Dodaj do ulubionych

Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :)

• baka1baka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.05.07, 11:05
      Hej Dziewczęta smile Jestem, mniej aktywna,a le cały czas z Wami. Właśnie jestem
      po owulacji (chyba!) także przede mna 2 tygodnie czekania. Pozdrawoam Was
      wszystkei serdecznie.

Gratulacje dla Sabiny i czkekam na Myszkę wink
      • aagniesiaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.05.07, 11:32
        hej witajcie

gratulacje dla Sabinki i całusy dla Maksia ... jak to dobrze że może się juz
        cieszyć i tulić

Amonia silna z Ciebie babka ja bym za skarby nie poszła, na samą myśl już mnie
        boli wink dudek jestem
        • amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 15.05.07, 13:14
          eeee tam wcale nie jestem taka odważna smile to było super i cieszę się że mogłam
          tam być... a siostra wieczorem napisała do mnie smsa że jeszcze zapomniała mi
          podziękować, bo beze mnie to by tam umarła i że wszystkim sie zajmuję jak jej
          nie ma... milusio mi sie zrobiło, choć jak rodziła to wiele jej nie pomogłam.
          Tyle co wycierałam pot z jej czoła i dałam jej pić sad tak bardzo chciałam jej
          jakoś pomóc ale wiecie że się nie da...
          Mycha teraz czekam i ja na Twoje wieści smile trzymam kciuki żeby poszło szybko i
          sprawnie. pozdrawiam
    • paula343 I wszystko juz wiem... 15.05.07, 17:17
      Właśnie wróciliśmy z Katowic. I odkryłam tajemnice mojego maleństwa.
      Będzie ....CÓRECZKA!!! Mała Zosia!!!Pan dr i mój mąż nie maja watpliwości że
      malenstwo nie ma "ogonka"! Moj mąż widział zanim lekarz powiedział ze to
      dziewczynka. Tym samym złamałam wszystkie starodawne przepowiednie o
      wygladzie , kształcie brzucha i smakach-bo wychodziło na chłopaka i kazdy kto
      mnie widział tak twierdził. Maleńka zdrowa szystko w porządku-wręcz książkowa.
      Waży 504g. Bardzo się cieszę.
      Całuski
      • jobo100 Re: I wszystko juz wiem... 15.05.07, 17:25
        Gratuluję córuni!!! Na pewno jesteście teraz najszczęśliwsi na świecie.
      • misia9944 Paula Gratuluje Córeczki :-) 15.05.07, 17:26
        Kobitki gora huraa kolejna kobitka smile wink smile
        super ze wszystko ok !!!!
        • adrasteaa Re: Paula Gratuluje Córeczki :-) 15.05.07, 17:59
          Paula gratuluje córeczki!!!!
          Ciociu dzieki za link, artykul przerażający az nie chce sie wierzyć
          Amonia ja nie dostalam zadnego zdjecia Maksia protestuje
          Ja zaraz wybieram sie na koncert organowy + saksofon. Nie specjalnie przepadam za muzyka organową ale to powiązanie z saksofonem bardzo mnie skusiło, zobaczymy czy wytrzymamy. Na szczescie koncert jest za darmo, także nie bedzie mi szkoda jak po 10 minutach stwierdze, że dlużej tam nie wytrzymam smilesmile Oczywiście zdam wam relacje
          Miłego wieczorku papa
          • agnieszkamonikaz Re: Paula Gratuluje Córeczki :-) 15.05.07, 18:15
            Gratulacje Paula)))
            • aagniesiaa Re: Paula Gratuluje Córeczki :-) 16.05.07, 09:50
              Paula super wieści kolejna dziewuszka nam się szykuje na forum, gratuluję smile
      • alfa156 Re: I wszystko juz wiem... 16.05.07, 10:37
        cudowna nowina, gratulacje. a co do wygladu, ksztaltow itp. to ze mna sie
        wszyscy zakladali ze bedzie synek i co ......
        • paula343 Re: I wszystko juz wiem... 16.05.07, 10:46
          u mnie wszyscy sie cieszą ale nadal twierdzą ze nie wyglądam. Ciesz sie ze to
          córeczka a na dodatek że ładnie wyglądam
        • misia9944 Re: I wszystko juz wiem... 16.05.07, 11:20
          U mnie tez mial byc "syn" a jest cora nie wierze w te gadki szmatki.
          UuUU a ja 2 h nad zelazkiem stalam, ciuszki Zuzi + ciuchy calej rodzinki ;/
    • aagniesiaa Re: Amoniu Maksymilian jest śliczny :))) 16.05.07, 09:53
      gratuluj Sabince z całych sił

dziękuję za zdjęcia smile
      • mycha.76 Re: Amoniu Maksymilian jest śliczny :))) 16.05.07, 12:43
        Amoniu!

Napisałam Ci już maila z gratulacjami, ale teraz na spokojnie przeczytałam Twoje pościki - relacje z porodu i pościki Misi i podobnie jak Aka, wzruszyłam się do łez...

Jeszcze raz gratuluję: Maksiowi, że już jest na świecie; Sabince, że urodziła ślicznego synusia i że tyle przeszła i Tobie, że jesteś wspaniałą siostrą, ciocią i dzielną kobietkąsmile Tak, tak!
        Misia, Ty się ciesz, że masz Amonię blisko w razie czegowink
        Już wiesz, kogo warto mieć przy sobie w czasie porodusmile
        A ja cieszę się, że już w ogóle zaczynasz brać pod uwagę "następny raz"smile

Dużo zdrowia, sił, radości dla całej Waszej rodzinki na ten szczęśliwy czas powitania nowego członka, Moniczko!
        • amoniaaa myszko.... 16.05.07, 13:42
          myszko a mnie Twoje posty wzruszają.... bije od Ciebie takie ciepło!!!! Bardzo
          Ci za wszystko dziękujęsmile Twój mąż ma w domku prawdziwy skarb!!! A dzidziuś
          będzie mieć cudowną mamusię smile
          Co do misi to jak znowu będzie rodzić i jak nie będę w Egipcie haha to mogę z
          nią iść, nie ma problemu smile Tylko ostrzegam że jak znowu będzie ta sama pani
          doktor to jestem w stanie jej przywalić.... nie ręczę za siebie uncertain wciąż jest we
          mnie wiele gniewu jak tylko o niej pomyślę, gdyby nie ona cały poród
          wspominałabym na maxa cudownie. Ona to był jedyny minus sad
        • misia9944 Do Myszki 16.05.07, 14:56
          hihi mysle ze mnie tam jeszcze zobacza tzn w szpitalu z brzucholkiem tongue_out pracuje nad tym tongue_outtongue_outtongue_out
      • amoniaaa co wy na to?? 16.05.07, 13:38
        dziękuję Ci bardzo smile
        właśnie siedzę w pracy i w miarę dziś spokojnie wieć wydrukowałam napis nad
        łóżeczko ("KOCHANI WITAMY WAS W DOMU") smile Pokolorowane i wystarczy przywiesić w
        pokoju, do tego kilka baloników i jakieś serpentyny, bo jak Maks nie dostanie
        żółtaczki to jutro chyba wyjdą smile Planuję też kupić róże i wstawić do wazonu na
        stół w pokoju dla mamuśki która była bardzo dzielna. chcę żeby było siostrze
        miło jak wróci do domku smile
        co myślicie o tym?? co by tu jeszcze zrobić???? macie jakieś pomysły??
        pozdrawiam
    • paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.05.07, 10:16
      Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Nawet nie wiecie ile radosci sprawia fakt ze
      tyle osób cieszy sie razem z nami.
      Całuski
      • mycha.76 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.05.07, 13:00
        Paula, ja też Ci gratuluję, bo wiem, jaka to radośćsmile
        Wspaniale!!!I śliczne imię wybrtaliście...Zosieńka...
        Coś ten rok na Folikówkach zaczął się po męsku (urodził się Stefcio i Szymonek),
        a potem przyszła kolej na same kobietkismile

Jobo, cieszę się, że przyjęcie komunijne się udało...A można wiedzieć, czy szepnęłaś Rodzince o ciąży, czy jeszcze wolisz trzymać w tajemnicy wielką nowinę?
        Szkoda tylko, że tak się napracowałaś, ale ja też zawsze wolę zrobić więcej niżby miało zabraknąćwink

Agnieszkomoniko, dziękuję za miłe słowasmile I cieszę się, że u maleńkiej Klaudusi wszystko dobrze, to wielka ulga prawda?

Adrastea, dziękujęsmile))Jak koncert? Byłaś do końca?
        Maluszki ponoć lubią muzykę klasyczną...

Baka, my czekamy razem z Tobąsmile To czekanie to zawsze najtrudniejsze, ale na forum, gdy zawsze coś się dzieje, czas płynie szybciej.
        I oby tym razem się udało!

Aka, dziękuję za artykuł. Nie ma co przeraził mnie do szpiku kości, ale warto go przeczytać. Odpisałam Tobiesmile

Agniesiu, dobry pomysł z tą biżuterią dla mam...A z czego ją robisz? Z jakichś gotowych elementów? Nie ma to jak samorobne prezenty...Najbardziej cieszą...
        I jesteśmy z Tobą Agniesiu. Wszystkie wolałybyśmy, by tym razem @ nie przyszła i IUI nie była potrzebna, ale nawet jeśli przyjdzie - będziemy Cię wspierać.
        I najważniejsze IUI nie jest bolesna fizycznie, zabieg trwa ok. 10 min. z tego co pamiętam... Będzie dobrze Agniesiu!

Krokodylek miał wczoraj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, ciekawe jak było?

Brakuje postów naszej Martyjotki...Martusiu, myślę o Tobie...

U mnie bez zmian. Biorę antybiotyk do piątku, a potem już mogę rodzić.
        Po wspomnieniach Misi z porodu i teraz Amonii (dziękuję Moniko, że nie pisałaś drastycznych szczegółów), a także w zwiążku z tym moim zakażeniem zdecydowałam się na opłacenie prywatnej położnej. Trochę będzie nas to kosztowało, ale nie chcę przeżyć traumy, chcę by poród był dla mnie, dla Iskry i mojego męża - najpiękniejszym dniem w życiu...A jak będzie, zobaczymy!
        Dziś jadę do szpitala na spotaknie z położną i obejrzenie szpitala.
        Jutro postaram się Wam napisać, jakie były moje wrażenia.

Pa Dziewczynki!
        • amoniaaa mycha 16.05.07, 13:49
          uważam że dobrze zrobicie opłacając swoją położną, choć Sabina miała szpitalną i
          była super, ale zawsze to już jest inaczej jak masz tą "swoją". Wiesz... tak
          ogólnie to nie było źle, tylko czasami hasła pani doktor mnie drażniły i
          chciałam jej walnąć. do tego zero uśmiechu na twarzy, wiecznie grobowa mina...
          Ale ogólnie to cudowne przeżycie!!!!! Myszko zobaczysz, że wszystko będzie
          dobrze smile Cieszę się że tatuś będzie z Tobą, bo to w sumie fajnie jak sie nie
          jest tam samym... Ja bym nie chciała sama rodzić nigdy sad Mycha trzymam kciuki!!!!
      • amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.05.07, 13:45
        a ja może i na samym końcu ale też bardzo Ci gratuluję smile A tak swoją drogą to
        nie jest to aż tak istotne czy to chłopak czy dziewczynka... (Nie zrozum mnie
        źle). Teraz wiem że jak dzidziuś wyskakuje to pierwsze o czym sie myśli to czy
        jest cały i zdrowy smile CZego Tobie Paula bardzo życzę -----> zdrowej córeczki!!!!!
        Ale swoją drogą kobiety górą ostatnio u nas na forum haha wink
    • agnieszka_z-d Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 16.05.07, 13:48
      Witajcie,

Gratulacje dla Sabinki, kolejnej Folikówkowej Mamusismile)) Niech Dzidziolek
      będzie grzeczny, dobrze ssie i ładnie rośniesmile

A ja piszę coby się pochwalić. Byłyśmy dziś u Pediatry i się zważyłyśmy.
      Okazało się, że Mamusia produkuje doooobre mleczkosmile Malutka przybrała w 2
      tygodnie od najniżej wagi spadkowej 700 gram!!! Pediatra powiedział, że to
      norma przyrostu wagowego na miesiąc. A tu proszę - Małgorzatka tylko na moim
      cycorku przybrała miesięczną normę w 2 TYGODNIE!!! Teraz już mój mały Klocuszek
      waży 4300smile
      Pozdrawiamy
      • amoniaaa super 16.05.07, 13:50
        i takie wiadomości cieszą smile dużo zdrówka życzymy Małgosi!!! A jak sie mamusia
        czuje po porodzie??? wszystko już w miarę dobrze?
        • jobo100 Re: Sama nie wiem... 16.05.07, 14:21
          ...kiedy im powiedzieć. Na razie wie tylko mąż, syn i brat. Rodzicom jeszcze
          nie powiedziałam. Nie mam czasu się do nich wybrać. Nigdy nie zapomnę wzroku
          mojego syna jak mu powiedziałam - mieszanka przerażenie, niedowierzania,
          zdziwienia i nie wiem czego jeszcze - potem chodził i pół dnia powtarzał sobie
          pod nosem: "żeby tylko chłopak, żeby tylko chłopak..."
          • ciotka.aka jeszcze do Pauli i nie tylko :-) 16.05.07, 14:38
            Paula, jeszcze ja nie zdązyłam Wam pogratulować córeczki! Rzeczywiście ostatnio
            same kobietki na Folikowym wątku smile)

Amoniuu super pomysł na powitanie i jeszcze te kwiaty - pięknie. Może jeszcze
            jakieś ciacho - podobno można jeść drożdżowe w czasie karmienia? A że Sabinie
            będzie miło to nie mam wątpliwości - ma wspaniałych ludzi wokół siebie smile

agnieszko - super, że Małgosia tak ładnie przybiera. 4300 to już ładna waga smile

jobo - twój synek niczym córa mojego brata. Jak sie dowiedziała o naszej ciązy
            to nic tylko żeby była dziewczynka (argumentowała to tym, ze w rodzinie sami
            chłopcy a ona sama) Jeszcze wczoraj stwierdziła, ze ona jednak liczy, że pan
            doktor się pomylił wink

kurcze ja też zastanawiałam się nad "osobistą" położną, tylko, ze ja nie znam
            tutaj kompletnie nikogo. Nawet żadna z moich koleżanek nie opłacała opieki wiec
            nie mam kogo zapytać sad

Myszko dziękuję za list

pozdrowienia dla Wszystkich Folikówek
            • adrasteaa Witam 16.05.07, 15:25
              Amonia piękne przywitanie się szykuje, może jeszcze jakas kartka z gratualcjami, zostaje zawsze na pamiatke taki miły gest.
              Na koncercie było bardzo sympatycznie, te utwory ktore były wykonywane na organy i saksofon były piekne, takie jezzowe, najbardziej podobalo mi się Ave Maryja ale jakiegoś wspolczesnego argentynskiego kompozytora.
              Te utwory, które były wykonywane na same organy - to juz mniej to jednak cięzka muzyka i trzeba taki gatunek lubić. Ogolne wrażenie bardzo pozytywne
              Myszko torba juz spakowana?? Obys do piatku wytrzymała, a dalej to juz niech się dzieje wola nieba smilesmile
              • amoniaaa Re: Witam 16.05.07, 15:38
                no pewnie, kartka też będzie wink
    • misia9944 Miłego dnia zycze :) 17.05.07, 07:56
      A moja Zuzia spala od 21 do 7:03 huraaa w koncu sie wyspalam, choc o 4 wstalam naszykowalam jedzonko dla niej bo cos sie krecila ale usnela to w termosiku na nia czekalo smile
      Amonia -no i kiedy powrot siostry i Maksia ??
      DLA MNIE TO BYL PIEKNY DZIEN JAK PO 11 DNIACH LEZENIA W SZPITALU MOGLAM WROCIC DO DOMKU, NIC WTEDY WIECEJ NIE TRZEBA smile

Myszko teraz mi sie dziennie melduj, zebym sie nie musila denerwowac haha.
      No i licze na smska 'PO' smile
      • amoniaaa Maksiu dziś wraca :))))) 17.05.07, 10:17
        czekam na siostre bo mi dzwoniła że dziś wraca smile))) Prosiła mnie żebym była
        dziś z nią w domu więc nie ma mnie w pracy od około 12ej haha
        pozdrawiam.
        ps. wieczorem wyślę nowe fotki Maksia bo aparat czeka już w pogotowiu smile))))
        • alfa156 Re: Maksiu dziś wraca :))))) 17.05.07, 10:56
          pomysł przywitania cudowny, fajnie miec siostre smile ucaluj ich mocno, a jak
          Sabina? cieli Ja?
          • amoniaaa a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 12:11
            dziś rano umarła nasza ciocia.... chrzestna Sabiny sad jak to jest że jeden sie
            rodzi a inny mu robi miejsce na świecie ???? a niedawno z sabiną o tym mówiłyśmy
            że aż sie boimy kto u nas umrze bo zawsze sie to sprawdza sad((((
            tu radość bo Maksiu do domku wpadnie lada chwila a tu w sobote pogrzeb.... sad

alfa Sabina była cięta... ale już nie jest tak źle.
            • misia9944 Re: a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 12:21
              Monika tak juz chyba musi byc crying
              Zuzia sie urodzila, a po jakims krotkim czasie dowiedzielismy sie ze moja babcia (ze strony mamy) jest chora i juz sie tego wyleczyc nie da, a od dzis lezy w szpitalu crying na odatek w Zabrzu ! tak daleko !

Fajnie ze siostra z synusiem juz w domku !
              • aagniesiaa Re: a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 12:48
                Amoniu jestes taka cudowna dla twojej siostry, masz ogromnie ciepłe sreduszko,
                na pewno bedzie jej bardzo miło jak wróci do domku, a co do cioci to straszne
                nowiny, ale chyba tak już jest na świecie sad

• adrasteaa Re: a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 13:49
                  Amoniu bardzo mi przykro, jakos tak dziwnie jest na tym swiecie poukładane
                  Ja dzisiaj w garach od "rana" zupa ogórkowa sie gotuje drozdżówka z rabarbarem w piecu chetne zapraszamsmilesmile
            • paula343 Re: a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 16:09
              Amoniu cieszę się że Sabinka i Maksiu są już w domu. Napewno przygotowalas im
              cudowne przywitanie.
              I bardzo mi przykro z powodu śmierci cioci. Niestety taka jest kolej rzeczy
              jedni się rodzą a drudzy umierają-chodz wiem ze to trudne i ciężkie sprawy.
              --
              Nasza Córeczka ma...
              • ciotka.aka Re: a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 16:36
                Moniko - przykro mi, ze odeszła Wasza Ciocia...
            • jobo100 Re: a teraz smutna nowina.... 17.05.07, 21:02
              Bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej cioci.
    • anel79 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 17.05.07, 13:00
      ja też jestem w oczekiwaniusmile mam termin na styczeń, a jestem już mamą małej
      Franciszki z 18 marca 2006
      • misia9944 Do anel79 17.05.07, 14:01
        Gratuluje smile
        Jak chcesz do NAS dolaczyc to napisz smile zebym wiedziala czy dopisac na nasza liste
        p.s. jak cos to podaj swoje imie i orientacyjny termin porodu.
    • misia9944 l i s t a 17.05.07, 14:10
      GRATULUJE KOCHANE smile

PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ smile

Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech smile!!!!

mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn
      Marcinek
      12.10.2006 smile
      demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 smile
      kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 smile
      rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 smile
      ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas smile
      monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 smile
      dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - córka Julia 20.09.1998 i syn
      Szymonek 26.01.2007 smile
      dziubasek_ona - Gosia - syn Maksymilian 01.02.2007 smile
      szarlotti - Anna - syn Sebastian 08.06.2002 smile i córeczka Helena 02.02.2007 smile
      arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - syn Tymuś 08.02.2007 smile
      misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - córeczka Zuzanna 24.02.2007 smile
      renne2 – Świdwin - podobno urodzila -Renne pochwal sie !!!
      niuta_s - Ania - Warszawa - urodzila tylko brak informacji crying
      alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - córeczka Julia 25.03.2007 smile
      agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - córeczka Małgosia 1.05.2007 smile
      breili - Daria - Niemcy - napewno juz urodzila informacji brak crying
      Sabina - Chorzów - syn Mikołaj 26.09.1996 smile i syn Maksymilian 14.05.2007 smile

Folikówki , które oczekują swoich pociech smile

mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży smile term.(27.05.2007)
      ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży smile term.(30.05.07/1.06.2007)
      krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży smile term.(22.08.2007)
      agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży smile term.(07.09.2007)
      paula343 - Paulina - Częstochowa - w ciąży smile term. (17.09.2007)
      jobo100 - Jowita - Rzeszów - w ciąży smile term. (ok 14.01.2008) syn 13.02.1998

Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia smile + folikowki w ciąży które
      mają już dziecko wink

baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 smile
      aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 smile

Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz
      Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek smile

adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań smile
      aagniesiaa - Agnieszka - Łódź - w trakcie starań (marzec 2006) smile
      martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań smile
      amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005) smile
      greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) smile
      nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) smile
      kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) smile
      monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań :)
      heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :)
      bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :)
      kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :)
      mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :)
      takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :)
      rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :)
      hagowiec - Kasia - Gliwice - w trakcie starań (styczeń 2007) :)
      inesita6 - Aga - Madryt - w trakcie starań :)

Dziękuje Wam za to, że Jesteście !
      • martajotka Folikówki :) 17.05.07, 15:20
        cześć dziewczyny,
        przede wszytkim gratulacje dla Sabiny i dużo zdrowia dla niej i Maksa. I
        oczywiście wielki wyrazy uznania dla Moniki. Też bym chciała taką siostrę! smile)
        Myszko, Ciotka! niecierpliwię się razem z Wami. Na zapas życzę szybkich,
        bezbolesnych porodów!
        Paula, Agnieszkamonika, fajenie że Maleństwa się dobrze rozwijają. Mam
        nadzieję, że u Krokodylka też wszytsko OK.
        Jowita! chyba nie miałam Ci okazji jeszcze pogratulować, co teraz z radością
        czynię smile
        Również mam nadzieję,że u Adrastei i NAdyi dzieciaki mocno się trzymają i
        zdrowo rosną.

Moja koleżanka wczoraj urodziła 3 dziecko- Marysię.

A ja jestem tak daleka od staranek... crying ale staram się być dzielna. Organizuję
        wielkie przyjęcie urodzinowe na 30 mojego męża, intensywnie planuję urządzenie
        domu, dbam o siebie.

dziś moja Mama ma imieniny więc radosny dzień.

Myszko, Aagniesiu, wysłałam do Was mejle!

Pozdrawiam wszytskie
        Marta
        • ciotka.aka Re: Folikówki :) 17.05.07, 16:56
          Marta - to miło, ze o nas pamiętasz - dzięki. Rzeczywiście jakoś bardziej
          wsłuchuje się w różne sygnały "ze środka" i czekamy.

anel79 witam na Folikowym wątku, życzę spokojnej ciąży. Nawet nie zauwzysz jak
          szybko zleci do stycznia smile

adrasteaa jak ja lubie ciacho drożdżowe z rabarbarem ! Ja dziś zarządziłam w
          kuchni - wygoniłam wszystkich (tzn. moich rodziców) i zrobilam młodą kapustkę do
          obiadu - wreszcie po swojemu - bo co gospodyni to inny smak a ja juz zatęskiłam
          za "naszymi" smaczkami

Misiu czyżby to była zapowiedź przespanych nocek ?? Zyczę ci tego z całego
          serducha smile

Amoniu czekam na relacje zpowitania Maksia w domu.

Kochane, na koniec wyżale się troszke - może mi ulży.

Strasznie tęsknie za moim mężem... Juz nawet sobie dzis popłakałam w chusteczke.
          Widzieliśmy się jakieś dwa tygodnie temu i miał przyjechać teraz. Jak na złość
          niespodziewanie wypadła mu dziś nocka a po niej jakas dodatkowa praca na
          wybrzeżu. Wyszło na to, ze może przyjechać najwczesniej jutro w nocy (po
          dzisiejszej pracy, nocce i jutrzejszej pracy). Ja chyba zdążyłabym urodzić z
          nerwów - w koncu to 600-kilometrowa podróż na naszych polskich drogach. Na
          dodatek musiałby wracać w niedziele. Sama wiec nalegałam, zeby odpuścił sobie
          ten przyjazd bo będzie zmęczony ale tak w głębi serca to strasznie mi go brakuje...

przepraszam za smucenie i pozdrawiam
          ciotka
          • misia9944 Re: Folikówki :)do ciotki ! 17.05.07, 17:17
            Ejj przestan nic nie smucisz, nie pamietasz ze piszemy wszystko co nam stoi na serduchu ! Rozumie tesknote za mezusiem !
            Moj niby na miejscu ale mam wrazenie ze go nie ma sad
            Od godz 10-18 niekiedy do 19 w pracy przychodzi je i uczy sie do 1 crying szczerze to jak zamienimy 2 zdania to jest duzo...moze to nawet nie sa zdania tylko moje narzekania ze nawet nie ma czasu 5 min ze mna pogadac no ale coz musi w niedziele oddac projekt.... Rano zas spi do 8 potem chwilke pobawi sie z Zuzia i idzie ;/ i tak od 4 dni jest ;/.

Pamietacie monica233-Monike ???
            ja dzis z nia rozmawialam, nie oddzywa sie tu bo nie ma juz sil sad od 2005 sie staraja o dzidziusia i nadal nic crying ale pozdrawia WAS !!!
          • anel79 Do ciotka.aka :) 18.05.07, 10:48
            dziękuję- nawet nie wiesz jakie to miłesmile
            dopiero się uaktywniłam na forum, jakoś nigdy z takich fajowych wynalazków nie
            korzystałamtongue_out sama nie wiem dlaczego???
    • paula343 Piątek 18.05.07, 13:05
      Własnie wrócilam z zaków z moim tatą-kupowalismy prezent mamaie bo ma dzisiaj
      urodziny. Zaraz lece robic dla niej tort niespodzianke i podszykować obiadek.
      Zycze Wszytskim miłego weekendu

A to prezenciko dla Was -Moja Zosieńka!!!

fotoforum.gazeta.pl/72,2,883,57497250,62670481.html
      • aagniesiaa Re: Piątek 18.05.07, 13:37
        hej witajcie
        a ja szykuję się do przyjęcia gości w weekend, chcę porobić zakupy i pomyślec
        co tu przygotować

uciekło by się wczesniej z pracy ... wink ale nie wiemczy szefa jeszcze nie
        będzie ... a kit najwyzej wink
      • misia9944 Do Paula :) 18.05.07, 15:13
        Jejciu ale słodkie zdjecie smile
        • amoniaaa Re: Do Paula :) 18.05.07, 18:27
          hej kobietki, jestem strasznie zalatana i nie mam czasu nawet do was skrobnąc,
          ale wszystko wam napiszę o wczorajszym dniu później bo jeszcze kończę robić
          naleśniki, potem jeszcze muszę wpaść do taty czy jedzie jutro z nami na ten
          pogrzeb (bo to jego siostra umarła) potem podatki męża zrobić, posprzątać itd.
          narka bo naleśniki mi się palą!!!!!!
          • amoniaaa no to jestem 18.05.07, 21:59
            no więc wczoraj moje dwa cudeńka wróciły do domku, jeden maluśki
            najcudowniejszy i chętnie bym go już wytarmosiła z miłości i wycałowała haha no
            cóż będę czekać aż troche podrośnie, ale wtedy ma przerąbane bo będzie wiecznie
            przeze mnie całowany i ściskany wink
            drugie cudeńko to moja dzielna sister...
            no i tak:
            1) moja siostra już chodzi normalnie, schyla sie, siada... byłam w szoku ale
            okazało sie że ta doktor małpa co była przy porodzie jest super jeśli chodzi o
            szycie (potwierdziła to też misia) i serio zaszyła moją siostrę tak że już
            pierwszego dnia bez bólu wieczorem szła w szpitalu pod prysznic smile

2) Maksiu jest CUDOWNY!!!!!!! No co wam będę dużo pisać... dla każdej rodzinki
            to właśnie "ich" dziecko jest najcudowniejsze wink czyż nie??? wink Nosiłam go na
            rączkach i zerkałam na niego cały czas i nadal nie mogę uwierzyć skąd takie
            cudo na tym świecie. (Mikołaj mi odpowiedział: "Monia jejku no z plemnika!!!")
            dobrze że mi powiedział bo nie wiedziałam haha

3) Maksiu jest bardzo grzeczny i tak: pije cycusia, śpi, wstaje otwiera oczka
            jak widzi że ktoś nadchodzi to płacze bo znowu głodny haha mały chuligan już
            wie co działa wink ale pierwsza noc spokojna bo spał z mamą. W łóżeczku sam
            niezbyt w nocy lubi leżeć big_grin

4) pies pierwszego dnia oszalał jak zobaczył że coś obcego jest w domu <hahaha>
            zamknięta została do łazienki to myślałyśmy że drzwi wydrapie haha dobra, w
            końcu musi powochać i zobaczyć o co chodzi...
            dzisiaj jak tam przyszłam rano na chwilę to siostra mi opowiadała że jak kot
            przypadkiem obok karmiącej siotry przeszedł bez złych zamiarów to Lena użarła
            go w ogon hahahahaha ona chyba myśli że to jej młode i pilnuje jakby serio tak
            było smile))))
            jak mały robi kupkę albo sie przebudzi to moja siostra która jest w np. w
            kuchni też już wie bo piec zaraz koło łóżeczka siedzi smile))))

wysłałam wam wszystkim troche fotek z wczorajszego dnia więc sobie pooglądajcie
            jak chcecie. w rzeczywisości ten żabolek jest maciupeńki i jeszcze słodszy smile
            jak mój mąż go wczoraj zobaczył to powiedział tylko: "jeziuuuuu ja nie
            wiedziałem że on będzie aż tak mały" smile)))) widziałam że się wzruszył, ale ja
            też smile to było z radości!!!!!
            Ani przez chwilę nie pomyślałam: czemu nie ja? czemu muszę wciąż czekać???
            nawet o tym nie myślę że ja nie mam takiego cudeńka.... za bardzo się cieszę
            tym skarbem i wierzcie mi że Maks będzie rozpieszczony na maxa haha ciocia
            poleci na każde zawołanie maluszka a do tego jak tylko wpadnie mi coś w oko
            znowu w sklpie to już będzie kupione wink teraz też tak mam big_grin
            dobra kończę bo jutro o 5ej rano jedziemy na pogrzeb, przed nami kawał drogi.
            wracamy w niedziele. Tak więc pozdrawiam i życzę miłego weekendu smile pa
    • misia9944 Dopisuje ANEL79 (lista) 19.05.07, 08:09
      GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
      12.10.2006 smile
      demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 smile
      szarlotti - Anna - syn Sebastian 08.06.2002 smile i córeczka Helena 02.02.2007 smile
      Sabina - Chorzów - syn Mikołaj 26.09.1996 smile i syn Maksymilian 14.05.2007 smile

mają już dziecko wink

aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córeczka Ola 06.01.1998 smile
      anel79 - w ciąży smile term.(sierpien 2008)- córeczka Franciszka 18.03.2006 smile

greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) smile
      nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) :)
      kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :)

• misia9944 Zuzia z ciocia Anel bedzie swietowacza rok :D:D:D 19.05.07, 08:10
      hihi ale fajnie.
      • ciotka.aka po piątkowej wizycie 19.05.07, 10:35
        Kochane,

Staś donoszony, waży około 3100-3200. Łożysko super, wody w normie. Mój gin
        zbadał też szyjkę. Malutka - okolo 1 cm i na dodatek stwierdził leciutkie
        rozwarcie (na palec albo pół - tylko, ze on jest postury pana Wojciecha Mana i
        jego palec to moje dwa wink Na koniec badania (które do przyjemnych nie należało)
        podszedł mnie z zaskoczenia i stwierził, ze zrobimy lekki masażyk - Kobiety to
        dopiero było... myślałam, ze spadne z tego fotela. haha potem zaczełam się
        śmiać, ze to pewnie tylko namiastka tego co mnie czeka wink Za to w domu zaczeło
        się - gin tak sprytnie wymasował moją szyjkę, że przez pół nocy miałam skurcze -
        niezbyt regularne ale z tych odczuwalnych (zeby nie napisac bolesnych). Dzis też
        sie pojawiają ale już bezbolesne. wink

Z tego wszystkiego kupiłam sobie truskawki bo chciałabym ich choć spróbować w
        tym sezonie.

Amoniu ale fajnie czytac takie relacje smile)

Paula - śliczna ta fotka smile

A gdzie się podziewa Myszka ??

Pozdrawiam ciepło i życzę miłego weekendu.
        • paula343 Re: po piątkowej wizycie 19.05.07, 10:52
          Bardzo sie ciesze że z Stasiem wszystko ok! Czuje ze juz niedługo sie pojawi!!!
          Przykro mi tylko ze po masazyku lekarza mialaś bolesne skurcze-ale to przedsmak
          tego co kazdą z nas czeka. Dobrze ze juz stały sie bezbolesne.
          Pozdrawiam
        • misia9944 Re: po piątkowej wizycie 19.05.07, 11:12
          Ciotka smile no to wspaniale wiadomosci super ze z malym wszystko ok tongue_out niech juz powoli wychodzi bo jeszcze za duzy w tym dobrym brzusiu urosnie i przewazy moja Zuzie 12 tygodniowa tongue_out
          Wieczorem wysle Wam fotki Zuzi z dzisiaj !
          Ano gdzie Myszka ???? hmm dostanie po uszkach :p bo miala mi sie dziennie meldowac wink
          moze jeszcze Ciotka przegonisz Myszke (terminowo)????
    • misia9944 mała folikówka 19.05.07, 15:35
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,62732345.html
      • mycha.76 Re: mała folikówka 20.05.07, 20:47
        Witajcie kochanesmile

Od czwartu nie było mnie na naszym wąteczku. Pomyslałam sobie, że mogłybyście to zinerpretować jako znak, że w międzyczasie wybiła moja godzina "0", ale nic z tych rzeczywink Iskierka siedzi sobie jeszcze u mamuni w brzuchusmile
        W sobotę skończyłam antybiotyk i właściwie teraz mogę rodzić, ale...
        jeszcze nie czuję, aby ten dzień się zblizał.
        Nie pisałam, bo miałam gościa. Przyjechała psiapsiółka z rodzinnego miasta,nie było więc kiedy włączyć kompasmile
        Ale dzięki niej weekend minął mi szybko i przyjemniesmile

Kochane, widzę, że naprodukowałyście trochę pościków...Obiecuję, jutro na spokojnie wszystko przeczytamsmile
        Na razie tylko obejrzałam najnowsze fotczki naszej lutowej folikóweczkismile
        Zuzieńka jak zwykle zachwycasmile I rzeczywiście - jaka ona już silna.
        Brawo Zuzieńku, ślicznie podnosisz główkęsmile

Do jutra babeczki, pasmile
        • misia9944 Re: mała folikówka hihi 20.05.07, 21:52
          No, no podnosze Ciociu glowke, silna ze mnie babeczka.
          Teraz czekamy na Twojego majowego Bobaska albo czerwcowego bo kto wie tongue_out jak mu sie zachce posiedziec dluzej jak np Zuzi big_grinbig_grinbig_grin

Pozdrawiamy
          p.s. a ja dzis padnieta, tyle co przeszlam i sie narobilam to szok.
          • ciotka.aka Re: mała folikówka hihi 21.05.07, 08:32
            ech coś mi sie wydaje, ze nasza Folikowa Zuzia to będzie mały Zadziorek. Słodka
            jest smile)

Myszko dobrze, ze sie odezwałaś.

Piszcie Babki jak spędziłyście weekend bo tu jakoś pustawo było. Przerażają mnie
            nieco prognozy z 30-stopniowymi upałami, ale może nie będzie tak źle.

Życze milego dnia i całego tygodnia.
            • adrasteaa Poniedziałek 21.05.07, 10:32
              Witam
              Upal dzis straszny
              Ja jestem na etapie szukania jakiegoś czerwcowego wypoczynku nad naszym morzem okolice Pobierowa, dziwnówek tak do Niechorza. Ceny ksztaltuja sie od 35 zł w pokojach z lazienkami. Jakby któraś z was miała jakąś godna polecenia kwatere to poprosze namiary.
              Miłego dnia
              Myszko trzymaj sie dzielnie i odzywaj sie do nas codzienie
              • amoniaaa Re: Poniedziałek 21.05.07, 13:15
                a my wczoraj wróciliśmy około 20;30. Była masa ludzi na pogrzebie, cały kościół
                wypełniony, bo ciocia była dość znana w okolicy a do tego mamy ogromną rodzinę,
                tak więc na stypie było coś 100 osób haha Pogadałam z kuzynką z tą która jest w
                ciąży. u niej to już 5 miesiąc sie zaczął a onba zero brzucha haha ale za to
                biust spory wink
                Spotkałam sie z całą rodziną od strony ojca, niektórych nie widziałam nawet 20
                lat!!! szok. Pozbierałam numery komórek i maile żeby mieć kontakt bo lubię i
                teraz już jest oki smile
                Dzwoniła też wnuczka tej cioci co umarła z USA i wypłakała nam sie to słuchawki
                bo nie mogła być na pogrzebie sad do tego jej mały brat który ma 6 lat zaczął jej
                mówić do telefonu jak sie nauczył zdrować Maryjo... i kuzynka ryczała jak
                szalona sad((((
                narobiłam sporo fotek rodzinki bo dawno ich nie widziałam. No i mój mąż zgadał
                sie z męzem tej ciężarnej kuzynki w sprawie auta (bo chcemy zmienić - te które
                mamy zostanie dla mnie tongue_out). Tak więc latem znowu tam jedziemy i znowu sie
                spotkamy <jupi>
                Rano byłam u naszego aniołka na buziaku, więc znowu przez te 3 dni tak sie
                zmienił że szok smile))) jest cudny i wciąż sie uśmiecha przez sen smile))) Cuuuuuudooooo
                Później znowu do niego idę bo siostra mnie prosiła, ponieważ ona jedzie zdjąć szwy.
                no to narka, wracam do pracy wink
                pozdrawiam Was!!!!
    • amoniaaa Mycha kiedy Twój termin???? 22.05.07, 14:16
      wciąż o Tobie myślę.... myszeczko trzymam kciuki za Was!!!! smile
      • misia9944 na 27 maja Amoniu ma term, Myszka :) 22.05.07, 17:44
        czyli juz za chwilke bedzie Iskiereczka
        • amoniaaa fotki Maksia :) 22.05.07, 20:30
          kurcze Mycha to już na dniach smile ciekawa jestem jak tam wasze cudeńko..
          Ja dziś byłam 2,5 godziny z Maksiem bo sister ze szwagrem jechali zarejestrować
          małego i jeszcze po odpis ze szpitala... uncertain kupa czasu w tych urzędach! Mały
          chciał zjeść swoją rączkę z głodu, ale dostał smoka do zmyłki haha i jeszcze
          ciocia amoniaaa ciągle lulała na rączkach i nie pisnął nasz kochany ani przez
          chwilkę tylko ciągle spałsmile Potem siostra napisała mi smsa że taki mały a taki
          chuligan, bo teraz non stop chce być na rączkach smile kurcze... nie wiedziałam że
          on sie tak szybko nauczy wink
          jutro znowu mam dyżur niańki bo sister ostatnio nie zdjęli jednak szwów, jutro
          jedzie je zdjąć... Jej lekarz powiedział jej że jeszcze takiego poszycia nie
          widział... jak w erze kamienia łupanego sad
          dobra kończę, idę sprzątać czy coś tam wink
          pozdrowionka dla wszystkich

ps. aaaaa wczoraj nasz nowy lekarz powiedział, że do czasu aż nie zobaczy
          mojego męża u siebie z butelką wódki na urodzenie naszego dziecka to nas nie
          zostawi smile))) Super jest ten lekarz!!!!!!
          • adrasteaa Re:Gdzie te fotki Maksia :) 22.05.07, 21:07
            Bo ja jeszcze ani pół zdjęcia nie widziałam PROTESTUJE!!!!
            Super amoniu ze macie wreszcie porządnego lekarza czekamy wszystkie z niecierpliwością na wesołą nowinę oby jak najszybciej
          • mycha.76 Re: fotki Maksia :) 22.05.07, 21:19
            Cześć Folikóweczkismile

ALe mi miło, że pamiętacie i myślicie o moim, z dnia na dzień coraz bliższym, spotkaniu z Iskierkąsmile Tak, termin mam na 27, ale pani dr radziła mi bym urodziła wcześniej, bo dzidzia jest duża jak na moją drobną budowę.
            No i wiecie, jak tylko skończyłam antybiotyk, to już się nie oszczędzam: porządki, zakupy, pranie, prasowanie i ...ciągle nicwink
            Ciągle jestem 2 w 1smile ALe niech Iskra wybiera dzieńsmile

Amoniu, cudnie się czyta Twoje relacjesmile Wspaniałe powitanie zgotowałaś Sabince i Maksiowi, a Wasz Miki to ma fantastyczne poczucie humoru - ale mnie rozbroił swym tekstemwink Może się powtarzam, ale jesteś wyjątkową siostrą, ciocią i żoną.
            I taką będziesz też mamą, jestem pewnasmile

Misiu, pamiętam monicę233...Och,jak szkoda, że u nich ciągle nicuncertain
            Życie uczy ich cierpliwości...To już trzeci rok starań, ale w końcu musi się udać. Trzymamy kciuki monica!

Aka, jaką ładną wagę ma Twój Staś. A masażyk szyjki macicy, którego doświadczyłaś ponoć jest bolesny, ale skuteczny.
            Oj, coś czuję, że Staś wyprzedzi Iskręwink
            Ja też delektuję się codziennie truskawkami.
            Drogie jeszcze są co prawda, ale jedzmy pókiu możemywink

Paula, cudne zdjęcie Twej Zosi. Jaki ma profileksmile

Adrastea, fajnie, że planujecie wyjazd nad morze...smile Niestety nie pomogę w sprawie kwater.My zawsze nocujemy w bloku u teściów, a stamtąd dojeżdzamy busami nad morze, więc siłą rzeczy nigdy nie szukałam pokojów.
            Ale dziewczyny może coś doradząsmile

Anel 79 witaj w sympatycznym gronie Folikóweczeksmile

No więc Kochane, siedzę sobie w domku, wsłuchuję się w swoje ciało, różne lęki porodowe mam, ale staram się nad nimi panować i nie tracić pogody duchy.
            Torba dla mnie spakowana, dla Iskierki teżsmile
            Ale na razie nic nie czuję - żadnych skurczów przepowiadających ani tym podobnych rzeczysmile
            Oczywiście będę się meldowaćsmile
            Pozdrawiam, pa!
            • amoniaaa mycha 22.05.07, 21:48
              dziękuję Cismile Ty też jesteś cudowna!!!! nie bój sie porodu. Ja byłam z Sabiną i
              myślałam że mnie to przerazi ale nic sie nie wystraszyłam smile wiem że to boli i
              jeszcze nie wiem jak bardzo, ale te ból kończy się wielką radością smile
              CZekam na Twoje nowiny kochana smile
          • amoniaaa tu fotki - sorki ;) 22.05.07, 21:43
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,62389151,62895755.html
            • paula343 Re: tu fotki - sorki ;) 22.05.07, 22:51
              Amoniu naprawde cudowna z Ciebie ciocia-niania!!! Napewno Maksiu bedzie w Tobie
              tak zakochany jak Mikołaj-ukochana ciocia. Sabina ma w Tobie duża podpore-az
              jej zazdroszcze. Ja jestem jedynaczką a moja ukochana siostra cioteczna- która
              jest dla mnie jak rodzona i tak ją kocham - jest z dala odemnie bo w Londynie i
              raczej nie bedzie mogła mi pomagać. Może Ty ze mna pojedziesz rodzic??
              Ciesze sie ze jesteście zadowoleni z lekarza. Dobry lekarz to podstawa.

Myszko juz niedługo spotkasz się ze Swoja Iskierką. Sama nie moge się doczekać
              jak nas powiadomisz że ta piękna chwila juz nastała.

Dziekuje wszystkim za miłe słowa co do Zosii!!!

Mała buszuje że tylko brzuch mi podstakuje i nie daje odpocząć bo apogeum jej
              wyczynów jest wtedy kiedy chce usiąść lub się położyć. Tak w ciągu dnia nawet
              jest grzeczna bo mamusia non stop w ruchu-a to wybiera farby, blaty i dodatki
              do domu. Dzisiaj chyba przez ten upał była troszke ospana jak jej mamusia, ale
              zaraz ide spac to wtedy sie odezwie.
              Jutro mam wizyte u Pani doktor takze napweno zdam Wam relacje.

Całuski dla wszystkich.
              • aagniesiaa Re: Maksio jest śliczny 23.05.07, 08:58
                matko taki cudowny maluszek, Amoniu nie dziwię się twojemu uwielbieniu smile))))

Myszko zaciskam kciuki, niedługo też już utulisz iskierkę

Adrestea ja tez jade nad morze ale mam wczasy z zakładu pracy wiec ci nie
                poradze co do kwater .. ja jade do jastrzebiej góry w sierpniu

pogoda jest teraz super dziewczyny ... na dworze upał ale w pracy marznę, mam
                tylko 20 stopni, nie mogę pozwolić sobie na klapki po przymarzam

całuję i ściskam, i czekam obecnie na @ - to już 34dc i nic, czekam do 36 dc bo
                tak ostatnio przyłaziła po lekach
            • paula343 Re: tu fotki - sorki ;) 22.05.07, 22:52
              Aha zapomnialam dodć: Amoniu -Maksio cudo! faktycznie zmienia sie z dnia na
              dzien. Bedzie przystojniaczek jak jego starszy brat
            • misia9944 :) jak miło popatrzec na Maksia :) 23.05.07, 08:58

• adrasteaa Re: :) jak miło popatrzec na Maksia :) 23.05.07, 10:00
                Amonia Maksiu jest slodziutki taki do wycałowania, milutki dzieciaczek.
                Paula czekamy na relacje z wizyty u lekarza
                Milego dnia zyczę dzis u mnie pochmurno, ale ciepło
                • agnieszkamonikaz Re: :) jak miło popatrzec na Maksia :) 23.05.07, 13:48
                  Maks rozkoszny))))

Myszko-trzymam kciuki!!!Myslami jestem z Wami.

Pozdrowienia dla wszystkich
    • paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.05.07, 15:34
      U nas po wizycie humor dobry. Zosia i ja jestesmy zdrowe . Wszystko idzie
      prawidłowo. Szyjka mocna-jak określiła pani doktor -jak zabetonowana. Na wadze
      dodatkowo 40 dkg. Na nastepna wizyte mam zdrobic obciążenie glukozą i
      morfologie. Aha i mam ograniczyc sól nie z powodów zdrowotnych ale z powodu
      upałów i tego że spożycie soli powoduje zatrzymywanie się wody w organizmie a
      za tym idą opuchlizny.
      Pozdrowienia
      • misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.05.07, 15:59
        Witam Kochane.
        Ja ostatnio zabiegana.
        Dzis spotkalam sie z dziewczynami ze szpitala z mamami Dawidka i Oskarka smile tak jakos chcialysmy uczcic te 3 m-ce naszych pociech smile tzn. chlopcy dzis skonczyli, a jutro Zuzia konczy. Chlopczyki zdrowe fajne, no ale o wiele grubsze niz Zuzia, a zuzia wyzsza !!!!hihi. Musze sie pochwalic ze Zuzia grzeczniutka, chlopcy na zmiane plakali, to na rekach to cos tam, a ona grzeczniutka jak sie obudzila to popatrzyla na zabawki przy wozku i spokoj. Porobilysmy pelno fotek !!!!! niestety nie moge je opublikowac, bo to wlasnosc prywatna a nie chce miec jakis nieprzyjemnosci. Super spotkanie przy coli itd.
        Jutro mam wizyte u lekarza z mala. Ciekawe ile wazy i mierzy smile no i bedzie szczepiona.
        2 fotki Zuzi :
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,62944012.html
        acha wieczorem wysle inne jak maz zgra takie ze spacerku.

Ja wczoraj dostalam po przeszlo roku 1 okres. Bardzo zle sie czulam (brzusio bolal), dzis tez nie najlepiej no ale coz.

Paula- bardzo sie ciesze ze wszystko ok wink trzymajcie sie w tym upale.
        Myszko- tylko wstane to zaraz mysle o Tobie, juz dzis zycze powodzenia niech sie wszystko szczesliwie zakonczy !!!!!
        • mycha.76 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.05.07, 16:44
          Dziewczynki, bardzo dziękuję Wam za trzymanie kciuków za mnie i pamięćsmile
          Wasze wsparcie i obecność dodaje mi sił w tych dniach oczekiwania...

Zdjęcia Zuzieńki i Maksia - bardzo mi poprawiają nastrój.
          Gdy patrzę na te słodkie maluszki, to uspokajam się i buzia sama się uśmiechasmile
          Zuzia robi ogromne postępy, już jest zainteresowana maskotkami...
          To niesamowite - obserwować rozwój dziecka...

Misiu, cieszę się, że spotkanie się udało. Wspaniale, że utrzymujecie kontakt z mamami ze szpitala i możecie dzielić się doświadczeniami.

Paula, super wiadomości. A wiedza o ograniczeniu soli to i mi się przyda. Palce rąk puchną mi już od miesiąca, ale ostatnio stopy też zrobiły sie grubsze i ledwo wciskam się w japonki...

Agniesia, u nas też gorąc, w domu ciężko wytrzymać, chodzę w lekkiej sukience.
          Ale Ty uważaj, bo taka zmiana temperatur ( gdy w biurze zimno) czasem bywa przyczyną przeziębień.
          Nawet nie wiesz Agniesiu, jak bardzo bym chciała by jednak tym razem @ nie przyszła...Pamiętam, że w ubiegłym roku jakoś tak przed Dniem Matki też miałam testować i tak bardzo chciałam mieć cudną niespodziankę w postaci 2 kreseczek.
          Jeszcze wtedy dokładnie 26 maja byłam na mszy św. na pl. Piłsudskiego w Wwie z Benedyktem XVI...No i niestety przyszła w ten dzień do mnie koszmarna @...
          Jednak słowa Papieża usłyszane w tym dniu na żywo dodały mi sił do zaakceptowania jej. Mimo to pamiętam, że cierpiałam bardzo...

Dlategop tym bardziej bym chciała, by u Ciebie było inaczej...
          Jejku jaka to by była wspaniała nowina na Folikóweczkach, wielkie święto!
          Trzymaj się Agniesiu!

A jak się czuje nasza Aka?

U mnie nadal jakoś nie zapowiada się na poród, choć staram się jak mogę.
          Wczoraj aż przedobrzyłam z pracami domowymi i wieczorem dostałam dziwnych skurczy. Dziwnych, bo nie bolał mnie brzuch, ale ten ból promieniował jakoś w udach. Nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło, mąż twierdzi, że po prostu cąły dzień byłam na nogach i wieczorem mięśnie dały mi znać, że są zmęczone, w końcu mam do przodu 10 kg.
          A potem już nic sie nie działo...
          Trochę się niepokoję. Pani dr zalecała, bym rodziła ok. 20, bo Iskra już jest duża jak na mnie i potem będę miała problem przy mojej budowie urodzić ją naturalnieuncertain A ja strasznie nie chcę cesarkiuncertain
          No nic, czekam na rozwój wypadków.
          Mam nadzieję, że panie dr trochę przesadziła albo że Iskierka już nie rośnie i że jakoś tak natura sama zadba, bym była w stanie ją urodzić naturalniesmile))

Trzymajcie się cieplutko!
    • misia9944 o kurczak zapomnialam :P 23.05.07, 16:30
      hihi dopiero teraz Zuzia mi przypomniala ze mama sie nie pochwalila ze malutka dzis pierwszy raz sie przewrocila z brzuszka na plecki wink sama!!!!! a mama ze zdziwienia az...musiala ja 3 razy jeszcze polozyc na brzucholku zeby sie usmiadomic big_grinbig_grinbig_grin jaka ma zdolna corunie.
      • mycha.76 Re: o kurczak zapomnialam :P 23.05.07, 16:47

Brawo Zuzolku!

Ty jeszcze nieraz tę Twoją Mamusię zaskoczysz, jestem pewnasmile
        I dobrze, bo takie dobre niespodzianki są wskazane.
        A to pewnie taki prezencik dla mamy na Dzień Matki i dla Ciebie na Twoje
        3 miesiącesmile))))))
        • amoniaaa ale miałam dziś przygode haha 23.05.07, 19:20
          byłam z Maksem jak zwykle jak sister musi na chwilę wyjść wink poszła wyjąć szwy
          i już jest oki smile
          Maksiu zapełnił pieluszkę i chciałam go przewinąć... zdjęłam pieluszkę, pupka
          wypucowana...zakładam nową pieluszkę a tu nagle siiiiiiik hahahaha wszystko
          było obsikane <hahahaha> nawet biedny na buzie sobie siknął a ja biedna nie
          wiedziałam co robić <lol> szybko przykryłam tego chuliganka żeby już nic więcej
          nie obsikał ale i tak musiałam go całego przebrać haha to jest chuligan smile)))
          oooo i najbardziej mu sie podoba z gołą pupką na przewijaku smile jest w 7 niebie
          wtedy...
          Zrobiłam dzisiaj znowu multum fotek to potem wam wyśle.

Misia, Zuzia to już duża dziewczynka!!! Wiem jak takie rzeczy cieszą, bo jak
          zauważyłam że Maks już zerka na grającą karuzelę to byłam w szoku bo on ma
          przeszło tydzień dopiero!!
          Buziaki dla Zuzi od cioci Moni wink
          Dobra potem reszta bo mam trochę roboty w domu a ledwo co weszłam dopiero wink
          pozdrowionka dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!
        • paula343 Re: o kurczak zapomnialam :P 23.05.07, 20:11
          Brawa dla Zuzi naszej malutkiej zdolniachy!!! Niedługo sie nie obejrzymy jak
          zacznie raczkowac a potem chodzić.
          • amoniaaa a tu dzisiejszy Maksiu :) 23.05.07, 20:56
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,62389151,62958465.html
            dzisiaj dostał ode mnie stos całusków smile)))) zjem go chyba kiedyś wink
            • ciotka.aka 24 maj :-) 24.05.07, 09:15
              czesc Folikówki.

Misiu - jak miło patrzec jak Zuzia rośnie i tak pięknie rozwija się smile
              Wsyzstkiego z okazji ukończenia pełnych 3 miesięcy smile)

Paula cieszę się, ze wszystko w porządku a co do puchnięcia to też coś o tym
              wiem sad wieczorami mam stopki jak u małego misia. NIe jest to przyjemne. troche
              ulgi przynosi mi moczenie nóg w chłodnej wodzie

Myszko - ha nasz lekarz tez zalecał "szybszy - znaczy wczesniejszy" poród tylko
              jak przekonać do tego nasz dzieci wink

Agniesiu myszka ma racje - uważaj na potencjalne przeziębienia.

Amoniu - Sabina ma w Tobie ogromne oparcie. Az miło "patrzeć" na takie rodziny
              smile) Ha, coś mi sie wydaje, że ciocia rozpieści swojego Maksia wink no ale jak
              tu nie rozpieszczać takiego cudownego Faceta??

Wczoraj odwiedziły mnie moje dwie przyjaciólki - jedna z 2,5-miesięczną
              córeczką. Malutka "testowała" kolejny raz nasze Stasiowe łożeczko - ale była
              zdziwiona - wszystko nowe i kolorki i pościel. Dobrze, ze mama była blisko wink
              U nas w sumie bez wielkich zmian. Upały mnie wykańczają (ale ja ich nigdy nie
              lubiłam) nawet zrezygnowałam ze spacerków sad

pozdrawiam Was Wszystkie
              • adrasteaa Re: 24 maj :-) 24.05.07, 10:10
                Witam!!!
                Amonia Maksiu jest rozkoszny
                Ciociu trzymaj sie dzielnie, mnie tez upał jakos nie sprawiaja przyjemnosci, mecze sie okropnie
                Dzis mam wizyte u lekarza, a pozniej prosto jedziemy do moich rodzicow do Czestochowy
                Miłego dnia i wekendu zyczę
              • jobo100 Re: 24 maj :-) 24.05.07, 10:31
                Cześć dziewczynki. Miło się Was czyta. Dziciaczki cudne. Już nie mogę się
                doczekać pierwszej wizyty żeby usłyszeć serduszko i zobaczyś fasolkę. Niestety
                muszę czekać jeszcze 3 tyg. Na razie czuję się dobrze, choć szybko robię się
                senna, ale innych objawów na razie brak - żadnych nudności i zwydziwianych
                zachcianek. Właśnie siedzę w pracy i zasypiam nad komputerem. Pozdrawiam
                • misia9944 Re: 24 maj 3-ce skonczone ale nie byly szczesliwe 24.05.07, 16:27
                  sad
                  Witam
                  Moja Zuzia dzis miala wizyte u lekarza.
                  Wazy 4400 i mierzy 60 cm crying powinno mnie to cieszyc ale tak nie jest poniewaz Zuzia w ciagu 4 tyg urosla 4 cm sad sad sad lekarka powiedziala ze to jest po wyzej granicy i tym sposobem oslabilo sie serduszko malutkiej i porobily sie szmery crying lekarka powiedziala ze nic na to narazie nie zaradzimy poniewaz Zuzia chce teraz nadgonic inne dzieci ale powinna je gonic wagowo a nie wzrostowo. A jak szmery nie zanikna do 7 m-ca to do kardiologa dostane skierowanie.

Zuzianka jak sie ja trzymalo na raczkach brzuchem do swojego brzucha to nie umiala trzymac glowki tylko trzeba bylo jej trzymac i spytalam o to lekarke i sie okazalo ze ona przez ta swoja miniaturkowa wage ma "oslabione napiecie miesniowe" nie mozna ja w tej pozycji juz nosic, pani doktor pokazala jak ja moge TYLKO nosic. I dotalam skierowanie do neurologa zadzownilam a wizyta najwczesniejsza 24 LIPIEC bozeee ta nasza Polska i te ich terminy !!!

wiadomosc z ostatniej chwili "Wycofali wszystkie szczepionki na WZWB EuWAXA!! " a moja Zuzia ja dostala przy urodzeniu
                  • amoniaaa Re: 24 maj 3-ce skonczone ale nie byly szczesliwe 24.05.07, 16:32
                    misiolku.... przykro mi, ale znając życie, zobaczysz że wszystko sie poukłada i
                    Zuziolek będzie zdrowy i niczym sie nie denerwuj kiss
                    Tak... Polska to jest piękny kraj.....
                    wiem że takie wiadomości bolą, ale mama musi dać radę smile jak Ci będzie źle to
                    pisz do mnie od razu!!!!
                    No i pomyśl o tym sobotnim spacerku, napisałam Ci w mailu wink
                    • nadya22 Re: 24 maj 3-ce skonczone ale nie byly szczesliwe 24.05.07, 20:15
                      Oj Misia faktycznie niezbyt szczęśliwe informacje w 3 miesięcznicę
                      urodzin...nie martw się wierze, że Ziuzia to silna istotka i napewno niedługo
                      wszystko wróci do normy smile
                      Jak będziesz miała chwilke czasu to możesz przepisać mnie na liste
                      zaciążonych...termin na 28 grudnia smile
                      Wczoraj zaskoczyły mnie wymioty...bleee cały czas od początku mnie mdliło a tu
                      wczoraj szok...organizm postanowił o 21 ze bedzie jednak sie buntował i nie
                      wystarczają mu mdłości tylko także wymioty...dziś rano za to biegunka a potem
                      znowu wymioty...zaczęłam 10 tydz.niby po trzecim miechu ma być lepiej ale jak
                      ja dopiero teraz zaczynam to nie wiem do kiedy będą trwać uncertain migdały już nie
                      pomagają...no trudno uroki ciąży
                      buziaki dziewczyny
                      Myszka trzymaj się, to już niedługo big_grin Pamiętam jak opisywałaś w tamtym roku
                      jak @ tak jakby chciała zakpić z Ciebie i przyszła w Dzień Matki...ale ten czas
                      leci smile
                      • misia9944 Dziękuje Amoni oraz Nadyi !!! 24.05.07, 21:25
                        Moja Zuzia strasznie zmierzla (lekka temperatura) ja ledwo zywa (bol glowy straszny bo przejeta tym wszystkim + moja alergia) a noc sie szykuje zajebista ....crying
                      • agnieszkamonikaz Re: 24 maj 3-ce skonczone ale nie byly szczesliwe 25.05.07, 11:27
                        Misiu, nie zamartwiaj sie na zapas.Mysle podobnie jak dziewczyny, ze wszystko
                        sie unormuje, zobaczysz, i mala bedzie calkiem zdrowa.Wiem, ze latwiej
                        powiedziec niz zrobic, ale postaraj sie.Sciskam
    • amoniaaa mycha wysłałam Ci maila :) 24.05.07, 16:33
      pozdrowionka
    • misia9944 Anetka wsrod zaciążonych :) :) :) 24.05.07, 21:44
      GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
      12.10.2006 smile

nadya22 – Aneta - Sanok – w ciąży smile term. (28.12.2007)

mają już dziecko wink

anel79 - w ciąży smile term.(sierpien 2008)- córeczka Franciszka 18.03.2006 smile

greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) :)

• zaxia nie ma mnie już na liście? :( 25.05.07, 15:03
        hej dziewczyny! Wiem, że rzadziuchno się odzywam, ale od czasu do czasu sobie
        poczytuję wasze pościki. Kilka miesięcy z rzędu wypłakiwałam się wam, że znów
        się nie powiodły staranka, a wy mnie podtrzymywałyście na duchu... Postanowiłam
        nabrać nieco dystansu i nie zanudzać was moimi comiesięcznymi depresjami i
        dlatego rzadko mnie widać... Czy to dlatego nie ma mnie już na liście? Staranka
        trwają, folik w codziennym jadłospisie, a dzidzi ani widu ani słychu sad Do
        wczoraj znowu mialam ogromną nadzieję, że jednak się uda. Był to 10 cykl
        starań. Nadzieja była tym razem wyjątkowo duża, mieliśmy przez ostatni miesiąc
        same przyjemności, a przez to odprężenie, odpoczynek i myslałam, że moze nam to
        pomoże... Niestety wczoraj przyszła @ sad((
        Zaczęłam stosować NPR (już 3 m-c), przy nieocenionej pomocy dziewczyn z forum
        na ten temat. Moje tempki są wyraźne, odpowiednie, wg wykresów wszystko jest
        ok.
        Zaczynam się poważnie martwić... Może już w tym cyklu wybiore się na
        monitoring, ale najpierw postanowiliśmy zbadać jak się mają żołnierzyki męża...
        Aż się boję...
        Pozdrawiam was wszystkie!
        zaxia
        • misia9944 Re: nie ma mnie już na liście? -lista 25.05.07, 15:44
          GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
          12.10.2006 smile

nadya22 – Aneta - Sanok – w ciąży smile term. (28.12.2007)

mają już dziecko wink

greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) :)
          zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :)

• mycha.76 Re: Już weekendowo... 25.05.07, 17:41

Witajcie Folikóweczkismile

Ale upał! Jak Wy go znosicie, Dziewczyny?
            W Warszawie ciężko wytrzymać. Moje stopy pod koniec dnia są spuchnięte
            jak u niedźwiadkawink
            Tak w ogóle to sytuacja u mnie bez zmian.
            Nic nie zapowiada porodu, choć dziś wyczyściłam na kolanach wszystkie podłogi
            w całym mieszkanku, a rano wybrałam się na dłuższy spacerek.
            Ale nic mnie nie ruszauncertain
            Ciekawe jak u Ciebie Aka?
            Coś nadal czuję, że jednak Staś wyprzedzi Iskierkęwink
            Może w weekend coś już będzie wiadomosmile

Misiu, przeczytałam Twą relację z wizyty u pediatry. Proszę, nie zamartwiaj się...Wiem, jednak, że to nie takie proste, bo mamy tak mają, że zawsze zamartwiają się zdrowiem swoich dzieci. Jednak my, Folikóweczki, jesteśmy z Tobą i Zuziąsmile Wierzę, że szmerki w serduszku samoistnie zanikną i na następnej wizycie śladu po nich nie będzie. Trzmam kciuki, by tak właśnie było.
            Zobaczysz, organizm dziecka jest silny, a matka natura mądra i wszystko bedzie ok. Mam nadzieję, że noc jednak nie była taka straszna, ból głowy minął, a Ty już dziś patrzysz na wszystko z optymizmem.
            I nie martw się, bo Zuzinka to wyczuwa i jej smutno...

nadya, jak wspaniale widzieć Cię na liście zaciążonych i to jeszcze z takim pięknym terminem porodu. Współczuję nudności uncertain Wiesz, może to był jednak taki dwudniowy epizod i teraz już się nie powtórzy?
            Ja pamiętam, że też na początku miałam silną nadwrażliwość na zapachy, co powodowało mdłości, ale w 14 tyg. ciązy jak ręką odjął, wszystko wróciło do normy. Trzymaj się Anetko i póki co ratuj nadal migdałami, imbirem, podgryzaniem...

Jobo...3 tyg. oczekiwania na wizytę szybko minąwink A tymczasem wysypiaj się i kładź, kiedy tylko masz na to ochotę i potrzebę.

Zaxia...Starania o dzidzię czasem niestety trwają nieco dłużej i wtedy cięzko znosić każdą kolejną niechcianą @. Ale zobaczysz, gdy @ w końcu nie przyjdzie - człowiek jest pijany ze szczęścia.
            A badań się nie bój. Niejedna Folikówka Ci powie, że jednak lepsza jest wiedza i świadomość problemu, jeśli oczywiście on jest. Mam nadzieję, że u Was jednak wyniki są dobre a zajście w ciążę nastąpi lada moment.

Agniesiu, a jak u Ciebie sytuacja...Trzymam kciuki, by @ się nie pojawiła tym razem. Byłaby to wiadomość - balsam dla duszy każdej z nassmile

Miłego weekendu, kobietki! Pa!
            • ciotka.aka Re: Już weekendowo... 25.05.07, 18:04
              Misiu kochana i ja zmartwiłam się pościkiem od ciebie. Folikóki mają rację.
              Zuzia to dzielna dziewczynka i na pewno wspólnie pokonacie te przeciwności i tak
              jak pisze Myszka na następnej wizycie usłyszycie same dobre wiadomości. Co do
              wizyty u neurologa to rzeczywiście przygnębiający termin sad Pewnie warto
              poszukać jakiegoś prywatnego gabinetu, tylko to znowu koszty... co za kraj sad

nadya mam nadzieje, że te mniej przyjemne aspekty ciąży szybko pójdą w niepamięć

zaxiu nie bój się każda informacja w takim przypadku zbliża do pozytywnego
              finału. Trzymam kciuki za Ciebie i inne Folikówki.

Myszko - u nas bez zmian. Skurcze jakby rzadsze, nogi puchną, jak czytam o
              kobietkach, które mają jeszcze siłę szorować podłogi na kolanach to chylę czoła
              - ja jestem padnięta na samą myśl. Nawet krótki spacer to dla mnie wyprawa wink
              Staś nie robi sobei nic z moich zaklinań - śmieję się, ze czeka na tatę (a tata
              już jedzie do nas - jupi smile)

Wiecie co, dziś moja mama dowiedziała się, że ciężarne babki, które miały
              wyznaczony termin badania USG (w poradni przyszpitalnej) z powodu strajku,
              zostały odesłane do jedynej w moim mieście (prywatnej oczywiście) przychodni
              któa dysponuje odpowiednim sprzętem. Żeby było śmieszniej 50% lekarzy
              pracujących w szpitalu pracuje jednoczesnie w tamtej przychodni. Nie ma co
              ładnie sobie dorabiają na tym strajku nasi biedni lekarze sad( Normalnie ręce mi
              opadły.

pozdrawiam Was ciepło
              • jobo100 Re: Trochę się martwię... 26.05.07, 10:22
                ....bo jak Wam kiedyś pisałam u mojego syna w szkole panuje różyczka. W ostatnim
                czasie dopada dzieci z jego klasy. Wygrzebałam swoją starą kartę zdrowia i
                wynika z niej, że byłam szczepiona w 1989r., ale minęło już tyle lat, że jednak
                martwię się co będzie jak mój syn przywlecze to świństwo do domu - jestem teraz
                w 7 tyg.
                A teraz bardziej optymistycznie - mój syn oznajmił mi że będzie ze mną chodził
                do lekarza, bo chce usłyszeć i zobaczyć dzidziusia. A żeby tego było mało
                oznajmił mi wczoraj, że chce być przy porodzie. Imiona oczywiście już wybrał -
                chłopczyk będzie Pawełek, a dziewczynka Amelka. Pozdrawiam.
                • misia9944 Re: Trochę się martwię... 26.05.07, 12:00
                  jobo- trzeba byc dobrej mysli !
                  widze ze z Twojego synusia tez jest agent, powybieral imiona haha chyba przejal sie rola starszego brata smile
                  p.s. Amelia -ladne imie smile ja myslalam jeszcze nad Amanda big_grin

A u Nas straszny upal Zuzia w samych body i jeszcze jej cieplo co chwilke daje jej herbatke i z checia pije !!! a nas jeszcze dzis czekaja zakupy w markecie ;/
                  no i jedziemy kupic corci "mate edukacyjna" bedzie miala od mamusi i tatusia na Dzien dziecka smile

Myszko, Ciotka -kurcze trzymajcie sie w te upaly !!!!!! moze epiej nawet nie wychodzcie bo idzie pasc.
                  A ja ciegle czekam na jakies info tongue_outtongue_outtongue_out
    • misia9944 A ja dzis pierwszy raz swietuje Dzien Matki :) 26.05.07, 12:03
      piekna sprawa smile
      dostala z rana rozyczke od coreczki hahaha szkoda tylko ze spala hahaha Kochany jest moj maz smile
      • aagniesiaa Re: A ja dzis pierwszy raz swietuje Dzien Matki 26.05.07, 18:57
        Misiu gratuluję z całych sił

zresztą nie tylko tobie a wszystkim mamuśkom

cały czas od wczoraj myślałam zeby do was napisać ale to szok!!!!!!! dla mnie taki wielki, w czwartek wieczorem kupiłam test bo wiedziałam ze bedzie jedna i chciałam zeby gin wywołał mi @

chciałam robic juz wieczorem ale pomyślałam a połudze sie jeszcze

i zrobiłam rano jak tylko mocz zalał to okienko wyskoczyły dwie!!!!!! ja w szoku zaczełam krzyczec do m. on zdezorientowany co sie dzieje ... w zyciu sie nie spodziewałam ten cykl był zupełnie odpuszczony ... strasznie mi skoczyła adrenalina serce waliło jak szalone ... nie umiałam nawet sie cieszyc to był taki szok

mówie jedziemy do lab na bete koniecznie no i sie zawinełam zx domu ubrana w byle co i nie uczesana ... nieważne ze potem do roboty szłam ... jedziemy do lab a tam pani mówi ze wynik bedzie na wtorek .... na co ja szok oczy wytrzeszczyłam, ona mówi ze jak mi zalezy na czasie to zebym jechała do szpitala tam mi zrobia w jeden dzien
        no to hopw auto i dalej, zrobiłam wynik miał byc po 13, po robocie poszlismy, beta wyszła 6800!!!!!!! kolejny szok

dziewczyny jutro idę do gina ... do tej pory nie umiem sie cieszyć ... bardzo sie boje ... i pewnie ten strach bedzie mi towarzyszył jeszcze trochę ... tyle zachodu z tym wszystkim ... ale ten cykl był zupełnie na luzie,kochałam sie tylko kiedy miałam ochote a i wcale nie tak duzo ... owu musiała byc koło 12 dc nie czułam wtedy nic zero null , zajełam sie ta bizuteria moim nowym hobby z takim zapałem, ze nie myslalam o niczym innym i czekałam na @ - byłam swiecie przekonana ze bedzie

moje przerażenie teraz nie zna granic ... chociaż staram sie byc spokojna
        bardzo sie boje ze to peknie jak banka mydlana rozwieje sie jak lisc na wietrze
        nie mogę w to uwierzyć i chyba szybko nie uwierze ... jeszcze jestem w szoku ... pewnie bredze -
      • aagniesiaa Re: moj wykresik 26.05.07, 19:00
        www.fertilityfriend.com/home/126d3f
      • krokodylek1313 CUD Agniesii ......... II piekne kreseczki !!!!!!! 26.05.07, 19:56
        Kochana ...... Ty wiesz, że ja juz iwem , ale TU na Forum chciałam sie tez
        cieszyc razem z Tobą..... Jestem przeszczęśliwa razem z TOBĄ !!!!!

HIP ......HIP...... HUURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
        • jobo100 Re: CUD Agniesii ......... II piekne kreseczki !! 26.05.07, 21:36
          Gratuluję!!!!!!! Cudowny prezent na dzień mamy.Pozdrawiam.
    • misia9944 GrAtUlAcJe :) 26.05.07, 21:41
      Agus nawet nie wiesz jak sie ciesze ze i WAM sie udalo.
      Wspaniala wiadomosc. Bardzo dobrze rozumie Twoje zaskoczenie, Twoje szczescie ja tez nie wiedzialam co ze soba robic po ujrzeniu 2 kreseczek.
      smile
      smile
      smile
      a dzidzi bedzie ze stycznia czy juz z lutego big_grin ??????

P.S. Krokodylku -dzieks smile
    • misia9944 ZUZIA fotki :) 26.05.07, 21:50
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,63133659.html
      • amoniaaa Re: ZUZIA fotki :) 27.05.07, 19:25
        1) wielkie gratulacje dla nowej zaciążonej!!!!!

2) Misia... Zuzia taka już duza... niedawno gubiła sie w tym wózku a teraz
        prawie sie nie mieści w nim haha szok, bo pamiętam ją taką mauluśką jak u was
        byłam, a teraz Maksiu jest taki maciuki wink)))
        Pozdrawiam

i skąd ja znam tą sukieneczkę?????? tongue_out
    • misia9944 Specjalne zdjęcia dla Cioci Amoni ;-) 26.05.07, 21:55
      Ciociu zobacz jaka jestem śliczna w sukieneczce ktora mi podarowalas smile
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,63133978.html
      buziaczki dla wszystkich innych CIOC smile
    • misia9944 Wylczanki Misi 26.05.07, 23:30
      A ja dzis przejrzalam zeszyt w ktorym zapisywalam kazdy okres i spojrzalam na maj 2006 smile no i tam mialam pozaznaczany kazdy dzien w ktorym sie kochalismy (dni maja). Zaznaczylam tez ze 12 czerwca ujrzalam 2 kreseczki (35dc) i na podstawie daty porodu 24.02 wyszlo ze zaszlam w 4dc czyli jak jeszcze mialam takie "plamienia" pookresowe wink byl to 12 maj- sobota i od tej daty urodzilam za 41 tyg rowniez w sobote wink
      te daty pozostana w mojej pamieci na zawsze.
      Czyli potwierdzily sie slowaginki ze zaszlam zaraz po okresie no a zaraz po okrsie na core, a wiectroche w tym prawdy jest.
      To juz teraz wiem jak planowac 2 dzidzi haahahha druga core -ale cichoooo hihihiihih.
      Mam dzis poczucie humorku.
    • alfa156 Co z tą cholerną szczepionka na zółtaczkę????? 27.05.07, 13:05
      wiecie coś bo lekko mnie zmroziło.
      • mycha.76 Agniesiu:)Gratuluję - to cud i szczęście wielkie:) 27.05.07, 14:52
        Kochane...

No więc jednak mamy Święto na Folikówkach!!!!!!!!!
        Właśnie o takim Dniu Mamy marzyłamsmile
        Agniesiu kochana, gratuluję Ci serdecznie - napisałam przed chwilą maila
        do Ciebie, bo miałam taką potrzebę po przeczytaniu Twojego postusmile
        Jestem przeszczęśliwa Waszym szczęściem, Iskra też radośnie podskakuje w moim brzuszku, że kolejne folikówiątko w drodze...
        Radości, spokoju, wiary i ufności w to, że wszystko będzie dobrze na najbliższe dni Ci życzę. A na okres całej ciąży zdrowia, zdrowia, zdrowia dla Ciebie i maleństwa i żadnych stresówsmile
        Idź na zwolnieniewink nie przejmuj się szefemwink
        CUDOWNIE!!!!
        I znów stwierdzam, że świat jest pięknysmile)))))))))

Jobo, nie martw się różyczką. Spokojnie...Na najbliższej wizycie u lekarza, powiedz mu o tej epidemii w szkole synka i o swoich obawach.
        Myślę, że Cię uspokoi.
        A synek - rzeczywiście dojrzałysmile Imię "Paweł" to również mój faworytsmile

Misia, Zuziątko wygląda na szczęśliwe takie wyłaskotane, roześmiane.
        A sukienka od Amonii śliczna i bardzo praktyczna na tę pogodę.
        A Twoje planowanie kolejnej córci (cicho...sza....)dodaje mi odwagi przed porodem, bo cały czas mam w pamięci, gdy świeżo po urodzeniu zapewniałaś nas, że Zuzia będzie jedynaczką, a skoro po 3 miesiącach już myślisz o drugiej córeczce, to i ja sobie myślę -"Nie jest w takim razie źle z tym porodem, się dasmile"

Alfa, co u Juleczki? A o szczepieniach niestety nic nie wiem na razie, choć pewnie wkrótce będę przerabiać ten tematsmile

Krokodylku dziekuję za pamięć...

Ciekawe jak 30 stka męża wypdała u Martusi?

A Amonia może właśnie na spacerku z Maksiem?

Aka, a Ty mnie nie podziwiaj za szorowanie podłóg na kolanach, po prostu miałam mobilizację, by urodzić wcześniej - dokładnie w terminiesmile
        A teraz już widzę, że nic mnie nie ruszawink i nie sprzątam, byczę sięsmile
        Dziś byłam w szpitalu na ktg - bo 27 maja to mój termin porodu, ale cisza - macica się na razie nie kurczy, Iskra ma się dobrze. Teraz co 2 dni mam jeżdzić do szpitala na ktg, by sprawdzać czy z Iskrą wszystko w porządkusmile
        Mąż zły, bo liczył, że w weekend urodzę i od jutra ma labę w pracy, a tymczasem nic z tegowink

Pozdrawiam Was wszystkie w ten świąteczny dla Folikóweczek dzień, a
        naszą bohaterkę AGNIESIĘ - szczególniesmile Buziaczkismile*****
        • agnieszkamonikaz Re: Agniesiu:)Gratuluję - to cud i szczęście wiel 27.05.07, 19:35
          Gratulacje ogromne Agniesiu!!!!!Tak sie ciesze!!!I Ty uwierz, ze teraz wszystko
          bedzie dobrze)))))))

Jobo-z tego co wiem, to jesli bylas szczepiona, to nie masz sie czym
          martwic.Niewazne jak dawno temu.

Myszko-trzymam kciuki!!

Misiu-zdjecia super)))A mala rosnie ...Jaki teraz nosi rozmiar ubranek?
          • misia9944 Do AgnieszkiMonikaz ;) 27.05.07, 21:27
            Zuzia na zdjeciach wyglada duza ale nie jest taka w rzeczywistosci. Nosi ubranka na 56 i 62 choc w wiekszosci 62 plywa tzn na wzrost sa nawet ok ale wszystkie za szerokie sad bo Zuzia szczuplutka wink
            A zas niektore 56 sa za male...
            no ale dzieci w jej wieku niektore nosza 68 -bo sa grubsze. A Zuza trzyma linie big_grin nie to co mama hahaha.

A m o n i u -hiihih kochana Jestes smile
            M y s z k o - moze iskierka sie bawi w Zuzie ? ze juz termin a ona ani rusz ???
            • adrasteaa Niedziela 27.05.07, 21:37
              Nie było mnie od czwartku a tu takie pomyslne wieści.
              Agniesiu wielkie gratulacje, bardzo się ciesze jednak cos z ta kolejnościa na liście jest smilesmile
              Misiu przykro mi spowodu smutnych wieści od lekarza, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i ze Zuzia szybko bedzie przybierać na wadze, a na nastepnej wizycie nie będzie już żadnych szmerów w serduszku
              Nasza Myszunia i aka jeszcze w dwupaku trzymajcie sie dziewczyny dzielnie.
              Ja byłam w czwartek na usg wszystko jest ok małe rośnie ma 62 mm, parametry wszystkie w normie
              Zycze spokojnej nocy
    • martajotka Aagniesia! cudownie!:) 28.05.07, 09:07
      Aagniesia KOchana! rany jak się cieszę.
      gratuluję i ściskam z całej siły. Nawet nie mam jak pisać, bo płaczę z Twojego
      szczęścia. Coż za cudowna wiadomość.
      Cały kunsztowny wink makijaż wykonany w poniedziałek rano się rozmazał, ale co
      tam. Dobrze, że jestem sama w biurze i nikomu nie muszę tłumaczyć, że moje łzy
      tom ze szczęścia z powodu dwóch kresek i wspaniałej bety nigdy nie widzianej
      koleżanki z forum internetowego!
      Czyli znów się potwierdza tyo co wszyscy lekarze mówią, trzeba wyluzować, nie
      myśleć o ciąży, znaleźć sobie inne zajęcie i po prostu kochac się z Miłości.
      Kochana! źyczę Ci spokojnej i zdrowej ciąży. Pewnie jeszcze dziś napiszę do
      Ciebie mejla.
      POzostałę Folikówki pozdrawiam bardzo ciepło, jeszcze zajrzę tu dziś na
      spokojnie.
      Mycha, Ciotka- szczególne ciepłe mysli do Was brzuchatek "na wylocie"wink
      Marta

• nadya22 Re: Aagniesia! cudownie!:) 28.05.07, 09:38
        Agnieszko wielkie gratulacje tym razem osobiste... smile wielka
        niespodzianka...jednak nasz wąteczek jest szczęśliwy...każda z nas prędzej czy
        później otrzymuje dar macieżyństwa smile Trzymajcie się...dbaj o siebie i
        maluszka...jak opisujesz swoje wrażenia po ujrzeniu dwóch kreseczek to jakbym
        siebie widziała...po prostu nie docierało do mnie...do tej pory chwilami nie
        dociera...
        Mdłości nadal mam ale jeśli chodzi o wymioty to chyba Myszka ma racje to
        jednorazowy wyskok smile
        Myszka nadal 2w 1??
        Jobo nie martw się różyczką jak byłaś szczepiona i przechodziłaś ją to nie
        powinnaś zarazić się nawet jakby synek przyniósł do domu...przynajmniej tak
        myśle smile
        Wg tego co Misia napisała że 41 tygodni od staranek urodziła Zuzie to tak sobie
        mysle ze ja pewnie urodze 2 stycznia a nie 28 lutego...choc wg tego co
        obliczyłam sobie po swojemu to 24 grudnia...hm ciekawe...
        U mnie w firmie prezesi juz wiedzą ze jestem w ciąży choć to dopiero 10
        tydzień...juz jest ogłoszenie, że przyjmą kogoś do księgowości bo ja mam
        przyuczyć tą osobe...mnie przyuczali 3 dni i do wszystkiego musialam dochodzic
        sama a ja bede kogos uczyc 7 miesiecy??Boją się zebym nie poszla na chorobowe a
        oni z tym pieronstwem zostana sami...teraz nagle jestem niezastąpiona i trzeba
        przyuczac nowa osobe bardzo dlugo bo odpowiedzialne stanowisko duzo trzeba
        wiedziec...a jak przyszlo co do podwyzek to ze jeszcze nie mam wyzszego
        wyksztalcenia to mi sie nie nalezy sad debile
        • misia9944 do nadya 28.05.07, 10:36
          hejka, no fest debile ;/
          i jaka niesprawiedliwosc ;/
          hihi chyba sie pomylilas bo napisalas 2 stycznia a nie 28 luty ??? a potem ze chyba jednak w grudniu tongue_out chyba zamiast 28 luy mial byc 28grudzien ??? dobrze wylapalam ? czy moze cos ja popierniczylam.
          Moja Zuzia spi wlasnie smile ona jest kochaniutka, wczoraj usnelao 20 i wtala o 6:30 potem ja nakarmilam wsadzilam do siebie do lozka po lepekja przykrylam i spala do 8:40-bo potem maz nas obudzil pie.. glosna tongue_outtongue_out
          • nadya22 Re: do nadya 28.05.07, 12:33
            Misia dobrze ze jestes czujna...roztrzepana jestem na maxa...oczywiście gin
            wyznaczył mi termin na 28 grudnia wg moich obliczen to 24 grudnia ale wg tego
            co ty piszesz to moze dopiero 2 styczeń big_grin hihi
          • aagniesiaa Re: dziękuję wam 28.05.07, 12:34
            tak się wzruszam jak czytam wasze pościki, wierzę że do każdej z nas przyjdzie
            to szczeście i wy też w to wierzcie

Misiu narazie nie wiem kiedy data zalkończenia ... wychodzi mi z moich obliczeń
            31.01 ale zobaczymy co lekarz wyliczy

bylismy wczoraj u niego widzieliśmy fasolkę na usg, w macicy czyli tam gdzie
            trzeba, narazie widać było tylko pecherzyk płodowy .. mam przyjsc znowu przed
            bozym ciałem
            brać duphaston
            nospe gdy brzusio bedzie bolał i witaminki

z tego co narazie zauważyłam to piersi są wielkie jak nigdy i strasznie węch mi
            się wyostrzył, jak nigdy czuję bardzo wyraźnie każdy zapach

[URL=imageshack.us]img216.imageshack.us/img216/980/zdjcia0016wu8.jpg" border="0" alt=" img216.imageshack.us/img216/980/zdjcia0016wu8.jpg">[/URL]
            • aagniesiaa Re: jeszcze raz bo coś nie wyszło 28.05.07, 12:36

• aagniesiaa Re: dziękuję wam 28.05.07, 12:36
              img216.imageshack.us/img216/980/zdjcia0016wu8.jpg
              • paula343 Re: dziękuję wam 28.05.07, 13:31
                Wracam z weekendu-bylismy u znajomych za miastem, super pogoda wypoczełam i
                bardzo sie zrelaksowałam-a tu taka cudowna wiadomść. AAgniesiaa nawet nie wiesz
                jak sie ciesze. Cudowna wiadomość i cudowny prezent na Dzień Matki. Jak
                czytałam Twoj poscik to sie wzruszyłam. Narawde gratuluje z całego serca.

Misia nie martw się na zapas. Ja urodziłam się ze szmerami serduszka i wyrosłam
                z tego. Napewno Zuziolek bedzie zdrowy. Jest naprawde rozkoszna!!!

Ja czuje sie bardzo dobrze. Zosia buszuje w brzuchu ze hej. Znajomi się smiali
                jak brzuch mi podskakuje. Chyba malej podobal się weekend na wsi.

Aka , Myszka co u Was??
                • jobo100 Re: Trochę się uspokoiłam 28.05.07, 14:54
                  Dzwoniłam przed chwilą do swojego gina z zapytaniem o tę różyczkę. Powiedział że
                  nawet jeśli nie chorowałam a byłam szczepiona to powinnam być uodporniona. A
                  jeśli nadal się martwię to mogę sobie brać jakieś ziółka na uodpornienie i być
                  dobrej myśli. Jeszcze 2,5 tyg do wizyty. Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie
                  usłyszę moje maleństwo.
    • martajotka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 28.05.07, 14:52
      hej, no to tak jak obiecałam jeszcze raz się dziś melduję.
      Cały czas jestem oszołomiona cudowną wiadomością od Aagniesi. Tak bardzo się
      cieszę.
      Nadya, tak to jest z pracodawcami. Nigdy się z nimi nei dojdzie do ładu, ale co
      tam nei martw się niczym.
      Jobo. Jeśli byłaś szczepiona na różyczkę to sądzę, że nie ma powodu do
      zmartwień. Ale w celu uspokojenie pogadaj o tym z ginekologiem prowadzącym. A
      Twój synek to nizły gagatek, fajne teksty rzuca wink
      Adrastea, cudownie, że MAleństwo się zdrowo rozwija. Udało Ci się przetrwać
      najtrydniejszy I trymestr. Oby teraz już byłoz górki. A może Misia Cię już
      przeniesie do zaciązonych?
      Alfa, z tego co ja doczytałam serie szczepionek które były podawane w Polsce
      były bezpieczne. Wycofano je "na wszelki wypadek". Zresztą jeśli by coś było
      nie tak to by wyszło w ciągu kilku dni od szczepienia, więc się nie martw.
      Zaxia, jasne że Cię pamiętamy. Obue tu jesteśmy z Poznania nadal starające sięsad
      Misia, jak już któraś tu napisała szmery w sercu nie sa niczym złym. Mogą
      wynikać z wielu rzeczy a często wynikają ze złego sprzętu lekarskiego. A gdyby
      się okazało, że np Zuzia ma niedomkniętą zastawkę to dzieciom daje się rok
      czasu na ich domknięcie.
      Myszko, Iwona, czekam z niecierpliwością na wieści o pojawieniu się Hani/
      Pawełka i Stasia na świecie. Ale dzieci wiedzą swoje i i tak pojawia się kiedy
      same będą miały na to ochotę. Oby zdrowe i Wasze porosy były jak namniej
      uciązliwe. Ale domyślam się że upał Was męczy.
      Krokodylku, czy możemy liczyć na jakąś fotkę Twojego brzucha?

Urodzinowa impreza mojego M. udało się fanastycznie i miał same radości z
      okazji swojej 30.A teraz chyba tydzień będziemy odsypiać wink

pozdrawiam serdecznie
      Marta
      • zaxia Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 28.05.07, 15:25
        Ale wieści aagniesiaa! Gratuluję! Kiedy czytam twojego posta, uśmiech sam
        ciśnie się na usta smile Rzeczywiście emocje musiały być ogromne, gdy zobaczyłaś
        teścik smile
        Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa, jak zwykle dodajecie otuchy! Martajotka,
        ja też ciebie pamiętam i wypatruję ciebie na forum, ale wiem, że też próbujesz
        wyluzować i się nie nakręcać, więc obie niezbyt często tu bywamy...
        Moja @ mija, teraz staram się patrzeć znowu optymistycznie mając nadzieję, że
        staranka będą tym razem uwieńczone sukcesem.
        Pogoda też nastraja optymistycznie smile Ah, jak ja kocham słońce smile!!!
        Pozdrawiam was ciepło!
        zaxia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka