Dodaj do ulubionych

Jestem w ciąży!!

18.01.07, 19:06
Hej!!
Odebrałam wynik z bety wynosi on 888.19 mUI/ml czyli jest fasoleczka tylko ja nie wiem za bardzo który to tydzień ,bo jak się liczy ja współżyłam ostatni raz i pierwszy zarazem po @ 1 stycznia ale przecież zanim się fasolka zagnieździ to może być tak gdzieś z tydzień wieć to chyba tak 2tc. tak?
Poradzcie mi proszę...
Ale jestem zadowolona jak nie wiem co smile)
Obserwuj wątek
    • sylpal13 Re: Jestem w ciąży!! 18.01.07, 19:20
      gratuluję!!!!
      Ciąże liczy się od dnia ostatniej miesiączki, nie jest to oczywiście zgodne z
      faktycznym wiekiem ciaży, ale tak się liczy.
      Polecam kwas foliowy jeśli jeszcze nie bierzesz.
      • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 18.01.07, 21:34
        Dziękuję bardzo za gratulację-jutro ide do gina więc napewno każe brac jakieś witaminki przy 1 ciąży też brałam folik więc i jutro od razu do apteki smile))
      • li_79 Re: Jestem w ciąży!! 27.01.07, 11:54
        Hej
        No to widzę, że faktycznie mamy podobne pojejście co do forum "Wrześniówki"
        hehehe .... ja to tak troszkę zapobiegwczo po tym jak stałam się
        niedoszłą "Czerwcówką 2006" ...
        Jeżeli chodzi o zaparcia to też zauważam u siebie większą tendencję smile No i
        oczywiście piersi - po prostu bolące balony hehehe. A jajniki to też gdzieś
        słyszałam, że mogą pobolewać smile W poniedziałek do pracy, po 2 tygodniach w
        domku ojojoj ale się nie chce smile

Kurcze ale ja ci zazdroszczę dzisiejszej wizyty z USG smile a z drugiej strony się
        cieszę, bo u mnie powinno być podobnie jak u Ciebie i dlatego czekam na info smile

Pozdrawiam !!

Lidka
    • fruzia26 Re: Jestem w ciąży!! 19.01.07, 08:32
      Gratuluje!!!!! A czy robilas wczesniej test??? ja mam dostac jutro @ zrobilam
      dzisiaj test i wyszlo brak ciazy.....( moze sie mylismile)tongue_out
      • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 19.01.07, 08:40
        Robiłam we wtorek test i wyszedł pozytywny poszłam po drugi zrobiłam popołudniu tez we wtorek i tez pozytywny ale jak byłam 6 lat temu piewrszy raz w ciąży to będąc w okolicach 4tc.(nie wiedząc o tym) zrobiłam test ciązowy i nie pokazał ciązy więc wszystko możliwe smile
        Trzymam kciuki za Ciebie napewno się uda u mnie to prawdziwy cud bo miałam strasznie cykl rozregulowany a przypadek sprawił po prostu że się udało smile)
        Trzymam kciuki-Pozdrawiam smile
    • klaudyna1985 Re: Jestem w ciąży!! 19.01.07, 22:00
      Wielkie gratulacje droga przyszła
      mamusiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 07:42
        Dziękuje za gratulację
        Mam nadzieję,że będę się mogła cieszyć tą ciążą naprawdę bo....
        Byłam wczoraj u gina powiedział,że licząc wiadomo od pierwszego dnia @ to by był 5 tydz. chociaz ja wiem że zaszłam dopiero na początku stycznia czyli faktycznie to by był ok.2tc.powiedział,że wynik z bety 888.19 jest za niski jak na 5tc(wiadomo...)i ,że ta ciąża może już jest martwa...
        Dziś mam mieć powtórke bete ale w innym labo niż robiłam w czwartek i wieczorkiem usg.
        Wszystko to może być spowodowane tym,że 11 stycznia miałam tomografie komputerową płuc a ja naprawe nie wiedziałam,że jestem w ciąży sad(
        Teraz jeden lekarz mówi,że jest źle a drugi,że beta i wszytsko inne jest idealne,bo jeśli współżyłam w okolicach 1-4 stycznia nie wczesniej to i tak w ciąże nie zachodzę w tym samym dniu..tylko nawet mogę kilka dni później wiec wyszłoby na to ,że nie jest źle,pozatym lekarz ten co mówi,że jest Ok powiedział,że wynik bety nie musi odpowiadać tak dokłądnie co do dnia przeciez i nikt konkretnie nie powie na bank który to dzień ciąży..
        Wogule jestem załamana i nie wiem jak dotrzymam do wieczora..
        • fruzia26 Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 08:27
          Witam!!!!! Nic sie nie martw! Przeciez wiesz ze to nie 5 tc tylko 2tc wiec sie
          nie martw, ten wskaznik podobno bardzo szybko rosnie a skoro nie jestes w 5
          tylko 2 roznica musi byc sporo, dlatego jeden lekarz sie martwi, bo uwaza ze to
          5 tc a drugi jest spokojny bo przyja wczesniejsza ciazesmile Nie wiem czy nie
          namieszalam ale wydaje mi sie ze powinnas byc spokojna, wiem ze to trudne. Ja
          trzymam za Ciebie mocno kciuki i czekam az dasz nam znac!!!!!!!!!!
          • zuemu Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 08:34
            Ja tak sobie pomyślałam, że może nie dogadałaś się z lekarzem w temacie
            interpretacji tc. Ty podawałaś tygodnie od współżycia a on pewnie od ostatniej@
            więc może wszysto jst ok. Trzymam mocno kciuki!!!!!!!
            • fruzia26 Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 08:37
              Znalazlam cos takiego: Przykładowe zmiany w poziomie beta-HCG :

Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml )
              3: 5 - 50
              4: 3 - 426
              5: 19 - 7.340
              6: 1.080 - 56.500
              7-8: 7.650 - 229.000

na tej stronce tez cos jest:72.14.221.104/search?
              q=cache:Up3umjPacjYJ:www.diagnosis.pl/elementy.php%3Fjezyk%3D1%26id_elementu%
              3D16+poziom+beta+hcg&hl=pl&ct=clnk&cd=1
              9-12: 25.700 - 288.000
              13-16: 13.300 - 254.000
              17-24: 4.060 - 165.400
              25-40: 3.640 - 117.000
              • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 08:49
                Dzięki dziewczyny...
                z tym niedogadaniem się z lekarzem to faktycznie ja mu mówiłam ile ja FAKTYCZNIE moge być w ciąży a on mi na o ,że i tak się liczy od pierszego dnia @..
                Więc rozbieżność jest spora faktycznie ja wiem jak się liczy wiek ciąży ale to ma się nijak czasem do stanu faktycznego..
                Może będzie dobrze ja robiłam tomografię 11.stycznia więc niespełna 2 tyg.temu i jest dobrze czuję się też dobrze a przecież tak silne dawki promieniowania gdyby miały uszkodzić ciąże to ona by chyba już poleciała prawda??
                Pozatym faktycznie jeden lekarz mówi,że tk bardzo szkodzi a 3 innych uważa nie bo tomografia ściśle naświetla tylko te części co maja być naświetlone więc w moim przypadku płuca,ja nie miałam naświetlanego "dołu"
                Nie ukrywam,że się boję..też bedzie inna interpretacja bety dzisiaj bo ne mogę dziś powtórzyć jej w tym labo co robiłam w czwratek bo zamknięte (wiadomo sobota) tylko będę robić w szpitalnym labolatorium a tam tez mają inne wartości...Więc wynik i tak może być różny..
                Chyba oszaleję jednak..
                • fruzia26 Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 10:57
                  Moja kolezanka robila tom. glowy rowniez nie wiedzac ze jest w ciazy... Zosia
                  konczy rok!!! Jest sliczna, zdrowa dziewczynka!!!! Napisz jak poszlosmile
                  • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 11:26
                    Naprawdę Ci bardzo dziękuje za słowa otuchy coraz lepsze mam przeczucia smile)
                    Wieczorkiem napisze co wyszło na usg (chociaż i tak nie bedzie jeszcze nic widać specjalnie bo za wcześnie) ale kazał przyjśc to idę na godz. 19
                    • atenette Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 13:04
                      Moja droga, tez lekarz to jakis konowal. Po pierwsze przeciez nie wiadomo tak
                      do konca w ktorym tygoniu jestes, bo nie wiadomo kiedy dokladnie mialas
                      owulacje. Po drugie spojrz na wszystkie normy beta - Twoj wynik doskonale
                      miesci sie w podanym przedziale. Po trzecie pomiar bety wykonuje sie dwa razy
                      zeby sprawdzic jej przyrost i dopiero wtedy wyciaga sie wnioski. Co za palant z
                      tego lekarza, jezeli po jednym wyniku twierdzi, ze ciaza jest martwa, co
                      skutkuje Twoim stresem i zamartwianiem sie (ktore zdrowej ciazy moze
                      zaszkodzic)! Trzymaj sie cieplo i daj znac kiedy bedziesz miala wyniki drugiej
                      bety, bo w tym tygodniu ciazy to USG i tak nic niestety nie powie.
                      Pozdrawiam
                      • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 13:44
                        Masz rację..
                        Tego lekarza do tej pory uważałam za dobrego ale teraz coś jakiś "inny" się zrobił.
                        Dziś tak jak pisałam będę o 17 w szpitalu zrobić bete ale i tak wynik będzie inaczej podany niż teraz co robiłam przecież jak ja sobie to tłumaczę gdyby tomografia miała uszkodzić zarodek to już bym poroniła a tu dziś jest 9 dni po tk a ja się czuje dobrze.
                        Kochane ja się odezwe wieczorem jak będę miała te wyniki wiem że to usg dziś i tak nic nie pokaże ale przynajmniej powiem Wam jaki dali opis..
                        Cieplutko Pozdrawiam smile
                        Ps. Tez mam takie coraz bardziej zdanie,że ten lekarz to konował jakiś...
                        • agnrek Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 13:54
                          Nie denerwuj się, beta wcale nie jest niska. Ja w 6. tygodniu (licząc od daty
                          ostatniej miesiączki) miałam wynik ponad 400, a powinna już dochodzić do 1000.
                          Niestety, poroniłam, bo za słabo mi przyrastała (robiłam 3 pomiary co 3 doby).
                          Ważny jest przyrost bety co 72 godziny, to dopiero świadczy o rozwoju zarodka.
                          • 15121998agi Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 15:39
                            trzymam kciuki kochana!gdyby cos bylo nie tak,juz bys czula,jakies
                            bole,zawroty,krwawienie.glowa do gory,twoje dziecko potrzebuje twojego spokoju.
                        • fruzia26 Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 15:41
                          Trzymam kciuki, czekam na wiadomości i galowa do gory!!!!
                          • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 20.01.07, 16:03
                            Mi się też wydaje ciągle mimo wszystko,że jest dobrze bo ja świetnie czuje smile
                            Wczoraj powiedziałam temu swojemu lekarzowi ze ja wierze ze jest dobrze bo mam takie przeczucie i juz to spojrzał na mnie z takim politowaniem,że szkoda słów...
                            Ja wiem,ze jest dobrze I JUŻ! smile
                            • kami_sia Byłam na usg 20.01.07, 20:31
                              byłam i widać pęcherzyk zarodkowy który ma 4mm.
                              Więc nie wiadomo jakiemu wieku ciazy on odpowiada wg.lekarza ale napewno bardzo wczesna jest ta ciąża.
                              Słuchajcie może to faktycznie odpowiada ciąży np.2 tyg.?
                              Za tydzien powtrórka usg,żeby zobaczyć czy dzidzia rośnie ale chyba jest dobrze?
                              • fruzia26 Re: Byłam na usg 21.01.07, 11:44
                                To cudownie!!!!!! Az mam ciarkismilesmiletongue_out uspokoila sie troszke?????
                              • agnrek Re: Byłam na usg 21.01.07, 13:20
                                Nie denerwuj się, objawy poronienia są bardzo charakterystyczne - dość silny ból
                                jak przy miesiączce i plamienie. U Ciebie wszystko jest w porządku, głowa do góry!
                                Mogłaś mieć jajeczkowanie nieco później niż w połowie cyklu, dlatego też ciążą
                                może być młodsza. Pęcherzyk jest na swoim miejscu, więc nie ma powodów do
                                zmartwień smile
                                • kami_sia Re: Byłam na usg 22.01.07, 07:48
                                  Hej!
                                  Pewnie,że się trochę uspokoiłam ale dla pewności już mojej ide dziś na powtórkę bety bo miałam ją zrobić w sobotę ale nie wyszło..
                                  Jak będę miała wynik to się odezwę smile
                                  • fruzia26 Re: Byłam na usg 22.01.07, 08:12
                                    a ja dostalam w nocy @, wprawdzie dziwne jakies, bardziej plamienie niz okres
                                    ale test z pred chwili pokazal brak ciazy wiec nie ma juz chyba zludzen
                                    prawda??? a ju sie cieszylam, bo wcoraj bolal mnie strasznie brzuch a okresu
                                    nnie bylo, zawse dostaje odrazu, sad Powiodenia, czekam na inf!
                                    • kami_sia Re: Byłam na usg 22.01.07, 10:11
                                      Przykro mi ....sad
                                      Ale napewno następnym razem Ci się uda mnie zawsze przed @ też brzuch bolał i zawszę się łudziłam,że jak nie przychodziła zaraz @ to jeszcze jest nadzieja a w tym m-cu nie bolał mnie brzuch wogule przed @ potem się dopiero zorientowałam,że jest jakaś zmiana..
                                      Ja wierzę,że już niedługo i Ty zobaczysz 2 kreski na teście trzymam za to kciuki i myślami jestem z Tobą smile
                                      Ja dopiero ok.16 będę miała wynik powtórny z bety i napewno się odezwe wieczorkiem i powiem co i jak-mam tylko nadzieję,że prawidłowo rośnie..
                                      • fruzia26 Re: Byłam na usg 22.01.07, 15:50
                                        Dobrze, wiec czekam i trzymam zeby roslooooooo!!!! U mnie gorsza sprawa bo maz
                                        jezdzi do Holandii i wraca co 2 mies. na 2-4 dni..... nie ma szans trafienia, a
                                        przeciez nie przyjedzie jak mu napisze:terz wracacj mam dni plodnesadsadsad jestem
                                        zalamana......
    • li_79 Re: Jestem w ciąży!! 22.01.07, 17:59
      Hej Kami_sia masz już wynik bety ?

Jestem strasznie ciekawa jaki jest dziś smile

Wiesz ostatnio miałyśmy podobnie .... ale ja już nie powtarzałam smile

Ale chyba w tym tygodniu sobie znów zrobię smile

Pozdrawiam
      • kami_sia li_79 22.01.07, 21:00
        no mam wynik ale oczywiscie niedokładny jest powyżej 1500 ale to nie było z rozcienczaniem krwi a umnie tak jest w labo ze jak jest ciaza powyzej 1500 to trzeba ja (krew) rozcienczyc i masz dokładny wynik a ja miałam dzis bez..
        jedno jest pewne ciaza nie jest martwa(apropo tego co mówił ten mój madry lekarz ze tak może być...) pani w labo powiedziała,że rosnie pieknie ale musze isc po raz 3 w środe ale juz z rocieńczeniem w środe wg.moich oblicxzeń powinno byc 4400 dzis napewno było ponad 1500 a powinno byc 2200 wiec pewno było..smile
        A jak sie czujesz smile)?
    • li_79 Kami_sia 22.01.07, 21:12
      Cieszę się zatem razem z Tobą i trzymam kciuki za środę smile

Ja w takim razie też idę we środę rano na betkę smile To może sobie porównamy
      hehehehe ...

Ja czuję się dobrze ... w zasadzie to nawet nie bardzo czuję się w ciąży ...
      ale piersi mi o tym przypominają smile

Nie mam nudności ... wymitów ... zawrotów głowy .... itp. itd. także w sumie to
      chyba oki smile

jestem tylko troszkę przewrażliwiona po pierwszej ciąży ... (niestety poroniłam
      w 11 tyg pod koniec 2005 ) ale teraz staram się myśleć pozytywnie smile

Na zwolnieniu jednak wylądowałam bo mi się przeziebienie przyplątało ... fuj smile

Pozdrawiam i mam nadzieję, że Tobie samopoczucie też dopisuje smile

Lidka
      • kami_sia w środę kolejna beta :) 22.01.07, 22:09
        no jasne w środę bedziemy sie cieszyc obie,że dzidzie tak ładnie i szybko rosną w sumie to mnie denerwuje ten lekarz szczerze mówiąc bo ciagle cos wymyśla ale co tam najwazniejsze ze ja wiem,że wszystko jest dobrze,
        Ja się czuje też dobrze tez piersi mi przypominają o tym,że coś się dzieje u mnie czasem jakies lekkie zawroty głowy ale delikatnie a pozatym nic..
        Ja w pierwszej ciąży też miałam "przeboje" na początku więc tez jestem przewrażliwiona..
        Tym razem wszystko bedzie dobrze zobaczysz ja to mówię smile)
        Ja to sie zastanawiam kiedy powiedziec swojemu synowi ma teraz 6 lat o tym fakcie sadziłam ze jak bedzie cos widac ale mnie namawiaja inni zeby wczesniej bo dzieci sa zazdrosne(tymbardziej ze w poprzedniej ciazy było cos u mnie widac tak gdzies w 6 m-cu....wszytsko mi szło w biodra oby tak teraz nie było smile)
        Dzi chciaąłm podebrac syna i sie zapytaąłm jak widzielismy taka mała dzidzie czy by chciał miec taką w domu to nie chce...
        Bedzie zabawnie ale wszystko sie przejdzie i wszystko sie ułozy zeby tylko te nasze dzidzie zdrowo rosły..
        • iza33 Re: w środę kolejna beta :) 23.01.07, 09:25
          Kami_siu gratuluje ciąży i życzę powodzenia. Tylko sie tak nie wściekaj na
          lekarza. Bo ona ma chyba rację. Normy laboratoryjne sa ustalane nie od dnia
          faktycznego współżycia, ale od daty ostatniej miesiączki. I tak się liczy i
          już, nie ma co dyskutować. Czyli nawet jeśli wiesz, kiedy dokładnie zaszłaś w
          ciążę, to powinnaś dodać 2 tygodnie (przy cyklach 28-dniowych). Umownie ciąża
          trwa 40 +/- 2 tygodnie licząc od czasu ostatniej miesiączki. Jak się
          dowadujesz, że jesteś w ciąży to już jest 4- 5 tydzień, choć faktycznie to
          dopiero 2-3 rozwoju zarodka.
          • kami_sia Re: w środę kolejna beta :) 23.01.07, 10:20
            masz całkowitą rację i ja wiem o tym wszystkim smile
            Wiesz-denerwuję się bo już tak bardzo bym chciała mieć spokój..
            Ja miałam tak rozchwiany cykl ze głowa mała sam fakt że udało mi się zajsć w ciąże uważam za jakiś cud..
            Teraz wiem,że ja jestem w 3 tyg.ciąży naprawdę a wg.miesiączki to bvedzie teraz jakis 6 tydz.ciąży bo @ była 15 grudnia to w piatek bedzie 6 tydz.
            Pomieszane to jest..
            • iza33 Re: w środę kolejna beta :) 23.01.07, 11:03
              Nic sie nie martw, teraz trzeba zachować spokój dla dobra dziecka. A tak
              a'propos to ja też miałam tomografię (co prawda głowy, wiec nieco wyżej) na
              samym początku ciąży (nie wiedziałam, że jestem w ciąży). Lekarka mi
              powiedziała, żeby się nie martwić. I faktycznie wszystko jest OK. Dziecko ma
              3.5 roczku i jest całe i zdrowe.
              • kami_sia Re: w środę kolejna beta :) 23.01.07, 11:25
                Boże kochana dzięki,że wspomniałaś o tomogarfii bo widzisz wg.mojego lekarza to tomografia obojętnie czego niesie za sobą złe skutki na ciąże bo promieniowanie jest na cały organizm,kilku lekarz tez mi powiedziało przecież,że bedzie dobrze bo nie była naświetlona miednica a tomograf naświetla tylko te części co powinny być naświetlone narazie tylko mi jeden lekarz mówi,że coś może być źle..
                Muszę pomyśleć może nad zmianą lekarza..sama nie wiem są różne opinie na temat tych lekarzy co ich znam wiec nie wiem..
                • iza33 Re: w środę kolejna beta :) 23.01.07, 13:03
                  Ja przepłakałam cały miesiąc i z perspektywy czasu widzę, że niepotrzebnie.
                  Lekarka prowadząca ciązę powiedziła, że jak będę tracić ciążę, to znaczy, że
                  zarodek jest uszkodzony i nie będziemy tej ciąży ratować (zwłaszcza w pierwszym
                  trymestrze). Od 20 tygodnia miałam przedwczesne skurcze i otrzymywałam leki,
                  ale to dopiero póżniej. Dziecko mam mądre, ładne i przede wszystkim zdrowe.
                  • kami_sia Re: w środę kolejna beta :) 23.01.07, 13:56
                    mi też tak powiedzieli,że gdyby zarodek byłby uszkodzony przez promieniowanie to by ta ciąża "poleciała" i to praktycznie od razu
                    A dzidziek się rozwija,rośnie jutro powiem jak wyszła beta ale ja wiem,że jest dobrze bo mi mineło juz prawie 2 tyg. od tk i jest ok Ciąża napewno się rozwija..
    • kami_sia Byłam dziś na becie po raz 3 24.01.07, 20:45
      i pięknie przyrasta dziś było 6400!
      Czyli dzidziek rozwija się książkowo a co u Was dziewczyny?
    • li_79 beta raz jeszcze :) 26.01.07, 21:00
      Cześć Kami_sia smile

We środę nie dotarłam na betę i byłam dopiero dziś smile
      Mój wynik to 13 885 ... niezły smile

Pozdrawiam
      • kami_sia li_79 27.01.07, 08:07
        Cześć li_79 smile)
        Bardzo się cieszęsmile
        Widzę,że idziemy faktycznie "łeb w łeb" najważniejsze,że beta rośnie a z nią nasze dzidzie mi od poniedziałku się podwoiła więc jest dobrze,dziś ide na usg bo ostatnio lekarz kazał mi przyjść tak tydzień po tygodniu czy wszystko jest prawidłowo,więc na 19 idę mam nadzieję,że wszystko jest dobrze...
        A tak apropo jak się czujesz? Jakieś zmiany? bo ja się czuje dobrze nawet za dobrze i dlatego nie dociera chyba do mnie ,że mam w środku fasolkę.
        Cieplutko pozdrawiam smile
    • li_79 Do Kami_sia 27.01.07, 11:20
      Hello smile

Ja w zasadzie czuję się też całkiem nieźle, ostatnio tylko troszkę mi dokucza
      zgaga i o dziwo ból jajników ... ale staram się to uznawać za normę u
      ciężarnych smile wizytę z USG mam dopiero 08.02. czyli za 2 tygodnie ... ciekawe
      co u Ciebie dziś wyjdzie na USG w sumie zaczynamy już 7 tydzień !!!
      Daj koniecznie znać jak wrócisz.

A może zajrzysz też na forum "Wrześniówki 2007" ja coprawda się tam jeszcze nie
      udzielam ale regularnie sobie je czytam.

A tu jest link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45228

Pozdrawiam smile

Lidka
    • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 27.01.07, 11:43
      oj napewno napisze co i jak po usg..
      Natomiast ja mam problem z zaparciami i też mam te kłucia w okolicach jajników ale to dobrze pamietam z pierwszej ciąży to sie rozciągają wiązadła macicy czasem ból (kłucie) było okropne mijają ok.16 tyg. u mnie tak było dokładnie..
      Dlatego się też nie martwie tym..
      Co do forum też je czytam choć fakt -jak Ty się też nie udzielam smile)
    • mimarika Re: Gratulacje:)))) 27.01.07, 13:22
    • li_79 Jak po USG ?? :) 28.01.07, 11:42
      Kami_sia daj znać jak tam badanie USG smile

Wszystko ok ??

Pozdrawiam smile
      • kami_sia Re: Jak po USG ?? :) 28.01.07, 12:00
        No Witam smile
        Przepraszam,że nie napisałam zaraz po tylko dzis ale..
        wszytstko jest idealnie dzidzia rośnie książkowo mam napisane coś takiego "widoczny pęchcerzyk zarodkowy o wym. GSD 15.9 mm = 6.5 hbd.
        Widziałam ten pęcherzyk a w środku ciałko żółte? a lekarz nie był pewnien ale widać chyba było już zarodek..
        Za 2 tyg.powtórka to wtedy będzie chyba już widać serduszko smile)
        Najważniejsze,że rośnie i w ciągu tygodnia widać jakie postępy robi ten maluszek smile
        Ciepło pozdrawiam smile
    • lampionka Re: Jestem w ciąży!! 28.01.07, 12:02
      Gratulacje i wszystkiego najlepszego! Wiem czym jest strach na początku, czy
      Maleństwo będzie dzielne, ale pamietaj o pozytywnym myśleniu! Głowa do góry,
      wszystko będzie dobrze. Dbaj o siebie, Lilka.

Moja ciąża: zycierodzinne.blog.onet.pl/
      • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 28.01.07, 12:30
        Bardzo Ci dziękuje za miłe słowa smile
        Ja już w pierwszej ciąży przeszłam "przeboje" na temat czy jest dobrze czy nie...Wszytsko się skończyło dobrze ale jak widać historia lubi się powtarzać..
        Najważniejsze,że teraz ja wiem,po prostu wiem,że jest dobrze i będzie dobrze od ostatniej ciązy mineło 6 lat więc jest to najwyższa pora na dzidziesmile
        Będę dbała o siebie i maleństwo co w środku rośnie to jest jasne smile)
        Gorąco pozdrawiamsmile)
    • mia17 Re: Jestem w ciąży!! 29.01.07, 11:01
      serdeczne gratulacje !!! wink
      • kami_sia Re: Jestem w ciąży!! 29.01.07, 12:06
        Dzięki bardzo nie tylko w swoim imieniu wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka