzesniu
              haha wink
              Kochane udanego dnia Wam zyczę i cierpliwości tym, które mają testować jutro i
              powodzenia tym, które zaczynają noy cykl starań. Dzięk, że jesteście
              • monjan Re: Środa 31.05.06, 08:54
                czesc Wam
                u mnie pada i to bardzo, wzialm dzis golfik i polar zeby sie nie przeziebic, i
                Kropki-musze przeciez o nas dbac no nie?smile
                Heeja ty masz szczescie, ze nie pada u cie...podobno clae lato ma byc takie zimne
                Agnieszkazd twoj T ma racje-ja jestem za!!!czerwiec tuz tuz-z reszta!kto
                powiedzial ze Wam sie uda za pierwszym razem??oczywiscie zycze Wam, zeby udalo
                sie wtedy, kiedy chcecie, ale tak naprawde macie bardzo mały wpływ na to...
                ja tez myslalm ze zaskocze od 1 cyklu a tu co? trzyma sie było "nameczyc" pol
                roku...smilepowodzenia!!!

Rybka i inne testujace-trzymam kciuki

folik oczywiscie był!
                o Greta chyba juz wraca z urlopu???
                buzka
                __
                moja kropka
            • martajotka Re: Środa 31.05.06, 09:22
              Hej,
              te, którym brakuje słońca zapraszam do Poznania. Co prawda jest na razie dość
              chłodno, ale słoneczko ślicznie się uśmiecha.
              Folki był, Mężulo tez łyknąłwink
              Agnieszkazd- ja też jestem za "żywiołem" co ma być to będzie!
              Trzymam kciuki ze szcześliwy Dzień Dziecka!
              Żona mojego przyjaciela od wczoraj na porodówce-czekam z niecierpliwościa na
              wieści!
              ściskam WAs
            • aagniesiaa Re: Środa 31.05.06, 12:52
              kolejny dzień łykania folika, brzucho mnie już dziś mniej boli więc jakoś żyję

Dziękuję Wam Kasia Mycha i Agnieszka zd za pocieszenie, aż tak bardzo jeszcze
              nie smucę się, w końcu to 3 cykl starań i tak ciągle myślę że dzidzia nie chce
              do nas jak widzi wciąż to niedokończone pod względem remontowym mieszkanko wink
              ale dziękuję że jesteście, to bardzo pomaga gdy wiem że mogę się wygadać

Dakota i hejakawaa niech nam piszą co i jak u nich, trzymam oczywiście kciuki
              żeby @ nie przyszły

Kasia skąd ty masz tyle tych informacji, zdumiewasz mnie smile (pozytywnie
              oczywiście)

Alfa nie smutaskuj się, nawet jeśli @ przyjdzie to masz nowy cykl przed sobą,
              będzie dobrze

Uściski dla Moniki i jej kruszynki smile i dla wypoczętej Greci

jak tak czytam to każda się nastawia na luzowanie w wakacje smile a co jeśli się
              nie pojedzie tak jak ja, nie damy rady w tym roku wink ale jakoś staram się
              luzować mimo to smile gdyby chociaż było cieplej to by się pojechało na działkę a
              tak, siedzę i marznę w pracy i rączki jak lody

uściski
              Aga
    • greta18 Wróciłam !! 31.05.06, 10:46
      Hej Dziewczynki!
      Aleście sie rozpisały! Przyznaję sie, ze ostatnich 100 już nie przebrnęłam...
      uff!

Na urlopie było bardzo przyjemnie, nic-nierobienie mnie ogarnęło, odwiedziny u
      rodzinki i zwiedzanie zakątków Śląska (m.in. ruiny zamków po-niemieckich).

Niestety z niespodzianka NIE wrocilam, co oczywiście dobiło mnie zyupełnie i
      przez 2 dni urlopowych wyłam jak torturowane zwierzę. 5 cykl starań już za
      nami sad
      Dlatego też w dniu dzisiejszym z mężem byliśmy na badaniu nasienia. Wyniki dizs
      popoludniu. Strasznie sie denerwuję ... Oczywiscie dam znac co i jak
      wieczorkiem.

Poza tym cieszę sie ze do was wrociłam, ale niestety także wrociłam do pracy :-
      (. Przede mna bardzo cieżkie 10 dni, a potem slużbowy wyjazd na 4 dni, tak wiec
      przyszły weened spędze niestety w pracy sad

Buziaki wielkie,
      Greta

PS. Monjanku - ciesze sie, ze u Ciebie wszystko OK no i oboje czujecie sie
      bardzo dobrze! Oby tak dalej Kochana!
      G

• monjan Re: Wróciłam !! 31.05.06, 11:04
        dzieki Greciu!!
        fajnie ze wrocilas!!!
        i nie zalamuj sie!!! sciskam mocno!!
        i czekam na wiesci z badan meza(ps my tez juz mielismy skierowanie na
        spermiogram, hormony ale na szczescie obyło sie bez...moze i u Was ak bedzie??)
        • greta18 Re: Wróciłam !! 31.05.06, 11:24
          Dzięki Kochana!
          Oby było dobrze. My ni dostaliśmy skierowania, tylko sami stawierdziliśmy, ze
          nie bedziemy juz dłuzej zwlekac z badaniami.
          Zobaczymy co i jak.

Do później!
      • alfa156 :(:(:(:(:(:(:(: 31.05.06, 11:46
        Tempka spadła, brzuszek boli na okres pewnie dostanę dziś lub jutro
        • misia9944 Czesc :) 31.05.06, 13:52
          No u mnie pogoda okropna!
          alfa - hmm oby te Twoje przeczucia sie nie sprawdziły (bolacy brzuszek jak na okres)
          Greta witam, opowiedz po troszku cio tam porabialiscie, czy byla pogoda itd smile
          Ciekawe co tam u Krokodylka ??
          Ok no to do wieczorka, sciskam o tak tak mocniutko smile
          Miśka
          • krokodylek1313 Re: Czesc :) 31.05.06, 14:50
            Witam Was moje folikówki...
            Dziś... Hmmm. To dziś i jutro sądne dni. @ ma przypełznąć. Nie wiem jak się
            czuje, bo mam mętlik w głowie. Nic nie będę gadać. Jak dzis nie przyjdzie, to
            jutro rano robię test. Ale zaczęłam troszku plamić, więc na 80% zjawi sie...
            buuuuu

Pogoda u nas ... ładna, ale chłodno. Słoneczko ładnie świeci, ale troszku za
            zimno sad

No Grecia.... wróciła do nas smile Mam nadzije, że wypoczęta... i pełna
            pozytywnej energii...

Piszecie, że trzeba w wakacje sie wyluzować.... A i owszem, tylko trzeba mieć
            urlop w wakacje. Z racji wykonywanego zawodu przez mojego męża... oni nie mogą
            barć urlpoów w lipcu i sierpniu sad MUSZĄ go brać we wszystkie miesiące oprócz
            tych dwóch...
            Teraz pierwszy ma mieć od 19.06 do 31.06... powiem, aby nie zapeszyc, że może
            wybiorzemy się w Polskę odwiedzić znajomych, to jest: niedaleko Wrocławia,
            niedaleko Legnicy i niedaleko Opola. Jak nie traz to we wrześniu... Ale ciiiii.

Potem jeszcze wpadnę....
    • aagniesiaa 777 post 31.05.06, 15:20
      7 jest dla mnie szczęśliwa smile tak chciałam złapać ten post smile
      • mycha.76 Re: 778... 31.05.06, 15:55
        Cześć Dziewczynkismile))

I ja się melduję. Folik był na śniadanko dla mnie, dla mężula też
        obok garści innych pro-żołnierzykowych lekówwink
        Trochę jestem zmęczona...
        Jak wszyscy nauczyciele - w pracy przed wakacjami - trwa "gorący okres"...
        Zaczyna się wystawianie ocen, rady pedagogiczne...
        Dzieci już żyją wakacjami, więc się robią czasami nie do opanowania...
        Ale wakacje w perspektywie, więc nie narzekamsmile
        Zajrzałam na forum w oczekiwaniu na dobre wieści.
        Wszak zbliża się Dzień Dziecka i wiele Folikówek zaczyna testowanie...

Kasia, Anetka, Alfa, Dakota, Hejakawa, Rybka....nieustannie trzymam kciuki,
        pamiętam o Was i jestem myślami przy Wassmile
        Właśnie co się dzieje z Nadyą? Już drugi dzień nie ma od niej wiadomości...
        Czy któraś z Was wie, co się dzieje? Nadya - odezwij się, bo się martwimy...

Greta witaj po urlopie! Dobrze, że znów z nami jesteś...Wspominałyśmy Ciebie...
        Szkoda, że @ do Ciebie przyszłacrying Pocieszę się, że i mnie odwiedziła,
        na dodatek bardzo bezczelnie, bo w Dzień Matki...
        Mam nadzieję, że wyniki badań Twojego Męża okażą się dobre...
        Jak wiesz, my właśnie z plemnikami mamy problemy...
        Najpierw mąż zrobił badania w marcu, potem powtórzył w maju i wyniki wyszły fatalne...To straszny cios dla faceta, nikomu nie życzę takiej sytuacji..
        Trzymam kciuki, by u Was było Ok i czekam na wiadomości...

Pozdrawiam Was wszystkie Kochane Folikówki...Buziaki dla wszystkich od Monikismile
        • nadya22 Re: 779 :) 31.05.06, 16:19
          Chyba umknął Wam mój wczorajszy post big_grin @ nadal nie ma, temperatura już 6 czy
          nawet 7 dni jest na niskim poziomie (36,2 'C) ale jakoś nie chce przyleść uncertain
          Nie rozumiem tego sad No bo same musicie przyznać, że tempka to ciążowa nie
          jest sad Może ostatnie dni są dla mnie nerwowe ( pieprzone urzędy)i dlatego ona
          się spóźnia??Dla świętego spokoju zrobie jutro ten test, ale wiem, że dzidzi
          nie ma sad No chyba, że jestem jakimś fenomenem i mam niską tempke mimo ciąży??
          hihi
          Agnieszko nie kupujcie następnej paczki gumek smile bo i po co??Dużo przyjemniej
          jest bez a czerwiec już jutro big_grin
          alfa mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie do Ciebie smile Widzisz mi tempka
          spadła 10dpo i nadal jest niska a dziś już 16dpo a @ nie ma tongue_out Piersi mam nadal
          pełne, troszke bolą, cały czas prawie śpie big_grin
          Krokodylku czekamy jutro na wieści od Ciebie big_grin oby radosne
      • krokodylek1313 Do Monjan :) 31.05.06, 19:47
        Monjan.... ten tekst była dla Ciebie w celu wyjasnienia pojęcia... i dla nas
        wszystkich w celach edukacyjnych smile
        Tak więc wrzucaj go i zabieraj gdzie chcesz. Bardzo sie ciesze, że mogłam Ci
        pomóc....

Buziaki Kaśka
    • greta18 Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 19:44
      Kochane Moje,
      Niestety musze się z Wami pożegnać...
      Jest mi bardzo trudno pisac, ale wyniki męża wyszły bardzo złe - brak plemników
      spermie (azoospermia).
      Łykam łzy i pytam sie - dlaczego po raz kolejny nam przydaża sie tragedia?? No
      dlaczego?
      Nie pisałam Wam, ale mąż jest po udarze (wylew krwi do mózgu) - wiec po raz
      kolejny los daje nam kopa w tyłek.

D L A C Z E G O ??????????

Jest mi bardzo źle, nie wiem co mam myślec. Załamaliśmy sie oboje.
      Wiem , ze przed nami jest jeszcze długa droga, ale mam dość.
      Życie jest bez sensu.

Pa, zyczę wszytskim powodzenia i wiecej szczęścia niż my mamy...

Przepraszam, ale z wyrzutem patrzę i mysle o wszystkich ciężarnych - bo wiem, ze
      jest nikła szansa, ze kiedykolwiek ja tego doświadczę. Dlatego nie mogę być tu
      wiecej z wami i czytać o staraniach, bo dla nas starania sie skończyły...

pa, G.

PS módlcie się za nas... tylko o to prosze..

• nadya22 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 19:52
        Greta brak mi słów, bardzo mi przykro sad Mocno Cię ściskam, wirtualny buziak i
        przytulaniec. Będę się modlić za Was.
      • krokodylek1313 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 19:57
        Greciu.... łezki mi poleciały.... ja to przeczytałam.... nadal lecą.

Dziś wieczorkiem pomodlę się w Waszej intencji.... i będę prosiła... o lepsze
        jutro... aby ta "długa droga" była jak najkrótsza... i jak najprostsza....

Przyjmij wirtualne przytulańce.... Maleńka... Brak mi słów sad

• agnieszka_z-d Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 20:12
          Grecia... Brak mi słów... Trzymaj się... Jakoś się ułoży... Przecież musi jakoś
          się ułożyć...
        • dakota123 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 20:19
          Greciu! Strasznie mi przykro,wiem że żadne słowa pocieszenia nic teraz nie
          dadzą,mimo to będę trzymać kciuki za ciebie i męża.
          Zawsze jest cień szansy ...i dla Was kiedyś zaświeci słonko.
          ściskam Cię cieplutko!
          • mycha.76 Re: Żegnam sie z Wami....Do Grety 31.05.06, 20:52
            Greto...Kochanie...Płaczę razem z Wami...
            Czytałam Twojego posta i łykałam łzy...
            Wyobrażam sobie co musicie dziś przeżywać....
            I jest mi strasznie smutno...NIe wiem DLACZEGO?
            Też sobie zadaję to pytanie...
            Kochanie, wiem jedno...Nie poddawjcie się i nie traćcie nadziei...
            Dziś , jutro płaczcie...Wypłaczcie z siebie cały ten żal, ból, wściekłość...
            My też tak zrobiliśmy...
            Gdy okazało się, że mój mąż dwukrotnie zrobił badanie nasienia i
            wyniki wyszły złe (ma oligoastenoteratospermię) - płakaliśmy,
            kłóciliśmy się w ogóle nie mogliśmy z sobą rozmawiać...
            Ale po ok. 2-3 tyg. złe odeszło...JeszcAZe bardziej zbliżyliśmy się do siebie...

Greta, badanie nasienia bedziecie musieli powtórzyć...
            Bo może był jakiś czynnik zakłócający...Zresztą męskie wyniki nie są
            niezmienne. Spermatogeneza trwa ok. 3 misięcy.
            Mieszkacie w Warszawie. Polecam Wam Kochani - zpiszcie się jak najszybciej na wizytę do Prywatnej Kliniki Leczenia NIepłodnośći na ul Bocianiej.
            To b. dobra klinika (ma ponoć 2 miejsce w Polsce) - przyjeżdzają tu na leczenie pary z całej Polski...
            Przyjmuje tam b.dobry androlog - dr Wolski. Niech mąż pójdzie na badanie do niego. Niech spróbuje leczenia...
            I jeszcze jedno - WAŻNE!!!- pamiętaj, że w wypadku azoospermii - fakt, że plemników nie ma w ejakulacie, wcale nie oznacza, że nie ma ich w jądrach!
            Potrzeba zrobić biopsję, która okaże... Jeżeli plemniki są w jądrach,
            z pomocą inseminacji, mogą one zostać wszczepione kobiecie i ona może być w ciąży... (posiłkuję się Raportem "Niepłodność nr specjalny 1/2005"
            Greta, nie wolno Wam tracić nadziei...
            Nie wolno Ci się z nami żegnać...Jesteśmy sobie potrzebne nawzajem...my, Foikówki..
            Teraz płaczcie, ale po łzach - do walki!!!
            Podaję Ci strony, które sama śledzę i które mogą Ci byc pomocą:
            - o azospermii znajdziesz więcej na : www.starania.pl
            - o niepłodności, problemach z plemnikami i innych: www.nasz-bocian.pl
            - strona Kliniki Novum w Warszawie : www.novum.com.pl

Nie zaglądaj dziś na te strony, ale jak będziesz gotowa...
            Przytulam Was mocno, mocno...
            Pamiętam w modlitwie i proszę - nie odchodź!
            Trwajmy razem, a musi być dobrze. Całuję Cię! Monika

• aagniesiaa Re: Żegnam sie z Wami....Do Grety 01.06.06, 08:28

Monika to bardzo mądra dziewczyna Greciu - posłuchaj jej,
              my jesteśmy z Wami !!
              ja będę się za Was modliła
      • misia9944 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 22:41
        Brak mi słow, jest mi przykro i trudno cokolwiek "powiedziec"
        Prosze nie odchodz, bo najgorzej to tlamsic to w sobie i nie miec z kim o tym
        porozmawiac sad
        Jesteśmy z Wami !
      • heejakawa Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 22:45
        Strasznie mi przykro, nie wiem jak Cie pocieszyc, wiem ze zadne slowa teraz
        beda bezsensowne. Wiem tez ze potrzebujecie teraz czasu dla siebie ale potem
        trzeba nabrac sil i pamietac ze to co nas nie zabije umocni nas tylko.
        Trzymajcie sie cieplutko
      • alfa156 Re: Żegnam sie z Wami.... 01.06.06, 10:36
        Nasz Droga, nie bardzo wiadomo co napisać. Jestesmy z Toba i Twoja Rodziną.
        Myslę, że jak sobie wszytsko poukładacie to na pewno znajdą się sposoby na
        posiadanie upragnionej Dzidzi. nie załamujcie się i KOchajcie się, a wszystko
        się powoli ułoży.
        całuję mocno Karolina
    • iwela Re: My, Folikówki :) 31.05.06, 20:08
      cześć Ja dziś zaczęłam łykać Folik, starania zaczynamy w sierpniu...
      • misia9944 do iwela :) 31.05.06, 22:42
        Czesc, witam wsrod Folikowek, zaraz dopisze Cie do naszej listy. Oddzywaj sie do
        Nas smile
        Aha napisz skad jestes, jak masz na imie -spojrz na nasza liste jak sie
        przedstawiamy.
        Pozdrawiam Misia.
        • iwela Re: do iwela :) 01.06.06, 19:07
          iwela- Iwona- Białystok- początek starań sierpień. Na pewno będę tu częstym
          gościem ;0)
    • agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 31.05.06, 20:18
      Witajcie w środę. Aż nie wiem co pisać. Nie wiem co powiedzieć. Wiadomość od
      Greci tak mnie "zdołowała"... Boże...

Ale uświadomiło mi to jedno - nie ma co czekać na lepszy czas, lepszy cykl,
      lepsze cośtam...
    • misia9944 Tyle Nas Jest, Zapraszamy Nowe Folikówki !!!! 31.05.06, 22:44

rena78 - w ciąży smile

córka Majka 2.06.2002
      córka Emilka 19 miesięcy
      Julia 20.09.1998

mariola314 – Mariola –
      iwela - starania od sierpnia
      magdaomar -
      axela -
      nimeska –
      look29 –
      bellka –
      agulag26 –
      kiedy-mama –
      oliwka29 –
      pacynka27 -
      joanna796 –
      wiola1234 -
      mamaaga283 -

Misia
      • dakota123 Re: Tyle Nas Jest, Zapraszamy Nowe Folikówki !!!! 31.05.06, 23:24
        dziewczyny!życzę wam miłych snów!
        jutro dzień dziecka-wszystkim testującym w tym dniu (krokodylek,nadya,heejakawa
        jeśli o kimś zapomniałam to sorki) Zyczę dwóch spasionych kreseczek!!!!!
        aagniesiu-jeśli trafiłaś w taki piekny pościk (777) to pewno też będzie ok!
        do jutra,dobranoc!
        • dakota123 800!!!!!!!!!!!! 31.05.06, 23:27
          cieszę się że trafiłam,testuję w niedzielę,może to dobry znak!!!!
    • misia9944 1 czerwiec :) 01.06.06, 05:19
      Na poczatku chcialabym wszystkie dzieciaczki od Naszych Folikowek usciskac i
      zyczyc im Wszystkiego Najlepszego smile
      Pamietajcie, że dzis trzymam za Was kciuki i z niecierpliwoscia czekam az wroce
      z pracy do domku i wejde na forum i poczytam kogo wpisac do listy zafasolkowanych smile
      Dzis tez ide kupic folik, bo od 2 dni juz nie mam, ale za to łykam jeszcze jedne
      witaminki i w nich tez jest zdziebko tongue_out folika.
      Lece...
      Pa, powodzenia !!!
      P.S. Dzis mi sie sniło, ze robilam test i mialam 2 kreski, ale to narazie tylko
      sen sad
      • aagniesiaa Re: 1 czerwiec :) 01.06.06, 08:36
        Misiu spełnienia snów smile

Nie wiem nawet o czym pisać dziś, jak przeczytałam ten post Grety to tak smutno
        mi się zrobiło ...
        Wiem jedno nie ma sensu czekać na starania, dziewczyny nie czekajcie,
        zaczynajcie już dziś, bo nikt nie wie ja ułożą nam się losy
        zycie naprawdę potrafi porządnie doświadczyć nas, ale mam nadzieję że przez to
        człowiek stanie sie silniejszy i tak jak tą trzcinę można go zgjąć ale złamać
        nie można ....
        • monjan Re: 1 czerwiec :) 01.06.06, 09:07
          Wszystkiego najlepszego wam dziewczyny z okazji Dnia Dziecka!
          Grecia!! trzymam kciuki i bede sie modlia za Was, badzcie silni!
          Monika
        • rybka303 Re: 1 czerwiec :) 01.06.06, 09:07
          Jestem wstrząsnięta postem Grety, jest mi bardzo przykro z powodu badań, ale
          tak jak napisała Monika nie wszystko jest przesądzone, tylko utrudnień więcej.
          MOje motto zycieowe brzmi: co mnie nie zabije to mnie wzmocni, czego i Wam
          Greciu życzę.
          Mnie @ sie zbliża nieuchronnie , brzucho boli, berwy mam, wczoraj głowa pękała
          mi w szwach. Dziś jade do ukochanego na biezmowanie wink i na jutro wzięłam sobie
          urlop. Ponadto, nerwy mam w pracy, bo umowa kończy mi się z końcem czerwca, a
          nic nie wiem czy zarząd mi ją przedłuży.I nie mają tu do rzeczy względy
          merytoryczne tylko układy i układziki, co mnie dobija po trzykroć. Ściskm mocno
          i zycze powodzenia testującym w Dzień Dziecka.
      • adrasteaa Greto Sciskam cie 01.06.06, 09:14
        Bardzo mi przykro to bardzo smutna wiadomość. Mam nadzieje, że fortuna sie odwróci
        • baka1baka Re: Greto Sciskam cie 01.06.06, 11:33
          Grecia, trzymaj sie cieplutko, mam nadzieje ze mimo wszystko czasem tu
          zajrzysz. Życzę, aby to co przed wami przyniosło szczęśliwy rezultat. Wspieraj
          mężą, jemu pewnie jest bardzo trudno.
          Baka
    • misia9944 Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 13:28
      Nikt w koncu nie testowal ??
      • martajotka Do Grety! 01.06.06, 13:57
      • martajotka Do Grety! 01.06.06, 13:59
        Greciu Droga,
        rozumiem, że trudno Ci terz być tu z nami, ale nei żeganj się. JUz pozostaniesz
        jedną z nas...
        Wiem, że zadne słowa pocieszenie teraz tu nie pomogą, ale nie trać nadziei. Tak
        jak Mycha pisała- brak plemników w spermie nie wyklucza całkowicie szansy na
        zostanie Rodzicami.
        ściskam
      • martajotka pytanko! 01.06.06, 14:25
        Dziewczyny, gdzies jak widze wcielo mijego wczorajszego posta. A mam pytanie.
        dzis popoludniu ide na USg- monitoring cyklu. Slyszalam ze takie badanie robi
        sie przy pelnym pecherzu, zeby bylo lepsze tlo. Czy wiecie cos na ten temat?
        bede Wdzieczna za jakies info..
        pa
        marta
      • krokodylek1313 Re: Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 15:53
        No i NIC !!!!
        Najpierw minusy dzisiejszego dnia:
        *** @ nadal brak..... Test - 1 krecha sad
        Czekam....
        *** Dziś taka podła migrena mnie dopadła, że przed 15.00 musiałam wziąźć
        najłagodniejszy lek.. czyli Apap 2 tabl.... Nadal mnie trochę głowa boli....

Teraz plusy:
        *** Udało mi sie wygrać w radio dla męża chrzesnicy pluszaka i film DVD. To
        takie miłe..... smile

To tyle całuski

• dakota123 Re: Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 17:47
          witam,witam folikóweczki!
          dziś w tak piekny dzxień nawet pogoda u nas dopisała,nareszciewink))
          Misiu-oby ten sen był proroczy
          Krokodylku-kiedy powtarzasz teścik?
          pozdrawiam was ciepło!
        • misia9944 Re: Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 18:28
          Hmm Kasiek 1 krecha ale @ wciaz nie ma, a wiec jeszcze nadzieja JEST !
          Gratuluje wygranej tongue_out
          A u mnie w siemianowicach 9 stopni, bardzo zimno!
          Pozdrawiam.
          • agnieszka_z-d Re: Oto jestem w czwartek 01.06.06, 18:40
            I jak zwykle - naukasad Łooo Matko... Kto to wymyślił tą sesję...

Kasiu - nie ma @, znaczy jest szansasmile 3mam kciuki!!!

Własnie jem obiadokolację - spaghetti. Mniam.
            No i wczoraj już nie kupiliśmy gumek.. Ha! Zobaczymy co z tego wyjdzie...
            Znając życie pewnie nic tym razem, ale można sobie troszkę pomarzyćsmile))
            Zaraz łyknę folik. A Wy swój dziś łykałyście?? Misiu - byłaś w aptece na
            zakupach???
            Pozdrawiam Was serdecznie!!!
            • misia9944 No i piątek !!! 02.06.06, 05:04
              Witam.
              agnieszka z_d wczoraj w koncu nie poszlam do apteki bo jak przyszlam do domku to padlam na lozko jak mucha i obudzilam sie o 17:50 a na 18 mialam byc u mojego chopa tongue_out bo szlismy na grilla.
              Aha dzis spotykam sie wieczorkiem z kolezankami z liceum, bo one chca sie mnie spytac co bym mniej wiecej chciala na panienskim. Bedzie interesujaco hehe.
              Krokodylku cio tam u Ciebie ?? Jak sie czujesz ?
              Miłego dnia zycze.
    • iwela Re: My, Folikówki :) 01.06.06, 19:06
      iwela- Iwona- Białystok- początek starań sierpień
      • misia9944 My, Folikówki :) lista 02.06.06, 04:59

rena78 - w ciąży smile

córka Majka 2.06.2002
        córka Emilka 19 miesięcy
        Julia 20.09.1998

mariola314 – Mariola –
        iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia
        magdaomar -
        axela -
        nimeska –
        look29 –
        bellka –
        agulag26 –
        kiedy-mama –
        oliwka29 –
        pacynka27 -
        joanna796 –
        wiola1234 -
        mamaaga283 -

Misia
    • szarlotti Nowinki 02.06.06, 06:13
      Hej kochane

Poczyniłam falstart i zamiast testować się w dzień dziecka zrobiłam to dzień
      przed. Efektem są widoczne jak na dłoni II kreseczki!!!
      Udało się zafasolkować, choć byłam pewna obaw - wczesne przytulanko w stosunku
      do owu, ale chcieliśmy celować na dziewuszkę smile Zobaczymy czy ucelowaliśmy płeć wink

A testowałam sie wcześniej ponieważ bardzo bolał mnie brzuch, myślałam że na @
      no ale kiedy doszła bolesność sutków to już lekko zwątpiłam (20dc), zazwyczaj
      tylko brzuszek mnie bolał. W tej niepewności wytrwałam do 31.05 a więc 11 dni po
      tym jak mnie biustonosz zaczął uwierać. Oczywiście mam zmienność niesamowitą
      nastrojów i jak na razie brak dolegliwości ze strony mdłości, tylko często
      łazienkę odwiedzam.

Póki co kochane kobietki ślę wam mnóstwo fluidków, łapcie ile tylko zdołacie mam
      duży zapas smile
      ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**
      ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**

Może jak Wam zafluidkuję wątek to posypie się nam więcej zaowocowanych brzusiów.
      Trzymam za wszystkich mocne kciuki, życzę powodzenia w staraniah a zaciążonym
      wiele spokoju i radości na te 9miesięcy.

Dziękuję, że mogłam do Was wpadać. Ślę mnóstwo przytulańców.

Ania
      • breili Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 07:40
        Gratuluje! Takie nowinki chcialoby sie slyszec jak najczesciej wink Sciaskam
        kciuki za Ciebie i Twoje Malenstwo! I oczywiscie lapie fluidki.
        • joasia-b-stok Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 08:22
          gratulacje!!!!!!!!!dbaj o siebie i fasolkę. U mnie wyszło, że "zaskoczyłam"
          zaraz po okresie i ...czekam na córeczkę. Kończę 35 tydz. i nie mogę się jej
          doczekaćsmile Pozdrawiam ciepło. Już nic nie będzie tak samo...
          • nadya22 Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 09:12
            Gratulacje big_grin Miałam nadzieję, że jakaś folikówka przyjdzie z dobrymi majowymi
            jeszcze nowinami smile Trzymajcie się cieplutko smile
            Mój test negatywny(takiego się spodziewałam, bo nie miałam "poczucia" ze
            jestem) ale @ nadal nie ma uncertain
            Dobrego dnia dziewczynki smile Trzymajcie za mnie kciuki bo ide do skarbówki, żeby
            podatek mi na raty rozłożyli tongue_out
            • monjan piatek 02.06.06, 09:43
              juz prawie koniec...
              bylam u fryzjera i mam nowa fryzurkesmile
              Aniu gratulacje!!! dbaj o Was!
              Kasiu superowa nagroda! gratuluje!!
              Nadya trzymam kciuki za skarbowke

a u mnie bez zmian
              wczoraj zrobilam pyszna kolacje-szparagi pod beszamelemsmile pyycha!!
              no to na razie
              • agnieszkamonikaz Re: piatek 02.06.06, 14:59
                Boze, jestem zszokowana ta wiadomoscia od Grety.Bardzo, bardzo mi przykro.
                ((((((((((Ale zawsze trzeba miec nadzieje.Przeciez medycyna zaszla tak daleko!!
                Musi byc dobrze.
                Szarlotti-gratulacje serdeczne))))))Wspaniala wiadomosc!!
                Musze Wam cos wyznac, bo oszaleje.Wiem, pewnie jestem kompletna idiotka, ale
                nic nie moge poradzic, ze tak sie czuje.
                Pisalam Wam, ze staralismy sie o dziewczynke(przed owu),to jest moje marzenie.
                Wczoraj mialam 17 dc i w zasadzie powinno byc po owu.Nie mierze temp, ale mam
                raczej regularne cykle, wiec ok.14 dnie powinna byc.W czoraj cos nas naszlo))i
                kochalismy sie, a potem w nocy obudzilam sie i mam wrazenie, ze chyba
                odczuwalam bol owualcyjny.Sama nie wiem.Ale czy to nie za pozno na owu?Pewnie
                nie.I oczywiscie teraz mam dola, bo pewnie zaprzepascilam szanse na
                coreczke.Wiem, wiem.W obliczu probemow Grety, to bluznierstwo, o mowie.Nie
                przeklinajcie mnie tylko, blagam.Nawet nie wiem czy to rzeczywiscie byla owu,
                czy w ogole nam sie uda...Wiem, ze najwazniejsze, by kruszynka byla zdrowa,
                wiem.Ale jest mi tak smutno((Moze wiecie jak to jest z tymi sposobami na plec
                dzieciatka?Czy one sie naprawde sprawdzaja?
            • mycha.76 Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 09:55
              Cześć Folikówkismile

W końcu dobra nowina na naszym wątku...
              Jednak bocian doleciał...do Ciebie, Aniubig_grin
              I ja dołączam się do gratulacji i życzę Ci, by czas ciąży
              był naprawdę stanem błogosławionym i by nie przysparzał
              większych dolegliwości. Zdrowia dla Bąbelka i Ciebiesmile

Nadyu, Kasiu...a co z Wami Kochane?
              Testy negatywne,@ nie widać...Pewnie trudne dla Was to trwanie
              w zawieszeniu...Jeśli @ ma przyjść, to niech już nie kokietuje,
              tylko przychodzi raz, dwa, byście mogły zacząć nowe starania...

Smutno mi Dziewczyny...Cały czas myślę o naszej Grecie...
              Nie odzywa się, pewnie ciągle nie mogą się otrząsnąć...
              Ale nie chcę, by Greta nas opuściła...Przecież jesteśmy sobie nawzajem potrzebne...Wiem, jak mi pomogło, gdy zaczęłam pisać do Was o naszej sytuacji...
              I to mnie jakoś trzyma, choć...nadal się boję. Łapię fluidki i ...nic.
              Wczoraj był Dzień Dziecka, kolejny czas refleksji i uświadomienie, że
              skończyłam 30 lat i nie wciąż nie mamy dziecka.
              Kochamy się bardzo, ale ta miłość nie owocuje...sad
              Dziewczyny, dziś mam 8 dc, wiem, że powinniśmy już zacząć starania (bo czasem
              -jak pisałą Joasia -już po @ zaskakuje...), ale coś we mnie pękło i ...
              Nie umiem się starać...Tzn. już ok.2 tyg. mamy białe noce...
              Z mojej winy...Mąż się stara, a ja...zrobiłam się taka zimna, nie mogę się
              przełamać. Wtilam się w niego, ale rfaczej jak dziecko, jak córeczka,
              a nie jak żona...Myślałam, że wczoraj nam się uda, ale gdzie tam...
              Przyszykowałam lekką kolację, winko...i nic. Znów nie mogłam się zmusić.
              To chyba blokada organizmu...Już 16 cykli starań za nami i może podświadomie
              nie mam sił się starać, bo boję się kolejnej @...
              I nie wiem, jak to będzie z czerwcowymi staraniami, moje libido - śpi...
              Przepraszam, że tak się uzewnętrzniłam, ale...ehhh

Zaraz idę do pracy...Zajrzę do Was pod wieczór..
              Acha, Marta - na Twoje pytanie o usg odpowiedziałam Ci 31 maja,
              zajrzyj parę...naście postów wsteczsmile
              Witam Iwelę z pięknego Białystoku...Pozdrowienia dla wszystkich.
              Miłego dnia! Mycha

• baka1baka Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 11:01
                szarlotii!!! Cudowna wiadomosć, dbajcie o siebiesmile
                Monjan super że tak dobrze się czujesz,. to przecież już końcówka 2-go m-ca a
                ty bez mdłości, zazdroszze1 Ja w pierwszej ciaży miałąm mdłości od 6 tyg. do 5
                m-ca!
                Ja też czekam za @, raczej w tym cyklu nie ma szans, bo nei było przytulania w
                dni plodne. Ale mimo wszystko podświadomie myślę....

Baka
      • martajotka Re: Nowinki 02.06.06, 09:47
        Hej
        Szarlotti! bardzo serdecznie gratuluję! Dużo zdrówka dla Ciebi i Fasolki!
        Spokojnych 9 miesięcy!

Fluidki łapię... ale tak bez rzekonania. Wczoraj byłam na USG. Z moimi
        pęcherzykami a przy okazji jajeczkami .. kiepsko. Wszystko za małe i słabo
        rozwinięte. Gin stwierdził kolejny cykl bezowulacyjny. W poniedziałek mam
        przyjść na kolejną kontrolę, ale głównie po to by mi rozpisać leczenie
        hormonalne na "rozruszanie" jajników. Czyli w tym cyklu na pewno nic nie będzie.
        NIe muszę Wam chyba pisać, że złapałam doła i przypominałam fontannę...
        Dziś staram się usmiechać, zwłaszcza że na 15 idę na ślub koleżanki, a jutro na
        ślub i wesele kolejnych znajomych.
        pa
        m
        • mycha.76 Re: Do Marty i Monjan 02.06.06, 10:11
          Hej...
          Może jeszcze Was złapię, dziewczyny.
          Chyba równocześnie pisałyśmy posty.
          Moniko, pewnie jesteś śliczna w nowej fryzurce...
          To zawsze poprawia nastrój.
          Zwracam się z prośbą o przepis na szparagi.
          Szparagi to afrodyzjaki, może mi pomogą?
          Też niedawno kupiłam pęczek, ale wyszły jakieś takie bez smaku.
          Jak robisz sos beszamel? (ja: z masła, mąki, mleka i sera żołtego).
          Może Ty masz jakiś lepszy przepis? Podziel się,skoro smaka narobiłaś...
          A teraz do Marty...
          Marta, moim zdaniem ten cykl jeszcze nie jest przesądzony..
          Dowiesz się w poniedziałek, może pęcherzyk będzie bardziej widoczny...
          Może było za wcześnie...z tego co pamiętam masz dziś 10 albo 11 dc...?
          Ja na 1 usg chodzę dopiero 13 dc i wtedy też pęcherzyk jest u mnie mały...
          chyba 8 mm jeśli nie pozajączkowałam...
          Czekaj do poniedziałku i spokojnie...Ja mam usg we wtorek.
          A jeśli rzeczywiście okaże się, że masz cykl bezowulacyjny, to też się nie martw...Pewnie wtedy lekarz przepisze Ci clostilbegyt, który będziesz łykać
          od 5 dc i ...pęcherzyk Ci urośnie, ze hej! Zobaczysz! Głowa do góry!
          I zbliża Ci się ślub...a to dobry znak jak wiemy na przykładzie Monjanbig_grin Pasmile

• martajotka do Mychy 02.06.06, 10:31
            Hej,
            stram sie podejsc racjonalnie.. choc to oczywicie nie takie proste. Wiem, ze
            cykle bezowulacyjne sie zdarzaj tylko u mnie nieco za czesto. a teraz pecherzyk
            mial ok 4 mm na menij wiecej 9 ktore powinien miec. Ale wiem, ze mozna
            to "poprawic" wiec staram sie myslec pozytywnie!wink
            Ja do sosu beszamelowego nie dodaje sera, ale koniecznie gałkę muszkatułówą i
            na wierzch tarty parmezan!
            pa
            • monica233 Re: do Mychy 02.06.06, 10:44
              hej dziewczyny!!!
              a ja własnie powinnam dostac dzis wstretna ciotke ale mam nadzieje ze
              nieprzyjdzie!!! bo jak narazie piersi mnie bola i głowa i chcialam sobie dzis w
              pracy kawe zrobic ale niezrobilam bo mi sie od kawy odechcialo tlyko cały czas
              pije herbatke z dzikich roz,no i mam wiekszy apetyt.No i nic pozatym to jak
              narazie tyle trzymajcie za mnie kciuki zeby sie udalo nam i czegio wam tez
              zyczesmile Pozdrawiam buzkasmileco u was słychać?
              • misia9944 do : monica233 02.06.06, 14:05
                Kurcze z ta kawa to serio jakis objaw ... a noż bedziesz kolejna na naszej
                liscie zafasolkowana smile U mnie jak narazie 0 objawow, nic poprostu nic.
          • monjan szparagi 02.06.06, 10:55
            z dedykacja dla Mychy
            umyc obrac(do łebka)zwiazac sznurkiem w peczke i gotować we wrzatku(z sola i
            cukrem)glowki powinny wystawac nad wode
            gotujemy ok 15 min az beda miekkie-tzn widelec wchodzi z łatwoscia
            wyjmujemy na talerz, polewamy sosem ja posypalam tez twardym serem, startym na tarce
            sos beszamel
            2 łyzki masła rozpuscic na patelni, wsypac 2 łyzki maki, zrobic zasmazke
            do tego wlac szklanke mleka, mieszac długo az sie rozpusci i zgestnieje, potem
            dodac sol, pieprz, galke muszkatolowa i gotowac jeszcze 2 min
            do mieszania najlepszy mąż-mnie łapy odpadałysmile
            smacznego!smile
            • aagniesiaa Re: szparagi mnim mniam 02.06.06, 11:11
              jeju ale mi się jeść zachciało Monika przez te przepisy
              chyba też sobie zrobię takie smakowitości smile

folik łyknę zaraz bo dzieki wam pamiętam - potem zapominam wink

Szarlotti gratulacje !! i dużo zdrówka i spokoju dla fasolki

ja próbuję testy owu w tym miesiącu smile ale to jeszcze bo dzis mam 4dc

moze wreszcie będzie dziewczyny ciepło bo jak narazie pogoda beeee
      • misia9944 Gratuluje :) 02.06.06, 14:03
        No to widze, ze Sebastian bedzie miał rodzenstwo smile (siostrzyczke hehe)Połykam
        fluidki smilesmilesmilesmilesmile
        No przepisy przepisy a ja zaraz z głodu umre tongue_out
        Powodzenia testujacym !!! Kasia napisz co tam u Ciebie. U mnie dzis 25dc.
        Ale fajniusko wejsc na forum i takie nowinki czytac smile

• krokodylek1313 Do nadya 22 ;( 02.06.06, 17:08
          Szrlotti ja tez gratuluje i tym bardziej łapię fluidki, że:

*** 3-ci dzien brak @
          *** Beta - ujemna sad
          *** Z wyliczen to może być dopiero 3 tydzień....
          *** jajniki kłują piersi bolą, sczególnie po bokach....

SAMA NIE WIEM.... nadya22 - CIĄGNIEMY TAK DZIWNIE WE DWIE uncertain
          • nadya22 Re: Do nadya 22 ;( 02.06.06, 17:40
            Nio Słonko sad Już bym chciała, żeby @ przyszła. Spokojnie wtedy umówiłabym się
            do gina i moglibyśmy zacząć staranka sad a tak to czekamy a to jest najgorsze uncertain
            U Ciebie jeszcze może się coś wyklarować a ja nie mam na co liczyć ;/ już
            tydzień po terminie miesiączki sad eh szkoda słów
            • krokodylek1313 Re: Do nadya 22 ;( 02.06.06, 19:54
              Skarbie, a robiłaś badanie HCG ???

Ja swoje kosultowałam (mailowo) z ginem i jeśli @ nie przyjdzie to za tydzień
              mam powtórzyć HCG i też dopiero za tydzień spróbowac z testem ciążowym.

Chyba, że @ przyjdzie, na co w sumie jestem przygotowana i dzis
              nawet "wyrzuciło" mi się .... no mogła by przyjść, bo można by było nastepny
              cykl zacząć, a tak to człowiek wisi w takim zawieszeniu uncertain

Tak więc Anetko.... pozostaje nam cierpliwie czeakć, gdyz akurat na to nie mamy
              wpływu....
    • misia9944 Dopisujemy Szczesciare :) (lista) 02.06.06, 14:07

rena78 - w ciąży smile
      szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 - w ciąży smile

córka Majka 2.06.2002
      córka Emilka 19 miesięcy
      Julia 20.09.1998

mariola314 – Mariola –
      magdaomar -
      axela -
      nimeska –
      look29 –
      bellka –
      agulag26 –
      kiedy-mama –
      oliwka29 –
      pacynka27 -
      joanna796 –
      wiola1234 -
      mamaaga283 -

Misia
    • heejakawa czesc dziewczynki :-) 02.06.06, 18:00
      No i jak tam sie trzymacie w ciezkim tygodniu? Ja co tylko przeczytam gdzies i
      pierwszych objawach ciazy to oczywiscie je widze u siebie crying ale jestem
      glupia!!! @ pewnie przylezie bo jestem bardzo zla i warcze na wszystkich
      dookloa. Pozdrowonka wink Pogoda u mnie sliczna wink
    • heejakawa ;( 02.06.06, 19:47
      no i przylazla crying mam dola, weekend bedzie znowu do bani. juz nie mam sily.
      jestem taka zla, zdolowana i wszytsko jest do bani papa
      • dakota123 nareszcie weekend 02.06.06, 20:26
        witam was folikówki kochane!
        jeszcze raz wielkie gratulacje dla szarlotti (czytałam juz twojego posta na
        rocznik 77...).nic sie nie zdradziłaś a tu taka
        niespodzianka!!!super!!oczywiście fluidki chwytam i głęboko upycham bo JUTRO
        TESTUJĘ (nie wiem jak dotrwam do rana z tych nerwów).dbaj o fasolkę i siebie
        oczywiściewink))
        Mycha.76-twoje pościki są zawsze takie śliczne,tak dobrze się je czyta!
        nie smutaskuj się tak,domyślam sie że niekiedy przychodzą chwile zwątpienia i
        rezygnacji.może odpuść sobie ten cykl,wyluzuj całkowicie wyjedźcie gdzieś na
        wycieczkę i nie myślcie o tym przez jakiś czas.i oczywiście powodzenia na usg i
        w staraniach,będzie dobrze!!!!!
        Nadya,krokodylek ale sie wam zbiegło to oczekiwanie!dobrze że możecie wspierać
        się nawzajem,powodzenia w ponownych testowankach (betach) życzę!!
        Heejakawa-nie załamuj się-jak nie ten cykl to nastepny-czerwiec to też piękny
        miesiąc na staranka-powodzenia!!!miałyśmy razem testować-oby twoja @ nie była
        zaraźliwa-chcę jutro zatestować!
        Prosze trzymajcie jutro kciuki-tak chciałabym ujrzeć DWIE KRESKI!!

Pozdrawiamwink))
        • krokodylek1313 Re: nareszcie weekend 02.06.06, 20:29
          dakota.... ja juz trzymam kciuki... obyś nie dołączyła do mnie i nadyi do
          takiego "zawieszenia".....

Życzę dwóch tłustych kreseczek.... I jak tylko będziesz znała wynik... to
          rzucaj go do nas smile
          • dakota123 Re: nareszcie weekend 02.06.06, 20:38
            ok,tak zrobię,nie-dzięki za kciuki.
            tylko nie wiem jak dotrwam do rana,nie mogę się doczekać!!!!!!
            • mycha.76 Re: Dobranoc... 02.06.06, 22:15
              Dziewczynki...melduję się jeszcze raz
              w dzisiejszym dniu.
              Zajrzałam na nasz wąteczek w poszukiwaniu kolejnych dobrych nowineksmile
              Ale widzę, że nasza Kasiula i Anetka przechodzą w tym miesiącu
              prawdziwą próbę cierpliwości...Sytuacja cały czas pozostaje niewyjaśniona...
              Dakotka słusznie spostrzegła,że całe szczęście,iż nie jesteście same
              w tym oczekiwaniu, Dziewczyny...
              A swoją drogą - niesamowite, jak Wasze organizmy się
              zsynchronizowałysmileMy też jesteśmy z Wami oczywiście...Cały czas!
              Dakota, a więc jutro testujesz...
              Rozumiem, że musisz się bardzo denerwować, ale
              całe szczęście,że już wieczór...Położysz się, a potem wstaniesz...i
              oby były 2 kreseczki! Melduj się nam szybciutko, bo razem z Tobą...
              wszystkie tak jakby testujemybig_grin I oby jutro było kolejne święto na wątku...
              No i u Moniki może sytuacja się wyjaśni...
              Ta niechęć do kawy to jeden z obajwów ciąży, ale...te nasze organizmy
              ostatnio płatają nam figle, więc...lepiej się za wcześnie nie nastawiać,
              że to "TO". W każdym razie powodzenia!
              Hejka, a Ty się nie martw...
              Wiem, że każda @ to kolejne rozczarowanie, zawód, poczucie straty, ale jednocześnie...nowy etap, nowy cykl i lepiej tak do tego podchodzić...
              Ciesz się, że Twoja @ nie była tak bezczelna jak ta moja ostatnio - co zjawiła sie w samym Dniu Mamysmile Twoja była dyskretna i wczoraj w symbolicznym
              Dniu Dziecka nie wkroczyła z impetem w Twoje życie, lecz poczekała
              pokorniuchno do 2 czerwca...wink
              Monjan - dziękuję za przepissmileWypróbuję na pewno! I już wiem, w czym robiłam najprawdopodobniej błąd...Moje szparagi były zawsze takie jakieś bez smaku i za miękkie, bo nie gotowałam ich w pęczku, tylko tak luzem w garnku pływałysmile
              I będę pamiętać o gałce muszkatołowej jak radzi Martasmile
              Dakota - dziękuję za miłe słowa i poradę...
              Chyba masz rację...Na siłę nic z tego nie wyjdzie...Może rzeczywiście musimy sobie zrobić przerwę? Tylko z jednej strony trochę mi szkoda miesiąca (odkąd skończyłam 30 lat, mam taką dziwną obsesję upływającego czasuwink, ale z drugiej strony to jest tylko miesiąc...Za 3 tygodnie mam wakacje, wyjadę do rodziców,
              zatęsknimy za sobą z mężem i może wtedy...będzie tak jak dawniej?
              No dobrze, kończę te moje dywagacje...
              Zajrzę rano sprawdzić, co u Folikówek testujących, oczekujących...i wszystkich innych oczywiście też...
              A nasza Misia pewnie nie może nagadać się z koleżankami przed panieńskim...wink
              Dobrej, spokojnej nocki i pomyślnych wyników testowania jutro i pojutrzesmilePasmile

• misia9944 Do :dakota, heejakawa nadya, krokodylek 02.06.06, 21:48
      dakota- życze powodzenia sama juz jestem ciekawa tego Twojego testowania jutrzejszego ! moze jednak @ nie bedzie i corcia bedzie miala rodzenstwo smile

heejakawa- wredna @ chyba nikt jej z nas nie lubi sad

nadya, krokodylek- trzymajcie sie, ja juz tez czekam z niecierpliwoscia do nastepnego tygodnia i wtedy sie dowiem czy z tych naszych staranek pierwszych cos bedzie. Gdzies tak w nastepna sobote sie dowiem lub niedziele.

Dobranoc!!!!
      misia
    • heejakawa dziekuje za slowa wsparcia 02.06.06, 23:54
      dziekuje bardzo ale mi juz sie nic nie chce, nie mam juz sily sie starac i
      znowu oczekiwac i znowu sie rozczarowac, juz mi sie chyba nawet odechcialo tej
      dzidzi, sama nie wiem??? Jestem juz chyba za stara crying
    • misia9944 Sobota 03.06.06, 05:19
      Czesc Kochaniutkie !!

Wczoraj zapomnilam Wam powiedziec zebyscie sie za mnie wyspały smile
      no ale ja jak dzis przyjde, a dzis robie do 15 sad to pojde spac no i niedziela tez bedzie słodkim odsypianiem.
      Wieczor Panienski wczoraj juz mi kumpele zaplanowaly (oczywiscie wszystkich szczegolow nie znam tongue_out) Ale zapowiada sie zajefajna impreza smile

Do popoludnia.
      • dakota123 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.06, 07:39
        Kobietki!
        sieszę pzed kompem i nie wiem jak zacząć bo czy można w kilku słowach opisać
        tak wielkie SZCZĘŚCIE???????
        Przed chwilą zrobiłam test i wyszedł POZYTYWNY!!!!!!!
        Jestem w szoku i w dalszym ciągu nie mogę w to uwierzyć ale DWIE grube,spasione
        i wyraźne krechy mówią same za siebie!!!
        Tak się cieszę że chciałabym to wykrzyczeć całemu światu!!!
        Oczywiście dla was kochane cieplutkie,świeże fluidki
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!!
        Krokodylek,Mycha.76,Misia i wszystkie,które trzymałyscie kciuki-ogroooooomne
        dziękiwink))
        I oczywiście powodzenia w starankach i testowankach,ja w dalszymciągu trzymam
        kciuki za was.

P.s. Nie wierzcie w sny-dziś w nocy dwa razy śniło mi się że test jest negatywny
        i z duszą na ramieniu szłam obejrzeć wynik,sciskam was cieplutko!!!!!!!
        • iwela Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 03.06.06, 08:52
          Wow ;0) Moje gratulacje ;0) Cieszę się ogromnie i powodzonka ;0)
        • krokodylek1313 Smuntno mi.... 03.06.06, 09:04
          Dakociu.... przyjmij ode mnie wielkie gratulacje !!!!! Bardzooo się cieszę !!!!
          Ja juz łapię fluidki na nastepny cykl... Teraz tylko dbaj o siebie i o babelka
          pod serduchem... i życze spokojnych 9ciu miesięcy. Mam nadzieje, że nas nie
          opuścisz i będziesz z nami do końca.... Jeszcze raz wszystkiego NAJ....

Mi dziś skolei smutno i obudziłam się troche przerażona:

*** Smutno mi, bo..... wredna @ przylazła o 4.00 rano !!!!! Tak więc melduje,
          że dziś 1 dc.... W środę ide do gina, zapytać sie o cykl monitorowany. Ja
          należę do niespokojnych dusz, więc od razu chwycę się tego, jak to nie pomoże,
          to.... wetdy trzeba się będzie dalej martwić. Na razie NOWY CYKL sie rozpoczał
          i staranka będą ruszały znów pena parą smile

Nadya22 - ja odpadłam.... Mam nadzieję, że Ty nie odpadniesz.... 3mam kciuki...

*** Przerazona, bo.... rano obudziłam sie z bólem gardła... Powiecie wielka mi
          rzecz ból gardła, ale.... Ja mam bardzo poważne problemy z gardłem. 11 miesięcy
          temu, też tak się zaczęło.... od zwykłego bólu. Wiadomo domowe sposoby. ZAWSZE
          pomagało,... nie tym razem. Poszłam więc do lekarza rodzinnego, bo tak
          wypadało. Dał mi antybiotyk. Wybrałam.... nic nie pomogło. Poszłam spowrotem i
          znów dostałam ale wziewny. Rany boskie... Nic nie pomogło.... 14 dni męczarni.
          Wylądowałam w szpitalu. Tam dopiero inny lekarz, obejrzał mnie i.... zaserwował
          następny abtybiotyk... Popłakałam się u niego, bo mój organizm juz odmawiał
          posłuszeństwa. On stwierdził, że to konieczne. Miałam gardło wysuszone do zera
          praktycznie. Ale przepisał mi też Nysyatynę jako ochronę. Słuchjcie przez 7
          dni, codziennie o rozpisanych na kartce godzinach, od 7.00 do 22.00 co godzinę
          co dwie musiałam przyjmowac jakieś tabletki. Wyleczył minie.... Podziękowałam
          mu na wizycie kontrolnej....
          A TERAZ BÓŁ GARDŁA znów powrócił.... i to by sie zgadzało... DOKŁADNIE O TEJ
          SAMEJ porze roku .... HORROR !!!!! Dziś tylko czosnek, mleko i jakieś tabletki
          do ssania... Nie jestem w ciąży, więc smiało mogę sobie kupić te co zawsze uncertain
          W poniedziałek lece do niego prywatnie. Może okazać sie, że nie będę musiała
          brać antybiotyków.... Boże nie chciłabym teraz ich brać!!!!!!!!!!!!!!!!

Kochane ja wiem, że to nie na temat, ale (popłakuję sobie teraz) módlcie się,
          żeby mi laryngolog przepisał coś lekkiego, bo cała się trzęsę ze strachu, bo
          ostatnia batalia trochę zniszczyła mi zołądek. i bardzo sie tego boję...

No to u mnie tyle.... Przepraszam, że Was obciążyłam moim gardłem ale mężo w
          pracy i tylko Wam sie mogłam wypłakać.... Nie gniewajcie się....
          Kaśka

• misia9944 Dorotko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu ... 03.06.06, 14:26
          zawitały.

Zycze powodzenia no i duzo, duzo szczęscia smile

P.S.trzymaj kciuki za mnie (fluidki pozbieralam) smile
          • dakota123 Re: Dorotko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu . 03.06.06, 14:37
            Misiu!jasne że trzymam kciuki za ciebie i twoje niedługie testowanko!
            oby moje fluidki na coś się przydały.jesli znajdziesz chwilkę to możesz
            przenieść mnie na górę listy,dziękuję!!!
            • dakota123 Re: Dorotko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu . 03.06.06, 14:42
              aha,mam na imię Agnieszka nie Dorota
              • misia9944 Agnieszko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu . 03.06.06, 14:46
                Kurcze cos mi sie pokickało hehe to chyba to zmeczenie sorki smile ale Kazdy wie ze
                te slowa sa do Ciebie kierowane smile
                Buziaczki.
                • dakota123 Re: Agnieszko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu 03.06.06, 14:59
                  ja się wcale nie gniewusiam,wykreślisz jeszcze szarlotce i mnie :w trakcie starań"
                  • nadya22 Re: Agnieszko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu 03.06.06, 17:14
                    jejku ile mi zajeło przeczytanie tego wszystkiego smile
                    Agnieszko gratuluje big_grin Moc uścisków dla maluszka i mamusi smile
                    Ciekawe jak się czuje MOnjan ze swoją kropeczką?? smile
                    Kasieńko tak mi przykro, z powodu Twojego gardełka uncertain Idąc rozumowaniem Myszki
                    też od razu pomyślałam, że musi coś u Was pylić, a Ty może nawet nie wiesz a
                    jesteś na coś uczulona??NO i jeszcze ta wstręciocha przyszła sad Wirtualny
                    przytulaniec Maleńka kiss Mam nadzieję, że jak troszke tych specyfików zjesz to
                    gardziołko Ci przejdzie i obejdzie się bez antybiotyków. Odpoczywaj dużo no i
                    wcinaj truskaweczki na poprawe nastroju(mniam)
                    Misia trzymam kciuki za przyszły tydzień, oby @ nie przyszła smile
                    Hejawka, wiem, że jak przychodzi @ to nachodzi nas zniechęcenie, ale pamiętaj,
                    że nowy cykl to nowa szansa big_grin I pociesz się myślą, że wolisz wiedzieć na czym
                    stoisz a nie tak jak ja wisieć w próżni i czekać, żeby zacząć nowy cykl.
                    Myszko może faktycznie dobrze Wam zrobi jak pojedziesz do rodziców i
                    odpoczniesz sobie troszke i zatęsknisz za mężem smile Tak sobie tylko myśle, że
                    jemu musi być okropnie przykro i pewnie w duchu myśli, że nie chcesz się kochać
                    przez jego plemniczki sad Chyba musisz w inny sposób okazać mu jaki jest ważny i
                    nawet poudawać, że to zniechęcenie nie jest spowodowane nieudanymi starankami,
                    żeby nie popadł w jakąś "depresje". Nio ale przecież Ty napewno wiesz jak się
                    zachować, żeby podbudować czyjąś wartość - w końcu jesteś pedagogiem smile
                    hm pewnie o kimś zapomniałam uncertain z góry przepraszam
                    Teraz jeszcze o sobie, przestałam mierzyć tempke - po cholere jak i tak mi się
                    nie sprawdza to!!!Nio może jutro tak na próbe sprawdze jak będę miała ochote.
                    Śluz mam płodny uncertain dziś jak białko jajka, więc może dopiero teraz mam
                    owulacje?? hm nie mam pojęcia sad Wzięłam 4 tabletki luteiny i może @ przyjdzie
                    wreszcie. Jestem zła i jest mi smutno, że nie moge zacząć staranek od nowa sad
                    nawet nie moge zapisać się do gina, bo w każdej chwili ona może przyjść sad nio
                    cóż...w przyszły poniedziałek najpóźniej pójde do gina i na usg. Wogóle to
                    chwilami brzuszek mnie boli ni to na @ ni to na jajeczkowanie, i mokrusieńko
                    tam mam, więc latam co 5 minut do wc i sprawdzam!!!
        • monjan Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 05.06.06, 09:36
          suuuper!!!! gratulacje!!!!!!
          tak sie ciesze!!! dbaj o Was!!!spokojnych 9mc!!
    • iwela Re: My, Folikówki :) 03.06.06, 09:05
      Jeszcze tylko miesiąc z tabletkami anty..., pozytywna diagnoza lekarza (mam
      nadżerkę i stan zapalny, który leczę już od 3 tygodni, potem cytologia, która
      musi być dobra!!)i mam nadzieję, że już będę mogła zacząć swoje starania o
      perełkę.
      • mycha.76 Re: Gratuluję Dakota:) 03.06.06, 10:30
        Witam Kochane...
        No i jest...wspaniała nowina od Dakotybig_grin
        Gratuluję z całego sercasmile))))
        Życzę, by maeńka kropeczka zdrowo rosła w maminym brzuszku
        przynosząc radość każdego dniasmile)))
        U Was pewnie dziś święto rodzinne? Mężuś (szczęśliwy podwójny tatuśsmile -
        dla niego również gratulacje) i Julcia już wiedzą, że rodzinka
        się powiększy?
        Oj, też bym napisać kiedyś taki post jak Twój Dakociu i wczoraj Ani...
        Ale się Folikówki ucieszą...I Misia, po pracy, bedzie mmusiała poczekać z
        odsypianiem, tylko - uaktualniać listę...Ale jestem pewna, że zrobi to
        z radościąbig_grin
        A swoją drogą, na przykładzie Dakotki i "Szarlotki" wydaje mi się, że
        łatwiej "zaskoczyć" po raz drugi, gTdy jedno dzieciątko już chodzi po domku...
        Krkodylku, Hejka nie martwicie się @...
        Będzie i nasze święto kiedyś na forum...
        Kasieńka, to był wszakże Twój 1.cykl starań...Wiem, że każda z nas chciałaby
        od razu, ale - nie mamy na to wpływu...choć czasem szkoda, prawda?
        Może Wasze dzieciątko ma się począć w spokojniejszym czasie...
        Może podświadomie jesteś zestresowana tą biopsją 12 czerwca, teraz jeszcze
        doszedł ból gardziołka...Mam nadzieję Kasiu, że nie powtórzy się sytuacja sprzed
        roku...Oby laryngolog przepisał Ci jakiś łagodny skuteczny lek...
        Oby znalazł przyczynę tego stanu, bo od tego najlepiej zacząć...
        Czy to jest jakiś rodzaj alergii - skoro się objawia w tym samym miesiącu...?
        Napisz Kasiu, jak coś będziesz wiedziała.
        JESTEŚMY Z TOBĄ cały czas i ZAWSZE możesz nam się zwierzyć i wypłakać...
        Hejka, naprawdę zaraz się "zdenerwuję", gdy piszesz, że jesteś za starawink
        To ja jestem tu najstarsza - rocznik 76wink
        I najdłużej się staram o dzidzi, bo już 17 miesiąc leci...smile
        Chyba żadna mnie nie przebije, co?
        Ale w tym miesiącu nie mam sił, ale nie umiem się przymusić do
        starań, po prostu mój popęd zgasł...Po cichu liczę, że może szparagi polecone przez Monjan coś mi pomogą...Mąż już też trochę smutny i zaniepokojony chodzi,
        ale przecież nie będę udawać...
        Agnieszkamonika, wczoraj zadałaś pytanie o płeć dziecka...Ja Cię rozumiem
        doskonale...Podświadomie wolałałabym dziewczynkę...dla męża, bo wiem, że on
        marzy o takiej "małej Monisi..." Ale na dziewczynkę masz 50% szansy...
        A to że starania były w czasie "na chłopca", wcale nie świdczy, że
        dziewuszki nie będzie...Głowa do góry!
        Pozdrawiam wszystkie i ..idę wznieść toast kawką
        za nasze zafasolkowane Folikówki, całusy - MOnikasmile
        • agnieszkamonikaz Re: Gratuluję Dakota:) 03.06.06, 11:13
          Dakota, serdeczne gratulacje)))))))))))))))Bardzo sie ciesze, ze sie
          udalo)))))))))))))))))))))Dbaj o siebie podwojnie.
          Myszko, dziekuje Ci za odpowiedz.Balam sie, ze moje pytanie bylo tak
          newlasciwe, ze dlatego nikt nie napisal o tym ani slowa(((Ale jakos malo
          optymizmu dzis we mnie, a dodatkowo jestem na siebie wsciekla, ze tak sie czuje
          ((((((((((((((Podbudowalas mnie troche, Moniczko)))Stokrotne dzieki.
          Krokodylku-ja tez mam notoryczne problemy z gardlem.Dzis takze wstalam z
          bolem.Pij herbate z miodem i cytryna, moze pomoze.Mnie lekarka przepisala
          Bioparox-bralam 3 dni(to lekki antybiotyk) i przeszlo.Tyle ze dzis znow cos
          mnie pobolewa.Albo sprobuj plukanki-woda z sola.Tez dziala.
          Pamietam, ze ktos pytal o pelny pecherz podczas USG.Ja szlam na takie badanie z
          pelnym-lekarka tak zalecala.Wtedy podobno lepiej wszystko widac.Z pol godziny
          przed wizyta pilam chyba 4 szklanki wody.
          Zabieram sie za sprzatanie.Dzis bawimy sie na weselu))Tylko pogoda nie dopisuje.
          Biegne jeszcze po folik, bo wczoraj zapomnialam((Buziaki sloneczne dla
          wszystkich, a specjalne dla Moniki-Myszki.DZieki Monika
          • mycha.76 Re: Do Agnieszkimoniki:) 03.06.06, 11:24
            Agniesiu, dziękuję za te specjalne buziakismile
            Ale mi się słodko i miło zrobiłosmile
            Wierzę, że Two humor się dziś poprawi, wszak idziesz na wesele..
            A to przecież dobry znak na anszym wątkubig_grin
            Te Folikówki, co chodzą na wesela...potem chodzą z bruszkami...
            Tego wszystkie Ci życzymysmileI żeby w tym brzuszku była śliczna,
            maleńka dziewuszkabig_grin
            O ten pęcherz na usg pytała Marta, ale mnie to też ciekawi...
            Nie wiedziałąm wcześniej o tym pełnym pęcherzu i przed kązdym usg
            celowo nie piłam i szłam do toalety przed wejściem do gabinetu...
            I może dlatego pani dr tak długo szukała u mnie pęcherzyka ostatnio...
            A teraz przed wizytą w we wtorek obowiązkowo - czjniczek herbatyki przedwink
            Szybkiego posprzątania i wspaniałej zabawy na weselu!
            I wznieś toast za nasze zafasolkowane Folikówkiwink
            I za nas wszystkie! Buziaczkismile Pa pasmile
      • an_76 Re: My, Folikówki :) 03.06.06, 12:31
        Witajcie kochane dziewczynkismile mamy weekend ale jakoś tak deszczowo i szaro za
        oknem.. i ja jakoś też tak coraz mniej wierzę, że w najbliższym tygodniu @ nie
        przyjdzie. Pewnie zjawi się w poniedziałek lub wtorek.. Jedyny pozytyw to to,
        że znowu będzie można zacząć staraniasmile Już nie mogę się doczekaćsmilesmilesmile Może
        czerwiec będzie moim miesiącem? A, mycha.76, nie jesteś tu najstarszasmile Ja
        swoje trzydzieści skończyłam już na początku lutegosmile Pozdrawiam Was wszystkie
        gorąco!!!
        • dakota123 ja i fasolka 03.06.06, 14:13
          bardzo wam dziękujemy za dobre słowa-dziewczyny jesteście wielkie!!
          Krokodylku-głowa do góry,nawet najdłuższa i niechciana @ kiedyś się kończy-przed
          tobą nowy,nieużywany cykl-życzę ci w nim pięknej fasolki!a gardełkiem tak się
          nie przejmuj,może teraz wystarczy coś łagodnego co ci pomoże!
          Myszko.76-jasne że domownicy wiedzą,mąż razem ze mną czekała na wynik a Julci
          powiedzieliśmy przed chwilą,chcieliśmy poczekać do wizyty u gina i dopiero jej
          powiedzieć ale rozpiera mnie taka radość że nie mogłam się powstrzymać!!!
          W każdym razie na razie o niczym innym w domu nie mówimy,dostałam od mężusia
          kwiaty i gazetę "dziecko"-to taki nasz malutki rytuał,jak dowiedzieliśmy się że
          jestem w ciąży z Julką to też dostałam!
          Zmykam dziewczynki,wyjeżdżamy na weekend (choć pogoda u nas nie dopisuje),nie
          martwcie się, na pewno będę się odzywać-przecież dalej jestem folikówką!!!
          buziaki i pozdrowionka!!!
        • misia9944 Re: My, Folikówki :) 03.06.06, 14:39
          an_76 no to widze, ze nie jestem sama w nastepnym tyg "nie"oczekujaca @ !

Krokodylku - smutnawo mi ze sie nie udało bo kibicowałam Tobie sad ale jeszcze
          kiedys Ty bedziesz sie cieszyc !

mycha smile no widzisz zaraz po pracy wpadlam na kompa cos czulam, ze beda dobre
          wiesci smile no i tak te spanie odwlekam smile
          • krokodylek1313 Jak niewiele do szcęscia trzeba ;) 03.06.06, 14:56
            Witajcie....
            Po porannych smutaskach.... Jestem rozweselona ...

Mężuś wrócił z pracy od razu pojechlismy na zakupy (mieszkamy na końcu K-gu i
            do miasta wybiramy sie raz w tygodniu). Poinformowałam go o @ i gardełku....
            Zasmucił się, ale przytulił i powiedział, że tez się przejumje, ale damy
            radę!!!!

Przy jednym z dużych sklepów zobaczylam faceta z truskwakmi (u mnie w ogródku
            dopiero kwitną) ... Mało nie wyskoczyłam przez szybę.... Zanim poszłam na
            zakupy poszłam po truskawki... Tak faceta zakręciłam (miał 9 zł/kg), że
            sprzedał mi 2,5 za 18 zł i to jeszcze wyciagną kobiałkę z auta, takie pikne
            truskawy... Od razu humor mi sie poprawił.... Do tego kupiłma takie małe
            serdeuszko.... torcik... To już mój humor był 100%. Micha mi sie cieszyła do
            samego domu.

Teraz jesteśmy po obiadku, ja musze sie na chwilkę połozyć, bo źle się czuję
            przy @. Potem przyrządzę druzgawki....

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa... @ sie tak bardzo nie przejmuje, w
            sumie cieszę się, że nadeszła, bo nadeszła nowa szansa !!!! Bardziej sie
            przejmuję gardełkiem, ale chleb z czosnkiem, cipełe mleko, sok z cebuli z
            miodem, pastylki do ssania z propoliskiem, różą i sokiem malinowym - taka
            mieszaknka smile i heya..... Oby do poniedzaiłku i wizyty u lekarza....

Przesyłam moc całusków dla Wszyskich folikówek....

I tak niewiele do szczęscia mi potrzeba, gdy jest smutno.....
            truskawki !!!!!!!!!
    • misia9944 Lista Zafasolkowanych Się Powiększa :) 03.06.06, 14:44

rena78 - w ciąży smile
      szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 - w ciąży smile
      Julia 20.09.1998 - w ciąży smile

córka Majka 2.06.2002
      córka Emilka 19 miesięcy

mariola314 – Mariola –
      magdaomar -
      axela -
      nimeska –
      look29 –
      bellka –
      agulag26 –
      kiedy-mama –
      oliwka29 –
      pacynka27 -
      joanna796 –
      wiola1234 -