erga4 30.06.06, 13:55 no to wskakujcie lasencje!!! oby pokonały!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 13:56 no, to jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 13:59 jestem i ja Erga - świetny tytuł PP Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 13:59 druga ...!! a ja sie jeszcze na tamtym produkowalam ( Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:02 marudko-ja przeczytałam twój poscik ) bebelku-tak sobie pomyślałam że nie dostałyśmy jeszcze twojej foteczki z brzuszkiem Tadzikowym... Podeślesz coś??? Właśńie się zszokowałam wchodząc na twój suwaczek że to juz 20 tydzień!! ale czas leci!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:10 podeślę cosik dzis wieczorem, hurtowo) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:03 Marudko to ja Ci wyslam specjalne malpowe fluidki - ale tytlko dla Ciebie. Oczywiscie z dedykacja, by zielone swiatelko bylo jak najszybciej!!!! Sciski No i melduje sie - czyzbym braz otrzymala? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:04 a tu fluidki @@@@@@ - mysle, ze 6 szt. wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:03 to i ja jestem przed chwila mama wrucila od lekarza i bedzie miala jod radioaktywny wszczykiwany w kolano przez 48 godz nie bedzie mogla chodzic a potem tez ma miec jak najmniej kontaktu z ludzmi a szczegulnie z dziecmi( ciekawe ile nie bedzie mogla ich widziec powiedziala ze jak dluzej jak 2 tyg to ona oszaleje powiedzialam jej ze bede jej nakrecac i tata bedzie jej to przywozil biedna mama mam nadzieje ze jej to pomorze Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:06 lalisiu - jejku - tak mi szkoda twojej mamy... Musi wytrzymać - dla dobra dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:07 a mnie się tam do @ nie spieszy ) niech przyjdzie po weekendzie Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:07 ))) Najwazniejsze, zeby Twoja mama wydobrzala. A nagrywanie Twoich coreczek to dobry sposob na tesknote babci - przynajmniej bedzie mogla je ogladac w ten sposob Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:20 Medluję się i ja)) Lalisiu,bardzo mi przykro Ja tam wolę dzisiaj, to w przyszłym tygodniu będę szaleć nad wodą)) Oj, Marudzia byłoby wesoło Kitka, cholera wieD ma na imię Kasia... Brązowy pokój do przodu)) Bebelku, no szkoda, że się nie spotkałyśmy, trzeba było Tosicy pozwolić, może na dziki wrzask bym podeszła do Was))) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:20 Pewien bauer z Bawarii chciał sobie kupić Mercedesa C180 D, ale strasznie go denerwowało to, że za każdą drobnostkę trzeba było ekstra dopłacać. W końcu zacisnął zęby i kupił wymarzony samochód. Wkrótce potem sprzedawca samochodów kupił sobie letni domek w poblizu gospodarstwa bauera. Do pełni szczęscia brakowało mu tylko krowy. Bauer był jedynym hodowcą krów w okolicy. Sprzedawca samochodów kupił więc od niego krowę. Jakież było jego zdziwienie kiedy zobaczył rachunek: Rachunek: Krowa sztuk 1 - wykonanie standardowe cena podstawowa 4.800,00 Euro Model dwukolorowy (czarno-biały) dopłata 300,00 Euro Pokrycie - skóra bydleca dopłata 200,00 Euro Pojemnik na mleko dostosowany do warunków letnich i zimowych dopłata 100,00 Euro 4 kurki na mleko a' 25,00 Euro razem 100,00 Euro 2 urzadzenia do kłucia z prawdziwego rogu 70,00 Euro Półautomatyczny odganiacz much 60,00 Euro Urzadzenie do nawożenia (BIO) 120,00 Euro Dwuzakresowy system hamowania (na przednie i tylne kopyta) 800,00 Euro Instalacja do wielogłosowej sygnalizacji 270,00 Euro Zamykane halogenowe detektory drogi 300,00 Euro Możliwosc pracy na róznych rodzajach paliwa 2.500,00 Euro Razem: Cała krowa z wyposażeniem 9.620,00 Euro Cena nie obejmuje dostawy na miejsce oraz łańcucha. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 14:48 Dobry Kawal A ja sie witam i ide poprzedni watek doczytac. Do pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek100 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:00 Ta Arkadia to chyba jakis magnes ma Ja bylam dzis ale to byly szybkie zakupy w saturnie i carefurze. Fantaisie, bardzo dziekuje za wszystkie zdjecia i linki Fantaisie, Chrumpsowa - buziaki! Oby @ przeszla szybciukto. Jaaniu, mam nadzieje, ze w niedziele przekazesz nam mila wiadomosc Za chwile lece na obiadek do tesciowej - dzis serwuje lososia Caluski, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:05 kocurek- Ty masz fajnie z ta tesciowa) Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek100 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:06 No Teraz jestem jej najukochansza synowa - ale strach pomyslec co bylo jeszcze kilka lat temu... Bylo, minelo - cisze sie, ze zrozumiala pewne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:32 Marudzia jak Ty prosisz o te @ fluidki to ja Tobie moje objawy z mila checia oddam. Fantaisie i Chrumpsiku sciskam i zycze zeby to byla ostatnia @ przez nastepny rok. Fantaisie ja takich gosci juz przestalam zapraszac, mailam ich chyba 3 pary, stwierdzilam, ze dyplomacja dyplomacja ale ja sie we wlasnym domu meczyc nie bede. I teraz sa sami normalni co jak trzeba sami ida do lodowki i sie obsluza. Jaania a Ty wytrzymasz do niedzieli? Jak tam objawy? Jak wkleic zdjecie zeby bylo w poscie, widzialam, ze niektorzy tak robia? Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:39 Olcia - wytrzymam - będę twarda )) no chyba ze @ mnie uprzedzi..... a ja ogólnie tak się nie tego czuję wiec nie piszę nic dokładnie na temat swoich objawów bo moga być zafałszowane z wielu względów. A poza tym wyczytałam, ze ze wschodu nadciąga epidemia Odry i ja akurat jesetem w tym zagrożonym roczniku - podobno szczepionki były wtedy felerne )) Moze to odra mnie bierze?? chyba z tego wszystkiego rzucę sie do Odry PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:40 epidemia odry a nie Odry oczywiscie PPP Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:47 Jaaniu, mam nadzieję, że to nie odra, tylko całkiem coś innego)))))) i czekam niedzieliDDDDD A właściwie to który cykl staranek u Ciebie?? bo jakoś się pogubiłam Kochane, doradźcie mi, jak sądzicie czy dam radę sama pomalować pokój ok.20m???? jest wygipsowany, tylko strasznie już brudny... Kocurku, ale masz dobrze, że ja sobie dzisiaj zaserwowałam wątróbkę i właśnie popijam piwkiem, żeby mi wątroba nie dałaq popalić Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:51 kończy sie 3 dopiero ( ja to nowicjuszka jestem)....jakos tak na poczatku sobie pomyślałam, ze jak wybiore te trzy opakowania Folika to zajdę. No i właśnie pare tabletek mi jeszcze zostało w tym trzecim... Mozesz sie starsznie zmęczyć - zwłaszcza jesli sufit też chcesz malowac. I zależy czy 2 razy czy tylko raz? Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 15:55 Jaania ja tez trzymam kciuki zeby to odra nie byla. Na innym watku dziewczyny testuja po staraniach czerwcowych i co rusz ktorejs II wychodza. Dawaj znac z samego rana w niedziele. Fantaisie pewnie, ze dasz rady ja wiecej sama wymalowalam. Nasz dom zostal ukonczony w sierpniu 2005 i tyle sie w nim narobilismy, ze hej. I od sierpnia jedna lazienka czeka na moja litosc bo chce z bialego na jakis inny kolor pomalowac, nawet farbe juz mam tylko chyba jendak i tak kupie inny kolor bo ten zielony juz mi sie nie podoba. Takze jak skonczysz tte swoje 20 m to wpadnij do mnie, tylko jedna lazienka i w pomieszczeniu gdzie mam pralke i suszarke jedna sciana zostala do pomalowania (bo farby zabraklo), tez od sierpnai nie wykonczone. Ech len ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:00 Jaania moze cos w tym jest, bo ja pierw chcialam zaczac probowalc od wrzesnia i tak sobie myslalam, ze musze zajsc do listopada 9jak by mozna to sobei zaplanowac, he) coby dzidzia urodzila sie w wakacje, zeby moja rodzinka mogla przyjechac na powitanie malenstwa (brat jeszcze w szkole) no ale juz nie moglam wytrzymac i zaczelismy wczesniej. Tak sobei mysle, zer pewnei przed wrzesniem i tak z tego nic nie wyjdzie. Jak to kurna jest, ze wstrzelisz sie dokladnie w owu a i tak z tego nic nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:01 Monia i co jeszcze powiesz moze ze zrobisz to po pastowaniu twojego "skromnego"powierzchniowo mieszkanką ?)) Na zawał padniesz daj sobie na wstrzymanie kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:18 Hej dziewuchy, wrocilam do wawy i do swiata gdzie inetrnet jest norma Ale nawet wole nie myslec ile watkow naprodukowalyscie w ciagu ostatnich 2 tygodni. Takze jezeli ktos mi powie najwazniejsze rzeczy... A mnie przestal brzuch na szczescie twardniec. zadzwonilam do swojego lekarza i kazal jesc magnez no i pomoglo dzieki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:26 Antuś właśnie lśni mamy biuro, a ja łapię się za kuchnię...pot mi cieknie po plecach ale się nie poddam....tylko te wszystkie szafki.... Jaaniu, oby Ci się udało, i Tobie Olcia też)) i co z tego, ż nowicjuszki, najważniejsze żeby było dobrze! ja planowałam, że w tym roku w czerwcu miał być poród, ha, cokolwiek nie wyszło...z różnych powodów, obiektywnie zaskoczyliśmy za drugim razem ale dopiero w lutym. Więc może, teraz będzie czerwiec 2007 roku na poród))) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:28 melduję się na nowym wątku, nosz nie mozna Was zostawić na moment, tyle produkujecie,że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:25 Mnie nikt by nie zagonil dzis do porzadkow. Umieram . Kiedys tak nie cierpialam. Od jakiegos czasu nie dosc, ze mnie brzuch napiernicza to zawsze w 1dc mam dodatkowe atrakcjie w postaci sraczki... Monia - czy Ty zamierzasz przywitac hrabiostwo w poplamionym farba wdzianku i dlatego tak pytasz o te 20m? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:26 Olcialew nam sie tak tylko wydaje, ze wszystko mozna se zaplanowac Pitu Finko najswiezsze info to to, ze Giovanita na dniach zobaczyla 2 kreski )) Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:30 Chrumpsie, dzisiaj już nie zdążę(( cholera jasna((( a to bym ich zaskoczyłaPP ale tak na poważnie jak tak sobie zapierdzielam to widzę, że niektóre pokoje powinno się odmalować i szlag mnie trafia, gdyż taki gigant remont w środku domu, a naprawdę jest co remontować był 4 lata temu na wiosnę, a tu znowu można zacząć od początku i powoli ręce mi opadają(( a nie mogę sobie pozwolić na ekpię, gdyż planujemy zmianę dachu, a to będzie bardzo droga inwestycja, oj bardzo(( A co do atrakcji @, to ja mam dokładnie to samo)))))))) i z czego ja się głupia cieszę??? to samo(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:34 To mnie pocieszylas, ze nie tylko ja mam takie "atrakcje"... ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:34 No walsnie Chrumpsiu z tym planami to kurde tak jest, szczegolnie jak ja sie na okolo nasluchalam jak to latwo zajsc w ciaze, wszytstkie na okolo mnie zaskakiwaly co najwyzej za drugim razem. I to nakrecanie sie jest najgorsze. Ale jak tu sie nie nakrecac, jezeli jest jakas impreza i jest drinkowanieto myslisz wypic czy nie wypic, niby nie jestem ale jak jestem to nie chce sobie potem w brode pluc,itd. A jakie dzieczeta maja plany na weekend. Potwors bedzie na plazy sie wylegiwal, Fantaisie burakow bedzie goscila a cala reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:38 ja tam nie wiem. Pewnie spontan - moze morze??? )))))))) Olcia ja to juz dawno przestalam sie przejmowac alkoholem (fakt ostatnio w ogole nie pije, ale bywalo, ze calego szampana potrafilam sama wytrabic), nie przejmuje sie pojedyncza aspiryna po owulacji czy syropem, nie odmawiam sobie szynki parmenskiej i innych "surowych" wedlin. Jak bede w ciazy to sie bede ograniczala etc. Nie biore jakichs lekow, ktore moga spowodowac wady, a wiadomo - nie wszyscy planuja i jakos zdrowe dzieci rodza. Tak wiec schiza mi przeszla i zyje normalnie nie zastanawiajac sie czy moge pic piwko po owu czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:43 Ale fajnie ze Givanita zaciazyla!!!! Gdzie ja moge znalezc???? I Ineze w ciazy. No no, to do kompletu jeszcze Ty Chrumpsie, Yskyerka i Ane (ze starej koczkodanowej gwardii oczywiscie, bo razem z Wami musza zaciazyc dziewczeta pocianowe Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:46 Z Giovanita mam kontakt mailowy. Napisz do niej - na pewno sie ucieszy. Pisala, ze nie ma wyjscia na forum w pracy, a w domu jakies klopoty z netem. Maile odbiera. Co do mnie to sie "pochwale" - wyszly mi bakterie w wymazie. Tak wiec antybiotyk niechybnie mnie czeka. A dzis moj 1dc z atrakcjami ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:48 No to napisze do niej Chrumpsiku, to juz cos jak wiesz ze masz bakterie, jakis krok do przodu. Mignelo mi gdzies ze motywujesz Ane do jakis konstruktywnych dzialan. To dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:52 A Monias urodzila Magde Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:45 wiecie co tym sie nie ma co przejmowac czy sie napic piwka czy nie ja rok temu a dokladnie jutro bedzie rok obronilam sie i zanim pojechalam na obrone zrobilam test wyszedl negatywny wiec smialo oblewalam dyplomik a na 2 dzien i tak @ sie nie pojawila a teraz mam amelcie) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:47 To wlasnie o to chodzi, ze alkoholikom rodza sie "zdrwoe" dzieci a normalnemuu czlowiekowi nie. Az tak nie schizuje zeby jednego piwa nie wypic, ale u nas jak sie impreza rozkreci to na jednym sie nie skonczy, towarzystwo rozbawione bardzo co piatek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:52 ))))) No ale raz sie nawet nabzdryngolic jesli sie nie wie o ciazy nie powinno zaszkodzic. Oczywiscie nie mozna naduzywac alkohlolu w ciazy! Natomiast przesadzanie, ze jestem po owu i nie moge sei napic pol szklanki piwa to przesada. Naturalne piwo na pewno jest zdrowsze niz np. fanta, coca-cola czy inne chemiczne swinstwo )) No ale kazdy ma swoj rozum. Moze to i lepiej dla niektorych, ze sie pilnuja? Jakby mialay sie zamaratwiac potem... Natomiast ja jakbym miala patrzec na starania to rok juz bym sobie musiala odmawiac roznych rzeczy - a ciazy jak nie bylo tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 16:56 Jak mi nie wyjdzie za 2- miesiace to tez przestane zwracac uwage na wszytski. W 1 cyklu nie chcialam jesc sushi bo mowia, ze nie wolno, ale wyrzymac nie moglam, wiec wcinam az mi sie uszy trzesa. Reszta schizy tez pewnie pomalu pusci. )) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 17:14 Ech spuścić was z oka na pół dnia to ma się 150 postów w plecy) lecę czytać powiem Wam tylko, że byłąm dziś u endokrynologa z Mikim i wydaje się, że pomomo mojej niedoczynności u niego wszytko ok, jeżeli jeszcze poziom jego hormonów wyjdzie w porządku to nie mamy się czym martwić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 17:18 Megi mialas niedoczynnosc przed ciaza czy w ciazy problemy sie zaczely? Pytam bo sama mam, ta po nadczynnosci, po wzieciu jodu. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 17:45 Nie wiem od kiedy mam ale wyszła na jaw w 28 tygodniu ciąży i bałam się, czy Mikiemu nie zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 18:02 To super, ze z Mikim wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Hura! 30.06.06, 17:15 Giovanitka w ciz!! Ciekawe czy to hsg jej pomgło czy po prostu w końcu sie doczekała. Ale cieszę się bo ja już jakoś nie wierzę że mi się uda, przynajmniej tak normalnie. A tu takie wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Hura! 30.06.06, 17:19 Ane kochana, caly czas Ci powtarzam ze sie na pewno uda A przyklad Giovanity i Ineze tylko to potwierdza. Takze glowa do gory a zle mysli precz Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Hura! 30.06.06, 17:23 Dobrze że przeszło Ci twardnienie brzucha, bo już się trochę martwiłam Tak na prawdę to ja jestem teraz na etapie że bez ciązy i dziecka mi dobrze. Ale wiesz jak to ze mną bywa - potrafię mieć niezłą huśtawkę nastrojów Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Hura! 30.06.06, 17:20 Ane co sie nie uda?! Giovanita byla po HSG i na CLO. To, ze sie nie udaje naturalnie nie zanczy, ze zaraz jakies hocki klocki trzeba odstawiac i nie wiadomo co? Moze Ane tylko jakies hormony typu prolaktyna wyregulowac, albo wlasnie dostaneisz CLO czy Cie przebadaja czy nie masz jakichs bakterii etc. Czasem naprawde wystarczy "glupota" nie wymagajaca wiekszych interwencji, by przeszkoda minela. Trzeba do tego tylko rozsadnego gina! Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Hura! 30.06.06, 17:20 Poza tym widac ze u Giovanity pomogla opieka konkretnego, dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Hura! 30.06.06, 17:25 dobra dobra już nie krzyczcie - w przyszłym tygodniu znowu się wybiorę -tym razem do katowic. No i już nawet dziś pamiętałam o mierzeniu tempki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Hura! 30.06.06, 18:17 Chrumsik, Fantaisie - ale wam współczujję tych dodatkowych atrakcji... OK - uciekam na mecz!! -- na działce mamy różne zwierzątka Są tacy, co nigdy nie mieli nadziei, i tacy, co wiecznie ją tracą Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Hura! 30.06.06, 18:48 Hmmmm wlaczylam TV a tu zadnego meczu nie ma... Pewnie oszczedzaja i pokaza dopiero Wlochy-Ukraina A czy ktos zna etymologie slowa Wlochy? Dlaczego po polsku Wlochy to Wlochy? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Zaginione 30.06.06, 18:51 Tak sobie skojarzylam, ze ostatnio nie odzywala sie Agan - nie wiecie co z nia? Cytrus zadko zaglada - mam nadzieje, ze juz jej niedlugo mdlosci przejda. Jutki prawie w ogole niet... Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Zaginione 30.06.06, 19:23 Dziewczyny ja juz wiem czemu Wy tak ta pilke nozna ogladacie, haha, ale sie usmialam, zaraz Wam wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Sms od Hortiki 30.06.06, 19:25 "Ja niestety nadal nie wiem kto w brzuchu siedzi. Dzis trafiłam do szpitala prosto z gabinetu gina-szyjka się samowolnie skróciła do 0,5cm- łajza jedna! Teraz mnie nasączaja kroplówą brrr. Mam nadzieję, ze Maluch zaczeka..." Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:29 widze ze nie tylko ja dostalam esa od Hortiki, moj troszki inny wiec go wam zacytuje: "ja niestety wyladowalam dzis w szpitalu - wredna szyjka.. wiec sobie leze pod kroplowai dodatkowo nakluwaja mnie od tylu... ale wierze ze wszystko bedzie dobrze i maluch poczeka jeszcze kilka tyg. steskniona za wami Hortika" dziewczynki trzeba trzymac kciuki, a te ktore nadal w boga wierza niech sie za Hortike i male Horticzatko pomodla... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:30 no i karne, mam nadzieje ze jednak niemcy wygraja!! wkoncu tam tylu polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:30 Łomatko...biedna Hortika.Oby wszystko było dobrze.Na kiedy ma termin????sierpień, czy dobrze pamiętam...?Niech małe jeszcze zaczeka... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Marudko 30.06.06, 19:33 a kto gra? Ja tez trzymam kciuki za Niemcow ze wzg. na rodakow tam grajacych A o Klose itd. wszyscy np. tu w tv mowia Polacy Widac, ze zdolnych u nas nie brakuje... Tylko cos nie tak jest z jakoscia trenerow i selekcjonerow... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:34 ...o kurza stopka...Horticzka trzymaj sie dzielnie, ponasaczaja Cie i bedzie dobrze, ja wierze ze Małe zaczeka spojnie na swoj termin. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:36 U Hortiki 33tc... A co do Klose: on sie za Polaka nie uważa! i bardzo pilnuje, żeby go ktos o to nie posadził! I ja kibicuje Argentynie! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:39 he he ja co prawda podczas meczu Polska-Niemcy wyzywalam ich od zdrajcow Ale pilka sie kompletnie nie interesuje. Nie wiedzialam nawet, ze w reprezentacji Niemiec jest 3 zawodnikow o polskich korzeniach - tzn. dla mnie Polakow jesli urodzili sie w Polsce i tu przez kilka lat wychowywali. W kazdym badz razie makaroniarzom nie kibiucje ani zabojadom ;D Prosze wybaczyc jesli ranie czyjes uczucia Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:41 nosz k............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:37 no tak baby mecz ogladaja a ja siedze i czekam na M az wroci z pracy i chce do mojej coreczki!!!!!juz sie tak za nia steskniłam a ona przez telefon sie pyta psyjedzies do mnie? a ja bym w odrzutowiec wsiadła gdybym tylko mogła.....pewnie jak zajedziemy bedzie juz spała nie pewnie a na 100%, Boszzz jak ja za nia tesknie.......obłednie..... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Sms od Hortiki 30.06.06, 19:41 czy ja dobrze zrozumialam po wlosku????? Niemcy sa w finale???? Wyeliminowali Argentyne? Onet mi nie chce pokazac wyniku... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Wygrali!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 19:45 nosz normalnie prawie nasi wygrali PP Niemcy skopali argentynie tylki w karnych. bebelek o kibicowanie Argentynie bym cie nie posadzala Antusia usciskaj malego diabelka ode mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Hortika 30.06.06, 19:50 Dziewczyny na kiedy w koncu Hortika ma termin? Przesylka mundialowa juz poszla, mam nadzieje, ze do wszytskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: Wygrali!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 19:51 hmmm no cóż, babelku ja też byłam za argentyną ( ale po tym jak zachowali się na koniec meczu - uważam że chyba słusznie że niemcy wygrali Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 :) 30.06.06, 19:52 szok, dlaczego ta Wasza płodność nie w tę stronę idzie co trzeba ja się pytam? Nie wiem od czego zacząć Tatanko- jeśli zaproszenie aktualne to bardzo chętnie spotkam się z Tobą, Marudką i Fantaisie i Waszymi przystojniakami w sobotę za tydzień... Fantaisie, skąd Ty masz tyle siły na to sprzątanie? Mnie to osłabia ) Przykro mi z powodu @ Twojej i Chrumpsowe, mam nadzieję, ze Jaania nie dołączy do tego szacownego grona Megi, tak własnie nasze planowanie remontu wygląda- jak u "sąsiadów" mam nadzieję, ze efekt będzie inny nieco Tycjo, dobrze, ze optymizm wrócił, tak trzymać, bo wszystko będzie dobrze! I na razie więcej nie pamiętam . A Balbinko, no co za głupoty opowiadasz???? Babcię z siebie już robisz? Przeciez po 40tce dopiero życie się zaczyna Tatanko pytałaś co to za kwiatki te moję- no więc te fioletowe to... czosnek ozdobny ) a te białe z fioletowymi środkami to różanecznik, ale nazwy odmiany nie pamiętam. Teraz mom kwiatom grozi zadeptanie przez majchrow Ale co tam, zadbam o swój ogród po tej całej zadymie. A co u Abie? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Wygrali!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 19:52 ...ha spakowałam nas i wiecie co znalazlam na półeczce ? nie uwierzycie przewodnik obudź w sobie dziki seks ha ha , no to teraz wiem dlaczego Ci nasi sasiedzi mieli taki czad ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Wygrali!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 19:56 Olcia do mnie nic nie doszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:03 Ale jestem świnia, bez serca kazałam P. jechać na zakupy!!! i bidulek meczu nie oglądał Antuś, wyściskaj ode mnie diablątko)) I podziel się wiedzą książkową o..... Jutka, ja sama nie wiem skąd mam tyle siły ale kuchnia na finiszu, już tylko ostatnia łazienka i jeden pokój... Mam nadzieję, że Horticzątko jeszcze spokojnie posiedzi!!! I więcej nie pamiętam, spadam, buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:05 Ja też byłam za Argentyną... Ale co tam - Klose i Podolski to w końcu Polacy.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:05 Ja też nie mam nic na krzynce.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:06 aaa - któraś z was pytała o wklejanie zdjęć..-chyba ty Olciu. chodzi ci o aktywny adres czy o zdjęcia wyświetlone pod tekstem? Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:10 Chodzi o to zebym nie musiala wysylac tylko mogla dla Was wkliec na forum. Tazke chyba o takie pod tekstem. A maile mis ie wszystkie od Was wrocily bo to za duzy zalacznik jest ale to filmik i nie moge zmiejszyc, Mozna to ajkso tez wkleic, tylko nie wiem czy pypada cos takiego na forum publicznych wklejac. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:12 Olciu - są wątki na których jest możliwość wklejania zdjęć - uaktywnia się wtedy takie inne okienko którego tutaj nie ma ( więc pozostaje ci wklejanie w ten sposób co moja sygnaturka - czyli aktywny link do zdjęcia. wejdź na stronę www.imageshack.us i tam przeglądasz zdjęcia a później klikasz na "host it" Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:15 oj - nieaktywny adres mi się wkleił: www.imageshack.us/ Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:17 A filmiku nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:18 hmmm - na tej stronce nie ale może jest jakaś do wklejania filmów.. nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:21 Szkoda kurka, jakby ktoras chciala to prosze podac inny email, niegazetowy. Polecma wszystkim a szczegolnie tym, ktore mecze bardzo lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:22 ok - już ci wysyłam mój adres na priva Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:26 OK, juz poszlo, tylko z innego niz gazetowy. Mam nadzieje, ze dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:14 np na wątku którym Keri wkleja zdjęcia Kubusia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=40392849&a=44237468 Jak klikniesz na "odpowiedz" to masz trochę inne okienko niż u nas na wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:18 Ano zgadza sie, szkoda, ze mu tak nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Wygrali!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 20:05 Jeszcze raz poszlo, tylko kurde chyab za duze i dlatego nie chce dojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:06 Aaa, ja też nic nie mam(( i byłam za Argentyną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:24 Test: img529.imageshack.us/img529/4228/zdjeciaa0163jc.jpg Tylko sie nie smiejcie ze mnie, on tam sam wlazi, tylko go przypielam tak dla fun. On tak moze dlugo lezec i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:26 hehehehehe dobre!!!! DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:32 Erga doszlo?? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:32 jeszcze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:37 ok - doszło. ściągam właśnie i zaraz oglądnę Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:38 łomatko!!! genialne!!!!!!!! A ta muzyczka mnie rozwaliła na cycki ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:41 To przyznaj sie ile razy ogladalas? Ja juz chyba z 8, haha ) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:41 Fantaisie ty gerzerze energii, w kompleksy mnie wpędzasz)) Jak kiedyś będziesz nas odwiedzać to proszę o informację tydzień wcześniej, żebym zdążyła wypastować nasze 48m2)) jak Miki zacznie raczkować to będzie froterował)) A odwiedzin Kici Ci nie zazdroszczę, ech chyba nie miałabym tyle cierpliwości co Wy do takiej "damulki";P Jaania trzymam kciuki zaciśnięte za testowanie jutrzejsze!!! Jutka ja zawsze podziwiam u "sąsiadów" ten stoicki spokój wobec tych katastrof budowlanych) pod tym względem są dla mnie niedoścignionym wzorem! Balbinko przyłączam się do chóru kobiet: po 35 koniec??? No gdyby tak było to ja zostałabym starą panną bo mój M. urodził się gdy mama miała 41 lat Biedna Hortika, mam nadzieję, że maleństwo poczeka jeszcze te kilka tygodni!! Będę się modlić. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 20:57 No i mecz sie rozpoczal... Ja trzymam kciuki za Ukraine! A co Pisalam o lyzkach z ceramiki. Fajne ma Boleslawiec wstawie linka - taka lyzka cermaiczna sluzaca jako podklad na ufajdane lychy od mieszania zarelka to ta, ktra swobodnie sobie lezy : www.muratordom.pl/6955_11564.htm Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:05 No i strzelili... Nikomu juz nie kibucuje Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:14 hej melduje sie na nowym watku i MELDUJE, ZE NIE MAM NIC OD OLCI!!! A kot czader! No i wygrali, nie ze im jakos strasznie kibicowalam, ale emocji nakoniec dostarczyli niemalo. Powiem otwarcie: poza tym, z enie lubie pilki wloskiej, to zaraz potem nie lubie argentynskiej (Jesuu, Bebell pewnie mnie juz dodala do "nieprzyjaciol" w rubryczce MOJE FORUM) Teraz kibicuje ...no jak myslicie sciski wieczorne Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:18 abie musisz mi podac inny adres, bo na gazetowy email jest to za duze Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:19 a może i ja bym cos dostała na maila...? Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Jezeli ktos chce dostac filmik to... 30.06.06, 21:21 prosze podac inny email adres niz gazetowy. Gazetowy mail ma za mala pojemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Jezeli ktos chce dostac filmik to... 30.06.06, 21:29 poszlo ) milego ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:06 Pojedzie sobie człowek na podyplomówę...posłucha strasznego nudzenia...wypisze długopis...a tu 200 w plecy)))O nowym wątku nawet nie wspominam!!! Monia, a może tej kitce tak niby wczesniej juz mimochodem rzuc,ze mieliscie wybijanie robaków....nie wiem jak tosie fachowo nazywa...i wolicie na dworze posiedziec...bo świeże powietrze.....I naszykuj jej jakies swetry czy kubraczki...hihi albo miejsce przy grilku..będzie jej cieplej)) Oj te małpy zawsze przyłażą stadami((( Biedni ci Argentyńczycy(((( Szwabole im najpierw bramkarza załatwili, a potem te karne....mąż jeszcze przezywa.... Chrumpsowa..ten cykl Krepsa...obrzydliwy do wkucia...pamiętam brrrrr Lece czytac dalej...i proszę na mnie nie krzyczeć...jak patrzę na te wszystkie młode mamusie, albo juz podwójne mamusie...to mi żal,ze najlepsze lata poszły w siną dal....A Lece czytac , co tam na nowym wąteczku nastukałyście... O....męzus krzyczy ,ze gol dla Włochów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:33 czesc! cholender, a ja sie cieszyłam, ze dzi mało napisałyści. zaskoczył mnie nowy wątek. Jeszcze nie przeczytałam, ale napisze juz coś bo mnie Marudka zamorduje, ze się nie meldowałam))))) Balbinusiu!!!!!!!! Ja bede twarda i bede ciągle i nieustannie ci pisac jedno: doczekasz sie swojego berbecia!!! słyszysz???????? Jedna tylko jest zasada: wyluzuj!!!!!! udawajk ze sie nie starasz o dziecine, bo blokujesz swoj umysł! Wszystkim dzisiejszym zalanym daję CMOOOOK! i podpaske i majtki na zmianę(( A Fantaisie)) hahahah! ta Kitka czy Kicia czy cóś))))) ale jaja , podoba mi sie pomysł z malowaniem trawnika na zielono. Bardzo mnie ciekawi jak sie zakonczy to MIŁE spotkanko)) Kurde! muszę sie wam pochwalić, ze po raz pierwszy w zyciu robiłam Łazanki, uwielbiam te w wykonaniu mojej rodzicielki ( która ma nota bene dzis imieniny) ale te co zrobiłam smakowały mi jeszcze bardziej... ale się cieszyłam jak głupi do sera)) mniam mniam! a po obiadku na deser zjadłam prawdziwe z lasu jagody z poziomkami. Pan jak sie dowiedział, ze ja w 9 miechu jestem to poł słoiczka dosypał więcej niz chciuałam- dla maluszka- na zdrowie))) ale to było miłe))) i juz miałam dobry humorek cały dzionek. o! i pogoda była taka jaka lubię- wiaterek))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:35 no nie! jak pisze to sprawdzam i tych literówek i uciętych ostatnich liter nie ma co jest???? samo zjada po wysłaniu(( Ola? co to za filmik jest? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:54 Tysiu, ja do konca wrzesnia nie musze udawać,ze sie nie staram..bo sie nie staram...Biore ten okropny danazol.Na szczęscie jak dotąd nie mam zawrotów głowy ani mdłości, cera też znakomita...gorzej z wagą....mam juz sporo do przodu...Nic to , trzeba znieść... Dzis kumpela z podyplomówy przyniosła mi namiary na nowego gina...Poczekam jeszcze kilka miechów, zanim zdecyduję się do niego jechać....Tylko czasami dopadaja mnie takie straszne mysli..potem jakoś to w sobie duszę...do nastepnego razu.... Kochana,bardzo dobrze,ze wyluzowałas sie ..i pyszniutkich owoców lasu podjadłaś!!! Marudziu, przepraszam,ze dotykam tej bolącej struny, ale kiedy miałas ten zabieg??? Nie miałas od tego czasu żadnego krwawienia ani plamienia??? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 22:07 Bebelku, jak..pyszczek Łasiczka sie czuje?????????? I wiesz....to chyba przez ten niedobór misiaczków...pamietam,ze mówiłas iz tylko dwa dostała, bo wyszły....Co marudzia, mam rację???? Melbuś Kuba w domku, czy juz gdzies wakacjuje??? Ant, gdzie była ta ksiązeczka...w samochodzie ???Znajomi zostawili kiedys za szyba kamasutrę i zapomnieli o niej na długi czas......alez bylo ich zdziwienie, gdy rodzinka sie zaczeła przyglądać, co tam nadobna panienka (jeszcze) wozi w samochodziku))) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:43 Jutro planujemy nalot na arkadię, kogo mogę wypatrywać?) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 21:46 Hortika? 33 tydzień? ja tez w 32 byłam ze skróconą szyjka- bedzie dobrze))) tylko tydzień będzie musiała biedulka wysiedzieć. ja teraz skacze , łze i szyjka się trzyma ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Laski! 30.06.06, 21:49 melduje sie na nowym wątku, dziękuje za wszystkie foty które przesłałyście i za maila od ane. Dzisiaj mam hyba dobry dzień, pisalam egz i chyab uda mi sie go zaliczyć w 1 terminie, bo napisałam na 4 pytania z 5 możliwych, a prawie wszystko ściągnęłam, trochę umiałam ale nie chciało mi sie myśleć więc nie przemęczałam się i korzystałm z okazji dowiedziałam sie też że jutro prawdopodobnie nie bede musiała pisac egz, który zdawałm juztyle razy!, ale narazie nie zapeszam, napisze Wam jutro a póki co trzymajcie kciuki za mnie! nio i najwazniejsze wyjeżdżamy jutro nad nasze morko juz nie moge sie doczekać! jedziemy tylko na kilka dni, ale narobię dużo fotek i Wam roześle. Ah no i mój P. zamówił mi dziś testy owulacyjne u Ewy, ciekawe czy na mnie zadziałają? Bebelku a dostanę tez fotki Tadzika w brzuszku? Laski zmykam nadrabiać! narka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 22:01 Feromonko, zatem juz niedługo koniec???To fajowo!!! I zapowiadają ci sie wiórowe dni)))) Fantaise...powiedz tylko ile masz tych pokoi i łazienek...o korytarzach i holach nawet nie śmiem mówić)))bo o ile pamietam kuchnia ma chyba ponad 30 metrów tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 22:05 Taak balbinko jeszcze te 2 egz i po sesji, czeka mnie jeszcze dokończenie pracy mgr bo oststnio sobie odpuściłam jednak, ale mam czas bo obrona dopiero na jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita Dawno mnie tu nie było 30.06.06, 21:50 ale jest tak jak napisała chrumpsowa, w 19 cyklu starań, w 1 cyklu po HSG i 1 cyklu z CLO zobaczyłam dwie kreski na teście. Wczoraj Dziś rano jak się obudziłam byłam przekonana że tamto wszystko mi się przyśniło... Odebrałam jednak wczorajsze wyniki bety i wynik 86,5 jednostek. A na dodatek wiem dokładnie kiedy poczęliśmy malucha - 16 czerwca. Byłam i jestem nadal zaskoczona. Po pierwsze dlatego, że testy owu kupione w aptece wykazały owu 8dc (termometr też wykazał w 12dc że jest już po owulacji). A bzykanko było dopiero 14dc bo nic się nie składało by było wcześniej )) Po drugie nie miałam żadnych potencjalnych objawów. A przynajmniej nie było tych opisywanych na stronach internetowych... Jedyne podejrzenie padło na piersi, które bolały inaczej - były tkliwe ale nie bolały tak mocno i najbardziej bolała brodawka. No i nie przestawały boleć mimo zbliżającego się terminu @. I śluzu całkowicie brak. I jeszcze jedno - moje przypuszczenia, że coś jest nie tak zaczęły się kiedy nie przyszła @ po owulacji wyznaczonej przez testy. Zawsze mam (miałam) @ 14 dni po owu... a tym razem nie przyszła. Więc zaczęłam podjerzewać, że coś było nie tak z tą owulacją wyznaczoną przez testy owu... No a zakończyło się tak, że mam te swoje wystaranie kreseczki. We wtorek idę do mojego lekarza. Mówił bym przyszła po wakacjach, bo wakacje to nalepszy czas na robienie dzieci. Ciekawa jestem reakcji. Bo minął miesiąc od ostatniej wizyty a wakacje nie zaczęły się na dobre. Dziękuję dziewczynki za miłe słowa i gratulację. Wysyłam Wam masę fluidków (mogę to zrobić uroczyście, bo robię to po raz pierwszy )) ) ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************* łapcie i ładujcie do kieszonek, przydadzą się ))) I jak zawsze trzymam za każdą z Was kciuki. I jest to niesamowite, ale skoczę poczytać marcowe mamy ))))))) (i sama w to nie wierzę )))))))))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Dawno mnie tu nie było 30.06.06, 21:56 Giovanita, my się jeszcze nie znamy, ale z całego serca gratuluję Ci tych upragnionych dwóch kresek na teście!!! Niech maleństwo rośnie zdrowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Dawno mnie tu nie było 30.06.06, 21:57 Giovanitko porcja swiezych fluidkow ciazowych na pewno sie przyda! Niech zarazaja )))))))))) Jeszcze raz gratuluje!!!!! Oczywiscie zycze spokojnej ciazy, bezbolesnego porodu i zdrowego dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Dawno mnie tu nie było 30.06.06, 21:58 Giovanitko!!!!!! Ogromne gratulacje!!!! niech ta ciąża minie ci spokojnie i za 8 miechów pojawi sie mała ,tak wyczekiwana kruszynka))) Buziaki i ściski))) Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Dawno mnie tu nie było 30.06.06, 22:03 Giovanitko ja również z calego serduszka gratuluję, ściskam i chowam fluidki do kieszonki - przydadzą sie na ten cykl, bo pierwszy raz bede też używac testów ovu. Mam nadzieję, ze w końcu sie uda, bo pierwszy raz jak myślelismy o dzieciątku to ustaliliśmu termin starań na lipiec, w koncu zaczęliśmy wczesniej, ale nie wyszło więc czekamy co z tego będzie... dziś 5dc Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:00 przestańcie twierdzic, że Klose to Polak on sam się wypiera! no, to co mu bedziemy tą polskośc wpierac w brzuch!! nosz litosci! A Argentyne uwielbiamy z W namiętnie i szczerze mówiąc to się chłopaki słusznie wkurzyli bo ten sędzia do dooopy był( ale to nie piewrsze mistrzostwa, gdzie się gospodarzom drukuje(( a w Argentynie to ja bym mieszkac chciała i może jeszcze sie kiedys tam przeprowadzimy- cały czas kominuję jak i pewien pomysł jest! Abie- nic się nie stresuj) jeszcze nic nie zaznaczyłam w Moim Forum) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:08 He he no tak Klose ma takie niepolskie nazwisko to sie moze wypierac Podolski i Borowski (czy dobrze pamietam) to juz niezbyt moga sie wyprzec Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:13 A mnie az trzęsie jakby to mu ujmy dawało...Dla mnie jest to tylko zlepek jakis tam bicepsów i ....brak mi słów...@#$%()*&^%!!!!WRRRRRRRRRDupek...gdy bedzie im niepotrzebny ,szybko o nim zapomną..gad.od dzisiaj bede o nim mówić kibel...albo wychodek...oba pasują. bebelku...z czwórka dzieci...jak dasz rade wyjechać????))) I jeszcze raz prosze o te reklamkę)) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:16 Giovanito, gratulacje Poczułam w sobie moc i postanowiłam zapisac się może na planowane HSG, ale piatkowy wieczór to nie najlepsza pora na dzwonienie po szpitalach;P Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:18 Kurka wodna makaroniarze wygrywaja znow mi beda trabic przez godzine... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:25 Zacznij od poniedziałku....Melbuniu))Brawo!!! Bebelku, jesteśmy z męzusiem zakochani w waszej córuni!!!A zdjęcie z mleczami w tle...rewelacja!!!Boże jakei ma wspaniałe oczeta...normalnie sama słodycz...Tylko sobie w ramki oprawic!!! No i podobna do mamusi ...oj bardzo)) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Fantazyjny męzu!!! 30.06.06, 22:30 Ja cie bardzo proszę...dla dobra was wszystkich zwiąż tego pracusia, zaknebluj (szkoda gardła)..i przyklej do kanapy albo lepiej do krzesła przy kompie...Niech sobie kobita wypocznie..... Moim zdaniem gdzies utkneła pomiedzy kuchennym szafkami...moze ja znajdziesz pod zlewem...albo za lodówką...a może przy kominie jak jakies kratki wacikiem szoruje...no nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Laski, ja Was proszę... 30.06.06, 22:34 Po pierwsze to gratulacje dla Govanity, tez sie nie znamy ale co tam, sle duze buziaki i trzymam kciuki za spokojne pozostale 8 cm-cy, latwy porod i zdrowego dzidziusia. Filmik jess o chlopakach, ktorzy graja w noge i jednemu cos ze spodenek dynda. Zapyajcie sie Melby i Agi. A ja sie tak glupio zapytam, tylko sie nie smiejscie bo ja nowa w tym jestem, co to HSG i CLO. Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Jejku ...... 30.06.06, 22:48 witam i mozna sie podlamac prawie 2 watki w plecy ;/ Jutro mam zaliczenia na uczelni. I rozbita jestem... Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za Wasze kotki i pieski na skrzynce ) Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Jejku ...... 30.06.06, 22:50 A gdzie fotki od Bebell czuję się odsunięta na boczny tor Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Jejku ...... 30.06.06, 23:07 Mam nadzieję,ze Horticzątko jeszcze sobie w brzuszku posiedzi... Ciekawe co z Anialm????????? A fantazyjny chyba moje posty omija((((((((( A tak go lubiłam((( Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Jejku ...... 30.06.06, 23:10 Melbus jakos małomówna jesteś....chyba cie doktorat wykończył...Jak nauka na egzaminek??? Tatanka pewnie jeszcze imprezuje...a domek bedzie miała cudowny)) Fantaise, dałabys rade z tym malowaniem, ale zostaw sobie na inny dzień)) Najgorzej będzie z sufitem(( Megi chyba ma wprawe o ile pamiętam zeszłego roku malowała chyba przedpokój...A ty zajmiesz sie Mikim))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Jejku ...... 30.06.06, 23:13 Melbus- nie denerwuj sie !! cos się zacięło( zaraz wyślę) Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Giovanita ;)) 30.06.06, 22:53 Nie znamy sie, ale ogromnie sie ciesze razem z Toba i lapie fluidki..... Bedziesz miala swoje upragnione malenstwo za kilka miesiecy na zewnatrz brzuszka. A teraz same nowe doznania ) Skoro mowisz, ze wakacje sprzyjaja na dzieci, wiec mam cichutka nadzieje, ze po wizycie na usg w pn. i u ginki z hormonkami wreszcie stanie sie cud.... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: :( 30.06.06, 23:01 Jesli chodzi o moje i młodego plany wyjazdowe-dopiero się krystalizują...kto wie, co z tego wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Jejku ...... 30.06.06, 23:04 Olcia..juz mówię..clo...jest to lek znacznie zwiekszający szanse na zajscie w ciązę..zwieksza sie liczba pęcherzyków...u wielu kobiet dopiero ten lek wywoluje owu... Hsg, to badanie drożnosci jajowodów.... I nie wstydź sie tylko pytaj..specjalistka jest erguś...i jak mi sie wydaje chrumpsik)) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Jejku ...... 30.06.06, 23:13 Dzieki serdeczne Balbinko za uswiadomienie. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Jejku ...... 30.06.06, 23:22 Ale halasuja i to pod moim oknem!!! Mam ochote strzelac z mopa jak Adas w Dniu Swira! Kuz... Clo to clostilbegyt pobudza do wzrostu pecherzyki Grafaa. A z forum bociana: Lek podawany w celu wywołania lub zwiększenia produkcji komórek rozrodczych zarówno kobiet i mężczyzn. Kobiety przyjmują go od 5 do 9 dnia cyklu w dawkach od 0,5 do 2 tabletek dziennie. Wielkość dawki zależy od reakcji organizmu na podawany lek. Jego stosowanie wymaga kontroli przed 5 dniem kolejnego cyklu za pomocą USG. Badanie to ma wykluczyć istnienie na jajnikach torbieli, powstałych na skutek stymulacji Clostilbegytem. W sytuacji, gdy stwierdzono, że takie torbiele powstały, NIE WOLNO przyjmować Clostilbegytu w następnym cyklu i konieczna jest farmakologiczna likwidacja torbieli. W leczeniu tym można stosować Duphaston. Mężczyźni przyjmują Clostilbegyt przez okres minimum 2 miesięcy w celu zwiększenia ilości lub poprawy żywotności plemników. HSG to badanie droznosci jajowodow - wpuszcza sie kontrast i bada czy sa drozne. Wiecej tu: Histerosalpingografia U kobiety jako pierwsze wykonuje się badania oceniające budowę narządów płciowych wraz z oceną drożności jajowodów. Służy do tego histerosalpingografia (HSG). Polega ona na podaniu pod ciśnieniem przez kanał szyjki macicy kontrastu (środka cieniującego) do macicy i jajowodów oraz jednoczesnym wykonywaniu zdjęć rentgenowskich w poszczególnych etapach badania. Wykonuje się je po zakończeniu krwawienia miesiączkowego, przed owulacją. Jest to bezpieczna metoda diagnostyczna pozwalająca na ocenę budowy macicy (kształt, wielkość) i wykrycie wad wrodzonych, zrostów wewnątrzmacicznych, polipów czy mięśniaków podśluzówkowych, jak również ocenę drożności jajowodów oraz istnienia zrostów okołojajowodowych i okołojajnikowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 23:20 No, foty powinny juz byc u wszytskich) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 23:24 Bebell dzieki za zdjecia. Tosia normalnie - cud miod malina )) Sliczna A Ty wygladasz wspaniale No i Tadzik jaki slodki Mozna na takim usg normalnie twarzyczke zobaczyc )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 23:28 Ja nie dostałam mogę prosić o fotki ślicznej Tosi? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 30.06.06, 23:34 Idę spać...dobranoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 00:00 Tośka jest slicznaPrześlicznai rzeczywiscie, podobienstwo do mamci widać,ale...cały tatuś;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 00:59 Balbinko Słońce mój mąż Cię nie omija)) słowo)) tylko w domku nie ma laptopika(nakaz zostawiania w pracy) a do mojego nie mógł podejść, gdyż został zagoniony do prania dywanu(duuużego), okropnie jęczał, stękał, ale uprał powiedział, że jestem nawiedzona, jak zobaczył mnie z maleńką szmatką czyszczącą brudownikPP i stwierdził, że nasze szczęście polega że nie jestem zawodową sprzątaczką gdyż na pewno na chleb bym nie zarobiłaP Bebelku, Tosia to cały W., ja nie wiem, gdzie dziewczyny widzą podobieństwo do Ciebie... a siusiak))))))) Giovanitko, bardzo ale to bardzo Ci gratuluję))) i łapię fluidki!!! Olcia, puszczę Ci mój adres i też poproszę filmik.... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 01:06 No tak, jak ja przychodzę to już nikogo nie ma(( a ja dopiero skończyłam....ale zrobiłam wszystko!!! strasznie się umęczyłam z łazienką na dole, ale jest już taka śliczna)) Nie będę gadać sama do siebie, po prostu pójdę spać.... Megi, niestety jutro nie obstawiam Arkadii, gdyż muszę póść na bazarek i nabyć warzywka i jakieś owoce(zamierzam dla Kitki upiec "Fale Dunaju"), i chcemy pojechać na cmentarz do P. mamy. No a potem szał imprezka)) na pewno zdam relację Tycja, bardzo się cieszę, że jesteś w pogodnym nastroju)) brawo!!!! Spokojnej nocki papa Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Sobota 01.07.06, 03:34 Bebell dzieki za zdjecia, Tosica boska, takie okragle slepka maa i w tych slepech widac, ze z niej maly "aparat" jest. A filmik wszystkim, ktore wyslaly inny email adres wysle w poniedzialek bo mam go na kompie w pracy. To milej nocki i witam sobotnio bo Wy za pare godzin wstajecie Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Sobota 01.07.06, 09:08 Ja juz wstalam a tu nikogo??? Fantaisie jestes naprawde dzielna Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Sobota 01.07.06, 09:20 Ja tez juz wstalam!!! Pieke ciasto i sprzatam domek, bo zaraz jedziemy do wrocka. Bebell - Tosiczka śliczna Co do Argentyny, to popis dal niestety sedzia i juz go bardz nie lubie. Moim zdaniem niemcom nie należy sie ten awans!!!! Fantaisie - zapraszam do mnie. Przyda mi sie pomoc w sprzataniu, bo za tydzien gosci mam i trzeba domek przewrócić do góry nogami. Jak masz ochote to zapraszam !!!! Horticzko trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze!!! Giovanito - gratulacje i zlapalam wszystkie fluidki Oby cos pomoglo, bo testowanko za 5 dni, a ja nic nie czuje. No moze troszke brzuszek ciągnie, ale sama nie wiem. Nie mysle i nie nakrecam sie..... Jaaniu jak tam u Ciebie?? Marudka który to dc u ciebie?? Buziaki duze!!!! Uciekam, bo jeszcze duzo roboty przede mna!!! Milego weekendu i slodkiego odpoczynku. Ps. Fantaisie dużo cierpliwości z Kitką i notuj wszystko to jutro pośmiejemy sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Sobota 01.07.06, 11:38 Nie dowierzam wlasnym oczom Zero wpisow od rana )))) Jaania co u Ciebie? Ma ktos wiesci od Hortki, co u Anilm? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Sobota 01.07.06, 11:40 Witam w sobotę) Fantaisie-plis!! daj przepis na Fale Dunaju!!! jadłam kiedys gdzieś w dzieciństwie, pamiętam, ze mi baaardzo smakowało, a przepisu nie mam( zlituj się i podrzuc) Tatanko- absolutnie się z Tobą zgadzam, jeśli chodzi o tego sedziego( ten mecz był ustawiony( spadam, bo mamy dziś wieeelkie lepienie pierogów z jagodami)) kasia ps. komplementów Tośce nie przekażę, bo zachowuje się ona ostatnio paskudnie((ale bardzo mnie one cieszą) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Sobota 01.07.06, 12:03 witam z rana))) Znowu śniadanko było w towarzystwie Krzysia Ibisza))) na Polsacie 2)) Kobita miała tylko jedna kopertę a on jej wcisnął kitka, ze tam jest marnie.... i w ten sposób straciła 30.000 ech..... zaraz idziemy na miacho, i juz sie cieszę, ze przez najblizsze 3 dni nie bede nic gotowac na obiad)) Dzis mam wczorajsze łazanki Jutro idziemy do tesciów a na poniedziałek mamy zawsze kluseczki z rosołkiem, który zamieniamy na pomidorową lub grzybową wedle upodobania)))) Fantaisie, i co juz szykujesz trawe na kitka? Bebell)))) ja ci jeszcze nie gratulowałam Tadzika))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Sobota 01.07.06, 12:10 hej dziewuszki!! Bebell - śliczną córcię masz. A Tadzik to bez wątpienia Tadzik PPP A ja testuję jutro moje drogie tak wiec dziś żadnych wiesci nie bedzie. No chyba ze @ przyjdzie co jest możliwe bo wstałam z takim bólem piersi ((( spadam do gotowania i porządków Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Ale sie wystraszyłam!!! 01.07.06, 12:53 Niby nie jestem przesądna, ale.... Własnie wypadło mi lusterko z ręki, obudowa roztrzaskała sie na kawałki ale szklo całe.. To chyba na szczęscie))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Ale sie wystraszyłam!!! 01.07.06, 13:00 Ile to ja lusterek natluklam w swoim zyciu, a miewam sie dobrze Tycja nie przejmuj sie - na pewno na szczescie! Jaaniu trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Ale sie wystraszyłam!!! 01.07.06, 14:46 Tycja, to na przynajmniej 14 lat szczescia!!!! Cisza jak Cie nie wiem, ale wiadomo odpoczynek w pelni zasluzony. Juz kiedys pisalam, ze W nie wyparlby sie Tosicy w zadnym sadzie, ale jak sie jej troche poprzygladalam, to czeta ma mamusine. No i bedzie miala dorondego braciszka Fantastyczna pewnie pojechala do Oi, albo innego sklepu wybierac dopowiedni odcien zielenii do trawnika Monia, jak Cie prosze, ty nie opusc nic z tego spotkania i wszystko opowiedz. Albo schlej sie i niech nam Pawelek opowie jak bylo. To moze nawet jeszcze zabawniejsza wersja. A na noc dwa Ibupromy 400, i jutro bedzie OK. Kochany spi, ale to byla ostatnia noc i teraz do 12 wlacznie ma wolne!!! Ale sie ciesze. 8 wpadaja moi rodzice w drodze na kolejne wakacje (juz dawno nigdzie nie byli, tak z mieesiac) i jada do Toskanii, potem 10 tesciowie na urodziny syna, kupic mu duzy prezent (HA! lubie jak on dostaje takie prezenty, bo mam z nich tez radoche) i potem, to juz, juz a odwiedzi nas Lusiek. I jak znam zycie zostanie na jakies przynajmniej 18 lat. Co do meczu Argentyna - Niemcy. W zasadzie, jak mowilam, nie kibicowalam nikomu, ale nie lubie Argentyny i juz. Sa aroganccy. Mecz sam w sobie byl nudny do samego konca. Nie wiem czy byl drukowany, ale jest zelazna zasada, ze druzynie gospodarza pozwala sie dlugo zostac w turnieju, wiec calkiem bez racji nie jestescie... A dzis gra Zizou, mam nadzieje, ze wbrew zapowiedziom nie uda sie Brazylijczykom wyslac go juz dzis na emeryture! Ide przesadzac pomidory, bo sie mecza. A te 3, ktore juz przesdzilam 2 tygodnie temu, wybujaly ze hoho. milej soboty, pa Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 15:27 Witam !!! Przed chwila dociągnęłam do domu!!! I chyba padne trupem...wyobraźcie sobie ja nadal nie mam klapeczek!!!!!!Sandałków też!!!!!!!Zatem moje nogi sa podgotowane....i mocza się...a ja przy kompie kawke popijam))Dobrze,ze męzus jeszcze nie wrócił...bo popukałby sie po głowie...widok niesamowity)) Fantaise...u nas duzo 36))) a ja mam 37,5 i nijak żadnych na mnie nie ma(( I zgłupiałam naprawdę...sadziłam,ze Pawełek sam sobie szefem... Dzielna bestia z ciebie..duzy dom w trzy dni machnąc))Okna pewnie tez pucowałas ????Ni i ile tych pokoi do sprzatania??Zdradź skarbie)) Tatanko, noż ja nie wiem co ty chcesz sprzątać...na zdjątkach to w tej twojej podłodze mozna sie przejrzeć!!!!!!! Dostałam dzisiaj zaliczenie z dwóch przedmiotów...4.((Facet durny jakis, bo wszyscy mieli po 4!!!!!!! Nawet ci, którzy nie byli na zajęciach!!!Skandal!!! Wrrrr.....nie lubie takiego stawiania sprawy..... Cytrusik nam nabrał wody w usta.... Janiu, kwiatki cudowne!!!! Bebelku, prosze o zdjatko ślubnego!!!!A Tadzik będzie przystojniakiem jak nic...mama laska, tatus jak to mówi erga ciacho....Oj bedziesz miotła odganiała naprzykrzajace sie babeczki)) Megi juz pewnie taka zakupiła))) No nic trza zacząc sprzatac chatke na niedzielę...bo sobie te kikuty na zero wymoczę)) Abi, reke sobie dam obciac,ze nie puscisz chlopca z domu przed ukończeniem studiów)) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 16:07 Tycja jak spadlo lustro tak, ze sie obudowa polamala a lustro cale to wiecej szczescia nie mozna miec Abie ja tam obstawiam, ze Lusiek z domu to przed 25 nie wyjdzie ) Fanataisie tak jak dziewczyny pisza, spisuj wszystko i pozniej jak najszybciej zdaj relacje. A jak tam u Ciebie z @?? Nie wiem czy cos przepczylam, wiem ze pisala, ze chyba sie zbliza ale na chybaniu sie skonczylo, o ile sie nie myle? Jaania ja juz sie nie moge doczekac Twojego testu. Moze tak o 6 rano wstaniesz i od razu napiszesz co wszlo to ja bede wiedziala przed pujsciem do lozka, u mnie bedzie polnoc. Co o tym myslisz? Mrugam oczetami do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 16:14 Olcia - nie ma szans . Ostatnio jestem taka zmęczona ze padam na pysk. Dziś ledwo, powtarzam ledwo zwlekłam sie z łóżka o 10. A to jest do mnie niepodobne. I to jeszcze w sobotę!! Wstaję wcześnie bo szkoda mi dnia a tu jakaś niemoc mnie ogarneła. Ale jak tylko zrobie test to napisze na forum co i jak. Ale jakoś sie nie łudze..... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 16:15 acha i ja tez nie moge stwierdzić, ze Tosia to istny tatuś bo nie widziałam zdjecia małzonka szanownego Bebellowego Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: sobota 01.07.06, 16:33 fajnego przystojniaka dostala!!! Kasiuniu, tylko dlaczego terorysta? taki grzeczny Laski, ja juz mam liste przedszkoli z internatem!!!!! DDDDDDD tak powaznie, to nie mam pojecia jaka bede mama, ale nie chcialabym zrobic z mojego dziecka kaleki i trzymac go pod kloszem. sama mialam duzo wolnosci i chcialabym zeby przynajmniej tyle samo on dosatl. czasem trzeba sparzyc dupe zeby wiedziec co jest wlasciwe. wiecie, moj byly, ma skonczone 30 lat i dalej mieszka z rodzicami, pomimo, ze ma swietna, dobrzeplatna prace. chyba miedzy innymi dlatego jest moim bylym i nie chce zeby lusiek taki byl. ale na dzis to tylko takie sobie mysli, pogadamy za pare lat i zobaczymy... Olcia, a my mamy plan zeby na wiosne przyszlego roku do waszego kata swiata pojechac. I wtedy na pewno stawimy sie na waszym progu w trojosobowym komplecie. Mam nadzieje, ze bedziesz wtedy gruba i niemrawa jak ja teraz ... i bede mogla obdarowac cie dwoma milionami swietnych rad DD Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa czesc 01.07.06, 16:55 dzieki przede wszystkim za wszystkie fotki, ktore dostalam no i sie zpaisuje na nowym wątku. milej soboty Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: czesc 01.07.06, 17:55 Janiu, ja nadal nic nie mówię,ale dla mnie sprawa jest nader oczywista))) I oczywiscie miałam napisac o kwiatkach Jutki...pewnie mózg też troche od słońca dostał..ten tego..... Laski, wywaliło mi brzuchol na maksa....makabrycho, twardy jak kamień...waga ciagle rośnie...juz widze jak niedługo powieszacie moje zdjecie na lodówce...zamiast tej ogromnej LASKI....bo ja bede wieksza((( I chce mi sie ciasta....a luby wciagnął wczoraj wszystkie jajka...w ogóle w lodówce przeciągi...A tu meczyk i nie ma siły starucha na zakupy wygonić... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Bebelku 01.07.06, 18:19 Widzę,ze monia sypie juz płatki róz na trawnik wokół swoich pieleszy...i pewnie nie ma czasu na nastukanie tego przepisu...A jak wiadomo ,jesli kobieta w ciazy ma ochotę na coś konkretnego,to póki tego nie zje...koniecswiata przed czasem może nastąpić))Wrzucam zatem mój przepis na "Fale Dunaju ".Mam nadzieję,że placuszek będzie ci smakował. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Bebelku 01.07.06, 18:24 oj Balbinko - tak chciałabym zebyś miała rację... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Bebelku 01.07.06, 18:44 Oto przepis: Ciasto: 25 dkg masła roślinnego, 6 jaj, 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru pudru, cukier waniliowy,olejek rumowy(kilka kropli), 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, owoce świeże lub z kompotu (najlepsze są brzoskwinie lub morele) Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,, dodając po 1 żółtku, potem przesianą mąkę z proszkiem,pianę z ubitych białek.Ciasto podzielić na 2 części.Jedną część wyłożyć na blachę z pergaminem, do drugiej wsypać kakao,wlać 2 łyżki wody oraz olejek rumowy.Wyłożyć na jasną część ciasta.Na wierzchu dość ciasno ułożyc owoce.Piec około 45-50 minut w temp. 180 stopni.Po upieczeniu, wystudzeniu, wyłożyć z blachy,posmarować kremem, wykończyć polewą. Krem: Pół litra mleka, 2 budynie waniliowe z cukrem, 25 dkg masła. Budyń ugotować według przepisu na torebce,wystudzić. Masło utrzeć z jednym żółtkiem i 2 łyżkami cukru pudru, dodawać stopniowo budyń i nadal ucierać(można wlać trochę wódki). Krem równo rozłożyc na placku, potem rozprowadzić na nim polewę.Jest ona dość gęsta, ale ja nakładam zawsze kupeczkami, małą łyżeczką...a potem rozciągam ją na kremie..i to daje efekt tych spienionych fal... Polewa: W garnku rozpuścić pół kostki margaryny, szklankę cukru pudru, 2 łyżki kakao,2łyżki wody.Zagotować, wystudzić. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 wieczorkiem:) 01.07.06, 19:22 Moj luby wybył do znajomych na mecz a ja robie porządek w płytach, no i znalazłam jedna )) Zuzia lalaka nieduza moj dziadek dał mi psa i cała masa pisenek z naszych czasów gdy jeszcze sie było wiernym ogladaczem Tik- Taka. i własnie sobie pusciłam i śpiewam))) tralalalalalala! a ja rosnę i rosnę Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 sobota 01.07.06, 19:23 cześć !! Babelku wielkie dzięki za zdjęcia, to bardzo miło otworzyć pocztę i niespodziewanie odebrać coś nowego. Pierwszy raz widzę Tosię i już się w niej zakochałam, też chciałbym taką tosię. Ale tadziu też śliczny. Ale ja jakoś chciałabym dziewczynkę ) Byłam dziś na nurkowaniu a wieczór spędzam przy boku mojego L. Zajrzałam tu na chwilkę, ale dopiero jutro wieczorem będę nadrabiać zaległości. Bawcie się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: sobota 01.07.06, 19:26 Tycja rozwaliłas mnie DDDDDDD Ja niestety już nie mam naczym słuchać tych płyt. Nie mam adpateru, chociaż płyty nadal mam. I natalkę też mam. I wiele wiele bajek na winylach : calineczkę, piotrusia pana, muminki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: sobota 01.07.06, 19:39 Ale jak to pozytywnie ładuje!!!! koniecxznie, wszyscy musza sobie kupic lub sciagnąc z netu takie utwory)) czuję sie jak małe dziecko))) i mam taka ufność ze bedzie dobrze))) polecam na nerwy ) Ogórek zielony ma garniturek i czapke i sandały- zielony zielony jest Cały))) ech te ogórki) smaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Kateb! 01.07.06, 19:49 No i po meczu Portugalia wygrała pomimo że najprzystojnieszy piłkarz na boisku nie strzelił karnego ( Hugo Viana) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 byłam ZA Portugalia 01.07.06, 20:00 Moj Tomek tez, więc pewnie się będzie cieszył)))) Acha... miałam was informować co i jak z tym naszym samochodem... A więc... nadal go nie mamy... pan sobie chyba w kulko leci. Mieliśmy podpisana z nimumowę ze jak do 10 kwietnia nam go nie zrobi to kazdy nastepny dzień zwłoki - je=go strata- 100 zł. 10 maja bylismy juz na czysto- samochód miał byc zrobiony za darmo. No ale ciągle coś wychodziło... No to zaczęliśmy go nachodzic i grozić sądem. Obiecywał poprawę i błagał, zebyśmy nie podawali go do sądu, ze on nam wszystko zrobi , wymieni poduszki powietrzne, olej, świece, upierze cała tapicerkę... Cały czas podawał nowe terminy a jak do nich dochodziło, terminy sie przesuwały. My mamy dsyc, ale trwamy w tym bezsensie, bo juz nigdzie nam nie wezma tego samochodu. Umówilismy sie OSTATECZNIE na dziś, na 14.00 po odbiór. Wybłagał nas zebyśmy nie oddawali sprawy do sądu ( on tez ma zone i dzieci, dopiero ruszył z tym interesem i wziął za duzo zleceń)... oki.... postanowilismy się cieszyc darmową naprawą i nie domagać sie dodatkowych pieniędzy. Szkoda nam się zrobiło pana.( wg. umowy jest nam winien ponad 5 tysięcy + ewentualne straty moralne) ale dziś.... Przyszliśmy na 14 a p[an nam w drzwiach mowi, ze jeszcze 2 dni potrzebuje.... nioe wspomnę juz ze dwa dni temu obiecał zadzwonic do nas w sprawie podłączenia tych poduszek- bo nie był pewien czy elektronik bedzie umiał to zrobic- OLAŁ NAS, nie zadzwonił. Ale sie moj Tomek wk...... Juz nie mamy sentymentów. POstanowione: sprawa jednak trafi dio sądu. Ile z mozna tak sie dawać robic w bambuko??? A przypominam, ze samochód jest u nich od 16 stycznia !!!! Ja muszę w środę być w Łodzi.... Przeciez nie pojedziemy autobusem . No i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: byłam ZA Portugalia 01.07.06, 20:05 Tycja - to jakiś obłęd!!! Podziwiam Was za cierpliwość. My na pewno nie dotrwalibyśmy aż do czerwca.... Przypuszcam, ze już dawno sprawa byłaby w sądzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Kateb! 01.07.06, 20:04 Olcia - filmik oglądałam oj chyba z 10 razy ))) Giowvanita - jeszcze raz gratuluję ci z całegoserducha!!! Fantaisie - a jak ty sie czujesz? brzuchal boli? Tysiu - to lusterko to na szczęście!!!!! Jaania - trzymam kciuki!!! I dobrze że Portugalia wygrała!! nie lubię jajogłowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Erga 01.07.06, 20:06 ja tez chcę ten filmik, plisss Byłaś na działeczce?? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Erga 01.07.06, 20:11 Nie byłam na działeczce bo u nas pada cały czas (( Może jutro będzie lepsza pogoda.. Podaj mi inny adres niż gazetowy to ci podeślę (gazetowa skrzynka nie przyjmuje takich dużych plików) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Kateb! 01.07.06, 20:08 Bebelku - powiem ci jedno - Tosia to cały tatuś!!!!!! po tobie to chyba kolor włosków ) no i może charakterek... A Tadzik - cudo!!!! Widaś po buziaczku że to facet D Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Kateb! 01.07.06, 20:10 ooo i jakiegoś cud-terrorystę mam!! Dzięki Kateb!!! śliczny jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: Kateb! 01.07.06, 20:11 ja tam nic nie mam.....(( ani terrorysty ani filmiku Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 20:11 Abie czekam na Wasz przyjazd!!! W koncy my tez sie spotkamy chociaz tak daleko od siebie jestesmy, tak zazdroszcze dziewczynom tych spotkac. Mam nadzieje, ze o rady zaczne prosic wczesniej Tycja, ze Ty sluchasz Fasole i Natalki to rozumiem, ale moj 30-sto letni maz w zeszlym roku nagral sobie plyte do samochodu i miedzy zespolami jak Dzem, Oddzial zamkniety itd. byla "zuzia lalka nieduza", "Przez laki, przez pola biegnie fasola" czy jak to tam leci, i jeszcze ze 2 inne ale juz nie pamietam. Wiecie, ze sie ze smiechu poplakalam jak po Dzemie uslyszalam Zuizie, lalke... Jaania mnie sie tez wydaje, ze z tego zmeczenia cos bedzie. Kolezanka, kora rodzi 15 sierpnia na kazde 2 godziny na nogach potrzebowala przynajmniej 0.5 snu. Co do siusiakow i kokoszek (tak mawiala moja babcia) to mialam dzisiaj pierwszy dzieciowo/ciazowy sen. Snilo mi sie, ze koleznaka,ktora ma syna chciala mi dac ciuszki jak zaszlam w ciaze a ja na nia krzyczalam, ze nie wezme i juz, bo bede miala dziewczynke. Chora jestem, takie sny miec. Ech wypadalo by cos na obiad zrobic ale nie mam pomyslu ani checi. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: sobota 01.07.06, 20:17 wysłałam na oba - nie wiem która skrzynka ma większe rozmiary ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 20:17 Jaania jak dostaniesz filmik to pozniej przyznaj sie ile razy ogladalas, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: sobota 01.07.06, 20:18 hahaha - oj ja pod rząd jakieś 5 a później jeszcze kilka Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 20:20 Ja tak samo i w poniedzialek zanim reszcie dziewczyn wysle jeszcze pare razy obejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 20:33 Dobrze tym angolom...jak mógł facio tak nadepnąc innego facia w czułe miejsce??? Tycja a najsmaczniejsze ciasto w świecie masz...albo to o kosmitach ,albo zakazany owoc???? Fajnie ,ze lustereczko nie potłukło się...będzie szczęście...I wiesz co, ja bałabym sie na waszym miejscu jechac tym autkiem w taka trasę..może cos byc brzydko mówiac z.....e..na złosc. Za moich czasów jeszcze Gawęda była...pamiętacie te dziewczynki w tenisówkach i podkolanówkach??? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 20:37 Feromonko, szerokiej drogi i miłego wypoczynku)) I co to ja miałam rzec???????Zabijcie mnie, nie przypomne sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 20:37 Feromonko - napisz telefon na priva Balbinko - oczywiscie że Gawędę pamiętam To takie nasze Cekinodoro Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 20:43 Już wiem!!! Janiu..ja od wielu lat marzyłam sobie,ze mój synek bedzie nosił imię Julian albo Juliusz....a ja bede na niego wołac Julo........niestety męzul stwierdził ,ze po jego trupie dziecko takie imie dostanie...teraz mam faze Kajetana....albo Konstantego))Oba wspaniale pasuja do naszego nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 20:23 hehehehe dobre,a ta muzyczka jest genialana na wp szybciej było czyli skrzynka lepsza, chyba zacznę jej używac na nowo mimo że na panieńskie nazwisko jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 20:25 fajnego synk ama Kateb ja tez chciałabym chłopaka, jakoś tak od zawsze. Mam nawet nowy typ imienia dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 20:26 wyslijcie mi synka Kateb plizzz jakie masz imie, Jaania Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 20:28 pewnie nie kazdemu się spodoba ale mi się ostatnio spodobało. Zresztą to imie po moim dziadku. Julek czyli Julian ( nie Juliusz). Wczesniejszy typ to był Ignaś ( po Borejkach i Jezycjadzie) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 20:42 Mnie sie Julian tez podoba bardziej niz Juliusz a Ignas bardzo fajne imie, dostojne takie. Ja na razie mam Julke, dla chlopca na razie nic. U mnie wiekszy problem bo musi byc zrozumiale i do wymuwienia dla dziadkow no i tu tez musi byc "normalne" Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 20:49 Olcia - to ja już zgłupłam. Myślałam, ze Twój maż jest Polakiem a Ty piszesz o dziadkach obcojęzycznych? Dla dziewczynki to już od dłuższego czasu jest Lena Ciekawe ile razy jeszcze mi się to wszystko pozmienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 20:56 Nie, nie widocznie zle sie wyrazilam. On tez Polak. Chodzi o to zeby dziadki w Polsce mogli wymuwic i w USA dziecka nie krzywdzic jakims typowo ludowym imionkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 21:02 aaaa, no to teraz rozumiem Ja też mam fajny filmik, chcecie? Bardzo mi się podoba, ale nie jest z cyklu: fajni piłkarze Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 21:09 Olcia przetestowałam Cię z tym filmikiem bo on nie jest taki duży. Wysłałam na gazetowego. Do mnie też na gazetowego doszedł więc powinno być ok Daj znac czy doszło Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: sobota 01.07.06, 21:35 Ten moj doszedl na gazetowy? On byl za duzy, chyba ze Erga go zmniejszyla. Czy piszesz o tym swoim? Ja poprosze ten Twoj. Wlasnie ogladamy na zywo start Discovery z Kennedy Space Center, ciekawe czy wystartuje, na razie maja jakies chmury. A ogladamy juz od 10 rano bo moj M. ma swira na tym punkcie. Juz ma kamere gotowe zeby wyjsc na dwor i nagrac na zywca jak wystarje bo powinno byc widac, mieszkamy jakies 1,5 h od Cape Canaveral. Ju zchyba 3 razy tam byl i pewnie czwarty pojedzie w nastepnych 2 m-cach poniewaz moj brat przyjechal na wakacje i jeszcze tam nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 21:41 no ja wysłałam ten swoj, na gazetowy bo do mnie on włałsnie od kolegi na gazetowy doszedł. Więc nie powinno byc problemu - sprawdź i powiedz czy doszedł Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 22:01 ja spadam oczy mnie zaczynają boleć od kompa dam znac oczywiscie jutro co i jak. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 21:42 Raczej nie chodze po różnych forach ..ale dzis przez przypadek wskoczyłam na ciązę i poród....Skoro juz tam byłam..to tak sobie przejrzałam tematyke watków....weszłam na jeden dotyczacy malowania sie w ciązy...I wiecie, normalnie mnie powaliło ile tam jadu siedzi!!!! Wredne, ograniczone, chamskie baby , bo inaczej ich nie moge nazwać,napadły na pytajaca, głupią z niej zrobiły...Dobrze,że chociaz kilka rozsadnych sie odezwało... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 21:50 Dzięki za Patryczka!!! Następny przystojniak na forum...Oj będą panny szalały oj będą)))A jakie ma długie paluszki...Najbardziej podoba mi sie na tym ostatnim zdjeciu.Lezy sobie na poduszce i taki zadowolony jakby chciał powoiedzieć"No i co baby ???" Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota 01.07.06, 21:17 A ja prosze o małego terrorystę............ A ja co chwile słysze maluda, maluda....a nasza marudka pewnie z nosem w ekranie siedzi... Marudziu, odpowiedz na moje pytanka... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: sobota 01.07.06, 20:27 a my mieliśmy jechac dzis do mich rodziców ale jakos nam się nie chciało i jedziemy dopiero jutro na obiad przynajmniej nie będę musiała gotować Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 20:30 hej laski! dobrze ze malo piszecie, bo nie ma duzo do nadrabiania, klawiatura mi szwankuje i nie pisze wogole polskich znakow. jestesmy juz spakowani i ok 23 wyjezdzamy juz nie moge sie doczekac jak bedziemy na miejscu. Laski nie dostalam fotek Tosi, synka Kteb i juz od wczoraj ladnie prosze.... Jaania a czy a po tescie moge prosic o eska od Ciebie, bo bede juz sie pewnie w morzu moczyc i dostepu do netu nie bede miala, zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 20:48 Witajcie kochane. Faktycznie bardzo rzadko ostatnio zagladam. Po części dlatego, że jakoś tak nijak się czuję, po części dlatego, że dostawca internetu ostatnio bawi się ze mną w ciucui-babkę. staram się jednak być w miarę na bieżąco. Fantasie pisałaś o prezencie jaki dostałaś od swoich dziewczynek--słonik. ja szczerze wierzę w słoniki w dowolnym wykonaniu. W zimę idąc ulicą znalazłam leżącego na chodniku słonika maskotkę. Jest to pluszowy słonik ze sznurkowymi nóżkami i rączkami z edycji kubusia puchatka. Wzięłam to biedactwo, bo pomyślałam, że zimno mu tak leżeć na mrozie. Uprałam go a następnie posadziłam w takim małym leżaku( stojak pod komórkę).Sloń siedzi przed kompem i cały czas na mnie patrzy. słuchajcie, nie minął miesiąc jak słonia znalazłam a okazało się że jestem w ciąży!!!! słonie przynoszą szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:03 yo! Jestem po mega lepieniu pierogów) tym razem w 4 pokolenia, bo Tośka dzielnie nam sekundowała) pamiętam jak lepiłysmy jeszcze z moją prabacią... u nas to takie święto przy tych pierogach: stoją baby i gadają i gadają i gadają... Nie dostałam zdjęc od Kateb( poprosze małego terrorystę) Fantaisie- Kurka, co Ty jeszcze z tą Kitka siedzisz??? spodobało się jej na grillu??? Abie- to jak Ty z takim wyprzedzeniem o swych planach podróżowych to ja też: my sie w przyszłym roku wisną wybieramy do Bawarii) Agan- mam nadzieję, ze sampoczucie juz wkrótce Ci się poprawi) Jaania- kciuki trzymam) Balbinko- Ma_rudka jest na działce) nad jez. Białym) k. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:04 Aha: kibicuje Francuzom tym razem) bo nie lubię Brazylijczyków!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:14 najpierw byłam w pracy.Potem wróciłam, zjedlismy obiad, pojechalismy po zakupki i tak nam się zeszło jakoś aż do teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:17 Bebell...4 pokolenia...to jest to!! Francja strzeliła gola!!! Melbus miałas pracowity dzionek...jestes usprawiedliwiona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:17 Patryś jest boskia na jednej z fotek jest tak uderzająco podobny do mojego Kuby z okresu niemowlęcego,że szok!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:27 Zuza jak pecherzyki? Byłas na podgladanku??? Anialm, co u ciebie?? Gwiazdeczka,Nikusia,Bombamonika,Megi, Kateb pewnie zarobione....jak to przy dzieciaczkach.. Ktat i kiedy się wprowadzacie??? Mam nadzieję,ze duzo lezysz, tak jak zalecił ginek!!! Tatanko...ściski)) Jania, do łózka, bo jutro rano test!!! Jutka jak prace budowlane??? Abi, loni szaleje?? Na kiedy masz dokładnie termin??? Ty następna tak???Potem chyba Tysia.. Bebelku, wrzuciłam ci przepis na te fale...stronka wczesniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: sobota-zaraz wyjazd:) 01.07.06, 22:29 Balbinko- dzięki!! już sobie ten przepis skopiowałam) Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 trojkolorowi!!!!! 01.07.06, 22:59 nie wiem co napisalyscie w ostatnich godzinach, ale........ ZINEDINE NIE IDZIE NA EMERYTURE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 22:30 Nadal nie mam Malucha Kateb( no, niech ktos ludzki człowiek bedzie) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 22:59 Bebelku już ci puściłam Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 22:55 Nie no, elegancki meczyk był) abie- dziś sobie razem z toba krzykne: Vive la France!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:00 A ja jestem zaskoczona wygraną Francji.. Ale się cieszę ) Viva!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:02 Witaj erguś...@@@@ na szczęscie nie ma@@@@????? Bebelku, przesłałam ci maluszka..kateb! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:06 Lo matko, co ja piszę???? Masz ergus racje jeszcze nie może isc na emeryturkę...A Brazylijczycy chyba na poczatku za bardzo zbagetelizowali przeciwnika....Żabojady dostali skrzydeł..po bramie)))Męzus kreci głową,ze sama Europa gra((( Kibicował Argentynie o ile sie nie mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:09 Kicia chyba wykończyła nasza Moniczkę....a ja czekam na wieści...i nic...myslałam,ze może to mi humorek poprawi((( Idę sobie kąpiel szykować.... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:18 Balbinko- tez kibicowaliśmy Argentynie... powinnismy z twoim M jakąs stype urzadzic( Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:28 doczytalam co napisalyscie bebell, to zebyscie nie przyjechali wtedy jak my do olci pojedziemy, nie?! nie zapomnij olcia, jak moj maz o tym starcie na zywo uslyszal, to sie podniecil ogromnie. a kocica juz go sobie umoscila i mam chlopa do podzialu z kotka! i co zrobilas na obiad? u nas dzis gotowal okoliczny wloch, tj, piekl nam pizze konkretnie balbinko, najpierw tysia, potem ja 29.07. teoretycznie, ale rozmawiam z moim brzuchem intensywnie i probuje przekonac go, ze na urodziny taty - 11.07. - moze sie przeniesc na te strone swiata. tycja, fajne masz te plyty. jaania, ja tez poprosze o filmik, i jutro z zacisnietymi kciukami otworze kompa zeby zobaczyc jak nasikalas i na koniec jeszcze raz: VIVE LA FRANCE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 01.07.06, 23:55 A, to Jaania jutro testuje?No to zajrzę przed basenem-idziemy z młodym popływać Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 00:50 Balbinko- ano nie ma... choć dziś rano znów brzuch bolał... A teraz jestem po dwóch piwach i uciekam do łóżeczka! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 00:52 Hejka Lasencje)))))))))) dopadam Was i widzę, że jak mnie nie ma, to żadna mi zdjęć nie podeśle!!!!! A ja też chcę sobie Patryczka obejrzeć)) Balbinko, Marudzia się moczy i opala na czerwono nad jeziorkiem Białym, ja Ci tylko powiem, że nie miała jeszcze @... Balbinko, same 36)) bosko, ale nie dla Ciebie A co do pracy, to P. ma swój biznes, i ciągle tam zasuwa, chwilowo jest 100 razy gorzej niż jak pracował u kogoś, teraz to już w ogóle na nic nie ma czasu. Jeździ do pracy ok. 5,6 rano, wraca ok,19, widzę że ledwo żyje, kolorek ma zielonkawy, więc nie ma bidulek czasu, i bardzo rzadko do nas zagląda, ew. podczyta i coś napisze, ale potem już nie wraca nie ukrywam, że martwię się o niego((( Jaaniu, trzymam kciuki)) Bebelku widzę, że Balbinka puściła Ci przepis, ja tylko odpuszczam sobie w kremiku jajka(obsesja) i kupuję taki karpatkowy gotowy i robię go wg. przepisu, a z owoców najbardziej lubię truskaweczki a dzisia kupiłam o smaku zbliżonym do poziomek)) Też chcę pierogów z jagodami))) Już Was nie trzymam w niepewnościPP Więc: zacznijmy od naszego stroju, czysto sportowy, luz na maksa, ona kreacja wieczorowa, szpilki)) on tonacja biało-granatowa, włącznie z majtkami i zegarkiem. Obiektywnie dostałam bardzo piękny prezent. Stół nakryty bez wzlotów, zabrakło płatków róż aczkolwiek Karo trochę poszarpała szyszek, ale jednak nie położyliśmy była jeszcze propozycja wyrwania trochę zielska, ale... nasze psy zachowały się bardzo godnie, nie zjadły ich, obszczekały w normie, i ciągle właziły pod stół, biorąc pod uwagę wzrost jednej, stół obsesyjnie nam odjeżał i zostawaliśmy ze szućcami, ale bez talerzy nie mówiąc o pływającym winie po stole(obrus papierowy, hi hi hi) Ku naszej czarnej rozpaczy, w trakcie imprezy dotarło do nas, że kubki są plastikowe, na całe szczęście są z Duki, więc dyplomatycznie wplotłam w rozmowę, że jest to firmówka, że ich nie olaliśmy))- Tatanko, do misek dokupiłam kubaski, podstawki i super dzban na wodę. Jakoś udało mi się gafę zatuszować)) Strój Kitki, uczciwie dość atrakcyjny na wyjście do knajpy, niestety szal spodobał się kotu i traktował go jako niezłą rozrywkęDD mam nadzieję, że nie będę musiał odkupować! Ale z jednolitej tkaniny zrobił się podobny do robionej na drutach, dużymi oczkami... Jedzenie było niestety grillowe, starałam się jak mogłam, ale karkóweczka była normalna, nie miałam koncepcji jak ją przybrać rodem z Sheratona, ale pożerali w tempie błyskawicy, więc chyba jakoś się udało. Winko na poziomie, szukałam "Kwiatu jabłoni" ale chyba już się tego nie robi, więc w trosce o nasze zdrowie piliśmy normalne, ja wprowadziłam pewien dysonans, gdyż przyniosłam czyściochę i trochę sobie strzeliłamPP Widziałam również, że mój strój wzbudził ogólną dezaprobatę, najgorzej były potraktowane moje sandałki z Nika P. ciemne majtki pod jasnymi spodniami również robiły piorunujące wrażenie! Ogólnie duży suksce, gdyż kolejny raz otrzymałam majteczki i wreszcie w ludzkim rozmiarze, gdyż wizja mojej osoby u Kitki, waha się pomiedzy 46 a 48 i takie też zwykle dostawałam, nie ukrywam że zimą się przydawały, gdyż nosiłam je jako golfik) Przetrzymaliśmy ich w plenerze dość długo i niestety mąż Kitki dostał telepawki, usłyszeliśmy iż zawsze wychodząc od nas muszą godzinkę!!! posiedzieć w samochodzi zanim ruszą, gdyż on nie może w takim stanie prowadzić pojazdu mechanicznego! Załamaliśmy się do resztyDDDDDDDDDDDDDD Po raz pierwszy zostałam pochwalona za sałatki, szok stulecia więc nie przyznałam się, że w ostatniej chwili wydłubałam całą paprykę, gdyż przypomniałam sobie że Kitka nie jada takiego warzywka. Wysłuchałam opowieści, jak na Kitkę wszyscy lecą i jaką nosi boską bieliznę, i że lekarze nie mogą jej spokojnie badać, gdyż ta cud bielizna ich rozprasza. Na nazwy: Lejaby, Palmers i inne bez reakcji(skąd ona ma tą szałową bieliznę). Na moją spódniczkę z Peek&....no cóż nie wszystkich stać na taki sklep(zapłaciłam 102zeta za spódniczkę i bluzeczkę) Niestety nastrój został dość mocno zwarzony, jak usłyszeli że byłam na Rodos z mamą i przyjaciółką(to było najgorsze), ale stwierdzili że następnym razem jadą z nami!!!!!!!! Komary w pewnym momencie dały nieźle czadu, ale słuchajcie wytrzymali, mama nawet posunęła się do podlewania ogródka))))))) Koniec opowieści, nic więcej nie pamiętam.... Ja cały dzień jestem zalewana jak nigdy w życiu(( na całe szczęście nie boli. A teraz idę spać, jestem ledwo żywa.... a jutro mamy kolejną ekipę, tym razem znajomi u których byliśmy w muzeum w Gdańsku))) Buziaki Kochane, dobranoc!!! I jeszcze raz proszę o zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i filmik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 03:46 Abie prom kosmiczny nie wystartowal ze wzgledu na pogode. Maja okno na start do konca miesiaca (albo i dluzej) jakos co pare dni Ziemia jest w dobrym ulozeniu. Na obiad byl kurczak stir fry, czyli kurczak z brokulami, marchewka starta, kapustka i to wszystko na ryzu, niezbyt smaczne bylo, chyba nie taki sos kupilam. Jutro makaron z sosem pomidorowym z miesem i chlebkiem czosnkowym, a na obiady od poniedzialku poprosze jakies pomysly. Co Wy dziewczyny gotujecie na obiady? Ja nie mam pomyslu na pichcenie cos na szybko. Moj M. je praktycznie wszystko, najbardziej preferuje golabki ale to do szybkich obiadow nie nalezy, jak juz robie to cala brytwane na 3 dni. Abie i Tycja, mojej kolezance ktora ma termin na 31-go zaczal odchodzic czop dzisiaj i mala spadal w dol, takze zaczynamy obstawiac termin. I wiekszosc z nas obstawia miedzy 15 a 17 o wlasnie w tym czsie jej maz, ktory jest fotografem, rozbi slub na Bahamas. A jak wiadomo male zazwyczaj wybiera sobie najmniej odpowiedi dla rodzicow termin. Fantaisie mnie sie najbardziej podobaly ciemne gacie pod jasnymi spodniami, no i gacie od Kici w rozmaiarze 48 A na nastepny raz polecam wino marki "Wino" lub "Byk" )) Sciskam z powodu @. Jaania nozkami przebieram i kciuki trzymam zacisniete. Mam andzieje, ze rozpoczniesz nowy trend na naszym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 No i lipa :( 02.07.06, 08:46 Niestety moje drogie, jedna krecha jak byk (((((((((((((((((((9 Nie będzie prezentu urodzinowego dla P. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No i lipa :( 02.07.06, 08:50 Jaaaniu - ściskam mocno!!! Tak mi smutno... ale wiesz, póki @ niet - zawsze jest nadzieja!! A mnie na dzień dobry zalało Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: No i lipa :( 02.07.06, 08:55 Teraz czekam na @, ciekawe kiedy się przyczołga?? No opis przyjęcia u Fantaisie mnie rozwalił na łopatki Bomba!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: No i lipa :( 02.07.06, 08:56 własnie Monia dawaj zdjęcia Kitki!!!! Musimy ją przeciez obejrzeć ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 miłej niedzieli 02.07.06, 08:59 Ja się zaraz będę zbierać bo do rodziców dziś jedziemy Piękna pogoda u nas, mam nadzieję, ze u Was też. Buziaki Ech.....jakoś tak mi ciężko na sercu.... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No i lipa :( 02.07.06, 09:03 Jaaniu - przytulam cię do serduszka.. A mnie brzuchal nasuwa jak 150. A dzis się wypogodziło i planowałam pływanie... ech zawsze wiatr w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 08:51 Fantaisie-czytałam twoj opis z zapartym tchem ) Oj chciałabym poznać tą kitkę - hehehe - zrobiłabym jej kolacyjkę hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 08:54 Fantaisie-a będą jakieś foty?? czy Kitka jest niefotogeniczna? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 10:07 Jaaniu, po pierwsze jedna krecha tak naprawdę jeszcze nic nie oznacza, a po drugie to główka do góry Skarbie!!! Widocznie to nie ten czas! Rozumiem Cię doskonale co czułaś patrząc się na ten paseczek, zresztą tak jak każda z nas Cię rozumie, bo już wielokrotnie zamierałyśmy nad testem i z nadzieją patrzyłyśmy i była kolejny raz dooopa A najgorsze są nasze organizmy, które w rasowy sposób wpuszczają nas w maliny, podpuszczają nas na maksa ja w tym cyklu miałam rasowe ciążowe mdłości, robiłam nietoperka przez dwa tygodnie, myślałam że padnę....samo zycie i tyle.... I wszystko przed nami Ja się tylko Wam tak skrycie przyznam, że liczę na lipiec, bo w sierpniu dokładanie na czas owulacji wyjadę na ten kurs, więc nici z byzkanka. Dałam ciała zdjęć nie będzie(( po prostu nikomu nie przyszło do głowy iść po aparatPPP Erguś, widzę że jednak staramy się iść w parze mamy teraz małe obsunięcie, ale zawsze jakaś okolica! Współczuję, że musiałaś dzisiaj doświadczyć tego cudownego uczucia bycia 100% kobietą, a nie np. jutro, nie mówiąc już że w ogóle przez najbliższe 9 miesięcy... Ja na dzisiaj też miałam wodne plany, chciałam wyciągnąć męzusia na glinki, żeby trochę nabrał innego koloru, za zielony jest, ale nic z tego, ja mogę sobie podstawić wiaderko między nogi i pójść, ale to chyba nie będzie rozsądny pomysł ale podobno pogoda ma się utrzymać przez najbliższy tydzień. Czy możesz podesłać mi filmik i zdjęcia? Buziaki dla wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Moniczko 02.07.06, 10:37 jesteś moją idolką DDDDD padłam!!!!!! opis imprezki fantastyczny, szkoda, z,e zdjęć Kitki nie ma )) No a pomysl z wiaderkiem na gliniankach powalił mnie do reszty ))) Jaani już pisałam, że mi przykro. Ale wierzę, ze wkrótce to zostanie nadrobione i szczęście zawita w jej ramiona!!!!!! Idę jeść śniadanko Troszkę pobyczyliśmy się z G. w lózeczku a pogoda jest boska- wieje silny wiatr, słońce świeci, super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Moniczko 02.07.06, 10:48 Witam się niedzielnie ze wszytskimi i zaraz spadam. Wieczorkiem będe miała czas, zeby wszystko poczytać, bo obecenie weekend został przeznaczony na odpoczywanie nad jeziorkiem, opalanie się i robienie dziecka))) W Kościółku już bylismy a teraz spadam na śniadanko. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Zuzka 02.07.06, 10:51 podoba mi się Twoj plan dnia, bardzo )) miłego spędzania czasu zatem Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Zuzka 02.07.06, 10:57 Monia- pierogi są) więc wpadaj)) Zuza- to jest plan poprostu doskonały)) miłego dnia) Jaaniu- przykro mi( mam nadzieję, że następny cykl będzie owocny) a my walczymy z buntem dwulatka( mam dośc i mordecze myśli( poza tym: piorę, prasuję i układam w torbach...w czwartek ruszamy... k. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Zuzka 02.07.06, 10:59 Bebell Tosice mozesz mi podeslac ))) ja sie chetnie nia zajme! No a na pierogi z jagodami tez bym sie chetnie wprosila... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: babeczki 02.07.06, 12:21 Zuzka plan dnia bardzo fajowy....my do kosciólka dopiero na 15(( Męzulowi nie chciało sie wstac... Bebelku, słonce ty moje tylko tak rozsądnie z tym bieganiem, prasowaniem i praniem...dobrze???? Na pocieszenie powiem tylko,ze musicie znaleźć jakiś sposób ne bestyjkę, poniewaz i bunt czterolatka was czeka((((((((I skąd w tych uroczych stworzonkach tyle uporu???? Idę robic ten nieszczęsny obiadek...nie chce mi sie((( Pa, pa, pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Moniczko 02.07.06, 12:15 Janiu..póki @@@ nie ma jest nadzieja!!!!A tak w ogóle to ogromne sciski!!!!!!!!!!!!! Monia, twoja relacja rzuca na kolana!!! Mnie najbardziej podobała się szałowa bielizna kitki....Mama jest de best!!!!!!Buziak dla niej!!! Szkoda,że Pawełek taki zagoniony...i od pracki zielony((((( Dobrze,ze macie swój ogródeczek, to chociaz sobie poleniuchuje na słoneczku... W sprawie obiadku...to ja robie dzisiaj klopsy mielone... A moj organizm ogłupiał...brzuch boli@@@ i mam brązowe plamienia...kurza twarz...gin wspominał,ze może tak byc...tylko mam nadzieję,ze to nie potrwa zbyt długo...a to faktycznie 23 dc.... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 10:55 Mnie leb peka. Z planow weekendowych nici Jaaniu - trzymam kciuki, zeby @ nie przyszla i zeby nastepny test juz byl 2-kreskowy Sciskam!!! Przeczytalam co naskrobalyscie, ale nic nie pamietam - no, moze troche opowiesci o Kitce ;P Ubolewam, ze nie bylo zdjec Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Rzeczywiscie 02.07.06, 12:46 Malpy chodza stadami //// Pierwsza chyba byla Feromonka... Potem niemal jednoczesnie mnie i Fantaisie niemal zalalo, teraz Erga... Ciekawe czy na Marudke zadzialaly malpowe fluidy, bo ja jedyna @ by ucieszyl... Trzymajmy mocno kciuki za: Jaanie, Olcielew, Potwors! Czy ktoras jeszcze nie- czeka na okres????? Agan - milo, ze sie odezwalas Ja rowniez mam nadzieje, ze paskudny nastroj przejdzie. Pisz czesciej a zobaczysz, ze tutaj zadnych dolkow nie bedziesz miala Mi bol glowy juz przeszedl, ale chyba musze wszsytko od nowa przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Rzeczywiscie 02.07.06, 13:05 Chrumpsie, jeszcze liczę że Tatanka do nas nie dołączy!!! Powinna sikać w środę A gdzie Megi??? Czyżby zakupy w Arkadii pochłonęły kolejną ofiarę szaleństwa zakupowegoDD za dużo tam sklepów, oj za dużo Balbinko, ja dzisiaj nie gotuję, będzie grill, zrobię dwie sałatki-jedna jest naprawdę boska, polecam(zielona sałata, najlepiej karbowana, ser blue azur czy inne zielone świństwo i orzechy włoskie, zalać sosikiem w składzie: oliwa z oliwek, ocet winny, trochę musztardy, sól, pieprz, bazylia-musi być naprawdę kawaśne i wymieszać-pychotka!!!) Teraz jestem już wysmarowana olejkiem do opalania o zapachu kokosowym tyłek mam utajniony w spodenkach i się smażę, ale chyba nastąpi mobilizacja i umyję samochód. Takie "niby" przypadkowe moczenie się ma wiele uroku. Bebelku, współczuję buntu, ale przeżyjesz! przed Wami rajski wypoczynek, będzie dobrze. A na pierogi pomimo szczerych chęci nie mogę przyjechać, gdyż dzisiaj mamy gości,ale za zaproszenie baaaradzo dziękuję, P. wymiotło właśnie na poszukiwania karkówki. Wczoraj Kitka z mężem upłynniła porcję na dzisiaj(a zawsze tak się odchudza)...ale niech im idzie na zdrowie, a dokładnie w tłuszczyk na pupensji)))))) Zuza, Twój plan bardzo mi się podoba, a najbardziej ostatni punkt)) nie wiem, jak to jest, ale kiedy dziura zajęta to ja mam największą chcicę, niczym moje psice w czasie ruiPP dobrze tylko, że nie wystawiam się tak jak one i nie robię z ogona korbyDDD Jutka, zgadzam się z Tobą, pogoda boska, wieje, świeci, po prostu szał))) i aż się rozpromieniłam, o idolceDDDDDDDDDDDDDDD dzięki Kochana!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję, że będę Cię mogła za tydzień osobiście wyściskać)) Idę sobie.....buzi Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Balbinko!!!!! 02.07.06, 13:11 Ogódeczek jest, sprzęt do siedzenia jest, huśtawka jest....a mój P. nadal blado-zielonkawy(( P. zdecydowanie za mało wychodzi na dwór(( za mało się rusza((( i zawsze coś ma do roboty((( ręce mi opadają, udaje mi się jedynie go zagonić do wieczornego podlewania trawnika i kwiatków... Martwię się o niego i tyle, ta własna działalność go stresuje, pieniędzy nadal mało, miota się jak znerwicowany padalec nawet ostatnio moja przyjaciółka stwierdziła, że P. bardzo źle wygląda....i co ja biedna mam z nim zrobić??? a szanse na urlop w tym roku są po prostu zerowe, gdyż nie mamy na to kaski. Beznadzieja... ja opalona, więc wszyscy go do mnie porównują, i tak kiepsko na tym wychodzi.... Teraz już naprawdę uciekam. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 jaaniu:( 02.07.06, 13:59 ściskam mocno...może to nie ten czas...a moze to nie ten dzień na zrobienie testu,nadzieja jeszcze jest, prawda? A ja się wypławiłam w basenie, młody też, ale powiem wam-kondycję mam jak babcia z domu spokojnej starości-przepłynęłam 5 basenów i myslałam,że ducha wyzionę!i zaznaczam,że nie jednym ciągiem;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Monia;PPP 02.07.06, 14:01 opis imprezki wspanoały;PPPchciałabym na żywo posłuchac Twoich dialogów z tą daleką powinowatą królowej angielskiej;PPP Uściskaj Pawełka-doskonale rozumiem i znam z autopsji ten system pracy....trzeba się czasami odkorować, popływać, odpocząć... Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 giovanitko:)))))))))))))))))))))) ) tu monias3 02.07.06, 13:10 zajrzłam po wiekach całych na sekundę póki mam siły trochę i własnie ujrzałam wiadomość żę jesteś w ciązy i ucieszyłam się strasznie! wielkie gratulacje, mam nadzieję ze czujesz się świetnie i juz niebawem utulisz swoje szczęście. to najwspanialsz wiadomość od dłuzszego czasu u mnie trwa mały sajgon, jaszcze się nie "przystosowaliśmy" do siebie, mała mam kolki , w nocy nie śpimy nadal tylko ją nosimy bo tak mniej ją boi brzuszek...na razie jest ciężko...n adokładkę wczoraj dostała gorączki i wyladowaliśmy na pogotowiu, dziś niby lepiej no ot tyle z mojego frontu pozdrawiam wszystkie pocianówki...bo starych koczkodanówek to juą tu prawie nie widzę poza chrumpsową rzecz jasna, która dzielnie trzyma fason no to ide karmić Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: giovanitko:)))))))))))))))))))))) ) tu monias 02.07.06, 16:30 Monia z czasem bedzie tylko lepiej ))))) Trzymaj sie dzielnie I moze jakies fotki malej Magdusi podeslesz - ladnie mrugam rzesami A my dzis siedzimy w domu, bo maz mi sie pochorowal. A tutaj pustki na forum... Odswiezylam co nieco info o wizycie kitki... Alez to snoby Ci znajomi ;D A jakbys miala kubki z Carrefoura a nie z tredny skelpu Duca to pewnie nie wzieliby ich do ust, co? My tez mamy znajomego-paranoika. Nic nie mowimy co skad i jak. Jest b. sympatyczny, tylko uprzedzony. Jesli mu sie powie, ze cos kosztowalo kupe kasy i jest z jakiegos trendy shopu to bedzie zachwalal. Jesli cos sie przyrzadzilo samemu a nie daj - z Polski przywiozlo to bedzie sie bal otrucia No ale spoko jest i mozna mu w oczy powiedziec jak przesadza )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 niedziela 02.07.06, 17:48 Hej hej my już w domku bo bardzo źlę sie czułam. Zachwycacie sie dzisiejszą pogodą a ja zawsze ciepię jak tak wieje. Mam potworne migrenowe bóle głowy i tak jest zawsze przy takiej pogodzie. Wzięte miliony prochów mi nie pomagaja nawet. Więc wróciliśmy do domu i od razu padłam jak kawka. Zasnęłam oczywiscie co jest do mnie nie podobne - w dzień śpię tylko po zarwanych nocach ( i to kilku z rzędu) albo jak jestem chora. Teraz przekimałam godzinkę i łepetyna jakby mniej trochę boli A dzisiejszym testem nie przejmuję sie aż tak bardzo. Moze za miesiac bedzie lepiej??? Dzięki za wszystkie słowa wsparcia, teraz trzymam kciuki za testującą resztą - oby było inaczej niż u mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: niedziela 02.07.06, 17:49 Jaania bardzo mi przykro z powodu jednej kreski, ale tak jak dziewczyny pisaly poki @ niet jeszcze szansa jest, nie kazdemu nawet najlepszy test wyjdzie w dniu lub przed spodziewana @. Takze dalej trzymam kciuki zacisniete. Zuza plan dnia mnie sie rowniez podoba. Fanataisie masz racje, ze @ przychodza stadami i ciaze tez, takze niech ktoras zapoczatkuje nowy trend. Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita moniasku, 02.07.06, 18:30 dziękuję )))))))))) na razie jestem wiecznie zmęczona i ciągle bym spała, a poza tym rewelacja, tylko jakoś tak nie mogę w to wszystko jeszcze uwierzyć ))) Ucałuj Magdusię i ja również wierzę, że nadejdą lepsze dni ))) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 17:52 Jaaniu ściskam mocno i mam nadzieję, że ta @ jednak sie nie pojawi!!! Fantaisie wzruszyła mnie dogłebnie ta tragiczna sytuacja lekarzy kitki)) Przecież po takim badaniu to oni chyba muszą się udać na jakąś wizytę u psychologa, żeby odreagować po tej bieliźnie)) Moje hasło na dzis: "zobaczyc bieliznę kitki i umrzeć!")) Wyprawa do arkadii zaowocowała: -spódniczką -bluzeczka na chrzciny -koszulą dla M. -2 parami śpioszków r.68 bo miki już wyrasta z tego co mam Było super, chłopaki siedziały u grycana a ja biegałam po sklepach i wpadałam na karmienie Tak więc Miki zaliczył pierwszą wizytę u Grycana A mi żal Brazylii i daleka jestem od okrzyków na cześć francji! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 18:02 Dzien dobry, Poniewaz poczytuje Was od jakiego czasu, przyzwoitosc nakazuje mi przedstawic sie. Mam 35 lat i jestem mam dwoch dziewczynek. Ola ma 11 lat a Iza 6. Wiem ze Wasze forum jest dla starajacych sie mam a my chyba swoje starania juz skonczylismy, ale bardzo mi sie Wasze forum podoba. Ja zawsze bardzo przezywalam ciaze zarowno swoje jak i innych. I wiem jak to jest nie moc zajsc bo mnie tez nie bylo latwo. Na poczatek to tyle. Jezeli nie bedziecie miec nic przeciwko mojemu glosowi to bedzie mi bardzo milo, jezeli jednak nie zyczycie sobie kogos takiego jak ja ( nie bedacego w temacie) tez to zrozumiem. Pozdrawiam Was wszystkie. Jutro zaczynamy nowy tydzien w nowym miesiacu wiec zycze Wam aby przyniosl Wam wszystkim tak sloneczne i cieple nowe wiadomosci jak dzisiejszy dzien. I przepraszam za brak polskich znakow ale mam francuska klawiature. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 18:34 Bunt przybiera na sile( Balbinko- ty mnie nie strasz buntem czterolatka!! bo on nam się pewnie skumuluje z buntem dwulatka u Tadzika( ja nie wiem jak ja to wytrzymam... Oliza-witaj! i czuj się jak u siebie w domu) i odzywaj sie jak najcześciej) no, i oczywiscie wyslij nam na priva swoje zdjęcia) my się napewno zrewanżujemy... Megi- cieszę się, że zakupy udane) no, a z Mikiego to mały światowiec) już po kawiarniach się chłopak szlaja) ściskam k. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 18:36 Uff, dzieki. Ja jezeli chodzi o forum to jestem nowicjuszka. poprosze o cierpliwosc. Ale jak juz opanuje wysylanie to jak najbardziej i bardzo chetnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:09 narazie wyslalam do Ciebie. Ta mniejsza to Iza, wywalczona przeze mnie! Starsza Ola to wpadka Ta jedna baba to ja a obok mnie chlebodawca Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:19 Witam sie niedzielnie. Ja też zaliczyłam wczoraj wyprawę do arkadii.Siedziałam godzinę przed fontanną, gdyż mój pierworodny pierwszy raz był w tym przybytku. fontanna go zaczarowała. Melba na którym basenie byliście? ja w środę byłam z dzieciakami na inflanckiej. Oni się wściekali a ja nudziłam sie na trawce. a tak poza tym to bym chciała być nad morzem, tylko mój małż niezbyt lubi morze i mi mówi---PRZECIEŻ TY W CIĄŻY JESTES!!! a co, ja chora jestem???? a za rok to pewnie powie ---Z NIEMOWLAKIEM NAD MORZE???? jak mnie wkurzy, to wezmę Kamila(syna) i sami pojedziemy. no, już mi lżej.... -- href="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20061109/k/801b/preg. png[/img]" target="_blank">tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20061109/k/801b/pr eg.png[/img]</a> [/url]">nasza corcia będzie z nami</A> Odpowiedz Link Zgłoś
enterek77 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:31 Witam i ja niedzielnie popijam winko i siedzę nad pisaniem Mąż pojechał do rodziców, wróci pewnie późno a ja muszę pisać. To kara, że nie pisałam wcześniej... miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:29 Witaj Kaiu- Olizko!!! No pewnie,że możesz się do nas przyłączyć!!! Och, życie....dobrze,ze jednak Iza sam się zaplanowała))) Masz duże doświadczenie przy dwóch panienkach i na pewno dziewczyny chetnie skorzystaja z rad)) Jestem twoja imienniczką...staram sie od 6 lat na moim koncie aniołek w 2000..a teraz bezskutecznie od wielu lat sie staramy...i nic..nawet 6 podejść do IUI nie pomogło(( Obecnie jestem na lekach wyciszajacych organizm...i do końca wrześnie zero staranek... I chyba moja licha @@@@ nadciąga...mała, bo mała...ale to juz nie brudzenie...Zatem sprawdza się,ze lubią zarazy stadami buszować...nawet,jesli miało jej nie być...no..tak...ze mnie to zawsze ewenement był... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:39 Bebelku, a czym sie dokładnie to u niej objawia?? Wszystko jest na nie??? próbuje wymuszać pewne rzeczy wrzaskiem??? Ktoś chciał przepis na klopsy mielone....ja tak "na oko" robię...mieso mielone mam juz przez szwagra dobrze doprawione(rzeźnik)wiem,ze sypie tam pieprz, sól, majeranek, czosnek(bardzo rozdrobniony)...Na mniej więcej 25dkg mięsa 2 małe bułeczki namoczone w wodzie i odciśniete, 2 jajka, 2 małe cebulki pokrojone w kosteczkę.Oczywiście moze byc tego mięsa wiecej...jak kto lubi. Mieszasz wszystko dokładnie...taka ciapka wychodzi...formujesz klopsy, panierujesz bułka tartą..i wrzucasz na rozgrzany olej. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Bardzo sie ciesze 02.07.06, 19:50 jest mi bardzo milo, ze moge do Was dolaczyc. Jak by co to chetnie sie z Wami podziele tym co juz nabylam. Jestem calym sercem z Wami wszystkimi i nieraz sie splakalam na Waszymi postami i wierzcie mi ze rodzilam tez z Wami Ja mialam dwa cc, bo podobno jestem za waska. I bardzo zaluje ze nie moglam rodzic naturalnie. Chcialbym Wam wyslac zdjecia mojej rodzinki ale niestety nie wiem jak to zrobic. Jak mi podpowiecie to przeslena chwile musze odejsc bo pomagam mezowi we francuskim Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bardzo sie ciesze 02.07.06, 19:54 aaa, to tym barzdiej miło, ze postanowiłaś się ujawnic) No, dobra: moze ktos jeszcze czyta i chciałby się odezwac) no, wskakiwac na watek) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Bardzo sie ciesze 02.07.06, 20:24 Bebel moge podpowiedziec co poskutkowao u mojej kolezanki. Miala ta sama sytuacje, tylko mama i mama, i fochy na okraglo. Bylo tak, ze jak maly upadl i nic mu sie nie stalo to ja podchodzilam go podniesc a on reagowal kolejnym rzuceniem sie na kolana i zaczynal sie jeszcze glosniej drzec mama ryczal tak dlugo az mama nie podeszla, tata tez nie byl dobry na takie okazje. I tak ze wszytskim: chcil pic tylko mama mogla podac sok, chcial na nocnik, tylko mama itd. W koncu koleznaka sie wkurzyla, jest w 5 m-cu ciazy i stwierdzial, ze nie mzoe sobie na to pozwolic poniewaz jak sie mala urodzi to nie bedzie mogla byc na kazde jego zawolanie. No i sie zaczelo. Jak maly wolal o co kolwiek i chcial tylko ja to podchodzilam ja, moj M. albo tata dziecka i mial mowione albo wezmiesz od nas albo w ogole nie dostaniesz, na poczatki nie skutkowalo, ale jak zobaczyl ze sok z moich rak smakuje tak samo jak z maminych i ze mama na prawde nie podejdzie na kazde zawolanie to po 2 tygodniach byl spokoj. Teraz czasmi tez napdaja go fochy ale moze tylko z 15% tego co wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bardzo sie ciesze 02.07.06, 20:55 No, u nas też tak właśnie to wygląda( no, ale walczymy... tylko ten mój potwór wyjątkowo zawzięty okaz, no, ale przeciez kiedys w końcu pęknie)) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Bardzo sie ciesze 02.07.06, 21:00 Bebell ten maly to potrafil jeszcze krzyczec na Ciebie TIME OUT czyli nasze "do kata" jak chcialas mu cos podac, marszczyl przy tym brwi i czolo i palec wskazujacy na Ciebei wytykal. Czasami trzeba bylo wysc szybko do innego pomieszczenia bo rozmalnie rozbrajal ta swoja "dorosloscia". Powodzenia, chciaz nie ma jeszcze swoich dzieci widzialam ja ciezko jest sobie z czyms takim poradzic, szczegolnie bedac w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:13 niestety nie udalo sie. czy mozesz mi podpowiedziec jak to zrobic. Probowalam na adres gazety ale klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 18:59 Czesc Kaska, witam serdecznie, na pewno wszystkie chetnie skorzytstamy z Twoich rad, masz chyba najwieksze doswiadczenie, tzn. chodzi mi o to, ze masz juz 2 maluchy na tym swiecie. Chyba nie mamy zadnej dziewczyny, ktora ma oba maluchy juz po tej stronie brzuch, o ile sie nie myle, ojj a nie lalisia ma 2 dziewczynki, ktos jeszcze? Pisalas, ze mials probelmy z zaciazeniem, podzielisz sie, czy moze jeszcze nie masz ochoty? Jezeli chodzi o mnie to jest moj drugi cykl staran i nie czekam na @, ktory ma nie przyjsc jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:06 u nie najpierw byla walka z mezem, prawie dwa lata az postawilam sprawe na ostrzu noza, a potem rok staran. Bralam dufaston i clo. Az w koncu odpuscilam i sie udalo. Ale nie mialam zadnego wsparcia. cala rodzina przeciw lacznie ze wspoltworca. Ale wszyscy regularnie zadreczali mnie pytanie czy juz. Po czterech miesiacach jechalam na nervomixie a z kasy wydanej na testy mialabym super rower! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:13 Przykro mi bardzo z tego powodu, najwazniejsze ze masz juz to za soba i 2 wspaniale dzieciaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:16 To bylo juz tak dawno. Ale brr,nie wspominam mile tego okresu i jak na ironie Isia to pupilek rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 19:51 Oliza-niestety nie doszły foty(( Podziwiam upór w staraniach wbrew otoczeniu... to nie był łatwy czas napewno... Olcia- czyli U ciebie sprawa jutro się wyjasnia?? kciuki zaciskam! balbinko- no, więc Tosica się wkurza, jak się wkurza to zaczyna wrzeszczec, potem wrzask przechodzi w regularny atak histeryczny (z wyginaniem się w łuk, machaniem rękami, dzikimi spazmami)... wkurza ja własciwie wszystko, np, wczoraj dałam jej nie ten widelec... generalnie wstaje nabuzowana i szuka draki, wojtek nie moze nic przy niej zrobic, ciągle mama i mama, ja się nie mogę niczym zając bo zaraz jest:"patrz na mnie, czytaj mi, baw się ze mną..." jak jej tłumaczę, ze za chwilę zaczyna się awantura( no, i zaczyna łamac wszelkie zasady i np. kłamie z premedytacją (nie chodzi mi tu o dziecięce fantazjowanie)... mamy z 15 "jazd" w ciągu dnia i szczerze mówiąc zaczyna mi już brakowac siły(( no, to se ponarzekałam) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Bebelku 02.07.06, 20:05 Moze Tosia zazdrosna o Tadzika? Moze np. zamiast surowego tonu, stanowczego glosu przytul ja i powiedz, ze ja kochasz? Moze zaczyna sie bac, ze juz nie bedzie jedyna coreczka? Wyczuwa "konkurencje"? Pewnie sa jakies dziewczyny, co pedagogike studiowaly moze cos Ci doradza... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Bebelku 02.07.06, 20:19 Na pocz. mojej edukacji policealnej bylam baby-sitter. Opiekowalam sie dwojka maluchow. Chlopiec mial 2,5 roku, dziewczynka 1,5. Powiem Ci, ze chlopiec byl grzeczniejszy taka przylepa, slodziutki, grzeczny... Dziewczynka oj... charakterek, zlosc, wredna mala zolza... Z rodzina sie zaprzyjaznilam i czesto do nich zagladalam. Zaobserowowalam, ze juz w wieku przedszkolnym role sie odwrocily... Chlopiec zmeznial, a dziewczynka z malej zolzy pewnej siebie i bijacej wszystkich zrobila sie delikatna i wrazliwa dziewczynka. Mysle, ze ta zloscia chciala zwrocic na siebie uwage otocznia. Moze Tosia tez tak reaguje? Tzn. chce zwrocic na siebie uwage, bo zdaje sobie sprawe, ze bedzie jakies inne dziecko w rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bebelku 02.07.06, 20:50 Chrumps- ja sama jestem po pedagogice) i teoretycznie jestem świetnie przygotowana) tylko, ze praktycznie poprostu ciężko jest życ we wrzasku nieustannym i czasem o taka spokojną stanowczośc jest najtrudniej( szczególnie jak 'jazdy" zaczynają się już o 5.00 rano( Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Bebelku 02.07.06, 21:01 Bebell przede wszystkim zycze stalowych nerwow! Oj wiem co to znaczy wrzaski... Oj wiem... No , ale nie wymadrzam sie... Moze wakacje rozladuja sytuacje? Odpoczniecie wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
enterek77 Re: Bebelku:) 02.07.06, 19:34 Czasami mam opóźnienia w czytaniu poczty... zaglądam a tu... zdjęcie Tadzika i Tosicy Dziękuję Tego mi było trzeba Aż mi się łezka zakręciła.... Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Enterku... 02.07.06, 19:42 na zdrowie) i ciesze się, ze Ci choc troszkę poprawilam samopoczucie) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re:Jannia 02.07.06, 19:42 Filmik super, podstawa to umiec wyrazac swoje emocje )) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa :) 02.07.06, 19:48 Enterku pisaniny i uczenia to chyba nikt nie lubi... Zwlaszcza jak ma sie dead liny nad glowa... Witam Kasie-Olize Balbinko - dziekuje za przepis Moj apel: Tankgirl jak zagladasz na net daj znac czy wszystko u Ciebie ok. Jak tam sie czuje Olenka - mam nadzieje, ze juz wiecej chorobska sie jej nie czepialy... Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: :) 02.07.06, 20:17 bebell to ja ci na pocieche powiem, że przez ścianę mamy dwulatka--chłopiec i on cały czas wrzeszczy, krzyczy i piszczy. tylko, że nim opiekuje się stykinięta babka, ktora tylko krzyczeć na niego potrafi. Matka pracuje caly dzień, ale ona nie jest lepsza. Strasznie żal mi tego malucha.Ma dopiero dwa latka a najbliźsi tylko na niego krzyczą. Raz rok temu pogryzł go w glowę ich własny pies. Już dwa razy wzywałiśmy do nich policję. Jak on tak krzyczy, to serce mi pęka. Oni(my też) mieszkają na 11 pietrze i ostatnio babka zamykała go na balkonie. mój Michał jak to zobaczył, to myślałam, że oszaleje ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: :) 02.07.06, 20:20 Agan straszne ((((((( Jak mi szkoda takich maluchow :"( Odpowiedz Link Zgłoś
agan10 Re: :) 02.07.06, 20:24 a najgorsze w tym było to, że matka tego malucha ma 40 lat i jest to jej jedyne dziecko jak do tej pory i wychowuje go sama.Ojca na oczy nie widziałam. I ja, która 2 lata czekałam na ciąże słuchałam, jak one drą się na niego. I tu nasuwa się pytanie---dlaczego dzieci dawane są tym, ktorzy raczej nie chcą tych dzieci, a ci którzy pragną muszą czekać niewiadomo ile?? Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:04 To ja spadam na razie, u mnie @ jutro sie zwali na pewno, jak stado to stado. I od lipca zaczynamy na nowo. Dobrze, ze mi lekarz kazal przyjsc po 6 m-cach probowania bezowocnego a nie po roku bo i tak bym nie wytrzymala. Nie wiem czy jeszcze 4 m-ce wytrzymam. ((((((((((((((((99 Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:08 Olcia czy wiesz, ze w 1 cyklu staran statystycznie masz 18% szans? Te szanse rosna w miare uplywu czasu. Zreszta wkleje ci cos z artykulu: Statystycznie biorąc para współżyjąca ze sobą bez jakichkolwiek ograniczeń, ma każdego miesiąca ok. 18% szans na poczęcie dziecka. Poczęcie następuje więc w czasie ok. 4 - 5 miesięcy. Olcia czyli cierpliwosci. Na pewno juz wkrotce sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:10 Widzisz ja wiem, ze sa marne szanse, zawsze myslalam, ze rok to zajmuje kobiecie ktora ma nieregularne cykle albo nie wstrzeli sie w owu. I jakos sie nastawilam, ze z testami owu to rach ciach i bedzie a tu kicha. No ale mzoe w tym miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:16 Olciu ja mam cykle jak w zegarku krotkie (26 dniowe), wykresy wzorowe, dwufazowe, 2 faza 13-14 dniowa, a tu juz zaczelam 13 cykl staran... No, ale niedawno okazalo sie, ze mam jakies bakterie - mam nadzieje, ze jak je wykurze to latwiej mi bedzie zaciazyc Tak wiec daje sobie jeszcze 7 miechow na zaciazenie i w ogole sie nie martwie. Choc nie ukrywam, ze w ciazy chcialabym juz byc.... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:31 ...bry wieczór Paniom Oliza, witamy na pokładzieale uważaj, bo my tu wszystkie w ciąży albo przed, a to zaraźliwe;PPPP Melduję,że byłam w Wodniku-kryty basen na Gocławiu I bylismy w Ikei, i zrobilismy mega zakupy, i potem było jak w reklamie-nie chciało nam się wszytstko pomiescić do naszej czarnej strzały, ludzie na parkingu mieli kino Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:43 Melba przyznaj sie, a Ty kiedy powinnas testowac? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:46 Chrumpsowa, jakie testować? ja miałam monitorowany cykl bezowulacyjny;PPPP Czekam co i kiedy mi los zgotuje, i wcale się nie stresuję, i bardzo proszę mi tego błogostanu nie zakłócać...po raz pierwszy od roku nie odliczam dni;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 21:52 No to nic nie zaklocam. Nabieram wody w usta i czekam Pytania nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 22:29 hello, skoro koczkodany chadzaja parami - a nawet stadami, to podczytywacze moze tez sie ujawnia stadami przepraszam, ale jakos wczesniej brakowalo mi odwagi-m. mi zawsze mowi, ze przez takich jak ja internet nie mialby prawa bytu. a do tego ja tak jak oliza2 nie starajaca sie (moze nawet juz nigdy nie bede miala takiej okazji wiec jakos balam sie, ze nie bedziecie chcialy tu takiej. ale skoro tak milo przyjelyscie oliza2 to moze mnie tez....? a nawet jesli nie, to tak jak pisze Kasia, przyzwoitosc wymaga aby sie ujawnic! co niniejszym czynie. a zaraz napisze o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 No proszę!!! 02.07.06, 22:45 Tajemnicze podczytywaczki się ujawniły!!! Witam was kochane Olizko i Misiu. Może jeszcze ktoś się chowa, co??? ujawniać mi się tu!! I tak jak to któraś z dziewczyn pisała-fotki mile widziane, choć wiem że na początku każda ma obawy kto kryje się pod nickiem więc zrozumiem jeśli narazie cie chcecie się pokazać. Ja też dłuuugo nie wysyłałam swoich fotek ) Ale jeśli się odważycie to laski na pewno się zrewanżują. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: No proszę!!! 02.07.06, 22:51 Misia, witamy Hmmmm, frapuje mnie wielce Twój zawód...na kogo my tu psioczymy????hmmmm...albo lekarz ginekolog, albo mechanik samochodowyPPP Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No proszę!!! 02.07.06, 22:53 hehehe - ginekolog lub mechanik? Melbuś ja tam obstawiam położną... albo pielęgniarkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No proszę!!! 02.07.06, 22:54 No chyba że laborantka - bo też kilka razy było trochę przykrych uwag Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: No proszę!!! 02.07.06, 22:59 melba, w sumie blisko , bo i tu i yu trzeba miec sprawne raczki. i ja tez musze miec :0 poki co same pudla Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No proszę!!! 02.07.06, 23:04 hmmm siedzę i myślę na kogo my tu nadajemy.... nauczyciele - nie nadajemy na nich ) to może coś z polityką?? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No proszę!!! 02.07.06, 23:05 aaaa wiem!!!! Fryzjer!!! albo kosmetyczka ) Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: No proszę!!! 02.07.06, 22:54 Hej, dzieki za powitanie. wiecie ze to naprawde srtesujace takie ujawnianie sie normalnie sie czerwienie a fotki chetnie przesle, tylko ja tez nie bardzo obeznana w te klocki ale poprobuje acha. i przepraszam ze nie uzywam polskich znakow, ale wtedy pisalabym godzine jeden post. mam nadzieje ze wybaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: No proszę!!! 02.07.06, 22:57 nie przejmuj się polskimi znakami - tu dużo dziewczyn pisze spoza naszego kochanego kraju i tez nie ma polskich liter. A co do zdjęć - to zwykle wysyłamy mailem - na pocztę gazetową - nick laski @gazeta.pl ) Na forum raczej nie wklejamy zdjęć bo nigdy nie wiadomo kto czyta Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 22:43 krotko o mnie: mam 31 lat i zasilam grono poznanianek choc poznanianka jestem naplywowa. takze dolnoslazaczki sa mi rownie bliskie. a ostatnio nawet chrumpsowa wymieniala moje rodzinne miasto- chialam sie wtedy ujawnic, jako wywolana do tablicy, ale nie mialam czasu zreszta nie raz sie czulam wywolywana do tablicy, jak dosyc czesto wspominacie tu o moim zawodzie, nie zawsze pochlebnie - przywyklam zagadka; kim jestem z zawodu? no i najwazniejsze. nie staram sie o dziecko i jak pisalam, moze juz nigdy tego nie zaznam, ale mam juz swoje szczescie. dwa tyg temu moja coreczka skonczyla roczek. i kocham ja nad zycie i tylko dzieki niej znosze, to co mi zycie zgotowalo i szczerze mowiac- bez wazeliny, dzieki Wam. bo jestescie tak cudownie otwarte na ludzi i tak mile i kochane, ze czlowiek sam zaczyna wierzyc, ze dla niego jeszcze tez kiedys zaswieci slonce dlatego Was czytalam. zeby sie wieczorem usmiechnac, jak mysza juz spi, bo niestety czsami nie mam innych powodow do smiechy. smutne ale prawdziwe hym....troche duzo jak na pierwszy raz kurcze, normalnie mam treme Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 22:49 Misia - każda z nas miała tremę na początku!! to normalne. Ja też pisałam niewiele a teraz.. gaduła ze mnie straszna ) Pamiętam jak Marudka do nas przyszła - taka małomówna hihihi - małomówna gaduła - pamiętasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 22:51 oczywiscie nie biore tego do siebie, ze nikogo juz tu nie ma, ale jesli pozwolicie mi zostac, to uprzedzam, ze raczej w ciagu dnia nie bede miala jak pisac.ale wieczorami moge nadrabiac Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 22:51 Jak to nikogo??? ja jestem!! Laski pewnie odsypiają harce weekendowe hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:09 dzizas ale fajnie sie z Wami pisze, a ja tyle czasu zadowalalam sie samym czytaniem z wrazenia chyba dzisiaj spac nie pojde podpowiedz do zagadki : moze zle sie wyrazilam, moze nie pssioczylyscie na konkretna osobe pracujaca w tym zawodzie, ale generalnie spoleczenstwo zle sie kojarzy mj zawod zagmatwalam bardziej? tej co zgadnie stawiam lody. a zaznaczam ze mam rodzine w warszawie wiec bywam Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:10 o rany, jak ja pisze!!!! ale to z podniecenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:12 dentysta!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:14 to jakie lody lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:15 hurrrrraaaaa!!! czekoladowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:16 jechac przyjade, a co! zwlaszcza ze nie ukrywam twoja dzialeczka tez sie w skrytosci zachwycalam ale lody kupie na miejscu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:18 OK ) nawet znam super lodziarnię w Gorlicach. Dobra - ja już uciekam do łóżeczka - małż wzywa. Dobranoc Misiu - i wszystkim tez życzę milej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:25 to jak? przyjmiecie sadyste do swojego grona? ja jestem baaardzo delikatna!! naprawde. nie jeden pacjent usnal mi na fotelu! nie lubie, bo sie ciezko wtedy pracuje, ale nie powiem, moje dentystyczne-ego ma sie wtedy wysmienicie o matko! naprawde moglabym tak do rana. znaczy sie do 6.15, bo to jakas zakodowana godzina mojej miski. ale ide spac, bo rano bede nieszczesliwa z niewyspania. w odroznieniu do mojego rannego ptaszka dzieki jeszcze raz, za mile przyjecie ciesze sie strasznie ze pokonalam wrodzona niesmialosc kolorowych dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 02.07.06, 23:14 oj misia - uważaj bo jak ja zgadnę to bedziesz musiała na południe Polski jechać z lodami )) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 00:34 Hej dotarłam do dom I oczywiscie juz tesknie.....wiadomo za kim...... Witam serdecznie nowe kolezanki, dobrze ze sie ujawniłyscie bo tu jest naparwde fajnie) lece sie myc i lulu..... do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 02:01 A ja już po kolejnej imprezce))))))) Witam nowe podczytujące Laski)))))))))) I spadam.....zasypiam, ale miłość do Was nie pozwoliła mi pójść spać, bez mojego: Kolorowej nocki Słonka)))))))))))))) Aaaa, i zabiję, jesli jutro nie dostanę filmu i zdjęć!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 04:20 Fantaisie ja Ci moj filmik obiecuje jak sie w prac zjawie tylko wtedy bedzie u Ciebie 15. Jak ktos inny nie podesle to obiecuje, ze to bedzie moja pierwsza rzecz na liscie na poniedzialek Misia z moja roznica czasu tez zazwyczaj zjawiam sie w Wasze popoludnie i potem jak wszyscy ida spac. Witamy na forum, ja tez przez pewnien czas tylko podczytywalam. Moze fakltycznie ktos jeszcze sie ujawni??? Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 hej 03.07.06, 08:04 Witam poniedziałkowo Dzień się piękny zaczyna, szkoda że to poniedziałek i trzeba pracowac Witam nowe koleżanki - Olizę i Misię. Mam nadzieję, ze dobrze będziecie się u nas czuły Misiu, juz niedlugo czeka mnie wizyta u jakiegoś Twojego kolegi po fachu (mało przyjemna bo to bedzie chirurg szczękowy...brrrr) A ja coby sie przedstawić nowym koleżankom powiem, ze mija właśnie 3 cykl bezowocnych starań (wczoraj był test z jedną krechą) i teraz czekam na @ a po niej z siłą wodospodau PPPP znowu zaczynamy Dziś mój P. ma urodziny, ostatnie z dwójką z przodu. W związku z tym, że mój prezent nie wypalił muszę sie dziś urwać z pracy i czegoś poszukać. A poza tym to jestem na niego zła bo mnie załatwił skubaniec. Nie wymienił prawa jazdy w terminie i teraz rano nie moge sobie drzemać w samochodzie tylko muszę prowadzić. Cwaniak PP Fantaisie - wysłałam Ci filmik, inny niz ten od Olici ale też niezły. Tamtego nie wyślę Ci bo w pracy nie mam dostępu do innych skrzynek Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 08:06 jaaniu - wszystkiego najlepszego dla twego małżonka!!! Buziaki!! Aha - i ja tez chcę ten drugi filmik!!!! Fantaisie-wysyłam ci ten pierwszy z piłka nożną ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: hej 03.07.06, 08:12 dziękuję w imieniu małżonka )) przekażę, przekażę filmik wysłany Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 08:48 Witaj Misiu.ma!!!!!!!! Trema??? Która z nas jej nie miała??? Norma, norma, kochana... Bardzo, bardzo się cieszę,że się odezwałaś...a na dodatek mieszkasz blisko (tylko pytanie czy 80km to jest bisko???)mnie!!Jakos tak nieszczęsliwie sie skałada, ze poznanianki rzadko tutaj zagladają....praktycznie tylko Zuzia i Anialm...dzielnie pozostaja na ringu...Niedawno była jedna z koczkodanic...i niestety chyba zawalono ja praca , bo juz dawno się nie odezwała...Szkoda! A ja tez wybieram sie do dentysty...i wcale nie marudzę...i chyba byłabys ze mnie zadowolona..bo ja wszystko bez znieczulenia)))I na pewno będziemy szukać pomocy...gdyby coś))) Jak juz zdązyłas zauwazyć nasze forum to kocioł z zupką...wszystko tutaj jest)) Gratuluję córuni...to ogromny skarb! Prosze maleńka ucałowac od e cioci! A zycie...skrobie nam niejednokrotnie mało ciekawe scenariusze...i po to tu między innymi jestesmy , by sobie pomagac w trudnych chwilach, wysłuchac , ewentualnie doradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 09:02 Bebelku.....tak myślałam....te wrzaski są najgorsze...I moze ja nie powinnam sie wypowiadac, bo swego nawet jeszcze nie urodziłam i nie przerobiłam tego na własnym dziecku....ale za to widziałam takie reakcje u moich siostrzeńców i brataniczek...o moim osobistym braciszku nie wspomnę( to był dopiero as!) Tylko konsekwencja...raz wyjasnic sprawę i niestety z ciezkim sercem udawać,ze sie nie słyszy i nie widzi pewnych rzeczy.Jesli rzucanie sie na ziemię występuje gdzies w sklepie lub na placu zabaw...przenosi sie delikwenta w bezpieczne miejsce i udaje sie ,ze to nie nasze dziecko..w koncu sie uspokoi i zapomni o co jej chodziło...Dobrze tez jest odwrócic uwage od problemu i zupelnie ja zaskoczyc czyms innym... Czasem wystarczy tylko przedrzeźniać delikwentkę...i zachowywac sie dokładnie w ten sam sposób..tylko,ze przerysowany...Siostrzeńcom wystarczyło kilka razy ..i "choroba" poszła sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 08:58 I ja witam w poniedzialek. Skarby glowy do gory. Jak to ktoras z Was napisala kazda @ przybliza Was do celu. Jak jest duzo checi a malo mozliwosci to podobno wszystko mozna! Wiem to po sobie. Sprobuje wyslac jakies zdjecia. Zobaczymy czy sie uda .Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: hej 03.07.06, 09:06 wstałamdzień dobry i zaraz przed pracą śmigam do fryzjera-będzie całkiem krótko Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 09:14 ojej!! jakie fajne dziewczynki mam na skrzynce!!! Olizko!! Toż to już panieneczki ) Dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 09:16 Super ze doszly. To ja narzaie mowie pa. Powysylam do reszty i lece uzupelnic lodowe. Do popoludnia. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 09:27 melbuś ..tylko nie za krótko)))Jak kondycha przed egzaminkiem?? U mnie jeszcze duże braki....jakos nie wchodzi mi do główki i chodzę z kąta w kąt.... I znowu mnie wkurzyła moja pralka..bierze wodę bez opamietania...i znowu musiałam wylac wszystko z proszkiem...a resztke wsypałam(( Najgorsze jest to,ze nie wiadomo co jej jest a mechanik rozkłada ręce....Głupia,raz pierze normalnie...a gdy tylko z dzień jej nie włączę...zaraz się buntuje...Mam juz dosyc((( Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: hej 03.07.06, 09:35 Balbinko, zrozum ją...goraco jest, pić się chce, to chleje tą wodę;PPP Przepraszam, głupi żart. Może wezwij innego naprawiacza pralek? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: hej 03.07.06, 09:36 Kondycha przed egzaminem...ekhem, nie zrobiłam jeszcze nic;PPPwszystko przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 09:44 No widzisz melbuniu, nie wpadłam na to)) Fakt, faktem...gorąco jest)) Chyba będe musiała faktycznie zawołac kogos innego....ale juz sie boje...toz to moje dziecko prawie...ma 7 lat..i ktos obcy ma w niej dłubać????Hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 09:15 Wyslalam do Ergi. Czy mozesz sprawdzic? Jaaniu dla meza wierszyk : Kazdego roku o tej samej porze kazdy Ci zyczy co tylko moze Wiec ja korzystajac ze sposobnosci zycze Ci zdrowia, szczescia i radosci aby wszystko o czym marzysz sie spelnilo a to co kochasz by Twoje bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: hej 03.07.06, 09:17 Oliza - wierszyk zadeklamuję na pewno a tymczasem prosze również o zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: hej 03.07.06, 09:18 Melba - po fryzjerze obowiązkowo zdjecia!!!!! Ja sobie ostatnio zrobiłam krótką grzywkę która furorę robi - zwłaszcza w pracy. Zwracają na nią uwagę ludzie których bym o to nigdy nie podejrzewała PPPP Mała zmiana a tyle emocji PP Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: hej 03.07.06, 09:24 witam poniedzialkowo, jeszcze cholera was czytam... oszalec mozna (( Jaania jak @ jeszcze nie ma to ja nadal trzymam kciuki!! ) Balbinko juz odpowiadam, zabieg w dzien matki (!!), od tamtej pory zadnych palmien, zadnej @, zadnego bolu piersi, nic kompletna cisza ( ja mam dosc, chcialbym dostac @. ergunia poprosze fluidki malpowe) i sciskam cie kochana. A co do Tosicy to napewno brak zelek jej zaszkodzil!! na bank!! wiecej nie wiem, lece czytac i mam nadzieje ze siusiak tadzika mnie nie minal!! a ja nie kibicowalm Francuza, ale Portugali TAK !!) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 09:27 a tam się zjawi - jaaniu - ja tam po cichu licze na to że u ciebie się nie zjawi przez najbliższych 9 miesięcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: hej 03.07.06, 09:30 Erga - ja juz nie liczę, jestem realistką w tym temacie. A poza tym gdyby coś było to wczoraj juz by wyszło, dzis juz 31 dc wiec dosyć późno.... Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: hej 03.07.06, 09:45 czesc laski! przedewszystkim fajnie, ze mamy dwie nowe ePrzyjaciolki! uwaga, kobiety z doswiadczeniem wychwytywane jak cieple buleczki!!! Boze i pani doktor od zebow, co mi przypomina o mojej 6tce. ale teraz musi juz poczekac do rozwiazania, bo nie usiedze na fotelu ... sluchajcie, wczoraj myslelismy, ze bedzie trzeba do szpitala jechac. Przez ponad dwie godziny mialam regularne skurcze co 20 minut, ale ustaly. Wiec Lusiek sie chyba rozmyslil. No to zobaczymy teraz czy na dlugo. Jaaniu, a sprawdzilas na pewno, ze twoj prezent nie wypalil? ja tylko cicho przypominam, ze moje dziecjo ujawnilo sie za trzecim testem. melba, zapomnialam kiedy egzamin? fantaisie, ukochaj kitke ode mnie! trzeba ja zapoznac z kolezanka Steffanie od sreber - pasowalyby jak ulal. Olcia, jak wstaniesz, to nie zapomnij prosze o filmiku! I jaania tez, prosze. bebell, jak twoja potworzynka? moze kapuje podswiadomie, ze nadchodzi konkurencja i dlatego sie burzy? a ja od rana dzownie do tutejszego urzedu skarbowego, ktoryprzyslal nam pismo, ze sie nie rozliczylismy, a ja, qwa, osobiscie wyslalam papiery 30 maja. problem w tym, ze tam trzeba orginalne dokumenty wyslac, mam je skopiowane, ale co teraz zrobic. A pan urzednik rozmawia od 8 rano bez przerwy i nie wiem co robic. szlag mnie trafia!!!!!!!!! spadam, bo musze jechac zalozyc dziecku memu nienarodzonemu familienbuch .... do popoludnia Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: hej 03.07.06, 09:54 Abie na pewno dobrze nasikałam test był nówka - nie śmigany )))) i ta jedna krecha od razu wylazła jak byk i za nic druga nie chciala sie pojawić.... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 09:39 Marudko,zatem lada chwila powinna sie pojawić..a o ile pamietam miałas długasne cykle...i cos z tym trzeba zrobić...zreszta dziewczyny juz kiedys o tym mówiły.... Umów się koniecznie z jakims konkretnym, polecanym przez laski lekarzem....ten docencik Fantaise...mi sie podoba...lub ginek Meguni...Teraz ktoś taki jest ci potrzebny! Szkoda twojego czasu na tych ginków,których gwarantuje ci NFZ...w ramach jakiegos tam abonamentu..z pracy...Wiem,ze troszke kaski wydasz...ale korzysci beda większe))Cos z tym trzeba zrobić i już!!! Fantaise, ty ją namów...masz wspaniały dar przekonywania....Jak tylko odpoczniesz po nocnym balangowaniu..do dzieła...nawet jesli miałyby byc odległe terminy,bo urlopy, wakacje.... niech sie umówi... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 09:26 marudko!! fluidki!!! ******************************************** ******************************************** ******************************************* Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: hej 03.07.06, 09:40 ja tak jak maruda prosze o fluidki malpowe) bop bede wiedziala na czym stoje a tak to czekam i nie wiem kiedy moj organizm zacznie prawidlowo funkcjonowac. tak sobie pomyslalam ze rok temu tez czekalam wlasnie na @ i nie przyszla wiec czekam dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 09:48 O kurczaki!!!!!!!!!Lalisiu...to ty jeszcze po porodzie @@@ nie dostałaś?? Ile to juz czasu??? A jak to było po Alicji??? A ja mam @@@@ !!!!!!Mała, bo mała...ale z tamponami latam.Niesamowite, co??? A miałam jej po tych lekach nie dostać...tylko ewentualnie troszke brudzic w tych dniach...Wysyłam fluidki@@@############################################# Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 09:29 Wyslalam. Starzsnie dluga lista mi wyszla. Jezeli ktoras omonela to poprosze o znak to dosleJuz ide naprawde bo tutaj kolejka mi sie do komputera ustawila. My mamy jeden komputer a niestety uswiadomieni internetowo jestesmy wszyscy. Dobrze ze chociaz w tygodniu moj maz musi chodzoc do pracy)Buzki Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: hej 03.07.06, 09:44 Ergunia dzieki za fluidki ) kochana jestes Witam nowa foremke ) Balbinko ja z abonamentu z pracy latam tylko na badania, a mam swojego prywatnego, nawet dobry jest (chyba). juz mial mi regulowac cykle duphastonem ale ja akurat wtedy zaszlam ... wiec teraz czekam na malpe i lece do niego po plan dzialania i moze znowu recepte na ten duphaston?? tylko sie tak zastanawiam, czekam na ta wrednote czy juz teraz isc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 09:47 Hejka!!! Czytam Was i sprzątam jednocześnie. Na moje oko za godzine skoncze czytac i dołączę. brzuch boli na @, ale ja mam jakieś wewnetrzne przeczucie, bo boli tak samo jak w poprzedniej ciaży. testujemy w czwartek, chyba że @ przylezie... Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Re: hej 03.07.06, 09:51 Olu, trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!! Zeby chociaż Tobie sie udało a potem całej reszcie która jeszcze będzie testowac (Olcialew i kto jeszcze???????) Mi tym razem nie wyszło (((( Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: hej 03.07.06, 09:55 przy alicji dostalam jak ona skonczyla 6 m tylko w tedy karmilam caly czas piersia teraz juz nie karmie i powinnam dostac a jednak sie nie zjawia. Powiem wam ze na forum Marcowek 2006 znowu jedna jest w ciazy i bedzie miala dzieciatko w marcu 2007 jest mi jej zal bo jak powiedziala o tym mezowi to kazal jej usunac( Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 10:01 Lalisiu, to może kup tescik, bedziesz miała jasna sytuacje...a potem lec do ginka, może zobaczy co i jak .... Matko , co za skurczybyk...usunąc kazał...chybabym mu poewna częsc ciała na mały węzełek zawiazała..dureń....rozumiem,ze to bedzie ich drugie dziecko??? Marudziu, ja juz bym sie chyba umówiła...moze cos ci sie poprzestawiało...a ty cos tam miałas nie tak z hormonami...czy pomyliłam??? moze trzeba zrobic badanko jeszcze raz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: hej 03.07.06, 10:03 Balbineczko ja mialalm progesteron do kitu i zanim zaczelam z nim walczyc marudziatko sie zjawilo. kurcze boje sie isc do lekarza, znowu bede ryczec wogle cala sobote ryczalam mojemu M... chlopina powoli mam mnie dosyc ( Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 10:04 ma-rudko-a czemuż to takie smuteczki cię dopadły?? Tulę cię mocno do mej bolącej choć małej piersi ) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 10:12 Marudko...a co ja mówiłam...mam mała pierś...ale do wypłakania wystarczy..... Może jakies symptomy zblizajacej sie @@@ to spowodowały.... To teraz ginek musi sie za ciebie ostro wziąć...by to wszystko wyrównać...i bys mogła jak najszybciej znowu zaczac sie starać...I jak masz ochote to popłacz sobie..nie ma co w sobie tego dusić...od mojego aniołka minelo duzo czasu...i jak sobie pomyslę,ze w tym miesiacu skończyłoby 5 latek...to mnie za gardło sciska... Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: hej 03.07.06, 10:24 tak tej dziewczyny to ma byc 2 dziecko o pierwsze starali sie bardzo dlugo juz mialo byc invitro jak sie udalo a teraz tak szybko zaskoczyla a tydzien temu przed oltarzem przysiegali sobie ze przyjma dzieci ktorymi ich pan bog obdarzy ehh faceci Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 10:05 A...to ty juz byłas i ani słówkiem sie nie wydałaś...oj ti, ti... Faktycznie, biorac pod uwage,że nie upłynelo az tyle czasu od odstawienia malutkiej od piersi...to @@@@ trochje może zwlekac...no i miałas ostatnio duzo stresów, bardzo schudłas...Będzie dobrze, pojawi się jak ma sie pojawic...a jesli nie ...to wszyscy bedziecie sie cieszyli, zobaczysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 09:55 Oj tatanko...ale byłoby fajnie!!!! Trzymam kciuki, by @@@ jednak nie przyszła...i nie łap tych @@@ fluidków. Jania...buziaczki dla Przemusia w dniu urodzin!!! Abi...moze do jutra poczeka...4 VII...dla niektórych dzień niepodległości.... I juz widze jak siedzicie na szpilkach...mąz pewnie juz chce dokładnie obejrzec gotowy produkt))) Lalisiu, a jest mozliwosc...ze trzeci dzidzius sam sie zaplanował??? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: hej 03.07.06, 09:57 balbinko ty mnie nie strasz zawsze taka mozliwosc jest) no nic poczekam jeszcze 2 tyg i moze laskawie sie zjawi bylam u gina w czwartek powiedzial ze wszystko jest ok nic o ewentualnej ciazy nie wspomnial Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 10:03 Lalisiu - ale mi się smutno zrobiło jak napisałaś o tej koleżance... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: hej 03.07.06, 10:04 jak ja bym dorwala tego faceta to bym mu .... dobrze ze tu przeklinac nie wolno bo byscie sie juz do mnie nigdy nie odezwaly !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: hej 03.07.06, 10:19 Hej, Marudzia Ty wiesz....jestem i to całkiem niedaleko jakby co ...a P nie bedzie miał Ciebie dosyc bo Ty kochana jesteś Tatanko no to kciuki zacisniete) Lalisiu ja niemiałam @ 9 mcy po porodzie)) I przykro mi jak przeczytałam o kolezance, ja mysle ze chłopina tylko lekkiego szokku doznał i dlatego tak powiedział a teraz pewnie załuje.... MOje słoneczko siedzi na zielonej trawce, i jest rozpieszczana przez babcie na maxa i wpadam w kompleksy bo widze ze ja sobie z nia tak dobrze nie radze jak babcia, przy niej jest spokojniejsza, bardziej ułozona a przy mnie pedziwiatr i diablica.....no ale mama ma ponad 30 letnia praktyke nauczycielska )))))))))i wychowała trojke swoich dzieci,to moze i ja sie naucze kiedys i bede dobra babcią)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 10:50 Wiec jak obiecalam - piszę!!!! Zacznę od brzuszka - boli całkiem @@@@, ale boli juz trzeci dzień, a zawsze zaczynał boleć godzinke przed @, wiec może to cosik nowego. Nie chce zapeszać, ale z tego co pamiętam ostatnio też tak było, tylko że wtedy piersi bolały, a teraz echo.... Poza tym mam duży problem z P. bo jak pamiętacie dwa tygodnie temu zasłabł. Wczoraj wieczorem pojechaliśmy do jego Mamy w odwiedzinki i tez mu się tak słabo zrobio, wiec się położył i po chwili ciśnienie mu masakrycznie spadło do 90/40 i miał bardzo przyspieszony oddech, serducho walio jak gupie, zimny pot go oblał i ręce zdrętwiały. Pogotowia nie wzywaliśmy, bo mama farmaceutka i leki w domku były. Ciśnienie na bieżąco sprawdzałyśmy i lekarzem na telefonie wisiałam. Po godzinie byoł już lepiej, ale caył czas był osłabiony. Dotaszczyłam go do domku i po nocy było oki. Rano o 7 wpakowalam go do autka i zrobiliśmy wszystkie badanka. Wyniki bedą o 17 i poźniej do lekarza jedziemy. teraz pojechal do pracy, ale jesteśmy cay czas na telefonie. Stracha mi narobił, ale mam nadzieje, że to tylko elektrolity (!!!!), a nie problemy z serduchem.... Poza tym miałam wczoraj dołka, bo wczoraj zaraz po kościółku zadzwoni P. kumpel i poprosi mnie, żebym mu załatwia tabletkę wczesnoporonną. Mam do takowych cudów dostęp przez teściową, ale nigdy nikomu nie załatwialam. Kumpel boi sie, że będą w ciąży, bo gumka spadła w 12dc.... Mam to gdzies i powiedzialam mu, że za żadne skarby tego świata nie załatwię i jak nie chcą tego dziecka, to ja chętnie je adoptuję... Płakałam jak głupia i zle mi było.... Ech...głupie życie. Zamówiliśmy dzisiaj blachę na daszek i już będą go kładli od środy!!!! Impreza imieninowo - magisterska była super udana, a po niej byliśmy całą ekipą z rodzicami na koncercie Satrianiego!!! Bomba i czad!!!! Facet jest niesamowity i chyba się w nim zakochałam U nas chyba tyle nowości!!! Marudko i Fantaisie - kiedy możemy się Was spodziewać??? W piątek, czy w sobotę??? Jaaniu - ja tam nadal trzymam kciuki!!! Jakieś objawy @@@ sa??? Jutko - zaproszenie nadal aktualne!!!! Marudko - oby @ przyszedł jak najszybciej!!!! balbinko - a to wstrętna @@@@@. Buziaki dla Ciebie!!! Abie - toż Leosiowi się cosik spieszy!!!! Może na finał mundialowy chce jeszcze zdążyć!!!! Lalisiu - toż to było by szczęście.... taka trójeczka!!!! U mnie w rodzinie kuzynki są z takiej trójeczki. Trzy baby w odstępie rok, miesiąc i cztery dni!!!! Rodzicom tak idealnie wyszło. Fantaisie ale miałaś wesoło z tą Kitką!!!! opis boski i żałuję, że z kuchni zza firanki podglądać nie mogłam!!!! buziaki dla Gosi za to podlewanie ogrodu!!!! Ha - tylko dlaczego podlewała jak my siedzieliśmy na grillu.... Jakas sugestia, czy co???? Ant - a na ile Malutką wywiozłaś??? Wyobrażam sobie jak musisz tęsknić!!!! Zaglądaj częściej to na pocieszenie będziemy tulić!!!! poza tym ktoś tu obiecywa zwolnić, a tu słyszę o jakiś zleceniach!!!! Klapsa na tyłek!!!! bebell - nie zazdroszczę takiego buntu, bo toż to sił brakuje na taki szantaż!!! Może żelki pomogą???? Althea gdzies po Polsce buszuje!!!! Ale pogode mają piękną na ta wizytacje po rodzinie!!! Tycju - buziaki dla Ciebie!!! Nikusia sie nie pojawia - a ja żem ciekawa jak tam moja imienniczka!!! I Gviazdka cosik nie zagląda!!! Megi - buziaki dla Przystojniaka!!! Witam nowe forumki!!!! Będzie Wam tutaj dobrze, bo z tego co czytam, to skarbnica wiedzy rodzicielskiej nam się trafiła!!! Dentystów też sie nie boję jak Balbinka i znieczulenia mi obce, za to mojego P ciężko gdzies zagonić, ale niestety już czas najwyższy. Cosik czuję, że Tosiczkowy bunt u P. wystapi!!! Może jakąś listę zrobimy, bo już dawno nie było!!!! Ma ktoś może zapisaną ostatnią wersję po narodzinach Mikiego???? Przydało by się uaktualnic!!!! uciekam sprzątac łazienke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 10:20 Dotarłam do końca i proszę o filmiki od Olci i Jaani, bo nic nie mam. Zdjęć Patryczka też nie i prosze o zdjęcia nowych forumek, obiecuje sie zrewanżować. Zaczne zaraz pisac dlugiego posta, bo dużo sie u nas ostatnio działo, wiec moze za jakis czas wyskoczyć. @@@@ fluidków nie łapię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: hej 03.07.06, 10:28 Witam Misie, bo z Oliza juz wczoraj sie przywitalam Abie, a to Lusiek Wam kawaly robi Lalisiu - jakie to przykre - to co napisalas o tej marcowce Ja nie mialabym nic przeciwko krotkim przerwom miedzy dzieciakami - moj maz tez. No i minimum chcielibysmy trojke jak bedzie wiecej to tez ok Marudko widocznie 6 fluidkow to za malo... No, ale moja malpa taka slaba byla To pewnie dlatego. Znow zaczelam mierzyc temp. - przynajmniej nie bede sie stresowala jak bede musiala brac leki - czy jestem w ciazy czy nie - wykres od razu prawde powie Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 10:47 Zwariował facet i tyle...to pewnie dlatego,ze nie wiedział, kiedy to zrobił...ale pech...Myslę,ze w koncu sie opamieta i przestanie tak głupio gadać...Przeciez to widoczny dar od Boga...tak długo sie wczesniej starali... Kurka..denerwuja mnie tacy ludzie...mam taka kolezankę...wariacje odprawiała, gdy nie mogła od razu zajśc w ciaze...doslownie nienawidziła wszystkie cięzarne...głęboko posunieta zawisc, której nie potrafiła ukryć...sama zreszta jej doswiadczyłam, gdy przyszła"odwiedzic" mnie gdy lezałam w szpitalu...A potem, gdy juz urodziła...wyzywała tych, ktorzy skaładajac jej życzenia mowili o drugim dziecku....No bo ona juz osiagnela to, co chciała...ma dziecko...A..potem wpadła po 3 latach z drugim....alez to była tragedia...I wydało się,że praktycznie małymi sie nie zajmuje, smiga gdzies po kolezankach, marketach...w pracy zostaje na pogaduchach po 2 godziny dłużej...i sciemnia,ze ma ma jakies dodatkowe zajęcia...bo dzieci ja tylko męczą....Praktycznie to maz sie nimi zajmuje cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: hej 03.07.06, 10:51 Balbinko niestety niektorzy nie dorosli do dzieci... Zajmowalam sie dzieciakami wiec wiem jaka to odpowiedzialnosc. No ale decyduje sie na to swiadomie. Oczywiscie nie chce udawac Matki-Polki bez zmazy i skazy Zdaje sobie sprawe z tego, ze jak sie uda to pewnie z czasem i brzucha bede miala dosc i ciaz (bo chcemy miec duza rodzine), ale decyduje sie na to swiadomie i wiem, ze moze byc trudno, a narzekaniem bede mogla sobie ulzyc natomiat taki przyklad postepowania to dla mnie ewidentny kaprys... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Tatanko 03.07.06, 10:55 Oj nastepny malz do kolekcji z problemami. U nas wczoraj karetka byla... Cos slabe te chlpy... Jesli to elektrolity to chyba Twoj maz powinien duzo pic - najelpiej wody z duza iloscia magnezu (np. muszynianka). Tatanko trzymam kciuki, zeby malpa sie nie pojawila!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Tatanko 03.07.06, 10:59 Dzięki Chrumpsiku!!!! A napisz ciekawskiej koleżance z dużą sklerozą, który to dc u Ciebie???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Tatanko 03.07.06, 11:03 u mnie to juz 4dc Na prawdziwe starania nastawiam sie na sierpnien. W lipcu pewnie bedzie antybiotyk no i moze na efkekt jego dzialania trzeba bedzie poczekac, no i moze w ogole nie bedziemy mogli sie przez antybiotyk starac, ale to sie okaze. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 11:07 Chrumpsowa, ja wiem,ze dzieciaczki moga dać bardzo popalic rodzicom.Wiem, tez ,ze rodzicom nalezy sie mały odpoczynek od pociech...ale to ca ta laska wyprawia...brak słów...Zreszta ich dzieci sa strasznie rozpuszczone..i po ich wyzycie zawsze mam w domu demolkę.Nie ma dla nich zadnych zasad, barier, wszystko im wolno...np. Dłubac w jedzeniu innych...wkładać czekolade do buzi i pluc nia po katach...mazać łapkami po scianach...Nie wspomne juz o wchodzeniu w butach na kanapę...czy dosłownie tarzaniu sie w ziemi i wskakiwanie obcym ludziom w tych zasyfionych ciuchach na fotel...a matka ze spokojem na to wszystko patrzy... Uważam,ze dzieciaki maja prawo sie ubrudzic, a jak...przeciez tyle radosci jest w grzebaniu w błocie...no...ale potem takiego szkaraba trza doprowadzic do ladu ...jakies granice przyzwoitosci są....a dziecie ma juz prawie 5 lat. Tatanko, dobrze,ze zrobiliscie mu te badanka!!! Proszę Piotrusia wysciskac ode mnie!!! A jesli juz mówie o jakiejś przyzwoitosci...to mnie wypda brac sie do nauki..kawka juz dawno wypita...a czas ucieka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: hej 03.07.06, 11:25 Misiu...ale az tak źle u was???Może sie jednak jakos wszystko wyprostuje...czasami sa takie kryzysy...szczególnie, gdy maluszek daje młodym rodzicom w kośc...i sa w tym wsystkim tacy pogubieni...Nie wiem w jakiej dokladnie sytuacji jestes...a nie chce ciagnac za jezyk, bo to bolesne sprawy.w kazdym razie przytulam mocno..i niech wszystkie problemy pojdą sonbiwe w sina dal!!!! A u mego brata cisza przed nastepna burza...marnotrawna zona wróciła do domu po tygodniu siedzenia gdzies tam w Polsce..i jest na wszystkich obrazona i z tego powodu stwierdziła,ze nie bedzie jeśc!!!!!!!!Myślałam,ze sie posikam ze smiechu... Cała rodzina jest zbulwersowana, bo to ona fochy jeszcze pokazuje..może sie cieszyc,ze ja do domu wpuscili po takich numerach...Dziecmi przestała sie w ogóle zajmowac...Mój mąz wrócił w sobote strasznie wkurzony(a jego zdenerwowac to sukces)był świadkiem jak malutka rozmawiała z moja mama...i powiedziała po swojemu" Baciu...co będzie??? Mama powiedziała,ze juz tatusia nie kocha.Będzie miała swój nowy domek" Mówił,że myslał iz mu serce pęknie, gdy patrzył na małą, gdy sie żaliła!!! Ona ma dopiero 5 lat.. Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 10:54 Oj cosik pościk na górę wskoczył!!!! Kateb dzięki za zdjęcia!!!! Zaraz lece oglądac!!! Jak tam Patryczek i jak sobie radzicie??? Pisz Kochana!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:02 nosz nie mogę czytać o tych chłopach i laskach które tak reagują na dar jakim jest dziecko... szkoda nawet komentować.. tatanko-i ja trzymam kciuki za @ żeby NIE przyszła!!!! Janiu - za twoją też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 11:03 Ergus slij mi jakies filmiki!!!! Zaraz na priva puszcze ci drugi adres mailowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:09 poszły!!! jeden na gazetowy a drugi na ten który mi przesłałaś Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:04 aha -właśnie był u nas w biurze kolega - kilka dni temu jego żona rodziła i.... bliźniaki!!! i to parka )) Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: hej 03.07.06, 11:05 i ja sie witam ze wszystkimi. mlodziez wlasnie spi, wiec mam chwilke. Balbinko, dziekuje bardzo za cieple slowa. z racji tego ze bylam podczytywacz, to wiem, ze u twojego brata tez sie jakos tak smutno porobilo ale nic to, trzeba zyc dalej! jaaniu, ja tez nie wymienilam prawa jazdy na czas. tylko ze ja jezdzic MUSZE! i to duzo. jakby co bede liczyc na "wyrozumialosc" naszej wladzy poszperam dzisiaj w tych prawie setkach tysiecy zdjec mojego dziecka, moze gdzies sie zaplatalo jakies za mna, to podesle Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:12 a czytałyście artykuł o tym że unieważnienie starych praw jazdy jest niezgodne z prawem?? ponoć unieważnić dokument moźna tylko sądownie... I pisali że można wygrać taką sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:22 pawelnotatki.blogspot.com/ powyżej jest fajna dyskusja na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 11:12 cześć starałam się wszystko przeczytać, ale mi nie wyszło Witam nowe forumki, które może mnie mało znają, bo tylko ciągle nadrabiam zaległości ;DDD Macie rację że niektórzy niedorośli do dzieci i trkatują dziecko jako kolejny przedmiot który chcą mieć w swojej "ambitnej" kolecji. Tylko nie zdają sobie sprawy że to nie jest przedmiot. Ostatnio w jakiejś gazecie babskiej typu "pani domu" widziałam modę dla świeżo upieczonych mam i... miałam wrażenie że dziecko teraz traktuje się jak ozdobną torebkę -dodatek do stroju: śpioszki pasujące do sukienki itd ( Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 11:14 a propo starych praw jazdy -wczoraj nas już kontrolowali pod tym kontem. "Pieczarka" powiedział że gdybyśmy mieli stare to co najmniej 50 zeta trzeba by było wybulić Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 11:17 laseczki ja już nie mam siły dopominać się o foty (( Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: NOWOSC! 03.07.06, 15:28 Dzieczyny rece mi sie trzesa tak mocno, ze az w klawisze nie trafiam. Cala sie trzese. Jak pisalam wczesniej mialam wszystkie objawy @, wczoraj kolzanka zmusilam mnie do wziecia trestu w srodku dnia, oczywiscie wyszedl negatywny. Jak wszytskie wiecie dzisiaj miala przyjsc @. W nocy tak mnei lewe jajo bolalo, ze spac nie mogla a @ niet. Wiec dzisiaj rano zrobilam test inny niz ten wczoraj i mam II. Ale sie ciesze. Tylko boje sie bo mnie strasznie to lewe jajo boli, tak mnie kluje za koscia lonowa i az w dol nogi idzie. CO to kurde jest, oczywiscie mysle o najgorszym, ze to pewnie ciaza pozamaciczna. Do lekarza dzwonilam ale wszyscy maja wolne bo tu dlugi weekend jutro wielkie narodowe swieto i dupa kazali dzwonic w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:23 Ane - Skarbie-jakich fotek ci brakuje??? podeślę chętnie jeśli moich.. Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 11:36 Muszę sobie zapisać jakich mi brakuje ) Nie mam filmików, tatankowego domku, dzieciaków forumkowych za wyjątkiem piotrusia od misi i syneczka melby, rozgwiazdy marudkowego męża, no i oczywiście zdjęć naszych nowych forumek Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 11:38 Dziewczyny kiedy testujecie to odprawimy dodatkowa dziesiatke w tej intencji, chociaz i tak zawsze macie u nas dziesiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: hej 03.07.06, 11:19 abie, ja tam doswiadczenia duzego nie mam, zwlaszcza ze trafil sie nam wyjatkowo malo wymagajacy model , ale chetnie sie nim podziele. a juz na pewno jak dbac o zeby maluchow! a rada z ostatniej chwili : nigdy, ale to nigdy nie mozna powiedziec na glos, ani tez pomyslec "dziecko spi, mam czas dla siebie" bo na 1000% sie wtedy obudzi. tak jak moje teraz. wprawdzie obudzil ja telefon, wiec nie byla to czysta zlosliwosc z jej strony, ale tak czy siek musze leciec tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 11:36 Dziewczyny sie zlitowaly nad matka. Przerzucily sie na dvd wiec mam dostep do kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: hej 03.07.06, 11:38 Dzień Doberek! Mam na głowie podwójnego dobierańca)) Całuję wszystkie super mocno!!! Tatanko, oby @ nie przyszła!!! komuś musi się udać, żeby pozostałe łapały fluidki... Marudzia, to co wpadasz do mnie?? ja Cię wyściskam!!!!Buzi, buzi dla Ciebie Balbinko, ale masz organizm, że @ przyszła! trzymaj się !!!! Melbuś, czekamy na zdęcie! Kochane, i spadam... gdyż o 12:30 muszę być w Galerii Mokotów)) Pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:42 w kosiumiku jeszcze nie było ale obiecuję że w tym tygodniu sie postaram!!! dziś może wybiorę sie do fotografa zamówić odbitki. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:43 podwójny dobieraniec?? a jak toto wygląda??? sama robiłaś?? czy dziewczynki?? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 11:48 no proszę - filmik pt dlaczego kobiety lubią oglądać piłkę nożną udało mi się wysłać na gazetową poczte!! kto jeszcze chce??? ja się od niego uzależniłam Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: hej 03.07.06, 12:01 Balbinko, Misiu - bardzo mi przykro z powodu klopotow rodzinnych Ane - mam podobne spostrzezenia co Ty, ech... Balbinko ja tez powinnam sie uczyc, ale oczywiscie wynalazlam se pretekst, by wlaczyc kompa, zeby niby cos tam sprawdzic A zaraz bedzie, ze obiad musze robic, potem odpoczac po obiedzei, potem pozmywac... No i zrelaksowac sie po zmywaniu przy kawce przed kompem I znow do ksiazek zajrze na 5 min - oj musze sie wziac za siebie, bo nie tak dawno temu zupelnie niezle mi szla nauka A gdzie to nasza yskyerka sie pojawia... Pitu tez ucichla... No i Iw. 75 prawie w ogole juz sie nie pojawia... MoniaS3, Misia i Tankgril sa usprawiedliwione Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 12:07 dzięki za zdjęcia i filmiki musiałam rara ściągnoąć do zdjęć olizki ale się opłacało, dziewczyny śliczne i jakie już duuże. Ale gdzie nasza mama?? Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 12:09 a dom tatanki będzie jak ten z moich marzeń, ech... rozmarzyłam się Mieć taki domek z ogródkiem i gromadkę dzieci ) Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 12:11 a filmik "dlaczego kobiety oglądają futbol" chyba też stanie się moim kultowym ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:19 Dzieki za zdjecia. w ogole jestes niezle laski. Co za piekne suknie. Ja to naprawde miala sukienke z tamtego wieku. Ale juz jestem stara baba. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:12 Ha, to fajnie ze tu takie marzenia tez chodza. O domku tez marze. I w zasadzie gromadka dzieci tez bylaby mile widziana... Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:09 Dzieki. Poniewaz to ja jestem rodzinnym fotografem wiec nawet nie mam z czego wybrac. Ale namowie meza to moze jakies pstryknie i tez podesle Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: hej 03.07.06, 12:16 Tatanko-twój domek w oczach rośnie!!! Ale ci zazdroszczę. Nasz domek narazie tylko w marzeniach ale może uda się coś zarobić mężusiowi za granicą to wtedy marzenie się spełni Odpowiedz Link Zgłoś
ane576 Re: hej 03.07.06, 12:19 100 lat!!! dla mężusia Jani!! Za tatanke kciuki trzymam, już za długo nie było dobrych wieści!! A teraz spadam z kompa niestety. Miłego dnia!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 12:23 Erguś - trzymam mocno kciuki za Wasze dwa marzenia!!!! o kurde - ale ze mnie gapa!!! Jaaniu całuj ode mnie Przemka i życz mu ode mnie i P. wszystkiego Naj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:37 Domek wypas. Moje dziewczyny piszczaly. Marza o takim balkoniku na pieterku. I ta zielen dookola. Strasznie Ci zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 12:50 kasiu jak tylko bedzie gotywy do zamieszkania to zapraszam Ciebie razem z dziewczynami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:22 Ah, my tez mielismy wspaniale plany budowy, nawet dzialke juz nabylismy. Ale los zdecydowal inaczej. Posiadanie wlasnego domku jest cudowne. Te upojne wieczory latem na tarasie, zima przy kominku... Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:25 I Tatanko odpadnie bieganie z wozkiem po schodach. W ogole posiadanie domu przy dzieciatku jest super. Wystawisz wozek do ogrodka i juz jest swieze powietrze. Ja jeszcze pamietam jak sie miotalam czy wyjsc na spacer czy brac sie juz za obiad a tu jeszcze pranie no i trzeba troche czasu poswiecic starszej corci. Oj uzylam za swoje Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: hej 03.07.06, 12:30 Kasiu - dziewczynki to juz duże panienki Tylko patrzec jak na randki zaczną biegac!!! w zamian za dziewczynki polecial domek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: hej 03.07.06, 12:38 No, no srednia perspektywaOlka juz podbiera moje kosmetyki... Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Lalisiu 03.07.06, 12:57 to juz dawny temat, ale poporstu przpomnialo mi sie. Jak Was podczytywalam to pisalam o swoich tesciach. Tesciowie to temat rzeka mysle ze kazda moglaby napisac o tym ksiazke. Ja tez strasznych tesciow. i na dodatek moj maz wcale tak nie uwazal. Wszyscy twierdzili za to ja jestem przewrazliwoniona. Ale... po ostanim numerku jaki moj tesc wykrecil to nawet moj powiedzial dosc. Ale nie o tym chcialam. Moja babcia zawsze mi powtarzala w takich sytuacja, ze mam ich olac (doslownie) bvo mam diwe corki i na wychowaniu a jak sie bede denerwowac to mnie albo rak albo co innego zje i wtedy dupa blada. Dziadkowie beda je wychowywac. I mnie to pomagalo. No ale teraz juz sie od nich uwolnilam i mam nadzieje ze na baaaaaaardzo dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Ufff 03.07.06, 13:21 juz po 13. Niech sie ten dzień juz skończy Kasiu - dziękuje za zdjecia córeczek. Superfajne są, a jakie juz duże!!! Zrewanżowałam sie fotkami swojej skromnej osoby Misia - cały myk z niewymienieniem prawa jazdy polega na tym, ze w momencie wypadku badź stłuczki ubezpieczalnie bedą sie na to powoływac i niewypłacać kasy. Dla nich jest to woda na młyn. A ja znając trochę przekorny los wiem,że akurat coś takiego mogłoby nam sie przytrafić więc wolimy dmuchac na zimne. Dobrze, ze P. ma żone posiadającą prawo jazdy )) Dziękuję w jego imieniu za wszystkie życzenia tatanko - domek rośnie w oczach fajnie juz wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Ufff 03.07.06, 13:26 acha, tatanko - wstrząsnął mną twój kolega proszący o tą wstrętną pigułe. I bardzo dobrze zrobiłaś nie załatwiajac mu jej!!!!!!!!!!!!!!! lalisiu - mąż tej forumki również powalił mnie na kolana. Nie wyobrażam sobie tego, jak ktoś moze powiedzieć tak do osoby którą kocha. Wg mnie nie kocha jej i nie wierzę w żaden jego szok...Przykre to jest Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 13:48 Witajcie w poniedziałek Na początek witam nowe foremli olizę i misię dobrze, że się ujawniłyście, bedzie nam raźniej) i ładnie się uśmiecham, żeby dostać Wasze zdjecia)) Tatanko domek sliczny i juz sie nie moge doczekac zdjec ukonczonego domostwa) Jaaniu buziak urodzinowy dla Przemka! Bebelku sliczne zdjecia, a patrząc na Tosię to trudno uwierzyć, że taki aniołek tak testuje waszą cierpliwośc i wyrozumiałość. Oby kryzys minal jak najszybciej! A miki alias kluska ślaska (to jego nowe przezwisko, bo pachnie dokładnie tak jak kluski śląskie po kąpieli w krochmalu) jest jakis marudny i nie wiem co wymyślić żeby się troszkę uspokoił, skoro nawet wozek nie pomaga. Balbinko fajnie, że w wakacje pojawiasz się na forum nie tylko po zmierzchu ale i o poranku Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ufff 03.07.06, 13:50 Megi duuuza buźka dla małej Kluseczki Śląskiej ))))) a z tym marudzeniem to tak jednodniowo czy juz jakiś czas ? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 13:57 Ant ja tam nie wiem czy ponad pieciokilogramowa kluska to mała kluseczka)) a co do marudzeania to wczoraj było lepiej, dzis jakis niespokojny jest. mam nadzieje ze Marudka wybaczy mi takie nadużywanie jej nick-u)) Ant znajomi mojego M. jada sobie na 2 tygodnie na wakacje i zostawiaja dwumiesiecznego szkraba dziadkom!!!! Dla mnie to paranoja jakaś. Przypomniało mi sie to jak pisalas o tesknocie za swoja krolewna)) no wyobrazam sobie ze taka rozlaka musi byc trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 14:07 dziewczyny, czy jezeli Miki ma alergie na mleko krowie to z mojego menu musze wykluczyc tez sery zolte? pojawila sie wysypka i narazie testuje z czego to cholerstwo sie wzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Ufff 03.07.06, 14:13 Megi moja kolezanka miala problem ze swoja 3-tyg. coreczka. Tez ja wysypalo. Kolezanka myslala, ze to przez nabial (skaza bialkowa) okazalo sie, ze to tylko wysypka kontaktowa. Co do praw jazdy. Tu we Wloszech wazne sa WSZYSTKIE prawa jazdy i ksiazeczkowe i te plastiki. Oczywiscie jeli te stare sa czytelne, jesli juz zniszczone trzeba wymienic. Podobnie jest z tablicami rejestracyjnymi - nie trzeba wymieniac. No i nie sa przypisane do danego woj. wiec jak sie przeprowadzasz to nie trzeba zmieniac. Nasze panstwo wie jak kase sciagac kosztem szarego czlowieka... I mysle, ze to co ktoras z Was - chyba Erga podeslala jest sprzeczne z prawem. No bo jesli ktos nabyl uprawnienie do kierowania to stracic je moze jezdzac po pijanemu, a nie dlatego, ze papierka nie wymienil. Ech! Tutaj czesto jest burdel jak w naszej ojczyznie, ale i tak doceniam. Np. sluzba zdrowia - trzeba placic tickety za badania, ale traktuja Cie jak czlowieka. Przekonalismy sie wczoraj. Lekarze i pielegniarka informowali o wszystkich zabiegach, ktore robili, tlumaczyli, byli normalni zyczliwi,ale bez przesady w tylek nie wchodzili Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 14:20 Jesli chcesz zrezygnowac z nabialu to ser zolty tez odstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 megi 03.07.06, 15:38 oj widze ze i twojego dopadla alergia wyklucz caly napial wszystkie zery i wszystko co zawiera mleko Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: megi 03.07.06, 15:43 a jeszcxze jedno tak szybko poprawy nie bedzie minimum tydziem musisz poczekac choc wiesz ze u mnie to nic nie dfalo ja daje juz 3 tyg nutramigen i dopiero teraz jest poprawa trzymaj sie i walcz o karmienie ja da;lam za wygrana ze wzgledu na alicje Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: megi 03.07.06, 16:03 lalisiu mam nadzieję, że może to nie mleko ale jak nawet to jest skaza białkowa to będę walczyć, żeby karmić Mikiego! Dziekuje za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 14:10 Czesc, Juz wysylam. probuje tez do Ant ale z jej skrzynki wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ufff 03.07.06, 14:24 ...a bo pewnie zapchana zaraz do niej ide zrobic porzadek Megi kluseczka majutki jest jeszcze a rozłaka jest dla mnie straaaaszliwie ciezka, mimo ze teraz to były tylko trzy dni .....wiem ze jest tam jej lepiej niz tutaj w miescie ma dzieci wokół siebie basenik kupe miejsca do biegania szczeniaczki i małe kociaki do noszenia na rekach, i ukochana babcie pod bokiem....wczoraj juz nawet ona jak po raz setny pytałam sie jej czy nie chce jechac z nami czy nie teskni odpowiedziała " no nie pytaj sie mnie juz tak..." wiem ze teskni, dzwonimy do siebie przynajmniej raz dziennie, ale i tak boli mnie w serduszku.....a znajmomych podziwiam ze tak potrafia....ja nie potrafie....cały czas..... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ufff 03.07.06, 14:26 moze sie uda ze przyjada w połowie tyg do mnie jak nie to dopiero zobaczymy sie weekend a ja mam w sobote egzamin...... Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 14:33 przykro mi ze tesknisz. Ja w zeszlym roku wyslalam obie na kolonie dwa razy: pierwszy i ostatni. To bylo dziesiec najgorszych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Ufff 03.07.06, 14:52 Antus biedactwo, wyobrazam sobie jak za Amela tesknisz. ale skoro widujecie sie w weekendy to chyba da sie wytrzymac?? ) Megi, ale masz znajomych! takiego maluszka zostawiaja?? slow brakuje .... a bylas u lekarza z ta wysypka Mikiego?? Dziewczyny normalnie gryze dzisja, bez kija nie podchodz!!!!!!! wszystko mnie wku...a, za goraco jest, mam za duzo pracy, i wogole wszystko jest do dooopy... chce do mamy ......... (((( odwala mi dzisiaj ( Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Ach te malpy :/ 03.07.06, 14:57 Mam wiesci od Potwors - niestety ma najazd koczkodana Czyli ona tez zaczyna nowy cykl... Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 14:57 U pediatry jeszcze nie. Gdy byłam u endokrynologa to pani doktor stwierdziła, że są oznali alergii na brzuszku, Miki ma suchą skórę no i drobna czerwoną wysypkę. Myślę, że odstawię mleko i zobaczymy co bedzie, bo pediatra nie ma chyba metod do zbadania z czego to uczulenie. Za tydzień mamy wizytę u pediatry i wtedy już będę mogła określić czy po wyeliminowaniu mleka to mija. A może to głupia strategia postępowania? Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 15:01 Mysle ze dobrze zrobisz. Po odstawieniu mleka poczekaj okolo 3 dni jezeli to to to powinna byc poprawa. Ten upal tez sprzyja roznym wysypkom. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 15:08 Dzięki Oliza za radę Dziewczyny, ja sie nieśmiało pochwalę, że udało się nam zrobic pierwsze zdjęcie usmiechniętego Mikego, który zalotnie spogląda z wózka - jest już na stronce Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 14:58 Skarbie przytulam Cie mocno. Jak mozesz to wyjdz do wc i pokrzycz, troche pomaga., Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Ufff 03.07.06, 15:13 marudko - krzycz na mnie, bo ja dzisiaj jestem dziewczynka do bicia. P. wrócil do domku i krzyczy na mnie, wiec jedna osoba w tą czy w tamtą nie robi różnicy. A P. krzyczy, bo żona kepisz w chalupie robi i do sprzątania od wejscia go nakłania. Cieszę się, że krzyczy, bo to oznacza, że lepiej z nim. O kurcze z tego co liczę, to teraz tylko ja, Jaania i Olcia na polu bitwy o drugą kreskę zostalyśmy!!! Ale presja.... musze się postarac i dobrze nasikać w czwartek, bo jak nie wyjdzie, to oznaczało by, że czerwiec mało produktywny. Kiedy była ostatnia druga krecha na forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 15:15 Tatanko tzrymam kciuki za czwartkowe sikanie!!!! i z całego serca życzę Ci tych cudownych dwóch kreseczek!!! Niech się rozpocznie już wakacyjny wysyp dwóch kresek Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 15:19 testeujesz w ten czwartek? W srode dziesiatka w Twojej intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Ufff 03.07.06, 15:13 zagladam do Was na chwilke Megi, jesli faktycznie Miki jest uczulony na mleko krowie, to nie pociesze cie, ale musisz odstawic wszystko co zawiera rowniez mleko w proszku. a jak poczytasz etykiety, to niestety okaze sie , ze w wiekszosci produktow jest mleko podobnie z chlebem, ktory czesto jest na serwatce tak wiec trzymam kciuki, zeby to jednak nie bylo to. moze to jeszcze niedojrzalosc ukladu pokarmowego i przemijajaca nietolerancja laktozy! oby a czy ktos mnie oswieci jak zalaczyc zdjecia do maila my uzywamy the bat i tam mam wszystko tak poustawiane, ze zaznaczam zdjecia ktore chce wyslac, robie wyslij "do" i gotowe a tu nie wiem najwyzej wysle z prywatnego konta Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 15:16 ja tez puscilam z prywatnego bo z gazety nie umialam Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Ufff 03.07.06, 15:26 no to puszczam z prywatnego staralam sie wyszukac jakies zdjecia na ktorych jestem i ja, nie tylko mala. i tak jak u ciebie oliza- byl z tym problem fotograf zadko jest na zdjeciach ale cos znalazlam, nie sa moze super aktualne, bo aktualne to najpierw przydaloby sie zgrac z aparatu no i kilka slubnych dolaczylam, bo to chyba tu tradycja ach. i jeszcze dowod na to, ze pociany naprawde przynosza dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Misia 03.07.06, 15:28 to czekam z niecierpliwością na foteczki!!! I masz rację - ślubne to tradycja - każda tak pięknie wtedy wygląda )) Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Misia 03.07.06, 15:38 poszly erga do ciebie, do megi, balbinki i olizy o matko, jaka ja sierota w tej materii dobre duszyczki prosze o rozeslanie zainteresowanym, bo ja tu pol dnia przy tym spedze dajcie znac czy doszly, ok Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 15:18 Misia otwierasz okienko "napisz" póxniej pzry okienku załączniki klikasz "dodaj" przeglądasz dysk w poszukiwaniu tego c chcesz załączyć i klikasz "dodaj do listy" jak masz komplet załączników to klikasz zamknij okno i w okienku "załączniki" powinny byc nazwy plików które chcesz załączyć wysyłasz mail i już Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ufff 03.07.06, 15:17 Marudka a moze ta złosc to objaw zblizajacej sie @? Oby Sciskam Oliza jezeli pytasz mnie to chodzi o egzamin wstepny na aplikacje adwokacką, Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Ufff 03.07.06, 15:20 O rety. Bede trzymac kciuki i tez wlaczymy Cie do dziesiatki. Podziwiam tych co studiuja nauki prawnicze i medycyne. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ufff 03.07.06, 15:22 uff jeszcze tylko pół godzinki i do domciu.. jak dobrze!! A ja dziś znów atakowałam Ministerstwo.. Boshe - nienawidzę tych wniosków sprawozdań itp... bleee A moja małpa jakas taka dziwna. Niby jest a jakby jej nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Olizko 03.07.06, 15:26 moje fotki poleciały - te ślubne są sprzed dwóch lat ) Ale nic się nie zmieniliśmy hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Ufff 03.07.06, 15:29 napisalam posta ale wsadzil sie jako trzeci od gory Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 15:30 O matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olcia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Ufff 03.07.06, 15:33 Dzieki. Mam nadzieje, ze dla wszystkich chcacych zapoczatkuje jakas dobra fale wydarzen. Ale strasznie mnie to klucie denerwuje. Slyszal ktos moze o tym, boje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ufff 03.07.06, 15:35 Ja też myślę, że to nic groźnego ale jak masz stresować się do środy to może warto podskoczyć do izby przyjęć i zrobić usg? choć nie wiem czy to nie za wcześnie na usg. lcia zamiast się martwić po prostu ciesz się cudem poczęcia pod Twoim sercem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Megi 03.07.06, 15:41 Chlopak jak malowanie. Ale mam laske dla niego Moja kuzynka 7 czerwca urodzila Gabrysie i sa z Pruszkowa. to moze... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:31 Nie martw sie, bolace jajo to nic zlego na pewno. Nie denerwuj sie tylko i przeczekaj te jutrzejsze fajerwerki. Bedzie dobrze, a ciaze pozamaciczna wybij sobioe z glowy. Hurrraaaa, hurrraaa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:34 Olcia GRATULUJE!!!!!!!!!! wszystko bedzie OK!! mam nadzieje ze rozwiazalas worek z II kreskami ... Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:35 Olenko! Gratuluje! Ciesz sie, ciesz sie i jeszcze raz ciesz sie! I my sie tez cieszymy!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ufff 03.07.06, 15:34 Nie sądzę... byłam u doktorka i jajka uparte były.. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Ufff 03.07.06, 15:38 Olciu, takie klucia sa normalne. Nie wiem ktory to u Ciebie dc, lae na usg moze byc jeszcze za wczesnie, a jak nie bedzie nic widac to sie bedziesz jeszcze bardziej denerwowac. Czekaj cierpliwe, odpoczywaj ale sie nie martw, bo na pewno bedzie dobrze. Jak Megi powiedziala - ciesz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Ufff 03.07.06, 15:42 USG to ten moj chyba robi w 8 tyg. ale chcial bym sie tylko upewnic z tym kluciem. De endorynologa juz dzwonilam oni otwarci tylko lekarta na wakacjach i na wtorek nastepny mam wizyte. Ja dzisiaj mam 26 dc i dzisiaj jest 14 dzien po owu, dzisiaj miala @ przyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Erga 03.07.06, 15:47 Zdjecia obejrzal i bardzo mi sie podobaja. W ogole wszystkie jestescie bardzo fajne babki! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:37 Tez mam taka nadzieje Marudko, kto nastepny? Tatanka chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:40 I jak najwiecej trzymaj nogi w gorze) A takie klucia to w poczatkach ciazy wystepuja, a potem zamieniaja sie w ciagniecia w dole brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:44 Dzieki Olizko A wiecie co jest najlepsze, ze termin bedzie na 11 marca, w dzien urodzin mojej mamy. Chcialam poczekac z mowieniem rodzinie tak przynajmniej do 8 tyg. jak lekarz wszystko sprawdzi ale nie wiem czy wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:50 ale super ja mialam termin z amelka na 10 ale urodzilam wlasnie w dniu urodzin mojej mamy 4 marca tobie tez tego zycze jest to piekny prezent Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:51 zaraz wątek zacznie zwalniać... jakies pomysły na tytuł?? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:45 OLA GRATULACJE !!!!!!!))))TAK SIE CIESZE)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia-ma Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:44 Olciu, ja rowniez gratuluje z calego serca!!!!!!! megi, dzieki za instrukcie. nastepnym razem sprobuje wyslac gazetowego konta. a poki co brzmi to dla mnie troche kosmicznie Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 15:47 Olciu, 26 dc to jeszcze wczesniej na usg i moze nie byc nic widac. Naprawde nie martw sie tym kluciem!!!! Bedzie dzidzia jak malowana. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Olcia gratulacje:-)))))) 03.07.06, 16:00 Misiu starałam się dobrze wytłumaczyć ale mójM. zawsze twierdzi, że nie jestem najlepsza w tłłumaczeniu A do mnie fotki nie dotarły, może jeszcze idą? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 15:47 Olcia jest w ciąży tralalalala I to w drugim cyklu ci się udało - ale szczęściara z ciebie!!!! Buziaki!!!! I prosze mi się tu nie zamartwiać tylko uśmiech od ucha do ucha - pełną gębą!!! A my dziś wypijemy zdrowie Pociana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 15:49 Jakie cudne fotki mam od Misi!!! i faktycznie-to bociany przynoszą dzieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 15:58 Tytul nowego watku? Cos moze z otwieraniem worka z pocianami tak jak Marudzia napisala? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 16:06 Olu, jako szczesliwie zaciazona załoz moze szczesliwy watek Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 16:13 Kochana sprawdz czy doszlo bo mnie tu coagle wiadomosci zwortne z serwera wyskakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 16:08 Ale sie ciesze. Az mam uderzenia goraca. A moze to juz klimakteriumGwarantuje ze ten dzien bedziesz pamietala zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 16:23 Olcia gratuluję!!!! Ja tez chce drugą kreseczkę Az mnie korci bo brzuszek boli znajomo i tak jakos się czuje.... Olciu odnosnie tej kości krzyżowej i tego promieniowania. U mnie w rodzince to taki charakterystyczny objaw poczatkowych tygodni ciąży. U innych pojawia sie pod koniec, a u nas na początku. Ból może być powodowany szybkim rozpulchnianiem macicy i dużym ciakiem żółtym które to uciskają na jeden z nerwów w obrębie miednicy. Może u Ciebie tez ma to miejsce. Na pewno nie jest to nic groźnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliza2 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 16:14 Dzieki za zdjecia. jestescie super rodzinka! Wyslalam swoje Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: NOWY WATEK 03.07.06, 16:21 Wskakiwac dziewczeta. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=44611002 Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: NOWY WATEK 03.07.06, 16:26 Wskakujcie dziewczeta. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=44611002 Juz raz tego posat napisalam, nie wiem gdzie zniknal. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Koczkodany i Pawiany pokonane przez Pociany!! 03.07.06, 16:27 Ja tez dostała zdjątka ma teraz na skrzyneczce trzy fajowe dziewczynki )Tatus tez jest super Odpowiedz Link Zgłoś