Dodaj do ulubionych

Starania Noworoczne.

• aba1122 Re: Starania Noworoczne. 05.01.07, 22:37
      Tweety ja nauczyłam się jezdzić na nartach w wieku 30 lat! i to tylko dlatego
      ze mąż smigał razem z zcórką a ja stałam jak ten debil na górze i marzłam, w
      końcu powiedziałam dość i zaczęłam się uczyćsmile załapałam po dwóch dniach ,
      trzciego już jechyałam z prędkoscią światła , tak mi się wydawało bo jak potem
      zobaczyłam się na kasecie to lałam ze śmiechu , jechałam jak ofiarasmileteraz już
      mi idzie całkiem całkiem gorzej może technicznie ale frajde mam, a to
      najważniejszesmilei popieram ja też polecam Bukowinke do nauki jest tam super sama
      uczyłam się na UFO, generalnie Bukowine bardzo lubie i darzę dużym sentymentem,
      bardzo lubię tam jezdzićsmile
      visteria - nie załamuj się ja też byłam zdołowana jak odebrałam swój wynik FSH
      teraz już wmawiam sobie że będzie wszystko dobrze, że mnie podleczą i
      dzieciaczka będę miała, musisz i Ty nastroić się pozytywniesmile
      witaj asiu - miło że do Nas dołączyłaś owocnych staranek życzę Tobie i Lamciad
      również.
      Miłej nocki Wam życzę.
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 05.01.07, 23:00
        W Bukowinie jest ośla łączka?
        Co to jest UFO ?
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 11:15
          dziewczyny, moj maz zazywa antybiotyki przez tydzien, czy to ma duzy wplyw
          na "aktywnosc jego plemnikow", tak to nazwe?, Chyba szans zadnych nie ma co? Co
          myslicie?
          Dzwoneczku, tak a propo twojej zazdrosci o ciaze siostry ciotecznej, to wczoraj
          byla u mnie moja przyjaciolka, ktora postanowila sie do mnie dolaczyc 2
          miesiace temu zebysmy razem byly w ciazy, i wyobraz sobie, moja mine jak mi
          wczoraj pokazala test pozytywny.... Bylam bardzo szczesliwa ale jak wyszla
          mialam strasznego dola, u nas bedzie juz 7 czy 8 cykl staran a jej juz bedzie
          rosl brzuszek.....
          Postanowilam kupic testy owu.........

• alela1 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 11:17
            a zapomnialam napisac, ze to ja kupilam dla niej testy owu miesiac temu z
            allegro!!! Moze byly szczesliwe?!
        • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 12:41
          Iva w Bukowinie większość stoków to ośle łączkismile UFO to nazwa wyciągu na
          Wierchu Olczańskim ( jedna z ulic Bukowiny, na której znajduje się obok siebie,
          bardzo dużo wyciągów z dobrym zapleczem gastronomicznym, w-c, wypożyczalnie,
          instruktorzy ). Polecam!
    • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 12:49
      Dziewczyny oglądałyście dzisiaj na TVP2 "W łonie matki"? My z mężęm oglądaliśmy
      to juz któryś raz, ale zupełnie inaczej się na to patrzy, gdy człowiek ma
      swiadomość, że właśnie w jego organiźmie mogą zachodzić tak cudowne zmiany! Mam
      nadzieje, że tak własnie jest u Nas wszystkich.
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 12:55
      A u mnie dziś 1dc - zgodnie z przewidywaniami. To będzie 6 cykl starań - o ile
      będzie, bo coś mi się wydaje, że w dodatku mam od wczoraj zapalenie dróg
      moczowych, a co za tym idzie trzeba będzie brać prochy, a ponieważ miałam
      niedawno, to pewnie pobiorę dłużej niż 10 dni jak ostatnio, ech...jak nie urok
      to sraczka, za przeproszeniem... Tym niemniej humor mam lepszy niż wczoraj i
      pozdrawiam Was wszystkie ciepło. Jak to miło, że nie trzeba się żegnać i iść
      precz do innego wątku smile
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 13:31
        witaj dzwoneczku, u mnie dzis 7dc, w 12 dc, maz wybywa z domu na 3 dni, czyli z
        igly widly.... Bedziemy probowac swoich sil mimo wszystko w 11dc i jak wroci w
        15dc ale to juz po ptakach chyba. przy moich cyklach 26 dniowych 15dc to ju zpo
        owu, tak mi sie wydaje...
        Pozdrawiam cieplo i trzymam kciuki, zebys nie musiala lykac tych prochow tak
        dlugo!
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 14:02
          Dzięki Alela. Życzę więc, żeby w tym cyklu przypadkiem owulacja się
          przyspieszyła tak ze dwa dni, lub opóźniła smile A Ty trzymaj kciuki, żebym w
          ogóle żadnych prochów brać nie musiała, żeby się okazało, że to szczypanie to
          tak przypadkiem, a nie objaw zapalenia. Chociaż, jak znam życie i historię tych
          moich problemów z drogami moczowymi, z którymi borykam się w kółko od
          dzieciństwa, to małe nadzieje. Zwykle jak już mam jakiekolwiek objawy, to
          bakterii całe mnóstwo. A w takiej sytuacji chyba lepiej odłożyć starania, nie?
          Ostatnio miałam taki lek, który był przeciwskazany w ciąży, a i lekarka kazała
          sie wstrzymać ze staraniami. Co teraz mi da, nie wiem, ale możliwe, że ten cykl
          będę musiała sobie odpuścić tak jak w listopadzie.
          • oska81 Re: Starania Noworoczne. 06.01.07, 14:52
            Witam witam

Ja tu widzę, że rozwijają się nam narciarysmile ojejku, jakbym chciała też tak
            sobie hasać na nartach, ale nie było mi to jeszcze dane. Mąż mój kiedyś jeździł
            i namawia mnie, nawet jestem bardzo za, ale zawsze coś nam wyskoczy, w zeszłym
            roku planowaliśmy wyjazd w góry w styczniu, ale mężuś w wypadku złamał kręgosłup
            i nici z tego. W tym roku, kiedy już nie biega w gorsecie i można jechać, to
            szkoda nam kasy, bo zbieramy na mieszkanie. I tak ciągle się to odwleka. No cóż,
            co się odwlecze....smile

Wczoraj powinna przyjść @, znowu to samo, ciągle jej nie ma, nawet się nie łudzę
            bo i tak jest to u mnie niemożliwe, ale denerwuje mnie to, że brałam duphaston
            i nic, trudno, czekam dalej.

Co do mojej operacji, to jestem już prawie gotowa, wyniki krwi i moczu odebrane,
            ekg zrobione, w poniedziałek odbieram tylko grupę i rh krwi i 15 stycznia lecę
            do anestezjologa, będziemy gadać o mojej narkozie. Szczerze mówiąc już nie mogę
            się doczekać, boję się, ale juz bym chciała to mieć za sobą i wejść w 6 cykl
            starań. Na razie jest 5 cykl.

To tyle co u mnie. Pozdrawiam Was kochane
            Aga
            PS. Również witam nowe kumpele od starań, życzę jak najszybszego ujrzenia 2
            kreseczeksmile
        • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 00:12
          alela1 a czy mierzysz tem.?
          Ja mam cykle 21-27 dniowe (27 sporadycznie). Ostatni cykl miała 23dni a
          owulacja była 15dc. Nie wiem jak wcześniej bo nie mierzyłam tem. w poprzednich
          cyklach. Dzisiaj mam 14dc a owulacji nadal nie ma , tylko śluz płodny, ale nie
          było jeszcze skoku.
          Tak więc być może nie wszystko stracone. Zacznij mierzyć tem., nawet teraz.
          Zobaczysz czy miałas skok. Nie będzie to jakieś strasznie wiarygodne ,ale
          zawsze coś. Ja miałam bardzo wyrażny skok w poprzednim cyklu, więc nawet jakbym
          zaczęła mierzyć tem 12dc to chyba bym się zorientowała ,że ten skok to
          prawdopodobnie owu.
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 01:40
            iva_marti napisała:

> Ja mam cykle 21-27 dniowe (27 sporadycznie). Ostatni cykl miała 23dni a
            > owulacja była 15dc.

Iva, jeśli faktycznie owulacja byla w 15 dniu cyklu, to nie najlepiej - 8 dni to
            mało - przyjmuje się, że faza lutealna poniżej 10 dni to nieprawidłowość i może
            przeszkadzać w zajściu w ciążę - zarodek ma za mało czasu na to żeby się
            zagnieździć. Jeden raz to może być przypadkowo, ale jśli to się będzie
            powtarzać, to trzeba by z tym pójść do lekarza.
            • alela1 Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 11:02
              o znow cos ciekawego, czego nie wiedzialam. Rzeczywiscie troche to dziwne owu
              w.15dc przy cyklach 23 dniowych? Troche pozno ale od dzis mierze tempke!
              Zobaczymy czy cos podskoczy, kupilam tez test owu ale uzyje go dopiero w 10dc,
              tak z ciekawosci.
            • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 07.01.07, 11:51
              Blaszany_dzwoneczku niestety wiem ,że to nie jest dobrze. Teraz jest 4 cykl
              starań. Dzisiaj 16dc a skoku tem. nadal brak. Śluz płodny jest. Zobaczymy co to
              będzie dalej.
              Niestety co umówię się do gina to muszę odwoływać bo nie mam z kim zostawić
              córeczki. Pewnie więc w tym cyklu znowu się nie uda. Zastanawia mnie tylko
              to ,że zawsze miałam takie cykle ,a w pierwszą ciąże zaszłam po jednym
              niezabezpieczonym stosunku(oczywiście planowanym).
              Dziewczyny a jeśli nie będzie owulacji to czy jest sens robić hormony
              (progesteron i coś jeszcze ale nie pamiętam teraz). Te badania powinno się
              robić 7 dni po owulacji, ale skoro jej nie było
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 12:31
                hej co tu taka cisza? U mnie 9dc, mierze tempke od wczoraj, pierwszy raz,
                jestem strasznie ciekawa czy bedzie skok, sprawdze tez test owu. Wprawdzie
                tempke mierze od wczoraj ale moze skok zobacze, mam nadzieje....
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 13:28
      Ja jestem, cały czas Was podczytuje, za bardzo nie mam o czym pisać bo u mnie
      już 22 dc za dwa dni idę na badania, ciekawa jestem jakie będą wyniki?
      w zeszłym m-cu robiłam testy owu miałam dwa rodzaje paskowe które pokazywały
      owu i takie z zakraplaczem które nie pokazywały , zgłupiałam kompletnie i w tym
      m-cu olałam sprawęsmile także za bardzo alela się nie stresuj jak wynik będzie nie
      jednoznaczny bo z tym testami to nigdy nic niewiadomo.
      Pozdrawiam.
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 14:06
        wiem, ze z tymi testami to niewiadomo.. stosowalam wiele razy.... teraz mialam
        przerwe, bo zbankrutowalabym gdybym co miesiac je kupowala. w Nowym roku
        postanowilam zaszalec, zwlaszcza, ze moja przyjaciolka zaciazyla z testami, z
        ktore jej kupilam na allegro........
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 14:31
      O , to może będą fartowne! życzę Ci tego z całego serca!
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:10
        A ja też nie bardzo mam o czym pisać, bo to 3dc, więc nic sie nie dzieje. Ale
        pozdrawiam Was serdecznie. Alela, który to już cykl starań u Ciebie, bo nie
        pamiętam?
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:14
          NIE PYTAJ, NIE DOLUJ MNIE!!!!
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:16
            staramy sie od czerwca 2006, z jedna przerwa w cyklu, czyli 7cykl
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:18
              Zaraz zaraz, a ja od sierpnia 2006 też z jednym cyklem wypadniętym i liczę, że
              teraz 6 cykl. coś nie tak...
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:16
            Oj nie krzycz tak, no sorry smile
    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 15:49
      Cześć
      Dziś 2dc, "kochana" @ przyszła do mnie, rozpoczynam 5 cykl starań, chociaż
      trudno nazwać go staraniowym skoro i tak nic z tego nie wyjdzie, ale i tak
      jakies staranka będą smile Porządne starania i mam nadzieję z efektem rozpoczynam
      od 6 cyklu smile
      Dzwoneczku, a my znowu razem dni cyklu liczymy smile
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 16:08
        oska81 napisała:

> Dzwoneczku, a my znowu razem dni cyklu liczymy smile

No prawie, bo u mnie już 3dc smile
        Starajcie się starajcie, bo nigdy nic nie wiadomo.
        • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:05
          dzisiaj skoczyła mi temperatura. Zobaczymy co się będzie działo jutro. ówulacja
          była wczoraj albo dzisiaj, bo dzisiaj mam śluz z niteczkami krwi.Czyli owu była
          16 lub 17dc. Znowu tak późno.
          Ciekawi mnie dlaczego, jak się nie starałam o dziecko, to nigdy nie miałam
          plamienia owulacyjnego. A teraz za każdym razem mam. Dziwne to wszystko. Czy
          też tak macie?
          Umówiłam sie na przyszły piątek do gina. Juz zadzwoniłam i się zapisałam, zeby
          nie rezygnowac. Najwyżej pójdę z córą. Zreszstą chodziłam do tej lekarki calą
          pierwszą ciąże i u niej rodziłam. Tak więc Mimi i troszkę jej jest wink.Cudowna
          kobieta i jak się ucieszyła ,że dzwonie. Jesli ktoś z Was jest z Krakowa to
          pisać na priva goraco polecam.
          Ciekawe co powie na tą moją krótką faze poowulacyjną . Może od razu da jakieś
          leki i ten cykl nie będzie stracony.
          • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:19
            Iva tak właśnie się domyślałam ( po wątku narciarskim ), że jesteś z Krakowa.
            Ja również. Pozdrawiam
        • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:16
          Aba u mnie też dzisiaj 22dc. Strasznie nie lubię żyć w niepewności. Od dwóch
          dni pobolewa mnie brzuch jak na @ wiec chyba się zjawi, a może oznacza to coś
          zupełnie innego...
          Nie czuje się ciążowo więc raczej liczę na @. Chyba wolę takie podejście do
          sprawy bo miłe zaskoczenia są zawsze przyjemniejsze niż rozczarowania.
    • blaszany_dzwoneczek mała ankieta :-) 08.01.07, 17:29
      Wszystkie się tu nakręcamy, i tak mi przyszło do głowy zapytać Was, który
      kawałek cyklu jest dla Was najtrudniejszy: sam początek, kiedy do starań daleko,
      a do ich efektu wieki, ale nie ma się czym nakręcać, czy też może czas już po
      owulacji, bezpośrednio po staraniach, kiedy tyle czekania na wynik i na dwoje
      babka wróżyła? A może sam moment starań albo tuż przed spodziewaną miesiączką
      gdy zbliża się chwila prawdy? smile))
      • iva_marti Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 17:36
        Dla mnie chyba sam początek. Do owu daleko, do efektów jeszcze dalej. Jak jest
        już owulacja to chociaż wiem ,że była i że staranko było. Ja mam krótkie cykle
        to nie muszę długo czekać na efekt po owulacji.
        Fajnie ,że ktoś jeszcze jest z Krakowa
      • tweety_28 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 17:38
        Dla mnie najgroszą częścia cyklu jest faza po owulacji. Do owulacji fajne
        oczekiwanie, owulacja SUPER - z wiadowmych względów smile, no i niestety nadchodzi
        moment czekania, a ja należę do osób barrrrddddzzzooo niecierpliwych więc jest
        mi dodatkowo trudno.
        • oska81 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 17:47
          A dla mnie najgorsza jest I faza, przez 7 dni mam okres, potem jeszcze pare dni,
          a najbardziej lubię przed okresem tak z tydzień i wbrew wszystkiemu lubię
          oczekiwać czy @ nadejdzie czy nie. Oczywiście ciągle kończy się to smutkiem i
          tak w kółko. Ale wierzę, że już niedługosmile
      • alela1 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 21:18
        dla mnie najtrudnieszy jest dzien, w ktorym dostaje @. mam wtedy ogromnego dola
        i placze, dzien nastepny jest juz OK. Ciesze sie bo mam juz za soba najgorsza
        faze staran, bylo to miedzy 4-5 cyklem. teraz jest lepiej bo az tak o tym nie
        mysle i staram sie nie stresowac, czasem to juz mi wszystko jedno.....
        • cayenne78 Re: mała ankieta :-) 08.01.07, 23:38
          oczywiście że faza lutealna, już złożyłam wniosek o jej skrócenie - to
          czekanie, w którym i tak już nic się nie zdziała sad
      • emilka2007 Re: Witam 08.01.07, 21:27
        was serdecznie. Dzisiaj bylam u gina, potwierdzil 7 tygodniowa ciaze. Serduszko
        bilo mocno, ze szczescia az sie poplakalam.

Zycze wam wszystkiego dobrego i pozytywnych staranek.
        Pozdrawiam
        Beata
        • alela1 Re: Witam 08.01.07, 21:43
          Cieszymy sie razem z Toba! wszystkiego dobrego!
      • blaszany_dzwoneczek Re: mała ankieta :-) 09.01.07, 11:43
        A ja najgorzej nie lubię tego momentu, w którym teraz jestem: czyli początek
        cyklu. Tyle jeszcze czasu do starań, a do ich rezultatów wieki, no i nie wiadomo
        zawsze czy coś nie wyskoczy, jakieś choróbsko, leki, czy w ogóle będzie można
        się starać, a może kłótnia z męzem, a może jego choroba, albo młyn jakiś w pracy
        i nie będzie siły na seks... Bo w drugiej połowie cyklu, to już jest taki miłe
        poczucie, że zrobio się wszystko co się dało i że jest szansa... smile
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 17:45
      O, no widzisz Tweety to idziemy łeb w łeb, fajnie, z tym że ja będę miała w tym
      m-cu wyjątkowy komfort ponieważ w środe badam progesteron a wiadomo że on idzie
      bardzo w góre jak jest ciąża , więc pod koniec tygodnia będe wiedziała na czym
      stojesmile i nawet się cieszę ominie mnie @ nakręcanie się!
      Przeczuć oczywiście nie mam żadnych, objawów również tylko cycki mnie bolą ale
      już na to nie zwracam uwagi bo już nie raz mnie bolały!
      Aha , i zgadzam się z moją przedmówczynią ja również odkąd zaczęłam się starać
      to zauważam u siebie mega objawy i owu i @ , kiedyś albo tego nie miałam albo
      nie zwracałam na to uwagi?
      A tak w ogóle to dziś mam doła ....
      dobrze ze mój kochany mąż ma jeszcze siłe znosić moje humory, tylko aż się boję
      pomyśleć co będzie jak faktycznie okaże się za m-c że mam nienajlepsze wyniki i
      przede mną długa droga leczenia? albo w końcu mnie opieprzy bo już sama siebie
      mam dosyć i trudno mu się dziwić albo kopnie w końcu w d....żebym oprzytomniała?
      Dobrze że za 3 tyg jedziemy na narty , chociaż z drugiej strony to też powód do
      doła bo początkowo mieliśmy jechać w alpy ale już w pazdzierniku trzeba było
      wpłącić zaliczkę więc wolelismy nie ryzykować bo przecież miałam być już w
      ciąży ! a teraz ani alp nie będzie ani ciąży!
      Ot i taki mój los.
      aba

• tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 18:02
        No to faktycznie w tym m-cu bedziesz miała "luzik"!
        A co do nart to nie ważne gdzie się jedzie tylko że się wogóle jedzie! Życzę Ci
        dużo sniegu, słońca i temp. -5st. Przy takich warunkach jest chyba najpiękniej,
        a śnieg do jazdy cudowny.
    • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 21:22
      Dziewczyny, wzieło mnie na małą statystykę. Od momentu założenia przez Abe
      wątku "pojawiło się" na nim 27 "starających się", ale "zaciążyły" tylko 2sad (
      tyle dało znać ). Trochę to przygnębiające. Mam nadzieję, że lada moment wyniki
      nam się poprawią!
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 08.01.07, 21:43
        to STRASZNE!!!!
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 09:07
          dziewczyny, dzis mierzylam tempke i mam skok z 36.34 do 36.98 czy to mozliwe az
          tak? I czy to znaczy ,ze owu bedzie czy byla?
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 10:53
            ja juznic nie rozumie, temp. spadla po godzinie do 36.41?
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:18
              Alela, mierzy się tylko RAZ dziennie rano, po obudzeniu o tej samej porze, w
              miarę w tych samych warunkach. Temperatura w ciągu dnia się zmienia więc dalsze
              pomiary w ciągu dnia nie mają zupełnie sensu. Możliwe, że to już skok
              temperatury, ale żeby upewnić się, że to nie jednorazowy przypadkowy wyskok, z
              zupełnie innego powodu, trzeba pomierzyć dalej - trzy wyższe temperatury
              potwierdzą, że owu się odbyła. A temperatura generalnie skacze po owulacji, choć
              czasem podobno może skoczyć i przed - taki przedskok smile - przedwczesny skok
              temperatury. A jak tam ze śluzem?
              Pozdrowionka
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:20
                u mnie 10 dc, sluz jest mokro,jak bialko kurze. czy to mozliwe, ze juz po owu?
                A tak planowalam seks na dzis wieczorem....
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:27
                  Jak jest śluz, to może owulacji wcale nie było, a temperatura mogła Ci skoczyć,
                  bo np. choróbsko Cię łapie, piłaś alkohol, stres jakiś, zgrzalaś się wnocy pod
                  za ciepła kołdrą, albo jeszcze coś innego... Generalnie jak jest śluz, to się
                  trzeba kochać, więc nie rezygnuj z planów smile
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:30
                    dzieki za odp. moze cos mnie lapie, zobaczymy jaka tempka bedzie jutro. A dzis
                    wieczorem bedzie sie dzialowink
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:32
                    Dzwoneczku a jak dlugo utrzymuje sie taki sluz plodny, glupie pytanie...
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:38
                      Różnie, u mnie nawet to jest różnie, czasem trzy dni, czasem więcej, max to
                      chyba było siedem. Ja obserwuję tylko to co widać na wierzchu. A może być tak,
                      że na wierzchu nic nie widac, a w środku ten śluz sobie jest przy szyjce macicy.
                      Ostatnio mam z tym jakis problem, mniej ewidentny ten mój śluz, mniej go jakby,
                      a jak już jest seks, to potem już zupełnie nie mogę się zorientować.
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:21
                trzy wyzsze temperatury, w kolejnych dniach?
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:34
                  Tak, zasada jest taka - odbytą owulację potwierdzają trzy temperatury w
                  kolejnych dniach wyższe od sześciu kolejnych temperatur przed skokiem, z czego
                  trzecia temperatura musi być wyższa od najwyższej z tych sześciu niższych o
                  przynajmniej 0,2 stopnia. Oczywiście trzymanie się tego ściśle ma przede
                  wszystkim znaczenie przy unikaniu poczęcia, dla potrzeb odwrotnych jeśli nie ma
                  pewności, że już była owulacja (jak u Ciebie - jest jeszcze śluz płodny,
                  temperatura skoczyła, ale nie wiadomo czy to skok poowulacyjny czy jakiś
                  przypadkowy...) to trzeba przyjąć, że nie było jeszcze i nie zaprzestawać
                  starań. A to czy była czy jeszcze nie okaże się niebawem.
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:42
                    jestem ciekawa, dzis mam dostac testy owu poczta, jak tylko przyjda zaraz
                    zrobie test, ciekawe co pokaze?
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 11:44
                      no, ciekawe... Ale o testy to mnie nie pytaj smile
                      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 12:05
                        nie, w testach to jestem expertemsmile
    • asiulka555 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 15:37
      Czesc dziewczyny,
      pozwolcie ze sie do was dolacze.
      Zaczynamy starania o dzidziusia, to drugi cykl. pierwszy nie byl tak
      kontrolowany.
      Dzis jest 10dc. Do listopada zeszlego roku cykle mialam super regularne co 28-
      30dni. Od kiedy zaczelam myslec o dzidzi i sie stresowac to sie przesunelo do
      33-36.
      Wiec trudno mi powiedziec jaki bedzie ten cykl, dlatego tez postanowilam ze
      staramy sie po @ conajmniej co drugi dzien i zobaczymy co z tego wyjdzie.
      Potwierdzam ze najgorsze jest to czekanie kiedy sie jest na poczatku cyklu.
      trzymam kciuki za was!!!
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 16:38
        Witamy i my również trzymamy za Ciebie kciki.

Dziewczyny "wytropiłam" na innych wątku kolejną "zaciążoną" ze starań
        noworocznych.
        Aktulane wyniki:
        28 starających się - 3 w ciąży
        • lamciad Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 17:03
          A nie mogloby tak byc 28 do 28?wink)
          Dzis zmierzylam temperaturke dokladnie 1h i 10minut wczesniej niz zwykle i
          wyszla 36,8,potem poszlam jeszcze spac i o tej porze co zwykle mialam 37,1.I
          ktora tu teraz brac pod uwage?Bylby to kolejny skok,bo do tej pory od soboty
          mialam jak w morde strzelil rowno 36,8,w piatek bol jajnikow i od soboty plodny
          sluz,ktory zakonczyl sie dokladnie wczoraj.Czyli wychodzi na to,ze owu chyba
          byla wczoraj...hmmmm.
          • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 17:08
            Zyczę nam 28 do 28smile
            ale ja ten cykl chyba przegrałam. Zrobiłam dzisiaj pre-test i wynik oczywiście
            negatywny. Mam jeszcze nadzieję, że jest za wcześnie i dlatego jedna kreska ( @
            ma przyjść w weekend ). Dziewczyny przez to czekanie normalnie głupieje!
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 19:15
      Na początek Witam Nową Koleżankę i życzę szybko dwóch kreseksmile
      No, faktycznie statystyka nie powala, tak naprawdę to załamka...3 zaciążone
      beznadzieja a kiedyś człowiek tak uważał, gdybym to wtedy wiedziała to w nosie
      bym miała ,,uważanie,,chociaż miałabym już ze troje dzieci a tak mam ledwo
      jedno! i po co mi wmawiano że tak łatwo zajść w ciąże?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 19:27
        Aba, no właśnie. Też myślę sobie, że bez sensu było to uważanie. Może chociaż
        jedno bym miała. A tak 30-tka na karku, mąż 43 i strach czy aby zdążymy gdyby
        coś było bardzo nie tak sad Bardzo żałuję, że nie zabraliśmy się do rzeczy trzy
        lata temu.
        Ja też witam nową koleżankę Asiulkę smile I nie przejmuj się, Asiulka, tym co tu
        właśnie wypisujemy. Chyba mamy z Abą kryzys piątego nieudanego cyklu, co Aba?
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 09.01.07, 20:58
      No, bo jeszcze dziewczyna się przestraszy że My tak zawsze pesymistycznie
      nastawione! a to nieprawda raz są gorsze dni raz lepszesmile ale faktycznie 5 m-cy
      to już kupa czasu i mamy prawo być trochę zdołowane, chyba?
      Mnie jeszcze trochę męczą te jutrzejsze badania bo wszystko się wyjaśni ,
      najważniejsze jest dla mnie to czy była w tym cyklu owu? jak nie było to
      dopiero będę miała powód do doła!wtedy będziecie mnie musiały pocieszać!
      Dziś zauważyłam jeszcze jedno, do tej pory robiło mi się trochę przykro jak
      usłyszałam o ciązy u sąsiadki , koleżanki, wiecie o co mi chodzi? takie lekkie
      ukłucie w sercu a od paru dni zaczynam zwracać uwagę na malutkie dzieciaczki np
      w wózkach i też mi się serce sciska czy ja takie jeszcze kiedyś będę miała?
      No nic koniec pesymizmu trzeba się zbierać!
      Dziś kupiłam olejek pomarańczowy do kąpieli i idę sobie wziąść kąpiel , może mi
      się humor poprawi?
      Pozdrawiam.
      • asiulka555 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 08:44
        Wlasnie najgorsze jest to ze w okolo same dzidzie, albo sie urodzily albo sie
        zaraz urodza. Moja siostra i kolezanka urodzily latem zeszlego roku. Moja
        przyjaciolka urodzila 2 stycznia sliczna corcie a kolejna czeka wlasnie w domu
        na walizkach na rozwarcie (termin na 12 stycznia). Tylko my z mezem jestesmy do
        tylu. Ja mam caly czas nadzieje ze uda mi sie juz w tym cyklu i wy tez nie
        poddawajcie sie tylko do dziela.
        • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 11:54
          U mnie w najbliższej rodzinie ( na moje szczeście ) nie ma małych dzieci ani
          ładnych brzuszków. Wszystkie moje koleżanki generalnie mają już mocno odchowane
          pociechy, nieliczne dopiero planują starania. Dzięki temu mniej się stresuję.

Aba jak tylko bedziesz miała wyniki daj znać. Trzymam kciuki!
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 13:53
        czesc! ja tez zakupilam sobie olejek pomaranczowy, kapiel byla bardzo
        przyjemnasmile
        U mnie dzis 11 dc, przy cyklach 26d. dzis tempka podskoczyla 37.19, mierzylam
        az 3 razy. seksik byl wczoraj- pierwszy i ostatni w tym cyklu. maz wybyl i
        wraca w sobote juz po owu. Nastepny cykl w lutym, jakos wytrzymam, jakos tak mi
        lepiej w tym Nowym roku, optymistyczniej. Dzis znowu widzialam sie z moja
        zaciazona przyjaciolka, u niej 5 tydz... Oczywiscie gadka byla o jednym....
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 12:02
      Tweety napisze napewno ale najwcześniej w piątek niestety!
      U mnie też same dzieci oszaleć można trzeba się nauczyć i nie reagować bo
      inaczej oszalejemysmile
      a Ty jak się czujesz jakieś objawy? mnie bolą piersi i to tak porządnie ale już
      nie chce się nakręcać bo potem mi bardziej przykrosmile
      • amoniaaa hejka aba :) 10.01.07, 12:04
        mnie też boli biust i też się zdrowo nakecam od nowa... @ ma być dzisiaj i
        modlę się żeby nie przyszła. Mierzę znowu temoki i narazie wysoko ale oby tak
        zostało!!!!
        już przez kilka miesięcy się nie stresowałąm i nie nakręcałam, a tu znowu przez
        ten wykres... nadzieja wraca co miesiąc! kurcze brzuch mnie już pobolewa sad(((((
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 12:29
        Ja nie mam od kilku dni żadnych objawów. Wcześniej ( jakieś 5-6 dni po owu )
        miałam takie uczucie jakby mi ktoś balon w dole brzucha napompował. Trochę
        bolało, ale jak siedziałam spokojnie na tyłku i nie schylałam się to było ok.
        Teraz cisza. Jeszcze 4 dni.
        • asiulka555 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 12:38
          a jak sie staracie? bo ja postanowilam ze ide na calosc. jak tylko sie @
          skonczyla zaczelismy i tak co 2 dzien az do nastepnej@. Ale moj maz ma z tego
          ucieche, jak nigdy.
    • aba1122 Cześć amoniu 10.01.07, 12:50
      Trzymam , trzymam mocno kciuki za Ciebie ! Super że masz ładny wykres niech Ci
      tempka tylko rośnie!
      I tak jesteś super dziewczyna bo się nie dajesz i cały czas walczysz!
      Asiulka to Cię podziwiam w tych staraniach ja bym wymiękła , mój mąż pewno też
      szczerze mówiąc to tych parę dni pod rząd w połowie cyklu mnie wykańcza ha ha
      ja nie mam aż tak wybujałego temperamentu i chyba by mi się nie chciało, no ale
      każda z Nas ma swoje sposoby na zaciążanie
      • asiulka555 Re: Cześć amoniu 10.01.07, 12:56
        Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale poniewaz kazdy organizm jest nieprzewidywalny,
        to wole dzialac od @ do @ .
        Zalezy mi na tym zeby jak najszybciej sie udalo wiec bede robila wszystkosmile
      • amoniaaa Re: Cześć amoniu 10.01.07, 12:57
        nie mam innego wyjścia... a podobno co nas nie zabije to nas wzmocni!!! coś w
        tym jest wink nie martw się jak tylko dziś albo jutro @ nadejdzie to będę sobie
        znowu w domku płakać i smucić się sad((( wcale nie jestem taki twardziel uncertain
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 13:06
      amoniu żeby tylko @ nie przylazła , przytulam Cię mocno.
      • amoniaaa Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 13:09
        nie masz pojęcia jak się boję że znowu przyjdzie sad((
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 21:04
          Leki ułatwiające zajście wciąże (Clostilbegyt), slyszalyscie, wyczytalam o nich
          na innym forum ale zadnych detali
          • oska81 Re: Starania Noworoczne. 10.01.07, 21:12
            Alela odpowiedziałam Ci w Twoim nowym poście, jeśli coś chcesz wiedzieć więcej
            to pytaj. Jeśli tylko będę potrafiła - odpowiem
      • ewa.b83 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 12:10
        Witam wszystkie starające się.
        W sumie to nasz pierwszy miesiąc starań, bo zaczęliśmy w ubiegłym cyklu ale
        potem okazało się, iż @ szybko przyszła i było już po owulacji gdy zaczęliśmy
        starania.
        Właśnie jestem w okresie płodnym (tak mi się wydaje), śluz lepki, przeźroczysty
        tak od 3-4 dni, wczoraj bolał mnie brzuch, więc przewiduję, że wczoraj była lub
        dziś jest owulacja, tampki nie mierzę (dziś 18 dzień cyklu).
        Niestety mam bardzo nieregularne cykle, w zasadzie zawsze występują w różnych
        terminach. Chyba tylko raz czy 2 miałam 28-dniowy cykl, a zazwyczaj to od 32 do
        38 dniowe i dlatego muszę strasznie długo czekać na wyniki.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 12:12
          Witaj i się rozgość, oby nie na długo smile
    • blaszany_dzwoneczek witaminki dla nas? 11.01.07, 12:15
      Hej dziewczyny! Była już mowa tyle razy o szprycowaniu witaminami naszych
      facetów, a ja mam pytanie, czy Wy bierzecie jakieś witaminy, jakie, czy są może
      jakieś specjalne zestawy witamin dla przyszłych ewentualnych mam?
      • tweety_28 Re: witaminki dla nas? 11.01.07, 12:21
        Moja ginekolog powiedziała ( po wywiadzie ), że przy mojej diecie, teraz nie ma
        sensu brać nic więcej niż folik, ale myślę że to kwestia bardzo indywidualna.
        • blaszany_dzwoneczek Re: witaminki dla nas? 11.01.07, 12:30
          no właśnie, ale moja dieta jest taka sobie, więc dlatego zaczełam myślec o tych
          witaminach.
          • tweety_28 Re: witaminki dla nas? 11.01.07, 12:45
            My z meżem pochłaniamy straszne ilości owoców, jarzyn może mniej, ale też nie
            są nam obce. Dodatkowo co drugi dzień sok z marchewki, a szklanka mleka to dla
            mnie przyjemność. Kawy nie pijam, więc nie wypłukuję z organizmu cennych
            składników. Dietę mam generalnie bardzo urozmaiconą, więc same powiedzcie, że
            chyba nie mam sensu łykac czegoś dodatkowego. Co innego jak już bedę w ciąży.
    • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 12:18
      Dziewczyny znalazłam nowy sposób na zajęcie myśli - The Setllers! Nie jestem
      miłośnikiem gier komputerowych, ale ta jest świetna. Kupiłam ją kilka lat temu
      i od czasu do czasu grywam. Wczoraj sobie o niej przypomniałam i dzięki niej
      przez 5 godzin nie myślałam o tym czy jestem w ciąży czy nie. Nie wiem czy na
      kogoś innego podziała, ale u mnie skutecznie "odwraca" myśli o ww. wątku. Tak
      swoja drogą to nieźle to musi wyglądać, 30-latka pochłonięta grą komputerową.

Niestety dzisiaj pojawiły się nitki krwi w śluziesad( więc @ chyba przyjdzie w
      weekend. Brzuch też mnie pobolewa jak na @, ale nadzieja umiera ostatnia.
      • lamciad Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 14:25
        Ja od miesiaca faszeruje sie FEMINATALEM.Bylam chora wiec postanowilam w nowym
        cyklu troche podreperowac zdrowie.I dobre zrobilam,bo wrocil mi moj wilczy
        apetyt i ogolnie bardzo dobrze sie czuje.A lekarz na ostatniej wizycie
        powiedzial,ze witaminki w okresie zimowym mozna lykac co 3 dzien.
        Ogolnie nie ma witamin dla starajacych sie,najlepiej lykac witaminy dla kobiet w
        ciazy i karmiacych.
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 14:39
        A może to zarodek się zadomowił wink
        Ja mam taki śluz ostatnio przy owu.
        Jutro idę do lekarki , jestem strasznie ciekawa co mi powie.
        Pozdrawiam
        • mika817 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 15:08
          Witam
          Ja kupiłam sobie feminatal i elevit ...porównałam składniki i feminatal zawiera
          jod natomiast elevit nie. Ja dotychczas zażywałm sam kwas foliowy ale że za
          spcjalnie zdrowo sie nie odzywiam to zaczełam brać witaminki.
          Moja siostra jak sie starał o dziecko zażywał również witaminki. Za pierwszym
          razem specjalne dla kobiet w ciąży a za drugim razem te "nie specjalne" merc
          specjal.
          Sama nie wiem które witaminki w traksie starń są lepsze.
          Ale zażywam te dla kobiet starających się .
          • mika817 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 15:10
            Sorki za błedy.)
            Miłao byc witaminki dla kobiet w ciąży
            Pozdrawiam
            renia
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 15:58
          a u mnie dwa dni byl sluz przezroczysty -chyba plodny a dzis juz bialy,
          grudkowaty, dziwne bo zawsze mialam duzej niz 2 dni ten przezroczysty. A jak Wy
          macie?
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 16:23
            Ja to mam różnie, raz dłużej raz krócej. Czasem dwa, czasem pięć czasem osiem dni.
            • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 18:37
              A ja w ostatnich dwóch cyklach bije rekordy: poprzedni cykl 11, obecny 8 dni.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 18:50
      Hej hej Moje Koleżanki
      Pragnę Wam donieść że najprawdopodobniej miałąm w tym cyklu owulacje!
      Moje wyniki wyszły super , progesteron ponad 21 gdzie już 10 to super hiper i
      wskazuje na odbytą owu! Jestem przeszczęsliwa z racji tego że ostatnie badania
      pokazały kiepską prace jajników, więc jak się ma taki wynik fsh do takiego
      pięknego progesteronu? głupia jestem i nie wiem co o tym myśleć? zadałam to
      samo pytanie ,,ekspertkom,, na bezpłodności może one coś wydumają?
      chyba napewno robię to fsh w max 2dc w przyszłym tygodniu.
      Trzymam za Was kciuki oby te wstrętne @ do Was nie przylazły !
      Ja już się czuje jak słoń w składzie porcelany więc pewno ją dostanę, ale nawet
      to nie jest w stanie popsuć mi humoru , grunt że owu była, teraz mam nadzieje
      na następne cykle.
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 18:59
        Cieszę się razem z Tobą! Tak trzymać!
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 11.01.07, 23:25
          strasznie bola mnie jajniki,dzis 12dc.(26) czy Was tez tak bola?
          • dorisch1 Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 05:33
            Dzisiaj jest mój 26dc na 29 dniowe cykle a jajniki ni chuchu nic nie bolą tylko
            piersi od 1.01. cały czas bolą mnie tak jakby mi skóra się naciągała bo nawet
            stanik sprawia mi ból uncertain
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 11:37
            Mnie w ogóle nigdy jajniki nie bolą - nawet nie wiem tak dokładnie w którym
            miejscu one są smile
            • zofia2002 Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 12:31
              Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum i pomyślałam sobie, że
              też muszę tu wskoczyć. To mój 5 nieudany cykl starań i cóż. Jak większość z was
              przeżywam to okropnie. Dodam tylko że 2 lata temu poroniłam. Wtedy zaszłam w
              ciąże w 3 cyklu. Terez boję się że jest ze mną coś nie tak.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 14:56
      Hej Zofio witaj na forum mam nadzieje że nie na długo!smile
      alela - mnie tak jajniki bolą zawsze w dniach prawdopodobnej owu, co m-c raz
      jeden raz drugi jestem nawet w stanie powiedzieć z którego mam owu, od zawszw
      tak miałam ale teraz odkąd się staram to jakoś wybitnie mnie boląsmile
      a ja czekam na efekty tego m-ca jeszcze 5-6 dn i będzie wiadomosmile mam już 100%
      pewnośc że wyniki są super od dziewczyn z Bociana dla pewności przez dwa trzy m-
      ce polatam na monitoring i sprawdze czy na pewno wszystko ok i tyle daję sobie
      czasu , potem mąż wyfrunie na badaniasmile
      co do ciąży w tym m-cu to wolę się nie nakręcać chociaż wynik progesteronu
      mógłby na nią wskazywać , w ciązy progesteron wacha się pomiędzy 20-40 a ja mam
      26, ale i braki ciązy przy takim są więc wolę nie myśleć i czekać, i tak jestem
      szczęśliwa bo przez dwa tygodnie żyłam ze świadomością że moje jajniki się
      starzeją! Boże co za nazwa!
      słuchajcie na Bocianie jest dużo o ziołach Ojca Sroki , na owu na prace
      jajników i ogólnie są super przy bezpłodności tam dużo kobitek je pije i bardzo
      sobie chwalą, słyszałyście o nich? może tak by kupić?
      Pozdrawiam
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 12.01.07, 21:59
        co do ziół:
        Moja koleżanka jakieś piła. Po 3 miesiacach udało jej sie zajść. Zbiegło to się
        też w czasie z zakończeniem leczenia: usunięcia polipa, zbicia prolaktyny,
        wyleczenia wszelkiego rodzaju bakterii i infekcji i innych przeszkodach ,które
        widziała lekarka. Tak więc trudno jednoznacznie stwierdzić ,że to zioła. Może
        bardziej psychika i pozytywne nastawienie. Po 3 latach starań teraz jest w
        ciązy.

Właśnie wróciłam od lekarki. Spotkałam nawet położną ,która była przy porodzie
        mojej córeczki. Fajnie tak sobie przypomnieć.
        Lekarka dała mi jeszcze 4 cykle. Jeśli po tych 4 cyklach nadal nic to wtedy
        zaczniemy szersze badania.
        Jak na razie mam po owulacji łykac duphaston (ponieważ mam krótką faze
        poowulacyjną). Tak więc jeszcze ten cykl nie jest stracony bo dzisiaj juz sobie
        zażyłam. żobaczymy za tydzień jakie efekty. Nie chcę się nakręcac ,ale kjakoś
        długo badała mi macice, pytała ile to po owu i jakoś tak się uśmiechała ,że
        może już nie dostane @. Pewnie to tylko moja nadinterpretacja. Bo przecież nie
        można nic stwierdzić w tak wczesnej fazie.
        Kazała brać witaminę A+E. Nie pamietam dokładnie ,ale ona powoduje ,żę
        rzęski ,dzięki ruchom których, jajeczko jest przesuwane stają się bardziej
        żywotne. Tak więc dziewczyny do aptek !!!!

Moje pytania.
        Co możę oznaczać śluz rozciągliwy ,żółty w fazie poowulacyjnej? Pierwszy raz
        taki u siebie zaobserwowałam (infekcji brak)? Moj obecny cykl:
        28dni.pl/iva_marti/cykl
        Czy jest sens mierzyć tem. pod koniec cyklu ,jak i tak zazywa się duphaston.
        Bo skoro to jest hormon to on pewnie powoduje ,że ta tem będzie się utrzymywać
        na wysokim poziomie? Zapomniałam się jej spytac.
        ale się rozpisałam
        Idę robić męzowi kącik piękności. Ma dzisiaj imieninki. Maseczka ,ampułki i
        kwasy. Właśnie doszło mi z allegro.
        • kamymama Re: Starania Noworoczne. 13.01.07, 13:53
          Hej dziewczyny?
          Czy mogę dołączyć do Waszego grona? Właśnie zaczynamy się z niemężem starać o
          drugie dziecko:o) Tzn.jestem juz po badaniach (hormony tarczycy bo mam Gravesa-
          Basedowa, tokso i cyto) i przy następnej owulacji zaczynamy całkiem
          świadomie "robić" dzidzię. Piszę świadomie, bo córa jest z "nieświadomki":o)
          No i najwyższy czas żeby miała rodzeństwo, w kwietniu będzie miała 3 latka. Mam
          tylko nadzieję, że długo nie będziemy musieli czekać na brzuszek czego życzę
          wszystkim starającym się!
          • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 13.01.07, 14:01
            Witam i życzę owocnych starań!
            Ja ten cykl chyba mogę spisać na straty, bo u mnie 27dc przy cyklach
            27dniowych, a brzuch boli jak na @ więc pewnie jutro się zjawi. Dodatkowo test
            zrobiony rano wyszedł negatywnysad(
            • dorisch1 Re: Starania Noworoczne. 13.01.07, 20:05
              Za trzy dni powinnam dostać @ a tu dzisiaj jakieś takie mam na maxa brunatne
              plamienia uncertain Czyżby to zwiastun @ ???
              • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 10:27
                dorisch1 może zwiastun może nie. Ile dni po owu. to plamienie?
                Ja patrzę na mój wykres i też staram się nie nakręcać. Ładnie trzyma mi się ta
                tem.
                Co o tym myślicie:
                28dni.pl/iva_marti/cykl/2006-12-23
                • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 10:28
                  dorish1 ja w pierwszej ciąży miałam takie plamienie w okolicach @. Okazało
                  się ,że jestem w ciąży i muszę brać duphaston. Jak plamienie będzie się
                  utrzymywać to zrób test
                • alela1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 10:51
                  wyglada na to, ze owu mialas w 16dc! I serduszko ttez jest wiec powodzenia!
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 11:02
                    i jaka fajna tempka, oby tak dalej! Ja niestety skok mialam w sobote i dalej
                    sie tempka utrzymuje ale co z tego jak meza nie bylo w domusad czekam na
                    nastepny cykl. Zobacz swoj komentarz na 28dni.pl
                    • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 18:23
                      alela1 płacisz za 28dni czy jestes na okresie testowym? co to za mały aniołek
                      na zdjęciu?
                      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 08:42
                        jestem na okresie testowym ale chyba wykupie abonament (polroczny). Nigdy nie
                        mierzylam tempki a te wykresy i analiza sa bardzo fajne. Ten aniolek to moja
                        coreczka Sophia, 2.5 roku.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 11:43
      Ja też czekam , na razie czuje się typowo @ , niestetysmile
      Trzymam za Was kciuki żeby te wstrętne małpy do Was nie poprzychodziły i za
      wszystkie starajace się , owocnych nocek WAm życzę.
      pa
      • dorisch1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 16:15
        To niestety zaczął się okres dwa dni wcześniej. Dużo go i jest na maxa brunatny.
        Takie wręcz skrzepy ze mnie wypływają uncertain Ogólnie czuje się do bani. Ryczałam jak
        głupia, że znów nic sad
        • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 16:27
          U mnie też koniec złudzeń - 1dc sad U mnie jeszcze mało, ale skrzepy też się już
          pojawiły. Samopoczucie - koszmarne!

Mam pytanie w sprawie tempki: czy mierzycie ją zawsze o tej samej porze np. o 7
          rano czy zaraz po przebudzeniu. Chodzi mi dokładnie o weekendy kiedy chcę
          dłużej pospać. Bo jeżeli nawet w sobotę mam zrywać się skoro świt to chyba
          pozostanę tylko przy obserwacji śluzu, z którym nie mam problemów bo jest go
          dużo i przez kilka dni.
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 18:21
            Ja mierzę zawsze o 8 rano, czasem jest to 8.30. Córeczka i tak nam robi o tej
            porze pobudkę. Czasem mierze a potem jeszcze usypiam. Ja dopiero przy
            mierzeniu wiem kiedy jest owu.
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 18:26
            dorish i tweety przytulam mocno. Nie pocieszam ,bo to i tak nic nie pomoże.
            Ja teraz strasznie się nastawiłam na tak i bardzo boję sie rozczarowac. Jeszcze
            nigdy nie byłam tak przekonana,że chyba się udało. Nie wiem czemu tak jest ,bo
            zupełnie nie mam objawów. Piersi co prawda większe i jędrne (nawet mąż dziś
            zauważył ,że mniam),ale prawie nie bolą. Chyba to przez tą temperaturę ,ze tak
            ładnie się utrzymuje i że zaczełam brac duphaston
            • alela1 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 08:44
              iva czy duphaston przepisuje gin czy moznakupic w aptece bez recepty?
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 10:24
                Alela, Duphaston to lek hormonalny na receptę - na pewno nie są to witaminki,
                które można sobie samemu aplikować smile
                • alela1 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 10:27
                  dobra nie smiej sie ze mniesmile pytam bo wiele dziewczyn je bierze
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 11:21
                    Nie śmieję się, tylko miło się do Ciebie uśmiecham smile
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 20:31
      Dorish i Tweety ściskam mocno jaki ten świat wredny!
      Musimy się trzymać razem i nie załamywać, damy radęsmile
      Mnie już boli brzuch i krzyż więc powoli pozbywam się złudzeń...
      Ech.... załamka
      całuję Was
      pa
      • kasiazabka1 Re: Starania Noworoczne. 14.01.07, 20:44
        witam,
        z mojej strony mogę powiedzieć iż udało się za pierwszym staraniem w Nowym
        Roku; Dwa testy pokazują dwie czerwone kreski smile Po momencie radości przyszła
        jednak panika-teraz trzeba wreszcie będzie być odpowiedzialnym człowiekiem smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 11:53
      Hej! Głowy do góry dziewczyny, co dostałyście okres. Nowy cykl, nowa szansa smile
      Aba, a co z Tobą? Myśmy z mężem poszaleli w ten weekend jak nigdy, hihi, -
      szkoda, że to jeszcze nie ten moment był, bo jestem dopiero w 10dc, od środy
      warto będzie zacząć intensyfikować działania...hihi choć bardziej intensywnie to
      już się chyba nie da w naszym przypadku. No to przynajmniej trzymajcie kciuki,
      żeby coś na przeszkodzie nie stanęło, bo w tygodniu to u nas różnie bywa. smile))
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:17
      Jestem,jestem,czekam jak na zbawienie dobija mnie ta końcówka!
      Jeszcze dwa , trzy dni żadnych testów nie robię bo szkoda kasy, brzuch boli
      cycki też czyli standartowo na dwoje babka wróżyłasmile
      Taki spontaniczny sex bez wyliczania i cudowania to fajna sprawa, żeby tak
      umieć wyłączyć szare komórki w mózgu i zawsze czerpać z tego tylko przyjemnośc
      bez nakręcania się, szkoda że nie zawsze się dasmile
      poczytałam o tych ziółkach i je sobie zakupie, wkleje Wam link jak mi się uda
      oczywiściesmile
      • kamymama Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:34
        Myśmy córeczkę splodzili w tzw.bezpiecznych dniach - 3 dni po @. Zresztą jak
        poszłam rodzić to położna się mnie pytała, z którego dc jest dziecko. Mówiła,
        że dzieci raczej wychodzą po lub przed @. Czyżby podważyła cały harmonogram
        cyklu;o) Ja miałam dziwne objawy ciąży zarówno pierwszej jak i drugiej (tą
        poroniłam przez tarczycę:o() Powychodziły mi na nogach pod kolanami dziwne
        krostki, takie wielkie bolące, spuchnięte. Przy pierwszej ciąży non stop
        spałam, miałam tylko przerwę jak szłam do pracy. Przesypiałam po 14 h.na dobę.
        No i otoczki sutków zrobiły mi się ciemno brązowe.
        Ja czuję kiedy mam dni płodne. Boli mnie bardziej niż przy @. Tak więc mam
        nadzieję, że uda nam się trafić:o)
        Pozdrawiam.
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:42
        Mnie dlatego jest tak przykro bo właśnie w tym cyklu udało nam się zgrać
        spontaniczność, ochotę, dużo wolnego czasu z dniami płodnymi. Niestety nic z
        tego nie wyszło sad
        Trudno nie udało się, teraz znowu trzeba przestawić się na pozytywne myślenie.
        Odliczanie czas zacząć: u mnie 2 dc.
        Dalej nie daje mi spokoju to mierzenie tempki. Jak radzicie: jeżeli mam dużo
        śłuzu płodnego ( książkowy! ) przez kilka dni ( czyli trudno przegapić okres
        płodny ) to mierzyc dodatkowo temperaturę? Przecież skok świadczy o tym, że owu
        już była więc i tak musztarda po obiedzie. Co Wy na to bo ja nie mam w tej
        dziedzinie żadnego doświadczenia?
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 12:58
          Skok temperatury to takie upewnienie się, że owu się odbyła. Bo jest możliwe, że
          jest sluz a cykl mimo to bezowulacyjny - ale to raczej rzadko się zdarza - mnie
          się jeszcze nie zdarzyło. Choć zdarzyło mi się tak, że miałam śluz przez parę
          dni, potem on znikł, a temperatura wcale nie skoczyła, choć zwykle mniej więcej
          w tym momencie szła do góry. Dopiero za parę dni śluz wrócił i wtedy dopiero
          temperatura skoczyła. Ale to są raczej rzadkie przypadki.
          Choć generalnie uważam, że jak już się człowiek jakiś czas stara, to dobrze jest
          sobie pomierzyć tempkę, żeby zobaczyć czy są ładne wykresy, czasem można w ten
          sposób odkryć jakieś nieprawidłowości. Chyba wykresy Oski, jeżeli dobrze
          pamiętam, nie pokazywały skoku - i okazało się, że faktycznie jest problem z
          owulacją. Ale jeśli nie starasz się jeszcze długo, nie chce Ci się mierzyć, to
          daj sobie spokój - przy staraniach najważniejszy jest śluz. I luz. Śluz i luz, hihi
          Ja to mierzę cały czas, ale ja mam bzika i u mnie to już nawyk, czynność jak
          mycie zębów smile
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 15:06
            Duphaston przepisała mi oczywiście lekarka. Ponieważ na moich wykresach
            wyraźnie było widać ,że faza poowulacyjna nie ma nawet minimalnych 10dni.
            Jeszcze jeden plus pomiaru temperatury wink. To dla tych ,które się nie mogą za
            to zabrać.
            Niestety wczoraj wieczorem zapomniałam o leku, rano jak tylko wstałam
            nadrobiłam zaległości, ale nie wiem czy to coś da.
            Tem. ciut mi spadła i dzisiaj mam okropny dzień
            • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 15:41
              Mój wykres:
              28dni.pl/iva_marti/cykl
    • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 16:51
      No to chyba wezmę się za mierzenie tempki od jutra. Zobaczę jak mi pójdzie.
      Ciekawa jestem czy faktycznie ostatni dzień występowania śluzu płodnego u mnie
      to dzień owu.
      A tak z ciekawości mój ostatni cykl ( tylko na podstawie obserwcji ) co o nim
      sądzicie:
      1-7 @
      8dc ból w dole brzucha
      9-10dc żadnych objawów "sucho"
      11dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się
      12dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się
      13dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się, ból w dole brzucha
      14dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się
      15dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się
      16dc - śluz przeźroczysty, ciągnie się
      17dc - śluz biały, gęsty
      18-27 dc - śluz biały, gęsty
    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 20:49
      Witajcie drogie sraczkismile
      Dawno mnie tu nie było, a to dlatego, że nie mam za bardzo co pisać.
      Dziś 9dc, strania są, ale wiem, że efektów i tak nie będzie, ale przyjemność
      zawszesmilesmile
      Byłam dziś u anestezjologa, rozmwaiałam o mojej operacji i narkozie i wiecie
      co...zaczęłam się już trochę bać uncertainAle co tam, nie ja jedna...smile
      Ale już za 9 dni o tej porze będę PO!!smile
      Wszystkim, które na dniach spodziewają się @, życzę żeby nie nadszła. A tym,
      którym brakuje jeszcze pare dni owocnych starań i również 2 kreseczek, bo
      statystyki cosik słabe.
      Trzymam kciuki!!
      Pozdrawiam
      Aga
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 15.01.07, 20:51
        O matko jedyna!!! żadne sraczki!!! STARACZKI
        Wcale Was nie wyzywamsmile zgubiłam literki, sorrrrkismile
        Pozdrawiam
        • lucky_1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 02:40
          Ale sie usmialam z tych Sraczek!
          Mialam dzis kiepski dzien i to poprawilo mi humor.
          Zagladam tu do Was i troche podczytuje. Sama bylam na Staraniach
          Pazdziernikowych, potem Listopadowych a w grudniu sie w koncu udalo. Jesli moge
          cos doradzic to dobrze jest mierzyc tempki. Ja dopiero wtedy zobaczylam ze u
          mnie sluz plodny zanikal jeszcze przed owu.
          Ja zalozylam konto na fertilityfriend, nie mialam pojecia o npr, ale codziennie
          przysylali mi na maila lekcje na ten temat. Jedyny minus to to ze trzeba choc
          troche znac angielski.
          pozdrawiam Was serdecznie i zycze jaknajszybszych owocow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka