Dodaj do ulubionych

Ciaza a strach

11.02.07, 09:55
Nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje ale mam stracha przed zostaniem matka.
W sumie ciesze sie, ale tez martwie jak ja temu wszystko podolam a do tego
dochodzi hustawka nastroju. Jak mozna temu zapobiec?
Obserwuj wątek
    • gosica37 Re: Ciaza a strach 11.02.07, 10:12
      Moni,postaraj sie myslec pozytywnie. Na pewno masz partnera,meza, powiedz mu o
      swoich obawach,podziel sie watpliowsciami. Ja tak ciagle robie,nie wyobrazam
      sobie,zebym bylam teraz bez niegosmile To trudny poczatek,jesli nie masz zadnych
      dolegliwosci na pewno wszystko jest dobrze. Ja caly czas plamie,mieszkam w
      Anglii gdzie nikt nie podtrzymuje tak mlodej ciazy wiec mam sporo obaw,ale
      trzymam sie i nie przytlaczam sie czarnymi myslami.
      Sprobuj sie zrelaksowac i robic to co lubiesz najbardziej,poczytac dobra
      kasiazke czy napisc sie pysznej herbaty,wyjdz na spacer.
      Glowa do gory!smile
      Gosia
    • agnrek Re: Ciaza a strach 11.02.07, 10:15
      Wierz mi, strach, że nie zostanie się nigdy matką jest o wiele silniejszy!
    • malgosiek2 Re: Ciaza a strach 11.02.07, 10:35
      • Re: Strach a ciaza
      agular 11.02.07, 10:22

to chyba normalny strach jaki ma większośc kobiet będących pierwszy raz w
      ciąży smile huśtawka nastrojów mocno w tym pomaga wink. ja tez panicznie bałam sie
      porodu, tego jak dam sobie rade z brzdącem. Teraz synek ma półtora roku i juz
      marzy mi się drugie, wiec nie martw sie bo dasz sobie rade ze wszystkim a i
      pamiętaj ciesz się każdym dniem ciązy bo to naprawde niesamowity okres w życiu
      kobiet smile
      Pozdrawiam !
      • moniqep Re: Ciaza a strach 11.02.07, 12:01
        Jak najbardziej normalne uczucie. Jak zobaczylam 2 kreseczki na tescie
        ucieszylam sie ale tez zrobilo mi sie slabo ze stachu. Dziecko bylo planowane
        wiec nie byla to dla nas duza niespodzianka. Jednak mysl,ze zycie sie zmieni,ze
        bedzie inaczej,juz nigdy nie bedzie jak dawniej ,ta mysl wzbudzala
        strach,niepewnosc,mieszane uczucia.Balam sie czy sobie poradze itd. Teraz corka
        ma 3 latka i jest super. Oczywiscie oprocz radosci sa tez i troski,zmartwienia.
        Teraz staramy sie o 2 dziecko. Mam chwile,ze warjuje ,chce juz jak najszybciej.
        Nie moge sie doczekac kiedy wreszcie bede w ciazy. Ciagle o tym mysle. Dzis rano
        obudzilam sie jednak z poczuciem strachu i niemocy. Caly czas sie zastanawiam
        czy dam sobie rade z 2 dzieci.Jak to bedzie? Boje sie ,ze moje zycie sie znowu
        zmieni.Ze bede miala wiecej obowiazkow. Duzo radosci ale i takze wiecej
        zmartwien i trosk. Od rana czuje sie fatalnie.Jakbym miala depresje.
        Za jakis czas mi przejdzie. Ty takze bedziesz nie raz miala mieszane uczucia. To
        normalne,ze sie boisz,ze miewasz zle mysli. Najwazniejsze by jak najszybciej je
        przepedzic i sie zrelaksowac
        Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka