anialit Re: yes, yes, yes 18.04.07, 09:46 Dziewczyny!!! Udało się, dzisiaj o 6.15 zobaczyłam dwie kreski. Cieszę się i boję zarazem, bo teraz zmieni się życie naszej trójki. Pozdrawiam wszystkie starające się i te którym się udało. Ja teraz przeniosę się do "grudniówek 2007" (termin porodu mam na 23 grudnia, ha, ha), ale będę do was zaglądać i trzymać kciuki, żeby wam też się udało. Przesyłam moje kreseczki II -> -> -> -> -> -> ->, niech na waszych testach pojawią się wasze własne. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 Re: yes, yes, yes 18.04.07, 10:18 Gratuluję serdecznie!!! Ja testuję w piątek w 28 dc, dziś 26 dc, a @ nie ma, a długość moich cykli wynosiła 24-26 dni. Myślę, że i mi się udało, jakoś tak czuję-koleżanka mówi, że sobie uroiłam W piątek bolała mnie bardzo głowa i brzuch tak jakoś od środka "ciągnął"-inaczej niż przed @, ale myślałam, że to jej zwiastun. Jesli się udało w naszym 2-gim cyklu starań, to termin będę miała na 25-26.12. W piątek się wszystko wyjaśni. I też się zarazem boję jak to będzie. Dam znać i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: yes, yes, yes 18.04.07, 10:33 Serdecznie gratuluję. Bardzo się cieszę. Widzę że na tym wątku to bardzo dużo takich wieści. I dobrze. Tak trzymać dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: yes, yes, yes 18.04.07, 11:21 Witam, przyznam, że podczytuje Was od jakiegos czasu. Gratuluję dziewczynom które zafasolkowały i życze duzo sił i zdrówka! Ja tez czekam na wynik. To był mój czwarty cykl starań. Wczoraj zobaczyłam b.słabiutką (cień) bladą kreskę. Dzisiaj czekam na wynik bety - chociaz jeszcze 2 dni do terminu @ juz nie mogłam sie doczekać. Mam nadzieję, że się uda Mam juz małego 3-latka Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: yes, yes, yes 18.04.07, 12:35 Anialit, GRATULACJE!!! Za oba Kotki i pozostałe dziewczęta mocno trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marushka JEST!!!!!!!!!! 18.04.07, 12:51 A więc zaczęło się tak: owulacja 1-7.04. W zeszłym tygodniu, we środę zrobiłam bardzo czuły test- z Zosi nici. Więc spokojnie pojechałam nad morze z przyjaciółką. Jazda konna, drineczki, fajeczki - baaardzo nieładny tryb zycia..... Dzisiaj - pierwszy dzien spodziewanej miesiączki. Zwykle miałam jak w zegarku a tu kuku niespodzianka - zupełnie nic. Ból w podbrzuszu ale nic poza tym. W pracy w windzie zeżarłam snicersa z dwoma kiszonymi ogórkami. I... zaczełam sie zastanawiać. Pobiegłam do apteki po test. Zamknęłam się w Wydziałowym kibelku i..... JEST !!!!!!!!!!!!!! Hip Hip hurrraaaaa !!!! Bladziutka, bladziusieńka, ale JEST !!!!! Pod koniec grudnia będę Mamą. A jutro sikam znowu na test, coby była gruba czerwona krecha Trzymam kciuki za Starające się i Starających. p.s. Dziękuję Mariu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 Re: JEST!!!!!!!!!! 18.04.07, 13:20 Gratuluuuuuję!!!! Jak mi się udało, to termin też będzie z końcem grudnia U mnie jest na razie tak: 3-ci dzień słabiutki apetyt, wczoraj na śniadanko tylko suchy chlebek :0 (nigdy tak wcześniej nie jadłam śniadania), do tego piersi ciężkie i bolące, brodawki takie rozpulchnione jakieś-jak w poprzedniej ciąży. Słaby apetyt na kawę, którą uwielbiam i słodycze (na szczęście). No a dodatkowo dziś śpię na siedząco. To mi wygląda na ciążę ), ale poczekam do piątku z testem. A doczekać się nie mogę i z przyjemnością co chwilkę tu zaglądam ) Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 13:38 Dziewczyny, pozwolicie że do was dołącze? Widzę, że tyle tu szczęśliwych "obdarowanych", więc mam nadzieję, że i mnie się uda. Dzisiaj 9 dc, przed owulacją, testy owu póki co negatywne, testuję dalej cykle zazwyczaj 27 dniowe Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 13:52 Odebrałam wyniki bety i... mam bete prawie 21. Strasznie sie ciesze i nie chce zapeszyc, bo to jeszcze przed terminem @. Odpowiedz Link Zgłoś
marushka Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 14:05 Trzymam kciuki i gratuluje Mama bladziutkiej kreseczki Sosi (18.04 godz 13.30 ) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 14:07 marushka napisała: > Trzymam kciuki i gratuluje > > Mama bladziutkiej kreseczki Sosi > (18.04 godz 13.30 ) Gratuluję i życze zdrówka dla Ciebie i fasolki! Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 14:30 Dziewczynki, wszystkim którym się udało, serdecznie gratuluję. Ja z kolei nie mogę się już doczekać samej owulacji oraz efektu po To już czwarty cykl starań - tak bym chciała by był ostatni Zobaczymy. Za wszystkie starające się trzymam mocno kciuki, przyszłe mamusie serdecznie ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 14:42 Kobitki, bardzo Wam - pozytywnie przetestowanym - gratuluję! Co za szczęśliwy wątek . Ja nadal czekam na @ - jestem 2 dni po terminie, ale u mnie to jeszcze nic szczególnego. Strasznie bolą mnie piersi, ale to też standard. Wielkich nadziei nie mam Życzę zdrówka i radosnych, spokojnych ciąż (no i zdrowych dziziusiów) Odpowiedz Link Zgłoś
marushka Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 14:55 Kasik no a czemu nie testujesz ? Moja kreseczka powstała w wydziałowym kibelku wiec.... do roboty !! Marysia mama godzinnej bladziutkiej kreseczki Sofii Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 15:10 a bo 8 dni temu, w 26 dniu cyklu nie wytrzymałam i zrobiłam bete...była <1, a w 26 dniu cyklu (ok 6 dni po przytulaniu), to już powinno coś wyjść, prawda? No i teraz jakoś bardziej na @ jestem nastawiona, niż na jej brak moje cykle przydługawe są i czasami nieregularne, to może lepiej poczekać i zrobić test jutro rano (bo kupić, kupiłam) ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 19.04.07, 09:16 no i nie wiem co myśleć. Przespałam czas, w którym powinnam odczytać wynik testu...Wstałam o 5.30 rano, bo chciało mi się siusiu pomyślałam więc, że zrobię od razu test, żeby był z tego nocnego siusiania. Zakropliłam test, ok minuty się pokręciłam, zerknęłam i zobaczyłam, że jest jedna kreska. Położyłam się na chwilę z zamiarem sprawdzenia za 2 minuty i...usnęłam Wstałam za półtorej godziny, patrzę na test, a tam dwie kreski...Wiem, że wynik testu należy odczytać po 3-5 minutach (tak jest na instrukcji), wiem, że ten odczytany później może być błędny. Ale ja nie wiem, kiedy się ta druga kreska pojawiła! No i co powiecie? Pewnie żeby powtórzyć, najlepiej za 48 godzin, bo ta druga jakaś blada była... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 Kasiadamianka: 19.04.07, 09:24 Na moim dzisiejszym teście 2 godziny po (mam go nadal w torebce, bo zapomnialam po drodze do pracy wyrzucić) też ukazała się druga słaba kreska, ale w określonym na teście czasie wyszła wyraźna tylko 1, druga pokazała się dużo później, więc nie należy tego odczytywać moim zdaniem jako pozytyw. Pozostaje nam testować za kilka dni. Życzę Tobie, wszystkim oczekującym oraz sobie powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 16:45 Serdecznie gratuluję. Naprawdę szczęśliwy ten nasz wąteczek. Mam nadzieję, że i ja dołączę do grona szczęśliwie zafasolkowanych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: misja 'kwiecień' 18.04.07, 20:55 Serdecznie gratuluje zafasolkowanym. Trzymam kciuki za resztę. Między innymi za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Gratulacje dziewczyny!!!!:* 19.04.07, 07:58 Bardzo siecieszę, że tyle dobrych wieści! Trzymam kciukasy, zeby było ok od początku do końca! u mnie 33 dzień cyklu i ani @, ani dzidzia (testowałam w sobote), ale to pierwszy cykl poporodzie, więc takie nie wiadomo co to... jak tyklo @ nadejdzie będę znowu próbowac Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 U mnie chyba nie wyszło :( 19.04.07, 08:46 Nie wytrzymałam i zrobiłam rano test. Dziś 27 dc, ostatnio cykle 24-26, w pierwszej połowie zeszłego roku bywały 24-28 dni. W 10-11 dc bolał mnie jajnik, wskazywało to na owu. Przed i w trakcie tych dni się staraliśmy. Od soboty mam jakieś dziwne skąpe plamienia, brązowego koloru, w ogóle nie przypominające @. Nie wiem co jest grane, dziś wyraźnie była 1 krecha, @ nadal nie ma. Do tego te wszystkie objawy, powiększone piersi i jakieś dziwne brodawki..Sama już nie wiem, czy test był za wcześnie, czy sobie uroiłam ciążę, czy co to jest...Jeśli nie dostanę @ a test za kilka dni znów będzie "-", to skąd będę wiedziała, kiedy spodziewć się owu...Czy mam jeszcze szanse na dwie kreseczki w tym cyklu? Jak myślicie? Na teście napisane było, że w przypadku braku @ należy powtórzyć test za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: U mnie chyba nie wyszło :( 19.04.07, 09:45 Zrób betę - bedzie juz wiarygodna. A w razie jak wyjdzie bedziesz wiedziała, że z tym plamieniami trzeba cos zrobić - zgłosic lekarzowi. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 światełko w tunelu :) 19.04.07, 11:33 Znalazłam coś takiego w Internecie: "Ponieważ zagnieżdżanie się blastocysty jest związane ze zranieniem śluzówki macicy dlatego dość często około 23 dnia po ostatniej typowej miesiączce może wystąpić nieznaczne krwawienie z dróg rodnych określane przez niektórych ginekologów jako 'krwawienie implantacyjne'." U mnie właśnie takie lekkie plamienie wystąpiło ok. 23 dnia, dziś jest już znacznie mniejsze-prawie wcale, a jestem w 27 dc. Może więc ta druga blada kreska, którą przez przypadek zobaczyłam 2 godziny po zrobieniu testu oznacza dzidzię??? Tej wersji będę się trzymać, dopóki nie zrobię drugiego testu, bo niecierpię igieł, więc na betę na razie się nie zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 19.04.07, 15:33 Cześć dziewczyny. Jak to jest z tym pobolewaniem? Piszecie, że bolą piersi Was , jajniki, brzuch - a ja nic nie czuję, nic mnie nie boli ale to chyba dlatego,że jest jeszcze za wcześnie. @ mam mieć 1 maja. W pierwszej ciązy nic nie czułam - dowiedziałam się o nie jak byłam w 4t. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola i jak idzie?:) 20.04.07, 14:06 my drugi dzien "działamy" dziś dzień przerwy bo jedziemy do Polski ale jutro znowu Rany jak ja wytrzymam do 9maja zeby testować (lub buczec jak przjdzie @) jakoś mam wrazenie ze skoro Piotrusia strzeliliśmy za pierwszym razem to teraz nie będzie tak łatwo Ola Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: i jak idzie?:) 20.04.07, 14:34 My też "ciężko" pracujemy. Ale nie codziennie, bo plemniczki muszą dojrzeć, więc tak co drugi dzień. Kupiłam wczoraj testy owulacyjne (zacznę testować od poniedziałku), mierzę temperaturę no i mam nadzieję że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
makruska Re: i jak idzie?:) 20.04.07, 19:05 Idzie dziwnie Okres powinien być dzisiaj od rana i ... nie ma ale test ranny negatywny Piersi bolą, jest mi słabo i to wszystko, jajnik nie rwie jak szalony, krzyż nie boli żadnych objawów okresowych, brak kreski i okresu. Sama nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Re: i jak idzie?:) 20.04.07, 19:38 makruska ma dokładnie tak samo! 34 dc i cisza, @ nie przychodzi, test w 28 dc wyszedł negatywny... tylko ja pierwszy cykl po porodzie i jeszcze karmię Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: misja 'kwiecień' 21.04.07, 02:37 Dolaczam do was i gratuluje wam pozytywnych testow. Ja nie wytrzymalam i dzisiaj zrobilam test ciazowy taki co ma wykryc ciaze 10 dni po owu, a u mnie to chyba 12-13 dzien, miesiaczke mam miec dopiero w srode, wiec sie pospieszylam, ale oczywiscie byla jedna kreska. Tak bardzo sie ludzilam ze beda dwie bo juz od srody bola mnie piersi i mialam nadzieje ze to dlugo przed miesiaczka, ze moze ciaza. Tak mnie jakos bola aureole i sutki i dzisiaj boki tez zaczely. Tydzien po domniewanym owu mialam jakis bol brzucha. Ale ten czuly test sikany mnie dzisiaj dobil bo tak bardzo mialam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Do blueish 21.04.07, 08:55 Czy mozesz mi prosze napisac jak testowalas to jaki test przed miesiaczka robilas ktory byl negatywny, tzn. chodzi mi o to czy byl zwykly o normalnej czulosci czy jakis taki co mial wykrywac wczesna ciaze? Bo moj mial wykryc ciaze 10 dni po owu i byl negatywny, ale tak jakos sie dziwnie czuje, wiec moze moge jeszcze miec nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: Do blueish 21.04.07, 09:15 Papużko, nie sugeruj się tym, ze test wykrywa niby 6-dniową ciążę - to jest kit, bo tak naprawdę niewiadomo ile zapłodniona komórka jajowa wędruje do macicy i ile się zagnieżdża, a dopiero po tym zaczyna wytwarzać gonadotropinę kosmówkową, która to ledwo jest wykrywalna przez badanie bHCG, a co dopiero przez test sikany. ta ciąża 6-dniowa, to od momentu zagnieżdżenia, więc wychodzi z tego, że test wykryje ciążę w dniu spodziewanej miesiączki( owulacja powiedzmy w 14 dc, komórka wędruję ok. 5-6 dni i do tego 6 dni od zagnieżdżenia = termin miesiączki).Poczekaj do środy i wtedy zrób. a my czekamy na Ciebie na grudniówkach 2007)) trzymam mocno kciuki )) Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: Do blueish 21.04.07, 09:18 tak z rozmachu czytałam cały wątek i przeoczyłam, że to było do Blueish.przepraszam, że tak się brzydko wtryniłam. pozdrowienia dla Blueish ) Odpowiedz Link Zgłoś
makruska Dalej nic... 21.04.07, 13:44 Okresu drugi dzień brak, jajniki nie bolą owulacyjnie, w ogóle nie bolą, ale wczorajszego negatywnego testu nie powtórzyłam bo się boję,że będzie negatywny.Już sama nie wiem. Jedyne co mnie boli to...piszczele, ale wątpię czy to oznaka ciąży, choć po poprzednich ciążach zostały mi na nogach pajączki i może zwiększone ciążowo ciśnienie krwi....? Jak myślicie robić dzisiaj test, czekać do jutra rana, czy jeszcze dłużej. Cykle mam regularne, nie pamiętam kiedy ostatnio spóźniła mi się @. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Od blueish do papugi 26.04.07, 10:05 Sorki, nie zaglądałam tu ostatnio. Pierwszy test to był pre-test, drugi - Bobo- test. 4 doby różnicy między nimi, więc to te 4 dni mogły zaważyć, a nie sam test, ale o pre-teście dziewczyny generalnei nie mówia najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: misja 'kwiecień' 21.04.07, 15:02 Podobno najlepiej poczekac od jednego testu do drugiego testowania 2-3 dni. Jak zrobisz to daj szybko znac. Tez dziekuje innej kolezance za slowa otuchy, dalej mam nikla nadzieje, ze moze jednak. Chociaz czasami juz watpie czy sie uda bo juz tak dlugo sie staram. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 22.04.07, 09:48 U mnie to już tydzień po terminie @...Testowałam w 35 i 37 dniu cyklu - testy wyszły negatywnie (to znaczy druga kreska wyszła po terminie przeznaczonym na odczytanie testu - dopiero jak testy wyschły, a wiem, że takiego wyniku już nie należy odczytywać), no i zdołowana jestem strasznie. To dopiero pierwszy cykl starań, ale pierwsze dziecko wyszło po tzw. 'złotym strzale", bez testów owulacyjnych, obserwacji cyklu itd. Najlepszym testem owulacyjnym jest bowiem mój mąż Teraz nie wyszło, bo nie celował - on woli jeszcze poczekać 2 miesiące przed konkretnymi staraniami, a ten cykl chyba potraktował bardziej treningowo Wiedziałam o tym, ale i tak mi smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
makruska Re: misja 'kwiecień' 22.04.07, 10:15 No niestety(@ przyszła nocą, po cichutku, dwie doby po terminie ( Założę wątek "misja"maj"" bo kolejną owulację rozpoczynam 02.05. Kto się przyłączy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 22.04.07, 10:47 ja niestety odpadam, jak pisałam wyżej, odpuszczam do czerwca/lipca. Życzę wszystkim powodzenia i upragnionych dwóch kresek na testach Do zobaczenia na kolejnych "misyjnych" wątkach Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: misja 'kwiecień' 22.04.07, 16:51 Przykro mi dziewczyny. Ja mysle ze sie pewno dolacze do 'misji maj' bo juz dzisiaj zaczal mnie lekko pobolewac brzuch jak na @, wiec pewno sie zacznie lada dzien, juz mam coraz mniej nadzieji na ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: misja 'kwiecień' 22.04.07, 17:26 Ja niestety też odpadam. Dziś przyszła wredna @ Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj A jednak UDAŁO SIE!!!:) 22.04.07, 22:23 Znowu za pierwszym razem!!! w 28dc test nic nie wykazał, myślałam, że to przez hormony i karmienie... niby nic nie czułam, ale @ nie nadchodził i dziś ( jakiś 36dc)powtórzyłam test od razu pojawiła się druga kreska oszaleliśmy z radości dzidziuś będzie akurat na Święta Bożonarodzeniowe, około 23-25.12.2007 teraz odpoczywam, żeby się małe dobrze zaimplantowało i czekam na wieści od Was! Trzymam kciuki i rozsiewam pozytywne fluidki! Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Gratulacje!!!:) 23.04.07, 08:28 Gratuluję !!!!!!!!! Bardzo się cieszę. My na razie pracujemy nad tym by niedługo zobaczyć dwie kreseczki. Przy pierwszym dziecku udało się za pierwszym razem. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 Mi też się udało :)) 23.04.07, 10:12 Gratulacje wszystkim kwietniowo "zaciążonym". Dziś rano zrobiłam drugi test i wyszły 2 kreski!!! To mój 31 dc, w 27 dc druga kreska wyszła bladziutka, po dłuższym niż w instrukcji czasie. Udało nam się za 2-gim razem, to moja druga ciąża-synek 3 latka skończy w maju. Termin też będę miała w okolicach świąt. Ale numer!!! Mężowi napisałam smsa, że dostałam @, wieczorem wybieramy się na kolację i mu oświadczę, że będzie znów tatusiem Powodzenia wszystkim Wam życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: Mi też się udało :)) 23.04.07, 11:42 No to kreseczki sie sypią )) ale super! Dziewczyny gratuluje Wam!!! Ja ciagle czekam na efekty - dzis 18dc, według FF 6DPO - i to czekanie strasznie sie dłuzy. Jak na razie żadnych objawów. A jak u Was dziewczyny z oczekiwaniem? Tez sie tak niecierpliwicie? Pozdrawiam aneta Odpowiedz Link Zgłoś
daisy1980 Re: Mi też się udało :)) 23.04.07, 13:34 Gratuluje zaciazonym!!!Ja czekam jeszcze na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
aaola ale się dłuży..... 23.04.07, 13:53 u mnie jutro dopiero środek cyklu a NIE spodziewana @ ok 8 Gratuluje zaciążonym Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: A jednak UDAŁO SIE!!!:) 23.04.07, 14:26 Gratulacje! wskakujesz na grudniówki 2007? Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: misja 'kwiecień' 23.04.07, 14:58 Cześć dziewczyny. Gratuluję tym, które już widziały te upragnione dwie kreseczki. Ja wciąż oczekuję, dziś 14 dc. Niespodziewana @ 7.V. Pozdrawiam was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 23.04.07, 15:25 Ja czekam na owu- boli mnie prawy jajnik i śluz robi się białkowaty więc pewnie się zbliża. Test owulacyjny robiłam wczoraj i jeszcze nic nie wykazał. Spodziewam się owulki za jakieś 4 dni więc czekam....no i oczywiście działam. Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: szczęśliwy wątek 23.04.07, 16:07 Mamuśki! Gratuluję wam wszystkim i sobie też. Przeczytałam wszystkie posty i policzyłam nas 7 ciężarówek. To szczęśliwa cyfra, chociaż liczę na większą liczbę bo do końca kwietnia jeszcze trochę czasu zostało. Mocno trzymam kciuki za te z was,które czekają na wyniki testu. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: misja 'kwiecień' 24.04.07, 07:07 Gratuluje wszystkik dziewczynom ktore zobaczyly te upragnione dwie kreseczki. Ja niestety odpadam bo dzisiaj dostalam @. Czytalam troche na temat pozytywnego myslenia i zajscia w ciaze, mam zamiar przeprogramowac moje negatywne myslenie ze mi sie nie uda i dolaczyc w maju do ciezarowek. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 24.04.07, 18:40 Cześć! Zrobiłam dziś test owulacyjny i są dwie kreseczki, ta testowa trochę bledsza ale jest ( w niedzielę nie było nic), boli mnie brzuch więc na pewno się zbliża. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 24.04.07, 19:12 ja od wczoraj mam owulacje Nie testowałam ale bolą mnie jajniki i mam mega upławy Jobo100 działamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 24.04.07, 22:02 Tak tak, ale tak mnie boli brzuch, że wcale nie w głowie mi przytulanki. No ale trzeba się przemóc. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: misja 'kwiecień' 25.04.07, 10:11 Oj dziewczyny, to oczekiwanie jest najgorsze. U mnie trzy dni po owu. Czekam. Jakiekolwiek wyniki znane będą mi dopiero w maju. Za wszystkie starające się trzymam kciuki. Dodam jeszcze tylko, że oprócz kwasu foliowego biorę witaminy dla ciężarnych oraz piję ziółka Strasznie mnie ciekawi czy w tym cyklu się uda... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 25.04.07, 12:06 Mam nadzieję, że udało się nam wstrzelić. Pracujemy co drugi dzień. A testy owulacyjne wyglądały tak: niedziela - nic, wtorek - dwie kreseczki, dzisiaj - nic, dodatkowo dziś wzrosła temperaturka. Oby tylko plemniczki w odpowiednim czasie dotarły gdzie trzeba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaola testy owulacyjne? 25.04.07, 13:22 kurcze za szybko poszło po ile są w Posce testy owuacyjne? Ja mieszkam od niedawna w Hollandii więc jeszcze wszystko przeliczam tutaj test ciązowy jest po 10E więc kupiłam w Polsce a o testach owulacyjnych nie myślalam Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: testy owulacyjne? 25.04.07, 21:45 w aptekach ceny zaczynają się chyba od 30 zł za 5 testów. Ja kupiłam na allegro 8 testów owu i 2 ciążowe (czyli jakby przewidziane na 2 cykle) za 19,99. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: toska 25.04.07, 13:24 lekarz ci kaza brac folik+wit dla cięzarnych?bo według mnie to za dużo wszystkiego na raz W ciąży z Piotrusiem przez pierwszy trymestr brałam tyko folik a potem Materne i wiem że tak bierze dużo dziewczyn (z mojego forum grudzień 2005) Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: toska 25.04.07, 16:28 nie konsultowałam tego z lekarzem, biorę bo przecież kwasu foliowego nie można przedawkować, a witaminy też są potrzebne, myślę, że nie przesadzam z ilością Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: toska 25.04.07, 19:00 Ja też zażywam feminatal N bo wkoncu to jest preparat nie tylko dla kobiet w ciazy ale tez dla tych co dopiero ja planują, ale rzeczywiście na forum sa rozne opinie na ten temat. Ja przeczytalam zeby tylko uwazać na witamine A bo jej nadmiar moze byc bardzo szkodliwy dla rozwijajacej sie ciazy wiec wybrałam ten preparat poniewaz zamiast czystej jej postaci zawiera prowitamine A czyli beta karoten z ktorego organizm wytwarza czysta witamine A w takiej ilości na jaka ma zapotrzebowanie. Pozdrawiam! aneta Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: toska 25.04.07, 20:42 to jasne ze każdy robi jak uważa ale witaminy można równiez przedawkować Według mnie powinno się brac albo kwas foliowy abo witaminy Zreszta o witaminach nigdzie nie pisze (a przynajmniej się z tym nie spotkałam) zeby brac równo z folikiem??? ale moge sie mylić Chyba najlepiej brać witaminy i/lub folik po konsultacji z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
anialit witaminy 25.04.07, 21:03 Mi, jeszcze w trakcie starań, lekarz powiedział, że nie ma potrzeby brać dodatkowych witamin przed i na początku ciąży, kiedy dziecko jest jeszcze tak małe, że wystarczy mu to czerpie z organizmu matki. Oczywiście, jeśli matka w miarę zdrowo się odżywia i dba o siebie. Inaczej jest np. z palaczkami (chociaż ja nie rozumien jak można palić, będąc w ciąży,.... jak można w ogóle palić). Ja osobiście podczas poprzedniej ciąży do ok. 3 mies. brałam kwas foliowy, a potem maternę i przez jakiś czas żelazo. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: misja 'kwiecień' 26.04.07, 09:02 Dziewczyny pomocy. Dziś jest 17 dc (4 dpo) i temp. 36,6! Wczoraj było 37,1. Co jest? Cykle mam 27 dniowe. Wcześniej się to nie zdarzało. Po owulacji temp. utrzymywała się na podwyższonym poziomie do dnia @. No dziś załamana jestem kompletnie. Co może być tego przyczyną. I co dalej? Błagam - powiedzcie coś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 26.04.07, 09:16 toska ja ci niestety nie pomogę Ja nie mierze temperatury ani nie używam zadnych testów owulacyjnych Z Piotrusiem udało nam się za pierwszym razem więc teraz też idę na żywioł nie myślo o tem tyko molestuj męża Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Tosia 26.04.07, 11:49 Na razie postaraj sie uspokoic, czy tempka spadla ponizej lini pokrywajacej? Gdzie mierzysz tempke? Moze masz wykres na ff? aneta Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 Re: Tosia 26.04.07, 12:41 jeśli chodzi o tę moją temperaturę to jest tak, mierzę dopochwowo, o stałej porze, wczoraj 16dc i tem. 37,1, dzisiaj 17 dc i temp. 36,8 na elektronicznym, na rtęciowym 36,6 (choć może za krótko mierzyłam 10 min.), dotychczas mierzyłam elektronicznym. Jeśli brać po uwagę pomiar rtęciowy to niestety ale spadło poniżej linii pokrywającej (36,7). Ale przecież bez względu na ciąże temp. po owulacji powinna być wyższa, zatem czego to może być przyczyna, skąd taki spadek? Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: misja 'kwiecień' 26.04.07, 12:24 a ja "walczylam w kwietniu........i nic ,dzis mam @,ale jestem zlaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: a jednak!!! 26.04.07, 14:01 dzisiaj rano zrobiłam 3 w tym cyklu test - poprzednie w 35 i 37 dniu były negatywne (tzn druga kreska pojawiała się, ale dopiero po upływie czasu przewidzianego na odczytanie testu), a tutaj nagle dzisiaj - 42 dzień cyklu, raniutko druga...gruba...wyraźna...krecha - pojawiła się natychmiast! Jestem niezmiernie szczęśliwa i w lekkim szoku...Ale to nic w porównaniu z miną mojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: a jednak!!! 26.04.07, 14:31 Gratulacje! Czyli mamy z naszego wątku kolejną grudniówkę. Życzę spokojnej ciąży. Do zobaczenia na forum grudniówek. Odpowiedz Link Zgłoś
toska_30 mój wykres 26.04.07, 13:11 www.fertilityfriend.com/home/18f9eb a to mój wykres, choć przyznaję że ciut "zmodyfikowany" - wpisałam tempkę z pomiaru elektornicznego, wówczas widać owulację Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: mój wykres 26.04.07, 13:53 Napisalas ze do tej pory mierzylas elektronicznym wiec tego sie trzymaj. Zawsze nalezy mierzyc tym samym termometrem a jesli z pewnych wzgledow trzeba uzyc inny to trzeba to zaznaczyc bo moze to zmienic cos w wykresie tak jak to jest w Twoim przypadku. Moim zdaniem jest wszystko ok. Mozesz jeszcze zapytac dziewczyny na forum NPR forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Pozdrawiam! aneta Odpowiedz Link Zgłoś
aaola jest tu ktoś jeszcze??? 29.04.07, 10:54 hej jest ktoś tu jeszcze??? u mnie jeszcze 9dni do testowania....ale się dlllluzy... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: jest tu ktoś jeszcze??? 29.04.07, 20:12 Cześć! Ja jestem, ale widzę że coraz mniej dziewczyn tu zagląda. Myślę ę to przez długi weekend. Ja też jeszcze 9 dni i wszystko się wyjaśni. Nie mogę się doczekać. Pozdrawiam. AAola - masz jakieś dolegliwości - bo mnie cały czas boli brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: jest tu ktoś jeszcze??? 29.04.07, 21:16 tez mnie pobolewa brzuch ale u mnie to normalnie przed @ I tak samo miałam w ciąży z Piotrusiem więc u mnie to żaden wyznacznik Wogóle wtedy czułam się jak na @ więc dopóki nie dostanę @ lub nie zrobie testu to nie będę wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: jest tu ktoś jeszcze??? 30.04.07, 13:56 Mnie zawsze bolał brzuch na owu a potem dopiero 1-2 dni przed @. A teraz pobolewa mnie przez cały czas. Ale w ogóle ten cykl mam jakiś pochrzaniony. Od jakichś 7-8 miesięcy miałam cykle 30-32 dni, a ten - wg obliczeń, jeśli dostanę @ będzie trwał 26 dni. To duża różnica, już dawno tak nie miałam. W niedzielę będę testować. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: jest tu ktoś jeszcze??? 30.04.07, 20:32 ja (jeśli wytrzymam to)będę testować ok 9 maja Rany jeszcze tyle dni................ Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: jest tu ktoś jeszcze??? 01.05.07, 09:39 Zaczynam mieć wątpliwości. Zaczęły boleć mnie piersi, a to kilka dni przed @ standard, więc już sama nie wiem. Staram się szukać sobie zajęcia żeby nie myśleć o tym i się nie nakręcać, ale tak bardzo bym chciała by się udało, że niemyślenie nie jest takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: jest tu ktoś jeszcze??? 01.05.07, 13:37 no niestety to ciągle w głowie siedzi.......... ja tez sie nie nastawiam bo nie sądze zebym miała tyle szczescia żeby znowu zajść za pierwszym razem....(a może.............) Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: jest tu ktoś jeszcze??? 01.05.07, 14:19 Coś mi się wydaje, że zostałyśmy same na tym wątku. Dużo kreseczek się posypało to pewnie dziewczyny przeniosły się na inne wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: jest tu ktoś jeszcze??? 01.05.07, 15:23 to samo pomyślałam no my tez sie niedługo przeniesiemy Mam tylko na dzieję że na styczniówki 2008 a nie...(tfu tfu nawet pisac o ty nie chce) Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: jest tu ktoś jeszcze??? 01.05.07, 16:36 Też mam taką nadzieję. Fajnie by było gdybyśmy to my jako pierwsze założyły taki wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 01.05.07, 21:00 własnie zdałam sobie sprawe ze za tydzień będę juz wiedzieć W ciąży z Piotrusiem pierwszy test zrobiłam 3dni po przytulanku i wyszedł negatywny A potem taka niespodzianka Przynajmniej nie myślałam i nie odliczałam dni do @ Cały czas czuje delikatny ból brzucha ale chyba się sama wkręcam że jest inaczej niz zawsze Chyba tez potestuje w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 01.05.07, 21:06 Mnie cały czas boli brzuch. Jak coś robie to jeszcze nie jest uciążliwe, ale najgorzej jest jak usiądę albo wieczorem jak się już położę. No i co chwilę chodzę siusiu, a 2 ostatnie nocki też, co nigdy się nie zdarza. Ale tyle się tu oczytałam na forum, że zastanawiam się czy to nie tzw. shiz ciążowy Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 09:40 i znowu jeden dzien mniej kiedy masz dostać (tfu tfu) planową @? Bo ja niby!!!8-9maj Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 10:10 Ja powinnam dostać w sobotę lub w niedzielę, dlatego w niedzielę chcę testować. Ale coś mi się wydaje, że nie zdążę bo nadejdzie @. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 10:36 ja tez sie nie nastawiam Tylko to tak ciężko nie mysleć i mieć nadzieję...Cos mi dziś niedobrze od rana i wszystko mi śmierdzi ale pewnie znowu się wkręcam bo przeciez na takie oznaki ciąży to jeszcze za wcześnie.... jak nie dostaniesz do niedzieli @ to chyba razem potestujemy Mam nadzieje ze będą dwie kreseczki bo inaczej musze myśleć nad innym prezentem dla męża na urodziny które ma 10maja skąd jesteś? ja z Holandii a w Polsce mieszkałam w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 10:40 Ja jestem z Rzeszowa. Daleko Cię wygnało od kraju.Masz tam rodzinę, czy wyjechaliście za pracą? Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 10:58 mąż ma tu prace Ja w Polsce jestem na wychowawczym -taka asekuracja Tutaj mieszkam dopiero 3msc Zobaczymy jak bedzie czy zostaniemy na stałe ale raczej tak Całkiem inaczej się tu żyje Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 11:10 Najważniejszy jest spokój i poczucie stabilizacji. Jeśli znajdziecie to tam to dobrze. My w sumie nie powinniśmy narzekać. Oboje mamy pracę - gorzej z poczuciem stabilizacji bo ciągle straszą zwolnieniami, ale już się przyzwyczailiśmy do tego. Niedawno kupiliśmy działkę i mamy nadzieję że kiedyś uda się naw wybudować tam dom. Miejsce jest piękne m- górkowate, lasy, kicające sarenki, cisza i spokój. Wiąże się to oczywiście z zapuszczeniem korzeni. Ale z drugiej strony nie wiem jak to będzie gdy np. M straci pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 12:56 zobaczymy jak będzie tez bym chciała mieć swój domek z ogródkiem.....tu wynajmujemy dom ale co swoje to swoje no i juz prawie minęła środa Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 13:31 No, jeszcze tylko czwartek, piątek, sobota i ......... Damy rade. Strasznie mnie dziś boli brzuch - małpowo. Odpowiedz Link Zgłoś
edmado Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 13:51 Czy mogę tak nieśmiało do Was dołączyć? Ja muszę poczekać do testowania aż do 15 maja. Długo! Kibicuję Wam mocno i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 14:00 no to juz nie jestem na końcu edmado który to cykl starań? u mnie pierwszy........ Odpowiedz Link Zgłoś
edmado Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 14:11 Też pierwszy. Mamy już dwoje dzieci (córka 9lat i syn 7lat). Zawsze marzyliśmy o trójce! Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_k Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 19:00 Ja miałam dostać @ 30 kwietnia i do dzisiaj nie ma. Wczoraj robiłam test i ta druga kreseczka jest raczej cieniem, ale poprzednio też tak było. Na razie cieszę się skrycie, by nie zapeszyć, a z drugiej strony boję się by nie skończyło się jak ostatnio (we wrześniu poroniłam, a miałam termin na 21 kwietnia 2007) Pozdrawiam wszystkie zaciążone K. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 16:40 CZeść Dziewczyny!!! Właśnie wrociłam od teściów - niestetey z @. Mam nadzieję, że Wam się uda . Będę trzymała kciuki - aby bocianki , które widziałam po drodze, zajrzały do Was Kiedy ja się doczekam? Odpowiedz Link Zgłoś
pewna_taka Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 17:40 Czesc dziewczyny, pozwolę sobie do Was dołączyć Jestem 4 dni przez @, robiłam kilka dni temu test, ale wyszedł negatywny, co jednak nie daje mi spokoju, bo czuję się "nietypowo" i czekam do poniedziałku, by zrobić betę. To nasz pierwszy cykl starań i będę w siódmym niebie jeśli się uda Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 02.05.07, 18:30 Witam nowe dziewczyny. A już martwiłyśmy się z aaolą, że zostałyśmy same na tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 03.05.07, 09:48 jeszcze z 5dni niepewnosci.......ale pewnie nie wytrzymam i potestuje w niedziele........ale cos czuje ze niestety nie tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 03.05.07, 13:34 Chyba dupa z tego. Tak mnie dziś brzuch napie...., że jestem niemal pewna że @ nadejdzie jutro lub pojutrze. Chyba trzeba będzie założyć "misję maj". Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 03.05.07, 14:13 trzymam kciuki zeby to jednak były ciążowe pobolewania...Kurcze chciałabym się wyłączyć od myślenia o ciąży.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 04.05.07, 13:33 i jak tam? stwierdziłam ze nie testuje w niedziele poczekam do wtorku Bedzie albo tescik albo @ Odpowiedz Link Zgłoś
edmado Re: misja 'kwiecień' 04.05.07, 17:14 Dobra decyzja! Wiem, że ciężko żyć w niepewności... Ja też muszę czekać do wtorku, ale następnego...Trzymam za Ciebie kciuki, byś zobaczyła dwie kreseczki. Jak tam samopoczucie? Ja czuje dyskomfort przy dotyku piersi...,ale wiem też, że mogłam to sobie wmówić...więc nie pozostaje nic innego jak "cierpliwie" czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 04.05.07, 17:38 ja tam czuje sie jak na @ ale wiem po ciąży z Piotrusiem że też czułam się jak na @ więc dla mnie to żaden wyznacznik...3dni jakoś wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 04.05.07, 17:57 Ja też dalej czuję się jak na @, a tą różnicą, że na razie nie mam "napompowanego" brzucha jak zwykle przed @. No ale to może nic nie znaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 05.05.07, 16:44 Co tam u Was dziewczyny. Ja czuję się bez zmian - małpowo znaczy się. Nie wiem czy zdecyduję się na testowanie jutro, bo jeśli @ nadejdzie to szkoda testu. Chyba jeszcze poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
edmado Re: misja 'kwiecień' 05.05.07, 18:00 Ja dziś miałam dzień poza domem i nie miałam czasu by wsłuchiwać się we własne ciało. No ale kiedy myśli wchodzą na "ten temat" to dużo czuję...Zwłaszcza ból piersi...Przy dwóch moich ciążach mdłości czułam już na tydzień przed @..., no i wtedy przed @ testy mi nie wyszły...Też czekam. Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 05.05.07, 18:37 u mnie tez bez zmian i czekam na @ bo coś czuje że przyjdzie (koło wtorku ) jestem dzis mega wkur..............na wszystko więc kolejny objaw @ ehhhhhh niedługo poszukam jakiś majówek Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 05.05.07, 20:08 U mnie @ powinna być jutro. Jestem dziś okropnie zmęczona. Poszłam z synem na spacer, a jak wróciłam to czułam się jakbym wchodziła na Rysy, i musiałam się położyć (w ciągu dnia nigdy mi się to nie zdarza). Teraz też ledwo patrzę na oczy i chyba zaraz pójdę spać. Trzymajcie kciuki, żeby @ nie przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 05.05.07, 21:03 jobo100 właśnie o tobie myślałam daj koniecznie znać że nie przyszła )) Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 08:46 No i nie wytrzymałam. Zrobiłam test, ale wyszedł taki jak się spodziewałam czyli negatywny. Ale dopóki @ nie przyjdzie - nie tracę nadziei. Aaola - trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 09:20 job100 pewnie za wczesnie robiłas? naprawde trzymam kciuki żeby to była pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 10:18 Pocieszam się jeszcze tym, że tempka mi nie spadła. Normalnie spada 11 dnia po owu i 12 dnia @ przychodzi. Dziś jest 12 dzień i tempka jeszcze wzrosła. Jeszcze 3-4 dni takiej tempki i będę miała pewność bez testowania. Mam nadzieję że utrzyma się wysoko. Brzuch dalej mnie boli, ale dzisiaj jak się obudziłam poczułam coś dziwnego - normalnie jakbym miała skurcz. Czułam jak mi się wewnątrz wszystko napina. Na wszelki wypadek wzięłam nospe. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 10:56 kurcze zaczynam sie cieszyc z toba (tfu tfu) Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:01 Dzięki. Ja zacznę się cieszyć dopiero jak będę pewna na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:02 mam takie wrazenie ze jesli tobie sie uda to i mnie musi! Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:08 Gdyby jednak nie - to na wątku "starania majowe" jest kila dziewcząt z naszej misji. Na razie się nie odzywałam tam (żeby nie zapeszyć) ale podczytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:11 Aaola- widzę, że Ty już chyba się poddałaś bo pytasz o testy owu. Zaraz sprawdzę na allegro jak ta babka co ja u niej kupiłam jeszcze się poleca to wkleję Ci linka Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:14 Ja kupiłam tu: aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=190734691 Testów jest 8+2 ciążowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:54 pytam o testy bo wole sie nastawic na NIE Kolejny cykl i tak będzie be nich a jezeli on nie wyjdzie to wtedy je kupie Polecasz te testy? Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 11.05.07, 08:32 jobo tzn że teraz korzystałaś z tych testów owulacyjnych allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 11.05.07, 08:35 jobo tzn że teraz korzystałaś z tych testów owulacyjnych allegro? a testy kupowałaś też allegro?Bo tu w Holandii kosztują one majątek Jeden 12E kurcze ja te pierwszy robiłam dniu spodziewanej (w 28) wczoraj był 30 (blada) a jutro 32....tak się boje tego testu.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 11:55 ja tez podczytuje "starania majowe" i tez sie nie odzywam zeby nie zapeszyc Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.05.07, 12:21 Nie mam dużego doświadczenia z testami. W tym cyklu używałam pierwszy raz i wydaje mi się że trafnie wskazały owu, bo ich wyniki pokryły się z innymi wskaźnikami - ból jajnika i skok tempki. Więc chyba są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Nadzieja odżywa 07.05.07, 08:18 Tak , moja nadzieja zaczyna się odradzać. @ nadal nie ma, a tempka dziś 37,1 i oby tak zostało Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: Nadzieja odżywa 07.05.07, 09:25 oby oby u mnie @ jeszce nie peyszła ale dziś się jej raczej nie spodziewam tylko jutro lub w środe (mam cykle 28-29dni) Jobo100 rób jutro teścik Ja tez robie! Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Nadzieja odżywa 07.05.07, 09:40 Jutro chyba nie dam rady Idę na noc do pracy- schodzę dopiero o 7.00, a nie chcę ronić testu w pracy.Jak @ nie przyjdzie to zrobię test w środę.Trzymam kciuki za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: Nadzieja odżywa 07.05.07, 09:47 jobo ja coś czuje ze nie i juz tak sie nastawiłam ale wczoraj mą mnie "dopadł" i mówił ze jestem inna niż na @ Wolałabym zeby tego nie mówił.... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Nadzieja odżywa 07.05.07, 09:52 Skorą M zauważył jakąś różnicę, to może coś w tym jest. Ja myślałam wczoraj że już nic z tego, bo coś mnie nerwy ponosiły (jak to przed @), ale dziś tempka nadal wysoko i ciągle czuję takie napinanie w środku. No i nie wiem czy to dobrze, ale zaczynam się znowu nakręcać. Nie chciałabym się rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 07.05.07, 11:57 ja też się nakręcam....niestety że niby mi niedobre (no muli mnie ale nie wiem czy nie od śniadania....) musze jutro robić ten test bo zwariuje i albo nic albo...... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 08.05.07, 08:20 Aaola jak tam test? Ja chyba jednak za wcześnie się cieszyłam. Dziś tempka spadła trochę za dużo, więc pewnie dziś dostanę @. Du....a!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 08.05.07, 09:20 niestety jedna krecha( pocieszam się że może a wcześnie albo źle zrobiłam bo to Holenderski no nic czekam na @ i od nowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 08:26 Już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. @ nie ma, dziś tempka znów wysoko. Rano zrobiłam test i ......... jest bardzo bardzo blada, ale widoczna druga kreseczka. Nie wiem czy mogę się już cieszyć. W piątek zrobię kolejny test. A co u Ciebie. Mam nadzieję że będziemy mogły się razem cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 09:50 dziś jest u mnie 29dzień cyklu i to dzis powinnam dostac @ Ostatnio jestem jakoś zmęczona wkurzona i sama nie wiem czy to nerwy cy może..... Nie wiem czy jutro już potestowac czy poczekać jeszcze? i niestety przyplatało sie jakies zapalenie i nie wiem czy mogę brać jakieś czopki...no i nie wiem czy to nie przez to opóźnia mi się @...... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 10:02 Może to jednak nie przez to. Będę trzymać kciuki. Ja też myślałam że mam jakieś zapalenie. Nawet mówiłam wczoraj do M, że ja @ się dziś pojawi to znaczy że mam zapalenie pęcherza, bo od kilku dni piecze mnie w podbrzuszu i siusiam co pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 10:08 u mnie to nie pęcherz tylko cipcia małpa swędzi mnie Ehhh chcialismy sobie z mężem dogodzić i kupiliśmy jakiś żel z durex i dupa..... zauważyłam że siusiam znacznie częściej jeść mi się nie chce (co u mnie przed @ jest odwrotnie wcinam wszystko co widzę) próbuje doszukać się w sobie różnych objawów Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 10:04 w ciazy Piotrusiem nie miałam takich problemow Pierwsza probe potraktowalismy z lekka i w 4ni po ostatnim przytulanku robiłam test Oczywiście wyszedł negatywny więc już o tym nie myślałam Dopiero jak jeden dzien spożnił mi się okres coś mnie tknęło i zrobiłam drugi i były dwie śliczne krechy a teraz mam schize i tylko o tym myśle... Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 10:16 Ja w ciąży z Adrianem nie miała zupełnie żadnych objawów - oprócz braku @ oczywiście - żadnych bóli, mdłości itp. Ale podobno każda ciąża może być inna. Dziś jak zdążę przed pracą to idę zrobić betę HCG. Przynajmniej będę miała pewność, bo jakoś nie wiem czy tak słabej kreseczce w 15 dpo można wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 11:39 Jednak zrezygnuję z bety. Właśnie dzwoniłam do lab. i kosztuje to 45 zł, to niemało a przed komunią syna i tak mam dość wydatków. W piątek zatestuję jeszcze raz, a jak tempka utrzyma się wysoko powyżej 16 dpo to i tak będzie jednosnaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 12:41 moim zdaniem nie potrzebnie wydałabyś kase we mnie wstąpiła nowa nadzieja Mam wrazenie że cycusie mi urosły Odpowiedz Link Zgłoś
edmado Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 17:46 Cześć dziewczyny! Wiecie, jak tak Was czytam, to myślę sobie, że Wy naprawdę jesteście w ciąży! Bardzo Wam tego życzę. Dajcie znać jak tam Wasze testy. Ja czekam do wtorku (może nawet środy). Przy obu ciążach testy wychodziły mi po spodziewanej @. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 09.05.07, 17:54 przed ciążą z Piotrusiem miałam bardzo regularne @ równo co 29dni zawse rano pry pierwszym siusiu Teraz te był co 29dni oprócz dwóch ostatnich cyklów Raz spóźniła mi się 5dni! a raz przyszła o 3dni wcześniej Także wtedy wiedziałam że "coś" się dzieje niestety teraz nie... ja pewnie jutro znowu potestuje Mąż ma jutro urodziny chciałabym mu dać wyjątkowy prezent Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 10.05.07, 07:53 niestety drugi test jedna kreska.....dziś jest 30dzień cyklu bez @ale nie mam już nadziei Nie wiedziałam że tak to przeżyje dziweczyny mam nadzieję e u was będzie inaczej...... Odpowiedz Link Zgłoś