Dodaj do ulubionych

śluz a owulacja

23.01.07, 09:19

szybkie i krótkie pytanko, czy jeśli płodny sluz zauważyłam wczoraj
wieczorem i było go załkiem sporo to kiedy może nastąpić owulacja??? Dziś
już go nie mam, ale dalej jest wilgotno....
pozdr
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: śluz a owulacja 23.01.07, 10:00
      Dokladnie nie wiadomo, śluz oznacza, że organizm szykuje się do owulacji, ale
      kiedy ona nastapi nie da się w ten sposób określić. Generalnie jak jest śluz
      płodny lub jego podejrzenie, lub odczucie wilgotności - to trzeba się kochać w
      celu poczęcia. Można też mierzyć temperaturę (zgodnie z wszelkimi zasadami) -
      wtedy skok temperatury powie, że najpewniej właśnie się owu odbyła.
      • mb800 Re: śluz a owulacja 23.01.07, 11:03
        No właśnie kochać, tylko że ja jestem w trakcie monitoringu i dziś wieczorem
        mam mieć usg , ostatnio w niedzielę pęcherzyk ładnie urósł i lekarz powiedział
        żeby wstrzymac się z seksem do wtorku , czyli dziś. Ale właśnie się zatanawiam
        czy nie zapóźno, czy nie przegapiliśmy. Bo wczoraj miałam dużo śluzu płodnego ,
        dziś o 19 mam mieć usg i zatrzyk by pęcherzyk pękł. A my czekamy i czekamy..
        • blaszany_dzwoneczek Re: śluz a owulacja 23.01.07, 11:11
          Na monitoringach i zastrzykach, to z pewnością lekarz się zna najlepiej, więc
          słuchaj lekarza. A to że śluzu, w którymś momencie jest najwięcej, nie oznacza,
          że wtedy właśnie jest owulacja. Zwykle owu występuje w okolicy ostatniego dnia,
          kiedy w ogóle choć trochę śluzu jest (a czasem może go nie być widac na
          zewnątrz, może być tylko w środku), a nie wtedy kiedy tego śluzu widać najwięcej.
          • mb800 Re: śluz a owulacja 23.01.07, 11:21

Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi.
            Wiedziałam że na kogoś z tego forum można liczyć.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka