Dodaj do ulubionych

Będę styczniową Mamą - 19/01/2007

05.06.06, 12:12
Witam Dziewczyny. Dołączam do Was z moją drugą ciążą.
Mam 34 lata i spodziewam się 2 dziecka. Tym bardziej jestem szczęśliwa, że
ciąża była zaskoczeniem. Zupełnie nie możliwa, okazała się rzeczywistością.
Trochę się leczyłam już miałam być w następnym cyklu stymulowana, a tu ...
udało się smile)). Termin mam na 19 styczeń 2007. Jestem z Poznania. Czy
jeszcze są tu jakieś dziewczyny z tym samym terminem?
Mam jeszcze jedno pytanie, strasznie mnie mdli (przy pierwszym dziecku nie
miałam takich problemów) i nie wiem, czy to wynik brania duphastonu, czy tak
przebiega druga ciąża? Proszę doradźcie.
Aga
Obserwuj wątek
    • amelia29 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 05.06.06, 14:08
      Witam Aga,

Ja również oczekuję na drugie dziecko, termin - 6/7 lutego.
      Co do objawów - to u mnie wręcz przeciwnie, na ten moment ciąży praktycznie
      żadnych, a w pierwszej - oj joj joj.., praktycznie wszystkie typowe dla ciąży.
      Tyle, że ani w pierwszej, ani teraz nie brałam żadnych leków, więc w temacie
      duphastonu jestem laikiem.
      Pozdrawiam ciepło i życzę spokojnych 9M.
      • rena78 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 05.06.06, 16:27
        witaj ja mam termin na 7 stycznia a jeśli chodzi o mdłości to mam przeplatające
        się z wymiotamisad całe dnie..... nie biorę zadnego leku więc nie wiem jak to
        jest u ciebie ale jedno jest pewne przy każdej ciąży jest inaczej a więc myślę
        że to normalne pbjawy....... pozdrawiam
        p.s ponoć w 13 tyg. mijają dolegliwości ja jeszcze 3tyg.3dnismile
    • kostruszka Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 05.06.06, 19:25
      Witajcie dziewczyny! Ja mam 32 lat i spodziewam się drugiego dziecka (7
      tydzień). U mnie też niemożliwe stało się realne, więc rozumiem twą wielką
      radość Agusiu!
      Mam notesik z zapiskami z pierwszej ciąży i już wiem,ze obecna przebiega
      inaczej. Przede wszystkim mam niewiele typowych dla ciąży objawów, właściwie
      tylko jestem nieustannie zmęczona, no i towarzyszą mi paskudne wzdęcia, po
      prostu monstrualne! Już teraz mam brzuch jak w trzecim miesiącu sad Nie biorę
      duphastonu, ale dostaję raz w tygodniu zastrzyk progesteronu, więc to może po
      tym? Za tydzień mam wizytę, więc się dowiem dokładnie. A w ogóle to dopadła mnie
      jakaś schiza na punkcie tego, czy ciąża nie obumiera. nie wiem, skąd mi się to
      bierze... Moze właśnie dlatego, ze tych objawów jest tak niedużo. Pozdrówka.
      kostruszka
      • fooox Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 05.06.06, 20:38
        dziewczyny jest forum styczniówek forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389
        zapraszamy
    • mamadominika3 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 06.06.06, 10:30
      Ja mam termin na 20.01.2007 i też to będzie druga dzidzia. Mam synka 3 latka i
      obie ciąże jak na razie są identyczne - poza wielką potrzebą spania prawie
      żadnych innych objawów. Pozdrawiam
      • matik30 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 06.06.06, 11:16
        Ja również bedę styczniową mamą, a w domu mam 4 latka - jestem z Poznania
        • moniak7 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 06.06.06, 14:21
          Ja tez styczniowa. I niestety objawy mam chyba mocniejsze niz przy pierwszej
          ciazy. Mdli mnie na widok prawie kazdego jedzenia i mecza mnie zapachy,
          szczegolnie kawy (choc w stanie normalnym jestem straszliwym kawoszem) i
          chleba!!!(ktory raczej bardzo lubie??) Bez zastrzezen smakuja mi tylko warzywa
          i owoce. Nie czuje sie za szczegolnie i przeraza mnie perspektywa meczacych
          miesiecy, ktore sa przede mna. Ciekawe czy to tylko ja jestem taka"wyrodna"?
          (dziecko oczywiscie planowane i chciane, no ale....)
          Monia
          • cytrusowa Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 06.06.06, 15:54
            Monia, to chyba normlane, ze cie to meczy.

wiesz ze ja juz mysle, ajk dam rade z dwoma w brzuchu???

jestem niewysoka i raczej drobna a tu blizniaki w brzuchu. jeszcze jak bedą po
            tatusiu, to chyba w polowie ciazy bede sie juz toczyc.

a jeszcze wez i chodzz na spacery z duzym psim szczeniakiem....
          • amelia29 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 06.06.06, 16:47
            Nie tylko TY -smile
        • agusia713 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 06.06.06, 15:32
          Ja mam córeczkę, w listopadzie skończy 4 latka i też jestem z Poznania. Fajnie,
          że się odezwałyście, bo już myślałam wczoraj, że na tym forum jakoś drętwo.
          Nikt, ani jednego słóweczka. A tu dziś jak weszłam, taka miła niespodzianka.
          Pozdrawiam wszystkie Mamy już będące Mamami, Oczekujące i Przyszłe, Starające
          się też. Trafiłam tu z Forum Niepłodność. Aga
          • matik30 do agusia713 07.06.06, 10:29
            do jakiego chodzisz lekarza? Czy masz kogoś godnego polecenia? Pozdr
            • agusia713 Do Matika30 07.06.06, 13:43
              Hej, oczywiście, że mam. Mój lekarz to dr Radosław Słopień - bardzo miły,
              fachowy, mimo młodego wieku. Bierze za wizytę 80 zł, przyjmuje w Bamberskim
              Dworze w środy i w piątki. Czy coś o nim słyszałaś? A Ty u kogo się leczysz?
              Pierwsze dziecko urodziłam na Lutyckiej, a wtedy prowadził mnie dr Paweł
              Wandelt. Wspominam go mile, ale po poronieniu, kiedy w nocy zadzwoniłam na
              Lutycką i jakiś doktorek zaspany z dyżuru potraktował mnie jak szmatę,
              powiedziałam, że więcej moja noga tam nie stanie i do lekarza, który tam
              pracuję, też nie będę chodzić. potem trafiłam do Puacza również z Polnej i ....
              Pan doktor stwierdził, że jedno poronienie to nie tragedia i że jestem zdrowa i
              w ogóle był zmęczony, zapracowany i w cholerę drogi, a podstawowych badań przy
              poronieniu mi nie zlecił. Do Słopienia trafiłam przez rekomendację koleżanki i
              dziewczyn z Forum. Szczerze polecam, choć powoli robi się rozchwytywany i
              trzeba coraz dłużej czekać.
              Pozdrawiam Aga
              • ocean.niespokojny Agusia713 28.06.06, 16:02
                mam do Ciebie pytanie
                czy orientujesz się moze jak wygląda i ile kosztuje u Słopienia jego obecność
                przy porodzie na polnej??
                byłam u niego już raz, planuję ciąże, zastanawiam sie jaki jest w ostateczności
    • althea35 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 07.06.06, 13:51
      Agusia, zapraszam na forum Styczen 2007. Tam znajdziesz wiecej dziewczyn z
      terminem na styczensmile
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389
    • misia311 Re: Będę styczniową Mamą - 19/01/2007 29.06.06, 09:08
      Agusia713,
      Ja też mam 34 lata, też spodziewam się drugiego dziecka i tez mam termin na
      19.01.2007. No i jeszcze tez mnie mdli strasznie a przy pierwszej ciazy tego
      nie miałam. Dużo zbieżnosci co?smile
      zapraszam na forum styczeń 2007
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka