aba1122 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 10:45 Jestem i ja już po owu której pewno nie było, bo pierwszy raz od pół roku nie miałam objawów, także pewno cykl w plecy Ech życie... a wiosna naprawdę nastraja optymistycznie , słoneczko, u Nas dziś rano o 7 było 8 st na + super! Fermonka wg mnie to wynik dobry szkoda tylko że nie masz progesteronu to miałabyś czarno na białym czy owu była, mi gin każe robić estradiol + progesteon 7 dn po owu zawsze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 10:55 A skąd wiesz, ze owu nie miałaś ? Pytam bo znalazłam w necie post dziewczyn które pisały ze tak naprawdę nie jestesmy w stanie stwierdzić ze oulacja była nawet jeśli miałaysmy wszystkei objawy ( sluz, temperatura czy ból okołoowulacyjny jajnika) Trochę mnie wystraszyły ze tak naprawde to ja moze w ogole nie jestem swiadoma ze nie miewam owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 11:05 To ,,wiem,,to takie domysły bo po raz pierwszy nie miałam żadnych objawów śluzu, pobolewań jajników itp za tydzień bedę miała czarno na białym bo robie estradioli progesteron więc będzie wiadomo czy owu była Sama jestem ciekawa wyników Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania Marcowe 07.03.07, 11:20 Hej Dziewuszki! Mi też wiosną pachnie i ... jakby to powiedzieć...dzidzią też mi pachnie Ja czekam z niecierpliwością na jutro i kolejny monitoring. Będzie to 12 dc. W przeciwieństwie do Was wiem, że owulacja raczej wystapi, bo gdy moje pęcherzyki odpowiednio wyrosną, dostanę zastrzyk na ich pęknięcie, bo mi cholerka same nie chcą. Szkoda, że i tak nie ma żadnych gwarancji Trzymam kciuki za nasze owu Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 11:26 a ja....zamiast nabrać optymizmu i cieszyc sie wiosną to dołuję się wewnętrznie ze pewnie się nie uda tym razem , ze i tak nie ma szans. Wiem ze to taka samospełniająca sie obietnica ale nie potrafię się wyluzować i widze tylko te czarne scenariusze i smutne rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania Marcowe 07.03.07, 11:46 nie martw się, to normalne... ja tez tak mam. pewnie dlatego, ze baaaardzo mi zależy. I nie znalazłam na żadnym forum recepty na "luz" . jak dla mnie o tym nie da sie nie myśleć...żebym nie wiem jak nie chciała. Myśli sie samo i już. A dni do owu a potem od owu do testu ciągną się w nieskończoność... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 do dorotki 07.03.07, 11:54 no to witaj w klubie z marnymi humorami, ja tak już ciągne od dwóch m-cy , wszystko na nie , nie uda się i koniec. Mam gdzieś optymizm, nie chce mi się być już optymistycznie nastawioną do życia i pewną że uda się zajść w ciąże! Staram się już 7 m-cy i coraz bardziej mam dość! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: do dorotki 07.03.07, 12:30 Jescze kilka tygodni temu byłam pelna opytmizmu . Nie udało sie poprzednio - to nic w końcu mam jescze tyle prób przed sobą, ale im bardziej rosło prawdopodobieństwo ze to wlasnie teraz , tym bardziej szukałam objawów a teraz kiedy prawdopodobnie jestem juz po ... to czuje smutek ze nie zahuczalo, nie zagrzmialo z nieba błyskawice nie poszły i włąściwie to nie wiem czy się udało. A spoób na luz ?? hahahhaha dobre sobie . Przeczytałam kiedys zeby nie mysleć i nie chciec ale jak nie chciec skoro się pragnie jak nie mysleć skoro myśli same wchodzą do głowy. Jutro wyjeżdzam do Międzyzdroi - niestety do pracy nie na wypoczynek , ale myslę ze przestawię trochę umysł na inne tory Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 13:17 O na pewno , jodu się nawdychasz , zrelaksujesz, ja bardzo lubię Międzyzdroje a przecież 24 h pracować nie bedziesz? Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 13:41 )) a na wszelki wypadek nasienie M wezmę w termos do codziennej aplikacji)) Wracam w niedzielę. HMMM Jesli dzisiaj postaram sie o swieżą dostawę wojowników to 8 i 9 powinny przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 ja też zaczynam w marcu 7 cykl starań 07.03.07, 19:22 jest to tez powiedzmy ostatnia szansa na urodzenie w wieku 29 lat, potem będę już trzydziecha i może już bez dziecka i tak czuje się jak stare zgnite próchno Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: ja też zaczynam w marcu 7 cykl starań 07.03.07, 20:08 ja pewnie jutro do was dolacze, to moj 36 dzien, przy 33-34 dniowych cyklach, choc ostatnio mialam i 37 i okresu nadal bark, nawet jakich kolwiek zamarow by bylo, dzis robilam test i to kuoilam taki drogi niby max czuly i niestety 1 krecha weic ciazy brak i juz tlyko czekam na @. martwia mnie te moje max dlugie cykle, boje sie ze cos ze mna nie ta. ach... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 07.03.07, 20:28 Oska odpisałam Ci Sjena uśmiałam się że hej jak przeczytałam to Twoje ,,pruchno,, trafiłaś w sedno , moje samopoczucie w sam raz do tego okreslenia pasuje jak ulał ha ha JUż mi się płakać nie chce teraz będę się głupio cieszyć! pa Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 07.03.07, 20:37 oj rozumiem was, ja tez sie tyle dzis naplakalam ze juz wiecej nie mam lezek\ Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Marcowe 08.03.07, 18:17 Hello,witajcie.Widzę,że nowy zespół się tu stworzyłJa w polowie 6 cyklu starań.Tym razem z monitoringiem.Wczoraj (13 dc) pęcherzyk miał 20,6mm!!!Zaraz po powrocie zrobiłam test owu i pierwszy raz w zyciu ujrzalam dwie piekne grube krechy.Zagoniłam w związku z tym męża do roboty))))W sobotę kolejne USG,żeby zobaczyć czy pęcherzyk pekł.A w poniedziałek skierowanko na badania hormonków.Pożyjemy zobaczymy.Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 Re: Starania Marcowe 08.03.07, 19:58 boków sobie z tego śmiechu nie pozrywaj ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 08.03.07, 18:30 O witaj lamciad właśnie o Tobie min pisałam do Oski że się mało odzywasz! ale jak już się odezwałaś to z super wiadomoscią , oby pęcherzyk pięknie pękł i ,,coś,, potem zakiełkowało Trzymam kciuki , daj znać jak po badaniach ja też w poniedziałek robie hormonki to będziemy miały o czym popisać Pa Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Marcowe 08.03.07, 20:48 Lamciad to super, trzymam kciuki!!!! Dziewczyny oczywiście myślę o Was i podczytuję regularnie. Czekam na dobre wiadomości... U mnie wszystko ok. 19 marca idę na USG genetyczne 3D,4D mam nadzieję ,że wszystko będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 08:34 Witam Dziewczyny, Lamciad trzymam kciuki! Iva_marti jak się czujesz? Gdzie będziesz robić to usg3D i u kogo? Ja niestety od dzisiaj jestem na L4 i mam leżeć Te moje bóle brzucha (ostatnio bardzo silne) to wynik bardzo niskiego poziomu progesteronu tzw. niedomogi ciałka żółtego. Na szczęście nie plamię, a dzidziuś rośnie (tydzień temu miał 4,1mm a wczoraj 12,7mm ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 08:39 Lamciad - superowe wieści nam przekzaujesz Iva również Na pewno wszystko będzie ok Nic tylko się cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Dostałam okres!!!!!:):):) 09.03.07, 08:28 Wracam do Was kochane!!!!Dziś rano dostałam dlugo wyczekiwaną @!!!Jestem taaaaka szczęśliwa Zaczynam 7 cykl starań Tak cudownie boli mnie brzuszek, że aż miło Jejku jak się cieszę yuuupi W końcu i u mnie wiosną pachnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Dostałam okres!!!!!:):):) 09.03.07, 08:36 SUPER!!!!! Teraz trzymam kciuki za owulację! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 09:17 Nigdy nie myślała że będę komuś na tym forum gratulować że dostał,,wreszcie,, okres! Baaaardzo się cieszę Oska,wyczekałaś się ale jest, to najważniejsze! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 10:00 No a ja mam 38 dc, bez @. w srode byl test negatywny. nie wiem co sie dzuieje. cykle 33-34, ostatni 36 a tu ani II ani @. zaczynam sie martwic ze cos z moim kobiecym zdrowkiem nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 10:08 Dorciaszku trzymam kciuki, aby to jedna były 2 kreseczki. Poczekaj może ze dwa dni i do lekarza leć. Mój cykla trwał 61 dni i dopiero 10 dni po duphastonie dostałam @, ale u mnie zawsze były nieregularnie. Trzymaj się mocno Wspólna droga Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 10:07 Dorciaszek moze pojedz na Bete ? Będziesz miała czarno na białym jeżeli @ masz regularne to faktycznie takie opóznienie jest dziwne Albo odczekaj jeszcze dwa trzy dni i zrób drugi test mozjeż dwie krechy będą!!! nieraz tak jest. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 11:46 Umówiłam się już na monitoring cyklu, jadę 19 marca, to będzie 11 dc. Jestem taka happy Morda cały dzień mi się śmieje, w pracy nie wiedzą co się stało. W życiu nie cieszyłam się tak na @. Oby to była ostatnia, a następna za 9 miesięcy (no troszkę więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 12:25 No wreszcie, Oska Cieszę się i trzymam kciuki za ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 12:30 Ja też się cieszę, ciągle i nieprzerwanie Jak się czujesz Dzwoneczku?? Mdłości trochę ustąpiły?? Mam nadzieję, że wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 13:34 No chyba jutro zrobie test albo mysle ze moze bete. kurcze zaczynam sie martwic. Bo @ nadal nie ma a nawet nie ma plamki, jakis sluz tylko taki lekko bialawy, lekko zoltawy, ale minimalnie go. martwie sie ze cos mi sie ztych staran z hormonami porabalo. nie mam juz sil do az takiego czekania. a jak sie nie udalo to o ile starania sie przedluza. nieksotre maja juz 3 szanse a ja bidulka nawet drugiej nie wiem jak. aj na prawde zaczynam sie martwic i niepokoic Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 13:44 Spokojnie Dorciaszku, zrób w takim razie szybciutko betę, ona jest jednak wiarygodniejsza, jeśli wyjdzie, że nie jesteś w ciąży to gnaj do lekarza. Ja tak długo czekałam, bo innego wyjścia nie miałam (to moja pierwsza @ po laparo) i straciłam przez to jeden miesiąc. Ty nie czekaj jeśli nie musisz. Trzymam kciuki, aby to jednak ciąża była. Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania Marcowe 09.03.07, 13:38 Witajcie Dziewczyny! U mnie lipa. Mój synek się rozchorował Jestesmy wykończeni, nie spimy po nocach,cały czas zbijamy gorączkę, okłady, leki.. Do tego wszystkiego mam sluz jak marzenie, dziś ostatni dzwonek, ale nie mam siły, padam na twarz. Poza tym obawiam się,że mogłam się zarazić i co wtedy jesli zaszłabym w ciąże?.. Także chyba nic z tego w tym cyklu nie wyjdzie. Strasznie mi smutno, i sama nie wiem co mam robic. Nie chce za bardzo ryzykować. A za oknem wiosna, w pełnym wydaniu, +16,słonko swieci, aż mi żal .. ściska że musimy siedziec w domu. ehh Trzymam kciuki za Was! Gratuluję wyczekwianej @! sciskam wirtualnie, pozdrawiam Soffinka Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 13:48 myslicie ze juz dzis beta wyszla bym wiarygodna?? w 38 dniu to mysle ze chyba tak. nigdy nie robilam, weic nawet nie wiem za bardzo gdzie w lodzi mozna szybko. moze dzis albo jutro zrobie bo nie mam juz sil czekac. jaki wynik daje pewnosc ze jest ciaza?? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 13:49 No masz! Jakaś plaga wokół, dwóm moim koleżankom też się dzieciaczki rozchorowały, jakiś wirus podobno się szarogęsi. Życzę zdrówka dla synka. Soffinko, może zaryzykuj jednak, tylko lecz się raczej wtedy już lekami homeopatycznymi, co by nie kusić losu. Jeśli antybiotyków nie bierzesz...ale decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 13:50 dziekuje za tyle pomocy i cieplych slow. jestescie niezastapioone Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 14:26 Oska - gratulacje. Soffinka przykro mi. Ja też bym zaryzykowała. Nawet jak się rozchorujesz to za dwa tygodnie juz zapomnisz że byłaś chora. Wiadomo, że w pierwszym trymestrze trzeba o siebie bardzo dbać ale czy jesteś w ciąży będziesz wiedziała dopiero za 2. Chociaż w razie czego tez zrezygnowałabym z antybiotyku. Swoją drogą mnie przesladuje gruczoł Bartholina. Raz miałam robiony zabieg i powiedziano mi że jak będzie nawracał to od razu przy jego pojawieniu się mam brać antybityk. Pierwszy raz nawrócił podczas zeszłomiesięcznej owulacji i sama nie wiedziałam co robić ale nie brałam antybiotyku i sam się wchłonął. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 16:37 no i juz wszystko jasne zrobilam badanie krwi hcg < 2 zalamalama sie. 38 dc a @ jak nie bylo tak nie ma. a jajniki mnie tak kluja ze czasem az wstac nei moge martwie sie ze cos powaznego ze mna i bedzie trzeba sie leczyc i leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Marcowe 09.03.07, 16:50 W koncu widze jakies "znajome" nicki)) Oska,iva_marti,tweety_28,aba i dzwoneczek-serdeczne pozdrowionka przesylam.W sumie w starym gronie mamy niemalze rownowage w zaciazeniu i niezaciazeniu Stad nasuwa sie nadzieja,ze i na nas przyjdzie pora-oj,troche rymu czestochowskiego sie wkradlo!!! Odezwe sie jutro po wizycie,zeby powiadomic jaki los spotkal moj pecherzyk.Trzyma rowniez kciuki za pieknie rozwijajace sie ciaze. Sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Marcowe 09.03.07, 17:27 lamciad napisała: > Stad nasuwa sie nadzieja,ze i na nas przyjdzie pora Nie może być inaczej Trzyma rowniez kciuki za pieknie rozwijajace sie ciaze. Dzięki wielkie Oska, a u mnie wszystko w porządku. Ale czuję cały czas fatalnie - tak, że nie mogę normalnie funkcjonować. Pocieszam się, że jeszcze z miesiąc tak i może będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 09.03.07, 18:11 Dorciaszek - w takim razie, skoro beta nie wskazuje na ciążę, to biegnij do lekarza, nie ma na co czekać, a i Ty się uspokoisz. Lamciad - czekawy w takim razie na wieści, że ten pięknie wyhodowany pęcherzyk pęknie i "coś" się z niego wykluje Dzwoneczku - wytrzymaj jeszcze trochę, widać padło na Ciebie, że musisz w pierwszym trymestrze właściwie książkowo przechodzić ciążę i zebrać wszelkie niedogodności z nią związane. Beatle - a co to jest ten gruczoł, o którym pisałaś?? Mam nadzieję, że to nic poważnego... Trzymajcie się dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Marcowe 10.03.07, 18:23 Do raportu wystąp)) Pęcherzyk pękł i wszystko wygląda elegancko,lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń.Teraz tylko hormonki,ide do mojego ginka w poniedziałek.W sumie mam nadzieję,że może jakiś hormonek u mnie zawodzi,bo jak się okaże że u mnie wszystko git to niestety oznacza,że te biedne plemniczki nie dają rady,a na męskie sprawy lekarstwa nie ma Przesyłam buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 10.03.07, 20:40 Lamciad to trzymam kciuki! Ja też w poniedziałek na badania chociaż mi się straaaasznie nie chce! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania Marcowe 10.03.07, 21:16 Hej Dziewczynki, A potrzymacie kciuki i za mnie jak i ja za Was trzymam?? ...w czwartek był sobie pęcherzyk (23mm) i mam nadzieję, że sobie pięknie pękł ...było czerwone wino, były świeczki i kapiel w kozim mleku... ...wszystko jak trzeba było... ...ale dziś mi jakoś smutno, że nic z tego, że się nie udało i tym razem... i to okropne czekanie, w kółko to samo... czekam na @, potem na owu, potem na jakiekolwiek objawy, i znowu na @ i owu itd. ech, może jutro mi się polepszy humorek Trzymajcie się wszystkie ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
izetta Re: Starania Marcowe 10.03.07, 23:00 kobitki kochane! 3majcie kciuki, w środę były starania a wczoraj pani ginekolog powiedziała, że jajeczko musiało pęknąć bo widzi jakieś echo czegoś tam na prawym jajniku. moze wreszcie sie uda? pzdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 Re: Starania Marcowe 11.03.07, 12:38 starania zmęczyły mnie jednak, jem selen wiesiolek kwas foliowy inne witaminyy robie testy owu i ciążowe,jestem umowiona do lekarzy i na badania aż tu nagle około wczoraj stwierdziłam że pierd.le to wszystko, nie dbam o to, jak nie to nie,ciesze się ze poczułam ten olew, moge wreszcie zyć, Odpowiedz Link Zgłoś
bosminka do sjena1 11.03.07, 15:07 Ja jeszcze moment i zrobię dokładnie to co Ty. Mam wrażenie że od kiedy się staram (a to dopiero/już 4 cykl) uleciała ze mnie cała radość życia. W tej chwili czekam na @. Jeśli przyjdzie to olewam (a w zasadzie przestaje olewać) testy owu, mierzyć tempkę i zajmę się tym co mnie cieszy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 Re: do sjena1 11.03.07, 19:38 wczesniej próbowałam wywołać w sobie zlew na to ale mi sie nie udawało, samo przyszło, to pół roku staran przeleciało mi tak szybko bo ciągle tylko liczyłam i czekałam i ...brak słów, szkoda życia, nie myślałam ze kiedykolwiek tak do tego podejdę a jednak, Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re:dzięki oska za słowa otuchy:) 11.03.07, 20:54 kurczę, chciałabym umiec to olać...i móc cieszyć się życiem. Problem polega na tym, że nic nie jest w stanie mnie ucieszyć. jutro idę sprawdzić, czy pęcherzyk w ogóle pękł. Miałam dostać zastrzyk, ale lekarz stwierdził, że są duże szanse by pękł samoistnie. ciekawe, czy intuicja go nie zawiodła? a tak na marginesie, to po tych wszystkich weekendowych harcach, chyba wkradł mi się jakiś grzybek więc extra, nie ma co. no chyba, że aż tak mi w ciązy śluz zgęstniał Trzymam kciuki za Was, bo u mnie marne szanse w tym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
kasie Re:dzięki oska za słowa otuchy:) 12.03.07, 10:17 Czesc dziewczyny zajrzalam tu zupelnie przypadkiem....ale przypomnialy mi sie stare dobre czasy starania sie o pierwsza dzidzie. Liczenie dni do owu a potem do @. Czekanie w napieciu przyjdzie czy nie przyjdzie. Testy na ktorych widzialam druga kreske choc jej nie bylo....itd Trzymam za was mocno kciukasy bo wiem jak bardzo jest to dla was wazne Mi sie tez wydaje ze najlepiej jest wyluzowac i sporbowac o tym zapomniec....i cieszyc sie zyciem (wiem...latwo powiedziec).Ale moze to wyluzowanie i brak stresu....to wlasnie ten malutki elemiencik potrzebny do cudu? Powodzenia dziewczyny! Mjulka....kto wie kto wiem czy szanse sa marneA ten sluzik...gesty...to moze resztki wojownikow meza, skoro wspomnialas o weekendowych harcach? Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Starania Marcowe 11.03.07, 13:05 A ja juz w ogole sie martwie bo 40-dc okresu brak, a w pitaek robione hcg<2 wiec pewnosc ze ciazy nie ma. wiec czemu nie mam okresu? zawsze mialam 33-34 dc ceyle a tu takie cos. boje sie co sie moglo stac? a dopiero w srode do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 12.03.07, 10:24 Witaj napisalam Ci juz na innym wątku , ze czasami wtedy gdy bardzo chcemy i wyczekujemy i stresujemy się to wlasnie @ sie spóznia. W grudniu mialam tak samo. Cykle mam o podobnej długości a @ przyszła w 44 dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 11.03.07, 16:54 Mjulka i Izetta trzymam mocno kciukasy za Was, aby z tych pęcherzyków był sukces. Dorciaszku - doskonale Cię rozumiem, wiem co czujesz, głowa do góry kochana, środa już za 3 dni, wtedy się wszystko wyjaśni, a może do tego czasu okres dostaniesz. Sjena - może właśnie tak powinnaś zrobić, olać to wszystko, żyć tak jak chcesz, a wtedy może się właśnie udać. Ja od grudnia, kiedy dowiedziałam się, że jestem niepłodna, walczyłam z sobą i własną psychiką. Raz wskakiwałam na wyżyny radości, a raz odwrotnie. Za każdą @ załamka. Teraz, kiedy w końcu dostalam okres, podchodzę bardziej na luzie, mam zamiar cieszyć się seksem, a nie ciągle myśleć czy się udało. Owszem - tempkę mierzyć będę i jadę na monitoring, ale tylko dlatego, żeby zobaczyć czy moja laparo coś dała i czy w końcu będę miała owulację. Lamciad za Ciebie i Twój pęcherzyk też trzymam kciuki Głowy do góry dziewczyny, będzie dobrze, bo musi być dobrze. Alelka odezwij się do na s chociaż na chwilkę co się dzieje, mam nadzieję, że wszystko ok. Sciskam Was Odpowiedz Link Zgłoś
agness121 Re:Udało się!!! 12.03.07, 10:08 Witam Was dziewczynki I wreszcie się stało! Dziś rano zobaczyłam dwie kreski na teście! W 26 dc przy cyklach 26-28 po zastosowaniu testow owulacyjnych, jeszcze w to do końca nie wierzę tak bardzo się cieszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re:Udało się!!! 12.03.07, 10:27 a propos testów. Ja dwie kreski na testach owu zobaczylam w piątek. Niestety do niedzieli byłam poza domem i dopiero wieczorem zaatakowałam M ;- ) Jesliw piatek po poludniu był PIk LH to czy do niedzieli jajeczko jescze przezylo ???? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re:Udało się!!! 12.03.07, 12:09 Dorotka, od piątku jajeczko by nie przezyło, ale we wszystkich testach owu jakie widziałam, dwie kreski oznaczają, że pik będzie za 24-48 godzin Trzymam kciuki ) GRATULACJE dla Agnes!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re:Udało się!!! 12.03.07, 12:32 Szkoda ze nastepnego dnia na przykład nie masz czerwonych włosow albo ...zielonych paznokci albo czegos po czym od razu widac czy sie udalo czy tez nie . Co do testow to tak tak wiem ze pozytywny test wskazuje ze owu bedzie w ciagu 2 dni. Pytalam wlasnie ze jesli pozytywny byl w piatek to znaczy ze owu byla w sobote lub niedzielę jesli byla w sobotę to jajeczko zyje 24 h i moze zalapalam sie jescze ... bardzo bym chciala, jesli jednak nie uda sie to pocieszam sie mysla ze dzieci urodzone w 2008 maja znow prezent od rzadu a mama wydluzony amcierzynski )) plany nowej ustawy . Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re:Udało się!!! 12.03.07, 12:59 Podoba mi się Twój tok rozumowania Szanse może nie są 100%owe, ale SĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
agness121 Re:Udało się!!! 12.03.07, 15:52 Dzięki Wielkie Blueish. Trzymam za Was wszystkie kciuki.))) Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re:Udało się!!! 12.03.07, 19:34 No i prosze-doktorek mial racje,ze cos w powietrzu fruwa)))))Agnes-GRATULACJE!!! Śmieje sie,bo bylam dzis u mojego ginka i pyta mnie:i jak,jest ciaza?Ja mowie,ze nie wiem,bo to dopiero 18 dc.A on na to,ze dobrze bedzie,bo dzis mu sie same ciazowki posypaly,az sam uwiezyc nie mogl.WIOSNA-mowie-WIOSNA PANIE DOKTORZE))))) Dostalam skierowanie na badanie progesteronu,ide za 3 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re:Udało się!!! 12.03.07, 20:56 i ja dołączam się do gratulacji. I zazdroszcze szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re:Udało się!!! 13.03.07, 10:34 Agnes, trzymaj mocno, please ) Wiary nigdy za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Jeszcze do Agness: Udało się!!! 13.03.07, 10:40 Agnesss, egiostycznie skupiłam się na sobie, zamiast napisać, że my też cały czas trzymamy kciuki za Ciebie. Żeby Maleństwo rosło zdrowo, a Ty, żebys mooga cieszyć się tym oczekiwaniem Uściski Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 12.03.07, 21:18 I ja gratuluje , nawet bez podszeptów zazdrości, chyba czas oczekiwania na tą ciąże skutecznie mnie uleczył?! Ja dziś robiłam badania , tak dla swojego spokoju czy miałam owu, przy moim skaczącym FSH muszę to co jakiś czas kontrolować i czekać czekać czekać..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: Starania Marcowe 13.03.07, 06:53 Hej Dziewczynki, ja już się wypisuję ze starań marcowych. Powtórzyłam dziś teścik i znów zobaczyłam 2 kreseczki) Trzymam za Was wszystkie kciuki, żebyście miały wspaniałe prezenciki na Święta:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 13.03.07, 07:33 SUPER To znaczy super ze masz II kreseczkie, nie super ze się wypisujesz od nas . Gratulujemy ! Juz teraz wiem dlaczego tak wcześnie wstajesz ) rozumiem ze to potega testowania zerwała Cię z łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania Marcowe 13.03.07, 10:39 ) Celem zobaczneia || to mozna wstać nawet i o czwartej ) Zuemu, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! Żebyś mogła przez cały czascieszyć się ciążą, a potem Maleństwem. A my walczymy/czekamy/mamy nadzieję dalej Na wiosnę wszystko wydaje się jakieś łatwiejsze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Marcowe 13.03.07, 10:59 Warto pisac na forum... kolejne dziewczyny osiagaja 2 kreski. Gratuluje, i zycze powodzenia całej reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 13.03.07, 13:02 Mhmmm no ja to tak średnio jestem zadowolona i pocieszona . Głównie ze względu na fakt, ze wymysliłam sobie ze te testy to taka gotowa recepta na posiadanie dziecka a tu mi wyszlo ze wtedy kiedy jest najlepszy czas to ja jestem 900 km od domu i najprawdopodobniej nici ;-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania Marcowe 13.03.07, 13:47 Witam was Dziewczyny! Po pierwsze serdecznie gratuluję przyszłym mamusiom!życze duzo zdrówka U nas juz lepiej, wracamy do zdrowia. Za oknem pięknie a tu w domu trzeba siedzieć, eh.. No i chyba pierwszy cykl nieudany także czekam na @. Niestety ale nie bylismy w stanie, akurat trafiło na owulacje kiedy chodzilismy do tyłu Ale.., moje Drogie, jakos sie nie martwię, jestem pełna optymizmu i wierzę że niedługo się uda, czego i Wam najmocniej zyczę! Jest wiosna, pięknie, ciepło, pogoda odpowiednio nastraja, trzeba cieszyć się życiem!( no, u nas za kilka dni bedziemy się cieszyc ta pogoda bo narazie kisimy się jeszcze w domu. ale to juz niedługo.) Trzymajcie się ciepło, Soffinka Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 13.03.07, 14:03 Witaj Sofinko. Cieszymy sie ze już jesteś zdrowa. Przed chwilą dzwoniłam do koelżanki do szpitala. Urodzila rano synka Super!!! cała akcja trwała 4 godziny ...Rewelacja. Wszystkim przyszłym mamusiom zyczymy tylko takich 4 godzin . ps mam na biurko krokusa. Cudowny akcent wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania Marcowe 13.03.07, 14:10 Krokus-lila czy jakiś inny kolorek...? Dorotka, nie ma chyba niestety recepty, ani cudownej pigułki na dziecię. Baaardzo żałuję, bo zazwyczaj mam do czyniemia z sytuacjami, które mozna przewidzieć, zaplanować... Nawet projekty w pracy jawią się jako oaza przewidywalności, nie wspominając o gotowaniu ) Wierzę, że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: Starania Marcowe 13.03.07, 14:44 Dziewczyny, dziękuj,ę za miłe słowa i mam nadzieję, że szyciutko wszystkim z Was się poszczęści)) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 13.03.07, 14:44 Dziękuję za zyczenia. Krokus ciemny fiolet - cud. Masz rację co do przewidywalności sytuacji ( o dziwo przykład z projektami jest adekwatny do mojej pracy ..a może naszej pracy ) Przeczytałam kiedyś , że narodziny dziecka od chwili poczęcia to cud. Chyba coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania Marcowe 14.03.07, 11:32 Fiolet to naprawdę piękny ) Mam nadzieję, że krokusik emanuje wiosennym optymizmem. Siedze na forum zamiast się skupić na pracy (te projekty bardziej planowalne niż dziecko). Na (wątpliwe) usprawiedliwienie mam to, że od kilku dni boli mnie brzuch jak na @ i trochę już jestem tym zdekoncentrowana. Ileż można...??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 14.03.07, 13:06 Mnie też ogarnia lenistwo , sczególnie jeśli patzrę w okno i odmierzam czas kiedy wyfrunę na słonko ! Przyjechałam dzisiaj wcześniej do pracy i od razu wpadłam w wir pracy, dlatego tez kolo 12 czuję ze to wszystko co moge dzisiaj dać z siebie ) Też bym chciał zeby mnie coś bolalo ..moze piersi moze inne zwiastuny odmiennego stanu. Niestety nic mnie nie boli, nie mdli..nic. Żadnych nadziei nie daje mi ten organizm ) a Blueish kiedy mozesz juz wykonac test? Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania Marcowe 14.03.07, 14:12 Fakt pogoda piękna. I mogę dziś sobie jeszcze z niej pokorzystać. To uroki L4 Ale od jutra wracam na łono pracy. Może to i lepiej, bo myśli odciągnę od tych "dzieciowych". Jak opętana wsłuchuję się w swój organizm, i za chwilę sama się za to ganię. Dacie wiarę, że nawet pasjansa sobie postawiłam! szajba mi odbija na tym zwolnieniu, a czas się wlecze w tej II fazie cyklu, że ho ho Miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 14.03.07, 14:35 i jak ten pasjans na tak czy na nie ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania Marcowe 14.03.07, 14:41 Też jestem ciekawa wyników pasjansa. Mogłabym teoretycznie zrobić test jutro, ale dość mam oglądania jednejkreski, a potem czekania 2-3 dni na spóźniającą się @, która jednka przychodzi, więc na razie spokojnie poczekam na rozwój wypadków. To nie jest pierwszy raz, że w ten sposób boli mnie brzuch, w tyxch poprzednich przypadkach kończyło się to bolesną @... Pomyślcie o mnie ciepło, plisss. Tak jak ja myślę o Was wszystkich i tych "||" i tych czekających jeszcze... ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 14.03.07, 15:04 Myslimy CIEPLUTKO izyczymy pozytywnego testu z krecha taka ze hoho Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Starania Marcowe 14.03.07, 19:43 pewnie, że myślimy cieplutko. będzie dobrze. tyle trzymanych kciuków wokół, ze musi być OK! A pasjans wyszedł ... za 3 razemale zawsze to coś chciałabym już wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 18.03.07, 15:38 I co slychać ? Pasjans się sprawdził ? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 13.03.07, 19:35 No kochane dałyście czadu Raptem pare chwil nie zajrzałam na forum z przyczyn niezależnych ode mnie, a tu prosze, wspaniałe wieści widzę Gorąco gratuluje naszym zaciążonym, aby najbliższe miesiące przebiegały wspaniale Wiosna widzę w pełni U mnie dziś 5dc, @ już się prawie kończy, a weekend... A w poniedziałek biegnę zobaczyć jak się miewają moje pęcherzyki. Pozdrawiam Was gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Marcowe 16.03.07, 19:33 A co tu u nas taka cisza??? Odebrałam dziś wyniki hormonków. Hmmm...poszłam zrobić przede wszystkim progesteron,bo mam plamienia przed @ i myślałam,że mam go za mało,a tu się okazuje,że nawet troche ponad normę-25,96 ng/ml,co oznacza lepsze warunki do utrzymania ewentualnej ciażyProlaktyna i TSH w normie.Tak więc wszystko w rękach tych herlawych plemniczków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 16.03.07, 21:42 O to superowo Lamciad że badanka dobre! U mnie progesteron i estradiol baardzo dobre , progesteron też tam coś 20 parę ale za to TSH ....7! załamka! jak jedno dobrze to drugie zle i tak wkoło, ciekawe ile czasu trzeba żeby się to wszystko do kupy razem zgrało ? A tsh totalnie mnie zaskoczyło bo zawsze miałam pomiędzy 1 a 2 , hormony tarczycowe dobre przeciwciał nie mam a tu taki wynik z orbity! A, walę to wszystko , przestałam się już zadręczać Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ela3313 Re: Starania Marcowe 17.03.07, 10:16 Witam Dziewczyny starające się. My z mężem staramy się już 5 miesięcy a może nie staramy się tylko działamy kiedy mamy ochotę. I ciągle nic, mimo iż zdarzały się działania w okolicach owu. Już mąż stwierdził ze śmiechem, że po co nam była wcześniej antykoncepcja, skoro i tak nic nie wychodzi. Jesteśmy szczęśliwymi rodzicami 3.5-letniej dziewczynki i jeżeli nie jest ona cudem Bożym, to mamy nadzieję na powiększenie rodziny. Córkę udało nam się począć (po kilku nieudanych próbach) po udanych wakacjach (w ciepłych krajach- i wiecie co, mam taką spiskową teorię dziejów- tam karmili głównie białkiem- soja, soczewica, cieciorka itp. - może taka duża porcja białka dobrze wpływa na nas lub naszych mężów). Mam nadzieję, że kiedyś się uda, bo mój zegar biologiczny tyka nieubłaganie i już wkrótce będę musiała robić usg genetyczne. Życie zawodowe nam się w miarę ustabilizowało, tak więc albo teraz albo nigdy. A najgorsze są te pytania babć- kiedy drugie dziecko, podpuszczanie małej, że chce braciszka ipt. A my robimy głupie miny, bo co powiedzieć... Poradźcie, jak wybrnąć z sytuacji bo uważam, że mówienie, że nie możemy jest zbyt intymną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Marcowe 17.03.07, 13:58 Elu,u mnie tez pytania w tym rodzaju,ale nie uwazam,zeby niemoznosc zajscia w ciaze za pierwszym zamachem byla sprawa az tak bardzo intymna.W dzisiejszych czasach,zreszta jak widac na forum,duzo osob ma problem z plodnoscia i nie ma sie tu czego wstydzic.Ja na te pytania szczerze odpowiadam,ze sie staramy,ale jak widac nie kazdemu udaje sie za pierwszym razem.I o dziwo-wiecej pytan nie ma,dosc to skutecznie dziala na pytajacych.Moze im to wystarcza,a moze poprostu glupio im,ze interesuja sie czyms co tak naprawde nie jest ich sprawa.Wszakze sama nie raz pytalam kolezanki kiedy zamierzaja miec dzieci-ot taka zwykla ludzka ciekawosc.Tak wiec radze przygotowac sobie jakas jedna dosadna opowiedz dla wszystkich ciekawskich.Moja kolezanka odpowiedziala tesciowi,ze pytania tego rodzaju nie sa na miejscu,bo moga sprawic komus przykrosc,no i ma teraz spokoj. Aba,niestety jak nie urok to sraczka.Ja polecialam robic sobie to TSH,bo u mnie w rodzinie mezczyzni maja problemy z tarczyca,ale jak widac-u mnie luzikNie przejmuj sie tym zbytnio,moze to tak skacze i nie mamy na to wplywu.Raz jest poprostu lepiej raz gorzej.Jezeli lekarz nie robi paniki to znaczy,ze zle nie jest.A moze zrob USG tarczycy,czy nie ma tam jakis guzkow,ktore pewnie mozna by wykurzyc farmakologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 do Blueish 18.03.07, 15:42 Jak Blueish ?Masz dla nas jakies nowe wieści ??? Co słychać. Weekend dość zimny i siedzę w domu . W Tv nic , na naszym forum nic... Czy któraś ma cudowne wieści ? Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: 18.03.07, 19:36 Jeszcze nie wiem, czy pasjans znajdzie potwierdzenie czekam do jutra i po pracy na betę polecę. nie chcę dłużej żyć nadzieją A swoją drogą to faktycznie tu u nas cisza i pusto Może wszystkie w skupieniu czekają Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: 19.03.07, 09:18 Witam wszystkie. Nowy tydzien , nowe nadzieje. Mjulka juz pewnie po becie. ( kiedy wynik?) Dla mnie to najgorętszy tydzien. W przyszłą niedzielę wszystko się wyjaśni. Z taką lekką nutką zazdrości czytam o nabrzmiałych piersiach, mdłościach, kłuciach w brzuchu itd.. Mój organizm nie daje mi żadnych nadziei. Czuję się świetnie , nic mi nie urosło i nic nie nabrzmiało ) Zołądek też ma się świetnie i nie zwraca treści))) Chyba nic z tego w staraniach marcowych Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: 19.03.07, 09:32 Hejka! Betę zrobię po pracy. Boję się strasznie, ale chcę wiedzieć wcześniej. Niech się dzieje wola Pana A objawy to ja chyba sobie wmawiam, bo subiektywne mam wszystkie Dam znać popołudniu, Trzymam kciuki za Wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: 19.03.07, 11:21 U nas weekend też zimny i deszczowy brry a tak mi się chciało jakiegos długiego spaceru. Ale tak, nowy tydzień jest i znowu w wir pracy. Odliczam dni, bo u nas wszystko roztrzygnie się w piatek, no a przynajmniej w piatek planowo powinnam dostac okres. Tydzień szybko zleci bo w biurze sporo obowiązków a i mam nowego konika - wciągnęłam się w serial Skazany... i z uporem maniaka oglądam kolejne odcinki nagrane na płytke Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Marcowe 19.03.07, 14:31 czas juz wrocic na forum!! Witam kochane!! Wszystkie posty zalegle przeczytalam! Aba, trzymaj sie! Jak masz f3 i f4 w normie to podobno to , ze TSH jest wyzsze nie ma znaczenia, a skacze bo moze sie bardziej stersowalas niz zwykle. Oska dzieki za wiadomosc na priva. A u mnie nic nowego, 4 dc. Jutro ide do endo, a maz na badanie nasienia. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 19.03.07, 18:44 Melduję się na stanowisku. Po wyjazdowym weekendzie w końcu w domu i w końcu dostęp do internetu Na początek trzymam kciuki, aby te pasjanse powychodziły w dosłownym znaczeniu jak coś to da to może i ja zacznę je stawiać. Alelka witaj znowu na naszym forum, oj miałaś trochę do poczytania Co u mnie...hmmm ... średnio. Dziś mój 11dc, staranka niby pełną parą idą, ale nic z tego nie będzie, moje jajniczki nie chcą pracować tak jak powinny. Dziś miałam robiony monitoring i wielka, ogromna, straszna duuuupa. Pęcherzyki są, ale mikroskopijnej wielkości i nic z nich w tym cyklu raczej się nie urodzi. Jadę znowu do lekarza w czwartek, z nadzieją, że może się coś ruszy, ale lekarz mi już powiedział, że następny cykl już pomożemy sobie stymulacją z clo. No zobaczymy. Troszkę smutna jestem, bo myślałam, że problemy już za mną, ale jestem na razie pozytywnie nastawiona. Najważniejsze, że coś robię i działam. W nowym cyklu zrobię sobie też badania hormonów, żeby wykluczyć inne przeciwności losu. Ale to nie przeszkadza, żeby się starać dalej. Ten tydzień należy do nas Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Marcowe 19.03.07, 19:15 Hej ja sie na marcowych staraniach już dawno się nie pokazywałam, a to przez to że zwątpiłam, ale dziś nadzieje powróciły i znów sie nakręcam więc wszytsko jest w normie Jak chcecie sie ponakręcać ze mną to czytajcie: dzis mój 29dc - więc w zasadzie wszystko w normie, ale piersi nie bola, mam mdłości i kreci mi sie w głowie, jem jak oszalała (ale tak mam co m-c przed @) znając moje szczęscie to pewnie jutro pojawi sie @.... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 19.03.07, 19:32 Witaj Alela fajnie czytać znów co u Ciebie i jak się masz Oska napisał na priv. Fermonka łapie od Ciebie te pozytywne fluidy bo mi ich baaaardzo potrzeba. Ja czekam na okres i idę powtórzyć tsh jak znów będzie zły wynik to umówię się na wizytę do endokrynologa. Trzymam kciuki za wszystkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś