anja_d 16.08.06, 16:19 No to zapraszam Was dziewczynki na ten wątek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 16:21 no to melduje sie Anja - jak reakcja Skarba? Rodzina juz wie? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 16:54 To ja też już jestem ... Pisz Anja bo jesteśmy ciekawe ) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 17:03 Skarbuś bardzo się ucieszył, ale reszta rodziny nic nie wie, dowiedzą się po ślubie. Patrze na te 2 krechy i nie wierze własnym oczom Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Właśnie dostałam @ :(( 16.08.06, 20:55 Miałam jeszcze nadzieję, że może jednak w tym miesiącu się nam udało ale jednak... No nic dołączam do tych z nas, które czekają już na wrzesień..... Odpowiedz Link Zgłoś
mon100 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 22:09 Witam, dzisiaj zobaczyłam po raz drugi dwie krechy, za pierwszym razem zakończyło się po 12 tygodniu ale mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze do końca. Pozdrawiam wszystkie kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 22:16 mon100 trzymamy kciuki za spokojne 9 miesięcy... witam wszystkie nowe mamy i już prawie mamy kolorowych snów Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 08:33 Dzien dobry Wszystkim Paniom Zrobiłam dziś test quick vue bo ponoc jest bardzo czuly,a wczesniej robilam bobo test, jest druga krecha, ale nadal bardzo blada.Moze to sie zmieni po terminie @. Mon, można wiedzieć czy test robiłas po czy przed terminem @? Jak się czujesz? Bo mnie pobolewa brzuch jak na @ i piersi niesamowicie bola. A jak tam pozostałe Panie testujące 19-tego? Mam nadzieje ze @ nie przyszla i ze juz za 2 dni bedziecie testowac z wynikiem pozytywnym. Buziaki, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 08:42 Ja niestety odpadłam i nie testuję 19. @ przyszła wczoraj .... Odpowiedz Link Zgłoś
mon100 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:26 A co do brzucha to pobolewa od 2 dni i to mnie naprowadziło na test. Dziwi mnie tylko, że mnie piersi nie bolą, wcześniej ( w pierwszej ciąży) były nie do wytrzymania Ale pewnie się to zmieni. Poza tym czuję się ok, żadnych objawów, ale wcześniej też tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:34 Strasznie mi przykro ze poprzednim razem Ci sie nie udalo, to chyba najgorsze co moze spotkac kobiete... Sama sie tego boje, ja test zrobilam wczoraj czyli 3 dni przed @(pozytyw) i dzis powtorzylam tez pozytyw. Do terminu @ jeszcze 2 dni i martwie sie troche, ze moze sie wydazyc cos zlego i pojawi sie @. Bardzo pragne tego dziecka... z reszt jak kazda z nas na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:38 Na pewno wszystko będzie dobrze... Mam koleżankę która pierwszą ciążę też poroniła w 12 tygodniu.. Teraz jest w 26 tc i dzidziuś (na 90% córeczka) jest zdrowy... Więc bądź dobrej mysli. Trzymamy za Was kciuki. Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mon100 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:23 Teścik robiłam wieczorem, dzień przed @. Wyszedł drugi, bo pierwszy źle użyłam i nic zupełnie się nie pojawiło Poprzednim razem- 3 miesiące temu zrobiłam 2 dni po spodziewanej @ i wtedy wyszły 2 grube krechy. W weekend powtórzę test, bo druga kreska była teraz słabsza, ale na pewno widoczna. Teraz przede mną sterta badań, aby uniknąć tego co mnie spotkało wcześniej. Wierzę, ze był to przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
breili mon100 i anja_d 17.08.06, 08:40 Dziewczyny gratuluje z calego serca!!! Zycze Wam szczesliwych i przede wszystkim zdrowych 9 miesiecy!!! Na pewno wszystko bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:36 Cześć Dziewczynki Faktycznie, łatwiej się zaczyna pisać w takim świeżutkim wątku I przede wszystkim zaczynam od gratulacji: Mon, Anja - GRA-TU-LU-JĘ!!!! A reszta ekipy jak się ma - kiedy testujemy dziewczynki??? U mnie dziś 19 dc, 7 dni po owulacji. Mam dużo białego śluzu, a szyjka, która zaraz po owulacji się podniosła wysoko teraz troszeczkę opadła - zwykle o tej porze cyklu jest bardzo wysoko. Piersi bolą i są powiększone a temperatura dzis kolejny raz w tym cyklu podskoczyła. Testuję dopiero ok 26 sierpnia ( 28 dc ) o ile wytrzymam Pozdrawiam, J-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:51 hej! przede wszystkim gratuluje Szczesliwym posiadaczkom 2 kresek ja dzis 28dc - wlasnie mnie olsnilo, ze nie mam przy sobie ani jednego tamponu (zmienilam rano torebke... ), ale tez ja na razie nie czuje zebym miala dostac @ w sumie tak jak pisalam w poprzednim sierpniowym watku niby w tym cyklu nie staralismy sie specjalnie, ale szansa mala jest ale zobaczymy jak to bedzie ale z cala pewnoscia jesli nie teraz to za dwa tygodnie...zaczynamy starania! Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 13:16 dopiero teraz zobaczyłam, że jest cd. Dołączam do Was, licząc na pomyślność tym razm. Zaciążonym gratuluję i życzę spokojnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Nasze przeczucia:) 17.08.06, 09:48 Jeszcze chciałam dodać, że ja bardzo ufam mojej intuicji - zcęsto dziewczyny piszą, że czuły jeszcze przed testowaniem, że są w ciaży. Tak było pięć lat temu, kiedy mimo 5 testów negatywnych po terminie spodziewanej miesiączki czułam, że ktoś ze mną jest, wszyscy patrzyli na mnie jak na nienormalną, a ja wiedziałam. Poczekałam 3 tygodnie, wtedy doszedł ogromny ból piersi i mdłosci i lekarz potwierdził 6 tygodniową ciażę. Teraz przez ostatnie 3 miesiące starań nie czułam nic - tzn niby czekałam na testowanie, ale czułam, że nic z tego, a w tym cyklu...w tym cyklu jest inaczej, ale nie będę nic pisać bo zapeszę Dodam tylko, że pierwsza ciąża była bezproblemowa, teraz się trochę obawiam, bo mam niedoczynność tarczycy - niby leczoną i poziom hormonów ustabilizowany, ale wiadomo, obawy są. Tak więc dziewczyny - jak Wasze przeczucia mówią??? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Nasze przeczucia:) 17.08.06, 09:53 ja to nie mam doswiadczenia, bo teraz bedzie pierwsza ciaza, ale nie czuje nic szczegolnego Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Nasze przeczucia:) 17.08.06, 09:54 Ja mam kiepskie przeczucia. Dzisiaj 21 dc i 1 dpo. Jakby @ nie przylazla to tez testowalabym kolo 26.08 ale przez moja wybitnie krotka faze lutealna nawet sie nie ludze (przynajmniej tak sobie wmawiam ). Za 2 tygodnia ide do gina co by mi dal cosik na wydluzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 10:42 No to i ja się melduję na nowym wątku. Tym z dwiema kreskami serdecznie gratuluję i tzrymam kciuki,żeby ciąża przebiegała spokojnie i szczęśliwie. My zieliśmy się starać w tym miesiącu, ale jakoś tak nam nie idzie, ciągle pełna chata gości, a to imprezy rodzinne, a to wesela (już 2 miałam, jedno jeszcze 26.08) no i testy ovu jakoś nic nie pokazują, nie wiem czy nie zapiszę się na wrześniowe... Póki co dziś mam 13 (chyba) dc, więc może nie wszystko starcone i ovu przyjdzie?? Zawsze mi się wydawało,że mam wcześniej ale testy tego nie potwierdziły. Nic to, do niedzieli mamy czas, bo w nd wieczorkiem przyjeżdżają kolejni goście, będziemy próbować. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 11:16 No jasne , ze przyjdzie MAgda 13 dc to jeszcze wcześnie - mi się tez wydawało, że mam wcześnie - w okolicach 11-12 dc. Dopiero jak zaczęłam sie obserwować ( po odstawieniu anty ) owulacja występowała ok 16 - 17 dc, a potem z każdym miesiącem bliżej - najcześciej ok 14 dc. Pocieszające że z testami jej nie przegapisz. A jeśli miesiac pełen emocji i gości to nawet lepiej - przynajmniej nie myślisz non stop o baby Pozdrawiam, J-aga Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 12:20 no może rzeczywiście jeszcze nic straconego a tak właśnie zerknęłam sobie w swój suwaczek i olśniło mnie,że to dziś 14 dc a nie 13, no ale wczoraj i przedwczoraj robiłam test i nic, dzisiaj też zrobię, a co mi tam, może coś z tego wyjdzie (oby baby) Popróbujemy, ale w tym miesiącu się absolutnie nie nakręcam, i jest to pierwszy miesiąc kiedy od początku cyklu staramy się o dzidziusia. A wiecie, wczoraj przyszedł do mojego synka kolega-sąsiad, którmu 2 tyg temu urodził się braciszek, bawili się na podwórku, a ja myłam sobie okno, w pewnym momencie słyszę, jak Piotruś opwiada mojemu Kubie, jaki to fajny, grzeczny i maluśki jest jego braciszek, że będzie chodził z nim na spacery i nikomu nie da go dotknąć a Kuba słucha, słucha i w pewnym momencie wypalił: Mama też mi urodzi takiego braciszka... No i potem przyszedł, już po jakimś czasie i pyta: mamuś, a ulodzisz mi takiego blaciszka jak ma Piotluś???Bo ja baldzo bym chciał... Rozwalił mnie, no i oczywiście obiecałam,że urodzę, ale gwarancji nie daję,że będzie to braciszek Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 15:06 No tak starszaki rozbrajają w swych prośbach o rodzeństwo. Nasz junior ( skończone 4 lata) rozpowiadał jakis miesiąc temu, wszystkim na placu zabaw, że będzie miał siostrę tylko tatuś musi się zgodzić i dać mamusi ziarenko Nie mam pojęcia skąd to, że tata ma sie zgodzić - na moje oko juz to zrobił A teraz zmienił wersję - mówi, ze mama już ma ziarenko tylko niewiadomo, czy mu się spodoba u mamy w brzuszku Sama nie wiem skąd ta jego intuicja, ale odgaduje bezbłednie Misiak z kolei chce siostę, wymyślił nawet imię dla niej....Sikacz Prawda, że urocze Buziaki, J-aga Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 12:32 tak sie szcześliwie ten Wasz wątek zaczyna od podwójnych kresek, że i ja dołącze ;P i połapie troche tych fluidków ciązowych... ja czekam na owu (na dniach). to juz 3 cykl i 3 rozczarowania... ale tym razem sie nie bede nakrecac, co juz kilkakrotnie uroczyscie obiecywalam , to może i rozczarowanie nie bedzie takie bolesne... Trzymam dziewczyny kciuki za was (nas).!!!!!!!!!!! naróbmy im wyżu demograficznego na przyszły rok !!!!! ))))) aha!!!! no i gratuluje serdecznie wszystkim podwójnym kreskom!!!! (nie bez maleńkiego ukłucia zazdrości w serduchu ;P ) pa Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 13:12 U mnie 13 dc. Testuje dopiero pod koniec sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 14:02 to bedziemy chyba razem testowac ;P ja dzisiaj 14 dc. ale nie jestem do konca przekonana czy to juz dzisiaj a z drugiej strony chyba lepiej wczesniej niz za późno, hm? sama nie wiem. w kazdym razie pozdrawiam. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 15:16 ale dzis szalejecie... ja zapracowana, mam mało czasu na net, a co wchodzę to na każdym z moich ulubionych wątków (sierpniowe, sierpniowe cd i wrześniowe) cała litania do przeczytania ja mam dziś zagwostkę, bo mi koleżanka zaproponowała wyjazd do maroka... w pażdzierniku, mąż dałby radę sam z synkiem... ale jak sie staramy to nie wiem co ze szczepieniami zalecanymi i czy to wogóle mozna w początkach ciąży... a starań nie chce odkładać, bo same wiecie jak te miesiące potem znikają i nagle się okazuje, że juz mam różnice w wieku pomiędzy dziećmi 29miesięcy (jeśli teraz wyjdzie), a zakładałam, że do 36 się wyrobię a przecież nie wiadomo kiedy nam wyjdzie.... a maroko czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 17:35 zmienilam suwaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 22:07 Cudownie teraz a z tym nowym wątkiem to nie wiem czy był dobry pomysł, teraz wchodzę i tu i na stary, bo tam też ciągle nowe posty się pojawiają... miłej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 07:54 Super suwaczek Anja... Ja też taki chce ... No może za miesiąc nam się uda ... Kajka to co, znowu testujemy razem??? Np. 15 września.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 08:20 Ja testuję 11wrzesnia, bo mam wtedy urodziny i super by było mieć taki prezencik nie wytrzymam do 15tego Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 08:28 Może być 11 Ale coś mi się zdaje, że zrobię mężowi prezent imieninowy 6.10 tak jak 2 lata temu Taki II-kreseczkowy Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 08:43 hej, hej! Anja - piekny suwaczek! jeszzce raz gratulacje! Jaga i Kajka - jak dobrze pojdzie to i ja z Wami jakos tak okolo polowy wrzesnia bede testowac Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 09:27 I znowu trzeba czekać..... Dobrze, że w większym gronie - będzie nam raźniej... A jak się czują nasze sierpniowe przyszłe mamusie?? Dajcie znać dziewczyny . U nas świeci śliczne słoneczko, nastraja optymistycznie... Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 09:49 Czesc dziewczynki Ja czuje sie dosc dobrze, nadal zadnych objawow oprocz bolu piersi,brzucha i zawrotow glowy. Zastanawialam sie dzis czy jest sens i czy powinnam isc na bhcg. Nie mam pojecia... czy to sie idzie na czczo na takie badanie? Jak myslicie powinnam isc czy dac na luz i odpuscic, poczekac? Przyszlego tatusia to chyba zamurowalo, ze tak szybko sie udalo... Ja sie bardzo ciesze bo to moze myc moja jedyna szansa na posiadanie dziecka. Pozniej moze mi nie pozwolic zdrowie. Staram sie uczyc do egzaminow poprawkowych, ale wogole mi to nie wychodzi chociaz wiem ze jak sie ucze to szybciej mi czas leci. Zastanawiam sie nad wyborem lekarza i szpitala (z racji choroby serca). Wczoraj zazartowalam w domu ze pewnie jestem w ciazy i na to moja mama ze nawet nie wiem jaki to wysilek dla kobiety ciaza i zebym nawet tak nie zartowala. O Jezu... w koncu kardiolog wie co mowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 10:01 Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. Najważniejsze to znalezienie jakiegoś dobrego lekarza prowadzącego Twoją ciążę. Mama po prostu się o Ciebie martwi i pewnie zawsze będzie takie już są mamy. Sama niedługo się przekonasz Zdaj szybko te poprawki, żebyś mogła spokojnie leniuchować.... Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:03 Myslalam ze na ten watek przeszly same zaciazone A w takim razie to i ja sie tu przenosze,u mnie dzis 4dc jescze jakies 10dni i znow owu!!!Dobrze ze nie mam dlugich cykli bo juz wtedy bym naprawde oszalala a tak w sumie w sierpniu mialam owu 1 sierpnia i jeszcze raz sie wyrobie bo wypada jakos 27 28 sierpnia i ok 11 niespodziewana @ lub co bym wolala owocne testowanie Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:07 No to znowu testujemy w większym gronie Zmieniłyśmy wątek, bo tam za długo wskakiwały nowe posty.... Skład się nie zmienił... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:09 a ja zaraz po Tobie bede testowac tzn mam taka nadzieje. chociaz w sumie to nie wiem jak to wyjdzie, bo do slubu obiecalismy sobie post. a jak owu wypadnie przed slubem? no to trudno - to wtedy pewnie poczekamy jeszzce miesiac a w poniedzialek ide na prolaktyne Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:47 No to i ja się tu przyłączam, choć tak naprawdę zaczynamy starania we wrześniu. Już w noc poślubną Na razie post przedślubny. Gorzata daj znać proszę jakie są wyniki badania. Może i ja się wybiorę. Choć jak wczoraj powiedziałam o tym mamie, to na mnie nakrzyczała, że za bardzo się tym wszystkim przejmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 11:03 Dziewczyny wlasnie zrobilam kolejny test - po 2 dniach (nie z porannego moczu), krecha nadal blada albo jeszce bledsza... trzymajcie za nas kciuki, tak sie denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 11:14 Są krechy i tyle... Testy mogą się różnić czułością...Nie denerwuj się tylko ciesz...Szczęściaro Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 11:27 anja jestesmy z Toba!!!Trzymaj sie jakos i probuj na ile to mozliwe uspkoic sie bo nerwy nie sa dobre w takiej sytacji.A kidy mialas termin @? Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 13:26 dołączam do testowania na 11 września. Wiecie co dziewczyny tak sobie myślę i liczę i wychodzi na to ze póki co tylko jednej z nas ze starań sierpniowych udało się zaciążyć. Szczerze to myślałam, że więcej będzie tych z 2 kreseczkami. Przykre to jest że tak trudno jest zaciążyć Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:43 Anja nie denerwuj się bladą kreseczką - w Twoim stanie to niewskazane Poprostu ciąża jest wczesna, a testy apteczne-sikane mało czułe. Najważniejsze, że na kilku testach kreseczka sie pojawia U mnie w poprzedniej ciąży wyraźna kreska pojawiła się dopiero w 5 tyg, a wcześniej wcale, albo widoczna tylko pod światło. Będzie dobrze - trzymaj się Anja A nasza cała reszta ekipy - wznoszę toast ( wodą mineralną ) za wysyp dwóch kreseczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:48 o kochana ja-godko do tego Teojego toastu oczywiscie sie dolaczam!!!Jakies te starania sierpnowe jak do tej pory malo owocne,miejmy jednak nadzieje ze to sie zmieni,moze bysmy jakas liste sporzadzily? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:50 E no coś Ty, nie mało owocne tylko wszystie testujemy albo na końcu sierpnia albo już we wrześniu. Zobaczysz że bedzie nas całkiem sporo - ja w to wierzę, bo wiadomo wiara cuda czyni. A my tu wszystkie czekamy na nasz osobisty CUD Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 no to bedzie nam raźniej ;))))) 18.08.06, 13:33 witam dziewczeta!!!!! nasz 3 cykl staran o drugie dziecko. Córcia 2 lata. dzis 15 dc, działamy, a testowac bede jakos 1 wrzesnia- czy jakos koło tego Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:52 Ja juą też zaczęłam się gubić, która kiedy co i jak i nawet nie wiem czy czekamy jeszcze na jakiś test 18-19tego? Czy wszystkie z planami na ten dzień testowania już krwawią? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:55 No dokladnie ja sie pogubilam,dlatego propouje liste.Ja dzis 4dc,16 miesiecy po odstawieniu tabletek a 7 cykl porzadnych staran o pierwsze dziecko w grudniu 27 urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 12:05 Wpisuję się na listę Ja trzeci cykl starań, 2 dc, córeczka 15 m-cy, w czerwcu skończyłam 29 lat Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 12:07 ja tez: lat: 31 w listopadzie bedzie, cykl starań: 1, dc: 1, pierwsze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
breili I ja tez! I ja tez! 18.08.06, 12:14 To moj 3 cykl po odstawieniu tabletek, dzisiaj 22 dpo. W lipcu skonczylam 29 latek (chcialabym zdazyc przed 30) Staranka o 1 dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
narcyz79 I ja! 18.08.06, 12:18 27 lat Staranka o pierwszego dzidziusia. Ślub 9 września i od razu rozpoczęcie starań. 18 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: I ja tez! I ja tez! 18.08.06, 12:22 Breili jak to 22 dzien po owu? to ilu dniowe cykle masz? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Dziekuje Wam za slowa otuchy... 18.08.06, 12:40 Termin @ (tzn godzina w )jest jutro i pewnie dlatego dzis mnie tak brzuch strasznie boli... jestescie wszystkie kochane, mam wsparcie rewelacyjne, a skoro tak to pewnie wszystko bedzie ok. Skarbus tez mnie uspokaja ze i tak nie mamy na to wplywu a stres tylko moze ta sytuacje pogorszyc. Po co ja ten test zrobilam prze terminem @?! Co mnie podkusilo?! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Do gorzata9 18.08.06, 13:32 Sierota ze mnie! Oczywiscie mialam na mysli 22 dc i 2 dpo Spieszylam sie na przerwe obiadowa i to pewnie przez to ten blad. Cykle mam 28-dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 w kupie razniej, wiec witam!!! 18.08.06, 13:36 przepraszam dziewczyny, zle podpielam, wiec jescze raz: nasz 3 cykl staran o drugie dziecko. Córcia 2 lata. dzis 15 dc, działamy, a testowac bede jakos 1 wrzesnia- czy jakos koło tego Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Lista 18.08.06, 13:49 Zrobiłam listę, jak coś pomyliłam to poprawcie: Zanetad30: 27 lat, 7 cykl starań Jaga9911: 29 lat, 3 cykl starań, 1 dziecko 15 m-cy dziewczynka Gorzata9: 31 lat, 1 cykl starań Breili: 29 lat, 3 cykl starań Narcyz79:27 lat, 1 cykl starań Ja-goda1: 3 cykl starań, 1 dziecko 4 latka chłopiec Fasolinka2: 3 cykl starań, 1 dziecko 2 latka dziewczynka Tuneczek: 26 lat, 5 cykl starań, 1 dziecko 2 latka chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Lista 18.08.06, 15:28 Tuneczku lista piekna ale wychodzi na to ze ja sie najdluzej niestety staram: (No dobra ale nie bede ciagle narzekac bo ile mozna.Ale czym dluzej tym gorzej sie znosi widok wozkow i malych dzieci,normalnie srece peka z zalu Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Lista 18.08.06, 15:32 Monika, a nie moglabys usunac tego wieku? zartuje Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Lista 18.08.06, 15:43 cos, Ty, zartowalam no ale czarno na bialym widac, zem najstarsza Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Lista 18.08.06, 16:18 Co by nie mówić, to ja np też do najmłodszych nie należę Kobieta jak wino..... Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: Lista 20.08.06, 12:08 Cześć dziewczyny! dopiszcie mnie proszę do listy 26 lat, 1wszy cykl starań Jaga9911 i Kajka271 dołączam do 11września i mam nadzieję,że ta data nie tylko z WTC będzie się nam kojarzyć. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy i ich maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Lista 19.08.06, 11:09 jeszcze ja Kajka271, 28lat we wrzesniu, 3cykl starań, 1 dziecko 19m-cy chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Lista 20.08.06, 17:53 No to ja tez bym sie chetnie zapisala...Netty2,26 lat,2 cykl staran . Maz wraca jutro,hurrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Lista 21.08.06, 08:46 Witam, ja w dowodzie mam Karolina, ale wszyscy na mnie mówią Kaja, kajka, stąd ten nick czeakym na ovu, testów jeszcze nie zakupiłam, bo apteki nie miałam po drodze, ale coraz bardziej się stresuję, że potem nie będzie... ostatnio w żadnej z aptek nie było, trzeba było zamawiać, więc może dziś sobie zamówię... a mąż jakiś zachorzały trochę, takie początki przeziębienia, mam nadzieję, że do ovu się wykuruje i takie osłabienie nie wpłynie na plemniczki Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Lista 21.08.06, 08:52 My sobie powiedzieliśmy z mężem, że w tym miesiącu się nie lenimy...tylko ostro zabieramy do roboty Najwyższy czas żeby nasza córeczka doczekała sie tego rodzeństwa...Co by nie mówić to jak na razie mąż się wywiązuje Czego i Wam wszystkim życzę dziewczyny ) Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Lista 21.08.06, 09:30 emilka2007: 27 lat, 4 cykl staran po pigulkach, 1 dziecko 2,4 latka dziewczynka. Obecnie 15dc przy 26 dniowych cyklach. W tym cyklu zaczelam mierzyc tempke. Czy owu byla tego nie wiem, bo nie zauwazylam sluzu plodnego, bol jajnikow 11 i 12 dc. Jedynie co zauwazylam to chyba to, ze mam grzybice pochwy. Dzis wybieram sie do gina, moze zrobi usg zeby zobaczyc czy sa jakies objawy owu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 12:48 Melduję się: 1. 3 cykl starań o drugie dziecko 2. Jestem mamą doroślaka - 4 latka 3. Dzień cyklu: 20 4. Dzień po owulacji: 8 5. Termin testowania - 26. sierpień Buziaki, Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
breili Milego weekendu! 18.08.06, 13:53 Mam juz dosc siedzenia w pracy. Ide do domciu. Nie mam w domu kompa wiec nie bede mogla pisac przez weekend. Tak wiec do poniedzialku dziewczyny! Bawcie sie dobrze i grzecznie sie starajcie Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Milego weekendu! 18.08.06, 16:47 Dziewczyny musze sie Was zapytac bo nie mam kogo,czy zdarza sie Wam ze Was dlugo swedza sutki?Kurcze mnie zaczely zaraz po ostatniej owu i mam tak dalej,w zyciu tego nie mialam,normalnie chwilami nie wyrabiam Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 19.08.06, 07:54 Czesc Kobietki!!! Nie bylo mnie miesiac i caly tydzien musialam nadrabiac zaleglosci w czytaniu bo az tyle postow naklepalyscie.ja zaczelam swoje staranka w lipcu i niestety mimo sporego opoznienia malpa w koncu przyszla.Ale nie nastawialam sie specjalnie a i raczej nie czulam ze zaciazylam.W tym miesiacu kontynuujemy staranka i jakos z dala od domu totalnie nie myslalam ze staramy sie o dzidziusia.Bylo super-zupelnie spontanicznie.Dopiero po powrocie zaczelam liczyc co i kiedy.Tak wiec dzisiaj 29dc przy cyklach 30-32 dniowych i czekam do 23 z testowaniem(lub na @).Nie stosuje testow owu ani nie mierze tempki.Z tego co moge po sobie zaobserwowac to smak na ciasta(normalnie za nimi nie przepadam) i mlecznobialy sluz.Ale cala prawda wyjdzie 23.Milego weekendu)) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 odpadam kochane 19.08.06, 10:51 no, dziewczyny, ja chyba odpadam. Doła jakiegos zlapałam strasznego... mam wrazenie ze w tym cyklu w ogóle nie mialam owulacji... zadnych objawów, ani sluzu plodnego, ani bólu- nic... albo przegapilam, bo byla wczesniej..., bo później to juz raczej chyba nie bedzie (dzisiaj 16dc)... chyba juz swiruje, z mezem zaczynam sie juz kłocic o byle bzdury, bo chodze ciągle podirytowana i wsciekła na cały swiat... chyba musze troche sobie dac na wstrzymanie, a od przyszlego miesiaca zaczne z testami owulacyjnymi, tylko poradzcie mi jakie... pozdr. i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: odpadam kochane 19.08.06, 13:50 fasolinko rozumiem cie doskonale,ja we wtorek dostalam @ i zlapalam 3 dniowego dola ale dziewczyny podniosly mnie na duchu.Ja juz pisalam o testach ze uzywam LH testy owulacyjne,jak ich nie bedzie od razu w aptece to zapytaj na kiedy moga byc mi zazwyczaj przywoaza na drugi dzien.W opakowaniu jest 5 szt i kosztuja ok 25 zl sa najtansze jakie znalazlam.Testy sa dobre bo przyanajmniej nie masz stresu ze przegapilas owu a tak nie potrzebnie sie denerwujesz Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 Re: odpadam kochane 19.08.06, 19:58 dzieki, tak własnie postanowilam. Robilam juz takie wstepne rozeznanie i faktycznie wszystkie inne to ok. 35-50 zł, wiec te z cala pewnoscia sa najtansze. dzieki za informacje!!!! ja mam dzisiaj cal dzien taki nastrój, ze sama jestem przerazona- wszytkich sie czepiam o wszystko, o wszystko mam pretensje, nie wiem sama o co mi chodzi. mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej!!! najwaznejsze ,ze decyzja jest podjeta! od nastepnego cyklu dzialam z testami. pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 08:32 Witam Dziewczyny Jak tam samopoczucie w ten piękny niedzielny poranek?? Anju co tam u Ciebie słychać nie odzywałaś się wczoraj, jak tam przygotowania do ślubu??..... My jutro obchodzimy 2 rocznicę ślubu.... Jak ten czas szybko leci.... Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia. Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 09:22 Czesc dziewczyny! U mnie wszystko zaczyna sie ukladac. @ nie przyszla i mam nadzieje ze juz nie przyjdzie. Powiedzielismy ze Skarbem wczoraj mojej mamie i siostrom. Bardzo sie wszyscy ucieszyli, moze poza moja mama (byla smutna). Dzis od rana wybieralismy imie dla dziecka, Agata dla corci, Staś dla synka. Poza tym czuje sie swietnie niczym nie w ciazy. Przypominaja mi o tym tylko bolace piersi i np. wczoraj zauwazylam ze nie moge pic mojej ulubionej MULTIWITAMINY z TARCZYNA. Byla zbyt mdla i slodka jak dla mnie, a ja uwielbiam slodycze. Pozdrawiam wszystkie, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 09:36 Agatka i Staś - super imionka Mama na pewno też się cieszy, po prostu martwi się o Twoje zdrowie... Musisz dać jej czas na oswojenie się z tą wiadomością... Teraz tylko dbaj o siebie i nie stresuj się za bardzo .... Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 12:10 Wszystkiego naj z okazji rocznicy. Nam w czwartek minęły 4 latka. Cudownego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 15:02 Dzięki m_k8 Im nas więcej tym lepiej... Miałyśmy testować 19.08 ale żadnej z nas nie udało się doczekać...@ była szybsza... Mam nadzieję, że tym razem nam się uda Dziewczyny, dopisujcie się do listy... Może zdradzimy sobie też swoje imiona?? Pozdrawiam Jaga - Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 09:22 proszę i mnie dopisać do listy: Magda, 30 lat we wrześniu, 18dc, i chyba dzisiaj owulacja, bo wczoraj wieczorem wyszły mi 2 krechy na teście, mamy już Kubę - 2 latka i 9 miesięcy, a postaramy się dzisiaj, mimo pełnej chaty gości a testy ja zakupiłam na allegro u ewa.analityk i jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam poniedziałkowo Magda Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: dziewczyny czy umiecie pomoc??? 21.08.06, 09:51 Cykle 26 dniowe, obiecnie 15dc. Tempka: 1-2dc - 35,5°C 3dc - 36,5°C 4dc - 35,9°C 5dc - 36,1°C 6dc - 36,2°C przytulanko 7-9dc 36,5°C przytulanko 10dc 36,4°C 11dc - 36,5°C bol jajnikow / przytulanko 12dc - 36,6°C bol jajnikow / przytulanko 13dc - 36,7°C 14dc - 36,6°C 15dc - 36,4°C nie zauwazylam sluzu plodnego. czy z wykresu mozna juz cos odczytac? To moj pierwszy cykl z mierzeniem tempki. Dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
onna79 Re: dziewczyny czy umiecie pomoc??? 21.08.06, 10:34 Cześć emilka2007, u mnie podobnie jak u Ciebie, potworny ból jajników i brak śluzu płodnego, tempki nie mierzyłam. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: dziewczyny czy umiecie pomoc??? 21.08.06, 12:03 No ja z tą temperaturą to mam podobnie, niby rośnie, ale takiego książkowego skoku to nie ma... książkowo to tylko spadła przed @ a w sobotę byliśmy na spcerku ze znajomymi i 2miesiącznym antosiem, nasz grześ był zachwycony, pchał wózek i bujał dzidzię i ciągle tylko o dzidzi mówił. Będzie super starszym bratem Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 18:22 Wlasnie wrocilam od gina bo mam lekka grzybice pochwy. Opowiedzialam mu o moim problemie z zaciazeniem no i gin zaproponowal usg. Endometrium super, ale nic nie wskazalo na to ze bedzie owu. Pecherzyk byl wielkosci 4,6mm duzo za maly jak na 15dc. Mam do pazdziernika dalej mierzyc tempke, potem bedzie usg, no i jezeli nadal bedzie brak owu, to bedzie wywolywanie. Ja chyba oszaleje. Nie spodziewalam sie ze beda takie problemy z druga ciaza. Ale gin powiedzial ze sie nie mam stresowac, bedzie wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 18:27 Staraj się mimo wszystko I głowa do góry. Pozytywne nastawienie potrafi góry przenosić! Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 18:31 Dzieki wielkie za dobre slowa. Tez tak mysle, tylko czasami to mnie normalnie jakies depresje dopadaja. Gdzie czlowiek nie popatrzy to ciezarowki chodza . Gin tez powiedzial ze sie nie mam stresowac, bo nastepny cykl moze byc juz owulacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 21:16 zanetad30 - niestety ja też mam ten sam problem, mój mąż wyjeżdza w niedziele (13 d) i wraca w środę, choć jestem dobre myśli, to jednak obliczam dni i wychodzi że owu będzie jak jego nie będzie ... emilka2007: głowa do góry, w końcu kiedyś się uda. Ja też nie znoszę tego czekania i myślenia, że może już się udało. Zrobiłam dzisiaj badania na prolaktynę, jutro odbieram. A za 10 dni robię badania na progesteron. Trzymaj kciuki za to by jak najwięcej z nas nam się udało zaciążyć jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 09:53 No ładnie - człowiek wyjeżdża na weekend na sam koniec świata gdzie nawet net nie dociera a dziewczynki - staranki sierpniowe klawiatury z rąk nie wypuszczają Nic dziwnego, ze wątek kipi!!! A ja byłam na wsi spokojnej wsi wesołej i w trakcie jedzenia zupełnie niezdrowych kiełbasek z grilla ujrzałam nad moją głową....TRZY BOCIANY!!!! Kurcze, ale się ucieszyłam. Nic to, że w końcu usiadły na kominie u sąsiada - ja tam swoje wiem!!! U mnie 23 dc, 11dpo. Jestem non stop śpiąca i zmęczona - ale objawów ciążowych niet. Czekam na sobotę na testowanie i korci mnie żeby spróbować wcześniej - moze chociaż w czwartek??? Wiem, że to głupie, ale jak Wy mnie nie zrozumiecie to kto??? Buziaki dziewczynki !! Milego tygodnia - dla tych przed owulacją trzymamy kciuki za kondycję dla tych po owulacji za cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 10:00 Pewnie, że rozumiemy... Same robimy przed czasem... Nareszcie udało mi się zrobić suwaczek córeczki....uffff... Daj znać w czwartek czy zobaczyłaś te dwie upragnione kreseczki Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 10:00 well...zezarlo mi posta! ponad godzine temu go pisalam i zniknal! przeciez to ja jestem glodna (bo bez sniadania), a nie forum no ale dobra, pisze drugi raz... po pierwsze witam nowy Kolazanki! po drugie melduje, ze juz jestem po drugim poborze krwi na prolaktynke i moge wreszcie zjesc sniadanie i chyba w tym mcu zakupie testy owu, tylko dalej mam dylematy co bedzie jak owu wypadnie w trakcie postu przedslubnego? Jagódka - ja bym nie wytrzymala z czekaniem do soboty, wiec czwartek jak najbardziej rozumiem ja na wyniki tej prolaktyny do jutra nie wiem jak dotrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 12:43 ja jak dwukrotnie była u teściów to za każdym razem bociany się czaiły Już myślałam że w końcu coś zwiastują, a tu jak nic nie było tak nic nie ma dalej : ( trzymam kciuki za Ciebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Witam poniedzialkowo! 21.08.06, 12:56 U mnie dzisiaj 25 dc i 5 dpo. Cos "czuje" brzucho, czyli znak niezawodny ze @ sie zbliza. Zreszta w sumie niczego innego nie oczekiwalam (choc nadzieja tli sie do konca). Juz nie moge doczekac sie wizyty u gina, a to dopiero 06.09! Tak bym chciala wiedziec co ze mna nie tak i dostac jakis cudowny srodek. Czemu ten czas tak powoli mija? Pozdrawionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 chyba sie wykoncze! 21.08.06, 13:29 Naprawde chyba sie wykoncze nerwowo,wyglada na to ze owu bede miala jakos w niedziele bo wtedy mam 13dc a ostatnio wlasnie 13dc mialam pozytywny test owulacyjny ale to oczywiscie nie jest problemem tylko to ze moj maz w poniedzialek wylatuje a delegacje a wraca we wtorek,no wiec jedyna szanse na starania mamy w niedziele,wiec jak ja mam zajsc w ciaze.Wogule jestem zniechecona tym wszystkim i znow mam dola. Rowniez witam nowe kolezanki starajace sie Gorzatko trzymam kciuki za dobre wyniki prl Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: chyba sie wykoncze! 21.08.06, 13:43 Zanetad30, nie martw sie!! Jezeli "postaracie sie" w niedziele i poprawicie we wtorek albo w srode rano (jezeli maz bylby zbyt zmeczony po delegacji) to to na pewno wystarczy! Wiele zrodel mowi zeby nie starac sie codziennie bo to oslabia plemniczki, tylko co drugi dzien. Wiec jezeli jest Ci zapisane ze to ten cykl to delegacja nie stanowi problemu (a moze wrecz pomoze ). Prosze, nie zniechecaj sie! Uda nam sie, uda, i jeszcze raz uda. A pozatym z taka wrozba to masz na bank!!!!!!!!!!!!! U mnie 5 dpo i wlasnie dostalam moje "ukochane", brazowe plamienia. Normalnie pojawiaja sie dopiero od 7 dpo. Idzie cholery dostac, ale sie nie daje! Wygrazam mojemu organizmowi ze jak pojde do gina to mu taka ilosc lekow walne, ze mu sie odechce ze mnie zarty stroic. Ale jak na razie moj organizm ma mnie w glebokim powazaniu............... Optymistyczne buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: chyba sie wykoncze! 21.08.06, 14:51 Zaneta - tak jak Breili mowi - jak ma sie udac, to sie uda na pewno! Breili - a Ty faktycznie postrasz ten swoj organizm - co on sobie mysli? co to za plamy? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: chyba sie wykoncze! 23.08.06, 09:45 Cześć Dziewczynki Mój optymizm uleciał ze mnie jak powietrze z przekłótego balonika. Psssss i nie ma Dzis jestem pełna czarnych myśli. Boli mnie brzuch - jak na @, temperatura zaczyna spadać dość znacznie. Dziś 25 dc i 13 dpo, temperatura na poziomie 36,74 Niezbyt dobrze to widzę... Ale nic to, poczekam do ewentualnej @, potem zacznę rwać włosy z głowy. Buźka, pa, J-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 14:19 Witam, Nie było mnie tydzień a tu tyle się dzieje Ja mam termin spodziewanej @ w sobotę. Niestety żadnych objawów ciążowych. Tylko sutki mnie bolą, ale to pewnie przed wstrętną @, brzuch nie boli, mdłości nie mam. Nie wiem, smutno mi bo w tym cyklu naprawdę się staraliśmy i z testami owu..... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 14:59 a kiedy masz zamiar ewentualnie testowac? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 15:43 Dziewczyny, kurcze, nie moge pracować... co chwile wchodzę na forum, albo na blogi dzieciowe... chyba powinni ustalić coś takiego jak zwolnienie staraniowe, no bo to się przecież nie da skupić jak ci myśli uciekają... a ja mimo, że @ była, taka jakaś zmęczona jestem strasznie... wieczoram już koło 21szej padam i zasypiam usypiając synka, a mąż się śmieje, że zachowuje sie jak w ciąży (a to 99,9 że nie). W poprzedniej ciąży własnie to było "najgorsze", że ciągle spałam... a teraz to juz mi synek nie da tyle pospać co wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:08 Dziewczyny u mnie to pierwszy cykl starań ale ponieważ mam stwierdzone PCOS to chcę zmaksymalizować szansę. Czy po odstawieniu tabletek, pierwszy okres jest owulacyjny czy na 100% nie? Mam z tym duży problem. Generalnie muszę brać tabletki żeby mieć odpowiedni poziom hormownów aby ciąża w ogóle była możliwa. Aby zajść, mam skończyć opakowanie ( jeszcze 4 tableteczki...) i do łóżka! jak mówi mój gin Jeśli z tego nic nie wyjdzie, mam próbować z nowu, ale nie za długo bo poziom hormonów spadnie i z ciąży nici. Znów trzeba będzie zjadać tabletki i powtarzać wszystko od nowa. Jeśli 1 cykl po tabletkach jest bezowulacyjny to moje szanse niestety spadają... buu.... Czy ktoś miał podobie? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:13 Pierwszy cykl po tabletkach jest jak najbardziej owulacyjny!!! U niektorych dziewczyn jest nawet "ladniejszy" i regularniejszy od nastepnych! Tak wiec do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:16 ja to Ci nie pomoge, bo nie wiem co to PCOS, ani nie mam problemow z hormonami. tzn przynajmniej nie wiem o tym nic ale z tego co sie orientuje, to nie jest nigdzie powiedziane, ze 1 cykl po odstawieniu tabletek jest cyklem bezowulacyjnym. z tego co ja wiem to roznie u roznych kobiet to jest. ale wiem tez, ze po tabletkach bardzo czesto pojawiaja sie ciaze mnogie Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:23 z ciązy mnogiej bardzo zadowolony byłby mój mąż, - ja niestety troszkę mniej - przynajmniej w pierwszym odruchu PCOS to zespół policystycznych jajników. Mam nadzieję że uda się mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:25 czytalam o tym, ale chyba mi wylecialo z glowy. mozesz tak jakos w skrocie przyblizyc temat? Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:33 PCOS to takie powikładnie jajnika, zamiast być piękny i gładki ma takie małe kulki, czasem dużo drobnych, czasem kilka większych i jest dość znacznie powiększony - mój był 10-krotnie!. Na zdjęciu USG wygląda to mniej więcej jak zdjęcie groszka w łupinie. Łupina to jajnik, groszek w środku to właśnie te kulki - taka anomalnia, która niestety uniemożliwia ciążę. Aby ją zlikwidować trzeba brać silne hormony np. Dianę35 która trzyma odpowienie hormony w ryzach i jajnik jest wtedy ok. Moje wyniki znacznie się poprawiły. Lewy jest wzorcowy, prawy jeszcze nie, ale czy będzie to wpływało na ciążę jeszcze nie wiadomo. Trzeba próbować, próbować i próbować. Jeśli terapia hormonami nie przyniesie skutku, łączy się te kulki laparoskopowo aby jajnik znów był jak należy. Czasem PSOC przechodzi po ciąży, czasem jej strasznie przeszkadza i uniemożliwia macieżyństwo ( znam osoby, które 7 lat próbują). Czassem PSOC grozi powikłaniami np. cukrzycą - ale to wszystko zależy od bardzo indywidualnych przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:38 Kurczę, rzeczywiście brzmi poważnie, ale skoro udaje się innym, to nie można się poddawać Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:40 na razie nie dopuszczam do siebie czarnych myśli. Jestem optymistycznie nastawiona, mój mąż jeszcze bardziej ale on raczej nie rozumie tych medycznych powikłań i na seks się po prostu cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:44 To tak jak mój, tylko pyta kiedy będę miała ondulację Ale tym razem czuję że się nie udało, no i dziwne to bo z testami owu.... Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:48 a może właśnie Ci się udało? Może tak bardzo skupiasz się na znakach że ich nie zauważasz? Trzymam kciuki z całych sił. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:56 m_k8 piszesz ze masz pco,moja kolezanka tez ma a zaszla w ciaze biorac diane,byla kompletnie w szoku bo to ciaza nie planowana druga natomiast po pol roku starania po odstawieniu tabletek brala leki na wywolanie owulacji.A jakie masz wyniki hormonow? Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:02 nie robiłam badań hormonalnych bo moja gin była pewna wyniku usg + innych objawów. Pewnie badania zleci mi gdy będziemy po pierwszych próbach z których nic nie wyjdzie, żeby sprawdzić czy już musimy wrócić do Diany czy możemy jeszcze próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:07 Mam nadzieję, że Wam się uda Jeżeli chodzi o ciążę po odstawieniu tabletek, to ja zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu.. Chciałabym żebyśmy wreszcie wszystkie doczekały sie tych II kreseczek... Ale sie rozpisałyście... nie było mnie ze dwie godzinki i tyle czekało na mnie czytania Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:02 kka a na kiedy masz termin @? Moze nie wszystko stracone ja tez myslalam ze sie nie udalo a tu niespodzianka za 8 miesiecy bede mamusia Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:04 za co trzymać kciuki za chłopca czy dziewczynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:45 Wiesz co to dziwne ze gin cie nie kazal zrobic badan a jedyne leczenie o jakim mowi to branie diany,troche sie na tym znam bo mam kolezanki ztym problemem i wszystkie od razu robily komplet badan hormonalnych i potem braly leki wspomagajce zajscie w ciaze.Na Twoim miejscu chyba poszlabym do innego gina Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 18:11 mam 100% zaufanie do mojego gina. Studia kończyła w Niemczech a tam badania są posunięte dużo dalej niż u nas. Oczywiście wszystko się zmienia u nas na lepszcze na szczęście - Badania hormonalne są pomocne w stwierdzeniu PCOS ale nie są jedynym objawem. Na pewno dają gwarację diagnozy, ale z drugiej strony po co wydawać pieniądze na badania skoro przy diagnozie nie było wątpliwości? Chodzę do gin prywatnie więc aspek finansowy niestety też się liczy. Zanim tafiłam do mojego gina kilka raz się niemiło rozczarowałam. Teraz każda wizyta nie jest okupiona stresem. Idę spokoja bo wiem że jestem "partnerem" na wizycie i czuję że traktują mnie tam z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 21:47 m_k8 te moje kolezanki chodzily do ginow z Novum w wawie i wlasnie tam zawsze zaczynalo sie od badan hormonow a potem ustaleniu leczenia,zbijaniu jednych hormonow a podnoszeniu innych,dlatego jestem zaskoczona ze ty nie masz zadnych badan.Ja nie mam pco a podsatawowe badania mam porobione.Tak ci napisalam bo sama juz ponad rok jestem po odstawieniu tabletek i nikomu nie zycze takiego czasu staran bo sie mozna wykonczyc psychicznie.Co do tego jak to wyglada za granica to ja nie koniecznie jestem przekonana,moja kuzynka ma meza lekarza anglika i tam np jest tak ze kobieta idzie do ginekologa dopiero po 12 tc bo oni wychodza z zalozenia ze jak ciaza jest silna to przetrwa i nie ma zadnego wspomagania na poczatku luteina czy duphastonem no i tak u niej wyszlo ze w 10 tygodniu poronila,z druga ciaza od razu przyleciala do polski bo miala dosyc ich podejscia do tematu.Przeciez ile dziewczyn na poczatku ciazy bierze luteine na podtrzymanie.Mam nadzieje ze Tobie szybko sie uda i podniesiesz ta nasza statystyke szczesliwych mam.A swoja droga zastanawiam sie czy kiedys tez tyle kobiet mialao problemy z zajsciem czy to teraz sa takie podle czasy.Pozadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 22:04 Wiem, wiem, że to różnie bywa... Generalnie przypadek każdej z nas jest indywidualny. Ale jak się tak do społu zbierzemy to mam nadzieję, że jakieś dodatkowe fluidy z ekranu komputera będą bić Na razie, odpukać leczenie przynosi skutki. Prawdziwy test dopiero nadejdzie. Dla wszystkich miłego przytulania i spokojnych snów Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 22:30 Ja nie moge sie pozbyc uczucia zalu ze powinnam wczesniej zacza sie starac o dziecko,Boze jaki czlowiek jest glupi,bierze te tabletki a potem tak sobie mysli ze to tak szybko pojdzie,mija miesiac za miesiacem a tu nic poza wielkim rozczarowaniem i ta okropna hustawka nastrojow zalezna od dnia cyklu.Masz racje moze razem jakos uda nam sie to przetrwac i szybko zajdziemy.Ja juz bylam na staraniach czerwowych potem lipcowych a teraz bede miala druga owulacje w sierpniowych(dobrze ze cylke mam krotkie) i mam nadzieje ze na wrzesniowe juz nie przejde a jak przejde to z wielkim dolem,o nie musze sie wziazc w garsc bo taki pesymizm nie jest wskazany Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:34 Jeśli @ nie przyjdzie przez weekend to w poniedziałek. Ale nie liczę na nic... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: mel 21.08.06, 15:58 Dziewczyny dzieki ze jestescie,fajnie ze macie takie bojowe nastroje do walki o dzidzie,chyba musze sie od Was tym zarazic bo sama z soba zwarjuje.Nienawidze takiego podlego samopoczucia,macie racje trzeba walczyc bo w koncu musi sie udac!!!To moj trzeci cykl z bromergonem.czytalam ze wlasnie najwiecej dziewczyn zaszlo w trzecim cyklu brania no wiec moja nadzieja wzrasta(tylko ta glupia delegacja mnie wkurza)no ale rzeczywiscie jak sie postaramy w niedziele to moze sie uda.Jescze raz Wam dziekuje za slowa wsparcia.Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 21:23 No i znowu sie rozpisalyscie. To i ja dolaczam sie do listy:Magda,lat 26,2 cykl staran,32dc. Czekam na @.Ale az mnie nosi zeby jutro rano zrobic test. Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 06:43 O kurcze!!! Dzisiaj rano zrobiłam test i mam 2 wyraźne krechy.Wyglada na to ze splodzilismy potomka w 3 rocznice naszego slubu.Az sie poplakalam jak mowilam swemu Kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Gratuluje!! 22.08.06, 07:19 Gratuluje z calego serca! Zycze zdrowych 9 miesiecy dla Ciebie i Malenstwa! Mam nadzieje ze niedlugo wszystkie do Ciebie dolaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 07:46 Bardzo się cieszę.... Super, że Ci się udało) Wszystkie trochę Ci pewnie zazdrościmy ale dzielnie czekamy na nasze II kreseczki Zaglądaj do nas czasem.... Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 09:20 Ja również gratuluję z całego serca i zapraszam na wątek Mamy kwiecień 2007... Spokojnych 9 miesięcy ciąży... pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 09:52 ja tez gratuluje i zycze zdrowia ! Anja - a Ty jak sie czujesz? wiesz tak myslalam o Twojej Mamie. i tak jak Dziewczyny napisaly mysle, ze Jej reakcja byla spowodowana troska o Ciebie. a poza tym to tez pewnie szok. mysle, ze jak sie oswoi z ta mysla to bedzie sie cieszyc tak samo jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 10:02 Mialyscie racje co do mojej mamy, zaczyna powoli akceptowac te nowa sytuacje... Ja czuje sie dobrze, w zasadzie to nie czuje ze jestem w ciazy, ale moze to jeszcze zawczesnie na nudnosci wymioty itd. Nadal jedynym objawem ciazy jes bol piersi i coraz rzadziej pojawiajace sie bole brzucha. Wypadaja mi wlosy... Dziewczyny jak myslicie isc teraz do gina do przychodni zeby potwierdzic ciaze czy poczekac na 13 wrzesnia bo wtedy umowilam sie prywatnie do Pani prof zajmujacej sie kobietami w ciazy chorymi na serce... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 10:11 ja bym nie szla teraz do przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 ciąg dalszy... 22.08.06, 11:01 ale sie dziewczyny rozpisałyście... ja tu wchodzę tylko w pracy, więc po 16tej mnie nie ma i teraz dopiero przyszłam, a tu tyle informacji do przeczytania. magi graaaatulacje wielkie, rozsiewaj fluidy ciążowe i dbaj o siebie... oj jak dobrze wiedzieć, że jedank czasem się udaje szybko, to pewnie nam se uda w tym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 11:13 Ja też w ciężkim szoku - otwieram wątek z rana a on prawie o połowę dłuzszy!!! Gratuluję Magda!!! Wreszcie kolejne II w wątku, bo puki co tylko Anja dawała nam nadzieję. Anja dbaj o siebie, a mamę staraj sie zrozumieć - pomyśl o swojej trosce o Twój cud w brzuszku. Dla Twojej mamy jesteś takim amym cudem i jej ogromną radość przyćmiewa strach o Ciebie. Ale na pewno się oswoi i będziecie oczekiwać razem na radosny kwiecień 2007 U mnie objawów ciążowych ciag dalszy - cyce już mi wypływają z każdego stanika, chce mi się spać, spać, spać i przeszkadzają mi zapachy nieżwieżego jedzenia Testuję w sobotę - żeby mieć czas na ewentualne świetowanie ( lub smucenie ) w weekend Buziaki Dziewuchy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 13:38 Magdo, moja imienniczko gratulacje serdeczne. Miłego dnia dla wszystkich! Ps. Trzymajcie za mnie kciuki jako odpowiedzialna przyszła mama idę dziś do dentysty...to dla mnie nie lada wyzwanie, bo ja się panicznie boję stomatologów, a ściśle ich metod leczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 14:58 magiggii gratuluje sedecznie!!!Ciesze sie ze jestes nastepna ktorej sie udalo dla nas to wielka nadzieje ze i na nas przyjdzie kolej.Dbaj o siebie i swojego skarbeczka a dla nas przesylaj swiezutkie fluidki) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 15:38 To ja lecę do domku... po drodze tylko odwiedzę aptekę i zakupię wreszcie te testy owulacyjne, o których mówię i mówię... na allegro to juz za późno, a w aptekach wczorajszych nie było... jak nie to dziś sobie zamówię... do jutra, dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do Zaneta 22.08.06, 16:10 Gorzatko dzieki za odpowiedz,uspokoilas mnie bo juz sie balam ze jescze cos mi sie przyplatalo Jakos podnioslyscie mnie na duchu i juz nie moge sie doczekac niedzieli no a potem znow to oczekiwanie( Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do Zaneta 22.08.06, 16:34 tak czytalam,dlatego napisalam ze mnie uspokoilas A u ciebie jaki nastroj? ktory dzien cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do Zaneta 22.08.06, 20:26 czesc dziewczyny. Gratuluję kolejnej przyszłej mamusi. Wkrótce może większość z nas przejdzie na maj 2007. Mam taką nadzieję. Od jutra zaczynam testowanie i oczekiwanie na owu.zrobiłam sobie badania na prolaktyne i wyszły ok. do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: do Zaneta 23.08.06, 09:24 Monika, a jaki mialas wynik po godzinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: gorzata9 23.08.06, 10:12 po obciążeniu miałam 407,07 , przed prawie 18. (badanie prolaktyny) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: prolaktyna 23.08.06, 10:39 no to ciekawe co mi jutro wyjdzie i bylas u lekarza i Ci powiedzial, ze to ok? Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: prolaktyna 23.08.06, 12:16 jeszcze nie byłam u gin. Mam jeszcze zrobić pomiędzy 19 a 24 dniem cyklu badanie na progesteron i wtedy mam sie u niej pojawić, czyli właściwie tuż przed spodziewaną i niechcianą @, około 8 września. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: gorzata9 23.08.06, 11:08 czytalam w kilku miejscach ze kobieta ktora chce zajsc w ciaze nie powinna miec wyzszej prl niz 15 przed obciazeniem.Mi wyszlo 17 i biore bromergon po pol tabletki na noc Odpowiedz Link Zgłoś
jowa80 Re: gorzata9 23.08.06, 13:29 Nie chcę Cię absolutnie martwić ani nie traktuj tego co napiszę wiążąco, ale taki poziom prolaktyny po obciążeniu jest bardzo wysoki. Ja mam 176 i mój gin powiedział, że czeka mnie długie leczenie i póki co to w ciążę raczej nie zajdę... Także może dobrze, że zrobiłaś te badania to przynajmniej wiesz dlaczego nie udaje Ci się zaciążyć. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: Do magiggii 22.08.06, 20:33 Wszystkim Wam bardzo dziekujemy i mamy nadzieje ze wszystko zakonczy sie szczesliwie za 8 miesiecy.A co do forum to bede tu zagladac i mam nadzieje ze wszystkie niedlugo zobaczycie upragnione 2 krechy.Do mnie to chyba nie bardzo jeszcze dociera bo nastawialam sie psychicznie na dlugie staranka a tu 2 cykl i fasolka(fasolek).A z objawów to jedynie niesamowity apetyt i ból brzucha ja na @.Przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*****************************~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Do magiggii 22.08.06, 22:22 Tuneczek to dobrze ze prl masz ok,przynajmniej o to mozesz byc spokojna. magiggii to ja w takim razie lapie te fluidki bo zaraz mam miec owu wiec beda jak znalazlJeszcze raz wszystkiego dobrego zycze Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Do magiggii 23.08.06, 08:42 Dzien dobry! Kupiłam wczoraj wreszcie testy ovulacyjne!!! LT za 22,99 więc taniutko i juz mnie kusiło, żeby zrobić Dziś 9dc, cykle mam 25-28 dniowe... zwykla miałam równe 28dni, a teraz jak dokładnie zapisuję i mierzę temperaturę to mi się 26 i 25 trafił więc liczę na średnio 26dniowy cykl czyli robię test dziś Tylko mam pytanie, czy kolejny test robić jutro czy co 2 dni. Bo w ulotce napisali, że jezeli negatywny to zrób jutro następny... ale gdzieś czytałam, że co 2 dni robić... a jak zrobić codziennie, to będę musiała lecieć po drugie opakowanie testów, a ta apteka mi zupełnie nie po drodze... wczoraj byłam tam ptrzypadkiem... jeden z bezsensownych problomów starającej się... nie wiem czy zauważyłyście, ale do tej pory było krwawienie i tyle, a teraz się zastanawiam kiedy jajeczkowanie, kiedy robić testy, czy cos mnie boli, czy czuje sie jak na @, czy jak na ciażę, czy nie jest mi przypadkiem niedobrze, i jak piersi, czy przypadkiem nie bolą... normalnie schiza totalna... kobiecie starającej się odbija niestety Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 :) 23.08.06, 09:16 Nie jesteś jedyną, której odbija od nadmiaru informacji i wsłuchiwania się w swoje ciało... Znam ten ból. My jeszcze próbujemy bez testów owu, temp. też nie mierzę, bo przy moim dziecku to nie ma sensu. Skoro trzeba mierzyć o tej samej porze i po przespaniu min. 3 godzin. Ponieważ moje dziecko potrafi budzić się parę razy nad ranem lub nie budzić wcale...Nie ma po prostu szans żeby te dwa warunki spełnić... Liczę na przychylność września(a właściwie sierpnia, bo ostatniego dnia teoretycznie powinnam mieć owu.)i na ciążowe fluidki dziewczyn Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia. Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 do kajka 23.08.06, 09:24 moim zdaniem rob testy codziennie,bo moze akurat jak nie zrobisz to wyszedl by pozytywny.Najlepiej zrob tak jak wrocisz z pracy,tylko nie pij duzo na dwie godziny przed testem.Zeby test byl pozytywny to musza te dwie linie byc dokladnie takiego samego koloru lub ta co sie pojawia moze byc ciemniejsza od tej pierwszej.Ja w ostatnim cyklu 28 pozytywny test mialam w 13dc,a przed 13dc ta druga kreska byla taka blada.Jescze jedno-pozytywny test moze wyjsc nie tylko jednego dnia(pytalam gina i zadalam to pytanie na forum) ale owu liczy sie od tego pierwszego testu pozytywnego,jak cos to pytaj bo ja juz jestem specjalistka w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do kajka 23.08.06, 09:29 a tak wogule to ja tez mam dzis 9dc ale testow jescze nie robie zrobie dopiero w piatek po poludniu,z moich obserwacji wynika tak ze najpierw jest duzo sluzu tego plodnego i w ostatnim dniu jak tego sluzu jest duzo to wlasnie mi wychodzi pozytywny test i podobno tak ma byc,moze i ty sie jescze wstrzymaj z tym testami bo szkoda zeby sie zmarnowaly Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 są dwie kreseczki :) 23.08.06, 10:09 Dziewczyny dlaczego zmieniłyście wątek na inny? Częśc z Was powinna mnie pamiętać (kajka, jaga i inne), wróciłam niedawno z urlopu i wczoraj (dopiero!) zrobiłam test ciążowy, okazało się , że nie dostałam @ 19tego ale postanowiłam poczekać jeszcze kilka dni i okazało sie że jednak się udało w tym cyklu wreszcie pokazały sie dwie kreseczki, w sumie to byl drugi cykl i sie udało, narazie nie ide do lekarza bo to jeszcze za wczesnie, ale zrobiłam sobie przeciwciała przeciwko różyczce bo dostałąm jakiejś wysypki, ale sie przestraszyłam, ale okazało się , że: IgM - ujemny IgG - 69,5 jak sądzicie czy to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 zmijka i tuneczek :-) 23.08.06, 10:19 Zmijka - ja Cie tez pamietam i GRATULUJE dwoch kreseczek! a zmienilysmy watek, bo tamten sie bardzo dlugo odswiezal, albo zjadal posty :- ) a Ty jestes trzecia zaciazona! brawoooo!!!!!!! Monika - Tuneczek - jaka Ci wyszla ta prolaktyna po 1h? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: są dwie kreseczki :) 23.08.06, 10:20 Gratulacje!!! Super, że masz te II kreseczki i już się nie martwisz i nie czekasz tak jak my Teraz tylko dbaj o siebie i malucha Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: :) 23.08.06, 10:12 kobietom starającym się rzeczywiście "odbija", we wszystkim by wyszykiwały oznak ciąży...nawet w tym, że bocian przeleciał nad głową trzymajmy się, może już niebawem zobaczymy upragnione 2 kreseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Do magiggii 23.08.06, 10:05 mam do was pytanie (do dziewczyn, które w trakcie cyklu mają plamienia): ile one trwają w trakcie cyklu? czy macie jakies inne dolegliwości. Ja od 2 tygodni biorę castagnus na wyregulowanie cykli, dzisiaj to mój 10dc cyklu, i od 3 dni mam plamienia, ktore sie nasila z dnia na dzień, poza tym pobolewa mnie trochę brzuch. Czy miałyście tam samo? troche mnie to martwi, ale moja gin twierdzi, ze tak może być w pierwszym cyklu brania tego leku. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 do gorzata 23.08.06, 10:43 trzecia? a kto jeszcze jest w ciąży? Wam tez sie uda zobaczycie, troche cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Wlasciwie to jestes czwarta :-) 23.08.06, 10:51 O ile dobrze pamietam to na razie/juz udalo sie mon100, anja_d i magigii. Srdecznie gratuluje calej czworce, a wlasciwie osemce Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Wlasciwie to jestes czwarta :-) 23.08.06, 11:54 ups! ja pominelam mon100...wstydze sie Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 do tuneczek 23.08.06, 11:16 mi sie plamienia w zeszlym roku zaczynaly ok 15-16dc najpierw bralam luteine a teraz po zbadniua prl w czerwcu (wynik 17) biore jeszcze bromergon i dopiero po nim mi te plamienia przed @ minely i cykl mam ladny i sluz i wogule widze duza roznice.Castagnus u mnie nie zadzialal,jest to lek zilowy wiec on dziala powoli,chyba pierwsze efekty moga byc dopiero po 3 miesiacach.Dziwie sie ze przy takich plamieniach dostalas tylko taki lek.Jestem juz 16 miesiecy po odtsawieniu tabletek i caly ten czas czytam duzo na tema plodnosci itd dlatego dziwi mnie to troche Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 gratulacje dla zmijki 23.08.06, 11:49 zmijko ja tez cie pamietam,serdecznie ci gratuluje!!!Fajnie ze sa jeszcze kobiety ktorym szybko sie udaje.Ale jak tak czytam to mysle sobie czasem ze ja jestem chyba jakas pechowa,najdluzej z Was sie staram i jescze efektow niestety nie ma( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: gratulacje dla zmijki 23.08.06, 12:26 Po pierwsze Gratuluję Żmijko - szczęsiaro Zdrówka i szcześliwych 9 miesiecy zyczymy A po drugie... Przyznaję się bez bicia - zupełnie mi odbiło z tych usilnych starań To ja się tak cieszyałam z bocianów!!!! Ale mnie poprostu cholera bierze ( przepraszam za moje słownictwo) wszystkie koleżanki w pracy, sąsiadki z osiedla, koleżanki ze szkoły sie pozaciażały a ja nie - chociaż gadam o tym pewnie od roku No tak ale nic dziwnego - ja gadam a One sie starają, więc i efekty widoczne. Ale i na nas przyjdzie czas, choć szczerze sie przyznaję ze ja mam dziś czarne mysli - czuję wredną @ pukajacą do drzwi. Chyba nie doczekam do sobotniego testowania. Chociaż nie, nie kraczę, tfu tfu. Powodzenia kompanki i życzę coby nam zupełnie nie odbiło, Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do tuneczek 23.08.06, 12:19 plamienia dopiero teraz mi sie pojawiły, dlatego podejrzewałam, ze może to być wpływ castagnus. Do tej pory było wszystko ok, poza nieregularnymi miesiączkami, dlatego dała mi ten lek. Zanetad30 a ile dni miałaś te plamienia? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do tuneczek 23.08.06, 12:24 jak mi sie zaczynaly ok przed 20dc to trwaly az do @ a wtedy @ mialam po ok 25dniach,potem plamienia zaczynaly mi sie jakies 5 dni przed @ i dopiero po bromergonie mam spokoj.Takie plamienia sa okropnie uciazliwe i denerwujace Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:20 A ja robie test ciazowy w niedziele rano, czyli to juz ostatnia prosta. Wedlug mnie juz powinno cos widac. Jakby co, to sprawdze po 2-3 dniach. Staram sie nie wynajdowac sobie objawow, ale to jest silniejsze ode mnie. Stwierdzilam dzisiaj, ze cos za czesto biegam do lazienki. Mam nadzieje, ze nie sa to znowu objawy urojone. Spokoj i tylko spokoj, bo inaczej to chyba zwariuje.)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:24 Trzymam kciuki, żeby te II kreseczki sie pojawiły Daj nam koniecznie znać.... Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:35 Jak bede miala w niedziele 2 kreski, to bedzie mozna zalozyc nowy temat "Mamusie - maj 2007" ))) Moj ewentualny termin wypada na 12 maja, ach ) To byloby takie piekne ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:38 chyba juz Anja_d zalozyla watek z mamami na maj 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:49 Ania założyła kwiecień Gdyby nam się udało to termin byłby na 24.05... Pomarzyć dobra rzecz..... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 13:11 faktycznie, masz racje cos ja dzis rozkojarzona jestem, moze sie nie bede udzielac, bo mi glupoty wychodza Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 14:26 Wlasnie wrocilam z apteki oczywiscie bylam po te glupie testy owulacyjne,no wiec poszlam i jak co miesiac ostatnio pytam czy sa moze LH testy a mila pani mowi sa sa juz na pania czekaja-wiecie co to znaczy ze juz mnie nawet kobieta w aptece rozpoznaje!!! to ja jej mowie ze juz nie dlugo to chyba po leki na uspokojenie zaczne przychodzic zeby nie zwarjowac.Boze mam nadzieje ze to ostatni raz kupowalam a potem tylko beda pieluszki,herbatki,smoczusie i reszta gadzetow dzidziusiowych Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 14:45 Mówiłam ze bedzie nas wiecej... Gratuluje zmijka Mama sie cieszy z mojej ciazy i bardzo sie o mnie troszczy. Dzis nawet zastanawiala sie czy worek ze smieciami nie jest dla mnie za ciezki. Skarbus przytula sie do brzusia i ciagle go glaszcze i caluje... Widac wszyscy potrzebowali czasu zeby sie z tym oswoic. Mam ochote na ciasto ze sliwkami, ale nigdy nie robilam i nie mam przepisu. Dziwne miejsce na takie pytania ale moze ktoras z Was ma? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 ciasto ze sliwkami :-) 23.08.06, 14:51 a mam przepis na ciasto ze sliwkami 1/2 kostki margaryny, 4 jajka, 30 dkg cukru, 25 dkg maki, 1/3 szk mleka, cukier waniliowy, 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia, cukier puder do posypania. Margaryne utrzec z cukrem, a nastepnie dodawac po jednym jajku i lyzce maki (przesianej i polaczonej z proszkiem do piecz.). Na koniec dodac mleko i cukier waniliowy. Ciasto wylac na blaszke (wysmarowana i posypana bulka tarta lub wylozona papierem). Ukladac na nim polowki sliwek, przekrojona czescia do gory. Piec ok 45 - 50 min w 180 stopniach. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 14:55 Gratuluje zmijka.Mam nadzieje ze wszystkie szcześliwie doczekamy dnia w ktorym na swiecie pojawia sie nasze male szczescia! Odpowiedz Link Zgłoś
breili zanetad30 23.08.06, 14:48 Trzymam kciuki zeby to bylo po raz ostatni! Tez mam zamiar kupic sobie testy owu jak bede we wrzesniu w Polsce. Ostatnio patrzylam w sklepie i myslalam ze trupem padne - 17 euro! (A ciazowe mozna kupic juz za 5 euro). Dzisiaj 7 dc, czekam na plamienie przed-@-owe. Przedwczoraj pojawilo sie na chwilke ale zaraz zniklo. Brzusio pobolewa jak na @. Ma przyjsc pojutrze. A niech przychodzi cholera! Za 2 tygodnie ide do doktorka, zobaczymy co mi powie konowal Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: zanetad30 23.08.06, 15:12 breili dzieki a ja trzymam kciuki zeby ta twoja @ jednak nie przyszla. anjad az mi lezki polecialy jak tak fajnie piszesz o calowaniu brzuszkaBoze jak ja tez juz bym tak chciala!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
breili :-) 23.08.06, 15:21 Pewnie ze sie doczekamy! I zeby Wam nawet nie przyszlo do glowy, ze moze byc inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: :-) 23.08.06, 15:52 Oby oby Ja mam straszne wahania nastrojów dzisiaj - od mega euforii do skrajnej deprsji. Raz jestem przekonana że jestem w ciąży innym razem że na 100 % nie. Zwariować można, naprawdę. A po przeczytaniu Waszego przepisu na ciasto śliwkowe, ślinka mi cieknie, ale bym sobie spróbowała - a w domku same śliwki Anja moze zawrzemy układ - ja dostarczę śliwki i czekoladę pitną a Ty nas zaprosisz na degustację ciasta??? Odległosć nie gra roli - a przy okazji nałapiemy fluidów ciażowych do woli Co Wy na to dziewczyny??? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: :-) 23.08.06, 15:53 ja sie zgadzam, ale po 2 wrzesnia wczesniej zadnego ciasta coby nie przytyc, bo sie w sukienke nie zmieszcze Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: :-) 23.08.06, 16:08 No cos Ty - od małego kawałeczka ciasta??? Zresztą przed Tobą starania - a wiesz jakie to spalanie kalorii A poza tym raz się zyje!!! J-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: :-) 23.08.06, 16:16 ale starac sie bede dopiero po 2 wrzesnia, a suknia na 2 -go a poza tym jak Anja zrobi dobre ciasto to kto by poprzestal na jednym, malutkim kawaleczku? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: :-) 23.08.06, 16:12 Cześć wszystkim ponownie. Nie było mnie 1.5 dnia a tu tyle maili i newsów Gratuluję nowej zaciążonej. Ja czekam na @ w piątek, ale już od wczoraj mam takie silne bóle jak na @ i cały czas sprawdzam czy nie przyszła bez sensu, ale też zakupiłam "quick vue" w aptece - nie wiem dlaczego..... Jak powiedziałam przy okienku że poproszę test ciążowy, to wszyscy na mnie się spojrzeli, a takiemu starszemu panu ręka z receptą aż zadrżała nie wiem dlaczego. Może ludzie mają negatywne skojarzenia z testami ciążowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: :-) 23.08.06, 17:00 Nie przejmuj się miałam to samo - stanęłam przy okienku i pełna dumy mówię - poproszę Folik i dwa testy ciażowe. Poczułam małe poruszenie w kolejce, a jak się odwtóciłam wszyscy wbili wzrok w podłogę <lol2> Chyba każdy kojarzy kupno testu z nastolatkami, które boja się wpadki i w strachu i wstydzie kupują test. Tyle że ja nastolatki bynajmniej nie przypominam kka77, a kiedy testujesz??? bo ja w sobotę ( o uile @ wcześniej się nie pojawi) J-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: :-) 23.08.06, 20:11 Jesteście super przesympatyczne Nie wyobrażam sobie dnia bez Was dziewczyny... no i zapraszam na ciasto ze śliwkami bo już stoi wyjete z piekarnika... Ale zapachy, aż slinka cieknie Milego wieczorka kochane ... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: :-) 23.08.06, 22:20 Hejka! Juz w pracy nie zdażyłam dziś tu zajrzeć, a tu taki płodny (mam nadzieję tez dosłownie) dzień. Zmijka, oczywiście, że cie pamiętam i gratuluje z całego serca. Ja na razie zakładam tez majowego maluszka. Majową pannę Zanetad zrobiłam test ovu i w pełni negatywny, ani śladu drugiej kreseczki, to chyba jednak zrobię za dwa dni, bo mała szansa na odrazu wyraźną kreskę, ale dziękuję za pomoc. Mąż zarządził post do przed ovulacji, bo się boi, że jak troszkę podchorowany, to plemniczki moga być słabsze, więc sie na razie nie staramy tylko przytulamy . Widziałam sie dziś z koleżanką, z którą razem ciąże planowałyśmy, tzn ona sie starała, a ja mówiłam, że koło wakacji o tym pomyslę... ona juz w piątym miesiącu i mały brzunio widać... nawet jej tak strasznie nie zazdrościłam, bo wiem, że zaraz ja dogonię Ach i o cieście sliwkowym jeszcze było, ślinka mi pociekła, jutro kupuje sliwki i pieczemy również... zapraszam na degustację... a apropos, skąd jesteście dziewczyny, pewnie większość z Wawy i marne szanse na spotkanie... ja z Gdańska jestem. Może któraś też? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 09:10 hejka! oj, lae bym zjadla to cisto sliwkowe - uwielbiam je! ale spoko, jeszcze troche wiecej niz tydzien i tez sobie upieke Anja - jak tam przygotowania do slubu? ja jutro odbieram kiecke, a dzis odbieralam welon juz sie nie moge doczekac TEGO DNIA! a jestem z malopolski - okolice Krakowa ale wybieram sie jeszcze w tym roku w okolice Gdanska - to moze sie spotkamy Kajko Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: :-) 24.08.06, 09:26 Ja mam dzisiaj mega doła. W autobusie płakać mi się chciało. Temperatura jakaś niska dzisiaj, chociaż przez większą część cyklu nie mierzyłam. Tak sobie pomyślałam, że skoro z testami owu nam się nie udało to już nigdy nam się nie uda. @ jeszcze nie ma, ale ma przyjść jutro i czuję, że nadejdzie.... Beznadziejnie Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: :-) 24.08.06, 09:38 Kka ja tez myslalam ze przyjdzie @, a tu masz... II krechy na tescie. Ja jestem z Łódzkiego okolice Kutna... Przygotowania do ślubu pełną parą tylko jest mały problem. Ja ciągle bym spała. Suknie odebrałam już w sobote, a welon i dodatki to tydzień wcześniej. Mój Skarb tylko nie ma koszuli hehe , a tak wszystko załatwione już. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 09:48 moj nie ma skarpetek a jutro wieczor panienski robie - czuje, ze sobota bedzie ciezkim dniem Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: :-) 24.08.06, 09:53 Kurczę jak ja Ci zazdroszczę. Naprawdę, nie wiem jak wytrzymam np widok kobiet w ciąży albo pytania rodziny o dziecko jak to będzie się przedłużać. Chyba zwariurię.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: :-) 24.08.06, 10:13 Cześć i czołem Ja dziś czekam na @, jestem pewna że dziś przyjdzie, wczoraj zaczęłam plamić dziś temperatura spadła do 36,61. Wczoraj byłam załamana - dziś juz chcę zeby @ przyszła i zacząć kolejny miesiąc starań. Kurcze czytam i czytam i widzę, ze mamy dwie przyszłe Panny Młode??? Kiedy ten wielki dzień dziewczyny??? A odnośnie lokalizacji - ja jestem z Krakowa - Gorzatko chyba jesteśmy prawie sąsiadkami Buziaki, J-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 10:22 co to jest plamienie implantacyjne? J - Aga super, ze mieszkamy tak blisko! a slub 2 wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: :-) 24.08.06, 10:29 Moje kochane - pocieszacie mnie jak możecie - ale właśnie okres buchnął wielką parą Ale nic to - powiem Wam że najgorsze załamanie to jak sobie zdajesz sprawę, ze okres przyjdzie - tak na dwa dni przed. Potem jest juz dobrze - następny cykl starań i optymizm się odradza. A plamienie implantacyjne zdarza niektórym kobietom między 6 a 10 dniem po owulacji kiedy zarodek który przywędrował do macicy zagnieżdża się. Dziewczynki kochane - ja już sobie idę na starania wrześniowe - a Wam zyczę dużo szczęścia - udanego weselicha, wysypu dwóch kreseczek i wspaniałych bejbików. I ani mi się ważcie pokazywać na staraniach wrześniowych Prostą stąd marsz na Majóweczki 2007 bądż ewentualnie Kwietnióweczki 2007. Wielkie buziaki, J-Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 10:31 a gdzie Ty sie wybierasz? nigdzie sobie nie chodz, tu tez jest fajnie chyba, ze bedziesz i tu, i tam? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: :-) 24.08.06, 10:42 Tam się będę starać - jako że testowanie dopiero końcem września - a z Wami będę cały czas - tu będę trzymać kciuki. Bo gdzie mi lepiej będzie??? Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: :-) 24.08.06, 10:42 u mnie dzis 11 dc i od dzisiaj zaczynamy starania na dziewczynke. Mam nadzieję, że się uda.Tak aporopo to ja jestem ze Szczecina, choć 24 lata mieszkałam w Wawie. Trochę za nią tęsknię... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 prolaktynka! :-) 24.08.06, 10:42 prolaktynka wyszla piekna, teraz trza zakupic tesciki, dzialac i nogi w gore Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: prolaktynka! :-) 24.08.06, 12:18 No Gorzatko! Gratulacje! Wiedziałam, że wynik będzie super! No to bierzemy się do roboty, nie? p.s. Wkrótce przeprowadzam się do Krakowa Może jakieś wspólne wyjścia na jogę dla kobiet w ciąży czy basenik? )) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: :-) 24.08.06, 10:45 Dokładnie Gorzatko Jeśli chodzi o nasze lokalizacje to ja jestem z okolic Łodzi..Niestety daleko od Kutna.... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: :-) 24.08.06, 10:58 Ja jestem z Wawy. Cieszy mnie że taki optymizm we wszystkich. Ja jeszcze niestety nie jestem nim zarażona Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: :-) 24.08.06, 12:11 widze, że rozrzucone jestesmy po całej Polsce... to zapraszam jak będziecie w okolicach trójmiasta... ja jakos wyluzowałam teraz, bez stresu, mam nadzieję, że to pomoże... w weekend czyli 12dc jedziemy nad morze, może zmiana scenerii nam pomoże i wyluzowanie weekendowe i wreszcie się uda Odpowiedz Link Zgłoś
ciaraciara Re: :-) 24.08.06, 12:27 podobno starania na wyjazdach sa najlepsze "owocne" znaczy sie więc trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: :-) 24.08.06, 16:54 witajcie kochane,ja jestem z wawy.Dzis 10dc,nastroj mam wielko nadziejowy ze tym razem musi sie udac!!!Najprawdopodobniej owu ok niedzieli. Dziewczyny z @ i dolem,pomyslcie sobie o mnie jak ja juz dlugo sie staram,wy dopiero sam poczatek.glowa do gory!!!Nawet jak sie robi testy to czasem musi to potrwac ok 3 miesiecy,na zaplodnienie wplywa wiele czynnikow,sama owulacja to polowa sukcesu,wazne ze testy owulacyjne wychodza pozytywne to przynajmniej wiecie ze macie owu Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: :-) 24.08.06, 20:14 nie wiecie, czy jak ma się za wysoką prolaktynę, wychodzi owu, to można zajść w ciążę, czy wysoka prolaktyna uniemożliwia to? ja już zgłupiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: :-) 24.08.06, 20:39 o prl wiem tyle ze potrafi zablokowac owu a jak owu jest to utrudnia zaplodnienie lub doprowadza do wczesnych poronien ale wiesz jak to jest w kazdym przypadku moze byc inaczej.Wiem ze czasem dzieczyny ktore mialy naprawde wysoka musza brac leki na obnizenie na poczarku ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
breili Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 07:02 Czesc Dziewczynki! U mnie 29 dc i 9 dpo. Przedwczoraj powinny mi sie zaczac plamienia prze-@-owe a tu nic! Dzisiaj powinnam dostac @ i w zwiazku z tym tempka powinna mi spasc do 36,2 - 36,3 a tu jak w m.....e szczelil 36,5. Myslalam ze z lozka spadne!!! Zaczynam sie denerowac. W sumie uznalam ten cykl za stracony, bo wiadomo ze faza lutealna krotsza niz 10 nie da sie zaciazyc. Umowilam sie z ginem zeby mi cos dal na hormonki a tu taki numer. Normalnie glupieje! Musze sprobowac nie nakrecac sie i nie latac do kibelka co pol godziny zeby sprawdzic co i jak. Jestem w szoku! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 07:45 Czyżby..... ?? Zrób może teścik....ja bym nie wytrzymała i na pewno już biegłabym do apteki Trzymam kciuki żeby zła @ nie przyszła. Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 07:57 Tescik to ja juz mam od dawna w szufladce ale boje sie go zrobic.......... Tchorz ze mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 08:00 Może zrób skoro dzisiaj masz termin @ to powinien już "kogoś" pokazać Mi ptest wyszedł pozytywny 3 dni przed @ ( w pierwszej ciąży ) więc..... Daj koniecznie znać jaki wynik Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 08:11 Chyba zatestuje w niedziele, o ile @ mnie nie uprzedzi. Dostep do netu bede miala dopiero w poniedzialek raniutko to dam od razu znac co i jak. Chyba sie przekrece z nerwow! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 08:15 W takim razie będziemy czekały na dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 09:53 Dziewczyny jak mierzycie tempkę? Nastawiacie sobie rano budzik? No bo jak inaczej mierzyc o tej samej porze? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 10:12 Hej Ja wstaję zwykle o 7:00, więc nastawiam sobie budzik na 6:50 mierze, zapisuję i jeszcze mam czas żeby sie przeciagnąć Ja już sobie działan ma wątku wrześniowym, ale mam obawy że wrzesień już mam spisany na straty - jetem umówiona do dermatologa, na leczenie ( sterydy plus antybiotyk ) więc wrzesień mam z głowy. Starania jak mi sie niec nie pokiełbasi będą dopiero na przełomie września i października Tylko Wy rozmumiecie jakie to straszne czekać bezczynnie cały miesiac - czuję że cenny czas przecieka mi przez palce Ale jakoś dam sobie radę - spróbuje o tym nie myśleć, a dzidzius przecież musi mieć zdrowa mamusie Buziaki dziewuszki, papa Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 10:19 Wstaje do pracy o 05:00, wiec mierze tempke po przebudzeniu. Jestem zahartowana, wiec w weekendy nie sprawia mi problemu pobudka o 05:00. (Budzi mnie komorka, termometr lezy kolo lozka wiec na slepo wkladam do ust, jak zapiszczy to przyswietlajac sobie komorka odczytuje wynik,odwracam sie na drugi bok i spie dalej ). Mozna sie przyzwyczaic! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 11:51 Ja w poprzednim cyklu mierzyłam jak tylko się obudziłam. Potem pewnego dnia było jakoś ciemno na zewnątrz, pomyślałam, że pewnie jest przed 5 rano, ale musiałam wstać bo wyniku nie widziałam na termometrze. Spojrzałam na zegarek a tu 2 w nocy!!!! Od tego momentu spisałam mierzenie w tym cyklu na straty. Ale dzisiaj 2dc i od jutra mierzę z budzikiem Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 12:44 breili kochana ja chyba na twoim miejscu bym juz test robila bo bym nerwowo nie wytrzyamala.Trzymam kciuki kochana zeby to bylo to!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 13:40 dołączam się do trzymania kciuków. Podziwiam Ciebie za cierpliwość, ja już bym zrobiła test,bo nie mogłabym normalnie funkcjonować.jeszcze raz powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 19:57 ja juz też bym dawno zatestowała... dziś dopiero siadłam do kompa i czytałam z zapartym tchem, czy jednak nie bedzie rozwiazania zagadki, a to dopiero w poniedziałek pewnie sie dowiemy właśnie zrobiłam teścik ovu i jest druga kreseczka, jeszcze nie mocna, ale też nie super słaba, wyraźnie ją widać... jutro się staramy albo nawet juz dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
breili No wiec............................. 28.08.06, 06:57 Uszczypnijcie mnie!!!!!!! Udalo mi sie, udalo i jeszcze raz udalo!!! Dzisiaj raniutko zrobilam tescik i wyszla blada kreseczka. Troche bledsza od kontrolnej ale wyraznie widoczna! Chcialam zrobic w weekend ale to byloby troche za wczesnie. Dzisiaj jest dopiero 12 dpo. To byl najdluzszy weekend w moim zyciu! Jestem szczesliwa ale jeszcze troche w szoku i w ogole nie czuje sie ciazowo! I do tego ten cykl spisalam na straty i umowilam sie z ginem na badania hormonalne przez te moje plamienia i 8-dniowa faze lutealna, a tu taka niespodzianka! Jeszcze nie moge ochlonac! Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: No wiec............................. 28.08.06, 07:11 Gratulujęęęęęę!!!!! Super że ci sie udało Mnie też czeka test za jakiś tydzień i też bym chciała tak jak ty się ucieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: No wiec............................. 28.08.06, 07:26 GRATULUJĘ!!! Super dowiadywać się, że jest ktoś komu się udało.... Przekaż nam teraz ciążowe fluidki, żebyśmy i my testując za 2 tygodnie mogły zobaczyć te dwie kreseczki Pozdrawiam Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: No wiec............................. 28.08.06, 09:06 GRATULACJE BREILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo sie ciesze! tym bardziej, ze wynika z tego ze calkiem "owocny" ten sierpniowy watek a ze my nadal tu jestesmy, wiec jest to dobra wrozba dla nas! tak sobie tlumacze no i oczywiscie za fluidy tez dziekuje - na razie je schowalam, ale juz za tydzien....! oj sie bedzie dzialo! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: No wiec............................. 28.08.06, 09:29 No to niech sie dzieje za ten tadzien Poducha pod pupe pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: No wiec............................. 28.08.06, 09:33 w trakcie staran czy po ? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Zaraz po ;-) 28.08.06, 10:19 Zaraz po. To wygodniejsze i (jak dla mnie) troche mniej krepujace niz trzymanie nog w gorze. I co najwazniejsze - pomaga!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 07:12 I jeszcze pytanie: jak mierzysz długość poszczególnych faz, w tym lutealnej? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 07:38 Dziewczynki kochane, bardzo dziekuje za gratulacje. Przesylam cieplutkie fluidki z dedykacja dla: jaga9911~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ zanetad30~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ niusia5~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ tuneczek~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ kajka271~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ gorzata9~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ja-goda1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ I dla wszystkich pozostalych, ktorych nikow zapomnialam (prosze o wybaczenie, to ze zdenerwowania)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oczywiscie nadal bede pilnie sledzic Wasze staranka i trzymac za Was kciuki! P.S Do niusia5: DLugosc fazy lutealnej mierze od owu do @. N.p. 16.08 mialam owu a 25.08 powinnam dostac miesiaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 07:53 Dzięki Ja moje już wyłapałam... nie wiem tylko czy to coś zmieni,bo mój mąż się rozchorował a owu lada moment.... Oby mu się polepszyło.... jak nie to ten miesiąc znowu będzie spisany na straty Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 08:22 brelii gratuluję i dziekuję za ciążowe pozytywne fluidki. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 08:50 Ja tez juz wyłapałam, dziękuję i grrrratuluję baaardzo. Ja tez gdzieś zgubiłam mój optymizm. Owu nadal nie ma (jak zrobiłam pierwszy test z jasna kreska testową to myślałam, że to juz zaraz... a tu ciągle taka sama kreska), mąż chrypi i czosnek zajada (jak tu sie starać jak smierdzi, o fu), synek tez się rozchorował, w nocy o 12tej się budzi z gorączką i wymiotuje, a potem wierci się do rana ( i mierzenie tempki się komplikuje i jakiekolwiek starania). ehh, to może i dobrze, że nie ma tej ovu, może moi faceci się wyleczą i wtedy akurat będzie dobry moment ehhh, miłego dnia... ja dziś mam ful pracy więc pewnie tu zajrze dopiero wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 jeszcze ja jeszcze ja!!!!!!!!! :))))))))))))))))) 28.08.06, 09:52 gratuluje kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale Ci zadroszcze!!!!!!! i ciesze sie strasznie, moze i ja dolacze niedlugo.... przeslij mi indywidualne fluidki, bo te zbiorowe moga nie podzialac!!!!! ))) ehh, tyle was juz dwukreskowych, moze i nam sie powiedzie, co by wam tam smutno nie bylo ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 10:05 Gratuluję Breili!!!!!! Im więcej szcześliwie zaciażonych tym lepsze mamy samopoczucie - wtedy wierzymy, że i my kiedyś zobaczymy dwie kreseczki. Moze już całkiem niedługo??? Breili dziekuję za fluidki - zapakowałam je do specjalnego szczelnego naczynia i przechowam przez ten niepłodny dla mnie wrzesień, az do pażdziernika Zdawaj nam tu relację - jak się czujesz, kiedy wizyta u ginekologa itd... Buziaki, życzę Ci szczęsliwych , błogich i beztroskich 9 miesiecy Aga Odpowiedz Link Zgłoś
breili Fluidki dla fasolinki2 28.08.06, 10:22 Kochana oczywiscie juz sie poprawiam i wysylam cieplutkie fluidki z extra dedykacja tylko dla Ciebie: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
breili Przyznam ze ch....nie sie boje! 28.08.06, 10:29 O rany! Boje sie ze @ przyjdzie! Jestem juz co prawda 3 dni po terminie ale to dopiero 12 dpo. Mialam dzisiaj okropny koszmar ze chcialam testowac a tu @ Oczywiscie bede Wam zdawac relacje na biezaco. W przyszla srode ide do gina. Oby wszystko bylo dobrze! Co do objawow, to nie mam zadnych specjalnych, piersi bola ale nie bardziej niz na @ i miedzy 5 a 9 dpo mialam bole brzucha ale bardziej na owu niz na @. I to wszystko..... Oby wszystko bylo dobrze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Nie bój się :-) 28.08.06, 11:05 GRATULACJE!!!! Super, super, super. Niczego się nie bój. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Na razie jesteś w szoku Ja też poproszę o fluidki, a w zamian przesyłam porcję uśmiechu. ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 11:39 I to w ogromnym szoku!!! Dziekuje za gratulacje. Oto fluidki Tylko i wylacznie dla Ciebie!:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bardzo dziekuje za porcje usmiechu. Oj przyda sie, przyda! Wlasnie bylam po raz pierwszy w sklepie dla maluszkow i kupilam tyciutkie skarpeteczki z tyciutkimi kokardkami. Nie moglam sie oprzec! Sa boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 11:53 Breili - a Maz i Rodzina juz wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 12:00 Mojemu slubnemu wspomnialam wczoraj (juz nie wytrzymalam ) ze istnieje mozliwosc bo @ mi sie spoznia. Wiedzial tez ze bede dzisiaj testowac. Powiem mu po pracy co i jak i dam mu kochane, malenkie skarpeteczki. Te skarpeteczki to tak bardziej pro forma bo strasznie mi sie podobaly i musialam je kupic Rodzinka jeszcze nic nie wie. Chcielibysmy powiedziec dopiero w 3 m-cu - o ile wytrzymam. Oj bede sie musiala mocno gryzc w jezyk zeby nie wypaplac! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 13:03 to koniecznie daj znac jak zareagowal! a 3 mce to nie wiem czy bym wytrzymala, zeby nie powiedziec Rodzince chociaz jakby sie teraz udalo zaciazyc, to tak fajnie w Swieta bym mogla powiedziec...jakby sie udalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolinka2 :)))))))))))))))) 28.08.06, 13:04 ale tu dzisiaj fluidkowo )))) dzieki, oby pomogły !!!!! pocieszam sie, bo mnie zaraz po owu zaczal bolec brzuch jak na @ i piersi... wiec moze, moze... ale teraz juz mi przeszlo.... jak wiesz, poszlam dzisiaj na bete. tak sie jakos złożylo o 14 bede wiedziec juz wszystko. Jak sie znowu nie udalo, to sie chyba schleje z żalu!!!! i dodam tez pare drinków od Ciebie ze szczescia, bo Ty teraz nie możesz!!!!! ) moja córa poszla spac a ja patrze w zegar. jeszcze tylko 58 minut. P.S. czemu chcesz czekac do 3 mies. Przeciez i tak nie wytzrymacie. Gwarantuje Ci, ze sie wygadzas przy pierwszej wizycie u rodziców )) bo bedziesz miala taaakiego rogala na twarzy , ze sie sami domysla!!!! )) wiem co mówie! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: :)))))))))))))))) 28.08.06, 13:21 Koniecznie daj znac co z beta!! Oby byla jak najwyzsza Z tymi 3 miesiacami to jest tak: Mieszkam w Niemczech sama jedna sierotka bez rodzinki. Bede co prawda za 2 tygodnie w Krakowie ale to bedzie dopiero poczatek 6 tygodnia - newet serduszka nie bedzie jeszcze slychac. Wydaje mi sie ze troche za wczesnie zeby cos powiedziec bo znam moja mame i wiem ze od razu rozpowiedzialaby WSZYSTKIM, lacznie ze sprzedawczyniami ze sklepow osiedlowych. Przez telefon nie chcialabym jej mowic bo chcialabym widziec jej mine jak sie dowie ze zostanie babcia , a nastepnym razem bede w Krakowie gdzies na Wszystkich Swietych i stad ten rachunek. No ale plany to jedno a rzeczywistosc to co innego............ Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: :)))))))))))))))) 28.08.06, 13:30 ja tez ciagle spotykam kolezanki w ciąży... w łikend byliśmy w krynicy spotkac się z kuzynką i jej 2letnią córeczką... planowaliśmy wieczorne picie... a tu kuzynka mówi, że jest w 6tym tygodniu, czyli jakby nam wyszło w zeszłym cyklu to byśmy razem były w ciąży, a tak to nawet nie potrafiłam sie cieszyć z nią :- ( (zwłaszcza, że to nie moja kuzynka tylko męża, w sumie obca osoba, ale moja kuzynka tez się stara, tylko juz sie jej nie pytam o wynik, bo mnie denerwuje jak wszyscy sie pytają). A dziś wrócił nasza opiekunka Grzesiowa i jedno z pierwszych pytan to było: I co? z pokazywaniem na brzuch ehhh, oby sie niedługo udało... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Przyznam ze ch....nie sie boje! 28.08.06, 11:41 Gratulacje, gratulacje!!!!! Fajowo. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja..... 28.08.06, 10:30 3 września mam dostać @ i też 3 września mamy pierwszą rocznicę ślubu narazie tempka wysoko, no ale jak to po owu... a i tak już od 11 miesięcy spada w dół w dniu @ Odpowiedz Link Zgłoś
breili amoniaa 28.08.06, 12:05 Tym razem nie spadnie! Trzeba mocno w to wierzyc! Przesylam porcje fluidkow na odstraszenie @:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
mimi764 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 12:00 Witam, my tez zaczelismy starania w tym miesiacu. Po raz pierwszy wiec pewnie to potrwa, chociaz ja tak bardzo bym chciala aby to juz bylo. Powstrzymuje sie przed zrobieniem testu bo za wczesnie, poczekam jak cos jeszcze 10m dni! jej ale dlugo, czy dam rade? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 12:56 Witam dziewczyny, wlasnie szukalam takiego miejsca Mam 30 lat, 4 cykl prob, testowanie 11 wrzesnia, ale juz mi rece opadaja i spodziewam sie bardziej @. W zeszlym cyklu dostalam @ w 24 dniu (cykle 28-30 d), wiec nawet nie zdarzylam sie poekscytowac testowaniem. Takiego ciosu sie nie spodziewalam Kiedys podczas @ czulam sie tak kobieco..., a teraz ich po prostu nienawidze. Jestem już tak zdeterminowana, ze wszedzie widze kobiety tylko w ciazy Maz ma mnie powoli dosc i troche meczy go ten maraton w owu W ogole ciaza jest dla mnie coraz wieksza abstrakcja, ze jak czytam posty innych "czesc, mam dwie kreski!", to az sobie mysle: eee, to nie mozliwe, czy to sie w ogole zdarza??? Wiec te w Was, ktore juz sie doczekaly sa dla mnie wielka nadzieja i naprawde podtrzymuja na duchu... Pozdrawiam Was wszystkie a pozytywnym strasznie zazdroszcze - nie da sie ukryc Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:02 W moim przypadku, mimo, że to nasz 3 cykl to przestałam wierzyć że się uda. Nawet nie cieszę się na myśl że niedługo testy owu pójdą w ruch i będzie staranie o kolejne dziecko.... Jestem tym podłamana i już straciłam nadzieję, ale śledzę dalej to forum i zazdroszczę dziewczynom, które zobaczyły II rechy.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:10 Zawuwazylam spadek nastroju w okres - co nie jest zadnym odkryciem i za kazdym razem mowie sobie, ze juz mnie to nie interesuje, rzucam wszystkie testy. Coraz blizej owulacji nadzieje i checi zaczynaja rosnac. Przed @ to juz nie spie po nocach i snia mi sie dzieci, przychodzi @ i od nowa to samo. Biorac pod uwage, ze piszesz przed owu - zmieni Ci sie nastroj i przyjdzie znow nadzieja, gdybym ja miala pisac tydzien temu - moj mail wygladalby tak samo Pewnie mina mi zrzednie za kilkanascie dni Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:35 Ja jeszcze nie widzę żadnych trendów u mnie. Dopiero w tym cyklu wyraźny spadek formy psychicznej... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:07 Każda z nas ma momenty zwątpienia. W pierwszą ciążę zaszłam w 2 cyklu starań. Teraz mój 3 cykl ale jakoś nie bardzo wierzę, że się uda.. Mąż chory, nie mam sumienia go zamęczać.. Pogoda paskudna.. A następna koleżanka w ciąży... już trzecia i to nie z forum... Pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że i do nas w końcu uśmiechnie się jakiś zabłąkany bocian. Pozdrawian Jaga Odpowiedz Link Zgłoś