Dodaj do ulubionych

Starania Marcowe

• beatle80 Re: Starania Marcowe 21.03.07, 09:09
      Od wczoraj mam takie "cięte" poziome bóle podbrzusza. Albo zbliża się okres
      (planowo w piątek) chociaż temperatura zamiast spadać, rośnie. Nie chce
      zapeszać jeszcze kilka dni niepewności.
      • feromonka Cześć! 21.03.07, 21:30
        Ja właśnie dzisiaj zobaczyła na teście dwie kreski - ta druga bladziutka, ale
        jest! mam nadzieje ze bedzie dobrze, a TEN pierwszy dzień wiosny na długo
        zostanie mi w pamięcismile

pozdr i trzymam za Was kciuki
        • lamciad Re: Cześć! 21.03.07, 21:45
          fiu fiu,GRATULACJE!!!Rozsiej tu swoje fluidkismile
          U mnie jeszcze dwa dni niepewności,w piatek powinna być @.
        • alela1 Re: Cześć! 22.03.07, 08:53

No prosze jakie newsy!! Gratulacje!!!! kto nastepny na wiosne?
          U mnie dzis 6dc, staranka dopiero w przyszly weekend, wiec rezulatat dopiero w
          kwietniu. Ale jestem pozytywnie nastawiona, w polowie kwietnia jedziemy sie
          powygrzewac na sloncu, juz sie nie moge doczekac!

Aba, co u Ciebie, Oska?
          • oska81 Re: Cześć! 22.03.07, 09:25
            Dołączam sie do gratulacjismile Suuupersmile)))Widać wiosnę, no może nie za oknemsmile
            U mnie dziś 14dc, owu nie przewiduję w tym cyklu, zresztą u mnie to nie nowość,
            dziś jadę obejrzeć moje mizerne pęcherzyki i dowiedzieć się, że od następnego
            cyklu stymulacja clo. Spisałam ten cykl na straty, cóż, czasem (tzn. często) tak
            musi być. Co prawda starania są, z myślą: a może jednak się uda. Nie chcemy
            zaprzepaścić żadnej ewentualnej szansy. Zobaczymy co mi dziś lekarz powie.
            Buziaki
    • aba1122 Fermonka strasznie, strasznie się Cieszę.... 22.03.07, 09:25
      ....i ściskam Cię mocno, tyle się wyczekałaś na te dwie kreski to nic że druga
      bledsza jutro będzie gruba i widoczna, pisz co u Ciebie bo dajesz Nam nadzieję
      że każda kiedyś się doczeka!
      A ja nie pisałam bo kupa spraw na głowie, urzędowa papierologia mnie wykończy
      jestem strzępkiem nerw ale już mam , mam pozwolenie na budowę! hura! z tego
      wszystkiego (i dobrze) nie złapałam doła w związku z następnym nieudanym cyklem
      nie liczę już czy 7 czy 8 i dziś u mnie 6 dc , tak tak drogie koleżanki znów
      nic nie wyszło! Od wczoraj pije zioła Ojca Sroki zobaczymy czy pomogą?
      Alela idziemy łeb w łeb , chyba?
      Oska daj znać jak drugi monitoring, zobaczył gin ,,coś,,?
      Lamciad trzymam kciuki za Twój cykl? oby było do pary z Fermonką!
      Całuski dla Was.
      • oska81 Re: Fermonka strasznie, strasznie się Cieszę.... 22.03.07, 09:30
        Aba, super, że w końcu udało się Wam załątwić pozwolenie!!!No to teraz możecie
        ruszyć pełną parą. Może zapomnicie o staraniach i wtedy się udasmile
        A moja obserwacja dziś po południu. Na pewno dam znać.
        Wracam do pracy, piszę tak urywkami, bo mi tu chodzą za plecami i nie mogę.
        Odezwę się wieczorem. Pa
    • aba1122 Sorry Beatle, o Tobie też pamiętam... 22.03.07, 09:28
      ...dawaj znać co u Ciebie, są te dwie kreski ?
      • beatle80 Re: Sorry Beatle, o Tobie też pamiętam... 22.03.07, 11:06
        Feromonka - gratulacje. Lamciad, ja też jutro mam planowany okres. Mam nadzieje
        że obie nie dostaniemy. Ale nie wiem sama czy już jutro testować, może w razie
        czego poczekam chociaż do soboty. A Ty w razie czego kiedy testujesz?
        Będę Was na bieżąco informowła. Odliczam niecierpliwie godziny.
        ps. ide dziś na zajęcia z samoobrony dla kobiet, chociaz nie wiem czy to
        najlepszy moment gdyby okazało się że jest fasolka.
        • alela1 Re: marzec 22.03.07, 12:17

Aba, widzisz teraz nie bedziesz miala czasu na myslenie, zajmiesz sie domkiem i
          budowa!! Mnie to tez czeka ale za niecale 2 lata... Mam nadzieje, ze do tego
          czasu zaciazymysmile
          U mnie 6dc dokladnie jak u Ciebie, cykle 26-27dc. Czyli owu przewiduje 12-15dc.

• alela1 Re: marzec 22.03.07, 12:18

a moze zaluzmy nowy watek? Wiosenny?
            • mijul re: marzec 22.03.07, 12:29
              tak, świetny pomysł. nazwa "starania wiosenne" optymistycznie brzmi smile))
              ja też się dołączam, teraz jestem pod koniec cyklu i @ powinien przyjść do
              niedzieli. tak więc zobaczymy. na razie do nowego wątku wskakuję.
              a co do budowy domu - to jestem własnie w trakcie, nawet dzisiaj rano byłam na
              budowie bo elektrykę mi w domu rozkładają, a potem widziałam się z kolegą i
              rozmawialiśmy o tym jak oni u siebie zaplanowali hydraulikę i inne instalacje i
              powiem Wam że działa to świetnie - w ogóle człowiek nie myśli o tych staraniach
              i "udało się czy się nie udało". tak więc aba budowa to świetny odciągacz
              uwagi smile
              feromonka!! wielkie gratulacje i oby więcej tak dobrych wieści!! smile
              • beatle80 Re: re: marzec 22.03.07, 12:58
                Widzę, że młode Polki prężnie się rozwijają... dzieci, budowa domu. Oby tak
                dalej. My tez mielismy budować sie w tym roku, ale pewne problemy biurokracji
                mogą pokrzyżować nam plany na jakiś czas.
                Tak, tak możemy rozkręcic nowy wątek na forum budowlanym np. Przyszłe mamy
                budują smile A swoja drogą co ostatnio dzieje się z cenami materiałów budowlanych
                to istne szaleństwo.
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 22.03.07, 13:12
      Oj mam nadzieje dziewczyny że przestanę się zadręczać , już niedługo?
      oby bo na razie moja dobra koleżanka urodziła i trzeba będzie jechać ją
      odwiedzić i pozachwycać się dzidziusiem, przykre w tym jest to że ma już roczną
      dziewczynkę i z drugim oczywiście wpadła(zła była jak cholera)jej ciąża minęła
      dziecko już jest na świecie a ja dalej w tym samym miejscu jestem....przykre
      tosmile
      Co do budowy to faktycznie na rynku istne szaleństwo, My całe szczęscie na stan
      surowy mamy już wszystko, leży i czeka, okna zamówione, dach też takżze na
      początek wystarczy, szczerze mówiąc to trochę przeraża mnie wybieranie
      wszystkiego zaczynając od koloru dachówkikończywszy na kontaktach, ciekawe czy
      obżydną mi po tym zakupy ? mój mąż byłby pewno przeszczęsliwy ha ha
      • alela1 Re: Starania Marcowe 22.03.07, 13:25

Aba, a co ja mam powiedziec, moja najlepsza przyjaciolka chodzi w ciazy 4
        miesiecznej, i widze sie z nia 2 razy w tyg. i wiesz o czym gadka??? ciagle o
        tym samym. a mialysmy razem zaciazyc....
      • mijul Re: Starania Marcowe 22.03.07, 13:42
        wiecie co, a moja bardzo bliska koleżanka której synek jest w wieku mojego (2,5
        roku) właśnie rodzi - a starania zaczęliśmy prawie w tym samym momencie... ale
        ja się cieszę bardzo jak ona mi to wszystko opowiada bo myślę sobie że takie
        pozytywne podejście tylko dobrze na mnie wpłynie.
        poza tym wszystkie moje najbliższe koleżanki zachodziły od pierwszego lub
        drugiego podejścia więc zupełnie nie rozumieją co ja przeżywam po 8
        miesiącach..
        jak macie brzuchy duże wokół siebie to tylko patrzcie, patrzcie - może się
        zarazimy??? smile
        • alela1 Re: Starania Marcowe 22.03.07, 13:49

no wiem, ja ciagle dotykam na szczescie a jak jestem juz w domu sama to mam
          dola....
          No dobra, wiosna idzie, uszy do gory
          • lamciad Re: Starania Marcowe 22.03.07, 22:45
            Beatle80-testuje najwcześniej w sobotę.Ogólnie rzecz ujmując,cykle zawsze mam
            między 28 a 33 dniem,ale tym razem wiem,że powinno być 28 dni,bo miałam
            monitoring,dlatego też jutro spodziewam się @.Właśnie ufarbowałam włosy i ....
            sama fryzjerka nie mogła uwierzyć-zamiast ciemnego brązu wyszedł kasztan!!!
            Ciekawe na co to wróży...na okres czy na ciążesmile)))))
            Zastanawiam się czy jak zaciąże to poznam po tym,że nie bedę miała plamień,czy
            juz taka moja natura,że musze sie męczyć przed @.Niby hormonki w
            normie,progesteron nawet wyższy,a plamienia jak są tak są,echhhh.Chyba jednak
            jutro będzie @sad
            • beatle80 Re: Starania Marcowe 23.03.07, 09:23
              Dziś okresu brak i chyba juz dziś nie będzie bo temperatura nadal wysoka i nie
              spada ale brzuch mnie nadal boli. W weekend jedziemy na narty wieć gdyby przez
              weekend nic sie nie pojawiło to przetestuje chyba w poniedziałek z samego rana.
              Teraz tak pomyslałam, że gdybym przetestowała w sobote z pozytywnym rezultatem
              to moglibysmy mieć super udany wieczór w górach smile z drugiej strony jak znów
              nic z tego nie będzie to ogarnie nas niechęc do tych nart, i całej reszty. No
              zobaczymy.
        • alela1 Re: Starania Marcowe 23.03.07, 11:08
          Mijul, ja juz odebralam wyniki meza, wszystko w normie, czy Ty po wynikach
          umawials sie z karwacka lub Niemoczynskim na dalsze konsultacje? I jak wyglada
          badania na wrogosc sluzu?
          Jak chcesz napisz na priva.
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 23.03.07, 09:30
      No, Lamciad Beatle trzymam kciuki!!!!
      Poproszę tylko pozytywne wiadomosci, proszę nie pisać Nam tu tylko o jednej
      kresce!
      • lamciad Re: Starania Marcowe 23.03.07, 11:02
        Beatle-zycze milego wypadu.Jak ma byc @ to na pewno w gorach przyjdzie,bo
        cisnienie robi swoje.Ja zeszlego miesiaca czekalam na @ i czekalam i
        czekalam...pojechalam w gory i tylko wjechalam na Kasprowy i okresik sie
        pojawil.Ale oczywiscie ja Ci tu zycze ciazy a nie paskudnej @!!!
        U mnie dzis tez cisza,choc jakos tak w kosci czuje,ze jednak przyjdzie @sad
        • visteria Re: Starania Marcowe 23.03.07, 15:39
          Dawno mnie nie bylo, kiedys pisalam z Wami w Staraniach Noworocznych,
          poukrywalam sie troche i postanowilam jednak wrocic do pisania.

U nas, coz.. graja "Na Zachodzie bez zmian", czyli inaczej mowiac, 6 cykl w
          trakcie. Dzis 24 dc, czyli okres powinnam dostac 31 marca. Ostatni cykl trwal
          az 38 dni, ale to dlatego, ze dopadla mnie potworna grypa, 40 stopni goraczki i
          ogolnie marnie mi bylo. Za to w tym cyklu luz, starania w toku, w czwartek lece
          na targi i mam olbrzymia nadzieje, ze zmiana klimatu nie wplynie na mnie tak,
          jak zawsze, czyli nie dostane okresu za wczesnie.. Jak ma przyjsc to niech
          chociaz przyjdzie jak wroce wink Nie nakrecam sie, bo brzuch boli, jajniki kluja
          na maksa i w glowie mi sie kreci, wiec @ pewna. 12 kwietnia ide do mojego
          lekarza, niech on zdecyduje, co dalej.

feromonka, serdecznie gratulacje! Zycze bezobjawowej ciazy i duzo zdrowia smile

No a za reszte testujaca na dniach trzymam kciuki za spelnienie marzen.

• 27ania1 Re: Starania Marcowe 24.03.07, 15:15
      witajcie ponownie,

Czasami sie tutaj pojawiam ale bardzo rzadko.
      Tez tak jak Wy stramy sie z mezem juz pare dobrych miesiecy o dziecko.
      NIby wsyztskie badania wychodza okay, podczas laparoskopi lekarz nic nie znalazl
      co mogloby byc stac na drodze, a tu nadal nic.
      Mam takie pytanko a moze to rada dla nas wsyztskich.....
      kontaktowalam sie z takim bioterapeuta ktory mowil ze badania zawsze beda
      wychodzily super bo u mnie wszytsko w porzadku tylko jest problem z polaryzacja
      i mowil ze oko 50% kobiet ma z tym problem.
      Czy slyszalyscie o czyms takim.????
      To co on proponuje to pic herbatke(Lisc brzozy, ziele przewrotnika, kwiat
      nagietka i ziele bratka polnego) zmieszac te ziola i codziennie wypic jedna
      szkalnke na wieczor przed snem.
      Niewiem ile w tym prawdy ale sporbuje bo juz mam dosyc tych badan i co
      miesniecznego monitoringu.

No nic moze to jakas recepta.

Pozdrawiam
      Ania

• soffinka Re: Starania Marcowe 24.03.07, 18:17
      Cześć Dziewczyny!! przede wszystkim serdeczne gratulacje dla zaciążonych smile
      zyczę zdrowej i pogodnej ciąży smile
      No więc u mnie dziś 31 dc, zwykle mam 33d cykle. To był nasz pierwszy cykl
      starań, nie wiem czy pamiętacie ale w samo (tak mi się wydawało )sedno wypadło
      nam choróbsko. Tak więc się nie starlismy, zresztą stracilismy rachubę, w ogóle
      sił nie było. No i nie wiem co mi dzis odbiło, ale wracając ze spaceru kupiłam
      sobie test, tak na zaś, jakby mi się @ spóźniała czy coś, na rozwianie
      wątpliwości..no ale jak dotarłam do domu coś mnie podkusiło i zrobiłam ten
      test.. no i sama nie wiem co mam o tym mysleć. Jest jakis cień cienia
      kreseczki..jesoooo byle sie nie nakręcać!! nie wiem czy mam zwidy, czy to jakas
      pomyłka?? jutro powtórzę test. Nie spodziewałam się takiego wyniku, i teraz
      jestem juz tak podescytowana że chyba mnie trześnie jak się okaże to pomyłką!
      trzymajcie mnie!!
      ps.trzymam kciuki za wszystkie starające!!
      • aga_bee Re: Starania Marcowe 24.03.07, 18:34
        gratulacjesmile sledze ten watek z przyzwyczajenia chybasmile nie ma mozliwosci
        pomylki jak jest II. chyba ze masz omamysmile
        • soffinka Re: Starania Marcowe 24.03.07, 18:50
          no kurcze zaczynam watpić, mój małzon się smieje ze wlepiem wzrok w ten test big_grin
          aaaaa!!! ale jak tu się nie wkręcać??????od 2 dni mam mdłości, pobolewa mnie
          podbrzusze, no a teraz ta bladziocha, o matko chyba zwariuje do rana!!
          ojojoj, jak to pomyłka to bedziecie mnie do pionu stawiać..
          jesli to mój obłęd to i tak fajnie się tak pocieszyć choć na chwile big_grinD
          trzymajcie na kciuki!!

• dorota.m1976 jabadaba duuuuuu 24.03.07, 22:23
        Witam serdecznie
        ja też nie wytrzymałam do rana i zrobiłam test dzisiaj wieczorem . Nie
        widzę zadnego cienia tylko normalne dwie kreski bez domysłów.
        jestem taka szczesliwa...
        Miałam tyle pomysłów jak powiedziec męzowi o nowinie a w końcu jak
        przyszło co do czego to po prostu wybiegłam z łazienki i pokazałam
        test .wink))))))
        Przekazuję fluidy wszystkim czekającym
        • lamciad Re: jabadaba duuuuuu 25.03.07, 11:18
          GRATULUJE!!!Jednak wiosna robi swojesmile)))
          U mnie niestety 2 dc,jednak wczoraj przyszła @sad no i zaczynamy 7...8...cykl
          starań(już się pogubiłam)
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 25.03.07, 14:02
      I ode mnie Wielkie Gratulacjesmile
      Lamciad (przytulam)przykro mi , buziaki na pocieszenie, może następny m-c
      będzie udany?
    • oska81 Re: Starania Marcowe 25.03.07, 15:11
      Gratulacje dla naszych nowych mamuś!!!Super wieści przekazujecie, czekamy na
      więcejsmile
    • soffinka Re: Starania Marcowe 25.03.07, 19:45
      cześć Dziewczyny!
      Dorota serdeczne gratulacje!! super!! zycze duuuuzo zdrówka smile
      musze Wam powiedzieć że jestem strasznie skołowana, chyba to była jakaś
      pomyłka sad( zrobiłam test dziś rano, fakt że był innej firmy ( nie wiem czy to
      ma znaczenie) ale wyszedł negatywny sad( Wczorajszy test jest z ta bladziochą,
      dzisiejszy juz nie. Nie wiem co mam o tym sadzić. Wojowników zapuścilismy 21dc,
      sądze że było to po owulacji, ale juz nie wiem. Teoretycznie jeśli doszło do
      zapłodnienia to jest to może za wczesnie na testowanie, nie wiem co mnie
      podkusiło w ta sobote. ehh. a teraz mam myslówe. do tego mam sladowe plamienia
      brunatne, co może byc zwiastunem nadchodzącej @ ( termin jesli bez przesunięcia
      na jutro- 33dc). No i pewnie bedzie ta paskudna @, tylko co ma znaczyc ten
      test?? może powinnam iśc do lekarza?
      • dorota.m1976 Re: Starania Marcowe 26.03.07, 08:30
        ja bym zrobiła jescze jeden w dniu @.
        Poczekaj do rana i zrób ponownie jeslinie przyjdzie
        • beatle80 Re: Starania Marcowe 26.03.07, 09:48
          No a ja testu juz robic nie muszę. Po udanym weekendzie bez okresu dzisiaj rano
          wstaje a tu taka nie miła niespodzianka @ !. Ale już się spodziewałam bo
          wczoraj i dziś rano temperatura na łep na szyje w dół.
          Więc zaczynamy kolejny cykl starań. To co? Starania kwietniowe? Widziałam że
          podobnie brzmiące forum już ktoś zaczyna.
          Mąż zniechęcony bo myślał że raz ciach i będzie dzidzia a tu klops sad
        • emilka2007 Re: Starania Marcowe 26.03.07, 09:48
          Witam dziewczyny,
          jak tam zdrowko, samopoczucie i staranka????

U mnie obecnie 18tc, we czwartek dowiedzialam sie, ze bede miala syna wink)))
          Moja Sophie szczesliwa ze bedzie braciszek.

Wszystkim zaciazonym Gratulacje, a starajacym sie zycze powodzenia.

Pozdrawiam
          • oska81 Re: Starania Marcowe 26.03.07, 11:03
            Soffinko, trzymaj się kochana, trzymam kciuki, aby to jednak ciąża była.
            Beatle tak mi przykro, ale głowa do góry, wiosna idzie to w następnym miesiącu
            się udasmile A nowe starania już są. Alelka założyła starania wiosenne, więc
            zapraszamysmile

Emilko to cudowne wieści, gratulacje kochanasmile
            Biedny Dzowneczek, ciągle się męczysad

Pozdrawiam Wassmile
            • soffinka Re: Starania Marcowe 26.03.07, 16:19
              Oska, dzieki bardzo smile, ale sprawa się już wyjaśniła sad dziś rano przysżła @ ,
              jak w zegarku, wróciło po ostatnim cyklu do normysad( także dziś 1dc drugiego
              cyklu, mam nadzieję, że tym razem bez perturbacji pt choróbsko i bez złudzeń .
              A test z bladą kreseczką jest dla mnie zagadką, na którą odpowiedzi chyba nie
              chcę znać.eh.No cóż, trzeba trochę popracować na wyniki winkBeate, my chyba
              znowu równiutko co do dnia?? to co? głowy do góry i lada moment do pracy smile
              pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka