Dodaj do ulubionych

zaczynam sie na prawde martwic:(

11.03.07, 12:47
U mnie wlasnie 40 dc. Okresu nadal nie ma. i bym sie cieszyla gdybym miala pewnosc ze to ciaza. W srode robilam test - negatywny, w piatek bylam na hcg ( w 38 dc) <2,0 wiec juz pewne ze w ciazy nie ejstem. Dlaczego wiec nie amm @? Moje cykle to 33-34 dc, nigdy nie mialam az tak dlugiego. do lekarza ide w srode i na prawde max sie martwie. brzuch mnie ciagle na dole bolisad lekko ale boli. wszystko bylo ok, a jak teraz zaczelismy starania to takie cos sie stalo. wiecie moze czym to moze byc spowodowane, co moze byc przyczyna??
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re:bo się nakręcasz i stresujesz 11.03.07, 12:53
      a to ma tez duży wpływ na cykl.
      Wyluzuj trochę i przestań myśleć o objawach ciążowych i ciązy.
      Wmawianie ich sobie też przedłuża cykl.
      Po drugie im bardziej pragniesz ciąży tym bardziej pojawia sie blokada
      psychiczna.
      Przestańcie "robić"dziecko,a postawcie na spontaniczność.
      Wyjedźcie gdzieś, nie myślcie o tym tak bardzo.
      Wiem,ze łatwo sie mówi,ale ja przeszłam przez to 2 razy.
      I jak odpuszczaliśmy sobie temat to niemal od razu zachodziłąm w ciążę.
      Pzdr.Gosia
      • dorciaszek Re:bo się nakręcasz i stresujesz 11.03.07, 13:02
        Wiem, ze masz racje, ze najlepiej i trzeba odpuscic bo wtedy sie udaje. Ale zeby az tak przesunal sie okres, a nawte jak na razie u mnie zaniknal?? Jejciu chyba musze na prawde wziasc na luz, bo u mnie to byl dopiero drugi cykl staran a tu az takie "kwiatki" powychodzily. martwie sie ze przez to moje wlasnie szal cos w moim organizmie sie pomylilosad
        • yskyerka Re:bo się nakręcasz i stresujesz 11.03.07, 13:07
          Jeżeli nie mierzysz temperatury i nie robiłaś testów owulacyjnych, to nie masz
          pewności, kiedy była owulacja, a co za tym idzie, kiedy powinna przyjść @.
          Czasem zdarza się, że pierwsza faza dziwnie się wydłuży (stres, zmiana klimatu
          itp.), a wtedy i @ przychodzi później.
        • malgosiek2 Re:bo się nakręcasz i stresujesz 11.03.07, 13:08
          Ja zachodziłam w ciąże gdzieś po 6 mies.
          Pierwsza,gdy w końcu odpuściłam i pomyliłam wyliczanie dni płodnych to w
          następnym miesiącu już byłam w ciąży.
          Druga jak zajęłam sie przygotowywaniem do ślubu przyjaciół-szukanie
          sukienki,solarium,fryzjer etc.to na weselu już byłam w ciąży,tylko jeszcze nie
          wiedziałam o tymsmile
    • malgosiek2 Re:Forum"Dla starających się" 11.03.07, 13:12
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585
      Może tam znajdziesz również inne podpowiedzi,abys tak bardzo się nie
      zamartwiała.
      pzdr.Gosia
      • dorciaszek Re:Forum"Dla starających się" 11.03.07, 13:18
        Dzieki dziewczyny. Mam nadzieje ze jakos na dniach @ a jak nie to w srode pani doktor doardzi cos by ja zwolac, a potem full relax, dobrze ze wiosna idzie i juz nie bede sie tak na krecac, wyliczac, kombinowac, bo takim sposobem to ja nigdy babelka sie nie doczekam
    • dorciaszek Re: zaczynam sie na prawde martwic:( 12.03.07, 09:18
      @ nadal nie ma, a podbrzusze na prawde boli. A lekarz dopiero w srode mial
      miejsce. kurcze zaczyunbam sie na prawde martwic. Nie dosc ze ciazy nie ma to
      jakies zdrowotne komplikacje sie porobilysad
    • dorota.m1976 Re: zaczynam sie na prawde martwic:( 12.03.07, 09:44
      Myślę ze jest to kwestia tego ze stresujesz sie czekajac i w związku z tym
      opóxnia się.
      Ja tak miałam w grudniu . Cykle mamy podobne a dostałam @ dopiero w 44 dniu.
      A juz miałam taką nadzieję wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka