ika78 14.03.07, 16:35 czy Ktoras z WAS drogie kobietki robila test "apteczny" wczesniej niz 6 dni "po"??dziekuje za odpowiedzi ika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniafirak Re: po czym 6 dni? 14.03.07, 17:44 Domyślam się że chodzi ci o 6 dni po przytulanku? Nie, ponieważ nie ma to kompletnie sensu.Dużo za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: od przytulania nie zachodzi się w ciążę. 14.03.07, 19:14 Czy naprawdę nie można pisać normalnie. Przecież jesteśmy raczej dorosłe i dojrzałe kobiety. Wiem o co chodzi autorce watku. Nie po 6 dniach od STOSUNKU/WSPÓŁŻYCIA żaden test nie wykryje ciąży. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Re: od przytulania nie zachodzi się w ciążę. 14.03.07, 19:30 dziekuje za odpowiedzi! A czy beta moze wyjsc przed terminem @??pozdrawiam ika Odpowiedz Link Zgłoś
myszka99996 Re: od przytulania nie zachodzi się w ciążę. 14.03.07, 21:28 Ja też tak myślałam zrobiłam test 7dni po stosunku i druga kreska była bardzo,bardzo blada wtedy pomyślałam że ją zobaczyłam bo się za bardzo wpatrywałam no i że chciałam ją zobaczyć.W dniu spodziewanej@ zrobiłam drugi test i on potwierdził ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Normy beta hcg 14.03.07, 19:32 starania.webd.pl/normy-beta-hcg-vt7.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Małgosiu dziekuje Ci bardzo! 14.03.07, 19:36 dzieki wiec w sobote pojde i bede juz wiedziec ika Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia26 Re: czy? 14.03.07, 20:47 Hej Ja wczoraj zrobilam test po 6 dniach od stosunku, i nic wiem ze to nie pora ale na tescie pisze WYKRYWA 6-CIO DNIOWA CIAZE! ostatnio bardzo sie nakrecilam ze jestem juz w ciazy ale sie nie udalo teraz mam cicha nadzieje bo staralismy sie intensywnie ( maz pracuje w Niemczech) wiec mam nadzieje...... niestety szybko sie nie powtorzy taka okazja, tzn. takie plodne dni i jego wizyta, ale tamtym razem tez tak bylo no coz..... czekam do 19! trzymam kcioki za ciebie i za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
hippa Re: czy? 14.03.07, 21:18 ale kochana, 6 dni po stosunku to nie to samo co 6 dniowa ciąża przecież nie jesteś w ciąży 2 minuty po ) spokojnie, mi test wykazał ciąże dopiero tydzień po spodziewanej @. Proponuje wykonać test w terminie lub kilka dni po spodziewanej @, bo wcześniej to tylko strata kasy - wierz mi Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: czy? 14.03.07, 23:52 fruzia26 napisała: Ja wczoraj zrobilam test po 6 dniach od stosunku, i nic wiem ze to nie > pora ale na tescie pisze WYKRYWA 6-CIO DNIOWA CIAZE! Zaplodniona komorka wedruje do macicy ok. 6 dni (+- 1-2 dni) i tam sie zagniezdza, nie mowiac o tym, ze plemniki na dotarcie do jajeczka tez potrzebuja kilku godzin. Jak test moze potwierdzic ciaze, jezeli np. zaplodnione zajeczko jest w trakcie implantacji lub krotko przed, no i koncentracja hormonu hCG daje duzo do zyczenia. Zeby w moczu zostal wykryty hormon ciazowy hCG musi jajeczko sie zagniezdzic, czyli byc polaczone z krwiobiegiem kobiety. No pewnie, ze taki test moze (w bardzo znikomyn procencie) wykryc ciaze po 6-ciu dniach po stosunku, ale tylko wtedy gdy zagniezdzenie po zaplodnieniu trwalo bardzo krotko np. 4 dni (ze wzgledu np. na krotkie jajowody), i akurat byl skok hormonu hCG (ten hormon bardzo wacha sie od zagniezdzenia do dnia przypuszczalnej @, raz jest wyczuwalny przez test a raz nie), a jak jajeczko potrzebuje dluzej czasu i do tego jest spadek hormonu, to taki test w szostym dniu bedzie pokazywal wynik ujemny (pomimo ciazy). Dlatego nalezy taki "expres" test zrobic w 6-10-tym dniu, ale od zagniezdzenia, a nie od stosunku (bo ciaza w testach to zagniezdzenie sie zaplodnionego jajeczka!!! a nie wedrujace zaplodnione jajeczko, ktorego test nigdy nie wykryje. Ps Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi (jutro mam narade i musze sie troche przygotowac) Nigdy nie bylam dobra w dwoch rzeczach naraz)) Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia26 Re: czy? 15.03.07, 21:37 bardzo dziekuje za wyczerpującą odpowiedz i za rozwianie wielu moich watpliwości!!!!!!! Przepraszam z drugiej strony za swoja niewiedze, ale po to sa (tak mysle) te fora, aby sie czegos dowiedziec i podzielic swoimi wiadomościami i doświadczniami. Dziekuje Czekam wiec z dnia @ i ciesze sie, ze moze sie jesce okaac...... Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Fruzia26 16.03.07, 21:25 To jestesmy razem w takiej samej sytuacji!!TRZYMAJMY KCIUKI I DO 19!!! JA ostatnia @ mialam 15/16 (dostalam w nocy) a cykle mam naprawde roznej dlugosci ale przewaznie 36 dni wiec czekam....MOZE SIE UDALO? PA-IKA Odpowiedz Link Zgłoś