Dodaj do ulubionych

starania sierpniowe - ciąg dalszy :-)

16.08.06, 16:19
No to zapraszam Was dziewczynki na ten wątek...
Obserwuj wątek
    • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 16:21
      no to melduje sie wink
      Anja - jak reakcja Skarba? Rodzina juz wie?
      • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 16:54
        To ja też już jestem smile...
        Pisz Anja bo jesteśmy ciekawe smile)
      • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 17:03
        Skarbuś bardzo się ucieszył, ale reszta rodziny nic nie wie, dowiedzą się po
        ślubie. Patrze na te 2 krechy i nie wierze własnym oczom smile
        • jaga9911 Właśnie dostałam @ :(( 16.08.06, 20:55
          Miałam jeszcze nadzieję, że może jednak w tym miesiącu się nam udało ale
          jednak... sad No nic dołączam do tych z nas, które czekają już na wrzesień.....
    • mon100 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 22:09
      Witam, dzisiaj zobaczyłam po raz drugi dwie krechy, za pierwszym razem
      zakończyło się po 12 tygodniu sad ale mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze
      do końca. Pozdrawiam wszystkie kobitki smile
      • kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 16.08.06, 22:16
        mon100 trzymamy kciuki za spokojne 9 miesięcy... witam wszystkie nowe mamy i już prawie mamysmile kolorowych snów
      • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 08:33
        Dzien dobry Wszystkim Paniom smile
        Zrobiłam dziś test quick vue bo ponoc jest bardzo czuly,a wczesniej robilam bobo
        test, jest druga krecha, ale nadal bardzo blada.Moze to sie zmieni po terminie
        @. Mon, można wiedzieć czy test robiłas po czy przed terminem @? Jak się
        czujesz? Bo mnie pobolewa brzuch jak na @ i piersi niesamowicie bola. A jak tam
        pozostałe Panie testujące 19-tego? Mam nadzieje ze @ nie przyszla i ze juz za 2
        dni bedziecie testowac z wynikiem pozytywnym. Buziaki, Ania
        • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 08:42
          Ja niestety odpadłam i nie testuję 19. @ przyszła wczoraj sad ....
          • mon100 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:26
            A co do brzucha to pobolewa od 2 dni i to mnie naprowadziło na test. Dziwi mnie
            tylko, że mnie piersi nie bolą, wcześniej ( w pierwszej ciąży) były nie do
            wytrzymania smile Ale pewnie się to zmieni. Poza tym czuję się ok, żadnych
            objawów, ale wcześniej też tak było.
            • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:34
              Strasznie mi przykro ze poprzednim razem Ci sie nie udalo, to chyba najgorsze co
              moze spotkac kobiete... Sama sie tego boje, ja test zrobilam wczoraj czyli 3 dni
              przed @(pozytyw) i dzis powtorzylam tez pozytyw. Do terminu @ jeszcze 2 dni i
              martwie sie troche, ze moze sie wydazyc cos zlego i pojawi sie @. Bardzo pragne
              tego dziecka... z reszt jak kazda z nas na tym forum
            • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:38
              Na pewno wszystko będzie dobrze... Mam koleżankę która pierwszą ciążę też
              poroniła w 12 tygodniu.. Teraz jest w 26 tc i dzidziuś (na 90% córeczka) jest
              zdrowy... Więc bądź dobrej mysli.
              Trzymamy za Was kciuki.
              Pozdrawiam Jaga.
        • mon100 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:23
          Teścik robiłam wieczorem, dzień przed @. Wyszedł drugi, bo pierwszy źle użyłam
          i nic zupełnie się nie pojawiło smile Poprzednim razem- 3 miesiące temu zrobiłam 2
          dni po spodziewanej @ i wtedy wyszły 2 grube krechy. W weekend powtórzę test,
          bo druga kreska była teraz słabsza, ale na pewno widoczna.
          Teraz przede mną sterta badań, aby uniknąć tego co mnie spotkało wcześniej.
          Wierzę, ze był to przypadek smile
      • breili mon100 i anja_d 17.08.06, 08:40
        Dziewczyny gratuluje z calego serca!!! Zycze Wam szczesliwych i przede
        wszystkim zdrowych 9 miesiecy!!! Na pewno wszystko bedzie dobrze!
    • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:36
      Cześć Dziewczynkismile

Faktycznie, łatwiej się zaczyna pisać w takim świeżutkim wątkusmile I przede
      wszystkim zaczynam od gratulacji:
      Mon, Anja - GRA-TU-LU-JĘ!!!!
      A reszta ekipy jak się ma - kiedy testujemy dziewczynki???
      U mnie dziś 19 dc, 7 dni po owulacji. Mam dużo białego śluzu, a szyjka, która
      zaraz po owulacji się podniosła wysoko teraz troszeczkę opadła - zwykle o tej
      porze cyklu jest bardzo wysoko. Piersi bolą i są powiększone a temperatura dzis
      kolejny raz w tym cyklu podskoczyła.
      Testuję dopiero ok 26 sierpnia ( 28 dc ) o ile wytrzymamsmile

Pozdrawiam, J-Aga
      • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 09:51
        hej!
        przede wszystkim gratuluje Szczesliwym posiadaczkom 2 kresek wink
        ja dzis 28dc - wlasnie mnie olsnilo, ze nie mam przy sobie ani jednego tamponu
        (zmienilam rano torebke...wink ), ale tez ja na razie nie czuje zebym miala
        dostac @ wink w sumie tak jak pisalam w poprzednim sierpniowym watku niby w tym
        cyklu nie staralismy sie specjalnie, ale szansa mala jest wink ale zobaczymy jak
        to bedzie smile
        ale z cala pewnoscia jesli nie teraz to za dwa tygodnie...zaczynamy
        starania! smile
      • tuneczek Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 13:16
        dopiero teraz zobaczyłam, że jest cd. Dołączam do Was, licząc na pomyślność tym
        razm. Zaciążonym gratuluję i życzę spokojnej ciąży.
    • ja-goda1 Nasze przeczucia:) 17.08.06, 09:48
      Jeszcze chciałam dodać, że ja bardzo ufam mojej intuicji - zcęsto dziewczyny
      piszą, że czuły jeszcze przed testowaniem, że są w ciaży.
      Tak było pięć lat temu, kiedy mimo 5 testów negatywnych po terminie
      spodziewanej miesiączki czułam, że ktoś ze mną jest, wszyscy patrzyli na mnie
      jak na nienormalną, a ja wiedziałam. Poczekałam 3 tygodnie, wtedy doszedł
      ogromny ból piersi i mdłosci i lekarz potwierdził 6 tygodniową ciażę.
      Teraz przez ostatnie 3 miesiące starań nie czułam nic - tzn niby czekałam na
      testowanie, ale czułam, że nic z tego, a w tym cyklu...w tym cyklu jest
      inaczej, ale nie będę nic pisać bo zapeszęsmile
      Dodam tylko, że pierwsza ciąża była bezproblemowa, teraz się trochę obawiam, bo
      mam niedoczynność tarczycy - niby leczoną i poziom hormonów ustabilizowany, ale
      wiadomo, obawy są.
      Tak więc dziewczyny - jak Wasze przeczucia mówią???
      • gorzata9 Re: Nasze przeczucia:) 17.08.06, 09:53
        ja to nie mam doswiadczenia, bo teraz bedzie pierwsza ciaza, ale nie czuje nic
        szczegolnego sad
      • breili Re: Nasze przeczucia:) 17.08.06, 09:54
        Ja mam kiepskie przeczucia. Dzisiaj 21 dc i 1 dpo. Jakby @ nie przylazla to tez
        testowalabym kolo 26.08 ale przez moja wybitnie krotka faze lutealna nawet sie
        nie ludze (przynajmniej tak sobie wmawiam wink). Za 2 tygodnia ide do gina co by
        mi dal cosik na wydluzenie.
    • marika_ja Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 10:42
      No to i ja się melduję na nowym wątku. Tym z dwiema kreskami serdecznie
      gratuluję i tzrymam kciuki,żeby ciąża przebiegała spokojnie i szczęśliwie.
      My zieliśmy się starać w tym miesiącu, ale jakoś tak nam nie idziesmile, ciągle
      pełna chata gości, a to imprezy rodzinne, a to wesela (już 2 miałam, jedno
      jeszcze 26.08) no i testy ovu jakoś nic nie pokazują, nie wiem czy nie zapiszę
      się na wrześniowe...
      Póki co dziś mam 13 (chybasmile) dc, więc może nie wszystko starcone i ovu
      przyjdzie?? Zawsze mi się wydawało,że mam wcześniej ale testy tego nie
      potwierdziły. Nic to, do niedzieli mamy czas, bo w nd wieczorkiem przyjeżdżają
      kolejni goście, będziemy próbować.
      Pozdrawiam, Magda
      • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 11:16
        No jasne , ze przyjdzie MAgdasmile
        13 dc to jeszcze wcześnie - mi się tez wydawało, że mam wcześnie - w okolicach
        11-12 dc. Dopiero jak zaczęłam sie obserwować ( po odstawieniu anty ) owulacja
        występowała ok 16 - 17 dc, a potem z każdym miesiącem bliżej - najcześciej ok
        14 dc. Pocieszające że z testami jej nie przegapisz. A jeśli miesiac pełen
        emocji i gości to nawet lepiej - przynajmniej nie myślisz non stop o babybig_grin

Pozdrawiam, J-aga
        • marika_ja Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 12:20
          no może rzeczywiście jeszcze nic straconegosmile
          a tak właśnie zerknęłam sobie w swój suwaczek i olśniło mnie,że to dziś 14 dc a
          nie 13, no ale wczoraj i przedwczoraj robiłam test i nic, dzisiaj też zrobię, a
          co mi tam, może coś z tego wyjdzie (oby baby)smile
          Popróbujemy, ale w tym miesiącu się absolutnie nie nakręcam, i jest to pierwszy
          miesiąc kiedy od początku cyklu staramy się o dzidziusia.
          A wiecie, wczoraj przyszedł do mojego synka kolega-sąsiad, którmu 2 tyg temu
          urodził się braciszek, bawili się na podwórku, a ja myłam sobie okno, w pewnym
          momencie słyszę, jak Piotruś opwiada mojemu Kubie, jaki to fajny, grzeczny i
          maluśki jest jego braciszek, że będzie chodził z nim na spacery i nikomu nie da
          go dotknąćsmile a Kuba słucha, słucha i w pewnym momencie wypalił: Mama też mi
          urodzi takiego braciszka...smile No i potem przyszedł, już po jakimś czasie i
          pyta: mamuś, a ulodzisz mi takiego blaciszka jak ma Piotluś???Bo ja baldzo bym
          chciał... Rozwalił mnie, no i oczywiście obiecałam,że urodzę, ale gwarancji nie
          daję,że będzie to braciszek
          Magda
          • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 15:06
            No tak starszaki rozbrajają w swych prośbach o rodzeństwo. Nasz junior (
            skończone 4 lata) rozpowiadał jakis miesiąc temu, wszystkim na placu zabaw, że
            będzie miał siostrę tylko tatuś musi się zgodzić i dać mamusi ziarenkobig_grin
            Nie mam pojęcia skąd to, że tata ma sie zgodzić - na moje oko juz to zrobiłbig_grin
            A teraz zmienił wersję - mówi, ze mama już ma ziarenkotongue_out tylko niewiadomo, czy
            mu się spodoba u mamy w brzuszkusmile Sama nie wiem skąd ta jego intuicja, ale
            odgaduje bezbłedniesmile
            Misiak z kolei chce siostę, wymyślił nawet imię dla niej....Sikacz
            Prawda, że uroczewink
            Buziaki, J-aga
    • fasolinka2 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 12:32
      tak sie szcześliwie ten Wasz wątek zaczyna od podwójnych kresek, że i ja
      dołącze ;P i połapie troche tych fluidków ciązowych...

ja czekam na owu (na dniach). to juz 3 cykl i 3 rozczarowania... ale tym razem
      sie nie bede nakrecac, co juz kilkakrotnie uroczyscie obiecywalam wink, to może i
      rozczarowanie nie bedzie takie bolesne...

Trzymam dziewczyny kciuki za was (nas).!!!!!!!!!!!

naróbmy im wyżu demograficznego na przyszły rok !!!!! wink)))))

aha!!!! no i gratuluje serdecznie wszystkim podwójnym kreskom!!!! (nie bez
      maleńkiego ukłucia zazdrości w serduchu ;P )

pa
    • megala Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 13:12
      U mnie 13 dc.
      Testuje dopiero pod koniec sierpnia.
      • fasolinka2 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 14:02
        to bedziemy chyba razem testowac ;P ja dzisiaj 14 dc. ale nie jestem do konca
        przekonana czy to juz dzisiaj sad a z drugiej strony chyba lepiej wczesniej niz
        za późno, hm? sama nie wiem. w kazdym razie pozdrawiam. !!!
        • kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 15:16
          ale dzis szalejecie... ja zapracowana, mam mało czasu na net, a co wchodzę to
          na każdym z moich ulubionych wątków (sierpniowe, sierpniowe cd i wrześniowe)
          cała litania do przeczytania wink
          ja mam dziś zagwostkę, bo mi koleżanka zaproponowała wyjazd do maroka... w
          pażdzierniku, mąż dałby radę sam z synkiem... ale jak sie staramy to nie wiem
          co ze szczepieniami zalecanymi i czy to wogóle mozna w początkach ciąży... a
          starań nie chce odkładać, bo same wiecie jak te miesiące potem znikają i nagle
          się okazuje, że juz mam różnice w wieku pomiędzy dziećmi 29miesięcy (jeśli
          teraz wyjdzie), a zakładałam, że do 36 się wyrobię smile
          a przecież nie wiadomo kiedy nam wyjdzie....
          a maroko czeka...
          • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 17:35
            zmienilam suwaczek...
            • kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 17.08.06, 22:07
              Cudownie terazsmile
              a z tym nowym wątkiem to nie wiem czy był dobry pomysł, teraz wchodzę i tu i na stary, bo tam też ciągle nowe posty się pojawiają... miłej nocy
              • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 07:54
                Super suwaczek smile Anja... Ja też taki chce wink...
                No może za miesiąc nam się uda ... Kajka to co, znowu testujemy razem???
                Np. 15 września....
                • kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 08:20
                  Ja testuję 11wrzesnia, bo mam wtedy urodziny i super by było mieć taki
                  prezencik smile nie wytrzymam do 15tego smile
                  • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 08:28
                    Może być 11 smile
                    Ale coś mi się zdaje, że zrobię mężowi prezent imieninowy 6.10 tak jak 2 lata
                    temu smile Taki II-kreseczkowy wink
                    • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 08:43
                      hej, hej!
                      Anja - piekny suwaczek! smile jeszzce raz gratulacje! smile
                      Jaga i Kajka - jak dobrze pojdzie to i ja z Wami jakos tak okolo polowy
                      wrzesnia bede testowac smile
                      • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 09:27
                        I znowu trzeba czekać..... Dobrze, że w większym gronie - będzie nam raźniej...
                        A jak się czują nasze sierpniowe przyszłe mamusie??
                        Dajcie znać dziewczyny .
                        U nas świeci śliczne słoneczko, nastraja optymistycznie...
                        Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Jaga.
                        • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 09:49
                          Czesc dziewczynki smile
                          Ja czuje sie dosc dobrze, nadal zadnych objawow oprocz bolu piersi,brzucha i
                          zawrotow glowy. Zastanawialam sie dzis czy jest sens i czy powinnam isc na bhcg.
                          Nie mam pojecia... czy to sie idzie na czczo na takie badanie? Jak myslicie
                          powinnam isc czy dac na luz i odpuscic, poczekac? Przyszlego tatusia to chyba
                          zamurowalo, ze tak szybko sie udalo... Ja sie bardzo ciesze bo to moze myc moja
                          jedyna szansa na posiadanie dziecka. Pozniej moze mi nie pozwolic zdrowie.
                          Staram sie uczyc do egzaminow poprawkowych, ale wogole mi to nie wychodzi
                          chociaz wiem ze jak sie ucze to szybciej mi czas leci. Zastanawiam sie nad
                          wyborem lekarza i szpitala (z racji choroby serca). Wczoraj zazartowalam w domu
                          ze pewnie jestem w ciazy i na to moja mama ze nawet nie wiem jaki to wysilek dla
                          kobiety ciaza i zebym nawet tak nie zartowala. O Jezu... w koncu kardiolog wie
                          co mowi ...
                          • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 10:01
                            Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. Najważniejsze to znalezienie jakiegoś
                            dobrego lekarza prowadzącego Twoją ciążę. Mama po prostu się o Ciebie martwi i
                            pewnie zawsze będzie takie już są mamy. Sama niedługo się przekonasz smile
                            Zdaj szybko te poprawki, żebyś mogła spokojnie leniuchować....
                            Pozdrawiam Jaga.
                          • zanetad30 nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:03
                            Myslalam ze na ten watek przeszly same zaciazonesmile A w takim razie to i ja sie
                            tu przenosze,u mnie dzis 4dc jescze jakies 10dni i znow owu!!!Dobrze ze nie mam
                            dlugich cykli bo juz wtedy bym naprawde oszalala a tak w sumie w sierpniu
                            mialam owu 1 sierpnia i jeszcze raz sie wyrobie bo wypada jakos 27 28 sierpnia
                            i ok 11 niespodziewana @ lub co bym wolala owocne testowanie
                            • jaga9911 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:07
                              No to znowu testujemy w większym gronie wink
                              Zmieniłyśmy wątek, bo tam za długo wskakiwały nowe posty....
                              Skład się nie zmienił... smile
                            • gorzata9 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:09
                              a ja zaraz po Tobie bede testowac wink
                              tzn mam taka nadzieje. chociaz w sumie to nie wiem jak to wyjdzie, bo do slubu
                              obiecalismy sobie post. a jak owu wypadnie przed slubem? no to trudno - to
                              wtedy pewnie poczekamy jeszzce miesiac smile
                              a w poniedzialek ide na prolaktyne smile
                              • pipi_bipika Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 10:47
                                No to i ja się tu przyłączam, choć tak naprawdę zaczynamy starania we wrześniu.
                                Już w noc poślubną smile Na razie post przedślubny. Gorzata daj znać proszę jakie
                                są wyniki badania. Może i ja się wybiorę. Choć jak wczoraj powiedziałam o tym
                                mamie, to na mnie nakrzyczała, że za bardzo się tym wszystkim przejmuję... sad
                                • anja_d Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 11:03
                                  Dziewczyny wlasnie zrobilam kolejny test - po 2 dniach (nie z porannego moczu),
                                  krecha nadal blada albo jeszce bledsza... trzymajcie za nas kciuki, tak sie
                                  denerwuje sad
                                  • jaga9911 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 11:14
                                    Są krechy i tyle... Testy mogą się różnić czułością...Nie denerwuj się tylko
                                    ciesz...Szczęściaro smile
                                    • zanetad30 Re: nowy watek nowa nadzieja:) 18.08.06, 11:27
                                      anja jestesmy z Toba!!!Trzymaj sie jakos i probuj na ile to mozliwe uspkoic sie
                                      bo nerwy nie sa dobre w takiej sytacji.A kidy mialas termin @?
                        • tuneczek Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 13:26
                          dołączam do testowania na 11 września.
                          Wiecie co dziewczyny tak sobie myślę i liczę i wychodzi na to ze póki co tylko
                          jednej z nas ze starań sierpniowych udało się zaciążyć. Szczerze to myślałam,
                          że więcej będzie tych z 2 kreseczkami. Przykre to jest że tak trudno jest
                          zaciążyćcrying
    • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:43
      Anja nie denerwuj się bladą kreseczką - w Twoim stanie to niewskazanesmile
      Poprostu ciąża jest wczesna, a testy apteczne-sikane mało czułe. Najważniejsze,
      że na kilku testach kreseczka sie pojawiasmile U mnie w poprzedniej ciąży wyraźna
      kreska pojawiła się dopiero w 5 tyg, a wcześniej wcale, albo widoczna tylko pod
      światło.
      Będzie dobrze - trzymaj się Anjasmile
      A nasza cała reszta ekipy - wznoszę toast ( wodą mineralną ) za wysyp dwóch
      kreseczek!!!

• zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:48
        o kochana ja-godko do tego Teojego toastu oczywiscie sie dolaczam!!!Jakies te
        starania sierpnowe jak do tej pory malo owocne,miejmy jednak nadzieje ze to sie
        zmieni,moze bysmy jakas liste sporzadzily?
        • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:50
          E no coś Ty, nie mało owocne tylko wszystie testujemy albo na końcu sierpnia
          albo już we wrześniu. Zobaczysz że bedzie nas całkiem sporo - ja w to wierzę,
          bo wiadomo wiara cuda czyni. A my tu wszystkie czekamy na nasz osobisty CUDsmile
          • fasolinka2 no to bedzie nam raźniej ;))))) 18.08.06, 13:33
            witam dziewczeta!!!!!
            nasz 3 cykl staran o drugie dziecko. Córcia 2 lata.

dzis 15 dc, działamy, a testowac bede jakos 1 wrzesnia- czy jakos koło tego wink

• kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:52
          Ja juą też zaczęłam się gubić, która kiedy co i jak i nawet nie wiem czy
          czekamy jeszcze na jakiś test 18-19tego? Czy wszystkie z planami na ten dzień
          testowania już krwawią?
          • zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 11:55
            No dokladnie ja sie pogubilam,dlatego propouje liste.Ja dzis 4dc,16 miesiecy po
            odstawieniu tabletek a 7 cykl porzadnych staran o pierwsze dziecko w grudniu 27
            urodziny
            • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 12:05
              Wpisuję się na listę smile
              Ja trzeci cykl starań, 2 dc, córeczka 15 m-cy, w czerwcu skończyłam 29 lat smile
              • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 12:07
                ja tez:
                lat: 31 w listopadzie bedzie,
                cykl starań: 1,
                dc: 1,
                pierwsze dziecko.
                • breili I ja tez! I ja tez! 18.08.06, 12:14
                  To moj 3 cykl po odstawieniu tabletek, dzisiaj 22 dpo.
                  W lipcu skonczylam 29 latek (chcialabym zdazyc przed 30)
                  Staranka o 1 dzidziusia.
                  • narcyz79 I ja! 18.08.06, 12:18
                    27 lat
                    Staranka o pierwszego dzidziusia.
                    Ślub 9 września i od razu rozpoczęcie starań.
                    18 dc.

• gorzata9 Re: I ja tez! I ja tez! 18.08.06, 12:22
                    Breili jak to 22 dzien po owu? to ilu dniowe cykle masz?
                    • anja_d Dziekuje Wam za slowa otuchy... 18.08.06, 12:40
                      Termin @ (tzn godzina w wink)jest jutro i pewnie dlatego dzis mnie tak brzuch
                      strasznie boli... jestescie wszystkie kochane, mam wsparcie rewelacyjne, a skoro
                      tak to pewnie wszystko bedzie ok. Skarbus tez mnie uspokaja ze i tak nie mamy na
                      to wplywu a stres tylko moze ta sytuacje pogorszyc. Po co ja ten test zrobilam
                      prze terminem @?! Co mnie podkusilo?!
                    • breili Do gorzata9 18.08.06, 13:32
                      Sierota ze mnie! Oczywiscie mialam na mysli 22 dc i 2 dpo wink
                      Spieszylam sie na przerwe obiadowa i to pewnie przez to ten blad.
                      Cykle mam 28-dniowe.
            • fasolinka2 w kupie razniej, wiec witam!!! 18.08.06, 13:36
              przepraszam dziewczyny, zle podpielam, wiec jescze raz:

nasz 3 cykl staran o drugie dziecko. Córcia 2 lata.

dzis 15 dc, działamy, a testowac bede jakos 1 wrzesnia- czy jakos koło tego wink
              • tuneczek Lista 18.08.06, 13:49
                Zrobiłam listę, jak coś pomyliłam to poprawcie:

Zanetad30: 27 lat, 7 cykl starań
                Jaga9911: 29 lat, 3 cykl starań, 1 dziecko 15 m-cy dziewczynka
                Gorzata9: 31 lat, 1 cykl starań
                Breili: 29 lat, 3 cykl starań
                Narcyz79:27 lat, 1 cykl starań
                Ja-goda1: 3 cykl starań, 1 dziecko 4 latka chłopiec
                Fasolinka2: 3 cykl starań, 1 dziecko 2 latka dziewczynka
                Tuneczek: 26 lat, 5 cykl starań, 1 dziecko 2 latka chłopiec
                • zanetad30 Re: Lista 18.08.06, 15:28
                  Tuneczku lista piekna ale wychodzi na to ze ja sie najdluzej niestety staram:
                  (No dobra ale nie bede ciagle narzekac bo ile mozna.Ale czym dluzej tym gorzej
                  sie znosi widok wozkow i malych dzieci,normalnie srece peka z zalu
                • gorzata9 Re: Lista 18.08.06, 15:32
                  Monika, a nie moglabys usunac tego wieku? wink
                  zartuje wink
                • tuneczek Re: Lista 18.08.06, 15:37
                  ok, mogę usunąć wiek smile
                  • gorzata9 Re: Lista 18.08.06, 15:43
                    cos, Ty, zartowalam wink
                    no ale czarno na bialym widac, zem najstarsza smile
                    • jaga9911 Re: Lista 18.08.06, 16:18
                      Co by nie mówić, to ja np też do najmłodszych nie należę wink
                      Kobieta jak wino..... wink
                      • gorzata9 Re: Lista 18.08.06, 16:22
                        tak, tak...jakos sie musimy pocieszac wink
                  • m_k8 Re: Lista 20.08.06, 12:08
                    Cześć dziewczyny!
                    dopiszcie mnie proszę do listy smile
                    26 lat, 1wszy cykl starań

Jaga9911 i Kajka271 dołączam do 11września i mam nadzieję,że ta data nie tylko
                    z WTC będzie się nam kojarzyć.
                    Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy i ich maleństwa.
                • kajka271 Re: Lista 19.08.06, 11:09
                  jeszcze ja Kajka271, 28lat we wrzesniu, 3cykl starań, 1 dziecko 19m-cy chłopiec
                • netty2 Re: Lista 20.08.06, 17:53
                  No to ja tez bym sie chetnie zapisala...Netty2,26 lat,2 cykl staran .

Maz wraca jutro,hurrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa !!!!
                  • jaga9911 Re: Lista 21.08.06, 08:34
                    Jak tam nastroje w poniedziałkwy poranek???
                    • kajka271 Re: Lista 21.08.06, 08:46
                      Witam, ja w dowodzie mam Karolina, ale wszyscy na mnie mówią Kaja, kajka, stąd
                      ten nick smile
                      czeakym na ovu, testów jeszcze nie zakupiłam, bo apteki nie miałam po drodze,
                      ale coraz bardziej się stresuję, że potem nie będzie... ostatnio w żadnej z
                      aptek nie było, trzeba było zamawiać, więc może dziś sobie zamówię... a mąż
                      jakiś zachorzały trochę, takie początki przeziębienia, mam nadzieję, że do ovu
                      się wykuruje i takie osłabienie nie wpłynie na plemniczki smile
                      • jaga9911 Re: Lista 21.08.06, 08:52
                        My sobie powiedzieliśmy z mężem, że w tym miesiącu się nie lenimy...tylko ostro
                        zabieramy do roboty smile Najwyższy czas żeby nasza córeczka doczekała sie tego
                        rodzeństwa...Co by nie mówić to jak na razie mąż się wywiązuje wink
                        Czego i Wam wszystkim życzę dziewczyny smile)
                        Jaga.
                • emilka2007 Re: Lista 21.08.06, 09:30
                  emilka2007: 27 lat, 4 cykl staran po pigulkach, 1 dziecko 2,4 latka dziewczynka.

Obecnie 15dc przy 26 dniowych cyklach.
                  W tym cyklu zaczelam mierzyc tempke.
                  Czy owu byla tego nie wiem, bo nie zauwazylam sluzu plodnego, bol jajnikow 11 i
                  12 dc.
                  Jedynie co zauwazylam to chyba to, ze mam grzybice pochwy. Dzis wybieram sie do
                  gina, moze zrobi usg zeby zobaczyc czy sa jakies objawy owu.
    • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 18.08.06, 12:48
      Melduję się:

1. 3 cykl starań o drugie dziecko
      2. Jestem mamą doroślaka - 4 latka
      3. Dzień cyklu: 20
      4. Dzień po owulacji: 8
      5. Termin testowania - 26. sierpień

Buziaki, Jaga
      • breili Milego weekendu! 18.08.06, 13:53
        Mam juz dosc siedzenia w pracy. Ide do domciu. Nie mam w domu kompa wiec nie
        bede mogla pisac przez weekend.

Tak wiec do poniedzialku dziewczyny! Bawcie sie dobrze i grzecznie sie
        starajcie wink

Pa!
        • zanetad30 Re: Milego weekendu! 18.08.06, 16:47
          Dziewczyny musze sie Was zapytac bo nie mam kogo,czy zdarza sie Wam ze Was
          dlugo swedza sutki?Kurcze mnie zaczely zaraz po ostatniej owu i mam tak dalej,w
          zyciu tego nie mialam,normalnie chwilami nie wyrabiam
    • magiggii Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 19.08.06, 07:54
      Czesc Kobietki!!!
      Nie bylo mnie miesiac i caly tydzien musialam nadrabiac zaleglosci w czytaniu bo
      az tyle postow naklepalyscie.ja zaczelam swoje staranka w lipcu i niestety mimo
      sporego opoznienia malpa w koncu przyszla.Ale nie nastawialam sie specjalnie a i
      raczej nie czulam ze zaciazylam.W tym miesiacu kontynuujemy staranka i jakos z
      dala od domu totalnie nie myslalam ze staramy sie o dzidziusia.Bylo
      super-zupelnie spontanicznie.Dopiero po powrocie zaczelam liczyc co i kiedy.Tak
      wiec dzisiaj 29dc przy cyklach 30-32 dniowych i czekam do 23 z testowaniem(lub
      na @).Nie stosuje testow owu ani nie mierze tempki.Z tego co moge po sobie
      zaobserwowac to smak na ciasta(normalnie za nimi nie przepadam) i mlecznobialy
      sluz.Ale cala prawda wyjdzie 23.Milego weekenduwink))
    • fasolinka2 odpadam kochane 19.08.06, 10:51
      no, dziewczyny, ja chyba odpadam. Doła jakiegos zlapałam strasznego... mam
      wrazenie ze w tym cyklu w ogóle nie mialam owulacji... zadnych objawów, ani
      sluzu plodnego, ani bólu- nic... sad albo przegapilam, bo byla wczesniej..., bo
      później to juz raczej chyba nie bedzie (dzisiaj 16dc)...

chyba juz swiruje, z mezem zaczynam sie juz kłocic o byle bzdury, bo chodze
      ciągle podirytowana i wsciekła na cały swiat...

chyba musze troche sobie dac na wstrzymanie, a od przyszlego miesiaca zaczne z
      testami owulacyjnymi, tylko poradzcie mi jakie...

pozdr. i buziaki
      • zanetad30 Re: odpadam kochane 19.08.06, 13:50
        fasolinko rozumiem cie doskonale,ja we wtorek dostalam @ i zlapalam 3 dniowego
        dola ale dziewczyny podniosly mnie na duchu.Ja juz pisalam o testach ze uzywam
        LH testy owulacyjne,jak ich nie bedzie od razu w aptece to zapytaj na kiedy
        moga byc mi zazwyczaj przywoaza na drugi dzien.W opakowaniu jest 5 szt i
        kosztuja ok 25 zl sa najtansze jakie znalazlam.Testy sa dobre bo przyanajmniej
        nie masz stresu ze przegapilas owu a tak nie potrzebnie sie denerwujesz
        • fasolinka2 Re: odpadam kochane 19.08.06, 19:58
          dzieki, tak własnie postanowilam. Robilam juz takie wstepne rozeznanie i
          faktycznie wszystkie inne to ok. 35-50 zł, wiec te z cala pewnoscia sa
          najtansze. dzieki za informacje!!!!

ja mam dzisiaj cal dzien taki nastrój, ze sama jestem przerazona- wszytkich sie
          czepiam o wszystko, o wszystko mam pretensje, nie wiem sama o co mi chodzi. mam
          nadzieje, ze jutro bedzie lepiej!!!

najwaznejsze ,ze decyzja jest podjeta! od nastepnego cyklu dzialam z testami.

pozdrawiam serdecznie!
    • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 08:32
      Witam Dziewczyny smile
      Jak tam samopoczucie w ten piękny niedzielny poranek??
      Anju co tam u Ciebie słychać nie odzywałaś się wczoraj, jak tam przygotowania
      do ślubu??.....
      My jutro obchodzimy 2 rocznicę ślubu.... smile Jak ten czas szybko leci....
      Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia.
      Jaga.
      • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 09:22
        Czesc dziewczyny!
        U mnie wszystko zaczyna sie ukladac. @ nie przyszla i mam nadzieje ze juz nie
        przyjdzie. Powiedzielismy ze Skarbem wczoraj mojej mamie i siostrom. Bardzo sie
        wszyscy ucieszyli, moze poza moja mama (byla smutna). Dzis od rana wybieralismy
        imie dla dziecka, Agata dla corci, Staś dla synka. Poza tym czuje sie swietnie
        niczym nie w ciazy. Przypominaja mi o tym tylko bolace piersi i np. wczoraj
        zauwazylam ze nie moge pic mojej ulubionej MULTIWITAMINY z TARCZYNA. Byla zbyt
        mdla i slodka jak dla mnie, a ja uwielbiam slodycze. Pozdrawiam wszystkie, Ania
        • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 09:36
          Agatka i Staś - super imionka smile
          Mama na pewno też się cieszy, po prostu martwi się o Twoje zdrowie...
          Musisz dać jej czas na oswojenie się z tą wiadomością...
          Teraz tylko dbaj o siebie i nie stresuj się za bardzo ....
          Pozdrawiam Jaga.
      • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 12:10
        Wszystkiego naj z okazji rocznicy. Nam w czwartek minęły 4 latka. Cudownego
        dnia!
        • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 15:02
          Dzięki m_k8 smile
          Im nas więcej tym lepiej... Miałyśmy testować 19.08 ale żadnej z nas nie udało
          się doczekać...@ była szybsza...
          Mam nadzieję, że tym razem nam się uda smile
          Dziewczyny, dopisujcie się do listy... Może zdradzimy sobie też swoje imiona??
          Pozdrawiam Jaga - Agnieszka.
          • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 20.08.06, 17:24
            Tu Magda smile
    • marika_ja Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 09:22
      proszę i mnie dopisać do listy:
      Magda, 30 lat we wrześniu, 18dc, i chyba dzisiaj owulacja, bo wczoraj wieczorem
      wyszły mi 2 krechy na teście, mamy już Kubę - 2 latka i 9 miesięcy, a postaramy
      się dzisiaj, mimo pełnej chaty goścismile
      a testy ja zakupiłam na allegro u ewa.analityk i jestem bardzo zadowolona.
      pozdrawiam poniedziałkowosmile
      Magda
      • emilka2007 Re: dziewczyny czy umiecie pomoc??? 21.08.06, 09:51
        Cykle 26 dniowe, obiecnie 15dc.

Tempka:
        1-2dc - 35,5°C
        3dc - 36,5°C
        4dc - 35,9°C
        5dc - 36,1°C
        6dc - 36,2°C przytulanko
        7-9dc 36,5°C przytulanko
        10dc 36,4°C
        11dc - 36,5°C bol jajnikow / przytulanko
        12dc - 36,6°C bol jajnikow / przytulanko
        13dc - 36,7°C
        14dc - 36,6°C
        15dc - 36,4°C

nie zauwazylam sluzu plodnego.

czy z wykresu mozna juz cos odczytac? To moj pierwszy cykl z mierzeniem tempki.

Dzieki za odpowiedzi
        • onna79 Re: dziewczyny czy umiecie pomoc??? 21.08.06, 10:34
          Cześć emilka2007, u mnie podobnie jak u Ciebie, potworny ból jajników i brak
          śluzu płodnego, tempki nie mierzyłam. Powodzenia!
          • kajka271 Re: dziewczyny czy umiecie pomoc??? 21.08.06, 12:03
            No ja z tą temperaturą to mam podobnie, niby rośnie, ale takiego książkowego
            skoku to nie ma... książkowo to tylko spadła przed @ sad
            a w sobotę byliśmy na spcerku ze znajomymi i 2miesiącznym antosiem, nasz grześ
            był zachwycony, pchał wózek i bujał dzidzię i ciągle tylko o dzidzi mówił.
            Będzie super starszym bratem smile
            • emilka2007 Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 18:22
              Wlasnie wrocilam od gina bo mam lekka grzybice pochwy. Opowiedzialam mu o moim
              problemie z zaciazeniem no i gin zaproponowal usg. Endometrium super, ale nic
              nie wskazalo na to ze bedzie owu. Pecherzyk byl wielkosci 4,6mm duzo za maly
              jak na 15dc. Mam do pazdziernika dalej mierzyc tempke, potem bedzie usg, no i
              jezeli nadal bedzie brak owu, to bedzie wywolywanie. Ja chyba oszaleje. Nie
              spodziewalam sie ze beda takie problemy z druga ciaza. Ale gin powiedzial ze
              sie nie mam stresowac, bedzie wszystko ok.
              • m_k8 Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 18:27
                Staraj się mimo wszystkosmile
                I głowa do góry.
                Pozytywne nastawienie potrafi góry przenosić!
                • emilka2007 Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 18:31
                  Dzieki wielkie za dobre slowa. Tez tak mysle, tylko czasami to mnie normalnie
                  jakies depresje dopadaja. Gdzie czlowiek nie popatrzy to ciezarowki chodza wink.

Gin tez powiedzial ze sie nie mam stresowac, bo nastepny cykl moze byc juz
                  owulacyjny.
                  • tuneczek Re: staranka beda, tylko nie wiem kiedy :(( 21.08.06, 21:16
                    zanetad30 - niestety ja też mam ten sam problem, mój mąż wyjeżdza w niedziele
                    (13 d) i wraca w środę, choć jestem dobre myśli, to jednak obliczam dni i
                    wychodzi że owu będzie jak jego nie będzie sad...
                    emilka2007: głowa do góry, w końcu kiedyś się uda. Ja też nie znoszę tego
                    czekania i myślenia, że może już się udało.
                    Zrobiłam dzisiaj badania na prolaktynę, jutro odbieram. A za 10 dni robię
                    badania na progesteron. Trzymaj kciuki za to by jak najwięcej z nas nam się
                    udało zaciążyć jak najszybciej.
    • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 09:53
      No ładnie - człowiek wyjeżdża na weekend na sam koniec świata gdzie nawet net
      nie docierawink a dziewczynki - staranki sierpniowe klawiatury z rąk nie
      wypuszczająwink Nic dziwnego, ze wątek kipi!!!
      A ja byłam na wsi spokojnej wsi wesołej i w trakcie jedzenia zupełnie
      niezdrowych kiełbasek z grilla ujrzałam nad moją głową....TRZY BOCIANY!!!!
      Kurcze, ale się ucieszyłam. Nic to, że w końcu usiadły na kominie u sąsiada -
      ja tam swoje wiem!!!
      U mnie 23 dc, 11dpo. Jestem non stop śpiąca i zmęczona - ale objawów ciążowych
      niet. Czekam na sobotę na testowanie i korci mnie żeby spróbować wcześniej -
      moze chociaż w czwartek??? Wiem, że to głupie, ale jak Wy mnie nie zrozumiecie
      to kto???
      Buziaki dziewczynki !! Milego tygodnia - dla tych przed owulacją trzymamy
      kciuki za kondycjębig_grin dla tych po owulacji za cierpliwośćsmile
      • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 10:00
        Pewnie, że rozumiemy... Same robimy przed czasem...
        Nareszcie udało mi się zrobić suwaczek córeczki....uffff...
        Daj znać w czwartek czy zobaczyłaś te dwie upragnione kreseczki wink
        Pozdrawiam Jaga.
      • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 10:00
        well...zezarlo mi posta! ponad godzine temu go pisalam i zniknal! sad przeciez
        to ja jestem glodna (bo bez sniadania), a nie forum sad
        no ale dobra, pisze drugi raz...
        po pierwsze witam nowy Kolazanki! wink
        po drugie melduje, ze juz jestem po drugim poborze krwi na prolaktynke i moge
        wreszcie zjesc sniadanie smile
        i chyba w tym mcu zakupie testy owu, tylko dalej mam dylematy co bedzie jak owu
        wypadnie w trakcie postu przedslubnego?
        Jagódka - ja bym nie wytrzymala z czekaniem do soboty, wiec czwartek jak
        najbardziej rozumiem smile
        ja na wyniki tej prolaktyny do jutra nie wiem jak dotrzymam smile
      • amoniaaa Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 12:43
        ja jak dwukrotnie była u teściów to za każdym razem bociany się czaiły wink Już
        myślałam że w końcu coś zwiastują, a tu jak nic nie było tak nic nie ma dalej :
        ( trzymam kciuki za Ciebie!!!!
      • breili Witam poniedzialkowo! 21.08.06, 12:56
        U mnie dzisiaj 25 dc i 5 dpo. Cos "czuje" brzucho, czyli znak niezawodny ze @
        sie zbliza. Zreszta w sumie niczego innego nie oczekiwalam (choc nadzieja tli
        sie do konca). Juz nie moge doczekac sie wizyty u gina, a to dopiero 06.09! Tak
        bym chciala wiedziec co ze mna nie tak i dostac jakis cudowny srodek. Czemu ten
        czas tak powoli mija?
        Pozdrawionka!!
        • zanetad30 chyba sie wykoncze! 21.08.06, 13:29
          Naprawde chyba sie wykoncze nerwowo,wyglada na to ze owu bede miala jakos w
          niedziele bo wtedy mam 13dc a ostatnio wlasnie 13dc mialam pozytywny test
          owulacyjny ale to oczywiscie nie jest problemem tylko to ze moj maz w
          poniedzialek wylatuje a delegacje a wraca we wtorek,no wiec jedyna szanse na
          starania mamy w niedziele,wiec jak ja mam zajsc w ciaze.Wogule jestem
          zniechecona tym wszystkim i znow mam dola.
          Rowniez witam nowe kolezanki starajace siesmile
          Gorzatko trzymam kciuki za dobre wyniki prl
          • breili Re: chyba sie wykoncze! 21.08.06, 13:43
            Zanetad30, nie martw sie!! Jezeli "postaracie sie" w niedziele i poprawicie we
            wtorek albo w srode rano (jezeli maz bylby zbyt zmeczony po delegacji) to to na
            pewno wystarczy! Wiele zrodel mowi zeby nie starac sie codziennie bo to oslabia
            plemniczki, tylko co drugi dzien. Wiec jezeli jest Ci zapisane ze to ten cykl
            to delegacja nie stanowi problemu (a moze wrecz pomoze wink).

Prosze, nie zniechecaj sie! Uda nam sie, uda, i jeszcze raz uda. A pozatym z
            taka wrozba to masz na bank!!!!!!!!!!!!!

U mnie 5 dpo i wlasnie dostalam moje "ukochane", brazowe plamienia. Normalnie
            pojawiaja sie dopiero od 7 dpo. Idzie cholery dostac, ale sie nie daje!
            Wygrazam mojemu organizmowi ze jak pojde do gina to mu taka ilosc lekow walne,
            ze mu sie odechce ze mnie zarty stroic. Ale jak na razie moj organizm ma mnie w
            glebokim powazaniu...............

Optymistyczne buziaki!! kiss
            • gorzata9 Re: chyba sie wykoncze! 21.08.06, 14:51
              Zaneta - tak jak Breili mowi - jak ma sie udac, to sie uda na pewno! smile
              Breili - a Ty faktycznie postrasz ten swoj organizm - co on sobie mysli? co to
              za plamy? sad
            • ja-goda1 Re: chyba sie wykoncze! 23.08.06, 09:45
              Cześć Dziewczynkismile
              Mój optymizm uleciał ze mnie jak powietrze z przekłótego balonika. Psssss i nie
              masad Dzis jestem pełna czarnych myśli. Boli mnie brzuch - jak na @, temperatura
              zaczyna spadać dość znacznie. Dziś 25 dc i 13 dpo, temperatura na poziomie
              36,74sad Niezbyt dobrze to widzę...
              Ale nic to, poczekam do ewentualnej @, potem zacznę rwać włosy z głowy.
              Buźka, pa, J-Aga
      • kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 14:19
        Witam,
        Nie było mnie tydzień a tu tyle się dziejesmile Ja mam termin spodziewanej @ w
        sobotę. Niestety żadnych objawów ciążowych. Tylko sutki mnie bolą, ale to
        pewnie przed wstrętną @, brzuch nie boli, mdłości nie mam. Nie wiem, smutno mi
        bo w tym cyklu naprawdę się staraliśmy i z testami owu.....
        • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 14:59
          a kiedy masz zamiar ewentualnie testowac?
          • kajka271 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 15:43
            Dziewczyny, kurcze, nie moge pracować... co chwile wchodzę na forum, albo na
            blogi dzieciowe... chyba powinni ustalić coś takiego jak zwolnienie staraniowe,
            no bo to się przecież nie da skupić jak ci myśli uciekają...
            a ja mimo, że @ była, taka jakaś zmęczona jestem strasznie... wieczoram już
            koło 21szej padam i zasypiam usypiając synka, a mąż się śmieje, że zachowuje
            sie jak w ciąży (a to 99,9 że nie). W poprzedniej ciąży własnie to
            było "najgorsze", że ciągle spałam... a teraz to juz mi synek nie da tyle
            pospać co wtedy sad
            • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:08
              Dziewczyny u mnie to pierwszy cykl starań ale ponieważ mam stwierdzone PCOS to
              chcę zmaksymalizować szansę. Czy po odstawieniu tabletek, pierwszy okres jest
              owulacyjny czy na 100% nie? Mam z tym duży problem. Generalnie muszę brać
              tabletki żeby mieć odpowiedni poziom hormownów aby ciąża w ogóle była możliwa.
              Aby zajść, mam skończyć opakowanie ( jeszcze 4 tableteczki...) i do łóżka! jak
              mówi mój gin smile Jeśli z tego nic nie wyjdzie, mam próbować z nowu, ale nie za
              długo bo poziom hormonów spadnie i z ciąży nici. Znów trzeba będzie zjadać
              tabletki i powtarzać wszystko od nowa. Jeśli 1 cykl po tabletkach jest
              bezowulacyjny to moje szanse niestety spadają... buu.... Czy ktoś miał podobie?
              • breili Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:13
                Pierwszy cykl po tabletkach jest jak najbardziej owulacyjny!!! U niektorych
                dziewczyn jest nawet "ladniejszy" i regularniejszy od nastepnych! Tak wiec do
                dziela! wink
              • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:16
                ja to Ci nie pomoge, bo nie wiem co to PCOS, ani nie mam problemow z hormonami.
                tzn przynajmniej nie wiem o tym nic wink
                ale z tego co sie orientuje, to nie jest nigdzie powiedziane, ze 1 cykl po
                odstawieniu tabletek jest cyklem bezowulacyjnym. z tego co ja wiem to roznie u
                roznych kobiet to jest. ale wiem tez, ze po tabletkach bardzo czesto pojawiaja
                sie ciaze mnogie wink
                • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:23
                  z ciązy mnogiej bardzo zadowolony byłby mój mąż, - ja niestety troszkę mniej -
                  przynajmniej w pierwszym odruchu smile
                  PCOS to zespół policystycznych jajników.

Mam nadzieję że uda się mimo wszystko.
                  • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:25
                    czytalam o tym, ale chyba mi wylecialo z glowy.
                    mozesz tak jakos w skrocie przyblizyc temat?
                    • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:33
                      PCOS to takie powikładnie jajnika, zamiast być piękny i gładki ma takie małe
                      kulki, czasem dużo drobnych, czasem kilka większych i jest dość znacznie
                      powiększony - mój był 10-krotnie!. Na zdjęciu USG wygląda to mniej więcej jak
                      zdjęcie groszka w łupinie. Łupina to jajnik, groszek w środku to właśnie te
                      kulki - taka anomalnia, która niestety uniemożliwia ciążę. Aby ją zlikwidować
                      trzeba brać silne hormony np. Dianę35 która trzyma odpowienie hormony w ryzach
                      i jajnik jest wtedy ok. Moje wyniki znacznie się poprawiły. Lewy jest wzorcowy,
                      prawy jeszcze nie, ale czy będzie to wpływało na ciążę jeszcze nie wiadomo.
                      Trzeba próbować, próbować i próbować. Jeśli terapia hormonami nie przyniesie
                      skutku, łączy się te kulki laparoskopowo aby jajnik znów był jak należy. Czasem
                      PSOC przechodzi po ciąży, czasem jej strasznie przeszkadza i uniemożliwia
                      macieżyństwo ( znam osoby, które 7 lat próbują). Czassem PSOC grozi
                      powikłaniami np. cukrzycą - ale to wszystko zależy od bardzo indywidualnych
                      przypadków.
                      • kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:38
                        Kurczę, rzeczywiście brzmi poważnie, ale skoro udaje się innym, to nie można
                        się poddawaćsmile
                        • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:40
                          na razie nie dopuszczam do siebie czarnych myśli. Jestem optymistycznie
                          nastawiona, mój mąż jeszcze bardziej ale on raczej nie rozumie tych medycznych
                          powikłań i na seks się po prostu cieszy smile
                          • kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:44
                            To tak jak mój, tylko pyta kiedy będę miała ondulacjęsmile Ale tym razem czuję że
                            się nie udało, no i dziwne to bo z testami owu....
                            • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:48
                              a może właśnie Ci się udało? Może tak bardzo skupiasz się na znakach że ich nie
                              zauważasz? Trzymam kciuki smile z całych sił.
                              • zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:56
                                m_k8 piszesz ze masz pco,moja kolezanka tez ma a zaszla w ciaze biorac
                                diane,byla kompletnie w szoku bo to ciaza nie planowana druga natomiast po pol
                                roku starania po odstawieniu tabletek brala leki na wywolanie owulacji.A jakie
                                masz wyniki hormonow?
                                • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:02
                                  nie robiłam badań hormonalnych bo moja gin była pewna wyniku usg + innych
                                  objawów. Pewnie badania zleci mi gdy będziemy po pierwszych próbach z których
                                  nic nie wyjdzie, żeby sprawdzić czy już musimy wrócić do Diany czy możemy
                                  jeszcze próbować.
                                  • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:07
                                    Mam nadzieję, że Wam się uda smile
                                    Jeżeli chodzi o ciążę po odstawieniu tabletek, to ja zaszłam w drugim cyklu po
                                    odstawieniu..
                                    Chciałabym żebyśmy wreszcie wszystkie doczekały sie tych II kreseczek...
                                    Ale sie rozpisałyście... nie było mnie ze dwie godzinki i tyle czekało na mnie
                                    czytania wink
                            • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:02
                              kka a na kiedy masz termin @? Moze nie wszystko stracone ja tez myslalam ze sie
                              nie udalo a tu niespodzianka smile za 8 miesiecy bede mamusiasmile
                              • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:04
                                za co trzymać kciuki za chłopca czy dziewczynkę?
                                • zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 17:45
                                  Wiesz co to dziwne ze gin cie nie kazal zrobic badan a jedyne leczenie o jakim
                                  mowi to branie diany,troche sie na tym znam bo mam kolezanki ztym problemem i
                                  wszystkie od razu robily komplet badan hormonalnych i potem braly leki
                                  wspomagajce zajscie w ciaze.Na Twoim miejscu chyba poszlabym do innego gina
                                  • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 18:11
                                    mam 100% zaufanie do mojego gina. Studia kończyła w Niemczech a tam badania są
                                    posunięte dużo dalej niż u nas. Oczywiście wszystko się zmienia u nas na
                                    lepszcze na szczęście -smile
                                    Badania hormonalne są pomocne w stwierdzeniu PCOS ale nie są jedynym objawem.
                                    Na pewno dają gwarację diagnozy, ale z drugiej strony po co wydawać pieniądze
                                    na badania skoro przy diagnozie nie było wątpliwości? Chodzę do gin prywatnie
                                    więc aspek finansowy niestety też się liczy.
                                    Zanim tafiłam do mojego gina kilka raz się niemiło rozczarowałam. Teraz każda
                                    wizyta nie jest okupiona stresem. Idę spokoja bo wiem że jestem "partnerem" na
                                    wizycie i czuję że traktują mnie tam z szacunkiem.
                                    • zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 21:47
                                      m_k8 te moje kolezanki chodzily do ginow z Novum w wawie i wlasnie tam zawsze
                                      zaczynalo sie od badan hormonow a potem ustaleniu leczenia,zbijaniu jednych
                                      hormonow a podnoszeniu innych,dlatego jestem zaskoczona ze ty nie masz zadnych
                                      badan.Ja nie mam pco a podsatawowe badania mam porobione.Tak ci napisalam bo
                                      sama juz ponad rok jestem po odstawieniu tabletek i nikomu nie zycze takiego
                                      czasu staran bo sie mozna wykonczyc psychicznie.Co do tego jak to wyglada za
                                      granica to ja nie koniecznie jestem przekonana,moja kuzynka ma meza lekarza
                                      anglika i tam np jest tak ze kobieta idzie do ginekologa dopiero po 12 tc bo
                                      oni wychodza z zalozenia ze jak ciaza jest silna to przetrwa i nie ma zadnego
                                      wspomagania na poczatku luteina czy duphastonem no i tak u niej wyszlo ze w 10
                                      tygodniu poronila,z druga ciaza od razu przyleciala do polski bo miala dosyc
                                      ich podejscia do tematu.Przeciez ile dziewczyn na poczatku ciazy bierze luteine
                                      na podtrzymanie.Mam nadzieje ze Tobie szybko sie uda i podniesiesz ta nasza
                                      statystyke szczesliwych mam.A swoja droga zastanawiam sie czy kiedys tez tyle
                                      kobiet mialao problemy z zajsciem czy to teraz sa takie podle czasy.Pozadrawiam
                                      • m_k8 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 22:04
                                        Wiem, wiem, że to różnie bywa...
                                        Generalnie przypadek każdej z nas jest indywidualny. Ale jak się tak do społu
                                        zbierzemy to mam nadzieję, że jakieś dodatkowe fluidy z ekranu komputera będą
                                        bić smile
                                        Na razie, odpukać leczenie przynosi skutki. Prawdziwy test dopiero nadejdzie.

Dla wszystkich miłego przytulania i spokojnych snów smile
                                        • zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 22:30
                                          Ja nie moge sie pozbyc uczucia zalu ze powinnam wczesniej zacza sie starac o
                                          dziecko,Boze jaki czlowiek jest glupi,bierze te tabletki a potem tak sobie
                                          mysli ze to tak szybko pojdzie,mija miesiac za miesiacem a tu nic poza wielkim
                                          rozczarowaniem i ta okropna hustawka nastrojow zalezna od dnia cyklu.Masz racje
                                          moze razem jakos uda nam sie to przetrwac i szybko zajdziemy.Ja juz bylam na
                                          staraniach czerwowych potem lipcowych a teraz bede miala druga owulacje w
                                          sierpniowych(dobrze ze cylke mam krotkie) i mam nadzieje ze na wrzesniowe juz
                                          nie przejde a jak przejde to z wielkim dolem,o nie musze sie wziazc w garsc bo
                                          taki pesymizm nie jest wskazany
          • kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 16:34
            Jeśli @ nie przyjdzie przez weekend to w poniedziałek. Ale nie liczę na nic...
    • sophie2202 mel 21.08.06, 12:54

• zanetad30 Re: mel 21.08.06, 15:58
        Dziewczyny dzieki ze jestescie,fajnie ze macie takie bojowe nastroje do walki o
        dzidzie,chyba musze sie od Was tym zarazic bo sama z soba zwarjuje.Nienawidze
        takiego podlego samopoczucia,macie racje trzeba walczyc bo w koncu musi sie
        udac!!!To moj trzeci cykl z bromergonem.czytalam ze wlasnie najwiecej dziewczyn
        zaszlo w trzecim cyklu brania no wiec moja nadzieja wzrasta(tylko ta glupia
        delegacja mnie wkurza)no ale rzeczywiscie jak sie postaramy w niedziele to moze
        sie uda.Jescze raz Wam dziekuje za slowa wsparcia.Buziaki
    • magiggii Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 21.08.06, 21:23
      No i znowu sie rozpisalyscie.
      To i ja dolaczam sie do listy:Magda,lat 26,2 cykl staran,32dc.
      Czekam na @.Ale az mnie nosi zeby jutro rano zrobic test.
      • magiggii Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 06:43
        O kurcze!!!
        Dzisiaj rano zrobiłam test i mam 2 wyraźne krechy.Wyglada na to ze splodzilismy
        potomka w 3 rocznice naszego slubu.Az sie poplakalam jak mowilam swemu Kochanie.
        • breili Gratuluje!! 22.08.06, 07:19
          Gratuluje z calego serca! Zycze zdrowych 9 miesiecy dla Ciebie i Malenstwa!

Mam nadzieje ze niedlugo wszystkie do Ciebie dolaczymy wink
        • jaga9911 Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 07:46
          Bardzo się cieszę.... smile Super, że Ci się udałosmile)
          Wszystkie trochę Ci pewnie zazdrościmy ale dzielnie czekamy na nasze II
          kreseczki smile
          Zaglądaj do nas czasem....
          Pozdrawiam Jaga.
          • anja_d Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 09:20
            Ja również gratuluję z całego serca i zapraszam na wątek Mamy kwiecień 2007...
            Spokojnych 9 miesięcy ciąży... pozdrawiam Ania
            • gorzata9 Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 09:52
              ja tez gratuluje i zycze zdrowia ! smile
              Anja - a Ty jak sie czujesz?
              wiesz tak myslalam o Twojej Mamie. i tak jak Dziewczyny napisaly mysle, ze Jej
              reakcja byla spowodowana troska o Ciebie. a poza tym to tez pewnie szok. mysle,
              ze jak sie oswoi z ta mysla to bedzie sie cieszyc tak samo jak Ty smile
              • anja_d Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 10:02
                Mialyscie racje co do mojej mamy, zaczyna powoli akceptowac te nowa sytuacje...
                Ja czuje sie dobrze, w zasadzie to nie czuje ze jestem w ciazy, ale moze to
                jeszcze zawczesnie na nudnosci wymioty itd. Nadal jedynym objawem ciazy jes bol
                piersi i coraz rzadziej pojawiajace sie bole brzucha. Wypadaja mi wlosy...
                Dziewczyny jak myslicie isc teraz do gina do przychodni zeby potwierdzic ciaze
                czy poczekac na 13 wrzesnia bo wtedy umowilam sie prywatnie do Pani prof
                zajmujacej sie kobietami w ciazy chorymi na serce...
                • gorzata9 Re: Zegnam Was-już wiem... 22.08.06, 10:11
                  ja bym nie szla teraz do przychodni.
        • anja_d Do magiggii 22.08.06, 10:23
          Napisałam Ci wiadomość na gazetowego...
          • kajka271 ciąg dalszy... 22.08.06, 11:01
            ale sie dziewczyny rozpisałyście... ja tu wchodzę tylko w pracy, więc po 16tej
            mnie nie ma i teraz dopiero przyszłam, a tu tyle informacji do przeczytania.
            magi graaaatulacje wielkie, rozsiewaj fluidy ciążowe i dbaj o siebie... oj jak
            dobrze wiedzieć, że jedank czasem się udaje szybko, to pewnie nam se uda w tym
            cyklu smile
            • ja-goda1 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 11:13
              Ja też w ciężkim szoku - otwieram wątek z rana a on prawie o połowę dłuzszy!!!

Gratuluję Magda!!! Wreszcie kolejne II w wątku, bo puki co tylko Anja dawała
              nam nadzieję.
              Anja dbaj o siebie, a mamę staraj sie zrozumieć - pomyśl o swojej trosce o Twój
              cud w brzuszku. Dla Twojej mamy jesteś takim amym cudem i jej ogromną radość
              przyćmiewa strach o Ciebie. Ale na pewno się oswoi i będziecie oczekiwać razem
              na radosny kwiecień 2007smile

U mnie objawów ciążowych ciag dalszy - cyce już mi wypływają z każdego stanika,
              chce mi się spać, spać, spać i przeszkadzają mi zapachy nieżwieżego jedzeniasad
              Testuję w sobotę - żeby mieć czas na ewentualne świetowanie ( lub smucenie ) w
              weekendsmile
              Buziaki Dziewuchy!!!
              • m_k8 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 13:38
                Magdo, moja imienniczko gratulacje serdeczne.

Miłego dnia dla wszystkich!

Ps. Trzymajcie za mnie kciuki jako odpowiedzialna przyszła mama idę dziś do
                dentysty...to dla mnie nie lada wyzwanie, bo ja się panicznie boję
                stomatologów, a ściśle ich metod leczenia...
                • zanetad30 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 14:58
                  magiggii gratuluje sedecznie!!!Ciesze sie ze jestes nastepna ktorej sie udalo
                  dla nas to wielka nadzieje ze i na nas przyjdzie kolej.Dbaj o siebie i swojego
                  skarbeczka a dla nas przesylaj swiezutkie fluidkismile)
                  • kajka271 Re: ciąg dalszy... 22.08.06, 15:38
                    To ja lecę do domku... po drodze tylko odwiedzę aptekę i zakupię wreszcie te
                    testy owulacyjne, o których mówię i mówię... na allegro to juz za późno, a w
                    aptekach wczorajszych nie było... jak nie to dziś sobie zamówię... do jutra,
                    dziewczynki smile
                  • gorzata9 do Zaneta 22.08.06, 15:40
                    sprawdz maila na gazecie smile
                    • zanetad30 Re: do Zaneta 22.08.06, 16:10
                      Gorzatko dzieki za odpowiedz,uspokoilas mnie bo juz sie balam ze jescze cos mi
                      sie przyplatalosmile Jakos podnioslyscie mnie na duchu i juz nie moge sie doczekac
                      niedzieli no a potem znow to oczekiwaniesad(
                      • gorzata9 Re: do Zaneta 22.08.06, 16:24
                        a czytalas mojego maila?
                        • zanetad30 Re: do Zaneta 22.08.06, 16:34
                          tak czytalam,dlatego napisalam ze mnie uspokoilassmile A u ciebie jaki nastroj?
                          ktory dzien cyklu?
                          • tuneczek Re: do Zaneta 22.08.06, 20:26
                            czesc dziewczyny.
                            Gratuluję kolejnej przyszłej mamusi. Wkrótce może większość z nas przejdzie na
                            maj 2007. Mam taką nadzieję. Od jutra zaczynam testowanie i oczekiwanie na
                            owu.zrobiłam sobie badania na prolaktyne i wyszły ok. do jutra.
                            • gorzata9 Re: do Zaneta 23.08.06, 09:24
                              Monika, a jaki mialas wynik po godzinie ?
                              • tuneczek Re: gorzata9 23.08.06, 10:12
                                po obciążeniu miałam 407,07 , przed prawie 18. (badanie prolaktyny)
                                • gorzata9 Re: prolaktyna 23.08.06, 10:39
                                  no to ciekawe co mi jutro wyjdzie smile i bylas u lekarza i Ci powiedzial, ze to
                                  ok?
                                  • tuneczek Re: prolaktyna 23.08.06, 12:16
                                    jeszcze nie byłam u gin. Mam jeszcze zrobić pomiędzy 19 a 24 dniem cyklu
                                    badanie na progesteron i wtedy mam sie u niej pojawić, czyli właściwie tuż
                                    przed spodziewaną i niechcianą @, około 8 września.
                                • zanetad30 Re: gorzata9 23.08.06, 11:08
                                  czytalam w kilku miejscach ze kobieta ktora chce zajsc w ciaze nie powinna miec
                                  wyzszej prl niz 15 przed obciazeniem.Mi wyszlo 17 i biore bromergon po pol
                                  tabletki na noc
                                • jowa80 Re: gorzata9 23.08.06, 13:29
                                  Nie chcę Cię absolutnie martwić ani nie traktuj tego co napiszę wiążąco, ale
                                  taki poziom prolaktyny po obciążeniu jest bardzo wysoki. Ja mam 176 i mój gin
                                  powiedział, że czeka mnie długie leczenie i póki co to w ciążę raczej nie
                                  zajdę... Także może dobrze, że zrobiłaś te badania to przynajmniej wiesz
                                  dlaczego nie udaje Ci się zaciążyć. Pozdrawiam serdeczniesmile
          • magiggii Re: Do magiggii 22.08.06, 20:33
            Wszystkim Wam bardzo dziekujemy i mamy nadzieje ze wszystko zakonczy sie
            szczesliwie za 8 miesiecy.A co do forum to bede tu zagladac i mam nadzieje ze
            wszystkie niedlugo zobaczycie upragnione 2 krechy.Do mnie to chyba nie bardzo
            jeszcze dociera bo nastawialam sie psychicznie na dlugie staranka a tu 2 cykl i
            fasolka(fasoleksmile).A z objawów to jedynie niesamowity apetyt i ból brzucha ja na
            @.Przesyłam fluidki
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*****************************~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            • zanetad30 Re: Do magiggii 22.08.06, 22:22
              Tuneczek to dobrze ze prl masz ok,przynajmniej o to mozesz byc spokojna.

magiggii to ja w takim razie lapie te fluidki bo zaraz mam miec owu wiec beda
              jak znalazlsmileJeszcze raz wszystkiego dobrego zycze
              • kajka271 Re: Do magiggii 23.08.06, 08:42
                Dzien dobry!
                Kupiłam wczoraj wreszcie testy ovulacyjne!!! LT za 22,99 więc taniutko i juz
                mnie kusiło, żeby zrobić smile Dziś 9dc, cykle mam 25-28 dniowe... zwykla miałam
                równe 28dni, a teraz jak dokładnie zapisuję i mierzę temperaturę to mi się 26 i
                25 trafił więc liczę na średnio 26dniowy cykl czyli robię test dziś smile
                Tylko mam pytanie, czy kolejny test robić jutro czy co 2 dni. Bo w ulotce
                napisali, że jezeli negatywny to zrób jutro następny... ale gdzieś czytałam, że
                co 2 dni robić... a jak zrobić codziennie, to będę musiała lecieć po drugie
                opakowanie testów, a ta apteka mi zupełnie nie po drodze... wczoraj byłam tam
                ptrzypadkiem... jeden z bezsensownych problomów starającej się... nie wiem czy
                zauważyłyście, ale do tej pory było krwawienie i tyle, a teraz się zastanawiam
                kiedy jajeczkowanie, kiedy robić testy, czy cos mnie boli, czy czuje sie jak na
                @, czy jak na ciażę, czy nie jest mi przypadkiem niedobrze, i jak piersi, czy
                przypadkiem nie bolą... normalnie schiza totalna... kobiecie starającej się
                odbija niestety smile
                • jaga9911 :) 23.08.06, 09:16
                  Nie jesteś jedyną, której odbija od nadmiaru informacji i wsłuchiwania się w
                  swoje ciało... Znam ten ból. My jeszcze próbujemy bez testów owu, temp. też nie
                  mierzę, bo przy moim dziecku to nie ma sensu. Skoro trzeba mierzyć o tej samej
                  porze i po przespaniu min. 3 godzin. Ponieważ moje dziecko potrafi budzić się
                  parę razy nad ranem lub nie budzić wcale...Nie ma po prostu szans żeby te dwa
                  warunki spełnić...
                  Liczę na przychylność września(a właściwie sierpnia, bo ostatniego dnia
                  teoretycznie powinnam mieć owu.)i na ciążowe fluidki dziewczyn smile
                  Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia. Jaga.
                  • zanetad30 do kajka 23.08.06, 09:24
                    moim zdaniem rob testy codziennie,bo moze akurat jak nie zrobisz to wyszedl by
                    pozytywny.Najlepiej zrob tak jak wrocisz z pracy,tylko nie pij duzo na dwie
                    godziny przed testem.Zeby test byl pozytywny to musza te dwie linie byc
                    dokladnie takiego samego koloru lub ta co sie pojawia moze byc ciemniejsza od
                    tej pierwszej.Ja w ostatnim cyklu 28 pozytywny test mialam w 13dc,a przed 13dc
                    ta druga kreska byla taka blada.Jescze jedno-pozytywny test moze wyjsc nie
                    tylko jednego dnia(pytalam gina i zadalam to pytanie na forum) ale owu liczy
                    sie od tego pierwszego testu pozytywnego,jak cos to pytaj bo ja juz jestem
                    specjalistka w tym temaciesmile
                    • zanetad30 Re: do kajka 23.08.06, 09:29
                      a tak wogule to ja tez mam dzis 9dc ale testow jescze nie robie zrobie dopiero
                      w piatek po poludniu,z moich obserwacji wynika tak ze najpierw jest duzo sluzu
                      tego plodnego i w ostatnim dniu jak tego sluzu jest duzo to wlasnie mi wychodzi
                      pozytywny test i podobno tak ma byc,moze i ty sie jescze wstrzymaj z tym
                      testami bo szkoda zeby sie zmarnowaly
                      • zmijka78 są dwie kreseczki :) 23.08.06, 10:09
                        Dziewczyny dlaczego zmieniłyście wątek na inny?
                        Częśc z Was powinna mnie pamiętać (kajka, jaga i inne), wróciłam niedawno z
                        urlopu i wczoraj (dopiero!) zrobiłam test ciążowy, okazało się , że nie
                        dostałam @ 19tego ale postanowiłam poczekać jeszcze kilka dni i okazało sie że
                        jednak się udało w tym cyklu wreszcie pokazały sie dwie kreseczki, w sumie to
                        byl drugi cykl i sie udało, narazie nie ide do lekarza bo to jeszcze za
                        wczesnie, ale zrobiłam sobie przeciwciała przeciwko różyczce bo dostałąm
                        jakiejś wysypki, ale sie przestraszyłam, ale okazało się , że:
                        IgM - ujemny
                        IgG - 69,5
                        jak sądzicie czy to dobrze?
                        • gorzata9 zmijka i tuneczek :-) 23.08.06, 10:19
                          Zmijka - ja Cie tez pamietam smile i GRATULUJE dwoch kreseczek! smile
                          a zmienilysmy watek, bo tamten sie bardzo dlugo odswiezal, albo zjadal posty :-
                          ) a Ty jestes trzecia zaciazona! brawoooo!!!!!!!

Monika - Tuneczek - jaka Ci wyszla ta prolaktyna po 1h?
                        • jaga9911 Re: są dwie kreseczki :) 23.08.06, 10:20
                          Gratulacje!!! smile
                          Super, że masz te II kreseczki i już się nie martwisz i nie czekasz tak jak
                          my smile
                          Teraz tylko dbaj o siebie i malucha smile
                          Pozdrawiam Jaga.
                  • tuneczek Re: :) 23.08.06, 10:12
                    kobietom starającym się rzeczywiście "odbija", we wszystkim by wyszykiwały
                    oznak ciąży...nawet w tym, że bocian przeleciał nad głową smile trzymajmy się,
                    może już niebawem zobaczymy upragnione 2 kreseczki.
              • tuneczek Re: Do magiggii 23.08.06, 10:05
                mam do was pytanie (do dziewczyn, które w trakcie cyklu mają plamienia): ile
                one trwają w trakcie cyklu? czy macie jakies inne dolegliwości. Ja od 2 tygodni
                biorę castagnus na wyregulowanie cykli, dzisiaj to mój 10dc cyklu, i od 3 dni
                mam plamienia, ktore sie nasila z dnia na dzień, poza tym pobolewa mnie trochę
                brzuch. Czy miałyście tam samo? troche mnie to martwi, ale moja gin twierdzi,
                ze tak może być w pierwszym cyklu brania tego leku.
                • zmijka78 do gorzata 23.08.06, 10:43
                  trzecia? a kto jeszcze jest w ciąży?

Wam tez sie uda zobaczycie, troche cierpliwości.
                  • breili Wlasciwie to jestes czwarta :-) 23.08.06, 10:51
                    O ile dobrze pamietam to na razie/juz udalo sie mon100, anja_d i magigii.
                    Srdecznie gratuluje calej czworce, a wlasciwie osemce wink
                    • gorzata9 Re: Wlasciwie to jestes czwarta :-) 23.08.06, 11:54
                      ups! ja pominelam mon100...wstydze sie wink
                      • breili gorzata9 23.08.06, 12:57
                        Na pewno Ci to wybaczy smile
                • zanetad30 do tuneczek 23.08.06, 11:16
                  mi sie plamienia w zeszlym roku zaczynaly ok 15-16dc najpierw bralam luteine a
                  teraz po zbadniua prl w czerwcu (wynik 17) biore jeszcze bromergon i dopiero po
                  nim mi te plamienia przed @ minely i cykl mam ladny i sluz i wogule widze duza
                  roznice.Castagnus u mnie nie zadzialal,jest to lek zilowy wiec on dziala
                  powoli,chyba pierwsze efekty moga byc dopiero po 3 miesiacach.Dziwie sie ze
                  przy takich plamieniach dostalas tylko taki lek.Jestem juz 16 miesiecy po
                  odtsawieniu tabletek i caly ten czas czytam duzo na tema plodnosci itd dlatego
                  dziwi mnie to troche
                  • zanetad30 gratulacje dla zmijki 23.08.06, 11:49
                    zmijko ja tez cie pamietam,serdecznie ci gratuluje!!!Fajnie ze sa jeszcze
                    kobiety ktorym szybko sie udaje.Ale jak tak czytam to mysle sobie czasem ze ja
                    jestem chyba jakas pechowa,najdluzej z Was sie staram i jescze efektow niestety
                    nie masad(
                    • ja-goda1 Re: gratulacje dla zmijki 23.08.06, 12:26
                      Po pierwsze Gratuluję Żmijko - szczęsiarosmile Zdrówka i szcześliwych 9 miesiecy
                      zyczymysmile
                      A po drugie...

Przyznaję się bez bicia - zupełnie mi odbiło z tych usilnych starańbig_grin To ja się
                      tak cieszyałam z bocianów!!!!
                      Ale mnie poprostu cholera bierze ( przepraszam za moje słownictwo) wszystkie
                      koleżanki w pracy, sąsiadki z osiedla, koleżanki ze szkoły sie pozaciażały a ja
                      nie - chociaż gadam o tym pewnie od rokusmile No tak ale nic dziwnego - ja gadam a
                      One sie starają, więc i efekty widoczne.
                      Ale i na nas przyjdzie czas, choć szczerze sie przyznaję ze ja mam dziś czarne
                      mysli - czuję wredną @ pukajacą do drzwi. Chyba nie doczekam do sobotniego
                      testowania. Chociaż nie, nie kraczę, tfu tfu.
                      Powodzenia kompanki i życzę coby nam zupełnie nie odbiło, Jaga
                  • tuneczek Re: do tuneczek 23.08.06, 12:19
                    plamienia dopiero teraz mi sie pojawiły, dlatego podejrzewałam, ze może to być
                    wpływ castagnus. Do tej pory było wszystko ok, poza nieregularnymi
                    miesiączkami, dlatego dała mi ten lek.
                    Zanetad30 a ile dni miałaś te plamienia?
                    • zanetad30 Re: do tuneczek 23.08.06, 12:24
                      jak mi sie zaczynaly ok przed 20dc to trwaly az do @ a wtedy @ mialam po ok
                      25dniach,potem plamienia zaczynaly mi sie jakies 5 dni przed @ i dopiero po
                      bromergonie mam spokoj.Takie plamienia sa okropnie uciazliwe i denerwujace
    • megala Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:20
      A ja robie test ciazowy w niedziele rano, czyli to juz ostatnia prosta. Wedlug
      mnie juz powinno cos widac. Jakby co, to sprawdze po 2-3 dniach.
      Staram sie nie wynajdowac sobie objawow, ale to jest silniejsze ode mnie.
      Stwierdzilam dzisiaj, ze cos za czesto biegam do lazienki. Mam nadzieje, ze nie
      sa to znowu objawy urojone.

Spokoj i tylko spokoj, bo inaczej to chyba zwariuje.smile))

• jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:24
        Trzymam kciuki, żeby te II kreseczki sie pojawiłysmile
        Daj nam koniecznie znać....
        Jaga.
        • megala Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:35
          Jak bede miala w niedziele 2 kreski, to bedzie mozna zalozyc nowy
          temat "Mamusie - maj 2007" smile))) Moj ewentualny termin wypada na 12 maja,
          ach smile) To byloby takie piekne smile)))
          • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:38
            chyba juz Anja_d zalozyla watek z mamami na maj 2007 smile
            • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 12:49
              Ania założyła kwiecień smile
              Gdyby nam się udało to termin byłby na 24.05...
              Pomarzyć dobra rzecz..... smile
              • gorzata9 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 13:11
                faktycznie, masz racje smile cos ja dzis rozkojarzona jestem, moze sie nie bede
                udzielac, bo mi glupoty wychodza smile
                • zanetad30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 14:26
                  Wlasnie wrocilam z apteki oczywiscie bylam po te glupie testy owulacyjne,no
                  wiec poszlam i jak co miesiac ostatnio pytam czy sa moze LH testy a mila pani
                  mowi sa sa juz na pania czekaja-wiecie co to znaczy ze juz mnie nawet kobieta w
                  aptece rozpoznaje!!! to ja jej mowie ze juz nie dlugo to chyba po leki na
                  uspokojenie zaczne przychodzic zeby nie zwarjowac.Boze mam nadzieje ze to
                  ostatni raz kupowalam a potem tylko beda pieluszki,herbatki,smoczusie i reszta
                  gadzetow dzidziusiowych
                  • anja_d Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 14:45
                    Mówiłam ze bedzie nas wiecej... Gratuluje zmijka smileMama sie cieszy z mojej
                    ciazy i bardzo sie o mnie troszczy. Dzis nawet zastanawiala sie czy worek ze
                    smieciami nie jest dla mnie za ciezki. Skarbus przytula sie do brzusia i ciagle
                    go glaszcze i caluje... Widac wszyscy potrzebowali czasu zeby sie z tym oswoic.
                    Mam ochote na ciasto ze sliwkami, ale nigdy nie robilam i nie mam przepisu.
                    Dziwne miejsce na takie pytania ale moze ktoras z Was ma?
                    • gorzata9 ciasto ze sliwkami :-) 23.08.06, 14:51
                      a mam przepis na ciasto ze sliwkami smile
                      1/2 kostki margaryny,
                      4 jajka,
                      30 dkg cukru,
                      25 dkg maki,
                      1/3 szk mleka,
                      cukier waniliowy,
                      1/2 lyzeczki proszku do pieczenia,
                      cukier puder do posypania.
                      Margaryne utrzec z cukrem, a nastepnie dodawac po jednym jajku i lyzce maki
                      (przesianej i polaczonej z proszkiem do piecz.). Na koniec dodac mleko i cukier
                      waniliowy. Ciasto wylac na blaszke (wysmarowana i posypana bulka tarta lub
                      wylozona papierem). Ukladac na nim polowki sliwek, przekrojona czescia do gory.
                      Piec ok 45 - 50 min w 180 stopniach. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.
                      smacznego smile
                    • magiggii Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 23.08.06, 14:55
                      Gratuluje zmijka.Mam nadzieje ze wszystkie szcześliwie doczekamy dnia w ktorym
                      na swiecie pojawia sie nasze male szczescia!
                  • breili zanetad30 23.08.06, 14:48
                    Trzymam kciuki zeby to bylo po raz ostatni! Tez mam zamiar kupic sobie testy
                    owu jak bede we wrzesniu w Polsce. Ostatnio patrzylam w sklepie i myslalam ze
                    trupem padne - 17 euro! (A ciazowe mozna kupic juz za 5 euro).

Dzisiaj 7 dc, czekam na plamienie przed-@-owe. Przedwczoraj pojawilo sie na
                    chwilke ale zaraz zniklo. Brzusio pobolewa jak na @. Ma przyjsc pojutrze. A
                    niech przychodzi cholera! Za 2 tygodnie ide do doktorka, zobaczymy co mi powie
                    konowal wink
                    • zanetad30 Re: zanetad30 23.08.06, 15:12
                      breili dzieki a ja trzymam kciuki zeby ta twoja @ jednak nie przyszla.
                      anjad az mi lezki polecialy jak tak fajnie piszesz o calowaniu brzuszkasmileBoze
                      jak ja tez juz bym tak chciala!!!!!!
                      • gorzata9 Re: zanetad30 23.08.06, 15:16
                        doczekamy sie i my! smile
                        • breili :-) 23.08.06, 15:21
                          Pewnie ze sie doczekamy! I zeby Wam nawet nie przyszlo do glowy, ze moze byc
                          inaczej! smile smile smile smile
                          • jaga9911 Re: :-) 23.08.06, 15:24
                            Oby tylko jak najprędzej....
                            • ja-goda1 Re: :-) 23.08.06, 15:52
                              Oby oby smile
                              Ja mam straszne wahania nastrojów dzisiaj - od mega euforii do skrajnej
                              deprsji. Raz jestem przekonana że jestem w ciąży innym razem że na 100 % nie.
                              Zwariować można, naprawdę. A po przeczytaniu Waszego przepisu na ciasto
                              śliwkowe, ślinka mi cieknie, ale bym sobie spróbowała - a w domku same śliwkisad
                              Anja moze zawrzemy układ - ja dostarczę śliwki i czekoladę pitną a Ty nas
                              zaprosisz na degustację ciasta???
                              Odległosć nie gra roli - a przy okazji nałapiemy fluidów ciażowych do wolibig_grin
                              Co Wy na to dziewczyny???
                              • gorzata9 Re: :-) 23.08.06, 15:53
                                ja sie zgadzam, ale po 2 wrzesnia smile wczesniej zadnego ciasta coby nie przytyc,
                                bo sie w sukienke nie zmieszcze smile
                                • ja-goda1 Re: :-) 23.08.06, 16:08
                                  No cos Ty - od małego kawałeczka ciasta???
                                  Zresztą przed Tobą starania - a wiesz jakie to spalanie kaloriibig_grin
                                  A poza tym raz się zyje!!!
                                  J-Aga
                                  • gorzata9 Re: :-) 23.08.06, 16:16
                                    ale starac sie bede dopiero po 2 wrzesnia, a suknia na 2 -go smile
                                    a poza tym jak Anja zrobi dobre ciasto to kto by poprzestal na jednym, malutkim
                                    kawaleczku? wink
                                • kka77 Re: :-) 23.08.06, 16:12
                                  Cześć wszystkim ponownie. Nie było mnie 1.5 dnia a tu tyle maili i newsówsmile
                                  Gratuluję nowej zaciążonej. Ja czekam na @ w piątek, ale już od wczoraj mam
                                  takie silne bóle jak na @ i cały czas sprawdzam czy nie przyszłasad bez sensu,
                                  ale też zakupiłam "quick vue" w aptece - nie wiem dlaczego..... Jak
                                  powiedziałam przy okienku że poproszę test ciążowy, to wszyscy na mnie się
                                  spojrzeli, a takiemu starszemu panu ręka z receptą aż zadrżałasmile nie wiem
                                  dlaczego. Może ludzie mają negatywne skojarzenia z testami ciążowymi?
                                  • ja-goda1 Re: :-) 23.08.06, 17:00
                                    Nie przejmuj się miałam to samo - stanęłam przy okienku i pełna dumy mówię -
                                    poproszę Folik i dwa testy ciażowe. Poczułam małe poruszenie w kolejce, a jak
                                    się odwtóciłam wszyscy wbili wzrok w podłogę <lol2>
                                    Chyba każdy kojarzy kupno testu z nastolatkami, które boja się wpadki i w
                                    strachu i wstydzie kupują test. Tyle że ja nastolatki bynajmniej nie
                                    przypominambig_grin
                                    kka77, a kiedy testujesz??? bo ja w sobotę ( o uile @ wcześniej się nie pojawi)
                                    J-Aga
                                    • anja_d Re: :-) 23.08.06, 20:11
                                      Jesteście super przesympatyczne smile Nie wyobrażam sobie dnia bez Was
                                      dziewczyny... no i zapraszam na ciasto ze śliwkami bo już stoi wyjete z
                                      piekarnika... Ale zapachy, aż slinka cieknie smile Milego wieczorka kochane ...
                                      • kajka271 Re: :-) 23.08.06, 22:20
                                        Hejka! Juz w pracy nie zdażyłam dziś tu zajrzeć, a tu taki płodny (mam nadzieję tez dosłownie) dzień.
                                        Zmijka, oczywiście, że cie pamiętam i gratuluje z całego serca. Ja na razie zakładam tez majowego maluszka. Majową pannę smile
                                        Zanetad zrobiłam test ovu i w pełni negatywny, ani śladu drugiej kreseczki, to chyba jednak zrobię za dwa dni, bo mała szansa na odrazu wyraźną kreskę, ale dziękuję za pomoc. Mąż zarządził post do przed ovulacji, bo się boi, że jak troszkę podchorowany, to plemniczki moga być słabsze, więc sie na razie nie staramy tylko przytulamy smile.
                                        Widziałam sie dziś z koleżanką, z którą razem ciąże planowałyśmy, tzn ona sie starała, a ja mówiłam, że koło wakacji o tym pomyslę... ona juz w piątym miesiącu i mały brzunio widać... nawet jej tak strasznie nie zazdrościłam, bo wiem, że zaraz ja dogonię smile
                                        Ach i o cieście sliwkowym jeszcze było, ślinka mi pociekła, jutro kupuje sliwki i pieczemy również... zapraszam na degustację... a apropos, skąd jesteście dziewczyny, pewnie większość z Wawy i marne szanse na spotkanie... ja z Gdańska jestem. Może któraś też?
                                        • gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 09:10
                                          hejka!
                                          oj, lae bym zjadla to cisto sliwkowe - uwielbiam je! ale spoko, jeszcze troche
                                          wiecej niz tydzien i tez sobie upieke wink
                                          Anja - jak tam przygotowania do slubu? ja jutro odbieram kiecke, a dzis
                                          odbieralam welon wink juz sie nie moge doczekac TEGO DNIA! smile
                                          a jestem z malopolski - okolice Krakowa smile ale wybieram sie jeszcze w tym roku
                                          w okolice Gdanska - to moze sie spotkamy Kajko smile
                                    • kka77 Re: :-) 24.08.06, 09:26
                                      Ja mam dzisiaj mega doła. W autobusie płakać mi się chciało. Temperatura jakaś
                                      niska dzisiaj, chociaż przez większą część cyklu nie mierzyłam. Tak sobie
                                      pomyślałam, że skoro z testami owu nam się nie udało to już nigdy nam się nie
                                      uda. @ jeszcze nie ma, ale ma przyjść jutro i czuję, że nadejdzie....
                                      Beznadziejnie
                                      • anja_d Re: :-) 24.08.06, 09:38
                                        Kka ja tez myslalam ze przyjdzie @, a tu masz... II krechy na tescie. Ja jestem
                                        z Łódzkiego okolice Kutna... Przygotowania do ślubu pełną parą tylko jest mały
                                        problem. Ja ciągle bym spała. Suknie odebrałam już w sobote, a welon i dodatki
                                        to tydzień wcześniej. Mój Skarb tylko nie ma koszuli hehe , a tak wszystko
                                        załatwione już.
                                        • gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 09:48
                                          moj nie ma skarpetek smile
                                          a jutro wieczor panienski robie - czuje, ze sobota bedzie ciezkim dniem wink
                                        • kka77 Re: :-) 24.08.06, 09:53
                                          Kurczę jak ja Ci zazdroszczę. Naprawdę, nie wiem jak wytrzymam np widok kobiet
                                          w ciąży albo pytania rodziny o dziecko jak to będzie się przedłużać. Chyba
                                          zwariurię....
                                          • ja-goda1 Re: :-) 24.08.06, 10:13
                                            Cześć i czołemsmile
                                            Ja dziś czekam na @, jestem pewna że dziś przyjdzie, wczoraj zaczęłam plamić
                                            dziś temperatura spadła do 36,61. Wczoraj byłam załamana - dziś juz chcę zeby @
                                            przyszła i zacząć kolejny miesiąc starań.

Kurcze czytam i czytam i widzę, ze mamy dwie przyszłe Panny Młode??? Kiedy ten
                                            wielki dzień dziewczyny???
                                            A odnośnie lokalizacji - ja jestem z Krakowa - Gorzatko chyba jesteśmy prawie
                                            sąsiadkamismile
                                            Buziaki, J-Aga
                                            • kka77 Re: :-) 24.08.06, 10:20
                                              Może to plamienie implantacyjne?
                                              • gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 10:22
                                                co to jest plamienie implantacyjne?
                                                J - Aga super, ze mieszkamy tak blisko! smile a slub 2 wrzesnia smile
                                                • ja-goda1 Re: :-) 24.08.06, 10:29
                                                  Moje kochane - pocieszacie mnie jak możecie - ale właśnie okres buchnął wielką
                                                  parąsad
                                                  Ale nic to - powiem Wam że najgorsze załamanie to jak sobie zdajesz sprawę, ze
                                                  okres przyjdzie - tak na dwa dni przed. Potem jest juz dobrze - następny cykl
                                                  starań i optymizm się odradza.

A plamienie implantacyjne zdarza niektórym kobietom między 6 a 10 dniem po
                                                  owulacji kiedy zarodek który przywędrował do macicy zagnieżdża się.
                                                  Dziewczynki kochane - ja już sobie idę na starania wrześniowe - a Wam zyczę
                                                  dużo szczęścia - udanego weselicha, wysypu dwóch kreseczek i wspaniałych
                                                  bejbików.
                                                  I ani mi się ważcie pokazywać na staraniach wrześniowychbig_grin Prostą stąd marsz na
                                                  Majóweczki 2007 bądż ewentualnie Kwietnióweczki 2007.
                                                  Wielkie buziaki, J-Aga
                                                  • gorzata9 Re: :-) 24.08.06, 10:31
                                                    a gdzie Ty sie wybierasz? nigdzie sobie nie chodz, tu tez jest fajnie smile chyba,
                                                    ze bedziesz i tu, i tam? smile
                                                  • ja-goda1 Re: :-) 24.08.06, 10:42
                                                    Tam się będę starać - jako że testowanie dopiero końcem września - a z Wami
                                                    będę cały czas - tu będę trzymać kciuki.
                                                    Bo gdzie mi lepiej będzie???
                                                    Buźkasmile
                                                  • tuneczek Re: :-) 24.08.06, 10:42
                                                    u mnie dzis 11 dc i od dzisiaj zaczynamy starania na dziewczynke. Mam nadzieję,
                                                    że się uda.Tak aporopo to ja jestem ze Szczecina, choć 24 lata mieszkałam w
                                                    Wawie. Trochę za nią tęsknię...
                                                  • gorzata9 prolaktynka! :-) 24.08.06, 10:42
                                                    prolaktynka wyszla piekna, teraz trza zakupic tesciki, dzialac i nogi w gore smile
                                                  • pipi_bipika Re: prolaktynka! :-) 24.08.06, 12:18
                                                    No Gorzatko! Gratulacje! Wiedziałam, że wynik będzie super! No to bierzemy się
                                                    do roboty, nie?
                                                    p.s. Wkrótce przeprowadzam się do Krakowa smile Może jakieś wspólne wyjścia na
                                                    jogę dla kobiet w ciąży czy basenik? smile))
                                                  • jaga9911 Re: :-) 24.08.06, 10:45
                                                    Dokładnie Gorzatko smile
                                                    Jeśli chodzi o nasze lokalizacje to ja jestem z okolic Łodzi..Niestety daleko
                                                    od Kutna....
                                                    Pozdrawiam i życzę miłego dnia Jaga.
                                                  • kka77 Re: :-) 24.08.06, 10:58
                                                    Ja jestem z Wawy. Cieszy mnie że taki optymizm we wszystkich. Ja jeszcze
                                                    niestety nie jestem nim zarażona
                                                  • kajka271 Re: :-) 24.08.06, 12:11
                                                    widze, że rozrzucone jestesmy po całej Polsce... to zapraszam jak będziecie w
                                                    okolicach trójmiasta... ja jakos wyluzowałam teraz, bez stresu, mam nadzieję,
                                                    że to pomoże... w weekend czyli 12dc jedziemy nad morze, może zmiana scenerii
                                                    nam pomoże i wyluzowanie weekendowe i wreszcie się uda smile
                                                  • ciaraciara Re: :-) 24.08.06, 12:27

podobno starania na wyjazdach sa najlepsze "owocne" znaczy sie smile więc trzymam
                                                    kciuki!!
                                                  • zanetad30 Re: :-) 24.08.06, 16:54
                                                    witajcie kochane,ja jestem z wawy.Dzis 10dc,nastroj mam wielko nadziejowy ze
                                                    tym razem musi sie udac!!!Najprawdopodobniej owu ok niedzieli.
                                                    Dziewczyny z @ i dolem,pomyslcie sobie o mnie jak ja juz dlugo sie staram,wy
                                                    dopiero sam poczatek.glowa do gory!!!Nawet jak sie robi testy to czasem musi to
                                                    potrwac ok 3 miesiecy,na zaplodnienie wplywa wiele czynnikow,sama owulacja to
                                                    polowa sukcesu,wazne ze testy owulacyjne wychodza pozytywne to przynajmniej
                                                    wiecie ze macie owu
                                                  • tuneczek Re: :-) 24.08.06, 20:14
                                                    nie wiecie, czy jak ma się za wysoką prolaktynę, wychodzi owu, to można zajść w
                                                    ciążę, czy wysoka prolaktyna uniemożliwia to? ja już zgłupiałam...
                                                  • zanetad30 Re: :-) 24.08.06, 20:39
                                                    o prl wiem tyle ze potrafi zablokowac owu a jak owu jest to utrudnia
                                                    zaplodnienie lub doprowadza do wczesnych poronien ale wiesz jak to jest w
                                                    kazdym przypadku moze byc inaczej.Wiem ze czasem dzieczyny ktore mialy naprawde
                                                    wysoka musza brac leki na obnizenie na poczarku ciazy
    • breili Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 07:02
      Czesc Dziewczynki!

U mnie 29 dc i 9 dpo. Przedwczoraj powinny mi sie zaczac plamienia prze-@-owe a
      tu nic! Dzisiaj powinnam dostac @ i w zwiazku z tym tempka powinna mi spasc do
      36,2 - 36,3 a tu jak w m.....e szczelil 36,5. Myslalam ze z lozka spadne!!!
      Zaczynam sie denerowac. W sumie uznalam ten cykl za stracony, bo wiadomo ze
      faza lutealna krotsza niz 10 nie da sie zaciazyc. Umowilam sie z ginem zeby mi
      cos dal na hormonki a tu taki numer. Normalnie glupieje! Musze sprobowac nie
      nakrecac sie i nie latac do kibelka co pol godziny zeby sprawdzic co i jak.
      Jestem w szoku!
      • jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 07:45
        Czyżby..... smile??
        Zrób może teścik....ja bym nie wytrzymała i na pewno już biegłabym do apteki smile
        Trzymam kciuki żeby zła @ nie przyszła.
        Pozdrawiam Jaga.
        • breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 07:57
          Tescik to ja juz mam od dawna w szufladce ale boje sie go zrobic..........sad
          Tchorz ze mnie!
          • jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 08:00
            Może zrób skoro dzisiaj masz termin @ to powinien już "kogoś" pokazać smile
            Mi ptest wyszedł pozytywny 3 dni przed @ ( w pierwszej ciąży ) smile
            więc.....
            Daj koniecznie znać jaki wynik smile
            Trzymam kciuki smile
          • breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 08:11
            Chyba zatestuje w niedziele, o ile @ mnie nie uprzedzi. Dostep do netu bede
            miala dopiero w poniedzialek raniutko to dam od razu znac co i jak. Chyba sie
            przekrece z nerwow!
            • jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 08:15
              W takim razie będziemy czekały na dobre wiadomoścismile
            • kka77 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 09:53
              Dziewczyny jak mierzycie tempkę? Nastawiacie sobie rano budzik? No bo jak
              inaczej mierzyc o tej samej porze?
              • ja-goda1 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 10:12
                Hejsmile

Ja wstaję zwykle o 7:00, więc nastawiam sobie budzik na 6:50 mierze, zapisuję i
                jeszcze mam czas żeby sie przeciagnąćsmile

Ja już sobie działan ma wątku wrześniowym, ale mam obawy że wrzesień już mam
                spisany na straty - jetem umówiona do dermatologa, na leczenie ( sterydy plus
                antybiotyk ) więc wrzesień mam z głowy. Starania jak mi sie niec nie pokiełbasi
                będą dopiero na przełomie września i październikasad
                Tylko Wy rozmumiecie jakie to straszne czekać bezczynnie cały miesiac - czuję
                że cenny czas przecieka mi przez palcesad
                Ale jakoś dam sobie radę - spróbuje o tym nie myśleć, a dzidzius przecież musi
                mieć zdrowa mamusiesmile
                Buziaki dziewuszki, papa
                • breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 10:19
                  Wstaje do pracy o 05:00, wiec mierze tempke po przebudzeniu. Jestem
                  zahartowana, wiec w weekendy nie sprawia mi problemu pobudka o 05:00. (Budzi
                  mnie komorka, termometr lezy kolo lozka wiec na slepo wkladam do ust, jak
                  zapiszczy to przyswietlajac sobie komorka odczytuje wynik,odwracam sie na drugi
                  bok i spie dalej wink). Mozna sie przyzwyczaic!
                  • kka77 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 11:51
                    Ja w poprzednim cyklu mierzyłam jak tylko się obudziłam. Potem pewnego dnia
                    było jakoś ciemno na zewnątrz, pomyślałam, że pewnie jest przed 5 rano, ale
                    musiałam wstać bo wyniku nie widziałam na termometrze. Spojrzałam na zegarek a
                    tu 2 w nocy!!!! Od tego momentu spisałam mierzenie w tym cyklu na straty. Ale
                    dzisiaj 2dc i od jutra mierzę z budzikiemsmile
                  • zanetad30 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 12:44
                    breili kochana ja chyba na twoim miejscu bym juz test robila bo bym nerwowo
                    nie wytrzyamala.Trzymam kciuki kochana zeby to bylo to!!!!!!
                    • tuneczek Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 13:40
                      dołączam się do trzymania kciuków. Podziwiam Ciebie za cierpliwość, ja już bym
                      zrobiła test,bo nie mogłabym normalnie funkcjonować.jeszcze raz powodzenia.
                      • kajka271 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 25.08.06, 19:57
                        ja juz też bym dawno zatestowała... dziś dopiero siadłam do kompa i czytałam z zapartym tchem, czy jednak nie bedzie rozwiazania zagadki, a to dopiero w poniedziałek pewnie sie dowiemy sad
                        właśnie zrobiłam teścik ovu i jest druga kreseczka, jeszcze nie mocna, ale też nie super słaba, wyraźnie ją widać... jutro się staramy smile albo nawet juz dziś...
      • breili No wiec............................. 28.08.06, 06:57
        Uszczypnijcie mnie!!!!!!! Udalo mi sie, udalo i jeszcze raz udalo!!! Dzisiaj
        raniutko zrobilam tescik i wyszla blada kreseczka. Troche bledsza od kontrolnej
        ale wyraznie widoczna! Chcialam zrobic w weekend ale to byloby troche za
        wczesnie. Dzisiaj jest dopiero 12 dpo. To byl najdluzszy weekend w moim zyciu!
        Jestem szczesliwa ale jeszcze troche w szoku i w ogole nie czuje sie ciazowo!

I do tego ten cykl spisalam na straty i umowilam sie z ginem na badania
        hormonalne przez te moje plamienia i 8-dniowa faze lutealna, a tu taka
        niespodzianka! Jeszcze nie moge ochlonac!
        • niusia5 Re: No wiec............................. 28.08.06, 07:11
          Gratulujęęęęęę!!!!! Super że ci sie udałosmile Mnie też czeka test za jakiś
          tydzień i też bym chciała tak jak ty się ucieszyćsmile
        • jaga9911 Re: No wiec............................. 28.08.06, 07:26
          GRATULUJĘ!!! Super dowiadywać się, że jest ktoś komu się udało....
          Przekaż nam teraz ciążowe fluidki, żebyśmy i my testując za 2 tygodnie mogły
          zobaczyć te dwie kreseczki smile
          Pozdrawiam Jaga smile
        • gorzata9 Re: No wiec............................. 28.08.06, 09:06
          GRATULACJE BREILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          bardzo sie ciesze! tym bardziej, ze wynika z tego ze calkiem "owocny" ten
          sierpniowy watek smile a ze my nadal tu jestesmy, wiec jest to dobra wrozba dla
          nas! smile tak sobie tlumacze smile
          no i oczywiscie za fluidy tez dziekuje - na razie je schowalam, ale juz za
          tydzien....! oj sie bedzie dzialo! wink
          • breili Re: No wiec............................. 28.08.06, 09:29
            No to niech sie dzieje za ten tadzien wink Poducha pod pupe pomaga wink
            • gorzata9 Re: No wiec............................. 28.08.06, 09:33
              w trakcie staran czy po ?
              • breili Zaraz po ;-) 28.08.06, 10:19
                Zaraz po. To wygodniejsze i (jak dla mnie) troche mniej krepujace niz trzymanie
                nog w gorze. I co najwazniejsze - pomaga!!!!!
      • niusia5 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 07:12
        I jeszcze pytanie: jak mierzysz długość poszczególnych faz, w tym lutealnej?
        • breili Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 07:38
          Dziewczynki kochane, bardzo dziekuje za gratulacje. Przesylam cieplutkie
          fluidki z dedykacja dla:
          jaga9911~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          zanetad30~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          niusia5~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          tuneczek~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          kajka271~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          gorzata9~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          ja-goda1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~kiss
          I dla wszystkich pozostalych, ktorych nikow zapomnialam (prosze o wybaczenie,
          to ze zdenerwowania)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Oczywiscie nadal bede pilnie sledzic Wasze staranka i trzymac za Was kciuki!

P.S Do niusia5: DLugosc fazy lutealnej mierze od owu do @. N.p. 16.08 mialam
          owu a 25.08 powinnam dostac miesiaczke.
          • jaga9911 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 07:53
            Dzięki smile
            Ja moje już wyłapałam... nie wiem tylko czy to coś zmieni,bo mój mąż się
            rozchorował sad a owu lada moment....
            Oby mu się polepszyło.... jak nie to ten miesiąc znowu będzie spisany na
            straty sad
            • tuneczek Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 08:22
              brelii gratuluję i dziekuję za ciążowe pozytywne fluidki.
              • kajka271 Re: Objawia mi sie LEKKA schiza....... 28.08.06, 08:50
                Ja tez juz wyłapałam, dziękuję i grrrratuluję baaardzo.
                Ja tez gdzieś zgubiłam mój optymizm. Owu nadal nie ma (jak zrobiłam pierwszy
                test z jasna kreska testową to myślałam, że to juz zaraz... a tu ciągle taka
                sama kreska), mąż chrypi i czosnek zajada (jak tu sie starać jak smierdzi, o
                fu), synek tez się rozchorował, w nocy o 12tej się budzi z gorączką i
                wymiotuje, a potem wierci się do rana ( i mierzenie tempki się komplikuje i
                jakiekolwiek starania).
                ehh, to może i dobrze, że nie ma tej ovu, może moi faceci się wyleczą i wtedy
                akurat będzie dobry moment smile
                ehhh, miłego dnia... ja dziś mam ful pracy więc pewnie tu zajrze dopiero
                wieczorem sad
          • fasolinka2 jeszcze ja jeszcze ja!!!!!!!!! :))))))))))))))))) 28.08.06, 09:52
            gratuluje kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale Ci zadroszcze!!!!!!! i ciesze sie
            strasznie, moze i ja dolacze niedlugo....

przeslij mi indywidualne fluidki, bo te zbiorowe moga nie podzialac!!!!! wink)))

ehh, tyle was juz dwukreskowych, moze i nam sie powiedzie, co by wam tam smutno
            nie bylo wink)))
    • ja-goda1 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 10:05
      Gratuluję Breili!!!!!!
      Im więcej szcześliwie zaciażonych tym lepsze mamy samopoczucie - wtedy
      wierzymy, że i my kiedyś zobaczymy dwie kreseczki. Moze już całkiem niedługo???
      Breili dziekuję za fluidki - zapakowałam je do specjalnego szczelnego
      naczynia i przechowam przez ten niepłodny dla mnie wrzesień, az do
      pażdziernikasmile
      Zdawaj nam tu relację - jak się czujesz, kiedy wizyta u ginekologa itd...
      Buziaki, życzę Ci szczęsliwych , błogich i beztroskich 9 miesiecysmile
      Aga
    • breili Fluidki dla fasolinki2 28.08.06, 10:22
      Kochana oczywiscie juz sie poprawiam i wysylam cieplutkie fluidki z extra
      dedykacja tylko dla Ciebie:
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    • breili Przyznam ze ch....nie sie boje! 28.08.06, 10:29
      O rany! Boje sie ze @ przyjdzie! Jestem juz co prawda 3 dni po terminie ale to
      dopiero 12 dpo. Mialam dzisiaj okropny koszmar ze chcialam testowac a tu @ sad

Oczywiscie bede Wam zdawac relacje na biezaco. W przyszla srode ide do gina.
      Oby wszystko bylo dobrze!

Co do objawow, to nie mam zadnych specjalnych, piersi bola ale nie bardziej niz
      na @ i miedzy 5 a 9 dpo mialam bole brzucha ale bardziej na owu niz na @. I to
      wszystko.....

Oby wszystko bylo dobrze!!!!
      • pipi_bipika Nie bój się :-) 28.08.06, 11:05
        GRATULACJE!!!! Super, super, super. Niczego się nie bój. Wszystko będzie
        dobrze, zobaczysz. Na razie jesteś w szoku smile
        Ja też poproszę o fluidki, a w zamian przesyłam porcję uśmiechu.
        smile)))))))
        • breili Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 11:39
          I to w ogromnym szoku!!! Dziekuje za gratulacje.
          Oto fluidki Tylko i wylacznie dla Ciebie!:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          Bardzo dziekuje za porcje usmiechu. Oj przyda sie, przyda! Wlasnie bylam po raz
          pierwszy w sklepie dla maluszkow i kupilam tyciutkie skarpeteczki z tyciutkimi
          kokardkami. Nie moglam sie oprzec! Sa boskie!
          • gorzata9 Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 11:53
            Breili - a Maz i Rodzina juz wiedza?
            • breili Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 12:00
              Mojemu slubnemu wspomnialam wczoraj (juz nie wytrzymalam sad) ze istnieje
              mozliwosc bo @ mi sie spoznia. Wiedzial tez ze bede dzisiaj testowac. Powiem mu
              po pracy co i jak i dam mu kochane, malenkie skarpeteczki. Te skarpeteczki to
              tak bardziej pro forma bo strasznie mi sie podobaly i musialam je kupic wink
              Rodzinka jeszcze nic nie wie. Chcielibysmy powiedziec dopiero w 3 m-cu - o ile
              wytrzymam. Oj bede sie musiala mocno gryzc w jezyk zeby nie wypaplac!
              • gorzata9 Re: Nie bój się :-) 28.08.06, 13:03
                to koniecznie daj znac jak zareagowal! smile
                a 3 mce to nie wiem czy bym wytrzymala, zeby nie powiedziec Rodzince smile chociaz
                jakby sie teraz udalo zaciazyc, to tak fajnie w Swieta bym mogla
                powiedziec...jakby sie udalo....smile
              • fasolinka2 :)))))))))))))))) 28.08.06, 13:04
                ale tu dzisiaj fluidkowo wink)))) dzieki, oby pomogły !!!!!
                pocieszam sie, bo mnie zaraz po owu zaczal bolec brzuch jak na @ i piersi...
                wiec moze, moze... ale teraz juz mi przeszlo....

jak wiesz, poszlam dzisiaj na bete. tak sie jakos złożylo wink o 14 bede
                wiedziec juz wszystko. Jak sie znowu nie udalo, to sie chyba schleje z żalu!!!!
                i dodam tez pare drinków od Ciebie ze szczescia, bo Ty teraz nie możesz!!!!! wink)

moja córa poszla spac a ja patrze w zegar. jeszcze tylko 58 minut.

P.S. czemu chcesz czekac do 3 mies. Przeciez i tak nie wytzrymacie. Gwarantuje
                Ci, ze sie wygadzas przy pierwszej wizycie u rodziców smile)) bo bedziesz miala
                taaakiego rogala na twarzy , ze sie sami domysla!!!! wink)) wiem co mówie!
                • breili Re: :)))))))))))))))) 28.08.06, 13:21
                  Koniecznie daj znac co z beta!! Oby byla jak najwyzsza wink

Z tymi 3 miesiacami to jest tak: Mieszkam w Niemczech sama jedna sierotka bez
                  rodzinki. Bede co prawda za 2 tygodnie w Krakowie ale to bedzie dopiero
                  poczatek 6 tygodnia - newet serduszka nie bedzie jeszcze slychac. Wydaje mi sie
                  ze troche za wczesnie zeby cos powiedziec bo znam moja mame i wiem ze od razu
                  rozpowiedzialaby WSZYSTKIM, lacznie ze sprzedawczyniami ze sklepow osiedlowych.
                  Przez telefon nie chcialabym jej mowic bo chcialabym widziec jej mine jak sie
                  dowie ze zostanie babcia wink, a nastepnym razem bede w Krakowie gdzies na
                  Wszystkich Swietych i stad ten rachunek.
                  No ale plany to jedno a rzeczywistosc to co innego............
                  • kajka271 Re: :)))))))))))))))) 28.08.06, 13:30
                    ja tez ciagle spotykam kolezanki w ciąży... w łikend byliśmy w krynicy spotkac
                    się z kuzynką i jej 2letnią córeczką... planowaliśmy wieczorne picie... a tu
                    kuzynka mówi, że jest w 6tym tygodniu, czyli jakby nam wyszło w zeszłym cyklu
                    to byśmy razem były w ciąży, a tak to nawet nie potrafiłam sie cieszyć z nią :-
                    ( (zwłaszcza, że to nie moja kuzynka tylko męża, w sumie obca osoba, ale moja
                    kuzynka tez się stara, tylko juz sie jej nie pytam o wynik, bo mnie denerwuje
                    jak wszyscy sie pytają).
                    A dziś wrócił nasza opiekunka Grzesiowa i jedno z pierwszych pytan to było: I
                    co? z pokazywaniem na brzuch sad
                    ehhh, oby sie niedługo udało...
      • kka77 Re: Przyznam ze ch....nie sie boje! 28.08.06, 11:41
        Gratulacje, gratulacje!!!!! Fajowo.
    • amoniaaa a ja..... 28.08.06, 10:30
      3 września mam dostać @ i też 3 września mamy pierwszą rocznicę ślubu wink
      narazie tempka wysoko, no ale jak to po owu... a i tak już od 11 miesięcy spada
      w dół w dniu @ sad
      • breili amoniaa 28.08.06, 12:05
        Tym razem nie spadnie! Trzeba mocno w to wierzyc!
        Przesylam porcje fluidkow na odstraszenie @:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        • amoniaaa Re: amoniaa 28.08.06, 13:00
          dzięki bardzo smile łapię wszystkie fluidki!!!!!
    • mimi764 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 12:00
      Witam, my tez zaczelismy starania w tym miesiacu. Po raz pierwszy wiec pewnie
      to potrwa, chociaz ja tak bardzo bym chciala aby to juz bylo. Powstrzymuje sie
      przed zrobieniem testu bo za wczesnie, poczekam jak cos jeszcze 10m dni! jej
      ale dlugo, czy dam rade?
    • dorota_30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 12:56
      Witam dziewczyny, wlasnie szukalam takiego miejsca smile Mam 30 lat, 4 cykl prob,
      testowanie 11 wrzesnia, ale juz mi rece opadaja i spodziewam sie bardziej @. W
      zeszlym cyklu dostalam @ w 24 dniu (cykle 28-30 d), wiec nawet nie zdarzylam
      sie poekscytowac testowaniem. Takiego ciosu sie nie spodziewalam smile Kiedys
      podczas @ czulam sie tak kobieco..., a teraz ich po prostu nienawidze. Jestem
      już tak zdeterminowana, ze wszedzie widze kobiety tylko w ciazy smile Maz ma mnie
      powoli dosc i troche meczy go ten maraton w owu smile W ogole ciaza jest dla mnie
      coraz wieksza abstrakcja, ze jak czytam posty innych "czesc, mam dwie kreski!",
      to az sobie mysle: eee, to nie mozliwe, czy to sie w ogole zdarza??? Wiec te w
      Was, ktore juz sie doczekaly sa dla mnie wielka nadzieja i naprawde podtrzymuja
      na duchu... Pozdrawiam Was wszystkie a pozytywnym strasznie zazdroszcze - nie
      da sie ukryc smile
      • kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:02
        W moim przypadku, mimo, że to nasz 3 cykl to przestałam wierzyć że się uda.
        Nawet nie cieszę się na myśl że niedługo testy owu pójdą w ruch i będzie
        staranie o kolejne dziecko.... Jestem tym podłamana i już straciłam nadzieję,
        ale śledzę dalej to forum i zazdroszczę dziewczynom, które zobaczyły II rechy..
        • dorota_30 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:10
          Zawuwazylam spadek nastroju w okres - co nie jest zadnym odkryciem i za kazdym
          razem mowie sobie, ze juz mnie to nie interesuje, rzucam wszystkie testy. Coraz
          blizej owulacji nadzieje i checi zaczynaja rosnac. Przed @ to juz nie spie po
          nocach i snia mi sie dzieci, przychodzi @ i od nowa to samo. Biorac pod uwage,
          ze piszesz przed owu - zmieni Ci sie nastroj i przyjdzie znow nadzieja, gdybym
          ja miala pisac tydzien temu - moj mail wygladalby tak samo smile Pewnie mina mi
          zrzednie za kilkanascie dni smile
          • kka77 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:35
            Ja jeszcze nie widzę żadnych trendów u mnie. Dopiero w tym cyklu wyraźny spadek
            formy psychicznej...
      • jaga9911 Re: starania sierpniowe - ciąg dalszy :-) 28.08.06, 13:07
        Każda z nas ma momenty zwątpienia. W pierwszą ciążę zaszłam w 2 cyklu starań.
        Teraz mój 3 cykl ale jakoś nie bardzo wierzę, że się uda.. Mąż chory, nie mam
        sumienia go zamęczać..
        Pogoda paskudna..
        A następna koleżanka w ciąży... już trzecia i to nie z forum...
        Pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że i do nas w końcu uśmiechnie się jakiś
        zabłąkany bocian.
        Pozdrawian Jaga smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka