monjan aa moj wkres ciazowy 30.05.06, 09:00 www.fertilityfriend.com/home/monjan owu byla chyab jednak wczesniej, ok 1 maja, to by sie zgadzalo z usg Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Kasi (krokodylka) i Anetki (nadya) :) 30.05.06, 14:41 Witam i jak dzionek minał, mam nadzieje ze @ nadal nie ma! ? Dajcie znac, czekam na dobre wiesci Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki :) Nasza Lista 30.05.06, 14:43 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Krokodylka :):):):):):):):):) 30.05.06, 15:33 Kurcze dopiero dzis zajrzalam na poczte, a tam wiadomosc od Ciebie ojejjj, ale ze mnie gluptas że wczesniej nie weszlam, odpisalam Ci i mam nadzieje ze ten email dojdzie (daj znac ) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Wtorkowe oczekiwania:) 30.05.06, 16:17 Kochane Folikówki! Witam Was wszystkie we wtorek... Dziś będzie krótko, bo nic ciekawego się u mnie nie wydarzyło... Ot, praca, obiad, poszłam też do biblioteki po nowy zapas lektury... @ już powoli mnie opuszcza...I całe szczęście, bo już mam jej dość Zajrzałam dziś na forum - w oczekiwaniu na dobre wieści, ale Kasia i Anetka się jeszcze nie zameldowały...Odezwijcie się Słonka Nie trzymajcie nas w niepewności Sytuacja wyjaśniła się u Agniesi Taki ładny ten wykresik i co... Szkoda, przytulam Cię Agniesiu wirtualnie Domyślam się, że cięzko Ci dziś... Ale i tak dzielna jesteś, bo Twój post...mimo wszystko brzmi optymistycznie Rybko, 26 dc to za wcześnie na testowanko. Ale rozumiem, że nie wytrzymałaś, zresztą miałaś imieninki,więc wolno Ci było pozwolić sobie na teścik. I wcale nie jesteś marudą, zresztą czasem dobrze jest sobie pomarudzić... Każda z nas ma takie momenty, że po prostu musi... Gdybyś wiedziała, ile razy ja marudziłam Dakota - gratuluję komputerowego sukcesu i ...ślicznej córci! Obejrzałam wszystkie zdjęcia Twojej Julci Też zamawiam sobie taką wspaniałą córeczkę Monjan - dzięki za wieści z wizyty. Właśnie odmierzyłam sobie na linijce 2,3 mm... To tak niewiele, ...a zarazem wszystko! Dbaj o tę swoją Kropeczkę Misia - biegiem do apteki po folik! Nie zaniedbuj się Pozdrawiam Was wszystkie i czekam na dobre wiadomości Monika Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Wtorkowe oczekiwania:) 30.05.06, 20:15 Cześć dziewczynki @ nadal do mnie nie przyszła, mierzyłam jednak tempke rano i jest tylko 36,2'C także temperatura nie jest ciążowa hm wogóle nie rozumie mojego organizmu Dziś musiałam troszke polatać po Urzędach, więc rano nie było mnie na forum Co gorsze coś się dzieje z netem u mnie także będę tylko z doskoku czasem do Was zaglądała Zaniosłam następne podanie do biura rachunkowego(nie wiem dlaczego ale koniecznie chce pracować w takim biurze). Jestem ostatnio cały czas śpiąca i rozdrażniona, normalnie tylko mój P. łagodzi moje humorki i troszke rozpieszcza Trzymam kciuki natomiast za Kasieńke i mam nadzieję, że Ty kochana w Dzień Dziecka ujrzysz dwie kreseczki Monjan dziękuje, że zdajesz nam relacje odnośnie swojego samopoczucia i fasolki Aagniesiu taki piękny wykresik a ta wredna @ i tak przyszła Ja tego nie moge pojąc i to kompletnie Mam już dość czekania na tą @. Chciałabym, żeby wreszcie przyszła (bo jestem przekonana, że dzidzi nie ma)i mogłabym spokojnie zacząć nowy cykl Całuje dziewczynki buziaczki papatki Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Melduję się :) I cos dla monjan... 30.05.06, 16:58 Witam Was kochane folikówki U mnie dziś 25 dc... czyli ostatni, jutro "powinna" nadejść @, ale czort ja wie.... Lecz wcale za nia się nie steskniłam Zobaczymy, na wszelki zaś "ewkipunek" nosze przy sobie Smaopoczucie b/z czli trochę pobolewa brzuchol na dole i dzis prawy jajnik. Ale nic poz tym Mycha... zdolna dzieczynka.. Pokonałas wykresy ! Wiesz, ja tez od razu dorwałam linijkę, ja monjan napisał ile jej bąbelek ma mmm. 2,3 - to takie maleństwo.... Od czegoś trzeba zacząć... My też takie byłysmy Misiulko.... dostałam już maila, bardzo Ci dziekuję. Buziak !!! Wymiękam, jak wracam z pracy a tu pierwszy post 4.59 ! My smacznie chrapiemy a Misia walczy ze sprzętem rybko.... po to jest forum, aby wyrzucac sowje wszytskie obawy... Tu na nikomgo nie krzyczymy monjan... po pierwsze mi sie rozwalił ten cholerny kubeczek.... po drugie... gratulacje... bąbelek juz rosnie... i rośnie... Duzo zdrówka dla Was obojga trofoblast (gr. trophé ‘pokarm’ + blastós ‘kiełek, zarodek’ biol. wierzchnia warstwa komórek zewnętrznych błony płodowej, wyodrębniająca się u ssaków we wczesnym stadium rozwojowym zarodka, odpowiedzialna za tworzenie się łożyska oraz transportowane przez nie substancje odżywcze. A teraz mała ściaga: Prawidlowo zaplodnienei nastepuje w gornej czesci jajowodu (blizej jajnika). Proces ten zachodzi wowczas gdy zaplemneinie jest odpowiednio skorelowane w czasie z jajeczkowaniem (owulacja), czyli uwolnienem zenskiej komorki plciowej z dojrzalego pecherzyka jajnikowego ( w warunkach panujacych w macicy i jajowodzie plemniki zyja przez 2-3 dni a oocyt II rzedu - kilkanascie godzin). Podczas wedrowki plemnikow w drogach rodnych kobiety wiekszosc zostaje w nich i ginie, co ma istotne znaczenie selekcyjne, a do oocytu II rzedu docieraja najbardziej zywotne. Faza bruzdkujacego zarodka i gastrulacji. Po zajsciu kariogamii zygota rozpoczyna bruzdkowanie. Poniewaz jaj aczlowieka sa ubogie w zoltko, ktore jest prawie rownomiernie rozmieszczone bruzdkowanie przebiega w sposob calkowity i prawie rownomierny. W wyniku tak przebiegajacego bruzdkowania powstaja blastomery o podobnej wielkosci. Podzialy blastomerow prowadza do utworzenia litej grudki komorek - moruli. Dalsze dzielenie sie moruli polaczone z przesuwaniem sie blastomerow wzgledem siebie i powstaniem wolnych przestrzeni miedzy nimi, w ktorych gromadzi sie plyn, powoduje utworzenie pecherzyka zwanego blastocysta. Na powierzchni blastocysty znajduje sie pojedyncza warstwa komorek - trofoblast do ktorego od wewnatrz przyczepiony jest wezel zarodkowy = embrioblast. Trofoblast w dalszym rozwoju zarodka uczestniczy w tworzeniu kosmowki, a embrioblst rozwija sie w zarodek i pozostale blony plodowe. Po 5-9 dniach wedrowki zarodek trafia do macicy i rozpoczyna sie proces wszczepienia blastocysty w sciane macicy, zwany implantacja. Po zetknieciu sie blastocysty z blona sluzowa macicy komorki trofoblastu dzila sie intensywnie. W powstalych komorkach, od strony macicy granice komorkowe zanikaja, co powoduje utworzenie wielojadrowego synsytiotrofoblastu. Wokol jamy blastocysty zostaje zachowana blona komorkowa. Jest to cytotrofoblast. Trofoblast wydziela enzymy trawiace sluzowke macicy, umozliwiajac zagneizdzenie w niej blastocysty. Z nadtrawionych przy tym naczyn krwionosnych wyplywa krew matki, ktora bierze udzial odzywianiu blastocysty. Taki sposob odzywaiania zarodka funkcjonuje do czasu utworzenia lozyska. W 12 dniu po zaplodnieniu rozpoczyna sie proces tworzenia blon plodowych. W obszarze wezla zarodkowego powstaje jama owodni. Komorki lezace powyzej tej jamyaja sie ektoderma owodni, a pozniej tarczka zarodkowa. Ta ostatnia dzieli sie na dwie warstwy - gorna, zwana epiblastem i dolna zwana hipoblastem. Komorki hipoblastu rozrastaja sie poza obszar tarczki zarodkowej, wyscielajac od wewnatrz trofoblast. W wyniku tego procesu powstaje pecherzyk zoltkowy pierwotny. Z epiblastu rozwija sie ektoderma i entoderma zarodka oraz wyodrebniaja sie komorki trzeciego listka zarodkowego - mezodermy. Komorki mezodermy, ktore przenikaja pomiedzy ektoderme i entoderme zarodka, stanowia mezoderme zarodkowa, a te ktore rozwiajaj sie poza obszarem zarodka - mezoderme pozazarodkowa. Komorki mezodermy wnikaja pomiedzy entodermalna sciane pecherzyka zoltkowego pierwotnego a trofoblast, powodujac ich odgraniczenie. W mezodermie pozazarodkowej powstaja przestrzenie zlewajace sie w pozazarodkowa jame ciala. Trofoblast wyscielany od wewnatrz mezoderma pozazarodkowa nosi nazwe kosmowki, a entodermalny pecherzyk zoltkowy pierwotny pokryty od zewnatrz mezoderma pozazarodkowa przyjmuje nazwe pecherzyka zoltkowego ostatecznego. W jednym miejscu komorki mezodermy pozazarodkowej tworza lity sznur biegnacy od zarodka do powierzchni trofoblastu. Sznur ten zwany poczatkowo szypula, w dalszym rozwoju przeksztalca sie w pepowine. Do szypuly wrasta uchylek jelita tylnego i oba te skladniki tworza omocznie. W miare rozwoju omoczni, do szypuly wnikaja trzy duze naczynbai krwionosne, ktore w przyszlosci beda stanowic naczynia pepowate. Patrzac od strony jamy omoczni, w czesci ogonowej zarodka powstaje zgrubienie utworzone z komorek epiblastu. Rozciaga sie ono ku przodowi wzdluz dlugiej osi zarodka, dajac obraz smugi pierwotnej. Przedni jej koniec rozszerza sie w wezel pierwotny, inaczej wezel Hensena. Z wezla pierwotnego wyrasta do przodu lite pasmo komorek mezodermalnych, tworzacych zawiazek struny grzbietowej zwanej przedluzeniem glowowym. Z ektodermy grzbietowej roznicuje sie plytka nerwowa, ktora przejsciowo przechodzi w postac rynienki, aby wkoncu zamknac sie, dajac cewke nerwowa. Entoderma sklepienia pecherzyka zoltkowego zwija sie w podluzna rynienke jelitowa, ktora w czesci srodkowej poczatkowo zachowuje polaczenie z pecherzykiem zoltkowym, a nastepnie zamyka sie w cewke jelitowa. Faza rozwoju zarodkowego. trwa od 4 do konca 8 tygodnia. W tym czasie nastepuje roznicowanie komorek w tkanki i powstawanie zawiazkow pierwotnych narzadow. W czwartym tygodniu pojawiaja sie zawiazki konczyn i nerek. Serce zaczyna pracowac, przedsionki rozdzielaja sie> Z przedniej czesci cewki jelitowej tworza sie zawiazki tchawicy i pluc, a z dalszej - zawiazki watroby i trzustki. W czesci glowoej pojawiaja sie zawiazki oczu i uszu oraz powstaja trzy pierwotne pecherzyki mozgowe, przodmozgowie, srodmozgowie i tylomozgowie. Z mezodermy ;ezacej przy strunie grzbietowej wyodrebnia sie somity. Tworzy sie lozysko. W budowie lozyska czlowieka i innych naczelnych kosmki skupione sa w obszarze kosmowki w postaci tarczy. Zarodek jest polaczony z lozyskiem pepowina, w ktorej biegna dwie tetnice i jedna zyla. W tetnicach plynie krew zylna, a w zylach tetnicza. W piatym tygodniu zarysowuje sie twarz. Pojawiaja sie dlonie i stopy. Tworza sie platy pluc. Zaczynaja powstawac przegrody poprzeczne w sercu, tj. przedsionkowo-komorowe. Pojawia sie tkanka chrzestna i miesiowa oraz zawiazki wewnetrznych i zewnetrznych narzadow rozrodczych. W szostym tygodniu serce jest calkowicie wyksztalconym narzadem. Tkanak laczna zaczyna kostniec. W siodmym i osmym tygodniu glowa znacznie zwieksza rozmiary. Faza rozwoju plodowego. Trwa od 9 tygonia do konca ciazy. W tym okresie formuja sie ostatecznie narzady i nastepuje znaczny wzrost plodu. W dziewiatym tygodniu lozysko jest rozwiniete. W dwusnatym tygodniu pojawia sie meszek plodowy. Zaczynaja pracowac nerki. Zewnetrzne narzady rozrodcze sa zroznicowane, charakterystyczne dla plci. Pojawiaja sie zawiazki paznokci. Okolo 16 tygodnia twarz nabiera ostatecznie ludzkiego wygladu. W dziewietnastym i dwudziestym tygodniu pojawiaja sie wlosy na glowie. Bicie serca staje sie slyszalne. Matka czuje ruchy plodu. W 24 zarosniete dotad powieki otwieraja sie. Pojawia Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Melduję się :) I cos dla monjan... 31.05.06, 08:49 Wow!!!!!!!!!!! dzieki kochana!!! to sie czyta jak kryminal!!!! skad masz takie super opisy???pozwolisz ze je sprzedam na Styczniowkach? sorry z tym jogurtem, wszystko mi sie pomieszalo) buzka wielka dla ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa hejka 30.05.06, 19:30 witam Widze ze w polsce pogoda nie najlepsza a u mnie nawet nawet. Mam nadzieje ze sie juz poprawi bo chyba od 3 tygodni leje deszcz. Wczoraj zapowiadalo sie ladnie ale potem sie bylo na zmaine deszcz i slonce, dzisiaj narazie nie lalo wiec moze to sloneczko juz przyjdzie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: hejka 30.05.06, 19:37 no to tylko pozazdrościć! u mnie leje cały dzień z małymi przerwami. i to ma być wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Ufff... Wreszcie w domku:-))) 30.05.06, 20:33 Witajcie przy tym pięknym wtorku Trochę chmurek, trochę deszczu, ale nawet i słońce dziś było - więc nie jest źle. Tylko mogło by być o jakieś 10 stopni cieplej... Zaliczyłam - choć oceną nie ma co się chwalić (3+). Ale egzamin z tego mam dopiero w przyszły piątek, więc jeszcze zdążę uzupełnić wiedzę A Wy oczywiście jak zwykle nasmarowałyście mnóstwo postów... RYBKO!!! JA na Ciebie krzyczę, ale to za to, że wygadujesz takie bzdurki... Jak możemy mieć Cię dosyć, kiedy chyba każda z nas doskonale Cię rozumie Nadya - gdzie jesteś?? Pisz co u Ciebie?? Wrednej @ nie ma?? AAgnieś - @ przyszła - ale za to masz przed sobą nowiutki, nieużywany cykl starań. Oczywiście 3mam kciuki. Krokodylku - dzięki za porcję edukacji. Niestety ja już dziś wiedzy nie przyswajam A co poza tym?? Acha - przypomniało mi się. Czemu Myszko sądzisz, że u mnie już po owu?? Mi się wydaje (choć fakt - późno zaczęłam obserwacje), że jeszcze nie miałam - bo przed 15dc to by było bardzo wcześnie skoro cykle miałam do tej pory 32-dniowe... Nie wiem co robić. Skończyłam nam się ostatnia paczka gumek. Poradźcie coś... Sexić się już "na żywca"?? Czy jeszcze nabyć jedną paczkę i zacząć starania zgodnie z planem od czerwca?? Choć czerwiec już pojutrze)) A może ten przedłużający się okres płodny jest dla mnie "znakiem"?? (Teraz to już chyba troszkę popuściłam wodze fantazji...hihi) Bo już sama nie wiem. Choć gdybym zobaczyła teraz dwie krechy na sikoteście to chyba bym zawyła ze szczęścia)) Jestem w kropce. A mój T. mówi, żeby już nie kupować gumek tylko - co ma być to będzie. Pomóżcie mi... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Ufff... Wreszcie w domku:-))) 30.05.06, 20:40 agnieszko-przede wszystkim gratulacje z powodu zaliczenia,3+ to przecież tez jakaś ocena!zrób tak jak radzi twój mężczyzna-dajcie się porwać namiętności (oj,zaleciało trochę harlequinem),co ma byc to będzie! może to rzeczywiście jakiś znak z góry? powodzonka! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Agnieszki-z-d 31.05.06, 16:08 Cześć Agniesiu Gratuluję zaliczenia 3+ to przyzwoita ocena, lepsza będzie na egzaminie, czego Ci bardzo życzę Rzeczywiście wydaje mi się, że owulację miałaś 15, bo potem od razu są wysokie tempki, a tam jakby taki skok nastąpił... I myślę, że możecie przestać kupować gumki... Wiesz, mi się jeszcze 2 lata temu wydawało oczywiste, że jak się współżyje w dzień płodny, to zachodzi się w ciążę. Dopiero życie zweryfikowało te poglądy... Bo jesteśmy już 3 lata po ślubie i nic. A powiem Ci, że nigdy nie stosowaliśmy żadnych środków zabezpieczjacych, a wprost przeciwnie - "staraliśmy się" w dni płodne na podstawie testów owu i wykresów...Życzę, by Wam się udało za pierwszym razem, ale ponoć zupełnie zdrowa para, gdy odbędzie stosunek w dni płodne, to w jednym cyklu ma 25 % sznasy na zajście w ciążę. Nie wiem z czego to wynika. W każdym razie łatwiej jest nie zajść w ciążę niż zajść... Pozdrawiam Pa Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Do Agnieszki-z-d 31.05.06, 16:21 NO właśnie ostatnio mnie to zastanawia!Jak to się dzieje, może inaczej te laski, które wpadają mają niebywałe wprost szczęście(w tym wypadku dla nich pecha)trafić w odpowiedni moment cyklu Czemu u licha my tak nie możemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Do Agnieszki-z-d, Nadyi iinnych 31.05.06, 16:28 tego, kiedy sie zachodzi w ciaze to chyba sie nie dowiemy bo jest to pytanie, na ktore odpowiedz jest w strefie Magii naszych organizmow. Ja mam bardzo duzao kolezanek ktore zaszly za pierwszym podejsciem (i ta swiadomosc mnie nieco doluje, ze one mogly a ja nie) a z nimi to roznie bywalo; jedne bardzoi chcialy, inne mniej... Czyli tak jak Monjan musimy czekac az ziści się cud... No i trzeba wierzyć, że się uda! Ja jutro idę na USg monitorujące. ZObaczymy coz tego wyniknie. Gdzieś cztałam że powinno się je wykonywać przy pełnym pęcherzu (Ale tego mi lekarz nie powiedział gdy się umawiałam na wizytę). Czy któraś może mi to potwierdzić? Miłego popołudnia i wieczoru! JA dziś na basen i saune (8dc- przynajmniej ide tam bez obaw) m Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Marty... 31.05.06, 16:38 Hej Marta Zgadzam się z Tobą... "Są na świecie tajemnice, o których się nie śniło nawet filozofom"...Tak jakos to było...I cud poczęcia do tych tajemnic należy.... Nie na wszystko mamy wpływ... Wiele dziewczyn na forum pisz, że ma dobre wyniki (i ona, i on - wprost ksiązkowe) i mijają miesiące, lata - a ciązy nie ma... Dlatego nie traćmy nadziei i wiary A co do monitoringu - miałam już 2 cykle monitorowane, ale pierwsz słyszę o pełnym pęcherzu...Ja wprost przeciwnie, zawsze przed badaniem, jeszcze biegłam do toalety, żeby mieć pusty pęcherz...A teraz myślę, że może źle robiłam? Bo w tym drugim cyklu, pani droktor tak trudno się u mnie szukało pęcherzyka Może to przez to? Marta, proszę spytaj jutro lekarza (jak nie zapomnisz oczywiście o to, bo też jestem ciekawa. A wiedzę spożytkuję idąc na usg w następny wtorek (12 dc) Pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa hejka:-) 31.05.06, 18:21 U mnie nadal piekny dzien troche zimno ale sloneczko pieknie swieci i nie pada. Ja siedze juz jak na szpilkach, ale glowa mnie dzisiaj strasznie boli (czasem tak bywalo przed okresem ) wiec pewnie nadejdzie ta zmora. Ciekawa jestem strasznie jak jutro pojdzie ten wazny dla wielu z nas test u mnie dzis 27dc- miesiac temu wlasnie przyszla w 27 dniu, dwa w 28 ale 3 az w 32, wiec nic to i tak nie mowi Pozdrowionka a dla testujacych jutro II tlusciutkich krech Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa jak wam mija trudny tydzien? 30.05.06, 21:08 Ja juz nie moge sie doczekac niedzieli, oby wczesniej nie przyszla @. Boje sie mojej reakcji jak przyjdzie. Ostatnio dwa dni ryczalam i mialam dola Oj zeby to juz sie nie powtorzylo. Jak u Was? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: jak wam mija trudny tydzien? 30.05.06, 21:11 ja też sobie nie mogę miejsca znaleźć i ciągle myślę-jestem czy nie jestem! to czekanie mnie dobija. no ale to jeszcze TYLKO 5 dni,damy radę! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: jak wam mija trudny tydzien? 30.05.06, 21:51 ciezko jest ciezko, ja juz sie martwie ze przyjdzie i juz sie denerwuje ;-( Dobrze ze sie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Środa 31.05.06, 07:23 oj,oj-czyżbym dzisiaj była pierwsa? witam was cieplutko folikóweczki choć u nas c.d.beznadziejnej pogody-wieje,zimno i całą noc lało! i jak tu cieszyc sie życiem? ale głowy do góry-jutro dzień dziecka!!! buziaki na resztę dnia)) Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Środa 31.05.06, 07:51 I mi sie udalo dzisiaj rano U mnie natomiast pogoda sliczna, slonce swieci tak ze patrzec nie mozna, niebo blekitne,ptaki spiewaja... ach zeby juz tak zostalo Pozdrowionka i pogodnego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Środa 31.05.06, 07:52 Hej Dziewczynki, dziekuję Wam bardzo za wsparcie. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką i powiedziała mi , że dwa lata się starała a udalo się jak pojechali na wakacje i się wyluzowali. Ja wybieram się na odpoczynek dopiero we wrzesniu haha Kochane udanego dnia Wam zyczę i cierpliwości tym, które mają testować jutro i powodzenia tym, które zaczynają noy cykl starań. Dzięk, że jesteście Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Środa 31.05.06, 08:54 czesc Wam u mnie pada i to bardzo, wzialm dzis golfik i polar zeby sie nie przeziebic, i Kropki-musze przeciez o nas dbac no nie? Heeja ty masz szczescie, ze nie pada u cie...podobno clae lato ma byc takie zimne Agnieszkazd twoj T ma racje-ja jestem za!!!czerwiec tuz tuz-z reszta!kto powiedzial ze Wam sie uda za pierwszym razem??oczywiscie zycze Wam, zeby udalo sie wtedy, kiedy chcecie, ale tak naprawde macie bardzo mały wpływ na to... ja tez myslalm ze zaskocze od 1 cyklu a tu co? trzyma sie było "nameczyc" pol roku...powodzenia!!! Rybka i inne testujace-trzymam kciuki folik oczywiscie był! o Greta chyba juz wraca z urlopu??? buzka __ moja kropka ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa 31.05.06, 09:22 Hej, te, którym brakuje słońca zapraszam do Poznania. Co prawda jest na razie dość chłodno, ale słoneczko ślicznie się uśmiecha. Folki był, Mężulo tez łyknął Agnieszkazd- ja też jestem za "żywiołem" co ma być to będzie! Trzymam kciuki ze szcześliwy Dzień Dziecka! Żona mojego przyjaciela od wczoraj na porodówce-czekam z niecierpliwościa na wieści! ściskam WAs Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Środa 31.05.06, 12:52 kolejny dzień łykania folika, brzucho mnie już dziś mniej boli więc jakoś żyję Dziękuję Wam Kasia Mycha i Agnieszka zd za pocieszenie, aż tak bardzo jeszcze nie smucę się, w końcu to 3 cykl starań i tak ciągle myślę że dzidzia nie chce do nas jak widzi wciąż to niedokończone pod względem remontowym mieszkanko ale dziękuję że jesteście, to bardzo pomaga gdy wiem że mogę się wygadać Dakota i hejakawaa niech nam piszą co i jak u nich, trzymam oczywiście kciuki żeby @ nie przyszły Kasia skąd ty masz tyle tych informacji, zdumiewasz mnie (pozytywnie oczywiście) Alfa nie smutaskuj się, nawet jeśli @ przyjdzie to masz nowy cykl przed sobą, będzie dobrze Uściski dla Moniki i jej kruszynki i dla wypoczętej Greci jak tak czytam to każda się nastawia na luzowanie w wakacje a co jeśli się nie pojedzie tak jak ja, nie damy rady w tym roku ale jakoś staram się luzować mimo to gdyby chociaż było cieplej to by się pojechało na działkę a tak, siedzę i marznę w pracy i rączki jak lody uściski Aga Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Wróciłam !! 31.05.06, 10:46 Hej Dziewczynki! Aleście sie rozpisały! Przyznaję sie, ze ostatnich 100 już nie przebrnęłam... uff! Na urlopie było bardzo przyjemnie, nic-nierobienie mnie ogarnęło, odwiedziny u rodzinki i zwiedzanie zakątków Śląska (m.in. ruiny zamków po-niemieckich). Niestety z niespodzianka NIE wrocilam, co oczywiście dobiło mnie zyupełnie i przez 2 dni urlopowych wyłam jak torturowane zwierzę. 5 cykl starań już za nami Dlatego też w dniu dzisiejszym z mężem byliśmy na badaniu nasienia. Wyniki dizs popoludniu. Strasznie sie denerwuję ... Oczywiscie dam znac co i jak wieczorkiem. Poza tym cieszę sie ze do was wrociłam, ale niestety także wrociłam do pracy :- (. Przede mna bardzo cieżkie 10 dni, a potem slużbowy wyjazd na 4 dni, tak wiec przyszły weened spędze niestety w pracy Buziaki wielkie, Greta PS. Monjanku - ciesze sie, ze u Ciebie wszystko OK no i oboje czujecie sie bardzo dobrze! Oby tak dalej Kochana! G Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Wróciłam !! 31.05.06, 11:04 dzieki Greciu!! fajnie ze wrocilas!!! i nie zalamuj sie!!! sciskam mocno!! i czekam na wiesci z badan meza(ps my tez juz mielismy skierowanie na spermiogram, hormony ale na szczescie obyło sie bez...moze i u Was ak bedzie??) Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Wróciłam !! 31.05.06, 11:24 Dzięki Kochana! Oby było dobrze. My ni dostaliśmy skierowania, tylko sami stawierdziliśmy, ze nie bedziemy juz dłuzej zwlekac z badaniami. Zobaczymy co i jak. Do później! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 :(:(:(:(:(:(:(: 31.05.06, 11:46 Tempka spadła, brzuszek boli na okres pewnie dostanę dziś lub jutro Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Czesc :) 31.05.06, 13:52 No u mnie pogoda okropna! alfa - hmm oby te Twoje przeczucia sie nie sprawdziły (bolacy brzuszek jak na okres) Greta witam, opowiedz po troszku cio tam porabialiscie, czy byla pogoda itd Ciekawe co tam u Krokodylka ?? Ok no to do wieczorka, sciskam o tak tak mocniutko Miśka Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Czesc :) 31.05.06, 14:50 Witam Was moje folikówki... Dziś... Hmmm. To dziś i jutro sądne dni. @ ma przypełznąć. Nie wiem jak się czuje, bo mam mętlik w głowie. Nic nie będę gadać. Jak dzis nie przyjdzie, to jutro rano robię test. Ale zaczęłam troszku plamić, więc na 80% zjawi sie... buuuuu Pogoda u nas ... ładna, ale chłodno. Słoneczko ładnie świeci, ale troszku za zimno No Grecia.... wróciła do nas Mam nadzije, że wypoczęta... i pełna pozytywnej energii... Piszecie, że trzeba w wakacje sie wyluzować.... A i owszem, tylko trzeba mieć urlop w wakacje. Z racji wykonywanego zawodu przez mojego męża... oni nie mogą barć urlpoów w lipcu i sierpniu MUSZĄ go brać we wszystkie miesiące oprócz tych dwóch... Teraz pierwszy ma mieć od 19.06 do 31.06... powiem, aby nie zapeszyc, że może wybiorzemy się w Polskę odwiedzić znajomych, to jest: niedaleko Wrocławia, niedaleko Legnicy i niedaleko Opola. Jak nie traz to we wrześniu... Ale ciiiii. Potem jeszcze wpadnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa 777 post 31.05.06, 15:20 7 jest dla mnie szczęśliwa tak chciałam złapać ten post Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: 778... 31.05.06, 15:55 Cześć Dziewczynki)) I ja się melduję. Folik był na śniadanko dla mnie, dla mężula też obok garści innych pro-żołnierzykowych leków Trochę jestem zmęczona... Jak wszyscy nauczyciele - w pracy przed wakacjami - trwa "gorący okres"... Zaczyna się wystawianie ocen, rady pedagogiczne... Dzieci już żyją wakacjami, więc się robią czasami nie do opanowania... Ale wakacje w perspektywie, więc nie narzekam Zajrzałam na forum w oczekiwaniu na dobre wieści. Wszak zbliża się Dzień Dziecka i wiele Folikówek zaczyna testowanie... Kasia, Anetka, Alfa, Dakota, Hejakawa, Rybka....nieustannie trzymam kciuki, pamiętam o Was i jestem myślami przy Was Właśnie co się dzieje z Nadyą? Już drugi dzień nie ma od niej wiadomości... Czy któraś z Was wie, co się dzieje? Nadya - odezwij się, bo się martwimy... Greta witaj po urlopie! Dobrze, że znów z nami jesteś...Wspominałyśmy Ciebie... Szkoda, że @ do Ciebie przyszła Pocieszę się, że i mnie odwiedziła, na dodatek bardzo bezczelnie, bo w Dzień Matki... Mam nadzieję, że wyniki badań Twojego Męża okażą się dobre... Jak wiesz, my właśnie z plemnikami mamy problemy... Najpierw mąż zrobił badania w marcu, potem powtórzył w maju i wyniki wyszły fatalne...To straszny cios dla faceta, nikomu nie życzę takiej sytuacji.. Trzymam kciuki, by u Was było Ok i czekam na wiadomości... Pozdrawiam Was wszystkie Kochane Folikówki...Buziaki dla wszystkich od Moniki Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: 779 :) 31.05.06, 16:19 Chyba umknął Wam mój wczorajszy post @ nadal nie ma, temperatura już 6 czy nawet 7 dni jest na niskim poziomie (36,2 'C) ale jakoś nie chce przyleść Nie rozumiem tego No bo same musicie przyznać, że tempka to ciążowa nie jest Może ostatnie dni są dla mnie nerwowe ( pieprzone urzędy)i dlatego ona się spóźnia??Dla świętego spokoju zrobie jutro ten test, ale wiem, że dzidzi nie ma No chyba, że jestem jakimś fenomenem i mam niską tempke mimo ciąży?? hihi Agnieszko nie kupujcie następnej paczki gumek bo i po co??Dużo przyjemniej jest bez a czerwiec już jutro alfa mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie do Ciebie Widzisz mi tempka spadła 10dpo i nadal jest niska a dziś już 16dpo a @ nie ma Piersi mam nadal pełne, troszke bolą, cały czas prawie śpie Krokodylku czekamy jutro na wieści od Ciebie oby radosne Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Do Monjan :) 31.05.06, 19:47 Monjan.... ten tekst była dla Ciebie w celu wyjasnienia pojęcia... i dla nas wszystkich w celach edukacyjnych Tak więc wrzucaj go i zabieraj gdzie chcesz. Bardzo sie ciesze, że mogłam Ci pomóc.... Buziaki Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 19:44 Kochane Moje, Niestety musze się z Wami pożegnać... Jest mi bardzo trudno pisac, ale wyniki męża wyszły bardzo złe - brak plemników spermie (azoospermia). Łykam łzy i pytam sie - dlaczego po raz kolejny nam przydaża sie tragedia?? No dlaczego? Nie pisałam Wam, ale mąż jest po udarze (wylew krwi do mózgu) - wiec po raz kolejny los daje nam kopa w tyłek. D L A C Z E G O ?????????? Jest mi bardzo źle, nie wiem co mam myślec. Załamaliśmy sie oboje. Wiem , ze przed nami jest jeszcze długa droga, ale mam dość. Życie jest bez sensu. Pa, zyczę wszytskim powodzenia i wiecej szczęścia niż my mamy... Przepraszam, ale z wyrzutem patrzę i mysle o wszystkich ciężarnych - bo wiem, ze jest nikła szansa, ze kiedykolwiek ja tego doświadczę. Dlatego nie mogę być tu wiecej z wami i czytać o staraniach, bo dla nas starania sie skończyły... pa, G. PS módlcie się za nas... tylko o to prosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 19:52 Greta brak mi słów, bardzo mi przykro Mocno Cię ściskam, wirtualny buziak i przytulaniec. Będę się modlić za Was. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 19:57 Greciu.... łezki mi poleciały.... ja to przeczytałam.... nadal lecą. Dziś wieczorkiem pomodlę się w Waszej intencji.... i będę prosiła... o lepsze jutro... aby ta "długa droga" była jak najkrótsza... i jak najprostsza.... Przyjmij wirtualne przytulańce.... Maleńka... Brak mi słów Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 20:12 Grecia... Brak mi słów... Trzymaj się... Jakoś się ułoży... Przecież musi jakoś się ułożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 20:19 Greciu! Strasznie mi przykro,wiem że żadne słowa pocieszenia nic teraz nie dadzą,mimo to będę trzymać kciuki za ciebie i męża. Zawsze jest cień szansy ...i dla Was kiedyś zaświeci słonko. ściskam Cię cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Żegnam sie z Wami....Do Grety 31.05.06, 20:52 Greto...Kochanie...Płaczę razem z Wami... Czytałam Twojego posta i łykałam łzy... Wyobrażam sobie co musicie dziś przeżywać.... I jest mi strasznie smutno...NIe wiem DLACZEGO? Też sobie zadaję to pytanie... Kochanie, wiem jedno...Nie poddawjcie się i nie traćcie nadziei... Dziś , jutro płaczcie...Wypłaczcie z siebie cały ten żal, ból, wściekłość... My też tak zrobiliśmy... Gdy okazało się, że mój mąż dwukrotnie zrobił badanie nasienia i wyniki wyszły złe (ma oligoastenoteratospermię) - płakaliśmy, kłóciliśmy się w ogóle nie mogliśmy z sobą rozmawiać... Ale po ok. 2-3 tyg. złe odeszło...JeszcAZe bardziej zbliżyliśmy się do siebie... Greta, badanie nasienia bedziecie musieli powtórzyć... Bo może był jakiś czynnik zakłócający...Zresztą męskie wyniki nie są niezmienne. Spermatogeneza trwa ok. 3 misięcy. Mieszkacie w Warszawie. Polecam Wam Kochani - zpiszcie się jak najszybciej na wizytę do Prywatnej Kliniki Leczenia NIepłodnośći na ul Bocianiej. To b. dobra klinika (ma ponoć 2 miejsce w Polsce) - przyjeżdzają tu na leczenie pary z całej Polski... Przyjmuje tam b.dobry androlog - dr Wolski. Niech mąż pójdzie na badanie do niego. Niech spróbuje leczenia... I jeszcze jedno - WAŻNE!!!- pamiętaj, że w wypadku azoospermii - fakt, że plemników nie ma w ejakulacie, wcale nie oznacza, że nie ma ich w jądrach! Potrzeba zrobić biopsję, która okaże... Jeżeli plemniki są w jądrach, z pomocą inseminacji, mogą one zostać wszczepione kobiecie i ona może być w ciąży... (posiłkuję się Raportem "Niepłodność nr specjalny 1/2005" Greta, nie wolno Wam tracić nadziei... Nie wolno Ci się z nami żegnać...Jesteśmy sobie potrzebne nawzajem...my, Foikówki.. Teraz płaczcie, ale po łzach - do walki!!! Podaję Ci strony, które sama śledzę i które mogą Ci byc pomocą: - o azospermii znajdziesz więcej na : www.starania.pl - o niepłodności, problemach z plemnikami i innych: www.nasz-bocian.pl - strona Kliniki Novum w Warszawie : www.novum.com.pl Nie zaglądaj dziś na te strony, ale jak będziesz gotowa... Przytulam Was mocno, mocno... Pamiętam w modlitwie i proszę - nie odchodź! Trwajmy razem, a musi być dobrze. Całuję Cię! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Żegnam sie z Wami....Do Grety 01.06.06, 08:28 Monika to bardzo mądra dziewczyna Greciu - posłuchaj jej, my jesteśmy z Wami !! ja będę się za Was modliła Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 22:41 Brak mi słow, jest mi przykro i trudno cokolwiek "powiedziec" Prosze nie odchodz, bo najgorzej to tlamsic to w sobie i nie miec z kim o tym porozmawiac Jesteśmy z Wami ! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Żegnam sie z Wami.... 31.05.06, 22:45 Strasznie mi przykro, nie wiem jak Cie pocieszyc, wiem ze zadne slowa teraz beda bezsensowne. Wiem tez ze potrzebujecie teraz czasu dla siebie ale potem trzeba nabrac sil i pamietac ze to co nas nie zabije umocni nas tylko. Trzymajcie sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Żegnam sie z Wami.... 01.06.06, 10:36 Nasz Droga, nie bardzo wiadomo co napisać. Jestesmy z Toba i Twoja Rodziną. Myslę, że jak sobie wszytsko poukładacie to na pewno znajdą się sposoby na posiadanie upragnionej Dzidzi. nie załamujcie się i KOchajcie się, a wszystko się powoli ułoży. całuję mocno Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
iwela Re: My, Folikówki :) 31.05.06, 20:08 cześć Ja dziś zaczęłam łykać Folik, starania zaczynamy w sierpniu... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do iwela :) 31.05.06, 22:42 Czesc, witam wsrod Folikowek, zaraz dopisze Cie do naszej listy. Oddzywaj sie do Nas Aha napisz skad jestes, jak masz na imie -spojrz na nasza liste jak sie przedstawiamy. Pozdrawiam Misia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwela Re: do iwela :) 01.06.06, 19:07 iwela- Iwona- Białystok- początek starań sierpień. Na pewno będę tu częstym gościem ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 31.05.06, 20:18 Witajcie w środę. Aż nie wiem co pisać. Nie wiem co powiedzieć. Wiadomość od Greci tak mnie "zdołowała"... Boże... Ale uświadomiło mi to jedno - nie ma co czekać na lepszy czas, lepszy cykl, lepsze cośtam... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Tyle Nas Jest, Zapraszamy Nowe Folikówki !!!! 31.05.06, 22:44 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - starania od sierpnia magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Tyle Nas Jest, Zapraszamy Nowe Folikówki !!!! 31.05.06, 23:24 dziewczyny!życzę wam miłych snów! jutro dzień dziecka-wszystkim testującym w tym dniu (krokodylek,nadya,heejakawa jeśli o kimś zapomniałam to sorki) Zyczę dwóch spasionych kreseczek!!!!! aagniesiu-jeśli trafiłaś w taki piekny pościk (777) to pewno też będzie ok! do jutra,dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 800!!!!!!!!!!!! 31.05.06, 23:27 cieszę się że trafiłam,testuję w niedzielę,może to dobry znak!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 1 czerwiec :) 01.06.06, 05:19 Na poczatku chcialabym wszystkie dzieciaczki od Naszych Folikowek usciskac i zyczyc im Wszystkiego Najlepszego Pamietajcie, że dzis trzymam za Was kciuki i z niecierpliwoscia czekam az wroce z pracy do domku i wejde na forum i poczytam kogo wpisac do listy zafasolkowanych Dzis tez ide kupic folik, bo od 2 dni juz nie mam, ale za to łykam jeszcze jedne witaminki i w nich tez jest zdziebko folika. Lece... Pa, powodzenia !!! P.S. Dzis mi sie sniło, ze robilam test i mialam 2 kreski, ale to narazie tylko sen Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: 1 czerwiec :) 01.06.06, 08:36 Misiu spełnienia snów Nie wiem nawet o czym pisać dziś, jak przeczytałam ten post Grety to tak smutno mi się zrobiło ... Wiem jedno nie ma sensu czekać na starania, dziewczyny nie czekajcie, zaczynajcie już dziś, bo nikt nie wie ja ułożą nam się losy zycie naprawdę potrafi porządnie doświadczyć nas, ale mam nadzieję że przez to człowiek stanie sie silniejszy i tak jak tą trzcinę można go zgjąć ale złamać nie można .... Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: 1 czerwiec :) 01.06.06, 09:07 Wszystkiego najlepszego wam dziewczyny z okazji Dnia Dziecka! Grecia!! trzymam kciuki i bede sie modlia za Was, badzcie silni! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: 1 czerwiec :) 01.06.06, 09:07 Jestem wstrząsnięta postem Grety, jest mi bardzo przykro z powodu badań, ale tak jak napisała Monika nie wszystko jest przesądzone, tylko utrudnień więcej. MOje motto zycieowe brzmi: co mnie nie zabije to mnie wzmocni, czego i Wam Greciu życzę. Mnie @ sie zbliża nieuchronnie , brzucho boli, berwy mam, wczoraj głowa pękała mi w szwach. Dziś jade do ukochanego na biezmowanie i na jutro wzięłam sobie urlop. Ponadto, nerwy mam w pracy, bo umowa kończy mi się z końcem czerwca, a nic nie wiem czy zarząd mi ją przedłuży.I nie mają tu do rzeczy względy merytoryczne tylko układy i układziki, co mnie dobija po trzykroć. Ściskm mocno i zycze powodzenia testującym w Dzień Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Greto Sciskam cie 01.06.06, 09:14 Bardzo mi przykro to bardzo smutna wiadomość. Mam nadzieje, że fortuna sie odwróci Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Greto Sciskam cie 01.06.06, 11:33 Grecia, trzymaj sie cieplutko, mam nadzieje ze mimo wszystko czasem tu zajrzysz. Życzę, aby to co przed wami przyniosło szczęśliwy rezultat. Wspieraj mężą, jemu pewnie jest bardzo trudno. Baka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 13:28 Nikt w koncu nie testowal ?? Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Do Grety! 01.06.06, 13:59 Greciu Droga, rozumiem, że trudno Ci terz być tu z nami, ale nei żeganj się. JUz pozostaniesz jedną z nas... Wiem, że zadne słowa pocieszenie teraz tu nie pomogą, ale nie trać nadziei. Tak jak Mycha pisała- brak plemników w spermie nie wyklucza całkowicie szansy na zostanie Rodzicami. ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka pytanko! 01.06.06, 14:25 Dziewczyny, gdzies jak widze wcielo mijego wczorajszego posta. A mam pytanie. dzis popoludniu ide na USg- monitoring cyklu. Slyszalam ze takie badanie robi sie przy pelnym pecherzu, zeby bylo lepsze tlo. Czy wiecie cos na ten temat? bede Wdzieczna za jakies info.. pa marta Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 15:53 No i NIC !!!! Najpierw minusy dzisiejszego dnia: *** @ nadal brak..... Test - 1 krecha Czekam.... *** Dziś taka podła migrena mnie dopadła, że przed 15.00 musiałam wziąźć najłagodniejszy lek.. czyli Apap 2 tabl.... Nadal mnie trochę głowa boli.... Teraz plusy: *** Udało mi sie wygrać w radio dla męża chrzesnicy pluszaka i film DVD. To takie miłe..... To tyle całuski Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 17:47 witam,witam folikóweczki! dziś w tak piekny dzxień nawet pogoda u nas dopisała,nareszcie)) Misiu-oby ten sen był proroczy Krokodylku-kiedy powtarzasz teścik? pozdrawiam was ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Miało być testowanie i cio ? 01.06.06, 18:28 Hmm Kasiek 1 krecha ale @ wciaz nie ma, a wiec jeszcze nadzieja JEST ! Gratuluje wygranej A u mnie w siemianowicach 9 stopni, bardzo zimno! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Oto jestem w czwartek 01.06.06, 18:40 I jak zwykle - nauka Łooo Matko... Kto to wymyślił tą sesję... Kasiu - nie ma @, znaczy jest szansa 3mam kciuki!!! Własnie jem obiadokolację - spaghetti. Mniam. No i wczoraj już nie kupiliśmy gumek.. Ha! Zobaczymy co z tego wyjdzie... Znając życie pewnie nic tym razem, ale można sobie troszkę pomarzyć)) Zaraz łyknę folik. A Wy swój dziś łykałyście?? Misiu - byłaś w aptece na zakupach??? Pozdrawiam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 No i piątek !!! 02.06.06, 05:04 Witam. agnieszka z_d wczoraj w koncu nie poszlam do apteki bo jak przyszlam do domku to padlam na lozko jak mucha i obudzilam sie o 17:50 a na 18 mialam byc u mojego chopa bo szlismy na grilla. Aha dzis spotykam sie wieczorkiem z kolezankami z liceum, bo one chca sie mnie spytac co bym mniej wiecej chciala na panienskim. Bedzie interesujaco hehe. Krokodylku cio tam u Ciebie ?? Jak sie czujesz ? Miłego dnia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwela Re: My, Folikówki :) 01.06.06, 19:06 iwela- Iwona- Białystok- początek starań sierpień Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki :) lista 02.06.06, 04:59 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotti Nowinki 02.06.06, 06:13 Hej kochane Poczyniłam falstart i zamiast testować się w dzień dziecka zrobiłam to dzień przed. Efektem są widoczne jak na dłoni II kreseczki!!! Udało się zafasolkować, choć byłam pewna obaw - wczesne przytulanko w stosunku do owu, ale chcieliśmy celować na dziewuszkę Zobaczymy czy ucelowaliśmy płeć A testowałam sie wcześniej ponieważ bardzo bolał mnie brzuch, myślałam że na @ no ale kiedy doszła bolesność sutków to już lekko zwątpiłam (20dc), zazwyczaj tylko brzuszek mnie bolał. W tej niepewności wytrwałam do 31.05 a więc 11 dni po tym jak mnie biustonosz zaczął uwierać. Oczywiście mam zmienność niesamowitą nastrojów i jak na razie brak dolegliwości ze strony mdłości, tylko często łazienkę odwiedzam. Póki co kochane kobietki ślę wam mnóstwo fluidków, łapcie ile tylko zdołacie mam duży zapas ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~** ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~** ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~** ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~** ~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~**~** Może jak Wam zafluidkuję wątek to posypie się nam więcej zaowocowanych brzusiów. Trzymam za wszystkich mocne kciuki, życzę powodzenia w staraniah a zaciążonym wiele spokoju i radości na te 9miesięcy. Dziękuję, że mogłam do Was wpadać. Ślę mnóstwo przytulańców. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
breili Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 07:40 Gratuluje! Takie nowinki chcialoby sie slyszec jak najczesciej Sciaskam kciuki za Ciebie i Twoje Malenstwo! I oczywiscie lapie fluidki. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-b-stok Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 08:22 gratulacje!!!!!!!!!dbaj o siebie i fasolkę. U mnie wyszło, że "zaskoczyłam" zaraz po okresie i ...czekam na córeczkę. Kończę 35 tydz. i nie mogę się jej doczekać Pozdrawiam ciepło. Już nic nie będzie tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 09:12 Gratulacje Miałam nadzieję, że jakaś folikówka przyjdzie z dobrymi majowymi jeszcze nowinami Trzymajcie się cieplutko Mój test negatywny(takiego się spodziewałam, bo nie miałam "poczucia" ze jestem) ale @ nadal nie ma Dobrego dnia dziewczynki Trzymajcie za mnie kciuki bo ide do skarbówki, żeby podatek mi na raty rozłożyli Odpowiedz Link Zgłoś
monjan piatek 02.06.06, 09:43 juz prawie koniec... bylam u fryzjera i mam nowa fryzurke Aniu gratulacje!!! dbaj o Was! Kasiu superowa nagroda! gratuluje!! Nadya trzymam kciuki za skarbowke a u mnie bez zmian wczoraj zrobilam pyszna kolacje-szparagi pod beszamelem pyycha!! no to na razie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: piatek 02.06.06, 14:59 Boze, jestem zszokowana ta wiadomoscia od Grety.Bardzo, bardzo mi przykro. ((((((((((Ale zawsze trzeba miec nadzieje.Przeciez medycyna zaszla tak daleko!! Musi byc dobrze. Szarlotti-gratulacje serdeczne))))))Wspaniala wiadomosc!! Musze Wam cos wyznac, bo oszaleje.Wiem, pewnie jestem kompletna idiotka, ale nic nie moge poradzic, ze tak sie czuje. Pisalam Wam, ze staralismy sie o dziewczynke(przed owu),to jest moje marzenie. Wczoraj mialam 17 dc i w zasadzie powinno byc po owu.Nie mierze temp, ale mam raczej regularne cykle, wiec ok.14 dnie powinna byc.W czoraj cos nas naszlo))i kochalismy sie, a potem w nocy obudzilam sie i mam wrazenie, ze chyba odczuwalam bol owualcyjny.Sama nie wiem.Ale czy to nie za pozno na owu?Pewnie nie.I oczywiscie teraz mam dola, bo pewnie zaprzepascilam szanse na coreczke.Wiem, wiem.W obliczu probemow Grety, to bluznierstwo, o mowie.Nie przeklinajcie mnie tylko, blagam.Nawet nie wiem czy to rzeczywiscie byla owu, czy w ogole nam sie uda...Wiem, ze najwazniejsze, by kruszynka byla zdrowa, wiem.Ale jest mi tak smutno((Moze wiecie jak to jest z tymi sposobami na plec dzieciatka?Czy one sie naprawde sprawdzaja? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 09:55 Cześć Folikówki W końcu dobra nowina na naszym wątku... Jednak bocian doleciał...do Ciebie, Aniu I ja dołączam się do gratulacji i życzę Ci, by czas ciąży był naprawdę stanem błogosławionym i by nie przysparzał większych dolegliwości. Zdrowia dla Bąbelka i Ciebie Nadyu, Kasiu...a co z Wami Kochane? Testy negatywne,@ nie widać...Pewnie trudne dla Was to trwanie w zawieszeniu...Jeśli @ ma przyjść, to niech już nie kokietuje, tylko przychodzi raz, dwa, byście mogły zacząć nowe starania... Smutno mi Dziewczyny...Cały czas myślę o naszej Grecie... Nie odzywa się, pewnie ciągle nie mogą się otrząsnąć... Ale nie chcę, by Greta nas opuściła...Przecież jesteśmy sobie nawzajem potrzebne...Wiem, jak mi pomogło, gdy zaczęłam pisać do Was o naszej sytuacji... I to mnie jakoś trzyma, choć...nadal się boję. Łapię fluidki i ...nic. Wczoraj był Dzień Dziecka, kolejny czas refleksji i uświadomienie, że skończyłam 30 lat i nie wciąż nie mamy dziecka. Kochamy się bardzo, ale ta miłość nie owocuje... Dziewczyny, dziś mam 8 dc, wiem, że powinniśmy już zacząć starania (bo czasem -jak pisałą Joasia -już po @ zaskakuje...), ale coś we mnie pękło i ... Nie umiem się starać...Tzn. już ok.2 tyg. mamy białe noce... Z mojej winy...Mąż się stara, a ja...zrobiłam się taka zimna, nie mogę się przełamać. Wtilam się w niego, ale rfaczej jak dziecko, jak córeczka, a nie jak żona...Myślałam, że wczoraj nam się uda, ale gdzie tam... Przyszykowałam lekką kolację, winko...i nic. Znów nie mogłam się zmusić. To chyba blokada organizmu...Już 16 cykli starań za nami i może podświadomie nie mam sił się starać, bo boję się kolejnej @... I nie wiem, jak to będzie z czerwcowymi staraniami, moje libido - śpi... Przepraszam, że tak się uzewnętrzniłam, ale...ehhh Zaraz idę do pracy...Zajrzę do Was pod wieczór.. Acha, Marta - na Twoje pytanie o usg odpowiedziałam Ci 31 maja, zajrzyj parę...naście postów wstecz Witam Iwelę z pięknego Białystoku...Pozdrowienia dla wszystkich. Miłego dnia! Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: Gratuluje!!!!!!! 02.06.06, 11:01 szarlotii!!! Cudowna wiadomosć, dbajcie o siebie Monjan super że tak dobrze się czujesz,. to przecież już końcówka 2-go m-ca a ty bez mdłości, zazdroszze1 Ja w pierwszej ciaży miałąm mdłości od 6 tyg. do 5 m-ca! Ja też czekam za @, raczej w tym cyklu nie ma szans, bo nei było przytulania w dni plodne. Ale mimo wszystko podświadomie myślę.... Baka Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Nowinki 02.06.06, 09:47 Hej Szarlotti! bardzo serdecznie gratuluję! Dużo zdrówka dla Ciebi i Fasolki! Spokojnych 9 miesięcy! Fluidki łapię... ale tak bez rzekonania. Wczoraj byłam na USG. Z moimi pęcherzykami a przy okazji jajeczkami .. kiepsko. Wszystko za małe i słabo rozwinięte. Gin stwierdził kolejny cykl bezowulacyjny. W poniedziałek mam przyjść na kolejną kontrolę, ale głównie po to by mi rozpisać leczenie hormonalne na "rozruszanie" jajników. Czyli w tym cyklu na pewno nic nie będzie. NIe muszę Wam chyba pisać, że złapałam doła i przypominałam fontannę... Dziś staram się usmiechać, zwłaszcza że na 15 idę na ślub koleżanki, a jutro na ślub i wesele kolejnych znajomych. pa m Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Marty i Monjan 02.06.06, 10:11 Hej... Może jeszcze Was złapię, dziewczyny. Chyba równocześnie pisałyśmy posty. Moniko, pewnie jesteś śliczna w nowej fryzurce... To zawsze poprawia nastrój. Zwracam się z prośbą o przepis na szparagi. Szparagi to afrodyzjaki, może mi pomogą? Też niedawno kupiłam pęczek, ale wyszły jakieś takie bez smaku. Jak robisz sos beszamel? (ja: z masła, mąki, mleka i sera żołtego). Może Ty masz jakiś lepszy przepis? Podziel się,skoro smaka narobiłaś... A teraz do Marty... Marta, moim zdaniem ten cykl jeszcze nie jest przesądzony.. Dowiesz się w poniedziałek, może pęcherzyk będzie bardziej widoczny... Może było za wcześnie...z tego co pamiętam masz dziś 10 albo 11 dc...? Ja na 1 usg chodzę dopiero 13 dc i wtedy też pęcherzyk jest u mnie mały... chyba 8 mm jeśli nie pozajączkowałam... Czekaj do poniedziałku i spokojnie...Ja mam usg we wtorek. A jeśli rzeczywiście okaże się, że masz cykl bezowulacyjny, to też się nie martw...Pewnie wtedy lekarz przepisze Ci clostilbegyt, który będziesz łykać od 5 dc i ...pęcherzyk Ci urośnie, ze hej! Zobaczysz! Głowa do góry! I zbliża Ci się ślub...a to dobry znak jak wiemy na przykładzie Monjan Pa Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka do Mychy 02.06.06, 10:31 Hej, stram sie podejsc racjonalnie.. choc to oczywicie nie takie proste. Wiem, ze cykle bezowulacyjne sie zdarzaj tylko u mnie nieco za czesto. a teraz pecherzyk mial ok 4 mm na menij wiecej 9 ktore powinien miec. Ale wiem, ze mozna to "poprawic" wiec staram sie myslec pozytywnie! Ja do sosu beszamelowego nie dodaje sera, ale koniecznie gałkę muszkatułówą i na wierzch tarty parmezan! pa Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: do Mychy 02.06.06, 10:44 hej dziewczyny!!! a ja własnie powinnam dostac dzis wstretna ciotke ale mam nadzieje ze nieprzyjdzie!!! bo jak narazie piersi mnie bola i głowa i chcialam sobie dzis w pracy kawe zrobic ale niezrobilam bo mi sie od kawy odechcialo tlyko cały czas pije herbatke z dzikich roz,no i mam wiekszy apetyt.No i nic pozatym to jak narazie tyle trzymajcie za mnie kciuki zeby sie udalo nam i czegio wam tez zycze Pozdrawiam buzkaco u was słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do : monica233 02.06.06, 14:05 Kurcze z ta kawa to serio jakis objaw ... a noż bedziesz kolejna na naszej liscie zafasolkowana U mnie jak narazie 0 objawow, nic poprostu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan szparagi 02.06.06, 10:55 z dedykacja dla Mychy umyc obrac(do łebka)zwiazac sznurkiem w peczke i gotować we wrzatku(z sola i cukrem)glowki powinny wystawac nad wode gotujemy ok 15 min az beda miekkie-tzn widelec wchodzi z łatwoscia wyjmujemy na talerz, polewamy sosem ja posypalam tez twardym serem, startym na tarce sos beszamel 2 łyzki masła rozpuscic na patelni, wsypac 2 łyzki maki, zrobic zasmazke do tego wlac szklanke mleka, mieszac długo az sie rozpusci i zgestnieje, potem dodac sol, pieprz, galke muszkatolowa i gotowac jeszcze 2 min do mieszania najlepszy mąż-mnie łapy odpadały smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: szparagi mnim mniam 02.06.06, 11:11 jeju ale mi się jeść zachciało Monika przez te przepisy chyba też sobie zrobię takie smakowitości folik łyknę zaraz bo dzieki wam pamiętam - potem zapominam Szarlotti gratulacje !! i dużo zdrówka i spokoju dla fasolki ja próbuję testy owu w tym miesiącu ale to jeszcze bo dzis mam 4dc moze wreszcie będzie dziewczyny ciepło bo jak narazie pogoda beeee Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Gratuluje :) 02.06.06, 14:03 No to widze, ze Sebastian bedzie miał rodzenstwo (siostrzyczke hehe)Połykam fluidki No przepisy przepisy a ja zaraz z głodu umre Powodzenia testujacym !!! Kasia napisz co tam u Ciebie. U mnie dzis 25dc. Ale fajniusko wejsc na forum i takie nowinki czytac Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Do nadya 22 ;( 02.06.06, 17:08 Szrlotti ja tez gratuluje i tym bardziej łapię fluidki, że: *** 3-ci dzien brak @ *** Beta - ujemna *** Z wyliczen to może być dopiero 3 tydzień.... *** jajniki kłują piersi bolą, sczególnie po bokach.... SAMA NIE WIEM.... nadya22 - CIĄGNIEMY TAK DZIWNIE WE DWIE Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Do nadya 22 ;( 02.06.06, 17:40 Nio Słonko Już bym chciała, żeby @ przyszła. Spokojnie wtedy umówiłabym się do gina i moglibyśmy zacząć staranka a tak to czekamy a to jest najgorsze U Ciebie jeszcze może się coś wyklarować a ja nie mam na co liczyć ;/ już tydzień po terminie miesiączki eh szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Do nadya 22 ;( 02.06.06, 19:54 Skarbie, a robiłaś badanie HCG ??? Ja swoje kosultowałam (mailowo) z ginem i jeśli @ nie przyjdzie to za tydzień mam powtórzyć HCG i też dopiero za tydzień spróbowac z testem ciążowym. Chyba, że @ przyjdzie, na co w sumie jestem przygotowana i dzis nawet "wyrzuciło" mi się .... no mogła by przyjść, bo można by było nastepny cykl zacząć, a tak to człowiek wisi w takim zawieszeniu Tak więc Anetko.... pozostaje nam cierpliwie czeakć, gdyz akurat na to nie mamy wpływu.... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dopisujemy Szczesciare :) (lista) 02.06.06, 14:07 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa czesc dziewczynki :-) 02.06.06, 18:00 No i jak tam sie trzymacie w ciezkim tygodniu? Ja co tylko przeczytam gdzies i pierwszych objawach ciazy to oczywiscie je widze u siebie ale jestem glupia!!! @ pewnie przylezie bo jestem bardzo zla i warcze na wszystkich dookloa. Pozdrowonka Pogoda u mnie sliczna Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa ;( 02.06.06, 19:47 no i przylazla mam dola, weekend bedzie znowu do bani. juz nie mam sily. jestem taka zla, zdolowana i wszytsko jest do bani papa Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 nareszcie weekend 02.06.06, 20:26 witam was folikówki kochane! jeszcze raz wielkie gratulacje dla szarlotti (czytałam juz twojego posta na rocznik 77...).nic sie nie zdradziłaś a tu taka niespodzianka!!!super!!oczywiście fluidki chwytam i głęboko upycham bo JUTRO TESTUJĘ (nie wiem jak dotrwam do rana z tych nerwów).dbaj o fasolkę i siebie oczywiście)) Mycha.76-twoje pościki są zawsze takie śliczne,tak dobrze się je czyta! nie smutaskuj się tak,domyślam sie że niekiedy przychodzą chwile zwątpienia i rezygnacji.może odpuść sobie ten cykl,wyluzuj całkowicie wyjedźcie gdzieś na wycieczkę i nie myślcie o tym przez jakiś czas.i oczywiście powodzenia na usg i w staraniach,będzie dobrze!!!!! Nadya,krokodylek ale sie wam zbiegło to oczekiwanie!dobrze że możecie wspierać się nawzajem,powodzenia w ponownych testowankach (betach) życzę!! Heejakawa-nie załamuj się-jak nie ten cykl to nastepny-czerwiec to też piękny miesiąc na staranka-powodzenia!!!miałyśmy razem testować-oby twoja @ nie była zaraźliwa-chcę jutro zatestować! Prosze trzymajcie jutro kciuki-tak chciałabym ujrzeć DWIE KRESKI!! Pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: nareszcie weekend 02.06.06, 20:29 dakota.... ja juz trzymam kciuki... obyś nie dołączyła do mnie i nadyi do takiego "zawieszenia"..... Życzę dwóch tłustych kreseczek.... I jak tylko będziesz znała wynik... to rzucaj go do nas Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: nareszcie weekend 02.06.06, 20:38 ok,tak zrobię,nie-dzięki za kciuki. tylko nie wiem jak dotrwam do rana,nie mogę się doczekać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Dobranoc... 02.06.06, 22:15 Dziewczynki...melduję się jeszcze raz w dzisiejszym dniu. Zajrzałam na nasz wąteczek w poszukiwaniu kolejnych dobrych nowinek Ale widzę, że nasza Kasiula i Anetka przechodzą w tym miesiącu prawdziwą próbę cierpliwości...Sytuacja cały czas pozostaje niewyjaśniona... Dakotka słusznie spostrzegła,że całe szczęście,iż nie jesteście same w tym oczekiwaniu, Dziewczyny... A swoją drogą - niesamowite, jak Wasze organizmy się zsynchronizowałyMy też jesteśmy z Wami oczywiście...Cały czas! Dakota, a więc jutro testujesz... Rozumiem, że musisz się bardzo denerwować, ale całe szczęście,że już wieczór...Położysz się, a potem wstaniesz...i oby były 2 kreseczki! Melduj się nam szybciutko, bo razem z Tobą... wszystkie tak jakby testujemy I oby jutro było kolejne święto na wątku... No i u Moniki może sytuacja się wyjaśni... Ta niechęć do kawy to jeden z obajwów ciąży, ale...te nasze organizmy ostatnio płatają nam figle, więc...lepiej się za wcześnie nie nastawiać, że to "TO". W każdym razie powodzenia! Hejka, a Ty się nie martw... Wiem, że każda @ to kolejne rozczarowanie, zawód, poczucie straty, ale jednocześnie...nowy etap, nowy cykl i lepiej tak do tego podchodzić... Ciesz się, że Twoja @ nie była tak bezczelna jak ta moja ostatnio - co zjawiła sie w samym Dniu Mamy Twoja była dyskretna i wczoraj w symbolicznym Dniu Dziecka nie wkroczyła z impetem w Twoje życie, lecz poczekała pokorniuchno do 2 czerwca... Monjan - dziękuję za przepisWypróbuję na pewno! I już wiem, w czym robiłam najprawdopodobniej błąd...Moje szparagi były zawsze takie jakieś bez smaku i za miękkie, bo nie gotowałam ich w pęczku, tylko tak luzem w garnku pływały I będę pamiętać o gałce muszkatołowej jak radzi Marta Dakota - dziękuję za miłe słowa i poradę... Chyba masz rację...Na siłę nic z tego nie wyjdzie...Może rzeczywiście musimy sobie zrobić przerwę? Tylko z jednej strony trochę mi szkoda miesiąca (odkąd skończyłam 30 lat, mam taką dziwną obsesję upływającego czasu, ale z drugiej strony to jest tylko miesiąc...Za 3 tygodnie mam wakacje, wyjadę do rodziców, zatęsknimy za sobą z mężem i może wtedy...będzie tak jak dawniej? No dobrze, kończę te moje dywagacje... Zajrzę rano sprawdzić, co u Folikówek testujących, oczekujących...i wszystkich innych oczywiście też... A nasza Misia pewnie nie może nagadać się z koleżankami przed panieńskim... Dobrej, spokojnej nocki i pomyślnych wyników testowania jutro i pojutrzePa Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do :dakota, heejakawa nadya, krokodylek 02.06.06, 21:48 dakota- życze powodzenia sama juz jestem ciekawa tego Twojego testowania jutrzejszego ! moze jednak @ nie bedzie i corcia bedzie miala rodzenstwo heejakawa- wredna @ chyba nikt jej z nas nie lubi nadya, krokodylek- trzymajcie sie, ja juz tez czekam z niecierpliwoscia do nastepnego tygodnia i wtedy sie dowiem czy z tych naszych staranek pierwszych cos bedzie. Gdzies tak w nastepna sobote sie dowiem lub niedziele. Dobranoc!!!! misia Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa dziekuje za slowa wsparcia 02.06.06, 23:54 dziekuje bardzo ale mi juz sie nic nie chce, nie mam juz sily sie starac i znowu oczekiwac i znowu sie rozczarowac, juz mi sie chyba nawet odechcialo tej dzidzi, sama nie wiem??? Jestem juz chyba za stara Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Sobota 03.06.06, 05:19 Czesc Kochaniutkie !! Wczoraj zapomnilam Wam powiedziec zebyscie sie za mnie wyspały no ale ja jak dzis przyjde, a dzis robie do 15 to pojde spac no i niedziela tez bedzie słodkim odsypianiem. Wieczor Panienski wczoraj juz mi kumpele zaplanowaly (oczywiscie wszystkich szczegolow nie znam ) Ale zapowiada sie zajefajna impreza Do popoludnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.06, 07:39 Kobietki! sieszę pzed kompem i nie wiem jak zacząć bo czy można w kilku słowach opisać tak wielkie SZCZĘŚCIE??????? Przed chwilą zrobiłam test i wyszedł POZYTYWNY!!!!!!! Jestem w szoku i w dalszym ciągu nie mogę w to uwierzyć ale DWIE grube,spasione i wyraźne krechy mówią same za siebie!!! Tak się cieszę że chciałabym to wykrzyczeć całemu światu!!! Oczywiście dla was kochane cieplutkie,świeże fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!! Krokodylek,Mycha.76,Misia i wszystkie,które trzymałyscie kciuki-ogroooooomne dzięki)) I oczywiście powodzenia w starankach i testowankach,ja w dalszymciągu trzymam kciuki za was. P.s. Nie wierzcie w sny-dziś w nocy dwa razy śniło mi się że test jest negatywny i z duszą na ramieniu szłam obejrzeć wynik,sciskam was cieplutko!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwela Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 03.06.06, 08:52 Wow ;0) Moje gratulacje ;0) Cieszę się ogromnie i powodzonka ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Smuntno mi.... 03.06.06, 09:04 Dakociu.... przyjmij ode mnie wielkie gratulacje !!!!! Bardzooo się cieszę !!!! Ja juz łapię fluidki na nastepny cykl... Teraz tylko dbaj o siebie i o babelka pod serduchem... i życze spokojnych 9ciu miesięcy. Mam nadzieje, że nas nie opuścisz i będziesz z nami do końca.... Jeszcze raz wszystkiego NAJ.... Mi dziś skolei smutno i obudziłam się troche przerażona: *** Smutno mi, bo..... wredna @ przylazła o 4.00 rano !!!!! Tak więc melduje, że dziś 1 dc.... W środę ide do gina, zapytać sie o cykl monitorowany. Ja należę do niespokojnych dusz, więc od razu chwycę się tego, jak to nie pomoże, to.... wetdy trzeba się będzie dalej martwić. Na razie NOWY CYKL sie rozpoczał i staranka będą ruszały znów pena parą Nadya22 - ja odpadłam.... Mam nadzieję, że Ty nie odpadniesz.... 3mam kciuki... *** Przerazona, bo.... rano obudziłam sie z bólem gardła... Powiecie wielka mi rzecz ból gardła, ale.... Ja mam bardzo poważne problemy z gardłem. 11 miesięcy temu, też tak się zaczęło.... od zwykłego bólu. Wiadomo domowe sposoby. ZAWSZE pomagało,... nie tym razem. Poszłam więc do lekarza rodzinnego, bo tak wypadało. Dał mi antybiotyk. Wybrałam.... nic nie pomogło. Poszłam spowrotem i znów dostałam ale wziewny. Rany boskie... Nic nie pomogło.... 14 dni męczarni. Wylądowałam w szpitalu. Tam dopiero inny lekarz, obejrzał mnie i.... zaserwował następny abtybiotyk... Popłakałam się u niego, bo mój organizm juz odmawiał posłuszeństwa. On stwierdził, że to konieczne. Miałam gardło wysuszone do zera praktycznie. Ale przepisał mi też Nysyatynę jako ochronę. Słuchjcie przez 7 dni, codziennie o rozpisanych na kartce godzinach, od 7.00 do 22.00 co godzinę co dwie musiałam przyjmowac jakieś tabletki. Wyleczył minie.... Podziękowałam mu na wizycie kontrolnej.... A TERAZ BÓŁ GARDŁA znów powrócił.... i to by sie zgadzało... DOKŁADNIE O TEJ SAMEJ porze roku .... HORROR !!!!! Dziś tylko czosnek, mleko i jakieś tabletki do ssania... Nie jestem w ciąży, więc smiało mogę sobie kupić te co zawsze W poniedziałek lece do niego prywatnie. Może okazać sie, że nie będę musiała brać antybiotyków.... Boże nie chciłabym teraz ich brać!!!!!!!!!!!!!!!! Kochane ja wiem, że to nie na temat, ale (popłakuję sobie teraz) módlcie się, żeby mi laryngolog przepisał coś lekkiego, bo cała się trzęsę ze strachu, bo ostatnia batalia trochę zniszczyła mi zołądek. i bardzo sie tego boję... No to u mnie tyle.... Przepraszam, że Was obciążyłam moim gardłem ale mężo w pracy i tylko Wam sie mogłam wypłakać.... Nie gniewajcie się.... Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dorotko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu ... 03.06.06, 14:26 zawitały. Zycze powodzenia no i duzo, duzo szczęscia P.S.trzymaj kciuki za mnie (fluidki pozbieralam) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Dorotko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu . 03.06.06, 14:37 Misiu!jasne że trzymam kciuki za ciebie i twoje niedługie testowanko! oby moje fluidki na coś się przydały.jesli znajdziesz chwilkę to możesz przenieść mnie na górę listy,dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Dorotko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu . 03.06.06, 14:42 aha,mam na imię Agnieszka nie Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Agnieszko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu . 03.06.06, 14:46 Kurcze cos mi sie pokickało hehe to chyba to zmeczenie sorki ale Kazdy wie ze te slowa sa do Ciebie kierowane Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Agnieszko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu 03.06.06, 14:59 ja się wcale nie gniewusiam,wykreślisz jeszcze szarlotce i mnie :w trakcie starań" Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Agnieszko Gratuluje hura bocki do Nas w koncu 03.06.06, 17:14 jejku ile mi zajeło przeczytanie tego wszystkiego Agnieszko gratuluje Moc uścisków dla maluszka i mamusi Ciekawe jak się czuje MOnjan ze swoją kropeczką?? Kasieńko tak mi przykro, z powodu Twojego gardełka Idąc rozumowaniem Myszki też od razu pomyślałam, że musi coś u Was pylić, a Ty może nawet nie wiesz a jesteś na coś uczulona??NO i jeszcze ta wstręciocha przyszła Wirtualny przytulaniec Maleńka Mam nadzieję, że jak troszke tych specyfików zjesz to gardziołko Ci przejdzie i obejdzie się bez antybiotyków. Odpoczywaj dużo no i wcinaj truskaweczki na poprawe nastroju(mniam) Misia trzymam kciuki za przyszły tydzień, oby @ nie przyszła Hejawka, wiem, że jak przychodzi @ to nachodzi nas zniechęcenie, ale pamiętaj, że nowy cykl to nowa szansa I pociesz się myślą, że wolisz wiedzieć na czym stoisz a nie tak jak ja wisieć w próżni i czekać, żeby zacząć nowy cykl. Myszko może faktycznie dobrze Wam zrobi jak pojedziesz do rodziców i odpoczniesz sobie troszke i zatęsknisz za mężem Tak sobie tylko myśle, że jemu musi być okropnie przykro i pewnie w duchu myśli, że nie chcesz się kochać przez jego plemniczki Chyba musisz w inny sposób okazać mu jaki jest ważny i nawet poudawać, że to zniechęcenie nie jest spowodowane nieudanymi starankami, żeby nie popadł w jakąś "depresje". Nio ale przecież Ty napewno wiesz jak się zachować, żeby podbudować czyjąś wartość - w końcu jesteś pedagogiem hm pewnie o kimś zapomniałam z góry przepraszam Teraz jeszcze o sobie, przestałam mierzyć tempke - po cholere jak i tak mi się nie sprawdza to!!!Nio może jutro tak na próbe sprawdze jak będę miała ochote. Śluz mam płodny dziś jak białko jajka, więc może dopiero teraz mam owulacje?? hm nie mam pojęcia Wzięłam 4 tabletki luteiny i może @ przyjdzie wreszcie. Jestem zła i jest mi smutno, że nie moge zacząć staranek od nowa nawet nie moge zapisać się do gina, bo w każdej chwili ona może przyjść nio cóż...w przyszły poniedziałek najpóźniej pójde do gina i na usg. Wogóle to chwilami brzuszek mnie boli ni to na @ ni to na jajeczkowanie, i mokrusieńko tam mam, więc latam co 5 minut do wc i sprawdzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 05.06.06, 09:36 suuuper!!!! gratulacje!!!!!! tak sie ciesze!!! dbaj o Was!!!spokojnych 9mc!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwela Re: My, Folikówki :) 03.06.06, 09:05 Jeszcze tylko miesiąc z tabletkami anty..., pozytywna diagnoza lekarza (mam nadżerkę i stan zapalny, który leczę już od 3 tygodni, potem cytologia, która musi być dobra!!)i mam nadzieję, że już będę mogła zacząć swoje starania o perełkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Gratuluję Dakota:) 03.06.06, 10:30 Witam Kochane... No i jest...wspaniała nowina od Dakoty Gratuluję z całego serca)))) Życzę, by maeńka kropeczka zdrowo rosła w maminym brzuszku przynosząc radość każdego dnia))) U Was pewnie dziś święto rodzinne? Mężuś (szczęśliwy podwójny tatuś - dla niego również gratulacje) i Julcia już wiedzą, że rodzinka się powiększy? Oj, też bym napisać kiedyś taki post jak Twój Dakociu i wczoraj Ani... Ale się Folikówki ucieszą...I Misia, po pracy, bedzie mmusiała poczekać z odsypianiem, tylko - uaktualniać listę...Ale jestem pewna, że zrobi to z radością A swoją drogą, na przykładzie Dakotki i "Szarlotki" wydaje mi się, że łatwiej "zaskoczyć" po raz drugi, gTdy jedno dzieciątko już chodzi po domku... Krkodylku, Hejka nie martwicie się @... Będzie i nasze święto kiedyś na forum... Kasieńka, to był wszakże Twój 1.cykl starań...Wiem, że każda z nas chciałaby od razu, ale - nie mamy na to wpływu...choć czasem szkoda, prawda? Może Wasze dzieciątko ma się począć w spokojniejszym czasie... Może podświadomie jesteś zestresowana tą biopsją 12 czerwca, teraz jeszcze doszedł ból gardziołka...Mam nadzieję Kasiu, że nie powtórzy się sytuacja sprzed roku...Oby laryngolog przepisał Ci jakiś łagodny skuteczny lek... Oby znalazł przyczynę tego stanu, bo od tego najlepiej zacząć... Czy to jest jakiś rodzaj alergii - skoro się objawia w tym samym miesiącu...? Napisz Kasiu, jak coś będziesz wiedziała. JESTEŚMY Z TOBĄ cały czas i ZAWSZE możesz nam się zwierzyć i wypłakać... Hejka, naprawdę zaraz się "zdenerwuję", gdy piszesz, że jesteś za stara To ja jestem tu najstarsza - rocznik 76 I najdłużej się staram o dzidzi, bo już 17 miesiąc leci... Chyba żadna mnie nie przebije, co? Ale w tym miesiącu nie mam sił, ale nie umiem się przymusić do starań, po prostu mój popęd zgasł...Po cichu liczę, że może szparagi polecone przez Monjan coś mi pomogą...Mąż już też trochę smutny i zaniepokojony chodzi, ale przecież nie będę udawać... Agnieszkamonika, wczoraj zadałaś pytanie o płeć dziecka...Ja Cię rozumiem doskonale...Podświadomie wolałałabym dziewczynkę...dla męża, bo wiem, że on marzy o takiej "małej Monisi..." Ale na dziewczynkę masz 50% szansy... A to że starania były w czasie "na chłopca", wcale nie świdczy, że dziewuszki nie będzie...Głowa do góry! Pozdrawiam wszystkie i ..idę wznieść toast kawką za nasze zafasolkowane Folikówki, całusy - MOnika Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Gratuluję Dakota:) 03.06.06, 11:13 Dakota, serdeczne gratulacje)))))))))))))))Bardzo sie ciesze, ze sie udalo)))))))))))))))))))))Dbaj o siebie podwojnie. Myszko, dziekuje Ci za odpowiedz.Balam sie, ze moje pytanie bylo tak newlasciwe, ze dlatego nikt nie napisal o tym ani slowa(((Ale jakos malo optymizmu dzis we mnie, a dodatkowo jestem na siebie wsciekla, ze tak sie czuje ((((((((((((((Podbudowalas mnie troche, Moniczko)))Stokrotne dzieki. Krokodylku-ja tez mam notoryczne problemy z gardlem.Dzis takze wstalam z bolem.Pij herbate z miodem i cytryna, moze pomoze.Mnie lekarka przepisala Bioparox-bralam 3 dni(to lekki antybiotyk) i przeszlo.Tyle ze dzis znow cos mnie pobolewa.Albo sprobuj plukanki-woda z sola.Tez dziala. Pamietam, ze ktos pytal o pelny pecherz podczas USG.Ja szlam na takie badanie z pelnym-lekarka tak zalecala.Wtedy podobno lepiej wszystko widac.Z pol godziny przed wizyta pilam chyba 4 szklanki wody. Zabieram sie za sprzatanie.Dzis bawimy sie na weselu))Tylko pogoda nie dopisuje. Biegne jeszcze po folik, bo wczoraj zapomnialam((Buziaki sloneczne dla wszystkich, a specjalne dla Moniki-Myszki.DZieki Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Agnieszkimoniki:) 03.06.06, 11:24 Agniesiu, dziękuję za te specjalne buziaki Ale mi się słodko i miło zrobiło Wierzę, że Two humor się dziś poprawi, wszak idziesz na wesele.. A to przecież dobry znak na anszym wątku Te Folikówki, co chodzą na wesela...potem chodzą z bruszkami... Tego wszystkie Ci życzymyI żeby w tym brzuszku była śliczna, maleńka dziewuszka O ten pęcherz na usg pytała Marta, ale mnie to też ciekawi... Nie wiedziałąm wcześniej o tym pełnym pęcherzu i przed kązdym usg celowo nie piłam i szłam do toalety przed wejściem do gabinetu... I może dlatego pani dr tak długo szukała u mnie pęcherzyka ostatnio... A teraz przed wizytą w we wtorek obowiązkowo - czjniczek herbatyki przed Szybkiego posprzątania i wspaniałej zabawy na weselu! I wznieś toast za nasze zafasolkowane Folikówki I za nas wszystkie! Buziaczki Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: My, Folikówki :) 03.06.06, 12:31 Witajcie kochane dziewczynki mamy weekend ale jakoś tak deszczowo i szaro za oknem.. i ja jakoś też tak coraz mniej wierzę, że w najbliższym tygodniu @ nie przyjdzie. Pewnie zjawi się w poniedziałek lub wtorek.. Jedyny pozytyw to to, że znowu będzie można zacząć starania Już nie mogę się doczekać Może czerwiec będzie moim miesiącem? A, mycha.76, nie jesteś tu najstarsza Ja swoje trzydzieści skończyłam już na początku lutego Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 ja i fasolka 03.06.06, 14:13 bardzo wam dziękujemy za dobre słowa-dziewczyny jesteście wielkie!! Krokodylku-głowa do góry,nawet najdłuższa i niechciana @ kiedyś się kończy-przed tobą nowy,nieużywany cykl-życzę ci w nim pięknej fasolki!a gardełkiem tak się nie przejmuj,może teraz wystarczy coś łagodnego co ci pomoże! Myszko.76-jasne że domownicy wiedzą,mąż razem ze mną czekała na wynik a Julci powiedzieliśmy przed chwilą,chcieliśmy poczekać do wizyty u gina i dopiero jej powiedzieć ale rozpiera mnie taka radość że nie mogłam się powstrzymać!!! W każdym razie na razie o niczym innym w domu nie mówimy,dostałam od mężusia kwiaty i gazetę "dziecko"-to taki nasz malutki rytuał,jak dowiedzieliśmy się że jestem w ciąży z Julką to też dostałam! Zmykam dziewczynki,wyjeżdżamy na weekend (choć pogoda u nas nie dopisuje),nie martwcie się, na pewno będę się odzywać-przecież dalej jestem folikówką!!! buziaki i pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: My, Folikówki :) 03.06.06, 14:39 an_76 no to widze, ze nie jestem sama w nastepnym tyg "nie"oczekujaca @ ! Krokodylku - smutnawo mi ze sie nie udało bo kibicowałam Tobie ale jeszcze kiedys Ty bedziesz sie cieszyc ! mycha no widzisz zaraz po pracy wpadlam na kompa cos czulam, ze beda dobre wiesci no i tak te spanie odwlekam Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Jak niewiele do szcęscia trzeba ;) 03.06.06, 14:56 Witajcie.... Po porannych smutaskach.... Jestem rozweselona ... Mężuś wrócił z pracy od razu pojechlismy na zakupy (mieszkamy na końcu K-gu i do miasta wybiramy sie raz w tygodniu). Poinformowałam go o @ i gardełku.... Zasmucił się, ale przytulił i powiedział, że tez się przejumje, ale damy radę!!!! Przy jednym z dużych sklepów zobaczylam faceta z truskwakmi (u mnie w ogródku dopiero kwitną) ... Mało nie wyskoczyłam przez szybę.... Zanim poszłam na zakupy poszłam po truskawki... Tak faceta zakręciłam (miał 9 zł/kg), że sprzedał mi 2,5 za 18 zł i to jeszcze wyciagną kobiałkę z auta, takie pikne truskawy... Od razu humor mi sie poprawił.... Do tego kupiłma takie małe serdeuszko.... torcik... To już mój humor był 100%. Micha mi sie cieszyła do samego domu. Teraz jesteśmy po obiadku, ja musze sie na chwilkę połozyć, bo źle się czuję przy @. Potem przyrządzę druzgawki.... Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa... @ sie tak bardzo nie przejmuje, w sumie cieszę się, że nadeszła, bo nadeszła nowa szansa !!!! Bardziej sie przejmuję gardełkiem, ale chleb z czosnkiem, cipełe mleko, sok z cebuli z miodem, pastylki do ssania z propoliskiem, różą i sokiem malinowym - taka mieszaknka i heya..... Oby do poniedzaiłku i wizyty u lekarza.... Przesyłam moc całusków dla Wszyskich folikówek.... I tak niewiele do szczęscia mi potrzeba, gdy jest smutno..... truskawki !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista Zafasolkowanych Się Powiększa :) 03.06.06, 14:44 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 - w ciąży dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś