aba1122 Re: Starania Noworoczne. 05.01.07, 22:37 Tweety ja nauczyłam się jezdzić na nartach w wieku 30 lat! i to tylko dlatego ze mąż smigał razem z zcórką a ja stałam jak ten debil na górze i marzłam, w końcu powiedziałam dość i zaczęłam się uczyć załapałam po dwóch dniach , trzciego już jechyałam z prędkoscią światła , tak mi się wydawało bo jak potem zobaczyłam się na kasecie to lałam ze śmiechu , jechałam jak ofiarateraz już mi idzie całkiem całkiem gorzej może technicznie ale frajde mam, a to najważniejszei popieram ja też polecam Bukowinke do nauki jest tam super sama uczyłam się na UFO, generalnie Bukowine bardzo lubie i darzę dużym sentymentem, bardzo lubię tam jezdzić visteria - nie załamuj się ja też byłam zdołowana jak odebrałam swój wynik FSH teraz już wmawiam sobie że będzie wszystko dobrze, że mnie podleczą i dzieciaczka będę miała, musisz i Ty nastroić się pozytywnie witaj asiu - miło że do Nas dołączyłaś owocnych staranek życzę Tobie i Lamciad również. Miłej nocki Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 05.01.07, 23:00 W Bukowinie jest ośla łączka? Co to jest UFO ? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 11:15 dziewczyny, moj maz zazywa antybiotyki przez tydzien, czy to ma duzy wplyw na "aktywnosc jego plemnikow", tak to nazwe?, Chyba szans zadnych nie ma co? Co myslicie? Dzwoneczku, tak a propo twojej zazdrosci o ciaze siostry ciotecznej, to wczoraj byla u mnie moja przyjaciolka, ktora postanowila sie do mnie dolaczyc 2 miesiace temu zebysmy razem byly w ciazy, i wyobraz sobie, moja mine jak mi wczoraj pokazala test pozytywny.... Bylam bardzo szczesliwa ale jak wyszla mialam strasznego dola, u nas bedzie juz 7 czy 8 cykl staran a jej juz bedzie rosl brzuszek..... Postanowilam kupic testy owu......... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 11:17 a zapomnialam napisac, ze to ja kupilam dla niej testy owu miesiac temu z allegro!!! Moze byly szczesliwe?! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 12:41 Iva w Bukowinie większość stoków to ośle łączki UFO to nazwa wyciągu na Wierchu Olczańskim ( jedna z ulic Bukowiny, na której znajduje się obok siebie, bardzo dużo wyciągów z dobrym zapleczem gastronomicznym, w-c, wypożyczalnie, instruktorzy ). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 12:49 Dziewczyny oglądałyście dzisiaj na TVP2 "W łonie matki"? My z mężęm oglądaliśmy to juz któryś raz, ale zupełnie inaczej się na to patrzy, gdy człowiek ma swiadomość, że właśnie w jego organiźmie mogą zachodzić tak cudowne zmiany! Mam nadzieje, że tak własnie jest u Nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 12:55 A u mnie dziś 1dc - zgodnie z przewidywaniami. To będzie 6 cykl starań - o ile będzie, bo coś mi się wydaje, że w dodatku mam od wczoraj zapalenie dróg moczowych, a co za tym idzie trzeba będzie brać prochy, a ponieważ miałam niedawno, to pewnie pobiorę dłużej niż 10 dni jak ostatnio, ech...jak nie urok to sraczka, za przeproszeniem... Tym niemniej humor mam lepszy niż wczoraj i pozdrawiam Was wszystkie ciepło. Jak to miło, że nie trzeba się żegnać i iść precz do innego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 13:31 witaj dzwoneczku, u mnie dzis 7dc, w 12 dc, maz wybywa z domu na 3 dni, czyli z igly widly.... Bedziemy probowac swoich sil mimo wszystko w 11dc i jak wroci w 15dc ale to juz po ptakach chyba. przy moich cyklach 26 dniowych 15dc to ju zpo owu, tak mi sie wydaje... Pozdrawiam cieplo i trzymam kciuki, zebys nie musiala lykac tych prochow tak dlugo! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 14:02 Dzięki Alela. Życzę więc, żeby w tym cyklu przypadkiem owulacja się przyspieszyła tak ze dwa dni, lub opóźniła A Ty trzymaj kciuki, żebym w ogóle żadnych prochów brać nie musiała, żeby się okazało, że to szczypanie to tak przypadkiem, a nie objaw zapalenia. Chociaż, jak znam życie i historię tych moich problemów z drogami moczowymi, z którymi borykam się w kółko od dzieciństwa, to małe nadzieje. Zwykle jak już mam jakiekolwiek objawy, to bakterii całe mnóstwo. A w takiej sytuacji chyba lepiej odłożyć starania, nie? Ostatnio miałam taki lek, który był przeciwskazany w ciąży, a i lekarka kazała sie wstrzymać ze staraniami. Co teraz mi da, nie wiem, ale możliwe, że ten cykl będę musiała sobie odpuścić tak jak w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 14:52 Witam witam Ja tu widzę, że rozwijają się nam narciary ojejku, jakbym chciała też tak sobie hasać na nartach, ale nie było mi to jeszcze dane. Mąż mój kiedyś jeździł i namawia mnie, nawet jestem bardzo za, ale zawsze coś nam wyskoczy, w zeszłym roku planowaliśmy wyjazd w góry w styczniu, ale mężuś w wypadku złamał kręgosłup i nici z tego. W tym roku, kiedy już nie biega w gorsecie i można jechać, to szkoda nam kasy, bo zbieramy na mieszkanie. I tak ciągle się to odwleka. No cóż, co się odwlecze.... Wczoraj powinna przyjść @, znowu to samo, ciągle jej nie ma, nawet się nie łudzę bo i tak jest to u mnie niemożliwe, ale denerwuje mnie to, że brałam duphaston i nic, trudno, czekam dalej. Co do mojej operacji, to jestem już prawie gotowa, wyniki krwi i moczu odebrane, ekg zrobione, w poniedziałek odbieram tylko grupę i rh krwi i 15 stycznia lecę do anestezjologa, będziemy gadać o mojej narkozie. Szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać, boję się, ale juz bym chciała to mieć za sobą i wejść w 6 cykl starań. Na razie jest 5 cykl. To tyle co u mnie. Pozdrawiam Was kochane Aga PS. Również witam nowe kumpele od starań, życzę jak najszybszego ujrzenia 2 kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 00:12 alela1 a czy mierzysz tem.? Ja mam cykle 21-27 dniowe (27 sporadycznie). Ostatni cykl miała 23dni a owulacja była 15dc. Nie wiem jak wcześniej bo nie mierzyłam tem. w poprzednich cyklach. Dzisiaj mam 14dc a owulacji nadal nie ma , tylko śluz płodny, ale nie było jeszcze skoku. Tak więc być może nie wszystko stracone. Zacznij mierzyć tem., nawet teraz. Zobaczysz czy miałas skok. Nie będzie to jakieś strasznie wiarygodne ,ale zawsze coś. Ja miałam bardzo wyrażny skok w poprzednim cyklu, więc nawet jakbym zaczęła mierzyć tem 12dc to chyba bym się zorientowała ,że ten skok to prawdopodobnie owu. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 01:40 iva_marti napisała: > Ja mam cykle 21-27 dniowe (27 sporadycznie). Ostatni cykl miała 23dni a > owulacja była 15dc. Iva, jeśli faktycznie owulacja byla w 15 dniu cyklu, to nie najlepiej - 8 dni to mało - przyjmuje się, że faza lutealna poniżej 10 dni to nieprawidłowość i może przeszkadzać w zajściu w ciążę - zarodek ma za mało czasu na to żeby się zagnieździć. Jeden raz to może być przypadkowo, ale jśli to się będzie powtarzać, to trzeba by z tym pójść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 11:02 o znow cos ciekawego, czego nie wiedzialam. Rzeczywiscie troche to dziwne owu w.15dc przy cyklach 23 dniowych? Troche pozno ale od dzis mierze tempke! Zobaczymy czy cos podskoczy, kupilam tez test owu ale uzyje go dopiero w 10dc, tak z ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 11:51 Blaszany_dzwoneczku niestety wiem ,że to nie jest dobrze. Teraz jest 4 cykl starań. Dzisiaj 16dc a skoku tem. nadal brak. Śluz płodny jest. Zobaczymy co to będzie dalej. Niestety co umówię się do gina to muszę odwoływać bo nie mam z kim zostawić córeczki. Pewnie więc w tym cyklu znowu się nie uda. Zastanawia mnie tylko to ,że zawsze miałam takie cykle ,a w pierwszą ciąże zaszłam po jednym niezabezpieczonym stosunku(oczywiście planowanym). Dziewczyny a jeśli nie będzie owulacji to czy jest sens robić hormony (progesteron i coś jeszcze ale nie pamiętam teraz). Te badania powinno się robić 7 dni po owulacji, ale skoro jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 12:31 hej co tu taka cisza? U mnie 9dc, mierze tempke od wczoraj, pierwszy raz, jestem strasznie ciekawa czy bedzie skok, sprawdze tez test owu. Wprawdzie tempke mierze od wczoraj ale moze skok zobacze, mam nadzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 13:28 Ja jestem, cały czas Was podczytuje, za bardzo nie mam o czym pisać bo u mnie już 22 dc za dwa dni idę na badania, ciekawa jestem jakie będą wyniki? w zeszłym m-cu robiłam testy owu miałam dwa rodzaje paskowe które pokazywały owu i takie z zakraplaczem które nie pokazywały , zgłupiałam kompletnie i w tym m-cu olałam sprawę także za bardzo alela się nie stresuj jak wynik będzie nie jednoznaczny bo z tym testami to nigdy nic niewiadomo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 14:06 wiem, ze z tymi testami to niewiadomo.. stosowalam wiele razy.... teraz mialam przerwe, bo zbankrutowalabym gdybym co miesiac je kupowala. w Nowym roku postanowilam zaszalec, zwlaszcza, ze moja przyjaciolka zaciazyla z testami, z ktore jej kupilam na allegro........ Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 14:31 O , to może będą fartowne! życzę Ci tego z całego serca! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:10 A ja też nie bardzo mam o czym pisać, bo to 3dc, więc nic sie nie dzieje. Ale pozdrawiam Was serdecznie. Alela, który to już cykl starań u Ciebie, bo nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:16 staramy sie od czerwca 2006, z jedna przerwa w cyklu, czyli 7cykl Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:18 Zaraz zaraz, a ja od sierpnia 2006 też z jednym cyklem wypadniętym i liczę, że teraz 6 cykl. coś nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:16 Oj nie krzycz tak, no sorry Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:49 Cześć Dziś 2dc, "kochana" @ przyszła do mnie, rozpoczynam 5 cykl starań, chociaż trudno nazwać go staraniowym skoro i tak nic z tego nie wyjdzie, ale i tak jakies staranka będą Porządne starania i mam nadzieję z efektem rozpoczynam od 6 cyklu Dzwoneczku, a my znowu razem dni cyklu liczymy Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 16:08 oska81 napisała: > Dzwoneczku, a my znowu razem dni cyklu liczymy No prawie, bo u mnie już 3dc Starajcie się starajcie, bo nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:05 dzisiaj skoczyła mi temperatura. Zobaczymy co się będzie działo jutro. ówulacja była wczoraj albo dzisiaj, bo dzisiaj mam śluz z niteczkami krwi.Czyli owu była 16 lub 17dc. Znowu tak późno. Ciekawi mnie dlaczego, jak się nie starałam o dziecko, to nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego. A teraz za każdym razem mam. Dziwne to wszystko. Czy też tak macie? Umówiłam sie na przyszły piątek do gina. Juz zadzwoniłam i się zapisałam, zeby nie rezygnowac. Najwyżej pójdę z córą. Zreszstą chodziłam do tej lekarki calą pierwszą ciąże i u niej rodziłam. Tak więc Mimi i troszkę jej jest .Cudowna kobieta i jak się ucieszyła ,że dzwonie. Jesli ktoś z Was jest z Krakowa to pisać na priva goraco polecam. Ciekawe co powie na tą moją krótką faze poowulacyjną . Może od razu da jakieś leki i ten cykl nie będzie stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:19 Iva tak właśnie się domyślałam ( po wątku narciarskim ), że jesteś z Krakowa. Ja również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:16 Aba u mnie też dzisiaj 22dc. Strasznie nie lubię żyć w niepewności. Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch jak na @ wiec chyba się zjawi, a może oznacza to coś zupełnie innego... Nie czuje się ciążowo więc raczej liczę na @. Chyba wolę takie podejście do sprawy bo miłe zaskoczenia są zawsze przyjemniejsze niż rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek mała ankieta :-) 08.01.07, 17:29 Wszystkie się tu nakręcamy, i tak mi przyszło do głowy zapytać Was, który kawałek cyklu jest dla Was najtrudniejszy: sam początek, kiedy do starań daleko, a do ich efektu wieki, ale nie ma się czym nakręcać, czy też może czas już po owulacji, bezpośrednio po staraniach, kiedy tyle czekania na wynik i na dwoje babka wróżyła? A może sam moment starań albo tuż przed spodziewaną miesiączką gdy zbliża się chwila prawdy? )) Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 17:36 Dla mnie chyba sam początek. Do owu daleko, do efektów jeszcze dalej. Jak jest już owulacja to chociaż wiem ,że była i że staranko było. Ja mam krótkie cykle to nie muszę długo czekać na efekt po owulacji. Fajnie ,że ktoś jeszcze jest z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 17:38 Dla mnie najgroszą częścia cyklu jest faza po owulacji. Do owulacji fajne oczekiwanie, owulacja SUPER - z wiadowmych względów , no i niestety nadchodzi moment czekania, a ja należę do osób barrrrddddzzzooo niecierpliwych więc jest mi dodatkowo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 17:47 A dla mnie najgorsza jest I faza, przez 7 dni mam okres, potem jeszcze pare dni, a najbardziej lubię przed okresem tak z tydzień i wbrew wszystkiemu lubię oczekiwać czy @ nadejdzie czy nie. Oczywiście ciągle kończy się to smutkiem i tak w kółko. Ale wierzę, że już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 21:18 dla mnie najtrudnieszy jest dzien, w ktorym dostaje @. mam wtedy ogromnego dola i placze, dzien nastepny jest juz OK. Ciesze sie bo mam juz za soba najgorsza faze staran, bylo to miedzy 4-5 cyklem. teraz jest lepiej bo az tak o tym nie mysle i staram sie nie stresowac, czasem to juz mi wszystko jedno..... Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 23:38 oczywiście że faza lutealna, już złożyłam wniosek o jej skrócenie - to czekanie, w którym i tak już nic się nie zdziała Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Witam 08.01.07, 21:27 was serdecznie. Dzisiaj bylam u gina, potwierdzil 7 tygodniowa ciaze. Serduszko bilo mocno, ze szczescia az sie poplakalam. Zycze wam wszystkiego dobrego i pozytywnych staranek. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Witam 08.01.07, 21:43 Cieszymy sie razem z Toba! wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: mała ankieta :-) 09.01.07, 11:43 A ja najgorzej nie lubię tego momentu, w którym teraz jestem: czyli początek cyklu. Tyle jeszcze czasu do starań, a do ich rezultatów wieki, no i nie wiadomo zawsze czy coś nie wyskoczy, jakieś choróbsko, leki, czy w ogóle będzie można się starać, a może kłótnia z męzem, a może jego choroba, albo młyn jakiś w pracy i nie będzie siły na seks... Bo w drugiej połowie cyklu, to już jest taki miłe poczucie, że zrobio się wszystko co się dało i że jest szansa... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:45 O, no widzisz Tweety to idziemy łeb w łeb, fajnie, z tym że ja będę miała w tym m-cu wyjątkowy komfort ponieważ w środe badam progesteron a wiadomo że on idzie bardzo w góre jak jest ciąża , więc pod koniec tygodnia będe wiedziała na czym stoje i nawet się cieszę ominie mnie @ nakręcanie się! Przeczuć oczywiście nie mam żadnych, objawów również tylko cycki mnie bolą ale już na to nie zwracam uwagi bo już nie raz mnie bolały! Aha , i zgadzam się z moją przedmówczynią ja również odkąd zaczęłam się starać to zauważam u siebie mega objawy i owu i @ , kiedyś albo tego nie miałam albo nie zwracałam na to uwagi? A tak w ogóle to dziś mam doła .... dobrze ze mój kochany mąż ma jeszcze siłe znosić moje humory, tylko aż się boję pomyśleć co będzie jak faktycznie okaże się za m-c że mam nienajlepsze wyniki i przede mną długa droga leczenia? albo w końcu mnie opieprzy bo już sama siebie mam dosyć i trudno mu się dziwić albo kopnie w końcu w d....żebym oprzytomniała? Dobrze że za 3 tyg jedziemy na narty , chociaż z drugiej strony to też powód do doła bo początkowo mieliśmy jechać w alpy ale już w pazdzierniku trzeba było wpłącić zaliczkę więc wolelismy nie ryzykować bo przecież miałam być już w ciąży ! a teraz ani alp nie będzie ani ciąży! Ot i taki mój los. aba Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 18:02 No to faktycznie w tym m-cu bedziesz miała "luzik"! A co do nart to nie ważne gdzie się jedzie tylko że się wogóle jedzie! Życzę Ci dużo sniegu, słońca i temp. -5st. Przy takich warunkach jest chyba najpiękniej, a śnieg do jazdy cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 21:22 Dziewczyny, wzieło mnie na małą statystykę. Od momentu założenia przez Abe wątku "pojawiło się" na nim 27 "starających się", ale "zaciążyły" tylko 2 ( tyle dało znać ). Trochę to przygnębiające. Mam nadzieję, że lada moment wyniki nam się poprawią! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 09:07 dziewczyny, dzis mierzylam tempke i mam skok z 36.34 do 36.98 czy to mozliwe az tak? I czy to znaczy ,ze owu bedzie czy byla? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 10:53 ja juznic nie rozumie, temp. spadla po godzinie do 36.41? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:18 Alela, mierzy się tylko RAZ dziennie rano, po obudzeniu o tej samej porze, w miarę w tych samych warunkach. Temperatura w ciągu dnia się zmienia więc dalsze pomiary w ciągu dnia nie mają zupełnie sensu. Możliwe, że to już skok temperatury, ale żeby upewnić się, że to nie jednorazowy przypadkowy wyskok, z zupełnie innego powodu, trzeba pomierzyć dalej - trzy wyższe temperatury potwierdzą, że owu się odbyła. A temperatura generalnie skacze po owulacji, choć czasem podobno może skoczyć i przed - taki przedskok - przedwczesny skok temperatury. A jak tam ze śluzem? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:20 u mnie 10 dc, sluz jest mokro,jak bialko kurze. czy to mozliwe, ze juz po owu? A tak planowalam seks na dzis wieczorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:27 Jak jest śluz, to może owulacji wcale nie było, a temperatura mogła Ci skoczyć, bo np. choróbsko Cię łapie, piłaś alkohol, stres jakiś, zgrzalaś się wnocy pod za ciepła kołdrą, albo jeszcze coś innego... Generalnie jak jest śluz, to się trzeba kochać, więc nie rezygnuj z planów Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:30 dzieki za odp. moze cos mnie lapie, zobaczymy jaka tempka bedzie jutro. A dzis wieczorem bedzie sie dzialo Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:32 Dzwoneczku a jak dlugo utrzymuje sie taki sluz plodny, glupie pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:38 Różnie, u mnie nawet to jest różnie, czasem trzy dni, czasem więcej, max to chyba było siedem. Ja obserwuję tylko to co widać na wierzchu. A może być tak, że na wierzchu nic nie widac, a w środku ten śluz sobie jest przy szyjce macicy. Ostatnio mam z tym jakis problem, mniej ewidentny ten mój śluz, mniej go jakby, a jak już jest seks, to potem już zupełnie nie mogę się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:21 trzy wyzsze temperatury, w kolejnych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:34 Tak, zasada jest taka - odbytą owulację potwierdzają trzy temperatury w kolejnych dniach wyższe od sześciu kolejnych temperatur przed skokiem, z czego trzecia temperatura musi być wyższa od najwyższej z tych sześciu niższych o przynajmniej 0,2 stopnia. Oczywiście trzymanie się tego ściśle ma przede wszystkim znaczenie przy unikaniu poczęcia, dla potrzeb odwrotnych jeśli nie ma pewności, że już była owulacja (jak u Ciebie - jest jeszcze śluz płodny, temperatura skoczyła, ale nie wiadomo czy to skok poowulacyjny czy jakiś przypadkowy...) to trzeba przyjąć, że nie było jeszcze i nie zaprzestawać starań. A to czy była czy jeszcze nie okaże się niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:42 jestem ciekawa, dzis mam dostac testy owu poczta, jak tylko przyjda zaraz zrobie test, ciekawe co pokaze? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:44 no, ciekawe... Ale o testy to mnie nie pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 12:05 nie, w testach to jestem expertem Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 15:37 Czesc dziewczyny, pozwolcie ze sie do was dolacze. Zaczynamy starania o dzidziusia, to drugi cykl. pierwszy nie byl tak kontrolowany. Dzis jest 10dc. Do listopada zeszlego roku cykle mialam super regularne co 28- 30dni. Od kiedy zaczelam myslec o dzidzi i sie stresowac to sie przesunelo do 33-36. Wiec trudno mi powiedziec jaki bedzie ten cykl, dlatego tez postanowilam ze staramy sie po @ conajmniej co drugi dzien i zobaczymy co z tego wyjdzie. Potwierdzam ze najgorsze jest to czekanie kiedy sie jest na poczatku cyklu. trzymam kciuki za was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 16:38 Witamy i my również trzymamy za Ciebie kciki. Dziewczyny "wytropiłam" na innych wątku kolejną "zaciążoną" ze starań noworocznych. Aktulane wyniki: 28 starających się - 3 w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 17:03 A nie mogloby tak byc 28 do 28?) Dzis zmierzylam temperaturke dokladnie 1h i 10minut wczesniej niz zwykle i wyszla 36,8,potem poszlam jeszcze spac i o tej porze co zwykle mialam 37,1.I ktora tu teraz brac pod uwage?Bylby to kolejny skok,bo do tej pory od soboty mialam jak w morde strzelil rowno 36,8,w piatek bol jajnikow i od soboty plodny sluz,ktory zakonczyl sie dokladnie wczoraj.Czyli wychodzi na to,ze owu chyba byla wczoraj...hmmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 17:08 Zyczę nam 28 do 28 ale ja ten cykl chyba przegrałam. Zrobiłam dzisiaj pre-test i wynik oczywiście negatywny. Mam jeszcze nadzieję, że jest za wcześnie i dlatego jedna kreska ( @ ma przyjść w weekend ). Dziewczyny przez to czekanie normalnie głupieje! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 19:15 Na początek Witam Nową Koleżankę i życzę szybko dwóch kresek No, faktycznie statystyka nie powala, tak naprawdę to załamka...3 zaciążone beznadzieja a kiedyś człowiek tak uważał, gdybym to wtedy wiedziała to w nosie bym miała ,,uważanie,,chociaż miałabym już ze troje dzieci a tak mam ledwo jedno! i po co mi wmawiano że tak łatwo zajść w ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 19:27 Aba, no właśnie. Też myślę sobie, że bez sensu było to uważanie. Może chociaż jedno bym miała. A tak 30-tka na karku, mąż 43 i strach czy aby zdążymy gdyby coś było bardzo nie tak Bardzo żałuję, że nie zabraliśmy się do rzeczy trzy lata temu. Ja też witam nową koleżankę Asiulkę I nie przejmuj się, Asiulka, tym co tu właśnie wypisujemy. Chyba mamy z Abą kryzys piątego nieudanego cyklu, co Aba? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 20:58 No, bo jeszcze dziewczyna się przestraszy że My tak zawsze pesymistycznie nastawione! a to nieprawda raz są gorsze dni raz lepsze ale faktycznie 5 m-cy to już kupa czasu i mamy prawo być trochę zdołowane, chyba? Mnie jeszcze trochę męczą te jutrzejsze badania bo wszystko się wyjaśni , najważniejsze jest dla mnie to czy była w tym cyklu owu? jak nie było to dopiero będę miała powód do doła!wtedy będziecie mnie musiały pocieszać! Dziś zauważyłam jeszcze jedno, do tej pory robiło mi się trochę przykro jak usłyszałam o ciązy u sąsiadki , koleżanki, wiecie o co mi chodzi? takie lekkie ukłucie w sercu a od paru dni zaczynam zwracać uwagę na malutkie dzieciaczki np w wózkach i też mi się serce sciska czy ja takie jeszcze kiedyś będę miała? No nic koniec pesymizmu trzeba się zbierać! Dziś kupiłam olejek pomarańczowy do kąpieli i idę sobie wziąść kąpiel , może mi się humor poprawi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 08:44 Wlasnie najgorsze jest to ze w okolo same dzidzie, albo sie urodzily albo sie zaraz urodza. Moja siostra i kolezanka urodzily latem zeszlego roku. Moja przyjaciolka urodzila 2 stycznia sliczna corcie a kolejna czeka wlasnie w domu na walizkach na rozwarcie (termin na 12 stycznia). Tylko my z mezem jestesmy do tylu. Ja mam caly czas nadzieje ze uda mi sie juz w tym cyklu i wy tez nie poddawajcie sie tylko do dziela. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 11:54 U mnie w najbliższej rodzinie ( na moje szczeście ) nie ma małych dzieci ani ładnych brzuszków. Wszystkie moje koleżanki generalnie mają już mocno odchowane pociechy, nieliczne dopiero planują starania. Dzięki temu mniej się stresuję. Aba jak tylko bedziesz miała wyniki daj znać. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 13:53 czesc! ja tez zakupilam sobie olejek pomaranczowy, kapiel byla bardzo przyjemna U mnie dzis 11 dc, przy cyklach 26d. dzis tempka podskoczyla 37.19, mierzylam az 3 razy. seksik byl wczoraj- pierwszy i ostatni w tym cyklu. maz wybyl i wraca w sobote juz po owu. Nastepny cykl w lutym, jakos wytrzymam, jakos tak mi lepiej w tym Nowym roku, optymistyczniej. Dzis znowu widzialam sie z moja zaciazona przyjaciolka, u niej 5 tydz... Oczywiscie gadka byla o jednym.... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 12:02 Tweety napisze napewno ale najwcześniej w piątek niestety! U mnie też same dzieci oszaleć można trzeba się nauczyć i nie reagować bo inaczej oszalejemy a Ty jak się czujesz jakieś objawy? mnie bolą piersi i to tak porządnie ale już nie chce się nakręcać bo potem mi bardziej przykro Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa hejka aba :) 10.01.07, 12:04 mnie też boli biust i też się zdrowo nakecam od nowa... @ ma być dzisiaj i modlę się żeby nie przyszła. Mierzę znowu temoki i narazie wysoko ale oby tak zostało!!!! już przez kilka miesięcy się nie stresowałąm i nie nakręcałam, a tu znowu przez ten wykres... nadzieja wraca co miesiąc! kurcze brzuch mnie już pobolewa ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 12:29 Ja nie mam od kilku dni żadnych objawów. Wcześniej ( jakieś 5-6 dni po owu ) miałam takie uczucie jakby mi ktoś balon w dole brzucha napompował. Trochę bolało, ale jak siedziałam spokojnie na tyłku i nie schylałam się to było ok. Teraz cisza. Jeszcze 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 12:38 a jak sie staracie? bo ja postanowilam ze ide na calosc. jak tylko sie @ skonczyla zaczelismy i tak co 2 dzien az do nastepnej@. Ale moj maz ma z tego ucieche, jak nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Cześć amoniu 10.01.07, 12:50 Trzymam , trzymam mocno kciuki za Ciebie ! Super że masz ładny wykres niech Ci tempka tylko rośnie! I tak jesteś super dziewczyna bo się nie dajesz i cały czas walczysz! Asiulka to Cię podziwiam w tych staraniach ja bym wymiękła , mój mąż pewno też szczerze mówiąc to tych parę dni pod rząd w połowie cyklu mnie wykańcza ha ha ja nie mam aż tak wybujałego temperamentu i chyba by mi się nie chciało, no ale każda z Nas ma swoje sposoby na zaciążanie Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Cześć amoniu 10.01.07, 12:56 Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale poniewaz kazdy organizm jest nieprzewidywalny, to wole dzialac od @ do @ . Zalezy mi na tym zeby jak najszybciej sie udalo wiec bede robila wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Cześć amoniu 10.01.07, 12:57 nie mam innego wyjścia... a podobno co nas nie zabije to nas wzmocni!!! coś w tym jest nie martw się jak tylko dziś albo jutro @ nadejdzie to będę sobie znowu w domku płakać i smucić się ((( wcale nie jestem taki twardziel Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 13:06 amoniu żeby tylko @ nie przylazła , przytulam Cię mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 13:09 nie masz pojęcia jak się boję że znowu przyjdzie (( Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 21:04 Leki ułatwiające zajście wciąże (Clostilbegyt), slyszalyscie, wyczytalam o nich na innym forum ale zadnych detali Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 21:12 Alela odpowiedziałam Ci w Twoim nowym poście, jeśli coś chcesz wiedzieć więcej to pytaj. Jeśli tylko będę potrafiła - odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.b83 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 12:10 Witam wszystkie starające się. W sumie to nasz pierwszy miesiąc starań, bo zaczęliśmy w ubiegłym cyklu ale potem okazało się, iż @ szybko przyszła i było już po owulacji gdy zaczęliśmy starania. Właśnie jestem w okresie płodnym (tak mi się wydaje), śluz lepki, przeźroczysty tak od 3-4 dni, wczoraj bolał mnie brzuch, więc przewiduję, że wczoraj była lub dziś jest owulacja, tampki nie mierzę (dziś 18 dzień cyklu). Niestety mam bardzo nieregularne cykle, w zasadzie zawsze występują w różnych terminach. Chyba tylko raz czy 2 miałam 28-dniowy cykl, a zazwyczaj to od 32 do 38 dniowe i dlatego muszę strasznie długo czekać na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 12:12 Witaj i się rozgość, oby nie na długo Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek witaminki dla nas? 11.01.07, 12:15 Hej dziewczyny! Była już mowa tyle razy o szprycowaniu witaminami naszych facetów, a ja mam pytanie, czy Wy bierzecie jakieś witaminy, jakie, czy są może jakieś specjalne zestawy witamin dla przyszłych ewentualnych mam? Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: witaminki dla nas? 11.01.07, 12:21 Moja ginekolog powiedziała ( po wywiadzie ), że przy mojej diecie, teraz nie ma sensu brać nic więcej niż folik, ale myślę że to kwestia bardzo indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: witaminki dla nas? 11.01.07, 12:30 no właśnie, ale moja dieta jest taka sobie, więc dlatego zaczełam myślec o tych witaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: witaminki dla nas? 11.01.07, 12:45 My z meżem pochłaniamy straszne ilości owoców, jarzyn może mniej, ale też nie są nam obce. Dodatkowo co drugi dzień sok z marchewki, a szklanka mleka to dla mnie przyjemność. Kawy nie pijam, więc nie wypłukuję z organizmu cennych składników. Dietę mam generalnie bardzo urozmaiconą, więc same powiedzcie, że chyba nie mam sensu łykac czegoś dodatkowego. Co innego jak już bedę w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 12:18 Dziewczyny znalazłam nowy sposób na zajęcie myśli - The Setllers! Nie jestem miłośnikiem gier komputerowych, ale ta jest świetna. Kupiłam ją kilka lat temu i od czasu do czasu grywam. Wczoraj sobie o niej przypomniałam i dzięki niej przez 5 godzin nie myślałam o tym czy jestem w ciąży czy nie. Nie wiem czy na kogoś innego podziała, ale u mnie skutecznie "odwraca" myśli o ww. wątku. Tak swoja drogą to nieźle to musi wyglądać, 30-latka pochłonięta grą komputerową. Niestety dzisiaj pojawiły się nitki krwi w śluzie( więc @ chyba przyjdzie w weekend. Brzuch też mnie pobolewa jak na @, ale nadzieja umiera ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 14:25 Ja od miesiaca faszeruje sie FEMINATALEM.Bylam chora wiec postanowilam w nowym cyklu troche podreperowac zdrowie.I dobre zrobilam,bo wrocil mi moj wilczy apetyt i ogolnie bardzo dobrze sie czuje.A lekarz na ostatniej wizycie powiedzial,ze witaminki w okresie zimowym mozna lykac co 3 dzien. Ogolnie nie ma witamin dla starajacych sie,najlepiej lykac witaminy dla kobiet w ciazy i karmiacych. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 14:39 A może to zarodek się zadomowił Ja mam taki śluz ostatnio przy owu. Jutro idę do lekarki , jestem strasznie ciekawa co mi powie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 15:08 Witam Ja kupiłam sobie feminatal i elevit ...porównałam składniki i feminatal zawiera jod natomiast elevit nie. Ja dotychczas zażywałm sam kwas foliowy ale że za spcjalnie zdrowo sie nie odzywiam to zaczełam brać witaminki. Moja siostra jak sie starał o dziecko zażywał również witaminki. Za pierwszym razem specjalne dla kobiet w ciąży a za drugim razem te "nie specjalne" merc specjal. Sama nie wiem które witaminki w traksie starń są lepsze. Ale zażywam te dla kobiet starających się . Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 15:10 Sorki za błedy.) Miłao byc witaminki dla kobiet w ciąży Pozdrawiam renia Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 15:58 a u mnie dwa dni byl sluz przezroczysty -chyba plodny a dzis juz bialy, grudkowaty, dziwne bo zawsze mialam duzej niz 2 dni ten przezroczysty. A jak Wy macie? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 16:23 Ja to mam różnie, raz dłużej raz krócej. Czasem dwa, czasem pięć czasem osiem dni. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 18:37 A ja w ostatnich dwóch cyklach bije rekordy: poprzedni cykl 11, obecny 8 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 18:50 Hej hej Moje Koleżanki Pragnę Wam donieść że najprawdopodobniej miałąm w tym cyklu owulacje! Moje wyniki wyszły super , progesteron ponad 21 gdzie już 10 to super hiper i wskazuje na odbytą owu! Jestem przeszczęsliwa z racji tego że ostatnie badania pokazały kiepską prace jajników, więc jak się ma taki wynik fsh do takiego pięknego progesteronu? głupia jestem i nie wiem co o tym myśleć? zadałam to samo pytanie ,,ekspertkom,, na bezpłodności może one coś wydumają? chyba napewno robię to fsh w max 2dc w przyszłym tygodniu. Trzymam za Was kciuki oby te wstrętne @ do Was nie przylazły ! Ja już się czuje jak słoń w składzie porcelany więc pewno ją dostanę, ale nawet to nie jest w stanie popsuć mi humoru , grunt że owu była, teraz mam nadzieje na następne cykle. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 18:59 Cieszę się razem z Tobą! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 23:25 strasznie bola mnie jajniki,dzis 12dc.(26) czy Was tez tak bola? Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 05:33 Dzisiaj jest mój 26dc na 29 dniowe cykle a jajniki ni chuchu nic nie bolą tylko piersi od 1.01. cały czas bolą mnie tak jakby mi skóra się naciągała bo nawet stanik sprawia mi ból Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 11:37 Mnie w ogóle nigdy jajniki nie bolą - nawet nie wiem tak dokładnie w którym miejscu one są Odpowiedz Link Zgłoś
zofia2002 Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 12:31 Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum i pomyślałam sobie, że też muszę tu wskoczyć. To mój 5 nieudany cykl starań i cóż. Jak większość z was przeżywam to okropnie. Dodam tylko że 2 lata temu poroniłam. Wtedy zaszłam w ciąże w 3 cyklu. Terez boję się że jest ze mną coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 14:56 Hej Zofio witaj na forum mam nadzieje że nie na długo! alela - mnie tak jajniki bolą zawsze w dniach prawdopodobnej owu, co m-c raz jeden raz drugi jestem nawet w stanie powiedzieć z którego mam owu, od zawszw tak miałam ale teraz odkąd się staram to jakoś wybitnie mnie bolą a ja czekam na efekty tego m-ca jeszcze 5-6 dn i będzie wiadomo mam już 100% pewnośc że wyniki są super od dziewczyn z Bociana dla pewności przez dwa trzy m- ce polatam na monitoring i sprawdze czy na pewno wszystko ok i tyle daję sobie czasu , potem mąż wyfrunie na badania co do ciąży w tym m-cu to wolę się nie nakręcać chociaż wynik progesteronu mógłby na nią wskazywać , w ciązy progesteron wacha się pomiędzy 20-40 a ja mam 26, ale i braki ciązy przy takim są więc wolę nie myśleć i czekać, i tak jestem szczęśliwa bo przez dwa tygodnie żyłam ze świadomością że moje jajniki się starzeją! Boże co za nazwa! słuchajcie na Bocianie jest dużo o ziołach Ojca Sroki , na owu na prace jajników i ogólnie są super przy bezpłodności tam dużo kobitek je pije i bardzo sobie chwalą, słyszałyście o nich? może tak by kupić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 21:59 co do ziół: Moja koleżanka jakieś piła. Po 3 miesiacach udało jej sie zajść. Zbiegło to się też w czasie z zakończeniem leczenia: usunięcia polipa, zbicia prolaktyny, wyleczenia wszelkiego rodzaju bakterii i infekcji i innych przeszkodach ,które widziała lekarka. Tak więc trudno jednoznacznie stwierdzić ,że to zioła. Może bardziej psychika i pozytywne nastawienie. Po 3 latach starań teraz jest w ciązy. Właśnie wróciłam od lekarki. Spotkałam nawet położną ,która była przy porodzie mojej córeczki. Fajnie tak sobie przypomnieć. Lekarka dała mi jeszcze 4 cykle. Jeśli po tych 4 cyklach nadal nic to wtedy zaczniemy szersze badania. Jak na razie mam po owulacji łykac duphaston (ponieważ mam krótką faze poowulacyjną). Tak więc jeszcze ten cykl nie jest stracony bo dzisiaj juz sobie zażyłam. żobaczymy za tydzień jakie efekty. Nie chcę się nakręcac ,ale kjakoś długo badała mi macice, pytała ile to po owu i jakoś tak się uśmiechała ,że może już nie dostane @. Pewnie to tylko moja nadinterpretacja. Bo przecież nie można nic stwierdzić w tak wczesnej fazie. Kazała brać witaminę A+E. Nie pamietam dokładnie ,ale ona powoduje ,żę rzęski ,dzięki ruchom których, jajeczko jest przesuwane stają się bardziej żywotne. Tak więc dziewczyny do aptek !!!! Moje pytania. Co możę oznaczać śluz rozciągliwy ,żółty w fazie poowulacyjnej? Pierwszy raz taki u siebie zaobserwowałam (infekcji brak)? Moj obecny cykl: 28dni.pl/iva_marti/cykl Czy jest sens mierzyć tem. pod koniec cyklu ,jak i tak zazywa się duphaston. Bo skoro to jest hormon to on pewnie powoduje ,że ta tem będzie się utrzymywać na wysokim poziomie? Zapomniałam się jej spytac. ale się rozpisałam Idę robić męzowi kącik piękności. Ma dzisiaj imieninki. Maseczka ,ampułki i kwasy. Właśnie doszło mi z allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
kamymama Re: Starania Noworoczne. 13.01.07, 13:53 Hej dziewczyny? Czy mogę dołączyć do Waszego grona? Właśnie zaczynamy się z niemężem starać o drugie dziecko:o) Tzn.jestem juz po badaniach (hormony tarczycy bo mam Gravesa- Basedowa, tokso i cyto) i przy następnej owulacji zaczynamy całkiem świadomie "robić" dzidzię. Piszę świadomie, bo córa jest z "nieświadomki":o) No i najwyższy czas żeby miała rodzeństwo, w kwietniu będzie miała 3 latka. Mam tylko nadzieję, że długo nie będziemy musieli czekać na brzuszek czego życzę wszystkim starającym się! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 13.01.07, 14:01 Witam i życzę owocnych starań! Ja ten cykl chyba mogę spisać na straty, bo u mnie 27dc przy cyklach 27dniowych, a brzuch boli jak na @ więc pewnie jutro się zjawi. Dodatkowo test zrobiony rano wyszedł negatywny( Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: Starania Noworoczne. 13.01.07, 20:05 Za trzy dni powinnam dostać @ a tu dzisiaj jakieś takie mam na maxa brunatne plamienia Czyżby to zwiastun @ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 10:27 dorisch1 może zwiastun może nie. Ile dni po owu. to plamienie? Ja patrzę na mój wykres i też staram się nie nakręcać. Ładnie trzyma mi się ta tem. Co o tym myślicie: 28dni.pl/iva_marti/cykl/2006-12-23 Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 10:28 dorish1 ja w pierwszej ciąży miałam takie plamienie w okolicach @. Okazało się ,że jestem w ciąży i muszę brać duphaston. Jak plamienie będzie się utrzymywać to zrób test Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 10:51 wyglada na to, ze owu mialas w 16dc! I serduszko ttez jest wiec powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 11:02 i jaka fajna tempka, oby tak dalej! Ja niestety skok mialam w sobote i dalej sie tempka utrzymuje ale co z tego jak meza nie bylo w domu czekam na nastepny cykl. Zobacz swoj komentarz na 28dni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 18:23 alela1 płacisz za 28dni czy jestes na okresie testowym? co to za mały aniołek na zdjęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 08:42 jestem na okresie testowym ale chyba wykupie abonament (polroczny). Nigdy nie mierzylam tempki a te wykresy i analiza sa bardzo fajne. Ten aniolek to moja coreczka Sophia, 2.5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 11:43 Ja też czekam , na razie czuje się typowo @ , niestety Trzymam za Was kciuki żeby te wstrętne małpy do Was nie poprzychodziły i za wszystkie starajace się , owocnych nocek WAm życzę. pa Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 16:15 To niestety zaczął się okres dwa dni wcześniej. Dużo go i jest na maxa brunatny. Takie wręcz skrzepy ze mnie wypływają Ogólnie czuje się do bani. Ryczałam jak głupia, że znów nic Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 16:27 U mnie też koniec złudzeń - 1dc U mnie jeszcze mało, ale skrzepy też się już pojawiły. Samopoczucie - koszmarne! Mam pytanie w sprawie tempki: czy mierzycie ją zawsze o tej samej porze np. o 7 rano czy zaraz po przebudzeniu. Chodzi mi dokładnie o weekendy kiedy chcę dłużej pospać. Bo jeżeli nawet w sobotę mam zrywać się skoro świt to chyba pozostanę tylko przy obserwacji śluzu, z którym nie mam problemów bo jest go dużo i przez kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 18:21 Ja mierzę zawsze o 8 rano, czasem jest to 8.30. Córeczka i tak nam robi o tej porze pobudkę. Czasem mierze a potem jeszcze usypiam. Ja dopiero przy mierzeniu wiem kiedy jest owu. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 18:26 dorish i tweety przytulam mocno. Nie pocieszam ,bo to i tak nic nie pomoże. Ja teraz strasznie się nastawiłam na tak i bardzo boję sie rozczarowac. Jeszcze nigdy nie byłam tak przekonana,że chyba się udało. Nie wiem czemu tak jest ,bo zupełnie nie mam objawów. Piersi co prawda większe i jędrne (nawet mąż dziś zauważył ,że mniam),ale prawie nie bolą. Chyba to przez tą temperaturę ,ze tak ładnie się utrzymuje i że zaczełam brac duphaston Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 08:44 iva czy duphaston przepisuje gin czy moznakupic w aptece bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 10:24 Alela, Duphaston to lek hormonalny na receptę - na pewno nie są to witaminki, które można sobie samemu aplikować Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 10:27 dobra nie smiej sie ze mnie pytam bo wiele dziewczyn je bierze Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 11:21 Nie śmieję się, tylko miło się do Ciebie uśmiecham Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 20:31 Dorish i Tweety ściskam mocno jaki ten świat wredny! Musimy się trzymać razem i nie załamywać, damy radę Mnie już boli brzuch i krzyż więc powoli pozbywam się złudzeń... Ech.... załamka całuję Was pa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazabka1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 20:44 witam, z mojej strony mogę powiedzieć iż udało się za pierwszym staraniem w Nowym Roku; Dwa testy pokazują dwie czerwone kreski Po momencie radości przyszła jednak panika-teraz trzeba wreszcie będzie być odpowiedzialnym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 11:53 Hej! Głowy do góry dziewczyny, co dostałyście okres. Nowy cykl, nowa szansa Aba, a co z Tobą? Myśmy z mężem poszaleli w ten weekend jak nigdy, hihi, - szkoda, że to jeszcze nie ten moment był, bo jestem dopiero w 10dc, od środy warto będzie zacząć intensyfikować działania...hihi choć bardziej intensywnie to już się chyba nie da w naszym przypadku. No to przynajmniej trzymajcie kciuki, żeby coś na przeszkodzie nie stanęło, bo w tygodniu to u nas różnie bywa. )) Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:17 Jestem,jestem,czekam jak na zbawienie dobija mnie ta końcówka! Jeszcze dwa , trzy dni żadnych testów nie robię bo szkoda kasy, brzuch boli cycki też czyli standartowo na dwoje babka wróżyła Taki spontaniczny sex bez wyliczania i cudowania to fajna sprawa, żeby tak umieć wyłączyć szare komórki w mózgu i zawsze czerpać z tego tylko przyjemnośc bez nakręcania się, szkoda że nie zawsze się da poczytałam o tych ziółkach i je sobie zakupie, wkleje Wam link jak mi się uda oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
kamymama Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:34 Myśmy córeczkę splodzili w tzw.bezpiecznych dniach - 3 dni po @. Zresztą jak poszłam rodzić to położna się mnie pytała, z którego dc jest dziecko. Mówiła, że dzieci raczej wychodzą po lub przed @. Czyżby podważyła cały harmonogram cyklu;o) Ja miałam dziwne objawy ciąży zarówno pierwszej jak i drugiej (tą poroniłam przez tarczycę:o() Powychodziły mi na nogach pod kolanami dziwne krostki, takie wielkie bolące, spuchnięte. Przy pierwszej ciąży non stop spałam, miałam tylko przerwę jak szłam do pracy. Przesypiałam po 14 h.na dobę. No i otoczki sutków zrobiły mi się ciemno brązowe. Ja czuję kiedy mam dni płodne. Boli mnie bardziej niż przy @. Tak więc mam nadzieję, że uda nam się trafić:o) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:42 Mnie dlatego jest tak przykro bo właśnie w tym cyklu udało nam się zgrać spontaniczność, ochotę, dużo wolnego czasu z dniami płodnymi. Niestety nic z tego nie wyszło Trudno nie udało się, teraz znowu trzeba przestawić się na pozytywne myślenie. Odliczanie czas zacząć: u mnie 2 dc. Dalej nie daje mi spokoju to mierzenie tempki. Jak radzicie: jeżeli mam dużo śłuzu płodnego ( książkowy! ) przez kilka dni ( czyli trudno przegapić okres płodny ) to mierzyc dodatkowo temperaturę? Przecież skok świadczy o tym, że owu już była więc i tak musztarda po obiedzie. Co Wy na to bo ja nie mam w tej dziedzinie żadnego doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:58 Skok temperatury to takie upewnienie się, że owu się odbyła. Bo jest możliwe, że jest sluz a cykl mimo to bezowulacyjny - ale to raczej rzadko się zdarza - mnie się jeszcze nie zdarzyło. Choć zdarzyło mi się tak, że miałam śluz przez parę dni, potem on znikł, a temperatura wcale nie skoczyła, choć zwykle mniej więcej w tym momencie szła do góry. Dopiero za parę dni śluz wrócił i wtedy dopiero temperatura skoczyła. Ale to są raczej rzadkie przypadki. Choć generalnie uważam, że jak już się człowiek jakiś czas stara, to dobrze jest sobie pomierzyć tempkę, żeby zobaczyć czy są ładne wykresy, czasem można w ten sposób odkryć jakieś nieprawidłowości. Chyba wykresy Oski, jeżeli dobrze pamiętam, nie pokazywały skoku - i okazało się, że faktycznie jest problem z owulacją. Ale jeśli nie starasz się jeszcze długo, nie chce Ci się mierzyć, to daj sobie spokój - przy staraniach najważniejszy jest śluz. I luz. Śluz i luz, hihi Ja to mierzę cały czas, ale ja mam bzika i u mnie to już nawyk, czynność jak mycie zębów Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 15:06 Duphaston przepisała mi oczywiście lekarka. Ponieważ na moich wykresach wyraźnie było widać ,że faza poowulacyjna nie ma nawet minimalnych 10dni. Jeszcze jeden plus pomiaru temperatury . To dla tych ,które się nie mogą za to zabrać. Niestety wczoraj wieczorem zapomniałam o leku, rano jak tylko wstałam nadrobiłam zaległości, ale nie wiem czy to coś da. Tem. ciut mi spadła i dzisiaj mam okropny dzień Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 15:41 Mój wykres: 28dni.pl/iva_marti/cykl Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 16:51 No to chyba wezmę się za mierzenie tempki od jutra. Zobaczę jak mi pójdzie. Ciekawa jestem czy faktycznie ostatni dzień występowania śluzu płodnego u mnie to dzień owu. A tak z ciekawości mój ostatni cykl ( tylko na podstawie obserwcji ) co o nim sądzicie: 1-7 @ 8dc ból w dole brzucha 9-10dc żadnych objawów "sucho" 11dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się 12dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się 13dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się, ból w dole brzucha 14dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się 15dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się 16dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się 17dc - śluz biały, gęsty 18-27 dc - śluz biały, gęsty Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 20:49 Witajcie drogie sraczki Dawno mnie tu nie było, a to dlatego, że nie mam za bardzo co pisać. Dziś 9dc, strania są, ale wiem, że efektów i tak nie będzie, ale przyjemność zawsze Byłam dziś u anestezjologa, rozmwaiałam o mojej operacji i narkozie i wiecie co...zaczęłam się już trochę bać Ale co tam, nie ja jedna... Ale już za 9 dni o tej porze będę PO!! Wszystkim, które na dniach spodziewają się @, życzę żeby nie nadszła. A tym, którym brakuje jeszcze pare dni owocnych starań i również 2 kreseczek, bo statystyki cosik słabe. Trzymam kciuki!! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 20:51 O matko jedyna!!! żadne sraczki!!! STARACZKI Wcale Was nie wyzywam zgubiłam literki, sorrrrki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 02:40 Ale sie usmialam z tych Sraczek! Mialam dzis kiepski dzien i to poprawilo mi humor. Zagladam tu do Was i troche podczytuje. Sama bylam na Staraniach Pazdziernikowych, potem Listopadowych a w grudniu sie w koncu udalo. Jesli moge cos doradzic to dobrze jest mierzyc tempki. Ja dopiero wtedy zobaczylam ze u mnie sluz plodny zanikal jeszcze przed owu. Ja zalozylam konto na fertilityfriend, nie mialam pojecia o npr, ale codziennie przysylali mi na maila lekcje na ten temat. Jedyny minus to to ze trzeba choc troche znac angielski. pozdrawiam Was serdecznie i zycze jaknajszybszych owocow Odpowiedz Link Zgłoś