Dodaj do ulubionych

tabletki a ciąża

17.10.06, 10:55
przea ok 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne. Od 2 lat już nie Jakie mam
szanse na ciąże? Czy mój organizm sie już oczyścvił i jest gotowy? Czy któraś
z Was miała podobnie i mogła by mi coś napisać? Bardzo prosze i serdecznie
pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • alessandra55 Re: tabletki a ciąża 17.10.06, 11:24
      Nie masz co martwic mozesz zachodzic w ciaze. Ja odstawialam tabletki trzy
      miesiace przed planowana ciaza i jak narazie wszystko jest OK moje malenstwo
      jest zdrowe a ja dobrze sie czuje.
    • kasiak37 Re: tabletki a ciąża 17.10.06, 13:42
      ja bralam tabletki 15 lat,odstawilam i poczekalam do pierwszej naturalnej
      miesiaczki.Potem miesiac pracy i test wykazal dwie kreskismile.A niby z czego
      organizm ma sie oczyszczac?Po tabletkach jest tylko troszke wieksze ryzyko ciazy
      mnogiej i nic wiecej.
      • alfa156 Re: tabletki a ciąża 17.10.06, 13:59
        Mnie lekarze (różni, bo konsultowałam) też zalecili odstawienie i próby od
        razu. Podobno nawet łatwiej zajść. Brałam ponad 10 lat, odstawiłam w maju a w
        lipcu byłam w ciąży. Jak dotą wszystko supersmile
    • amoniaaa Re: tabletki a ciąża 17.10.06, 14:04
      a ja brałam tabletki przez jakieś 3 lata, odstawiłam i od razu się
      staraliśmy... w tym miesiącu mija 14 cykl starań i nadal nic nie wychodzi...
      Tak więc różnie to bywa....
      • atenette Re: tabletki a ciąża 18.10.06, 09:34
        Ja przestalam brac tabletki 3 miesiace temu i jak na razie mam problem z druga
        faza (faza lutealna), ktora trwa tylko 8 dni, czyli jest nieprawidlowa i
        uniemozliwia zajscie w ciaze. Z tego co wiem zaklocenia fazy lutealnej sa
        bardzo czeste po zaprzestaniu antykoncepcji hormonalnej, wiec biore witaminy i
        czekam na razie az to sie ureguluje. Jak nic sie nie zmieni przez nastepne 3
        miesiace to lece do gina po pomoc. sad
        • adaa1 Re: tabletki a ciąża 24.10.06, 00:00
          Serdeczne dzieki za odpowiedz. Mam prośbe. Wyjaśnijcie mi prosze co to jest
          faza lutealna i jaki może mieć związek z braniem i odstawieniem tabletek?
          Pozdrawiam
    • mamusia100 Re: tabletki a ciąża 24.10.06, 18:46
      Brałam tabletki prawie przez 10 lat. Szanse masz takie same jak wszystkie inne
      kobiety. Organizmowi powinno się dać ok. 3 m-cy, ale wiem że czasami kobiety
      zachodzą tuż po odstawieniu bo wtedy organizm jest "bardziej chłonny i chętny"
      (śmiech). Nie masz się absolutnie czym denerwować. Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka