14.03.07, 16:35
czy Ktoras z WAS drogie kobietki robila test "apteczny" wczesniej niz 6 dni
"po"??dziekuje za odpowiedzi ikasmile
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: po czym 6 dni? 14.03.07, 16:42

• aniafirak Re: po czym 6 dni? 14.03.07, 17:44
        Domyślam się że chodzi ci o 6 dni po przytulanku?
        Nie, ponieważ nie ma to kompletnie sensu.Dużo za wcześnie.
        • malgosiek2 Re: od przytulania nie zachodzi się w ciążę. 14.03.07, 19:14
          Czy naprawdę nie można pisać normalnie.
          Przecież jesteśmy raczej dorosłe i dojrzałe kobiety.
          Wiem o co chodzi autorce watku.
          Nie po 6 dniach od STOSUNKU/WSPÓŁŻYCIA żaden test nie wykryje ciąży.
          Pzdr.Gosia
          • ika78 Re: od przytulania nie zachodzi się w ciążę. 14.03.07, 19:30
            dziekuje za odpowiedzi!smile
            A czy beta moze wyjsc przed terminem @??pozdrawiam ika
          • myszka99996 Re: od przytulania nie zachodzi się w ciążę. 14.03.07, 21:28
            Ja też tak myślałam zrobiłam test 7dni po stosunku i druga kreska była
            bardzo,bardzo blada wtedy pomyślałam że ją zobaczyłam bo się za bardzo
            wpatrywałam no i że chciałam ją zobaczyć.W dniu spodziewanej@ zrobiłam drugi
            test i on potwierdził ciąże.
    • malgosiek2 Re: Normy beta hcg 14.03.07, 19:32
      starania.webd.pl/normy-beta-hcg-vt7.htm
      • ika78 Małgosiu dziekuje Ci bardzo! 14.03.07, 19:36
        dziekismile

wiec w sobote pojde i bede juz wiedziec smileika
    • fruzia26 Re: czy? 14.03.07, 20:47
      Hejsmile Ja wczoraj zrobilam test po 6 dniach od stosunku, i nicsad wiem ze to nie
      pora ale na tescie pisze WYKRYWA 6-CIO DNIOWA CIAZE! ostatnio bardzo sie
      nakrecilam ze jestem juz w ciazy ale sie nie udalosad teraz mam cicha nadzieje
      bo staralismy sie intensywnie ( maz pracuje w Niemczech) wiec mam
      nadzieje...... niestety szybko sie nie powtorzy taka okazja, tzn. takie plodne
      dnismile i jego wizyta, ale tamtym razem tez tak bylosad no coz..... czekam do 19!
      trzymam kcioki za ciebie i za siebiesmile
      • hippa Re: czy? 14.03.07, 21:18
        ale kochana, 6 dni po stosunku to nie to samo co 6 dniowa ciąża smile przecież nie
        jesteś w ciąży 2 minuty po smile) spokojnie, mi test wykazał ciąże dopiero tydzień
        po spodziewanej @. Proponuje wykonać test w terminie lub kilka dni po
        spodziewanej @, bo wcześniej to tylko strata kasy - wierz mi smile
      • luna67 Re: czy? 14.03.07, 23:52
        fruzia26 napisała:

Ja wczoraj zrobilam test po 6 dniach od stosunku, i nicsad wiem ze to nie
        > pora ale na tescie pisze WYKRYWA 6-CIO DNIOWA CIAZE!

Zaplodniona komorka wedruje do macicy ok. 6 dni (+- 1-2 dni) i tam sie
        zagniezdza, nie mowiac o tym, ze plemniki na dotarcie do jajeczka tez potrzebuja
        kilku godzin.

Jak test moze potwierdzic ciaze, jezeli np. zaplodnione zajeczko jest w trakcie
        implantacji lub krotko przed, no i koncentracja hormonu hCG daje duzo do zyczenia.

Zeby w moczu zostal wykryty hormon ciazowy hCG musi jajeczko sie zagniezdzic,
        czyli byc polaczone z krwiobiegiem kobiety.

No pewnie, ze taki test moze (w bardzo znikomyn procencie) wykryc ciaze po 6-ciu
        dniach po stosunku, ale tylko wtedy gdy zagniezdzenie po zaplodnieniu trwalo
        bardzo krotko np. 4 dni (ze wzgledu np. na krotkie jajowody), i akurat byl skok
        hormonu hCG (ten hormon bardzo wacha sie od zagniezdzenia do dnia
        przypuszczalnej @, raz jest wyczuwalny przez test a raz nie), a jak jajeczko
        potrzebuje dluzej czasu i do tego jest spadek hormonu, to taki test w szostym
        dniu bedzie pokazywal wynik ujemny (pomimo ciazy).

Dlatego nalezy taki "expres" test zrobic w 6-10-tym dniu, ale od zagniezdzenia,
        a nie od stosunku (bo ciaza w testach to zagniezdzenie sie zaplodnionego
        jajeczka!!! a nie wedrujace zaplodnione jajeczko, ktorego test nigdy nie wykryje.

Ps
        Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi (jutro mam narade i musze sie troche
        przygotowac) Nigdy nie bylam dobra w dwoch rzeczach narazsmile))
        • fruzia26 Re: czy? 15.03.07, 21:37
          bardzo dziekuje za wyczerpującą odpowiedz i za rozwianie wielu moich
          watpliwości!!!!!!! Przepraszam z drugiej strony za swoja niewiedze, ale po to
          sa (tak mysle) te fora, aby sie czegos dowiedziec i podzielic swoimi
          wiadomościami i doświadczniami. Dziekujesmile Czekam wiec z dnia @ i ciesze sie,
          ze moze sie jesce okaac......
          • ika78 Fruzia26 16.03.07, 21:25
            To jestesmy razem w takiej samej sytuacji!!TRZYMAJMY KCIUKI I DO 19!!!

JA ostatnia @ mialam 15/16 (dostalam w nocy) a cykle mam naprawde roznej
            dlugosci ale przewaznie 36 dni wiec czekam....MOZE SIE UDALO? PA-IKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka